Enn det er mulig å styrke bein på ben eller føtter

Vaskulære sykdommer i føttene - ikke uvanlig i vår tid. Spesielt ofte blir åreknuter diagnostisert i underekstremiteter, som selv ungdommer blir utsatt for. Sykdommen er preget av stagnasjon og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra nedre lemmer. Kvinner er spesielt berørt, noe som forklares av endringen i hormonstatus under graviditet, under mottak av prevensjonsmidler og ved overgangsalder. Det første tegn på svake fartøy er utseendet på føttene til et lilla nett. Senere virker innviklede, fremspringende vener, ødem, kramper, smerte og tyngde i beina.

Hvem er i fare?

Sannsynligheten for å utvikle åreknuter er høyere:

 • hos kvinner;
 • hvis foreldrene lider av åreknuter
 • Hvis du må stå eller sitte lenge;
 • hos personer med overvekt
 • med stillesittende livsstil;
 • hvis du ofte må presse på vanskelig fysisk arbeid, så vel som med kronisk forstoppelse eller kronisk hoste;
 • med genetisk bestemt svakhet i vaskulære vegger og mangler i valvulære apparatet.

Hvordan kan jeg styrke beina på bena?

Styrking blodårer - en lang prosess, sannsynligvis for livet, spesielt hvis det er en forutsetning for utviklingen av kronisk venøs insuffisiens, som manifesterer åreknuter, post-trombotisk sykdom, traumatiske og medfødte misdannelser av årer.

Den mest effektive integrerte tilnærmingen, inkludert bruk av tradisjonell medisin, medisiner, kosthold, trening.

Medisineringsterapi

For å styrke venenees vegger er det mange legemidler, både ekstern og for oral administrering. Disse rettsmidler kan ikke kurere av åreknuter, men de reduserer sykdomsprogresjonen og lindrer ubehagelige symptomer. Venotonics styrker og tonifiserer venøse vegger, lindrer hevelse, eliminerer alvorlighetsgraden, smerter i bena og nattkramper. Vanligvis blir de foreskrevet sammen med antikoagulantia (kardiomagnesium, aspirin), som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av blodpropper.

Fra venotonics er slike preparater spesielt populære:

 1. "Detraleks". Produsert i form av tabletter. Det aktive stoffet er diosmin. Øker elasticiteten til blodårene, reduserer deres uttrekkbarhet, forhindrer stagnasjon av blod, senker permeabiliteten til blodårene.
 2. "Flebodia 600". Produsert i form av tabletter. Det aktive stoffet er diosmin. Legemidlet eliminerer brennende følelse og tyngde i beina. Styrker venøs vegger, forbedrer blodsirkulasjonen, utøver en tonisk effekt på blodårene.

Fra eksterne agenter bruker geler og salver:

 • Lyoton 1000,
 • heparin salve,
 • Trombless,
 • Troxerutin,
 • troksevazin,
 • Venarus,
 • Venoruton.

Eksterne midler lindrer hevelse, smerte og tyngde i beina. Forbedre venøse sirkulasjon, redusere permeabiliteten av celler, har anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper, styrke karveggen utøver protivotrombicheskoe handling.

Folk oppskrifter

Styrke venene vil hjelpe folkemessige rettsmidler som har blitt brukt siden antikken:

 1. Kontrastbad. Klargjør to beholdere - en med en kald, den andre med varmt vann. I kaldt vann legger du til sitronsaft eller mentololje. Dyp bena til midten av shin alternativt i kaldt vann og varmt. Gjør daglig. Ikke glem at fartøyene elsker kulde, så det er ikke anbefalt å ta et varmt bad, det er nyttig å gjøre dousing av føttene med kaldt vann.
 2. Hvis symptomene på åreknuter som allerede er der, kan du tørke det berørte området med en serviett dyppet healing infusjon. For å gjøre det, må du ta en spiseskje tørket urter calendula og kamille, helle et glass med kokende vann, la det brygge, belastning og varme. Du kan hente slik infusjon i karet og sette bena der. Når kjølingen avkjøles, tilsett varmt vann.
 3. Innen en måned, tørk steder med bukende årer av eplecider eddik. Det anbefales å utføre prosedyren 1-3 ganger om dagen.
 4. Det vil bidra til å styrke føttens kar med alkoholtinktur av Kalanchoe. For tilberedning er det nødvendig med friske blader av planten (halvliter potten) og alkohol. Leaves å exfoliate, sett i en liter krukke, hell til toppen med alkohol og la i 10 dager på et mørkt sted. Når det er infundert, tørk de ømme flekkene. Gjør dette om kvelden hver dag. Behandlingen varer i 5 måneder.
 5. Hvitløk med olje. Grind to store hoder og bland godt med smør. Ta bare hvitløk med en hvit peeling. På 1 del hvitløk trenger 2 deler smør. Påfør blandingen om natten på sårene. Topp med cellofanfilm, bandasje og pakk den med et lommetørkle eller skjerf. På morgenen, skyll med såpe og vann.
 6. Avkjøling av gress. Hell det knuste gresset med kokende vann (på en del av gresset - ti deler av vann), insister til kjøling, og drikk en tredje kopp tre ganger om dagen.
 7. Kastanjehest. Tinktur av kastanje lindrer hevelse og reduserer hevelse i venene. Hell alkohol (0,5 L) blomsterstand av planten (50 g). Lukk tett og hold deg i mørket i ti dager. Gjør deg klar og anstrengt tinktur tre ganger om dagen for en spiseskje. Behandlingsplan: en uke å drikke, deretter en uke for å ta en pause.
 8. Et utmerket verktøy for forebygging av åreknuter - isbiter, tilberedt av avkok av urter. Tørk føttene med isbiter daglig etter hverdagen.

diett

Mat bør styres for å styrke veggene i blodårene. For dette er det nødvendig å sikre at alle nødvendige vitaminer kommer inn i kroppen. De viktigste er:

 • Ascorbinsyre (vitamin C). Med åreknuter, mister venene deres elastisitet og er tilbøyelige til å strekke seg. Dette skyldes ødeleggelsen av kollagen. Vitamin C deltar i sin syntese. Per dag skal kroppen få 2,5 mg per kilo kroppsvekt. Spesielt rik på askorbinsyre sitrus, hund rose, svart currant.
 • Vitamin E. Det har antioksidantegenskaper, det forhindrer trombogenese. Hovedkilden til vitamin E er vegetabilsk olje.
 • Vitamin P. For forebygging av åreknuter og ben styrke fartøyene må omfatte produkter menyer som inneholder flavonoider - bioaktive stoffer, som øker tonen i veneveggen, normalisere deres struktur og funksjon, forhindre dannelse av tromber. Vitamin P finnes i grønn, rød pepper, grønn te, sitrus, kirsebær, druer.

I tillegg til vitaminer trenger kroppen mikronæringsstoffer som kalium, kobber, magnesium, sink, mangan. De kan hentes fra grønnsaker og frukt, samt fra nøtter, frokostblandinger, bifflever, sjømat. Som varmebehandling bør velges stewing, baking, matlaging. Det er nødvendig å nekte kaffe eller begrense bruken, ikke å drikke alkoholholdige drikkevarer, krydret eller røkt mat. Det er viktig å redusere inntaket av salt, noe som forsinker kroppens væske. I stedet for melk er det bedre å drikke kefir, yoghurt og gjæret bakmelk. Fra drikkevarer til å foretrekke enkelt vann, grønn te, naturlig juice, fruktdrikker, kompotter.

fysisk trening

Statikk er kontraindisert i kar, de liker dynamikk. I fravær av bevegelse begynner blodet å stagnere i årene. Moderat fysisk aktivitet har den mest fordelaktige effekten på karene i nedre lemmer. Spesielt nyttig er svømming, turgåing, lett løping ikke for lange avstander, sykling, øvelser for shins. Slike øvelser styrker kalvemuskulaturen, noe som bidrar til å forbedre blodstrømmen. Hvis det allerede er tegn på åreknuter, bør programmet diskuteres med den behandlende legen.

For å fjerne ødem og styrke gastrocnemius muskelen, er følgende øvelser nyttige:

 1. bøyer bena i anklene, mens du trenger å trekke sokkene først til deg selv, deretter fra deg selv;
 2. rotasjon av føttene i forskjellige retninger;
 3. løfter seg til tærne fra stående stilling med samtidig løfting av hendene opp, mens du trekker hendene så høyt som mulig, hold deg i denne posisjonen i ti sekunder;
 4. vekselvis gå på tær, deretter på hælene (ca. 5 minutter);
 5. Å stige på sokker og å falle på hælene fra stående stilling, det er derfor nødvendig å lene seg mot en vegghender;
 6. sitter på en stol med ryggen rett og armene ned å rive hælen opp fra gulvet, senk (første tur til å gjøre den høyre foten, deretter til venstre, så begge sammen);
 7. liggende på ryggen, koble bena sammen og trekk sokkene på seg selv, så bort fra seg selv med maksimal belastning på beina.

konklusjon

Åreknuter er en irreversibel prosess, så det er viktig å styrke fartøyene på beina på forhånd for å stoppe sykdomsprogresjonen. For å begynne å gjøre det, er det nødvendig så snart som mulig, ved første tegn på sykdommen, og når du er i risikogruppen selv i fravær av dem, enn senere ligger under kirurgens kniv. Forebygging hjelper om ikke å forhindre, så forsink utviklingen av åreknuter og dens komplikasjoner, samt eliminere symptomer som reduserer livskvaliteten.

Hvordan styrke venene og karene på bena dine: nyttige tips

I menneskekroppen, et stort antall blodårer. Deres hovedoppgave er levering av nødvendige næringsstoffer og oksygen til vevet. Blodkar er over hele kroppen, helt fra toppen til tårene. Men oftest observeres brudd i benområdet, siden det er der at hovedbelastningen er når du går og lengre stående. Åreknuter er en svært vanlig sykdom i dag. I begynnelsen er varicosity skyldes bare en kosmetisk defekt - kvinner er irritert av blå vascular spire på huden. Hvis du ikke tar tiltak, kan sykdommen vokse til mer alvorlige faser - på beinene ser utstående knolls, vil skinnene begynne å svulme, det vil være smerte, tyngde og brennende følelse i bena. Ofte følger varicosity med dannelsen av blodpropper.

Men hvorfor begynner noen mennesker å lide av åreknuter fra en ung alder, mens andre ikke står overfor vaskulære problemer til det svært grå håret? Hva er hemmeligheten til vakre og sunne ben? I risikosonen er folk med mye vekt, så vel som de som har et yrke som er knyttet til et permanent funnet "på føttene" - det vil si frisører, selgere. Det er også bevist at åreknuter er en arvelig sykdom, så hvis foreldrene dine har problemer med blodårene, må du overvåke helsen din mer nøye. I tillegg lider kvinner av veneutvidelse mye oftere, fordi hormonelle forandringer i kroppen under graviditet, overgangsalder, orale prevensiver tynner veggene i karene, noe som gjør dem mindre elastiske. Du er også i fare hvis du er stillesittende.

Medisiner for å styrke beinene i beina

Åreknuter er svært vanskelig å kurere, nesten umulig. Du kan imidlertid redusere eller helt stoppe sykdomsforløpet. For effektive tiltak som skal tas, er det svært viktig å handle i tide. Når du har funnet et fint nett av blålige årer, bør du umiddelbart konsultere en lege. En spesialist som behandler diagnosen og behandlingen av vener kalles en phlebologist. Behandling av blodkar er vanligvis lang, bare på denne måten er det mulig å oppnå reell forbedring.

Vanligvis er effekten av medisiner delt inn i interne og eksterne. Innsiden tar midler som har til formål å styrke veggene i blodkarene, for å øke deres elastisitet. Blant dem er Detraleks, Flebodia, Venoruton, Venolek, Ascorutin, Cavinton. Disse stoffene viser ikke bare veggene på karene, men fjerner også bivirkninger som smerte, brennende, tyngde i beina. I kombinasjon med tabletter foreskrives salver som brukes direkte på problemområdet. De opptrer eksternt på skipets vegger, forkorter dem og lar dem ikke strekke seg for mye. Blant populære og effektive salver kan du merke Heparinsalve, Lyoton, Troxevasin, Venarus, etc.

Husk at selvmedisinering ikke kan gjøres, det er best å spørre en lege for en avtale.

Fysiske øvelser for vaskulær tone

For å få blodkarene tilbake til normal, må de styrkes. Og du kan bare gjøre dette ved hjelp av fysisk aktivitet. Hvis du har en stillesittende jobb, må du finne muligheten til å flytte så mye som mulig. Vi satt en time på datamaskinen - pass på å gå opp og gå langs korridoren, gå ned og klatre trappene, gjør et par enkle øvelser. Stagnasjon av blod i beina er en av hovedbetingelsene for sykdomsutviklingen. Hvis du regelmessig gir bena en last, kan dette unngås. Her er noen effektive øvelser som hjelper deg med å få fartøyene til tonus.

 1. Hvis du setter deg ned, gjør du fra tid til annen. Trekk beina fremover og tegne en sirkel rundt sokkene dine, det vil si vri føttene dine på en eller annen måte.
 2. Stå på gulvet, rull fra hælen til tå og tilbake. Dette er en veldig effektiv øvelse som umiddelbart vil spre stagnerende blod. I tillegg kan det utføres hvor som helst - i køen på buffeen, etter å ha snakket med kolleger, på toalettet.
 3. I flere minutter, gå først på tærne, og deretter på dine hæler.
 4. Hvis du kan ligge ned, trekk sokkene så nær deg selv som mulig, og deretter fra deg selv.
 5. Stå rett, ta ett ben eller den andre tilbake en om gangen. Denne øvelsen tar sikte på å styrke karene i gastrocnemius muskelen.

I tillegg prøver å lete etter muligheter for fysisk aktivitet. Om morgenen, gjør øvelser, om kvelden etter middagen, en tur. På helgen går du ut i naturen og tar ikke bare braziers og kjøtt, men vær sikker på å ta ballen og jage med barna. På en ferie, ikke planlegg for reparasjoner, men reise til naturen, fotturer, reiser. Se etter muligheten til å flytte mer, og ikke bare fartøyene, men hele organismen vil si til deg "Takk".

Mat til sterke fartøy

For å sikre at fartøyene er elastiske og elastiske, må du spise riktig. Tross alt, ofte fett, salt og stekt mat fører til det faktum at veggene på fartøyene blir tynnere, blir blabby og ikke i stand til å holde formen.

Når du skal lage en diett, forsøk å forlate hurtigmat, hurtigmat, halvfabrikata. Spis mer naturlig mat - ferske grønnsaker og frukt, frokostblandinger, kokt magert kjøtt, meieriprodukter. Gi opp animalsk fett - de tynner veggene på fartøyene. Det er bemerkelsesverdig at de japanske svært sjelden lider av åreknuter. Forskere foreslår at årsaken til dette er deres Middelhavet diett. De spiser ofte fisk og sjømat, olivenolje, belgfrukter og frokostblandinger.

For å forbedre sirkulasjonssystemet og blodstrømmen vil hjelpe vitamin C, som er rikelig i sitrus, hundrosen, currant. Gjør veggene til fartøyene mer fleksible og elastiske vil hjelpe vitamin A, som er rikelig i gulrøtter og aprikoser. Undertrykke dannelsen av kolesterol, bli kvitt aterosklerotiske plakk og redusere risikoen for at blodpropper vil hjelpe vitamin E. Det er veldig mye i forskjellige vegetabilske oljer, nøtter og soya melk.

I tillegg må du være oppmerksom på at bruk av kaffe og sterk te bør utelukkes eller begrenses. Koffein påvirker ikke veggene i blodårene sterkt. Den ødeleggende effekten på karene i hele kroppen er nikotin. Hvis du har problemer med venene, som du vil bli kvitt, må du slutte å røyke.

Folk rettsmidler for å styrke vener på bena

I statskassen av folkevisdom er det mange tips og oppskrifter som vil hjelpe deg med å stoppe sykdommen og gi karene elastisitet.

 1. Kastanjer. Til enhver tid ble folk behandlet for åreknuter ved hjelp av kastanjer. De må samles inn i ung, i grønn prik hud. Fruktene er rene og knuste, legg i en glassflaske, og hell deretter alkohol eller vodka. Kastanjer skal ristes daglig. Etter tre uker vil medisinen være klar. Ta en spiseskje på tom mage. Hvis medisinen er for bitter for deg, legg til litt honning på den.
 2. Kontrastbad. Dette er en flott prosedyre som ikke bare lindrer smerten på slutten av en lang arbeidsdag, men også virkelig styrker veggene på fartøyene. For å gjøre dette, legg deg foran to bassenger - ett med varmt vann, det andre med is. Alternativt, legg bena ned i en beholder og deretter inn i den andre. Et slikt motstridende bad vil føre til at karene tones, de vil alternativt smale eller utvide seg. Dette, ganske bra, trening for blodårer. For større effekt kan du legge til et avkok av mynte til et kaldt vannbad.
 3. Apple cider eddik. Dette verktøyet vil hjelpe, selv om du allerede har konvekse årer. Smør bare de forstørrede delene av blodårene med varm eplecidereddike, og etter et par uker vil du legge merke til at de er litt redusert.
 4. Calendula og kamille. Calendula og kamille lindre hevelse, forbedre blodsirkulasjonen, redusere oppblåsthet av vener. Fra buljongen kan du lage bad - bare slipp føttene inn i en kjølig væske og hold dem der i omtrent en halv time. Dette er et flott verktøy som vil bidra til å berolige tunge og livlige bein på slutten av dagen. Du kan forberede og alkohol tinktur. Grønne eller tørkede planter må helles med alkohol og forlates i 15-20 dager. Etter dette filtreres sammensetningen og tørkes med denne infusjonen om morgenen og om kvelden.
 5. Komprimer hvitløk og smør. Dette er et svært effektivt middel, selv om åreknuter har fått alvorlige former. Med denne komprimeringen kan du redusere de fremspringende kjeglene betydelig på beina dine. For å gjøre dette må hvitløkene rengjøres og hakkes. Bland kjøttet av hvitløk med smør i et 1: 2-forhold. Påfør den tilberedte blandingen på kjeglene, dekk med en film og pakk med en bandasje. La det stå over natten. Hvis du gjør slike prosedyrer regelmessig, vil de gi reelle fordeler.

Åreknuter er en lang prosess. I svært lang tid lider blodkarene ved å gi signaler i form av mindre spirer i enkelte områder av huden. Derfor er behandlingen også ganske lang. Men hvis du viser tålmodighet og vil handle på en omfattende måte, vil resultatet ikke vare lenge.

Hvordan styrke venene og karene på bena

Her er noen nyttige tips og anbefalinger som vil hjelpe deg med å styrke fartøyene og forhindre utvikling av åreknuter.

 1. Legg under bunnen av sengen et par bøker eller andre flate gjenstander, slik at bena dine blir litt hevet under søvn. Dette vil bidra til å forbedre blødningen i kroppen og lindre hevelse i beina.
 2. Se på vekten, ekstra pounds - en ekstra byrde på venene.
 3. Bruk kompresjonstrømper. De tillater ikke at blod samler seg i nedre lemmer. I tillegg holder de elastiske strømpebuksene fartøyene i en tone.
 4. Årsaken til ødem kan være en stor mengde saltforbruk.
 5. Hvis du har brutt patronen til fartøyene, bør du avstå fra å besøke badstuer, bad og badestamper. Høye temperaturer reduserer blodkarets elastisitet. Det er bedre å begrense deg til en kul dusj.
 6. Hvis du fortsatt går i høyhælte sko - dette bør kastes. En høy hæl bryter mot den naturlige posisjonen til ankelen, blodet i denne stillingen stagnerer, og det fører til problemer med venene. Den optimale høyden på den tillatte hælen er 3 cm, maksimum er 5 cm.

Hvis åreknuter har nådd scenen der cyanotisk ødem og åpenbare kjegler langs hele lengden av venen, bør du ikke gi opp kirurgisk inngrep. Dette vil redusere risikoen for blodpropper, noe som kan være dødelig.

Vi har en helse, så ikke behandle ham med forakt. Hvis huden har et lite maske av blåårer - det er et signal om at du fører en feil livsstil. Flere justeringer, som lett kan innføres i det daglige dietten, kan forhindre utviklingen av sykdommen. Spis rett, flytt mer, hold styr på vekt og besøk en lege til tiden - dette er den eneste sjansen til å forhindre åreknuter.

De mest effektive måtene å styrke vener og kar på bena

Sykdommer i vener og Karene i benene er nå et alvorlig problem, noe som fører til stagnasjon av blodet og beslektede sykdommer så som åreknuter og venøs trombose. Komplikasjoner fra åreknuter er farlige for menneskeliv, så alle må vite hvordan å styrke vener og kar på bena for å forhindre sykdommenes fremvekst.

Hva er skadelig for årer og blodårer

Folk tenker ikke engang på hvor mye deres vaner og avhengighet kan påvirke helsen til blodårene og blodårene negativt. Faktorer av utvikling av åreknuter og venøs trombose inkluderer:

1. En stillesittende livsstil

Bevegelsen er livet. Mangelen på motoraktivitet kan føre til det faktum at tonen i karene er svekket og blodstasis blir dannet. Derfor står du ikke lenge og sitter eller står i en stilling. Også til å knuse venene fører alle en kjent posisjon "lotus" og "fot til fots", så det er tilrådelig å forlate dem.

2. Høye belastninger

Bruk av tunge poser, poser og gjenstander, samt overdreven fysisk anstrengelse, forårsaker ekstra trykk på blodkarene, noe som fører til en forverring i helse. Derfor bør bruk av motorsport og vektløfting gjennomføres nøye og under tilsyn av en lege.

3. dårlige vaner

Tobaksrøyking er årsaken til redusert elastisitet i blodårene. Toksiner, tjære, nikotin går raskt inn i blodet og har en ødeleggende effekt på karenees vegger.

4. Feil matvaner

Bruken av en stor mengde fett- og kalorimat kan føre til overvekt, noe som i sin sak vil forårsake for mye belastning på beina.

5. Klær og sko er ikke i størrelse

Gum på strømpebukser, stramme bukser, tett korsett - grunner til klemning av vener på beina. Høy hæl hindrer foten naturlig i inngrep, og derfor er det en ankel blokkering, dårlig sirkulasjon, og som en konsekvens - svelling av anklene og kalver.

6. Høye temperaturer

Lang soling, badstue, solarium, bad-negativt påvirker helsen til årene. Ved eksponering for høy temperatur oppstår ekspansjonen, elastisiteten minker og utviklingen av varicose dannes.

Til tross for at massasje er nyttig, kan overdreven infatuasjon forårsake blåmerker og vaskulære stjerner. Derfor bør man ikke ofte besøke økter av anti-cellulitt, ruller og vakuummassasje.

Åreknuter - er ikke bare et estetisk problem, som ødelegger utseendet på føttene, men også fysiologisk, som fører til trofiske sår, betennelser, indre blødninger.

I en sunn person, er risikoen for sykdommen redusert, så det må tas vare på å styrke vener og kar. Styrking av blodkarets vegger er en kompleks prosess som krever en forsiktig tilnærming, ikke bare for å tilpasse livsstilen, men også næring, samt forebyggende tiltak.

Sunn ernæring for å styrke venene og karene på bena

Riktig ernæring tar en nøkkelposisjon i å styrke kapillærene og karene på bena. Lag de mest sterke årene med spesialisert diett. Det er best å følge en bestemt diett for forebygging av hjertesykdom og blodårer. For å styrke veggene i blodkarene, for å utelukke problemer med trofisk vev, er det nødvendig å holde seg til følgende matvarer:

 1. Salat og krydret urter. Hver dag må folk spise grønne grønnsaker og grønnsaker, da de er rike på C-vitamin og kalium, som er ansvarlig for styrken av veggene i arteriene og årene.
 2. Bønne kulturer. Forhindre dannelsen av kolesterolplakk i karene, redusere deres innsnevring og skjøthet vil hjelpe proteinet i disse kulturer. For elastisitet av bindevev daglig i kostholdet bør være tilstede retter fra erter, bønner og så videre.
 3. Te og kaffe skal si "Nei" og avkok av medisinske bær - "Ja". Styrken i venøsystemet er nytte av antioksidanter, som finnes i bær og frukt. Decoctions av chokeberry, drue, hund rose, svisker bør erstatte vanlig te og kaffe i løpet av dagen.
 4. Meieriprodukter. Lett assimilerte proteiner og fett av fete osttyper har en gunstig effekt på kroppens tilstand og sirkulasjonssystemet.
 5. Fettmette syrer. Produkter som inneholder en høy prosentandel av fettmettede syrer må være til stede hver dag i det menneskelige kostholdet. Oceanic fisk av fett utvalg, sjømat, vegetabilsk olje, nøtter er kilder til helse. Hvis en slik diett anses dyr, kan det mest kostnadseffektive alternativet for forebygging av vaskulære og venøse sykdommer registreres daglig konsum av 1 ss olivenolje.
 6. Sopp. De kan ikke klassifiseres som planter eller dyr - de lever i henhold til sine egne spesielle lover og er rangert som et eget rike av biologiske arter. Hittil er sopp ikke bare brukt i kulinarisk kunst, men også i medisin. Det er enda en spesiell retning i behandling av sykdommer ved hjelp av sopp (fungoterapi). De betraktes som et kaloriprodukt, men til tross for dette - rike på fiber, mineraler, vitaminer, umettede fettsyrer og protein. Derfor, flere ganger i uken vil det være nyttig å legge til sopp til kostholdet ditt.
 7. Kakao og sjokolade. Tilstanden av kardiovaskulærsystemet og nivået av kolesterol er positivt påvirket av kakao og bitter sjokolade. Men ikke spis søte og fete karakterer av sjokolade, for i dette tilfellet vil det ikke gi bra, men tværtimot vil det skade.

Medisinsk behandling av sykdommer i årer og kar

Det moderne markedet for medisiner tilbyr et bredt spekter av kremer, salver og vitaminer for å styrke blodårene og blodårene. Slike rusmidler bidrar til å bekjempe betennelse og ødem, eliminere følelsen av tyngde i beina og smerte, bidra til å forbedre venøs sirkulasjon og redusere risikoen for trombose.

Å forbedre venesystemet leger anbefaler bruk av kremer, fenylbutazon, Troxevasin, Lioton 1000 Venoruton, heparin salve, og andre. Blant de mest populære av tabletter i søknaden anses Phlebodia 600 og Detralaks.

Behandling for varicosis Varius

Den nyeste utviklingen av russiske spesialister, har den raskeste effekten - etter 1-2 kurs er det betydelige forbedringer, selv i avansert stadium av åreknuter. Formelen er basert på innfødte planteekstrakter, og er derfor dispensert uten legeens resept. Å skaffe et stoff med en lignende sterkvirkende effekt uten resept er vanligvis umulig.

Du kan kjøpe et rabattert produkt på det offisielle nettstedet >>>

Les legens mening om stoffet Les >>>

Medikamentet "Flebodia 600" til en pris flere ganger billigere, til tross for at dens innvirkning på det vaskulære systemet er nesten det samme. I dette tilfellet har tabletter en god analgetisk effekt.

I apotekskjeder blir stoffet "Troxerutin" ofte spurt. Det hjelper i kampen mot puffiness.

Legemidlet "Venoruton" kan kjøpes både i form av kapsler, og i form av en krem. Det har en positiv effekt ikke bare på eliminering av varicose sykdommer, men bidrar også til å bekjempe andre vaskulære patologier.

For å styrke beinene på beina, i tillegg til de ovennevnte verktøyene, kan du bruke en kremvoks "Sunn", hovedkomponenten som er produktet av biernes liv. Det bidrar til å styrke veggene i blodårene, forhindrer dannelsen av symptomer på åreknuter. I tillegg, i motsetning til mange andre stoffer, anses det som det mest hypoallergene.

Fysiske øvelser for å forbedre tilstanden til vener og kar

Statiske øvelser er kontraindisert i kar, for dem er det dynamiske komplekset best egnet. Hvis en person fører en stillesittende livsstil, begynner blodet i blodårene å stagnere. I denne forbindelse er det nødvendig å gi kroppen moderat fysisk aktivitet. For disse formål er det perfekt:

 • svømme~~POS=TRUNC
 • Enkel kjører for korte avstander
 • syklus racing

Disse øvelsene vil bidra til å forbedre blodstrømmen og styrke kalvemuskulaturen.

Hvis beina allerede har sporet problemer med årer og kar, må programmet for fysiske øvelser nødvendigvis avtales med legen.

For å fjerne ødemet og styrke kalvemuskulaturen, er det nyttig å utføre følgende fysiske øvelser:

1. Du må ligge på ryggen. Koble bena sammen, så, så mye som mulig å strekke bena, må du trekke sokkene først til deg selv, og deretter fra deg selv.

2. Ligger eller sitter, kan du rotere føttene først i en, og deretter i den andre retningen. Hvis arbeidet er stillesittende, vil det fra tid til annen være nyttig å strekke beina fremover og tegne sirkler med sokker.

3. Alternativt å gå fra hælen til sokken vil perfekt bidra til å styrke musklene.

4. Det er nødvendig å sitte på en stol. Ryggen skal være rett, og hendene senkes. I denne stillingen må du rive og senke dine hæler. For å utføre øvelsen må du først venstre, deretter til høyre, og deretter med begge føttene sammen.

5. Denne øvelsen må gjøres huk. I denne stillingen må du ta noen få skritt rundt i rommet. Det er tilrådelig å inkludere en slik øvelse i morgenøvelsene, siden det vil bidra til å eliminere all stagnasjon som har dannet seg over natten.

I tillegg må du prøve om dagen for å se etter mulighet for bevegelse. Om morgenen ikke glem å lade, og før du går til sengs - for en enkel tur. Helgen er best å tilbringe utflukter til naturen (trenger ikke å ta en shish kebab og brazier, bare ta en ball med ham og jage ham med barnet). Med en aktiv livsstil, ikke bare blodårer og blodårer, men hele kroppen vil takke god helse og humør.

Øvelser for gravide kvinner

Kvinner i svangerskapet og etter fødselen har ofte et brudd på sirkulasjonen i bena, noe som er uttrykt ved hevelse, skarpe krampeformer, åreknuter.

Hvis kroppen til en kvinne er utsatt for ødem, anbefales det i dette tilfellet å avlaste bena flere ganger om dagen. For å gjøre dette, ligg på ryggen og løft beina over hodet ditt. Og i denne stillingen er det nødvendig å holde seg i 10-15 minutter. I tillegg bekjemper den perfekt svulmene på bassenget. Svømming vil ikke bare bidra til å overvinne hevelse, men vil også gi en fantastisk følelse av lyshet og vektløshet, og vil også styrke leddbåndene.

Også, gravide kvinner vil dra nytte av yoga og turgåing.

Det er verdt å huske, hvis en gravid kvinne bruker mye væske, holder seg til en feil diett, vil ingen okkupasjon bidra til å takle sykdommen.

Tradisjonelle healere anbefaler

En haug med folkemessig visdom inneholder et stort antall oppskrifter og tips som vil ha en gunstig effekt på eliminering av sykdommen og gi til karene og blodårene.

1. Tranebær. Denne mirakelber hjelper ikke bare med å kurere, men også for å styrke venene.

For forberedelse av tranebær infusjon er det nødvendig:

 • - tranebær bank 1 liter
 • rødbete 500 gram
 • svart radise 500 gram
 • alkohol 30% 0,5 liter
 • 3 liters bokser

Alle ingrediensene må føres gjennom en kjøttkvern eller revet, deretter grundig blandet. Den resulterende massen skal overføres til en krukke og helles med alkohol 30%, deretter forsiktig lukket, innpakket i en tett klut og fjernet i 14 dager på et mørkt sted. Etter 2 uker skal tranebær infusjonen filtreres og helles i en annen krukke. Den mottatte infusjonen skal rengjøres på et kaldt sted og daglig før en frokost for å akseptere 30 ml.

1. Yarrow. Det er et utmerket middel for kampen mot ødem og vaskulær styrke. Det bør være forberedt på denne måten: 2 spiseskjeer kryp skal fylles med 0,5 liter varmt kokt vann. La stå i 10 minutter og ta 100 ml, flere ganger om dagen.

2. Tomater. Styrke fartøyene ikke rødt, men grønne tomater. Hvis en avrundet tomat påføres oppblåste årer i løpet av året for natten, vil støtene på beina løses.

3. Apple cider eddik. Det vil fungere bra selv om venene allerede er synlige. Påfør det ganske enkelt: Smør bare de hovne venene med en varm løsning av eplecidereddike, og etter noen uker vil resultatet bli merkbart.

4. Kontrastdusj. Dette er et utmerket verktøy, ikke bare for å bekjempe smertefulle opplevelser, men også en reell mulighet til å styrke veggene i blodårene. Alternativt må du vaske deg først med varmt vann og deretter med kaldt vann. Det er mulig å herde hele kroppen på denne måten, og gjør bare fotbad. For dette er det nødvendig å ta 2 bassenger (ett med kaldt vann og en annen med varmt vann) og igjen senke bena. For den beste effekten kan du legge til en myntebuljong til kaldt vann.

Forebyggende tiltak for å styrke

Forebygging av venøs og vaskulær sykdom er ikke mindre viktig enn behandling. Det er veldig viktig å innse at åreknuter ikke er et kosmetisk problem, men en harbinger av alvorlige sykdommer. Som du vet, er sykdommen bedre forhindret enn behandlet. Derfor må du ikke glemme viktige forebyggende tiltak:

 1. Det er nødvendig å unngå ubehagelige sko og høye hæler.
 2. Det er nødvendig å utføre daglig trening, bortsett fra tung belastning.
 3. Hvis det er en mulighet i løpet av dagen å løfte bena opp, ligge på ryggen, er det verdt å gjøre det.
 4. Du bør overvåke diett og vekt.
 5. Daglig start dagen din helst med en kontrastdusj.
 6. Vær mindre nervøs.

Hvis du følger anbefalingene, ikke glem profylakse, da vil problemer med blodårer og blodårer ikke ha et sted i livet.

Tror du fortsatt at det er vanskelig å kvitte seg med varicose raskt?

Den begynnende fasen av sykdommen kan forårsake irreversible effekter, for eksempel: gangren, blodinfeksjon. Ofte kan en persons liv med en avansert scene bli frelst bare ved amputasjon av lemmen.

I intet tilfelle bør du starte sykdommen!

Vi anbefaler at du leser artikkelen av leder av Phlebology Institute of Health Ministry of Russian Federation, doktor i medisinske vitenskapen i Russland Viktor Mikhailovich Semenov.

Styrke beinene på beina som alltid hjulpet hvitløk

Brudd på blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter er observert i dag ikke bare hos eldre, men også hos svært unge mennesker. Stagnasjon av blod i beinene på beina og brudd på venøs utstrømning fører ofte til utseende av karakteristiske stjerner og åreknuter. Forutsetninger for denne sykdommen er: Overvekt, stillesittende livsstil, hypertensjon, svakhet og utilstrekkelig elastisitet i venene og arteriene.

I tilfelle av åreknuter i nedre ekstremiteter, oppstår svingete fremspring av blå farge, smerte, tyngde, hevelse, kramper. Spesielt farlig er utseendet på blodpropper. Behandling av vener i nedre ekstremiteter av både tradisjonell og folkemedisin er primært rettet mot å akselerere blodstrømmen, forhindre dannelse av blodpropper, styrke veggene. For å beskytte føttene mot sykdommen, vil vi bruke råd og oppskrifter av healere. De tilbyr oss folkemessige rettsmidler som vil bidra til å rense, styrke karene, øke elastisiteten og gi mat.

Hvordan behandler du benkre i hjemmet?

1. Cure og styrke vener på bena en slik oppskrift. Ta en full liters boks med tranebær, 500 gram rødbeter (rød) og så mye svart reddik. Alle ingrediensene går gjennom en kjøttkvern eller tinder grønnsaker på et rifler. Jordkomponenter kombineres og blandes deretter. Masse satt i en tre-liters krukke og hell 30% alkohol. Det vil ta - 0,5 liter.

Deretter bør boksen lukkes med et lokk, bundet med en tett klut og legges i 2 uker på et mørkt sted. Etter at tiden er gått, skal produktet filtreres, helles i en ren krukke og plasseres på et kaldt sted. Hver morgen må du ta inne 30 minutter før du spiser 30 ml av dette stoffet.

I artikkelen Folkemidlene for behandling av vaskulære stjerner er de mest effektive oppskrifter beskrevet som vil bidra til å unngå varicose i de tidlige stadiene.

2. Vil fjerne hevelse i beina, styrke karbens infusjon av karve. Det er tilberedt på denne måten: To spiseskjeer av råmateriale helles i 0,5 liter kokende vann. Ta 100 milliliter tre ganger om dagen.

3. For varicose leg sykdom, anbefales en humle oppskrift. Det er nødvendig å ta en skje med humlekegler og hell dem 250 ml kokende vann. Hold sammensetningen på et vannbad, og så kan du ta det. Måten å bruke dette på: ett glass før måltider. Fra denne buljongen kan du lage lotioner på blodårene før sengen. Resultatet av behandlingen vil ikke få deg til å vente lenge og vil gi deg merkbare forbedringer.

4. Et effektivt middel for behandling av benkar er en blanding av hvitløk og olje. Du bør ta to store hvitløkhoder (med hvite skaller!), Rengjør dem og slip dem med kjøttkvern eller garlick.

Til denne massen legger du til 2 deler hjemmelaget smør, bland det grundig og bruk deretter om natten til de konvekse, syke venene. Ovenfor må denne blandingen festes med cellofanfilm, bandasje og skjerf. I morgen blir massen skyllet av med varmt vann og såpe og bruk varme strømpebukser eller bukser.

5. Styr årene av grønne tomater. Legene anbefaler at skiver av denne grønnsaken binder om natten til de hovne årene. Hvis du gjør dette i omtrent et år, vil støtene løse opp og gå bort.

6. Helbreder seg vel i muskler i muskler. Det stimulerer blodsirkulasjonen, toner og beroliger smerter i bena. En skje med nøtterpulver strømmes med 250 gram kokende vann, honning tilsettes og får bratte i ca 20-30 minutter. Hvordan du bruker: Et glass infusjon er full daglig hver halvtime før et måltid, og deretter et glass - 1,5-2 timer etter frokosten.

7. Utmerket opprettholde tonen og styrke veggene på fartøyene furu nøtter. Det er nok å spise en håndfull nukleoli om dagen. Og avkoker av nåler bidrar til rensing og redusering av blodpropper. Venene i bena vil bli mer fleksibel, dersom man tar en halv kopp en dag dette betyr: en skje åler helle 250 ml kokende vann og satt i 20 minutter i et vannbad. Deretter spenne og ta en varm form.

8. Det vil helbrede smerte og tyngde i beina, redusere åreknuter, styrke veggene til fartøyene folkemedhjelp fra Kalanchoe. Det vil ta en halv liter boks med friske planteløv. De må knuses, legg i en liter krukke og hell den til toppen med alkohol.

En uke, og enda bedre - to, midlene skal infunderes. Hver natt må du smøre føttene med en Kalanchoe-tinktur. Behandlingsforløpet varer opptil 5 måneder.

9. Perfekt lindrer smerte, hevelse og toner overflaten kapillær potet maske. Det skal gni på en liten rist noen poteter og legge masse på de dilaterte og hovne årene.

10. Du kan lage en salve fra en løvetann. Det vil ta roten av planten, som må sveises til en myk tilstand og mashed. Deretter tilsettes vegetabilsk olje, og helst svinekjøttet. Rør godt og bruk denne blandingen til de syke bena for hele natten.

11. Styr veggene, reduser hevelse og hevelse i hestekastanens vener. Det tar 50 gram tørrblomstrer som fylles med 500 ml alkohol og får bratte i 10 dager. Klar tinktur bør konsumeres på en spiseskje tre ganger om dagen. Behandlingsplan: en uke etter to.

Til sirkulasjonssystemet i beina våre som fungerer uten feil, er det nødvendig å forstå at den forskjellige strukturen i arterier og årer fører til gode tilnærminger til forebygging av vaskulære patologier. Gjennomgangen av arterier sikrer riktig ernæring, overholdelse av drikkeregimet og bekymring for myokardiums effektive arbeid.

Wien trenger også en mer grundig "tilbaketrekking". Den viktigste rollen er spilt av fysisk aktivitet, som forhindrer stagnasjon av blod i karene og dannelsen av et vaskulært nettverk. Du kan også bruke ulike folkemedisiner basert på medisinske planter (hestekastanje, Kalanchoe, løvetann, calendula).

fysisk trening

Det er veldig nyttig å gjøre en slik øvelse for å styrke karene til de nedre ekstremiteter. Du må stå 60 ganger på tærne, og deretter slippe skarpt på dine hæler. Denne øvelsen er nyttig for å utføre minst tre ganger om dagen.

For å styrke beinene på beina er det nyttig å gå. I dette tilfellet er blodet mettet med oksygen og eliminerer veggene i arteriene fra skadelige forekomster.

Det er nødvendig å bruke bygg-, bokhvete- og havregrøt, der det er nyttig å legge til tørkede frukter, spesielt tørkede aprikoser, rosiner og svisker. Ikke glem å bruke C-vitamin, det styrker ikke bare blodårene, men hjelper også med å løse farlige akkumuleringer på veggene sine.

Styrking av beina på bena

Vaskulære sykdommer er ganske vanlig i dag. Disse patologiene er preget av et brudd på venøs strøm og blodstasis. Sykdommer, som regel, utvikler seg raskt og er vanskelig å behandle. For å unngå ubehagelige symptomer, er det nødvendig å opprettholde tonen i kapillærene. Hvordan styrke venene og karene på bena?

Sunn mat

Prinsippet om et sunt kosthold er enkelt. Fra menyen er det nødvendig å utelukke animalsk fett, konserveringsmidler og alkoholholdige drikker. Minimere bruken av fete varianter av kjøtt, halvfabrikata, melprodukter, røkt og krydret mat, sterk kaffe og te. Disse produktene er de viktigste vaskulære fiender. Hvilke produkter styrker veggene i kapillærene? Grunnlaget for dietten er sjømat, fisk, frokostblandinger og belgfrukter. Et uunnværlig produkt for å styrke blodårene er soya. Den inneholder nyttige mikroelementer og forbindelser som kreves av kroppen. Soya rydder også blodkarene av kolesterol.

Et bestemt kosthold - utmerket forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet

Nyttig er også vegetabilske produkter: hvitløk, løk, aubergine og agurk. De tømmer venene fra fete akkumuleringer og forhindrer skjøtheten av karenees vegger. Av fersk frukt bør være foretrukket sitrus. Nyttig er også svart og røde bønner, fjellaske. Hvis det ikke er mulig å legge til frisk frukt i kostholdet, kan de erstattes med avkok av rosen hofter eller fjellaske, grønn te. For å styrke de svake veggene kan du spise naturlig honning, nøtter eller kandisert frukt.

Hvordan styrke karene på bena? Spesiell oppmerksomhet bør gis til vitaminer. For å opprettholde tonen i venene i dietten, skal du skrive inn:

 • Vitamin C (gjenoppretter blodsirkulasjonen, inneholdt i sitrus, svart currant, epler, greener, kål og tomater);
 • vitamin A (gir fartøyets elastisitet og gunstig påvirker tilstanden til fartøyene, finnes i leveren, melk, eggeplomme, gulrøtter, gresskar, tomater og aprikoser);
 • vitamin E (fjerner kolesterol, eliminerer aterosklerotiske plakk, forhindrer trombose, finnes i belgfrukter, soya og melk);
 • vitamin B (deltar i blodprosessprosessene, finnes i eggeplommer, lever og frokostblandinger);

Produkter med høyt innhold av fettmettede syrer

 • vitamin K (har antihemoragisk effekt, finnes i grønnsak og grønnsaker);
 • vitamin PP (har en sterk hypolipidemisk effekt, finnes i korn, rødbeter og belgfrukter).

Men for å styrke veggene i blodkar bare ved riktig og sunn ernæring kan det ikke. Behandling innebærer en integrert tilnærming. Det er bevist at årer som dynamikk. Personer med lav aktiv livsstil er mer utsatt for vaskulær sykdom.

fysisk trening

Moderat fysisk aktivitet anses å være nyttig for fartøyer. For å styrke venenees vegger og forbedre blodstrømmen, kan du gå inn for å svømme, løpe, sykle eller gjøre enkle hjemmeøvelser. Læringsprogrammet er valgt av legen individuelt.

Sutra, uten å komme seg ut av sengen, kan du gjøre noen enkle bevegelser. Trekk sokkene mot deg, og hell dem i motsatt retning. Gjør noen runde bevegelser av føttene først til den ene siden, og deretter til den andre. Gjenta hver bevegelse 4-5 ganger. Disse enkle øvelsene gjør det enkelt å komme seg ut av sengen og ikke føle ubehag.

For å sikre at venene på de nedre ekstremiteter alltid forblir i utmerket tonus, og bindevevet til veggene i karene er elastisk og sterk, er det mulig å utføre terapeutisk gymnastikk

Terapeutiske øvelser for å styrke kapillærene inkluderer:

 • mahi;
 • sirkulære bevegelser av føttene;
 • ruller fra hæl til tå.

Start gymnastikk med knep. Spre benene til skulderbredden. Knytte til bekkenet ligger på samme linje med gulvet. Ikke glem å puste. Ved utånding, knebøy og ved innånding, går tilbake til startposisjon. Antall repetisjoner er 10. Hvis øvelsen er enkel, kan antall repetisjoner økes til 15-20.

Makhi føtter blir best utført nær veggen, dette vil bidra til å holde balansen. Ikke gjør for plutselige bevegelser. Gjenta svingene fremover, bakover og sidelengs 5 ​​ganger per fot. For å utføre rotasjonsbevegelser med foten trenger du en stol. Lene med en hånd bak stolens bakside. Hev ett ben og ta det til siden. Gjenta rotasjonsøvelsene først med klokken, og deretter bakover. Gjenta disse bevegelsene med den andre foten. Å avslutte terapeutisk gymnastikk følger trening - ruller fra en sokk på en hæl.

Øvelse ikke bare effektivt oppvarmer fotens muskler, men normaliserer også trofismen til de dype lagene av vev

Med regelmessig ytelse av gymnastikk, aktiveres prosesser for blodtilførsel i underdelene. Terapeutiske øvelser kan utføres i forbindelse med en massasje eller vannprosedyrer. For å forbedre blodstrømmen i bena vil det også hjelpe kompresjonsundertøy og elastiske bandasjer. Graden av kompresjon er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

medisinering

Hvordan styrke venene og karene på bena? For å styrke årer, foreskriver legene generiske og aktuelle stoffer. De vanligste er tabletter:

Antikoagulanter har anti-edematøs og smertestillende effekt. Denne gruppen medikamenter inkluderer "Aspirin" og "Cardiomagnolo". De forhindrer blodplater i å kollapse og forhindre forekomst av blodpropper. Venotonics har en anti-inflammatorisk egenskap. De øker tonen i vaskulære strukturer og reduserer deres utvidbarhet. Denne gruppen medikamenter inkluderer "Flebodia 600", "Detralex" og "Venarus". De forbedrer lymfestrømmen og forhindrer stagnasjon av blod. For å forbedre trofismen av vev, er "Ascorutin" foreskrevet. Takket være innholdet av rutin og askorbinsyre, reduserer stoffet hevelse og betennelse.

Hvis profylakse ikke gir et positivt resultat, eller sykdommen er i et seriøst utviklingsstadium, så inkluderer leger i kampen mot helse spesielle medisiner

Selvmedisinering er livstruende. Alle midler som styrker venene bør foreskrives av den behandlende legen avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og de individuelle egenskapene til organismen. Legemidler tas av kurs. Avbryt kurset kan ikke være, ellers vil behandlingen ikke gi det ønskede resultatet.

Styrking av vener og kar kan utføres ved hjelp av kremer eller salver. Denne oppgaven håndteres av "Heparin Ointment". Det forbedrer mikrosirkulasjonen, løser tromber og forhindrer utseendet til nye. Av de eksterne midlene brukes også "Troxevasin", "Troxerutin", "Lyoton". Disse stoffene reduserer forlengelsen av vener, styrker karene på beina, har en antitrombotisk og antiinflammatorisk effekt. Påfør salve på en tørr og ren hud, ellers hindrer fuktighet inntrengning av aktive stoffer i vevet. Påfør salve 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er lang.

Alternativ medisin

For å støtte båtene på bena i en tone i et tidlig stadium av sykdommen, kan det være hjemme. Enn å styrke fartøy på ben eller fot? I folkemedisin for terapeutiske og profylaktiske formål er det brukt:

Infusjon av karve, et utmerket verktøy for å styrke blodkar

En yarrow vil bidra til å fjerne puffiness og styrke venøse vegger. For å forberede produktet, 2 ss. l. tørre urter og 250 ml kokende vann. Hell gryten med vann og deksel. Drikkene skal stå i 30-40 minutter. Ferdig infusjonsstamme gjennom en sigte og ta til rette for 100 ml to ganger om dagen.

På et tidlig stadium av åreknuter i nedre ekstremiteter, anses en agent basert på humle som effektiv. Hell 200 ml vann 1-1,5 ss. l. humlekegler. Legg beholderen på et vannbad og brøt innholdet til koking. Ferdiggjørende kjøttkraft kan bli full på 100 ml per dag eller brukt som en lotion.

Et godt resultat er behandlingen av hvitløk. For å forberede produktet trenger du to store hvitløkhoder. Skal og slip hvitløk gjennom hvitløk. Bland deretter blandingen i like grad med smør. Påfør den oppnådde salven til de utbulende årene. Toppdeksel med matfilm, fikse det med en bandasje. Hold kompressen rundt 4-5 timer.

Behandling og styrking av blodkar hjemme kan gjøres med muskatnøtt. Det toner og beroliger smerte i bena, og forbedrer også blodsirkulasjonen i bena. Bland 1 ts. pulver med 1 ss. l. honning. Hell en blanding av 200 ml kokende vann. Drikk varm infusjon en gang om dagen.

En agent fra hestkastanje anses å være effektiv. For å gjøre det trenger du 50 gram tørre blomsterstand og 250 ml alkohol. Hell kastanje med alkohol og legg tinkturen på et mørkt og varmt sted i 10 dager. Drikk ferdigproduktet til 1 ss. l. tre ganger om dagen.

Uavhengig av sykdomsstadiet, hjemme kan du lage kontrastrike bad. Forhell i en beholder med kaldt vann, og den andre varm. Fartøy liker ikke varmt vann, så hvis vannet i den andre beholderen er for varmt, vil smerten i beina øke. Du kan legge til litt sitronsaft eller et par dråper mentololje til kaldt vann. Dyp føttene først i en beholder, og etter 10-15 sekunder - inn i den andre. Gjenta denne prosedyren bør være hver dag før du går i seng. Etter denne prosedyren forsvinner tyngde og smerte i beina. Før du legger deg til sengs, kan du også tørke de sykeområdene med avkok av kamille, St. John's wort og marigold eller eple cider eddik.

For å støtte beinene i bena i en tone trenger du jevnlig, ettersom vaskulære sykdommer utvikler seg raskt og fører til alvorlige komplikasjoner. Men selvmedisinering er forbudt, fordi en feil valgt metode kan føre til komplikasjoner. Behandling bør utpeke en phlebologist.

Les Mer Om Fartøyene