Effektive måter å behandle trombofleitt i underekstremiteter hjemme

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som fører til venøs betennelse. Når sykdommen blir observert, er en sterk koagulerbarhet av blod forstyrret, og ødem i ekstremiteter oppstår. Inflammasjon av blodårer skyldes en blodpropp som tetter opp karet.

Er det mulig å kurere denne sykdommen hjemme med folkemidlene? Er det farlig? Hva tillater leger?

Vil det hjelpe?

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter med folkemidlene hjemme er ganske effektiv. Men for å starte behandlingen med urter og buljonger trenger du bare i de tidlige stadier, med symptomer som manifesterer seg som smerte under knærne og i kalvene, så vel som med utseendet av hevelse i nedre lemmer.

Tradisjonell medisin bidrar til å stoppe sykdomsprogresjonen. Men hvis du starter behandling med urter, når sykdommen har gått inn i hele fasen, vil det være helt umulig å kurere det, selv om det er mulig å lindre kurset.

Mulige farer

Tromboflebit er farlig med sin akutte fase. Komplikasjon av denne sykdommen er en trombose som er festet til fartøyets vegg er skjøre. En del av trombosen kan når som helst komme av, med en strøm av blod for å trenge inn i hjertet og forårsake en blokkering av lungearterien. Avhengig av trombusens diameter og nivået på tilstoppet kar, kan sykdommen føre til et mildt, sjokk, dødelig eller asymptomatisk utfall.

Akutt tromboflebitt utvikler seg om noen timer. Dens symptomer strekker seg til de fleste fartøyene. Pasienten kan økningstemperatur, kramper og hevelse i underekstremiteter begynner.

I den akutte sykdommen er det strengt forbudt å utføre mekaniske manipulasjoner i det berørte området. Ikke gni salver eller kremer i et sårt sted. Pasienten må legges og kaller en lege.

Folkets rettsmidler for behandling av akutt tromboflebitt er best satt til side, og fortsett til det, så snart hovedbehandlingen vil ha en positiv effekt. Bedre i dette tilfellet vil folks midler ikke, da risikoen for separasjon av trombus vil øke betydelig.

Sikre oppskrifter

Bli kvitt tromboflebitt i underekstremitetene eller i det minste lindre det kroniske løpet av sykdommen kan være ved hjelp av slike tradisjonelle behandlingsmetoder som forskjellige komprimerer, urteinfusjoner, diettmat og en aktiv livsstil.

diett

I tromboflebitt er det en forutsetning blodfortynning. Dette forenkles av følgende produkter:

 • Linfrø og olivenolje;
 • Hvitløk og løk;
 • frø;
 • Apple cider eddik;
 • Grønnsaker - spesielt rødbeter og tomater;
 • Melon, vannmelon;
 • Groats - havremel og havregryn
 • Frukt - Kirsebær, Tranebær, Viburnum, Sitron;

igler

Akutt stadium av denne sykdommen kan behandles med leeches. De påføres over den skadede delen av fartøyet. Hvis du legger dem over på en vene, kan leeches provosere blødning.

Den beste måten er å lokalisere leeches på begge sider av det syke fartøyet, i en avstand på to centimeter. De skal være forskuddet i 6 centimeter fra hverandre.

Avhengig av sykdommens kompleksitet per økt, kan du trenge opptil 15 leeches.

de bør ikke ligge under kneet, og forsiktighet må tas når leksene passer inn i lysken. Når purulent sykdom er brukt, er leeches forbudt.

rubdown

Det er godt å tørke deg selv med tromboflebitt. I de berørte beina kan være å gni en tinktur av Kalanchoe. Den er utarbeidet som følger:

 • Vodka - 200 ml;
 • Kalanchoe - 2 ss. skjeer av blader. Anlegget skal være eldre enn 5 år.

Løsningen er infundert i 5 dager. Prosedyren for tørking utføres tre måneder.

Hjelper til å fremskynde helbredelsesprosessen salve med lard, som bør brukes på sykeområder og ikke vaskes ut i løpet av dagen. For å forberede salven trenger du:

 • Svinekjøtt fett;
 • En liten kjære
 • Husholdnings såpe i flytende form;
 • Ichthyol salve;
 • Juice av løk og scarlet.

Alle ingrediensene blir tilsatt til smeltet fett og blandet. Før bruk må blandingen avkjøles.

Overflater på huden kan herdes ved å smøre dem alkohol tinktur av akacia.

Vel hjelper og bodyaga. Komprimering fra det blir brukt på de berørte områdene, og de skal holdes i en time. For kompresst er 2 ss. skjeer med vannsvamp, som fortynnes med et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i minst to timer.

Godt bevist seg selv salve med mumier. Dette stoffet oppløses i vaselin i et forhold på 1 til 5. Sammensetningen påføres de berørte områdene to ganger om dagen. Mumi blir tatt og inne som en tinktur på 20 dråper før måltider: 8 g av stoffet oppløses i 0,5 l vann.

Mot varicose blir eplecidereddik ofte brukt. Lær alt om applikasjonen i denne situasjonen.

Hvordan lage en krem ​​av bivoks fra åreknuter? Instruksjoner i denne publikasjonen.

Dekoksjoner og infusjoner

Infusjon av honning og hvitløk. For å gjøre det, trenger du renset og hakket hvitløk i en mengde på 250 g og 300 g honning. Hvitløk, blandet med flytende honning, skal infunderes i en uke ved romtemperatur.

Ta blandingen du trenger å spise en og en halv måned i mengden av en spiseskje. Disse ingrediensene inneholder de sporelementene som har en antiinflammatorisk effekt på karene og venene og styrker veggene til karene.

Avkjøling av hopkegler. For å forberede kjøttkraft 2 ss er tatt. skjeer av kjegler, som helles i 2 glass varmt vann og oppvarmes i et vannbad i 15 minutter.

Kjøttkraft er tatt på tom mage for en halv kopp i 20 dager tre ganger om dagen. Stoffene inneholdt i kjeglene har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt på karenees vegger.

Avkok fra barken av eik.

For matlaging, ta en spiseskje tørket bark, som er fylt med et glass vann og koker over en liten brann i 30 minutter.

Kjøttkraft er insistert til klar i en time, da må den filtreres.

Det er tatt på en spiseskje på tom mage opptil 4 ganger om dagen i 14 dager.

Dekoksjon av blader og kløverblomster og søt kløver. Til matlaging kreves 2 ts urter fylt med 300 ml kokende vann. Blandingen må ha lov til å brygge i en halv time. Ta kjøttkraft 3 ganger daglig etter å ha spist i en måned til 100 g.

Urter har på venene anti-inflammatorisk og smertestillende effekt, forbedre blodtilførselen av vev.

Noen få oppskrifter presenteres i denne videopresentasjonen:

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Folkemedisiner for tromboflebitt i underekstremiteter er godt kombinert med bruk av tradisjonell medisin. Det viktigste, alle prosedyrer utføres under tilsyn av behandlende lege, spesielt hvis sykdommen er akutt.

Behandling kan utføres både i ambulant innstilling og gjennom kirurgisk inngrep - alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Behandling av sykdommen på en konservativ måte er i utnevnelsen av følgende midler:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • bedøvelsesmidler;
 • Phlebotonics (en gruppe medikamenter som øker den venøse blodstrømmen fra nedre ekstremiteter);
 • Dezagregantov (legemidler som forhindrer trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt).

Mer om konservativ behandling av tromboflebitt av føtter, lest i en egen artikkel.

prognoser

Med alle anbefalinger fra legen prognose for tromboflebitt gunstig behandling. Ved de første tegnene og symptomene på sykdommen må du øyeblikkelig kontakte en lege, ikke ta uavhengige beslutninger ved akutt utvikling av sykdommen og ta et behandlingsforløp med legemidler som øker venøs blodstrøm.

Sykdom er alltid lettere å hindre enn å behandle. Forebygging av tromboflebitt er enkel nok - det er riktig næring og en aktiv livsstil. Personer som er i fare, anbefales å bruke kompresjons undertøy, unngå å vandre i badstuen, og ikke bruke mye tid på å sole seg i solen.

Kan du kurere tromboflebitt med folkemidlene? På samme sted er alt farlig

Tromboflebitt i venøs karene i nedre ekstremiteter er en inflammatorisk prosess i de vaskulære veggene, som til slutt blir årsaken til trombi. Med utilstrekkelig oppmerksomhet til behandling av sykdommen i de tidlige stadiene av risikoen for komplikasjoner øker mange ganger.

Konsekvensene av patologi er alvorlige, i noen tilfeller kan også utgjøre en trussel mot livet. Denne situasjonen gjør det nødvendig å starte behandlingen så tidlig som mulig. Medisinsk spesialist er i stand til å tilby pasienten et tilstrekkelig antall medisinske terapier, men oppskrifter av tradisjonell medisin, som gjelder hjemme, er også effektive.

Behandling av tromboflebitt i underlivet med folkemidlene kan gi et tilstrekkelig positivt resultat bare i de tidlige stadiene av tromboflebitt. I fremtiden, når det er høy risiko for trombusdannelse, kan du ikke nekte medisinsk hjelp. Folkoppskrifter for behandling av tromboflebitt kan imidlertid lindre symptomene i et hvilket som helst stadium av patologien.

Årsaker til tromboflebitt

Dannelsen av tromboflebitt skyldes ulike faktorer.

Følgende er hovedårsakene til utviklingen av den patologiske tilstanden:

 • kirurgiske inngrep;
 • fedme, spesielt sykelig;
 • svangerskapstid
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • diabetes av noe slag;
 • genetisk predisposisjon;
 • Heavy arbeidsforhold knyttet til løftevekter;
 • Stående arbeid.

På grunn av økt stress på karet i løpet av svangerskapet, er kvinner mer utsatt for tromboflebitt. I tillegg til svangerskapet har kvinnen en større tilbøyelighet til å rekruttere overdreven kroppsvekt og utviklingen av type 2 diabetes.

Ved å ta hensyn til disse omstendighetene, må kvinnelige pasienter nøye overvåke tilstanden til venekanalen i underbenet. Oppmerksomhet vær så snill! Det anbefales at kvinner begynner å utføre forebyggende tiltak fra 35 år og ikke overse planlagte inspeksjoner av spesialister. Pass på at du leser denne artikkelen til slutt for å lære alt om behandling av tromboflebitt i de nedre lemmer folkemidlene.

Symptomatiske manifestasjoner

I den første fasen av patologi, tar få personer oppmerksomhet på nye negative forhold, og eliminerer alle ulemper for eventuelle eksterne faktorer. For medisinsk behandling blir pasientene oftest behandlet først etter at tromboflebitt i underekstremiteter har utviklet seg og blitt en betydelig komplikasjon av implementeringen av de vanlige tilfellene.

Viktig! Cure det på fremdriftsstadiet blir mye vanskeligere, og risikoen for komplikasjoner er skyrocketing.

For å forhindre komplikasjoner av tromboflebitt, er det nødvendig å søke hjelp fra spesialister dersom følgende symptomatiske fenomen oppstår:

 • mindre grad av hevelse i nedre lemmer;
 • brennende følelse i bena;
 • Følelse av tyngde på underekstremiteter;
 • rødhet av huden i området av store overfladiske venøse kar
 • ømhet i kalvemuskulaturen.

Med forverring av tromboflebitt får de første symptomatiske manifestasjonene en mer uttalt karakter, og hovedlisten suppleres med følgende:

 • deformasjon av trombusens hud;
 • blåsing av trombusens hud;
 • lemben blir helt cyanotisk (alvorlig stadium).

I særlig alvorlige former for tromboflebitt kan sykdommen forårsake utviklingen av gangrene på grunn av overlapping av blodårene som myrer lemmen.

Faktum! Gangrene er en av de mest formidable komplikasjonene av tromboflebitt.

De viktigste risikoene og komplikasjonene av tromboflebitt i nedre ekstremiteter vil bli beskrevet i denne artikkelen.

Symptomatiske manifestasjoner av akutt tromboflebitt

Akutt tromboflebitt i venekanalen i underdelene er en raskt utviklende patologi og har en rekke symptomatiske manifestasjoner som er spesielle bare for denne type sykdom.

Oftest, med akutt tromboflebitt (bildet), forekommer følgende negative prosesser og følelser i nedre ekstremiteter:

 1. Intensiv smerte syndrom i løpet av et betent venøs fartøy. Arten av smerte er akutt.
 2. Åreknuter begynner å utvikle seg aktivt.
 3. Kroppstemperaturen stiger raskt til 38-40 grader. Det er ikke mulig å slå den av seg selv.
 4. På grunn av det intense smertsyndromet er det ikke mulig å bruke den berørte lemmen som en støtte.
 5. Hevelsen i lemmet vokser raskt, hevelsen kan spre seg til betydelige områder.
 6. Det er intens rødhet i huden på den berørte lemmen.
 7. Inflammet venøs kanal ved palpasjon virker solid og betydelig forstørret i størrelse.
 8. Etter utbruddet av akutt tromboflebitt blir lemblått blått i flere timer.

Hvis pasienten ikke får akutt medisinsk hjelp, blir akutt tromboflebitt en livstruende tilstand.

Oppmerksomhet vær så snill! Prøver å kvitte seg med akutt tromboflebitt alene anbefales ikke - før ankomsten av ambulansemannskapene til pasienten er nødvendig for å ta stilling ligge og ligge latent uten å gjøre noe manipulasjon med endelig - folk rettsmidler for akutt tromboflebitt hensiktsmessig først etter at pasienten har gått til endringen.

Dette behovet skyldes det faktum at behandling i noen kliniske tilfeller er kardinalt - det er et presserende behov for akutt kirurgisk inngrep. Kun legen vil kunne bestemme den optimale eksponeringsmetoden.

komplikasjoner

I noen tilfeller kan pasienten nekte behandling av vaskulær patologi, vurderer det som en naturlig manifestasjon av sin egen alder. I en slik situasjon øker sannsynligheten for en rekke komplikasjoner, inkludert de som potensielt utgjør en trussel mot pasientens liv.

De fleste eksperter støter på følgende komplikasjoner, fremkalt av tromboflebitt:

 1. Lukking av trombus og påfølgende tromboembolisme.
 2. Spredning av patologi utover venene på underdelene.
 3. Et uttalt smertesyndrom, som forhindrer normal bevegelse.
 4. Dannelsen av ulcerative foci, som er vanskelig å behandle og kan forårsake blodinfeksjon.

Disse konsekvensene av det forsømte kurset av patologi kan føre til ulike komplikasjoner, inkludert amputasjon av det berørte lemmet og en høy sannsynlighet for død.

Tradisjonell medisin

Behandling av trombofleitt ved hjelp av reseptbelagte legemidler kan lette sykdomsforløpet for å redusere smerte, hevelse i nedre ekstremiteter og andre symptomatiske manifestasjoner. En rekke metoder viser høy effektivitet selv i sammenligning med metodene for tradisjonell medisin.

Ofte, under behandling av tromboflebitt, brukes naturlige komponenter som har en aktiv positiv effekt på kar og hud.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er mulig å ty til bruk av slike metoder bare i de tidlige stadiene av sykdommen. I forsømte tilfeller er bruken av metoder uakseptabel, prisen i dette tilfellet er ekstremt høy - pasientens liv.

Slike komponenter av naturlig opprinnelse inkluderer følgende biodlingsprodukter:

Som praksis har vist, oppskrifter, i sammensetningen av hvilke slike komponenter er tilstede, viser større effektivitet sammenlignet med andre alternativer.

Infusjoner på urtebasis for oral inntak

I noen tilfeller er eksklusiv bruk av virkemidler i den lokale søknaden ikke er tilstrekkelig til å effektivt bekjempe tromboflebitt i underekstremitetene. Tradisjonell medisin anbefaler kombinerende anordning med den ytre legemidlet avkok skade oral anvendelse for å forbedre de positive effekter som uttrykte å forbedre blodstrømmen og øker elastisiteter vaskulære vegger av årer.

Til tross for den sannsynlige positive effekten, anbefales det imidlertid å rådføre seg med behandlingsspesialisten før bruk av tradisjonell medisin.

Siden tromboflebitt er en alvorlig patologi, anbefales det å kombinere folkemetoder med å ta medisiner foreskrevet av lege - da kan du oppnå det største positive resultatet. Instruksjoner fastsatt av legen må følges.

Den mest populære blant dem som har bestemt seg for å utfylle den medisinske behandlingen av tromboflebitt tradisjonelle oppskrifter har fått infusjoner og decoctions regnes i tabellen.

De fleste medisinske urter har en positiv effekt ikke bare på kroppens kar-system, men på hele organismen.

Oppmerksomhet vær så snill! Folk oppskrifter kan være kontraindisert - på grunn av individuell intoleranse.

Det er også mulighet for å utvikle dyp tromboflebitt ved feilaktig bruk av urter og mangel på kvalifisert medisinsk behandling.

Helbredende applikasjoner

Bruk av terapeutiske anvendelser eller komprimerer for behandling av tromboflebitt kan enten være et selvstendig verktøy eller i kombinasjon med andre behandlingsmetoder. Det beste alternativet er en kombinasjon av applikasjoner og mottak av urtedekk. Før du bruker et produkt, er det nødvendig å være oppmerksom på mulige kontraindikasjoner, for eksempel er det ikke anbefalt noen varianter av komprimerer til bruk i sår og sårflater.

 1. bregne. For komprimering anbefales det å bruke bare vilt bregner. Bladene på planten skal knuses grundig, hvorpå tre spiseskjeer av den resulterende vasselen skal kombineres med en tilsvarende mengde sur melk. Masser blandingen på føttene, pakk den med en film og en tørr klut.
 2. Rå poteter. Dette middelet fjerner smertefulle opplevelser, bidrar til økt tone i årer og kar, samt resorpsjon av trombi. For å forberede grunnlaget for komprimeringen, anbefales det å knuse rå poteter med en riper eller en blender. Blandingen bør påføres det berørte vevet, innpakket i en film og innpakket i en varm klut.
 3. malurt. Denne versjonen av søknaden har kraftige antiinflammatoriske og helbredende egenskaper. For å forberede en helbredende base, må du blande fem teskjeer finhakket malurt og samme mengde hjemmelaget fettsyrer. Den resulterende blandingen må påføres på bena med et tykt lag og dekkes med matfilm.

Hver av varianter av kompressene, instruksjonene for utarbeidelse som er gitt ovenfor, anbefales til over natten. Det er også akseptabelt å utføre prosedyren i løpet av dagen, men i dette tilfellet, etter bruk av medisinblandingen på føttene, ligger det i to til tre timer.

Bee Products

Biavlproduktene (bildet) er et ideelt verktøy for behandling av tromboflebitt.

Lenge siden nesten alle typer bier, enten vanlig hver honning, royal gelé eller propolis, er kjent for sin unike kjemiske sammensetning og de utrolige helbredende egenskaper. Den eneste ulempen ved disse naturlige rettsmidler er en ganske høy pris.

Bee produkter bidrar til fjerning av betennelse, reduserer ømhet, hindrer dannelsen av trombotiske masser:

 1. Honning komprimerer. Det er nødvendig å fordele væsken eller smeltet kandisert honning over overflaten av et rent sengetøy og deretter påføre stoffet som er forberedt på denne måten til de berørte årene. Hold en slik komprimering ikke mer enn to timer.
 2. For å forberede den neste versjonen av komprimeringen, må du forsiktig blande naturlig honning med en identisk mengde ferskpresset aloe juice. Den resulterende blandingen skal påføres de berørte områdene og pakkes med en ren klut.
 3. For å effektivt behandle tromboflebitt kan du også bruke salve basert på propolis. For å gjøre det, bland en del propolis med to deler av noe animalsk fett, varme opp blandingen og avkjøl den. Agenten skal brukes regelmessig på føttene, minst 1 p / d.
 4. Infusjon av biisuppe. Det er nødvendig å hælde fem spiseskjeer podmora en halv liters kvalitet vodka eller alkohol, og deretter gi agensen til å infusjonere i tre uker, periodisk å riste beholderen. Etter den angitte tiden, bør infusjonen brukes som et middel for å gni de berørte områdene.

Det skal bemerkes at et produkt som er tilberedt på grunnlag av bieprodukter, etter påføring, skal ha en liten oppvarmingseffekt. I tillegg må du ikke glemme at honning er det sterkeste allergenet, og du kan bruke det selv eksternt bare hvis det ikke er noen risiko for allergi.

Tips! Hvis det er smertefulle opplevelser, brennende følelser og ubehag i forbindelse med å bruke komprimerer, bør prosedyren stoppes umiddelbart, og deretter konsultere legen din.

Kosthold med tromboflebitt

Ved diagnostisert tromboflebitt må visse spiseregler følges, som består i forbruk av visse produkter.

Slike produkter inkluderer følgende:

 • olivenolje;
 • lin olje;
 • løk blå;
 • hvitløk;
 • solsikkefrø;
 • sjokolade svart;
 • sukkerroer;
 • tomater;
 • vannmelon, melon, gresskar;
 • havremel og havregryn;
 • kirsebær, viburnum, tranebær;
 • sitrusfrukter.

I tillegg til dette er det nødvendig å ekskludere kjøttprodukter og fettstoffer fra det vanlige daglige dietten, da de bidrar til utviklingen av prosessen med blodpropper.

Som et ekstra middel for mat kan du gjøre følgende sammensetning:

 • ta hvitløk, vegetabilsk olje honning;
 • bland ingrediensene til en jevn oppslemming oppnås;
 • å bruke en blanding av 1 ss. 1 gang per dag.


Det er nødvendig å overvåke prosessen med kondensering av blodet, siden det er risiko for overdreven økning i fluiditeten, som senere fører til blødning.

Bruk av medisinsk leeches

Inflammatorisk tromboflebit av akutt natur av overfladiske eller dype venøse kanaler kan behandles med hirudoterapi. Leeches blir påført på det berørte området på en slik måte at de ligger på begge sider av venekanalen - innen 2 cm rett fra blodkaret.

Men du må være forsiktig, fordi hvis en leech påføres direkte på en venøs kanal, kan det lett skade det og provosere blødning. Det er best å plassere leeches i en sjakkesekvens, i en avstand på 6 cm fra hverandre. Terapi med leeches viser en høy grad av effekt, men for hver økt krever 8 til 15 ormer.

I tillegg til dette er det forbudt å plassere leeches under kneet, og det er ekstremt nøye å kreve ormer i bekkenårene. Hvis tegn på tromboflebitt er funnet purulent, bør denne teknikken kasseres.

Kald og varm komprimerer

Dyp venetromboflebitt er en farlig tilstand der det er en konstant risiko for at blodproppen kommer av. Etter en forverring er det nødvendig å vente i 5 dager, og bare da å gjøre komprimerer. For dette er det nødvendig å fortynne 2 hk. havsalt i 2 liter vann, senk serviet i den resulterende løsningen og legg den i underdelen av magen.

Den andre våte og kalde mosen skal legges på låret. Etter en halv time tar det en pause. Gjenta dette komprimere 4 ganger om dagen. Ved hjelp av et slikt middel er det mulig å redusere intensiteten av den inflammatoriske prosessen og lindre smertesyndromet.

Video i denne artikkelen vil fortelle pasienter med oppskrifter for å forberede medisinske komprimerer hjemme.

Dette vil kreve medisinske urter:

Disse komponentene blandes i like store mengder. Urtepreparatet er fylt med varmt kokt vann, hvorpå 1 ekstra tilsettes og væsken kokes, og umiddelbart etter kokingen fjernes den fra brannen.

Etter 3 minutter. det er nødvendig å sette en beholder med avkok på ryggen og ved svak kraft tar det en og en halv time å stå. Etter at beholderen er pakket inn i et tett stoff (for eksempel - et håndkle) og igjen for å infuse i 2 timer. Etter den tildelte tiden kan blandingen brukes til det tiltenkte formål.

Dette krever:

 • fukte bandasjen i den mottatte infusjonen;
 • kutt bandasjen i 4 tillegg;
 • fest til det berørte området;
 • En bandasje med en saltoppløsning er plassert over bandasjen i urteinfusjonen;
 • Kompressoren er fast og alderen i 5 timer.

Under en tilstand av vanlig ytelse, gjør en slik applikasjon det mulig å redusere intensiteten av den inflammatoriske prosessen selv med dype venøse kar. Når symptomatiske manifestasjoner av trombose er funnet, er det umiddelbart nødvendig å komprimere de friske blader av de plantene som er tilgjengelige for øyeblikket.

For slike formål kan slike planter brukes:

Hvert blad på den ene siden skal oljeres med solsikkeolje.

For å redusere intensiteten av tromboflebitt hjemme, kan en alkoholisk tinktur av fjellaske, som fortynnes med vann i forholdet 1 k3, brukes. Det er nødvendig å fukte snittet av bandasjen i løsningen og plassere den foran det berørte området. Denne metoden kan redusere ømhet og betennelse.

Det er interessant å vite! Tromboflebitt er mulig ved hjelp av grønnsaker. For å gjøre dette, ta poteter og rist det. Den resulterende sammensetning settes på det skadede området og bandasjeres. Denne komprimeringen opprettholdes i 5-8 timer.

En tilstrekkelig høy effektivitet vises ved bruk av tomater. Til dette formål er det nødvendig å male friske tomater.

Deretter plasseres våpenet i området av den berørte venen, og overfra er sonen dekket med film og isolert. Det er nødvendig å holde kompressen i 2 timer, med mulig brenning, men det er nødvendig å tåle.

Også de følgende sammensetninger kan anvendes som komprimerer:

 • melkorublenye malurt blader i kombinasjon med yoghurt;
 • blomstrer av kamille, kjærlighetsrøtter og burkun;
 • blomsterblomstring av marigolds, kamille, tistel, samt elecampane, marshmallow og comfrey;
 • bringebær, kastanje, kamilleblomstring, duftende rue og plantain.


Med systematisk bruk av kompresser er det mulig å oppnå betydelig forbedring i trivsel.

Fotbad

Folk oppskrifter for tromboflebitt inkluderer fotbad, som bidrar til å styrke vascular veggene av jevne dype vener, lindre betennelse og redusere smerte syndromets intensitet. Hovedbetingelsen for at terapien gir en positiv effekt er vanntemperaturen i nærheten av 38˚.

Fotbad med tromboflebitt kan utføres som følger:

 1. Bad fra gorlankaen. Ta 200 gram gorelanki, som er fylt med 9 liter vann. Den resulterende sammensetningen skal kokes og får stå i 1 time. Når sammensetningen har avkjølt til ønsket temperatur, hold beina i den i en halv time.
 2. Ivo-eik bouillon. Det kreves å ta 100g tørr del, som består av pil og eikebark i forholdet 1k1, hell 11l vann og kok i 30min. Videre er det nødvendig å tillate kjøttkraft å avkjøle seg selv og presse det på. Tiden for prosedyren er en halv time.
 3. Avkjøling av kjendisblomster og kamilleblomstrer (bildet), som er tilberedt analogt med pilgarndekk, kan også brukes som fotbad.

Oppmerksomhet vær så snill! Folk oppskrifter for behandling av tromboflebitt hjemme kan bare brukes under veiledning av en spesialist.

Pasienten bør ta hensyn til at en kraftig forverring av ens egen tilstand av helsen skal bli en anledning til en appell til en spesialist.

Alkoholiske infusjoner med tromboflebitt

Det er flere populære alkoholholdige tinkturer som viser effekt i tromboflebitt.

Disse inkluderer:

 • Alkoholisk infusjon på burkun - varer 20 dager, det tar 50 g gress og 0,5 liter vodka. 25 dråper tas 3 ganger daglig før måltider.
 • Spirituous infusion muscatine - står 15 dager, det tar 100 g frukt og 950 ml vodka. Det tas på 25 dråper, det er nødvendig å vaske ned med vann.
 • Infusjoner av hestkastanje og ginseng, som er forberedt og tatt analogt med muscatelinfusjon.

For å hindre gjentakelse av tromboflebitt, er det nødvendig med en konstant bruk av komprimeringsstrikk, samt daglig mosjon av morgenøvelser. Men når arbeidet innebærer en lang sittende, bør lading være hyppigere - hver time med sittende. I tillegg er det nødvendig å konsumere flere produkter av vegetabilsk opprinnelse og å fullstendig forlate de begavede retter.

Å lindre tilstanden med tromboflebitt hjemme er mulig, men for å klare vaskulær patologi krever hjelp fra en kvalifisert spesialist. Hvordan behandle tromboflebitt i hjemmet vil spørre en spesialist.

Lokale effekter med tromboflebitt

Midler av tradisjonell medisin for tromboflebitt inkluderer følgende effektive oppskrifter basert på naturlige komponenter:

 1. Salve fra St. John's wort på grunnlag av vegetabilsk olje og en gylden mustasje. Produktet kjemper effektivt mot symptomer og forbedrer hudens utseende.
 2. Bath for føttene med infusjon av blader av agurk (150 gram per 10 liter). I stedet for cudweed er bruk av eikbark eller pil tillatt.
 3. For å behandle patologien til fartøyene brukte oljeinjeksjoner av calendula, alkoholtinkturer av Kalanchoe, akacia og andre planter.
 4. Komprimering av friske kålblader, myknet og smurt med honning, kan redusere sårhet og hevelse.
 5. Hirse er kombinert med løk og smaltse. Til denne sammensetningen tilsettes omtrent 200 gram vaskevaske. Sammensetningen når 10 dager og bare etter at den er brukt i 10 dager. Pause mellom kursene skal være 10 dager, og minst 3 kurs er påkrevd.
 6. Friske kutte tomater (selv grønne), festet til problemområder, bidrar også til å bekjempe tromboflebitt.

Bee-produkter kan legges til nesten ethvert folkemedisin for å bekjempe tromboflebitt - både i medisiner for inntak og til ekstern bruk.

Pasienter som har en predisponering for tromboflebitt må betale betydelig oppmerksomhet til tilstanden til venøse kar. Samtidig oppfordres de til å lede en aktiv livsstil, unngår overdreven fysisk belastning og langsiktige statiske påkjenninger.

Enkle oppskrifter for behandling av tromboflebitt med folkemidlene

Tromboflebit er en patologi av blodårene, som uttrykkes i form av betennelse i venene og påfølgende dannelse av en trombus som lukker fartøyets lumen. I de fleste tilfeller er sykdommen ledsaget av intense smertefulle opplevelser, cyanose, puffiness i lemmen, en økning i kroppstemperatur. Tromboflebitt i nedre ekstremiteter er oftest diagnostisert, og vi vil demontere folkemessige behandlingsmetoder

Hovedårsaken til tromboflebitt er de foregående åreknuter. Men dette er langt fra alle faktorer som kan provosere utviklingen av sykdommen.

Årsakene til tromboflebitt kan være svært varierte:

 • lavt nivå livsstil, mangel på fysisk aktivitet;
 • infeksiøs, mekanisk eller allergisk skade på blodkarets indre vegg;
 • Tilstedeværelsen av et fokus på betennelse direkte i nærheten av blodkaret - dette kan være et blåmerke, abscess, purulent sår, koke;
 • oppkjøpte eller medfødte anomalier av koagulasjonskapasiteten til sirkulasjonssystemet.

De viktigste risikofaktorene inkluderer også et langt opphold i en stilling, for eksempel relatert til profesjonelle aktiviteter, fedme, røyking og hyppig bruk av alkoholholdige drikker, langvarig bruk av hormonelle og prevensjonsmidler.

Tromboflebitt kan forekomme i to faser - akutt og kronisk. Den akutte sykdomsformen dannes innen få timer, og sprer seg raskt til de fleste av blodkarets vegger. Kronisk tromboflebitt er en forsømt form for betennelse, hvor eksacerbasjoner systematisk veksler med forbedringer.

Behandling av tromboflebitt med folkemidlene


I det tilfelle hvor en person blir detektert tromboflebitt, folk retts behandling med sikte på å eliminere den trombe, senking av blodpropper tykk, for å styrke den venøse vegg, eliminere betennelser.

I de fleste tilfeller er den mest effektive behandlingen medisinering, som kan utføres både på sykehus og hjemme. I tilfelle at en trombose ikke er festet til blodkarets vegger eller det er fare for trombosbrudd, anbefales kirurgisk inngrep.

Men kirurgisk behandling brukes likevel kun i de mest ekstreme tilfeller når det er mulighet for trombose. Behandling av tromboflebitt med folkemidlene omfatter bruk av ulike midler til ekstern eller generell bruk. Folkemidlene for bloduttynding gjør at du raskt og effektivt kan forbedre ditt velvære, normalisere blodsirkulasjonen.

For å fortynne blod er det veldig nyttig å inkludere følgende matvarer i din daglige meny:

 • kakao;
 • eple cider eddik;
 • olivenolje og linolje;
 • løk og hvitløk;
 • ingefær, kanel, kardemomme og andre krydder;
 • solsikkefrø;
 • vannmelon, melon og andre meloner;
 • havre og havregryn;
 • rødbeter;
 • friske tomater og tomatsaft;
 • kirsebær, currant, viburnum;
 • sitrusfrukter.

komprimere

 1. For å forhindre brudd på en trombose i et blodkar, er det nødvendig å behandle med komprimerer. Således er det i den akutte fase av tromboflebitt veldig nyttig komprimere med havsalt. For tilberedning må 1-2 teskjeer sjøvann fortynnes i 1 liter kjølig vann, deretter fuktes den resulterende saltoppløsningen med et håndkle og festes til bena. Slike saltforbindelser bør endres hver 30-40 minutter.
 2. Den enkleste og rimeligste oppskriften - vodka komprimere. Det er nok å fukte et lite håndkle i vodka eller medisinsk alkohol, og deretter påfør det på et sårt sted, og fest kompresset med et bandasje.
 3. Også for effektiv behandling av tromboflebitt, rå poteter. Flere store poteter skal rengjøres og revet, deretter festet til det syke lemmet, og feste kompresjonen med et håndkle eller gasbind. Det anbefales å holde kompresjonen i minst 4-5 timer.
 4. Også for medisinsk komprimerer kan du bruke friske blader av slangen fjellklatrer, lilla, pepperrot, kål. Kålbladene bør være litt motet for å utsette juice, smør et tynt lag med oliven eller solsikkeolje, fest den syke delen av kroppen og fest den med en bandasje. Kompressen skal holdes i ca 3-4 timer, deretter erstattet med en ny.
 5. Alkohol komprimerer - Et effektivt middel for fortynning av blod, som anbefales til bruk i tromboflebitt. For sin forberedelse, er en alkoholisk tinktur av fjellaske, som skal fortynnes med rent, kaldt vann i en andel på 1: 3, perfekt.
 6. Også for å bekjempe tromboflebitt, kan du bruke alkohol tinktur av hvit akacia. Infusjonen kan være forberedt med sine egne 3 ss akasie blomster er nødvendig for å fylle 300 ml vodka eller sprit, og plasser i et mørkt og tørt sted, vekk fra direkte sollys og la for tre nedeli.Posle dette vodka komprimere med hvit acacia klar til bruk. Den anbefalte skjær fremstilt vått håndkle eller en gasbandasje påføres huden del av pasienten og holde minst 2-4 timer. anbefalt å anvende en alkohol-løsning for behandling av tromboflebitt, rent destillert vann fortynnet til 40-50%.
 7. Også for behandling av tromboflebitt kan brukes flytende dimexid, som har en utpreget anti-mikrobielle, anti-inflammatorisk og smertestillende egenskap, forbedrer cellulær metabolisme, fremmer resorpsjon av den aktive terapeutiske komprimere venøs trombov.Dlya Dimexidum anbefalt fortynnet med kaldt vann i like proporsjoner, og den resulterende løsning for å fukte gasbind eller håndkle, gjelder for det aktuelle området av kroppen og la i 2-3 timer. På toppen av komprimeringen må du isolere med en plastfolie og et varmt tøy.

urter


For å behandle tromboflebitt benyttes også medisinske urter - for eksempel å fortynne blodet effektivt Du kan bruke Kalanchoe. 2 spiseskjeer av de første strimlede bladene av Kalanchoe, hvis alder overstiger 4-5 år, bør du helle et glass vodka og la det ligge i et mørkt og tørt sted for infusjon i en uke. Den oppnådde tinkturen brukes til å gni de skadede hudområdene.

Også folkemedisin tilbyr mange andre alternativer for behandling av tromboflebitt med medisinske planter:

 1. Blodfortynnende perfekt verbena - Verbena blader i mengden av 15 g å helle en kopp kokende vann, la stå i 30-40 minutter og drikk en spiseskje hver time.
 2. For å forberede en medisinsk urtekolleksjon, er det nødvendig å kombinere 1 ss salvie, en fuglens åser, kamille og snor og knuse den grundig. 4-5 skjeer av oppnådd urtekolleksjon skal helles 1 liter varmt vann og sett på en liten brann. Legemidlet skal kokes i 4-5 minutter, deretter pakk beholderen med buljong med en varm teppe og la den stå i 2 timer. Det ferdige produktet brukes til komprimering og gnidning.
 3. Nettle - brukes også ofte til å behandle tromboflebitt. 1-2 spiseskjeer prehakket neseblad skal fylles med et glass kokende vann, dekke det godt og la det gå i en time for infusjon. Legemidlet tas 2 skjeer tre ganger om dagen, en halv time før et måltid.
 4. Donicant medisinske - 1,5 spiseskjeer søtt kløver skal fylles med varmt vann, la i en time for infusjon, deretter spenne gjennom gasbind. Legemidlet er tatt 2 ss, tre ganger om dagen, en halv time før et måltid.

Hestekastanje

Også for behandling av tromboflebitt brukes hestkastanje - for eksempel kan du drikke 20 dråper alkoholtinktur av hestkastanje tre ganger daglig før du spiser. Alkoholisk tinktur av hestkastanje kan kjøpes hos et apotek.

Hestkastanje kan også brukes til fotbad. 2 spiseskjeer av knust kastanje eller kastanjefarge, hell 1 liter varmt vann, sett på en liten brann og kok i 10 minutter. Buljongen brukes til medisinske bad.

Legemidlet for tromboflebitt kan også tilberedes i henhold til en annen oppskrift. 1-2 små kastanjer skal knuses grundig, helle ½ kopp vodka og la infusjon på et mørkt og tørt sted. Klar legemiddel anbefales å drikke 30 dråper 3 ganger daglig, 20-30 minutter før måltider.

Fra hestkastanje er det mulig å lage et effektivt medikament i form av en salve - Du må blande 10 prehakkede kastanjer med samme mengde smør, og gni deretter med salve lemmer. Les mer om hestekastanjeoppskrifter her.

muskat

For liquefaction av blod med bruk av muskatnøtt - 200 g forkjøtt muskatnøtt trenger å helle 1 liter alkohol, la i 2 uker på et mørkt og tørt sted. Legemidlet er tatt på 20 dråper, før måltider.

Apple cider eddik

Den inflammatoriske prosessen kan fjernes epleeddik i blodkar - for denne naturlige epleeddik må fortynnes med rent vann i like deler, den resulterende væske for å fukte klaff av gasbind eller en liten håndkle og deretter påsatt på lemmet. Les mer om hvordan du lager eplecidereddik og oppskrifter her.

mumie


Mumiye har en uttalt vasodilaterende egenskap, reduserer koagulerbarheten av blod. Forberedelse av stoffet er veldig enkelt - for denne 1 ts mummien må oppløses i 500 ml bratt kokende vann, ta 1 spiseskje hver morgen, før frokost.

Oppskrift, som i mange år regnes som en av de mest effektive og effektive - mumier, melk og honning. Forbereder medisinen som følger - du må kombinere 1 spiseskje naturlig honning og kumelk med noen dråper mumie. Ferdig medisin tas på en skje to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden, før du spiser.

En utmerket terapeutisk effekt har en salve, som inkluderer en mumie. Koble inn glass eller porselen med en skål mumie petrolatum eller naturlig fersken olje i et forhold på 1: 5, hvoretter den resulterende salve deretter polish syke lem.

Løk og honning

Naturlig honning som de andre bee produkter er også anbefalt for bruk i tromboflebitt - de fremmer spalting av eksisterende blodpropper i blodårene og hindre ytterligere blodpropper. Den enkleste og rimeligste oppskriften er daglig bruk av 1 spiseskje naturlig honning.

En effektiv medisin mot tromboflebitt er ferskpresset løkjuice. Fra 3-4 store pærer må du klemme saften på en slik måte at et glass juice blir produsert, og kombinere det med samme mengde flytende honning. Løk anbefales i 3 dager på et mørkt og tørt sted, borte fra direkte sollys. Legemidlet skal tas 1 spiseskje tre ganger daglig, 25-30 minutter før måltider.

Apple-honning rette mot tromboflebitt - 3-4 epler må vaskes med vann, kuttes i store skiver, legges på bunnen av en liten emaljepanne og hell til toppen med bratt kokende vann (ca. 1 liter).

Etter dette skal pannen pakkes inn i et teppe og la det stå på et varmt sted i 4-5 timer. Deretter skal de gjennomvåtede eplene bli myknet med en gaffel bare i bollen. Metode for bruk - for ¼ kopp eple infusjon med 1 teskje honning 3-4 ganger om dagen, før du spiser.

Også en av de mest effektive folkemidlene mot tromboflebitt anses å være kombinasjon av bete med honning. Bland 1 kopp ferskpresset sukkerrosa med honning i en emalje eller glassbeholder, ta ½ kopp hver morgen, på tom mage.

Linfrø


Hørfrøet har lenge vært brukt til å behandle tromboflebitt i nedre ekstremiteter, siden den har en unik egenskap ved å fortynne blodet og redusere den allerede dannede trombi. Forbereder stoffet som følger - 9 glass linfrø skal hælde 9 liter bratt kokende vann, sett på en liten brann og kok i 10-15 minutter.

Når medisinen koke, må den helles i bekkenet, vent til den er avkjølt og stuing i legemets avkok, pakket på toppen med et varmt teppe eller et stort terryhåndkle.

Eikebark og hoppkegler

Humle kjegler er en del av mange folkemidlene for tromboflebitt. De inneholder en spesiell substans kalt kumarin, som fremmer aktiv flyting av blod.

1-2 spiseskjeer av hoppkegler bør sendes gjennom en kjøttkvern eller blender, tilsett et glass vann til de knuste hopkeglene, legg det på et vannbad og kok i 15-20 minutter. Broth av kegler av humle anbefales å drikke 200 ml tre ganger om dagen, før du spiser. Varigheten av behandlingen skal være minst 3 uker.

Ikke mindre uttalt positiv effekt på blodkarets vegger er barken av eik - det bidrar til å eliminere den inflammatoriske prosessen, redusere smerte og ubehag. 1 spiseskje tørr og prekrosset eikebark skal blandes med 1 glass kjølig vann, sett på en liten brann og la det simre i 25-30 minutter.

En klar buljong av eikbark blir etterlatt i en time for infusjon, hvorpå den blir filtrert og tatt på en spiseskje 3-4 ganger om dagen. Behandlingstid - minst 2 uker. Tanniner, som er en del av eikbarken, effektivt styrker veggene i blodårene og reduserer manifestasjoner av den inflammatoriske prosessen.

Tradisjonell medisin tilbyr mange alternativer for behandling av tromboflebitt i underekstremiteter. Det er best å begynne behandling i begynnelsen av sykdommen - i så fall på kortest mulig tid kan du oppnå fullstendig helbredelse og gjenopprette blodkarens helse.

Behandling av tromboflebitt i øvre og nedre ekstremiteter ved hjelp av folkemidlene

Tromboflebitt i øvre og nedre ekstremiteter er en vanlig og farlig sykdom som utvikler seg på grunn av mange faktorer. Hjelp til behandling av vaskulær patologi kan folkemedisin, som har antiinflammatorisk og smertestillende effekt og har tonisk og restorativ effekt på karene.

Hva er tromboflebitt

Tromboflebitt er en inflammatorisk prosess som utvikler seg på vegger av fartøyene, og er ledsaget av dannelse av en trombose som delvis eller helt dekker fartøyets lumen. Den vanligste formen av sykdommen er tromboflebitt i øvre og nedre ekstremiteter, som oftest utvikles på grunn av åreknuter.

Det er flere typer sykdommer som er tildelt avhengig av:

 • former for perforering - akutt, subakutt og kronisk;
 • karakter - purulent og ikke-purulent;
 • lokalisering av betennelse - tromboflebitt av overfladiske eller dype vener.

Hovedårsakene til tromboflebitt er:

 • økt blodkoagulasjon
 • senking av blodstrømmen gjennom venene;
 • brudd på integriteten til vener i vegger;
 • infeksjon;
 • onkologiske sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i indre organer;
 • traumer;
 • kirurgisk inngrep;
 • hormonelle lidelser;
 • komplisert graviditet og fødsel;
 • nevrotrofiske lidelser.

På begynnelsen blir sykdommen ledsaget av alvorlig smerte i bena og hendene - med turgåing eller fysisk anstrengelse. Huden i nærheten av venene begynner å bli betent, og kroppstemperaturen stiger til 37,5-38 grader. Dannelsen av blodpropp i karene fremkaller utseende av lite ødem og rødhet, og deretter seler på huden, forskjellig i størrelse. Noder på venene, som lett kan probes, og senere - bare sett på overflaten av huden, og er blodpropper. Etter noen dager vil kroppstemperaturen falle til normal.

Folkemidlene for blodpropp i øvre og nedre ekstremiteter

En stor hjelp i behandlingen av tromboflebitt er folkemedisin: urtemidler, biavlsprodukter, vanlige matvarer, hirudoterapi.

Plantevern

Ved behandling av vaskulær patologi brukes ofte gress og deres samlinger, hvorfra infusjoner og dekokter fremstilles.

Samlingsnummer 1. Cranberry blad, elecampane roten, ringblomst, mjødurt, svarthyll blomster, pochechuyny highlander, white willow bark, havre halm, og timian å ta i like proporsjoner. To spiseskjeer av den knuste blandingen for å brygge i 300 ml kokende vann, for å insistere 40-60 minutter i en termos. Ta tre ganger om dagen for 100 ml.

Samlingsnummer 2. Ryllik, tranebær og bjørk blad, evighets, Buckthorn bark i et forhold på 1: 2: 2: 2: 4 blanding og hakk, for å fremstille et avkok, opprettholde ilden i 10-15 minutter. Kjøl og filtrer litt, ta 150 ml tre til fire ganger om dagen. Samling er effektiv i kronisk tromboflebitt.

Infusjon av nålen bidrar til å redusere betennelse og styrke veggene i blodårene i den akutte sykdomsformen. Milled blader av anlegget brygge i et glass kokende vann, ta 2 ss av stoffet før hvert måltid.

Et effektivt middel for behandling av tromboflebitt av dype kar er alkoholisk tinktur av søt kløver, som er utarbeidet ved beregning av 50 g tørket gress for en halv liter vodka. Infiser 21 dager, ta 20 dråper tre ganger om dagen, vask med vann.

Rask rengjør blodet fra blodproppene, vil hjelpe hvitløktinktur: 200 g hvitløkhakk og hell varmt kokt vann, fyll det i 6 timer. Ta halvparten av glasset hele dagen. Bivirkning er ubehagelige opplevelser i magen, men det er ikke verdt å ta medisiner, det anbefales å bare legge til lite vann, noe som reduserer konsentrasjonen av hvitløk.

Apple cider eddik

Naturlig eplecidereddike er en av de populære tradisjonelle medisinene som brukes til å behandle ulike sykdommer, inkludert tromboflebitt. Produktet brukes til kremer og inntak.

For prosedyren er det nødvendig å vaske et rent bandasje eller gasbind i eddik og søke på det betente området i 20-30 minutter. Gjenta lotionen anbefales to til tre ganger om dagen. På samme tid, bruk en annen metode: Ta et glass kokt vann til natten med to skjeer eddik. Resultatet vil bli synlig om noen dager.

Ichthyol salve

Iktyolsalve er et billig og svært effektivt middel for tromboflebitt. Det toner og styrker veggene i blodårene, reduserer betennelse og indikeres i akutte og purulente former av sykdommen.

På bildet kan du se hvordan det ser ut (det finnes andre former for utgivelse).

Vanligvis er ichthiol lagret i en mørk glassbeholder

Hovedmåten for å bruke legemidlet er som følger: Påfør et tykt lag av salve på gasbind, fold eller dekk med et rent lag, gjenta prosedyren flere ganger. Den resulterende komprimeringen blir påført på det berørte området, opprett fargepapiret (du kan bake) og fest det med en elastisk bandasje. Ikke fjern dressingen i 7 dager.

Forbindinger og kompresser

Ved behandling av overfladisk tromboflebitt i lemmer, brukes komprimerer med urteinfusjon av marshweed ofte. En spiseskje av bakken råstoff til å brygge i 200 ml kokt vann, for å insistere 30 minutter. Rengjør bandasjen eller gasbindet med varmt infusjon, fest til det berørte området og hold i 20-30 minutter, periodisk fukt kompressoren. En slik prosedyre bør utføres daglig og vises i både akutte og kroniske former av sykdommen.

Sprit av akasia kan redusere betennelse og smerte i ekstremiteter i akutte former av sykdommen. For å gjøre dette, forhåndsberedte vodka-tinktur, fukt en ren klut i produktet og gjelde for de betente områdene. Etter 30 minutter blir de hovne knottene mindre. Tinktur brukes også til å gni bena og hender før du går i seng. Den samme effekten har tinktur på fjellaske, så vel som Kalanchoe, som er utarbeidet fra beregningen av 2 ss blad per 200 ml vodka.

For å komprimere med en svamp, må du avkjøle: 2 ss av produktet til å brygge i 200 ml kokende vann og insistere i 2 timer. Matte stoffet eller bandasjen i legemidlet, fest til venøse noder, fest det med et vanntett bandasje. Varigheten av prosedyren er minst 1,5 timer, det anbefales å lage lotioner to ganger om dagen i 20 dager.

Ved akutt sykdomsform er det viktig å gjøre saltoppløsninger: Legg et vått håndkle eller en klut fuktet med saltløsning (1 teskje per liter vann) på den berørte delen av beinet eller armen. Hold komprimeringen i 30 minutter, og gjør deretter en 20-minutters pause. Gjenta prosedyren anbefales 4 ganger.

En større effekt vil ha kombinert kompresjon av havsalt og medisinske urter. Det første laget av gasbind er fuktet i en avkok av kamille, salvie, snor og fugl fjellklatrer og ligger over det betente området. Det andre laget bør senkes ned i saltoppløsningen, klemmes litt og legges over det første laget av applikasjonen. Fest kompressen med en vanntett dressing og la den gå i 5 timer, på denne tiden anbefales pasienten hvile. I tilfelle av forverring, gjenta prosedyren to ganger om dagen, motstå kompresjonen i 3 timer, deretter etter en times lang gjentagelse, gjenta prosedyren.

Hirudotherapy

Hirudoterapi - behandling med leeches - brukes både i folkemusikk og i offisiell medisin, og anbefales for akutt og akutt form for tromboflebitt. For prosedyren, avhengig av graden av vaskulær skade, er det nødvendig med 6 til 15 leeches. De befinner seg ikke på det mest berørte fartøyet, men 1,5-2 cm fra det på begge sider i forskjøvet rekkefølge. Avstanden mellom leeches på den ene siden skal være minst 5-6 cm.

I prosedyren plasseres de langs fartøyet, unngår områdene under kneet, i albuen og lysken. Kategorisk er det umulig å bruke metoder for hirudoterapi med purulent tromboflebitt.

Bee Products

Bi-produkter brukes ofte til å behandle tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Honning komprimering er i stand til å raskt lindre smerter og redusere betennelse og hevelse. Honning bør påføres på et serviette eller rent kålblad, søk applikasjonen på det berørte området og fikse bandasjen. Prosedyren bør utføres hver dag, og kompresjonen blir i 2-3 timer.

Den terapeutiske salve fremstilles på basis av propolis: produktet knuses og blandes med myk smør i forholdet 1: 3. Produktet lagres i kjøleskapet og brukes som grunnlag for komprimering eller gnidning i kronisk tromboflebitt.

Tinktur av bivoks er også indikert i tilfelle forsømt sykdom. Håndfull av produktet satt i en glassbeholder og hell 0,5 liter kvalitetsvodka. Infiser 2 uker på et mørkt sted og bruk for alkoholapplikasjoner og behandling av hovne venøse noder.

Andre alternativer og metoder

Komprimerer fra modne tomater er effektive ved akutt tromboflebitt, siden allerede ved den første applikasjonen kan de redusere smerte og hevelse betydelig. Klipp en stor tomat i ringer og fest dem langs venene. Topp med en ren klut eller bandasje og fest bandasjen. Hold i 2 timer, skyll deretter huden med varmt vann. Gjenta prosedyren tre til fire ganger om dagen. Den samme effekten har stekt ost: den må knyttes litt med en gaffel og påføres jevnt på en ren klut.

Fra mumiene fremstilles en slik medisin: 16 g av produktet oppløses i 1 liter. Ta stoffet 100 ml to ganger om dagen 3 timer etter å ha spist.

Hvit leire anses å være effektiv i kronisk tromboflebitt. Produktet anbefales til bruk i kjølemasker eller komprimerer.

Voks brukes i kombinasjon med et knust nettleblad med dioecious og gåsfett. Ingrediensene er blandet til uniform, og salven brukes til komprimering til de berørte områdene over natten.

Gjøre kalde føtter og hender med kaldt vann hjelper med kronisk tromboflebitt, styrker veggene i blodårene og sprer blod. De første prosedyrene bør utføres to ganger i uken med lunkent vann på 28-32 grader, senker temperaturen med hver helling og bringer til 20 grader.

Hvordan spise for sykdom

Det er ingen spesiell diett for behandling av tromboflebitt i øvre og nedre ekstremiteter, men leger anbefaler at den daglige rasjonen inkluderer produkter som fremmer blodfortynning.

Anbefalt mat (med bilde)

 • melon, ananas, fiken og vannmelon;
 • bær - jordbær, bringebær, tranebær, blåbær, bjørnebær;
 • sitrusfrukter - sitron, grapefrukt, oransje, mandarin;
 • grønnsaker - tomater og agurker;
 • kanel;
 • frokostblandinger frokostblandinger;
 • løk og hvitløk;
 • ingefær;
 • Melk og meieriprodukter med lavt fettinnhold;
 • hvitt fjærkre kjøtt i kokt, stuvet eller dampet.

Forbudt å bruke

 • soyabønner, erter, bønner og belgfrukter;
 • hunden rose (de er kategorisk forbudt å bli behandlet!);
 • bananer;
 • svart currant;
 • fett kjøtt og fisk;
 • stekt mat;
 • mel;
 • sjokolade;
 • karbonatiserte drikker, inkludert vann;
 • sterk te og kaffe.

Eksempelmeny for dagen

 • frokost: havremel i melk, med frukt;
 • lunsj: naturlig fettfattig yoghurt;
 • middag: suppe fra grønnsaker, kokt egg, et stykke brød;
 • ettermiddagsmat: noen stykker melon eller vannmelon;
 • middag: salat av havkål, et stykke ost.

Således, med strengt begrenset bruk av ikke-anbefalte produkter og en økning i mengden frukt og grønnsaker som kan fortynne blod, kan du oppnå ønsket resultat mye raskere og behandle tromboflebitt mest produktivt.

Tidlig behandling av tromboflebitt av folk rettsmidler og riktig og balansert kosthold vil bidra til å stoppe utviklingen av sykdommen, redusere sannsynligheten for blodpropp og blokkering av blodårer og tilbake helse og letthet i mange år.

Les Mer Om Fartøyene