Mesenterisk trombose i tarmene

En "akutt" mage er en av de farligste forholdene som krever øyeblikkelig medisinsk undersøkelse og behandling. Dets årsaker kan være forskjellige - et angrep av blindtarmsbetennelse, forgiftning, nyre- eller leverkolikk, gynekologiske sykdommer. Det er imidlertid en annen grunn som kan forårsake alvorlig magesmerte og forverring av den generelle tilstanden helt til pasientens død, en mesenterisk trombose i tarmkarene.

Hvorfor utvikler intestinal obstruksjon?

Mesenteria er mesenteriske ledninger som organene er festet til bakre bukvegg. Det er ved hjelp av en mesenteri at tarmen er festet til veggen. Gjennom henne passerer fartøyene til tynntarm, nerveender, mesenteriske lymfeknuter.

Langvarige vaskulære sykdommer fører i mange tilfeller til alvorlig forstyrrelse av blodsirkulasjonen og dannelsen av blodpropper av forskjellige størrelser i blodkarets hulrom, tilstopping av lumen og frata hele veggen.

Trombosen skjer arteriell og venøs. Den utvikler seg i overlegne og dårligere mesenteriske arterier, med den øvre delen som lider av tilstopping med trombi oftere enn den nedre.

Vaskulære sykdommer utvikler seg i årevis og kommer til finalen når pasienter når eldre eller senilder, så det er ingen unge med diagnose mesenterisk trombose. Denne tilstanden tilhører kategorien alderpatologier.

Hjertet og tarmene: Hva er forbindelsen?

Trombose av mesenteriske kar er direkte relatert til hjertesykdom: oftest er denne tilstanden observert hos pasienter med atrieflimmer i bakgrunnen:

 • cardiosclerosis;
 • aneurysmer av hjertet;
 • endokarditt av forskjellig etiologi.

Et nylig hjerteinfarkt, der det er brudd på hjertemuskelen, ledsaget av blødning og dannelse av en trombose på skadestedet, kan også forårsake utvikling av trombose av mesenteriske kar.

Faktum er at trombi kan "reise" gjennom arterier og blodårer i kroppen, bryte seg bort fra zakrovotochivshego-stedet. Hvis en slik koagulasjon setter seg et sted i mesenteria-fartøyene og ikke fortsetter med blodstrømmen ytterligere, skjer deres tilstopping.

Som et resultat, mister fartøyets vegger rundt trombosen ikke bare den nødvendige ernæringen fra sirkulerende blod, men de kan dø, noe som ofte fører til ekstremt alvorlige konsekvenser.

Andre årsaker til trombose

Nesten enhver sykdom der intern blødning er mulig, er fulle av dannelsen og separasjonen av trombi, og derfor er det andre årsaker til trombose av de mesenteriske karene.

Disse inkluderer:

 • Alvorlige tarminfeksjoner;
 • Portal hypertensjon med stagnasjon av blod i portalvenen;
 • traumer;
 • Tumorene klemmer tarmens kar.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Intensiteten av kliniske manifestasjoner og symptomer avhenger av flere faktorer:

 • Steder for okklusjon av fartøyet;
 • Grader av iskemi (blødning) av tarmen;
 • Utvikling av blodsirkulasjon rundt det berørte området.

Så, hvis den øvre delen av den mesenteriske arterien er blokkert, er tynntarmen og den høyre side av tykkelsen fullstendig trombosed.

Okklusjon (blokkering) av den midterste delen av arterien fører til trombose av ileum og cecum. Utviklingen av den patologiske prosessen i det nedre segmentet av den mesenteriske arterien påvirker kolon- og sigmoid-kolon.

Nekrose av tynntarm er resultatet av trombose i portalen og øvre vener i mesenteriet.

Klinisk er sykdommen delt inn i tre faser:

 • Ishemia (med delvis blødning av karossens vegger og etterfølgende gjenoppretting av blodsirkulasjon);
 • Infarction (med symptomer på rus og endringer i vev i bukhulen);
 • Peritonitt (et stadium av økende rusmidler, hemodynamiske lidelser og utvikling av betennelse i bukhinnen).

Gradvis symptomatologi av trombose

ischemi

Trombose av mesenteri-fartøyene begynner akutt:

 • Paroksysmal eller vedvarende smerter i magen;
 • Kaster opp med en blanding av galle så tidlig som den første dagen etter sykdommens begynnelse;
 • Diaré.

Disse symptomene er veldig minner om løpet av normal matforgiftning, og derfor blir det ofte forsinket å besøke legen.

Hjerteinfarkt

Når mesenterets fartøy under trykk fra blodet prøver å presse ut blodproppspausen, begynner infarktstrinnet.

Diaré gir vei for forstoppelse, da dype patologiske endringer begynner i tarmveggen, ser blod i avføringen. Vanligvis skjer det ikke mye: for mesenterisk trombose er overdreven blødning ikke karakteristisk.

Hvis blod samler seg i tarmens sløyfer, kan en liten komprimering under navlen føles hos pasienter, som i medisin kalles symptomet for Mondor.

Smerter i magen er så uutholdelig at sjokk utvikler seg: pasientene er veldig rastløse, de finner ikke sin plass, de roper. Det er skarpe blep og cyanose av leppene. Noen ganger kan blodtrykket øke med 40-60 enheter (med øvre arterie trombose).

Rupturen av fartøyet gir midlertidig lindring til pasienten: personen roer seg ned, ettersom intensiteten av smerte er markert redusert, men oppblåsthet og avføring er fortsatt.

Underlivet forblir moderat hovent og mildt, det karakteristiske fenomenet peritonitt (muskelsikring og Shchetkins symptom) er ikke kjent. Diagnose mesenterisk vaskulær trombose tarm anbringes på basis av ultralyddata og endringer i blodbildet, som uttrykkes i en kraftig økning i antall hvite blodlegemer: dette tallet kan nå 40 • 109 / l. I dataene i den generelle analysen av blod registreres et skifte av leukocytformelen til venstre og høye sifre i ESR.

peritonitt

Symptomer på peritonitt tarm vaskulær trombose åpenbar meget eiendommelige: muskelspenning fremre abdominalvegg og Shchetkina forsinket symptom og en inflammatorisk prosess starter nedenfra.

Den utviklede formen av tarmen fører til opphør av diaré og utslipp av gasser.

Behandling og prognose

Behandling av mesenterisk trombose kan bare være kirurgisk, selv om sykdommen kan diagnostiseres ved iskemisk skade på tarmveggen.

Avhengig av resultatene av undersøkelsen kan pasienten bli tilbudt:

 • Embollektomi (trombusfjerning);
 • Rekonstruktiv kirurgi på den overordnede mesenteriske arterien med implantering av stumpen i aorta;
 • Fjerning av en del av tarmene som er berørt av gangrene.

En kombinert operasjon som involverer reseksjon av det nekrotiske tarmområdet og plast øker pasientens sjansene for livet betydelig.

Dessverre har patologien til tarmkarene beskrevet i artikkelen så langt en svært lav prosentandel av pasientens overlevelse, selv etter kirurgisk inngrep: i postoperativ perioden dør tre fjerdedeler av pasienter.

Slike høy dødelighet skyldes kompleksiteten i å diagnostisere sykdommen og for sent henvisning til spesialister for sykehusinnleggelse og behandling.

etterord

Pasienter som lider av langvarig vaskulær sykdom og hjertesykdom, bør være særlig oppmerksomme på deres helse: tendensen til dannelse av blodpropper, og risikoen for deres atskillelse i perioder øker risikoen for alvorlige komplikasjoner og død trusler mot dem.

Utseendet til akutt smerte i magen er en anledning til umiddelbar behandling av spesialister, og om nødvendig akutt sykehusinnleggelse med etterfølgende behandling.

Vi anbefaler, les også om hva som kan føre til trombose i leverenveiene.

Trombose av mesenteriske kar: symptomer, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: årsakene og symptomene på mesenterisk trombose, enn det er farlig. Metoder for forebygging og behandling.

Trombose av de mesenteriske karene er okkluderingen av mesenteriets kar (mesenteri) med en trombose. Mesenteria er en samling mesenteriske ledninger med hvilke bukhuleorganene er festet til bukveggen. Dette er en veldig farlig tilstand.

Arterier og vener som går gjennom mesenteria er ansvarlige for sirkulasjonen av bukorganene, primært tarmene. Og hvis en blodpropp forsegler den mesenteriske arterien eller venen, vil det føre til alvorlig forstyrrelse av tarmen og i fravær av behandling - til døden.

Behandle mesenterisk trombose ved hjelp av kirurgisk inngrep. Behandlingen utføres av en kirurg.

Sykdommen er ledsaget av svært høy dødelighet på grunn av sin overtid og vanskeligheter med diagnose.

årsaker

Mesenterisk trombose, som alle andre, er direkte relatert til kardiovaskulære og blodsykdommer. Blodpropper er dannet av kongestiv hjertesvikt, inflammatoriske prosesser i skip etter hjerteinfarkt, med arytmier cardiosclerosis, hjerte- aneurismer og karvegger, betennelse i hjertet.

Risikoen for trombose stiger når:

 • trombofili (arvelig predisposisjon til dannelse av trombi);
 • kirurgiske operasjoner og skader;
 • Langsiktig bruk av narkotika som øker "viskositeten" av blod (antitumormidler, orale prevensiver);
 • langvarig immobilisering av legemet (i sengeteppe eller invalider på barnevogn, når de ligger i den postoperative perioden);
 • graviditet og puerperium;
 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • røyke.

Uansett hvor blodklumpen oppsto, kan den tette noen arterie eller blodåre, inkludert den mesenteriske.

Risikoen for at koagulasjonen vil tette mesenterisk fartøy, øker med alvorlige smittsomme sykdommer i tarmen og dets svulster.

Fartøyet er i snitt, i større målestokk. Prosessen med dannelse av en trombus i aterosklerose

Symptomer og stadier

Sykdommen oppstår i tre faser:

 1. Iskemi. Når fartøyets lumen på grunn av trombosen er innsnevret med 70% eller mer, er det mangel på blodsirkulasjon i tarmen.
 2. Et tarminfarkt er døende av tarmområdet, som er blodofret av det berørte karet.
 3. Peritonitt - betennelse i bukhinnebenet, en økning i forgiftning av kroppen. Dette stadiet kan føre til døden.

symptomer trombose av tarmens mesenteriske kar:

Trombosen kan gå veldig fort, derfor, når de første symptomene vises, ring en ambulanse, fordi pasienten trenger en nødoperasjon. Symptomer som er karakteristiske for stadium 1, kan også indikere blindtarmbetennelse, samt akutte gynekologiske sykdommer. De trenger også akutt kirurgisk inngrep.

diagnostikk

Det er viktig å skille mesenterica trombose fra andre tarmsykdommer (blindtarmbetennelse, perforert duodenalsår), samt gynekologiske sykdommer (f.eks, ektopisk svangerskap, ovariecyster brudd).

I nærvær av symptomene beskrevet i forrige del av artikkelen, leverer ambulansen pasienten til kirurgisk avdeling.

Diagnose utføres av en kirurg. Det inkluderer samlingen av anamnese og symptomene som er tilstede i øyeblikket, en manuell undersøkelse av pasienten. Videre foreskrives blodprøve, koagulogram (blodproppanalyse), urinanalyse, abdominal ultralyd, akutt angiografi i bukhulen.

Hvis diagnosen ikke er etablert, tyver de til laparoskopi, en invasiv diagnosemetode. Organene i bukhulen blir undersøkt ved hjelp av et endoskop satt inn gjennom snittet av huden og den fremre bukveggen. Prosedyren utføres under anestesi.

Angiografi av karene i bukhulen. Pilen indikerer stedet for trombose i den nedre mesenteriske arterien

Behandling og prognose

Mesenterisk trombose i tarmene behandles med akuttoperasjon.

Det utføres i flere faser:

 1. Først fjern trombosen, som forårsaket en sirkulasjonsforstyrrelse.
 2. Deretter rekonstrueres det berørte fartøyet.
 3. Hvis operasjonen utføres ikke på 1, men på 2 stadier av sykdommen, og tarminfarktssonen er omfattende, fjern deretter den døde delen av orgelet. I 3 stadier, hvis en sterk inflammatorisk prosess har utviklet seg, blir bukhulen vasket.

Utfallet av sykdommen avhenger av scenen hvor det ble identifisert og behandlet, og om diagnosens korrekthet.

Ved 2 og 3 stadier av sykdommen med tarminfarkt, selv med en vellykket operasjon, dør ca 70% av pasientene. Dette kan skyldes forgiftning av kroppen fra den inflammatoriske prosessen, alvorlighetsgraden av operasjonen, samt den underliggende sykdommen som forårsaket trombose. I fase 1 av sykdommen, er trombosen fjernet før nekrose i tarmkanalen, overlevelsesraten er mye høyere.

Trekk derfor ikke med henvisning til legen ved forekomst av smerter i mage.

Operasjonen for å fjerne den nekrotiske delen av tarmene. Anastamose er en spesiell sammensetning av "kjedeområder"

forebygging

Det er bedre å forhindre trombose av mesenteriske kar, enn å behandle det senere. Med hjelp av forebyggende tiltak redder du bokstavelig talt livet ditt.

Hvis du lider av kardiovaskulær sykdom, eller dine direkte slektninger var utsatt for blodpropper, vær spesielt oppmerksom på forebygging av trombose.

 • Først av alt, unntatt alle andre risikofaktorer (overflødig vekt, røyking, stillesittende livsstil, oral inntak av p-piller). Med tiden behandler du hjertesykdommer og blodårer. Med diabetes, følg alle legenes anbefalinger angående behandling.
 • Hvis du er i fare for blodpropp (som lider av hjerte- og karsykdommer, diabetes, stillesittende av helsemessige årsaker, har overvekt assosiert med metabolske forstyrrelser, som for øyeblikket ikke kan bli kvitt), halvårs donere blod på et koagulogram. Dette er nødvendig for å oppdage koagulasjonsforstyrrelser. Hvis risikoen for trombose økes, vil du bli foreskrevet midler som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • Behandle tarmsykdommer i tide. Hvis du har en svulst, ikke stram den med fjerning. I tilfelle å gå gjennom antitumoral medisinering, gi blodprøven regelmessig for koagulasjon og ta foreskrevet antiplatelet-midler eller antikoagulantia foreskrevet av legen.
 • Hvis du har hatt en kirurgisk prosedyre på mageorganene, følg alle legenes anbefalinger i postoperativ perioden. Etter en blodprøve, hvis det foreligger bevis, kan behandlende kirurg foreskrive medisiner for å forhindre trombose. Begynn å flytte så snart som mulig. Mer gå, hvis du er tillatt av en lege. Aktivitet vil bidra til å forhindre ikke bare blodstasis (som øker risikoen for blodpropper), men også dannelsen av postoperative adhesjoner, som kan føre til komplikasjoner i fremtiden.
 • Etter operasjoner på fartøyene (ikke bare på bukhulenes kar og i hjertet, ta foreskrevet av legen antikoagulantia eller antiaggreganter.

Folkemidlene for forebygging av trombose

Ikke prøv å erstatte medisiner med folkemidlene, siden fravær av medisiner som foreskrives av lege, kan føre til blodpropp og alvorlige konsekvenser. Også folkemidlene kan ha kontraindikasjoner, så før du tar en konsultasjon, ta kontakt med en terapeut, kardiolog og gastroenterolog.

Mesothrombose av tarmkar: årsaker, former, kurs, diagnose og terapi

Trombose av tarmens kar er en sykdom som ikke er av ungdom, det påvirker folk i mellom og alder. Dette skyldes at aterosklerotiske endringer i vaskulære vegger utvikler seg og utvikles i løpet av livet. Tarminfarkt, akutt arteriell eller venøs insuffisiens - patologiske forhold som har en annen etiologi og mekanisme for utvikling, men som fører til akutte forstyrrelser i blodtilførselen av tarmkanalen. De to hovedtyper av blodtilførselsforstyrrelser (arteriell og venøs) kan danne blandet form, hva skjer i spesielt forsømte tilfeller.

Forstyrrelse av blodtilførselen til tarmen

Ordning om abdominal blodtilførsel

Når mesenterisk trombose omtrent 90% av lesjonen er utsatt for den øvre mesenterialarterien tilførsel av en stor del av tynntarmen (hele tynntarmen, blind, colon ascendens, tverrgående 2/3 tykktarm og hepatisk vinkel), og derfor er mest alvorlige brudd. Stavens lesjoner arteria mesenterica inferior, som gir blod 1/3 av den tverrgående kolon (til venstre), synkende kolon og sigmoid, med om lag 10%.

Akutt mesenterisk arteriell insuffisiens (Oman) kan ha organisk opprinnelse, Overlappingen av hovedfartøyene, eller funksjonell karakter, ved hvilke endringer i lumen ikke observeres.

I tilfeller av organiske lesjoner overlapper lumen av mesenteriske kar hoved~~POS=TRUNC og grunnen til dette er traumer og emboli. sekundær Overlapping skjer som følge av trombose, som igjen var resultatet av langvarige progressive endringer i vaskulærveggen eller utenfor den.

Mest tunge former forstyrrelser i blodtilførselen av tarmkanalen er Emboli og traumer av mesenteriske kar, som forklares av fravær av tidligere forberedt utviklet sikkerhetsblodstrøm, og følgelig av mangel på kompensasjon for den forstyrrede hovedstrømmen i blodet.

Årsakene til primær forstyrrelse av arteriell blodstrøm

Årsakene til emboli er direkte relatert til hjertesykdom:

 • Stenose av mitralventilen;
 • Overtredelse av hjertefrekvensen;
 • Hjernens aneurysme
 • Myokardinfarkt, der det er en markert reduksjon i kontraktiliteten til venstre ventrikel. Embolus (blodpropp) i dette tilfellet dannes som et resultat av økt blodpropp på grunn av et brudd på blodstrømshastigheten. Blodpropp i mesenteriske arterier kommer fra aorta, men noen ganger kan det danne seg i selve mesenterisk kar, svært sjelden.

Skader på mesenteriske arterier kan føre til fullstendig brudd (påvirkning i underlivet), noe som resulterer i eksfoliering av intima, og det kan i sin tur helt eller kritisk blokkere lumen.

Sekundær overlapping av mesenteriske arterier

Årsakene til sekundær mesenterisk insuffisiens er følgende patologiske forhold:

 1. Stenoser av aterosklerotisk opprinnelse (som oftest) i munnen (utgangspunktet) av arteriene, fordi det store fartøyet avviker fra aorta i en spiss vinkel, skaper forhold for fremveksten av turbulent blodstrøm. Med et kraftig fall i blodstrømmen som oppstår når blodårene innsnevring mer enn 2/3 (ansett kritisk indikasjon) trombose, mesenteriale fartøy mulig. Lignende hendelser oppstår når aterosklerotisk plakk brytes eller ødelegges ved fullstendig obturering (lukking) av fartøyets lumen. Dette vil uunngåelig medføre vevnekrose, som dette blodkaret gir med blod, fører derfor aterosklerose til de mesenteriske arteriene til den største prosentdelen tilfeller av vaskulær trombose i tarmen;
 2. Tumorer, rudiments av foten av membranen og fibre av celiac plexus, som fører til komprimering av arterien;
 3. Redusert hjerteaktivitet med markert senking av blodtrykk;
 4. Operativ (for gjenoppbygging) av intervensjonen på aorta, årsaken til hvilken det var okklusjon - syndrom av å stjele. Når blodproppene fjernes, begynner blodet å rush til underdelene med stor hastighet, delvis omgå de mesenteriske arteriene og samtidig "suge" blod fra dem inn i aorta. Under forhold med mesenterisk obstruksjon utvikles flere tromboser med tarmnekrose eller intestinalt infarkt etterfulgt av perforering, mens trunk badebukser mesenteriske arterier kan ikke bli trombosert.

De etiologiske faktorene for akutt mesenterisk trombose i tarmen, eller heller, av arteriene, kan være forskjellige, men mekanismen for utvikling av patologiske forandringer er alltid den samme - tarm iskemi.

Formen av tarm iskemi

Tarmklinikkets klinikk avviker med 3 grader av alvorlighetsgrad, som er direkte avhengig av diameteren av lesjonen av hovedartariene og sikkerhetsblodstrømmen:

 • Dekompensert iskemi - Den mest alvorlige form for arterielle vaskulære lesjoner, hvor irreversible fenomener kan oppstå raskt dersom tiden for å gjenopprette blodstrømmen går tapt. Det preges av absolutt iskemi (dekompensering av sykdommen som gir tarmene med blod) og går i 2 faser. Et tidsintervall på opptil 2 timer vurderes fase av reversible endringer. Fase varighet på 4-6 timer er ikke alltid er reversibel, kan over natten prognose være ugunstig, da det etter denne tiden kommer uunngåelig koldbrann i tarmen eller en del derav, og deretter gjenopprettet blodstrøm ikke løser problemet;
 • Subkompensert nedsatt blodtilførsel til tarmen gir sikkerhetsblodstrøm og i dette tilfellet ligner symptomene på intestinal trombose (dets kar) den kroniske formen av mesenterisk arteriell insuffisiens;
 • Kompensert form er en kronisk iskemi av tarmene, når collateralsene helt tar vare på hovedblodstrømmen.

Kliniske manifestasjoner av intestinal vaskulær trombose

Symptomer på intestinal trombose er avhengig av høyden av mesenterisk arterieoverlapping og på iskemisk form:

 1. Plutselig vises pen intensivesmerte mest særegne for subcompensated former av iskemi, selv om det også forekommer i dekompenserte blodsykdommer, men snart svekket på grunn av den bortdøen nerveender (på stedet lesjoner tarm og mesenteriet seg selv), som slutter å signalisere problemer i kroppen (påståtte forbedringen);
 2. rus, forårsaket av tarmen i tarmen, er spesielt karakteristisk for dekompensert iskemi og manifesterer en trådaktig puls, ustabilt arterielt trykk, signifikant leukocytose og oppkast;
 3. fenomener peritonitt (Uttrykt bukveggen spenning som likner en perforert sår) som er mest karakteristisk for trombose i tynntarmen (store mesenteriske arterie) i tilfelle av koldbrann og magesår perforering, noe som ofte skjer i bakgrunnen og ukompensert subcompensated iskemi;
 4. forsvinning peristaltikk tarmen (med tarmnekrose) er iboende i dekompensert iskemi, mens når den er subkompensert, har den tvert imot høy aktivitet og klarhet;
 5. Fordelingen av passasjen (hyppige løse avføring) og tarmkolikk følger en kompensert form, med en blanding av blodkompensert iskemi. I lys av at peristaltikken opphører med en dekompensert blodforsyningsforstyrrelse, er det nødvendig med enema (en blanding av blod i avføringen) for å evaluere avføringen.

Det skal bemerkes at før det utvikles trombose i tarmarteriene, er det mulig å etablere en diagnose av akutt mesenterisk arteriell insuffisiens. På "kommende" trombose av mesenteriske kar kan du indikere følgende symptomer:

 • Smerte i magen, som er forverret etter et måltid eller en lang tur;
 • Ustabil stol (forstoppelse, diaré, deres veksling);
 • Vekttap (kan indirekte indikere begynnelsen av stenoseprosessen ved munnen av den mesenteriske arterien).

Embolien til den øvre mesenteriske arterien tvert imot er preget av fraværet av dette symptomkomplekset.

Diagnose av mesotrombose

Med riktig diagnostisk tilnærming er det ikke bare definisjonen av sykdommen i tarmtilførselen, men også årsakene som forårsaket det. I denne forbindelse, samlingen av anamnese, spiller spørsmålet om pasienten om sykdomsforløpet en viktig rolle. Klargjøring av tidspunktet for utseende av smerte, intensitet, natur av avføringen kan betydelig hjelpe legen ved å velge kirurgisk behandling, siden det ikke er noe alternativ i tilfelle mesotrombose.

Diagnostikk av OMAN involverer utførelse selektiv angiografi, som gjør det mulig å fastslå nivået og arten av overlappingen av arterien, som også vil være viktig for å gi akuttomsorg, selvsagt, i form av kirurgisk inngrep.

Laparoskopisk metode er fortsatt avgjørende for enhver form for akutt kirurgisk patologi, hvor mesotrombose ikke er et unntak. Tvert imot, med en dekompensert blodforsyningsforstyrrelse, har kirurgen bare 2 timer tilgjengelig, så det er klart at det ikke er nødvendig å strekke det med diagnostikk. Ved hjelp av laparoskopi Det er en mulighet for kort tid å avklare arten av lesjonen i tarmkanalen.

Bare en radikal metode som ikke kan utsettes

Konservativ behandling av intestinal trombose, det vil si mesenteriske arterier som gir blodet, er uakseptabelt, Imidlertid kan mesenterisk insuffisiens begynne å utvikle seg plutselig, noe som alltid forverres total spasm av blodkar, som følger med sykdommen.

Med den aktive introduksjonen av antispasmodik kan man ikke bare lindre pasientens lidelse, men også oversette en mer uttalt grad av iskemi i mindre alvorlig. men Progresjon av mesotrombose fører til overlapping viktig sikkerhet, som øker pasientens tilstand betydelig, i lys av at de slutter å kompensere for blodtilførsel. Hvis vi går fra denne posisjonen, kan brudd på å sikre blod i tarmen i hvert enkelt tilfelle ha sine egne "overraskelser", noe som i stor grad påvirker utfallet av det kirurgiske inngrep.

Nødhjelp i form av kirurgisk behandling av mesenterisk trombose er den eneste måten å redde menneskelivet, men a intensiv preoperativ forberedelse, som korrigerer bruddene på sentrale hemodynamikk.

Operasjon for intestinal trombose består av obligatoriske komponenter:

 1. Inspeksjon av tarm og palpasjon av mesenteriske kar, som starter fra munnen;
 2. Bestemmelse av pulsering i de mesenteriske arteriene ved rammen av den berørte tarmen, hvor det i tvilstilfeller anses hensiktsmessig å dissekere mesenteri (etablering av arteriell blødning).

riktig eliminering av OMAN kan sørge for følgende metoder for å utføre operasjonen:

 • Fullstendig restaurering av blodstrømmen i fravær av tarmnekrose;
 • Forbedring av blodtilførselen til subkompensasjonsstedet i tilfelle av tarmskifte;
 • Reseksjon av endret tarm.

For å forbedre eller gjenopprette blodtilførselen, gjenoppbygging av hovedarteriene eller embolektomi, som regnes som en ganske effektiv metode. I dette tilfellet kirurgen kan "grave ut" embolus med egne fingre.

embollektomi med mesotrombose

Rekonstruksjonsoperasjon i form av umiddelbar intervensjon og areal stenose eller trombose skape en shunt mellom den store mesenteriske arterie og aorta under stenose og trombose (mindre traumatisk) er utført i tilfelle av trombose lumen arterier trombus og utført på nødsituasjon indikasjoner. Angrepet av koldbrann endret tarmen er avskåret fra normalt vev og fjernes, men i dette tilfellet, legges det vekt på å gjenopprette blodstrømmen, for begrenset reseksjon, legen alltid i fare for å miste pasienten (denne situasjonen gir opptil 80% dødsfall).

I tillegg, i postoperativ perioden, foruten et sett med allment aksepterte tiltak, er pasienter foreskrevet antikoagulantia (heparin). Men hvis blodstrømmen ikke gjenopprettes, blir det nødvendig å bruke høye doser heparin. Dette er fyldt med konsekvenser som forstyrrelsen av anastomose suturene, som stammer fra det faktum at nivået av fibrin faller skarpt, som har som mål å limme bukhinnen.

Video: mesenterisk iskemi - diagnose, forklaring og bruk

Mesenterisk venetrombose og blandet form av akutte blodtilførselsforstyrrelser

Årsaken til akutt mesenterisk venøs insuffisiens (OMVN) er oftest trombose venøse fartøy, fange et helt segment av tarmens mesenteri. Dette skyldes vanligvis en overdreven økning i blodpropp og et brudd på perifer og sentral hemodynamikk.

Klinikk for venøs trombose i tarmen har følgende symptomer:

 1. Svært smertesyndrom, lokalisert på et bestemt sted i magen;
 2. Hyppige avføring med en blanding av blod eller blodslem
 3. Fenomenet av peritonitt fremkommer ved utvikling av nekrotiske forandringer i tarmen.

Diagnosen er basert på historie, klinisk bilde og laparoskopisk undersøkelse.

Behandlingen består i fjerning av den berørte tarmen i sunt vev.

Prognosen for venetrombose, i motsetning til brudd på arteriell blodtilførsel, er gunstig. Tarmsløyfer fortsetter å bli forsynt med arterielt blod og påvirkes svært sjelden.

Blandet form, der samtidig i den samme tarmsegment holder trombose, blodkaret, og den annen - venøse, i ren form er ansett for å være ytterst sjelden, som vanligvis er detektert i løpet av operasjonen.

Abonner på oppdateringer

Kommunikasjon med administrasjonen

Den mest omfattende konsultasjonen i dag er tilgjengelig

Bare en erfaren kikkert kirurg professor

Doktor i medisinske fag

Gammel pris 5 000 2 500 ₽ - 50%

Endovasal laser koagulasjon av vener. Første kategori av kompleksitet. inkludert anestesi (lokalbedøvelse).

Gammel pris 42 660 ₽ 35 550 ₽ - 20%

Forløpet av lymphopressotherapy er 10 prosedyrer. Accepterer phlebologist-Doctor of Medical Sciences

Den gamle prisen er 27 600 ₽ 23 000 ₽ - 20%

Mottaket utføres av kirurgen av den høyeste kategorien dms, professor Komrakov. VE

Den gamle prisen er 3 500 ₽ Fra 2970 ₽ - 30%

En enkelt økt scleroterapi i hele undersiden (skumskleroterapi, mikrokleroterapi).

Gamle pris 7.500 ₽ 6.750 ₽ dele

Varicosity, trombi, ventilinsuffisiens, ødem på bena

- alt dette er en anledning til å utføre ultralyd av vener i nedre ekstremiteter

og konsultere en phlebologist.

Den gamle prisen er 2 000 ₽ 1 800 ₽ - 10%

Lymfeterapi er indikert for

hevelse i nedre ekstremiteter, lymphostasis.

Det utføres også for kosmetiske formål

Den gamle prisen er 18 000 ₽ 12 800 ₽ - 30%

Mesenterisk arterie trombose

Blodforsyningen i tarmen går gjennom mesenteriets kar. Mesenteri er et lerret på hvilket tarmen er suspendert. Og det er de mesenteriske karene som gir blod til hver tarm etter segmenter. Mesenterisk arterie trombose - en veldig farlig sykdom som truer pasientens liv. Mange av og til forventer ikke tragediens omfang og hva farlig utilsiktig behandling av trombose i mesenterisk arterie er.

Symptomer på sykdommen

Symptomer på å utvikle trombi i mesenterisk arterie er:

• Et kraftig tap av kroppsvekt;


Som et resultat av undersøkelse av slike pasienter, finner man ofte patologiske prosesser i bukhulen, som indikerer tilstedeværelse av nekrose. Enn farlig trombose av mesenterisk arterie? Etter at lumen i den mesenteriske arterien er blokkert av trombi, slutter blodstrømmen og musklene trekkes sammen. Hvis det på dette tidspunktet er å gi førstehjelp, er det mulig å unngå irreversible prosesser som fører til peritonitt. Allerede et par timer etter okklusjonen av okkludert arterie, forekommer tarmveggens patologi og nekrose.

Hvordan utvikler nekrose i trombose av mesenteriarterien?

Brudd på blodstrømmen i dette fartøyet skjer i flere stadier:

• Iskemi med hemorragisk impregnering observeres, som dannes ved brudd på ikke bare arteriell, men også venøs blodstrøm;


Parallelt med nekrose er det en rekke medfølgende patologier:

• sentral sirkulasjon er forstyrret;


På grunn av at tarmmuren ble tynn, ble deres barrierefunksjon forstyrret, og bakterier begynte å formere seg i bukhulen. Arealet av det berørte området av tarmene avhenger av området av den mesenteriske arterien der trombuset befinner seg. Trombose av det første segmentet av arterien (nær munnen) er årsaken til nekrose i tynntarmen. Denne patologien er oftest ledsaget av nekrotiske prosesser i blinde og tyktarmen på høyre side. Og bare et lite segment av jejunumen har normal blodsirkulasjon.

Mesenterisk vaskulær trombose

Trombose av mesenteriske kar påvirker eldre pasienter, spesielt ofte med hjerte og karsykdommer. Dødelighet i tarminfarkt når 70%, hovedsakelig på grunn av forsinket diagnose, men også på grunn av tilstedeværelse av andre sykdommer som er karakteristiske for alderdom.

Tarmsjikt kan være et resultat av arteriell eller venøs okklusjon i bassenget i øvre eller nedre mesenteriske kar. Ca. 50% av tilfellene av akutt tarm-iskemi hos pasienter har en lesjon av den overordnede mesenteriske arterien. Dens okklusjon er vanligvis ledsaget av et plutselig angrep av akutt smerte i magen og en kraftig økende leukocytose. I motsetning til dette, okklusjon av arteria mesenterica inferior (oppstår i omtrent 25% av tilfellene av tarm-ischemi) vanligvis utvikler seg gradvis og er kronisk i naturen. Tarm infarkt oppstår ofte på grunn av obstruksjon av en trombe mesenteriske fartøyer i nærheten av en utladning fra aorta hos pasienter med omfattende aterosklerotisk vaskulær lesjon. Hos pasienter med langsomt utviklet okklusjon kan en anamnese indikere "tarmkolikk". Emboli, den nest største årsaken til intestinal obstruksjon av blodkar, er mer sannsynlig i pasienter med kronisk atrieflutter og nylig hjerteinfarkt, komplisert med mural trombose. Vaskulitt på grunn av lupus, stråling eller polyartrit forårsaker sjelden emboli. Nylig har det blitt kjent at mange kritisk syke pasienter utviklet non-okklusiv tarm infarkt på grunn av generalisert hypotensjon og bruk av vasopressor narkotika.

I utgangspunktet forårsaker iskemi skade på slimhinnen og submukosa, så vel som hevelse; senere blir slimhinnen avvist. Hvis det ikke treffes tiltak innen to til fire dager, forekommer nekrose og perforering av tarmene som fører til generalisert peritonitt og død.

Symptomer og symptomer på mesenterisk iskemi er ofte minimal og dårlig lokalisert. (Nøye undersøkelse av bukhulen i en pasient som klager over sterke magesmerter, bør øke mistanke om trombose mesenteriale fartøyer.) Den vanligste symptom av okklusjon av mesenteriske - permanente og vag smerte i ryggen og buken. Mer enn halvparten av pasientene har latent blod i avføring eller melena. Ved begynnelsen av denne sykdommen styrkes tarmlydene og senkes senere. Når perforering eller hjerteinfarkt allerede har skjedd, kan et avgjørende symptom være et sjokk. Atrieflimmer eller kongestiv hjertesvikt oppdages hos nesten halvparten av pasienter med tarminfarkt.

Laboratoriestudier er sjelden nok tilstrekkelig eller rettidig, og bidrar lite til diagnose. Selv om en reduksjon i volumet av sirkulerende blod kan forårsake hemokoncentrasjon, er det mer typisk at hematokriten forblir normal og antall leukocytter øker.

Dessverre blir disse overtredelsene ofte anerkjent for sent for å påvirke de kritiske øyeblikkene av terapi positivt. Vanlig røntgen av magen viser (i en minoritet av tilfeller), obstruksjon, lokalisert i intestinal ischemi med utvidelse av de små og store sløyfer og tap haustration kolon. Noen ganger i portalsystemet, tarmens vegger eller direkte i bukhulen, er luften synlig. Blødning og ødemer i tarmveggen kan gi bildet et klassisk "fingerinntrykk". CT abdomen med høy følsomhet (ca. 85%) viser tarm fortykkede, ascites, luft i portvenen eller en sentral forlengelse tarmen. Noen ganger kan UZT direkte oppdage trombose av mesenterisk ven, som fungerer som et diagnostisk tegn.

Angiografi - den optimale metoden for diagnose - kan gi visse fordeler, men det må gjøres umiddelbart. Denne undersøkelse gjør det mulig å skjelne trombose, emboli og vasokonstriksjon, og muliggjør også lokal infusjon av en vasodilator, for eksempel papaverin eller nitroglyserin. (Angiografi kan ikke påvise okklusiv sykdom, hvis iskemi er forårsaket av intens vasokonstriksjon eller lavt minuttvolum.) Hvis det er mistanke tarm-ischemi, bør studien ikke utføres ved hjelp av barium, fordi det reduserer effekten av angiografi og CT-skanning, og barium går utover tarmlumen kan forårsake peritonitt.

Etter den første stabiliseringen av vann-elektrolyttbalansen, er et vellykket resultat hovedsakelig bestemt av tidlig angiografisk diagnose og kirurgisk behandling. I enkelte tilfeller kan infusjon av papaverin eller nitroglyserin forbedre blodtilførselen til den iskemiske tarmen, slik at du kan utsette kirurgisk inngrep eller dispensere med det.

Muligheten for trombolytiske midler er ikke bevist.

Hos pasienter med peritoneale tegn bør diagnosens bekreftelse følges av umiddelbar kirurgisk inngrep. Under operasjonen bør unviable områder av tarmen fjernes. Den gjentatte operasjonen ble mottatt etter 24-36 timer etter gjenopprettelse av blodsirkulasjon, noe som gir tid for avgrensning av vevet som gjennomgår nekrose. Det beste er prognosen når gjenoppretting av blodsirkulasjon utføres på "ikke-kirurgisk" bukhule. Dessverre er iskemisk tarmsykdom ofte ikke diagnostisert i tide og pasientens kliniske tilstand tillater ikke at den blir spart.

Mesenterisk trombose: årsaker, symptomer, behandling

Mesenteric trombose - mesenteriske vaskulær okklusjon (vev med hvilken tarmen er festet til bukveggen). Arterier og vener som passerer gjennom denne strukturen sirkulerer organene i bukhulen, primært tarmene. Trombose av mesenteric fartøy av tarmen - ekstremt alvorlig tilstand som ofte utvikler seg raskt og kan være dødelig.

årsaker

Mesenterisk trombose er preget av vanskeligheter med blodstrøm gjennom arteriene og blodårene i mesenteriet. En slik diagnose registreres hyppigere hos eldre, siden den har en direkte forbindelse med kardiovaskulær patologi. Blodpropper, dannet på steder av skade på myokardets vev, kan løsnes og flyttes, noe som resulterer i utvikling av trombose av mesenteriets kar.

Det er primære og sekundære årsaker til trombose i mesenterisk arterie.

Primære årsaker til trombose av mesenteriske arterier:

 • stenos av mitralventilen;
 • arytmi;
 • en aneurisme av hjerte septum;
 • hjerteinfarkt;
 • traumer av mesenteriske kar, for eksempel når de slår i magen.

Med nederlag i hjertemuskelen, er det en signifikant reduksjon i kontraktiliteten. Senking av blodstrømmen fører til dannelsen av en embolus. Den vanligste blodproppen går inn i mesenteriske arterier fra aorta, men i noen tilfeller er det mulig å danne en trombose direkte i mesenteri-fartøyene.

Sekundære årsaker til trombose av mesenteriske arterier:

 • stenose som et resultat av deponering av aterosklerotiske plaques;
 • hjertesvikt med markert blodtrykksfall;
 • kirurgi for å fjerne en blodpropp fra aorta lumen (for fjerning av blodpropper fra dens hulrom blodet med høy hastighet strømmer inn i karene i de nedre ekstremiteter, passerer mesenteriske arterien hindring som dannes av flere klumper og tarmnekrose, med ryggraden trestammer arterier kan ikke bli påvirket).

Trombuset dannes i midten av abdominal aorta og sprer seg nedover, noe som forårsaker utvikling av trombose av den overordnede mesenteriske arterien. Denne prosessen kan oppstå i lang tid. Som et resultat er det mulig å skade den nedre mesenteriske arterien, så vel som utviklingen av trombose i celiac stammen.

Hovedårsakene til trombose av mesentera årer:

 • portal hypertensjon;
 • purulente betennelsesprosesser i bukhulen
 • sepsis;
 • svulster;
 • skade.

I tillegg er det risikofaktorer, hvor forekomsten øker risikoen for trombose av mesenteriske fartøyer betydelig:

 • trombofili;
 • kirurgiske inngrep;
 • traumer;
 • Langsiktig bruk av legemidler som øker blodets viskositet
 • langvarig immobilisering, spesielt i postoperativ periode;
 • graviditet og postpartum periode;
 • syndrom av portal hypertensjon;
 • levercirrhose;
 • pankreatitt;
 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • røyke.

Den dannede trombus kan tette opp et hvilket som helst fartøy. Risikoen for involvering av mesenteriske arterier eller vener øker når det er en alvorlig tarmsykdom.

symptomer

Tarmsjikt, som utvikler seg som følge av trombose av mesenteriske kar, deles av alvorlighetsgrad i tre grader, hvor utviklingen avhenger av kaliber av det berørte fartøyet, samt muligheten for sikkerhetsblodstrømning:

 1. kompensert iskemi er en kronisk patologi, med denne sykdomsformen er blodsirkulasjonen fullstendig restaurert av collaterals;
 2. subkompensert iskemi - blodstrømmen blir delvis gjenopprettet av bypass;
 3. dekompensert ischemi er den mest alvorlige formen for arterielle lesjoner av mesenteriet, begynner med fase reversible endringer (varer i 2 timer), hvis tiden ikke gi medisinsk pleie, erstatter det stadium av irreversibel forandring, som truer utviklingen av intestinal koldbrann.

Trombosen av de mesenteriske arteriene fortsetter i tre faser:

 1. iskemi oppstår når lumen av arterien er blokkert med mer enn 70%, er preget av sirkulasjonsfeil;
 2. infarkt av tarmen - nekrose av vev, blodtilførsel til det berørte fartøyet;
 3. peritonitt - utviklingen av inflammatoriske prosesser i peritoneum er ledsaget av rusmidler, dette stadiet er en livstruende tilstand.

Mesothrombose har forskjellige symptomer, som forklares av patologiske prosesser som forekommer i ulike stadier. På iskemisk stadium øker symptomene på forgiftning av kroppen, dette manifesteres av hudens og magesmerter, som kan ha forskjellig intensitet og karakter. Det er oppkast, der det finnes urenheter av blod og galle, det er en jevn lukt av avføring. Diaré utvikler seg, mens avføringen har en flytende, vannaktig karakter. Dette symptomet oppstår som følge av økt peristaltikk.

Diaré, ledsaget av smerte og oppkast, blir noen ganger feilaktig tatt av pasienten for tarminfeksjon. Forventer at sykdommen vil passere seg, savner pasienten tiden når det er mulig å forhindre utvikling av irreversible prosesser, og forverre prognosen.


Infarkt i tarmen utvikler seg ved fullstendig opphør av blodstrømmen i mesenteriske kar 5-17 timer etter sykdommens begynnelse. Dette stadiet er preget av nekrose av tarmvevene. Nivået på dødelighet på dette stadiet av sykdommen er ekstremt høyt. Tarminfarkt manifesteres ved alvorlig forgiftning, oppkast, forstoppelse, som oppstår som følge av ødeleggelse av tarmvevet. Smertsyndrom forsterkes først og senker deretter. En slik lindring av symptomer indikerer dødsfallet av nerveender. Arterialtrykk er ustabilt. Magen er myk under palpasjon, en tett sel finnes under navlen. Noen ganger er et tarminfarkt ledsaget av en sjokkstat.

Peritonitt utvikler 17-36 timer etter sykdomsutbruddet som en komplikasjon av mesenterisk trombose. Det blir et resultat av ødeleggelse av tarmveggen, når den perforeres, kommer innholdet inn i bukhulen. En inflammatorisk prosess utvikler seg, dette er ledsaget av en økning i kroppstemperatur, oppblåsthet, bukspenning. Smerten kan forsvinne i flere timer og vises igjen.

Trombose av mesenteriske arterier kan ha en rask strøm, derfor, når de første symptomene oppstår, ring umiddelbart etter en akuttmedisinsk tjeneste.

Trombose av mesenteriske vener manifesteres av alvorlig smerte i magen, en hyppig flytende avføring der det finnes urenheter av blod og slim. Når nekrose utvikler seg, utvikler peritonitt i tarmvevets vev. Okklusjon av vene-mesenteri samt arterier er en ekstremt farlig tilstand som krever medisinsk behandling. Imidlertid er denne typen sykdom preget av en langsom økning i symptomer, som kan oppstå innen 5-7 dager.

outlook

Prognosen avhenger av scenen hvor mesenterisk trombose ble diagnostisert. Obstruksjonen av de mesenteriske arteriene krever levering av akuttmedisinsk behandling. Hvis behandlingen utføres på et tidlig stadium, overstiger dødeligheten ikke 30%. Ved begynnelsen av terapeutiske tiltak i 8 timer fra begynnelsen av sykdomsutviklingen, fører hver times forsinkelse til en økning i dødeligheten. Ved 2 og 3 stadier, selv med en vellykket operasjon for å fjerne trombosen, kan dødeligheten nå 70%. En slik ugunstig prognose forklares av de voksende symptomene på rus og utviklingen av den underliggende sykdommen som førte til trombose.

diagnostikk

På scenen for diagnose av trombose av mesenteriske arterier og vener er det viktig å skille denne sykdommen fra andre typer av intestinale lesjoner som har lignende symptomer: blindtarmbetennelse, peptisk tarmsykdom, så vel som den patologi av det kvinnelige reproduksjonssystemet.

Dersom en trombose av mesenteriseringsfartøyene er mistenkt, blir pasienten straks levert til kirurgisk avdeling på sykehuset, hvor diagnosen og behandlingen utføres. Kirurgen klargjør pasientens anamnese og vurderer symptomene. Etter eksamen blir laboratorietester og instrumentstudier tildelt.

Hvis mistanke om mesenterisk trombose utføres:

 • en generell blodprøve bestemmer økningen i leukocyttall og frekvensen av erytrocytt sedimentering;
 • biokjemisk blodprøve: nekrose i mesenterisk trombose manifesteres av økte proteinnivåer;
 • Koagulogram viser endringer i blodkoagulasjonssystemet;
 • ultralyd undersøkelse av bukhulen organer;
 • datamaskin og magnetisk resonans avbildning;
 • Angiografi (kontrastmetode for undersøkelse) gjør det mulig å oppdage trombose og bestemme lokaliseringen;
 • diagnostisk laparoskopi - en minimal invasiv intervensjon som lar deg undersøke bukhulenes organer og etablere tilstedeværelse av patologi;
 • I fravær av muligheten for å utføre laparoskopi, er laparotomi mulig.

På et tidlig stadium av sykdommen, når endringer er reversible, vil kun angiografi og laparoskopi bidra til å diagnostisere trombose. Andre metoder vil kun være informativ i tilfelle alvorlig form for patologi.

behandling

Valget av behandling for mesenterisk intestinal trombose avhenger av scenen hvor sykdommen ble diagnostisert. I de tidlige stadier er det mulig å gjennomføre behandling i ambulant innstilling med forliksbehandling av medisiner. Pasienten er foreskrevet antikoagulantia for resorbsjon av tromben. Hvis tromboembolismen til mesenteriske kar er diagnostisert på et sent stadium, er det angitt nødoperasjon.

Kirurgisk behandling av akutt mesenterisk trombose omfatter følgende stadier:

 • undersøkelse av tarmen og palpasjonen av mesenteriets kar;
 • bestemmelse av tilstedeværelsen av pulsering i arteriene ved grensen til det berørte området, i tvilstilfeller er mesenteria kuttet for å etablere arteriell blødning;
 • fjerning av trombus;
 • rekonstruksjon av det skadede fartøyet;
 • hvis operasjonen utføres på et sent stadium av sykdommen, og det er foki av nekrose i vevet, er fjerning av det berørte området av tarmen nødvendig;
 • På den tredje fasen av patologien blir bukhulen vasket;
 • Postoperativ periode inkluderer obligatorisk utsettelse av antikoagulantia (Heparin, Warfarin).

Rekonstruksjon av fartøyet i sonen av stenose eller trombose sørger for dannelsen av en shunt som gir blodstrøm mellom arterien av mesenteri og aorta. Denne metoden er effektiv.

forebygging

Mesenterisk vaskulær trombose er en farlig tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp. Likevel garanterer ikke jevn behandling en gunstig prognose. Derfor bør det tas spesielt hensyn til forebyggende tiltak.


For å forhindre utvikling av trombose av mesenteriske kar:

 • utelukke risikofaktorer: overflødig vekt, dårlige vaner, stillesittende livsstil;
 • tid til å behandle sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • Pasienter med risiko bør være hver 6. måned for å gi blod på koagulasjon, forbedre deteksjonen av blodkoagulerende midler tilordnet profylaktiske blodfortynnere;
 • i tide for å behandle tarmens patologi;
 • i den postoperative perioden, følg legenes anbefalinger om medisininntak og tidlig start av motoraktivitet;
 • når kirurgiske inngrep på fartøyene tar antikoagulantia og antiaggreganter som foreskrives av en lege.

I tillegg bør man forstå betydningen av å opprettholde en sunn livsstil og overholde prinsippene om riktig ernæring. Slike tiltak tjener som forebygging av mange sykdommer, inkludert patologi av kardiovaskulærsystemet, som ofte blir årsaken til trombose av mesenteriske arterier.

Les Mer Om Fartøyene