Trombose av mesenteriske kar: symptomer, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: årsakene og symptomene på mesenterisk trombose, enn det er farlig. Metoder for forebygging og behandling.

Trombose av de mesenteriske karene er okkluderingen av mesenteriets kar (mesenteri) med en trombose. Mesenteria er en samling mesenteriske ledninger med hvilke bukhuleorganene er festet til bukveggen. Dette er en veldig farlig tilstand.

Arterier og vener som går gjennom mesenteria er ansvarlige for sirkulasjonen av bukorganene, primært tarmene. Og hvis en blodpropp forsegler den mesenteriske arterien eller venen, vil det føre til alvorlig forstyrrelse av tarmen og i fravær av behandling - til døden.

Behandle mesenterisk trombose ved hjelp av kirurgisk inngrep. Behandlingen utføres av en kirurg.

Sykdommen er ledsaget av svært høy dødelighet på grunn av sin overtid og vanskeligheter med diagnose.

årsaker

Mesenterisk trombose, som alle andre, er direkte relatert til kardiovaskulære og blodsykdommer. Blodpropper er dannet av kongestiv hjertesvikt, inflammatoriske prosesser i skip etter hjerteinfarkt, med arytmier cardiosclerosis, hjerte- aneurismer og karvegger, betennelse i hjertet.

Risikoen for trombose stiger når:

 • trombofili (arvelig predisposisjon til dannelse av trombi);
 • kirurgiske operasjoner og skader;
 • Langsiktig bruk av narkotika som øker "viskositeten" av blod (antitumormidler, orale prevensiver);
 • langvarig immobilisering av legemet (i sengeteppe eller invalider på barnevogn, når de ligger i den postoperative perioden);
 • graviditet og puerperium;
 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • røyke.

Uansett hvor blodklumpen oppsto, kan den tette noen arterie eller blodåre, inkludert den mesenteriske.

Risikoen for at koagulasjonen vil tette mesenterisk fartøy, øker med alvorlige smittsomme sykdommer i tarmen og dets svulster.

Fartøyet er i snitt, i større målestokk. Prosessen med dannelse av en trombus i aterosklerose

Symptomer og stadier

Sykdommen oppstår i tre faser:

 1. Iskemi. Når fartøyets lumen på grunn av trombosen er innsnevret med 70% eller mer, er det mangel på blodsirkulasjon i tarmen.
 2. Et tarminfarkt er døende av tarmområdet, som er blodofret av det berørte karet.
 3. Peritonitt - betennelse i bukhinnebenet, en økning i forgiftning av kroppen. Dette stadiet kan føre til døden.

symptomer trombose av tarmens mesenteriske kar:

Trombosen kan gå veldig fort, derfor, når de første symptomene vises, ring en ambulanse, fordi pasienten trenger en nødoperasjon. Symptomer som er karakteristiske for stadium 1, kan også indikere blindtarmbetennelse, samt akutte gynekologiske sykdommer. De trenger også akutt kirurgisk inngrep.

diagnostikk

Det er viktig å skille mesenterica trombose fra andre tarmsykdommer (blindtarmbetennelse, perforert duodenalsår), samt gynekologiske sykdommer (f.eks, ektopisk svangerskap, ovariecyster brudd).

I nærvær av symptomene beskrevet i forrige del av artikkelen, leverer ambulansen pasienten til kirurgisk avdeling.

Diagnose utføres av en kirurg. Det inkluderer samlingen av anamnese og symptomene som er tilstede i øyeblikket, en manuell undersøkelse av pasienten. Videre foreskrives blodprøve, koagulogram (blodproppanalyse), urinanalyse, abdominal ultralyd, akutt angiografi i bukhulen.

Hvis diagnosen ikke er etablert, tyver de til laparoskopi, en invasiv diagnosemetode. Organene i bukhulen blir undersøkt ved hjelp av et endoskop satt inn gjennom snittet av huden og den fremre bukveggen. Prosedyren utføres under anestesi.

Angiografi av karene i bukhulen. Pilen indikerer stedet for trombose i den nedre mesenteriske arterien

Behandling og prognose

Mesenterisk trombose i tarmene behandles med akuttoperasjon.

Det utføres i flere faser:

 1. Først fjern trombosen, som forårsaket en sirkulasjonsforstyrrelse.
 2. Deretter rekonstrueres det berørte fartøyet.
 3. Hvis operasjonen utføres ikke på 1, men på 2 stadier av sykdommen, og tarminfarktssonen er omfattende, fjern deretter den døde delen av orgelet. I 3 stadier, hvis en sterk inflammatorisk prosess har utviklet seg, blir bukhulen vasket.

Utfallet av sykdommen avhenger av scenen hvor det ble identifisert og behandlet, og om diagnosens korrekthet.

Ved 2 og 3 stadier av sykdommen med tarminfarkt, selv med en vellykket operasjon, dør ca 70% av pasientene. Dette kan skyldes forgiftning av kroppen fra den inflammatoriske prosessen, alvorlighetsgraden av operasjonen, samt den underliggende sykdommen som forårsaket trombose. I fase 1 av sykdommen, er trombosen fjernet før nekrose i tarmkanalen, overlevelsesraten er mye høyere.

Trekk derfor ikke med henvisning til legen ved forekomst av smerter i mage.

Operasjonen for å fjerne den nekrotiske delen av tarmene. Anastamose er en spesiell sammensetning av "kjedeområder"

forebygging

Det er bedre å forhindre trombose av mesenteriske kar, enn å behandle det senere. Med hjelp av forebyggende tiltak redder du bokstavelig talt livet ditt.

Hvis du lider av kardiovaskulær sykdom, eller dine direkte slektninger var utsatt for blodpropper, vær spesielt oppmerksom på forebygging av trombose.

 • Først av alt, unntatt alle andre risikofaktorer (overflødig vekt, røyking, stillesittende livsstil, oral inntak av p-piller). Med tiden behandler du hjertesykdommer og blodårer. Med diabetes, følg alle legenes anbefalinger angående behandling.
 • Hvis du er i fare for blodpropp (som lider av hjerte- og karsykdommer, diabetes, stillesittende av helsemessige årsaker, har overvekt assosiert med metabolske forstyrrelser, som for øyeblikket ikke kan bli kvitt), halvårs donere blod på et koagulogram. Dette er nødvendig for å oppdage koagulasjonsforstyrrelser. Hvis risikoen for trombose økes, vil du bli foreskrevet midler som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • Behandle tarmsykdommer i tide. Hvis du har en svulst, ikke stram den med fjerning. I tilfelle å gå gjennom antitumoral medisinering, gi blodprøven regelmessig for koagulasjon og ta foreskrevet antiplatelet-midler eller antikoagulantia foreskrevet av legen.
 • Hvis du har hatt en kirurgisk prosedyre på mageorganene, følg alle legenes anbefalinger i postoperativ perioden. Etter en blodprøve, hvis det foreligger bevis, kan behandlende kirurg foreskrive medisiner for å forhindre trombose. Begynn å flytte så snart som mulig. Mer gå, hvis du er tillatt av en lege. Aktivitet vil bidra til å forhindre ikke bare blodstasis (som øker risikoen for blodpropper), men også dannelsen av postoperative adhesjoner, som kan føre til komplikasjoner i fremtiden.
 • Etter operasjoner på fartøyene (ikke bare på bukhulenes kar og i hjertet, ta foreskrevet av legen antikoagulantia eller antiaggreganter.

Folkemidlene for forebygging av trombose

Ikke prøv å erstatte medisiner med folkemidlene, siden fravær av medisiner som foreskrives av lege, kan føre til blodpropp og alvorlige konsekvenser. Også folkemidlene kan ha kontraindikasjoner, så før du tar en konsultasjon, ta kontakt med en terapeut, kardiolog og gastroenterolog.

Mesenterisk trombose i tarmene

En "akutt" mage er en av de farligste forholdene som krever øyeblikkelig medisinsk undersøkelse og behandling. Dets årsaker kan være forskjellige - et angrep av blindtarmsbetennelse, forgiftning, nyre- eller leverkolikk, gynekologiske sykdommer. Det er imidlertid en annen grunn som kan forårsake alvorlig magesmerte og forverring av den generelle tilstanden helt til pasientens død, en mesenterisk trombose i tarmkarene.

Hvorfor utvikler intestinal obstruksjon?

Mesenteria er mesenteriske ledninger som organene er festet til bakre bukvegg. Det er ved hjelp av en mesenteri at tarmen er festet til veggen. Gjennom henne passerer fartøyene til tynntarm, nerveender, mesenteriske lymfeknuter.

Langvarige vaskulære sykdommer fører i mange tilfeller til alvorlig forstyrrelse av blodsirkulasjonen og dannelsen av blodpropper av forskjellige størrelser i blodkarets hulrom, tilstopping av lumen og frata hele veggen.

Trombosen skjer arteriell og venøs. Den utvikler seg i overlegne og dårligere mesenteriske arterier, med den øvre delen som lider av tilstopping med trombi oftere enn den nedre.

Vaskulære sykdommer utvikler seg i årevis og kommer til finalen når pasienter når eldre eller senilder, så det er ingen unge med diagnose mesenterisk trombose. Denne tilstanden tilhører kategorien alderpatologier.

Hjertet og tarmene: Hva er forbindelsen?

Trombose av mesenteriske kar er direkte relatert til hjertesykdom: oftest er denne tilstanden observert hos pasienter med atrieflimmer i bakgrunnen:

 • cardiosclerosis;
 • aneurysmer av hjertet;
 • endokarditt av forskjellig etiologi.

Et nylig hjerteinfarkt, der det er brudd på hjertemuskelen, ledsaget av blødning og dannelse av en trombose på skadestedet, kan også forårsake utvikling av trombose av mesenteriske kar.

Faktum er at trombi kan "reise" gjennom arterier og blodårer i kroppen, bryte seg bort fra zakrovotochivshego-stedet. Hvis en slik koagulasjon setter seg et sted i mesenteria-fartøyene og ikke fortsetter med blodstrømmen ytterligere, skjer deres tilstopping.

Som et resultat, mister fartøyets vegger rundt trombosen ikke bare den nødvendige ernæringen fra sirkulerende blod, men de kan dø, noe som ofte fører til ekstremt alvorlige konsekvenser.

Andre årsaker til trombose

Nesten enhver sykdom der intern blødning er mulig, er fulle av dannelsen og separasjonen av trombi, og derfor er det andre årsaker til trombose av de mesenteriske karene.

Disse inkluderer:

 • Alvorlige tarminfeksjoner;
 • Portal hypertensjon med stagnasjon av blod i portalvenen;
 • traumer;
 • Tumorene klemmer tarmens kar.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Intensiteten av kliniske manifestasjoner og symptomer avhenger av flere faktorer:

 • Steder for okklusjon av fartøyet;
 • Grader av iskemi (blødning) av tarmen;
 • Utvikling av blodsirkulasjon rundt det berørte området.

Så, hvis den øvre delen av den mesenteriske arterien er blokkert, er tynntarmen og den høyre side av tykkelsen fullstendig trombosed.

Okklusjon (blokkering) av den midterste delen av arterien fører til trombose av ileum og cecum. Utviklingen av den patologiske prosessen i det nedre segmentet av den mesenteriske arterien påvirker kolon- og sigmoid-kolon.

Nekrose av tynntarm er resultatet av trombose i portalen og øvre vener i mesenteriet.

Klinisk er sykdommen delt inn i tre faser:

 • Ishemia (med delvis blødning av karossens vegger og etterfølgende gjenoppretting av blodsirkulasjon);
 • Infarction (med symptomer på rus og endringer i vev i bukhulen);
 • Peritonitt (et stadium av økende rusmidler, hemodynamiske lidelser og utvikling av betennelse i bukhinnen).

Gradvis symptomatologi av trombose

ischemi

Trombose av mesenteri-fartøyene begynner akutt:

 • Paroksysmal eller vedvarende smerter i magen;
 • Kaster opp med en blanding av galle så tidlig som den første dagen etter sykdommens begynnelse;
 • Diaré.

Disse symptomene er veldig minner om løpet av normal matforgiftning, og derfor blir det ofte forsinket å besøke legen.

Hjerteinfarkt

Når mesenterets fartøy under trykk fra blodet prøver å presse ut blodproppspausen, begynner infarktstrinnet.

Diaré gir vei for forstoppelse, da dype patologiske endringer begynner i tarmveggen, ser blod i avføringen. Vanligvis skjer det ikke mye: for mesenterisk trombose er overdreven blødning ikke karakteristisk.

Hvis blod samler seg i tarmens sløyfer, kan en liten komprimering under navlen føles hos pasienter, som i medisin kalles symptomet for Mondor.

Smerter i magen er så uutholdelig at sjokk utvikler seg: pasientene er veldig rastløse, de finner ikke sin plass, de roper. Det er skarpe blep og cyanose av leppene. Noen ganger kan blodtrykket øke med 40-60 enheter (med øvre arterie trombose).

Rupturen av fartøyet gir midlertidig lindring til pasienten: personen roer seg ned, ettersom intensiteten av smerte er markert redusert, men oppblåsthet og avføring er fortsatt.

Underlivet forblir moderat hovent og mildt, det karakteristiske fenomenet peritonitt (muskelsikring og Shchetkins symptom) er ikke kjent. Diagnose mesenterisk vaskulær trombose tarm anbringes på basis av ultralyddata og endringer i blodbildet, som uttrykkes i en kraftig økning i antall hvite blodlegemer: dette tallet kan nå 40 • 109 / l. I dataene i den generelle analysen av blod registreres et skifte av leukocytformelen til venstre og høye sifre i ESR.

peritonitt

Symptomer på peritonitt tarm vaskulær trombose åpenbar meget eiendommelige: muskelspenning fremre abdominalvegg og Shchetkina forsinket symptom og en inflammatorisk prosess starter nedenfra.

Den utviklede formen av tarmen fører til opphør av diaré og utslipp av gasser.

Behandling og prognose

Behandling av mesenterisk trombose kan bare være kirurgisk, selv om sykdommen kan diagnostiseres ved iskemisk skade på tarmveggen.

Avhengig av resultatene av undersøkelsen kan pasienten bli tilbudt:

 • Embollektomi (trombusfjerning);
 • Rekonstruktiv kirurgi på den overordnede mesenteriske arterien med implantering av stumpen i aorta;
 • Fjerning av en del av tarmene som er berørt av gangrene.

En kombinert operasjon som involverer reseksjon av det nekrotiske tarmområdet og plast øker pasientens sjansene for livet betydelig.

Dessverre har patologien til tarmkarene beskrevet i artikkelen så langt en svært lav prosentandel av pasientens overlevelse, selv etter kirurgisk inngrep: i postoperativ perioden dør tre fjerdedeler av pasienter.

Slike høy dødelighet skyldes kompleksiteten i å diagnostisere sykdommen og for sent henvisning til spesialister for sykehusinnleggelse og behandling.

etterord

Pasienter som lider av langvarig vaskulær sykdom og hjertesykdom, bør være særlig oppmerksomme på deres helse: tendensen til dannelse av blodpropper, og risikoen for deres atskillelse i perioder øker risikoen for alvorlige komplikasjoner og død trusler mot dem.

Utseendet til akutt smerte i magen er en anledning til umiddelbar behandling av spesialister, og om nødvendig akutt sykehusinnleggelse med etterfølgende behandling.

Vi anbefaler, les også om hva som kan føre til trombose i leverenveiene.

Trombose av mesenteriske kar. Venøs og arteriell trombose

Trombose av mesenteriske kar forårsaker akutt obstruksjon. Arteriell trombose forekommer oftere enn venøs trombose. I de fleste episoder er det ingen primær trombose av mesenteri-arteriene, men emboli med trombosen, injisert med blodstrøm. Kilden for embolier er intrakardiale tromber hos pasienter med fersk eller nylig hjerteinfarkt hos pasienter med aneurismer i hjertet, aktive revmatiske eller bakteriell endokarditt.

Spesielt fremmer utviklingen av intrakardial trombi og påfølgende emboli atrieflimmer, som ofte ses hos pasienter med kardiosklerose og revmatisk hjertesykdom. Trombose av mesenteriske kar vises hovedsakelig hos eldre og senile mennesker. Trombose av den overordnede mesenteriske arterien forekommer 10 ganger oftere enn den nedre. Det kliniske bildet av sykdommen er bare avhengig av okklusjonen av det mesenteriske karet, graden av blødning i tarmen, og utviklingen av sikkerhetssirkulasjonen. Med emboli av hovedstammen til den overordnede mesenteriske arterien utvikler nekrose, etterfulgt av gangren av hele tynn og delvis høyre halvdel av tykktarmen. Når de små grenene kobles fra sirkulasjonen, blir tarmens områder skåret av.

Symptomer på trombose av mesenteriske kar

Klinisk trombose av mesenteriske kar utvikler plutselig og voldsomt. Det er skarpe, smertefulle konstante smerter i magen, vanligvis uten bestemt lokalisering. Et karakteristisk, men ikke obligatorisk symptom på denne sykdommen er tilstedeværelsen av en blodig avføring eller utslipp av blod fra den gapende anus. Blodig utslipp ligner noen ganger en dysenterisk avføring, som er årsaken til feil diagnose.

Dette symptomet er forårsaket av hevelse av hemorragisk ekssudat i lumen av det berørte tarmområdet.

Sharp smerte og en signifikant reduksjon i blodvolumet på grunn av sin avsetning i tarmen tidlig årsaken hemodynamisk ustabilitet i en blodtrykkssenkning til kollaps. Like raskt og plutselig blir pasientens generelle tilstand svært vanskelig. Som regel blir det forsterket av utviklingen av paralytisk ileus med uniform oppblåsthet, opphør av intestinal peristaltikk og gjentatt oppkast eller oppgulp fra stillestående tarminnhold, noen ganger blandet med blod. En objektiv abdomen avslører vanligvis milde ømhet i magesekkens eller navle region, til tross for den uutholdelig smerte, forstyrrende pasienter. Magen er perfekt myk, muskelspenningen er fraværende.

Diagnose av trombose av mesenteriske kar

Diagnosen mesenteric arteriell trombose er ekstremt vanskelig, men du kan installere det hvis du husker at sykdommen oppstår vanligvis mot en bakgrunn av alvorlige kardiovaskulære (hjerte, hjerte aneurisme, hjerteventilfeil), spesielt hvis det er ledsaget av atrieflimmer. Utseendet til disse pasientene, sterke magesmerter, kollaps, paralytisk ileus, bør blodig avføring gjøre tenke på en mulig blokkering av tarmens arterier.

Behandling av trombose av mesenteriske kar

Pasienter skal være sterkt innlagt på sykehuset. Hvis operasjonen avslører nekrose av et begrenset område av tynntarmen, gir en tidlig operasjon en gjenoppretting av en betydelig andel av pasientene.

Skrevet på: 08-06-2018 08:45

Stem på artikkelen

Oppmerksomhet vær så snill!
Bruk av materialene på nettstedet "www.my-doktor.ru"Er mulig bare med skriftlig tillatelse fra administrasjonen nettstedet. Ellers noen opptrykk av materiale fra nettstedet (selv med en installert kobling til den opprinnelige) er et brudd på føderal lov av Russland" På opphavsrett og beslektede rettigheter "og innebærer en rettssak i samsvar med sivile og kriminelle Codes Den russiske føderasjonen.

trombose av mesenteri-fartøy

Kan oppkast av mesenteriske kar gjenta?

Jeg ber om hjelp! Tromboembolisme av mesenteriske kar

Jeg skriver kurset om emnet "Thromboembolism of the mesenteric vessels", vennligst gi meg en link eller i det minste navnet på bøkene der du kan få informasjon om dette emnet.

Til ektemannen har gjort den 6. juni 2015 g operasjonen har fjernet 2 meter av en tarm 22 dager det er en temperatur på kvelden 37,1-37,2. Det er nødvendig å være redd og hva å gjøre.

trombose i tynntarm

mannen min ble laget 24. februar, operasjonen på tynntarmen var 1,5 meter. i hvor mange dager er resultatet av operasjonen synlig?

Spørsmål til familielegen (spørresvar)
Er det maksimalt tillatt utslipp per natt? • Våknet opp for å drikke, våknet opp på toalettet, våknet opp for noe annet. Hvor mange ganger om natten kan du våkne opp uten å skade helsen din? Og på hvilken tid våkner det spesielt på kroppen? Fysiologer har forstått dette.

Spørsmål til dermatologen-kosmetologen (spørresvar)
Slik administrerer du månedlig • Mitt arbeid er knyttet til forretningsreiser. På veien begynner mine perioder ofte. Jeg har hørt at det finnes stoffer som forsinker menstruasjonssyklusen. Månedlig kan virkelig administreres. Men de vil ikke bli kansellert i mer enn ti dager. Hormonal n.

Spørsmål til kosmetolog, barnelege og terapeut (spørsmålstegn)
Hvorfor er barnet sjalu? • Vår toårige tillater ikke at noen klemmer sin mor, sitter ved siden av henne, og dette påvirker det eldre 10-årige barnet. Hva er årsaken til denne oppførselen? Et lite barn føles forsvarsløst og redd for å være uten moralsk omsorg, hengivenhet. Han forstår ikke.

Skjønnhet i spørsmål og svar
• På meg veldig stygge hæler: huden på dem grov, sprenger konstant. Hvordan bryr seg om henne? Først må du gjøre en pedikyr (helst profesjonell), og så ta vare på stopp hjemme. For å gjøre dette, er det nødvendig å dampe ut bena, for å behandle de ruete områdene med en spikerfil for en pediculist.

Hjemmedoktor (spørreskjema)
Oransje gutter • For å gjøre opp for vårens mangel på vitaminer begynte jeg å gi hjemmet mitt ferskpresset gulrotjuice. Etter en stund ble huden gul med barn. Jeg trodde det var gulsott, men tilstanden til barna var bra, testene var normale, og legen sa at det var fra juice. Som det samme.

Mesothrombose av tarmkar: årsaker, former, kurs, diagnose og terapi

Trombose av tarmens kar er en sykdom som ikke er av ungdom, det påvirker folk i mellom og alder. Dette skyldes at aterosklerotiske endringer i vaskulære vegger utvikler seg og utvikles i løpet av livet. Tarminfarkt, akutt arteriell eller venøs insuffisiens - patologiske forhold som har en annen etiologi og mekanisme for utvikling, men som fører til akutte forstyrrelser i blodtilførselen av tarmkanalen. De to hovedtyper av blodtilførselsforstyrrelser (arteriell og venøs) kan danne blandet form, hva skjer i spesielt forsømte tilfeller.

Forstyrrelse av blodtilførselen til tarmen

Ordning om abdominal blodtilførsel

Når mesenterisk trombose omtrent 90% av lesjonen er utsatt for den øvre mesenterialarterien tilførsel av en stor del av tynntarmen (hele tynntarmen, blind, colon ascendens, tverrgående 2/3 tykktarm og hepatisk vinkel), og derfor er mest alvorlige brudd. Stavens lesjoner arteria mesenterica inferior, som gir blod 1/3 av den tverrgående kolon (til venstre), synkende kolon og sigmoid, med om lag 10%.

Akutt mesenterisk arteriell insuffisiens (Oman) kan ha organisk opprinnelse, Overlappingen av hovedfartøyene, eller funksjonell karakter, ved hvilke endringer i lumen ikke observeres.

I tilfeller av organiske lesjoner overlapper lumen av mesenteriske kar hoved~~POS=TRUNC og grunnen til dette er traumer og emboli. sekundær Overlapping skjer som følge av trombose, som igjen var resultatet av langvarige progressive endringer i vaskulærveggen eller utenfor den.

Mest tunge former forstyrrelser i blodtilførselen av tarmkanalen er Emboli og traumer av mesenteriske kar, som forklares av fravær av tidligere forberedt utviklet sikkerhetsblodstrøm, og følgelig av mangel på kompensasjon for den forstyrrede hovedstrømmen i blodet.

Årsakene til primær forstyrrelse av arteriell blodstrøm

Årsakene til emboli er direkte relatert til hjertesykdom:

 • Stenose av mitralventilen;
 • Overtredelse av hjertefrekvensen;
 • Hjernens aneurysme
 • Myokardinfarkt, der det er en markert reduksjon i kontraktiliteten til venstre ventrikel. Embolus (blodpropp) i dette tilfellet dannes som et resultat av økt blodpropp på grunn av et brudd på blodstrømshastigheten. Blodpropp i mesenteriske arterier kommer fra aorta, men noen ganger kan det danne seg i selve mesenterisk kar, svært sjelden.

Skader på mesenteriske arterier kan føre til fullstendig brudd (påvirkning i underlivet), noe som resulterer i eksfoliering av intima, og det kan i sin tur helt eller kritisk blokkere lumen.

Sekundær overlapping av mesenteriske arterier

Årsakene til sekundær mesenterisk insuffisiens er følgende patologiske forhold:

 1. Stenoser av aterosklerotisk opprinnelse (som oftest) i munnen (utgangspunktet) av arteriene, fordi det store fartøyet avviker fra aorta i en spiss vinkel, skaper forhold for fremveksten av turbulent blodstrøm. Med et kraftig fall i blodstrømmen som oppstår når blodårene innsnevring mer enn 2/3 (ansett kritisk indikasjon) trombose, mesenteriale fartøy mulig. Lignende hendelser oppstår når aterosklerotisk plakk brytes eller ødelegges ved fullstendig obturering (lukking) av fartøyets lumen. Dette vil uunngåelig medføre vevnekrose, som dette blodkaret gir med blod, fører derfor aterosklerose til de mesenteriske arteriene til den største prosentdelen tilfeller av vaskulær trombose i tarmen;
 2. Tumorer, rudiments av foten av membranen og fibre av celiac plexus, som fører til komprimering av arterien;
 3. Redusert hjerteaktivitet med markert senking av blodtrykk;
 4. Operativ (for gjenoppbygging) av intervensjonen på aorta, årsaken til hvilken det var okklusjon - syndrom av å stjele. Når blodproppene fjernes, begynner blodet å rush til underdelene med stor hastighet, delvis omgå de mesenteriske arteriene og samtidig "suge" blod fra dem inn i aorta. Under forhold med mesenterisk obstruksjon utvikles flere tromboser med tarmnekrose eller intestinalt infarkt etterfulgt av perforering, mens trunk badebukser mesenteriske arterier kan ikke bli trombosert.

De etiologiske faktorene for akutt mesenterisk trombose i tarmen, eller heller, av arteriene, kan være forskjellige, men mekanismen for utvikling av patologiske forandringer er alltid den samme - tarm iskemi.

Formen av tarm iskemi

Tarmklinikkets klinikk avviker med 3 grader av alvorlighetsgrad, som er direkte avhengig av diameteren av lesjonen av hovedartariene og sikkerhetsblodstrømmen:

 • Dekompensert iskemi - Den mest alvorlige form for arterielle vaskulære lesjoner, hvor irreversible fenomener kan oppstå raskt dersom tiden for å gjenopprette blodstrømmen går tapt. Det preges av absolutt iskemi (dekompensering av sykdommen som gir tarmene med blod) og går i 2 faser. Et tidsintervall på opptil 2 timer vurderes fase av reversible endringer. Fase varighet på 4-6 timer er ikke alltid er reversibel, kan over natten prognose være ugunstig, da det etter denne tiden kommer uunngåelig koldbrann i tarmen eller en del derav, og deretter gjenopprettet blodstrøm ikke løser problemet;
 • Subkompensert nedsatt blodtilførsel til tarmen gir sikkerhetsblodstrøm og i dette tilfellet ligner symptomene på intestinal trombose (dets kar) den kroniske formen av mesenterisk arteriell insuffisiens;
 • Kompensert form er en kronisk iskemi av tarmene, når collateralsene helt tar vare på hovedblodstrømmen.

Kliniske manifestasjoner av intestinal vaskulær trombose

Symptomer på intestinal trombose er avhengig av høyden av mesenterisk arterieoverlapping og på iskemisk form:

 1. Plutselig vises pen intensivesmerte mest særegne for subcompensated former av iskemi, selv om det også forekommer i dekompenserte blodsykdommer, men snart svekket på grunn av den bortdøen nerveender (på stedet lesjoner tarm og mesenteriet seg selv), som slutter å signalisere problemer i kroppen (påståtte forbedringen);
 2. rus, forårsaket av tarmen i tarmen, er spesielt karakteristisk for dekompensert iskemi og manifesterer en trådaktig puls, ustabilt arterielt trykk, signifikant leukocytose og oppkast;
 3. fenomener peritonitt (Uttrykt bukveggen spenning som likner en perforert sår) som er mest karakteristisk for trombose i tynntarmen (store mesenteriske arterie) i tilfelle av koldbrann og magesår perforering, noe som ofte skjer i bakgrunnen og ukompensert subcompensated iskemi;
 4. forsvinning peristaltikk tarmen (med tarmnekrose) er iboende i dekompensert iskemi, mens når den er subkompensert, har den tvert imot høy aktivitet og klarhet;
 5. Fordelingen av passasjen (hyppige løse avføring) og tarmkolikk følger en kompensert form, med en blanding av blodkompensert iskemi. I lys av at peristaltikken opphører med en dekompensert blodforsyningsforstyrrelse, er det nødvendig med enema (en blanding av blod i avføringen) for å evaluere avføringen.

Det skal bemerkes at før det utvikles trombose i tarmarteriene, er det mulig å etablere en diagnose av akutt mesenterisk arteriell insuffisiens. På "kommende" trombose av mesenteriske kar kan du indikere følgende symptomer:

 • Smerte i magen, som er forverret etter et måltid eller en lang tur;
 • Ustabil stol (forstoppelse, diaré, deres veksling);
 • Vekttap (kan indirekte indikere begynnelsen av stenoseprosessen ved munnen av den mesenteriske arterien).

Embolien til den øvre mesenteriske arterien tvert imot er preget av fraværet av dette symptomkomplekset.

Diagnose av mesotrombose

Med riktig diagnostisk tilnærming er det ikke bare definisjonen av sykdommen i tarmtilførselen, men også årsakene som forårsaket det. I denne forbindelse, samlingen av anamnese, spiller spørsmålet om pasienten om sykdomsforløpet en viktig rolle. Klargjøring av tidspunktet for utseende av smerte, intensitet, natur av avføringen kan betydelig hjelpe legen ved å velge kirurgisk behandling, siden det ikke er noe alternativ i tilfelle mesotrombose.

Diagnostikk av OMAN involverer utførelse selektiv angiografi, som gjør det mulig å fastslå nivået og arten av overlappingen av arterien, som også vil være viktig for å gi akuttomsorg, selvsagt, i form av kirurgisk inngrep.

Laparoskopisk metode er fortsatt avgjørende for enhver form for akutt kirurgisk patologi, hvor mesotrombose ikke er et unntak. Tvert imot, med en dekompensert blodforsyningsforstyrrelse, har kirurgen bare 2 timer tilgjengelig, så det er klart at det ikke er nødvendig å strekke det med diagnostikk. Ved hjelp av laparoskopi Det er en mulighet for kort tid å avklare arten av lesjonen i tarmkanalen.

Bare en radikal metode som ikke kan utsettes

Konservativ behandling av intestinal trombose, det vil si mesenteriske arterier som gir blodet, er uakseptabelt, Imidlertid kan mesenterisk insuffisiens begynne å utvikle seg plutselig, noe som alltid forverres total spasm av blodkar, som følger med sykdommen.

Med den aktive introduksjonen av antispasmodik kan man ikke bare lindre pasientens lidelse, men også oversette en mer uttalt grad av iskemi i mindre alvorlig. men Progresjon av mesotrombose fører til overlapping viktig sikkerhet, som øker pasientens tilstand betydelig, i lys av at de slutter å kompensere for blodtilførsel. Hvis vi går fra denne posisjonen, kan brudd på å sikre blod i tarmen i hvert enkelt tilfelle ha sine egne "overraskelser", noe som i stor grad påvirker utfallet av det kirurgiske inngrep.

Nødhjelp i form av kirurgisk behandling av mesenterisk trombose er den eneste måten å redde menneskelivet, men a intensiv preoperativ forberedelse, som korrigerer bruddene på sentrale hemodynamikk.

Operasjon for intestinal trombose består av obligatoriske komponenter:

 1. Inspeksjon av tarm og palpasjon av mesenteriske kar, som starter fra munnen;
 2. Bestemmelse av pulsering i de mesenteriske arteriene ved rammen av den berørte tarmen, hvor det i tvilstilfeller anses hensiktsmessig å dissekere mesenteri (etablering av arteriell blødning).

riktig eliminering av OMAN kan sørge for følgende metoder for å utføre operasjonen:

 • Fullstendig restaurering av blodstrømmen i fravær av tarmnekrose;
 • Forbedring av blodtilførselen til subkompensasjonsstedet i tilfelle av tarmskifte;
 • Reseksjon av endret tarm.

For å forbedre eller gjenopprette blodtilførselen, gjenoppbygging av hovedarteriene eller embolektomi, som regnes som en ganske effektiv metode. I dette tilfellet kirurgen kan "grave ut" embolus med egne fingre.

embollektomi med mesotrombose

Rekonstruksjonsoperasjon i form av umiddelbar intervensjon og areal stenose eller trombose skape en shunt mellom den store mesenteriske arterie og aorta under stenose og trombose (mindre traumatisk) er utført i tilfelle av trombose lumen arterier trombus og utført på nødsituasjon indikasjoner. Angrepet av koldbrann endret tarmen er avskåret fra normalt vev og fjernes, men i dette tilfellet, legges det vekt på å gjenopprette blodstrømmen, for begrenset reseksjon, legen alltid i fare for å miste pasienten (denne situasjonen gir opptil 80% dødsfall).

I tillegg, i postoperativ perioden, foruten et sett med allment aksepterte tiltak, er pasienter foreskrevet antikoagulantia (heparin). Men hvis blodstrømmen ikke gjenopprettes, blir det nødvendig å bruke høye doser heparin. Dette er fyldt med konsekvenser som forstyrrelsen av anastomose suturene, som stammer fra det faktum at nivået av fibrin faller skarpt, som har som mål å limme bukhinnen.

Video: mesenterisk iskemi - diagnose, forklaring og bruk

Mesenterisk venetrombose og blandet form av akutte blodtilførselsforstyrrelser

Årsaken til akutt mesenterisk venøs insuffisiens (OMVN) er oftest trombose venøse fartøy, fange et helt segment av tarmens mesenteri. Dette skyldes vanligvis en overdreven økning i blodpropp og et brudd på perifer og sentral hemodynamikk.

Klinikk for venøs trombose i tarmen har følgende symptomer:

 1. Svært smertesyndrom, lokalisert på et bestemt sted i magen;
 2. Hyppige avføring med en blanding av blod eller blodslem
 3. Fenomenet av peritonitt fremkommer ved utvikling av nekrotiske forandringer i tarmen.

Diagnosen er basert på historie, klinisk bilde og laparoskopisk undersøkelse.

Behandlingen består i fjerning av den berørte tarmen i sunt vev.

Prognosen for venetrombose, i motsetning til brudd på arteriell blodtilførsel, er gunstig. Tarmsløyfer fortsetter å bli forsynt med arterielt blod og påvirkes svært sjelden.

Blandet form, der samtidig i den samme tarmsegment holder trombose, blodkaret, og den annen - venøse, i ren form er ansett for å være ytterst sjelden, som vanligvis er detektert i løpet av operasjonen.

Mesenterisk vaskulær trombose

Trombose av mesenteriske kar påvirker eldre pasienter, spesielt ofte med hjerte og karsykdommer. Dødelighet i tarminfarkt når 70%, hovedsakelig på grunn av forsinket diagnose, men også på grunn av tilstedeværelse av andre sykdommer som er karakteristiske for alderdom.

Tarmsjikt kan være et resultat av arteriell eller venøs okklusjon i bassenget i øvre eller nedre mesenteriske kar. Ca. 50% av tilfellene av akutt tarm-iskemi hos pasienter har en lesjon av den overordnede mesenteriske arterien. Dens okklusjon er vanligvis ledsaget av et plutselig angrep av akutt smerte i magen og en kraftig økende leukocytose. I motsetning til dette, okklusjon av arteria mesenterica inferior (oppstår i omtrent 25% av tilfellene av tarm-ischemi) vanligvis utvikler seg gradvis og er kronisk i naturen. Tarm infarkt oppstår ofte på grunn av obstruksjon av en trombe mesenteriske fartøyer i nærheten av en utladning fra aorta hos pasienter med omfattende aterosklerotisk vaskulær lesjon. Hos pasienter med langsomt utviklet okklusjon kan en anamnese indikere "tarmkolikk". Emboli, den nest største årsaken til intestinal obstruksjon av blodkar, er mer sannsynlig i pasienter med kronisk atrieflutter og nylig hjerteinfarkt, komplisert med mural trombose. Vaskulitt på grunn av lupus, stråling eller polyartrit forårsaker sjelden emboli. Nylig har det blitt kjent at mange kritisk syke pasienter utviklet non-okklusiv tarm infarkt på grunn av generalisert hypotensjon og bruk av vasopressor narkotika.

I utgangspunktet forårsaker iskemi skade på slimhinnen og submukosa, så vel som hevelse; senere blir slimhinnen avvist. Hvis det ikke treffes tiltak innen to til fire dager, forekommer nekrose og perforering av tarmene som fører til generalisert peritonitt og død.

Symptomer og symptomer på mesenterisk iskemi er ofte minimal og dårlig lokalisert. (Nøye undersøkelse av bukhulen i en pasient som klager over sterke magesmerter, bør øke mistanke om trombose mesenteriale fartøyer.) Den vanligste symptom av okklusjon av mesenteriske - permanente og vag smerte i ryggen og buken. Mer enn halvparten av pasientene har latent blod i avføring eller melena. Ved begynnelsen av denne sykdommen styrkes tarmlydene og senkes senere. Når perforering eller hjerteinfarkt allerede har skjedd, kan et avgjørende symptom være et sjokk. Atrieflimmer eller kongestiv hjertesvikt oppdages hos nesten halvparten av pasienter med tarminfarkt.

Laboratoriestudier er sjelden nok tilstrekkelig eller rettidig, og bidrar lite til diagnose. Selv om en reduksjon i volumet av sirkulerende blod kan forårsake hemokoncentrasjon, er det mer typisk at hematokriten forblir normal og antall leukocytter øker.

Dessverre blir disse overtredelsene ofte anerkjent for sent for å påvirke de kritiske øyeblikkene av terapi positivt. Vanlig røntgen av magen viser (i en minoritet av tilfeller), obstruksjon, lokalisert i intestinal ischemi med utvidelse av de små og store sløyfer og tap haustration kolon. Noen ganger i portalsystemet, tarmens vegger eller direkte i bukhulen, er luften synlig. Blødning og ødemer i tarmveggen kan gi bildet et klassisk "fingerinntrykk". CT abdomen med høy følsomhet (ca. 85%) viser tarm fortykkede, ascites, luft i portvenen eller en sentral forlengelse tarmen. Noen ganger kan UZT direkte oppdage trombose av mesenterisk ven, som fungerer som et diagnostisk tegn.

Angiografi - den optimale metoden for diagnose - kan gi visse fordeler, men det må gjøres umiddelbart. Denne undersøkelse gjør det mulig å skjelne trombose, emboli og vasokonstriksjon, og muliggjør også lokal infusjon av en vasodilator, for eksempel papaverin eller nitroglyserin. (Angiografi kan ikke påvise okklusiv sykdom, hvis iskemi er forårsaket av intens vasokonstriksjon eller lavt minuttvolum.) Hvis det er mistanke tarm-ischemi, bør studien ikke utføres ved hjelp av barium, fordi det reduserer effekten av angiografi og CT-skanning, og barium går utover tarmlumen kan forårsake peritonitt.

Etter den første stabiliseringen av vann-elektrolyttbalansen, er et vellykket resultat hovedsakelig bestemt av tidlig angiografisk diagnose og kirurgisk behandling. I enkelte tilfeller kan infusjon av papaverin eller nitroglyserin forbedre blodtilførselen til den iskemiske tarmen, slik at du kan utsette kirurgisk inngrep eller dispensere med det.

Muligheten for trombolytiske midler er ikke bevist.

Hos pasienter med peritoneale tegn bør diagnosens bekreftelse følges av umiddelbar kirurgisk inngrep. Under operasjonen bør unviable områder av tarmen fjernes. Den gjentatte operasjonen ble mottatt etter 24-36 timer etter gjenopprettelse av blodsirkulasjon, noe som gir tid for avgrensning av vevet som gjennomgår nekrose. Det beste er prognosen når gjenoppretting av blodsirkulasjon utføres på "ikke-kirurgisk" bukhule. Dessverre er iskemisk tarmsykdom ofte ikke diagnostisert i tide og pasientens kliniske tilstand tillater ikke at den blir spart.

Hvordan oppstår trombose av mesenteriske kar og behandles?

Trombose av mesenteriske kar er en tilstand hvor den arterielle eller venøse kanalen i tarmene er blokkert som et resultat av å komme seg eller dannes blodpropp i den. Delvis eller fullstendig blokkering av trombus i lumen av karet forstyrrer blodsirkulasjonen i dette organet, såkalt iskemi utvikler seg.

Hvis blodår eller arteriell blokkering ikke er tillatt, oppstår en patologisk tilstand - et tarminfarkt som krever reseksjon av orgelet. Men noen ganger kan kirurgisk inngrep ikke alltid redde pasientens liv.

Les i denne artikkelen

Trombose av mesenteriske årer

Venøs trombose kan forekomme akutt eller ha subakutt eller kronisk kurs. Tidligere ble denne patologien ansett som den viktigste årsaken til iskemi. Likevel, i de siste tiårene, har andelen arteriell trombose i tarmene økt betydelig. Dette er knyttet til den omfattende introduksjonen av nye, mer informative forskningsmetoder, som forbedret differensialdiagnosen av trombose av mesenteriske kar.

Tre årer (øvre og nedre mesenteric, samt milt) har blod, rik på næringsstoffer, fra forskjellige deler av tarmen til leveren. Klumpen dannet i noen av disse årene blokkerer blodstrømmen, noe som kan føre til skade og død av vev. Kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av blokkering - i hvilken del av tarmene var det iskemi.

symptomer

Hovedtegnene på intestinal venetrombose er som regel magesmerter (spesielt etter å ha spist), hevelse og diaré. Og også følgende symptomer kan oppstå: oppkast, feber, blodig avføring.

Så snart pasienten begynte å mistenke en trombose av mesenteriske kar, hvis klinikk vanligvis fortsetter akutt, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Forsinkelse i behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner, utviklingen av peritonitt, som noen ganger slutter dødelig.

årsaker

Mesenterisk hevelse, som kan oppstå med ulike patologier i mage-tarmkanalen, fremmer dannelsen av blodpropper i blodårene.
Mesenteri er en duplisering av brystbenet, gjennom hvilket tarmen er festet til magen bakvegg, her er arteriene og venene til dette organet. Oftest forekommer mesenterisk hevelse i følgende situasjoner:

 • traumer i bukhulen
 • smittsomme sykdommer i bukorganene, som appendisitt, kolitt, divertikulitt;
 • autoimmun patologi i tarmen (ulcerøs kolitt og Crohns sykdom);
 • kronisk og akutt pankreatitt - betennelse i bukspyttkjertelen;
 • skrumplever i leveren, fettdegenerasjon av dette organet;
 • Hormonbehandling eller p-piller;
 • overdreven tobakk røyking;
 • noen kreft i fordøyelsessystemet.

diagnostikk

Trombose av mesenteriske kar, diagnostisert med akutte abdominale symptomer og ved hjelp av metoder for medisinsk bildebehandling, utgjør en stor risiko for menneskelivet. Den mest brukte CT (computertomografi), og også brukt sonografi eller MR (magnetisk resonansbilder).

Mesenterial angiografi - Røntgenstudie regnes som den mest informative metoden, som med høy sannsynlighet for sannsynlighet tillater å bestemme lokaliseringen av trombosen.

behandling

Antikoagulantia (legemidler som fortynner blod) er det viktigste middel til å behandle denne patologien. Hvis pasienten under eksamen med blodpropp problem har blitt identifisert som trombofili, vil det ha å ta antikoagulantia stadig å gjen ikke oppstår venøse tromboser tarmens fartøy.

Noen ganger kan et legemiddel som "oppløses" en blodpropp leveres direkte til stedet for blokkering av blodkar. For å gjøre dette, brukes en prosedyre kalt trombolyse, når et fleksibelt rør (kateter) satt inn direkte i venen administreres til blodproppen. Også trombosen blir kirurgisk fjernet.

Se på videoen om mesenterisk trombose:

Mesenterisk arterie trombose

En blodpropp går inn i tarmen i tarmen som følge av emboli. Frittliggende fragment av en blodpropp, som opprinnelig ble dannet, eller i hjertet eller i beholderen, beveger seg med blodstrømmen til å bli sittende fast i en trang plass og tetter arterien.

Risikofaktorer

Forholdene under hvilke det er en økt tendens til tromboembolisme i arteriell kanalen refereres til som risikofaktorer for denne patologien:

 • alderdom;
 • røyking,
 • trombofili: antiphospholipid antistoffer, etc.;
 • ventiler / hjertesykdommer: kunstige ventiler, atrieflimmer, hjerte-ventrikulær aneurisme.

symptomer

Plutselig okklusjon av de mesenteriske arteriene, som regel, er ledsaget av utseendet til den såkalte klinikken i den akutte buken. Vanligvis oppstår følgende symptomer:

 • alvorlig smerte i magen;
 • hans hevelse og en følelse av overløp;
 • diaré;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • høy temperatur.

diagnostikk

Hvis legen mistenker at tarmens arterier er blokkert av en trombose, er det en mistanke om trombose av mesenteriske kar, han kan foreskrive slike undersøkelsesmetoder:

 • CT i bukhulen
 • ultralyd undersøkelse;
 • magnetisk resonans avbildning;
 • MRA (magnetisk resonansangiografi);
 • arteriografi av karene i bukhulen.
angiografi

behandling

Trombose av mesenteriske arterier er en tilstand som krever akuttmedisinsk behandling, det kan sammenlignes med haster med hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvis behandlingen påbegynnes i begynnelsen av den patologiske prosessen i tarmen, overstiger dødeligheten ifølge statistikken ikke over 30%. Ved starten av behandlingen 8 timer etter starten av symptomene på sykdommen, øker dødeligheten eksponentielt med hver time forsinkelse.

Hver pasient med mistanke om akutt trombose i tarmarteriene mottar som regel behandling i henhold til intensivhelsetjenestene, selv når man går over til diagnostisering.

For å stabilisere hemodynamikk intravenøst ​​administrerte store mengder av væske (pasienten er under konstant dropper) er tilordnet antikoagulantia (vanligvis heparin), og behandlingen er utført antibakterielt (antibiotika, f.eks tsefalospariny + metronidazol).

Videre behandling av trombose av mesenteriske kar beror i stor grad på pasientens tilstand og diagnostiske funn. Etter at okklusjonsstedet er bestemt (det vil si hvor det befinner seg i trombusarterien), kan følgende teknikker for fjerning av dette være aktuelt:

  • Endovaskulære prosedyrer: transfemoral intraluminal trombektomi - en stor blodpropp fra mesenterisk arterie fjernes med et kateter satt inn i lårbenet,
   -intraarteriell administrasjon av medisiner (papaverin, heparin);
  • Operativ behandling: Øyeblikkelig operasjon utføres når diagnostisert med stor okklusjon (blodforsyning fra "off tykktarmen avsnittet"), en endoskopisk prosedyre hadde sviktet, var det et sykehus av peritonitt (betennelse i bukhinnen).

Som regel er en slik operasjon utføres to mannskaper kirurgi - vaskulær (fjerner thrombus) og mage (resecting den syke delen av tarmen og pålegger anastomose).

Etter uttømming fra sykehuset, er antikoagulantia vanligvis foreskrevet for å forhindre ytterligere blodpropper.

Akutt mesenterisk arteriell trombose som vener og arterier som fører til intestinal ischemi plutselig oppstått, at hvis tiden ikke begynne behandlingen, myokardiale endene av legemet. Dødelighet i denne situasjonen kan nå 40 - 70%. Tidlig appell for medisinsk behandling (de neste timene etter symptomstart) forbedrer signifikant den ugunstige prognosen for denne sykdommen.

Ofte bærer dyp venetrombose en alvorlig trussel mot livet. Akutt trombose krever umiddelbar behandling. Symptomer på underekstremiteter, spesielt underbenet, kan ikke diagnostiseres umiddelbart. Operasjonen er ikke alltid nødvendig.

Blødning fra anuset vil skremme selv det roligeste. Tromboflebitt i hemorrhoidale årer og knuter er en sykdom som bare blir yngre. Hvordan identifisere og behandle tromboflebitt i blodårene?

Det kan være et infarkt i tarmen hos mennesker opp til 30 år og i alderen. Symptomer og symptomer er ikke-spesifikke, årsakene er ikke fullt ut forstått. Er det et lite tarminfarkt?

Trombose av cerebrale bihuler eller blodårer i hjernemembranen kan forekomme spontant. Symptomer vil hjelpe i tide til å søke hjelp og behandling.

Dannelsen av en blodpropp i blodet er ikke et sjeldent fenomen. Imidlertid kan det provosere trombose av cerebrale blodkar eller emboli i hjernearteriene. Hvilke tegn er der? Hvordan identifisere trombose av cerebrale kar, cerebral emboli?

Overveiende, på grunn av langvarig opphold i en stilling, kan ileofemoral trombose forekomme. Symptomer - cyanose, hevelse i blodårene, følelsesløp, etc. Diagnose er basert på ultralyd, CT. Behandling av akutt venøs trombose begynner med installasjon av cava filtre og fortynningsmidler.

I medisin, fortsatt ikke fullt ut forstått sykdommen, og en av dem - fett emboli. Det kan oppstå med brudd, amputasjoner, manifestere i lungene, nyre kapillærer. Hva er et syndrom? Hvordan behandles det? Hvilke forebyggende tiltak eksisterer?

En forandring i venen på magen kan være både et alarmsignal og et helt naturlig fenomen. For eksempel kan i utøvere ekspansjon eller hevelse være under treningen. Ved graviditet er det nødvendig å konsultere legen. Årsakene til kvinner, menn, barnet er annerledes, hvis det gjør vondt - du må se en lege.

Abdominal form av myokardinfarkt ligner på vanlige gastrointestinale problemer. Det er viktig å forstå symptomer og måter å diagnostisere, for ikke å gå glipp av minutter for frelse.

Les Mer Om Fartøyene