Tromboflebitt i svangerskapet enn farlig

Trombose - livslang koagulering av blod i fartøyets lumen.

Dyp venetrombose betraktes som en potensielt livstruende sykdom. Trombose av hovedårene i lår og bekken kan skyldes den primære lesjonen av dypårene i underbenet eller ileum-femorale årer. I de første 3-4 dagene på grunn av svak fiksering av trombuset til fartøyets vegg, kan separasjonen oppstå med etterfølgende PE og dets grener. Etter 5-6 dager etter sykdomsbegyndelsen, legges betennelse i fartøyets intima til den patologiske prosessen, noe som letter fiksering av tromben.

O22.3 Dypflebotrombose under graviditet.

Etiologi og patogenese av dyp venetrombose

Årsakene til trombose er:
• Stasis av blod;
• skade på endotelet av vener;
• Økt blodkoagulasjonsaktivitet.

Redusert blodstrøm intensitets nedre ekstremiteter vener hos gravide kvinner er forårsaket av trykket på bekken fartøyene forstørrede livmoren, opphopning av intern og felles bekken vene på grunn av økt strøm av blod fra intervillous plass, redusert tone av veneveggen, vener, relativ valvulær insuffisiens.

Skader på endotelet av vener hos gravide og økt aktivitet av hemostasesystemet skyldes virkningen av smittsomme, giftige, immunfaktorer, og oppstår også ved hypoksi. En økning i aktiviteten til det koagulerende blodsystemet under graviditet skyldes en økning i innholdet av fibrinogen, protrombin, faktorene VII, VIII, IX, X.

De viktigste trombose risikofaktorer under svangerskap er ansett fylte gravide kvinner (over 35 år), kollagen (for eksempel, systemisk lupus erythematosus, er tilstedeværelsen av lupus antikoagulant), lang mottak av orale prevensjonsmidler før graviditet, tilstedeværelse av mer enn fire paritet, arvelig antitrombin III-mangel, protein C og S, samt disfibrinogenemii, paroksysmal nattlig hemoglobinuri; tromboembolisme eller traumer (med brudd på integriteten til endotelet) i anamnesen; homocystinuri; nefrotisk syndrom; langvarig sengestøtte.

KLINISK BILLEDE (SYMPTOMER) AV THROMBOSIS I FREKVENS

Klinisk skille mellom dyp venetrombose i underbenet og ileo-femoral (eller oemoral) trombose. Embolier i lungearterien kommer fra disse karene i 80-90% tilfeller av PE.

Det kliniske bildet av trombose i dype vener er kjennetegnet ved de følgende symptomer: vedvarende svelling av benene, eller hele den nedre ekstremitet, en følelse av tyngde i bena, "blank" huden på lemmet som klart skiller figuren av saphenous vener (Pratt symptom); smerte spre seg langs den indre overflate av foten, Shin eller lår (Payra symptom), men også i leggen, popliteal fossa, lyske (langs den vaskulære bundle); en økning i omkretsen av det berørte lemmet; tegn på beruselse (hyppig puls, feber, hodepine).

Dyp venøs trombose har klassiske kliniske manifestasjoner i bare halvparten av observasjonene, og den første av disse kan være PE.

DIAGNOS AV THROMBOSIS I UTVIKLING

Diagnose er basert på vurdering av graviditetsklager, pasientens historie, kliniske symptomer.

HISTORIE

I anamnesen hos gravide kvinner med dyp venetrombose i nedre ekstremiteter forekommer de oftest:

• yrke forbundet med langvarig opphold på føttene;
• brudd på fettmetabolismen;
• kardiovaskulære sykdommer;
• forstyrrelser i blodkoaguleringssystemet med fenomener hyperkoagulasjon;
Infeksjonssykdommer;
• langvarig bruk av kombinert oralt prevensjonsmidler;
• ta glukokortikoider
• Komplikasjoner av graviditet (gestose, anemi);
• Langvarig sengestøtte.

FYSISK STUDIE

Diagnose utføres i fellesskap av en fødselslege-gynekolog og en vaskulær kirurg. Utfør en undersøkelse og palpasjon av beina.

LABORATORIUMSTUDIER

Utfør en generell blodprøve, hvor du tar hensyn til leukocyttformelen.
Bestem koaguleringssystemets tilstand, vurder følgende parametere:

• APTTV;
• koagulogram;
• protrombinindeks;
• fibrinogen;
• aggregering av blodplater;
• Oppløselige komplekser av fibrinmonomerer;
• D-dimer.

INSTRUMENTAL FORSKNING

For å bekrefte dyp venetrombose utføres dopplerografi, hvor permeabiliteten av venene vurderes, detekteres tilstedeværelse og lokalisering av trombi, og ventilapparatet bestemmes. Hvis det er nødvendig å avklare diagnosen, utfør flombografi.

DIFFERENTIAL DIAGNOST

Differensiell diagnose utføres med følgende sykdommer:

Dråp av gravide kvinner;
• lymfødem;
Tromboflebitt av overfladiske vener av bena;
• kronisk arteriell insuffisiens
• slitasjegikt og polyarthritis.

EKSEMPEL PÅ DIAGNOSFORMFORMERING

Graviditet er 32 uker. Akutt trombose av dype åre av høyre tibia.

Behandling av dyp venetrombose under graviditet

MÅL FOR BEHANDLING

Restaurering av venøs utstrømning av blod gjennom dype vener av nedre ekstremiteter.

IKKE-MEDICAMENTAL BEHANDLING AV THROMBOSIS I FREKVENS

For å utføre behandling, overføres den delurente kvinnen til et kirurgisk sykehus uten feil, foreskrev strenge sengestøtter, elastisk kompresjon av beina, og gir dem en forhøyet stilling.

MEDICAMENTAL BEHANDLING AV THROMBOSIS I FREKVENS

Behandlingen med ufraksjonert heparin begynner med en dose på 5000-10 000 IE (intravenøst ​​struino), hvorefter infusjonen fortsetter med en hastighet på 1000 IE / time under kontroll av APTT. Det er nødvendig å øke APTT med 1,5-2 ganger i forhold til kontrollindeksen. Resultatene av randomiserte forsøk har vist at hepariner med lav molekylvekt er å foretrekke for unfractionert heparin ved behandling av dyp venetrombose.

Terapi fortsetter i 10-14 dager eller mer.
I den påfølgende overgang til innføring av lavmolekylære hepariner, for eksempel kalsium supraparrin, 0,3 ml (7500 U) subkutant.

Antikoagulanter av indirekte virkning er ikke foreskrevet for gravide kvinner.

I behandlingen foreskrev også acetylsalisylsyre til 0,002 g / dag, pentoksifillin 200 mg to ganger daglig. legemidler som forbedrer mikrosirkulasjon og reologiske egenskaper av blod og antibiotika.

Kirurgisk behandling

Når en flotasjonstromb er oppdaget, plasseres et cava filter i den nedre vena cava. Også andre typer operasjoner utføres som forhindrer trombusmigrasjon i lungesystemet, etterfulgt av trombolytisk og antikoagulant terapi.

INDIKASJONER FOR HØRING AV ANDRE EKSPERTER

I nærvær av en flytende trombus av hovedvenen, som utgjør en risiko for PE, er det nødvendig å konsultere en kirurg for å løse problemet med muligheten for å forhindre denne komplikasjonen kirurgisk (installere et cava filter).

INDIKASJONER FOR HOSPITALISERING

Behandling av dyp venetrombose i bena utføres kun på sykehus.

EVALUERING AV EFFEKTIVITET AV BEHANDLING

Kriteriet for effektiviteten av legemiddelbehandling er gjenoppretting av blodstrøm gjennom de berørte karene, som bestemmes av Doppler.

VALG AV VARIGHET OG METODE FOR RHODO RAZRASHENIYA

Taktikken for behandling av graviditet avhenger av sin betegnelse. Hvis det er en dyp venetrombose i I-trimesteren, kan graviditeten forlenges dersom det ikke foreligger røntgenundersøkelse.

Ved dyp venetrombose i II og III trimesterene, kan graviditet opprettholdes i fravær av andre
obstetriske komplikasjoner, forverre det kliniske løpet av vaskulær patologi.

Dersom trombose er ikke farlig fra det synspunkt av den mulige forekomst av lungeemboli er avleverings utføres kan være både vaginalt og ved COP, avhengig av obstetrisk situasjon. Således er administrasjon av natriumheparin bør avsluttes i 6 timer før levering, og kan gjenopptas etter 6 timer deretter.

I tilfelle at det er en flytende trombose, som utgjør en risiko for PE, kan leveranse gjennom naturlig fødsel bare være mulig etter implantasjon av cava filteret. Hvis et cava filter ikke er installert, utføres leveransen av keisersnitt i kombinasjon med plaging av den dårligere vena cava med mekanisk sutur mot en bakgrunn av komplisert antitrombotisk terapi.

Trombofili og graviditet - er det mulig?

Tromboflebitt er en lidelse som forårsaker organismenes tilbøyelighet til å danne blodpropper. Det kan være forbundet med genetiske feil eller med fysiologiske lidelser. Denne sykdommen manifesterer seg på forskjellige måter. Ofte får det seg ikke til å føle seg, men i tilfelle noen faktorer, for eksempel traumer, kirurgisk inngrep, immobilisering av lemmer eller graviditet, kan det oppstå alvorlige problemer på grunn av denne lidelsen.

Det er flere typer trombofili. Først av alt skiller de seg ut ervervet og arvelig, eller medfødt, trombofili. Oppkjøpt trombofili oppstår bare som et resultat av ulike skader eller operasjoner.

Medfødt trombofili overføres ved arvelighet eller oppstår som følge av eventuelle mutasjoner. En slik trombofili kalles også genetisk, som det er i dette tilfellet at man kan snakke om brudd på genetisk nivå.

I tillegg er disse typene trombofili preget, slik som:

 • gemotogennuyu, Når koagulering, fibrolitolytiske og anti-reverserende systemer endres. Denne typen sykdom anses som den farligste, i noen tilfeller utgjør den en fare for pasienten. Dette gjelder spesielt når det gjelder hemotogen trombofili under graviditet. Det er denne typen som kan føre til funksjonshemming eller død av pasienten;
 • vaskulær, Dette inkluderer brudd som aterosklerose, vokulit og lignende sykdommer;
 • hemodynamisk, forbundet med brudd på sirkulasjonssystemet.

Hva er farlig trombofili i svangerskapet?

Ofte arvelig eller genetisk trombofili under graviditet manifesterer seg for første gang. Dette er knyttet til at kvinnen "i posisjon" opptrer den tredje sirkulasjonen av blodsirkulasjon - placenta, og dette er en ekstra byrde på sirkulasjonssystemet.

I tillegg har placentasirkelen en rekke funksjoner som bidrar til dannelsen av blodpropper. Spesielt er placenta helt blottet for kapillærer. Moderens blod fra arteriene går direkte til moderkaken, der det strømmer mellom villi av korionen, hvorfra det kommer inn i navlestrengen.

I tillegg er en av de fysiologiske egenskapene til en gravid organisme en økning i koagulering av blod. Dette er nødvendig for å redusere blodtap under arbeidskraft eller i tilfelle av andre komplikasjoner, som for eksempel abstinens eller abort. Økt koagulabilitet øker imidlertid også risikoen for blodpropper. Men i tilfelle med medfødt trombofili under svangerskapet, er denne risikoen så høy.

Hva er farlig for denne tilstanden? Merkelig nok er det dannelsen av blodpropper. Ofte dannes trombi i karene som fører til morkaken. Som et resultat er fosteret hypoxisk, i kroppen sin, stanser næringsstoffer ikke å strømme.

Avhengig av antall blodpropper og graden av tilstopping av blodårer, kan det føre til en morkakeløsning, morkakesvikt, fosterets misdannelser eller død, samt falming graviditet, abort og for tidlig fødsel.

Som regel vises for første gang noen komplikasjoner etter 10 uker. Det er ingen tegn på effekten av trombofili på graviditet på et tidligere tidspunkt, men det er ekstremt sjeldent i de tidlige dager. Det antas at opptil 10 uker med trombofili ikke påvirker graviditeten.

Den andre trimesteren går som regel mer eller mindre rolig. Neste gang risikoen for komplikasjon utvikler seg i tredje trimester. Vanligvis etter 30 uker. På dette tidspunkt utvikler fyto-placenta-mangel eller -avdrivning, samt alvorlige former for gestose, svært ofte.

Diagnose av tromboflebitt

Dessverre er diagnosen trombofili ekstremt vanskelig. Selv symptomene på graviditeten er veldig tvetydige. Dommer for deg selv: tyngde i bena, tretthet, smerte i nedre lemmer. Alt dette kan vel være et symptom på åreknuter eller bare snakke om tretthet. I tillegg er diagnostiske metoder ekstremt komplekse og dyre. Å gjennomføre alt på rad er ikke tilrådelig, fordi trombofili er svært sjelden, bare hos 0,1-0,5% av mennesker.

Derfor, dessverre, lærer kvinner oftest om diagnosen etter en eller flere mislykkede graviditeter. Og så, hvis de finner en god og grundig lege. Så valget av gynecologist og obstetrician bør bli betalt mye oppmerksomhet, helsen til moren og hennes barn er ofte avhengig av dette.

Hvilke faktorer gjør at leger spretter opp ørene og utfører tester for trombofili? Det er flere av dem, spesielt:

 1. Vanlig abort, det vil si tilstedeværelsen i fortiden av 2 eller flere graviditeter som resulterte i fading utvikling, abort eller for tidlig fødsel, barnets død;
 2. Tilstedeværelsen av alvorlige komplikasjoner i tidligere svangerskap, som fosteropplevelsessykdom, placentaavløsning, alvorlige former for gestose;
 3. Utseendet av trombi på bakgrunn av hormonell prevensjon;
 4. Tilstedeværelsen av trombotiske komplikasjoner hos slektninger til en kvinne under 50 år;
 5. Flere mislykkede IVF-forsøk;
 6. Tilstedeværelsen av trombotiske komplikasjoner i kvinnen selv.

Identifikasjon av en av disse faktorene bør være årsaken til at pasienten skal konsultere hemologi og genetikk, samt en ytterligere undersøkelse for påvisning av trombofili. Det utføres i flere etapper og inkluderer en hel rekke analyser, screenings og lignende.

Behandling av tromboflebitt hos en gravid kvinne

Ved påvisning av trombofili under svangerskapet, utnevnes behandlingen umiddelbart. Behandlingsforløpet er foreskrevet av en gynekolog, sammen med en genetiker og en hemolog. Den består som regel av en medisinsk del, en diett og et bestemt regime, som må følges nøye.

Medisinsk del inkluderer antikoagulantia, det vil si stoffer som reduserer blodkoagulasjon. Alle legemidler er foreskrevet, basert på den spesifikke situasjonen og indikasjonene.

diett med tromboflebitt inkluderer også de produktene som reduserer blodproppene. Disse inkluderer sjømat, tørket frukt, bær, ingefær.

I tillegg anbefales det at pasienter med trombofili bruker regelmessig, langsom gange, svømming eller trening. Bruk kompresjonsundertøy, gjør selvmassasje. Alt dette bidrar til forbedring av blodstrømmen, som i sin tur hindrer dannelsen av blodpropper. Men det anbefales ikke å stå i slike tilfeller i lang tid.

Så hvis en kvinnes arbeid er forbundet med en langvarig på ett sted, er det bedre å finne en annen aktivitet eller snakke med myndighetene om endringer i arbeidsforholdene. I tillegg er det ekstremt ikke anbefalt å løfte og bære vekter.

Og selvfølgelig må vi ikke glemme at graviditet hos kvinner med trombofili bør fortsette under konstant og grundig tilsyn med leger. En kvinne må besøke en gynekolog regelmessig, så vel som en gemologist.

Det viser seg således at trombofili ikke er en dom, ikke et synonym for infertilitet. Hvis du overholder alle anbefalinger fra leger, er sjansene for å bære og gi et sunt barn stor nok. Det er sannheten en ny nyanse: å informere barnet før de 40 uker som er utnevnt til en trombofili, viser nesten aldri det. Vanligvis foregår fødsler i en periode på 35-37 uker. Dette anses som et godt resultat.

Legg merke til at en for tidlig baby ikke betyr et sykt barn. Med moderne medisin kan du ta vare på barn født på en mye tidligere dato. Derfor er det bare viktig for en kvinne å huske om risiko, og å tro på det beste.

Planlegger graviditet med trombofili

En svært viktig faktor ved vellykket fødsel av et barn er planlegging av graviditet med trombofili. Faktisk er behandling av trombofili når du planlegger graviditet ikke mye forskjellig fra behandling etter unnfangelse. Men pluss denne tilnærmingen i forebygging, og for å hindre utviklingen av problemer, er det alltid lettere å løse dem etter manifestasjonen.

Graviditet og tromboflebitt: Risiko, symptomer, behandling

Derfor er kvinner som er predisponert for fremveksten av tromboflebitt, det er nødvendig under graviditeten å bli observert hos den aktuelle spesialistflebologen. Han skal utvikle et behandlingsregime, en kvinne må overholde alle medisinske anbefalinger og drikke foreskrevet medisiner før graviditetens slutt. Det må tas i betraktning at tromboflebitt kan forekomme både under graviditet og etter fødsel.

Årsaker og symptomer

Tromboflebitt er en sykdom i vener relatert til et stort spekter av sirkulasjonssystem. Det er preget av betennelse i karets vegger og dannelse av en trombose i deres lumen. Dette foregår av et brudd på integriteten til venenees vegger som et resultat av traumer til skallet.

På et sted der det er slike brudd, forringes blodstrømmen. Og siden blod av en gravid kvinne er svært tett, skaper dette gunstige forhold for dannelsen av blodpropp.

I de fleste tilfeller er tromboflebitt hos gravide kvinner en komplikasjon av åreknuter. Det er en rekke faktorer som predisponerer for utviklingen av denne patologien. Blant dem er det nødvendig å merke seg følgende:

 • Tilstedeværelse av anamnese av sykdommer i årer og kar
 • blodsykdommer;
 • hypertensjon;
 • kardiovaskulære patologier;
 • tar for lang tid hormonelle stoffer;
 • nedsatt blodpropp;
 • smittsomme sykdommer under svangerskapet;
 • toksisose og preeklampsi;
 • fedme og overvekt.

Tilstedeværelsen av signifikant overflødig vekt påvirker utstrømningen av blod negativt, og mangelen på motorisk aktivitet forårsaker en forverring av tonen i venene og karene. Kardiovaskulære patologier forstyrrer også normal blodstrøm.

Hos gravide utvikler tromboflebitt av overfladiske og dype vener, som dannes i det små bekkenet og underlempene. Første tegn på sykdommen finnes bare i tredje trimester av svangerskapet.

Alle mulige endringer i maksimumet er uttrykt, siden ved graviditetens slutt er det en økning i vekt, kvinnen blir inaktiv, og i tillegg tilsettes fysiologiske endringer i blod.

Tromboflebitt på beina har et lettere kurs, som det viser seg visuelt, og kvinnen har mulighet til å oppdage undersøkelsen i tide og begynne behandling. Symptomer på slik tromboflebitt er som følger:

 • oppblåsthet og cyanose av venene som følge av hyperemi;
 • økt temperatur på huden, på stedet av betent venen;
 • ømhet i blodflaten under palpasjon;
 • puffiness i stedet for venøs betennelse.

Dette er lokale symptomer, men i løpet av utviklingen av sykdommen kan det være tegn på generell forgiftning av kroppen. De er ekstremt uønskede for en gravid kvinne, da de kan påvirke fosterets fosterutvikling og kvinnens ytterligere tilstand negativt.

Diagnose og behandling

Tromboflebit under graviditet skal diagnostiseres så tidlig som mulig for rettidig behandling. I tillegg vil dette forhindre utvikling av mulige komplikasjoner. Diagnose av sykdommen er basert på klager fra en kvinne og undersøkelse, samt laboratorie- og instrumentelle undersøkelsesmetoder.

Under undersøkelsen er det nødvendig å avgjøre om kvinnen har åreknuter og om det er hevelse. En total blod- og urintest, en biokjemisk blodprøve og et koagulogram foreskrives.

Spesielle diagnostiske metoder utføres også for å bestemme blodkonsentrasjonen - D-dimer. Ved hjelp av ultralyd duplex skanning av fartøy, vurderes tilstanden til de berørte årene og egenskapene til sirkulasjonen i dem.

Regnskap for slike fakta som svangerskaps alder, stadium og symptomer på sykdommen, er sannsynligheten for mulige risikoer og komplikasjoner, bør danne grunnlag for valg av midler og metoder for behandling av tromboflebitt i svangerskapet.

Behandling bør ikke bare eliminere de eksisterende symptomene på sykdommen, men også hindre utviklingen av komplikasjoner.

Drogbehandling med tromboflebitt utføres under hensyntagen til graviditetstilstanden. Gravide kvinner er ikke foreskrevet antibiotika og indirekte antikoagulantia. For dem er følgende grupper av legemidler tillatt:

 • trombolytika;
 • flebotoniki;
 • direkte antikoagulantia;
 • heparin;
 • antihistaminer;
 • antiinflammatoriske legemidler.

Trombolytika er en gruppe medikamenter som er uunnværlig for tromboflebitt, som har evne til å oppløse de dannede trombiene. Phlebotonics opprettholder vaskulær tone og fremmer flyt av venøst ​​blod fra nedre ekstremiteter.

Hvis prosessen med venøs utstrømning er normal, vil risikoen for blodpropper, med alle konsekvenser, bli betydelig redusert. Antikoagulanter forhindrer også dannelsen av trombi ved å hemme koagulerbarheten av blod. Etter behandling med antikoagulantia, reduseres risikoen for trombose.

Kirurgiske metoder for behandling av tromboflebitt i svangerskapet brukes bare i kompliserte tilfeller av sykdommen. Planlagt kirurgisk behandling av gravide er ikke utført.

Tromboflebitt i svangerskapet: effektive behandlingsmetoder

Graviditet, selv om det er en lykkelig levetid for hver kvinne, forårsaker ofte mange helseproblemer for fremtidens mor. En av de vanligste patologiene i svangerskapet er tromboflebitt under graviditet. Denne sykdommen oppstår hos kvinner i ulike aldre, kan utvikle seg som en uavhengig sykdom, og virker også som en komplikasjon av en tidligere utviklet sykdom. Patologi er assosiert med et brudd på det vaskulære systemet til en kvinne, noe som ofte kompliserer bevegelses- og leveringsprosessen. Tidlig diagnose av sykdommen og medisinsk behandling vil unngå alvorlige problemer i fremtiden.

Årsaker til tromboflebitt

I løpet av svangerskapet gjennomgår kroppene til hver kvinne alvorlige endringer. Alle organer og systemer blir rekonstruert for å sikre en fosterutvikling. Sirkulasjonssystemet gjennomgår også noen endringer. Under fødsel, mister kvinner ofte store mengder blod. Sirkulasjonssystemet ser ut til å forberede seg på erstatning for tap. Sammensetningen av blodet i en kvinne endres, og det fortykker også. I fremtiden gir slike endringer bedre ernæring for fosteret og morens oksygen, og bidrar også til å forhindre alvorlig blødning under fødsel. Men i tillegg til de positive aspektene bidrar disse endringene til risikoen for forverring av blodstrøm og trombusdannelse. På denne bakgrunn utvikler kvinner ofte tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Følgende årsaker tilhører faktorene til å provosere sykdommer:

 1. Overvekts kroppsvekt av en kvinne. I slike tilfeller kan blodstrømmen bli forstyrret, noe som fører til utviklingen av sykdommen.
 2. En stillesittende livsstil og stillesittende arbeid. På grunn av mangel på fysisk anstrengelse, kan vener og kar miste sin tone. Som et resultat oppstår vevsvev og risiko for blodpropper.
 3. For å forhindre naturlig blodstrøm kan også ulike sykdommer i hjerte-systemet.
 4. Tidlig toksisitet av moren og de patologiske forholdene til organismen assosiert med denne prosessen.
 5. Skader av blodårer.

Tromboflebitt i svangerskapet kan oppstå når det er en eller en kombinasjon av flere faktorer. Den viktigste årsaken til sykdommen er funksjonene til moderens sirkulasjonssystem og tilstedeværelsen av en kombinasjon av faktorer som fører til sykdomsutviklingen.

Dessuten bør en mulig faktor i utviklingen av sykdom hos kvinner omfatter smittsomme sykdommens art, tidligere kirurgi, nærvær i kroppen av foci av kronisk sykdom, skade, og allergiske reaksjoner.

Viktig! Uansett årsakene til utviklingen av patologi, bør hver kvinne begynne behandling i tide. Med en uaktsom holdning til ens helse er det stor risiko for komplikasjoner for både mor og barn.

Hvordan manifesterer tromboflebitt?

Symptomene på sykdommen begynner vanligvis å komme fram i graviditetens siste trimester. Dette skyldes det faktum at det er på dette stadiet at det er en maksimal endring i sammensetningen av kvinnens blod, en nedgang i fysisk aktivitet, samt vektøkningen av den gravide kvinnen.

Hvis tromboflebitt oppstår mot bakgrunnen av åreknuter i nedre ekstremiteter, er dets manifestasjoner notert i regionen av nedre ekstremiteter. Også mange unge mødre i kort tid etter fødselen diagnostiseres med bekkenvaskulær sykdom.

Tegnene på sykdommen inkluderer følgende manifestasjoner:

 • vener i området av berørte områder er fulle av blod;
 • temperaturen i området av betente områder kan øke;
 • I tilfelle nederlaget i venene på de øvre lemmer er det en hevelse i hendene;
 • ømhet i venene, spesielt når presset.

I løpet av videre utvikling av sykdommen kan en kvinne utvikle tegn på generell forgiftning av kroppen. Det kan være hodepine, svakhet, ubehag, ømhet på de berørte lemmer, irritabilitet.

Tromboflebit mot bakgrunn av åreknuter er svært farlig for barnet. Den patologiske prosessen forstyrrer sunn blodstrøm, og derved begrenser tilførselen av oksygen til barnet i tilstrekkelige mengder.

I lysken i en kvinne er patologi mindre vanlig, men symptomene på sykdommen er uttalt. Dette kan være symptomer så som alvorlig smerte, hevelse av vev, forbedre både lokal og generell temperatur, kan også vises symptomer som oppkast, svakhet, og generell svekkelse av helsen.

Svært ofte utvikler tromboflebitt i bekkenet i postpartumperioden, i risikogruppen er kvinner som har gjennomgått en keisersnitt.

Hva er faren for patologi?

Mange kvinner er interessert i spørsmålet om hvor farlig tromboflebitt er og hvordan man skal føde i denne patologien? Hvis pasienten ikke får riktig oppmerksomhet og ikke begynner behandling i tide, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. De inkluderer:

 • Venøs insuffisiens av akutt natur;
 • flebitt;
 • tromboembolisme;
 • utseendet på en flytende trombus.

Ved lesjoner av nedre ekstremiteter kan en septisk prosess og risikoen for utvikling av trombose i vena cava utvikles.

Tromboflebittterapi

Behandling av patologi i svangerskapet har flere hovedmål. Først og fremst er dette symptomatisk behandling av sykdommen, samt innsats for å forhindre alvorlige konsekvenser av sykdommen. Så hva skal jeg gjøre med tromboflebitt og hvordan å forhindre farlige konsekvenser?

De viktigste metodene for å behandle sykdommen er i stoffbehandling, samt bruk av tradisjonell medisin. Det andre alternativet brukes hovedsakelig under gjenopprettingsprosessen.

Bruk av medisiner

Medisinsk behandling på scenen med å bære et barn har mange forskjellige kontraindikasjoner. Mottak av antibiotika i denne perioden er ikke indikert, antikoagulanter anbefales heller ikke. Hovedterapien av sykdommen inkluderer preparater av følgende gruppe:

 1. Flebotoniki. Disse stoffene gir en styrende effekt på vegger og blodårer, reduserer permeabiliteten, eliminerer smerte og hevelse av vev. Disse inkluderer vasocetal, venoplant, detralex.
 2. Narkotika med en utbredt antiinflammatorisk effekt. Medisiner bidrar til eliminering av betennelse og hevelse av de berørte vevene. Dette inkluderer slike stoffer som ortofen, renensex, synmeton.
 3. Midler som fremmer blodfortynning. Dette er tiklid, klopidogrel.
 4. Antikoagulantia. Narkotika bidrar til å forhindre utseende av blodpropper. Denne gruppen inkluderer slike legemidler som warfarin, heparin.
 5. Angioprotektive midler. Beskytt sunne vegger av blodårer mot skade. Til dette formål må du bruke veuruton og andre legemidler.

Kirurgisk inngrep i svangerskapet og i postpartumperioden brukes kun i de tilfellene når det er en direkte trussel mot livet til moren eller fosteret. I slike tilfeller utføres en operasjon for å eliminere patologi.

Viktig! Alle medisiner for behandling av tromboflebitt velges strengt av en spesialist, og tar hensyn til resultatene av pasientstudien og pasientens individuelle egenskaper.

Behandling av patologi ved folkemetoder

Hjemme i løpet av gjenopprettingsperioden kan du bruke folkemidlene. Denne typen terapi må nødvendigvis diskuteres med den behandlende legen, da med feil behandling kan mange uønskede konsekvenser oppstå. Før du bruker medisiner, er det også viktig å finne ut om det er allergi mot en eller annen komponent.

Først og fremst brukes ulike kompresser og lotioner for å bli kvitt betennelse og hevelse. Populære oppskrifter inkluderer følgende:

Bruk av honning

Dette naturlige produktet har gode toniske og antiinflammatoriske egenskaper. For å forberede kompressen, bland 2 spiseskjeer med honning med 10 dråper olivenolje. Den resulterende blanding blir påført på de berørte områder og innpakket med en gassbinding. Behandlingstiden er ikke mindre enn 6-8 timer.

Behandling med kålblad

For å eliminere betennelse og smerte i det berørte området, er det nødvendig å sette et kålblad, som tidligere har smurt huden med havtornolje. Komprimeringstid er 5-6 timer.

I tillegg kan du bruke bad med decoctions av urter som kamille, streng, calendula, yarrow, St. John's Wort. De beroliger helt, lindrer den inflammatoriske prosessen, øker tonen på fartøyene.

forebygging

En av de viktigste elementene i tromboflebittbehandling er dens forebygging. For å forebygge sykdom er det viktig å følge følgende regler:

 • bruk av kompresjon lin;
 • massasje for å forbedre blodstrømmen til de berørte områdene;
 • riktig ernæring og sunn søvn;
 • rettidig tilgang til en spesialist;
 • Overholdelse av alle foreskrevne behandlingsregler.

Forsiktig og oppmerksom holdning til helsen deres vil hjelpe hver kvinne til å opprettholde helsen og unngå mange negative konsekvenser.

Kliniske manifestasjoner av tromboflebitt i svangerskapet

Allerede i de første ukene av å bære et barn i en kvinnes fysiologiske endringer begynner å skje, som er den viktigste årsaken til åreknuter, bekken og reproduktive organer. Umiddelbar deteksjon og behandling av varicose fører til utvikling av slike komplikasjoner som tromboflebitt.

Hva er denne patologien, og hva er risikoen for tromboflebitt i svangerskapet?

Typer av tromboflebitt og dens årsaker

Tromboflebitt (eller trombofili) er en sykdom hvor en tendens til å danne koagulasjoner utvikles. Patologiske prosesser hos gravide er forårsaket av endringer i blodparametere. Under prepareringen av organismen for fremtidige fødsler økes blodproppnivået for å forhindre alvorlig blødning under placenta-løsningen.

Følgende faktorer øker sannsynligheten for tromboflebitt:

 • overførte kirurgiske operasjoner;
 • reduksjon i fysisk aktivitet og dannelse av blodstasis;
 • tar hormonholdige stoffer;
 • vektig;
 • noen smittsomme sykdommer;
 • intens trening eller behovet for lang tid å være i samme posisjon.

Ganske ofte hos kvinner med åreknuter, utvikler trombofili ikke under graviditet, men flere uker etter fødselen av barnet. Derfor er det nødvendig med konstant overvåking av fødselsstatusen første gang etter fødsel og om nødvendig nødvendig behandling.

I medisin er flere former for sykdommen delt. Tromboflebitt kan være medfødt og oppkjøpt (etter skader, operasjoner, plutselige endringer i hormonbalansen).

I tillegg er thrombophilia skilt for naturen av forandringer i kroppen:

 • hematogenous omfatter rulle- og fibrinolytiske mekanismer (denne typen sykdom er ansett som de mest farlige, da det i mange tilfeller ender med nedsatt funksjonsevne, og til og med dødelig);
 • Vaskulær påvirker tilstanden til venøse vegger og kan forårsake utvikling av aterosklerose, vaskulitt og lignende sykdommer;
 • Hemodynamisk fører til forstyrrelser i blodstrømmen i kroppen.

Enn tromboflebitt truer i graviditet

I mange kvinner med denne diagnosen vises de første tegnene på sykdommen nøyaktig under graviditeten. Dette skyldes økt belastning på sirkulasjonssystemet på grunn av utseendet av en tredje sirkel av blodstrøm: fra mor til foster. Placental blodstrømmer er preget av en rekke funksjoner som også kan bidra til økt dannelse av blodpropper.

Er en slik kombinasjon som tromboflebitt og graviditet farlig? På grunn av det store antallet blodpropper, er det stor sannsynlighet for tilstopping av blodkar som gir blod til morkaken. Oksygen sult og mangel på nødvendige næringsstoffer er grunnen til å bremse utviklingen av fosteret eller helt stoppe det. Fullstendig eller delvis trombose av blodårer kan forårsake utvikling av medfødte sykdommer, fostervask, avløp av placenta, tidlig opphør av graviditet.

Spesielt viktig er overvåking av tilstanden til kvinnen i andre halvdel av termen, siden det er i denne perioden at risikoen for å utvikle mulige komplikasjoner av trombofili øker betydelig.

Metoder for diagnose

Innstillingen av denne diagnosen er forbundet med visse vanskeligheter. Først av alt skyldes dette fraværet av en karakteristisk symptomatologi, som vil peke på sykdommen. Følelse av tyngde i beina, rask tretthet og ømhet i underdelene er ganske vanlige tegn, karakteristisk for mange patologiske forhold. I de fleste tilfeller bestemmes trombofili bare etter flere mislykkede forsøk på å utholde barnet.

Diagnose av tromboflebitt utføres hos kvinner med følgende risikofaktorer:

 • Tilstedeværelse av minst to graviditeter, som slutter med abort eller død av fosteret.
 • trombose forårsaket av langvarig inntak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • genetisk predisposisjon;
 • mislykkede forsøk på in vitro befruktning.

Hvis minst en av de angitte faktorene er identifisert under samlingen av anamnese, henvises kvinnen til en detaljert undersøkelse for å klargjøre diagnosen.

Metoder for terapi

Behandling av trombofili under graviditet er forbundet med visse vanskeligheter, da noen medisiner kan overvinne hematoplacental barriere og påvirke tilstanden og utviklingen av fosteret. Alle legemidler skal kun brukes etter en foreløpig konsultasjon med en lege.

Når man velger terapeutisk taktikk, blir lokalisering av den dannede trombus tatt i betraktning. Hvis tromboflebitt utvikler seg i benene på underbenet og underlåret, brukes konservativ behandling. Gravide kvinner kan bli foreskrevet Heparinsalve eller Troxevasin, som påføres det berørte området. I dette tilfellet anbefales det å bruke komprimeringsstrikk på dagtid.

Om nødvendig er behandlingen supplert med slike legemidler som fenylbutazon, xanthinol. I tilfelle smerte, kløe, ubehag bør ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Hvis sykdommen har en oppadgående karakter, og det er stor sannsynlighet for separasjon av trombus og tilstopping av lungestammen, utføres kirurgisk behandling. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse og består i å skjære av deformert del av karet med innsiden av trombuset.

livsstil

Behandlingen vil være mer effektiv hvis kvinnen vil observere flere grunnleggende regler:

 • i kostholdet bør inkludere produkter som reduserer blodkoagulasjon: fisk og annen sjømat, ingefær, frisk og tørket frukt og bær;
 • daglig gymnastikk, massasje, svømming og langsom gange bidrar til aktivering av blodstrøm og reduserer antall blodpropper;
 • Ikke hold deg i samme stilling i lang tid, du må endre stillingen, hvile;
 • Ikke anbefaler overdreven fysisk aktivitet og trening i noen idretter;
 • spesialister bør besøkes regelmessig for å overvåke deres helse.

Hvis anbefalingene fra leger blir observert, klarer kvinner å levere barnet opptil 35-37 uker. Fødsel på denne tiden gir svært høye muligheter for et vellykket resultat av graviditeten.

Tromboflebitt i graviditet

Tromboflebitt er en betennelse i venøs veggen, ledsaget av dannelse av en trombus. Trombuset blokkerer lumen i venen, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen i et bestemt område av kroppen. En blodpropp som har kommet ut av veggen, kan komme inn i lungearterien og føre til tromboembolisme. Under graviditeten truer denne tilstanden med alvorlige komplikasjoner til en kvinne og et foster dør.

Årsaker til tromboflebitt

I de fleste gravide forekommer tromboflebitt som en komplikasjon av åreknuter. Sannsynligheten for å utvikle patologi øker i følgende situasjoner:

 • smittsomme sykdommer;
 • vektig;
 • stillesittende livsstil;
 • røyking,
 • irrasjonell ernæring;
 • hjerte og karsykdommer;
 • medfødt patologi av blodkoagulasjonssystemet;
 • kirurgi under graviditet;
 • keisersnitt.

Varicose sykdom er en tilstand der venene på nedre ekstremiteter utvides. Tonen i blodkarene minker, elasticiteten og motstanden i vaskulærveggen minker, og blodstrømmen senkes. Stagnasjon av blod i blodårene fører til utvikling av de viktigste symptomene på åreknuter:

 • utseende av forstørrede og innviklede årer under huden;
 • smerter i bena;
 • hevelse av bena;
 • nattkramper.

Sannsynligheten for å utvikle åreknuter og tromboflebitt øker betydelig under graviditeten. I påvente av babyen kjører ballen progesteron. Dette hormonet senker blodstrømmen gjennom venene, reduserer tarmens vegg og fører til utseendet på alle symptomene på sykdommen. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med hver etterfølgende graviditet.

Symptomer på tromboflebitt

Tromboflebitt under graviditet utvikler seg ofte sent, i midten og sen tredje trimester. Svært ofte er patologien funnet i 2-3 uker etter fødselen av barnet. Akutt tromboflebitt kan oppstå på dag 5-6 etter fødsel.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter er preget av utseendet på følgende symptomer:

 • smerte i beina når du går;
 • hevelse av bena;
 • Utseendet til en smertefull tett infiltrering langs venen;
 • rødhet og denseness av huden over infiltrert;
 • muligens en økning i kroppstemperaturen.

Den første manifestasjonen av patologi av overfladiske årer kan være lokal ømhet i den berørte venen. Smerten er verre når du står eller går. Ved palpasjon er de forandrede årene svært smertefulle. Karakteristisk for utviklingen av ødem, spesielt om ettermiddagen. Ødem er ledsaget av en følelse av tyngde og flaring av nedre lemmer.

Med tromboflebitt i dype vener i underekstremiteter, er det et sterkt ødem. Benet øker i størrelse, det er plutselig smerte. Den berørte lemmen blir varm til berøring. Huden over de berørte årene strekker seg, blir cyanotisk, skinnende. Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte legen din.

diagnostikk

Hvis en tromboflebitt mistenkes, bør en phlebolog undersøkes. En erfaren lege kan diagnostisere etter en grundig undersøkelse av pasienten. Følgende tester er i tillegg tildelt:

 • en generell blodprøve;
 • koagulasjon;
 • hemostasiogram.

I den generelle analysen av blod er det en moderat økning i antall leukocytter og en økning i ESR. Hemostasiogram gjør det mulig å vurdere tilstanden til blodkoagulasjonssystemet. Tromboflebitt er preget av fortykning av blodet og aktivering av de store koagulasjonsfaktorene. Dersom en medfødt patologi av hemostase mistenkes, er definisjonen av D-dimer og andre spesifikke markører tilordnet.

Ultralyd av vener i underekstremiteter er foreskrevet for alle pasienter. Under undersøkelsen kan legen undersøke fartøyets lumen, vurdere tilstanden til venøs veggen og oppdage trombi. Dopplerografi brukes til å bestemme blodstrømningshastigheten.

Ut av graviditeten, er phlebography brukt til å diagnostisere tromboflebitt. Under undersøkelsen injiseres et kontrastmiddel i venens ven, hvorpå en røntgen tas. Metoden gjør det mulig å oppdage trombi, svulster og andre formasjoner. Gravide kvinner har ikke flebografi.

komplikasjoner

Komplikasjoner av tromboflebitt inkluderer følgende forhold:

Tromboembolisme av lungearterien

Den farligste komplikasjonen av tromboflebitt er PE (pulmonal tromboembolisme). Utviklingen av denne patologien er basert på tre viktige aspekter:

 • brudd på venøs blodstrøm;
 • skade på det vaskulære endotelet;
 • hyperkoagulasjon (økt koagulerbarhet av blodet).

Sannsynligheten for å utvikle PE øker betraktelig hos gravide kvinner i III trimester, under fødsel og i postpartumperioden. Symptomer på patologi er ganske spesifikke:

 • kortpustethet;
 • alvorlig hoste;
 • økt hjertefrekvens;
 • bevissthetstap.

Med massiv trombose utvikler symptomene seg veldig raskt. Utseendet til en trombose i lumen i lungearterien fører til en reduksjon i blodtrykk og forstyrrelse av hjertet. Hvis trombosen ikke dekker hele lumen på fartøyet, utvikler symptomene på patologien ikke så raskt. I dette tilfellet, et par dager senere, dannes et lungeinfarkt, manifestert av sterk hode, kortpustethet og økning i kroppstemperatur.

Septisk tromboflebitt

Komplikasjonen ved hvilken purulent betennelse i venøs veggen oppstår ved smelting av trombosen kalles septisk tromboflebitt. Denne patologien er preget av utseendet av slike symptomer:

 • alvorlig ømhet langs venene
 • hevelse og rødhet i huden;
 • økning i lokal temperatur;
 • feber,
 • utseende av komprimering langs venene.

Ved utvikling av septisk tromboflebitt utføres behandling på et sykehus. Hvis hjelp ikke er gitt i tide, kan sykdommen føre til sepsis og til og med døden til en kvinne.

Effekter på fosteret

Tromboflebit og åreknuter passerer ikke uten konsekvenser for kvinnens kropp. Under disse forholdene er det ofte en økning i blodkoagulerbarhet. Blodet blir tykt, noe som igjen øker risikoen for blodpropper og komplikasjoner. Sannsynligheten for å utvikle trombofleitt og PE øker hos kvinner som led av åreknuter før graviditeten begynte.

Hyperkoagulasjon (økt koagulerbarhet av blodet) påvirker tilstanden til fosteret negativt. I denne tilstanden påvirkes blodstrømmen i moder-placentasystemet av fosteret. Mikrothrombi dannes i morkaken, som forhindrer tilførsel av næringsstoffer og oksygen til barnet. Fosterutvikling bremser, noe som uunngåelig fører til alvorlige helseproblemer i fremtiden. Mangel på oksygen påvirker primært dannelsen av barnets hjerne og manifesterer seg i ulike nevrologiske lidelser etter fødselen.

Prinsipper for behandling

Med tromboflebitt er konservativ og kirurgisk behandling mulig. Valget av behandlingsmetode vil avhenge av alvorlighetsgraden av den fremtidige morens tilstand, samt på den samtidige patologien.

Konservativ terapi

For behandling av tromboflebitt brukes slike legemidler:

 • antikoagulantia (legemidler som senker blodkoagulasjonssystemet og forhindrer dannelsen av nye blodpropper);
 • enzympreparater (har immunmodulerende og antiinflammatorisk effekt);
 • venotoniki (styrke karvevegen, øke tonen i venene, hindre blodstagnasjonen);
 • antiinflammatoriske legemidler (lindre smerte og hevelse i bena).

Alle legemidler tas kun i henhold til legenes resept og i en strengt spesifisert dose. Når du velger et medisin, prioriteres det som betyr at det ikke påvirker utviklingen av fosteret og tilstanden til den gravide kvinnen. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

For behandling av tromboflebitt og åreknuter, brukes spesielle terapeutiske strikkevarer (strømper, strømpebukse, golf). Kompresjonsundertøy anbefales å brukes under graviditet, under fødsel og i postpartumperioden. For valg av strikkevarer, må du konsultere en phlebologist.

Kirurgisk behandling

Tromboflebitt, ledsaget av høy risiko for å utvikle PE, krever obligatorisk kirurgisk inngrep. Alle manipulasjoner utføres under generell eller lokal anestesi. Under operasjonen fjerner legen den berørte venen sammen med trombosen og eliminerer dermed risikoen for lungeemboli. Det er mulig å installere et cava filter (spesiell enhet som holder blodproppene). I tillegg til den klassiske operasjonen, gjennomføres ofte minimalt invasive inngrep (laserutsletting, skleroterapi) under graviditet.

forebygging

Følgende anbefalinger vil bidra til å redusere risikoen for farlig patologi:

 1. Bruk kompresjonsstrikk under graviditet og etter fødsel.
 2. Tilstrekkelig fysisk trening (treningsbehandling, yoga).
 3. Rasjonell balansert ernæring.
 4. Fysioterapi (i henhold til indikasjoner).

Tidlig behandling av åreknuter - den beste forebyggingen av tromboflebitt. Å ta medisiner som øker tonen i blodårene og eliminerer stagnasjon av blod, bidrar til å forbedre den generelle tilstanden til en kvinne og eliminere de viktigste symptomene på sykdommen. Med et gunstig sykdomsforløp er det mulig å føde barnet i tide gjennom den naturlige fødselskanalen.

Tromboflebitt i graviditet

Tromboflebitt er en inflammatorisk prosess i venøsystemet med dannelse av blodpropper og muligheten for blokkering av blodkarets lumen. Vegget på fartøyet er skadet og betent. Utseendet til sykdommen under graviditet skyldes fysiologiske årsaker. Sykdommen representerer ikke en alvorlig fare for graviditet og fødsel, men det er verdt å foreskrive behandling.

Hovedårsakene til patologi hos gravide kvinner

Årsakene til tromboflebitt hos gravide kvinner er de fysiologiske endringene som er opplevd av en kvinnes kropp i de første månedene av fosterutvikling. I utgangspunktet denne økningen i koagulering, høyt trykk i bukhulen. Ofte forekommer tromboflebitt i svangerskap som følge av åreknuter.

Bidra til utviklingen av sykdommen, kirurgiske inngrep, langvarig adynamia, brudd, leddforskjeller med langvarig immobilisering. Utbredelsen av trombose hos gravide kvinner er 0,3%. Obturering av fartøyets lumen er delvis og fullstendig. Etter levering øker risikoen for trombose 5 ganger.

Risikofaktorer for sykdommen

Risikoen for tromboflebitt under graviditeten øker med følgende data i historien:

 1. Hyppige infeksjoner;
 2. Inntak av hormonelle prevensjonsmidler;
 3. Kroniske sykdommer i hjertet og blodårene;
 4. Utvekslingsforstyrrelser, overdreven kroppsvekt;
 5. Økt blodpropp
 6. Komplikasjoner under graviditet;
 7. Tromboflebitt i ung alder hos pasientens slektninger.

Hvis det oppdages minst ett kriterium under samlingen av anamnesen, er det nødvendig å undersøke den gravide kvinnen for tilstedeværelse av trombofili. Behandlingsoperative. Ikke se etter "hjemme" behandlingsmetoder for ikke å forstyrre barnets liv.

Enn sykdommen er farlig

I graviditeten øker risikoen for å utvikle trombose med 5-6 ganger. De viktigste komplikasjonene som er fulle av tromboflebitt under graviditet, vises etter 10 uker.

Tegn på blodkoagulasjonens patologi under graviditet fungerer som et signal om fare. Øk viskositeten i blodet forårsaker dannelsen av tette blodpropper, ødeleggelsen av blodkar som matrer moderkaken. Når obturatsii lumen av blodkar stopper frukten for å få riktig mengde næringsstoffer, oksygen. Det er fyldt med nedsatt utvikling av fosteret i form av vices, svangerskapsfading. I denne forbindelse er riktig, rettidig behandling viktig.

Kliniske manifestasjoner, diagnose

De viktigste tegn på tromboflebitt under graviditet:

 1. Utseendet av ødem, en økning i volumet av det syke lemmet;
 2. Smertefullt ubehag under palpasjon;
 3. Huden på den smertefulle benen blir rød, varm til berøring;
 4. I stedet for dannelse av trombosen, oppstår en voldsom sterk smerte.
 5. Følelse av tyngde, økt tretthet av beina;
 6. Huden blir skinnende, tett til berøring, fargen endres til cyanotisk eller marmor;
 7. Styrker venøs mønster på grunn av hevelse i underhudene på underbenet eller i bukregionen;
 8. På den indre overflaten av underbenet og låret er det en tegning, sprekker smerte, intensiverer når man går;
 9. Økt hjertefrekvens;
 10. Temperaturen stiger.

Trombose i lumen av dype kar er tydeligere, krever ytterligere diagnostiske metoder.

Diagnose under graviditet har begrensninger - det er umulig å utføre røntgenkontrastangiografi. Ultralydsskanning, metoder for impedansplethysmografi blir brukt. Disse metodene for instrumentforskning er anerkjent som trygge, følsomme og informative. Å gjennomføre scintigrafi under graviditet er kontraindisert, fører til utvikling av hypothyroidisme hos en baby.

Trombose i hoftens dype vener, små bekken utvikler sakte, uten lyse symptomer. Når det ikke er mulig å oppdage lokalisering av en trombus umiddelbart, utføres en sjekk hver femte dag. Som et unntak betegner de flebografi.

Undersøkelse og behandling utføres av en angiosurgeon. Det kan være nødvendig å innlegge en kvinne i avdeling for vaskulær kirurgi.

Grunnprinsipper for terapi

Behandling av tromboflebitt bør være rettidig. En farlig konsekvens av løsningen av en trombose er dens inntrengning i grenene til lungestammen. Terapeutisk taktikk er avhengig av lokalisering av den dannede trombus.

Behandling under graviditet utelukker å ta flere medisiner. De fleste av dem trenger inn i hematoplacental barrieren og forårsaker skade på barnets helse.

Behandling for trombose utføres både kirurgisk og medisinsk. Når trombose påvirker venene på underbenet, er den distale tredje delen av låret, konservativ medisin foreskrevet.

I den første dagen foreskrives terapeutisk kompresjon med Troxevasin gel, Heparin salve. Det anbefales å sove på en seng med en forhøyet fotende, på dagtid har du spesielle kompresjonsklær.

Medisinering inkluderer bruk av fenylbutazon. Legemidlet tas oralt under eller etter et måltid. Xanthinal nikotinat administreres oralt, injeksjoner av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Ved alvorlig smerte, kløende hud, er antihistaminer foreskrevet.

Hvis en gravid kvinnees historie viser komplikasjoner av åreknuter, diagnostiseres hyperkoagulasjon, som er patologisk, det er mulig å administrere heparin, dets lavmolekylære fraksjoner. Legemidlet brukes opptil to ganger om dagen. Ved administrering av disse legemidlene er det viktig å regelmessig overvåke blodkoaguleringssystemet.

Ofte er de inflammatoriske prosessene i karene aseptiske. I denne forbindelse utføres behandling med antibakterielle midler bare når det er en purulent septisk komplikasjon. Forbudt bruk av indirekte antikoagulantia under graviditet. De valgte stoffene er lavmolekylære former for heparin - sikrere, mer effektive enn ikke-unfractionert heparin.

Med stigende tromboflebitt utføres Troyanov-Trendelenburg-kirurgi. Det berørte området av venen hvor trombosen er lokalisert, blir skåret ut. Intervensjon utføres under lokalbedøvelse. Bena skal være litt senket. Moderne midler tillater utførelse av kirurgisk inngrep med høy nøyaktighet.

Prognose av sykdommen

Etter behandlingen blir kvinnen gitt en ekkografisk undersøkelse av de dype karene i nedre ekstremiteter. Med positiv klinisk dynamikk er leveransen naturlig i naturen, noe som ikke krever spesiell forberedelse. Under fødsel er det nødvendig å sette på kompresjonsundertøy, for å binde lemmerne.

Hjemmebehandling er uakseptabel og skaper en trussel mot livet til en kvinne og et spedbarn.

Det er nødvendig å observere regimet, for å unngå psyko-nomjonelle påkjenninger. Dette vil gjøre prognosen mer gunstig.

Påvirkning av sykdommen ved levering

Hvis behandling for tromboflebitt er planlagt i tide, er den riktig, den kan identifiseres ved resultatene av laboratorieinstrumenter, instrumentelle studier. Kontroll ekkografisk undersøkelse av venene på underekstremiteter bekrefter den positive dynamikken. I dette tilfellet er det planlagt å føre fødsler naturlig. Det bør ikke være kontraindikasjoner fra andre organer og systemer, alvorlige komplikasjoner av graviditet i form av gestose.

Det er viktig å ha kompresjonsstrikk på kvelden før fødselen, under prosessen, første gang i postpartumperioden. Det er faktisk, dersom tromboflebitt av et venøst ​​nettverk av et lite basseng blir diagnostisert.

Foreskriver medisiner legen. Bruken av tradisjonell medisin er i noen tilfeller tillatt, men det er verdt å konsultere med behandlende lege.

Profylakse av trombose bør begynne lenge før unnfangelse, inkludere riktig ernæring, aktiv livsstil, avvisning av dårlige vaner, kontroll av kroppsvekt.

Les Mer Om Fartøyene