Trombose av tarmens mesenteriske kar

Trombose av arteriene og venene i tarmene er oppkalt etter navnet på karene "mesenterisk". Ofte er det en komplikasjon av akutt myokardinfarkt, et angrep av atrieflimmer, langsom sepsis. Mesenterisk trombose påvirker vanligvis den overordnede mesenteriske arterien. Mye mindre ofte finnes det i den nedre arterien og mesenterene.

Trombose i venene er mindre vanlig enn i mesenteriske arterier. Den blandede form, der det er blokkering av både vener og arterier, ses sjelden i tilfeller som er for forsømt.

Sykdommen gir problemer med diagnose. 1/10 av dødsfallene fra tarminfarkt forekommer hos personer yngre enn 40 år. Kvinner er mer utsatt for denne typen patologi enn menn.

International Classification of Diseases (ICD-10) emboli og trombose arteria iliaca I 74.5 er kodet og inngår i den sonevise bånd abdominale aorta patologi. Venøs mesenterisk trombose er en integrert del av akutt vaskulære tarmsykdommer og har kode K55.0.

Egenskaper av blodtilførselen av tarmen

Tarmens sløyfer er i "suspendert" tilstand og er festet på plass ved en tett mesenteri av mesenteri. Mellom arkene er arterielle og venøse kar. De er nesten parallelle. Arteriene (øvre og nedre mesenteric) avviker fra abdominal aorta og deler blodtilførselen i seksjoner:

 • Den øvre mesenteriske arterien fører blod til tynntarmen, den blinde, stigende og det meste av tverrgående tykktarmen. Det utfører 90% av blodforsyningen, så nederlaget er mer vanlig og klinisk er vanskelig.
 • Den dårligere mesenteriske arterien fôrer et mye mindre område (30% av tverrgående tykktarmen, nedover, sigmoid, rett).

Mellom hovedarteriene er det "reserve" sikkerhetsfartøy. Deres oppgave er å hjelpe blodforsyningen i det skadede området. Egenheten for tarmkollateraler er pumping av blod i bare én retning: fra øvre arterie til mesenterisk mesenterisk region. Derfor, i tilfelle trombose av det øvre nivået av omsorg fra anastomoser, kan ikke forventes.

Venøs utstrømning fra tarmen er rettet mot portalvenen. Vanskeligheten kommer når den er redusert fra leversykdom. Sikkerhetssirkulasjonen er dannet av en gruppe portokavale anastomoser mellom portalen og hule vener. I den verste posisjonen er tynntarmen. Det har ikke et utviklet sikkerhetsnettverk.

Hvor kommer trombi og emboli fra?

Ifølge arterielle systemet kan embolus nå mesenterien:

 • av hjertet i tilfelle av separasjon fra veggen vegg tromben postinfarction aneurisme, i løpet av atrieflimmer, et indre lag (epicardium) i sepsis, destruksjons ventiler;
 • fra thorak og abdominal deler av aorta med disseksjon av fartøyet, mykning av aterosklerotiske plaques;
 • dannes i den mesenteriske arterien etter traumatisk skade på det indre laget.

Venøst ​​blod, som har en omvendt retning og en tendens til å redusere hastigheten og øke viskositeten, er mer utsatt for dannelsen av sine egne trombotiske masser. Til dannelsen av trombi i blodårene er:

 • inflammatoriske sykdommer i tarmen, som påvirker hele veggen, involverer og venøs kar, blir lokal tromboflebitt dannet;
 • dråpet i blodtrykket forårsaket av forskjellige situasjoner;
 • portal hypertensjon med leversykdommer;
 • stasis i de underliggende karene under trombose av portalvenen;
 • eventuelle årsaker til at øke blod viskositet (blodsystem sykdommen, tilstanden etter splenektomi langvarig bruk av hormonelle metoder for å forebygge graviditet).

Typer av tarmsykdom

Klassifikasjonen av patologi inkluderer forskjellige aspekter av mekanismen for skade.

Av grunner skiller du:

 • arteriell trombose og emboli;
 • venøs trombose;
 • sekundær trombose av mesenteriske kar i sykdommer i aorta;
 • brudd på patency av blodkar på grunn av kompresjon av spirende tumorer;
 • konsekvens av vaskulær dressing under operasjon.

Avhengig av graden av forstyrrelse av blodstrømmen er stadiene:

 • kompenserende,
 • subcompensation,
 • dekompensasjon.

De patologiske konsekvensene av trombose kan være:

 • iskemi i tarmveggen;
 • et område for et hjerteinfarkt;
 • diffus peritonitt.

Under operasjon er det et stadium av funksjonell akutt obstruksjon av mesenteriske kar, der det ikke er organisk lesjon, og patologi forårsaker midlertidig spasme.

Maksimal skadefaktor er et traumer på magen. Kompensasjon har ikke tid til å utvikle seg fullt ut. De beskyttende mekanismene for å øke blodkoagulasjonen er inkludert, noe som gjør pasientens tilstand verre.

Under operasjoner på aorta (innsnevring isthmus posisjonsendring ved fødselsskader, utskifting av aneurismen podningsdelen) er kjent for leger mulige mekanisme trombose mesenteriske fartøy: redusert fullstendig sirkulasjon fører til en stor strømningshastighet gjennom den torakale aorta i magedelen og lårarterien til bena. I dette tilfellet oppstår en delvis "stjele" av mesenteriske kar ved ytterligere sugende virkning av strålen. Mulig dannelse av små blodpropper i kapillærene som leverer tarmveggen.

Stadier og former for blodtilførselsforstyrrelser

Enhver forstyrrelse av blodsirkulasjonen forårsaker iskemi i tarmen.

I kompensert stadium er det en fullstendig erstatning av fartøyets forstyrrede lumen ved hjelp av blodstrøm gjennom collaterals. Dette skjemaet er karakteristisk for kronisk iskemi med en gradvis sykdomssyklus.

Subkompensasjon avhenger også av collaterals, men det har kliniske manifestasjoner.

Når dekompensert, er hele perioden delt inn i 2 faser:

 1. I de første 2 timene er reversible endringer mulig med fullstendig restaurering av blodtilførselen til det skadede området;
 2. Etter 4-6 timer er det en irreversibel fase av gangrenøse forandringer.

Kliniske tegn på trombose

Symptomer på akutt trombose av mesenteriske kar er bestemt av nivået av blodsirkulasjonsoverlapning og formen av iskemi.

 1. Smerte i magen er intens i underkompensasjonstrinnet. Lokalisert gjennom magen eller i navlen, midje. Ved overgangen til dekompensering (etter 4-6 timer), reduserer nerveendene på tarmveggen, smerten minker. Denne "forbedringen" samsvarer ikke med den faktiske størrelsen på patologien.
 2. Intoxicering av kroppen manifesteres av kvalme, oppkast og senking av blodtrykk. Det tas hensyn til uoverensstemmelsen mellom den generelle alvorlige tilstanden og moderat magesmerter.
 3. Peritoneale fenomener: Magen er spent, hovent, palpasjoner føler tette muskler. Symptomet er mer typisk for trombose i tynntarmen. I dekompensasjonsstadiet forsvinner peristaltikken, selv om den i underkompensert form beholder en økt aktivitet.
 4. Krakkforstyrrelser - hyppig diaré med blodblanding er mulig i begynnelsen av iskemi. Når dekompensering, når det ikke er tarmmotilitet, opphører diaré.
 5. Sjokksituasjonen er preget av hudens hud, filiformpuls, takykardi, cyanotiske lepper, blodtrykksfall.

Tegn på pre-tertemose forårsaket av arteriell insuffisiens kan identifiseres ved å spørre og klargjøre pasientens klager:

 • smerter i magen langs tarmene blir mer intense etter å ha spist, en lang spasertur;
 • tilbøyelighet til ustabil avføring, veksling av diaré og forstoppelse;
 • uklart vekttap.

Trombose av de mesenteriske venene fortsetter mildere og langsommere. Oftere er det en kronisk prosess.

diagnostikk

For korrekt diagnostisering er det viktig for legen å få svar på spørsmål om innledende manifestasjoner, smertevarighet og avføringskarakteristikker.

Den avgjørende metoden er diagnostisk laparoskopi, som lar deg undersøke tarmene og klargjøre stadiet av iskemiske forandringer, lokalisering av lokaliteter.

Leukocytose med et skifte av formelen til venstre gir ikke viss informasjon, da det er iboende i mange sykdommer. Det forhøyede nivået av laktatdehydrogenase enzym indikerer tilstedeværelsen av nekrotisk vev.

Visse hjelpemidler i differensial diagnose kan ha ultralyd i magen, fluoroskopi. Å forberede pasienten og kaste bort tid på angiografi er ikke rasjonell.

Hvis det ikke er mulig å utføre laparoskopi, starter legene laparotomi - operasjoner med et stort snitt langs bukets midtre linje:

 • undersøke (utføre revisjon) organene i bukhulen, tarmen;
 • palperbare mesenteriske kar med det formål å oppdage en trombus;
 • vurdere tilstrekkigheten av pulsering av arteriene;
 • bestemme grensene for levedyktig vev.

behandling

Ved venetrombose er fibrinolytisk terapi vist i de første 6 timene.

Under operasjonen må legen finne måter å:

 • i fravær av nekrotiske forandringer, gjenopprette patronen av blodstrømmen gjennom karet for å fjerne iskemi fra det berørte tarmområdet;
 • fjern den endrede tarm eller en del av den og sy den øvre og nedre enden.

Restaurering av blodtilførsel utføres på denne måten:

 • ekstrudering av en trombose med fingrene;
 • opprettelse av en bypass shunt mellom de øvre og nedre nivåer av stenose, omgå det tromboserte området.

I den postoperative perioden blir pasienten gitt store doser heparin til fortynning av blod.

Hvordan manifesterer den kroniske tromboseformen?

Den kroniske tromboseformen bør vurderes hos pasienter med hjertesvikt komplisert ved hjerteinfarkt. Det er 4 stadier i klinikken:

 • Jeg - pasienten klager ikke, trombosen er et utilsiktet funn i angiografi;
 • II - Typiske klager over smerter langs tarmene etter å ha spist, en person nekter på grunn av dette fra mat;
 • III - permanent smerte, flatulens, brudd på absorpsjonskapasiteten til tynntarmen, diaré;
 • IV - Utbruddet av intestinal obstruksjon, som manifesterer seg som en "akutt underliv", med peritonitt og gangren.

outlook

Mesenterisk trombose, i følge kliniske studier, observeres mye oftere enn registrerte tilfeller diagnostisert. Denne patologien er maskert av ulike akutte tilstander: cholecystitis, nyrekolikk, appendisitt. En begrenset tid for diagnose gjør det ikke alltid mulig å oppdage sykdommen.

Ifølge patologisk informasjon er dødsfall 1-2,5% generelt dødelighet. Dette er tromboser i infarktstadiet og diffus peritonitt. Senere betyr operasjonen (etter 12 timer) høy dødelighet (opptil 90%).

En god prognose for gjenoppretting i den kirurgiske behandlingen av en kronisk form for trombose i de to første trinnene. Tidlig appell til kirurgisk omsorg for magesmerter gjør det mulig å betjene pasienten på en gunstig tid, slik at det ikke tillates perforering av tarmveggen.

Viktig for trombose av mesenteriske kar

Trombose av mesenteriske arterier og årer - akutt brudd på blodtilførsel av tarmen på grunn av overlappende vaskulær lumen i blodet, som gir metning av veggen i den store eller tynntarmen med arterielt blod eller venøs utstrømning fra organet.

Det eneste middelet til å redde en person i denne tilstanden er å fjerne det uverdige organet.

Blodtilførsel av tarmen og dens brudd

Det oksygenerte blodet fra den ventrale delen av aorta kommer inn i tarmen gjennom øvre og nedre mesenterisk eller mesenterisk (fra den latinske mesenterium-mesenteri) arterien. Sammen leverer de hele tarmen bortsett fra midten og nedre tredjedel av endetarmen, en liten del av mage og bukspyttkjertel.

Den øvre mesenteriske arterien leverer blod til:

 • tynntarm - magert og iliac, forgrenet i bukken i bukhinnen, mesenteri, 20-25 små stammer;
 • høyre halvdel av tykktarmen (cecum med verviform vedlegg, stigende og tverrgående tykktarmen);
 • tolvfingertarmen.

Blodforsyning i nedre mesenterisk arterie:

 • den venstre halvdelen av tykktarmen (tverrgående og nedadgående del);
 • sigmoid;
 • øvre tredjedel av endetarmen.

Mettet med næringsstoffer og metabolitter, blod i de samme venøse karene kommer inn i portalvenen, som strømmer inn i leveren.

Forstyrrelsen av den mesenteriske sirkulasjonen kan være:

 • arteriell (på grunn av trombose eller emboli i mesenterisk arterie);
 • Venøs (på grunn av venetrombose, som gir en venøs utstrømning fra tarmen);
 • sjelden blandet.

Årsaker til nedsatt arteriell blodstrøm

Akutt mesenterisk insuffisiens er primær når det gjelder emboli av fartøyet - tilstopping av lumen med blodpropp eller sekundær - med trombose av arterien.

Årsakene til embryonal mesenterisk arterie er organiske eller funksjonelle hjertesykdommer og aterosklerotisk sykdom:

 • revmatiske eller medfødte hjertefeil;
 • forstyrrelser i rytmen av hjerteaktivitet;
 • infeksiv endokarditt;
 • hjerteinfarkt;
 • kardiosklerose etter infarkt;
 • ruptur av et atherosklerotisk plakk;
 • en aneurisme av aorta eller hjerte.

Sekundær overlapping av mesenteriske arterier

Trombose av arterier forekommer en gang, det vil si mot bakgrunnen av den eksisterende sykdommen, noe som fører til en senking av blodstrømmen i arterien, økt blodkoagulerbarhet og skade på endotelet i karvegveggen. Denne triaden finner sted under følgende tilstander:

 • ritt;
 • aterosklerose i abdominal aorta;
 • pylephlebitis - betennelse i portalvenen;
 • portal hypertensjon på bakgrunn av levercirrhose;
 • sepsis;
 • kompresjon av mesenteriske kar med neoplasmer i bukhulen.

Formen av tarm iskemi

 1. Kompensert iskemi er en latent form for kronisk mesenterisk insuffisiens, som fortsetter asymptomatisk. I dette tilfellet er blodtilførselen av tarmen ikke gjennom de mesenteriske arteriene, men gjennom sikkerhetssystemet - flere fartøy som gir tarmveggen.
 2. Subkompensert er iskemi, som er kjennetegnet ved et klinisk bilde av kronisk mesenterisk insuffisiens, eller "abdominal pad".
 3. Dekompensert form, identifisert med akutt mesenterisk insuffisiens. Denne tilstanden er presserende, pasienter er gjenstand for umiddelbar sykehusinnleggelse for å gjenopprette blodtilførselen til tarmen.

Symptomer på mesotrombose

Harbinger av en formidabel tilstand er kronisk mezenterial insuffisiens. Smerter med "magepute" er preget av:

 • vondt dumt tegn;
 • varer opptil flere timer;
 • lokalisering i navlen;
 • forekomst etter 30-40 minutter etter å ha spist.

Med dekompensering av sikkerhetsblodstrømmen erstattes hun av akutt mesenterisk insuffisiens. Hennes kliniske bilde:

 • plutselig plutselig kramper i epigastrium, i navle, vedlegget eller strekker seg gjennom magen;
 • i halvparten av tilfellene er kvalme og oppkast mulig;
 • en tynn avføring med skarlagen blod;
 • økt hjertefrekvens;
 • klissete svette.

Etter hvert som staten utvikler seg, utvikler en klinikk med paralytisk tarmobstruksjon 12 timer etter at blodets blodtilførsel av tarmene er opphørt:

 • hevelse og forstørret mage;
 • avføring og gass oppbevaring;
 • flere, ikke bringer lettelse oppkast;
 • tørr hud;
 • spenning av den fremre bukveggen.

diagnostikk

 • en generell blodprøve som avslører uttalt leukocytose, ikke karakteristisk for andre sykdommer som gir klinikken en akutt underliv;
 • en undersøkelsesdiagram av bukhuleorganene, som bærer diagnostisk verdi ved paralytisk tarmobstruksjon;
 • laparoskopi, visualisering av tilstanden til veggen av den iskemiske tarmen;
 • selektiv angiografi av de mesenteriske karene, slik at man kan se en "kontrastbryte" på stedet for embolus eller trombuslokalisering.

Metoder for behandling

Den eneste måten å redde en persons liv med tarminfarkt - operativ trombusfjerning. Trombektomi er en radikal invasiv operasjon som gjenoppretter lumen i et blodkar.

Ved trombose av mesenteriske kar er konservativ behandling mulig - fibrinolyse. Det utføres ved intravenøs injeksjon av fibrinolytika etter utelatelse av et fire-timers intervall.

Når du gjenoppretter tarm perfusjon mulig rekonstruktiv kirurgi på mesenteriske kar - reseksjon protese skadede området, endarterektomi eller lage kunstig anastomose med abdominal aorta.

Hvis tarmens levedyktighet ikke kan gjenopprettes, blir det fjernet innenfor rammen av sunt vev.

effekter

Hvis hjelp ikke er gitt på tide, er nekrose av tarmen erstattet av gangren. Etter 24 timer utvikler peritonitt - alvorlig sykdom med høy dødelighet.

Elena Malyshevas overføring om denne sykdommen

forebygging

Forebygging består i å ta kontroll over sykdommer som er risikofaktorer og forårsake trombose eller emboli i karet (aterosklerotisk sykdom, arytmi, infeksiv endokarditt). Det er nødvendig å betingelsesløst akseptere antiarytmiske og hypolipidemiske stoffer, legemidler som forbedrer blodreologien.

Mesenterisk trombose i tarmene

En "akutt" mage er en av de farligste forholdene som krever øyeblikkelig medisinsk undersøkelse og behandling. Dets årsaker kan være forskjellige - et angrep av blindtarmsbetennelse, forgiftning, nyre- eller leverkolikk, gynekologiske sykdommer. Det er imidlertid en annen grunn som kan forårsake alvorlig magesmerte og forverring av den generelle tilstanden helt til pasientens død, en mesenterisk trombose i tarmkarene.

Hvorfor utvikler intestinal obstruksjon?

Mesenteria er mesenteriske ledninger som organene er festet til bakre bukvegg. Det er ved hjelp av en mesenteri at tarmen er festet til veggen. Gjennom henne passerer fartøyene til tynntarm, nerveender, mesenteriske lymfeknuter.

Langvarige vaskulære sykdommer fører i mange tilfeller til alvorlig forstyrrelse av blodsirkulasjonen og dannelsen av blodpropper av forskjellige størrelser i blodkarets hulrom, tilstopping av lumen og frata hele veggen.

Trombosen skjer arteriell og venøs. Den utvikler seg i overlegne og dårligere mesenteriske arterier, med den øvre delen som lider av tilstopping med trombi oftere enn den nedre.

Vaskulære sykdommer utvikler seg i årevis og kommer til finalen når pasienter når eldre eller senilder, så det er ingen unge med diagnose mesenterisk trombose. Denne tilstanden tilhører kategorien alderpatologier.

Hjertet og tarmene: Hva er forbindelsen?

Trombose av mesenteriske kar er direkte relatert til hjertesykdom: oftest er denne tilstanden observert hos pasienter med atrieflimmer i bakgrunnen:

 • cardiosclerosis;
 • aneurysmer av hjertet;
 • endokarditt av forskjellig etiologi.

Et nylig hjerteinfarkt, der det er brudd på hjertemuskelen, ledsaget av blødning og dannelse av en trombose på skadestedet, kan også forårsake utvikling av trombose av mesenteriske kar.

Faktum er at trombi kan "reise" gjennom arterier og blodårer i kroppen, bryte seg bort fra zakrovotochivshego-stedet. Hvis en slik koagulasjon setter seg et sted i mesenteria-fartøyene og ikke fortsetter med blodstrømmen ytterligere, skjer deres tilstopping.

Som et resultat, mister fartøyets vegger rundt trombosen ikke bare den nødvendige ernæringen fra sirkulerende blod, men de kan dø, noe som ofte fører til ekstremt alvorlige konsekvenser.

Andre årsaker til trombose

Nesten enhver sykdom der intern blødning er mulig, er fulle av dannelsen og separasjonen av trombi, og derfor er det andre årsaker til trombose av de mesenteriske karene.

Disse inkluderer:

 • Alvorlige tarminfeksjoner;
 • Portal hypertensjon med stagnasjon av blod i portalvenen;
 • traumer;
 • Tumorene klemmer tarmens kar.

Hvordan manifesterer sykdommen?

Intensiteten av kliniske manifestasjoner og symptomer avhenger av flere faktorer:

 • Steder for okklusjon av fartøyet;
 • Grader av iskemi (blødning) av tarmen;
 • Utvikling av blodsirkulasjon rundt det berørte området.

Så, hvis den øvre delen av den mesenteriske arterien er blokkert, er tynntarmen og den høyre side av tykkelsen fullstendig trombosed.

Okklusjon (blokkering) av den midterste delen av arterien fører til trombose av ileum og cecum. Utviklingen av den patologiske prosessen i det nedre segmentet av den mesenteriske arterien påvirker kolon- og sigmoid-kolon.

Nekrose av tynntarm er resultatet av trombose i portalen og øvre vener i mesenteriet.

Klinisk er sykdommen delt inn i tre faser:

 • Ishemia (med delvis blødning av karossens vegger og etterfølgende gjenoppretting av blodsirkulasjon);
 • Infarction (med symptomer på rus og endringer i vev i bukhulen);
 • Peritonitt (et stadium av økende rusmidler, hemodynamiske lidelser og utvikling av betennelse i bukhinnen).

Gradvis symptomatologi av trombose

ischemi

Trombose av mesenteri-fartøyene begynner akutt:

 • Paroksysmal eller vedvarende smerter i magen;
 • Kaster opp med en blanding av galle så tidlig som den første dagen etter sykdommens begynnelse;
 • Diaré.

Disse symptomene er veldig minner om løpet av normal matforgiftning, og derfor blir det ofte forsinket å besøke legen.

Hjerteinfarkt

Når mesenterets fartøy under trykk fra blodet prøver å presse ut blodproppspausen, begynner infarktstrinnet.

Diaré gir vei for forstoppelse, da dype patologiske endringer begynner i tarmveggen, ser blod i avføringen. Vanligvis skjer det ikke mye: for mesenterisk trombose er overdreven blødning ikke karakteristisk.

Hvis blod samler seg i tarmens sløyfer, kan en liten komprimering under navlen føles hos pasienter, som i medisin kalles symptomet for Mondor.

Smerter i magen er så uutholdelig at sjokk utvikler seg: pasientene er veldig rastløse, de finner ikke sin plass, de roper. Det er skarpe blep og cyanose av leppene. Noen ganger kan blodtrykket øke med 40-60 enheter (med øvre arterie trombose).

Rupturen av fartøyet gir midlertidig lindring til pasienten: personen roer seg ned, ettersom intensiteten av smerte er markert redusert, men oppblåsthet og avføring er fortsatt.

Underlivet forblir moderat hovent og mildt, det karakteristiske fenomenet peritonitt (muskelsikring og Shchetkins symptom) er ikke kjent. Diagnose mesenterisk vaskulær trombose tarm anbringes på basis av ultralyddata og endringer i blodbildet, som uttrykkes i en kraftig økning i antall hvite blodlegemer: dette tallet kan nå 40 • 109 / l. I dataene i den generelle analysen av blod registreres et skifte av leukocytformelen til venstre og høye sifre i ESR.

peritonitt

Symptomer på peritonitt tarm vaskulær trombose åpenbar meget eiendommelige: muskelspenning fremre abdominalvegg og Shchetkina forsinket symptom og en inflammatorisk prosess starter nedenfra.

Den utviklede formen av tarmen fører til opphør av diaré og utslipp av gasser.

Behandling og prognose

Behandling av mesenterisk trombose kan bare være kirurgisk, selv om sykdommen kan diagnostiseres ved iskemisk skade på tarmveggen.

Avhengig av resultatene av undersøkelsen kan pasienten bli tilbudt:

 • Embollektomi (trombusfjerning);
 • Rekonstruktiv kirurgi på den overordnede mesenteriske arterien med implantering av stumpen i aorta;
 • Fjerning av en del av tarmene som er berørt av gangrene.

En kombinert operasjon som involverer reseksjon av det nekrotiske tarmområdet og plast øker pasientens sjansene for livet betydelig.

Dessverre har patologien til tarmkarene beskrevet i artikkelen så langt en svært lav prosentandel av pasientens overlevelse, selv etter kirurgisk inngrep: i postoperativ perioden dør tre fjerdedeler av pasienter.

Slike høy dødelighet skyldes kompleksiteten i å diagnostisere sykdommen og for sent henvisning til spesialister for sykehusinnleggelse og behandling.

etterord

Pasienter som lider av langvarig vaskulær sykdom og hjertesykdom, bør være særlig oppmerksomme på deres helse: tendensen til dannelse av blodpropper, og risikoen for deres atskillelse i perioder øker risikoen for alvorlige komplikasjoner og død trusler mot dem.

Utseendet til akutt smerte i magen er en anledning til umiddelbar behandling av spesialister, og om nødvendig akutt sykehusinnleggelse med etterfølgende behandling.

Vi anbefaler, les også om hva som kan føre til trombose i leverenveiene.

Symptomer på trombose i de intestinale mesenteriske karene og dens behandling

Trombose tarmen - akutt tilstand kjennetegnet ved arterielle eller venøse stengbare aksler anordnet i tarmen eller mesenteriet, tromber og emboli som er dannet i den systemiske sirkulasjon. Som et resultat utvikler livstruende forhold: iskemi og tarminfarkt. Patologi er sjelden, og resultatet er hovedsakelig bestemt av starten av behandlingen. Jo før behandlingen er startet, hovedsakelig kirurgisk, jo høyere er sjansen for et gunstig utfall.

Hvorfor utvikler trombose?

Sykdommen rammer vanligvis personer eldre enn 50-60 år. Lige til både menn og kvinner. Mesenterisk trombose skyldes sykdommer i det vaskulære systemet, hjertesykdommer og blodsykdommer:

 • aterosklerose, spesielt når arteriene i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjon påvirkes;
 • hjertefeil og anomalier (medfødt, revmatisk);
 • hjerteinfarkt;
 • hypertensiv sykdom;
 • portal hypertensjon;
 • inflammatoriske prosesser av arteriene i den store sirkel av blodsirkulasjon og hjerte (endokarditt, endarteritt, sepsis).

Trombose kan også utvikle seg som en komplikasjon av den postoperative perioden etter inngrep på bukhulenes organer eller etter traumatisk skade på karene i den store blodsirkulasjonen. En vanlig årsak til hindring av mesenteriske kar kan være maligne svulster, spesielt de som forfaller og ligger i vei for fartøy med stor sirkulasjon.

Sykdommen utvikler seg etter okklusjon av lumen av fartøyet tarm voksende trombus eller embolus (blodpropp stykke flytende eller kolesterol plakk, løsrevet fra veggen av arterien i den systemiske sirkulasjon). Okklusjonsstedet er vanligvis plassert i stammen eller grenen av den øvre arterien av mesenteri (stor gren av den store sirkel av blodsirkulasjon). På grunn av overlappingen av blodstrømmen i arterien eller venen, oppstår en forlenget reflekspasm i vaskulærsengen av mesenteri og tarmen. Som følge av dette reduseres leveransen av oksygen og næringsstoffer til det berørte organet betydelig. Dette er årsaken til nekrose av tarmvegg og leddbånd som støtter tarm, sårdannelse og blødning. Et akutt tarminfarkt utvikler seg.

Mesothrombose kan deles ved lokalisering i tre segmenter, avhengig av den anatomiske strukturen til mesenteriske kar:

 • Jeg segmenter - okklusjon av tynntarmen, den blinde og den høyre delen av den tykke.
 • II-sted - ileum, magert, noen ganger blindt.
 • III sted - ileum.

I utviklingen går sykdommen gjennom tre faser:

 1. Tarmsjikt - et kort, reversibelt fravær av blodstrøm gjennom karene. Det manifesteres av alvorlig smerte i magen, oppkast med galle og en løs avføring.
 2. Tarmbetennelse - irreversible forandringer i tynntarmen eller tykktarmen, noe som fører til forgiftning av kroppen. Karakterisert av forstoppelse, utålelig smerte. Under navlen dannet en myk tumor (et symptom på Mondor) - det akkumulerer blod før blokkeringstiden.
 3. Peritonitt - diffus betennelse, flere brudd på blodstrømmen i en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon. Symptomer: smerte, ukuelig oppkast, forstoppelse eller diaré, lavt blodtrykk opp til sammenbrudd, hypertermi.

Kliniske tegn på sykdommen

Sykdommen utvikler seg plutselig. De viktigste symptomene tilsvarer tilstanden "akutt underliv" og krever nøye differensial diagnose:

 • Smerte symptom. Smerten er skarp, kramper, migrerer. På grunn av alvorlig ømhet, må pasienten ta en tvunget stilling (liggende på ryggen med benene tucked opp til sin mage eller knel-albue utgjør). Samtidig er magen myk, ikke stresset, når den blir rørt, blir ikke peristaltikken av tarmen observert. Det kan være et positivt symptom på Shchetkin-Blumberg.
 • Kvalme, oppkast. Emetiske masse har inneslutninger av blodige partikler, galle, foul-smelling excrement.
 • I de første stadiene av sykdommen, smertefull tenesmus, oppfordrer til ekskrement, som slutter forgjeves, uten å tømme tarmen. Senere oppstår vedvarende diaré, mens avføringen inneholder blod og slim. Denne stolen kan forstyrre diagnosen, siden den også er karakteristisk for en mer vanlig sykdom (dysenteri). Noen ganger er urenheten i blodet så rik at trombose kan forveksles med hemorroide blødning.
 • Vanlige manifestasjoner av akutt intestinal obstruksjon: blek hud, hjertefrekvens, økning i kroppstemperatur (konsekvens av fremveksten av nekrose i tarmveggen), er det mulig besvimelse. Karakteristisk økning i blodtrykk, i motsetning til de fleste andre akutte tilstander i magen, under hvilket trykket faller.

Diagnose av trombose

Symptomene på intestinal trombose er ikke-spesifikke og ligner mange sykdommer i mage-tarmkanalen. De fleste pasienter går inn i kirurgisk avdeling med mistanke om betennelse i vedlegget, bukspyttkjertelen eller galleblæren. Kvinner med slike symptomer utelukker den gynekologiske sfærens patologi. Det er nødvendig å nøye og raskt undersøke pasienten for å identifisere årsakene til symptomene, sette en korrekt diagnose og starte behandlingen så snart som mulig.

 • Blodprøve. I den generelle analysen øker leukocyttene kraftig, det akselereres med ESR.
 • Røntgen og datatomografi. Bildet viser tarmsløyfer, dilatasjon, fylling.
 • Angiografi. Studier med kontrast for å bestemme patency av fartøy.
 • Koloskopi. Lar deg undersøke tykktarmen med et koloskop og identifisere årsaken til obstruksjon.
 • Endoskopi. Studier av mage og tynntarm.
 • Diagnostisk laparoskopi eller laparotomi. Åpne bukveggen for å undersøke tilstanden til bukhuleorganene.

Metoder for behandling

Trombose i tarmen er en alvorlig sykdom som truer den raske utviklingen av dødelig utfall. Uten behandling er prognosen ugunstig. Jo tidligere obstruksjonen av de mesenteriske karene bestemmes, og den riktige diagnosen blir gjort, jo før en passende behandling vil bli startet. Dermed vil sjansene for overlevelse øke betydelig. Det er viktig for en pasient å kontakte en lege veldig raskt når det er mistenkelige magesmerter, spesielt hvis det er risikofaktorer (aterosklerose, hjertesykdom). Pasienten blir transportert i hvilestilling.

Den viktigste metoden for behandling av mesenterisk trombose er kirurgisk behandling. Operasjonen utføres under akutte indikasjoner under anestesi. Avhengig av sykdommens varighet utføres følgende typer operasjoner på graden av vaskulær og tarmslid:

 • endarterektomi eller embolektomi
 • prostetika eller shunting av arterier eller venestammer i tarmene;
 • reseksjon av det nekrotiske tarmområdet.

Medikamentterapi består av intravenøs administrering av antikoagulantia (administrering av legemidler utføres i samsvar med indikatorene for blodkoagulasjon), disaggregeringsmidler og trombolytika.

Å ta smertestillende midler i tilfelle trombose letter ikke tilstanden. Selv etter bruk av narkotiske smertestillende midler, blir smertsyndromet ikke stoppet.

Trombose i tarmene er delt avhengig av resultatene etter behandling for følgende varianter:

 • Kompensert - fullstendig gjenoppretting av blodstrøm etter behandling.
 • Subkompensert - delvis restaurering av blodstrøm.
 • Dekompensert - mangel på blodstrøm, symptomer på total tarm-iskemi.

Uten å søke medisinsk hjelp, er trombose av blodårene og blodårene dødsårsaken i 100%. Etter en rettidig operasjon blir prognosen for pasienten gunstig.

Hvordan oppstår trombose av mesenteriske kar og behandles?

Trombose av mesenteriske kar er en tilstand hvor den arterielle eller venøse kanalen i tarmene er blokkert som et resultat av å komme seg eller dannes blodpropp i den. Delvis eller fullstendig blokkering av trombus i lumen av karet forstyrrer blodsirkulasjonen i dette organet, såkalt iskemi utvikler seg.

Hvis blodår eller arteriell blokkering ikke er tillatt, oppstår en patologisk tilstand - et tarminfarkt som krever reseksjon av orgelet. Men noen ganger kan kirurgisk inngrep ikke alltid redde pasientens liv.

Les i denne artikkelen

Trombose av mesenteriske årer

Venøs trombose kan forekomme akutt eller ha subakutt eller kronisk kurs. Tidligere ble denne patologien ansett som den viktigste årsaken til iskemi. Likevel, i de siste tiårene, har andelen arteriell trombose i tarmene økt betydelig. Dette er knyttet til den omfattende introduksjonen av nye, mer informative forskningsmetoder, som forbedret differensialdiagnosen av trombose av mesenteriske kar.

Tre årer (øvre og nedre mesenteric, samt milt) har blod, rik på næringsstoffer, fra forskjellige deler av tarmen til leveren. Klumpen dannet i noen av disse årene blokkerer blodstrømmen, noe som kan føre til skade og død av vev. Kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av blokkering - i hvilken del av tarmene var det iskemi.

symptomer

Hovedtegnene på intestinal venetrombose er som regel magesmerter (spesielt etter å ha spist), hevelse og diaré. Og også følgende symptomer kan oppstå: oppkast, feber, blodig avføring.

Så snart pasienten begynte å mistenke en trombose av mesenteriske kar, hvis klinikk vanligvis fortsetter akutt, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Forsinkelse i behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner, utviklingen av peritonitt, som noen ganger slutter dødelig.

årsaker

Mesenterisk hevelse, som kan oppstå med ulike patologier i mage-tarmkanalen, fremmer dannelsen av blodpropper i blodårene.
Mesenteri er en duplisering av brystbenet, gjennom hvilket tarmen er festet til magen bakvegg, her er arteriene og venene til dette organet. Oftest forekommer mesenterisk hevelse i følgende situasjoner:

 • traumer i bukhulen
 • smittsomme sykdommer i bukorganene, som appendisitt, kolitt, divertikulitt;
 • autoimmun patologi i tarmen (ulcerøs kolitt og Crohns sykdom);
 • kronisk og akutt pankreatitt - betennelse i bukspyttkjertelen;
 • skrumplever i leveren, fettdegenerasjon av dette organet;
 • Hormonbehandling eller p-piller;
 • overdreven tobakk røyking;
 • noen kreft i fordøyelsessystemet.

diagnostikk

Trombose av mesenteriske kar, diagnostisert med akutte abdominale symptomer og ved hjelp av metoder for medisinsk bildebehandling, utgjør en stor risiko for menneskelivet. Den mest brukte CT (computertomografi), og også brukt sonografi eller MR (magnetisk resonansbilder).

Mesenterial angiografi - Røntgenstudie regnes som den mest informative metoden, som med høy sannsynlighet for sannsynlighet tillater å bestemme lokaliseringen av trombosen.

behandling

Antikoagulantia (legemidler som fortynner blod) er det viktigste middel til å behandle denne patologien. Hvis pasienten under eksamen med blodpropp problem har blitt identifisert som trombofili, vil det ha å ta antikoagulantia stadig å gjen ikke oppstår venøse tromboser tarmens fartøy.

Noen ganger kan et legemiddel som "oppløses" en blodpropp leveres direkte til stedet for blokkering av blodkar. For å gjøre dette, brukes en prosedyre kalt trombolyse, når et fleksibelt rør (kateter) satt inn direkte i venen administreres til blodproppen. Også trombosen blir kirurgisk fjernet.

Se på videoen om mesenterisk trombose:

Mesenterisk arterie trombose

En blodpropp går inn i tarmen i tarmen som følge av emboli. Frittliggende fragment av en blodpropp, som opprinnelig ble dannet, eller i hjertet eller i beholderen, beveger seg med blodstrømmen til å bli sittende fast i en trang plass og tetter arterien.

Risikofaktorer

Forholdene under hvilke det er en økt tendens til tromboembolisme i arteriell kanalen refereres til som risikofaktorer for denne patologien:

 • alderdom;
 • røyking,
 • trombofili: antiphospholipid antistoffer, etc.;
 • ventiler / hjertesykdommer: kunstige ventiler, atrieflimmer, hjerte-ventrikulær aneurisme.

symptomer

Plutselig okklusjon av de mesenteriske arteriene, som regel, er ledsaget av utseendet til den såkalte klinikken i den akutte buken. Vanligvis oppstår følgende symptomer:

 • alvorlig smerte i magen;
 • hans hevelse og en følelse av overløp;
 • diaré;
 • kvalme;
 • oppkast;
 • høy temperatur.

diagnostikk

Hvis legen mistenker at tarmens arterier er blokkert av en trombose, er det en mistanke om trombose av mesenteriske kar, han kan foreskrive slike undersøkelsesmetoder:

 • CT i bukhulen
 • ultralyd undersøkelse;
 • magnetisk resonans avbildning;
 • MRA (magnetisk resonansangiografi);
 • arteriografi av karene i bukhulen.
angiografi

behandling

Trombose av mesenteriske arterier er en tilstand som krever akuttmedisinsk behandling, det kan sammenlignes med haster med hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvis behandlingen påbegynnes i begynnelsen av den patologiske prosessen i tarmen, overstiger dødeligheten ifølge statistikken ikke over 30%. Ved starten av behandlingen 8 timer etter starten av symptomene på sykdommen, øker dødeligheten eksponentielt med hver time forsinkelse.

Hver pasient med mistanke om akutt trombose i tarmarteriene mottar som regel behandling i henhold til intensivhelsetjenestene, selv når man går over til diagnostisering.

For å stabilisere hemodynamikk intravenøst ​​administrerte store mengder av væske (pasienten er under konstant dropper) er tilordnet antikoagulantia (vanligvis heparin), og behandlingen er utført antibakterielt (antibiotika, f.eks tsefalospariny + metronidazol).

Videre behandling av trombose av mesenteriske kar beror i stor grad på pasientens tilstand og diagnostiske funn. Etter at okklusjonsstedet er bestemt (det vil si hvor det befinner seg i trombusarterien), kan følgende teknikker for fjerning av dette være aktuelt:

  • Endovaskulære prosedyrer: transfemoral intraluminal trombektomi - en stor blodpropp fra mesenterisk arterie fjernes med et kateter satt inn i lårbenet,
   -intraarteriell administrasjon av medisiner (papaverin, heparin);
  • Operativ behandling: Øyeblikkelig operasjon utføres når diagnostisert med stor okklusjon (blodforsyning fra "off tykktarmen avsnittet"), en endoskopisk prosedyre hadde sviktet, var det et sykehus av peritonitt (betennelse i bukhinnen).

Som regel er en slik operasjon utføres to mannskaper kirurgi - vaskulær (fjerner thrombus) og mage (resecting den syke delen av tarmen og pålegger anastomose).

Etter uttømming fra sykehuset, er antikoagulantia vanligvis foreskrevet for å forhindre ytterligere blodpropper.

Akutt mesenterisk arteriell trombose som vener og arterier som fører til intestinal ischemi plutselig oppstått, at hvis tiden ikke begynne behandlingen, myokardiale endene av legemet. Dødelighet i denne situasjonen kan nå 40 - 70%. Tidlig appell for medisinsk behandling (de neste timene etter symptomstart) forbedrer signifikant den ugunstige prognosen for denne sykdommen.

Ofte bærer dyp venetrombose en alvorlig trussel mot livet. Akutt trombose krever umiddelbar behandling. Symptomer på underekstremiteter, spesielt underbenet, kan ikke diagnostiseres umiddelbart. Operasjonen er ikke alltid nødvendig.

Blødning fra anuset vil skremme selv det roligeste. Tromboflebitt i hemorrhoidale årer og knuter er en sykdom som bare blir yngre. Hvordan identifisere og behandle tromboflebitt i blodårene?

Det kan være et infarkt i tarmen hos mennesker opp til 30 år og i alderen. Symptomer og symptomer er ikke-spesifikke, årsakene er ikke fullt ut forstått. Er det et lite tarminfarkt?

Trombose av cerebrale bihuler eller blodårer i hjernemembranen kan forekomme spontant. Symptomer vil hjelpe i tide til å søke hjelp og behandling.

Dannelsen av en blodpropp i blodet er ikke et sjeldent fenomen. Imidlertid kan det provosere trombose av cerebrale blodkar eller emboli i hjernearteriene. Hvilke tegn er der? Hvordan identifisere trombose av cerebrale kar, cerebral emboli?

Overveiende, på grunn av langvarig opphold i en stilling, kan ileofemoral trombose forekomme. Symptomer - cyanose, hevelse i blodårene, følelsesløp, etc. Diagnose er basert på ultralyd, CT. Behandling av akutt venøs trombose begynner med installasjon av cava filtre og fortynningsmidler.

I medisin, fortsatt ikke fullt ut forstått sykdommen, og en av dem - fett emboli. Det kan oppstå med brudd, amputasjoner, manifestere i lungene, nyre kapillærer. Hva er et syndrom? Hvordan behandles det? Hvilke forebyggende tiltak eksisterer?

En forandring i venen på magen kan være både et alarmsignal og et helt naturlig fenomen. For eksempel kan i utøvere ekspansjon eller hevelse være under treningen. Ved graviditet er det nødvendig å konsultere legen. Årsakene til kvinner, menn, barnet er annerledes, hvis det gjør vondt - du må se en lege.

Abdominal form av myokardinfarkt ligner på vanlige gastrointestinale problemer. Det er viktig å forstå symptomer og måter å diagnostisere, for ikke å gå glipp av minutter for frelse.

Mesenterisk vaskulær trombose: Metoder for behandling og diagnose av en sykdom

Trombose av mesenteriske kar (mesotrombose) er prosessen med okklusjon av mesenteriske kar eller mesenteri. De er en spesiell film der de indre organer er plassert. Akutt forverring av blodsirkulasjonen skjer mot bakgrunnen av utviklingen av embolus (koagulasjon), som overlapper lumen. Dette fører til irreversible endringer og den raske dødsfallet til de berørte områdene. Under slike forhold kreves rask eliminering av trombosen.

Egenskaper av sykdommen

Utbredelsen av patologi er ikke avhengig av kjønn.

 • De mest sårbare er eldre mennesker.
 • Nyfødte kan utvikle seg bare hvis det er sekundære sykdommer som er predisponerende for mesotrombose.

Deretter skal vi snakke om akutt mesenterisk trombose i tarmkarene og dens andre typer.

Flere detaljer om patogenesen av trombose av mesenteriske kar og årsakene til utseendet, vil fortelle følgende video:

Skjemaer og stadier

Det er 3 grader av patologi, hvor alvorlighetsgraden avhenger av omfanget av lesjonen:

 • Subkompensert form. Dens tegn er i mange henseender likt arteriell mezenterisk insuffisiens av kronisk type.
 • Dekompensert grad. Det anses å være den tyngste. Hvis behandling ikke utføres i tide, oppstår en rekke komplikasjoner. Denne tiden betraktes som de første 2 timene etter utbruddet av absolutt iskemi. Etter 4-6 timer fra begynnelsen er prognosen allerede ugunstig, og gjenoppretting av blodstrømmen er ikke lenger i stand til å hindre utviklingen av tarmen i tarmen.
 • Kompensert form. Denne typen patologi fortsetter kronisk.
 • Den akutte scenen begynner etter embolien, og manifesterer med tegn på "akutt underliv".
 • Den kroniske sykdommen av sykdommen i begynnelsen er asymptomatisk, og noen forstyrrelser i magesoperasjonen (flatulens, smerte) kan forekomme.
 • På siste stadium blir patologien forverret.

årsaker til

Årsakene til utseendet av primærembolisme inkluderer for det meste problemer knyttet til hjertesykdommer:

Dannelsen av blodpropp (dvs. en embolus) oppstår mot en bakgrunn av økt koagulasjon av blodet. Sjelden begynner dannelsen i mesenteriske kar, oftere kommer den her fra aorta. Provke en overlapping av lumen og skade. For eksempel slår i magen, på grunn av hvilken brudd på mesenteriske arterier er mulig.

Sekundær trombose skjer gradvis, mot bakgrunnen av slike patologiske forhold som:

 • Tilstedeværelsen av svulster, uregelmessigheter i utviklingen av den diafragmatiske stammen, som arterien er squashed.
 • Kirurgisk operasjon for å forhindre okklusjon av aorta. Blod på tidspunktet for fjerning av trombus med stor hastighet går inn i underdelene. Med mesenterisk obstruksjon oppstår mange hindringer, noe som kan føre til intestinal infarkt, utseende av nekrosefoci og utvikling av perforering. Karakteristisk er stammen til arterien ofte uforskudt.
 • Aterosklerotiske stenoser. Oftere blir store fartøyer utsatt for dette, og går i skarp vinkel fra hovedartarien. Når lumen er blokkert, reduseres blodstrømmen, og det er fare for blokkering av de mesenteriske karene. Dette er mulig med en skadet plakk som dekker lumen, noe som fremkaller nekrose. Ifølge statistikk blir denne grunnen den hyppigst fremkallende faktoren av trombose i tarmen.
 • Reduksjon av blodtrykk på bakgrunn av forverring av hjerteaktivitet.

Den provokerende faktoren for mesenterisk trombose kan være andre patologier, men alle fører til intestinal iskemi.

Mesenterisk trombose i tarmen har sine symptomer, vi snakker om dem senere.

Symptomer på trombose av mesenteriske kar

Symptomatologien avhenger i stor grad av scenen av lesjonen, samt på høyden hvor arterien lumen ble blokkert. Den inneholder følgende manifestasjoner:

 1. Intoksisering i utviklingen av betennelse eller gangren, som er karakteristisk for dekompensert form. Tegn på utseendet av beruselse - oppkast, hopp av blodtrykk, leukocytose, filiformpuls.
 2. En flytende avføring ledsaget av tarmkolik er inneboende i kompensert stadium, og med underkompensert i avføringen er det også blod. Med en dekompensert form er den helt fraværende, så analysen gjøres først etter emmen.
 3. Symptomer på peritonitt blir observert når lumen er lukket i tynntarmen. De opptrer også ved perforering av tarmen eller gangren.
 4. Alvorlig og plutselig smerte, forlenget med underkompensasjon. Det kan svekkes ved dekompensering, siden nerveendene dør av.
 5. Ved nekrose forsvinner peristaltikk i tarmene gradvis. Denne funksjonen er iboende bare for dekompensert iskemi, siden den er subkompensert, fungerer den i en forbedret modus.

Det vanskeligste å skille mesotrombose fra det akutte stadium av pankreatitt. Et vanlig klinisk bilde for disse sykdommene er typisk, men for trombose er det en flytende avføring og oppkast av nyansen av kaffegrunder. Karakteren av smerten varierer også. Det er diffust, det føles ikke særlig lokal sårhet i bukspyttkjertelen.

Om det, hva er det for en trombose av mesenteriske kar-diagnoser, les videre.

diagnostikk

Diagnostiske tiltak skal rettes ikke bare for tiden for å bestemme mesotrombose, men også for å identifisere årsaken til dens utvikling. Det er derfor en spesiell rolle spilles av samlingen av anamnese. Jo mer symptomene blir beskrevet til legen, desto lettere er det for ham å velge en kur.

 • Selektiv angiografi fastslår graden og naturen av lesjonen, noe som er viktig når man velger intervensjonsteknikken og gir beredskap.
 • Bruk også ultralyd, radiografi.
 • En av de beste diagnostiske teknikkene er laparoskopi. Diagnose med mesotrombose bør utføres raskt, de neste 2 timene. Laparoskopisk metode lar deg raskt fastslå patologiens natur.

La oss nå snakke om behandling av trombose av mesenteriske kar på barn og voksne.

behandling

Kirurgisk inngrep

Behandling av mesotrombose er kun mulig gjennom kirurgisk inngrep. Konservativ behandling er forbudt, siden mesenterisk insuffisiens er i stand til å utvikle seg med lynhastighet, og dette er full av total vasospasme. Selvfølgelig vil pasienten bli injisert med antispasmodik for å lindre tilstanden, men utvinning kan bare oppnås ved kirurgisk inngrep. Det er verdt å merke seg at en rettidig injeksjon av antispasmodik kan oversette iskemi til et mindre farlig stadium.

Kirurgi er presserende, og dette er den eneste måten å redde pasientens liv. Kirurgi foregår med intensiv trening. Intervensjonen selv er aldri fullført uten å undersøke og palpere venene, samt bestemmelse av pulsering ved grensen til den berørte tarmen.

Det er flere scenarier for eliminering av akutt mesotrombose:

 • reseksjon av en allerede endret tarm
 • hvis det ikke er nekrose, så en fullstendig restaurering av blodstrømmen;
 • I tilværelsen av endringer, forbedrer tarmene blodtilførselen til subkompensasjonsstedet.

Hjelp til å gjenopprette blodforsyningsembobektomi, der stamskipene rekonstrueres. Med en fullstendig blokkering av lumen eller i nærvær av nødindikasjoner, utføres en rekonstruktiv operasjon. Intervensjonen er direkte, shunten er skapt i området med stenose. Hvis det var en gangrenøs forandring, er dette området avskåret, men gjenopprettingen av blodstrømmen forblir fortsatt i utgangspunktet.

Følgende video vil fortelle deg hvordan operasjonen utføres for mesotrombose:

Medisin metode

Legemidler er foreskrevet allerede i postoperativ periode. Basis for terapi er antikoagulantia, som forhindrer dannelsen av blodpropp. Hvis blodstrømmen ikke er gjenopprettet, blir de spesielt utpekt.

Om at du ikke måtte gå til klinikken med en diagnose av "trombose av mesenteriske kar", bør du tenke på forebygging av sykdommen. Om dette - videre.

Forebygging av sykdom

Den viktigste metoden for forebygging er rettidig identifisering av eventuelle patologier som kan føre til utvikling. Hvis pasienter sannsynligvis vil utvikle en sykdom, brukes antikoagulantia.

komplikasjoner

 • Ved tidlig behandling øker sannsynligheten for at det oppstår komplikasjoner til 100%, noe som negativt påvirker prognosen.
 • I den postoperative perioden er komplikasjoner ikke alltid farlige. Det kan være tarmadhesjoner som fremkaller smerte, pus vises på arret.

Om det, hvilke dødsbetingelser fra en mesenterisk trombose og generelt prognosen ved en sykdom, les videre.

Les Mer Om Fartøyene