Tromboflebitt i nedre ekstremiteter - symptomer, bilder og behandling, narkotika

Hurtigsides navigasjon

Thoramboflebitt komplicerer ofte årenes spinal. Selv om symptomene er alvorlige, søker mange pasienter ikke å gå til legen, uten å vite om den dødelige risikoen.

Ofte krever vaskulær sykdom akutt medisinsk hjelp for å unngå livstruende forhold. Derfor er tidlig diagnose nøkkelen til vellykket behandling av tromboflebitt.

Tromboflebitt - hva er det?

Tromboflebitt er en vaskulær sykdom som involverer to negative prosesser: betennelse og trombose. Vanligvis påvirkes venene på nedre ekstremiteter av tromboflebitt, både overfladisk og dyp. Sykdommen har et uforutsigbart kurs.

Klokka kan når som helst komme ut av veggen og tette lungearterien, hjerneskadene (hjerneslag) eller hjerte (hjerteinfarkt), noe som ofte fører til umiddelbar død.

Etiologi av sykdommen

Tromboflebitt utvikler seg alltid mot en bakgrunn av primærpatologi. Tromboflebitt er oftest diagnostisert hos mennesker:

 1. Lidelse av varicose - Stagnasjon av blod i underkroppen på grunn av svakhet i venøs veggen;
 2. Å ha blodrelaterte med diagnostisert vaskulær patologi;
 3. Med økt koagulasjon av blod - denne tilstanden observeres med endokrine sykdommer, onkopatologi, alvorlige leversykdommer;
 4. Med en skadefaktor på venøs veggen - infeksjonstoksisk skade, autoimmun svikt eller injeksjoner, ikke gjort i henhold til reglene.

I fare for å utvikle tromboflebitt er gravide kvinner, overvektige pasienter, liggende pasienter, eldre og personer som leder en stillesittende livsstil (sjåfører, programmerere, kontorarbeidere).

De første tegn på tromboflebitt etter art (foto)

Tromboflebitt i underdelene foto

På lokalisering av betennelsesfokuset, diagnostiserer leger:

 • tromboflebitt av overfladiske årer;
 • patologi av dypt lokaliserte venøse kar (ellers kalt flebotrombose).

Det kliniske bildet avhenger av utviklingsgraden av smertefulle tegn på tromboflebitt:

 1. Akutt tromboflebitt - diagnostiseres ganske sjelden, symptomatiske symptomer øker og topper allerede på dag 2;
 2. Subakutt flow - ofte observert med nederlag av dype vener, er tegn på tromboflebitt mindre intens, utvikle bølgete;
 3. Kronisk trombofleitt - Fokus på betennelse forekommer periodisk, og lokaliseringen kan endres (migrerende tromboflebit).

Symptomer på tromboflebitt og intensiteten avhenger av dybden av lesjonen i venøsystemet og lokaliseringen av det patologiske fokuset.

Tromboflebitt i underkutane i bena

Tromboflebitt i de subkutane årene på beina foto 2

Ofte er nederlaget i vener i nedre ekstremiteter provosert av et langvarig forløb av åreknuter. Tromboflebit av åreknuter kan mistenkes for å forverre pasientens tilstand. Karakteristiske trekk:

 • svimlende smerte i det berørte benet, noe lettelse fører til at det syke lemmeret løftes høyere (legg på en stol, løft benet til veggen i en utsatt stilling);
 • Utseendet til et purpur-cyanotisk område over lesjonen, blir huden under trombosen blek;
 • utseendet på et venøst ​​mønster ved å utvide venene;
 • mot bakgrunnen av en generell temperaturøkning til nivået 38 ° C forblir den berørte lemmen kald.

Symptomer (foto) av dyp venetromboflebitt

Ofte blir begynnelsen av flebotrombose uadressert på grunn av små innledende symptomer. Med en dyp venøs lesjon merker pasienten:

 • økt tyngde i beinet;
 • hevelse;
 • økt smerte når du svinger skinnene innover, fotenes posisjon under;
 • brennende følelse i gastrocnemius muskelen, ubehagelig følelse av kravling;
 • Det gradvise utseendet av en tett patch over den berørte venen;
 • spredning av cyanose langs venene.

Dyp tromboflebitt i underekstremiteter kan avta og bli sterkere igjen. Ofte registrerer pasienten en endring i plasseringen av sykdommens eksterne manifestasjoner (migrerende form).

Til tross for sletting av symptomer er denne typen venøs lesjon ikke mindre farlig når det gjelder å avbryte trombus enn akutt og subakut form.

Tromboflebitt i lårbenen

Tromboflebitt i en stor femorale vene forårsaker høy feber og alvorlig smerte, sprer seg til beinet, underlivet, nedre rygg.

Lammet og rumpa på siden av lesjonen svulmer, huden på beinet blir hvit med en lilla nyanse, overfladiske vener på bein og mage vises tydelig gjennom huden. Alvorlig symptomatologi indikerer en overlapping av lumen i venen med en trombose.

Viktige diagnostiske tegn på tromboflebitt

 • Symptomene på Louvel - ømhet i det skadede benet forsterkes under nysing, hoste.
 • Et symptom på Homans - pasienten ligger på ryggen, beina hans er halvbøyde, sirkulære bevegelser av foten forårsaker smerte.
 • Testing Optic-Ramines - mansjetten fra trykkmåleren er plassert under kneet, luften pumpes inn i den. Ved slik manipulasjon oppstår det alvorlig smerte i popliteal fossa og bestråles til underbenet.
 • Lovenbergs test - tonometerets mansjett er lagt på skinnet og fylt med luft. Tromboflebitt er indisert ved smerte, som skjedde i nivået 80-100 mm Hg. Art. En sunn person føler ikke noe ubehag før man øker trykket i mansjetten til 170 mm Hg. Art.
 • Moses test - smerte som oppstår når skinnen er komprimert foran og bak, er typisk for dyp venetromboflebitt.

Komplikasjoner av tromboflebitt

Mangel på rettidig behandling, er det kroniske løpet av tromboflebitt fylt med utviklingen av alvorlige komplikasjoner:

1) Tilførsel av trombus (septisk tromboflebit) - purulent smelting av en trombus i overfladisk vene fremkaller utviklingen av en abscess eller flegmonøs betennelse.

Dyp festing av tromboflebitt forårsaker sepsis av blod. Septisk tilstand er preget av en kraftig forverring i staten, alvorlig forgiftning.

Denne tilstanden krever umiddelbar gjenoppliving og massiv antibiotikabehandling.

2) Post-tromboflebitisk sykdom (elefantiasis) - En signifikant økning i størrelsen på det skadede lemmet er forbundet med kronisk venøsinsuffisiens og ledsages av hyppige anfall, konstant smerte og dannelse av trofasår mot bakgrunnen av det mørkede området.

Behandling av tromboflebitt - effektive stoffer og teknikker

Metoder for behandling av tromboflebitt er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene på sykdommen og rask utvikling av symptomer. Ved rettidig behandling i en medisinsk institusjon behandles tromboflebitt konservativt, selv om det ofte kreves sykehusinnleggelse av pasienten.

Radikal inngrep - en kirurgisk operasjon - utføres i en ustabil tilstand og en høy trussel mot pasientens liv.

Konservativ terapi

Ikke-kirurgisk behandling inkluderer lokale effekter og generell medisinering. Dosering av legemidler, varigheten av deres bruk er valgt av behandlingsflebologen, idet man tar hensyn til diagnostiske data og alvorlighetsgraden av de eksterne manifestasjonene av sykdommen.

 • Antitrombotiske salver - Heparinic;
 • Geler og salver som inneholder, NSAID, - Indometacin, Diklofenak og deres analoger (har antiinflammatorisk og smertestillende effekt);
 • Fysioterapi - UHF, magnetoterapi, elektroforese med ikke-steroide legemidler, lokal behandling med leeches.

Viktig! Salver brukes pent, er effektive bare når subkutane årer er skadet. Det er strengt forbudt å gni og massere smertestillende ben. Eksponering, selv med liten innsats, kan utløse en trombusbrudd. Behandlingsforløpet med salver er 2 uker.

Generell medisinsk behandling utføres etter eliminering av ytre symptomer og er rettet mot å eliminere årsaken til tromboflebitt. Phlebologist velger individuelt behandlingsordningen med følgende legemidler:

 • antikoagulantia - tabletter som inneholder Aspirin (Trombo ATSTS), i alvorlige tilfeller av heparininjeksjon under medisinsk tilsyn;
 • medisiner fra NSAID-gruppen - Orthofen, Diclofenac, Voltaren (injiserbare former er mest effektive);
 • venotoniserende midler - den beste venotoniske er Detralex, administrasjonsforløpet er lang (minst 3 måneder);
 • antibiotikabehandling - bare når en bakteriell flora oppdages i blodet, bruk forsiktig (blod kondenserer).

Kosthold med tromboflebitt

Terapeutisk diett er laget med hensyn til metning av menyen med produkter som fremmer styrken av vaskulære vegger:

 • krydder - kanel, pepper (spesielt rød);
 • bær - vannmelon, tranebær, dogwood, druer, noen tørkede frukter;
 • grønnsaker - spesielt nyttig for løk og hvitløk.

Pasienter med tromboflebitt bør forlate bruken av marinader, bladkål, lever, alkohol, spinat, kaffe. Begrensninger inkluderer kjøtt og søte retter, belgfrukter, bananer og animalsk fett.

Kirurgisk behandling av tromboflebitt

Operative inngrep utføres ved akutt tromboflebitt, forplantning av inflammasjon og instrumentelle undersøkelser bekreftet isolasjon trombe (nøddrift for å redde liv).

Kirurger praktiserer følgende moderne operasjonsmetoder:

Endovaskulær trombektomi - bringe til stedet for trombose av kateteret og ødeleggelse av trombosen ved hjelp av spesielle mikroinstrumenter eller medisiner. Terapeutisk kateterisering utføres under lokalbedøvelse, manipuleringen overvåkes på en digital skjerm.

Underkateterimplantasjon i et filtermaskefartøy - forhindrer en spesiell konstruksjon trombiets fremgang til vitale kar (lunger, hjerte, hjerne). Etter operasjonen foreskrives pasienten en lang tid med antikoagulantia.

klipping - påføring av klemmene, innsnevring karlumenet, trombose rommet over ineffektivitet tilrådelig før Kateter trombetomii og identifisering av multiple blodpropper.

Operasjonen er ganske radikal, og senere er utviklingen av stillestående fenomener i den opererte lemmen ikke utelukket.

outlook

Tromboflebitt er en farlig sykdom, fyldt med plutselig forverring av tilstanden når trombosen er kuttet. Bare tidlig behandling og langvarig kompleks terapi med medisiner kan eliminere betennelse og oppløse allerede dannet trombi.

I dette tilfellet bør medisineringskurs av venotonika og antikoagulantia gjentas regelmessig etter at testene er tatt.

Tromboflebitt i venene i nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Tromboflebitt er en ganske vanlig sykdom i blodårene, ifølge WHO-data, som forekommer hos 12-15% av verdens befolkning. Det er preget av inflammatoriske fenomener i venøs veggen med dannelse av en trombus som lukker fartøyets lumen. Det antas at i de fleste tilfeller er åreknuter komplisert av tromboflebitt.

Sykdommen påvirker overflaten, ofte varicose og dype årer. Oftere utvikler patologien seg i karene i nedre ekstremiteter og småbøkken. Tromboflebitt i lever-, hul- og portalårene observeres til tider mindre. Betingelser der blodstrømmen senker seg, er karbonveggenes integritet forstyrret, og blodets koagulerbarhet øker, noe som forårsaker sykdomsutbrudd.

Hva er det

Tromboflebitt - en vaskulær abnormitet som er karakterisert ved inflammasjon av den venøse vegg for å danne en trombe, delvis og fullstendig blokkerer en blodåre. I utgangspunktet ligger tromboflebitt i regionen av nedre ekstremiteter og påvirker som regel venene som er under huden og dypt i muskelvevet.

Årsaker til sykdommen

Årsaken til tromboflebitt av overfladiske vener er skade på beholderveggen. Dette skyldes feil plassering av kateter eller nål til intravenøs infusjon. Tromboflebitt i underekstremiteter utvikler seg vanligvis på grunn av åreknuter.

Risikofaktorene for utviklingen av sykdommen inkluderer:

 • fedme;
 • alkoholisme;
 • Skader på lemmer;
 • Onkologiske sykdommer, hematologiske sykdommer;
 • Graviditet. Et forstørret livmor kan klemme store vener i det små bekkenet, og øke risikoen for trombose.
 • Røyking, spesielt samtidig med hormonbehandling eller hormonell prevensjonsbruk (bruk av ny generasjon orale prevensiver reduserer risikoen for trombose betydelig).
 • Langvarig tvunget stilling med begrensning av lemmermobilitet (lang reise, langdistansefly, konstant opphold i sengen på grunn av sykdom eller etter operasjon).

Blant årsakene til dyp venetromboflebitt er:

 • Medfødte eller kjøpte abnormiteter i blodkoagulasjonssystemet.
 • Skader på blodvegget på grunn av irritasjon med kateter eller nål, skade, infeksjon, inn i lumen i et kar med irriterende kjemikalier.
 • Lav aktivitet livsstil. Ved langvarig fravær av tilstrekkelig fysisk belastning vokser trombosen til en meget stor størrelse og forårsaker alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i det berørte karet;

Ifølge en studie 2004, kvinner som fikk kombinasjons hormonbehandling (østrogen og progestin) i postmenopausale kvinner har dobbelt så stor risiko for venøs trombose, sammenlignet med en kontrollgruppe av kvinner som ikke tar hormoner.

symptomer

Symptomer på trombofleitt av overfladiske vener begynner med smerter i beina, ikke veldig sterk. Huden gjør vondt i løpet av hypodermiske vener. Huden over trombosede vener blir rød, inflames, blir varmere enn vanlig hud til berøring.

Det er en svak økning i kroppstemperatur - opp til 37,5 C, i det minste - opp til 38 C. Etter en tid (typisk 5-6 dager), temperaturen går tilbake til normal eller er i en liten økning. Noen ganger forekommer tromboflebitt i nedre ekstremiteter i det hele tatt uten å øke kroppstemperaturen.

Et samtidig tegn på tromboflebitt er en liten hevelse i foten der trombosen ble dannet. Huden på venene er betent. Så begynner å dukke opp kondenserte hudområder av forskjellige størrelser. Deres størrelse avhenger av diameteren av de tromboserte venene. Disse komprimerte områdene er godt palpert og faktisk er blodpropper. Vandring er ledsaget av ømhet.

Dyp venetromboflebitt i nedre ekstremiteter

Inflammasjon av venøse vegger under tykkelsen av musklene med dannelsen av en trombose kalles dyp venetromboflebitt.

De viktigste symptomene på sykdommen er:

 • smertefulle opplevelser;
 • cyanose av huden;
 • puffiness, tyngde i lemmen;
 • svakhet, ubehag
 • økt temperatur i lokaliseringen av problemvenen.

Blant årsakene til dyp tromboflebitt er følgende:

 • utviklingen av inflammatorisk fokus i venen (blåmerke, suppuration, furuncle, abscess);
 • forstyrret venøs blodgjennomstrømning på grunn av åreknuter, valvulær insuffisiens, kompresjon av vener;
 • økt blodviskositet på grunn av dehydrering, trombocytose, hormonell lidelse;
 • allergisk, smittsom, mekanisk skade på den indre venøse membranen.

Dyp venetromboflebitt følger ofte med dannelsen av en flytende trombus. I sin form ligner en slik trombul en tadpole og kan nå en lengde på 20 cm, og noen ganger mer. Tail flytende trombe under påvirkning av blodstrømmen gjør konstant bevegelse og når som helst kunne komme av, forårsaker utvikling av lungeemboli og nesten umiddelbar død for pasienten. Derfor, i nærvær av en trombose, insisterer phlebologists på kirurgisk behandling. Det vesentlige ved fremgangsmåten er installasjonen i den nedre vena cava det nivå under den renale blodårer cava filter (spesielt filter er en felle for trombe, som ikke ville tillate ham å føre til okklusjon av karet, det vil si. E. tromboembolisk sykdom).

Tromboflebitt: bilder

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos mennesker.

diagnostikk

Grunnlaget for den primære diagnosen av tromboflebitt i ambulant innstilling er et typisk klinisk bilde. Hvis slike symptomer oppstår, bør du umiddelbart kontakte lege-kirurg. For å bestemme plasseringen og størrelsen på trombosen, vurder tilstanden til ventiler og venøs utstrømning, utføres tosidig skanning av de berørte venene. Sjelden anvendt radiopaque studier (flebografi). Ved laboratorieanalyser er tilstanden til koaguleringssystem av blod spesifisert.

Enn å behandle tromboflebitt?

Behandlingsregimet avhenger av alvorlighetsgraden av tromboflebittstrømmen i venene i nedre ekstremiteter. Primært behandling utføres hjemme, men i akutt form er sykehusinnleggelse vist på sykehuset.

Sykdomsbehandlingen består av et sett med tiltak:

 • tar medisiner;
 • invasiv terapi;
 • lokal terapi;
 • fysioterapi - UHF, CMT, elektroforese med antiinflammatoriske legemidler er mulig;
 • fiksering av det berørte området med elastiske bandasjer.

Metoder for konservativ behandling av tromboflebitt inkluderer:

 1. Medisiner - antiinflammatoriske antikoagulanter for plasmafortynning, antispasmodik og antibiotika.
 2. Bruken av fysioterapi teknikker - innføring av antikoagulanter ved hjelp av elektroforese, hydroterapi med variable bad, UHF prosedyrer.
 3. Seng hviler - avhengig av sykdommens natur og alvor, skal fysisk aktivitet minimeres. Benet ligger i en horisontal posisjon på en forhøyet overflate;
 4. Bruken av kompresjonslinne for å forhindre vaskulær forstørrelse skade på veggene deres - bandasjer med spesielle formål, strømpebukser og sokker for komprimering av de berørte venøse veggene.

Med svikt av konservativ terapi brukes radikal og minimal invasiv kirurgi.

 • Liming av den berørte kanalen med skleroterapi - innføring av en spesiell sammensetning i fartøyet.
 • Metoden for venøs trombektomi brukes til å trekke ut trombotiske blodpropper med et spesielt kateter.
 • Trombusfjerning ved endoskopisk metode. Ved hjelp av endoskopiske instrumenter satt inn i fartøyet, blir trombosen fjernet og en spesiell felle er installert eller fartøyet er bandasjert.
 • Metoden for endovasal laser koagulasjon. Som et resultat av laserbehandling av venøsveggene og trombotisk klump, er karet limt, helt fjerner det fra sirkulasjonsprosessen, og leder blod langs en sunn seng.
 • Radikal kirurgisk metode innebærer fjerning av den berørte venen for å forhindre videre spredning av den patologiske prosessen. I dag brukes den i unntakstilfeller, med en omfattende prosess som truer pasientens liv.

Alle disse metodene er ganske effektive. Tillat pasientene å gå tilbake til normalt smertefritt liv.

Hva å spise med tromboflebitt?

En av årsakene til den beskrevne sykdommen er fedme. Derfor, for alle som er utsatt for noen sykdom i venøsystemet, må man begrense seg til bruken av visse produkter.

Så for eksempel anbefaler en diett med tromboflebitt (for behandlingsperioden) å gi opp stekt, skarp, for salt og krydret mat. Det er ønskelig å avstå fra fete varianter av fisk og kjøtt, inkludere i kostholdet diettkvaliteter: kyllingebryst, kanin, kalkun. På bordet bør alltid være friske grønnsaker og frukt, unntatt bananer, erter og bønner.

Om vinteren, ta multivitaminer. For å ta en regel daglig å spise på en hvitløksklær, er det obligatorisk å bruke løkløk.

Folkemidlene

Behandling av tromboflebitt med folkemidlene vil bidra til å lette sykdomsforløpet, redusere smerte og hevelse i beina, og fjerne andre symptomer. Dette er ikke påvist i en enkelt generasjons metoder.

 1. De fleste urbane mennesker vet ikke at i landsbyen ble mange sykdommer i bein og hender (brannsår, frostbit), så vel som magesår av forskjellig opprinnelse og tromboflebitt, behandlet med gåsfett. Selv i dag regnes det som en av de mest effektive middelene, som brukes, både i ren form, og når man forbereder salver med tilsetning av forskjellige urter, for eksempel kalendula eller Johannesjurt. En fullstendig utvinning kan oppnås ved bruk av en 30% salve med tilsetning av knust korianderfilet (levende). For å gjøre dette tilsettes hundre gram goosefett 30 gram kamrøtter. Varm 15 minutter, filter. Salven er klar til bruk.
 2. Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 3. For sliping hjelper tinktur på bladene av Kalanchoe. For denne 2 ss. l. Skjeer med finhakkede blader helles med 1 glass vodka. Lukk tett med et lokk og insister på et mørkt, kjølig sted i 10 dager. Gni føttene på steder med dannelse av trombi glatte myke bevegelser.
 4. En av de mest effektive rettsmidler for denne alvorlige sykdommen i årer er hjemmelaget eplecidereddike. Den brukes som en maling, tidligere fortynnet med vann (en spiseskje eddik til et glass vann).
 5. Infusjon av nål. Han har ikke bare gunstig effekt på sirkulasjonssystemet, men også helbreder og styrker hele organismen. Spesielt nyttig om våren, når det ikke er nok vitaminer.
 6. Saften av røde tomater bidrar også til en rask gjenoppretting. For å gjøre dette, bruk en komprimering laget av stykker eller i form av vann fra frukten. Påfør på det berørte området, fest bandagen om natten. Forbandet bør ikke være stramt.

Alle de foreslåtte behandlingsmetodene med folkemidlene må samordnes med den behandlende legen før bruk. Bruk dem bedre i forbindelse med medisinering.

Generelle anbefalinger

Det er nødvendig å endre din vanlige livsstil - fra hvor fullstendig det vil være mulig å gjøre, vil det endelige resultatet av behandlingen fra tromboflebitt avhenge.

Generelle anbefalinger fra leger er som følger:

 1. Du kan ikke løfte vekter.
 2. Unngå langvarig stående eller sittende - slik statistisk monotont tilstand kan føre til dårlig helse.
 3. Regelmessig kroppsopplæring - minst morgenøvelser og gange, som maksimalt - i treningsstudioet.
 4. Kategorisk er det umulig for pasienter med en betraktet sykdom å besøke bad og badstuer. Overoppheting er imidlertid også skadelig, som hypotermi.
 5. Under hvilemodus og søvn skal beina være i opphøyet stilling - dette vil sikre utstrømning av blod fra underekstremiteter, forhindre stillestående fenomener i karene til underekstremiteter.

Hvis den aktuelle sykdommen blir diagnostisert på et tidlig stadium, vil effektiviteten av behandlingen være svært høy. Men selv om spesialister anbefaler en operativ intervensjon, bør det ikke nektes. En slik kardinal behandling fører vanligvis til en fullstendig restaurering av evnen til å leve og utføre arbeid.

Komplikasjoner og prognose

Komplikasjoner av overfladisk tromboflebitt forekommer ekstremt sjelden. Det er farlig når trombosen bryter og fører til tromboembolisme.

Imidlertid, i motsetning til dyp venetrombose, som sjelden ledsages av betennelse, blir overfladisk tromboflebitt vanligvis ledsaget av en akutt inflammatorisk reaksjon, noe som resulterer i en trombus som stikker til veggen av karet. Sannsynligheten for frigjøring og inntreden i blodet er svært liten. I tillegg er overfladiske blodårene, i motsetning til de dype ådene, ikke omgitt av muskler, hvor sammentringene bidrar til kompresjon og forskyvning av tromben, noe som kan føre til separasjon. Av disse grunnene er overfladisk tromboflebitt sjelden komplisert av tromboembolisme. Likevel er mulige komplikasjoner av overfladisk tromboflebitt som følger.

Sørg for å fortelle legen at til tross for behandling av overfladisk tromboflebitt, reduseres eller øker symptomene ikke. Rapporter også om utseendet på nye symptomer, som feber, kuldegysninger, lunger og hevelse i ekstremiteten. Endringer i hudfarge i stedet for manifestasjon av tromboflebitt kan forbli merkbart lenge etter behandling, dette er ikke et patologisk symptom.

forebygging

Ved diagnostisert sykdom er rettidig behandling og forebygging av sykdomsprogresjon viktig. For å gjøre dette, må du kontakte en spesialist i tide og gjennomgå et behandlingsforløp.

Også forebygging er:

 • aktiv livsstil og sport;
 • rettidig behandling av åreknuter;
 • avvisning av dårlige vaner
 • balansert ernæring og begrenser forbruket av fettstoffer;
 • identifisering og eliminering av infeksjonsfokus i kroppen.

Et gunstig utfall av sykdommen er bare mulig hvis du konsulterer en lege og gjennomgår en passende behandling.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en sykdom i venene i nedre ekstremiteter av en inflammatorisk natur, ledsaget av dannelse av blodpropper i deres lumen. I den generelle strukturen av forekomsten av tromboflebitt utgjør andelen av denne lokaliseringen av patologi ca. 80-90%, det vil si de aller fleste tilfeller.

Årsaker og risikofaktorer

Patogenesen av tromboflebitt i nedre lemmer er ganske komplisert. Flere faktorer er involvert i det samtidig:

 • økt viskositet og koagulasjon;
 • retardasjon av venøs blodstrøm;
 • skade på ventilapparatet eller venen;
 • tiltredelse av infeksjon.

Den farligste er tromboflebitt av de dype venene i underekstremiteter. Dette skyldes de spesielle egenskapene til trombosen som dannes her. En kraftig redusering av blodstrømmen i det berørte venesystemet i kombinasjon med økt blodkoagulasjon, forårsaker dannelsen av en rød blodpropp, som består av røde blodlegemer, et lite antall blodplater og fibrinfilamenter. En trombose er festet til den ene siden av venøs veggen, mens den andre enden flyter fritt i fartøyets lumen. Når den patologiske prosessen utvikler seg, kan trombosen nå en betydelig lengde (20-25 cm). Hodet er i de fleste tilfeller festet i nærheten av venøs ventil, og halen fyller nesten hele grenen av venen. En slik thrombus kalles flotasjon, det vil si flytende.

I de første få dager etter starten av trombedannelse av hodet ikke er festet til veggen av blodåren, slik at det er en høy risiko for separasjon, noe som i sin tur kan føre til lungeemboli eller store grener.

Etter 5-6 dager etter angrep av trombose i det berørte vene begynner en inflammatorisk prosess, hvilket bidrar til bedre adhesjon av blodpropp i veneveggen og redusere risikoen for tromboemboliske (blodpropp forårsaket av margin) komplikasjoner.

I mangel av tilstrekkelig behandling i 20% av tilfellene, avsluttes sykdommen med utvikling av lungeemboli, noe som forårsaker død hos 15-20% av pasientene.

Predisponerende faktorer for utvikling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter er:

 • åreknuter i underekstremiteter;
 • venøs stasis på grunn av langvarig sengen hviler, små bekken svulster, graviditet, overdreven kroppsvekt;
 • lokal eller systemisk bakteriell infeksjon;
 • postpartum periode;
 • inntak av orale prevensiver (i dette tilfellet er risikoen for å røyke kvinner spesielt økt);
 • ondartede neoplasmer (kreft i bukspyttkjertelen, mage, lunger);
 • syndrom av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom);
 • posttromboflebitisk sykdom;
 • traumer;
 • kroniske sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • tilstand etter abort eller annen kirurgisk inngrep;
 • langvarig kateterisering av vener;
 • systemiske sykdommer.

Former av sykdommen

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter, avhengig av aktiviteten til den inflammatoriske prosessen, er delt inn i akutt, subakutt og kronisk. Den kroniske formen av sykdommen oppstår med periodisk skiftende stadier av remisjon og eksacerbasjon, derfor kalles det vanligvis kronisk tilbakevendende tromboflebitt i nedre lemmer.

Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen, er tromboflebitt av overflaten og dypene av de nedre ekstremiteter isolert.

Symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter

Det kliniske bildet av tromboflebitt i nedre lemmer bestemmes i stor grad av sykdommens form.

Akutt tromboflebitt av overfladiske vener i nedre lemmer oppstår plutselig. Pasientens kroppstemperatur stiger kraftig til 38-39 ° C, som er ledsaget av en sterk chill (shaking chill). Med palpasjon, føles den berørte venen som en smertefull stinger. Hud over det er ofte hyperemisk. Subkutant fett kan fortykkes, noe som forklares ved infiltrering. Innginale lymfeknuter på siden av lesjonen øker.

Symptomer på tromboflebitt i underekstremiteter i subakut form er mindre uttalt. Sykdommen oppstår vanligvis ved normal kroppstemperatur (hos enkelte pasienter i de første dagene kan det oppstå en liten feber opp til 38 ° C). Den generelle tilstanden lider litt. Når du går, er det moderat smertefulle opplevelser, men det er ingen lokale tegn på en aktiv inflammatorisk prosess.

Tilbakevendende kronisk form av overfladisk tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er karakterisert ved forverring av eksisterende inflammatorisk prosess eller tilbaketrekning i det nye områder av venøs, t. E. har symptomer som ligner på akutt eller subakutt. Under remisjon er det ingen symptomatologi.

Ved kronisk tilbakevendende trombofleitt i nedre ekstremiteter bør en forebyggende behandling av sykdommen utføres kvartalsvis for å forhindre forekomst av eksacerbasjoner.

Tromboflebit av de dype venene i underdelene i halvparten av pasientene er asymptomatisk. Sykdommen diagnostiseres som regel retrospektivt etter utviklingen av tromboemboliske komplikasjoner, oftest tromboembolisme av lungearterien.

I de resterende 50% av pasientene er tegnene på sykdommen:

 • Følelse av tyngde i bena;
 • vedvarende ødem i underbenet eller hele påvirket underbenet;
 • Spreading smerte i kalv muskel regionen;
 • økning i kroppstemperatur til 39-40 ° C (med akutt form for tromboflebitt i nedre ekstremiteter);
 • et symptom på Pratt (glatt hud over lesjonen, som mønsteret av det subkutane venøse nettverket er tydelig synlig);
 • et symptom på Payra (smerte sprer seg over den indre overflaten av låret, underbenet og foten);
 • et symptom Homansa (bakre folding av foten er ledsaget av utseendet av smerte i gastrocnemius muskel);
 • Lyuvenberga symptom (kompresjon av tibia mansjetten blodtrykksmåler ved opprettelse av trykk på 80-100 mmHg fører til smerte, selv om de normalt skal vises ved et trykk svyshe150-180 mmHg);
 • Det berørte lemmet er kaldt til berøring enn sunt.

diagnostikk

Diagnose tromboflebitt overfladiske vener i nedre ekstremiteter er ikke komplisert og utføres på grunnlag av den karakteristiske kliniske bildet av sykdommen, pasientens fysisk undersøkelse og laboratorieprøver (blod markert økning i protrombin indeks, leukocytose skift leukocytter venstre, øker ESR).

Tromboflebit av overfladiske vener i underdelene er differensiert med lymphangitt og erysipelas.

Den mest nøyaktige diagnostiske metoden for dyp venetromboflebitt i nedre ekstremiteter er den distale stigende flebografien. Røntgenkontrastmiddel injiseres i en av de subkutane årene av foten under turenivået, som komprimerer ankelen, noe som gjør det mulig å omdirigere til dypsystemet, etterfulgt av røntgenstråler.

Også i diagnosen av denne sykdomsformen brukes følgende metoder for instrumentell diagnostikk:

 • Doppler ultralyd;
 • impedansplethysmografi;
 • skanning ved bruk av fibrinogen merket med jod 125.

I den generelle strukturen av forekomsten av tromboflebitt står andelen av nedre ekstremiteter for ca. 80-90%, det vil si de aller fleste tilfeller.

Tromboflebitt dyp vene er nødvendig for å differensiere med et utvalg av andre sykdommer og, fremfor alt, cellulitt (betennelse av det subkutane fett), brudd av synovial cyster (Bakers cyster), lymfatisk ødem (lymfødemer), komprimering av årer utvendig forstørrede lymfeknuter eller tumorer brudd eller strekker muskler.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Behandling av trombofleitt i underekstremiteter kan være kirurgisk eller konservativ.

Konservativ terapi begynner med å gi pasienten sengetid i 7-10 dager. Den berørte lemmen er forbundet med elastiske bandasjer, noe som reduserer risikoen for trombusbrudd og utvikling av tromboemboliske komplikasjoner og gir en forhøyet stilling. Langvarig bevaring av senger er ikke begrunnet. Så snart betennelsen begynner å avta, skal pasientens motortilstand gradvis utvides. Fysisk aktivitet og muskelsammensetninger forbedrer blodstrømmen gjennom dypårene, reduserer risikoen for nye blodpropper.

Lokal bruk komprimerer med Vishnevsky salve, semi-alkohol eller olje komprimerer, samt salver og geler med heparin.

Antiinflammatoriske midler er foreskrevet for ikke-steroide antiinflammatoriske formål. Ved høy kroppstemperatur eller utvikling av purulent tromboflebitt i nedre ekstremiteter benyttes antibiotika med et bredt spekter av virkning.

Fibrinolytiske legemidler kan kun brukes i de tidligste stadiene av sykdommen, som vanligvis forblir uidentifiserte. I fremtiden kan forsøk på trombolyse føre til fragmentering av trombus og utvikling av lungeemboli. Behandling av trombolytisk behandling hos pasienter uten etablerte cava-filtre er derfor kontraindisert.

I skjemaet for konservativ behandling av tromboflebitt av den nedre ekstremiteter betydelig rolle for antikoagulerende medikamenter som reduserer blodlevring tid og derved redusere faren for blodpropp. Hvis pasienten har kontraindikasjoner for antikoagulasjon (åpen form av tuberkulose, gastrisk ulcus og duodenal ulcus, ferske sår, tilbøyelighet til blødning), i dette tilfelle kanskje holder hirudotherapy (behandling med lut).

For å forbedre venøs veggen hos pasienter med tromboflebitt i nedre ekstremiteter, brukes venotoniske midler.

Ved dannelsen av en flytende trombus, ledsaget av høy risiko for tromboemboliske komplikasjoner, er kirurgisk inngrep angitt, hvis formål er å installere et cava filter i den nedre vena cava på et nivå under nyrene.

Med purulent tromboflebitt av overfladiske vener i underbenene utføres Troyanov-Trendelenburg-operasjonen.

Etter reduksjon akutt inflammasjon i pasienter med tromboflebitt av den nedre lemmer er rettet mot sanatorium behandling (vist fysioterapi, radon eller hydrogensulfid bad).

Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Korrekt organisert ernæring skaper de nødvendige forutsetninger for å forbedre tilstanden til pasienter, forkorter betingelsene for rehabilitering, reduserer risikoen for tilbakefall. Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter bør gi:

 • styrke venøs veggen;
 • forbedring av reologiske egenskaper av blod;
 • normalisering av pasientens kroppsvekt.

Pasienter bør nøye observere vannregimet. I løpet av dagen bør du drikke minst to liter væske. Det er spesielt viktig å overvåke mengden væske som forbrukes i varmt vær, da overdreven svetting kan føre til fortykning av blodet.

Dietten av pasienter med tromboflebitt i de lavere lemmene i en tilstrekkelig mengde av friske grønnsaker og frukt som skal inkluderes som gir kroppen med vitaminer og sporelementer, er det nødvendig å øke tonen i veneveggen.

Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter inkluderer følgende produkter:

 • vegetabilske oljer av kaldpressing (det er ønskelig å bruke linolje daglig for salatdressing);
 • meloner (vannmelon, melon, gresskar);
 • ingefær, kanel;
 • løk, hvitløk, løvgrønnsaker;
 • kakao, sjokolade;
 • alle slags frukt, bær;
 • fettfisk.

Spesielt nyttig for tromboflebitt i nedre ekstremiteter er kirsebær og bringebær. De inneholder en naturlig anti-inflammatorisk substans - salicylsyre, som ikke bare reduserer aktiviteten til den inflammatoriske prosessen, men har også noen antikoagulerende effekt.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Komplikasjoner av trombofleitt i underekstremiteter kan være:

 • tromboembolisme av lungearterien;
 • streptokokk lymphangitt;
 • hvit smertefull phlegmasia (assosiert med spasme som kommer sammen med trombosert venesår);
 • blå smertefull phlegmasia (utvikler seg i det berørte lemmet med nesten fullstendig blokkering av den venøse utstrømningen av blod);
 • purulent smelting av tromben, noe som kan føre til dannelse av en abscess, flegmon og i alvorlige tilfeller forårsake sepsis.

outlook

Prognosen for tromboflebitt i nedre lemmer er alvorlig. I mangel av tilstrekkelig behandling i 20% av tilfellene, avsluttes sykdommen med utvikling av lungeemboli, noe som forårsaker død hos 15-20% av pasientene. Samtidig kan tidsriktig avtale av antikoagulant terapi redusere dødeligheten med mer enn 10 ganger.

Nyttig for tromboflebitt i nedre ekstremiteter kirsebær og bringebær. De inneholder en naturlig anti-inflammatorisk substans - salicylsyre, noe som reduserer aktiviteten til den inflammatoriske prosessen og har noen antikoagulerende effekt.

forebygging

Forebygging av trombofleitt i nedre ekstremiteter bør omfatte følgende tiltak:

 • rettidig deteksjon og aktiv behandling av sykdommer i venene i underlivet;
 • sanitet av foki av kronisk infeksjon i pasientens kropp;
 • tidlig aktivering av pasienter i den postoperative perioden;
 • aktiv livsstil;
 • riktig ernæring;
 • Overholdelse av vannregimet
 • Obligatorisk bruk av komprimeringsstrikk for åreknuter i underekstremiteter.

Ved kronisk tilbakevendende trombofleitt i nedre ekstremiteter bør en forebyggende behandling av sykdommen utføres kvartalsvis for å forhindre forekomst av eksacerbasjoner. Det bør omfatte utnevnelse av phleboprotectors og fysioterapeutiske prosedyrer (laser, magnetisk terapi).

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

tromboflebitt

17. februar 2012

tromboflebitt Er en inflammatorisk prosess av akutt natur som oppstår i veggene årer. I dette tilfellet dannes en vene trombe.

I utviklingen av denne sykdommen er mange forskjellige faktorer av betydning. Således har utviklingen troboflebita hos mennesker avhenger av strømnings og langsomme endringer i blod sammensetning, nærvær av en abnormitet i blodpropp prosessen, tilstedeværelse av skade eller sykdom i den vaskulære veggen, tilstedeværelse av allergier, infeksjoner, neurotrofiske og endokrine forstyrrelser.

Tromboflebitt rammer oftest pasienter som tidligere har blitt diagnostisert åreknuter, smittsomme sykdommer av purulent natur, svulst, plager i kardiovaskulærsystemet. Tromboflebitt kan også være en konsekvens av kirurgiske operasjoner, spesielt hvis de utføres på bekkenorganer, alvorlig arbeidskraft, situasjoner hvor langvarig kateterisering av venene ble utført. Denne sykdommen skjer hos de som tidligere hadde skader, skader, introduksjonen antibiotika og konsentrerte medisiner intravenøst.

Symptomer på tromboflebitt

Det er akseptert å skille mellom tromboflebitt skarp, subakutt, så vel som kronisk. Hvis vi tar hensyn til prosessens art, bestemmer ekspertene purulent og purulent tromboflebitt.

Avhengig av hvor tromboflebitt er lokalisert, varierer det kliniske bildet av sykdommen, samt dets symptomer. Så er sykdommen delt inn i to typer: tromboflebitt av overfladiske vener (i de fleste tilfeller - varicose-dilated) og tromboflebitt i nedre ekstremiteter (dyp venetromboflebitt).

Hos pasienter med akutt tromboflebitt av overfladiske vener i underbenene utvikler sykdommen hovedsakelig i åreknuter. Den vanligste lesjonen er en stor saphenøs vene. Samtidig føles personen akutte smerter av et trekkkarakter langs tromboset venen. Noen ganger øker en pasient med akutt tilstand kroppstemperaturen til 37,5-38 ° C. I den berørte venen er det hyperemi av huden, lokal hyperemi, samt følelse av ømhet i palpasjon. I noen tilfeller kan en stigende tromboflebit av en stor saphenøsvein utvikle seg og som en konsekvens en trussel pulmonal tromboembolisme.

Personer med akutt dyp vene tromboflebitt shin kliniske symptomer avhenge av hva plassering og omfang av blodpropp, samt antall årer, noe som rørte en smertefull prosess. Generelt begynner sykdommen akutt: i kalvemuskulaturen er det smerte, en følelse av å riste underbenet. Denne følelsen er spesielt forverret hvis nedre benet senkes. Pasientens kroppstemperatur stiger. Vises ødem i de distale delene av underbenet, en liten cyanotisk hudtone vises. Noen dager senere på bena, magen, lårene, blir et nettverk av overfladiske vener som ser dilatert, merkbar. Etter at pasienten bøyer foten i bakre stilling, oppstår en skarp smerte i kalvemuskulaturen. Også for tromboflebitt i nedre lemmer, oppstår smerte under palpasjon av gastrocnemius muskel. Ved diagnosen dyp tromboflebitt trekker spesialisten oppmerksomhet på tilstedeværelsen av følgende tidlige tegn. Dette er symptom på Moses (manifestasjon av smerte i prosessen med å klemme på shin i anteroposterior retning og fravær av smertefølelser, hvis du klemmer underbenet på sidene); Opice-Ramines symptom (Visning av en skarp smerte under blodåre tibia etter at trykket i mansjetten blodtrykksmåler, overlagret over kneet er hevet til 40 - 45 mm Hg.;. Lovenbergs syndrom (Visning av en skarp smerte under blodåre tibia etter at trykket i mansjetten blodtrykksmåler, overlagret på det midterste tredjedel av tibia, stiger til 60 til 150 mm Hg. Artikkel).

I tilfelle av tromboflebitt i lårbenen er de karakteristiske tegnene på venøs utstrømningsforstyrrelse mindre uttalt. Smerte i dette tilfellet skjer nær adductor muskler i hofte. Under undersøkelsen av denne sykdommen er det et lite ødem og forstørrelse av subkutane årer. Med tromboflebitt i den felles femorale venen er det en skarp smerte i beinet, dets uttalt ødem og manifestasjon cyanose. Pasienten viser også kulderystelser, forhøyet kroppstemperatur. Etter en stund blir de forstørrede overflatene på toppen av hoften fremtredende, i lyskeområdet.

Den mest alvorlige sykdommen er manifestert når tromboflebitt i ilio-femoral segmentet av hovedvenen. I utgangspunktet føles en person smerte i livet og sakrum, så vel som i underlivet på den berørte siden. Med denne tilstanden er det generell ulempe, kroppstemperaturen øker noe. Hvis pasienten utvikler seg flotasjonstromb, så er hovedtegnet av dette tromboembolisme av lungearteriene. Hvis det er fullstendig tilstopping i hofte vene, en skarp smerte manifesteres i lysken, på hele lem strekker alvorlig hevelse, som ruller på setet og lysken, så vel som på bukveggen. I begynnelsen er ødemet mykt nok, men etter en stund blir det hardt og tykkere. Dette endrer hudfarge: det blir hvitt eller lilla, med et utbredt venøst ​​mønster. Pasientens kroppstemperatur øker til 38-39 ° C, en sterk slapphet, kuldegysninger, tegn på beruselse av kroppen.

Som en alvorlig komplikasjon av tromboflebitt i nedre lemmer, oppstår tromboembolisme av lungearteriene iblant.

Hvis akutt tromboflebitt blir purulent, utvikles flere abscesser langs tromboset. En konsekvens av denne patologien kan være flegmon av lemmer.

Ved kronisk tromboflebitt er sykdomsforløpet forlenget: sykdommen kan vare enda flere år.

Diagnose av tromboflebitt

Som regel fører diagnosen "tromboflebitt" ikke til vanskeligheter for spesialister. I diagnostisk prosess brukes spesielle instrumentelle undersøkelsesmetoder. Diagnosen er enkel å etablere, ved hjelp av rheovasografi eller ultralyddopplerografi. En nøyaktig og detaljert diagnose kan etableres ved bruk av ultralyd duplex angioscanning med fargekoding av blodstrøm. Resultatet av denne studien er detaljert informasjon om tilstanden til venene, tilstedeværelsen av trombotiske masser, samt å vite nøyaktig om trombosens natur. Laboratoriediagnose i dette tilfellet er ikke en informativ metode. Så, analysen av blod tillater å bestemme bare moderat uttrykte tegn på den inflammatoriske prosessen.

Behandling av tromboflebitt

Radikal behandling av tromboflebitt består i kirurgisk inngrep. En slik operasjon er en pålitelig metode som beskytter mot spredning trombose i fremtiden, og forhindrer også komplikasjoner av sykdommen og dets tilbakefall. Hvis sykdommen utvikler seg i tidligere uendrede årer, er det også mulig å bruke konservative terapier for tromboflebitt. Men med utviklingen av stigende tromboflebit av en stor og liten saphenøsve av en progressiv type, utføres en nødoperasjon for å forhindre dyp venetrombose, og også for å sikre kvalitet forebygging av tromboembolisme.

Hvis pasienten er diagnostisert med overfladisk tromboflebit av fot og underben, kan de konservative behandlingene som foreskrives av legen, brukes på poliklinisk basis. En person kan fortsette å lede et aktivt liv, men samtidig følge legenes anbefalinger. Så, det berørte lemmet flere ganger i løpet av dagen, bør holdes en stund i forhøyet stilling. For terapi i dette tilfellet, bruk ofte bandasjer med heparin salve, kaldt. Også, pasienten er ofte anbefalt avtale av midler med antiinflammatorisk og reduserer stillestående fenomenet blodårer handling. Effektiv i dette tilfellet indometacin, venoruton, Aescusan, troksevazin. Hvis det oppstår betennelse i vevet ved siden av venen, er det mulig å bruke antibiotika og sulfanilamidpreparater. UHF-terapi brukes også til å behandle tromboflebitt. Det er veldig viktig å regelmessig bandasje lemmen med en fleksibel bandasje. Under behandlingen oppfordres pasienten til å drikke rikelig med vann, men du bør vurdere om det er noen kontraindikasjoner for dette.

Pasienter med dyp venetromboflebitt gjennomgår bare behandling på et sykehus. I begynnelsen ble han vist strenge tilslutning til sengen hviler. Samtidig er det nødvendig å ligge slik at den berørte lemmen økes med ca. 15-20 ° og bandasjeres med et elastisk bandasje. Parallellbehandling utføres ved innføring av streptase, urokinase streptokinase og intravenøs infusjon heparin, reopoliglyukina, pentoxifylline.

Ca. fra femte til tiende dag, anbefales pasienter å gå tilbake til en aktiv livsstil. For å gjøre dette, er de tildelt spesiell terapeutisk gymnastikk. I de første dagene med trening utføres i utsatt stilling - dette er flekk og forlengelse av foten. Etter noen dager utføres slike øvelser allerede sitte, senere anbefales det å ta dosert vandring. Men samtidig må benet være riktig bandert med elastisk bandasje.

Også for behandling av akutt tromboflebitt brukes noen ukonvensjonelle behandlingsmetoder. Girudinoterapiya (leeches) brukes til å behandle de pasientene som har kontraindikasjoner mot antikoagulantbehandling. Det er imidlertid en rekke kontraindikasjoner for denne metoden for behandling: anemi, graviditet og andre.

Etter at behandling av akutt tromboflebitt er over, er det nødvendig å gjennomgå et utvinningskurs under forholdene på feriestedet, og ta radon- eller hydrogensulfidbad flere måneder senere.

Som regel er prognosen for personer med akutt overfladisk tromboflebitt gunstig. Men etter denne sykdommen utvikler folk flest kronisk venøs insuffisiens. Med en slik sykdom utvikler en person edematøs smertefull form for post-tromboflebitisk syndrom, erysipelas, trophic ulcers. Som en konsekvens kan en person permanent miste sin evne til å jobbe.

Forebygging av tromboflebitt

For å forhindre forekomst av tromboflebitt, bør kroniske og kroniske lidelser i venene behandles på en rettidig og korrekt måte. For å sikre kvalitet forebygging av tromboflebitt, bør pasienter med åreknuter konsulteres og undersøkes av spesialister og følge instruksjonene. Svært viktig forebygging av sykdommen hos gravide kvinner: kvinner som er utsatt for åreknus, er det nødvendig å ha spesielle kompresjonstrømper, gjennomgå regelmessig en terapeutisk massasje. Det er spesielt viktig å følge disse anbefalingene i andre halvdel av graviditeten.

Personer som gjenoppretter fra kirurgi anbefales å praktisere fysioterapi og massasje. Det er viktig å regelmessig bruke klær med kompresjonsegenskaper, elastiske bandasjer. Hvis pasienten foreskrives intravenøs infusjon av visse legemidler, bør det tas særlig hensyn til at alle normer for asepsis og antiseptika overholdes. Trenger ikke å bruke benårer til infusjon.

Matvanene har også en innvirkning: er det viktig å ikke misbruke animalsk fett, for fett kjøtt, dietten inkluderer ulike vegetabilske oljer, bær, grønnsaker og andre matvarer med et høyt innhold rutine og askorbinsyre.

Viktig og daglig aktivitet: du må gå oftere, bade og sykle. Mens du hviler, hold beina regelmessig forhøyet for å øke blodstrømmen. Når du sitter, ikke krysse. Kvinner bør ikke alltid bruke sko med hæl: daglig sko skal ha en hæl ikke høyere enn fem centimeter.

Det er nødvendig å unngå overeating, fordi overvekt er også predisponerende for sykdomsfaktoren. Å provosere en sykdom for varmt bad, løft av vekter, mottak av hormonelle legemidler kan.

Spesielt nøye overvåke overholdelse av disse reglene for personer som er avhengige av årer, så vel som gravide.

Les Mer Om Fartøyene