Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

Effektive måter å behandle trombofleitt i underekstremiteter hjemme

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som fører til venøs betennelse. Når sykdommen blir observert, er en sterk koagulerbarhet av blod forstyrret, og ødem i ekstremiteter oppstår. Inflammasjon av blodårer skyldes en blodpropp som tetter opp karet.

Er det mulig å kurere denne sykdommen hjemme med folkemidlene? Er det farlig? Hva tillater leger?

Vil det hjelpe?

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter med folkemidlene hjemme er ganske effektiv. Men for å starte behandlingen med urter og buljonger trenger du bare i de tidlige stadier, med symptomer som manifesterer seg som smerte under knærne og i kalvene, så vel som med utseendet av hevelse i nedre lemmer.

Tradisjonell medisin bidrar til å stoppe sykdomsprogresjonen. Men hvis du starter behandling med urter, når sykdommen har gått inn i hele fasen, vil det være helt umulig å kurere det, selv om det er mulig å lindre kurset.

Mulige farer

Tromboflebit er farlig med sin akutte fase. Komplikasjon av denne sykdommen er en trombose som er festet til fartøyets vegg er skjøre. En del av trombosen kan når som helst komme av, med en strøm av blod for å trenge inn i hjertet og forårsake en blokkering av lungearterien. Avhengig av trombusens diameter og nivået på tilstoppet kar, kan sykdommen føre til et mildt, sjokk, dødelig eller asymptomatisk utfall.

Akutt tromboflebitt utvikler seg om noen timer. Dens symptomer strekker seg til de fleste fartøyene. Pasienten kan økningstemperatur, kramper og hevelse i underekstremiteter begynner.

I den akutte sykdommen er det strengt forbudt å utføre mekaniske manipulasjoner i det berørte området. Ikke gni salver eller kremer i et sårt sted. Pasienten må legges og kaller en lege.

Folkets rettsmidler for behandling av akutt tromboflebitt er best satt til side, og fortsett til det, så snart hovedbehandlingen vil ha en positiv effekt. Bedre i dette tilfellet vil folks midler ikke, da risikoen for separasjon av trombus vil øke betydelig.

Sikre oppskrifter

Bli kvitt tromboflebitt i underekstremitetene eller i det minste lindre det kroniske løpet av sykdommen kan være ved hjelp av slike tradisjonelle behandlingsmetoder som forskjellige komprimerer, urteinfusjoner, diettmat og en aktiv livsstil.

diett

I tromboflebitt er det en forutsetning blodfortynning. Dette forenkles av følgende produkter:

 • Linfrø og olivenolje;
 • Hvitløk og løk;
 • frø;
 • Apple cider eddik;
 • Grønnsaker - spesielt rødbeter og tomater;
 • Melon, vannmelon;
 • Groats - havremel og havregryn
 • Frukt - Kirsebær, Tranebær, Viburnum, Sitron;

igler

Akutt stadium av denne sykdommen kan behandles med leeches. De påføres over den skadede delen av fartøyet. Hvis du legger dem over på en vene, kan leeches provosere blødning.

Den beste måten er å lokalisere leeches på begge sider av det syke fartøyet, i en avstand på to centimeter. De skal være forskuddet i 6 centimeter fra hverandre.

Avhengig av sykdommens kompleksitet per økt, kan du trenge opptil 15 leeches.

de bør ikke ligge under kneet, og forsiktighet må tas når leksene passer inn i lysken. Når purulent sykdom er brukt, er leeches forbudt.

rubdown

Det er godt å tørke deg selv med tromboflebitt. I de berørte beina kan være å gni en tinktur av Kalanchoe. Den er utarbeidet som følger:

 • Vodka - 200 ml;
 • Kalanchoe - 2 ss. skjeer av blader. Anlegget skal være eldre enn 5 år.

Løsningen er infundert i 5 dager. Prosedyren for tørking utføres tre måneder.

Hjelper til å fremskynde helbredelsesprosessen salve med lard, som bør brukes på sykeområder og ikke vaskes ut i løpet av dagen. For å forberede salven trenger du:

 • Svinekjøtt fett;
 • En liten kjære
 • Husholdnings såpe i flytende form;
 • Ichthyol salve;
 • Juice av løk og scarlet.

Alle ingrediensene blir tilsatt til smeltet fett og blandet. Før bruk må blandingen avkjøles.

Overflater på huden kan herdes ved å smøre dem alkohol tinktur av akacia.

Vel hjelper og bodyaga. Komprimering fra det blir brukt på de berørte områdene, og de skal holdes i en time. For kompresst er 2 ss. skjeer med vannsvamp, som fortynnes med et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i minst to timer.

Godt bevist seg selv salve med mumier. Dette stoffet oppløses i vaselin i et forhold på 1 til 5. Sammensetningen påføres de berørte områdene to ganger om dagen. Mumi blir tatt og inne som en tinktur på 20 dråper før måltider: 8 g av stoffet oppløses i 0,5 l vann.

Mot varicose blir eplecidereddik ofte brukt. Lær alt om applikasjonen i denne situasjonen.

Hvordan lage en krem ​​av bivoks fra åreknuter? Instruksjoner i denne publikasjonen.

Dekoksjoner og infusjoner

Infusjon av honning og hvitløk. For å gjøre det, trenger du renset og hakket hvitløk i en mengde på 250 g og 300 g honning. Hvitløk, blandet med flytende honning, skal infunderes i en uke ved romtemperatur.

Ta blandingen du trenger å spise en og en halv måned i mengden av en spiseskje. Disse ingrediensene inneholder de sporelementene som har en antiinflammatorisk effekt på karene og venene og styrker veggene til karene.

Avkjøling av hopkegler. For å forberede kjøttkraft 2 ss er tatt. skjeer av kjegler, som helles i 2 glass varmt vann og oppvarmes i et vannbad i 15 minutter.

Kjøttkraft er tatt på tom mage for en halv kopp i 20 dager tre ganger om dagen. Stoffene inneholdt i kjeglene har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt på karenees vegger.

Avkok fra barken av eik.

For matlaging, ta en spiseskje tørket bark, som er fylt med et glass vann og koker over en liten brann i 30 minutter.

Kjøttkraft er insistert til klar i en time, da må den filtreres.

Det er tatt på en spiseskje på tom mage opptil 4 ganger om dagen i 14 dager.

Dekoksjon av blader og kløverblomster og søt kløver. Til matlaging kreves 2 ts urter fylt med 300 ml kokende vann. Blandingen må ha lov til å brygge i en halv time. Ta kjøttkraft 3 ganger daglig etter å ha spist i en måned til 100 g.

Urter har på venene anti-inflammatorisk og smertestillende effekt, forbedre blodtilførselen av vev.

Noen få oppskrifter presenteres i denne videopresentasjonen:

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Folkemedisiner for tromboflebitt i underekstremiteter er godt kombinert med bruk av tradisjonell medisin. Det viktigste, alle prosedyrer utføres under tilsyn av behandlende lege, spesielt hvis sykdommen er akutt.

Behandling kan utføres både i ambulant innstilling og gjennom kirurgisk inngrep - alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Behandling av sykdommen på en konservativ måte er i utnevnelsen av følgende midler:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • bedøvelsesmidler;
 • Phlebotonics (en gruppe medikamenter som øker den venøse blodstrømmen fra nedre ekstremiteter);
 • Dezagregantov (legemidler som forhindrer trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt).

Mer om konservativ behandling av tromboflebitt av føtter, lest i en egen artikkel.

prognoser

Med alle anbefalinger fra legen prognose for tromboflebitt gunstig behandling. Ved de første tegnene og symptomene på sykdommen må du øyeblikkelig kontakte en lege, ikke ta uavhengige beslutninger ved akutt utvikling av sykdommen og ta et behandlingsforløp med legemidler som øker venøs blodstrøm.

Sykdom er alltid lettere å hindre enn å behandle. Forebygging av tromboflebitt er enkel nok - det er riktig næring og en aktiv livsstil. Personer som er i fare, anbefales å bruke kompresjons undertøy, unngå å vandre i badstuen, og ikke bruke mye tid på å sole seg i solen.

Hvordan kan jeg kurere tromboflebitt?

Tromboflebitt betyr betennelse i venøse vegger med samtidig dannelse av trombi. Vanligvis dannes blodpropper i bena. Inflammasjon av venen (flebitt) og dannelsen av en trombus i dens lumen er to forskjellige prosesser som er nært beslektet og ofte kombinert. Som regel utvikler tromboflebitt hos mennesker med åreknuter, selv om åreknuter ikke alltid er komplisert av flebitt. Alle de som måtte møte en slik sykdom, er interessert i å behandle tromboflebitt.

Isolere akutt tromboflebitt, subakutt, kronisk og kronisk ved eksacerbasjon. Det kan påvirke overflatiske og dype årer. Viktig tid for å begynne behandling av tromboflebitt av de nedre lemmer, slik at prosessen ikke sprer seg til de dypere fartøy, som kan resultere i lungeemboli. Overflate tromboflebitt er i de fleste tilfeller behandlet og er ikke alltid en dødelig trussel.

Oftest er poliklinisk behandling, det vil si hjemme, indikert. Behandling på sykehus er nødvendig hvis overfladisk vene tromboflebitt er opp, det vil si grensen for blodpropp går utover beinet og stiger til lysken, og har risiko for å få blodpropp i en dyp vene, og dens separasjon.

Hospitalisering kan være nødvendig for dyp venetromboflebitt når risikoen for å utvikle lungeemboli er høy. I dette tilfellet er sengen hvile nødvendig i de første 5 dagene for å hindre separasjon av blodproppen og inngangen til lungearterien. På dette tidspunktet kan det være nødvendig å overvåke blodproppen, det er også viktig å vurdere hvor mye blodsirkulasjonen er forstyrret og hva alvorlighetsgraden av sykdommen er. Dette kan bare gjøres i en sykehusinnstilling.

Tromboflebit kan ofte behandles konservativt, men det kan være nødvendig med kirurgisk inngrep. Vanligvis omfatter konservativ behandling bruken av komprimeringsstrikk og medisinbehandling (medisiner for intern administrasjon og lokale rettsmidler i form av salve, gel, krem).

Kompresjonsbehandling

Kompresjon består i elastisk bandasje av bena og bruk av spesielle strikkevarer, som anbefales å bli slitt på dagen og tatt av om natten. Kompresjonsbehandling er bare indikert med tromboflebitt av overfladiske vener, med dype lesjoner ikke påført.

Medisineringsterapi

I tromboflebitt foreskriver legen venotonikk, som styrker karossens vegger og øker elastisiteten. I tillegg er antikoagulantia vist som lavere blodkoagulerbarhet, så vel som antiinflammatoriske, analgetika. Behandle tromboflebitt med obligatorisk bruk av derivatene av rutine. Disse er svært kraftige stoffer som øker tonen i venene, reduserer permeabiliteten av blodårene, normaliserer metabolske prosesser. Avledet rutine har antiinflammatorisk og anti-edematøs effekt.

Fra venotoniki for oral administrering blir vanligvis administrert Detraleks, Phlebodia, Ginkor-fort Troxevasin fra krovorazzhizhayuschih - aspirin, anti fra - ikke-steroide midler (diclofenac, ketoprofen).

Ut av de eksterne midlene vises salver som fremmer oppløsningen av trombi (heparinsalve, gel-lyoton), samt antiinflammatoriske geler, for eksempel Ketonal.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er nødvendig for stigende overflatetromboflebitt, det vil si når prosessen sprer seg til den store subkutane venen til grensene til lårets nedre og midtre del. I tilfelle trombosen har nådd midten av låret, er det gjort en akutt venlig ligering. Hvis reseptbelagte tromboser ikke er mer enn 7 dager, er inflammatoriske endringer i huden mindre, og tillater pasienten å føle seg godt, blir tromboset venen fjernet.

Behandling med folkemidlene

De fleste er vant til å stole på ikke-tradisjonell medisin, så mange er interessert i hvordan å kurere tromboflebitt med folkemidlene. Jeg må si at behandling av en slik sykdom bare av innenlandske metoder er ubrukelig. De brukes bare som et tillegg til den viktigste tradisjonelle behandlingen.

Tradisjonelle healere tilbyr å behandle tromboflebitt med enkle og rimelige midler, blant annet:

 1. Tomat. Ripen tomater kuttes i stykker og gjelder for de berørte områdene, hold i flere minutter, og erstatt deretter med friske.
 2. Salve fra valnøtter. Hell de grønne valnøtter med olivenolje og insister på solen i 40 dager. Smør det beredte området med berørte områder.
 3. Lilac leaves. Påfør friske blader om natten til vondt føtter.
 4. Alum med soda. 200 gram soda og 70 gram alun satt i vann ved 38,5 ° C. Ta et fotbad i 15 minutter.

Utbredt bruk hos folk i urtemedisin:

 1. Malurt er bittert. Frisk malurt å slå og bland med yoghurt (0,5 l). Blandingen skal påføres på et lister, legg på steder der de betente områdene er plassert, pakket inn i polyetylenfilm. Sett føttene på pute og hold kompressen i omtrent en halv time.
 2. Stinging Nettle. Drikk en tinktur av neseblader i lang tid. Det anbefales å ekskludere stekt og kjøttmat fra kostholdet.
 3. Svin marsh (200 g) satt i en bøtte med kokende vann, stå i en halv time, og legg det syke benet i vannet i 30 minutter.
 4. Horsetail field, kamille, St. John's wort. For 30 gram kamille og johannesurt, 40 g horsetail hell kokende vann (300 ml). Deretter fem minutter å koke og fire timer å insistere. Påfør på berørte områder.

Som konklusjon

Tromboflebit bør forsøke å forebygge, spesielt personer utsatt for åreknuter. Det viktigste er å sikre tilstrekkelig bevegelse i lemmer, da begrenset mobilitet bidrar til utviklingen.

tromboflebitt

17. februar 2012

tromboflebitt Er en inflammatorisk prosess av akutt natur som oppstår i veggene årer. I dette tilfellet dannes en vene trombe.

I utviklingen av denne sykdommen er mange forskjellige faktorer av betydning. Således har utviklingen troboflebita hos mennesker avhenger av strømnings og langsomme endringer i blod sammensetning, nærvær av en abnormitet i blodpropp prosessen, tilstedeværelse av skade eller sykdom i den vaskulære veggen, tilstedeværelse av allergier, infeksjoner, neurotrofiske og endokrine forstyrrelser.

Tromboflebitt rammer oftest pasienter som tidligere har blitt diagnostisert åreknuter, smittsomme sykdommer av purulent natur, svulst, plager i kardiovaskulærsystemet. Tromboflebitt kan også være en konsekvens av kirurgiske operasjoner, spesielt hvis de utføres på bekkenorganer, alvorlig arbeidskraft, situasjoner hvor langvarig kateterisering av venene ble utført. Denne sykdommen skjer hos de som tidligere hadde skader, skader, introduksjonen antibiotika og konsentrerte medisiner intravenøst.

Symptomer på tromboflebitt

Det er akseptert å skille mellom tromboflebitt skarp, subakutt, så vel som kronisk. Hvis vi tar hensyn til prosessens art, bestemmer ekspertene purulent og purulent tromboflebitt.

Avhengig av hvor tromboflebitt er lokalisert, varierer det kliniske bildet av sykdommen, samt dets symptomer. Så er sykdommen delt inn i to typer: tromboflebitt av overfladiske vener (i de fleste tilfeller - varicose-dilated) og tromboflebitt i nedre ekstremiteter (dyp venetromboflebitt).

Hos pasienter med akutt tromboflebitt av overfladiske vener i underbenene utvikler sykdommen hovedsakelig i åreknuter. Den vanligste lesjonen er en stor saphenøs vene. Samtidig føles personen akutte smerter av et trekkkarakter langs tromboset venen. Noen ganger øker en pasient med akutt tilstand kroppstemperaturen til 37,5-38 ° C. I den berørte venen er det hyperemi av huden, lokal hyperemi, samt følelse av ømhet i palpasjon. I noen tilfeller kan en stigende tromboflebit av en stor saphenøsvein utvikle seg og som en konsekvens en trussel pulmonal tromboembolisme.

Personer med akutt dyp vene tromboflebitt shin kliniske symptomer avhenge av hva plassering og omfang av blodpropp, samt antall årer, noe som rørte en smertefull prosess. Generelt begynner sykdommen akutt: i kalvemuskulaturen er det smerte, en følelse av å riste underbenet. Denne følelsen er spesielt forverret hvis nedre benet senkes. Pasientens kroppstemperatur stiger. Vises ødem i de distale delene av underbenet, en liten cyanotisk hudtone vises. Noen dager senere på bena, magen, lårene, blir et nettverk av overfladiske vener som ser dilatert, merkbar. Etter at pasienten bøyer foten i bakre stilling, oppstår en skarp smerte i kalvemuskulaturen. Også for tromboflebitt i nedre lemmer, oppstår smerte under palpasjon av gastrocnemius muskel. Ved diagnosen dyp tromboflebitt trekker spesialisten oppmerksomhet på tilstedeværelsen av følgende tidlige tegn. Dette er symptom på Moses (manifestasjon av smerte i prosessen med å klemme på shin i anteroposterior retning og fravær av smertefølelser, hvis du klemmer underbenet på sidene); Opice-Ramines symptom (Visning av en skarp smerte under blodåre tibia etter at trykket i mansjetten blodtrykksmåler, overlagret over kneet er hevet til 40 - 45 mm Hg.;. Lovenbergs syndrom (Visning av en skarp smerte under blodåre tibia etter at trykket i mansjetten blodtrykksmåler, overlagret på det midterste tredjedel av tibia, stiger til 60 til 150 mm Hg. Artikkel).

I tilfelle av tromboflebitt i lårbenen er de karakteristiske tegnene på venøs utstrømningsforstyrrelse mindre uttalt. Smerte i dette tilfellet skjer nær adductor muskler i hofte. Under undersøkelsen av denne sykdommen er det et lite ødem og forstørrelse av subkutane årer. Med tromboflebitt i den felles femorale venen er det en skarp smerte i beinet, dets uttalt ødem og manifestasjon cyanose. Pasienten viser også kulderystelser, forhøyet kroppstemperatur. Etter en stund blir de forstørrede overflatene på toppen av hoften fremtredende, i lyskeområdet.

Den mest alvorlige sykdommen er manifestert når tromboflebitt i ilio-femoral segmentet av hovedvenen. I utgangspunktet føles en person smerte i livet og sakrum, så vel som i underlivet på den berørte siden. Med denne tilstanden er det generell ulempe, kroppstemperaturen øker noe. Hvis pasienten utvikler seg flotasjonstromb, så er hovedtegnet av dette tromboembolisme av lungearteriene. Hvis det er fullstendig tilstopping i hofte vene, en skarp smerte manifesteres i lysken, på hele lem strekker alvorlig hevelse, som ruller på setet og lysken, så vel som på bukveggen. I begynnelsen er ødemet mykt nok, men etter en stund blir det hardt og tykkere. Dette endrer hudfarge: det blir hvitt eller lilla, med et utbredt venøst ​​mønster. Pasientens kroppstemperatur øker til 38-39 ° C, en sterk slapphet, kuldegysninger, tegn på beruselse av kroppen.

Som en alvorlig komplikasjon av tromboflebitt i nedre lemmer, oppstår tromboembolisme av lungearteriene iblant.

Hvis akutt tromboflebitt blir purulent, utvikles flere abscesser langs tromboset. En konsekvens av denne patologien kan være flegmon av lemmer.

Ved kronisk tromboflebitt er sykdomsforløpet forlenget: sykdommen kan vare enda flere år.

Diagnose av tromboflebitt

Som regel fører diagnosen "tromboflebitt" ikke til vanskeligheter for spesialister. I diagnostisk prosess brukes spesielle instrumentelle undersøkelsesmetoder. Diagnosen er enkel å etablere, ved hjelp av rheovasografi eller ultralyddopplerografi. En nøyaktig og detaljert diagnose kan etableres ved bruk av ultralyd duplex angioscanning med fargekoding av blodstrøm. Resultatet av denne studien er detaljert informasjon om tilstanden til venene, tilstedeværelsen av trombotiske masser, samt å vite nøyaktig om trombosens natur. Laboratoriediagnose i dette tilfellet er ikke en informativ metode. Så, analysen av blod tillater å bestemme bare moderat uttrykte tegn på den inflammatoriske prosessen.

Behandling av tromboflebitt

Radikal behandling av tromboflebitt består i kirurgisk inngrep. En slik operasjon er en pålitelig metode som beskytter mot spredning trombose i fremtiden, og forhindrer også komplikasjoner av sykdommen og dets tilbakefall. Hvis sykdommen utvikler seg i tidligere uendrede årer, er det også mulig å bruke konservative terapier for tromboflebitt. Men med utviklingen av stigende tromboflebit av en stor og liten saphenøsve av en progressiv type, utføres en nødoperasjon for å forhindre dyp venetrombose, og også for å sikre kvalitet forebygging av tromboembolisme.

Hvis pasienten er diagnostisert med overfladisk tromboflebit av fot og underben, kan de konservative behandlingene som foreskrives av legen, brukes på poliklinisk basis. En person kan fortsette å lede et aktivt liv, men samtidig følge legenes anbefalinger. Så, det berørte lemmet flere ganger i løpet av dagen, bør holdes en stund i forhøyet stilling. For terapi i dette tilfellet, bruk ofte bandasjer med heparin salve, kaldt. Også, pasienten er ofte anbefalt avtale av midler med antiinflammatorisk og reduserer stillestående fenomenet blodårer handling. Effektiv i dette tilfellet indometacin, venoruton, Aescusan, troksevazin. Hvis det oppstår betennelse i vevet ved siden av venen, er det mulig å bruke antibiotika og sulfanilamidpreparater. UHF-terapi brukes også til å behandle tromboflebitt. Det er veldig viktig å regelmessig bandasje lemmen med en fleksibel bandasje. Under behandlingen oppfordres pasienten til å drikke rikelig med vann, men du bør vurdere om det er noen kontraindikasjoner for dette.

Pasienter med dyp venetromboflebitt gjennomgår bare behandling på et sykehus. I begynnelsen ble han vist strenge tilslutning til sengen hviler. Samtidig er det nødvendig å ligge slik at den berørte lemmen økes med ca. 15-20 ° og bandasjeres med et elastisk bandasje. Parallellbehandling utføres ved innføring av streptase, urokinase streptokinase og intravenøs infusjon heparin, reopoliglyukina, pentoxifylline.

Ca. fra femte til tiende dag, anbefales pasienter å gå tilbake til en aktiv livsstil. For å gjøre dette, er de tildelt spesiell terapeutisk gymnastikk. I de første dagene med trening utføres i utsatt stilling - dette er flekk og forlengelse av foten. Etter noen dager utføres slike øvelser allerede sitte, senere anbefales det å ta dosert vandring. Men samtidig må benet være riktig bandert med elastisk bandasje.

Også for behandling av akutt tromboflebitt brukes noen ukonvensjonelle behandlingsmetoder. Girudinoterapiya (leeches) brukes til å behandle de pasientene som har kontraindikasjoner mot antikoagulantbehandling. Det er imidlertid en rekke kontraindikasjoner for denne metoden for behandling: anemi, graviditet og andre.

Etter at behandling av akutt tromboflebitt er over, er det nødvendig å gjennomgå et utvinningskurs under forholdene på feriestedet, og ta radon- eller hydrogensulfidbad flere måneder senere.

Som regel er prognosen for personer med akutt overfladisk tromboflebitt gunstig. Men etter denne sykdommen utvikler folk flest kronisk venøs insuffisiens. Med en slik sykdom utvikler en person edematøs smertefull form for post-tromboflebitisk syndrom, erysipelas, trophic ulcers. Som en konsekvens kan en person permanent miste sin evne til å jobbe.

Forebygging av tromboflebitt

For å forhindre forekomst av tromboflebitt, bør kroniske og kroniske lidelser i venene behandles på en rettidig og korrekt måte. For å sikre kvalitet forebygging av tromboflebitt, bør pasienter med åreknuter konsulteres og undersøkes av spesialister og følge instruksjonene. Svært viktig forebygging av sykdommen hos gravide kvinner: kvinner som er utsatt for åreknus, er det nødvendig å ha spesielle kompresjonstrømper, gjennomgå regelmessig en terapeutisk massasje. Det er spesielt viktig å følge disse anbefalingene i andre halvdel av graviditeten.

Personer som gjenoppretter fra kirurgi anbefales å praktisere fysioterapi og massasje. Det er viktig å regelmessig bruke klær med kompresjonsegenskaper, elastiske bandasjer. Hvis pasienten foreskrives intravenøs infusjon av visse legemidler, bør det tas særlig hensyn til at alle normer for asepsis og antiseptika overholdes. Trenger ikke å bruke benårer til infusjon.

Matvanene har også en innvirkning: er det viktig å ikke misbruke animalsk fett, for fett kjøtt, dietten inkluderer ulike vegetabilske oljer, bær, grønnsaker og andre matvarer med et høyt innhold rutine og askorbinsyre.

Viktig og daglig aktivitet: du må gå oftere, bade og sykle. Mens du hviler, hold beina regelmessig forhøyet for å øke blodstrømmen. Når du sitter, ikke krysse. Kvinner bør ikke alltid bruke sko med hæl: daglig sko skal ha en hæl ikke høyere enn fem centimeter.

Det er nødvendig å unngå overeating, fordi overvekt er også predisponerende for sykdomsfaktoren. Å provosere en sykdom for varmt bad, løft av vekter, mottak av hormonelle legemidler kan.

Spesielt nøye overvåke overholdelse av disse reglene for personer som er avhengige av årer, så vel som gravide.

Tromboflebitt. Symptomer, behandling, forebygging.

Tromboflebitt er akutt og kronisk. I akutt kurs er alle symptomer uttrykt og oppstår plutselig, og i kronisk fase av forverring erstattes de av remisjonstrinn, når de fleste symptomene på tromboflebitt forsvinner.

Hvorfor utvikler tromboflebitt? Årsaker til tromboflebitt

Som allerede nevnt er en gunstig tilstand for utvikling av tromboflebitt varicose leg sykdom. I dette tilfellet stagnasjon av blod i venene, svakhet i venøse vegger, venøs insuffisiens, økt venetrykk og deformasjon av venøse vegger. Alle disse faktorene er tilstrekkelige for at noen infeksjon skal trenge inn i karveggen og forårsake betennelse.

Redusert immunitet, fortykkelse av blod forårsaket av sykdom eller medisinering, letter også vedlegget av infeksjonsmidler på vaskemuren.

Tromboflebitt kan provosere veneveggen skade, medisinsk prosedyre (intravenøs injeksjon, venøse kateterisering, vaskulær kirurgi, etc), en smittsom sykdom, slik som influensa, SARS, lungebetennelse, betennelse i mandlene, tuberkulose og til og med forråtnelse.

Hvordan manifesterer tromboflebitt? Symptomer på tromboflebitt

Tromboflebitt begynner med smerter i bena. Intensiteten av smerte kan være sterk eller ikke, men i alle fall øker det med å gå. Pasienter merker ømhet i huden på underkutane, når de berører.

Du kan se at huden over de betente venene rødmer. Over tid er denne rødheten erstattet av en cyanotisk nyanse, og deretter blir huden brun. Temperaturen på hudområdet over den betente venen er høyere enn i andre områder.

Huden over venene, der det er trombi, tykkere og i løpet av karene er det mulig å føle en smertefull søm. Det skal bemerkes at tuppen av blodpropper er oftest plassert over stedet for synlig rødhet og 15-20 cm striae.

Ofte er det en økning i kroppstemperaturen, men etter omtrent en uke eller tidligere går temperaturen tilbake til normale verdier. Noen ganger er det ikke mulig å øke kroppstemperaturen med tromboflebitt.

En liten hevelse i beinet utvikler, der venene er betent.

Den største vanskeligheten er spredningen av betennelse i dypårene, hvor trombosen er full av alvorlige komplikasjoner.

Er tromboflebitt farlig? Komplikasjoner av tromboflebitt

Den mest alvorlige komplikasjon av trombose oppstår når en blodpropp er festet til beholderveggen er ikke fast og spiss flyter i lumen av venen. I dette tilfellet er det sagt at spissen av tromben floterer. På et tidspunkt kan en del av en slik koagulasjon komme ut, med en strøm av blod trenge inn i hjertet og forårsake emboli (blokkering) av lungearterien. Avhengig av diameteren og nivået av det okkluderte kar trombose kan føre til plutselig død, sjokk, systemisk hypotensjon, hjertesvikt, pulmonal infarkt eller ende symptomer.

Sepsis (infeksjon i blodet) er ikke mindre alvorlig, som ofte slutter med dødelig utgang.

Hvis tromboflebitt ikke behandles eller utilstrekkelig behandlet, slik som selvmedisinering bare folk rettsmidler, kan betennelsen gå til omkringliggende vev og ta purulent - utvikler en abscess eller cellulitt vev ben.

Hvordan gi førstehjelp? Hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre

Hvis symptomer på akutt tromboflebitt har dukket opp, er det første å gjøre en lege. Deretter skal du legge deg og legge det syke benet i en høy stilling, plassere en pute under den.

I intet tilfelle bør du gjøre noen mekanisk manipulering av det syke området - ikke massasje, ikke gni salver og kremer, selv om det virker som om de er veldig nyttige. Det er bedre fra slik behandling vil ikke, og risikoen for separasjon av tromben øker betydelig.

Med folkemessige rettsmidler er det bedre å vente og begynne å bruke dem bare når det er en positiv effekt fra hovedbehandlingen som er foreskrevet og kontrollert av legen.

Hvordan gjenkjenne tromboflebitt? Diagnostiske metoder

Hovedformålet med instrumentelle diagnostiske studier i tromboflebitt er å fastslå naturen og nivået på stedet for trombi. Til dette formål: rheovasografi, ultralyddopplerografi, radiopaque phlebography brukes.

Behandling av tromboflebitt

De fleste pasienter med tromboflebitt kan gjennomgå konservativ behandling i ambulante innstillinger. Nødkirurgisk inngrep og sykehusbehandling kreves når det er en trussel om overgangen til betennelse og dannelse av trombi til dypene på bena.

Pasienter er foreskrevet et aktivt diett. Oppnevning av sengeleie er en feil, fordi i dette tilfellet vil ikke fungere muskel-venepumpen shin, som er avgjørende for blodstrømmen i de dype venene, noe som betyr at de oppstår blod stasis og trombe formasjon vil øke.

I de tidlige dagene av sykdommen anbefales det at et bandasje dannes ved å bruke elastiske bandasjer av medium tøyelighet. Når de inflammatoriske fenomenene begynner å falme, kan du bruke spesielle medisinske golfer, strømper, strømpebukser i den andre eller tredje kompresjonsklassen.

For fjerning av sårhet viste lokal kjøling seg å være veldig bra.

Drogbehandling av tromboflebitt er også rettet mot å eliminere prosesser av betennelse og trombose. Følgende legemidler brukes:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs). Preparater av denne gruppen reduserer betennelse og har smertestillende effekt. Effektive stoffer er ketoprofen og diklofenak. Ketoprofen i form av en gel påføres det berørte området 2-3 ganger om dagen for 3-5 g (en strimmel av et rør 1 cm). Du kan bruke NSAID i form av injeksjoner og rektal suppositorier.
 • Narkotika produseres rutinemessig. Disse midlene beskytter veggene til fartøyene og lindrer betennelse. Legemidler brukes: troxerutin, troxevasin, rutozid, etc.
 • Enzymer. Enzymer lindrer betennelse, hevelse, stimulerer oppløsning av blodpropper. Wobenzym tar 5-10 tabletter 3 ganger daglig, phlogenzyme - 2 tabletter 3 ganger daglig. Drikkene vaskes med rikelig med vann.
 • Platehemmere. Fortynn blodet. Innen 3-5 dager injisert intravenøst ​​reopoliglyukin og trental. Tabletter trentala tar 800-1200 mg per dag.
 • Heparin. Har en kraftig trombolytisk effekt. I tillegg har heparin en anti-inflammatorisk effekt. Heparinholdige geler brukes på samme måte som NSAIDs. Effektivt alternere preparatene av disse gruppene: geler påføres fire ganger daglig i henhold til heparin-NSAID-heparin-NSAID-skjemaet.

Ikke glem fysioterapi av tromboflebitt - alternerende magnetfelter, sinusformede modulerte strømmer.

Liv med tromboflebitt

Motorisk aktivitet i tromboflebitt er meget viktig fordi den hindrer stagnasjon av blodet og reduserer sannsynligheten for blodpropp.

Hvis tromboflebitt har byttet til dype årer, må bevegelsen begrense seg selv, fordi selv en liten fysisk belastning kan føre til at blodproppen brytes.

Ernæring for tromboflebitt er også viktig. Animalfett må begrenses og gi preferanse til vegetabilske oljer. For å styrke den vaskulære veggen og få blodet mer væske må tilsettes til dietten av grønnsaker og frukt som er rik på vitamin C og rutin, for eksempel, nyper, tindved, chokeberry, solbær, paprika, fennikel, persille, rosenkål.

Hvordan advare. Forebygging av tromboflebitt

Hovedmålet med profylakse av tromboflebitt er rettidig og tilstrekkelig behandling av eksacerbasjoner i kronisk form av sykdommen. Akutte former for tromboflebitt bør identifiseres og behandles raskt.

Ikke start behandling av åreknuter ben sykdom, tid til å identifisere og eliminere arne av infeksjon i kroppen, for eksempel, med en ildsteder abscess, sinusitt, tonsillitt, karies.

Ved behov for behandling med intravenøs infusjon, er det nødvendig å injisere i forskjellige årer, at lesjonene hadde tid til å helbrede.

Aktiv livsstil, riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner er også viktige komponenter i forebygging av tromboflebitt.

Hvis du lider av åreknuter, anbefales det å sove med hevede ben. Å ha våknet om morgenen er det nødvendig å ikke komme seg ut av sengen for å utføre flere svinger med beina i vekselvis oppover og nedover og i "saks" -typen. Uten å senke beina for å danne et bandasje fra elastiske bandasjer, eller å strekke en medisinsk jersey.

Til hvilken lege å ta opp?

For å diagnostisere, bestemme stadiet av sykdommen og få anbefalinger for behandling av tromboflebitt, bør du konsultere en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Med utviklingen av komplikasjoner i behandling, kan en kardiolog delta. Hvis du tviler på valg av en spesialist, kan du bare gjøre en avtale med en kirurg eller terapeut, de vil spørre deg hvor du kan få den mest kvalifiserte hjelpen.

Ris mot kreft

Planter mot tromboflebitt

Jeg har åreknuter i underekstremiteter i 3 år allerede. Og det er venstre ben. Etter fødsel, neste morgen, kunne ikke veldig smertefulle bein gå. Det rødhet... etter en medisinsk undersøkelse og ultralyd tester hadde kirurgi... som jeg forklarte kirurgen 'bare perevyazhut veny- ingenting galt "er at for en slik operasjon? etter operasjonen får jeg antibiotika og Fraxiparin.... nå foreskrevet Pradax tabletter.

Jeg tromboflebitt i underekstremitetene phlebologist legen rådet meg til å drikke Trental Trental injisert med vann pr 500 gram, etter en tid, kan du gjenta og hvordan å drikke Trental etter en tid etter inn i vannet

Jeg tromboflebitt, min lege foreskrevet 36 skudd i zhivotCLEXANE 4000 / 0,4 ml Idelat varmt komprimerer.Voda vannet varmes til en byll i en kjele sette et frottéhåndkle, og klem det og søke på det berørte området etter 20 minut.I komprsa smøre krem ​​eller salve som estgeparin. Jeg smør Venoplant-gelen. Ja, bruk et varmt håndkle på toppen av cellofan, og det ville være godt varmere tolerant.

Jeg har en dyp vene tromboflebitt i venstre ben i 10 år gjør ikke vondt nogi.detraleks pomogaet.mozhno å bli kvitt denne sykdommen? Jeg ønsker å leve mer, fordi jeg har en ett år gamle barn.

Hvis du bare behandles detraleksom, er det lite sannsynlig å bidra til å gjenopprette. Besøk legen, overlaster alle nødvendige tester - dette er nødvendig for å vurdere graden og dynamikken til den patologiske prosessen er din. Bare etter alle nødvendige diagnostiske prosedyrer vil legen kunne utnevne tilstrekkelig behandling. Hvis du gjør alt dette og få ekspert anbefalinger, sørg for å følge dem, følge en diett diett av fysisk aktivitet, ta alle legemidler på utpekte kretser og ikke gå glipp planlagte besøk til legen. Uten kompetent diagnose kan du bare gi generelle anbefalinger (for eksempel ta detraleks), som er ineffektiv.

Stora tåen til høyre benet buet, om fem minutter økte smerten over kneet, i løpet av få minutter oppstod den samme smerten over kneet, men på venstre ben. Sterk smerte ble løslatt om natten, men hele dagen er en kjedelig smerte tilstede. Det skjer senere om natten når du tar en horisontal posisjon. Hva kan det være?

I etter skade ankelskader og til den nedre delen av benet, og skjøten er uttrykt ved svelling og smerte, har det vært 2 uker, travmvtologi utelukket brudd, sprekker, i løpet av fartøyet har en tetthet og et hematom ovenfor Oh man gjøre l

Aldri led av åreknuter. Etter et brudd på hoftehalsen gjennomgikk hun operasjon "endoprosthetikk". Etter å ha forlatt en konechnostey.V tromboflebitt av leggen er hoven på første B2 raza.Prinimala "Detraleks" og "Prodaksu" acpirinosoderzhaschie kan ikke stå, jeg hadde alvorlig astma.På dette punktet, ble det lettere, men frykten for separasjon av blodpropper er. Er det nok at jeg tok eller noe annet råd? Takknemlig på forhånd.

Det riktige svaret er at du bare kan få hos legen, som eier informasjon om din tilstand av dynamikk, det er hva det var før behandlingen og etter at det ble.

Min tromboflebitt spyles med erysipelas. Hvordan behandle

Og vopsche hvor i Russland de behandler denne zobalivanie shtoby glemmer fortiden som en forferdelig drøm

I Russland og over hele verden behandles tromboflebitt som alle kroniske sykdommer. Det er behandlet og overholder anbefalingene fra leger vil ha en levetid. Så helt glemme at sykdommen ikke vil fungere, men for å hindre at den blir omgjort til en "forferdelig drøm", er det ganske ekte.

17 år fra denne sykdommen hjelper spesielt detrolex og kardiomagnet når bena av magnesium b6

Pozhaluysta.u fortelle mamma (hennes 86 år) var røde ben... hun tromboflebitt, hva ville smøre.chto ble ikke kløe boli.pokrasneniya?

Benet sterkt ødem ble sagt tromboflebitt
Har utnevnt eller nominert troxevasin tabletter og salve og trombaaz og alt er riktig

Det var en operasjon under generell anestesi, etter kateteret begynte armen å skade seg litt. Etter 5 dager dro jeg til legen, de fortalte meg å spre det med heparinsalve. Mazal 4 dager 2 ganger om dagen. Årene fortsatte å øke fra stedet der kateteret var, og videre, akkurat som et trykk føles en liten smerte. Jeg dro til vasodilatoren. Han sa å smøre med heparin og remisidere geler 2 ganger om dagen, en gang om dagen for å sette en vodka komprimere. Jeg holdt den andre dagen, gjør alt med vilje, men det er ingen forbedring, venene sakte fortsatte å hovne opp fra stedet hvor kateteret var i siden av albuen. Mange der det står skrevet at vodka-komprimerer ikke kan brukes til tromboflebitt. Spør, kan det være nødvendig å gå ned eller gå til annen lege eller bli behandlet 10 dager som vasen snakker. Kan forbedre behandlingen, for eksempel ernæring, mosjon eller medisinering. Forstyrrelser som ikke passerer eller finner sted, og blodårene svulmer opp i sløret mer og mer.

Det antas at i 10 dager skal fartøyene komme tilbake til normal eller i det minste vil det være en positiv dynamikk. Vær oppmerksom på ytterligere 2-3 dager, og hvis betennelsesområdet øker, ta kontakt med samme lege. Hvis prosessen stopper på den tiden, avslutt deretter behandlingsforløpet.

gå ned eller gå til vaskulær kirurg og zdelajti uzi

På min datters føtter vondt hver dag, for eksempel leddene på ulike måter noen ganger skjelv og svakhet i leggene til hæl smerter vår barnelege testet for å kalsiuminnholdet for afosfora litt mangel

På kjæresten min etter sorter eller arbeid - en tromboflebitt. Gjorde eller gjorde keisersnitt. Hvor mye er det farlig og hvilken behandling vil hjelpe eller hjelpe henne på 22 år. Fra hva har det skjedd?

Postpartum tromboflebitt utvikler seg på grunn av sirkulasjonsstagnasjon i bekkenorganene, senker blodstrømmen gjennom venene i underlempene og øker blodkoagulabiliteten. I tillegg øker risikoen når en kvinne har fedme, symptomer på sen toksisose, hjertesykdom, anemi og også etter operasjon.
Etter levering, kan livmoren være tromboflebitt årer, vener bekken, dype og overfladiske venene i de nedre ekstremiteter. Behandling avhenger av hvilke årer som påvirkes av den patologiske prosessen, alvorlighetsgraden og alvorlighetsgraden av sykdommen. I alle fall bør behandlingen utpeke en lege.

Jeg hadde en fot skade (et slag mot beinet), obraz.krasnovato blå blåmerke en dag poyav.uplotnenie og smertebehandling obr.tromboflebit.Nachala: trommbo-ass, venarius tabell og venolayf gel.Stalo bedre hematom begynte å avta, men forseglingen forblir. Hvor lenge kan denne forseglingen vare? Jeg bruker behandlingen 8 dager.

Diagnostisk tromboflebitt du legger til legen? Når det gjelder hematom, forsvant dets ytre manifestasjoner, men det var tilsynelatende ganske stort og dypt, og for at det skulle ta helt tid, om 2-3 uker.

sår venstre arm fra skulder til fingerspissene forferdelige smerter piller lindre smerten for en kort tid fra hånden til en smerte ikke onemeet7

Rita Skarpe smerter av hiccus muskelen, så til høyre, så i venstre fot. Så tilbringer jeg en måned til jeg helbreder, hva skal jeg gjøre? Råd!

Min sønn overfladisk vene tromboflebitt sett på ultralyd, beinet skadet to uker drikker detralekch, smurte lioton gel, da sykdommen har gått og gikk på skole i en uke og deretter igjen kunne ikke gå var i smerter når han går i tibia del i leggen under leggen dukket under huden fast runde med ringvirkninger og gå smertefull, mye det samme lei begynte å behandle seg selv detraleks, ortofen aspirin Imaz lioton etter en uke begynte han å gå og viste en kirurg sett på ultralydundersøkelse av årer og sa at barnet har en blodpropp av overfladiske vener og Ruben sa l ech i et sykehus, er det den tredje dagen på sykehuset satt tre ganger heparin og i dag er legen så foten til barnet igjen og utnevnt reopolyuklin og pentsoklafin vet ikke hva jeg skal gjøre i et barn hvert år vi har blitt behandlet i vårt sykehus oentgenohirurgicheskoy avdeling diagnostisert venøs dysplasi av venstre nedre lem muskler skjema med flere fleboktazami, hvn2, leg forlengelse på 3cm, hvert år vi gjør sklerose nå vet vi ikke hva de skal gjøre oss sannheten funnet en blodpropp, har vi gode leger ikke har den samme operasjonen som kirurger er virkelig ikke mottaket var bare en kirurg kommer fra et annet kammer og tildeler lechegiya

Supplement: Benet gjør ikke vondt, svulmer ikke. Takk!

Etter fødselen av tre barn - åreknuter i underekstremiteter. Nylig for første gang var det en trombose av overfladisk ven (fra innsiden av foten på ankelen) med betennelse. Jeg har en spesiell golf. Fortell meg, vær så snill, må du bruke den nå fra morgen til kveld til slutten av livet ditt? Eller hjemme, med stillesittende arbeid eller hvile, kan du ikke bruke den, men prøv å heve foten oftere, for eksempel på en nærliggende stående avføring? Hva å gjøre om sommeren, i varmen? Er det mulig å besøke sør?

For å hindre gjentakelse av tromboflebitt, må komprimerings strikketøy bli brukt for livet. Noen ganger når det er nødvendig (inkludert i varmt vær) Golf kan fjernes, men bare på betingelse av at betennelsen sunket. Hvis det ikke er akutte effekter hjemme kan være uten ham, og som du helt riktig antydet, periodevis feste beinet høy stilling. I sør kan du besøke, men før det likevel gå til legen din for å ha det så på og gjort anbefalinger basert på din status (hvordan å forenkle prosessen med tilpasning og akklimatisering, hva du skal gjøre på ferie, hvor lenge å hvile, etc.)

Og du har et åpent sår, jeg hadde også innsiden av ankelen sår dannet, blir mer og mer.% Av de årene jeg slitt med dette nedugom.Potom Jeg tok et kurs i laser behandling tre ganger for 10 økter, som begynner å helbrede såret, og deretter igjen otkryvalas.Potom kjæresten min ga et avisutklipp som yazvu.Retsept kur er enkelt og billig, du vet, og overgrodd med min sår på størrelse med en chereshnyu.I er allerede 5 år ikke trevozhit.No det absolutt ikke passere uten Latter arr rødhet og venstre, det er en risiko for gjenoppretting, men ikke ennå

Jeg har åreknuter i nedre ekstremiteter etter keisersnitt startet sårer Wien og Wien på en dag har blitt et firma som jeg gjør med det hjemme? Jeg ble rådet salve veshnevskogo gjelder hvis det hjelper?

Tromboflebit kan behandles hjemme, men det er viktig å få anbefalinger for å ta medisiner for å besøke en lege. Først etter undersøkelse og analyse kan foreskrives tilstrekkelig behandling, noe som virkelig hjelper. Når det gjelder Vishnevsky salve, kan den påføres under et typebånd med akutt tromboflebitt av overfladiske årer, men bare komplisert behandling kan gi ekte hjelp.

På meg har en tromboflebitt 18 år med venstre bunnfinitet og nå begynt å bli dumt hva skal jeg gjøre eller gjøre

Mitt venstre ben er hovent. Fra åreknuter. Medisiner hjelper ikke.

Rådfør deg med en lege, det er mulig at medisinene du tar, ikke er nok til å kurere, noe som er årsaken til hevelse. Eller er de manifestasjoner av posttrombotisk sykdom (les i kommentarene nedenfor). I alle fall kan selvmedisinering bare gjøre verre, og den mest riktige avgjørelsen er å besøke en lege.

Vennligst fortell at min kalvbein er veldig hovne. Og før hun kom ut av meg. Nå det samme, men med det andre benet, men det er ikke hovent. bare kryper ut. Gikk til kirurgen satt tromboflebitt. Tre år har allerede gått. Hvor skal jeg gå for å bekrefte diagnosen.

Hvis du mener at "blodårer" kommer ut, kalles sykdommen åreknuter, men det kan også ledsages av tromboflebitt. Hvis subkutane årer er synlige, men beinet svulmer ikke, så har du kanskje ikke tromboflebitt. For å klargjøre diagnosen, kan du ha samme kirurg, eller besøke en annen kvalifisert phlebologist.

dyp venetromboflebitt - hevelse i venstre fot og alvorlig smerte etter fysisk arbeid - enn å behandle hjemme

Symptomene som beskrives av deg, er typiske for posttrombotisk sykdom. Denne sykdommen krever ofte kirurgisk inngrep etterfulgt av konservativ behandling med antikoagulantia, disaggregerende og antiinflammatoriske midler. Disse medisinene er foreskrevet i tilfelle når kirurgisk behandling ikke kan utføres.
Behandling hjemme kan utføres etter operasjon med en lege utpekt konservativ terapi. Den inkluderer:

 • Taping av den berørte lemmen med elastiske bandasjer.
 • Rasjonell treningsmodus, inkludert en rasjonell modus for arbeid og hvile. Korrektiteten til den valgte modusen for motoraktivitet kan dømmes av endringen i hevelse i det syke benet.
 • I nærvær av fedme må du kvitte seg med ekstra pounds.
 • Rasjonell balansert ernæring og normalisering av mage-tarmkanalen.
 • I løpet av dagen hvile, bør du gi dine lemmer en forhøyet posisjon, best ligger ned.
 • En positiv effekt oppdages når du svømmer.
 • Hold deg i solen lenge
 • Ta varme vanlige og fotbad

Det er svært viktig å forstå at behandling i hjemmet etter trombotisk sykdom bør begrenses til streng overholdelse av forskriftene og anbefalingene fra behandlende lege.
Oppskrifter av tradisjonell medisin:

 • En spiseskje verbena gress helles i et glass kokende vann. 1-3 timer insisterer på termoene. Drikk innen en dag.
 • På det syke beinet sitter lilla bladene om natten.
 • Grind 10 g blomster eller hestkastanjefrukter, hell 100 ml vodka og insister i en uke, rist periodisk, sett. Ta 30 dråper, oppløs dem i en fjerdedel av et glass vann i 20-30 minutter før du spiser.
 • Bland like deler av groblader, blomster rue medikament, ryllik blomster, hvitpilbark, blomster eller frukt hest kastanje, bringebær og marshmallow rot, kamille blomster dosering. To spiseskjeer av blandingen helles i 600 ml kokende vann, kokes og insisteres i 12 timer. Ta 0,75 kopper morgen og kveld. Den samme prikken kan gjøre komprimering om natten.
 • Spiseskje av nesle helle et glass av kokt vann, 1 time tseditsya. Ta 1-2 ss infusjon 3-4 ganger daglig før måltider.
 • Ikke ha varme fotbad før du går til sengs i myrsinfeksjonen. 150 g urter fyller 10 liter kokende vann, jeg insisterer på 1 time, kjølig til kroppstemperatur eller litt høyere. Badet varer 20-30 minutter.
 • 2 ss kroppsvekter heller en halv liter kokende vann, 2 timer insisterer. Bruk i form av komprimering på et sykt ben 1-2 ganger om dagen i 1,5-2 timer.

Er det mulig å binde benet med en elastisk bandasje med en toboblebit for natten?

I løpet av den første uken av sykdom bandasjering elastisk bandasje bør opprettholdes for alle dager, dvs. bandasjerer om natten er ikke bare mulig, men nødvendig. Når betennelse og blodpropp begynner å avta (7-10 dager etter behandlingsstart) om natten bandasje kan fravikes, men bena om natten bør gis til den opphøyde posisjon (plassere dem under føttene ekstra madrass eller pute).

Din kommentar Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å bekjempe spam. Finn ut hvordan dine kommentardata behandles.

Les Mer Om Fartøyene