trombocytopeni

trombocytopeni - en kvantitativ forstyrrelse av blodplatehemostase, karakterisert ved en reduksjon av antall blodplater pr. volumdel blod. Kliniske symptomer på trombocytopeni inkluderer økt blødning fra skadet hud og slimhinner, mottakelighet for bruising og purpura, spontan blødning forskjellige lokaliseringer (nasal, gingival, mage, livmor, etc.). Hematologisk diagnostikk er basert på studiet av en generell blodprøve med blodplate telling, immunologisk undersøkelse, beinmargepunktur. Mulige metoder for behandling av trombocytopeni er medikamentterapi, splenektomi, utenomlegemlig blod rensing.

trombocytopeni

Trombocytopeni - forskjellig etiologi, patogenese og naturlige historie med tilbøyelighet til blødning, karakterisert ved en tendens til økt blødning på grunn av reduksjon av antall blodplater. Trombocytopenitærskelen i hematologi anses å være nivået av blodplater under 150x109 / L. Imidlertid utvikler det utviklede kliniske bildet av trombocytopeni vanligvis med en reduksjon i blodplater til 50x109 / L, og nivået 30x109 / L og under er kritisk. Fysiologisk trombocytopeni, som oppstår hos kvinner under menstruasjon eller graviditet (svangerskapet trombocytopeni), oppnår vanligvis ikke en utpreget grad. Patologisk trombocytopeni, på grunn av ulike årsaker, forekommer hos 50-100 personer ut av 1 million.

Blodplater (Bizzozero plaques) er små blodplater med en størrelse på 1-4 mikron. De dannes fra megakaryocytene av beinmarget med direkte stimulerende virkning av polypeptidhormonet av trombopoietin. Det normale nivået av blodplater er 150-400x109 / l; ca 70% av blodplatene sirkulerer kontinuerlig i det perifere blodet, og 1/3 del er i miltdepotet. Gjennomsnittlig levetid for blodplater er 7-10 dager, hvoretter de blir ødelagt i milten.

Klassifisering av trombocytopeni

Trombocytopeni klassifiseres vanligvis på grunnlag av en rekke tegn: årsakene, syndromets natur, den patogenetiske faktoren, alvorlighetsgraden av hemorragiske manifestasjoner. De etiologiske kriteriene skiller primær (idiopatisk) og sekundær (ervervet) trombocytopeni. I det første tilfellet er syndromet en uavhengig sykdom; i det andre - utvikler seg igjen, med en rekke andre patologiske prosesser.

Trombocytopeni kan ha akutt for (opp til 6 måneders varighet, en plutselig og rask nedgang i blodplatetelling) og kronisk (mer enn 6 måneder, med en gradvis økning i symptomer og reduksjon i blodplatenivå).

Med tanke på den ledende patogenetiske faktoren er det:

 • trombocytopeni av fortynning
 • trombocytopeni-fordeling
 • trombocytopeni av forbruk
 • trombocytopeni på grunn av utilstrekkelig blodplateproduksjon
 • trombocytopeni forårsaket av økt ødeleggelse av blodplater: ikke-immune og immun (alloimmune, autoimmune, transimmune, heteroimmune)

Kriteriet for alvorlighetsgraden av trombocytopeni er nivået av blodplater og graden av hemostaseforstyrrelse:

 • jeg - Antall blodplater 150-50x109 / l - hemostase er tilfredsstillende
 • II - Antall blodplater 50-20 x109 / l - med mindre traumer er det intradermale blødninger, petechiae, langvarig blødning fra sår
 • III - Antall blodplater 20x109 / l og under - spontan indre blødning utvikler seg.

Årsaker til trombocytopeni

Kongenital trombocytopeni er for det meste en del av arvelige syndromer som Viskota-Aldrich syndrom, fanconi anemi, Bernard-Soulier syndrom, uregelmessighet Mey-Hegglina et al. På grunn av arvelig trombocytopeni, endres vanligvis også observert kvalitativt blodplate sin vanligvis betegnes thrombocytopathy.

Årsakene til overført trombocytopeni er ekstremt variert. Således kan kompensasjon for tap av blodinfusjonsvæsker, plasma, pakkede røde blodceller fører til en reduksjon i platekonsentrasjon av 20-25%, og forekomsten av såkalte trombocytopeni fortynning. Grunnlaget fordeling trombocytopeni er blodplatelagring i milten eller vaskulære tumorer - med hemangiomer off betydelige mengder av blodplater fra det generelle kretsløp. fordeling av trombocytopeni kan forekomme med sykdommer ledsaget av massiv splenomegali: lymfom, sarkoidose, portal hypertensjon, tuberkulose, milt, alkoholisme, Gauchers sykdom, Feltys syndrom, og andre.

Den største gruppen består av trombocytopeni på grunn av økt blodplate ødeleggelse. Disse kan utvikle seg både i forbindelse med mekanisk ødeleggelse av blodplater (f.eks, med kunstige hjerteventiler, ekstrakorporal sirkulasjon, paroksysmal nokturnal hemoglobinuri), så vel som tilstedeværelsen av en immunkomponent.

Alloimmun trombocytopeni kan skyldes transfusjon av andre blodgrupper; transimmunnye - penetrering maternale antistoffer mot blodplater gjennom morkaken til fosteret. Autoimmun trombocytopeni assosiert med utvikling av antistoffer mot blodplate umodifisert egne antigener som forekommer i idiopatisk trombocytopenisk purpura, systemisk lupus erythematosus, autoimmun thyroiditt, multippel myelom, kronisk hepatitt, HIV-infeksjon og andre.

Geteroimmunnye trombocytopeni på grunn av dannelse av antistoffer mot fremmede antigener, blodplateseteoverflate (Drugs, virus, etc.). Medikament-indusert patologi oppstår når man tar beroligende midler, antibiotika, sulfapreparater, alkaloider, gullforbindelser, vismut, injeksjon av heparin og andre. Reversibel moderat reduksjon i antall blodplater er observert etter tidligere virusinfeksjoner (adenovirus-infeksjon, influensa, vannkopper, røde hunder, meslinger, smittsomme mononukleose), vaksinasjon.

Trombocytopeni forårsaket av utilstrekkelig dannelse av blodplater (produktiv) ble utviklet ved mangel av hematopoetiske stamceller. En slik tilstand er karakteristisk for aplastisk anemi, akutt leukemi, myelofibrose og mieloskleroza, tumormetastase i benmarg, jernmangel, folsyre og vitamin B12, effekter ved strålebehandling og cytotoksisk kjemoterapi.

Endelig oppstår trombocytopeni av forbruk på grunn av økt behov for blodplater for å gi blodkoagulerbarhet, for eksempel i DIC-syndrom, trombose etc.

Symptomer på trombocytopeni

Vanligvis har den første nivået av blodplatereduksjon signal er utseendet av kutane blødninger med liten traumatisk (slag, avflatet) bløtvev. Pasienter rapporterer ofte tilstedeværelse blåmerker spesifikk punktformet utslett (petechiae) på kroppen og ekstremiteter, blødning inn i slimhinner, økt blødende tannkjøtt og m. N. I denne perioden trombocytopeni oppdages bare basert på blod formel endres ofte undersøkt ved en annen anledning.

Det neste trinnet er en økning i blødningstiden med mindre kutt, langvarig og kraftig menstruell blødning hos kvinner (menorrhagia), utseendet av eksemoser ved injeksjonssteder. Blødning på grunn av traumer eller medisinsk manipulasjon (for eksempel tannutvinning) kan vare fra flere timer til flere dager. Splenomegali med trombocytopeni utvikler seg vanligvis bare på bakgrunn av sammenhengende patologi (autoimmun hemolytisk anemi, kronisk hepatitt, lymfocytisk leukemi, etc.); en økning i leveren er ikke karakteristisk. Ved tilføyelse til artralgi, bør man tenke på pasientens kollagenose og sekundær karakter av trombocytopeni; med en tendens til å danne dype viscerale hematomer eller hemartrose - om hemofili.

Med en signifikant reduksjon av antall blodplater oppstår spontan blødning (nasal, uterin, lunge, nyre, gastrointestinal), markert hemorragisk syndrom etter kirurgiske inngrep. Profus uhemmet blødning og blødninger i hjernen kan bli dødelig.

Diagnose og behandling av trombocytopeni

I noen tilstand, ledsaget av økt blødning, bør du konsultere en hematolog. Den første test for å diagnostisere trombocytopeni bane tjener studie blodtelling med platetall. Perifere smøre kan tyde på en mulig årsak trombocytopeni: tilstedeværelse av kjerneholdige røde celler eller umodne leukocytter sannsynlig favoriserer hemoblastosis og krever en mer inngående undersøkelse (av sternum punktering trepanobiopsy).

For å utelukke koagulopati undersøkes hemostasiogrammet; når mistanke om en autoimmun karakter av trombocytopeni, antiplatelet antistoffer er bestemt. En mulig årsak til trombocytopeni tillater oss å identifisere ultralyd av milten, røntgenrøntgen og immunomåling av enzymer. Differensiell diagnose utføres mellom ulike former for trombocytopeni, samt med von Willebrands sykdom, hemofili, pernistisk anemi, trombocytopati og andre.

Ved etablering av den sekundære karakteren av trombocytopeni er hovedbehandlingen å behandle den underliggende sykdommen. Samtidig krever forekomsten av alvorlig hemorragisk syndrom sykehusinnleggelse av pasienten og tilveiebringelse av akuttmedisinsk behandling. Ved aktiv blødning er transfusjoner av blodplater, utnevnelsen av angioprotektorer (etamzilia), inhibitorer av fibrinolyse (aminokapronsyre) vist. Ekskludert inntak av acetylsalisylsyre, antikoagulantia, NSAIDs.

Pasienter med idiopatisk trombocytopenisk purpura holdt glukokortikoidterapi, intravenøs immunglobulin, plasmaferese, kjemoterapi med cytostatika. I noen tilfeller (ineffektiv legemiddelterapi, ny blødning) viser splenektomi. Når ikke-immun trombocytopenia karakter blir symptomatisk hemostatisk behandling.

Hva betyr trombocytopeni og hvordan behandles denne tilstanden?

Menneskelig blod er et komplekst system i menneskekroppen. Den består av en flytende del - plasmaet og oppløses i det ensartede elementet: erytrocyter, blodplater, leukocytter.

Blodplater er ansvarlige celler for å stoppe blødning, hvis de ikke er nok, utvikler trombocytopeni. Hva er det Hvordan håndtere dette, enn å behandle og om det er mulig å forhindre en tilstand?

Normalt blodtelling

Antall blodelementer og deres forhold er avgjørende for å sikre alle nødvendige funksjoner. Blod utfører følgende oppgaver i kroppen:

 • transport;
 • puste;
 • næringsrik;
 • excretory;
 • thermoregulatory;
 • beskyttelse;
 • Overføring av informasjon mellom celler.

Transportoppgaver er klare: Overføring av nødvendige stoffer, på grunn av flytende struktur, kjemisk organisasjon og fysiske egenskaper. Puste av celler og vev ved hjelp av blod utføres ved å overføre oksygen og bindende karbondioksid frigjort av vev som følge av vital aktivitet.

Funksjonen av ernæring er å gi alle celler i kroppen med de nødvendige næringsstoffene: glukose, aminosyrer, fett, vitaminer, mineraler og vann. Excretory organer bringer ut de stoffene som blir brakt inn i vevet av blodstrømmen fra andre organer og systemer i kroppen. Produktene av metabolisme - vital aktivitet er urea, urinsyre, andre stoffer.

Konstant temperatur er nødvendig for normal drift av hele kroppen og dens vitale systemer. Blod bringer varmt blod til organene som trenger det, og avkjøler energiintensive organer.

Beskyttelsen av en person fra utenlandske agenter vil heller ikke eksistere uten blod og dets elementer. Leukocytter utfører direkte fagocytose (fangst) av levende mikroorganismer og genetisk fremmede elementer, og derved gir cellulær immunitet. Humoral immunitet skyldes tilstedeværelsen av antistoffer i blodet, som nøytraliserer mikrober og giftstoffer.

Utveksling av informasjon mellom organer og systemer på mobilnivå skjer ved hjelp av makromolekyler som bæres av plasma og formede blodelementer. Det er nødvendig for regulering av intracellulære prosesser av proteinsyntese, bevaring av graden av celledifferensiering, restaurering og vedlikehold av vevstrukturen.

Trombocytter i blodet til en sunn person bør inneholde ikke mindre enn 200-400 000 celler i en mikroliter. Deres formasjon finner sted i beinmargen, megakaryocytten tjener som en gren av differensiering.

Plättene lever relativt kort, innen åtte til tolv dager. I løpet av dagen endres blodinnholdet: Maksimumnivået kan bli løst i løpet av dagen, og sirkulasjonen minker i blodet om natten.

På grunn av sin komplekse kjemiske sammensetning er blodplateform, blodplater, den viktigste faktoren i prosessen med blodpropp i tilfelle av vaskulær integritetforstyrrelser. På stedet for skade på vaskemuren varierer den elektriske ladningen fra negativ til positiv. Blodplater som har en negativ ladningshastighet til stedet med en motsatt ladning, en løs blodplatepluggform, deretter etter noen sekunder holder platerne sammen til en homogen masse. Da blir trombosen konsolidert og holder seg fast til stedet for integritetsforstyrrelsen. På grunn av denne mekanismen stopper blødning ved husholdningsskader (slitasje, kutt) innen få minutter.

Mangelfullt antall blodplater i sirkulerende blod på et profesjonelt språk kalles trombocytopeni, hva er det? Således er en tilstand indikert hvor et blodplatetinnhold på mindre enn 180-20000 celler i en mikroliter er funnet i blodprøven. Med slike nivåer av blodplateholdig masse i blodet, er det en reell trussel om uregulert, flere blødninger. For å foreskrive tilstrekkelig behandling er det nødvendig å fastslå årsakene og kildene til en slik patologisk prosess.

Årsaker til trombocytopeni

Det er vanlig å akseptere årsakene til trombocellefeil i følgende grupper:

 1. lavt utdanningsnivå;
 2. økt nivå av ødeleggelse;
 3. omdirigering av hovedmasse av blodplater.

Avhengig av den fremherskende årsaken og utviklingsgraden av patologi utvikles en terapi taktikk.

Utilstrekkelig syntese

Dette betyr en liten formasjon av differensiert til ferdige trombocytter-celler i benmargen. I slike tilfeller snakker de om hypoplasi av megakaryocytkremen. Hypoplasi betyr underutvikling, undertrykkelse, lav produktivitet av megakaryocytisk kim av det hematopoietiske organet. Å hevde at det er et spørsmål om hypoplastisk patologi er mulig dersom mangel på produksjon av nye blodplater er på nivået mellom ti og femten prosent av daglig etterspørsel.

Årsaken til denne tilstanden er som regel aplastisk anemi. Oversatt fra latin betyr dette begrepet fravær av produksjon av blodceller. På bakgrunn av mangel på blodplater, er det en signifikant reduksjon av innholdet i røde blodlegemer og leukocytter. Solo-tap av megakaryocytisk produksjon er ekstremt sjelden i medisinsk praksis.

Årsakene til aplastiske prosesser i benmargen kan være som følger:

 1. medisinske preparater av noen farmakologiske grupper;
 2. bakterielle og virusinfeksjoner;
 3. hypoksi (oksygen sult);
 4. alkohol;
 5. medfødt patologi - Falcone anemi.

Terapeutiske preparater av noen grupper har bivirkninger, noen er i stand til å hemme syntesen av blodceller. Blant slike legemidler er midler brukt til behandling av onkologiske prosesser - cytostatika. De hemmer veksten og reproduksjonen av ikke bare det patologiske cellematerialet, men også cellene-produsentene i benmargen.

Noen grupper av antibakterielle stoffer, spesielt kloramfenikol, har en lignende effekt. Imidlertid utviser antibiotika en slik bivirkning ved intoleranse eller økt individuell følsomhet overfor det aktive stoffet i legemidlet.

Det er mange vitenskapelige observasjoner om reduksjon av benmargens hematopoietiske aktivitet i nærvær av bakterielle eller virusinfeksjonelle prosesser i kroppen, spesielt i generaliserte former. Denne uttalelsen gjelder for virusinfeksjoner: kusma, meslinger, hepatitt. Det er ingen tvil om at det humane immunsviktvirus har en lignende effekt i større grad enn alle andre patogener. Her gjennomføres også behandling med kraftige cytostatiske og antivirale legemidler, som i tillegg reduserer produksjonen av blodplatermasse.

Misbruk av alkoholholdige drikkevarer påvirker hematopoiesen negativt. Nivåer av blodkoagulasjonsceller kan nå kritiske verdier. Her er handlingen reversibel, nektelse av alkohol kan i noen dager bringe situasjonen nesten til normale verdier.

Lav platetallproduksjon oppstår med mangel på B-vitaminer, spesielt B12, folsyre. Også her kan du inkludere slike grunner som:

 • onkologiske prosesser i benmargen;
 • spiring av organene av hematopoiesis ved metastaser fra andre organer;
 • erstatning av hematopoietiske strukturer med fibrøst vev.

Men slike tilfeller er preget av en tilstand som kalles pankytopeni - en total reduksjon i innholdet i alle blodceller.

Økt blodplate ødeleggelse

En økning i hastigheten og volumet av ødeleggelse av blodplater kan forårsake ulike patologiske mekanismer som utløses av immune eller ikke-immune regulatorer. Den første gruppen inkluderer:

 • isoimmune faktorer;
 • autoimmune faktorer;
 • immunfaktorer.

Den isoimmune karakteren av høy destruksjonsgrad observeres ved blodtransfusjon eller blodplatemasse, i nærvær av uforenlighet mellom føtal og moderblod under graviditet, vedvarende avvisning av pasienter med transfusjonert blod.

Slike fenomener som redusert blodkoagulasjon er mulig etter at blodet er blitt transfisert, hvor blodplater ikke aksepterer mottakerorganismen. Dette kalles etter transfusjon purpura. Du kan observere symptomene i omtrent en uke - en og en halv etter hemotransfusjon. Ved vedvarende avvisning av donorblodstimulerende celler øker blodplateantallet i mottakers sirkulerende blod ikke og forblir lavt.

Mammens og fostrets uforenelighet med hensyn til blodplater er ganske sjeldne, i motsetning til uforenlighet med Rh-faktor, observeres det allerede ved første graviditet og har ganske alvorlige konsekvenser.

Autoimmune sykdommer er preget av produksjon av antistoffer mot egne celler. De kan være medfødt i naturen, slik som idiopatisk trombocytopenisk purpura. Ervervet kan de være for slike sykdommer som:

Reduksjon av blodceller som er ansvarlig for blodpropp kan oppnås ved å ta medisiner med visse medisiner, for eksempel noen navn på antibakterielle stoffer, narkotiske stoffer, antiinflammatoriske legemidler.

Omfordeling av blodplater

Milten er et organ hvor nesten halvparten av alle blodplater er funnet. Når det er behov, blir de kastet inn i blodet. Hvis det av en eller annen grunn er en langvarig avsetning av celler i milten, blir de ødelagt i store mengder. Lignende forhold kan observeres i sykdommer der patogenesen i milten lider. Dette og cirrhosis, endokarditt, brucellose, malaria, onkologiske sykdommer.

Symptomer på sykdommen

Det spiller ingen rolle hva som forårsaket mangelen på koagulasjonsceller i blodet, symptomene vil være like, patologien vil vises som følger:

 • flere "blomstrende" blåmerker på huden;
 • diffuse blødninger under huden;
 • blødende tannkjøtt;
 • neseblødning;
 • livmorblødning eller kraftig, forringende menstruasjon;
 • gastrisk blødning;
 • Muligheten for blødninger i indre organer, hjerneblødninger.

Symptomer kan kombineres, være intermitterende. De legger til svakhet, svimmelhet, kvalme, endringer i smak. Disse manifestasjonene følger med anemi, noe som er uunngåelig ved trombocytopeni.

Graden av alvorlighetsgrad og alvorlighetsgraden av disse eller andre tegn avhenger av alvorlighetsgraden av prosessen, ved den første årsaken, pasientens alder og tilstanden til hans hematopoietiske system. Det er viktig å korrekt etablere diagnosen etter en omfattende undersøkelse.

behandling

Ved behandling av trombocytopeni, er transfusjon av blodplatermasse, blod, brukt. Bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler har blitt vist, blant disse klassene av legemidler er den mest optimale prednisolon. Kursmottak er i minst tretti dager.

Behandlingen er lang, pasienten overvåkes under kontroll av blodprøven i tre til seks måneder. Ved å oppnå en stabil terapeutisk effekt, avbrytes steroider. Hvis det ikke er noen positiv respons fra kroppen til terapi, er fjerning av milten indikert - splenektomi.

I tillegg til narkotikabehandling er det nødvendig med et balansert kosthold som er rik på protein og vitaminer. Kategorisk kontraindisert vegetabilsk diett. Fra den tradisjonelle medisinen bruker tinktur og avkok av blader av nettle, vannpeper. Også planter som inneholder store mengder vitamin C og tanniner bidrar til å gjenopprette den nødvendige balansen:

 • hunden steg,
 • Svartsurbær,
 • blader av currant,
 • bjørnebær frukt.

Kategorisk kontraindisert bruk av alkoholholdige drikkevarer, siden etanol har en deprimerende effekt på hematopoietisk funksjon. Det er også nødvendig å bruke bare naturlige produkter som ikke inneholder kjemiske komponenter i deres sammensetning: fargestoffer, konserveringsmidler, stabilisatorer.

Trombocytopeni forårsaker og symptomer hos voksne

I lang tid kjente folk ikke engang om eksistensen av en slik lege som en hematolog. Men nylig har denne spesialisten flere og flere pasienter. Saken er at folk begynte å oppleve flere og flere problemer med blod, hvorav en - trombocytopeni. Dette er et ganske vanlig problem hvor enten få blodplater i blodet eller blodplater blir ødelagt under påvirkning av ulike faktorer. Dette betraktes som en hematologisk sykdom, som må behandles. Den minste trombocytterskel i blodet skal bli 150-300 enheter. Hvis blodet er mindre enn 150 blodplater, er dette allerede et problem. Noen kilder sier at blodplateantallet på 150-50 ikke er kritisk, men hvis testene viser mindre enn femti blodplater, er dette igjen et stort problem. Som regel har sykdommen ingen effekt på personens helse. Men det er farlig fordi det gjør blod blødning verre, og derfor er det stor risiko for intern blødning.

Symptomer på trombocytopeni hos en voksen

Hovedtegnet på trombocytopeni er langvarig blødning og plutselige blåmerker i hele kroppen. Hvis vi snakker om indre organer, lider først milten. Denne sykdommen kan utvikle seg selv på grunn av visse faktorer, men kan være medfødt. Hyppige symptomer på sykdommen er blødninger og blødninger fra slimhinnene. Best av alt, vil de være synlige på lemmer, så vel som på forskjellige deler av bagasjerommet. Selv om det kan forekomme intern blødning, vil den bli merkbar på en persons kropp, fordi den vil skaffe seg et helt annet utseende. Symptomer inkluderer også blødninger på bena. Men i dette aspektet er det nødvendig å se nærmere, siden på bena er sporene av blod ikke like merkbare som på andre deler av kroppen. Det kan vel være at blødningen vil bli merkbar på ansiktet, spesielt på leppene. Eksperter anbefaler å ta hensyn til dette symptomet. Hvis en person har blødninger på leppene, Dette kan være en stor risiko for hjerneblødning. Derfor skal pasientens ansikt være spesielt oppmerksom.

Alvorlighetsgraden av utviklingen av trombocytopeni kan bestemmes hos tannlegen, men først etter operasjonen for å fjerne tennene. Spesialister merker at personer som har en mer fredelig sykdom bare bløder i noen timer, og ikke vil gjenoppta mer. Hvis alt er omvendt, har personen en akutt form av sykdommen, og behandlingspakken vil bli brukt mer seriøst.

Hovedsymptomet på denne sykdommen er blødninger og blåmerker. Det er viktig å vite at begge kan vises uten noen spesiell grunn. Symptomer på trombocytopeni er plutselige blåmerker. I utgangspunktet ser de ut på lemmer, det vil si på hender og / eller føtter. Men blåmerker kan spre seg gjennom hele kroppen.

Den andre hovedårsaken er problemer med blødning. Blodplater er ansvarlige for viskositeten til blodet. Av dette følger at jo mindre blodplater i blodet til en person, jo vanskeligere blir det å stoppe blødning, og risikoen for blødning øker. Det tredje hovedsymptomet er alle de samme blødninger, bare i munnslimhinnen. Dette er et veldig alvorlig symptom, som må være oppmerksomt. Blødninger i munnhulen er det viktigste tegn på at en person har stor risiko for mulig indre blødning i hjernen. Det fjerde tegn fra alle de hyppigste og mest åpenbare er blødningen fra nesen.

Trombocytopeni er observert i ARI og influensasykdommer. Det kan også forekomme med immundefektviruset. Den neste årsaken til sykdommen er hepatitt. Hepatitt er i sin tur en betennelsessykdom i leveren. Dette er en virussykdom. I tillegg kan årsaken til trombocytopeni være herpes, eller dens komplikasjoner. Herpes er en viral hudsykdom, som preges av betennelse i huden på ansiktet (for det meste på leppene). I denne sykdommen blir membranene i øynene, strupehodet og andre organer betent. Den mest sjeldne, men mulige årsaken til trombocytopeni, er Gauchers sykdom. Dette er en sjelden sykdom som oppstår under 10 000 innbyggere over hele verden. Sykdom er preget av det faktum at på menneskekroppen er det forskjellige fete abnormiteter. Og en annen grunn som kan og bør bli betalt oppmerksomhet er mononukleose. Dette er en svært ubehagelig sykdom der en persons feber stiger, feber oppstår, og viktigere endringer i blodets struktur. Denne sykdommen kalles "studenter"Fordi det oftest skjer i ungdoms alder. Samtidig er blodstrukturen svært sårbar, slik at trombocytopeni kan utvikles.

Mange spør seg selv hva er trombocytopeni hos voksne? Den enkleste og mest forståelige forklaringen er at forekomsten av denne sykdommen reduserer antall blodplater i blodet. Blodplater kan også løsne seg. Hos pasienter oppstår sykdommen oftest i hyppig blødning, og i vanskeligheter med å stoppe blødning. Hvis blodplater i blodet er mindre enn 150 enheter, kan det allerede forekomme blødning, noe som vil være svært vanskelig å stoppe. Det er bemerkelsesverdig at trombocytopeni ofte ikke er en monotont sykdom som bare forekommer i sin egen kanal. Det følger også med andre sykdommer på hematologisk linje. Sykdommen kan imidlertid eksistere i et enkelt nummer, men så kalles det kronisk trombocytopenisk purpura. Når denne sykdommen oppstår, reduseres antallet blodplater i blodet, men produksjonen i kroppen reduseres. Kritisk er blodplateantallet på 20 enheter, og under. Ved denne indikatoren må pasienten gå til sykehusets pasientavdeling. PI-priser på 20-50 enheter kan også kreve intensiv behandling, men i dette tilfellet kan du behandles hjemme. Men det er alltid nødvendig å konsultere en lege.

Hvilke typer trombocytopeni er der?

Trombocytopeni - hva er denne sykdommen? Dette er en hematologisk sykdom som ikke kan ignoreres, siden "lanseringen" kan ha negative konsekvenser for hele organismen. Det bør også bemerkes at dette er en veldig "sluk" sykdom. Det kan ikke påvirke pasientens generelle tilstand, og i prinsippet ikke forstyrre hans rettsevne. Men dette vil bare vare til blodplateantallet faller til laveste kritiske nivå, og til alvorlig blødning begynner. Selv med normal helse hos en person er det risiko for blødning i de indre organene, så det er svært viktig å unngå alvorlige slag. Med trombocytopeni er mange gafler av fysisk aktivitet forbudt. Hvis sykdommen oppstår i akutt form, eller hvis personen har svært få blodplater i blodet, kan legene forby ikke bare fysisk anstrengelse, men til og med farlige skarpe bevegelser som kan føre til skader, sår og blødninger. Trombocytopeni er oftest idiopatisk og kalles purpura. 95 prosent av pasientene med trombocytopeni har nøyaktig denne diagnosen (ITP). Sykdommen kan være akutt og kronisk. Trombocytopeni er klassifisert som akutt dersom den ikke varer lengre enn seks måneder. Hvis et lavt antall blodplater observeres i mer enn seks måneder - så er sykdommen ansett kronisk. Den andre varianten er vanlig hos voksne enn hos barn.

Idiopatisk trombocytopeni er vanlig hos barn enn hos voksne. I utgangspunktet - jenter. Dette er den vanligste varianten av trombocytopeni, hvor en person har en reduksjon i antall blodplater i blodet.

Årsakene til ITP:

 • Stress, følelsesmessige stress
 • skader
 • Virkninger av operasjoner
 • Hyppige inokulasjoner
 • Hyppig mikrobiell og forkjølelse

Det er bemerkelsesverdig at årsakene til ITP hos et stort antall pasienter kan være uklare. For dette må pasienten gjennomgå en ganske stor undersøkelse for å forstå årsaken til problemet. Etter at undersøkelsen er fullført, vil legen foreskrive behandlingen. Kompleks behandling for denne sykdommen er ikke - alt vil avhenge av hvor alvorlig sykdomsformen, og hva det er nødvendig å ta hensyn til.

En annen type trombocytopeni er essensiell trombocytemi. Bare i sjeldne tilfeller anses denne typen sykdom for å være en form for langvarig leukemi. I de fleste tilfeller er det en opprinnelig sykdom som behandles vellykket. Mange pasienter trenger ikke engang å bli innlagt, og kan behandles hjemme, men det er nødvendig å regelmessig konsultere en lege og følge alt som spesialisten foreskriver. Denne form for trombocytopeni blir observert mer hos personer i alderen 50 år. Ifølge statistikken ser det ut til at det hos kvinner forekommer oftere enn hos menn. Sykdommen innebærer risiko for blodpropper. Hvis du kan oppdage sykdommen i begynnelsen, kan det hende at behandling ikke er nødvendig. På mer alvorlige stadier kan leger tildele forskjellige medisiner. Som regel er det narkotika som bidrar til blodkilden. En av de viktigste faktorene i trombocytemi er for mye trombocyttall - dette er også dårlig, fordi i dette tilfellet øker risikoen for blodpropper. Med trombocytemi er blødning sjelden, eller det kan ikke være noen. Hvis blødning og oppstår, er de merkbare først og fremst i nesen eller tannkjøttet. Med denne sykdomsformen er diaré også mulig.

Symptomer på essensiell trombocytemi:

 • Nummen i ansiktet
 • Overdreven svakhet i lemmer (armer, ben)
 • Manglende evne til en person til å forstå tale, "inhibering". Det kan også være et problem når du uttaler ord.
 • Kortpustethet
 • Emboli - okklusjon av blodårer. Vanligvis er fartøyene tilstoppet med gasser eller fremmede partikler.
 • Iskemiske manifestasjoner

Ved behandling av trombocytemi er det lagt vekt på å gjenopprette nivået av blodkoagulasjon hos pasienten til normal. En risikogruppe er opprettet for denne sykdommen. Det inkluderer personer som allerede har visse sykdommer, mot hvilken trombocytemi kan oppstå. Denne gruppen inkluderer personer som lider av diabetes, eller lider av kronisk hypertensjon. Risikogruppen inneholder også personer med dårlige vaner, hovedsakelig - røykere med stor erfaring. Risikogruppen inneholder også personer som lider av hjertesykdom, og personer med skjoldbrusk sykdom. Generelt kan sykdommen bare opptre med alderen i aldringsprosessen. Derfor er det svært viktig for folk i alle aldre å lede en aktiv og sunn livsstil, forlate dårlige vaner, få nok søvn og ikke overarbeid.

Årsakene til trombocytopeni hos voksne kan være svært forskjellige. Blant de viktigste årsakene er arvelig sykdom, omdirigering av blodplater, blodplate ødeleggelse, forbruk og så videre. På Internett kan du finne et trombocytopenifoto og se førstehånds hvordan menneskekroppen og dens farge endres i alvorlige stadier av sykdommen.

Årsaker til trombocytopeni

 • Anemi og andre hematologiske problemer
 • Akutt form for leukemi
 • Medikamenter som inneholder elementer som forstyrrer utseendet av nye blodplater
 • stråling
 • Dårlige vaner. Dette kan inkludere ikke bare røyking, men også overdreven drikking
 • En stor gruppe medisiner: antibiotika, diuretika, anti-diabetes medisiner, antiinflammatoriske legemidler, antikonvulsive midler, psykotrope stoffer

Når det gjelder stråling, er det verdt å markere hyppig stråling, inkludert strålebehandling. Alkohol i store mengder kan ikke brukes fordi etylalkohol har en dårlig effekt på utviklingen av blodplater.

Det er tilfeller der trombocytopeni utvikler og leukopeni. Leukopeni og trombocytopeni kan både påvirke kroppen enda verre, fordi de to sykdommene vil fungere sammen. Leukopeni er preget av en reduksjon i antall leukocytter i blodet. Et positivt aspekt ved leukopeni er at denne sykdommen i de fleste tilfeller er midlertidig og kortsiktig. Det kan imidlertid også forekomme i lengre tilfeller, om enn mindre ofte. Antall leukocytter i blodet vil reduseres regelmessig og gradvis. Hovedårsakene til leukopeni kan være arvelige defekter, forskjellige forstyrrelser, skade på hematopoietiske celler, skade på immuncellene og så videre. Med leukopeni blir hele kroppen som helhet konstant svekket. På grunn av dette utvikler forskjellige symptomer, inkludert kulderystelser, hodepine, angst, feber eller generell utmattelse av kroppen. Leukocytter kan også redusere fra reaksjonen til visse stoffer, inkludert medisinske. Denne sykdommen behandles ikke ofte. Bare i de tilfellene når undersøkelsen viser skade på benmarg.

Blant mange typer trombocytopeni er trombocytopenisk purpura også fremtredende. Dette er en mer standard form for trombocytopeni, som er preget av blødning. Årsaken til sykdommens utseende er alle de samme blodplater, eller rettere deres reduserte antall i menneskekroppen. Blant pasienter med trombocytopeni er denne typen sykdom den hyppigste. Generelt blir det oppdaget hos barn under 10 år, eller om ti år, men også hos voksne. Spesialister bemerker at i tilfelle av denne sykdommen blir blodplater ødelagt gjennom immunmekanismer. Sykdommen utvikler seg med inntak av et stort antall medikamenter, eller vaksinasjoner, med hypotermi, under kirurgiske operasjoner, og også med skader. Men det er tilfeller hvor den eksakte årsaken til sykdommen ikke kan bestemmes, fordi trombocytopeni er en "ung" sykdom og ikke fullt ut undersøkt. Med denne sykdommen observeres blødning, men den generelle tilstanden til en person er vanligvis normal. Takykardi, lyder i hjertet og anemi kan vises. Behandling av denne type trombocytopeni er individuell. Som regel er ikke komplisert behandling utnevnt. Når sykdommens krise anbefales å spise i kald form, så vel som mye hvile.

En annen type av denne sykdommen er sekundær trombocytopeni. Den sekundære typen av sykdommen er ikke spesielt skilt fra den primære. Symptomene er de samme, men i den sekundære formen av sykdommen, observeres et lavere antall blodplater. Ved behandling og symptomer trekkes oppmerksomhet til de samme komponentene som er relevante for primærsystemet. Hos voksne utvikler primær og sekundær trombocytopeni hovedsakelig i alderen 20-40 år. Hos kvinner oppdages denne sykdommen mye oftere enn hos menn, som er bekreftet av statistikk. Den eksakte årsaken til sykdommen er vanskelig å identifisere. I noen tilfeller kan dette være effekten av langvarig infeksjon. Det er viktig å vite at sykdommen kan vises brat, men fortsetter hovedsakelig gradvis med avtagende blodplater. Som regel oppdages trombocytopeni ved et uhell. Det oppdages i form av punkt eller små blåmerker på kroppen, i vanskeligere tilfeller, i alvorlige blødninger. Den alvorligste sykdomsformen oppstår med blødning i munnen. For å forstå alvorlighetsgraden av trombocytopeni, er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Først vil en normal blodprøve hjelpe, da - avhengig av hva legen vil foreskrive.

Metoder for behandling av sykdommen

Spørsmålet om hvordan man behandler trombocytopeni, vises selvsagt ofte hos pasienter. Spesialister bemerker at spontan sykdom er mulig hos voksne, men spontan utvinning er ekstremt sjelden, så trombocytopeni må behandles på en komplisert måte. Med en trombocyttall på 30-50 enheter, er klinisk behandling valgfri. Men hjemme, må du gjøre alt det legen foreskriver, og stadig observere det. Behandling kan medisineres dersom pasienten har risiko for blødning, eller i tilfeller av hypertensjon, sår eller andre magesykdommer, og også med en aktiv livsstil. Hvis blodplateantallet blir 20-30 enheter, tilskrives flere stoffer allerede. Med blodplate teller under 20 - anbefales pasienten å gå til sykehus. Hvis mengden blodplater er for lav, utføres blodplasinfusjonsprosedyren. Hvis denne prosedyren ikke hjelper i tre til seks måneder, er kirurgisk inngrep mulig, nemlig fjerning av milten.

Noen ganger er det sjelden at leger tilskriver rituximab til trombocytopeni. Dette middel mot svulster, som tilskrives i de mest ekstreme tilfeller. I tillegg er det ennå ikke offentlig godkjent. Enkelte stadier av trombocytopeni kan forsøkes med folkemessige rettsmidler. På urteområdet kan du bruke nettleser, dogrose, jordbær og yarrow. Disse urter brukes til sterk og / eller hyppig blødning. Det anbefales også å drikke naturlig juice: kirsebær, bringebær og bjørk. Du kan også drikke juice fra kålblad, eller reddiker. Du kan også spise valnøtter med honning. Te er også anbefalt (med tannkjøttblødning): te med vinblad og blomstrende blader. Du kan også spise currant syltetøy, eller bær bærer seg selv. Ernæring for trombocytopeni hos voksne er et eget problem, da næring bør overvåkes, selv om spesielle dietter for denne sykdommen ikke er utviklet. Kontraindikert vegetarisk stil av ernæring, fordi pasienten trenger et tilstrekkelig antall proteiner. Med forverring av sykdommen, kan du ikke følge en streng diett, slik at du ikke har problemer med magen eller tarmene. Det er svært ønskelig å forlate alkohol, fra fargestoffer, smaker, smaker og konserveringsmidler.

Trombocytopeni: Immun og ikke-immun - utseende, kurs, cupping, samtidig sykdommer

Blodplater, også kalt plaques av Bizzozero, er fragmenter av gigantiske benmargsceller - megakaryocytter. Antallet deres i menneskets blod svinger konstant, det minste av dem blir observert om natten. Blodnivåer faller om våren, hos kvinner selv i menstruasjonsperioden, men det går ikke utover det som er tillatt, derfor er det ikke nødvendig å snakke om trombocytopeni som sådan i slike tilfeller.

Prosessen med dannelse av blodceller

Ved alvorlig fysisk anstrengelse, oppholder seg i fjellet og tar medisiner, øker mengden blodcelledata i blodet tvert imot.

Blodplater som sirkulerer i en sunn person, er bikonvekse skiver av oval eller rund form som ikke har skudd. Imidlertid bør de være på et ugunstig sted, da de begynner å øke dramatisk i størrelse (5-10 ganger) og produsere pseudopodier. Slike blodplater limes sammen og danner aggregater.

Liming (blodplatefaktor III) og holde seg til fibrin filamenter, blodplater og derved stoppe blødning, som er involvert i blodkoagulasjon.

Den første respons på vaskulær skade er den innsnevring dem, denne prosess bidrar også at blodplater forfallet og frigi aggregering akkumulert deri vasokonstriktorisk virksomt stoff - serotonin.

Den viktige rollen av blodceller i prosessen med koagulasjon er vanskelig å overvurdere, fordi de danner en blodpropp, gjør det stramt, og den resulterende blodpropp pålitelig, så det er klart hvorfor blodplatemangel og en redusert mengde tiltrukket seg så mye oppmerksomhet.

Hva er de kliniske manifestasjonene av en reduksjon i blodplater?

En av de viktigste egenskapene ved blodplater er halveringstiden, som er 5-8 dager. For å opprettholde et konstant nivå av blodceller, må benmarg daglig kompensere for 10-13% blodplatemasse, som er gitt ved normal funksjon av hematopoietiske stamceller. Imidlertid kan antall blodplater i noen tilfeller reduseres ikke bare under akseptable grenser, men også når kritiske tall, noe som forårsaker spontan blødning (10-20 tusen i μl).

Norm for innholdet av blodplater til blodet for en sunn person: 150-320 * 10 blodplater / liter. Når blodplatekonsentrasjonen er mindre enn 50 * 109, diagnostiseres trombocytopati. Opp til en konsentrasjon på 20 * 109, er ambulant behandling akseptabel. Til lavere priser er sykehusinnleggelse nødvendig.

Symptomer på trombocytopeni er vanskelig å overse, derfor utseendet:

 1. Blødninger i huden og slimhinner (petechiae, ecchymosis) som oppstår spontant (hovedsakelig om natten) eller etter mikrotrauma, hvor ubetydelig skade kan forårsake betydelig blødning;
 2. Gumblødning;
 3. Meno- og metrorrhagia;
 4. Nasal (i sjeldne tilfeller - øret) og gastrointestinal blødning, som raskt fører til anemi

er karakteristiske tegn på blodplateavvik.

Hvorfor faller blodplate nivået?

Årsakene til trombocytopeni skyldes ulike patologiske prosesser i kroppen og kan presenteres i fire hovedgrupper.

Gruppe I

trombocytopeni, assosiert med utilstrekkelig utdanning selv blodplater i benmargen, hva skjer når:

 • Aplastisk anemi, når modningen av celler fra alle tre bakteriene hemmes - megakaryocytisk, rød og myeloid (panmielophthisis);
 • Metastaser av enhver tumor i beinmarg
 • Akutt og kronisk leukemi;
 • Megaloblast anemi (mangel på vitamin B12, folsyre), men dette tilfellet representerer ikke et bestemt problem, da antallet blodplater avtar noe;
 • Virusinfeksjoner;
 • Noen medisiner (tiazider, østrogener);
 • Konsekvensene av kjemo- og strålebehandling;
 • Alkoholforgiftning.

Gruppe II

trombocytopeni, forårsaket av massiv blødning eller økt ødeleggelse av blodplater.

Gruppe III

Trombocytopeni forårsaket av brudd på tildeling av bassenger platelet med overdreven akkumulering i milten (uttrykt splenomegali).

Gruppe IV

økt ødeleggelse av blodplakk uten tilstrekkelig kompensasjon deres benmarg karakteriserer trombocytopeni av forbruk, som kan skyldes:

 • Hyperkoagulasjon, som foregår i DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon);
 • trombose;
 • Trombocytopenisk purpura hos voksne og barn (immun og ikke-immun);
 • Langvarig bruk av heparin, gull, kinidin;
 • Åndedrettssyndrom (RDS), som kan utvikle seg hos nyfødte (alvorlig respiratorisk svikt hos prematur spedbarn).
 • Immunforstyrrelser;
 • Mekanisk skade på Bizzazzero plaques (bruk av vaskulære proteser);
 • Dannelsen av gigantiske hemangiomer;
 • Ondartede neoplasmer;
 • Posttransfusjonskomplikasjoner.

Interrelasjon: Graviditet - blodplater - nyfødte

Graviditet, selv om det er en fysiologisk prosess, er ikke alltid tilstede, det som ikke er karakteristisk for en "normal" tilstand kan skje i denne perioden av livet. Så det skjer med blodplater, og antallet deres kan både falle og stige.

Trombocytopeni i svangerskapet er ikke uvanlig og skyldes, hovedsakelig ved å forkorte levetiden til røde blodlegemer. Økende volum av sirkulerende blod (BCC), som er nødvendig for ytterligere blodtilførsel, er assosiert med økt forbruk av blodplater, som ikke alltid holder tritt med prosessen med å gi blod til morkaken og fosteret.

Trombocytopeni under graviditet kan føre til samtidige sykdommer (forstyrrelser i koagulasjonssystemet, virusinfeksjoner, allergier, medisinering, sen gestose, spesielt nefropati, immun- og autoimmune lidelser) og underernæring.

Immun trombocytopeni under graviditet er spesielt farlig, som det kan forårsake utero-placenta insuffisiens, Konsekvensen av dette er ofte føtale hypotrofi og hypoksi. I tillegg kan en reduksjon i blodplater bli ledsaget av blødning og til og med intracerebral blødning hos nyfødte.

Mors immun- og autoimmune sykdommer kan også føre til forstyrrelser av trombocytopoiesis hos nyfødte, noe som manifesteres av en reduksjon av antall blodceller og bestemmer slike former for trombocytopeni:

 1. Alloimmune eller isoimmune, knyttet til gruppens inkompatibilitet av mor og foster, når mors antistoffer (neonatal) går inn i blodet av fosteret;
 2. Iranisymunnye hvis en kvinne er syk med idiopatisk trombocytopeni eller systemisk lupus erythematosus (antistoffer rettet mot barnets blodplater trener inn i placenta).
 3. Autoimmun trombocytopeni, karakterisert ved produksjon av antistoffer mot antigenene av egne blodplater;
 4. Heteroimmune, som skyldes virkningen av en viral eller en annen agent på kroppen med en forandring i blodkroppens antigeniske struktur.

Redusert blodplater forbundet med immunitet

Immun trombocytopeni inkluderer slike former som:

 • Isoimmune eller alloimmune - kan være neonatal eller forekomme med blodtransfusjon som er uforenlig med gruppeledelse;
 • Hapten eller heteroimmune (hapten - del av antigenet), som skyldes inntak av fremmed antigen (virus, legemidler);
 • Autoimmun trombocytopeni er den vanligste og ofte forekommende. Forstyrrelser av immunforsvaret, som vanligvis ikke er etablert, fører til at immunsystemet slutter å gjenkjenne sitt naturlige friske blodplate og tar det til en "fremmed" som igjen reagerer med produksjon av antistoffer på seg selv.

Hemorragisk diatese med AITP

Autoimmun trombocytopenisk purpura (AITP) er den vanligste formen for immun trombocytopeni. Hun er ofte syk med unge kvinner (20-30 år).

Dråpen i blodplate nivåer som følger med en annen sykdom og går inn i symptomkomplekset kalles sekundær trombocytopeni. Som symptomatisk observeres trombocytopeni i ulike patologier:

 1. Kollagenoser (systemisk lupus erythematosus (SLE), sklerodermi, dermatomyositis);
 2. Akutt og kronisk leukemi (myelom, Waldenstroms makroglobulinemi);
 3. Kronisk hepatitt og nyresykdom.

Imidlertid kalles AITP, som kalles essensiell eller idiopatisk trombocytopeni (Werlhofs sykdom), forekommer mye oftere som en selvstendig isolert sykdom.

Idiopatisk dette skjemaet kalles på grunn av at årsaken til forekomsten hennes fortsatt er uklar. Med denne patologien lever blodplater ikke i 7 dager i gjennomsnitt, men 2-3-4 timer, mens beinmarget i utgangspunktet fortsetter å utvikle alle cellene. Et konstant underskud av blodceller fører imidlertid til at kroppen reagerer og øker blodplateproduksjonen flere ganger, noe som negativt påvirker modningen av megakaryocytter.

Hos gravide har essensiell trombocytopeni et ganske gunstig kurs, men en økning i hyppigheten av miscarriages er fortsatt observert. Behandling av trombocytopeni i dette tilfellet utføres ved introduksjon av prednisolon i 5-7 dager før fødsel. Spørsmålet om obstetrik er løst individuelt, men oftere tar de seg til kirurgi (keisersnitt).

Den terapeutiske effekten av kortikosteroider blir ikke nødvendigvis brukt under graviditet, de brukes også i andre tilfeller. I tillegg er det sett en positiv effekt av intravenøs immunoglobulin, som reduserer fagocytosefrekvensen. Men med gjentatte tilbakefall av sykdommen, er ofte gitt preferanse for splenektomi (fjerning av milten).

Immun trombocytopenisk purpura hos barn og andre typer ITP

Akutt AITP hos barn observeres i alderen 2-9 år og oppstår 1-3 uker etter en virusinfeksjon. Barnet, mot en bakgrunn av fullstendig velvære, har plutselig petechiae og purpura. For denne tilstanden er et karakteristisk bilde av blodet trombocytopeni, og en reduksjon i nivået av hvite blodlegemer (leukopeni) er fraværende.

Patogenesen av denne sykdommen er basert på produksjon av antistoffer mot antigener av virale proteiner. I dette tilfellet adsorberes virale antigener eller hele immunkomplekser "antigen-antistoff" på blodplate membranen. Siden virusantigener fortsatt må forlate kroppen, som i de fleste tilfeller oppstår, går sykdommen i seg selv innen to til seks uker.

Et barn med immun trombocytopeni etter fallende på flislagt gulv. Blodplatekonsentrasjon ved skade: 9 * 10 9 t / l

Andre former for immun trombocytopeni inkluderer en sjelden, men alvorlig sykdom, som kalles - posttransfusjon purpura. I hjertet av utviklingen er transfusjonen av en donert donor, positiv for en av blodplateantigener som ikke ble funnet i mottakeren i omtrent en uke. Denne lidelsen manifesteres ved alvorlig ildfast trombocytopeni, anemi og blødning, som ofte fører til intrakranielle blødninger som fører til pasientens død.

En annen signifikant form for immun trombocytopeni skyldes samspillet mellom legemidlet og blodplate membran-komponenten - en av glykoproteinene, hvor stoffet eller glykoproteinet, eller deres kompleks, kan vise seg å være immunogen. En vanlig årsak til utviklingen av immun trombocytopeni kan ikke engang være selve stoffet, men dets metabolitt. En slik natur har heparin-indusert trombocytopeni. Kinin og kinidin er også typiske midler som kan indusere patologi. Interessant er en lignende reaksjon på visse (spesifikke) legemidler genetisk nedlagt, for eksempel mottak av midler som inneholder gull, stimulerer dannelsen av antistoffer mot blodplater.

Ikke-immun trombocytopeni

Ikke-immun trombocytopeni okkuperer omtrent en femtedel av hele sykdomsmassen assosiert med en reduksjon i nivået av blodceller og skyldes:

 • Mekanisk traumer av blodplater (hemangiomer, splenomegali);
 • Inhibering av proliferasjon av benmargsceller (aplastisk anemi, kjemisk eller strålingsskader på myelopoiesis);
 • Økt forbruk av blodplater (DVS-syndrom, mangel på vitamin B12 og folsyre).

I tillegg, trombocytopeni av ikke-immune opprinnelse observert i noen former for ervervet hemolytisk anemi, hvor de viktigste er de to formene trombocytopeni av forbruk:

 1. Trombotisk purpura (TTP);
 2. Hemolytisk uremisk syndrom (HUS).

En typisk egenskap av disse sykdommene er deponering av hyalintrombi dannet som følge av spontan aggregering trombocytter, i terminale arterioler og kapillærer.

Trombotisk trombocytopenisk purpura og hemolytisk uremisk syndrom refererer til trombocytopeni av en ukjent genese og er preget av en akutt utgang av den patologiske prosessen som følger med alvorlig trombocytopeni og hemolytisk anemi, feber, markerte nevrologiske symptomer og nyresvikt, i stand til kortsiktig ledelse til døden.

Trombotisk trombocytopenisk purpura Mer typisk for voksne og skjer etter en bakteriell eller viral infeksjon, immuniseringen, ofte observert i HIV-infiserte pasienter, og kan også forekomme under graviditet, orale prevensjonsmidler, eller innføring av antitumormedikamenter. Det er tilfeller av utvikling av TTP som en arvelig sykdom.

Hemolytisk uremisk syndrom er mer vanlig hos barn. Årsaken til denne tilstanden er mikroorganismer Shigella dysenteriae eller enterotoxisk Esherichia coli, som ødelegger endotelceller av nyrekapillærer. Som et resultat blir et stort antall Willebrand-faktor multimerer sendt til karet, noe som fører til aggregering av blodplater.

Den første manifestasjonen av denne patologien er blodig diaré forårsaket av ovennevnte mikroorganismer, og utvikler deretter akutt nyresvikt (dannelsen av hyalintrombi i nyrene), som er det viktigste kliniske tegn på sykdommen.

Behandling av trombocytopeni

Skarpe former

For å behandle trombocytopeni i en akutt periode bør det være på sykehuset, hvor pasienten og sykehusinnholdet. Strenge senger hviler til det fysiologiske nivået er nådd (150 tusen i μl) blodplater.

I det første stadiet av behandlingen foreskrives pasienten kortikosteroider, som tar opptil 3 måneder, fjerning av milten, hvis det ikke er noe valg, er planlagt for andre stadier, og den tredje behandlingsfasen er gitt til pasienter etter splenektomi. Den består av bruk av små doser prednisolon og behandling av plasmaferese.

Unngå, som regel, intravenøse injeksjoner av blodplater, spesielt i tilfeller immun trombocytopeni på grunn av faren for forverring av prosessen.

Transfusjoner av blodplater gir en bemerkelsesverdig terapeutisk effekt hvis de er spesielt utvalgt (for denne pasienten) av systemet HLA, Imidlertid er denne prosedyren svært arbeidskrevende og utilgjengelig, derfor med dyp anemisering, er det foretrukket å transfisere en tinet, utvasket, erytrocytmasse.

Det burde bli husket det legemidler som forstyrrer aggregering av blodceller (aspirin, koffein, barbiturater, etc.) er forbudt for en pasient med trombocytopeni, om hvilken som regel han blir advart av legen ved utslipp fra sykehuset.

Videre behandling

Pasienter med trombocytopeni krever videre oppfølging, en hematologist og etter utskrivning fra sykehuset. Pasient med behov for omstilling av smitte og brennpunkter dehelminthization bære dem, informere ham om at ARI og forverring av sykdommer forbundet provosere riktig respons av blodplater, men herding, fysioterapi, selv om de skulle være nødvendig, men gradvis og forsiktig innført.

I tillegg er pasientstyring gitt mat dagbok, der mat er nøye foreskrevet for trombocytopeni. Skader, overbelastning, ukontrollert mottak av ufarlig ved første øyekast, narkotika og matvarer, kan utløse et tilbakefall av sykdommen, selv om prognosen med det vanligvis er gunstig.

Kosthold i trombocytopeni er rettet mot å eliminere allergifremkallende produkter og metning av dietten med vitaminer i gruppe B (B12), folsyre, vitamin K, som deltar i prosessen med blodpropp.

Oppnevnt et annet sykehus №10 tabellen bør videreføres hjemme og egg, sjokolade, grønn te og kaffe, for ikke å bli involvert. Meget godt hus å huske folks hjelp av kampen med trombocytopeni, så gresset har hemostatiske egenskaper (brennesle, gjeter-vesken, ryllik, Arnica), skal brukes på forhånd i butikken og hjemme. Veldig populære infusjoner av komplekse urteavgifter. De til og med offisiell medisin anbefaler. De sier at det hjelper veldig bra.

Les Mer Om Fartøyene