Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

Behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Blodpropp i de dype venene i underekstremitetene er ledsaget av dannelsen av blodpropper i løpet av venesystemet av dype vener. Tilstanden er ledsaget av komplikasjoner i form av infeksjoner, tromboembolisme.

De provokerende faktorene til sykdommen:

 • Sekundære infeksjoner;
 • Sakte blodgass;
 • Traumatiske skader på venøsystemet;
 • Arv i forhold til svakheten i venøs veggen.

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter: symptomer, behandling

Symptomer på dyp venetrombose forekommer med virkningen av provokerende faktorer:

 • Økt koagulering;
 • Langsom blodgennemstrømning;
 • Skader på venøs veggen.

Inflammatoriske prosesser i venene er ledsaget av aseptiske (ikke-mikrobielle) faktorer som reagerer på skade på vaskulærveggen. Hvis det er en purulent abscess, skal pasienten straks sykehusinnlegges. Betennelse er ledsaget av skade på vaskemuren med økt permeabilitet, dannelse av trombi i indre organer, kar. I behandlingen stopper veksten av tromben, vener veggen.

Når venøs veggen koaleserer, øker sannsynligheten for trombusbrudd fra stedet for primærfiksering. Plasseringen av vedlegget forblir ustabil, noe som øker sannsynligheten for flotasjon. Emboli, som fester i venen veggen i den ene enden, forstyrrer arbeidet i luftveiene. Lungeemboli - en dødelig komplikasjon, så tromboflebitt symptomer bør identifiseres på en riktig måte. Emboli i lungearterien fører til pasientens død på grunn av lungekoronarrefleksen. Sykdommen danner phlebothrombosis, hvor de kommunikative årene påvirkes av små blodpropper. På overflaten av huden med en liten dyp lesjon av rødme, blir hevelse, inflammatoriske infiltrater ikke sporet. Trombosen etter proliferasjon fører til dannelsen av kronisk venøs insuffisiens. Akutt inflammatorisk prosess begynner med mindre hevelse i underhudsområdet.

Den inflammatoriske prosessen begynner på følgende områder:

 • Nedre lår;
 • stoppe;
 • lår;
 • Hele overflaten på underdelene.

Pasienter med åreknuter klager over svakhet, generell ulempe, smerte i løpet av betente åre.

Intern tromboflebitt fremkalles ved følgende forhold:

 • allergier;
 • Neurotrofiske lidelser;
 • Hormonelle endringer;
 • Oncology.

Når sirkulasjonen av venøs veggen gradvis blir ødelagt, oppstår stillestående forandringer, og tromboembolismen begynner å danne seg. Hos gravide utvikler disse symptomene mot en bakgrunn av bekkenbukkens kompresjon med forstørret livmor.

Tidlige tegn på åreknuter i underekstremiteter:

 • hevelse;
 • Smertefulle opplevelser av nedre lemmer;
 • Temperaturen øker over 40 grader;
 • Blek hud.

Inflammet hud blir kaldere. På bakgrunn av patologi blir flegmonen av ekstremiteter dannet. Sykdommens varighet fra 10 dager til 3 måneder.

Kliniske og instrumentelle studier brukes til å diagnostisere trombose i nedre ekstremiteter:

 1. Bestemmelse av konsentrasjonen av protrombin;
 2. koagulasjon;
 3. Røntgenkontrastflebogram;
 4. Radioisotop skanning;
 5. Ultralyd dupleks undersøkelse.

Diagnose utføres ikke bare for å diagnostisere, men også for å identifisere komplikasjoner:

 • Venøs insuffisiens;
 • Trophic ulcers;
 • Venøs gangrene;
 • Hypovolemisk sjokk;
 • takykardi;
 • sepsis;
 • anemi,
 • Cyanose av huden;
 • Kortpustethet.

Enhver form for blodpropp er farlig emboli migrasjon til andre vev, så du må være oppmerksomme på studier av pasienter med åreknuter.

Behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Trombose er en dødelig fare for bare 10% av pasientene. Ifølge statistikken behandles om lag 90% av tilfellene på en poliklinisk basis under tilsyn av en lege. Den overfladiske formen av sykdommen behandles med kirurgisk mikromedikasjon. Med patologi blir trombosen fjernet gjennom punkteringen, gjennom bukveggen.

Faren for tromboflebitt er ekte når emboli strekker seg opp i venøs fartøy med retning mot inngangsregionen. Patologi bidrar til løsningen av en trombose, så på dette stadiet er behandling med antikoagulantia (antikoagulantia) foreskrevet. Medisiner er foreskrevet for å oppløse intravaskulære blodpropper, som er hovedårsaken til komplikasjon.

I nærvær av flytende trombi er det nødvendig med kirurgisk operasjon.

Kirurgisk behandling

Faren for tromboflebitt i nedre lemmer er ekte når patologien blir stigende. Graderingen mellom et mildt kurs og en farlig form for leger vurderer passasjen av åreknuter gjennom knelinjen. Ved lokalisering av emboli i poplitealfossa er sannsynligheten for lungeemboli lav. Hvis det er skade på lårbenet, er det nødvendig med kirurgisk inngrep.

Det finnes flere typer operasjoner for åreknuter.

En korsektomi utføres når trombosen når den sentrale delen av låret. Hvis embolus er lokalisert under, blir intervensjonen utført på poliklinisk basis. Noen ganger er et venøst ​​filter installert i lumen i venen, som forhindrer separasjon og migrasjon av tromben gjennom blodbanen. Filteret er permanent installert, så en person må være på sykehuset en stund. Så, etter en stund, er det nødvendig med et spesialbesøk for å dynamisk spore instrumentets tilstand.

Stripping er en operasjon for å fjerne åreknuter. Gjennom små kutane innsnitt fjerner spesialister skadede kar. Manipulering påvirker ikke blodsirkulasjonen, men det kan lett takle økt internt trykk. Ofte utføres manipulasjoner for kosmetiske formål.

En annen type operasjon for patologi er bypassoperasjon. Prosedyren innebærer opprettelse av kunstige shunts for normalisering av blodtilførselen i stedet for den smalte venen. Etter å ha åpnet fartøyet, legger legen et tynt nett innvendig. Stenten støtter veggene på fartøyet, som gjør at blodet kan sirkulere optimalt.

Dyp venetrombose av nedre ekstremiteter: konservativ behandling

Konservativ behandling av trombose i nedre ekstremiteter utføres av følgende grupper av legemidler:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • Antikoagulantia (antikoagulantia);
 • Injeksjon av koagulanter (coumadin, warfarin, heparin);
 • Dabigatran (oral antikoagulant);
 • Trombolytiske midler (alteplase, aktivase).

Listen over vanlige legemidler til behandling av trombose:

 • Rutozider med vitaminaktivitet - troxevasin, trokserutin, venoruton;
 • Angioprotektorer av saponiner - preparater med høy enzymatisk aktivitet finnes i hestekastanje, hassel, blad av druer. Fellesrepresentanter for gruppen er venitans, excubated;
 • Syntetiske midler - tribenozid, glivenol;
 • Kombinert venotonikk - veorm, doppelherz, angionorm.

Fra venotonics, detralex, phlebodia, escin, angionorm, venorurton, doppelherz er ofte foreskrevet. For å redusere dilatabiliteten til venøs veggen anbefales detraleks å redusere motstanden og øke permeabiliteten til kapillærene. Legemidlet opprettholder vaskulær spenning, forbedrer de trofiske egenskapene til vev. Legemidlet er en kraftig angioprotektor som bidrar til normalisering av mikrosirkulasjonen.

Phlebodia - en god, men dyr medisin for dannelsen av årenes tone. Komponentene av stoffet stabiliserer venøs membran, eliminerer kløe, hevelse, smerte. En analog av medisinen er en vasocet.

Escit er en pille og en dråpe for behandling av trombose, flebitt, åreknuter. For å oppnå en bærekraftig terapeutisk effekt er det nødvendig med en langsiktig bruk av legemidlet.

Angionorm - en naturlig medisinering, som kan undertrykke aggregering av blodplater. Eliminer tegnene på den inflammatoriske prosessen. Den har en restorativ effekt, reduserer hevelse og smerte.

Glivenol er en venotonisk med smertestillende, antiinflammatorisk, flebodynamisk virkning. Produsert i form av rektal suppositorier, salver, kapsler, tabletter.

Doppelherz er et venotonisk legemiddel for å forbedre venøs blodtilførsel, fjerne ødem, eliminere tretthet, stimulerende metabolisme. Preparatet er komplekst. Det er foreskrevet for pasienter som er utsatt for venøs dysfunksjon. Legemidlet tolereres godt av barnet.

Heparin salve er et direkte antikoagulant. Ved påføring på huden over venene elimineres venøs blodpropper. Agenten er preget av smertestillende virkning, eliminerer bakterier, løser hemorroider. Indikasjon for bruk av legemiddelflebitt, hemorroider, tromboflebitt, mastitt, elefantiasis, lymphangitt.

Troxevasin salver beskytter vener, arterier fra skade. Brukes med tromboflebitt, tyngde i bena, parestesi.

Salven "Fleming" inneholder naturlige komponenter (homøopatisk middel). Legemidlet har smertestillende, baktericid, tørkeeffekt.

Venotonik "Relief" - hemostatisk, immunmodulerende, helbredende effekt. Når du bruker legemidlet, reduseres smittsyndrom, bakterier ødelegges. Hovedvirkningen av stoffet er reguleringen av blodstrømmen til de forstørrede venøse noder.

Dyp venetrombose: behandling med folkemidlene

For å behandle dyp venetrombose, sammen med konservative legemidler, er folkemidlene foreskrevet. Her er en liste over vanlige oppskrifter:

 • Legg Verbena medisin med et glass kokende vann. Etter infusjon blir den resulterende løsningen å drikke over natten;
 • Påfør et lakark for natten til det berørte området. Prosedyren vil bidra til å fjerne betennelse;
 • Grassvinblubber (200 gram), legg i en bøtte med kokende vann. Etter å ha insistert i en innpakket form, bør du senke bena i bøtte i 30 minutter. Utfør prosedyren om kvelden;
 • Skje en spiseskje med neseblader med et glass kokende vann. Etter å ha insistert i 40 minutter, spyl blandingen. Drikk tre ganger 2 ss før du spiser;
 • Drikk i stedet for te en avkok av toppen av gulrøtter;
 • Sjøpølse, aspen brukes til fotbad. Badbrukets varighet er 1-2 timer;
 • Spirituell tinktur av sopphatter - 30 dråper oppløses i et glass te, vann. Bruk for komprimerer;
 • En salve basert på svin eller gåsfett når kombinert med kjærlenspulver brukes til å smøre de berørte områdene;
 • Komprimerer basert på bryst med sur melk;
 • Klipp tomaten i stykker, gjelder for betente vener;
 • Hvert måltid starter med et glass vann;
 • Smør de betente venene om morgenen og kvelden med eplecider eddik;
 • Gjør gymnastikk for åreknuter - klafffotbevegelser i horisontalplanet ("saks"). Stå på tærne med en hæl fra gulvet (gjenta 10 sekunder).

Andre anbefalinger om prosedyrene som brukes til utvidelse av varicose, se legen din.

Kosthold i dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Kostholdet til trombose av de dype blodårene i beina inkluderer en rekke obligatoriske krav:

 • Begrensning av fett, karbohydrater;
 • Spis frukt, grønnsaker
 • Gi opp stekt, krydret retter;
 • Spis ananas, meloner, vannmeloner.

Hvilke matvarer kan ikke spises med venetrombose:

Ernæring for patologi er rettet mot å redusere inntaket av matvarer med lavt innhold av vitaminer. Forbindelsen nøytraliserer vitamin K, som bidrar til dannelsen av trombi i venøs veggen.

Prosedyrer kontraindisert i varicose dilatasjon:

 • Løftevekter;
 • Høyhælte sko;
 • Intravenøs injeksjon;
 • Inntak av hormonelle stoffer;
 • Bruk av stekt og fet mat;
 • Varmt bad;
 • Overspising.

Forstoppelse bidrar til utviklingen av åreknuter, tromboflebitt. Kostholdet for dyp venetrombose bør være rettet mot å normalisere avføringen. Forbruk av minst 2 liter væske per dag, grønnsaker, frukt - midler er nyttige for rengjøring av kroppen. Tilstrekkelig inntak av fiber reduserer risikoen for trombose.

Diett i sykdommen bør være rettet mot å styrke venøs veggen, forbedre blodtilførselen. For å forbedre blodsirkulasjonen i venesystemet anbefales mat som er mettet med vitaminer, rutin og fiber. Maten til en person med trombose bør inneholde antioksidanter (vitamin E, C). Komponenten er en del av hvetekorn, korn, lever, kastanjer, kli, asparges, mynte, bønner, broccoli, nøtter, mandler, avokado.

Askorbinsyre - er en antioksidant som er inneholdt i den surkål, sitrus, bær, pærer, reddiker, fiken, selleri, sikori, poteter, paprika, granat, spinat.

Flavonoider og vitamin P finnes i aprikoser, sitrusfrukter, bringebær, brombær, jordbær, tomater, grønn te. Hesperidin styrker tonen i venevæggen, reduserer utviklingsgraden av "vaskulære stjerner". Inneholdt i mandariner, grapefrukt, sitroner, appelsiner.

Risikoen for komplikasjoner av trombose i bakgrunnen av åreknuter er redusert av følgende produkter:

Stoffene som stimulerer syntesen av elastin finnes i datoer, alfalfa, soyabønner, krabber, reker, blåskjell, hummer, blekksprut.

Med dyp venetrombose er det en rekke begrensninger for kostholdsterapi:

 1. Utelat alle typer animalske fettstoffer, oljer;
 2. Det anbefales ikke konsentrert melk, supper, oster;
 3. Potetgull, skarpe poteter;
 4. Kjeks, kaker, lever;
 5. Begrense kaffe
 6. Gi opp sjokolade;
 7. Kontraindikert majones, krem, krydder, ost;
 8. Begrens alkohol til maksimum.

Dyp venetrombose er en dødelig patologi. Det må identifiseres på et tidlig stadium og gjennomføres konsekvent kombinert behandling med medisinske og folkemessige rettsmidler.

Hvordan manifesterer og behandles trombose i nedre ekstremiteter?

Trombose i nedre lemmer er preget av nederlag av vener, når en blodpropp (trombus) dannes i deres lumen av flere årsaker. Patologi kan påvirke både overfladiske og dype kar.

I alle fall er sykdommen alltid er assosiert med skade på blodårene: For det første er deres endring med åreknuter, deretter utvikle avanserte former for tromboflebitt, og deretter trombose.

Men ikke nødvendigvis trombose oppstår i betente vener, det kan også forekomme i friske. I 70% av tilfellene er beinene på beina, særlig underbenet, påvirket. I medisin, som snakker om trombose, betyr de nederlaget for dype vener (DVT), det er i dem at blodproppene oftest dannes. Til tross for asymptomatiske effekter av sykdommen er alvorlige. Trombose er i hvert fjerde, og nederlaget på føttene er for hver femte innbygger. På grunn av fysiologi er trombose 5-6 ganger vanlig hos kvinner. Trombosen forårsaker nesten alltid en inflammatorisk reaksjon på stedet der det ser ut. Dette fører til dannelsen av nye blodpropper.

Innen 3 år kan personer med trombose bli deaktivert i 35-70% av tilfellene eller få komplikasjoner i form av lungeemboli (PE). I Russland blir 240 000 mennesker syk med trombose hvert år, og 60 000 mennesker i året dør av denne sykdommen. Hvert minutt gjøres denne diagnosen til en person (ifølge WHO). Det bør minnes at dannelsen av en blodpropp - en beskyttende reaksjon av organismen til en skade, ikke hvorvidt det - folk vil dø av blødning, selv når mikro skader. Trombusene består av blodplater og kollagen og tetter det skadede karet, og forhindrer blødningsutviklingen. Med sunne blodkar oppløses de selv etter sårheling. Men med ubalansen mellom koagulerings- og antikoaguleringssystemene oppstår det problemer.

Årsaker til patologi

Årsakene til trombose kan ligge i følgende:

 1. Den vanligste årsaken er arvelighet (svakhet i venøs veggen, dårlig ventilasjon, åreknuter).
 2. Tumor prosesser. Med dem blir blod koagulerbarhet forstyrret, kondensering oppstår, trombodannelse økes.
 3. Hormonale svikt i graviditet, diabetes, myxedem, kvinnelige kjønnshormoner (østrogen og progesteron) bidrar også til trombogenese.
 4. Fedme. I det metabolske syndromet dannes en analog av østrogen - leptin, det fremmer utseendet av trombi.
 5. Ulike skader, brudd og operasjoner med blødning forårsaker økt nivå av tromboplastin, det tetter blodet, noe som øker dannelsen av blodpropper.
 6. Parese og lammelse av beina. Muskelatrofi bremser venøs blodstrøm, blodplater limes sammen.
 7. Septiske forhold: blodinfeksjoner, forbrenninger, purulente prosesser, osteomyelitt, tuberkulose - de danner toksiner som bidrar til dannelsen av trombotiske masser.
 • røyking,
 • mangel på mosjon,
 • graviditet;
 • alderdom;
 • diabetes mellitus;
 • superheavy laster;
 • lange flyruter;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • en lang periode med rehabilitering med overholdelse av sengen hviler;
 • tar visse legemidler som påvirker blodpropp
 • faste arbeider knyttet til mangel på aktiv bevegelse.

Mekanismen for utvikling

De grunnleggende prinsippene for dannelsen av blodpropper kalles Triad av R. Virchow, etter navnet på den tyske legen som formulerte dem:

 1. Først er indreveien til venen skadet, eller rettere sagt, endotelet er endring.
 2. Økt blodkoagulasjon. Et stoff frigjøres som akselererer vedheft av blodplater til blodproppen.
 3. Forstyrrelse og senking av blodstrømmen favoriserer trombogenese.

Hovedårsaken til trombose - økt blodkoagulasjon, hvis den fortsetter i lang tid, øker risikoen for blodpropper mange ganger.

Hva er trombose av karene i nedre lemmer iboende? Trombose i venene er et mer alvorlig stadium, hvor varicose overføres i fravær av behandling. Som et resultat av den gradvise konsolideringen av fartøyene og utviklingen av betennelse i dem, opptrer tromboflebitt av de dype venene i underbenene senere. Symptomer på det i begynnelsen er nesten ikke forskjellig fra åreknuter, fartøyene smale, blodstrømmen bremser ned, noe som fører til dannelse av trombi, og som et resultat er det trombose. Som et resultat kan blodstrømmen forstyrres lokalt, eller påvirke hele systemet av blodkar.

Klassifisering av tromboser

Ved å feste plaketten mot veggen kan trombose være:

 • parietal - en blodpropp er festet til veggen, ikke forstyrrer blodstrømmen, er mindre farlig;
 • okklusiv - vein helt blokkert;
 • blandet - blodproppen beveger seg opp og ned i venen;
 • et flytende - trombe, som går langs veggen, den øvre flyter i hulrommet i venen, er det lett å komme ut, og er i stand til å falle inn i de små kar, deres tilstopping;
 • multifokal trombose - trombi vises overalt.

En forskjell er også visse typer av trombose i de nedre ekstremiteter seg selv: den nederlag flatlige og dype venøse tromboser arteriell trombose ben ileofemoralny fot.

Symptomatiske manifestasjoner

I de fleste tilfeller er sykdommen asymptomatisk, diagnosen oppdages i de sentrale stadiene av tilstedeværelsen av komplikasjoner. Med patologien til nedre ekstremiteter, blir tegn på trombose hos halvparten av pasientene avslørt som klassisk, det vil si, de ser plutselig ut, men er ofte uskarpe. For det første kan det være tyngde i bena, hyperemi, en følelse av varme, smerte langs venene i den berørte venen, spesielt med fysisk anstrengelse, som ofte brister med karakter. Det er mulig å øke temperaturen til 39 ° C, nattkramper.

Det smertefulle benet føles varmt, palpasjonen smertefullt, litt senere begynner det å svulme, huden under trombosen blir blek, begynner å skinne, blir blå. Under huden vises forstørret i form av ledninger: de er tett, blå, omgitt av et blått nett av små fartøy, skadet og for eventuelle værbytter. Stig om morgenen og om natten blir unødvendig tunge: det er umulig å umiddelbart komme på føttene på grunn av smerte. Du må varme opp og gå rundt for å spre blodbanen. Om kvelden øker tyngden i beina igjen, det er sprekker, presser, sår og trekker smerter.

Hyppig parestesi i underbenet (følelse av følelsesløshet og "gåsebud"). På grunn av den utprøvde puffiness, synes beina å være forstørret i volum, er følsomheten til det syke benet redusert. På den berørte siden blir huden tynnet. Når du går på en stige og til og med på en jevn overflate, intensiverer smerten.

For diagnostikk utføres spesielle funksjonelle tester for å bestemme DVT:

 • Homans test - når bøye foten i skinnen, vises ømhet;
 • Lovenberga test - med kompresjon av leggen cuff tonometer manifestasjon av smerte i det berørte beinet er allerede merkbar på nivå med 80/100 mm Hg, og i hans god etappe, selv på 150 mm Hg er ingen smerte.

Hvis trombose utvikler seg i femorale arterier, er tegn på sykdommen mer uttalt. Kalvmuskelen i underbenet er oftere påvirket, det er en plutselig hevelse i ankelen og en imaginær ekspansjon av kalvemuskulaturen. Det skjer ofte at et sunt ben gjør vondt i stedet for en pasient.

Trombose påvirker ofte venstre ben. Dermed er det delvis restaurering av en blodspor på bekostning av collaterals, derfor vises tegn ikke på en gang. I trombose i lårbenen er symptomene de samme, men lokaliseringen er høyere, og de er mer uttalt.

Høye blodpropper er farligere når det gjelder emboli. Hvis femorale og iliac vener påvirkes, utvikler Ileofemoral trombose. Det forårsaker ofte PE. Med denne typen sykdom symptomer første vises plutselig og kraftig lyske krøll er glattet ut, Tibia vev spente, glanset huden, venøs nettverk forbedret med utviklingen av sivile fartøyer, hevelse på foten utvikler seg fra føttene til lysken.

Smerte samtidig, temperaturen kan noteres. For patologi er en endring i hudens farge karakteristisk:

 1. Det kan bli melkaktig hvitt, vises med spasmer av små arterioler. Å starte prosessen med den plutselige og hurtige, stikkende smerte, skarp noter nummenhet og kuldefornemmelse ben, hevelse øker, tær mister sin følsomhet, bankende arterier forsvinner
 2. Den blåaktige fargen vises på grunn av overfylte små kapillærer (Gregoire's sykdom). Samtidig er det ingen pulsering av arterier på den berørte siden, smerter i beinet er skarpe, rive, veldig sterke. Hele benet er hovent, huden er mørkblå eller svart, det kan ha blødninger i hemorragisk tilstand. Ved fullstendig blokkering av venen utvikler gangrene. Arteriell trombose oppstår når blodpropp penetrerer fra en vene under sin migrasjon, med aterosklerose, traumatiserende arterier. I utviklingen går symptomene på trombose av nedre ekstremiteter i slagordets nederlag gjennom flere stadier: fra smerte, senke følsomhet til fullstendig immobilisering.

Diagnostiske tiltak

For å bekrefte diagnosen DVT:

Tosidig skanning

 1. Radiopaque phlebography er den mest nøyaktige måten å oppdage trombose på. Denne metoden identifiserer nøyaktig alle problemene i nærvær av en flytende trombus
 2. Radionuklidskanning er innføring av et spesielt radioaktivt stoff i fotens fot, som akkumuleres i trombi, og disse sonene ser ut til å være fraværende.
 3. Impedansplethysmografi bestemmes av blodfyllingshastigheten til de crurale venene og økningen i volumet av endringen i elektrisk motstand av vev.
 4. Gullstandarden for diagnostikk er ultralyd Doppler-studier og tosidig skanning. Slike undersøkelsesmetoder gjør det mulig å bestemme lokaliseringen og utseendet til trombusen, dets mobilitet og omfang, vurdere graden av innsnevring av venene, beskaffenheten av klumpen til blodveggveggen.
 5. Ved utføring av CT og MRI av flebografi identifiseres alle områder med blodpropp og forstyrrede årer - det mottas ikke noe signal fra dem.

Forskjellige funksjonelle analyser gjennomføres for å bekrefte diagnose :. Homansa symptom, Moses, Lovenberga, Liskera, Louvel, oppretthold prøven, etc. I tilfelle av mistanke om PE er utført med røntgen lys radioaktiv markør.

Mulige komplikasjoner

Disse komplikasjonene er ikke for intimidering, men som en påminnelse om at det er nødvendig å behandle trombose, er det best i de tidlige stadiene, og bare under oppsyn av en lege. Faren er opprettet av en flytende trombus med utvikling av PE og dødelig utfall. Hvis små grener av arteriae pulmonalis er tilstoppet, utvikler DV og hemorragisk lungekraft. I andre tilfeller oppstår kronisk venøs insuffisiens. Noen ganger kan okklusiv trombose i fravær av behandling være komplisert ved benkene, det er mulig abscessering av vener med purulent smelting av trombus.

Nødvendig behandling

Mange tror at behandling av trombose i underbenene ligner på behandling av åreknuter. Dette er ikke sant ved roten: det er ingen trombi i åreknuter, og det er mulig å bruke salver, massasjer, komprimerer, lotioner, dette er ubrukelig i nærvær av en trombose.

Behandling for trombose er bare komplisert:

 • bruk av antikoagulantia, og trombolytika kan injiseres direkte i venen;
 • bruk av radikale metoder - fjerning av trombi ved kirurgiske operasjoner - trombektomi eller etablering i venen av cava-filtre.

Cava-filter skaper en barriere for migrering av blodpropper og lar dem ikke lenger være en felle. Deres etablering er spesielt indikert for de som ikke kan ta antikoagulantia.

Kirurgiske metoder brukes i følgende tilfeller:

 • i trussel om PE;
 • med stigende tromboflebitt;
 • ved smelting av trombus purulent ekssudat;
 • i nærvær av flytende trombi, når konservativ behandling ikke er effektiv;

Etter operasjonen må du begynne å gå så snart som mulig for å forhindre tilbakefall av blodpropper. Beslutningen om hvordan å behandle trombose i hvert tilfelle er avgjort av legen sammen med kirurgen.

Hovedmålet med konservativ behandling er å forhindre påfølgende trombose, å fjerne betennelse og for å forbedre mikrosirkulasjonen. Til dette formål utpekes antikoagulantia av direkte virkning, spesielt dette er heparin. I tillegg brukes langvarige antikoagulanter - Fraksiparin, Clexan. Tilordne angioprotektorer for å forbedre mikrosirkulasjonen - Pentoxifylline, Flexitale, Trental. Som trombolytika går inn i enzymet stoffene - Urokinase, Streptokinase.

For å forbedre de reologiske egenskapene til blodet som brukes Reosorbilakt, Reopoliglyukin. Disse medisinske løsningene forbedrer mikrosirkulasjonen av blod, reduserer viskositeten og evne til å koagulere. Antiinflammatoriske medisiner (Voltaren, Indomethacin, Aspirin) reduserer smerte manifestasjoner, fortynnet blod, lindrer ødem og inflammatoriske prosesser. Medikamentterapi suppleres med elastiske bandasjer.

Forebyggende tiltak

For forebyggende formål er følgende nødvendig:

 • nekte å røyke
 • kontroll av blodsukker og kolesterol;
 • elastisk bandasje;
 • utelukkelse av orale prevensjonsmidler;
 • iført behagelige sko med en hælhøyde på ikke mer enn 3-4 cm, her kan du også inkludere moderat fysisk aktivitet;
 • daglige turer på minst 30 minutter om dagen;
 • tar antikoagulantia
 • overholdelse av den daglige rutinen.

Alle handlinger skal overvåkes av den behandlende legen. Du kan ikke starte en sykdom - den truer med farlige konsekvenser.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Nedre lemstrombose: symptomer og behandling

Trombose av venene i underekstremiteter er en akutt sykdom assosiert med dannelsen av en trombus i lumen i venen, som et resultat av hvilken blodstrømmen i det er forstyrret eller helt opphørt. Når det gjelder phlebitrombosis, betyr leger vanligvis dyp venetrombose. Dannelsen av en trombus i lumen i venen er forbundet med flere patologiske prosesser: abnormiteter i strukturen i vaskemuren, senking av blodstrømningshastigheten og økning i blodkoagulabilitet (Virchow-triaden).

Årsaker til flebotrombose

Symptomer på trombose i venene i nedre ekstremiteter

I det overveldende flertallet av tilfellene oppstår symptomene av sykdommen plutselig, men de er svakt uttrykt. Det er smerte i underbenet, som øker med fysisk stress (går på jakt eller på trappene, lenge). Det er en rekke symptomer som kan hjelpe en lege med å mistenke en dyp flebotrombose. Med den bakre bøyningen av foten, oppstår ømhet, og pasienter er også urolige ved å trekke smerter langs lårets og fotens indre overflate. Når mansjettknappen på tonometeret påføres skinnen og trykket injiseres i det, klager pasientene om smerte i den berørte lemmen selv ved et trykknivå på 80-100 mm Hg. St, mens du er på et sunt lem, trykker du opp til 150-170 mm Hg. Art. forårsaker ikke ubehag.

Litt senere er det hevelse av det berørte lemmet, pasienter klager over raspiranie, følelse av tyngde i beinet. Oppmerksomhet blir lagt på hudens hud under tromboseplassen, ofte får huden en cyanotisk nyanse og blir blank, det berørte lemmet kan føles kaldere enn det er sunt. 1-2 dager etter trombose er de forstørrede overflatene blitt synlige under huden.

Trombose av dype vener i underekstremiteterne bare i 50% av tilfellene har klassiske manifestasjoner eller til og med noen få symptomer som er karakteristiske for denne sykdommen. Dessverre, hos mange pasienter, er den første manifestasjonen av sykdommen lungeemboli (PE).

Diagnose og behandling av flebotrombose

Gullstandarden i diagnosen av denne sykdommen er dupleks ultralyd angioscanning med fargedoppering. Denne metoden gjør at du raskt og nøyaktig kan bestemme plasseringen og typen av trombus, som tette fartøyet under nivået av inguinal ligamentet.

Behandlings flebotrombose dype vener kan utføres på en poliklinisk basis i det tilfelle hvor blodstrømmen forstyrrelse, under knehasen venene (flebotrombose tibia). I alle andre tilfeller trenger pasienter behandling i sykehusets kirurgiske avdeling.

Hvis resultatene av undersøkelsen viser at det ikke er noen trussel om PE, og trombusen er løst, er sengestøtten foreskrevet i 3-5 dager. Hvis det er umulig å gjennomføre en full etterforskning og eliminere risikoen for alvorlige komplikasjoner for pasienter viser en streng sengeleie i 7-10 dager (datoer bestemmes av legen), plasseringen av berørte lem - sublime. Eventuelle termiske prosedyrer er strengt kontraindisert. Med doktors tillatelse utvides regimet gradvis og normal fysisk aktivitet gjenopprettes.

Narkotikabehandling bør være omfattende, med sikte på å fikse tromben, og videre sikre blodstrømmen, normalisering av blodkoagulasjonsegenskaper og forebygging av komplikasjoner. Konstant overvåket indikatorer på blodprøver utført antikoagulant terapi, som brukes smertestillende når det er nødvendig (Diclofenac, Aertal) flebotoniki (Troksvevazin, Troxerutin, Estsin, Ginkor Fort et al.), Angioprotectors, antimikrobielle midler.

Trombolytiske midler er effektive bare på et tidlig stadium av sykdommen, noe som dessverre sjelden finnes i senere stadier av bruken av stoffer som oppløser blodpropper, kan føre til fragmentering og utseendet av PE.

Ved å detektere vener i nedre ekstremiteter av floterende trombi i pasientens lumen, må pasientene ha kirurgisk behandling for å hindre tromboemboliske komplikasjoner. I tillegg kan pasienten trenge en kirurgisk prosedyre for å eliminere årsaken til denne sykdommen (når venen klemmes av en svulst eller lymfeknute).

Selvbehandling og behandling av venøs flebotrombose i nedre ekstremiteter Folkemidlene er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming av pasienten og til og med til dødelig utgang.

Til hvilken lege å søke

Vene sykdommer er behandlet av en phlebologist. En viktig rolle i diagnosen av disse lesjonene spilles av en lege med ultralydsdiagnostikk. Hvis kirurgisk behandling foreskrives, utføres den av en vaskulær kirurg.

I detalj om behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter

I dag er spørsmålet om metodikk og behandlingsregimer for pasienter med etablert diagnose - dyp venetrombose i underdelene - satt med særlig alvorlighetsgrad. Dette skyldes hyppig utvikling av sykdommen i aktiv arbeidsalder.

Av spesiell bekymring er medisinsk uførhet stor del av pasientene etter sykdommen og påfølgende utvikling av post-trombotisk syndrom, progresjon av kronisk venøs insuffisiens, og aller viktigst - en høy risiko for død av pasienten i tilfelle av akutt pulmonær emboli.

Tilnærming til terapi

Hovedoppgavene som løses ved aktiv terapi for dyp venetrombose er som følger:

 • forebygging av lungeemboli, iskemisk berøring og infarkt-lungebetennelse med en embolus;
 • avbrudd av prosessen med dannelse av patologiske blodpropper;
 • redusert blodkoagulasjon;
 • restaurering av rekanalisering og vaskulær patency;
 • eliminering av koagulasjonsdannelsesfaktorer;
 • forebygging av posttrombotisk syndrom.

Konservativ terapi

Den viktigste metoden for behandling av akutt trombotisk prosess er konservativ terapi, utført i kirurgisk avdeling, hvor pasienten går inn. Pasient med blodige tykke masser i den venøse sengen fra øyeblikk av inntak til medisinsk institusjon betraktes som en potensiell pasient med risiko for å utvikle lungeemboli.

Hvis diagnosen er etablert, startes behandlingen umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, sykdomsstadiet, det utføres enten på et sykehus (i første fase) eller ambulant (i stabiliseringsperioden).

regime

før testmodus:

Før ultralydsundersøkelsen og bestemmelse av form og lokalisering av trombus, og før detekteringen av trusselen om emboli i de første 5 dagene, blir pasienten tildelt streng sengestøtte.

Samtidig er obligatorisk komprimering av den berørte lemmen med en elastisk bandasje nødvendig. For normalisering av venøs utstrømning Enden av sengen heves ved 20 ° eller fikser benet i en spesiell leder for immobilisering.

Behovet for fysisk hvile og tilstanden til psykologisk komfort for pasienten i denne perioden er bestemt av:

 • trusselen om løsrivelse av en tett blodpropp og rask overføring med blod til et hvilket som helst organ;
 • Muligheten for utvikling av pulmonal tromboembolisme med et etterfølgende dødelig utfall.

Modus etter undersøkelse:

Pasienten får lov til å stå opp og flytte, hvis under ultrasonisk angioskanning diagnostisere trombose av følgende former:

 • parietal form, når trombosens kropp tetter tilstøtende til fartøyets vegg;
 • okklusiv, når trombotiske massene overlapper lumen i venen.

Dette betyr at flotasjon (bevegelse) av tromben i venøs sengen er fraværende. Imidlertid, selv under disse forholdene, hvis det er smerte og hevelse i beinet, vises hvilemodus.

Etter hvert som manifestasjonene av disse symptomene reduseres, tillater pasienter aktivitet med overholdelse av bandasje av lemmen til lysken i en periode på opptil 10 dager. Denne gangen er vanligvis nok at trusselen mot lungeemboli er redusert, og trombusen er festet på blodvegen. Pasienter kan komme opp for å stimulere blodstrømmen i blodårene, gå litt.

Pasienter kan stå opp og flytte seg rundt først etter aktiv terapi og fullføre fjerning av trusselen mot deres liv.

Narkotika og behandlingsregimer

Terapi for trombose innebærer, først av alt, bruk av antikoagulanter til direkte virkning, i første omgang - heparin, noe som raskt reduserer blodlevring, deaktivering av enzymet trombin, og hemmer dannelsen av nye patologiske propper.

Heparinoterapi pasient

Først og fremst blir pasienten administrert engangsdose av heparin - 5 tusen enheter intravenøst.

Drep brukes til administrasjon av legemidlet per time (administreringshastigheten er opp til 1200 enheter i timen). I de neste behandlingsdagene, opptil 6 ganger daglig, injiseres heparin subkutant i bukregionen i en dose på 5000 enheter. Bruken av heparin i ren form er bare mulig på et sykehus, på grunn av mulige komplikasjoner når de brukes i riktig dosering og behovet for kontinuerlig overvåkning.

Effektiviteten av heparinbehandling er bekreftet av indikatoren for varigheten av blodkoagulasjon, som skal være 1,5 til 3 ganger høyere enn den primære indikatoren.

Generelt gir adekvat terapi med heparin et daglig inntak på 30.000 - 40.000 enheter av legemidlet. Med slik behandling risikoen for gjentatt trombose reduseres til 2 - 1,5%.

Med positiv dynamikk i 4 - 7 dager i denne behandlingsskjema, i stedet for den vanlige formen av heparin, lavmolekylær fraktiprorin i ferdige sprøyter, som injiseres i magen bare subkutant 1-2 ganger om dagen.

Rheologisk terapi

Det tar opptil 15 dager, er rettet:

 • endringer i viskositeten til blod og plasma;
 • på korreksjonen av hematokrit (antall røde blodlegemer i blodet, som er i stand til å bære oksygen);
 • for å motvirke aggregering (klumping) av erytrocytter.

Det er planlagt intravenøs eller dryppsadministrasjon av slike legemidler som:

 • reopoligljukin (drypp, i en daglig dose på 400 - 800 ml). Plazmozameshchath anordning som driver hemodynamikk hastigheten, forbedrer sirkulasjonen av blod i blodårene, øker volumet av væsken i sirkulasjonssystemet, forhindrer adhesjon av trombocytter og erytrocytter.
 • pentoxifylline - Antiaggregant stoff som reduserer blodviskositet, aktiverer mikrosirkulasjon i områder hvor blodtilførselen er svekket. Legemidlet injiseres intravenøst ​​eller dryppes med en oppløsning av natriumklorid (0,9%) og en varighet på opptil 180 minutter.
 • Nikotinsyre, som administreres intramuskulært 4 - 6 ml per dag, og har en vasodilaterende og svak antikoagulerende effekt.

antibiotika

Behandling vist med alvorlige inflammatoriske symptomer trombose av dype vener i nedre ekstremiteter, varighet - 5 - 7 dager. Antibiotika brukes: ciprofloxacin - i tabletter; cefazolin, lincomycin, cefotaxim - i form av intramuskulære injeksjoner.

Komprimering undertøy og bandasjer

Elastisk kompresjon er inkludert som et uunnværlig element i terapi for trombose. For dette brukes elastiske bandasjer, som dekker smertestillende lemmer fra fingrene til lyskefellen. Med denne typen terapi:

 • venøs utstrømning forbedrer;
 • aktivt utvikle et nettverk av bypass-fartøy som gir en utstrømning av venøst ​​blod i stedet for hovedvenen (såkalte collaterals);
 • hindrer ødeleggelse av venøse ventiler;
 • hastigheten på blodstrømmen gjennom dype vener øker;
 • forbedre funksjonen av lymfatisk drenering.

Om utvalg av kompresjonslinne du kan lære av denne artikkelen.

Enn å behandle: de grunnleggende medisinske produktene

antikoagulanter

omtrent på 6 - 10 dager etter utbruddet av heparinbehandling Behandlingsordningen sørger for bytte til tabletterte antikoagulanter av indirekte virkninger og disaggreganter - betyr at blodplater ikke holder sammen.

warfarin refereres til langsiktige antikoagulanter som hemmer syntesen av vitamin K, som er en sterk koagulant.

Det tas en gang om dagen på et bestemt tidspunkt. Ved bruk av warfarin er kontrollen av INR-indikatoren obligatorisk for bestemmelse av hvilken blodprøven er utført hver 10. dag. Warfarin har mange kontraindikasjoner, så Det påføres bare etter valg av lege av en konkret dose og under streng laboratoriekontroll.

For tiden undersøker vestlige farmasøytiske selskaper narkotika med en enda smalere fokusert antikoagulant virkning, som ikke krever kontinuerlig testing. Dette gjør det mulig Bruk hepariner med lav molekylvekt for behandling i ambulante innstillinger.

platehemmere

Acetylsalisylsyre, tatt ved 50 mg per dag, bidrar til å holde blodviskositeten lav nok til å forhindre dannelse av patologiske blodpropper. Med problemer med mage-tarmkanalen, er det tilrådelig å ta belagte tabletter i 4 til 8 uker, avhengig av sykdommens dynamikk.

anbefales mottak av venotoniske midler, bidrar til økt tone i blodårene, styrker blodkarets vegger, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer blodstrømmen: escusan, detralex, phlebodia.

Flebotoniki

Resultatene av kompresjonsterapi, som fortsetter poliklinisk, er mer uttalt hvis stedet for den inflammatoriske prosessen smøres med spesielle flebotrofiske salver og geler: Troxevasin, Venoruton, Venitane, Escuzane, Lyoton-gel, Reparil-gel. Disse midlene har gode venotoniske og antiinflammatoriske virkninger.

Operativ inngripen

Valget av terapi for trombose er direkte avhengig av graden av hans "embologenic", det vil si muligheten for flytende trombe av veggen og inn i blodstrømmen til lungene, hjertet eller hjernen, noe som emboli.

Operativ behandling, som regel, vist i to tilfeller:

 • med flotasjonstromb og livstruende pasient
 • med segmentert form av trombose og det siste tidspunktet for koagulasjonsdannelse i fravær av alvorlige patologier i pasienten.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av trombuset, som lukker fartøyet. gjelder:

 • Operasjoner for å fjerne blodpropper eller kirurgisk trombektomi med ekstraksjon av tette blodmasser fra venen gjennom et lite snitt. Prosedyren brukes kun til alvorlige former for sykdommen, når sannsynligheten for vevnekrose er fastslått.

Imidlertid mener eksperter at trombektomi utført etter 10 dager med trombusdannelse er ineffektiv på grunn av sin tette fusjon med vaskulasjonen og ødeleggelsen av ventilene.

 • Vein ligation.
 • Påføring av en arterio venøs shunt. Det er nå brukt meget sjelden på grunn av fremgangsmåten under generell anestesi, umuligheten av gjennomføringen ved de uttrykte trofiske forandringer i vevene og vanskeligheten med å re-tilgang på grunn av utvikling av arrvev.
 • Installasjon av selvlåsende "cava filter". Denne enheten for å forsinke bevegelse av blodpropp (emboli) på vei til viktige organer (lunge, hjerte, hjerne). Det er implantert i venen gjennom endovaskulær metode (gjennom fartøyet). Metoden brukes kun dersom antikoagulantia ikke kan brukes.
 • Sying eller plikering av et fartøy. Gjelder ved manglende evne til å bruke et cava filter. I denne prosedyren er veggen til den hule venen sydd med metallklemmer.
 • Oppløsning av trombotiske masser, eller trombolyse.
 • Trombolyse er Prosedyre for oppløsning av trombi. Vaskulær kirurg legger seg inn i en blodåre, dekket med en tett blodpropp, hvori en spesiell oppløsningsmiddel-trombolytisk inngår ved hjelp av et kateter.

  Om det er nødvendig å ta kontakt med nasjonalmedisin?

  Behandling av sykdommen kan suppleres med oppskrifter av tradisjonell medisin, men bare på anbefaling av en phlebologist.

  • Fiskeolje. Sammensetningen av fiskeolje inkluderer glyserider og spesielle fettsyrer, som har egenskapene til å ødelegge fibrin - et protein som deltar i dannelsen av en trombose. I tillegg bidrar de til fortynning av blod.

  For å hindre fiskeolje drikke 1 spiseskje to til tre ganger om dagen. Men en mer rasjonell måte er å bruke fiskeolje i kapsler som ikke har en ubehagelig lukt og er mye mer praktisk å bruke. Vanlig dose 1 - 2 kapsler opptil 3 ganger daglig med måltider. Kontraindikasjoner: allergiske reaksjoner, kolelithiasis og urolithiasis, patologi av skjoldbruskkjertelen.

 • Bad laget av myrsvin. Tørk gressklut i en mengde på 150 g kokende vann i et volum på 10 liter. Insister 60 minutter. For en halv time før du går til sengs, hold føttene varme.
 • Curd eller ler komprimerer. Daglig massasje av hæler ved hjelp av stearinlys eller leire påvirker meget venøs blodstrøm. På steder med betennelse og smertefulle områder blir føttene ikke masset, men bare bruk en varm ostemasse eller leire i form av kompresjon i 2 til 3 timer.
 • Hva kan ikke gjøres?

  Ikke krenk den tilordnede modusen. Tidlig oppstigning og vandring med en flytende trombus i benen på underbenet kan føre til frigjøring og rask utvikling av lungeemboli.

  Det er ikke tillatt å ta medisiner og urteinfusjoner uten å konsultere lege. Inntak av antikoagulantia, blodets evne til raskt å kaste sammen og danne koagulater stiller visse restriksjoner på noen prosedyrer og tar medisiner.

  For eksempel, mange stoffer reduserer effekten av warfarin eller omvendt økning, noe som betyr en høy sannsynlighet for blødning, hemorragisk slag eller omvendt - fortykkelse av blod og omdannelse av blodpropper. Det samme gjelder for folkemessige rettsmidler. Så, en veldig nyttig nettle inneholder mye vitamin K, og ukontrollert drikking av buljonger kan fremme sterk blodtykkelse.

  forebygging

  Det bør huskes på at i en lengre periode mulig gjentakelse av trombose (fra 1 år til 9 år). Ifølge statistikken kommer 40-65% av pasientene med manglende overholdelse av forebyggende tiltak og foreskrevet behandling etter 3 år å bli funksjonshemmet på bakgrunn av kronisk venøs insuffisiens.

  I denne forbindelse, vær sikker på:

  • Overholdelse av alle medisinske forskrifter og bruk av medisiner
  • bruk av kompresjon jersey;
  • screening for blodpropp mot orale prevensiver (for kvinner av reproduktiv alder);
  • Vanlige laboratorietester for blodpropp MNO;
  • nekte å røyke
  • Overholdelse av riktig fysisk aktivitet, ikke tillatt: lange opphold på føttene, sittestilling, en skarp overgang fra intens trening i lang fiksering lemmer (for eksempel etter sport trening - en lang tur i bilen, når beina er praktisk talt immobile);
  • bruk av visse produkter (løk, epler, grønn te, appelsiner, naturlig rødvin i små doser), der det finnes kjemikalier som hindrer dannelsen av trombotiske formasjoner.

  Hovedoppgaven til moderne medisin innen behandling og forebygging av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (shin, hip eller annet fartøy) hindre eller kort stoppe utviklingen av denne farlige sykdommen, som oppstår i forhold til langvarig sengeleie i sengeliggende eldre, unge kvinner tar prevensjon, gravide kvinner, gravide og selv blant studenter som misbruker tobakk.

  Forebygging av dannelse og vekst av blodpropp i dype årer reduserer risikoen for hjerteinfarkt, emboli, hjerneslag og dermed - sparer liv og helse.

  Nyttig video

  Se en video om hvordan du gjenkjenner sykdommen og hva du skal gjøre for å redde livet:

  Les Mer Om Fartøyene