Trombose i tarmene

Trombose i tarmen er en sykdom som oppstår som et resultat av alvorlige lesjoner av dets kar. Det skjer sjelden, men det er veldig farlig for mennesker.

Pasientens liv og helse er direkte avhengig av syklusens forsømmelse og hvor raskt kirurgen blir assistert.

Risikogruppen inkluderer folk i avansert alder. Trombose begynner på grunn av dannelsen av blodpropp i de vaskulære passasjer. Etter at fartøyet er tilstoppet, begynner et bestemt område av trombusdannelse å separere og sammen med blodet.

Terapi bør begynne, med de første symptomene som pasienten ser. I motsatt tilfelle fører trombose i tarmkarrene til triste konsekvenser. Med trombose eller emboli lukker de mesenteriske karene helt, dette forårsaker vaskulære spasmer.

Den syke delen av tarmene mottar ikke tilstrekkelig ernæring, noe som til slutt fører til nekrose av veggene og kaller det hemoragisk tarminfarkt. Som et resultat begynner peritonitt (betennelse i bukhulen).

Klassifisering og typer trombose

I medisin er det tre hovedtyper av intestinal trombose. Deres separasjon avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, og i hvilken tilstand er blodstrømmen.

 1. Trombosen kompenseres. Små fartøy er tilstoppet. Blodstrømmen gjenopptas over tid og påvirker ikke rektumets og tarmens funksjon.
 2. Trombose subkompensert. Det er blodpropper og blodstrømmen er ikke fullstendig gjenopprettet.
 3. Trombose dekompenseres. Trombusdannelsen i karet blokkerer helt blodsirkulasjonen, og i fremtiden kan det oppstå et tarminfarkt. Denne typen trombusdannelse fører ofte til pasientens død.

Mesenterisk intestinal trombose har tre faser:

 1. Intestinal iskemi. Fartøyene er skadet litt. Hvis du blir til en lege for hjelp i tide, kan du forhindre at sykdommen begynner å utvikle seg. Pasienten på dette stadiet begynner å kaste galle, klager over smerter i tarmens og væskestolen. Men før de første symptomene oppstår, vil pasienten ha et hypertensive angrep (blodtrykket stiger kraftig).
 2. Tarminfarkt. Tett og blokkert lumen på fartøyet, noe som fører til ødeleggelse av tarmslimhinnets vegger. Det fører til forgiftning av kroppen. Det er vanskelig for en pasient å gå på toalettet, ofte lider av forstoppelse, blodflett kan ses i avføringen. Pasienten klager over smerter i tarmen, alt sveller rundt navlen (et symptom på Mondor). Smerten er sterk, som ikke kan tolereres, det er tilfeller at en bedøvelsestablet ikke hjelper.
 3. Betennelse i bukhulen (peritonitt). Intoxikasjon foregår gjennom hele kroppen, med sirkulasjonssystemet ødelagt. Pasienten er i alvorlig tilstand, som ledsages av oppkast, hevelse i magen, og når man presser på ham, opplever pasienten en skarp akutt smerte. Hvis du ikke gir medisinsk hjelp, blir tarmene lammet, blodtrykket faller kraftig. Et dødelig utfall er mulig.

Trombose i tarmene forårsaker

Utseendet på tarmtrombose-legene forholder seg til det faktum at fett og kolesterol er avsatt på de indre vegger av mesenteriske kar. Som et resultat dannes plakk og plakk og veggene blir tettere og blir mindre elastiske.

Alt dette fører til at arteriell glans smalner og blodsirkulasjonen blir vanskeligere. Hvis fartøyet er tilstoppet, stoppes blodsirkulasjonen til hvilken som helst del av tarmen.

Et område som ikke mottar nok blod, fører til ødeleggende forandringer i tarmen. Endringer begynner på tarmens slimhinne (sår og nekrose dannes).

Vevet begynner å løsne seg, og alt som kommer i tarmen kommer inn i bukhulen, og det blir til slutt betent, noe som kan føre til døden.

Årsaker til intestinal trombose:

 • tette blodårer med kolesterol og fett
 • høyt blodtrykk;
 • hjertepatologier;
 • hjerteinfarkt;
 • skade på ventiler og hjerte muskler;
 • kronisk betennelse og fortykning av arterievegger;
 • sykdommer i milten og leveren;
 • mageskade;
 • ondartede neoplasmer.

Trombose av tarmens mesenteriske kar

Symptomatologien til sykdommen avhenger av overlappingen av arteriell lumen, og hvor mange fartøy som er blokkert.

 • Ofte i den første fasen av sykdommen opplever pasienten smertefulle angrep i bukregionen. Over tid blir smerten permanent. Fra uutholdelig smerte bruker pasienten ofte tid på å ligge ned. For å bli kvitt smerten litt, bør pasienten ligge på sin side og presse bena til magen.
 • Oppkast med blod.
 • Hyppig væske eller grøtaktig avføring med blod.
 • På det opprinnelige nivået av sykdomsutviklingen, stiger blodtrykket, blir det under normale verdier. Normen for arteriell trykk i en sunn person er 110/70.
 • Synlig slimhinne og hud blek, dette er det første tegn på at blodet ikke passerer gjennom fartøyene i sin helhet.
 • Forhøyet kroppstemperatur er over 37,5.
 • Ansiktsfunksjonene er skjerpet.
 • Pasienten merker elasticiteten til magen og hevelsen.
 • Hvis du trykker på magen, og deretter fjerner hendene dine sterkt, blir smerten enda sterkere.

Diagnose av trombose

For å gjøre en nøyaktig diagnose må spesialister utføre mye laboratorieforskning.

 1. Først og fremst er historien om alle medfødte og oppkjøpte sykdommer studert. Legen utfører også en ekstern undersøkelse.
 2. En blodprøve for å bestemme nivået av erytrocytt sedimenteringshastighet og antall leukocytter. Hvis en person har trombose, er indikatorene flere ganger høyere enn normalt.
 3. Røntgenstråler, du kan se hvor vanskelig det er tålmodighet i tarmene.
 4. Laparoskopi. Et lite snitt gjøres i bukhinnen, et optisk rør med kamera er satt inn i det. Kameraet viser alle pasientens indre organer.
 5. Laparotomi. Hvis det av en eller annen grunn ikke er mulig å utføre en laparoskopi, så utføres denne typen medisinsk forskning. Hvis legen har funnet de berørte områdene i tarmen, blir de umiddelbart fjernet ved kirurgi.
 6. Datatomografi bestemmer nøyaktig tilstanden til alle indre organer.
 7. Angiografi. Jodholdig substans injiseres i mesenterisk kar og deretter blir røntgenstrålen av bukhinnen laget. Denne typen undersøkelse vil avgjøre hvor og hvor mye mesenterisk fartøy er blokkert.
 8. Koloskopi. Bestem tarmens generelle tilstand og veggene vil hjelpe et koloskop med et kamera som injiseres gjennom endetarmen.
 9. Endoskopi. Det ser ut som en koloskopi, men kameraet injiseres gjennom munnen.

Behandling av trombose

Pasientens liv er avhengig av diagnosen. Cure sykdommen hjemme er umulig. Hvis det er lurt å behandle denne prosessen, og det er lettere for deg å drikke en bedøvelsesmiddel under smerte, kan det alle føre til døden.

Smerten kan ikke fjernes ved hjelp av smertestillende, selv medikamenter med narkotisk effekt gir ingen effekt.

For å bestemme utfallet av behandlingen, må legen avgjøre scenen av sykdommen.

 • Den første fasen - tarmen og dens funksjoner er fullstendig restaurert.
 • Den andre fasen - de berørte områdene i tarmen er delvis fjernet.
 • Den tredje fasen - tarmen kan ikke gjenopprettes.

Hvis intestinal trombose er diagnostisert i utgangspunktet, blir behandlingen utført ved hjelp av medisiner, og det er mulig å gjøre det uten operasjon.

Det er narkotika som kan kvitte seg med en trombose:

 1. Parenteralt injisert i sirkulasjonssystemet legemidler som reduserer aktiviteten av blodkoagulasjon. Innfør 4 ganger om dagen (mellom måltider 6 timer). Behandlingsforløpet er 2 dager. Eksperter kontrollerer protrombinindeksen.
 2. Preparater som gjenoppretter blodstrømmen i blodårer og legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Hvis behandlingen påbegynnes i tide, vil sirkulasjonssystemet raskt tilbake til normalt. I alle andre tilfeller er trombose uunngåelig uten kirurgisk inngrep, og dette vil være den eneste sjansen til å redde pasientens liv.

Øk sjansen for en fullstendig kur ved laparoskopi eller laparotomi.

I den første fasen av sykdommen skal legen fjerne den dannede trombus eller beholderen og proteser reparere arterien. I alvorlig grad av sykdommen blir den berørte delen av masten fjernet, og de friske blir syet sammen. Noen ganger utføres en shunt, hvoretter blodet sirkulerer i normal modus.

Det viktigste er å hindre utvikling av peritonitt. I dette tilfellet er bare 25% av transaksjonene vellykkede. Etter en behandling bør pasienten være under oppsyn av en spesialist i 15 dager.

Etter kirurgisk behandling slutter ikke behandlingen. Pasienten fortsetter behandling med blodfortyndende medisiner for å forhindre nye blodpropper.

For å unngå komplikasjoner, følg anbefalingen fra legen din.

Hovedmålet for legen er å gjenopprette alle funksjonene i tarmene, for dette må du følge en streng diett. Fra kostholdet ditt bør utelukkes fra skarpe, stekte og fete matvarer, samt eventuelle røkt mat og krydder. Alkohol og røyking er forbudt.

Intestinal venetrombose

Trombose i tarmene er sjeldne. De står for 5-15% av alle tilfeller av akutt tarm-iskemi.

Venøs trombose tarmen kan være primær (ved den årsak er ukjent) eller sekundær. Sekundær mesenterisk venøs trombose kan skje på bakgrunn av en hyperkoagulasjonsreaksjonen tilstand, portal hypertensjon forårsaket av stagnasjon av blod i systemet, intra-abdominale infeksjoner og inflammatoriske forandringer i bukhulen hos pasienter som får orale prevensjonsmidler (som utgjør 4-5% av alle tilfeller av mesenteriske venøs trombose) ondartet bukhule eller etter splenektomi.

Symptomer på intestinal venetrombose

Vanligvis starter sykdommen ikke så dårlig som i tilfelle arteriell okklusjon. Pasienten er opptatt av alvorlige magesmerter uten lokalisering. Under en objektiv undersøkelse er nesten ingenting funnet, bortsett fra noen spenning i muskler i den fremre bukveggen, oppblåsthet og svekkelse av peristaltikken. Smerten har ikke en klar lokalisering, har en coelike karakter og øker gradvis og lokker lokalt over det berørte tarmsegmentet. Normalt samsvarer ikke alvorlighetsgraden av smertsyndromet med alvorlighetsgraden av andre symptomer. Mer enn 50% av pasientene i avføringen har latent blod. Hos 25-50% av pasientene er det en økning i temperatur over 38 ° C, og hos 20% av pasientene er det en takykardi. Eksplisitt peritonitt oppstår bare etter transmursjonsinfarkt eller intestinal perforering.

Diagnosen av mesenterisk venøs trombose blir ofte forsinket, noe som skyldes fraværet av spesifikke symptomer, tegn og laboratorie tegn. For å oppsummere radiografi kan identifisere strukkede tarmslynger samt ødem av sine vegger (symptom-avtrykk) gass på tarmveggen, eller i portvenen. CT kontrastforsterket avslører en utvidet trombose, mesenteriske blodårer i luft eller i portvenen, så vel som sikkerhet strøm. Dupleksskanning bidrar til å eliminere biliær patologi, identifisere fri væske i bukhulen, selv om dens funksjoner er begrenset på grunn av tilstedeværelsen av gass i tarmen. Hos pasienter med allergi mot jodholdige kontraster kan MR være nyttig.

Ved for tidlig diagnose av intestinal venetrombose, i fravær av tegn på infarkt eller peritonitt tarmen, vist som holder aggressiv intravenøs infusjonsterapi, gastrisk dekomprimering sonde som innføres gjennom nesen, så vel som systemisk heparinisering.

Dessverre er diagnosen oftest gjort etter laparotomi eller under obduksjon. Under en laparotomi i bukhulen, kan du finne et gratis effusjon, farget med blod. De berørte områdene i tarmen er cyanotiske, edematøse og ligner gummi. Pulsering av mesenteriske arterier er bevart, og venene er fylt med trombi som stikker ut fra deres lumen på snittet. Oftest forekommer hjerteinfarkt i tynntarmens midterdeler.

Behandling av intestinal venetrombose

Det er nødvendig å utføre systemisk heparinisering så snart som mulig. Nekrotisk tarm nødvendig å resect porsjoner i løpet av friskt vev, og for å danne en primær anastomose (i det tilfelle hvor den perfusjon er tilstrekkelig gjenværende tarmen). Pasienten skal ha antikoagulant terapi i lang tid, tk. tilfeller av gjentatt trombose er hyppige. I tilfelle tvilsom levedyktighet i tarmen, er det planlagt gjentatt laparotomi for intestinal venetrombose. Trombektomi er preget av utilfredsstillende resultater og er derfor sjelden vist.

Det er rapporter om trombolytisk terapi for intestinal venetrombose, når trombolytisk administreres enten intraarterielt eller inn i den overordnede mesenteriske venen. Denne teknikken kan fungere som et alternativ ved tidlig diagnose.

Forbedret overlevelse tilrettelegges ved identifisering av samtidig protrombotiske lidelser, samt langvarig antikoagulant terapi med warfarin.

Imidlertid forblir perioperativ dødelighet med intestinal trombose høy og når 27%. I tillegg oppstår tilbakefall av trombose på grunn av en årsakssykdom, hvor overlevelse i lengre tid avhenger av

Hva er intestinal trombose og hvor farlig er det?

Når en slik farlig tilstand utvikler seg som en intestinal trombose, kan årsakene til utseendet være svært variert. Denne sykdommen er sjelden. Det flyter ekstremt hardt og fører til uopprettelige konsekvenser. Skipene i mesenteriet er ansvarlige for å mate vevene i de enkelte delene av tarmene, så deres trombose er ekstremt farlig. Identifisere patologien er vanskelig.

Trombosen av tarmens mesenteriske kar fører til en rask utvikling av den nekrotiske prosessen på et eget sted av dette vitale organet. Denne patologiske tilstanden oppdages oftest hos personer eldre enn 50 år. Trombose i tarmkarrene krever akutt kirurgisk inngrep. Prognosen for denne tilstanden er ugunstig, siden omtrent 90% av tilfellene er et dødelig utfall.

Etiologi av intestinal trombose

For tiden er hovedårsaken til trombose atherosklerose av mesenteriske kar. I denne patologiske tilstanden dannes spesielle plakk på veggene i arteriene, som gradvis øker i størrelse, noe som fører til en betydelig innsnevring av blodkarets lumen. Under visse omstendigheter kan en slik utdannelse komme ut, og blokkerer helt blodstrømmen. Dette fører til det faktum at i en separat del av tarmen næringsstoffer og oksygen slutter å strømme. Når det er mangel på elementer som er nødvendige for vital aktivitet av vev, utløses en iskemisk prosess, noe som fører til utryddelse av store tarmområder. Andre vanlige årsaker til dannelsen av en trombose som blokkerer blodstrømmen i karetene inkluderer:

 • hypertensiv sykdom;
 • okklusiv sykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • revmatisme;
 • tromboflebitt;
 • endokarditt;
 • sepsis;
 • medfødte hjertefeil;
 • cardio;
 • utførte kirurgiske inngrep på bukhulenes organer;
 • kroniske og akutte sykdommer i milten;
 • noen leversykdommer.

Blant annet kan en malign tumor forårsake mesenterisk trombose. Noen typer tumorer begynner å kollapse etter å ha nådd en viss størrelse. Tumorelementene som er berørt av nekrose, kommer inn i blodet, danner en trombose i et mesenterisk kar.

En annen faktor som bidrar til utviklingen av intestinal trombose er abdominal trauma. Under visse omstendigheter kan selv mindre skade provosere brudd på et blodkar med den etterfølgende dannelsen av blodpropp som helt kan blokkere lumen av arterien. Det er verdt å merke seg at alder er en ekstra risikofaktor. Som praksis viser, forekommer over 75% av tarmtrombose tilfeller hos personer eldre enn 50 år. Dermed kan de aldersrelaterte endringene og nedgangen i tonen i væskene i blodkarene i stor grad predisponere utviklingen av denne haster tilstanden. I sjeldne tilfeller kan forekomsten av patologi være forbundet med genetiske sykdommer som påvirker blodsammensetningen.

Tegn på intestinal trombose

Til tross for at vanligvis mesenterisk intestinal trombose manifesterer seg i en akutt form, observeres sjeldne tilfeller en prodromal periode, hvor symptomene på patologi vokser i flere måneder. Det er en slik variant av sykdomsforløpet, vanligvis hos unge mennesker. Som regel observeres intestinal trombose med en prodromal periode når blodstrømmen i den store arterien er blokkert. De karakteristiske manifestasjonene av denne varianten av tromboseutvikling er:

 • periodisk magesmerter;
 • flatulens;
 • ubehag etter å ha spist
 • avføring lidelser;
 • kvalme;

Akutt mesotrombose i tarmen er ekstremt vanskelig å skille fra andre sykdommer i bukhulen på de tilgjengelige symptomatiske manifestasjonene. Graden av intensitet og økningsraten i tegn på denne livstruende tilstanden kan variere avhengig av hvor mye trombinen blokkerer blodkarets lumen. I den første fasen av utviklingen av denne patologiske tilstanden observeres kjedelig smerte i magen. Klar lokalisering av ubehagelige opplevelser er ikke tilstede, men dermed oppnår intensiteten deres raskt. Personen, som regel, streber etter å akseptere den tvingede posisjonen til en kropp med de strammede benene til en mage. I denne situasjonen føler smerten seg mindre intensivt. Videre, ettersom graden av tarmskader øker, oppstår oppkast, som kan inkludere små mengder blod.

Utviklingen av trombose i tarmen er ledsaget av et brudd på avføringen. Utløpet blir flytende og inneholder en stor del av slim. Magen svulmer og blir fast til berøring. I tillegg, med akutt intestinal trombose, observeres cyanose i huden og slimhinner. Med denne varianten av sykdomsforløpet blir det observert en økning i blodtrykket først, etterfulgt av en kraftig reduksjon. Pulsen øker. Symptomer på akutt intestinal trombose øker raskt. Pasientens ansiktsfunksjoner er skarpere. Ofte er det en rask økning i respirasjon.

Det kan være andre symptomer som indikerer utviklingen av en akutt tilstand. Som regel, ca. 18-36 timer etter utseendet av de første akutte tegn på trombus, går sykdommen til stadiet av peritonitt, noe som forårsaker en skarp forringelse i pasientens tilstand. Med en slik ugunstig kurs og fraværet av den nødvendige presserende inngrep, er prognosen ugunstig. Intoksikasjon i kombinasjon med peritonitt i arteriell trombose fører til pasientens død innen 2 dager. Ved venøs trombose, ledsaget av alvorlig rus og peritonitt, oppstår et dødelig utfall vanligvis i 5-6 dager.

Metoder for diagnose og behandling av patologi

Gitt at trombose av karene i tarmene er sjeldne, og symptomene som observeres mot denne patologiske tilstanden, er ikke veiledende, siden de kan indikere noen andre sykdommer, gir diagnostiseringsprosessen noen kompleksitet. Samlingen av anamnese og undersøkelse av pasienten er som regel ikke nok til å bestemme problemet. Ved diagnostisering av intestinal trombose spiller instrumental- og laboratorieundersøkelser en avgjørende rolle:

 • en generell blodprøve;
 • angiografi av tarmkar
 • koloskopi;
 • diagnostisk laparoskopi.

En omfattende undersøkelse lar deg bestemme lokaliseringen av skadede områder av vener eller arterier, og i tillegg å vurdere alvorlighetsgraden av lidelser forårsaket av utilstrekkelig næring av vev. I sjeldne tilfeller kan behandling av intestinal trombose utføres ved konservative metoder. Som regel prøver leger å fjerne trombosen ved å administrere store doser av disaggregeringsmidler og antikoagulantia. I de fleste tilfeller brukes konservative behandlingsmetoder når det foreligger kontraindikasjoner for kirurgisk behandling.

Trombose av tarmens kar er en akutt tilstand som krever kirurgisk inngrep. Operasjonen utføres under generell anestesi. Hvis patologien ble detektert før dannelsen av vevnekrose, kan terapien utføres ved hjelp av sparing metoder. En trombose kan fjernes ved embollektomi eller endartektomi. I tillegg kan en prosedyre for protese av en tilstoppet del av et blodkar utføres.

I nærvær av et klart fokus på nekrose, tillater slike sparsomme terapimetoder ikke å oppnå den nødvendige forbedringen i pasientens tilstand. I dette tilfellet kreves en radikal reseksjon av stedet som er skadet av iskemi. Når peritonitt, tarmregionen som skal fjernes, kan være omfattende. Med tanke på at tynntarmen er mest påvirket av iskemisk prosess, kan konsekvensene av å fjerne alt skadet vev være dødelig. Det er i denne delen av mage-tarmkanalen at næringsopptaket finner sted, så fjernelse av et stort utbrudd kan føre til forstyrrelse av denne viktige prosessen. Resterende tarmen kan ikke klare denne oppgaven. I tillegg, hvis fjerning av tarmens del har vært vellykket, i løpet av gjenvinningsperioden etter operasjonen, er risikoen for vedheft og andre komplikasjoner høy.

Hvordan behandle mesenterisk trombose i tarmene?

Trombose i tarmen er et brudd på arbeidet i karene i tarmen. Denne patologien fører til en fullstendig lukking av lumen mellom arteriene, noe som resulterer i iskemi eller intestinalt infarkt. Som regel er eldre utsatt for denne sykdommen, og sexet gjør ingen forskjell. Dømmer etter statistiske data, om lag 11% av befolkningen i Russland lider av denne sykdommen, det vil si at sykdommen er ganske vanlig.

Mesenterisk trombose i tarmene - En ganske farlig sykdom, hvor utfallet helt avhenger av rettidig medisinsk behandling. Det er tilfeller der pasienten ikke søkte på legene for kvalifisert hjelp, som følge av at døden oppsto.

Trombose eller emboli, intestinal passasje mesenteriske kar låst, som provoserer vasospasme, hvorved den berørte del av tarmen mat er brutt som en konsekvens - nekrose skjer vegg. I forbindelse med slike endringer i kroppen kan en pasient utvikle peritonitt.

Faren for sykdommen er at mange pasienter kan forveksle det med andre patologier!

Det viktigste symptomet på trombose er en skarp smerte i magen. Ofte kaller pasientens slektninger umiddelbart en ambulanse. Men for å diagnostisere uten de nødvendige undersøkelsene er det ganske vanskelig, derfor kan pasienten komme til sykehuset med mistanke om blindtarmsbetennelse, cholecystitis eller intestinal obstruksjon. Allerede på sykehuset, etter en rekke undersøkelser, vil legen kunne finne ut årsaken til forverring av velvære. Jo før dette skjer, jo mindre sannsynlige fremtidige komplikasjoner.

Store symptomer på trombose
tarm Oz

 1. Alvorlig smerte i magen - i begynnelsen kan det være paroksysmal, men blir til slutt permanent og uutholdelig. Det er ingen klar lokalisering av ømhet, det kan karakteriseres som omliggende.
 2. Kvalme, oppkast - muligens med en blanding av blodige blodpropper.
 3. Endringer i konsistensen til avføringen - det blir hyppig, flytende, det er også mulig å bløde sammen med avføring.
 4. Svingninger i blodtrykket;
 5. Økning i total kroppstemperatur.
 6. Svak hud, kald svette.
 7. Et fast underliv (det kan også være oppblåsthet).

Du bør imidlertid gjenta det igjen: Du kan ikke selv sette diagnosen! Dette kan kun utføres av en spesialist, etter en rekke undersøkelser.

Diagnose av intestinal vaskulær trombose

Så snart pasienten går inn i medisinsk institusjon, utfører legen umiddelbart en undersøkelse og en samtale for å finne ut av seg selv hovedbildet av sykdommen. Deretter utnevnes instrument- og laboratorieundersøkelser som hjelper legen med å bestemme sykdommens form og alvorlighetsgrad, og koordinere videre behandling.

Hovedforskningen som må gjøres av pasienten:

 • klinisk blodprøve;
 • angiografi av veggene, så vel som tarmkarene;
 • laparoskopi;
 • X-ray;
 • laparotomi og andre undersøkelser som bidrar til å finne ut tilstanden til pasientens tarmer.

Trombose av karene i tarmene Er en sykdom som krever en seriøs holdning. Hvis en person ikke søker om kvalifisert hjelp i tide, er det ganske mulig at døden kan forekomme.

En av de viktigste symptomene som gjør at en lege umiddelbart kan diagnostisere - ubærelig smerte går ikke bort selv etter smertestillende medisiner. Pasienten føler seg ikke lettelse, selv når den er påvirket av opiater og andre narkotiske stoffer som brukes i medisin.

Behandling av intestinal vaskulær trombose i de tidlige stadier

Hvis en person krever hjelp i tide, foreskriver legene konservativ behandling ved hjelp av ulike medisiner. Det kan være en antikoagulant, eller en trombolytisk, som administreres intravenøst. I de fleste tilfeller er konservativ behandling av tarmens arterier uakseptabelt som spasmolytika og andre medisiner narkotika er bare midlertidig lindring til pasienten - til slutt vil fortsatt trenge kirurgi. Jo raskere det utføres, jo bedre er pasienten.

Før det utføres kirurgisk inngrep, må legen nødvendigvis ta alle tiltak for preoperativ forberedelse for å korrigere endringene i den sentrale hemodynamikken. Overvei de obligatoriske komponentene i preparatet for et operativt inngrep for å fjerne Oman:

 1. Studie av tarmen av pasienten ved palpasjon. Legen bør nøye undersøke de mesenteriske karene, fra munnen.
 2. Finne tilstedeværelse av pulseringer i mesenteriske arterier, samt ved grensene til den skadede tarmen. Hvis legen er i tvil - i dette tilfellet disseksjon av mesenteri (på en vitenskapelig måte - etablering av arteriell blødning).

Kirurgisk inngrep kan utføres ved følgende manipulasjoner:

 1. Hvis tarmnekrose ikke har startet, utføres en fullstendig gjenoppretting av blodsirkulasjonen.
 2. I tilfelle av en tarmsykdom som har begynt, vil legen forbedre blodtilførselen til stedet.
 3. Eliminering (reseksjon) av patologi.
Ledning av embollektomi med mesotrobisme

Hvis det er en blokkering av tarmens lumen, utfører doktoren i så fall en rekonstruktiv kirurgisk inngrep. Det utføres for nødindikasjoner. Kirurgen skaper en shunt mellom mesenterisk arterie og aorta. Den døde delen av tarmene er skåret av fra vev som er sirkulert og helt fjernet.

Imidlertid er denne operasjonen ganske farlig, siden det er høy sannsynlighet for død av pasienten, derfor tar legen i de fleste tilfeller alle nødvendige tiltak for å fullstendig gjenopprette blodstrømmen. Her skal vi legge til igjen at utfallet av operasjonen helt avhenger av pasienten - jo tidligere han søker medisinsk hjelp, desto større er sjansen for hans redning.

Ved for sent samtaler til legen, kan tarmen helt deaden - i dette tilfellet er operasjonen kontraindisert - pasienten kan dø på operasjonstabellen.

I den postoperative perioden er pasienten pålagt å foreskrive medisiner i form av antikoagulantia.

Stadier av utvikling av intestinal trombose

Sykdommen utvikler seg som et resultat av det faktum at blodet begynner å væske, som en konsekvens - det er trombi som tetter arteriene. Det er derfor på pasientene i de første trinnene foreskrevet blodfortyndende medisiner. Men hvis sykdommen ble funnet allerede i de siste stadiene, kan du ikke forsinke - du trenger akutt operasjon før gangrene i tarmen har startet.

Tenk på de viktigste stadiene av sykdommen:

 1. Tarmkremen - i dette tilfellet er de skadede organene gjenstand for gjenoppretting. Det viktigste symptomet på iskemi er en sterk, utålelig ømhet i magen, oppkast med galle og flekker av blod. Cal er væske, kan endre farge, spotting er også observert.
 1. Infarction of the tarm - kroppsorganisasjon begynner å dø, noe som resulterer i forgiftning av hele organismen. Tarmens vegger kollapser, noe som resulterer i langvarig forstoppelse - som også fører til forgiftning av kroppen med giftstoffer. Du kan observere en sterk blanchering av huden - ned til cyanose. Anestesi fungerer ikke, pasientens tilstand er kritisk.
 1. Peritonitt - i dette tilfellet er det allerede mulig å merke seg fullstendig forgiftning av legemet med toksiner, sirkulasjonssystemet virker praktisk talt ikke. På dette stadiet er smerten nesten ikke bekymret, men ofte oppkast starter. Underlivet med palpasjon er mykt, litt hovent. Hvis du ikke gjør noen tiltak, er det fullstendig lammelse av tarmen - stolen mangler, som gasser. Kroppstemperaturen kan stige, hudfarge blir en jordet nyanse. Dette er den siste fasen, som i 90% av tilfellene slutter med pasientens død - i lys av at det er umulig å gjennomføre kirurgisk inngrep på grunn av gangrenøse forandringer i tarmen.

Avhengig av scenen hvor pasienten bestemte seg for å søke hjelp, er det tre alternativer for utviklingen av hendelser:

 • kompensert utvinning - prosessen med blodsirkulasjon er fullstendig normalisert;
 • subkompensert - blodsirkulasjonen er gjenopprettet, men delvis;
 • dekompensert sykdomsforløp - innebærer manglende evne til å gjenopprette tarmene, noe som resulterer i hans hjerteinfarkt.

Dessverre har denne sykdommen en meget høy dødelighet. Slik dynamikk skyldes det faktum at mange mennesker for tiden foretrekker selvbehandling og selvdiagnose. Hvis det i noen tilfeller er tillatt, er trombose i tarmene en farlig sykdom som krever umiddelbar kirurgisk inngrep.

Smertepiller kan for en stund kjedelig smerte, men nekroseprosessen går fortsatt på - og jo mindre sannsynlig er pasienten nødt til å redde livet.

Varianter av kirurgi for intestinal trombose

Med iskemi (den første fasen), kan sykdommen gå uten kirurgi, men i alle tilfeller må pasienten alltid være under behandling av en lege. Han kan også foreskrive antibiotika som vil rense kroppen av akkumulerte toksiner.

Hvis det er en hindring i tarmen, utfører spesialisten delvis fjerning av skadet vev. Deretter syes de resterende friske delene av orgelet sammen. Shunting kan også utføres - en passasje er kunstig opprettet rundt det forseglede fartøyet, gjennom hvilket blod kan sirkulere fritt.

Akutt mesenterisk iskemi krever umiddelbar kirurgi. Diagnostisk felt legen selv velger behandlings taktikk: shunting, angioplastikk eller fjerning av en trombose, som forhindrer blodstrømmen, kan utføres. Takket være disse prosedyrene, kan du gjenopprette tarmene, samt unngå vevnekrose.

Mesenterisk iskemi krever lang gjenoppretting, samt bruk av spesielle medisiner (for fortynning av blod) innen 6 måneder etter kirurgisk inngrep.

Postoperativ periode: utvinning, diett

Etter operasjonen av trombose i tarmene, trenger pasienten nødvendigvis tid til å gjenopprette seg. Det kan være noen komplikasjoner hvis de strenge instruksjonene ikke overholder all legenes instruksjoner:

 • suppuration av arr;
 • utseende av adhesjoner;
 • smertefulle opplevelser.

I tilfelle av lignende symptomer er det nødvendig å ta kontakt med legen.

Som regel, ca to uker etter operasjonen forblir pasienten på sykehuset under tilsyn av spesialister. Han er forbudt å løfte vekter. Nesten hele tiden pasienten skal lede i en lykkelig tilstand. Bruk av bad er forbudt, men du kan regelmessig ta en varm dusj. Eksperter anbefaler en lett massasje av magen.

En viktig faktor for god helse er full restaurering av tarmen. For dette er pasienten foreskrevet et spesielt diett, som består i å spise følgende matvarer:

 • grøt semolina;
 • smør;
 • Serum, gjærmet melk og andre meieriprodukter.

Det anbefales å utelukke røykeprodukter, alkohol og krydret mat helt fra kostholdet ditt. Hvis vi snakker om forebyggende tiltak - er hovedfaktoren også riktig ernæring og en sunn livsstil. Røyking og inntak av alkoholholdige drikkevarer i tarmdremen er kontraindisert.

Utgående fra alt ovenfor kan vi konkludere: Trombose i tarmene er en farlig sykdom som er vanskelig nok til å behandle. Det viktigste er å finne sykdommen i tide og nøytralisere den.

Mesenterisk trombose i tarmene

Åreknuter forsvant i 1 uke og ikke lenger vises

Trombusdannelse i menneskekroppen reflekterer alltid alvorlige helseproblemer og er potensielt livstruende. Men hvis en trombose dukker opp i blodkarene som leverer blod til indre organer, er en slik sykdom alvorlig dobbelt alvorlig. For eksempel, intestinal trombose, eller trombose av de mesenteriske vener og arterier - en meget alvorlig sykdom som resulterer i døden av en signifikant andel av pasienter, hvis de ikke er akutt førstehjelp og kirurgisk behandling ble utført.

Egenskaper av sykdommen

Tarmene leveres med to store fartøy som blir avledet fra aorta. De kalles øvre og nedre mesenteriske arterier. I dette tilfellet utføres blodstrømmen gjennom øvre og nedre mesenteriske vener. Den overlegne arterien av mesenteriet mater alle deler av tynntarmen, så vel som en del av tykktarmen. Den nedre mesenteriske arterien spiser sigmoid og endetarm. Små grener av arteriene koblet på en spesiell måte: den øverste beholderen i kritiske situasjoner bidrar til å ernære den nedre delen av tykktarmen, men dårligere mesenteric arterie er "alien" kan ikke erstatte funksjonen. Derfor, med trombose i tarmarteriene, er det et brudd på blodtilførselen til tynntarmen.

Venøs utstrømning fra tarm arteriene er organisert slik at overlappingen av den mesenteriske vene av tynntarmen også forblir uten strøm, og derfor er det der vil bli observert prosesser av vevshypoksi og døende. Hvis en mesotromb, eller blodpropp i tarmen, vil tette et av karene, vil en eller annen del av tynntarmen gjennomgå nekrose. Denne tilstanden kalles "akutt mesenterisk trombose" eller intestinal infarkt. Trombose i tarmene kan således være arteriell eller venøs, og i spesielt forsømte tilfeller kan den danne en blandet form.

I 90% av situasjonene dekker trombose den overordnede mesenteriske arterien som gir den viktigste delen av tarmene, slik at denne typen patologi vil få de mest alvorlige konsekvensene. Det antas at etter utvikling av trombose i denne arterien utvikler akutt mesenterisk arteriell insuffisiens, eller OMAH. Siden erstatning (sivile) sirkulasjon med dette bruddet ikke forekommer, vil blodstrømskompensasjon ikke være med alle de følgende konsekvensene. Kun med segmentert trombose eller emboli av den underflekkede mesenteriske venen, kan blodsirkulasjonen kompenseres, og bare ileum påvirkes.

Trombose av mesenteriske kar er praktisk talt ikke registrert hos pasienter under 50 år. Alderendringer, nemlig - aterosklerotisk reduksjon av fartøyets lumen, som oppstår i andre halvdel av livet, er den viktigste "provoker" av denne patologien. Dødelighet med denne sykdommen er svært høy, selv etter operasjonen for å fjerne trombosen på grunn av rask progresjon av nekrotiske prosesser.

Årsaker til intestinal trombose

I utviklingen av sykdommen kan spille en viktig rolle emboli er en blodpropp som har dannet seg ikke i skåler av tarmen, men på den annen del av sirkulasjonssystemet, eller direkte dannelse av en blodpropp - en blodpropp eller aterosklerotisk plakk. De vanligste årsakene til trombose i mesenterien er:

 • aterosklerose av kar med dannelse av plakk, deres brudd eller løsrivelse, eller med plakkens vekst og tilstopping av fartøyets lumen;
 • hjerteinfarkt eller hjerteaneurisme - sykdommer der trombi dannes, noe som kan forårsake emboli i mesenteriske kar
 • tromboflebitt og flebotrombose - føre til separasjon av trombus og okklusjon av peritonealbeholderen;
 • tilstand etter operasjon, i løpet av hvilken massiv disseksjon av vev ble utført på grunn av faren for flere blodpropper;
 • fødsler med alvorlig blodtap - av en tilsvarende grunn;
 • abort av mesenteriets kar som følge av skade eller påvirkning på magen, som et resultat av hvilken intima av arterien eller venen exfolierer, som lukker fartøyets lumen;
 • en svulst av omkringliggende vev, som klemmer fartøyet og fører til blokkering.

Provoke utseendet av trombus i mesenteriske karene slike faktorer og de overførte sykdommene:

 • hypertensjon;
 • hjertefeil;
 • revmatisme;
 • endokarditt;
 • utrydder endarteritt;
 • sepsis;
 • kronisk eller akutt hjertesvikt;
 • levercirrhose;
 • Ormunds sykdom (nedsatt sirkulasjon av indre organer);
 • alvorlig dehydrering av kroppen.

Til tross for forskjellig etiologi, patogenese av intestinal trombose er omtrent den samme og utgjør det samme resultat - tarm-ischemi. Og i tilfelle av trombedannelse direkte i mesenteriale fartøy, og tromboembolisme forekommer i det vesentlige å stenge av karet (over 75%) eller fullstendig overlapping vene eller arterie. Deretter er det en refleks spasm av fartøyene, som ytterligere forverrer situasjonen. Tarmkanalen er ødelagt, veggene begynner å nekrotisk. I mangel av beredskapspersonell utvikler peritonitt raskt.

Stadier og symptomer på intestinal trombose

I de aller første stadiene av å skille mellom intestinal trombose fra andre sykdommer i bukhinnen og indre organer er det svært vanskelig. Men det er noen symptomer relatert til klinikken i den akutte buken, som du umiddelbart bør ta hensyn til og snarest ringe til en lege. Disse inkluderer:

 • plutselig smerte i magen;
 • økt smerte etter å ha spist
 • blekhet;
 • rødme av øynene i øyet;
 • tørr munn;
 • økt svette;
 • feber over 38 grader;
 • forstoppelse eller diaré
 • kvalme, oppkast med galle;
 • økning av gassformasjon;
 • trykkfall;
 • blod i avføringen.

Vanligvis utvikler symptomatologien til sykdommen i stadier. Varigheten av stadiene og deres egenskaper kan være som følger:

 1. Iskemisk stadium - 6-12 timer. Magesmerter er veldig sterke, personen finner ikke et sted. Smerte i trombose i tarmene kan ikke helbredes selv ved de sterkeste smertestillende midler, det blir diffus, skjærende, søm. Pulsen mot slutten av dette stadiet begynner å tynne ut, huden er blek, med en blåaktig tinge. I motsetning til appendittitt og andre patologier, ledsaget av en klinikk av en akutt underliv, er sistnevnte mild. Hos ¼ av pasienter observeres forstoppelse, hos andre - diaré med blod.
 2. Infarktstadiet er opptil 3 dager. Smerten minker, etter hvert som smertestillende receptorer blir nekrotiske. Det er en død av den lille eller tyktarmenes mur. Til tross for de svimlende symptomene, er forgiftningen økende, pulsen øker. Menneskelig atferd på dette stadiet kan bli utilstrekkelig.
 3. Stadium av peritonitt. Det begynner på slutten av infarktstadiet, ca 18-36 timer etter sykdomsutbruddet. Igjen er det smerter i magen, som forsterkes ved å føle, bevege seg, hoste. Det er en hurtig dehydrering av kroppen, elektrolyttbalansen er ødelagt, tungen er tørr, huden er grå, pulsen er trådaktig. Det kommer en død fra peritonitt og rus. Stadier av venøs trombose kan vare lenger enn med arteriell trombose - opptil 5-6 dager, men resultatet uten behandling vil være lik.

Det kliniske bildet av mesotubulær trombose utvikler seg ulikt hos ulike pasienter. Det kan variere i alvorlighetsgraden av symptomene, og avhengig av dette, er tre grader av alvorlighetsgraden av sykdommen preget:

 1. Dekompensert iskemi er den raske utviklingen av irreversible forandringer, komplett iskemi i tarmene. Prognosen er den mest ugunstige.
 2. Subkompensert iskemi - sikkerhetsblodstrømmen er delvis dannet, derfor er brudd på blodtilførsel av tarmene delvis.
 3. Kompensert iskemi er en kronisk tilstand hvor dannelsen av sikkerhetssirkulasjon observeres.

Ved kronisk tarm-iskemi er det observert magesmerter regelmessig, hyppig diaré er notert, og magen er stadig hovent. Når som helst, kan patologien bli akutt med alle de karakteristiske symptomene som er beskrevet ovenfor.

Mulige komplikasjoner

Konsekvensene av trombose av mesothelioma fartøy uten rettidig medisinsk inngrep vil være den mest alvorlige. Med den hurtige utviklingen av iskemi i tynntarmen kan man observere et ugunstig utfall allerede i den første dagen etter sykdommens begynnelse. Etter at trombosen helt lukker fartøyet, er det uunngåelig at det er et tarminfarkt - et brudd på blodsirkulasjonen og døden av vev. Konsekvenser av denne tilstanden:

 • tarmen i tarmen;
 • peritonitt;
 • massiv blødning i bukhinnen
 • akutt mesenterisk venøs insuffisiens.

Hvis man ikke fjerner en blodpropp er fremstilt i den tidlige fasen av sykdommen, eller fjerning av den syke tarmen ischemi fasen, den person under en hvilken som helst form for intestinal trombose ansikt døden.

Gjennomføring av diagnostikk

Når i kontakt med pasienten skal hjelpe legen nøyaktig samle anamnese, finne starten av smerte, så vel som de med kroniske sykdommer, inkludert kardiovaskulær, autoimmun. Det er nødvendig å gjennomføre fysiske tester, som avslører noen karakteristiske symptomer:

 • Symptomet på Mondor. Hvis det er en deig hevelse mellom navlen og pubis, indikerer den oftest intestinal trombose.
 • Symptom på Shchetkin-Blumberg. Kirurgisk symptom, karakteristisk for noen patologier med klinikken i et akutt underliv. Når du presser på den fremre bukveggen og den sterke utløsningen av hånden, intensiverer smerten.

intestinal trombose har en lignende klinikk med andre sykdommer i bukhinnen - med blindtarmbetennelse, akutt pankreatitt, gynekologiske sykdommer, akutt cholecystitis. For differensiering utføres en instrumentell og laboratorieundersøkelse snarest. Følgende studier er de viktigste metodene for å diagnostisere trombose av mesenteriske kar:

 • selektiv angiografi eller CT;
 • koloskopi;
 • FGS med studien av tynntarmen;
 • laparoskopi;
 • blodprøve for ESR, leukocytter (indikatorer vil økes kraftig).

Vanligvis er en pasient med slike symptomer umiddelbart plassert på operasjonsbordet, fordi når dekompensert sykdom kirurgen har forlatt kun 2-3 timer for å frelse menneske. Vanligvis er diagnosen etablert først etter laparoskopisk kirurgi, som, hvis nødvendig, umiddelbart supplert hulrom inngrep eller laparotomi.

Metoder for behandling

Førstehjelp til en pasient med symptomene som er beskrevet ovenfor, bør være så tidlig som mulig å ringe en ambulanse, eller selvtilførsel av en person til et sykehus. Bær pasienten i tilbøyelig stilling. Hvis nødvendig, gi personen et hjerte medisin - Cardiamine, Corvalol. All ytterligere behandling skal utføres på et sykehus hvor en person er innlagt på et tidlig tidspunkt.

Avhengig av utviklingsstadiet av patologi velger doktoren metoden for behandling.

Konservativ terapi for trombose av mesothelial fartøy brukes i svært sjeldne tilfeller - når nekrose i tarmen ennå ikke har oppstått. For å bli kvitt en arterie eller blodåre fra en trombose, brukes antikoagulanter som fortynner blodet og oppløser blodproppen. Vanligvis utføres intravenøse infusjoner av heparin og dets analoger. I tillegg er injeksjoner av disaggreganter, antitrombolytika satt. Det bør huskes at bare en rettidig behandling kan føre til oppløsning av blodpropp og forebygging av alvorlige konsekvenser. Dessverre er tidlig diagnose av sykdommen sjelden, så i de aller fleste tilfeller er det nødvendig å utføre kirurgi for å redde en syk person.

Drift i tarmen med trombose

Operasjonen blir nesten alltid den eneste sjansen til å redde en persons liv. Til tross for nødforvaltningen utføres det nødvendigvis en intensiv preoperativ forberedelse. I tillegg til grundig vask av tarmene, utføres en medisinsk korreksjon av lidelsene i den sentrale hemodynamikken. Pasienten blir deretter plassert på operasjonstabellen, og endotracheal anestesi administreres.

I første omgang gjennomført laparotomi intervensjon, der tarmen gjøre en revisjon, undersøkelse av mesenteric årene, fra deres munn, for å søke etter en blodpropp. Hvis det ikke er nekrotisk vev, blir fartøyet kuttet og trombosen fjernet. Ofte presses thrombus bokstavelig talt ut av venen eller arterien med fingrene. I stedet for den fjernede delen av fartøyet setter protesen. Når detekteres nekrosoner, blir den berørte delen av tarmene skåret ut. I en rekke tilfeller skylles angioplastikk, rekonstruktiv manipulasjon. Uten restaurering av normal blodstrøm, selv etter fjerning av koldbrann vev til 80% av pasientene dør etter operasjonen, slik at etablering av sikkerhet sirkulasjon i de mesenteriske fartøyene er avgjørende.

Etter operasjonen ble pasientene gitt høye doser av antibiotika for å stoppe infeksjonen i bukhule, sørg for å lede antikoagulanter er innført, noen ganger - ved høye doser. Men det truer også med alvorlige konsekvenser i form av suturmangel, et fall i nivået av fibrin og utviklingen av alvorlig blødning. Etter tiltaket bruker pasienten minst 2-3 uker på sykehuset. På i en lang periode er det strengt kontraindisert trening, en person bør bruke mye tid i sengen, men gjør deg selv en lett massasje av magen og beintrening. I 2-4 måneder bør du følge en vegetabilsk-melke diett for å bringe tarmens norme.

Prognose og forebygging

Prognosen for trombose av mesenteri arterier er ugunstig, dødeligheten når 90%. Den tidligere behandlingen er startet, jo flere sjanser til overlevelse. Prognosen for mesenterisk venetrombose er gunstigere, siden tarmen fortsetter å bli forsynt med arterielt blod og ikke gjennomgår nekrose. Prognosen for tidlig behandling med denne varianten er optimistisk.

Tiltak for å forebygge sykdommen reduseres for å hindre utvikling og progresjon av aterosklerose og andre hjertesykdommer. For å gjøre dette må du overholde riktig ernæring, spise mer grønnsaker og hele korn. Vi må gi opp skadelig mat, begrense forbruket av søte, fete matvarer. Pass på å slutte å røyke, fordi det provoserer en spasmer av blodårer. En sunn livsstil og sport bør praktiseres fra en ungdom, og da oppstår ikke trombose i tarmen og vil ikke føre til alvorlige konsekvenser for en person.

Er du en av de millioner av kvinner som sliter med åreknuter?

Og alle dine forsøk på å kurere åreknuter har ikke vært vellykkede?

Og du har allerede tenkt på radikale tiltak? Det er forståelig, fordi sunne ben er en indikator på helse og en anledning til stolthet. I tillegg er det i det minste lengden på en person. Og det faktum at en person som er beskyttet mot åreknuter, ser yngre ut - et aksiom som ikke krever bevis.

Derfor anbefaler vi å lese historien om leseren vår Ksenia Strizhenko om hvordan hun helbredet vyrikoz Les artikkelen >>

Årsaker og tegn på intestinal trombose


Trombose i tarmen er en patologi der tarmkanalen forstyrres til den er helt stoppet. Jo større den blokkerte grenen, jo større er tarmens område. Og hvis du ikke søker medisinsk hjelp fra kirurger i tide, desto mer sannsynlig er det at de nærliggende delene av tarmen, bughulen og de nærliggende organene er involvert i prosessen.

Anatomisk nedbrytning

Tarmene leveres med to fartøy som strømmer direkte fra aorta. Dette er øvre og nedre mesenteriske (mesenteriske) arterier. Utstrømning utføres gjennom årer med samme navn.

Øvre arterie går fra aorta i spiss vinkel, noe som er grunnen til at det ofte er fanget emboli - stykker av intravaskulære blodpropp eller fett, kan du sende en "reise" gjennom blodet. Superior mesenteric arterie feeds et stort område: tolvfingertarmen, og de resterende deler av tynntarmen, tykktarmen delen. Den venstre halvdel av colon, herunder den sigmoid kolon, og rektum mate arteria mesenterica inferior. De testes innen mesenteriet - inkompressibel og nepolostnyh struktur dannet bukhinnen, som er festet til tynntarmen.

Mellom de små grenene til de øvre og nedre mesenteriske arteriene er det tilkoblinger slik at ingen forstyrrelse av sirkulasjonen er kritisk for tarmkanalen. Bare de er ordnet på en slik måte at den øvre arterien kan bidra til å mate den venstre halvdelen av tyktarmen, men den nedre arterien kan ikke gjøre dette. Derfor, når de snakker om trombose i tarmene, betyr de et brudd på blodtilførselen til de små og primitive delene av tykktarmen.

Den venøse utstrømningen fra tarmene er bedre enn arteriell tilstrømning, siden det er meldinger mellom den dårligere vena cava som samler blod fra den og portalvenen som gir leveren. Men tynntarm blir "ubrukt" i dette systemet, og hvis den øvre mesenteriske venen er blokkert.

Advarsel! Embolus eller en clot forsegler det fartøyet, som er proporsjonalt med diameteren: jo mer denne formasjonen, jo større gren overlapper den. Dette betyr automatisk at det vil være et større område av hypoksi, og deretter av vev som dør, som en stor gren gjennomførte blod.


Dermed er mesenterisk trombose i tarmen en tilstand der man lider av oksygen sult, og deretter dør en større eller mindre del av tynntarmen bort. Dette kalles tarminfarkt.

Hvorfor utvikler patologien?

Det er slike årsaker til intestinal trombose:

 1. Inflammasjon av tarmarteriene, noe som fører til deres fortykkelse.
 2. Sykdommer i hjertet og blodårene, hvor en trombose ikke dannes direkte i karene som gir tarmene, men i dem kommer blodstrømmen:
  • hjertefeil forårsaket av revmatisme - en autoimmun sykdom som utløses av en mikrobe streptokokker;
  • krenkelse av hjerterytmen: større sjanse for å bli dannet hovedsakelig i trombos underdeler "rive av" og gå langs karene til den kløper en passende ven i diameteren;
  • Myokardinfarkt er en sykdom ledsaget av dannelse av blodpropper i hjertet;
  • endokarditt - betennelse i hjerteventiler: de danner løs trombotiske masser, som lett bryter seg bort;
  • Aterosklerotiske plakk som blokkerer tarmarteriene.
 3. Dersom aneurisme (utvidelse) av aorta, som ligger i nærheten av de steder av sin vike mating av tarmen gren, deponert trombotisk masse, det også til slutt stoppe strømmen av en stor del av tarmen.
 4. Pus kan også tette tarmsystemet.
 5. Forhøyet trykk i portalvenen. Hovedårsaken til dette er cirrhose.
 6. Klemme av tarmkarene med en svulst.
 7. Sykdommer der blodproppene øker.
 8. Ormunds sykdom er en kronisk sirkulasjonsforstyrrelse i indre organer.
 9. Uklare årsaker til venøs trombose.
 10. Alvorlig spasme i tarmkarrene ved lavt trykk, betydelig dehydrering (NOMI syndrom).

Hvordan manifesterer sykdommen seg

Det er slike symptomer på intestinal trombose:

 • alvorlig magesmerte, lokaliseringen avhenger av plasseringen av den berørte tarmen;
 • økning i temperaturen;
 • kvalme;
 • løs avføring;
 • oppkast.

Advarsel! Patologi er akutt og kronisk, dets manifestasjon vises ikke umiddelbart, men utvikler seg i etapper.

Akutt trombose

Det utvikler seg ikke når lumen av arterien overlappes gradvis av en atherosklerotisk plakk eller svulst, og når en embolus eller en stor diameter trombus rammes hardt.

Patologi begynner med sterke smerter i underlivet, som kan lokaliseres eller høyre nedre del av magen, etterligne blindtarmbetennelse smerte, kan forekomme i navlen eller venstre i de nedre avdelinger. Deretter er det alvorlig diaré, noen ganger med blod. På grunn av væsketap reduseres smerte og blodtrykket, noe som resulterer i svakhet, forvirring og tap av bevissthet, skarp blekhet.

Deretter følger 6-12 timer, hvor smerten går bort, og personen føler seg verre.

Så utvikler sen scenen når følgende vises:

 • kvalme og oppkast;
 • Når døden av vevet utvikler seg, stiger kroppstemperaturen;
 • Den neste gruppen av symptomer skyldes det faktum at på grunn av nekrose, peritoneum og tarmsløyfene som ligger ved siden av det, øker også. Dette: oppblåsthet, forstoppelse og ikke-fjerning av gasser.

Kronisk okklusjon

Hvis lumen av arterien eller venen overlapper gradvis, er følgende stadier notert:

1. trinn. Mannen bryr seg ikke. Trombose kan bare oppdages hvis angiografi (røntgenkontraststudie) av mesenteriske kar er utført.

2 trinn. Magen gjør vondt, etter å ha spist - sterkere. En person prøver å nekte å spise så lenge som mulig, for ikke å føle smerte.

3 trinn. Smerter i magen er permanent. Huden blir tørr, hyppig diaré, oppblåsthet.

På 4 trinn symptomene utvikler seg raskt: gassene slutter å strømme, smerten blir uutholdelig, kroppstemperaturen stiger.

diagnostikk

Diagnosen er laget i henhold til disse studiene:

 1. Selektiv angiografi - et røntgenbilde etter innføring av kontrastmidler i fartøyene - er i stand til å diagnostisere patologi i de tidlige stadiene, i tillegg til å lokalisere en tromb eller embolus.
 2. Laparoskopi - en intervensjon når en optisk enhet settes inn i bukhulen - bidrar til å se de hovne loopene i tarmen som har begynt å dø.

Advarsel! Ultralyd i bukhulen og en oversikt Røntgen er kun informativ i de sene stadiene av sykdommen.

Å mistenke patologi bidrar til å vite at en person har hjertesykdommer.

Dermed er intestinal trombose en patologi som oftest utvikles hos en eldre person som lider av atherosklerose, iskemisk sykdom, har hjerteinfarkt eller lider av arytmi. Det er preget av utvikling av hypoksi med den etterfølgende døden av tarmvevene. For å oppdage det på et stadium der det fortsatt er mulig å hjelpe noe, er det bare mulig ved hjelp av to invasive undersøkelser: laparoskopi og angiografi.

Men kanskje er det mer riktig å behandle ikke en konsekvens, men en grunn?

Vi anbefaler å lese historien om Olga Kirovtseva, hvordan hun helbredet magen hennes. Les artikkelen >>

Les Mer Om Fartøyene