Hvordan styrke karene og blodårene på bena: livsstil, narkotika og produkter

I vår tid er et alvorlig problem sykdommen i blodårer og blodårer på bena: blodstagnasjon og som følge av dette kommer fremveksten av åreknuter og venøs trombose før eller senere i de fleste mennesker.

Bekymringer og smerter i bena, nattkramper er ledsaget av ødemer, ikke estetisk utstikkende årer og "stjerner".

Åreknuter er vanskelige å kurere, og dets komplikasjoner medfører en risiko for livet, så det er viktig å forhåndsforutse hvordan man styrker veggene i blodkar og blodårer.

Hva er skadelig for årer og blodårer?

Skader på fartøyene skyldes følgende faktorer:

 1. Mangel på motoraktivitet. Lang opphold i en posisjon - står eller omvendt sitter, fører til en svekkelse av vaskulær tone og stagnasjon av blod i lemmer. Det er heller ikke anbefalt å sitte med benstøtten på foten din eller "på tyrkisk" - disse sammenpresser venene.
 2. Overdreven fysisk aktivitet og vektløfting. Kraftsporter - klassisk aerobic, trinn, hoppetau, enkelkamp, ​​vektløfting skaper ekstra trykk på blodkarene, noe som påvirker deres helse negativt.
 3. røyke. Nikotin, harpiks, kreftfremkallende stoffer og giftstoffer ved innånding trenger raskt inn i blodet og reduserer fartøyets elastisitet.
 4. Ubalansert ernæring. Overeating og misbruk av fastfood fører til fedme, i forbindelse med hvilke bena er overbelastet.
 5. Overoppheting av kroppen. Negativt påvirker venene overdreven infatuation med badstuer, badestamper, solarium, samt langvarig eksponering for solen. Under påvirkning av høye temperaturer, øker venene, deres elastisitet reduseres, noe som fører til utvikling av åreknuter.
 6. Den konstante påkjenningen av tette klær og sko, sko med høye hæler og med spiss cape. Smale jeans, stramme korsetter, elastikk på strømpepinner. I sko på hælene er foten festet i en unaturlig buet stilling, som et resultat av å blokkere arbeidet i ankelen, blodsirkulasjonen forstyrres, kalvene og anklene svulmer.
 7. Overdreven fascinasjon med prosedyrene for maskinvaremassasje. Med disponering til åreknuter, vakuum, ruller og anti-cellulitt massasje kan føre til utseende av vaskulære stjerner og blåmerker.

Svake fartøy er den viktigste årsaken til åreknuter - en sykdom hvor vener mister elastisitet, noe som gir en følelse av tyngde i beina, bekymrer seg om hevelse og kramper i kalvemuskulaturen.

Åreknuter ser ikke bare repulsiv, men kan føre til betennelse, mørkere hud, trofasår og til og med intern blødning.

Hos en person med sunne blodkar er risikoen for sykdom minimal, så vener kan og bør styrkes.

Styrke veggene i blodkar og blodårer er en komplisert øvelse som involverer først og fremst en aktiv livsstil, et balansert kosthold og enkle manipulasjoner. Forebygging vil ikke ta mye innsats og tid, men det vil bidra til å justere kroppens venøse og kardiovaskulære system.

Generelle råd - det er verdt å starte

Kompleks av primære tiltak:

 • For helsen til venene er nyttig kontrastdusj: Plutselige temperaturendringer utdanner helt det kardiovaskulære systemet og muskelrammen av vener og arterier.
 • Moderat fysisk aktivitet har en gunstig effekt på kroppen, metter vævene med oksygen og forbedrer metabolismen, så det er tilrådelig å foreta daglige turer eller sykkelturer. Ikke skade svømming og spesiell gymnastikk.
 • Det er nødvendig å overvåke vekten - ekstra pund skaper en ekstra byrde på beina og spesielt på venene.
 • Det er nødvendig å unngå stress - Adrenalin i store mengder fører til utmattelse og en reduksjon av elasticiteten i venene. De beste middelene for avslapping er full søvn og hvile, yoga, aromaterapi, lytte til klassisk musikk, vandre. Hvis aktiviteten er relatert til nervespenning, vil lette beroligende midler på naturlig grunn hjelpe.
 • Det er uønsket å være i en posisjon i lang tid - En gang i en halv time må du gå eller utføre en enkel øvelse: å stige på tærne, rive av hælen fra gulvet.
 • Fjern stress og hevelse vil hjelpe fotmassasje, Det er nyttig å kjøpe en hydromassasje.

livsstil

Forsterkning av blodårer og blodårer er en lang prosess, bare en integrert tilnærming, som innebærer en aktiv livsstil, et balansert kosthold, bruk av naturlige og / eller kjemiske venotonier, og om nødvendig medisinsk kontroll, kan forhindre deres sykdommer.

En viktig betingelse for sunne årer er vanlig fysisk aktivitet. Skipene er kontraindisert i statikk - i fravær av bevegelse stagnerer blodet i blodårene.

Gunstig effekt på venene har jogging, sykling, svømming, badminton, tennis, atletisk gange. Forbedre blodstrømmen og styrke kalvemuskulaturen, vil hjelpe gymnastikk. De mest effektive øvelsene er svingende ben, "saks", kjører på stedet og "sykling" mens du ligger ned.

Tradisjonelle healere anbefaler

Folkemidler er enkle å forberede, alle nødvendige ingredienser er lett å finne i butikker og apotek. De er helt naturlige og perfekt styrker fartøyene, lindrer spenningen i beina, - forbedre tilstanden til venene vil hjelpe følgende oppskrifter:

 1. Isbiter fra urteavkok. Daglig tørk føttene for å lindre hevelse og spenning etter en dags arbeid.
 2. Forfriskende bad. I en beholder helle kaldt vann, legg til sitronsaft eller mentol ekstrakt, i en annen type den vanlige varme. Alternativt, senk bena i varmt vann, deretter i kaldt vann. Det anbefales å utføre prosedyren daglig.
 3. Apple cider eddik vil bidra til å styrke venene på bena med åreknuter: For en positiv effekt, tørk dem hver dag med konvekse årer, gjenta opptil 3 ganger om dagen i en måned.
 4. Urteinfusjon: 2 ss tørkede urter kamille og marigolds helle et glass kokende vann, la det brygge, klar produkt å tømme og varme. Produktet er egnet for triturering av ben, og til fremstilling av skuffer.
 5. Hvitløk med smør: 2 hakkede, store hvitløkhoder, blandet med smør i forholdet 1: 2. Blandingen påføres over natten, pakker beina på toppen med en matfilm og innpakker et varmt skjerf på toppen. Vask av om morgenen.
 6. Tinktur av blader av Kalanchoe: Sett i en liter krukke knust plante, hell alkohol og la i 10 dager på et mørkt sted. Tinktur tørker det berørte området hver kveld i 5 måneder.
 7. Tinktur av valnøtter. 300 g septum fra frukten helles 500 ml hagtorns tinktur. Insister i 14 dager, rist regelmessig, ferdigproduktet tømmes. Drikk 1 teskje 3 ganger om dagen, løpet av behandlingen - 10 dager. Gjenta om nødvendig kurset om 3 måneder.

Tradisjonelle stoffer og vitaminer

Det er et stort antall salver, kremer og tabletter for å styrke venenees vegger.

Slike rusmidler lindrer betennelse og hevelse, eliminerer smerte og tyngde i beina, forbedrer venøs sirkulasjon, reduserer risikoen for blodpropper.

For å forbedre venøse leger fore slik som en krem ​​Troxevasin, fenylbutazon, indovazin, Lioton 1000 Venarus, heparin salve, og andre. Blant de mest populære venotoniki tabletter Detraleks Phlebodia og 600.

For årenes helse er det viktig å balansere vitaminer og mineraler i kroppen. Så, for drift av blodkar er nødvendig:

 • vitamin A å forbedre tilstanden til blodkar;
 • vitamin C for normalisering av blodstrøm og tilstand av vener og kar
 • vitamin E renser blodkar, ødelegger kolesterolplakk og forhindrer dannelsen av blodpropper;
 • vitaminer i gruppe B fremme blodfornyelse;
 • vitamin K for forebygging av blødning;
 • vitamin PP regulerer nivået av kolesterol i blodet.

Funksjoner av ernæring

Et viktig aspekt for å opprettholde venenees helse er et balansert kosthold.

Produkter som styrker fartøyene og venene:

 • styrke av årer vil bidra til å støtte frukt og bær, spesielt chokeberry, currant, hund rose, druer, tørkede aprikoser, rosiner, svisker, fiken, som inneholder et stort antall antioksidanter;
 • normalisering av metabolske prosesser i kroppen og styrking av veggene i blodårene fremmer forbruket av surmjölkprodukter, belgfrukter, bær, frukt og grønnsaker, urter og salat;

Også biff leveren er nyttig.

Animalfett er bedre å erstatte med vegetabilsk, spesielt nyttig olivenolje. Retter bør helst dampes, kokes eller stuves.

Til vene er sunt, er det nødvendig å gi opp fett kjøtt, og erstatte den med en lav-fett varianter, fjærkre, fisk og sjømat - de er en kilde til protein.

Til et minimum bør du redusere forbruket av salt, sukker, mel, søtt, alkohol og hermetikk. Svart te og kaffe er bedre å erstatte med frukt, bær og urteinfusjoner, fruktdrikker, kompotter, naturlig juice, grønn te, mineralvann.

Som dessert er frisk frukt og tørket frukt, nøtter, müsli optimalt.

Dermed ble de viktigste metodene for å styrke karene og blodårene på bena vurdert. Friske årer forlener livet betydelig og forbedrer kvaliteten, og rettidig forebygging av vener i sykdommen vil bidra til å opprettholde beinets skjønnhet og helse. Følg rådene er ikke vanskelig, men resultatet vil ta lang tid, og risikoen for vaskulære sykdommer vil bli minimert.

Hvordan styrke karene på bena: metoder for forebygging og behandling

Blodkar er rørformede formasjoner med en elastisk vegg gjennom hvilken blodet flyter fra hjertet til alle systemer og organer i menneskekroppen. Hvis du teller i kilometer, så er deres totale lengde nær 100 000! Vasknett har deling i arterier, årer og kapillærer. Arterier gir bevegelsen av blod fra hjertet til organene, venene - tvert imot bærer blod til hjertet, kapillærene er de tynneste karene som forbinder arteriene og venene. Sirkulasjonssystemet transporterer oksygen og næringsstoffer til vev og organer og fjerner forfallsprodukter og karbondioksid fra dem. Undervurder rollen i det vaskulære systemet i menneskelivet er vanskelig. Bare takket være et sunt sirkulasjonssystem er det mulig å harmonisere arbeidet med organismen som helhet. Derfor, med de første manifestasjonene av vener på underekstremiteter, er det verdt å vurdere å beskytte deg mot problemer med blodstrømmen generelt og hvordan du forsterker beinene på beina.

Innholdet i artikkelen

Øvelser for å styrke karene og blodårene på beina

Terapeutisk gymnastikk er en integrert del av forebygging og behandling av vaskulære sykdommer, spesielt åreknuter. Øvelse gjør at du kan styrke venene på beina dine, hjelper til med å normalisere blodstrømmen, reduserer belastningen på vegger av venøse kar. Det finnes en rekke gymnastikkøvelser som kan utføres hjemme eller på jobb. Det viktigste er å ta ansvar for deres gjennomføring. Tross alt vil bare systematisk trening gi ekte fordeler. Tiden bør brukes på å forbedre fartøyene med denne metoden minst to ganger om dagen: om morgenen og om kvelden (i 10-15 minutter). Du kan bringe venøs fartøy inn i en tone hjemme ved å utføre følgende typer øvelser:

Denne øvelsen er en av de mest populære og effektive.

Utførelsesteknikk: Det er nødvendig å ligge ned på gulvet, hender for å holde seg langs kofferten, og deretter øke bena 40 grader fra gulvet og begynne sakte å vri pedalene på den imaginære sykkelen.

Treningstid (sekunder): 30.

Antall tilnærminger: 3.

Denne øvelsen tilhører ikke kategorien kompleks, men fordelen med å gjøre det er flott. Trening "Saks" er ikke bare rettet mot å styrke venene på beina, men hjelper også til å trene en gruppe muskler (trykk, hofter).

Teknikk: Legg ned på gulvet, legg hendene dine langs kroppen med hendene ned, rive dine rette ben fra gulvet og løft en ben opp og den andre ned. Alternativt ben med ben.

Treningstid (sekunder): 40.

Antall tilnærminger: 2.

Ved å gjøre denne øvelsen kan du styrke hele sirkulasjonssystemet som helhet, og forbedre tilgangen av oksygen til organene, spesielt til hjernen. Den daglige utførelsen av "Birches" vil gi økt kraft og energi, lindre hodepine, redusere blodtrykket i underdelene, noe som vil lindre følelsen av tyngde og hevelse. Det anbefales å utføre om morgenen, på tom mage.

Teknikk for å gjøre øvelsen: Liggende på ryggen, løft sakte sakte opp til vertikal stilling. Hovedvekten er på baksiden av hodet og skuldrene. Om nødvendig kan du holde kroppen med hendene.

Treningstid (sekunder): 40-60.

Antall tilnærminger: 3.

For å gjøre det lettere for alle øvelsene i utsatt stilling, bruk en treningsmatte, en turist "skum" eller et teppe.

Det er et stort antall forskjellige øvelser for å styrke vener og vegger av beinene i beina, som utføres både i hvilestilling, stående og i sittestilling. Av all slags kan du selv finne det enkleste og relevant for enhver situasjon. Derfor, selv på arbeidsplassen, kan du gi 10 minutter å utføre ukomplisert gymnastikk for venene. Når alt kommer til alt, bruker en person 40 timer i uken på jobb. Og hvis det er knyttet til et lengre opphold i en statisk stilling, så er det nødvendig å knytte bena. Gymnastikk bidrar til å unngå stillestående fenomener i nedre ekstremiteter, og viktigst av alt - ikke forstyrre utførelsen av helsekomplekset i daglige øvelser. Her er noen av disse øvelsene:

 • bøyning og forlengelse av tærne;
 • sirkulær rotasjon av føttene;
 • rive av gulvet og deretter tærne, deretter hælene (vekselvis);
 • går på stedet, uten å tåre tærne fra gulvet.

Kompleks kjøretid (minutter): 3-5.

Preparater, vitaminer og kremer for å styrke venenees vegger

For å styrke veggene i blodårene og benene kan det brukes stoffer, vitaminkomplekser og aktuelle produkter. Tross alt er forebygging og behandling av noen sykdom alltid mer effektiv i komplekset. Dette gir maksimal effekt fra hver behandlingshendelse individuelt.

Vitaminkomplekser er en ekstra kilde til viktige komponenter for menneskekroppen. Derfor må du først og fremst være oppmerksom på kostholdet ditt før du bruker vitaminer. Det er verdt å foretrekke å spise riktig mat, og om mulig matte dietten:

 • sitrusfrukter (spesielt grapefrukt);
 • fettfattig kjøtt av fisk (hake, pollock);
 • dietisk kanin og fjærfe kjøtt;
 • tørket frukt (tørkede aprikoser, rosiner);
 • grønnsaker (gulrøtter, rødbeter, hvitløk).

Men det er vanskelig å gi kroppen nok vitaminer og mineraler med riktig ernæring. Derfor bør du begynne å ta vitaminer. De normaliserer blodsirkulasjonen, reduserer permeabiliteten og sårbarheten i kapillærene, hemmer avsetningen av kolesterolplakk, og påvirker også bevarelsen av elasticiteten og elastisiteten i venene. "NORMAVEN®" -komplekset av venotoniske vitaminer og planteekstrakter inneholder aktive naturlige ingredienser som hjelper deg med å takle oppgavene. Ta det hver dag, med mat. Opptakstid: 4-6 uker.

Farmasøytiske formuleringer for å forbedre elastisiteten i blodårene er sammensatt av de følgende aktive midler :. diosmin, hesperidin, Troxerutin, dihydroergokristin, etc. Rutoside Supplering ethvert medikament gruppe bør koordineres med den sakkyndige. Han vil også velge en individuell ordning for å ta medisiner.

Kremet for å styrke beinene i beina bør ha i sin sammensetning syntetiske eller naturlige komponenter som:

 • vil øke elastisiteten i vaskemuren;
 • styrke og normalisere blodsirkulasjonen i nedre lemmer;
 • vil ha en venotonisk effekt.

Lignende komponenter er syntetiske stoffer som troxerutin og heparin. De naturlige substansene som har en positiv effekt på venene er:

 • Ekstrakter: hestkastanje, ginkgo biloba, grønn te, leech, cowberry, arnica, etc.;
 • vitaminer: A, C, E, etc.

Ovennevnte krav er oppfylt av NORMAVEN® Foot Cream. Den har en rik sammensetning av 12 naturlige ingredienser, takket være at kremens virkning utføres umiddelbart i 4 retninger: venotonisk, smertestillende, antiinflammatorisk og kosmetisk. Effektiviteten av kremet er klinisk bevist, det vises selv i de tidlige stadiene av utviklingen av åreknuter og er helt trygt under graviditeten. Kremet fordeles over overflaten av lemmer med lette massasjebevegelser fra bunnen opp 1-2 ganger om dagen.

Styrkelse av blodårer og blodårer på bena med folkemidlene

Tilskudd til de viktigste måtene å styrke det vaskulære systemet kan brukes til ved hjelp av tradisjonell medisin. Folkemidlene vil bidra til å forbedre tilstanden til sirkulasjonssystemet, eliminere følelsen av tyngde og til og med hevelse i underekstremiteter. Til dette formål benyttes helbredende dekoder og infusjoner, fotbad, etc..

Det er mange oppskrifter for medisinske urtefotbad. Så bruk badekaret på grunnlag av følgende urteblandinger :. Løvetann, rødkløver, kamille, nesle blader, johannesurt, lind blomstre og andre utvalgte urter avansere hell kokende vann og lov til å sitte i 15 minutter, hvoretter den resulterende kjøttkraft er lagt til det varme vannet. Mottak av vannprosedyren for føttene er 15-20 minutter.

Utrolig populær i oppskrifter av alternativ medisin er hvitløk, honning og sitron. De er vant til å rense vaskulære vegger fra kolesterolplakk, øke elastisiteten i vaskemuren og redusere permeabiliteten til små kapillærer. Alle disse produktene er rike på biologisk verdifulle stoffer. Derfor er det ulike kombinasjoner og metoder for behandling av disse produktene. Innpakning av ben med hvitløk er vanlig. For å gjøre dette, hogge hvitløkene med et par store hvitløkhoder, bland dem med en liten mengde smør (kremaktig) og bland til en homogen vass er oppnådd. Ved bruk av massen på føttene, bør spesiell oppmerksomhet til smertefulle områder av venene. Etter innpakning av føttene med cellofan og innpakket i bandasje. Prosedyren bør helst gjøres om natten.

Inntaket av ulike urteinfusjoner betraktes også som en effektiv metode for vaskulær styrking. Nyttig trommehalsinfusjon, eller infusjon av en humlekilde som er infundert på et vannbad.

Til slutt vil jeg legge til det, uavhengig av hvordan du bestemte deg for å styrke karetsystemet, er det viktig å lede en sunn livsstil og først og fremst å gi opp skadelige vaner og trene fysisk. Elsk deg selv, og kroppen din vil gjengi deg!

Video: Øvelser for å styrke fartøyene

Vertex Company er ikke ansvarlig for nøyaktigheten av informasjonen som presenteres i denne videoen. Kilde - lecheniesosudov

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Hvordan styrke venene og karene på bena dine: nyttige tips

I menneskekroppen, et stort antall blodårer. Deres hovedoppgave er levering av nødvendige næringsstoffer og oksygen til vevet. Blodkar er over hele kroppen, helt fra toppen til tårene. Men oftest observeres brudd i benområdet, siden det er der at hovedbelastningen er når du går og lengre stående. Åreknuter er en svært vanlig sykdom i dag. I begynnelsen er varicosity skyldes bare en kosmetisk defekt - kvinner er irritert av blå vascular spire på huden. Hvis du ikke tar tiltak, kan sykdommen vokse til mer alvorlige faser - på beinene ser utstående knolls, vil skinnene begynne å svulme, det vil være smerte, tyngde og brennende følelse i bena. Ofte følger varicosity med dannelsen av blodpropper.

Men hvorfor begynner noen mennesker å lide av åreknuter fra en ung alder, mens andre ikke står overfor vaskulære problemer til det svært grå håret? Hva er hemmeligheten til vakre og sunne ben? I risikosonen er folk med mye vekt, så vel som de som har et yrke som er knyttet til et permanent funnet "på føttene" - det vil si frisører, selgere. Det er også bevist at åreknuter er en arvelig sykdom, så hvis foreldrene dine har problemer med blodårene, må du overvåke helsen din mer nøye. I tillegg lider kvinner av veneutvidelse mye oftere, fordi hormonelle forandringer i kroppen under graviditet, overgangsalder, orale prevensiver tynner veggene i karene, noe som gjør dem mindre elastiske. Du er også i fare hvis du er stillesittende.

Medisiner for å styrke beinene i beina

Åreknuter er svært vanskelig å kurere, nesten umulig. Du kan imidlertid redusere eller helt stoppe sykdomsforløpet. For effektive tiltak som skal tas, er det svært viktig å handle i tide. Når du har funnet et fint nett av blålige årer, bør du umiddelbart konsultere en lege. En spesialist som behandler diagnosen og behandlingen av vener kalles en phlebologist. Behandling av blodkar er vanligvis lang, bare på denne måten er det mulig å oppnå reell forbedring.

Vanligvis er effekten av medisiner delt inn i interne og eksterne. Innsiden tar midler som har til formål å styrke veggene i blodkarene, for å øke deres elastisitet. Blant dem er Detraleks, Flebodia, Venoruton, Venolek, Ascorutin, Cavinton. Disse stoffene viser ikke bare veggene på karene, men fjerner også bivirkninger som smerte, brennende, tyngde i beina. I kombinasjon med tabletter foreskrives salver som brukes direkte på problemområdet. De opptrer eksternt på skipets vegger, forkorter dem og lar dem ikke strekke seg for mye. Blant populære og effektive salver kan du merke Heparinsalve, Lyoton, Troxevasin, Venarus, etc.

Husk at selvmedisinering ikke kan gjøres, det er best å spørre en lege for en avtale.

Fysiske øvelser for vaskulær tone

For å få blodkarene tilbake til normal, må de styrkes. Og du kan bare gjøre dette ved hjelp av fysisk aktivitet. Hvis du har en stillesittende jobb, må du finne muligheten til å flytte så mye som mulig. Vi satt en time på datamaskinen - pass på å gå opp og gå langs korridoren, gå ned og klatre trappene, gjør et par enkle øvelser. Stagnasjon av blod i beina er en av hovedbetingelsene for sykdomsutviklingen. Hvis du regelmessig gir bena en last, kan dette unngås. Her er noen effektive øvelser som hjelper deg med å få fartøyene til tonus.

 1. Hvis du setter deg ned, gjør du fra tid til annen. Trekk beina fremover og tegne en sirkel rundt sokkene dine, det vil si vri føttene dine på en eller annen måte.
 2. Stå på gulvet, rull fra hælen til tå og tilbake. Dette er en veldig effektiv øvelse som umiddelbart vil spre stagnerende blod. I tillegg kan det utføres hvor som helst - i køen på buffeen, etter å ha snakket med kolleger, på toalettet.
 3. I flere minutter, gå først på tærne, og deretter på dine hæler.
 4. Hvis du kan ligge ned, trekk sokkene så nær deg selv som mulig, og deretter fra deg selv.
 5. Stå rett, ta ett ben eller den andre tilbake en om gangen. Denne øvelsen tar sikte på å styrke karene i gastrocnemius muskelen.

I tillegg prøver å lete etter muligheter for fysisk aktivitet. Om morgenen, gjør øvelser, om kvelden etter middagen, en tur. På helgen går du ut i naturen og tar ikke bare braziers og kjøtt, men vær sikker på å ta ballen og jage med barna. På en ferie, ikke planlegg for reparasjoner, men reise til naturen, fotturer, reiser. Se etter muligheten til å flytte mer, og ikke bare fartøyene, men hele organismen vil si til deg "Takk".

Mat til sterke fartøy

For å sikre at fartøyene er elastiske og elastiske, må du spise riktig. Tross alt, ofte fett, salt og stekt mat fører til det faktum at veggene på fartøyene blir tynnere, blir blabby og ikke i stand til å holde formen.

Når du skal lage en diett, forsøk å forlate hurtigmat, hurtigmat, halvfabrikata. Spis mer naturlig mat - ferske grønnsaker og frukt, frokostblandinger, kokt magert kjøtt, meieriprodukter. Gi opp animalsk fett - de tynner veggene på fartøyene. Det er bemerkelsesverdig at de japanske svært sjelden lider av åreknuter. Forskere foreslår at årsaken til dette er deres Middelhavet diett. De spiser ofte fisk og sjømat, olivenolje, belgfrukter og frokostblandinger.

For å forbedre sirkulasjonssystemet og blodstrømmen vil hjelpe vitamin C, som er rikelig i sitrus, hundrosen, currant. Gjør veggene til fartøyene mer fleksible og elastiske vil hjelpe vitamin A, som er rikelig i gulrøtter og aprikoser. Undertrykke dannelsen av kolesterol, bli kvitt aterosklerotiske plakk og redusere risikoen for at blodpropper vil hjelpe vitamin E. Det er veldig mye i forskjellige vegetabilske oljer, nøtter og soya melk.

I tillegg må du være oppmerksom på at bruk av kaffe og sterk te bør utelukkes eller begrenses. Koffein påvirker ikke veggene i blodårene sterkt. Den ødeleggende effekten på karene i hele kroppen er nikotin. Hvis du har problemer med venene, som du vil bli kvitt, må du slutte å røyke.

Folk rettsmidler for å styrke vener på bena

I statskassen av folkevisdom er det mange tips og oppskrifter som vil hjelpe deg med å stoppe sykdommen og gi karene elastisitet.

 1. Kastanjer. Til enhver tid ble folk behandlet for åreknuter ved hjelp av kastanjer. De må samles inn i ung, i grønn prik hud. Fruktene er rene og knuste, legg i en glassflaske, og hell deretter alkohol eller vodka. Kastanjer skal ristes daglig. Etter tre uker vil medisinen være klar. Ta en spiseskje på tom mage. Hvis medisinen er for bitter for deg, legg til litt honning på den.
 2. Kontrastbad. Dette er en flott prosedyre som ikke bare lindrer smerten på slutten av en lang arbeidsdag, men også virkelig styrker veggene på fartøyene. For å gjøre dette, legg deg foran to bassenger - ett med varmt vann, det andre med is. Alternativt, legg bena ned i en beholder og deretter inn i den andre. Et slikt motstridende bad vil føre til at karene tones, de vil alternativt smale eller utvide seg. Dette, ganske bra, trening for blodårer. For større effekt kan du legge til et avkok av mynte til et kaldt vannbad.
 3. Apple cider eddik. Dette verktøyet vil hjelpe, selv om du allerede har konvekse årer. Smør bare de forstørrede delene av blodårene med varm eplecidereddike, og etter et par uker vil du legge merke til at de er litt redusert.
 4. Calendula og kamille. Calendula og kamille lindre hevelse, forbedre blodsirkulasjonen, redusere oppblåsthet av vener. Fra buljongen kan du lage bad - bare slipp føttene inn i en kjølig væske og hold dem der i omtrent en halv time. Dette er et flott verktøy som vil bidra til å berolige tunge og livlige bein på slutten av dagen. Du kan forberede og alkohol tinktur. Grønne eller tørkede planter må helles med alkohol og forlates i 15-20 dager. Etter dette filtreres sammensetningen og tørkes med denne infusjonen om morgenen og om kvelden.
 5. Komprimer hvitløk og smør. Dette er et svært effektivt middel, selv om åreknuter har fått alvorlige former. Med denne komprimeringen kan du redusere de fremspringende kjeglene betydelig på beina dine. For å gjøre dette må hvitløkene rengjøres og hakkes. Bland kjøttet av hvitløk med smør i et 1: 2-forhold. Påfør den tilberedte blandingen på kjeglene, dekk med en film og pakk med en bandasje. La det stå over natten. Hvis du gjør slike prosedyrer regelmessig, vil de gi reelle fordeler.

Åreknuter er en lang prosess. I svært lang tid lider blodkarene ved å gi signaler i form av mindre spirer i enkelte områder av huden. Derfor er behandlingen også ganske lang. Men hvis du viser tålmodighet og vil handle på en omfattende måte, vil resultatet ikke vare lenge.

Hvordan styrke venene og karene på bena

Her er noen nyttige tips og anbefalinger som vil hjelpe deg med å styrke fartøyene og forhindre utvikling av åreknuter.

 1. Legg under bunnen av sengen et par bøker eller andre flate gjenstander, slik at bena dine blir litt hevet under søvn. Dette vil bidra til å forbedre blødningen i kroppen og lindre hevelse i beina.
 2. Se på vekten, ekstra pounds - en ekstra byrde på venene.
 3. Bruk kompresjonstrømper. De tillater ikke at blod samler seg i nedre lemmer. I tillegg holder de elastiske strømpebuksene fartøyene i en tone.
 4. Årsaken til ødem kan være en stor mengde saltforbruk.
 5. Hvis du har brutt patronen til fartøyene, bør du avstå fra å besøke badstuer, bad og badestamper. Høye temperaturer reduserer blodkarets elastisitet. Det er bedre å begrense deg til en kul dusj.
 6. Hvis du fortsatt går i høyhælte sko - dette bør kastes. En høy hæl bryter mot den naturlige posisjonen til ankelen, blodet i denne stillingen stagnerer, og det fører til problemer med venene. Den optimale høyden på den tillatte hælen er 3 cm, maksimum er 5 cm.

Hvis åreknuter har nådd scenen der cyanotisk ødem og åpenbare kjegler langs hele lengden av venen, bør du ikke gi opp kirurgisk inngrep. Dette vil redusere risikoen for blodpropper, noe som kan være dødelig.

Vi har en helse, så ikke behandle ham med forakt. Hvis huden har et lite maske av blåårer - det er et signal om at du fører en feil livsstil. Flere justeringer, som lett kan innføres i det daglige dietten, kan forhindre utviklingen av sykdommen. Spis rett, flytt mer, hold styr på vekt og besøk en lege til tiden - dette er den eneste sjansen til å forhindre åreknuter.

Fem tips om hvordan du styrker fartøyene

Hva er formålet med vaskulær styrking?

Vår helse og velvære er i stor grad avhengig av tilstanden til vårt vaskulære system. Nettverket av kapillærer, vener og arterier gjennomsyrer hele kroppen og gir oksygen til alle organer og vev.

Hvis de jobber dårlig, begynner kroppen å svikte på stedet der oksygen ikke er nok. Hvor stagnasjon begynner, og sykdom oppstår. Blod spyler kontinuerlig kroppens celler, støtter og styrker det uten medisinering. Derfor er det så viktig å være oppmerksom på helsen til det vaskulære systemet. La oss se hva som vil hjelpe oss i dette.

Hva vil hjelpe til med å styrke blodårene?

Styrke kardiovaskulærsystemet og øke elastisiteten i vaskulære vegger vil hjelpe:

 • Balansert næring;
 • Reduksjon av overflødig vekt;
 • Røykeslutt;
 • Avslag på fettstoffer;
 • Fysiske øvelser;
 • Kontrastert vannprosedyrer;
 • Positiv tenkning;
 • medisiner;
 • vitaminer;
 • Vaskulitt rengjøring urter.

Svakheten i fartøyene kan påvises av følgende faktorer:

 • I nesen - blødning. Hvis et stort fartøy blir rammet, kan blødningen være ganske sterk. For å stoppe det, anbefales det å lage en turunda (kegleformet tubule) fra en bandasje, fukte i en løsning av hydrogenperoksid og sett inn i nesen i ti til femten minutter.
 • I hjernen - Svimmelhet, svakhet, tinnitus, alvorlig meteorologisk avhengighet. I dette tilfellet vil en lege konsultasjon være nødvendig.
 • I øynene - skjøthet i kapillærene og rødhet i øyebollet. Vaskulær øyeproblemer kan oppstå med alderen. De manifesteres av tørrhet, rødhet, tretthet og andre ubehagelige symptomer.
 • På ansiktet kan vises forstørrede kapillærer. Et slikt maske indikerer svakheten i veggene deres, men kan være et symptom på en hvilken som helst sykdom. I dette tilfellet er det ikke ute av orden å konsultere en lege.
 • På den ugunstige tilstanden til blodkar og blodårer i ben kan indikere symptomer som følelsesløshet, tretthet, vaskulære stjerner, forstørrede årer.

Å mistenke i seg selv et problem med fartøy er det mulig, hvis du:

 • Hjerteinfarkt;
 • Søvnforstyrrelser;
 • Nummenhet og brenning i håndflatene eller føttene;
 • Sløvhet og døsighet.

Svake blodårer kan forårsake mange sykdommer. Derfor, før du starter behandling, må du finne ut.

Problemer med blodårer kan utløse følgende sykdommer:

 • aterosklerose;
 • Iskemisk hjertesykdom;
 • Hypotensjon og hypertensjon;
 • Varicose sykdom;
 • Flebitt.

Metoder for vaskulær styrking: topp 5 nyttige løsninger

For å opprettholde kardiovaskulærsystemet i en normal tilstand er det mulig ved hjelp av komplekse metoder. Som regel vil en hvilken som helst metode (det være piller, folkemidlene eller vannprosedyrer) ikke gi det riktige resultatet.

 1. Rasjonal ernæring

Hva styrker vaskulasjonen? Hvilke produkter er nyttige? Tilstanden til kroppen vår er sterkt påvirket av vårt matssystem. For å forbedre helsen, må vi spise riktig: bli kvitt søtt, saltet og fett i kostholdet ditt. Hva er bedre å spise?

 • Belgfrukter. Bønner, erter, linser, kikærter har en gunstig effekt på tilstanden til venøs og vaskulært system. Innenfor dem vegetabilsk protein, er vitaminer og mineraler veldig nyttige for fartøyets tilstand.
 • Korn. Bokhvete, havre, hirse inneholder en stor mengde mineraler og vitaminer, som er nyttige for blodårer.
 • Fisk, sjømat, lavfett kylling - En utmerket type nyttig animalsk protein.
 • Grønnsaker, greener. Det er svært viktig at de er til stede i dietten daglig. Fiber, som finnes i disse produktene, fjerner kolesterol og renser blodkarene.
 • Vegetabilske oljer. Solsikke, oliven, linolje er kilder til linolsyre og linolensyrer som styrker og renser karet.

Disse oljene bør ikke brukes til steking, spesielt hvis det er problemer med fartøyene.

 • Te og avkok av rose hofter, fjellaske, hagtorn. Du kan bruke i stedet for vanlig te og legge til en skje med honning.

Disse produktene styrker immuniteten, gir alt og nødvendige næringsstoffer og vitaminer, er et nødvendig "byggemateriale" for kroppens celler.

 1. Fysisk aktivitet

De trener vaskulærveggen, bidrar til å eliminere venøs stasis.

Årene har en tung belastning, og de må tas vare på først. Hva er nyttig for helsen til blodårer og årer og forebygging av åreknuter? Gymnastikk, som inkluderer et sett med øvelser for underkroppen:

 • Squat "plie". Vi blir nøyaktig, beina bredere enn skuldre, føtter vender utover. Gjør sju ufullstendige sit-ups langsomt og jevnt med tre tilnærminger, hvile. Vi sørger for at i kneet går knæledden ikke utover tærens linje.
 • Tren "sykkel". Vi legger seg på teppet, beina bøyer på kneet og simulerer en sykkeltur. Vi utfører syv øvelser med tre tilnærminger.
 • "Gluteal bridge". Vi legger oss ned på gulvet, knærne våre er bøyd, føtter hviler på gulvet. Vi løfter og senker baken, gjør en bro med vekt på skulderbladene og føttene.
 • Øvelse for kapillærer. Legg deg ned på ryggen. Vi løfter de rette bena og armene vertikalt. Rist litt - vibrere føtter og hender. Vi utfører daglig før vi går i seng i flere tilnærminger.
 1. medisiner

Fartøyets vegger kan behandles med vasokonstriktive legemidler:

 • Ascorutin tabletter. I sin sammensetning, vitamin C og P, som er nummer ett vitaminer for vaskulær veggen. Dette stoffet brukes i kompleks terapi for behandling av mange sykdommer. Det er også et forebyggende verktøy.
 • For å øke elastisiteten er stor for vitamin E. Det er i stand til å forhindre dannelsen av kolesterolformasjoner, noe som begrenser karetets lumen.
 • Narkotika fra hagtorn - et klassisk middel for å opprettholde blodkarens helse.
 • Du kan bruke andre stoffer, men bare i henhold til legenes resept.

Legemidler for å styrke kargenes veggen bør anbefales av en lege. Blant et stort utvalg av produkter for blodårer, vil han kunne hente akkurat de som du trenger. Hvis du kontakter en lege, vil han sannsynligvis foreskrive flere medisiner i komplekset.

Moderne medisiner har en god diagnostisk base for vaskulær forskning og et stort utvalg medisiner. De bør tas opp av legen etter undersøkelsen og diagnosen. I hvert tilfelle kan komplisert terapi være nødvendig, så ikke foreskrive medisin selv eller på råd fra venner!

 1. Folkemidlene for fartøy

De kan med hell brukes i vaskulær terapi. Både kapillærene og karene kan påvirkes av folkemidlene. En utmerket terapeutisk effekt har en rekke urter.

De trenger å brygge i form av te:

 • Te laget av blader og bær av solbær. Tørket eller ferskt snitt med vinrær med bær og løv, legg i en tekanne. Hell kokende vann og pakk det med et håndkle. Insister tjue minutter. Drikk femten minutter før måltider, og mellom måltider.
 • Grønn te med melk. Brew te som vanlig, vi insisterer, legger vi til melk. Drikk mellom måltidene. Slik te kan ikke være full før du går i seng, da det har en tonisk effekt.
 • Te fra hasselblader (hassel). En klype tørre blader brygges i en tekanne, vi insisterer vi drikker om dagen.
 • En god effekt blir gjort blandet i like deler rose hofter, hagtorn, arborean ashberry. De trenger å brygge i en tekanne, for å insistere og spise før de spiser. Du kan drikke denne teen i ti dager, og ta en pause. Drikk denne avgiften kan være flere ganger i året.

Også for ekstern bruk, i tilfelle problemer med vener, kan tinkturer og trimminger basert på kastanjehest utarbeides:

 • Tinktur: fem store frukter og 0,5 liter vodka for å insistere tjueen dager.

Ta medisinen på en teskje, fortynn i et halvt glass vann, tre ganger om dagen. Behandlingen utføres i tre uker. Du kan gjenta kurset for fartøy flere ganger i året.

 • Razirka: en liter krukke fylt med kastanjer og hell vodka. Vi insisterer tjueen dager. Smør forsiktig forsynene på bena om natten.
 1. Kontrasterte vannprosedyrer

En utmerket medisin for blodkarets vegger er trening ved hjelp av kulde og varme. Vi styrker fartøyene med kontrasterende vannprosedyrer. Denne metoden er velkjent og brukt av leger siden antikken.
Styrking av kontrastprosedyrer kan utføres som følger:

 • Kontrastprosedyrer for føtter og børster. Vi fyller varmt vann i ett basseng, og i det andre - kaldt vann. Alternativt senker vi føttene i hver av bassengene. Vi starter med varmt vann, og avslutt med kaldt vann. Vi utfører denne prosedyren, som er mest nyttig for kapillærer, hver annen dag. De samme badene gjør for hendene.
 • douche. For føtter er alternativ dousing med varmt og kaldt vann fra kjelen godt. Denne enkle prosedyren styrker fartøyene, toner opp, bidrar til å øke elastisiteten.
 • Kontrastdusj. Begynn dousing fra føttene og avslutt med nakkeområdet. Vi bruker varmt og kaldt vann alternativt. Vi avslutter alltid med kaldt vann.
 • wraps. Et utmerket verktøy for gjenvinning av hele kroppen. Vi pakker oss i et vått, men godt presset ark, på toppen, et ullteppe. Vi dekker oss med et varmt tykt teppe. Selve prosedyren er ikke lett å gjøre - så spør en assistent. Vi ligger i en time. Vi legger på et tørt, varmt undertøy og hvile. Det er godt å drikke urtete eller en drink med ferske bryggede bær av havtorn, sort currant eller askebær.

Disse prosedyrene gjenoppretter normal drift av blodkar og kapillærer i lemmer. De har også en gunstig effekt på hele kroppens vaskulære system. Kald og varme er de beste vennene til blodårene!

Ikke glem å forebygge vaskulær sykdom!

Den inkluderer:

 • Kontrastert vannprosedyrer;
 • Rasjonell ernæring;
 • Gymnastikk øvelser;
 • Positiv tenkning.

Disse enkle rettsmidler vil hjelpe deg med å unngå problemer med blodårene!

I medisinens arsenal er det mange moderne metoder for forskning og diagnose. Ikke nøl med å konsultere en lege for råd. Bruk enhver mulighet til å forbedre og vedlikeholde vaskulær helse.

Les Mer Om Fartøyene