Hvordan behandle trombocytopeni

Trombocytopeni er en tilstand ledsaget av et redusert blodinnhold i blodet. Sørg for å bestemme nivået av blodplater, hvis det er blåmerker på kroppen av ukjent opprinnelse, en tendens til neseblod, blod i nærvær av spytt fra tannkjøttet, jenter og kvinner med lange og tunge menstruasjon.

Du bør ikke bli involvert i behandling av trombocytopeni med folkemidlene. Dessverre hjelper det ikke, men det hindrer utvinning ved vedvarende avslag på medisiner. Hittil har det ikke blitt funnet en populær kurativ metode for tilstrekkelig påvirkning av hemopoiesis.

Healers råd er enten kjent tradisjonell reklame, eller behandler ikke trombocytopeni, men anemi som oppstår med blodtap, støtter immunitet.

Når du skal forvente trombocytopeni og planlegge behandling

I følge den klarte mekanismen vises årsakene til reduksjonen i blodplateantall hos pasienter:

 • lider av blodsykdommer;
 • Langtid tar noen medisiner (antiepileptiske, sulfonamider, blodfortynning);
 • lider av ondartede sykdommer i bakgrunnen og etter bruk av stråling og kjemoterapi;
 • sykdommer av autoimmun natur, når antistoffer dannes på eget vev;
 • barn etter kyllingpokke, rubella;
 • alvorlige virussykdommer (med aids, hepatitt);
 • tuberkulose og kronisk leversykdom;
 • fra Addison-Birmer-anemi assosiert med mangel på vitaminer B12 og folsyre i kosten;
 • noen arvelige sykdommer.

Behandling av trombocytopeni kan være nødvendig for kvinner under graviditet. Det er blitt fastslått at personer med kronisk alkoholisme er utsatt for trombocytopeni.

Hjelper dietten med trombocytopeni?

Ernæringens rolle i påvirkning av blodplaterivået reduseres til å støtte utvinningsprosessene, og gir det nødvendige plastmaterialet (proteiner og vitaminer), og eliminerer unødvendige irriterende faktorer. Den generelle stimulerende effekten aktiverer og normaliserer riktig hematopoiesis, styrker immunforsvaret.

For produkter er det nødvendig å legge til hvitløk og løk rik på naturlige phytoncides.

Å fylle vitamin B-mangelen12 med folsyre i den daglige menyen skal være til stede retter fra leveren, magert kjøtt, egg, fisk, meieriprodukter, nøtter, kål alle varianter, tomater, spinat, bønner, bananer.

Det anbefales å koke dogrose og solbær i stedet for te.
Kostholdet bør varieres. Det er bedre å utelukke stekte matvarer til behandlingstidspunktet, da de inneholder stoffer som fremmer allergisk organisme.

Hvordan eliminere trombocytopeni

Behandling av trombocytopeni krever primært kampen mot den underliggende sykdommen.

Antibiotika er foreskrevet for å forhindre infeksjon og i nærvær av akutt sykdom.

Ved autoimmune sykdommer i behandling brukes:

 • kurs av hormoner-kortikosteroider;
 • administrering av store doser immunoglobulin, interferon.

Fjernelsen av antistoffer, bakterielle antigener og deres henfallsprodukter blir lettere ved plasmaferese.

I slike tilfeller kan det betraktes som behandling av trombocytopeni, bruk av folk retts effekt på immunitet skjær Aloe, Echinacea, Schisandra.

Preparater fra gruppen av immunmodulatorer (Timolin, Splenin) bidrar til å opprettholde og gjenopprette immunitet med trombocytopenisk purpura.

Hvis det er megaloblastisk anemi i blodet, vitamin B12 og folsyre for tapskompensasjon.

Taktikk av kortikosteroidhormonbehandling

Virkemekanismen for hormoner er ødeleggelsen av bindinger i det komplekse "Antistoff + blodplate" og frigjøringen av blodplaterceller. Samtidig reduseres prosessen med ødeleggelsen i milten.

Umiddelbart etter at diagnosen er bekreftet, foreskrives legemidler fra prednisolongruppen, beregnes doseringen av pasientens vekt (vanligvis fra 1 til 1,5 mg per kg). Etter 2 uker reduseres total dose gradvis. Kursets varighet på forskjellige former - opptil fire måneder.

Behandling av alvorlige stadier begynner med sjokkerende store doser hormoner i de første 3 dagene. Legemidler administreres intravenøst ​​drypp. Deretter velges en vedlikeholds terapeutisk dose.

Ved behandling av pasienter over 45 år, benyttes det gonadotrope hypofysehormonet Danazol, selv om mekanismen for sin virkning ikke er fullt ut forstått.

Bruk av immunglobulin og interferon

Legemidlet Immunoglobulin inneholder et sett med antistoffer mot eksterne og indre antigener, til autoantistoffer av pasienten. Ved hjelp av intravenøs injeksjon blir det mulig å undertrykke syntesen av unødvendige antistoffer for å redusere aktiviteten.

Effekten av behandlingen er rask, men kortvarig.

Av de kjente interferonene benyttes a2-varianten. Sammen med den antivirale effekten, er det en signifikant inhibering av produksjon av antistoffer mot blodplater. Tilordne seg i form av subkutane injeksjoner med en ineffektiv kortikosteroidkurs.

Bruk av immunosuppressive midler

Gruppemedisiner er angitt i tilfelle av ineffektive hormoner. Cytostatika (Vincristine, Azathioprine) er foreskrevet i flere uker. Målet er å undertrykke produksjon av antistoffer på blodplater.

Indikeres hvis pasienten har hemorragiske utbrudd, ulike blødninger. Terapi må overvåkes med blodprøver.

Andre behandlinger

Plasmaferese er en teknikk som forutsetter rensing av blod fra autoantistoffer. Det fjernede plasmaet erstattes av et donorplasma. Utfør 2 - 3 økter på bakgrunn av hormonbehandling.

Transfusjon av blodplatemasse brukes til vitale indikasjoner. Fordi levetiden til de injiserte blodplater er svært liten, blir de raskt ødelagt av antistoffer. Det er bedre om stoffet er laget av enforeldres blod av en relativ donor.

Med arvelig patologi utføres en donor benmargstransplantasjon.

Symptomer for å stoppe blødning

I tilfelle av kliniske manifestasjoner av blødninger, er hemostatiske midler og preparater som påvirker blodproppene nødvendige. Brukes:

 • Dicynone,
 • menadione,
 • store doser askorbinsyre,
 • Aminokapronsyre i oppløsning intravenøst.

Sesamolje anbefales til samme formål (på en spiseskje tre ganger om dagen), sukkerroer.

Som et symptomatisk trygt verktøy som påvirker blodets koagulerbarhet og reduksjon av kapillærpermeabilitet på folkemessige måter, er:

 • plantesamlinger av mynteblader, kamilleblomster, hyrdes gress, neseblader, vannpeper. De brygger i en blanding av en spiseskje på et glass og tar som te;
 • fra frukt av en guelder-rose tilbered meg, slip dem med sukker, akseptere som tilsetningsstoff til mat.

Som profylakse "revers" handling av nye blodplater - trombotisk prosess, bremse sirkulasjonen i bulk fartøyer - er tilordnet Curantil, Ascorutin.

Når fjerningen av milten er vist

Den kirurgiske metoden - splenektomi (fjerning av milten) - er basert på eliminering av organet som forårsaker økt oppløsning av blodplater. Den brukes i sykdommer i blodet når andre behandlingsmetoder er ineffektive.

Indikasjoner for splenektomi:

 • hvis en fullstendig behandling av hormonbehandling utføres, men 2 eller flere eksacerbasjoner har blitt utsatt, er sykdommens varighet mer enn et år;
 • hvis det er kontraindikasjoner for utnevnelsen av kortikosteroider (hypertensjon, diabetes mellitus);
 • med en alvorlig form for sykdommen med manifestasjoner av blødning i hjernen, øyets nese, ansiktsvev og tungen.

Egenskaper ved behandling av forskjellig trombocytopeni

Pasienter som er smittet med HIV, med blodplatefall, anbefaler glukokortikoider i kombinasjon med høye doser av antivirale legemidler.

Etter kjemoterapi og strålebehandling brukes erytrofosfatid intramuskulært. Doseringen av Revolide er valgt individuelt, avhengig av pasientens vekt. Deres forventede effekt er basert på å stimulere syntesen av blodplater.

Praksis viser at det ikke finnes identiske tilfeller av trombocytopeni. Alle trenger studier og tilnærminger til terapi.

trombocytopeni

trombocytopeni - en patologi forbundet med en kraftig nedgang i antall røde blodlegemer eller blodplater. Blodplater har stor innvirkning på mekanismen for blodpropp, og derfor kan deres mangel føre til blødning eller skarpe blødninger i hulrommet i indre organer, noe som er en direkte trussel mot menneskers helse og liv.

Essensen av blodplaters morfologi er at de ikke har en kjerne, og de er deler av megakaryocytisk cytoplasma. Dannelsen skjer i det røde knoglemarv som et resultat av prosessen med frigjøring av fragmenter av modercellen. Blodplanter lever ikke mer enn 12 dager. Døde blodplater fordøyer makrofager i kroppens vev, og i stedet for at ungdommer blir modne fra beinmarg. Cellevegget er representert av en membran som inneholder en spesiell type molekyler, hvis funksjon er å gjenkjenne skadede seksjoner av arteriene og venene. Selv kapillær blødning starter prosessen med å plugge det berørte området med en blodplate, ved å sette inn en såkalt "lapp" i sårhulen til fartøyet. Ut fra dette er de viktigste funksjonelle oppgaver av blodplater: dannelsen av en primær blodplateplugg, opprettelsen av faktorer som fører til vasokonstriksjon, aktiveringen av et av blodkoaguleringssystemene.

Trombocytopeni årsaker

Fysiologiske egenskaper i livssyklusen av røde blodplater gir oss mulighet til å klassifisere faktorer som fører til trombocytopeni i:

- redusere dannelsen av blodplater

- økning av blodplättes død

- fører til omfordeling av blodplater.

Den første faktoren er i sin tur oppdelt i: trombotsitoneniyu indusert megakaryocytic hypoplasi av kimen, trombocytopeni, hvor årsaken er ineffektiviteten trombotsitopoeza og trombocytopeni som resultat av å erstatte en bakterie av megakaryocytter i epiphysis av lange ben, på stedet av benmargen.

Underutviklingen til megakaryocytkimen skyldes manglende evne til den inerte hjernen til å starte prosessen med daglig erstatning. Årsaken er også aplastisk anemi, noe som fører til total hypoplasi av leukocytter, blodplater og erytrocytter.

Ikke minst rolle i utviklingen av denne spesielle typen trombocytopeni spilles ved bruk av antibiotika, cytostatika, antityroidmidler og gullpreparater. Så gruppen av cytostatika presser benmarget, og antibiotika fører til en økning i følsomheten av benmarg til denne gruppen av legemidler. Hypoplasi er også forårsaket av alkohol, virusinfeksjon, rutinemessig vaksinasjon mot meslinger, utvikling av sepsis hos pasienter, langvarig oksygen sult av vev og organer i menneskekroppen av ulike etiologier og andre. Det er også tilfeller av medfødt hypoplasi, som et eksempel - konstitusjonell aplastisk anemi.

Trombocytopeni, forårsaket av inhibering av trombocytopoiesis, skyldes mange årsaker. En av dem er en utilstrekkelig mengde trombopoietin, manifestert som regel ved fødselen. Trombopoietin er et stoff som forbedrer modningen av blodplater fra megakaryocytspiret. Foreløpig er denne patologien godt diagnostisert og egnet til rask kur.

En annen årsak som forstyrrer dannelsen av blodplater er alvorlig jernmangelanemi. Dette skyldes at for å opprettholde normale nivåer av blodplater i sirkulasjonssystemet og cyanokobalamin eller vitamin B 12, trenger en viss mengde jern. I tillegg thrombocytopoiesis reduksjonsprosesser ofte forbundet med virusinfeksjon, alkoholforgiftning og med arvelige sykdommer, etiologien av disse er i modningsprosessen uegnet for den kvalitative blodplate hematopoesen.

Til erstatning av megakaryocytter av den røde beinmargeledningen: blodkreft med dannelse av metastaser i sitt siste stadium, spredning av fibrøst vev og granulomer som erstatter de normale cellene i det røde benmarg med egne celler. Disse patologiske forholdene forårsaker en reduksjon av det kvantitative innholdet av alle dannede elementer i blodet, inkludert blodplater.

Faktorer som øker dødsfallet til blodplater, kan betinges klassifiseres i immunologiske og ikke-immunologiske. Dette er den mest omfattende gruppen årsaker som skyldes trombocytopeni, siden den akselererte oppløsningen av blodplättene fører til en økning i innholdet i strukturelle elementer i sirkulasjonssystemet som følge av ukontrollert neoplasma.

Konvensjonelt kan en gruppe immunologiske faktorer deles inn i:

- forårsaket av produkter av en aploantibodies, eller isoimmun trombocytopeni;

- autoantikropp-induserte autoimmune produkter, eller autoimmun trombocytopeni;

- forårsaket av reseptbelagte legemidler eller immun trombocytopeni.

Isoimmune trombocytopeni oppstår som følge av inn i blodet uvanlige gitt organisme blodplater. Grunnen til dette er aploimmunnaya trombocytopenisk purpura nyfødte og motstand i blodoverføring mottakere. Purple nyfødt utvikles når plate antigener mor uforenlig blodplateantigener baby, noe som resulterer i barnets kropp får fremmed for sitt system av blod antistoffer som ødelegger blodplater. Denne sykdommen er ikke vanlig og har en direkte avhengighet av tilstanden til immunitet av en kvinne under svangerskapet. Årsakene til mottakere av motstand er dårlig forstått, men det er trygt å si at symptomene har en forbindelse til inkompatible blodoverføring i form av blodplater.

Autoimmun trombocytopeni oppstår med blodpleddes død på grunn av effekten av antistoffer på immunkomplekser. Dette fører til kronisk lymfocytisk leukemi, inflammatoriske sykdommer i mage-tarmkanalen, humant immundefektvirus og andre.

De faktorer som fører til utviklingen av immun trombocytopeni, omfatter antibiotika gruppe penicillin, sulfonamider, heroin, morfin og andre stoffer, med det formål å antiulcer-legemidler så som ranitidin eller cimetidin. Ved å avskaffe stoffet ved oppfordring av legen, pasienten selvhelbredende.

Årsakene er ikke beslektet ved immunitet - en sykdom som misdannelser i det kardiovaskulære systemet, kroppens blodårer i metastaser, utskifting av klaffe og innsnevring av arteriene aterosklerotisk plakk. Massiv blødning og infusjon av store mengder transfusjonsmedisiner er også inkludert i denne gruppen av faktorer.

Når omfordeling av blodplater i depotet til et organ som milten forstyrres, akkumuleres flere blodplater enn i normen. Dette fører til splenomegali. Sykdommene som forårsaker denne patologiske prosessen inkluderer: leverkreft, leukemi, lymfom, infeksjonssykdommer i luftveiene og andre.

Trombocytopeni symptomer

Sykdommen manifesterer seg uventet og er i noen tilfeller utsatt for eksacerbasjoner, mens i andre har det et forlenget kurs. Klassifiser trombocytopeni som en heteroimmun og autoimmun form. Den første form oppstår kraftig, den andre blir en kronisk patologi. Men denne divisjonen er vanligvis ansett som betinget, siden manifestasjonen av sykdommenes klinikk ikke alltid kan korreleres til den spesifikke formen for trombocytopeni.

Begynner trombocytopeni med karakteristiske hudblødninger og blødning i slimhinnene. Bildet av hudblødninger er oftest observert i lemmer og trunk-regionen. Noen ganger tar de grensen til ansiktet og leppene og møtes på injeksjonsstedet.

Blødning etter utvinning av tannen er sjelden, begynner umiddelbart etter fjerning og varighet fra flere timer til flere dager. I tilfelle en fullstendig stopp for tilbakefall er ikke tilbøyelig.

Et slikt klinisk tegn som splenomegali uttrykkes hos pasienter med samtidig patologi. Den inkluderer autoimmun hemolytisk anemi, lymfocytisk leukemi, kronisk hepatitt. Leveren trombocytopeni økes ikke, og i et lite antall pasienter, som en regel, blir betente cervikale lymfeknuter, som fører til en økning i kroppstemperaturen til subfebrile. Sammenføyning klinikk artralgicheskogo syndrom og økning i senkning tyder på tilstedeværelsen av pasienter med systemisk bindevevssykdommer som lupus.

Den generelle analysen av perifert blod avviker fra normen ved nærvær av en reduksjon i den kvantitative indeksen av blodplater. Plasma koagulasjonsfaktorer forblir innenfor grensene for akseptable figurer. Morfologien til blodplater varierer, de øker i størrelse, cellene vises blå, deres transformasjon blir observert. Antallet retikulocytter stiger og erytrocyter ødelegges. Noen ganger er det et skifte av leukocyttformelen til venstre. I de fleste pasienter med trombocytopeni er antall megakaryocytter i det røde benmarg høyere enn normalt på grunn av omfattende blødninger. Blodstrypbarhetstiden er lengre, sårbarheten i kapillærene er positiv, blodproppene minker.

Ved alvorlige kliniske symptomer er følgende grader av trombocytopeni utbredt: mild grad, moderat alvorlighetsgrad og alvorlig grad.

En enkel grad av trombocytopeni oppstår som følge av langvarig og kraftig kvinnelig menstruasjon, med neseblødninger og intradermale blødninger. På dette stadiet er det nesten umulig å diagnostisere en sykdom, det oppdages ved et uhell under rutinemessige undersøkelser eller på grunn av en blodprøve når du ringer til en lege for en annen sykdom.

Den gjennomsnittlige graden av trombocytopeni manifesteres av hemorragisk utslett, som har utseendet av en rekke pinblødninger på huden og på slimhinner.

Alvorlig gastrointestinal blødning forårsaker en alvorlig grad av trombocytopeni, som oppstår når blodplateantallet faller til 25.000 / μl.

Det bør bemerkes at det er sekundær trombocytopeni, som en slags denne patologien. Hennes klinikk gjentar fullstendig klinikken for samtidig sykdom. For eksempel, allergisk trombocytopeni, som følge av virkningen av allergiske antigener på blodplater, som fører til skade eller fullstendig oppløsning.

Trombocytopeni i svangerskapet

Det bemerkes at antall blodplater for graviditet varierer ujevnt, fordi den enkelte tilstanden til kvinnens organisme er av stor betydning her. Hvis den gravide kvinnen er frisk, kan det være en liten reduksjon i blodplater. Dette skyldes redusert levetid og økt deltakelse i perifer sirkulasjonsprosess. Med lave blodplate-teller forekommer forutsetninger for utvikling av trombocytopeni. Årsaken til dette er en nedgang i dannelsen av blodplater, en høy grad av død eller forbruk. Klinisk er sykdommen preget av blødning og subkutan blødning. Faktorer av trombocyttmangel er den utilstrekkelige ernæringen til en gravid kvinne, brudd på immunetiologien eller kronisk blodtap. Dermed blir ikke blodplater produsert, eller de opptar en uregelmessig form.

For diagnostisering av trombocytopeni utføres en blodkoagulasjonstest. Dette er en veldig informativ og nøyaktig metode. Betydningen av å få informasjon om blodplater i blodet er at det gjør det mulig å unngå alvorlige komplikasjoner ved fødsel. Så i et barn med en trombocytopeni av immune natur i fødsel, er utviklingen av intern blødning stor, den farligste som er cerebral blødning. I et slikt scenario bestemmer den behandlende legen å levere kirurgisk prosedyre kirurgisk. I de fleste tilfeller truer denne sykdommen ikke barnets helse.

Trombocytopeni hos barn

Statistikk viser at antall barn som trekker trombocytopeni hos friske barn, er 1 av 20 000 tilfeller. Hovedrisikogruppen inkluderer barnebarn, det maksimale antallet identifiserte pasienter blir observert i vinter og vår.

Trombocytopeni er oftest medfødt. Slike barn har ofte en akselerert funksjon av milten, eller hypersplenisme. Dette er mulig på grunn av organets fysiologiske egenskaper. Milten er et depot for utmattede trombocytter, hvor de dør og regenereres. I tillegg oppstår trombocytopeni hos nyfødte i en immunologisk konflikt, på grunn av mangelen på kompatibilitet mellom babyen og den gravide kvinnen på blodplanteantigener. En sensibiliserende materiell organisme danner antistoffer mot blodplater som penetrerer gjennom magevegget inn i blodet av fosteret og fører til ødeleggelse av egne blodplater. Årsakene til den oppkjøpte trombocytopenien er forgiftning av kroppen, narkotikaallergi, smittsomme sykdommer, høyt innhold av skjoldbruskhormoner.

Symptomatologi hos barn er ikke vesentlig forskjellig fra slike manifestasjoner hos voksne. For å beskytte foreldrene skal være permanent neseblødning, en liten prikkutslett i området på underkroppene i kroppen, umiddelbar manifestasjon av et hematom med mindre mekaniske effekter, hematuri. Men slike forhold fører ikke til bekymring, siden det ikke er smerte syndrom og signifikante kliniske tegn. Dette er en stor fare for ungdommers helse, fordi dette er den viktigste årsaken til alvorlig blødning i indre organer og hjernen, som kan ende opp med dødelig.

Hos barn er trombocytopeni delt inn i primær og sekundær oppstått. Den første form er preget av trombocytopenisk syndrom, ledsaget av fravær av en annen patologi. Den sekundære form for trombocytopeni manifesteres ved komplikasjoner av den underliggende sykdommen. For eksempel er det levercirrhose, infeksjon av det humane immunsviktviruset og leukemi.

Basert på graden av påvirkning av immunkomplekset på utviklingen av sykdommen hos barn, skiller mellom immun og ikke-immun trombocytopeni. Immun trombocytopeni er assosiert med massedød av blodplater som følge av eksponering for antistoffer. Tilstanden for barnets immunitet skiller ikke mellom blodplater og tar dem som fremmedlegemer, noe som fører til produksjon av antistoffer. Det er en allelisk, transimmun, heteroimmun og autoimmun variant av denne sykdoms kategorien. Ikke-immun trombocytopeni oppstår med mekanisk skade på blodplater.

Autoimmun trombocytopeni

Autoimmun trombocytopeni er preget av ødeleggelse av blodplater som et resultat av påvirkning av autoantistoffer. Hovedstedet for modning er milten. I det forbi dødsfallet av blodplater skadet av autoantistoffer. I tillegg ødelegger blodplater makrofager av organer som lever og lymfeknuter. Frekvensen av sykdommen, ifølge statistikk, er 1 i 15 000 tilfeller, og det er mer sannsynlig å påvirke kvinner i alderskategorien fra 25 til 55 år.

Autoimmun trombocytopeni har vanligvis en akutt start, men noen ganger kan det oppstå en langsom utvikling. Et typisk symptom på autoimmun trombocytopeni er hemoragisk petechial utslett, lokalisert i hud og slimhinne. Plettene er smertefri på palpasjon, det kliniske bildet av betennelse er fraværende. Hos pasienter observeres blødning fra nesen, fra de indre organene i mage-tarmkanalen og fra livmorhulen. Den mest alvorlige komplikasjonen av hemorragisk diatese er retinalblødning, noe som fører til tap av syn.

Alvorlighetsgraden av dette syndromet har en avhengighet av det kvantitative innholdet av trombocytter i blodet. Lavt antall indikatorer forårsaker spontan blødning. Men paradoksalt nok høres det ikke, høye priser med tilhørende feber eller generaliserte infeksjoner kan forårsake alvorlig blødning.

Klinikken for autoimmun trombocytopeni begynner med blødninger i munnslimhinnen og i kontakt med kroppen med klær. Blødninger i ansiktet og konjunktiv er et dårlig diagnostisk tegn.

For diagnostisering av autoimmun trombocytopeni utføres i tillegg til konvensjonelle tester (generell blodprøve, generell urinanalyse og andre) spesielle tester. Steffen-metoden refereres til den første testen. Den består i det kvantitative uttrykket av antiglobuliner. Testen er ufølsom, siden serumet til pasientens blod brukes til sin oppførsel.

En mer pålitelig studie av blodplater gir en Dickson-test. Dens essens ligger i tellingen av antistoffer på blodplatenes cellevegg. Normalt overstiger deres mengde ikke 15 × 10-15 g. Med denne økningen utvikler immun trombocytopeni. Metoden er informativ, men tidkrevende, og som et resultat fant den ikke bred praktisk anvendelse.

Trombocytopeni behandling

Behandling av trombocytopeni begynner med utslipp av hormoner, spesielt foreskrive prednisolon. Dosen er valgt individuelt basert på beregning av 1 ml per 1 kg kroppsvekt av pasienten per dag. Hvis sykdommen utvikler seg, økes denne dosen med 2 ganger. Effektiviteten av behandling av trombocytopeni er umiddelbart åpenbar. For det første, det kliniske bildet av hemorragisk syndrom reduseres, og den kvantitative indeksen for blodplater øker. Ta stoffet til full effekt er oppnådd. Umiddelbart deretter korrigeres dosen til fullstendig eliminering.

Resultatet av bruk av glukokortikosteroider i 90% av tilfellene er positivt, men i gjenværende andel av pasientene er det bare blødningstopp, og trombocytopeni gjenopptrer.

Innen tre til fire måneder etter initiering av terapi er det et presserende behov for rask fjerning av milten. Effekten av splenektomi har vist seg hos 80% av pasientene. Med positiv dynamikk fra glukokortikosteroidbehandling oppstår forutsetninger for fullstendig kur. Operasjon, som regel, utføres parallelt med økning av doser Prednisolon i 3 og flere ganger. Hvis før kirurgi ble det administrert intramuskulært, så før og etter operasjonen er det nødvendig å bytte til intravenøse injeksjoner. Det er bare mulig å si nøyaktig hvor vellykket splenektomi gikk etter minst to år. Behandlingen med hormoner fortsetter, men dosene reduseres betydelig.

Den vanskeligste i den generelle terapeutiske forstand er tilstedeværelsen av pasienter som operasjonen ikke har gitt betydelige resultater. Slike pasienter foreskrives immunosuppressiv kjemoterapi med cytostatika som varer opptil to måneder. De inkluderer azathioprine, vincristinsulfat. Tilstedeværelsen av systemisk lupus erythematosus eller andre diffuse bindevevssykdommer fører til behovet for tidligere bruk av immunosuppressive midler. Dette gjelder for alvorlige former for systemisk sykdom. Hvis pasienten er ung og graden av lesjon er ubetydelig, brukes bare glukokortikosteroider.

Ikke rasjonelt ta cytostatika og før operasjon fordi immunoundertrykkende terapi er nødvendig for å velge medikament med den størst mulige effektivitet for et bestemt individ, og beviser at virkningen av medikamentet er avhengig av hva kriterier eller ikke. I tillegg på grunnlag av praktisk kunnskap, leger foreskrive pasienter høye doser av kjemoterapi og hormon, noe som fører til umuligheten av kirurgi for å fjerne milten. Det skal også bemerkes at denne terapien forårsaker mutasjoner, infertilitet eller patologi, arvet.

Ervervet trombocytopeni er ikke et immunkarakter som behandles symptomatisk. Så når hemorragisk syndrom utpeker hemostatika, generell og lokal betydning. Den første inkluderer 5% aminokaprosyre, østrogener, progestinon, androxon og andre. Den andre gruppen består av en svamp av hemostatisk, oksidert cellulose, lokal kryoterapi.

Hvis årsaken til trombocytopeni er massiv blødning, utfør blodtransfusjon. Transfusjoner er underlagt "rene" røde blodlegemer, som velges under hensyntagen til organismens individuelle egenskaper. Autoimmun trombocytopeni tjener som en kontraindikasjon for transfusjon av blodsubstitusjonsløsninger på grunn av at patogenesen av denne type sykdom er oppløsningen av blodplaten. Og dette forverrer trombocytolyse. En forutsetning for vellykket behandling er avskaffelsen av narkotika som forstyrrer blodplaternes evne til å danne en blodpropp, slik som acetylsalisylsyre, Ibuprofen, Warfarin og mange andre.

Pasienter blir plassert på dispensarregister etter bekreftelse av diagnosen ved å gjennomføre alle nødvendige kliniske og laboratorietester. Med all forsiktighet samlet arvelig anamnese, bestemme de morfologiske tegnene på blodplater i nærmeste familie.

Barns former for sykdommen behandles ganske godt av hormonelle stoffer, og sekundær trombocytopeni krever symptomatisk behandling.

Det er mulig å bruke folkemidlene. En avkok av neseblader, hofter av villrose og jordbær hjelper mye. Med målet om forebygging, drikk juice av birk, bringebær og rødbeter. Et godt resultat er med honningsanemi med valnøtter.

Ernæring for trombocytopeni

En spesiell diett for pasienter med en historie med gjest trombocytopeni, omfatter en gruppe av produkter som inneholder komponentene involvert i konstruksjonen av bærekonstruksjonen av blodceller i delingen og dannelsen av blodceller. Svært viktig er avvisningen av stoffer som hemmer graden av påvirkning på stadium av hematopoiesis.

Matrasjonen skal være rik på protein i større grad av planteliv, cyanokobalomin eller vitamin B 12, og matvarer må inneholde folsyre og askorbinsyrer. Årsaken til dette er at med denne patologien er det et brudd på purinmetabolismen. Dette fører til en nedgang i forbruket av produkter av animalsk opprinnelse. Proteinet erstatter vegetabilsk mat som inneholder soya: bønner, erter og andre. Mat for trombocytopeni bør være kosthold, inkludere en rekke grønnsaker, frukt, bær og greener. Animalfett bør være begrenset og bedre erstattet av solsikke, oliven eller noen annen slags oljer.

En indikativ liste over retter inkludert i menyen til pasienter med trombocytopeni:

- kjøttkraft kylling, noe som fører til økt appetitt

- bakervarer laget av rug eller hvetemel

- Den første parabolen skal være suppe;

- Salater i vegetabilsk olje med greener;

- fiskeretter fra fettfattige varianter av fisk;

- kjøttprodukter fra fjørfe kjøtt underlagt ulike varmebehandlinger;

- Garnishes er tilberedt av frokostblandinger, pasta;

- Det er ingen begrensninger for å drikke.

For at det terapeutiske dietten skal være til nytte og hjelpe til med terapi av trombocytopeni, er det viktig å følge visse regler. For det første er det nødvendig å kontrollere utslipp av nye blodceller fra milten, tiamin og nitrogenholdige produkter. For det andre krever støttestrukturen av blodceller tilstrekkelig inntak av lysin, metionin, tryptofan, tyrosin, lecitin og kolin, som tilhører gruppen av essensielle aminosyrer. For det tredje er adskillelsen av blodceller umulig uten slike sporstoffer som kobolt, B-vitaminer, stoffer som inneholder ascorbinsyre og folsyre. Og den fjerde, er kvaliteten på hematopoiesis avhengig av tilstedeværelsen av bly, aluminium, selen og gull i blodet. De har en giftig effekt på kroppen.

Trombocytopeni: diett og behandling

Trombocytopeni er en sykdom ledsaget av en reduksjon i blodnivået av blodplater - blodceller som er ansvarlige for dets koagulering. Disse sykdommene kan være forårsaket av forskjellige grunner, bli født eller oppkjøpt. Felles for alle trombocytopenier er det ledende syndromet - blødning.
Blødning under trombocytopeni skjer spontant eller etter minimal skade, kan vare opptil flere dager. For trombocytopeni er også karakterisert ved utseendet av huden og slimhinnene i små blødninger - petekkier, og større - ecchymosis (blåmerker i dagligtale).

Den vanligste årsaken til trombocytopeni er immunforstyrrelser. Hos barn observeres patologiske immunreaksjoner vanligvis når kroppen kontakter eksterne faktorer - virus, bakterier, rusmidler. Hos voksne dominerer autoimmune varianter, når immunmekanismene er rettet mot kroppens egne celler. Den vanligste formen for trombocytopeni er idiopatisk trombocytopenisk purpura.

Behandling av trombocytopeni

Terapi trombocytopenisk purpura omfatter ikke tidligere behandlede glukokortikosteroid hormoner, fjerning av milten, anvendelse av immunsuppressiva, immunoglobulin, danazol, α2-interferon. Plasmaferese utføres, transfusjon av blodplatermasse. Ved utvikling av blødning brukes deres symptomatiske behandling.

Behandling med glukokortikosteroidhormoner

Bruken av glukokortikosteroider er en av de viktigste metodene for behandling av idiopatisk trombocytopenisk purpura (heretter ITP). Disse hormonene forstyrrer interaksjonen mellom blodplater og antistoffer mot dem, som et resultat av at deres ødeleggelse blir redusert. I tillegg reduserer disse stoffene intensiteten av ødeleggelse av blodplater i milten, noe som fører til en økning i antallet i blodet.
Behandling med glukokortikoider begynner umiddelbart etter diagnosen. Vanligvis brukes prednisolon eller metylprednisolon i en daglig dose på 1-1,5 mg / kg kroppsvekt av pasienten. Denne doseringen observeres vanligvis i 2 uker. Etter å ha økt antall blodplater til et visst nivå, reduseres dosen gradvis. Varigheten av glukokortikosteroidbehandling er 4-6 uker (noen ganger opptil 4 måneder).
I alvorlige former for ITP utføres en såkalt pulsbehandling når stoffet injiseres intravenøst ​​i store doser i 3 dager, og deretter skifter de til vedlikeholdsbehandling.
Effektiviteten av slik behandling kan bedømmes av resultatene fra første kurs. Hvis det var effektivt, så kan man i fremtiden med tilbakefall forvente samme positive effekt. Hvis glukokortikosteroider ikke hjalp i løpet av første kurset, er det fortsatt lite løfte om deres videre bruk.

Miltfjerning

Miltfjerning ved kirurgi eller splenektomi er indikert i følgende situasjoner:

 • Ineffektivitet av glukokortikosteroidbehandling. Denne operasjonen anbefales hvis sykdommens varighet er mer enn 1 år i nærvær av 2-3 eksacerbasjoner etter det første løpet av hormonbehandling.
 • Kontraindikasjoner til glukokortikosteroidbehandling eller alvorlige bivirkninger ved bruk.
 • Tilbakevendelser av trombocytopeni etter hormonavbrudd.
 • Alvorlig trombocytopeni med alvorlig hemorragisk syndrom, med blødninger i ansiktet, tungen, sclera; blødning i hjernen, øyets nese.

Når milten er fjernet, reduseres blodpletters ødeleggelse, og levetiden øker.
Etter operasjonen stiger blodplatehøyde raskt, så det kan være reddet for pasienter med livstruende blødning.
Splenektomi er indikert når sykdommen forverres under graviditet, hvis det er alvorlige blødninger.

Behandling med ikke-hormonelle immunosuppressiva

Slike behandlinger utføres med ineffektivitet av hormonbehandling og splenektomi. Ved slik behandling hemmeres produksjonen av antistoffer mot egne blodplater, noe som fører til en reduksjon i ødeleggelsen og en økning i levetiden.
Winkristin, cyklofosfamid og azathioprin har blitt brukt i flere uker.
Behandling med cytostatika utføres med regelmessig overvåkning av blodprøven.
I mange ITP-pasienter, selv med lavt blodnivå, er hemorragiske fenomener fraværende. Det antas at i dette tilfellet er langvarig immunosuppressiv terapi uberettiget.

Behandling med danazol

Danazol undertrykker produksjonen av gonadotrope hormoner ved hypofysen. Mekanismen for sin handling i ITP er uklar, men med den lange mottakelsen er det en gradvis økning i blodplastinnholdets innhold. Denne metoden er mer effektiv hos pasienter over 45 år.

Behandling med immunoglobulin

Dette er en av de mest effektive metoder for immunterapi av autoimmune sykdommer. Immunoglobulin er hentet fra blodserum, dette stoffet inneholder hele spektret av immunoglobuliner G (antistoffer mot eksterne antigener, autoantigener og autoantistoffer).
Intravenøs immunoglobulin undertrykker syntesen av antistoffer mot egne blodplater (autoantistoffer) og undertrykker deres aktivitet. Det normaliserer funksjonen til T-lymfocytter.
Immunoglobulinpreparater forårsaker en rask, men kortvarig økning i antall blodplater i blodet. Deres administrasjon er spesielt indikert før kirurgi eller med alvorlig hemorragisk syndrom.

Behandling med α2 interferon

Det er kjent at a2 interferon ikke bare har en antiviral effekt, men hemmer også syntesen av antistoffer mot egne blodplater. Ved ITP brukes den i form av subkutane injeksjonskurs under kontroll av en blodprøve.
Behandling av α2 med interferon er tilrådelig å utføre i fravær av effekten av glukokortikosteroider.

plasmaferese

Med denne metoden blir antistoffene til egne blodplater fjernet fra pasientens blod. Plasmaferese utføres i kombinasjon med glukokrototeroidbehandling, noe som øker effektiviteten. Vanligvis utføres 2-4 økter, det fjernede plasmaet erstattes med frosset plasma.

Transfusjon av blodplate konsentrat

På grunn av det faktum at grunnlaget for ITP er dannelse av autoantistoffer mot blodplater, og deres ødeleggelse, er platetransfusjon utføres bare for helse (blødning under operasjoner i fødsel). Det er foretrukket å transfusere blodplater oppnådd fra nære slektninger.
Livstiden til transfuserte blodplater er svært liten, da de raskt ødelegges av virkningen av antiplateletantistoffer. Deres gjentatte transfusjon forårsaker en økning i dannelsen av disse antistoffene og øker trombocytopeni.

Symptomatisk behandling av hemorragisk syndrom

Ved utvikling av blødninger og blødninger gjelder aminokapronsyre, intravenøst ​​og lokalt. Utfør behandlingskurs Etamsylat. Dette stoffet øker styrken av kapillærveggen, reduserer dens permeabilitet, øker dannelsen av blodpropper på skadestedet.
Preparater av vitamin K (Vikasol) er ineffektive og kan føre til ytterligere forverring av blodplatefunksjonen.

Kosthold med trombocytopeni

Diettpasient med ITP skal være full. I mat bør du unngå matvarer som kan forårsake allergi i denne pasienten.
For en ytterligere effekt på blodkoagulasjon, kan du ta samlingen av medisinske planter, for eksempel, drikke avkoket i stedet for te.
Hemostatisk charge:. 20 g kamilleblomster, peppermynte blader 40 g, gress gjeter-pung 40 g 1 ss samling helle en kopp kokende vann, oppvarmet på et dampbad i 15 minutter, avkjøles i 45 minutter, filtrer, drikke ½ glass 2 ganger om dagen.
Det er også nyttig i ITP å spise frukt av viburnum, infusjon av neseblader, ekstrakt av vannpeper.
Disse urtepreparatene reduserer permillabiliteten til kapillærene, forbedrer blodkoagulasjonen. De er et ekstra middel for å forhindre blødning under trombocytopeni.

Til hvilken lege å søke

Hvis du finner trombocytopeni i en blodprøve eller utvikler et hemorragisk syndrom, bør du konsultere en hematolog. Om nødvendig utføres splenektomi av en abdominal kirurg. Sterk blødning bidrar til å stoppe de aktuelle spesialistene: nasal - ENT lege, uterine - gynekolog.

Hvordan behandles trombocytopeni?

Trombocytopeni er en blodsykdom forårsaket av lavt blodinnhold i blodet, og dette fører til...

Hvordan behandles trombocytopeni?

Trombocytopeni er en blodsykdom forårsaket av lavt blodnivå i blodet, og dette fører til hyppig blødning. Blødningstiden er mye lengre enn hos en sunn person. Trombocytopeni oppstår noen ganger som en uavhengig sykdom, og noen ganger er en bivirkning etter en rekke visse sykdommer som kan være både medfødte og oppkjøpte.

Årsaker til trombocytopeni

Trombocytopeni kan oppstå som følge av økt ødeleggelse av blodplater, økt forbruk eller dannelse av dem i en liten mengde som ikke dekker kostnadene i kroppen. Sykdommen kan skyldes ulike infeksjoner, forgiftninger, tyrotoksikose. Trombocytopeni kan også forekomme på grunn av mangel på vitamin B12 eller mangel på folsyre. Sykdom kan også oppstå som en allergi mot visse medisiner. I særlig alvorlige tilfeller kan denne sykdommen føre til spontan blødning eller hemorragisk hjerneslag. Nyfødte babyer kan overføres fra en syk mor gjennom moderkaken.

Symptomer på trombocytopeni

For trombocytopeni er preget av det store antallet blåmerker som dekker hele kroppen. Dette er en følge av kapillærens høye skjøthet. Blæren som kommer på kroppen, gir ikke smerte. Det er blødninger under huden, samt tegn på trombocytopeni inkluderer mange blødninger fra slimhinnene:

 • neseblødning
 • blødning fra tannkjøttet
 • gastrointestinal blødning
 • uterin blødning hos kvinner

Hos mennesker som lider av denne sykdommen, reduseres antallet blodplater i blodet kraftig, og det kan nå sin absolutte forsvunnelse. I tilfelle skader på kapillærene for friske mennesker er preget av dannelse av blodpropp på det sårede stedet, som senere stopper blødning, er dette en funksjon av blodplater. Og hos personer med trombocytopeni er en slik funksjon fraværende, og dermed langvarig blødning. Trombocytopeni er en forutsetning for undersøkelse av pasientens benmarg.

Behandling for trombocytopeni

Behandling av denne sykdommen innebærer enten behandling av sykdommen som forårsaket trombocytopeni, eller eliminering av årsaken til feil produksjon, arbeid eller forbruk av blodplater. Ulike folkemetoder er klare til å komme til hjelp av folk som lider av denne sykdommen.

Behandling av trombocytopeni ved bete. For å implementere denne metoden for behandling, må du grille vanlige rødbeter på en liten rist og dryss den med sukker litt. Og om morgenen presser juice fra stående masse og drikker på tom mage. Rødjuice har ikke den hyggeligste smaken, men alle til fordel for behandling. Det er verdt å merke seg at tester kan forbedres på kort tid, men dette er ikke en grunn til å stoppe behandlingen. Gjennomsnittlig slik behandling bør vare i ca tre måneder, bare da kan blodet fullstendig gjenopprette.

Behandling av trombocytopeni verbena medisin. Ved behandling av trombocytopeni vil en infusjon av medisinske verbena hjelpe deg. For å gjøre det, må du hellere kokende vann (200-250 gram) en teskje med verbena topp og umiddelbart vikle buljongen med et håndkle. Etter dette, la agentet infuse i 20 minutter, la kjøttboden avkjøles og deretter spenne. Denne medisinen skal være full i løpet av 30 dager et glass om dagen. Samtidig trenger du ikke å drikke et helt glass på en gang, gjør det ved halsen i løpet av dagen til glasset er helt tømt.

Forresten, er bare et middel for å ikke bare hjelper i behandling av trombocytopeni, men også spare deg fra bronkitt, utmattelse, gulsott, problemer med fordøyelsessystemet, svakhet, anemi, ulike leversykdommer, samt milten. Legemidlet vil tømme blodet i tilfelle utslett på huden. Behandling verbena kan løses ved etterfølgende bruk av sesamolje.

Behandling av trombocytopeni med sesamolje. Sesamolje har en fantastisk egenskap for å justere antall blodplater i blodet og akselerere clotting, som er svært viktig for pasienter med trombocytopeni.

Her trenger du ikke å forberede noe separat, bare bruk en spiseskje 3 ganger daglig før du spiser. For barn er det bedre å redusere dosen litt - å drikke en teskje før hvert måltid.

Du kan bruke sesamfrøpulver til behandling. Ta dem innover i samme mengde, du kan drikke det med vann.

Behandling av trombocytopeni med japansk sophora. Den japanske sophoras helbredende egenskaper skyldes tilstedeværelsen i det av rutine. Dette stoffet tykker fartøyets vegger - og som følge av dette mister fartøyene sin tidligere unødvendige sårbarhet. Disse egenskapene blir forbedret hvis du bruker ascorbinsyre som medisin.

For å få en tinktur fra japansk sophora, ta planteknopper og 70% alkohol i proporsjoner på henholdsvis 1 og 5. Rør og trykk blandingen i 14 dager. Spis 20-40 dråper tinktur etter hvert måltid, du må først fortynne dråpene med medisin med en ss vann. Barn er bedre å redusere dosen to ganger. Drikk infusjonen så lenge du trenger å helbrede sykdommen helt.

Behandling av trombocytopeni

Behandling av trombocytopeni anbefales å begynne etter en hematologisk undersøkelse.

For det meste er det vanskelig å fastslå den eksakte årsaken til denne sykdommen, eller de faktorene som førte til forekomsten er ikke viktig for å utarbeide en plan for behandlingsaktiviteter. Dette er begrunnet av det faktum at behandlingsaktiviteter kan målrettes både mot trombocytopeni riktig og rettet mot sykdommen der den virker som en morbid tilstand.

Diagnose av trombopeni innebærer gjennomføring av laboratorieblodprøver under et behandlingsforløp ved bruk av kortikosteroider. I tillegg er det anvendelse av metoder for genetiske tester, samt tester for innholdet av antistoffer. Pasienten må gjennomgå en rekke studier, inkludert et elektrokardiogram, radiografi og endoskopisk undersøkelse.

Dette eller dette programmet med nødvendige medisinske tiltak ved trombopeni er definert avhengig av hva det er generelle standarder for behandling av grunnssykdommen. Så Verlgofa sykdom er en kronisk immunpatologisk trombocytopenisk purpura (purpura - blødninger kapillær melkopyatnistogo karakter i slimhinnene eller under huden), sørger for kirurgi for fjerning av milten. Splenektomi i 80% av tilfellene fører til et positivt resultat. Hvis denne kirurgiske behandlingen viser seg å være ineffektiv, foreskrives et behandlingsprogram for kjemoterapi, eller bruk av immunoglobuliner kan foreskrives. I noen tilfeller, før behandling med hormonelle legemidler, kan plasmaferese være berettiget.

Som en regel, behandling av trombocytopeni, som strekker seg fra undersøkelse og diagnose, for å bestemme gjennomførbarheten av anvendelse av visse terapeutiske tiltak for å lede behandlingsforløpet tar en tidsperiode som strekker seg fra to til seks måneder. Etter endt kurs skal pasienten være under klinisk tilsyn.

Behandling av trombocytopeni med folkemidlene

På grunn av det faktum at denne sykdommen er en diatese av hemorragisk natur, kommer behandlingen av trombocytopeni med folkemidlene i utgangspunktet ned til bruken av alle slags kostnader med hemostatiske egenskaper.

I tilfeller av mage, livmor og nyre, samt blødning i tarmene, anbefaler den tradisjonelle medisinen et blodpleiemiddel. Avkjenningen av denne flerårige urteaktig planten, kalt et blodsporapotek eller kirtel, gir en astringent effekt. For matlaging er det nødvendig å koke sine knuste røtter i en mengde på 2 st. skje med 250 ml. Vann på lav varme i 15 til 20 minutter. Ta med en teskje syltetøy.

Med blødning av alle typer kan bruk av nål være gunstig. Dette folkemidlet er utarbeidet som følger. 1 ss. skje med tørket løv for 250 ml. kokende vann skal kokes i 10 minutter på en liten brann, hvorpå du må la avkjøles, og deretter tømme. Ta bør være i mengden 2 ss. skjeer for 4-5 ganger i løpet av dagen.

En herlig folkemedisin som hjelper med alle typer blødninger er barken i Kalina. Fire teskjeer knust bark for 300 ml. kokende vann tilberedt på lav varme i 30 minutter, hvorpå det er nødvendig å strekke og ta to st. skjeer fra 3 til 4 ganger om dagen.

Trombogeni er behandlet med folkemessige rettsmidler, også ved bruk av urtekolleksjon. Det er nødvendig å blande blomster og blader i henhold til gjeterens veske, gylne og tørre agurkpiske, 25 gram hver av disse ingrediensene. En kunst. skje av den resulterende blanding for 0,5 liter. kokende vann brygges i 5-6 timer. Ta tre ganger om dagen i 20 minutter før måltider, i mengder på 150 til 180 ml.

Behandling av trombocytopeni med folkemidlene kan føre til at et positivt resultat oppnås, og være en effektiv måte å bekjempe denne sykdommen på, hvis den ikke er preget av en betydelig grad av alvorlighetsgrad. Man bør imidlertid ikke glemme at før en slik medisinsk tiltak tas i bruk, er det nødvendig å konsultere en medisinsk spesialist.

Behandling av trombocytopeni med urter

Trombocytopeni i sine alvorlige former innebærer tilveiebringelse av terapeutiske tiltak som er rettet mot å eliminere midlet utsatt for nederlag, hvilket innebærer behovet for å etablere årsakene og kurere den underliggende sykdommen. Mindre former for trombopeni, der det ikke foreligger kliniske manifestasjoner av det, krever ikke terapi, men det er bare nødvendig med regelmessig medisinsk overvåkning av sykdomsforløpet. Et eksempel på dette kan fungere som trombopeni hos kvinner under graviditet, som er preget av en tendens til spontan helbredelse etter fødsel.

Med milde former av denne sykdommen, ikke forbundet med behovet for noen signifikante og radikale medisinske inngrep: terapi eller kirurgi, kan forskjellige folkemetoder være effektive, spesielt behandling av trombocytopeni med urter. Essensen av urtebehandling i dette tilfellet er at ved å anvende visse vegetasjonsmidler, blir det mulig å oppnå forbedringer i blodkarakteristika. Først av alt handler det om koagulabilitet. I dette henseende er de helbredende egenskapene som er forbundet med nese, hundrosen, gresskar spesielt nyttig.

Fra bladene på nålen blir det avkokt. Tre st. Skjeer av nettle på et glass kokende vann brygges og infunderes i 10 minutter, da må det filtreres og avkjøles. Ta det tre til fire ganger i løpet av dagen.

Frukt av vill rose og jordbær i mengden av en st. skje av hver av ingrediensene helles 250 ml. kokende vann. Etter infusjon i en kvart time blir infusjonen filtrert og tatt en halv kopp tre ganger i løpet av dagen.

Et kurativ middel for yarrow er fremstilt som følger. To av hans kunst. skjeer for 250 ml. kokende vann insisterer en halv time. Deretter filtreres infusjonen og tas tre ganger i løpet av dagen, en st. skjeen.

Således, til behandling av trombocytopeni urter fokusert, først og fremst, at bidra til normalisering av blodparametre, forbedre egenskapene til dens koagulering, og i tillegg er bruken av visse urter som anbefales i det tilfellet hvor anemi (anemi) utvikles på bakgrunn av sykdommen.

Behandling av trombocytopeni med prednisolon

Behandling av trombocytopeni med prednisolon er den viktigste metoden for symptomatisk behandling av denne blodsykdommen. Prednison er et steroidhormon medikamentgruppe, og dens anvendelse er forskjellig gunstig effekt på utviklingen av sykdommen selvfølgelig, siden den bidrar til oppnåelse av den positive effekt allerede i løpet av den første uken i bruk. I perioden fra 7 til 10 dager i løpet av slik behandling er det oppdaget uteblivelse av hemorragiske utbrudd, og etter en tid normaliseres mengden blodplätt i blodet.

Den første doseringen med prednisolonbehandling er 1-2 mg / kg per dag. Etter hvert som innholdet av blodplater i blodet begynner å øke, reduseres dosen av stoffet etter den andre eller tredje behandlingsperioden gradvis. For å opprettholde antall blodplater innenfor det aktuelle området, er en 10-20 prosent dose reduksjon per uke tillatt. Som et resultat oppnår mer enn halvparten av pasientene en positiv effekt, og i 25 prosent av tilfellene er det en remisjon.

Hvis stoffet ikke er effektivt nok, er det bivirkninger, eller når det krever høye doser prednisolon, gis immunoglobuliner for intravenøs administrering. Dette gjøres i en daglig dose på 0,4 g / kg i fem dager.

Behandling med prednisolon trombocytopeni rettferdiggjort når hemoragisk syndrom begynner å vise en tendens til å øke i sin intensitet, i conjunctiva forekomme hvis blødning, sår forekomme i ansiktet og på slimhinnene i munnhulen. Og dessuten fører det til at behovet for slike terapeutiske intervensjoner blir redusert blodplateinnholdet i blodet til et kritisk nivå - mindre enn 20 000 / mkl. I tilfeller hvor det ikke er angitt sannsynligheten for blødning i kraniet eller slimhinneblødning, valgt av forventningsstyring.

Behandling av trombocytopeni hos barn

Trombocytopeni er hovedsakelig funnet i førskolebarn. Forekomsten av denne sykdommen hos gutter og jenter er omtrent det samme. Størst sannsynlighet for å utvikle slik sykdom oppstår om vinteren og våren, off-season av vinteren og våren. Risikofaktorer knyttet til utseendet av et barn anses å være trombocytopeni nylig overført dem til sykdommen vannkopper, meslinger, røde hunder, Epstein-Barr virus, og så videre. I tillegg er det en mulighet for at sykdommen er i stand til å utvikle seg som et resultat av vaksiner mot de ovennevnte patogener. I dag er det for øyeblikket umulig å forklare med sikkerhet hva som egentlig forårsaker denne sykdommen. Det tyder på at trombocytopeni er en av de immunreaksjoner som fremkommer i hoveddelen av fremmede stoffer, som dannes når et antistoff-antigen-komplekser.

Om sykdommens tilstedeværelse indikerer utseendet i barnet om å finne blødninger under huden, hyppig blødning fra nesen, blødende tannkjøtt. Den største faren er blødende intrakranielle og indre organer.

Behandlingen av trombocytopeni hos barn begynner etter at ytterligere forskning er nødvendig for å etablere en nøyaktig diagnose. Hovedrollen i diagnosen trombopeni hos et barn spilles av en forsiktig laboratorieblodtest, samt en visuell vurdering av cellene gjennom et mikroskop. Når du utfører ultralyd, blir det i noen tilfeller avslørt at milten er hypertrofiert. I tilfelle av tilbakefall, og også når sykdomsforløpet er preget av en langvarig karakter - fra 3 måneder til 6 måneder, kan det være nødvendig å utføre en beinmargepunktur.

Terapeutiske tiltak utføres ved transfusjon av blodplater fra giveren, som gjør det mulig å rette opp sykdommens fremgang. I tilfelle av blødninger og utslett i ansiktet og slimhinnene, begynner behandlingen med steroider umiddelbart. Et positivt resultat fra det begynner å vises etter utløpet av perioden fra en uke til 10 dager.

Til behandling av trombocytopeni hos barn å være effektive og sykdomsprognosen er gunstig, og dets nærvær er ikke en trussel for liv og utvikling av barnet, er det meget viktig å identifisere de første symptomene, å foreta de nødvendige undersøkelser og diagnose basert på resultatene av som initierer den nødvendige terapeutiske tiltak.

Behandling av trombocytopeni i svangerskapet

Behandling av trombocytopeni i svangerskapet bør være obligatorisk hvis blodnivåene er preget av et nivå av blodplater mindre enn 20-40 * 10 9 pr. Liter. En annen viktig tilstand i tillegg til terapi av den underliggende sykdommen som provoserte en reduksjon i antall blodplater i blodet, er behovet for å kombinere med det vedlikehold av et homeostasesystem.

Et behandlingsforløp som bruker dexametason, prednisolon - preparater av gruppen glukokortikosteroider er foreskrevet. Deres bruk i sen graviditet er også en positiv faktor som bidrar til akselerasjonen av lungedannelsesprosessen i et fremtidig barn. Når det gjelder relevante forhold, er det mulig å ta stilling til tidlig oppløsning av fødsel. Glukokortikosteroider brukes til korte kurs, ettersom den kliniske effekten oppnås, reduserer dosen gradvis.

I de tilfellene, hvis kortikosteroider har vist seg å være utilstrekkelig effektive for hele deres bruk, kan det være hensiktsmessig å administrere immunoglobulin intravenøst. I hele perioden hvor en kvinne bærer et barn, er det tillatt 3-4 ganger å introdusere det, og da - under og umiddelbart etter levering. Trobocytmassen under graviditet blir bare transfusert i akutte, ekstremt eksepsjonelle tilfeller.

Ineffektivitet av medisinske behandlingstiltak kan forårsake splenektomi, fjerning av milten. Under graviditet er slik kirurgisk inngrep tillatt i andre trimester, og den optimale måten for dette er en laparoskopisk operasjon.

For å oppsummere den måten som kan oppstå ved behandling av trombocytopeni i svangerskapet, ser vi at kvinners helse på den tid da den forbereder seg på å oppleve gleden av morskap, krever en svært forsiktig oppmerksomhet, og det er nødvendig å nøye analysere mange faktorer å medisinering effekter og andre medisinske manipulasjoner er ikke de skadet barnet. Det er nødvendig å beregne doser på bakgrunn av dette, og det er ønskelig til valg av metoder for å gjøre operasjonen i favør av en som er forbundet med minst mulig skade på kroppen av fremtiden mor (laparoskopi) og skade på barnet sitt.

Behandling av autoimmun trombocytopeni

Autoimmun trombopeni kalles også trombocytopeni idiopatisk eller Verlhof sykdom. Med denne sykdommen, er hver blodplate som er inneholdt i blodet identifisert av kroppen som en slags fremmedlegeme. Under påvirkning av autoantistoffer produsert av lymfeknuter, blir leveren og miltplättene i blodet mindre enn de indikatorene som er normen.

Behandling av autoimmun trombocytopeni er regulert av visse prinsipper og regler, samt av konsistensen og måling av bruken av visse medisinske effekter og aktiviteter som er hensiktsmessige i hvert enkelt stadium av sykdommens fremgang.

Først og fremst er prednisolon foreskrevet, ved en første dose på 1 mg / kg per dag. Hvis sykdommen er mer alvorlig grad av alvorlighetsgrad, avhengig av denne dosen kan økes med en mengde som ikke overstiger initialen mer enn dobbelt så høy som mulig. Etter at flere dager etter at glukokortikosteroider begynte å påføres, er det en tendens til å redusere graden av symptomatologi. Den tilfredsstillende effekten som oppnås, tjener som begrunnelse for gradvis reduksjon av dosen inntil stoffet avbrytes.

Noen ganger fører terapien ikke til å oppnå et positivt resultat, eller forekomsten av tilbakefall er mulig. Dette kan nødvendiggjøre en kirurgisk prosedyre for å fjerne milten. Slike fjerning eller splenektomi med en 75 prosent sannsynlighet gir mulighet for å helbrede pasienten. I noen tilfeller kan pasientens tilstand komme tilbake til normal innen de neste seks månedene, noe som er en forsinket effekt fra operasjonen.

Hvis det ikke er positive endringer i pasientens tilstand, på grunn av prednisolon, og deretter fjerning av milten, fortsetter behandlingen med bruk av glukokortikosteroider og cytostatiske immunosuppressiva.

Så behandling av autoimmun trombocytopeni er en ganske komplisert prosess som krever at alle stadier er justert i en bestemt rekkefølge. Siden for eksempel immunosuppressanter, foreskrevet før milten blir fjernet, vil påvirke muligheten for en vellykket operasjon negativt.

Behandling av sekundær trombocytopeni

Sekundær trombocytopeni kan forekomme på grunn av det faktum at legemet utsettes for radiologiske effekter - i hvilket tilfelle det fungerer som en av symptomene på strålingssyke. Ytterligere grunn for denne sykdommen kan synes å forgifte organisme forskjellige toksiske stoffer, inkludert salter av tungmetaller, alkohol, og så videre. N. Således DANA nosology inkludert i konstellasjonen av symptomer som er karakteristiske pancytopeni. Denne sykdommen kan også oppstå med uremi.

Sekundær trombocytopeni oppstår på grunn av de skadelige virkninger på benmargen av forskjellige toksiner bensin med sine derivater - lakk, plantevernmidler, organiske løsemidler, og i tillegg, på grunn av inntak av bakterie- gifter og hovedsakelig virus: varicella zoster-virus, infeksiøs mononukleose, meslinger, skarlagensfeber og så videre. Bruk av cytostatika kan provosere denne blodsykdommen.

Diagnose og behandling av sekundær trombocytopeni utføres hos en pasient som trenger å være på sykehus for dette. Etter å ha gjennomført omfattende laboratorie- og diagnostisk undersøkelse, er egnet behandling foreskrevet. Planen for medisinske tiltak er laget på en slik måte at den målrettede terapeutiske effekten underkastes hovedårsaken som førte til fremdriften av trombopeni. I tillegg forutsetter terapien av denne sykdommen orienteringen av terapeutiske tiltak mot de opprinnelige patologiske prosessene og fenomenene i pasientens kropp, noe som forårsaker sekundær trombopeni.

Siden denne blodsykdommen hovedsakelig er et av symptomatisk kompleks av den underliggende sykdommen, omfatter behandlingen av sekundær trombocytopeni hovedsakelig bruk av terapeutiske og profylaktiske tiltak rettet mot hans helbredelse. Forebygging er av stor betydning. Det er rettet mot å unngå effektene av faktorer som forårsaker skade på beinmarg og fører dermed til patologiske transformasjoner av megakaryocytter som er forløpene til blodplättene.

Behandling av trombocytopeni etter kjemoterapi

Trombopeni er en komplikasjon, en av de farligste som oppstår på bakgrunn av pågående kjemoterapi. Sykdommen er preget av en tendens til en signifikant reduksjon av antall blodplater, som igjen manifesterer seg i forverring av blodproppene. På grunn av dette er blødningen forskjellig i intensitet, noe som fører til behovet for å redusere bruken av kjemoterapi-legemidler, eller gjør deres bruk umulig. For å øke nivået av blodplater, hvilket fører til en mangel på skadelige effekter på blod kjemikalier som benyttes i kjemoterapi, kan tilordnes en rekke medisinske anordninger.

Behandlingen av trombocytopeni etter kjemoterapi utføres ved bruk av dexametason, prednisolon, etc., som er hormonelle preparater som legges til listen over reseptbelagte fra begynnelsen av løpet av chimoterapien. De har en positiv effekt på styrking av de vaskulære veggene og bidrar til en økning i blodproppene. En tilsvarende gunstig effekt er observert ved bruk av Derinata, grunnlaget for produksjonen av hvilke er nukleinsyrene som finnes i laksen. Positivt påvirker blodsammensetningen og har styrkeegenskaper for veggene i blodårene er preparatet etamzilat.

Prednisolon. Formen av preparatet er i tabletter, i form av salver og i ampuller på 1 ml med en mengde på 3 stk. i pakken. Det foreskrives 1-2 mg / kg for en dag, eller med en daglig dose på 60 mg / m2 i tre uker, og reduserer dosen gradvis til fullstendig kansellering. Langvarig bruk av stoffet er forbundet med fremveksten av fedme, overdreven hårvekst hos kvinner på kroppen og i ansiktet, brudd av menstruasjonssyklusen, osteoporose, økt glykemisk indeks, og så videre. D.

Dexamethason finner sin bruk i trombopeni dersom prednisolon er ineffektiv. Det presenteres i form av tabletter, dråper, og også som en oppløsning for injeksjoner i ampuller på 1 ml. Ampullene i pakningen kan variere fra 5 til 10. Legemidlet administreres i flere kurs (ikke over 4) ved 0,6 mg / kg for en dag intravenøst ​​eller 20 mg / m2 i 4 dager hver to av uken. Bivirkninger kan være forekomsten av takykardi og barikardii, angina, hypertensjon betingelser, økt intrakranialt og intraokulært trykk romboflebit, eosinofili.

Derinat har utseende på en løsning for ekstern eller topisk applikasjon, en annen form for frigjøring er en injeksjonsvæske i henholdsvis 5 eller 10 ml flacon, 1,5% og 0,25%. Legemidlet administreres intramuskulært (du må gå inn i 1-2 minutter) i en dose på 5 ml (75 mg) av en løsning på 1,5% med en pause fra 24 til 72 timer. Legemidlet tolereres godt av pasientene. Men smerte kan være fra en og en halv til tre timer etter injeksjonen. Noen ganger er det en økning i temperaturen til 380C, noe som ikke nødvendiggjør uttak av bruk.

Etamsylat er en tablett, pakket i en blister i mengden 10 eller 50 stk. Det tas muntlig tre til fire ganger om dagen, under eller etter et måltid. Bruk av stoffet kan provosere slike symptomer som forekomsten av hodepine, kvalme, trang til å kaste opp, forårsake allergier, hudutslett.

Behandlingen av trombocytopeni etter kjemoterapi utføres ved hjelp av en rekke medisiner og er rettet mot å bringe blodsammensetningen, inkludert blodplateinnhold, til endringer på grunn av virkningen av aktive kjemikalier med passende behandling.

Les Mer Om Fartøyene