Prothrombintid: satser, oppgang og høst

Blod er et slags kjøretøy som hjelper oksygen og næringsstoffer spredt over hele kroppen. For å gjøre dette må det være konstant i flytende tilstand.

For å hindre blodtap når fartøyet er skadet, er blodet utstyrt med evnen til å kaste seg, danner en stramt blodpropp. Perioden som dette oppstår kalles protrombintid. Eventuelle avvik fra normen kan indikere forekomsten av sykdommen. Derfor er det viktig å kjenne egenskapene til denne indikatoren og dens normative verdier.

Hva er protrombintid

Prothrombintid refererer til perioden som går fra det øyeblikket vevsfaktoren går inn i blodet for å danne en trombus. For denne prosessen er proteinprothrombinet, som er inneholdt i plasmaet, ansvarlig. Normal produksjon av dette stoffet er bare mulig dersom det ikke er noen vitamin K-mangel i kroppen.

I blodet av en sunn person er protrombin inneholdt i en stabil konsentrasjon. Den aktive løsningen oppstår bare etter kontakt med skadede vev.

Prothrombintiden bestemmes under blodprøven. For sitt kvantitative uttrykk brukes følgende notasjon:

 1. PI - protrombinindeks. Det er definert som forholdet mellom den normative indeksen for protrombintid og indikatoren for testprøven.
 2. Sekund.
 3. PO-protrombinforholdet. Det er definert som forholdet mellom den oppnådde indikatoren og den normative verdien.
 4. Prosent. Den eksakte verdien bestemmes av en spesiell kalibreringsplan, som dannes på grunnlag av data om studiet av protrombintid i oppløsninger av normalt plasma. En slik evaluering kalles "protrombin av Quik".

Nylig har den internasjonale normaliserte holdningen - INR blitt brukt oftere. Det lar deg dechiffrere resultatet av analyser fra ethvert laboratorium i verden, uansett hvilke diagnostiske teknikker som brukes.

Normative verdier

Den optimale protrombintiden er ikke avhengig av personens kjønn, det vil si normen for menn og kvinner vil være det samme.

 • For en sunn person, er et intervall på 15 til 20 sekunder regnet som normalt.
 • For en nyfødt er den ideelle verdien fra 14 til 18 sekunder.
 • For barn under 6 år - 13-16 sekunder.

Hvis målingen utføres i PI, anses verdien fra 95 til 105% optimal. For barn er prisen fra 70 til 100%. PO-indikatoren er ideell hvis den ligger i området fra 0,9 til 1,1.

Prothrombin av Kviku bør ligge i området fra 70 til 130%. For barn under 6 år kan verdien variere fra 80 til 100%. I en alder av 6 til 12 år regnes verdien som ligger innenfor området fra 79 til 102% som normalt.

Den normale verdien av INR varierer fra 0,85 til 1,25. Hvis en person tar antikoagulantia, blir hans indikatorer skiftet. I dette tilfellet er intervallet fra 2 til 3 betraktet som normen.

En naturlig forandring i protrombintiden oppstår hos kvinner mens de venter på babyens fødsel. Graden ved graviditet avhenger av begrepet.

I første trimester kan verdien variere fra 9,8 til 13,4 sekunder, i andre - fra 9,4 til 13,5, i tredje - fra 9,7 til 12,8 sekunder.

Hva er avviket fra normen?

Noen mennesker blir redd når de ser en avvik fra normen for protrombintid, fordi de ikke forstår hva det betyr. Faktisk kan en økning eller reduksjon i verdien indikere tilstedeværelse av en viss sykdom. Så, hvis protrombintiden økes, indikerer dette ett av følgende problemer:

 1. Dannelsen av en ondartet svulst.
 2. Syndrom av spredt intravaskulær koagulasjon.
 3. Økt antitrombinkonsentrasjon.
 4. Predisponering mot hjerteinfarkt og trombose.
 5. Amyloidose.
 6. Kalsiummangel i kroppen.

Normen for protrombintid hos kvinner og menn kan overskrides når man tar antihistaminer, diuretika, nikotinsyre, aspirin og anabole.

Indikatoren under normen finnes i følgende tilfeller:

 1. Økt konsentrasjon av røde blodlegemer i blodet.
 2. Mangel på koagulasjonsfaktorer, overført ved arv.
 3. Kroniske lever-, nyre- eller immunsystemssykdommer.
 4. Sykdommer i mage-tarmkanalen.

Reduser indikatoren kan også ta visse medisiner. Disse inkluderer barbiturater, kortikosteroider og perorale prevensiver.

Prothrombintidsendring under graviditet

Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp mange forandringer, inkludert i blodet. Derfor blir koagulogrammet en obligatorisk del av medisinsk tilsyn med graviditet. Den inkluderer en protrombintest.

Hvis resultatene er for lave, kan det føre til alvorlig blødning under arbeid. I nærvær av uforenlighet av Rh-faktor til mor og barn, fører blødning til postpartum død. Derfor blir en slik blodprøve ekstremt viktig.

Følgende faktorer sier om behovet for regelmessig kontroll av blodkoagulasjon:

 1. Åreknuter.
 2. Brudd på leveren.
 3. Langsom utvikling av fosteret.
 4. Drikker alkohol og røyker under bærebarnet.
 5. Tilstedeværelse av flere frukter på en gang.
 6. Conception ved hjelp av IVF.
 7. Langvarig bruk av antikoagulantia.

Hvis protrombintiden senkes under svangerskapet, er det normalt. Dette fenomenet er forbundet med utseendet til et nytt sirkulasjonssystem i kroppen.

Eventuelle andre endringer må identifiseres i tide, for å fastslå årsakene til hva som skjer og å handle. Derfor må blodprøven under graviditet tas ofte.

I hvilke tilfeller er en studie tildelt

Det er en stor liste over sykdommer, som på en eller annen måte er forbundet med blodkoagulasjon. Behovet for blodanalyse for protrombintid forekommer ofte. Blant de viktigste årsakene til studien - mistanke om tilstedeværelsen av følgende sykdommer:

 1. Trombose.
 2. Brudd på leveren.
 3. Mangel på vitamin K.
 4. Hemofili.
 5. Syndrom av spredt vaskulær koagulasjon.
 6. Anemi i kronisk form.
 7. Dysfunksjon av homeostase.

Denne diagnostiske metoden brukes også dersom pasienten klager over en rekke hematomer av ukjent opprinnelse. I tillegg er analysen brukt til å kontrollere effekten av antikoagulantia.

Hvordan utføres analysen

For å oppnå nøyaktige resultater oppsamles pasientens blod i sterile laboratorieforhold. I dette tilfellet bør pasientens mage være tom. Sekvensen av studien kan være som følger:

 1. En turniquet påføres den øvre delen av den menneskelige skulderen. Dette gjør at du kan redusere hastigheten på blodstrømmen og gjøre tilgangen til venen mer praktisk. Injeksjonsstedet behandles med en antiseptisk løsning. Blodprøven er tatt fra venen. Deretter fjernes tourniqueten, og en bomullsull med antiseptisk påføres på punkteringsstedet.
 2. Prøven sendes til studien. Spesialisten legger til en viss mengde blod i et rør fylt med natriumcitrat. På grunn av dette mister blodet evnen til å kaste seg.
 3. For å fullstendig eliminere koagulasjonsfaktoren plasseres prøven i en sentrifuge.
 4. Prøven blandes med kalsiumklorid og tromboplastin. Tiden som vil passere før dannelse i blod av en blodpropp er notert. Dette vil være protrombintid.

I dag er det utviklet en spesiell analysator som gjør det mulig å gjennomføre en studie av blodpropp i hjemmet. En slik anordning er nødvendig for personer som behandles med warfarin, som lider av tromboembolisme eller preinfarkt.

I disse tilfellene kan tidsbestemt identifisering av koagulasjonsindikatorer redde en persons liv. En slik enhet er lett å håndtere og krever ingen spesielle ferdigheter.

Hvilke faktorer kan påvirke nøyaktigheten av resultatet?

I noen tilfeller kan resultatet av studien være unøyaktig. Følgende faktorer kan øke koaguleringstiden:

 1. Bruken av alkoholholdige drikker, for mye fettstoffer, belgfrukter og noen grønnsaker.
 2. Terapi med bruk av medisiner. Disse inkluderer noen antibiotika, antikoagulanter, anabole steroider, heparin, diuretika, avføringsmidler.

Følgende faktorer kan gjøre kortere tidsintervall:

 1. Bruken av matvarer med høyt innhold av vitamin K.
 2. Dehydrering etter langvarig diaré eller oppkast.
 3. Bruk av antihistaminer, prevensjonsmidler, koffeinholdige produkter.

For å øke nøyaktigheten av studien, noen dager før blodprøven, bør pasienten slutte å bruke grønn te, produkter som inneholder soya, gris og biff, grønnsaker, noen slags kål og belgfrukter, alkoholholdige drikkevarer.

Kontraindikasjoner for prosedyren

Definisjonen av protrombintid kan ikke utføres av alle pasienter. Blant de viktigste kontraindikasjoner er:

 • Alvorlig dehydrering av kroppen.
 • Defekter av kardiovaskulærsystemet.
 • Brenner et stort område av huden gjennom hele kroppen.
 • Neurotiske lidelser og voldelig oppførsel.

I slike tilfeller er bruken av en slik diagnostisk teknikk upraktisk.

Helbredende tiltak

Hvis det etter en studie ble vist en redusert protrombintid, foreskrives pasienten et antikoagulasjonsmiddel. Disse kan være direktevirkende stoffer (f.eks. Heparin) eller indirekte, som for eksempel Warfarin.

I dette tilfellet anbefales et spesielt diett. Det bør inkludere produkter som fremmer blodfortynning. Disse inkluderer:

 1. Fettvarianter av fisk: kveite, sild, makrell og andre.
 2. Tranebær, fiken, blåbær, blommer.
 3. Ginger.
 4. Havremelgrøt.
 5. Olivenolje og linolje.
 6. Kakao og grønn te.

Når indikatoren var høyere enn den normative verdien, er det nødvendig å ta koagulanter eller syntetiske stoffer som akselererer blodkoagulasjon. De fleste eksperter anbefaler Vikasol eller Trombin.

Samtidig med medisinsk behandling, anbefales kosttilskudd. Det er rettet mot å eliminere følgende produkter fra kostholdet:

 1. Bokhvete grøt.
 2. Animalfett.
 3. Grønne kulturer.
 4. Belgfrukter.
 5. Rødvin, chokeberry, bjørnebær, blåbær.
 6. Bakeriprodukter fra hvetemel.
 7. Røkt kjøtt.

For å redusere viskositeten i blodet, vil det hjelpe til med bruk av tilstrekkelig mengde rent drikkevann. Drikk det så ofte som mulig i små sip.

Prothrombintid er en viktig indikator for blodkoagulasjon. Tidlig definisjon kan øke hastigheten på behandlingen av mange sykdommer, og i noen situasjoner kan du selv redde liv.

Forstå hva trombintiden er?

En test for trombintid er en koagulativ blodprøve som lar deg evaluere sluttfasen av dens koagulering.

Koagulasjon er en kompleks trinnvis prosess der blod taper sin fluiditet og danner blodpropp - en trombose i brudd på veggene i blodårene.

Dannelsen av en trombus oppstår som et resultat av omdannelsen av fibrinogen (oppløst plasmaprotein) til fibrin (uoppløselige proteinfibre) under virkningen av enzymetrombin.

Lengden på blodproppdannelse avhenger av de kvantitative og kvalitative egenskapene til fibrinogen, samt tilstedeværelse av antikoagulantia (stoffer som hindrer koagulering) i blodet.

Trombintidstesten utføres for å bestemme varigheten av omdannelsen av det oppløste plasmaproteinet til uoppløselige proteinfibre ved å plassere inn i det tilbaketrukne blodtrombin og kalsium.

Formålet med testen for trombintid: evaluering av koagulistiske egenskaper av blod; diagnostisere syndromet av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom), der koagulasjonsprosessen er forstyrret; studie av antikoagulantegenskaper.

Trombintidsanalyse utføres ofte med andre blodprøver, som fibrinogenanalyse eller koagulogrambestemmelse.

Forberedelse for analyse

For analyse av trombintid brukes blod tatt fra blodåren om morgenen på tom mage.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Når du bruker medisiner, bør legemidlet tas 12 timer før eller etter prosedyren. Prøv også å ekskludere fysisk aktivitet, følelsesmessige opplevelser, ikke røyking.

Før prosedyren settes en turniquet på armen. Etter fjerning av blod fjernes tournietten og en fullstendig stopp av blodstrømmen på injeksjonsstedet forventes. Hvis en hematom dannes, bør en oppvarming komprimeres.

Legen foreskriver trombintidstesten i følgende tilfeller:

 • bestemmelse av lavt innhold eller defekter av fibrinogen;
 • evaluering av resultatene av terapi med legemidler som påvirker koagulering;
 • Diagnose av pasienten med DVS-synrom;
 • med patologi i leveren;
 • Tilstedeværelsen av to miscarriages under graviditet i opptil 22 uker.
Bestemmelse av trombintid spiller en viktig rolle under graviditet.

Patologi av koagulasjon under graviditet kan føre til alvorlige komplikasjoner hos kvinner, hvorav den ene er DVS-syndrom.

Årsakene til syndromet hos gravide kvinner inkluderer tidlig utløsning av moderkremen, emboli med fostervann, dannelse av endometrit etter fødsel.

Også testen er obligatorisk når du forskriver medisiner under graviditet som påvirker koaguleringen av en kvinnes blod, og også for å vurdere deres terapeutiske effekt.

Normal verdi og avvik i indikatorer

Normal indeks for trombintid: 15 - 18 sekunder, med graviditet: 18 - 25 sekunder.

Trombintidsindeksene er over eller under normen indikere en patologi i kroppen.

Testresultatet over normen betyr:

 • mindreverdigheten av fibrinogen eller innholdet av fibrinogent protein i blodet er under normalt;
 • økt innhold av antikoagulantia (stoffer som forhindrer blodpropper).

Årsakene til trombintiden er høyere enn normalt:

 • blodnivåer av antikoagulantia med direkte virkning (gerudin, heparin);
 • aktivering av fibrinolytisk blodsystem i nærvær av DIC-sidrom, leverpatologi (skrumplever, hepatitt), bukspyttkjertel, med trombolytisk behandling;
 • hypofibrinogenemi (fibrinogeninnhold under 0,5-1,0 g / l);
 • Tilstedeværelse av flere myelomer, akutt leukemi;
 • en komplisert graviditet, samt alvorlig toksisitet hos en gravid kvinne;
 • Også hos nyfødte er indikatorene høyere enn normalt;
 • mangel på vitamin C og B12;
 • forgiftning med slangegift,
 • mottak av hormoner, fiskeolje.

Testresultatet under normen betyr:

 • innholdet av fibrinogent protein er høyere enn normalt;
 • Hyperkoagulasjon (økt koagulerbarhet av blod, som medfører risiko for trombose).

Årsaker til tilstanden når indikatoren senkes (under normen):

 • 3 trimester av graviditet;
 • inflammatoriske eller smittsomme sykdommer i den akutte fasen (med influensa, tuberkulose, lungebetennelse);
 • med slag, hjerteinfarkt, ondartede svulster;
 • som følge av skader, signifikante forbrenninger, med anafylaktisk sjokk;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • utvikling av første fase av DIC syndrom;
 • trombocytose.

Forhindre abnormaliteter i analysen.

Siden testen resulterer direkte avhengig av mengden fibrinogen og blodkoagulerbarhet, Påvirkningen på disse parametrene vil bidra til å korrigere trombintidsindeksen.

For å redusere koagulasjon (økning i trombintiden) gjelder:

 • antikoagulantia (clexan, heparin), fibrinolytisk (farmakokinase, alteplase);
 • preparater med innholdet av acetylsalisylsyre (aspirin, aspecard, kardiomagnet);
 • Inntak av vitaminer (A, C, E), drikke grønn te;
 • maten er lav i fett og beriket med friske grønnsaker, frukt, bitter sjokolade;
 • aktiv livsstil uten muskelmasse.

Øk innholdet av fibrinogen, og koagulistiske egenskaper av blod (reduser trombintiden) vil bidra til å berike diettprodukter: bokhvete, frokostblandinger, poteter, egg, bananer, kål.

Prinsipp for metoden

Når testen for bestemmelse av trombintid bruk et reagenssett: En prøve av blodplasma etter inkubasjonsperioden plasseres tromboplastinreagens, hvorpå varigheten av dannelsen av blodproppen er fast.

Det frigjorte reagenssettet er tromboplastin med kalsium.

Prisen på stoffet (kit): fra 220,00 r. opp til 1870,00 gni., avhengig av type utløsning av settet.

Analysen for bestemmelse av trombintiden ved bruk av et reagenssett utføres både i statens polyklinikker (i retning av legen) og i private.

Prisen for å bestemme trombintid: ca. 300,00 gni.

Trombintid

synonymer: Trombintid, trombintid

Generell informasjon

Som en del av en undersøkelse utført koagulasjon trombintid, som karakteriserer den siste fasen av blodkoagulering - omdannelse av fibrinogen (et protein i sammensetningen av blodpropp) til fibrin (på basis av en blodpropp) i blodet ved en reaksjon med trombin og kalsium.

Analyse tilordnet identifisere arvelige sykdommer, blodsykdommer, onkologiske prosesser, lever- sykdommer, så vel som under svangerskapet (for å forebygge utviklingen av kritiske tilstander i den periode av drektigheten, og føde baby).

Trombintid er en indikator på omdannelsesgraden av fibrinogen til fibrin under påvirkning av koagulasjonsfaktoren - trombin. Ifølge resultatene av denne studien, avsløres blodpropps-patologier i prosessen med sekundær hemostase (dannelse av blodpropp), som foregår i 3 stadier.

 1. Koagulant trombin virker på proteinfibrinogenet på en slik måte at det blir en fibrinmonomer (koagulant konsistens).
 2. Av flere fibrinmonomerer oppnås fibrinpolymer (en mikroelement av kalsium er involvert i reaksjonen).
 3. Fibrinpolymerer kombinerer med erytrocytter og blodplater og danner fibrin uoppløselig i blodet. Som en konsekvens, blødning er suspendert av blodpropp - en trombose.

Alle stadier av sekundær hemostase forekommer innen en begrenset periode (med unntak av dysfunksjonelle forstyrrelser i hematopoietiske organer). Graden av koagulasjonsdannelse avhenger av den biologiske nytten av fibrinogen og nivået av koagulanter og antikoagulantia.

Et av de farligste forholdene er hypofybrinogenemi - hvis veggene i karene eller vevene i organene er skadet, oppstår langvarig blødning. Forlengelsen av trombintiden oppstår også når man tar heparin eller andre antikoagulantia som nøytraliserer trombin. Noen ganger er årsaken til blod koagulasjon er langsom utskillelse av autoimmune antistoffer til trombin i nærvær eller paraproteins plasma som inhiberer andre trinn i omdannelsen av fibrin.

I tilfelle av hyperfibrinogenemi koagulerer blodet hurtigere enn nødvendig, noe som kan føre til trombose (blokkering av blodkarets lumen).

Testen for trombintid er mest indikativ ved diagnostisering og behandling av DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon) assosiert med nedbrytning av fibrin.

Å forårsake avvik fra norm av trombintid kan være leversykdom.

Sykdommer som påvirker varigheten av koagulasjon kan kjøpes, arvelig eller medfødt. Ervervet er relatert til livsstil, ernæring, tilstedeværelse av dårlige vaner, sykdommer i historien (leddgikt, kardiovaskulær patologi, onkologi). Trombintiden kan også avvike fra normal under patologisk graviditet og / eller etter alvorlig fødsel. Mest observert er hypofibrinogenemi, noe som øker sannsynligheten for blødning.

Medfødt eller arvelig koagulasjonsforstyrrelse er sjelden, da den dannes som et resultat av genetiske mutasjoner.

vitnesbyrd

 • Identifikasjon av defekte former av fibrinogen eller dens mangel (medfødt / anskaffet);
 • Diagnose av hyper- og hypofybrinogenemi;
 • Tilstedeværelsen i blodet av nedbrytningsprodukter av fibrinogen og fibrin;
 • Diagnose og behandling av DIC-syndrom;
 • Dysfunksjon eller patologi av strukturen i leveren;
 • Smerte i leverområdet av ukjent etiologi;
 • Forskjeller av trykk inne i fartøyene til hver side;
 • Kontroll av behandling med antikoagulantia (heparin), trombolytisk og fibrinolytisk;
 • Graviditet (patologisk, spontan avbrudd);
 • I det komplekse koagulogrammet.

Tilordne analysen til koagulogrammet og tolk resultatene fra legen: hematolog, resuscitator, anestesiolog, gynekolog, barnelege, terapeut etc.

Trombintiden er normal

For å måle trombintid aksepteres følgende referanseverdier:

Faktorer som påvirker resultatet

Noen ganger kan resultatene bli forvrengt. Det er flere grunner til dette:

 • Alder (i nyfødte er trombintiden normalt forlenget);
 • Overtredelse av regler for forberedelse til koagulasjon;
 • Brudd på algoritmen til blodprøvetaking, transport og lagring;
 • Inkompetanse av laboratoriearbeidere;
 • Mottak av forstyrrende stoffer;
 • Transfusjon av frosset plasma kort før testen (skjuler kvantitative og strukturelle abnormiteter av fibrinogen);
 • Menstruasjon (senker koagulasjonsrater);
 • Akutt feber syndrom hos pasienten under venøs blodprøvetaking;
 • Nylig lidd skader, skader, brannsår, kirurgi.

Øk verdiene (lengre intervallet)

 • Leverpatologi;
 • Uremia (forgiftning av kroppen mot en bakgrunn av nyresykdom);
 • DIC;
 • Mangel på proteininntak i kroppen;
 • Patologisk graviditet (abort, avløp av morkaken);
 • Kardiovaskulære sykdommer (hjerteinfarkt, hjerneslag);
 • Lungebetennelse (lungebetennelse);
 • Hyperbilirubinemi (økt nivå av bilirubin i blodet);
 • Tuberkulose (smittsom sykdom forårsaket av en kjepp av Koch);
 • Hypofibrinogenemi (med en fibrinogenivå i blodet på mindre enn 0,5 g per liter) i oppkjøpt eller medfødt form;
 • Dysfibrinogenemi (defekt i strukturen av fibrinogen på molekylært nivå);
 • Paraproteinemi (tilstedeværelse i plasma av defekte og unormale proteinforbindelser);
 • Økning i nedbrytningsprodukter av fibrin og fibrinogen i blodet;
 • Tilstedeværelse i plasma av antikoagulantia (antitrombiner, hirudin, heparin og andre);
 • Fibrinolytisk terapi (en type behandling rettet mot å gjenopprette blodstrømmen ved å oppløse trombus);
 • Utvikling av autoimmune antistoffer mot trombin;
 • Produksjon av lupøs antikoagulant (antistoffer mot enzymer i sirkulasjonssystemet);
 • Multiform myelom (kreft i plasma blodceller) og andre onkologiske prosesser.

Nedgang i verdier (reduksjon av trombintid)

 • Økt risiko for blodpropp;
 • DIC-syndrom (1. trinn);
 • Overskudd av normalt nivå av fibrinogen i blodet;
 • Leverpatologi (skrumplever, hepatitt);
 • Mangel på noen vitaminer;
 • Inntak av hormonelle stoffer, antikoagulantia, etc.;
 • Myeloleukemi (en onkologisk sykdom i blodet).

Trombintid hos gravide og barn

En gynekolog utpeker denne studien til en gravid kvinne for å forhindre utvikling av patologier av graviditet og fødsel.

 • Vanligvis øker trombintiden i fremtiden til 18-25 sekunder.

Avvik fra dette området er farlig ved utviklingen av DIC-syndrom.

Årsakene til forekomsten under graviditeten er som følger:

 • emboli (blokkering av blodårer) ved hjelp av fostervann - fører til giftig sjokk, respiratorisk svikt og opptak av høye konsentrasjoner av tromboplastin i blodet, noe som medfører økning av koagulering;
 • for tidlig blødningsavbrudd - forårsaker kraftig blødning mens du reduserer ulike koagulasjonsfaktorer;
 • postpartum endometritis (betennelse i livmor slimhinnen).

Ofte antifosfolipid syndrom, der det dannes store blodårer, forårsaker et brudd på embryodannelse og utvikling av fosteret til svangerskapet avsluttes.

Andre komplikasjoner mot endringer i trombintid hos gravide kvinner:

 • åreknuter
 • sykdommer i hjerte-kar-systemet (hjerneslag, hjerteinfarkt, trombose);
 • arteriell hypertensjon (økt trykk) og oksygen sult av fosteret, siden tykt blod transporterer ilt dårlig.

Hos barn varierer trombintiden med alderen.

Trombintid: Hva er dette? Normal økning

Del ny informasjon i:

Innhold:
 • Trombintid. Hva er dette?
 • Trombintid
 • TV over normalt
 • TV under normen
 • Hvordan tar testen riktig?
 • Viktige notater
 • Vurderinger om analysen

Trombintid. Hva er dette?

Trombintid - dette er tidspunktet for den siste fasen av blodkoagulering - dannelsen av aktivt fibrinprotein fra inaktivt fibrinogen under virkningen av trombinprotein, det vil si dette er tiden som kreves for å danne en fibrinprop når trombin blir tilsatt plasma - et enzym (faktor IIa), som fremkommer som følge av vekselvirkningen av koagulasjonsfaktorer ved skade på karet.

Materiale til analysen:

venøst ​​blod

Trombintiden avhenger fra nivået fibrinogen i blodet : En reduksjon i nivået av fibrinogen øker trombintiden, så trombintidanalyse er vanligvis kombinert med analysen av fibrinogen og andre indikatorer koagulasjon.

Trombin er nødvendig for det siste trinn i koaguleringskaskaden - omdannelse av fibrinogen-molekyler til uløselig fibrin, som er i stand til å polymerisere og danne en stabil fibrinkoagel, og gir hemostase ved skade av små og mellomstore beholdere inneholdende addisjonspolymerer fibrin cellulære elementer - erytrocytter og blodplater.

Kvalitative eller kvantitative endringer i fibrinogen fører til utilstrekkelig / overdreven produksjon av fibrin, noe som manifesteres av økt blødning eller tendens til trombose. I laboratorieforhold reageres sluttstadiet av koagulasjonskaskaden ved å tilsette den ferdige trombinet til plasmaet, og endringer i strukturen eller konsentrasjonen av fibrinogen reflekteres i en økning eller reduksjon i trombintiden.

Fibrinogen er et glykoprotein, utskilt av hepatocytter (leverceller) i blodet. Videre er det koagulasjonsfaktor (faktor I), og det gir også en viss reaksjoner fibrinolyse prosessen med å oppløse blodpropper, - overskudd av trombin-bindinger (derfor også kalt antitrombin fibrinogen I) og aktiverer plasminogen. I forbindelse med denne sykdommen med en endring i strukturen eller konsentrasjonen av fibrinogen kan vises og blødning og trombose, og også i noen tilfeller en kombinasjon av disse.

Patologier assosiert med fibrinogen

Patologier som ledsages av mangel på fibrinogen kalles hypo- og afibrinogenemi, og hvor strukturen og funksjonen av fibrinogen er forstyrret - disfibrinogenemiyami. De kan være:

 • arvelig eller
 • ervervet.

Til den oppkjøpte hører hjemme leversykdom, disseminert intravaskulær koagulasjon (DIC), fibrinolyse og primære reaksjoner forårsaket av medikamenter (f.eks trombolytika og L-asparaginase).

Den vanligste årsaken til ervervet dysfibrinogenemi er leversykdom. I cirrhose, kronisk aktiv hepatitt, akutt leversvikt, obstruktive sykdommer i leveren og skilles ut i hepatoma fibrinogen bundet for mye av sialinsyrer. Slike modifisert fibrinogen har en større negativ ladning, som forhindrer polymerisasjonen av fibrinmolekyler. Pasienter med leversykdom har flere koagulasjonsforstyrrelser, som manifesteres av økt blødning. Bestemmelse av trombin-tid - den grunnleggende screening test for å mistenke disfibrinogenemiyu som en av årsakene til blødning. Unormal fibrinogen ble også syntetisert ved noen tumorer (noen former av plateepitel livmorhalskreft, brystadenokarsinom, hypernephroma, hepatom). I visse sykdommer som involverer syntesen av antistoffer som er reaktive med fibrinogen (systemisk lupus erythematosus, multippel myelom), blir dets aktivitet reduseres, noe som viser økningen trombin tid.

Den vanligste årsaken til ervervet hypofibrinogenemi er DIC-syndrom - en systemisk trombohemoragisk lidelse der det oppstår overdreven dannelse av fibrin mikrotrom og forbruk av koagulasjonsfaktorer og blodplater. DIC-syndrom utvikler seg alltid igjen som en komplikasjon av noen sykdom. Det er akutt og kronisk DIC-syndrom. Årsakene til akutt DIC-syndrom er smittsomme sykdommer (E. coli - sepsis, HIV, cytomegalovirus-infeksjon, malaria), akutt myelogen leukemi, komplikasjoner ved svangerskap og levering (for tidlig løsgjøring av placenta, eklampsi, fostervann emboli), omfattende forbrenninger, massiv blodtransfusjon, og andre. Årsakene til kroniske DIC :. Faste svulster, kroniske leukemier, komplikasjoner ved graviditet (fosterdød), myeloproliferativ sykdom, reumatoid artritt, Raynauds sykdom, myokardinfarkt, ulcerøs kolitt og Crohns sykdom, etc. "kjører" utvikling av DIC i alt listede forhold, inntak av en stor mengde tromboplastin (vevsfaktor, faktor III) i blodet. I de nyrearterier, hjerne, lever, lunge flere microthrombuses dannes, noe som forårsaker et klinisk syndrom bilde av multippel organsvikt. Som et resultat av den massive forbruk av fibrinogen og andre koagulasjonsfaktorer utviklet sin sekundær svikt og erstatte hyperkoagulasjonsreaksjonen kommer hypocoagulation og spres blødning. Det bør bemerkes at hyperkoagulabilitet og hypocoagulation ofte tilstede samtidig i en og samme pasient, men suksessive fordelingsperioder DIC helt konvensjonelle. Kliniske funksjoner i DIC føre til at diagnostisering av denne tilstanden er en av de største utfordringene i moderne medisin. I denne situasjon, kontroll av trombintiden i kombinasjon med andre laboratorietester som er nødvendige for risikovurdering og tidlig diagnose av DIC, samt ved trinnet for overvåking av dens behandling.

Trombintiden er normen

14 - 21 sek.

Trombintiden er over normal

Forlengelse av trombintid oppstår på følgende betingelser i kroppen:

 • fibrinogenmangel
 • alvorlig leverskade
 • når du tar heparin (heparin - antikoagulant, brukt i trombose, blodtransfusjon).

Trombintiden er under normal

Reduksjon av trombintid forekommer med slike brudd på blodpropp:

 • forhøyet fibrinogen
 • i nærvær av patologiske proteiner
 • risiko for trombose.

Forberedelse for analysen

 1. Ikke spis i 12 timer før testen.
 2. Unngå fysisk og følelsesmessig overstyring og røyk ikke i 30 minutter før bloddonasjon.

Viktige notater

 • Trombintid hos nyfødte er normalt mer enn hos voksne.
 • For en umiskjennelig tolkning av resultatet er det nødvendig å kombinere analysen med andre laboratorietester som karakteriserer blodkoagulasjonssystemet.
 • Terapi med fraksjonert heparin og warfarin påvirker ikke testresultatet.

Del ny informasjon med venner og bekjente i:

Trombintid: konsept, analyse og norm, øke og redusere

En av laboratorieparametre som er relatert til de grunnleggende komponenter av koagulasjon (hemostasiogram) og indikerer den koordinerte arbeid (eller lidelse) og koagulasjon systemer protivosvertyvaniya (trombin virkning på polymeriseringen og stabiliseringen av fibrinogen) er en trombin-tid (TV).

Normale verdier av TV er innen 11-18 sekunder (ifølge noen kilder, varierer normen fra 14 til 20 sekunder, avhengig av analysemetoden).

Trombintid - blant de grunnleggende indikatorene for koagulogram

Trombintiden gjenspeiler ikke trombininnholdet eller dets dannelse, denne indeksen indikerer overgangshastigheten for fibrinogen (faktor I-FI) oppløst i plasma til uoppløselig fibrin, som vil bli basis for koagulasjonen. Men alt dette vil skje under effekten av trombinet oppnådd på den tiden. Og dersom det ikke umiddelbart blir generert, III (endelig) fasen av koagulering av virker fare, derfor, forsinke dannelse av blodpropper (og således forlenger trombintiden), på grunn av hvilket legemet ville miste en overdreven mengde av blod (hvis noen blødning ).

koagulasjonsfase og trombintid

Men på den annen side - utseendet på lesjon foring av fartøyet grunner forårsaket hva eller patologiske forandringer, også ikke forbli uten oppmerksomhet fra endotelet og blodplater (trombocytter), som gir primær hemostase. Som et resultat av aktivering av koagulasjonsfaktorer, trombin og andre komponenter i det aktuelle området er større enn omstendighetene krever det, som fører til dannelsen av fokus ved første liten, men øker med tiden på grunn av adhesjonen av dannede elementene og plasmaproteiner settling, sammentrekning av blod.

Årsaken til skade på foring av blodårer kan være en rekke (som regel - vaskulær) patologi, hovedsakelig dannet i livets prosess:

 • Aterosklerotiske prosess - han først legger på fremtidsmuligheter for utvikling av trombose og tromboembolisme, som ofte involverer slike alvorlige konsekvenser som cerebralt slag, myokardialt infarkt, pulmonal emboli, etc;.
 • vaskulitt;
 • svulster;
 • Autoimmune reaksjoner;
 • Hjertepatologi (blokkering, atrieflimmer, defekter);
 • Revmatisk feber;
 • Operasjoner som erstatter hjerteventiler;
 • infeksjon;
 • Sjokk stater.
 1. Rapid "vekst" av trombuset;
 2. Økt blodgasshastighet;
 3. Forekomst av inflammatoriske reaksjoner;
 4. Progresjon av vaskulære sykdommer i det berørte området.

I slike situasjoner er bunten allerede i stand til å forlate stedet for permanent forflytning (pause) for å starte "fri svømming" i blodet. Migrering av thrombus vil fortsette til han finner et hinder et sted (smal lumen) og ikke skaper en barriere mot blodbevegelsen. I mellomtiden, hvis disse reaksjonene er på grunn av de ovenfor nevnte grunner (aterosklerose, kreft, hjertesykdommer og D. osv.), Det vil si, er i lesjon av det indre lag av blodkaret i de trombin-tidsverdier er sannsynlig å ha noen innvirkning.

I dette henseende, hvis trombintiden senkes, det vil si at blodproppene går raskere enn 11 sekunder, legger legene ikke særlig vekt på dette faktum - denne situasjonen har ingen signifikant klinisk og diagnostisk betydning. Og dette er fordi TV er en indikator på den endelige prosessen med hemokoagulasjon og indikerer tidspunktet for hvilken fibrinogen vil passere inn i fibrin, noe som ikke forstyrrer og ikke bidrar til dannelsen av trombi i blodet.

Blir ikke plasma blodpropp eller danner det veldig raskt?

Pasienter ofte stille spørsmål er ikke helt riktig, for eksempel: "Hva mener du, hvis trombin tid over normen?", Med henvisning til hvorvidt den høye frekvensen av blodpropp, eller omvendt, en økning i tallverdier, og derfor forlenge tiden betyr en reduksjon i hemokoagulering. Den samme situasjonen oppstår når det gjelder spørsmålet: "Trombintiden senkes - hva betyr det?". Dermed vil en korrekt uttrykk er: økende (forlengelse) trombintid eller reduksjon (matfett).

Trombintiden reagerer ikke på noen måte til den indre eller eksterne vei for aktivering av faktor II (protrombin). For det meste avhenger TV av:

 • Nivået av faktor I (fibrinogen) og dets tilstand (strukturelle strukturanomalier);
 • Antitrombinaktivitet;
 • Reaksjonene av fibrinpolymerisasjon (enzymatisk spaltning av fibrinogen-dimeren i 2 underenheter skjer under påvirkning av trombin);
 • Stabilisering av fibrin (fibrin stabiliserende faktor kommer i aktiv tilstand under virkningen av trombin og med deltakelse av kalsiumioner - Ca 2+).

Norm-TV, som allerede nevnt, kan ifølge forskjellige kilder variere i gjennomsnittlig rekkevidde på 12 til 20 sekunder, men her, som alltid, bør man være oppmerksom på laboratoriens referanseverdier - de vil begrense eller utvide sine grenser avhengig av analysemetoden. Imidlertid bør det bemerkes at selv om fibrinogen i en periode som graviditet viser en konstant oppadgående trend og kan nå 6,0 g / l, går denne satsen ikke ut av normen.

En økning i indeksen (trombintid over normal) forårsaker flere patologiske forhold:

 1. Anomalier av molekylet av fibrinogen, som fører til en sammenbrudd i proteinets funksjonelle evner (avibrinogenemi, hypofibrinogenemi, dysfibrinogenemi);
 2. Disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom) i hypokoaguleringsfasen;
 3. Patologi som oppstår med lesjoner av leveren parenchyma og et brudd på syntesen av koagulasjonsfaktorer (hepatitt, cirrhosis);
 4. Ekstrem lav konsentrasjon av fibrinogen i blodplasmaet;
 5. Tilstedeværelse av trombininhibitorer i blodet av pasienter, som observeres etter behandling med heparin, samt inhibitorer av fibrinpolymerisering.

Plasma begynner å koagulere dårlig, og trombintiden forlenger etter at fibrinolytisk behandling har oppstått (bruk av legemidler som oppløser blodpropper, første generasjons legemidler - streptokinase og urokinase) eller heparinbehandling.

Normen for trombintid, årsakene til økningen eller reduksjonen av denne indikatoren i analysene

Blod - væskemiljøet i menneskekroppen, som bærer transport av vitale elementer: oksygen, karbondioksid, proteiner, lipider, karbohydrater. Elementer av blod utfører en beskyttende funksjon som forhindrer overdreven blødning i traumer.

Hva er trombintid?

Mange spør seg selv hva er trombintid i blodanalysen? Trombinindeksen er en analyse som måler tiden det tar for å danne en blodpropp i det berørte området. Prothrombin, kjent som faktor II, er bare ett av proteinene som er involvert i blodpropp.

Når skadene er mottatt, blir blodkaret sprukket, blodplater samles på sårområdet og oppretter en midlertidig stopper for å stoppe blødningen. For å danne blodpropp, samarbeider en serie med 12 proteiner, eller koagulasjonsfaktorer, for å lage et stoff som heter fibrin. Fibrin tømmer fartøyet, stopper blodtap.

I medisin skiller tre påfølgende stadier av omdannelsen av fibrinogen til fibrin seg:

 1. Under påvirkning av trombin omdannes fibrinogen til en monomer.
 2. En stor polymer, fibrin, dannes av et stort antall monomerer.
 3. Polymeren danner uoppløselig fibrin, som tetter blodkarrene.

Hvis bestemmelsen av trombintiden avslører unormaliteter, indikerer dette en patologi. Indikatoren kan brukes ved videre diagnostisering av sykdomstilstander. Øk eller forkort trombinindeksen kan være med passende behandling.

Hemostase lidelse, kjent som hemofili, fører til at kroppen i utilstrekkelig mengde syntetiserer koagulasjonsfaktorer. Noen stoffer, leversykdom eller vitamin K-mangel fører også til en økning i trombintiden.

Symptomer som er iboende i sykdommene i blodkoagulasjonssystemet:

 • Følelse av "svakhet".
 • Blødning, som ikke stopper etter påføring av en turniquet.
 • Svært kurs i luteale faser i menstruasjonssyklusen.
 • Blod i urinen.
 • Puffy eller smertefulle ledd.
 • Konstant neseblod.

Hvis det er mistanke om en koagulationssystemlidelse, vil legen foreskrive et utviklet koagulogram. Selv om det ikke er blødning, vil legen foreskrive en studie.

Viktig! Når du tar warfarin, er det nødvendig å kontinuerlig overvåke effekten av behandlingen. Hvis det er avvik, reduseres det daglige inntaket av medisiner til de optimale verdiene. Tar for mye warfarin forårsaker overdreven blødning. Leversykdom eller vitamin K-mangel provokerer stor blødning. Ved slike forhold vises et koagulogram.

Hvordan utføres blodprøveprosedyren?

Antikoagulanter og koagulanter (legemidler som påvirker koaguleringssystemet) påvirker resultatene av undersøkelsen. Fortell legen om alle legemidler du tar. Legen vil råde deg til å slutte å ta inntaket før du prøver den biologiske prøven.

Det eneste som er nødvendig for analysen er blod. Dette er en ambulant prosedyre utført i et diagnostisk laboratorium. Tar noen minutter og gir ikke smerte.

En sykepleier eller phlebotomist (en person som er utdannet for blodprøvetaking) vil bruke en liten nål til å ta blod fra venen på albuen. Laboratoriespesialisten vil legge til kjemikalier i blodet for å finne ut hvor lang tid det tar å danne en blodpropp.

Det er få risiko forbundet med prosedyren. Men hvis pasienten har hemofili eller andre blodsykdommer, kan prosedyren ikke utføres. Og det er liten risiko for å komme inn i et smittsomt middel på injeksjonsstedet. Under injeksjonen kan man føle seg svak eller ømhet. Hvis du har uønskede symptomer, vær sikker på å advare sykepleieren.

Trombintid: norm

Blod danner vanligvis kalsium-kolesterisk plakk med fibrinogen fra 11 til 13,5 sekunder (forutsatt at pasienten ikke tar medisiner som påvirker hemostase) hos både menn og kvinner. Resultatene av koagulogrammet er indikert ved den numeriske betegnelsen av det "internasjonale normaliserte forholdet" (INR) eller protrombintiden. Et typisk utvalg for en person som ikke tar antikoagulantia er fra 0,9 til 1,1. For de som tar warfarin, er resultatet 2 til 3,5.

Tabell over normale indikatorer på TV

Indikatoren er variabel og avhenger av alder; Det nyfødte barnet er 20 sekunder, som regnes som normen. Overdreven spenning, stress, sinne eller fysisk stress påvirker testene. Trombintiden under graviditeten er litt høyere enn standarden. Hvis du blir gravid med hemostase lidelser, kan du senere dø i ferd med å føde. Derfor, i første trimester av graviditet er det viktig å bestå alle testene.

Hvorfor øker trombintiden?

Normale verdier av trombintiden indikerer et sunt koaguleringssystem. Når acetylsalisylsyre tas, forlenges intervallet for utseende av et tromboset kar.

Hvis trombintiden senkes, er dette en følge av følgende årsaker:

 • Feil dose warfarin, flukonazol, fluuzamed, pleestazol, limistin eller kardiomagnet.
 • Leversykdommer
 • Mangel på vitamin K.
 • Hemostaseforstyrrelser, som faktor II-mangel.
 • Abort eller graviditet i forrige uke.
 • Hemofili A eller B.
 • Mangel på koagulasjonsfaktorer.
 • Von Willebrands sykdom (en lidelse som forårsaker unormal blodpropp).
 • Disseminert intravaskulær koagulasjon (en sykdom hvor proteiner som er ansvarlige for koagulering er unormalt aktive).
 • Hypofibrinogenemi (mangel på koagulasjonsfaktor av fibrinogen).
 • Ernæringsmessige problemer som vitamin K-mangel og malabsorpsjon.
 • Immunoglobuliner, inkludert antistoffer mot kardiolipin.
 • Lupus antikoagulantia.
 • Leukemi.

Et bredt spekter av mulige årsaker til lang trombinkoagulasjon antyder at ytterligere diagnostiske tiltak er påkrevd. Et unormalt resultat er ikke en diagnose, men en unnskyldning for å gjennomføre flere undersøkelser for å finne ut årsaken.

Ved alvorlige forstyrrelser av hemostase er behandling med koagulanter og blodtransfusjon indikert. Mangelfullheten av flere faktorer i protrombinkomplekset er den viktigste genetiske faktoren for hypoprombinemi.

Sykdommer i leveren påvirker hemostasen. De fleste koagulasjonsfaktorene syntetiseres av hepatocytter. Levercirrhose, hepatitt eller ulike former for dystrofi i leverceller fører til en økning i trombintiden. For å redusere selektivt i slike tilfeller er protrombintid en meningsløs okkupasjon. Det er nødvendig å behandle grunnårsaken til koagulopati.

Onkologiske sykdommer i blodet øker trombintiden. Ondartede neoplasmer fører til alvorlige endringer i blodkoagulasjonssystemet. Det er viktig å kontinuerlig overvåke koagulasjonsfaktorindikatorer for å kunne pålegge hensiktsmessige behandlingsmetoder i tide.

Hvorfor er trombintiden under normal?

Det er mange årsaker som medfører en nedgang i indikatoren. Noen fysiologiske forhold og inntaket av visse matvarer påvirker tiden som trengs for å danne en blodpropp. Forbruk av overskytende mengder kolesterol og fettstoffer fører til en økning i totalt kolesterol i blodet.

Ofte er denne tilstanden observert hos eldre menn og er en av risikofaktorene for aterosklerose. Denne sykdommen er preget av overdreven dannelse av plakk i blodkarene. En sterk innsnevring av fartøyets lumen fører til hypoksi, og deretter til vevnekrose.

Fysiologisk norm anses å være trombintid under normen under graviditet, spesielt i 3. trimester. I enkelte tilfeller forkortes smittsomme sykdommer i det akutte stadiet tidspunktet for plakkdannelse i det skadede karet. Den vanligste årsaken til økt tid for koagulasjonsdannelse er brannskader og alvorlige allergiske reaksjoner (anafylaktisk sjokk).

Tips! Hos eldre anbefales både kvinner og menn å ta antikoagulantia. De forlenger trombintiden og reduserer risikoen for kardiovaskulære katastrofer.

Trombintid

Blod er en flytende komponent i kroppen, gjennom hvilken den vitale aktiviteten til celler og transport av alle vitale stoffer til organer og vev utføres. Gir kroppen oksygen. Den beskyttende funksjon av blod manifesteres i blokkering av sår i skader, humoral og cellulær immunitet, for å opprettholde kroppens homeostase.

Celler og stoffer i blodet er mange, blant dem: erytrocytter, leukocytter, blodplater, fibrinogen, protrombin. De siste tre komponentene er ansvarlige for blodkoagulerbarhet i vaskulære skader. Deres interaksjon fører til en forandring i flytende blod inn i en uoppløselig blodpropp av tett konsistens. Dette sikrer integriteten til blodkar og unngå blodtap. Hovedkomponenten i blodproppene er fibrinogen. Ved utilstrekkelig produksjon eller utilstrekkelig funksjon av blodårene utvikler fenomenet blødning, noe som fører til hemorragisk syndrom (DVS-syndrom). Hvis nivået av fibrinogendannelse er høyere enn normalt, fører dette til en økning i intravaskulær patency, noe som forårsaker trombolytiske endringer i karene.

Hva er trombintid

Alle reaksjoner i kroppen finner sted innenfor en viss norm, for optimal funksjon av kroppen. Kobling av blod og reaksjoner av interaksjoner mellom celler og stoffer skjer innenfor rammen av tid.

Trombintiden er en blodprøve, hvor analysen avdekker blødningsforstyrrelser i prosessen med hemokoagulering. Reaksjonen tar hensyn til frekvensen av forandring av fibrinogen i fibrin under påvirkning av tilleggsfaktorer - trombin. Omformingen av et element til et annet foregår i tre faser:

 1. Fibrinogen under påvirkning av koagulant - trombin blir til en fibrinmonomer med en gelatinøs konsistens.
 2. Av de mange fibrinmonomererene dannes en fibrin - en polymer, under påvirkning av kalsium.
 3. Fibrin - en polymer ved hjelp av blodplater og erytrocytter transformeres til uoppløselig fibrin "I". Dette stadiet fullfører dannelsen av blodpropp. Så, blodkoagulasjon er en enzymatisk prosess.

Hvis analysen endrer trombintid, endres - dette indikerer en patologi, ikke bare i sirkulasjonssystemet, men også andre organer. Hvis trombintiden i koagulogrammet økes, betyr det at det hemopoietiske systemet har sviktet, noe som kan føre til trombose. En slik sykdom kalles hyperfibrinogenemi. Hvis studien avslørte en tid under norm (hypofibrinogenemi), så med skader på blodårer eller organer, kan dette føre til langvarig blødning. Sykdommer kan kjøpes eller arvelig.

Oppkjøpet av disse sykdommene er ofte forbundet med livsstil, graviditet, komplikasjoner etter alvorlig fødsel, leddgikt og svulster. Oftest er oppkjøpet av hypofibrinogenemi typisk for kvinner, spesielt for gravide, siden graviditet og omorganisering av kroppen påvirker hele kroppen som helhet.

Den patologiske prosessen er asymptomatisk, da mengden fibrinogen i menneskekroppen vanligvis er tilstrekkelig for mindre skader. Arvelig forstyrrelse av blodkoagulerbarhet er svært sjelden, fordi den er forårsaket av en mutasjon av celler.

Norm og årsaker til avvik fra det

Normen i analysen for trombintid er den samme for både menn og kvinner, inkludert gravide kvinner. Det er 11-18 sekunder. Over norm uten patologier, kan trombintid bare forekomme hos nyfødte. Hos friske mennesker, med økning i fibrinogen i blodet, utløser kroppen en fibrinolysereaksjon som sikrer resorbsjon av overskytende fibrinogen. Denne økningen kan oppstå ved frigjøring av adrenalin i blodet, for eksempel med sinne, smerte, irritasjon, stress.

Årsakene til at trombintiden er høyere:

 • influensa;
 • tuberkulose;
 • eksfoliering av morkaken hos gravide kvinner;
 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • lungebetennelse;
 • ondartet svulst.

Årsakene til hvilken blodtrykkstid av blodet er lavere:

 • hepatitt, cirrhosis;
 • mangel på vitaminer;
 • myeloid leukemi;
 • mottak av antikoagulantia og hormonelle preparater.

Hvis analysen viste trombintid over normal, kunne det snakke om ICE - et syndrom (disseminert intravaskulær koagulering av blod).

Hvis du får en blodprøve for trombin, bidrar flere indikasjoner til dette:

 • smerte i leveren;
 • endringen i intravaskulært trykk er høyere eller lavere enn normalt;
 • Tilstedeværelsen i blodprøver av rester av nedbrytning av stoffer i fibrinolyse;
 • graviditet hos kvinner;
 • generell vurdering av koagulogrammet, høyere eller lavere nivå av stoffer;
 • evaluering av resultater i behandlingen av det hematopoietiske systemet;
 • bestemmelse av patologier eller mangel på fibrinogen.

Koagulogram, som inkluderer og indeksen av trombintid under svangerskapet, gis minst tre ganger. Blod tas om morgenen, på tom mage. Deteksjon av DIC-syndrom kan skyldes flere grunner:

 • eksfoliering av placenta før begrepet, preget av blødning;
 • emboli av fostervann;
 • endometritt.

For nøyaktige resultater og riktig behandling er det nødvendig å kombinere analysen med andre laboratorietester som karakteriserer blodkoagulasjonssystemet.

Les Mer Om Fartøyene