Symptomer på tromboflebitt i øvre ekstremiteter og metoder for behandling

Tromboflebitt i øvre lemmer er en sykdom i venen i øvre lem, forårsaket av betennelse i veggen og dannelse av en trombose på dette stedet som lukker fartøyets lumen. Den resulterende trombien forstyrrer normal blodstrøm.

Den karakteristiske plasseringen av blodpropp i øvre ekstremiteter:

 • regionen av subclavian venen på stedet for innføring i thoracic hule;
 • overfladiske vener i hendene
 • dype venøse trunker av hender.

Årsaker til trombofleitt i hendene

Tromboflebitt på armen oppstår vanligvis mot en bakgrunn av generalisert eller lokal betennelse. Før utviklingen av sykdommen kjennetegnes av utseendet av blodstagnasjon i venene (oppstår med spredning av varicose, fast fiksering av hånden eller med fedme). En skadet betent væskevegg (for eksempel etter injeksjon, kateterisering eller traumer) forsinker viskøst venøst ​​blod og fremkaller trombusdannelse på dette stedet. Blod kan bli viskøst under graviditet, med diabetes mellitus eller med arvelig blodpatologi. Dermed er grunnlaget for dannelsen av tromboflebitt tre symptomer (Virchows triad): Brudd på integriteten til venøs veggen, redusert blodgjennomstrømning og høy aktivitet av koaguleringssystemet.

Den vanligste årsaken til utviklingen av trombose av overfladiske vener i øvre lemmer er etterinjeksjonsbetennelse. Langvarige intravenøse infusjoner, blodfett, kateterplassering i en vene, brudd på teknikken for å utføre injeksjoner kan provosere betennelse i vaskulærvegg. Vanligvis er denne tilstanden en av de karakteristiske symptomene hos personer som bruker injeksjon av rusmidler. Som regel sprer postinjeksjonelt tromboflebitt sjelden til dypene i hendene og kureres raskt.

Den nest vanligste årsaken er alvorlig fysisk stress (Paget-Shreter syndrom, innsatstrombose). Denne typen tromboflebitt er karakterisert ved lokalisering i skulderens dype venetbukser (vanligvis subklave eller aksillære vener).

Noen ganger komplisert av trombose utvikler seg etter fødsel, kirurgiske operasjoner, allergiske reaksjoner på medisiner, skader ved langvarig hendene etter fiksering av brudd, kjemoterapi, post-infeksjonssykdommer eller purulente sykdommer (osteomyelitt, cellulitt, septikemi). Og en lang ubevegelig fiksering av hånden og purulente prosesser fører vanligvis til nederlag av dype årer.

Tegn på trombose og betennelse i venene på hendene

Utviklingen av tromboflebitt av overfladiske vener i øvre lemmer er ledsaget av følgende symptomer:

 • ømhet i løpet av den venøse stammen;
 • rødhet og hevelse i huden over venen;
 • til berøring er venen, som en tett tourniquet, tykkere;
 • venøse kar kan ses under huden i form av blåaktig eller krøllete bånd;
 • økning og betennelse i lymfeknuter i ulna eller aksillære områder;
 • en liten temperaturøkning;
 • dysfunksjon av leddene i nærheten av stedet for betennelse, på grunn av et betydelig smerte symptom.

Symptomer på nederlaget på armens dype vener er noe annerledes:

 • sterk puffiness og blåser av hånden, underarmen eller skulderen, avhengig av nivået av betennelse og blokkering;
 • smerte symptom og følelse av tyngde, raspiraniya i lemmer;
 • De subkutane årene er forstørrede og godt merket;
 • lemmerbevegelser og felles arbeid er vanskelige;
 • økning i temperatur fra 38 ° C og mer;
 • lyse symptomer på generell forgiftning.

Mulig utvikling av migrerende tromboflebitt. Denne tilstanden er typisk for septisk skade på blodet. I dette tilfellet dannet spontant små blodpropper, som tette blodårene. Klinisk manifesterer dette seg i en rekke små, smertefulle noduler under huden, selve huden er rød og irritert.

Diagnose av vener i øvre ekstremiteter

For å få riktig behandling, er det nødvendig å utføre diagnostiske tiltak på en rettidig og fullstendig måte. Studier i trombofleitt i henderens vener:

 • en generell blodprøve, en biokjemisk studie og en bestemmelse av blodkoagulasjonshastigheter;
 • radiopaque phlebography eller phleboscintigraphy;
 • ultralydsdopplerografi eller duplex angioscanning;
 • magnetisk resonansbilder.

Metoder for terapi av trombofleitt i hendene

Tidlig behandling av tromboflebitt tillater ikke bare å fjerne de smertefulle symptomene på sykdommen, men også for å hindre utviklingen av ulike komplikasjoner:

 • spre prosessen til andre årer;
 • separasjon og migrasjon av blodpropper med risiko for blokkering av lungekarrene;
 • venøs gangrene.

Behandling av tromboflebitt i venene i de øvre ekstremitetene utføres av en phlebologist eller alpinist. Medisinsk terapi brukes:

 • For fjerning av inflammatorisk prosess: antibakterielle legemidler, ikke-steroide antiinflammatoriske, derivatrutiner, enzymer.
 • For å gjenopprette væskeegenskaper av blod og resorpsjon av trombi: antikoagulanter, mikrocirkulasjonsrettere, enzymer, disaggregeringsmidler.
 • For å bli kvitt smertsyndromet: Ikke-steroidal antiinflammatorisk (generell virkning eller lokal form).
 • Å beskytte vaskulærvegen og øke tonen: derivater av rutinemessig, flebotonikk.

En moderne måte å kvitte seg med blokkering er kateterstyrt trombolyse. Ved bruk av et spesielt rør injiseres legemidlet direkte inn i trombosen. Denne metoden for behandling lar deg fjerne hele trombotiske massene.

I tillegg er det nødvendig å foreskrive kompresjonsterapi i form av elastisk bandaging av den berørte armen. Fysioterapeutisk behandling er også mye brukt: UHF, elektroforese eller magnetophorese med medisiner, medisinske bad, Charcot douche.

Mindre ofte, i tilfelle av rask spredning av prosessen, blir dannelsen av stor flotasjonstrombi eller beslagleggingen av dyp venene ved prosessen, kirurgisk behandling brukt:

 • sklerose av den fremre stammen;
 • reseksjon av berørte fartøy;
 • thrombectomy.

Også, i noen tilfeller, installasjon av spesielle filtre i de venøse trunksene som fanger seg fra blodpropper.

Under behandling og etterpå er det viktig å overholde drikkeregimet (minst to liter væske per dag for å hindre blodpropp), og også å utelukke bruk av alkohol, hermetisert, fett og røkt mat, bønner, kål. Økning i kostholdet av vegetabilsk fett, meieriprodukter, grønnsaker.

Profylakse og prognose

Pasienter som er utsatt for blodpropper eller som har risiko for å utvikle tromboflebitt (hyppige injeksjoner, blodfoster, utilstrekkelig fysisk aktivitet), trenger forebyggende tiltak:

 • aktiv livsstil (lett gymnastikk, turgåing, sykling eller svømming);
 • nekte å bruke lange sko med høye hæler;
 • rettidig oppdagelse og behandling av åreknuter.

Godt bevist i forebygging av tromboflebitt folkemedisin: infusjoner av hundrosen, Johannesjurt eller tranebær.

Nederlaget for overfladiske vener behandles raskt nok og har en gunstig prognose for utvinning. Prognosen for dyp venesykdom avhenger av alvorlighetsgraden av prosessen og tidspunktet for initiering av terapi. Tidlig appell for medisinsk hjelp og utnevnelse av terapeutiske tiltak i begynnelsen av tromboflebittutviklingen vil raskt glemme sykdommen.

Sykdommer i vener og kar i øvre ekstremiteter og deres behandling

Trombose av subklaveveien og okklusjon av den nedre vena cava, samt tromboflebitt etter injeksjon, utvikles ganske sjeldent og asymptomatisk i begynnelsen. En person i lang tid kan ikke merke til sykdomstilværelsen, og bare når de uutholdelige smertene i hendene blir kjent, går pasientene for medisinsk hjelp. Komplekset med diagnostiske tiltak inkluderer blant annet angiografi og tomografi.

Diagnostisering av øvre ekstremitetskarsykdommer: Dopplerografi, tosidig skanning og andre

Sykdommer i karene i øvre ekstremiteter er patologiske forhold, karakterisert ved en forstyrrelse av blodstrømmen i periferene (går fra brystet opp til armene). Blodstrømmen forstyrres ved å begrense eller til og med tilstoppe lumen av disse arteriene.

Sykdommer i øvre lemmer, som de fleste sykdommer, som menneskelige arterier er utsatt for, kan utløses av aterosklerotiske manifestasjoner.

I medisinsk praksis er slike sykdommer relativt sjeldne. Denne form for arteriesykdom utvikler seg og utvikles gradvis, over en ganske lang periode. Ved begynnelsen av sykdommen kan pasienten ikke merke noen signifikante symptomer. Men med videre utvikling av sykdommen, kan smerte i hendene bli observert under enda mindre fysisk anstrengelse. Tap av følelse eller nummenhet av fingrene på hånden har oftest den samme årsaken.

Før du begynner å behandle karene i øvre lemmer, må du gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse.

Fra instrumentelle undersøkelsesmetoder brukes:

 • Ultralyddopplerografi arterier i øvre ekstremiteter er en ikke-invasiv metode for å diagnostisere vaskulær sykdom (arterier eller årer) ved hjelp av ultralyd. Metoden brukes til å vurdere blodstrømmen og er basert på refleksjon av lydbølger - ultralyd i kollisjonen med gjenstander endrer frekvensen. Metoden lar deg nøye bestemme tilstanden til fartøyene, tilstedeværelsen av hindringer for blodstrømmen (trombi, aterosklerotiske plakk, tortuositet), patency av karene, patologiske forandringer.
 • Tosidig ultralydsskanningfartøy i øvre ekstremiteter er en av metodene for å diagnostisere vaskulær sykdom (arterier eller vener) ved hjelp av ultralyd, men med flere muligheter. Denne metoden lar deg visualisere ikke bare strukturen i blodårene, men også bevegelsen av blod. Ved hjelp av tosidig skanning kan du bestemme hastigheten, retningen av blodstrømmen, samt se hindringer for normal blodstrøm og gi anbefalinger for eliminering.
 • angiografi Er en røntgenmetode for å diagnostisere blodkar. Sirkulerende blod i blodkar beholder ikke røntgenstråler, så for å få fartøyet til å bli synlig på røntgenstråler, er det nødvendig å introdusere et radioaktivt materiale inn i blodet.
 • Beregnet Tomografi gjør det mulig å skaffe et lagdelt bilde av blodkar ved hjelp av røntgenbilder og databehandling av informasjon.
 • Magnetisk resonans angiografi Er en metode for forskning som gir et bilde av organer og vev i kroppen uten bruk av røntgenstråler. Det består i det faktum at når pasienten bestråles med radiobølger i et sterkt magnetfelt, frigjøres elektromagnetisk energi, som er fast og behandlet av en datamaskin. Med MRA evalueres ulike parametere av vaskulær funksjon, parametere og ulike typer abnormiteter (aneurysmer, trombose, aterosklerotiske plakk).

Sykdommer i vener og kar i øvre lemmer Er en relativt sjelden form for arteriesykdom. Vanligvis oppstår de gradvis og fremgang i en viss periode.

Behandling av postinjeksjonell tromboflebitt i de subkutane årene i øvre lemmer

Årsaker.Tromboflebitt saphenous vener øvre lemmer oppstår vanligvis etter intravenøs infusjon av medikamenter med potensiale til å forårsake irritasjon eller skade på vev (kalsiumklorid, furagin, ristomycin, radiopake midler, etc.), kanylering av fartøyet og utvidede drypp transfusjon, og av og til etter bitt av blodsugende insekt, eller lokal skade.

Symptomer på trombofleitt av overfladiske årer:

 • smerte langs venen, smerte ved injeksjonsstedet / innsetting av kateteret;
 • venekompresjon og skarp smerte når du presser;
 • lokal temperaturøkning;
 • rødhet i huden over venen;
 • hevelse i ekstremiteten.

Behandling. Med individuelt tilstrekkelig behandling av postinjeksjonell tromboflebitt i de subkutane årene i de øvre ekstremiteter, ble inflammatoriske hendelser redusert, og den vaskulære patensen blir gjenopprettet innen 7-12 dager.

Hvis tromboflebitt skyldes kateterplassering, må kateteret fjernes. Med en liten skade på venene i de fleste tilfeller kan du gjøre med lokal behandling. Hvis tromboflebitt utvikler seg på armen, må du sørge for funksjonell hvile (uten å observere sengen hvile og bruke elastiske bandasjer).

Gjelder lokalt:

 • komprimerer med 40-50% alkoholoppløsning;
 • Heparinholdige salver (Liotongel, hepatrombin);
 • salver og geler med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (indomethacin salve, gel med diclofenak, indovazin);
 • salver og geler som inneholder rutozid, troxevasin.

Akutt trombose av subklaveveve: symptomer og behandling

Akutt trombose i den proksimale subclavian vene for å spre den til aksillær vene og vene skulder og nedsatt venøs drenering av den øvre lem i mange referansebøker såkalte syndrom Pedzhetta-Schroeter.

Årsaker. Begynnelsen av akutt subklavisk venetrombose tilskrives de fleste forfattere, enten ved direkte traumer eller ved overekstruksjon av overkroppen. Vanligvis forekommer syndromet hos unge pasienter, oftere hos menn; på 1960-tallet ble han kjent som "tromboseprosessen", da foreningen av denne sykdommen med aktiv fysisk aktivitet ble oppdaget, selv om tilstanden kan oppstå spontant.

Symptomer. Symptomer på Pagets syndrom-Shrettera er plutselige hevelse og rødhet i hendene (vanligvis den høyre høyrehendte og venstrehendte har), tyngde, ubehag, skulder og overarm er blå, årer forstørre og bli mer synlig. Når disse symptomene oppstår, bør subklavisk venetrombose konsulteres umiddelbart.

Diagnose. Det er viktig å diagnostisere sykdommen så tidlig som mulig. Dette vil unngå alvorlige konsekvenser, som for eksempel lungeemboli (inngrep av blodpropp fra venen til lungearterien og dens obstruksjon), noe som kan føre til døden. Ifølge ulike estimater kan sannsynligheten for lungeemboli nå 36% av det totale antallet pasienter som lider av Paget-Shreter syndrom. Et annet sluttpunkt av vaskulære forstyrrelser av akutt trombose i den subklaveveien kan være en venøs gangren i øvre lemmer.

Behandling. Med riktig og tilstrekkelig terapi, forbedrer tilstanden etter 2-4 uker, men blir sykdommen kronisk. I den akutte fase av sykdommen for behandling av kragebenet venetrombose som brukes fibrinolytika, antikoagulasjonsmidler, antiblodplatemidler, angioprotectors et al., Utføres kirurgi (bypass kirurgi) angitt.

Syndrom av overlegne vena cava: symptomer og behandling

Syndrom av inferior vena cava er en akutt tilstand forbundet med nedsatt sirkulasjon i bassenget av den overlegne vena cava.

Symptomer.Ved okklusjon av overlegne vena cava, hevelse og cyanose i ansiktet, øvre halvdel av stammen og øvre lemmer, utvidelse av overfladiske vener i øvre halvdel av kroppen. Ofte i strid strøm av blod gjennom vena cava superior oppstår nasal, trakeobronkiale og spiserøret blødning på grunn av øket venetrykk, og spalten vegg tynning respektive årer. Til disse symptomene på syndromet til den overlegne vena cava bør legges til hodepine, døsighet, dyspné og hoste.

På grunn av den betydelige økningen i venetrykk, noen ganger er det tegn på økt intrakranielt trykk, det vil si, det er cerebrale symptomer: hodepine, svimmelhet, tretthet, kvalme, oppkast, forvirring og hørselshallusinasjoner.

Årsaker. Okklusjon av brachiocephalic venen og superior vena (superior vena cava-syndrom) som er tilknyttet vanligvis foran vaskulær kompresjon, intrathoracic neoformation, forstørrede lymfeknuter eller aortaaneurisme.

diagnostikk kan utføres ved tosidig skanning og phlebography metoder, hvor det er viktig å bestemme patenen til anonyme årer, som i stor grad bestemmer muligheten for å utføre en shuntoperasjon.

Den viktigste metoden for behandling av syndromet til den overlegne vena cava er kirurgisk.

Hva er farlig tromboflebitt i øvre ekstremiteter?

Menneskelige blodårer utfører en viktig funksjon ved overføring av blod fra hjertet til organene (arteriene) og fra organene tilbake til hjertet (årer). For kroppens normale livstid skal blodet sirkulere hele tiden i en sirkel. Tilstanden av vaskemuren er av stor betydning. Av ulike grunner kan inflammasjon av arteriene utvikle seg - det er en arteritt eller vener - så er det flebitt.

Som et resultat dannes en trombose i fartøyets lumen, spesielt venen, som lukker den helt eller delvis. Denne tilstanden kalles tromboflebitt. Oftest denne sykdommen er utsatt for årer i de lavere ekstremiteter, men det finnes tilfeller med lokalisering i øvre lemmer (tromboflebitt for hånden), så vel som i venene i halsen og brystet. Sykdommen påvirker enten overfladiske eller dype vener (i sistnevnte tilfelle benyttes termbotrombose).

Hva er årsakene til tromboflebitt i øvre ekstremiteter

 1. Skade på vaskemuren, for eksempel med kateterisering, injeksjon av medisiner, langvarig infusjonsbehandling (iatrogene årsaker), hos rusmisbrukere.
 2. Allergisk reaksjon på medisiner.
 3. Lokale skader med skadede vener eller kirurgiske inngrep.
 4. Biter av noen blodsugende insekter.
 5. Langvarig immobilisering av overkroppen i brudd.
 6. Purulente prosesser - osteomyelitt, flegmon, septiske tilstander.

De første fire punktene forårsaker ofte tromboflebitt av overfladiske vener på hendene, og de to siste dyp venene.

Blant de faktorene som fremkaller dannelsen av trombi i et betent fartøy, bør det bemerkes følgende:

 • arvelig koagulopati eller trombofili (økt koagulerbarhet av blod og tendens til koagulasjonsdannelse);
 • onkologi (paraneoplastisk syndrom);
 • alvorlige kardiovaskulære sykdommer som fører til hjertesvikt
 • avansert alder;
 • hypodynami, tvungen langtidssengestilling;
 • lammelse av ekstremiteter på grunn av et slag
 • Dehydrering i smittsomme sykdommer med tap av væske;
 • fedme er konstitusjonell eller patologisk;
 • mottak av prevensjonsmidler og andre kjønnshormoner.

Kliniske symptomer på tromboflebitt

Nederlag overfladiske vener kan sees i øynene som undersøkte trådliknende tetning langs karet rød eller blå farge, varmt å ta med en liten svelling av vevet rundt. Den generelle tilstanden til pasientens helse lider samtidig ubetydelig, temperaturen er subfebril eller normal. Hvis armene eller armene i karene er skadet, blir bevegelser i tilstøtende ledd forstyrret på grunn av alvorlig smerte. Symptomer på tromboflebitt kan øke de neste dagene, og fører sjelden til purulente komplikasjoner. Hvis tilstrekkelig behandling utføres, reduseres de inflammatoriske hendelsene, og permeabiliteten til skadede kar er gjenopprettet innen 10 eller 12 dager.

Uttalt ødem og cyanotisk lemfarge

Med utviklingen av patologi i de dype venene i en lysere klinisk bilde: en uttalt hevelse og blålig farge på lemmer, smerte, fullstappet med kvalme i hånden, tegning en uttalt årer (Paget-Shrettera syndrom). I tillegg er det høy temperatur, generell forgiftning, funksjonen til det skadede lemmet er betydelig svekket. Disse symptomene er en alvorlig grunn til å ringe en ambulanse og sykehusinnleggelse på et sykehus.

Noen ganger med tromboflebitt av overflatevener kan spre seg til dypere fartøyer, som er en trussel mot livet til pasienten på grunn av den høye risiko for blodpropp separasjon og migrering inn i lungearterien. Saker av såkalt migrerende tromboflebitt er beskrevet, vanligvis med sepsis, dannet spontant liten trombi som lukker lumen av karene. I dette tilfellet føles små smertefulle knuter under huden, selve huden er hyperemisk, irritert. Slike tromboflebitt kan manifesteres ved periodiske tilbakefall.

Diagnose og behandling

Diagnosen er laget på grunnlag av en generell undersøkelse, anamnese og en undersøkelse, inkludert ultralyd av fartøyene, røntgenstråler, blodprøver for generelle indikatorer, hormoner, koagulerbarhet, biokjemi. Hvis nødvendig, bruk ytterligere diagnostiske metoder for å identifisere årsaken til sykdommen, spesialistråd.

Behandling utføres av en phlebologist eller kirurgisk kirurg, det må være omfattende, for å frigjøre sykdommens person og gi ham et fullt liv. Med tromboflebitt av overfladiske vener er prognosen vanligvis gunstig, med nederlaget for dype vener, bestemmes det av alvorlighetsgraden av den underliggende patologien og aktualiteten til medisinsk behandling. Behandlingen utføres i henhold til følgende prinsipper:

 1. Overholdelse av drikkeregimet - minst 2 liter væske per dag for fortynning av blod.
 2. Maten skal være små porsjoner 4 eller 5 ganger om dagen.
 3. Ekskludert - alkohol, rips, bananer, kål, salat, spinat, bønner, soyabønner, pølse, røkt, hermetisk, fet fisk eller kjøtt. Anbefalt - vegetabilsk fett, havregryn, meieriprodukter, friske grønnsaker, tomater, løk, hvitløk, magert kjøtt for et par, te med ingefær.
 4. Medisinsk behandling av trombofleitt av overfladiske vener i overekstremiteter tillater raskt at symptomene forsvinner, og pasientens trivsel forbedrer seg. Prescribe bredspektret antibiotika og antiprotozoals (Metronidazol) - for å redusere betennelse på grunn av eliminering av det smittsomme stoffet.
 5. Obligatorisk er behandlingen med antikoagulantia (heparin) - for å redusere blodkoagulasjon og minimere risikoen for gjendannelse av blodpropper. Permanent tildelt venotonic midler (Troxevasin, Detraleks, Venarus et al.), Så vel som legemidler som warfarin (antikoagulant). Hvis smertsyndromet og andre symptomer på betennelse uttrykkes, brukes ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (Diclofenac, Movalis eller andre).
 1. Behandling av overfladiske vener gjør ikke uten lokale antiinflammatoriske salver (Lyoton, Heparinsalve, Troxevasin).
 2. Obligatorisk er morgen elastisk bandasje av lemmer.
 3. Fysioterapeutisk behandling foreskrives av en spesialist som en ekstra metode i form av elektroforese med et middel for tromboflebit av overfladiske vener eller UHF.
 4. Kirurgisk behandling utføres strengt i henhold til indikasjoner i fravær av effekten av konservativ terapi eller i utviklingen av komplikasjoner, vanligvis med nederlag av dype vener.

Så, tromboflebitt - en alvorlig sykdom trussel mot liv og helse til pasienten, så for å oppnå optimale resultater, er det nødvendig ved første tegn på nederlag årer å be om hjelp til en spesialist for undersøkelse, tidsriktig og helhetlig og adekvat behandling for å unngå komplikasjoner, for å oppnå fullstendig helbredelse og gjenoppretting funksjoner skadet lem og menneskelig ytelse.

Symptomer og behandling av øvre lemmer vender trombose

I dyp venetrombose i underlempene blir kliniske symptomer vanligvis slettet. Men de viktigste sykdomssymptomer - smerter i nedre leggmusklene, ankelen hevelse - før eller senere vil fremgå, slik at behandling er vanligvis utføres på en riktig måte. Men når det gjelder å venetrombose av de øvre ekstremiteter, disse symptomene ikke manifesterer seg i praksis, så vel som andre tegn på inflammatoriske prosesser som forekommer i blodkaret arm.

Noen ganger kan tromboflebitt i øvre ekstremiteter generelt gå ubemerket, da symptomene på sykdommen er ekstremt milde. I noen tilfeller dannes en trombose i håndens venne sakte. Som et resultat skjer okklusjonen av karet gradvis, i lang tid, som er nok til å danne en sikkerhet, kompenserende blodstrøm. Diagnose og videre behandling av sykdommen i denne henseende er vanskelig.

Fremdriften til utvikling av kliniske symptomer på venøs trombose i øvre ekstremitet blir vanligvis en sterk fysisk belastning. Avhengig av alvorlighetsgraden av venøs hypertensjon, manifesterer symptomer på sykdommen seg på forskjellige måter. Som regel øker intensiteten gradvis og gradvis reduseres.

 1. 1. Smerte syndrom.
 2. 2. Tett, glatt vevsvev i hele lemmen.
 3. 3. Styrke ytre uttrykk over hele overflaten av hånden.
 4. 4. Manifestasjoner av nevrologisk karakter (prikking, følelsesløshet, brenning, etc.).

Symptomer på trombose i venene i de øvre lemmer er ganske spesifikke. Ifølge arten av deres manifestasjon, kan en erfaren spesialist mistenke tromboflebitt allerede i løpet av en patients intervju uten spesielle diagnostiske tiltak.

Pasienten klager over smerte i hånden, som først oppstår etter episoder med fysisk aktivitet. Arten av smerte er pulserende, sprengning. Smerten er sterk nok. Kan lokaliseres utelukkende i trombosed-regionen i subclavian venen eller gitt til kragebenet, skulderen. Noen ganger strekker smertesyndromet med trombose i venene i øvre ekstremiteter til den øvre delen av ryggen eller brystet.

Sværheten til det venøse mønsteret er også notert av pasienten selv. Spesielt merkbar er utvidelsen av venene på den ikke-smakene huden. Hevelse i blodårene skjer gradvis. Intensiteten av visuelle symptomer øker med økende venøs hypertensjon. Graden av økning i armens overfladiske vener avhenger også av trombosens størrelse.

Litt senere blir puffiness lagt til disse symptomene. Den syke lemmen svulmer helt. Med trykk på huden blir det ikke dannet groper, noe som indikerer en tett, tett hevelse av myke vev.

I noen tilfeller fører ødem i øvre lemmer til et enda større brudd på blodets strømning av blodet. Som en konsekvens forverres ikke bare sykdomsforløpet, men også prognosen for det sannsynlige utfallet av venetrombose på armen.

Symptomer på en nevrologisk natur i blodpropp i øvre del er oftest manifestert i form av prikkende eller lysbrennende i det berørte karets område. Noen ganger er det en økning i refleksfunksjonen i senene. Smertsyndrom er grunnen til å begrense motorfunksjonene til lemmen.

I fravær av behandling antar trombose i øvre lemmer en kronisk form. Symptomene på sykdommen blir mindre uttalt. Smerten fremstår sjelden, puffiness er ubetydelig, mønsteret av overfladiske årer som sikkerhetsblodstrømningsformene blir glatt. For det første er symptomene på nevrologiske symptomer: muskelatrofi, en reduksjon i volumet av armbevegelser, en nedgang i reflekser.

Trombose av dype og overfladiske vener i øvre lemmer

Etiologi av trombose

Det vaskulære systemet spiller en viktig rolle i prosessen med å oversette blod fra hjertet til organene gjennom arteriene og tilbake med hjelp av vener. Ved patologi av arterievegger, uavhengig av årsakene, utvikler arteritt. Når blodårene blir skadet, dannes flebitt.

Situasjonen forverres av trombose i blodets lumen, noe som fører til blokkering. En lignende situasjon forårsaker tromboflebitt. Ofte skjer det i nedre ekstremiteter.

Det er en dyp venetrombose (flebotrombose) og overfladiske årer. De anatomiske og fysiologiske egenskapene til hendene bidrar til at venesystemet kompenserer for overføring av blod under ødeleggelsen av overflate og dype kar.

Årsaker til systemiske sykdommer i øvre lemblodstrøm kan være følgende endringer:

 • uorden flyt av væske gjennom blodbanen eller uttalt lokal inhibering;
 • systemisk patologi i organene av hematopoiesis assosiert med overdreven syntese av koagulasjonskomponenter;
 • dannelsen av kallus etter brudd på kragebenet eller tilstedeværelsen av en atypisk cervikal ribbe.

Svært sjelden, årsaken til trombose i øvre lemmer er den såkalte embolus, dannet på en annen del av sirkulasjonssystemet. Denne store tromben kan tette både overfladiske og dype kar. Så stopper blodstrømmen plutselig, og tegnene på en sykdom øker umiddelbart.

Trombose av overfladiske vener vil forbli ubemerket i begynnelsen, siden en kompenserende (sikkerhets) strømning dannes. De viktigste faktorene som forårsaker patologien til fartøyene som er særegne for overflatekapillærene, er følgende:

 • brudd på integriteten til organens vegger som følge av injeksjoner, kateterisering;
 • allergiske reaksjoner på medisiner;
 • insekt biter;
 • skade på venene på grunn av kirurgi eller skade.

Alle disse fenomenene kan føre til utvikling av okklusjoner og overfladiske vener i underdelene. Dyp venetrombose kan skyldes sepsis, flegmon, osteomyelitt, langvarig immobilisering under brudd. Det er også mange faktorer som fremkaller dannelsen av trombi. Disse inkluderer arv, onkologi, hypodynami, dehydrering med infeksjon, fedme.

Karakteristiske tegn på sykdommen

Brudd på blodtilførsel av overfladiske kapillærer i bunn og toppfinitetene er synlig ved et uhindret syn. Dens egenskaper er patologiske ledninger som tetninger langs kanalen av fartøy med en cyanotisk eller rødaktig tinge. Personen føler seg litt ubehag, kroppstemperaturen stiger litt (innenfor de subfile verdiene).

Brudd på integriteten til veggene av overfladiske vener i overdelene, symptomene som vokser i flere dager, noen ganger forårsaker purulente komplikasjoner. Ved rettidig behandling avtar betennelsen, og innen 10 dager er systemet fullstendig restaurert.

Dyp venetrombose er preget av utprøvde kliniske symptomer. De viktigste tegn på patologi:

 • alvorlig hevelse;
 • smertsyndrom;
 • et merkbart mønster av utvidede fartøyer;
 • høy temperatur;
 • forstyrrelse av funksjonen til den skadede lemmen;
 • rus.

Et lignende sett med symptomer er en alvorlig grunn til å søke øyeblikkelig legehjelp. Det skjer at fokuset på tromboflebitt fra overflatefartøyene går til et dypt nederlag. Dette fenomenet truer pasientens liv, da sannsynligheten for separasjon og oppføring av en trombose inn i lårets arterie øker.

Spesielt gjelder det overfladiske vener i nedre ekstremiteter, hvor blodtrykket er høyere. Migrering av tromboflebitt er beskrevet i infeksjoner når spontant dannet liten trombi som lukker lumen av kapillærene. Som et resultat følges små knuter som forårsaker smerte, hudirritasjon og rødhet.

Trombose av subclavian venen er dannet mot en bakgrunn av stor fysisk innsats. Smerten som oppstår har en sprengende og pulserende form og er i stand til å spre seg til toppen av brystet, ryggen, kragen og skulderleddet. De neuralgiske symptomene som følger med trombose i de øvre lemmer er svært forskjellige. Pasienten føler seg tinende og brennende, utvikler tendonreflekser og begrensninger av motoriske evner.

Nederlaget for den subklaviske venen har ingen signifikante kliniske tegn, men neuralgiske symptomer dominerer med muskelvevatrofi. Puffiness og venøs mønster reduseres med tiden på grunn av inkludering av kompenserende sirkulasjonsmekanismen i arbeidet.

Diagnose og behandling

Diagnose utføres med det formål å effektiv behandling av overfladiske vener i underekstremiteter og hender. Den inkluderer følgende prosedyrer:

 • innsamling av kliniske data;
 • evaluering av utviklingen av ødeleggelse og grad av deformasjon av venøs sengen;
 • Røntgenstråler, MR, dopplerstudie.

Den ledende metoden for å fjerne obstruksjon av venene i de øvre lemmer er en konservativ effekt på sykdommen. Hovedoppgaven er å gjenopprette det berørte området av fartøyet og blodstrømmen. For å gjøre dette, bruk flavonoider, som forbedrer metabolismen av den vaskulære overflaten, bedøve og lindre betennelse. Heparin er foreskrevet for aktiv destruksjon av trombus. Kirurgisk inngrep er nødvendig i tilfelle en trussel om vevnekrose, når det ikke bare er vev, men også arteriell blodtilførsel.

Behandling av plugging av subclavian venen er mindre komplisert enn med sykdommen i beinene i beina. Seng hviler ikke her, det viktigste er å immobilisere armen i en hevet stilling.

Terapi av overfladiske vener kan ikke utføres uten bruk av salver, morgen elastisk bandaging, fysioterapi i form av elektroforese og UHF.

Det er svært viktig diett og væskeinntak. Det er nødvendig å drikke minst 2 liter om dagen, noe som reduserer blodets tetthet og reduserer sannsynligheten for trombusdannelse.

Tromboflebitt i øvre lemmer

Betennelse i venøs veggen, som er preget av dannelsen av en trombus, kalles tromboflebitt. Han kan utvikle seg på både øvre og nedre lemmer. Sykdommen påvirker overfladiske eller dype årer på et hvilket som helst sted. Å utvikle tromboflebitt i øvre lemmer kan på et hvilket som helst sted.

ICD-10 kode

Tromboflebitt er en sykdom i sirkulasjonssystemet. Den er klassifisert etter koden μb 10 som I00 -99. I00-I02 Akutt revmatisk feber. I05-I09 Kroniske reumatiske hjertesykdommer. I10-I15 Sykdommer karakterisert ved høyt blodtrykk. I20-I25 Iskemisk hjertesykdom. I26-I28 Lungesykdom og lungesirkulasjonsforstyrrelser. I30-I52 Andre hjertesykdommer. I60-I69 cerebrovaskulære sykdommer. I70-I79 Sykdommer i arterier, arterioler og kapillærer. I80-I89 Sykdommer i vener, lymfekar og lymfeknuter, ikke klassifisert annet sted. I95 -99 Andre og uspesifiserte sykdommer i sirkulasjonssystemet.

I80-I89 Sykdommer i vener, lymfekar og lymfeknuter, ikke klassifisert annet sted. I80 Flebitt og tromboflebitt. Denne kategorien inkluderer trombose av dype vener i nedre ekstremiteter, samt tromboflebit av overflaten. I81 portal venetrombose. Dette inkluderer en portalvein trombose. I82 Emboli og trombose i andre årer. I83 Åreknuter i underekstremiteter. Dette inkluderer åreknuter. I84 hemorroider. I85 Åreknuter i spiserøret. I86 Åreknuter av andre steder. I87 Andre forstyrrelser i årer. I88 Ikke-spesifikk lymfadenitt. I89 Andre ikke-smittsomme sykdommer i lymfatiske kar og lymfeknuter.

I82 Emboli og trombose i andre årer. I82.0 Badd-Chiari syndrom.

I82.1 Migrerer tromboflebitt. I82.2 Emboli og trombose i vena cava.

I82.3 Emboli og trombose i nyrevenen. I82.8 Emboli og trombose av andre spesifiserte årer. I82.9 Emboli og trombose av uspesifisert ven.

ICD-10 kode

Årsaker til tromboflebitt i øvre ekstremiteter

For å danne en trombose er det nødvendig å ha flere faktorer samtidig. Klassisk medisin kjenner tre hovedgrunner som det er tromboflebitt i øvre ekstremiteter. Den første faktoren er en kraftig økning i blodets koagulasjonsaktivitet. Denne tilstanden kan kalles: graviditet, fødsel, tilstedeværelse av diabetes og genetisk predisponering.

Den andre faktoren er traumer på fartøyets indre vegger. Så det kan være utsatt for traumatisering på grunn av injeksjoner inkompetente i denne saken av mennesker. Kjemoterapi og strålebehandling kan forårsake traumer.

Den tredje og siste faktoren er langsom blodsirkulasjon. Det oppstår på bakgrunn av utviklingen av patologiske prosesser, som åreknuter, lemmermobilitet, samt overflødig kroppsvekt.

Tromboflebitt kan utvikle seg mot bakgrunnen av en eller alle faktorene samtidig. For eksempel med brudd på bein, ikke bare omfattende blødning oppstår, men også nivået av koagulasjon øker. Som et resultat kan utviklingen av den inflammatoriske prosessen i venene forekomme.

patogenesen

Tromboflebitt utvikler seg oftest på bakgrunn av mekanisk skade. Det kan forårsake skader, fødsel, kirurgisk og gynekologisk operasjon. Grunnlaget for patogenese er den såkalte Virchova triaden. Den inkluderer endotelet i venen veggen, en langsom prosess med blodstrøm og en økning i blodproppens blodproteinaktivitet.

En viktig rolle er spilt av endotelet av fartøyene. Denne prosessen er ledsaget av nederlaget på lemmer, samt isoleringen av interleukiner. De aktiverer i sin tur blodplater og en koagulasjonskaskade. Overflaten av endotelet begynner å skaffe trombogenicitet. Disse faktorene fører til utvikling av blodpropp. For å føre til dannelse av trombus kan også tromboplastiner i vev. I overkant går de inn i blodbanen fra skadede vev.

Samtidig med disse prosessene kan kompenserende mekanismer også forekomme. Disse inkluderer: spontan, delvis eller fullstendig trombolyse og utvikling av sikkerhetssirkulasjon.

Symptomer på tromboflebitt i øvre ekstremiteter

Ofte er den inflammatoriske prosessen dannet mot bakgrunnen til åreknuter. Inflammatorisk prosess av nærliggende vev kan føre til blokkering av blodkar. I denne forbindelse begynner symptomene på tromboflebitt, som griper på de øvre lemmer, å manifestere seg.

Som regel begynner alt med smerte, det kan være både moderat og akutt. Det er rødhet, i rødhetens tilstand er venen godt probed. Det blir grovt og tungt. Samtidig med disse prosessene kan temperaturen i kroppen også manifestere seg. Hvis dette er en overfladisk tromboflebit, er det ikke verdt å bekymre seg, det er ingen fare for en person. Lukking av trombus er umulig, så det er ingen trussel mot livet. Det er viktig å organisere terapi ordentlig og ikke forsinke prosessen med dype vener.

Sykdommen er preget av tilstedeværelse av forstørrede lymfeknuter, røde band, smertefull palpasjon og utseendet av kroppstemperatur opp til 38 grader. Ofte er det skarpe smerter i retning av den berørte venen. Det anbefales å starte behandlingen i tide, dette vil forhindre utvikling av komplikasjoner.

Første tegn

Tromboflebitt i øvre lemmer kan utvikle seg på bakgrunn av en mislykket injeksjon og selv etter en insektbit. Den berørte venen er sterkt gjennomskinnelig og har en skinnende fargetone. Dette indikerer betennelse. Til berøring er det vondt og tett, fordi det er dannet den såkalte vekten. Så begynner de første tegnene å manifestere seg umiddelbart. Noen ganger har prosessen en rask og uventet flyt. Akutt smerte manifesterer seg i lynhastighet.

Kroppstemperaturen begynner å øke gradvis, men i noen tilfeller er dette symptomet fraværende. Å merke en betent vene er ganske enkel, det begynner umiddelbart å plage en person. Over tid kan lemmen svulme på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. Hvis du ikke tar hensyn til dette, er det begrenset bevegelse. Hvis venen blir smertefull, bør rødmen adresseres til sykehuset. Hvis dypere vener påvirkes, er det fare for alvorlige komplikasjoner.

Tromboflebit av overfladiske vener i øvre ekstremiteter

De mest typiske tegn på denne sykdommen er generelle inflammatoriske reaksjoner, tilstedeværelse av smerte og hevelse. Ofte tromboflebitt av overfladiske vener fremmer utviklingen av lymfadenitt på øvre lemmer. Alt er ledsaget av alvorlig hyperemi og tilstedeværelsen av infiltrater langs trombosedene. Pasienten blir plaget av feber, i noen tilfeller er figuren 39 grader.

Lammet endres ikke i størrelse, men det svulmer litt. Bevegelsene i leddene er løs, men kan være smertefulle. Saken er at det er soner av betennelse. I stedet for dannelse av en trombose kan du føle en smertefull infiltrasjon, som har klare grenser. Lymfesystemet deltar ikke i den inflammatoriske prosessen, men bare i utgangspunktet. Når den trombosete venen begynner å fange opp, observeres lymfadenitt.

Noen ganger kan symptomatologien manifestere seg plutselig. Dette indikerer tilstedeværelsen av en akutt form av sykdommen. Personen føler seg sterk smerte. Innen få dager er det lettelse, men smerten er fortsatt beholdt når man føler.

Hvis symptomene oppstår, må du søke hjelp fra en lege. Kvalitativ differensialdiagnose vil gjøre det mulig å korrekt diagnostisere. Dette vil i sin tur påvirke effektiviteten av den foreskrevne behandlingen.

Dyp venetromboflebitt i øvre ekstremiteter

Tap av dype vener oppstår vanligvis etter intravenøs bruk av legemidler som kan føre til utvikling av irritasjon. Ofte blir årsaken til dyp venetromboflebitt som påvirker overkroppen en insektbit eller lokal skade. I løpet av venen observeres infiltrering og spyling. Denne prosessen er visuelt lik den crimson bandet, som ligger på stedet for den inflammatoriske prosessen. Her er det smertefull palpasjon og nærvær av tette knuter. Det er et såkalt bryst, representert ved et segl på det berørte området.

Hvis lesjonen har oppslukt de cubitale venene eller karene på håndleddet, blir leddets mobilitet forstyrret på grunn av tilstedeværelsen av alvorlig smerte. I tillegg er prosessen ledsaget av en økning i temperaturen. Hvis tilstrekkelig terapi foreskrives, vil tromboflebitt begynne å avta etter 12 dager. Under behandlingen avtar de inflammatoriske fenomenene gradvis og venen gjenoppretter.

effekter

Hvis behandlingen ble valgt riktig, kan et positivt resultat observeres om noen dager. Videre opphører den inflammatoriske prosessen gradvis og venen begynner å komme seg. Alt dette er mulig med rettidig behandling på sykehuset og utnevnelsen av kvalitetsterapi. I dette tilfellet kan konsekvensene ikke utvikle seg, fordi alt er beslaglagt. Men ikke alt er så lett. Noen ganger tar folk ikke hensyn til alvorlige symptomer og starter ikke behandlingen. Dette er fulle av ikke bare dannelsen av en trombus, men også dens avrivning.

For å utelukke mulige komplikasjoner er det nødvendig å observere en phlebologist innen ett år etter vellykket behandling. Det er nødvendig å overvåke tilstanden til venøsystemet og det mest berørte lemmet. Hvis en kirurgisk operasjon ble utført, må en kirurg besøke.

Korrekt utvalgt behandling vil gjøre det mulig å oppnå maksimal penetrasjon av venen, noe som vil føre til en forbedring i venøs utstrømning. Til tross for dette fortsetter risikoen for post-trombotisk sykdom fortsatt. Hun kan vise seg etter to eller tre år. I dette tilfellet, en omfattende studie av årer. Hvis det er et presserende behov, utfør en kirurgisk operasjon.

komplikasjoner

Faren for sykdommen ligger i stedet for den inflammatoriske prosessen og selve tromben. Overfladiske vener lider mye oftere, fordi tromboflebitt er en komplikasjon av åreknuter. Denne prosessen utgjør ikke en alvorlig fare for menneskers helse. Alt er eliminert ved medisinering og ved hjelp av kompresjonsterapi.

Tromboflebitt er farligere, noe som kan føre til dødelig utgang. Denne sannsynligheten fortsetter i nederlaget for dype årer. Det er en rekke andre alvorlige komplikasjoner. Det er fare for å utvikle venøs gangren, den er dannet på grunn av at blodstrømmen blir sluttet til lemmen. En slik tilstand truer fullstendig amputasjon. Tromboflebitt kan føre til lungeemboli. Denne tilstanden er preget av separasjon av trombus fra karveggen og dens bevegelse i lungearterien. Umiddelbart kirurgisk inngrep er nødvendig her. Tidlig påvisning av venøse sykdommer vil unngå alle mulige komplikasjoner, inkludert tromboflebitt.

Diagnose av tromboflebitt i øvre ekstremiteter

Diagnostiske tiltak er enkle, takket være dem for å bestemme tilstedeværelsen av sykdommen kan være uten store problemer. Instrumentale metoder for diagnostisering av trombofleitt i øvre ekstremiteter er mye brukt. Disse inkluderer rheovasography eller ultralyddopplerografi. Få nøyaktig informasjon kan skyldes ultralyd duplex angioscanning. For dette kjennetegnes prosessen av fargekoding av blodstrømmen.

På grunn av angioscanization kan tilstanden til veggene og lumen i venene vurderes. Bestem tilstedeværelsen av trombotiske masser i dem, så vel som arten av den dannede trombus. I noen tilfeller er det mulig å grove dømme "thrombus" og graden av organisasjonen. Ultralydsskanning av subkutane vener gjør det mulig å avsløre omfanget av trombosen.

Laboratoriediagnostikk spiller ikke en spesiell rolle. Tross alt tillater det å oppdage tilstedeværelsen av en betennelsesprosess, men fastslår ikke hvilket organ eller system det oppsto.

analyser

Laboratoriediagnostikk er ikke like viktig som instrumentell forskning. Tidligere var det forslag om at endringer i homeostase kan indikere tilstedeværelse av en trombogeneseprosess, dens stifling eller aktivitet. Men koagulasjonstester har ikke vist seg å være verdt. Disse analysene gir ikke fullstendig informasjon om sannsynligheten for trombose og dens aktive utvikling.

Tidligere ble det antatt at en økning i tromboset indeks indikerer dannelsen av blodpropp i en vene. Denne tilnærmingen kan ikke gi nøyaktig informasjon, og måtte derfor forbli i fortiden. Til nå er det følsomme markører for trombose. Men selv deres bruk tillater ikke å bestemme nivået av tromboflebitt, og også å vurdere sannsynligheten for lungeemboli.

Kliniske analyser viser kun overfladiske tegn på den inflammatoriske prosessen. En økning i nivået av leukocytter, en økning i frekvensen av ESR, samt en positiv reaksjon på C-reaktivt protein. Men de indikerer ikke hvor den inflammatoriske prosessen utvikler seg. Derfor, for å diagnostisere tromboflebitt spiller de ikke en spesiell rolle.

Instrumental diagnostikk

For å diagnostisere den inflammatoriske prosessen, brukes mange metoder. En av disse er ultralyd angiografi av ekstremiteter. Denne metoden for instrumentell diagnose er basert på vevets evne til å absorbere og reflektere ultralydbølger. For undersøkelsen er det derfor nødvendig å lage en fargekartlegging av blodstrømmen. Den største ulempen ved teknikken er en sterk avhengighet av instrumentets tekniske egenskaper, samt kvalifikasjonen til den som gjennomfører studien.

 • Ultralyddopplerografi. Denne metoden vil bestemme retningen og hastigheten til blodstrømmen i forskjellige deler av fartøyet. Denne metoden er perfekt egnet for å oppnå den generelle tilstanden til sirkulasjonssystemet. Men, gir han ikke data om strukturen og anatomien til venene.
 • Flebostsintigrafiya. For å utføre studien i en vene må du legge inn et spesielt stoff, som inneholder en radioaktiv isotop med kort halveringstid. Deretter distribueres kontrastmiddelet gjennom systemet, ved hjelp av en spesiell enhet.
 • Venografi. Denne metoden vurderer tilstanden av vener ved hjelp av en spesiell kontrastmiddel, som er basert på jod. Til slutt, magnetisk resonans avbildning. Det er en av de moderne metodene for forskning, men også den dyreste. Takket være denne teknikken kan du få de mest nøyaktige resultatene. En prosedyre er foreskrevet i tilfelle at alle tidligere metoder ikke ga fullstendig informasjon om tilstanden til en person.

Differensial diagnostikk

I tillegg til instrumentforskning utføres laboratorieanalyser også. Sant, de har ikke særlig betydning. Så, differensial diagnose er levering av blodprøver. Dette konseptet er karakteristisk bare for tromboflebitt. Generelt inneholder denne metoden for forskning mange andre analyser.

I blodet kan et økt antall leukocytter detekteres, noe som indikerer tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess. Angi dette kan endre indeksen for ESR, samt økt aktivitet av blodkoagulerbarhet. En viktig rolle spilles av følsomme markører av gjæring. Disse inkluderer: trombin-antitrombinkompleks, fibrinopeptid A, oppløselige fibrinmonomerkomplekser, D-dimernivå i plasma. Sann, vil deres bruk ikke tillate å bestemme nivået av trombose, så vel som sannsynligheten for lungeemboli. Derfor vil det være mest hensiktsmessig å utføre ikke bare differensialmetoder for forskning, men også instrumentelle. Basert på de oppnådde dataene, blir de sammenlignet og diagnosen er laget.

Til hvem skal du vende?

Behandling av trombofleitt i øvre ekstremiteter

Konservativ behandling med tromboflebitt er mulig, men bare hvis området er lite. Med nederlaget av dype åre ty til kirurgisk inngrep. Drogbehandling av trombofleitt i øvre ekstremiteter er rettet mot å forhindre mulige komplikasjoner, samt forhindre utvikling av trombose.

For å eliminere de inflammatoriske prosessene ty til hjelp av stoffer som Ibuprofen, Diclofenac og Aspirin. De er i stand til å eliminere ikke bare den inflammatoriske prosessen, men også redusere puffiness og redusere smerte. Bredt brukt og direkte antikoagulantia, som kan forbedre blodstrømmen til blodet, inkludert heparin, enoksaparin og fraksiparin. Tilordne dem hvis det er fare for at tromboflebitt sprer seg til dype vener. Trombolytiske midler som streptokinase og alteplase kan også ty til hjelp. Lokalt brukt Heparin salve, gel Ketoprofen og Troxevasin.

En mann må holdes på søvn. Berørte lemmer bør være på høyde, dette vil tillate normalisering av utstrømningen av blod og redusere risikoen for tromboembolisme. Hele løpet av behandlingen bør være under veiledning av en spesialist.

medisin

Narkotikabehandling er effektiv i tilfeller hvor overfladiske vener påvirkes. Det er rettet mot å redusere ødem, smerte og gjenopprette blodstrømmen. For å eliminere den inflammatoriske prosessen og redusere smerte, tas antiinflammatoriske medisiner som Ibuprofen, Diclofenac og Aspirin. For å forbedre blodstrømmen, velg Heparin, Enoxaparin og Fraksiparin. Bredt brukt og trombolytika, som for eksempel Enoxaparin og Fraksiparin. Plasser med salver og geler: Heparin salve, Ketoprofen gel og Troxevasin.

 • Ibuprofen. Legemidlet brukes en tablett 2-3 ganger om dagen. Avhengig av pasientens tilstand kan dosen justeres. Ta stoffet er ikke egnet for pasienter med økt følsomhet, samt en markert nedsatt funksjonalitet i lever og nyrer. Under barnets bæring og under ammingsperioden er mottaket forbudt, men det kan avtales med legen som er til stede. Det kan forårsake kvalme, oppkast, diaré og allergiske reaksjoner.
 • Diclofenac. Legemidlet brukes på en enkelt tablett opptil 4 ganger daglig. Den aktive ingrediensen er diclofenak, så den kan ikke brukes av personer med økt følsomhet overfor det. Risikogruppen inkluderer gravide jenter, barn og personer med nedsatt funksjon av leveren og nyrene. Agenten kan forårsake utvikling av allergiske reaksjoner fra kroppen.
 • Aspirin. Legemidlet brukes til en kapsel, ikke mer enn 3 ganger om dagen. Den nøyaktige dosen er foreskrevet av den behandlende legen. Bruk produktet ikke for barn, gravide jenter, personer med overfølsomhet, samt personer med alvorlig nedsatt lever og nyre. Kan føre til utvikling av allergiske reaksjoner fra kroppen.
 • Heparin. Dosen og behandlingsmåten er tildelt av legen individuelt. Legemidlet bør ikke brukes med økt blødning, blødning på noe sted, akutt hjerteaneurisme, lever og nyresvikt. Kan forårsake allergiske reaksjoner fra kroppen.
 • Enoxaparin. Legemidlet administreres utelukkende i utsatt stilling, bare subkutant i den anterolaterale eller posterolaterale regionen. Den gjennomsnittlige dosen er 20 mg per dag, den kan justeres av den behandlende legen. Ta stoffet er ikke egnet for personer med alvorlig nedsatt lever- og nyrefunksjon, så vel som i nærvær av overfølsomhet. Kan forårsake hemorragiske manifestasjoner.
 • Fraxiparine. Dosen er foreskrevet utelukkende på individuell basis. Bruk produktet er ikke mulig for magesår i magesekken og tolvfingertarm, samt akutt infektiv endokarditt. Det kan føre til utseende av små hematomer og en økning i leverenzymer.
 • Heparin salve. Påfør produktet et tynt lag på det berørte området. Du kan bruke det opptil 4 ganger om dagen, avhengig av situasjonenes kompleksitet. Bruk av salven er ikke nødvendig for åpne sår og når hudens integritet er kompromittert. Kan føre til lokale allergiske reaksjoner, som kløe, brenning, rødhet og hevelse.
 • Ketoprofen. Gelen påføres i et tynt lag til lesjonsstedet, 3-4 ganger om dagen. Bruk det er ikke mulig for personer med økt følsomhet i huden. Kan føre til utvikling av allergiske reaksjoner.
 • Troksevazin. Gelen påføres i et tynt lag, med lette masserende bevegelser 3 ganger om dagen. Det kan ikke brukes hvis integriteten til huden er forstyrret. Kan føre til utvikling av en allergisk reaksjon, forårsaker kløe, brennende og rødhet.

Folkebehandling

Tradisjonell medisin er rik på effektive oppskrifter. I noen tilfeller er det ikke verdt det å utnytte hjelpen til folks behandling. Tross alt, hvis du vil eliminere tromboflebitt, uten spesiell kunnskap, kan du forårsake alvorlig skade på kroppen.

 • Oppskrift nummer 1. Det bør ta 15 gram verbena leaf medisinske og hell dem et glass kokende vann. Deretter gir en liten infusjon og ta en spiseskje. Bidrar effektivt til blokkering av vener.
 • Oppskrift nummer 2. For å fjerne betennelse og eliminere puffiness, kan lemmer påføres friske løvblad.
 • Oppskrift nummer 3. Det er nødvendig å ta 20 gram St. John's wort, striper og lakrisrot. For effektivitet, tilsett 15 gram plantain leaf og koriander, fortynn alle med 10 gram agurk. Alle ingrediensene er blandet sammen. Ta bare 2 ss og hell dem med kokende vann. Produktet oppvarmes i et vannbad i 15 minutter. Deretter avkjøles det, filtreres og bringes til et volum på 200 ml. Ta det 30 minutter før måltider.

Urtebehandling

I folkemedisin er det mange effektive oppskrifter, med bruk av urter. De hjelper ikke bare å takle de viktigste symptomene på sykdommen, men også forbedre pasientens tilstand betydelig. Generelt har urtebehandling en positiv effekt, men bare hvis alle reseptene er godkjent av en lege.

Fin malurt har sølvfargede egenskaper. Det er nødvendig å ta friske blader av malurt og forsiktig slip dem i en mørtel. Ta deretter en spiseskje av det oppnådde pulveret og kombiner det med sur melk. Deretter blir alt grundig blandet og påført gasbind. Den resulterende komprimeringen skal påføres de berørte årene. Behandlingens varighet er 3-4 dager.

Ikke dårlig bidrar til å takle symptomer på trombofleitt-vanlig humle. Det er nødvendig å ta en spiseskje hopkegler og finhakke dem. Hell deretter et glass kokende vann og varme i et vannbad i 15 minutter. Det mottatte produktet tas av et glass 3 ganger daglig før måltider.

Vær oppmerksom på hestkastan. Du må ta 50 gram av hovedbestanddelen og hell den med 500 ml vodka. Deretter skal det sendes til et varmt sted i 2 uker. Etter utløpet av den forutbestemte perioden blir midlet påført 30-40 dråper gjennom hele måneden.

homeopati

Homøopatiske midler har alltid vært veldig populære. Dette skyldes dets naturlige sammensetning, der det ikke er noen stoffer som er skadelige for kroppen. Men på grunn av at stoffene ikke har blitt klinisk testet, kan bruken av dem skade mennesker. Derfor er homøopati brukt dersom legen selv utnevnte en slik behandlingsmetode.

For å eliminere varicose prosessen og tromboflebitt, er stoffet Job-Venum mye brukt. Produktet må tas i flere måneder. Primær handling kan ses på 3 ukers opptak. I noen tilfeller kan stoffet føre til økte symptomer eller forverring av pasientens tilstand. De er redd for dette, det er ikke nødvendig, denne prosessen indikerer at helbredelsesprosessene i kroppen begynner å fortsette aktivt. Hvis det er en negativ symptomatologi, er det nødvendig å gi opp stoffet i en uke, og fortsett å ta det. Det er nok 8-10 dråper 2 ganger om dagen, i 5-6 dager. Dosen og tidsplanen for bruk er foreskrevet av legen. Med andre rusmidler finnes i en resepsjon med en erfaren homøopatisk lege.

Operativ behandling

Pasienter som opplever stigende tromboflebitt eller en sykdom med dype årer, trenger kirurgisk inngrep. Den tilsynsførende legen bør ta stilling til operativ behandling. Tåle en slik dom etter å ha utført ultralydsskanning.

Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, så vel som dens egenskaper, må legen avgjøre om kirurgisk eller minimal invasiv fjerning av trombosen. Kirurgiske metoder tillater å sclerize eller helt fjerne de berørte årene under sykdomsprogresjonen. En minimal invasiv metode kan kombineres med konservativ behandling. Det bidrar til å eliminere den dannede trombus. Denne teknikken er mindre traumatisk og gir nesten ingen komplikasjoner. Derfor, ty til denne metoden for fjerning av den berørte venen er helt trygg. Denne prosedyren brukes selv under graviditet.

forebygging

Forebyggende tiltak bestemmes i tide ved behandlingstart. Pasienter med åreknuter skal umiddelbart gjennomgå kirurgisk behandling. Hovedoppgaven for forebygging under forebygging av separasjon av trombus og dens migrasjon er opprettelsen av en spesiell felle. Det må installeres i en vene. Der synes det å åpne seg og bare strømmer gjennom blodet, og store blodpropper forblir i det. Metoden er effektiv, men har mange ulemper.

Fjern trombus uten konsekvenser vil tillate trombektomi. Det er sant at denne metoden krever høye kirurgiske ferdigheter. Prosedyren lar deg fjerne en trombus direkte fra venen. I tillegg forbedrer det de langsiktige resultatene av behandling av dyp venøs trombose. Effektiviteten av teknikken ligger i det faktum at etter applikasjonen er utviklingen av posttrombotisk sykdom ikke observert. Tidlig behandling vil virkelig bidra til å takle problemet. Videre er rettidig eliminering av åreknuter det viktigste forebyggende tiltaket, som ikke tillater utvikling av tromboflebitt.

outlook

Tromboflebitt er en farligste sykdom. Men til tross for dette, er det perfekt til behandling. Hvis behandlingen ble startet i tide, vil prognosen være positiv.

Etter å ha utført en kirurgisk inngrep eller konservativ behandling, blir blodstrømmen normalisert. Men til tross for dette, må pasienter fortsatt bruke komprimeringsstrikk og ta medisiner, som skal utpeke en tilsynslege. Dette vil unngå mulige komplikasjoner.

Behandling, som ikke ble startet i tide, kan føre til utvikling av sår, gangrene og trombose av store årer. I dette tilfellet blir prognosen ugunstig. Etter eliminering av komplikasjoner kan en person komme tilbake til jobb, selvfølgelig, hvis han ikke har fjernet lemmen på grunn av utviklingen av gangrene. Kvaliteten på pasientens liv er betydelig redusert. Prognosen er helt avhengig av sykdomsformen, samt på de berørte årene.

Medisinsk ekspert-redaktør

Portnov Alexey Alexandrovich

utdanning: Kyiv National Medical University. AA Bogomoleter, spesialitet - "Medisinsk virksomhet"

Les Mer Om Fartøyene