Gjennomgang av mitral insuffisiens, 1, 2 og resten av sykdommen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er mitralventilinsuffisiens, hvorfor det utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Grad av sykdom og deres egenskaper. Hvordan bli kvitt mitralventilinsuffisiens.

Mangel på mitralventilen er dens vice, hvor ventilene ikke er i stand til å lukke helt. På grunn av dette opptrer opphissingen (revers blodstrøm) fra venstre ventrikel til venstre atrium.

Sykdommen er farlig fordi den fører til hjertesvikt, blodsirkulasjonsforstyrrelser og relaterte forstyrrelser i indre organer.

Ventilfeil kan fullstendig heltes ved kirurgi. Konservativ behandling er mer symptomatisk.

Kardiologen, kardiosurgen, reumatologen er engasjert i behandling.

årsaker

Det er en ervervet visum, ikke medfødt. Dets årsaker kan være sykdommer som ødelegger kroppens bindevev (fordi ventilene består av bindevev), hjertesykdom og uregelmessigheter i selve ventilen.

Mulige årsaker til mitralventilfeil:

Symptomer, grader og stadier

Sykdommen kan forekomme i akutte og kroniske former.

Akutt mitral insuffisiens oppstår når sene akkorder eller papillære muskler brister under et infarkt eller med infektiv endokarditt, så vel som i hjerte traumer.

Kronisk utvikler seg gradvis (i 5 trinn) som et resultat av kroniske sykdommer slik som reumatisme, systemisk lupus erythematosus, ischemisk hjertesykdom, så vel som på grunn av patologier i mitral ventil (dens prolaps, degenerasjon).

Symptomer på akutt bikuspideventil insuffisiens:

 • En kraftig nedgang i blodtrykket til kardiogent sjokk.
 • Insuffisient i venstre ventrikel.
 • Lungødem (manifestert av kvelning, hoste, hvesning, sputumsekresjon).
 • Atrielle ekstrasystoler.
 • Atrieflimmer.

Grader av mitral insuffisiens

For å bestemme graden av alvorlighetsgraden av defekten er mulig ved ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Det avhenger av mengden blod som kommer tilbake i venstre atrium, og på størrelsen på hullet som gjenstår når ventilklaffene lukkes.

Gravitasjonsgrader:

Stages av sykdommen: egenskaper og symptomer

Avhengig av graden av feil, alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelsen og symptomene som angår pasienten, er det fem trinn:

 1. Kompensasjonstrinn. Det er preget av mangel på mitralventilen i 1. grad (volumet av oppblåsning er mindre enn 30 ml). Sirkulasjonsforstyrrelser i små og store sirkler er fraværende. Pasienten er ikke plaget av noen symptomer. Sykdommen kan oppdages ved et uhell under en rutinemessig fysisk undersøkelse.
 2. Fase av subkompensasjon. Alvorlighetsgraden av ekkokardiografi er moderat. Den omvendte strømmen av blod inn i venstre atrium fører til dilatasjon (dilatasjon). For å kompensere for sirkulasjonsforstyrrelser, blir venstre ventrikkel tvunget til å trekke seg sammen mer intensivt, noe som fører til økning - hypertrofi. Med intens fysisk anstrengelse, oppstår dyspnø og økt hjertefrekvens, noe som indikerer at det fortsatt er en liten forstyrrelse av sirkulasjonen i lungesirkelen. Liten hevelse på føttene (føtter og skinner) er mulig.
 3. Dekompensasjonsstadiet. Sværheten av oppstyr er 2-3. På dette stadiet er blodsirkulasjonen forstyrret i både små og store sirkler. Det uttrykkes dyspné ved en hvilken som helst fysisk trening, en betydelig økning i den venstre ventrikkel, pressing, stikkende eller verkende smerte i venstre bryst (vanligvis etter trening), periodiske forstyrrelser av hjerterytmen.
 4. Dystrophic stadium. Graden av alvorlighetsgrad er den tredje (regurgitasjon er mer enn 60 ml eller 50%). Funksjonen til ikke bare venstre men også høyre ventrikler ble forstyrret. Ekkokardiografi eller brystrøntgen kan detektere hypertrofi hos begge ventrikkene. Signifikant forverret blodsirkulasjon i begge sirkler. På grunn av dette, er det markert hevelse i ben, smerte både venstre og høyre øvre kvadrant (og kan forekomme i ro), dyspné etter svak fysisk anstrengelse eller i ro, hjerteinfarkt av astma (dyspné, hoste). Det er nyre- og leverforstyrrelser. På dette stadiet kan insuffisiens av tricuspidventilen også legge til mangel på mitralventilen.
 5. Terminal scenen. Tilsvarer de 3 stadiene av kronisk hjertesvikt. Funksjonen av alle deler av hjertet er ødelagt. Hjertet er ikke lenger i stand til å levere blod riktig til alle organer. Pasient opptatt dyspné ved hvile, hyppige anfall av kardial astma, forstyrrelser i hjerte, intoleranse overfor en hvilken som helst fysisk anstrengelse, hevelse av lemmer og underliv, smerter i hjertet, arytmier (atrial fibrillering, atrial arytmi). Utvikle irreversible dystrophic endringer i indre organer (primært - nyre og lever). Prognosen er ekstremt ugunstig. Behandlingen er allerede ineffektiv.

diagnostikk

For å identifisere sykdommen, brukes en eller flere prosedyrer:

 • Konvensjonell ekkokardiografi;
 • transesofageal ekkokardiografi;
 • Røntgen av thoracic hule organer;
 • EKG.

behandling

Det kan være kirurgisk eller medisinsk. Imidlertid kan behandling ikke helt eliminere patologi. Helt helbredet mitral insuffisiens er bare mulig gjennom kirurgi.

Taktikk for behandling av sykdom

I akutt form av mitral insuffisiens, medisiner er raskt administrert for å lindre symptomer, og deretter operasjonen utføres.

I kronisk form er behandlingstaktene avhengig av scenen.

medisinering

I den akutte sykdomsformen mottar pasienten nitrater (Nitroglycerin) og ikke-glykosidiske inotropiske stoffer (f.eks. Dobutamine) som førstehjelp. Etter dette utføres en nødoperasjon.

I kronisk form bør behandlingen rettes både på å forbedre hjerte- og sirkulasjonsarbeidet og på å bli kvitt den underliggende sykdommen.

For å korrigere sirkulasjonsforstyrrelser, brukes diuretika, beta-adrenoblokere, aldosteronantagonister, nitrater, antiarytmika, ACE-hemmere. Hvis risikoen for trombose økes - antiaggreganter.

Behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket mitralventilens patologi:

Kirurgisk behandling

Det er foreskrevet i akutt form av sykdommen, så vel som i andre og høyere stadium av kronisk form.

I moderne kirurgisk praksis brukes to typer operasjoner:

 1. Plastens ventil. Dette er rekonstruksjonen av sin egen ventil (lining sine ventiler, sene akkorder).
 2. Prothese av ventilen. Dette er hans erstatning for kunstig eller biologisk protese.

Etter å ha fullført operasjonen i tide, er det mulig å forhindre videre progresjon av defekten og tilhørende hjertesvikt.

forebygging

Forebyggende tiltak inkluderer behandling av den underliggende sykdommen selv før utbruddet av mitral insuffisiens (rettidig behandling av endokarditt med antibiotika, korrekt inntak av medisinering foreskrevet av legen for revmatisme, etc.).

Eliminere de faktorene som øker risikoen for hjertesykdom: røyking, alkoholisme, hyppig inntak av fet, salt og krydret mat, drikke feil modus, mangel på søvn, dårlig mobilitet, fedme, stress, feil fordeling av arbeid og hvile tid.

Liv med mitral insuffisiens

Hvis feilen er den første graden av alvorlighetsgrad og er i kompensasjonsfasen, kan du bare gjøre det ved å se en lege og ta minimum medisiner. Besøk kardiologen og gjør ekkokardiografi hvert sjette år.

Fysisk aktivitet innenfor rimelige grenser er ikke kontraindisert, men sportsbelastninger av konkurransedyktig karakter utelukkes i et hvilket som helst stadium av defekten.

Med hensyn til graviditet er det mulig i et tidlig stadium av et blemish uten alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser, men leveransen vil foregå gjennom keisersnitt. Ved sykdom 2 og over et stadium er vellykket graviditet bare mulig etter eliminering av en defekt.

Etter en ventilutskifting, følg reglene for en sunn livsstil for å forebygge hjerte-og karsykdommer. Hvis man trenger noen videre drift (også tann) eller invasive diagnostiske prosedyrer, leger advarer på forhånd om nærvær av en ventilprotese, som man vil tildele et spesielt medikamenter for å forebygge inflammasjon og trombedannelse i hjertet.

outlook

Prognosen avhenger av årsaken til feilen.

 • I de fleste tilfeller er det ugunstig, siden de underliggende sykdommene (revmatisme, lupus, Marfan's syndrom, iskemisk hjertesykdom) er vanskelige å behandle og ikke kan stoppes helt. Dermed kan sykdommen føre til andre lesjoner i hjertet, kar og indre organer.
 • Hvis styrken forårsaket av endokarditt eller degenerative endringer i selve ventilen, er prognosen mer trøstende. Cure er mulig i tilfelle av rettidig plastikkirurgi eller protesventil. Den faste protesen varer fra 8 til 20 år og mer, avhengig av sorten.
 • Prognosen for en defekt med 1 grad av alvorlighetsgrad, som ikke er ledsaget av sirkulasjonsforstyrrelser, kan være gunstig. Med riktig observasjon taktikk, og også i behandlingen av den underliggende sykdommen, kan mitral insuffisiens ikke utvikles i mange år.

Mitral hjertesvikt: årsaker, manifestasjoner og behandling

Mitralventilen blokkerer oppblåsing av blod, det vil si hindre reversstrømmen. For å gjøre dette, lukk hullet mellom venstre ventrikel og atriumet, som skjer når ventilflappene er stengt. Mangel på mitralventilen manifesteres når ventilene ikke kan lukkes helt, og lumen i åpningen forblir, og omvendt bevegelse av blod blir mulig.

Nesten halvparten av personer med hjertesykdom har et slikt brudd. I dette tilfellet er mitral insuffisiens vanligvis ledsaget av andre problemer, det kan være forskjellige stenoser, patologier av store fartøy.

Hvorfor utvikler patologien?

Mangel på mitralventilen er resultatet av skade på selve ventilen eller på hjertets strukturer. Årsakene til dette kan være ganske mye. Videre kan det være akutt og kronisk og skyldes ulike problemer og sykdommer.

Som et resultat av skade på ulike hjertekonstruksjoner, gjør ventilen en verre jobb med sin funksjon. Ventilene selv kan lide, så vel som musklene som gir sitt arbeid, eller sener som styrer ventilflappene.

Årsaker til akutt insuffisiens

 • Endringer og ødeleggelse i vevet i mitralringen
 • Perforering av brosjyrer,
 • Ruptured akkorder,
 • Svakhet og ødeleggelse av papillære muskler.

Årsaken til alle disse skadene er som regel sykdommer. Den viktigste og vanligste årsaken til dato er infeksiv endokarditt. Den inflammatoriske prosessen i denne sykdommen kan negativt påvirke tilstanden til mitralringvævene, ventilflikene eller føre til ødeleggelse av senekordene.

Noen systemiske sykdommer, spesielt lupus erythematosus, kan føre til samme skade på hjertestrukturene. Degenerative prosesser, som strekker seg til kardiovaskulærsystemet, påvirker negativt tilstanden til alle vev i hjertet.

Som et resultat av alle disse sykdommer oppstår skader som forstyrrer normal ventilklaffen klemme på grunn av sin perforering, eller sprekker som følge av det faktum at de skadede muskler og akkorder ikke lenger kan effektivt kontrollere driften av mitral ventil.

Den samme skaden kan oppstå som følge av en skade som kan oppstå under en operasjon på hjertet.

Andre årsaker til akutt insuffisiens.

 • Tumorprosesser i atria;
 • Revmatiske prosesser;
 • koronar arteriesykdom;
 • Venstre ventrikelfeil.

Årsaker til kronisk insuffisiens

 • Endringer i vev på grunn av inflammatoriske prosesser;
 • Degenerative prosesser;
 • infeksjon;
 • Strukturelle endringer;
 • Arvelige faktorer.

Inflammatorisk prosess forårsaker ikke alltid skarpe endringer, det er mulig at det strømmer tregt, og vevskader vokser sakte, ofte ubemerket for pasienten. Kronisk form av sykdommen kan forårsake de samme sykdommene som akutte. Denne revmatisme, infeksiøs endokarditt, lupus erythematosus.

Blant degenerative prosesser som fører til denne patologien, oppdages oftest myxomatøs degenerasjon, bindevevssykdommer, kalsiumavsetninger i mitralventilområdet.

Noen hjertesykdommer fører til strukturelle endringer som forstyrrer den normale driften av ventilapparatet. For eksempel, som følge av infarkt, kardiomyopati, endokarditt, akkorder eller papillære muskler er skadet, som blir den direkte årsaken til utviklingen av kronisk insuffisiens. Til de samme konsekvensene kan det føre til prolaps av ventilen.

Arvelige patologier dannes under intrauterin utvikling på grunn av negative påvirkninger på mors kropp. De kan også være forårsaket av genetiske lidelser. Ofte er det dannet med defekter i ventilfliker og patologi av store fartøy.

funksjoner

Hemodynamikk i mitral insuffisiens, det vil si blodstrømmen, avhenger av alvorlighetsgraden av patologien.

Grad av mangel

 1. En mindre;
 2. moderat;
 3. uttrykt;
 4. Tung.

I ubetydelig grad observeres oppblåsning direkte ved ventiler på mitralventilen. Det forekommer også hos friske mennesker. Moderat grad betyr oppblåsing som forekommer i en og en og en halv centimeter fra ventilen.

I tredje grad kommer den omvendte bevegelsen av blodet til midten av atriumet. Dette resulterer i en utvidelse av atriet. Alvorlig insuffisiens fører til det faktum at oppstyret opptar hele det venstre atrium.

Hvordan manifesterer problemet

Den karakteristiske støyen, som legen noterer seg når han lytter til hjertet, er hovedsymptomet. Det er forårsaket av retur av blod fra venstre ventrikel til venstre atrium.

Diagnosen begynner med dette symptomet. Selv med mild svikt kan det ikke være noen symptomer.

Med mer alvorlig utvikling av blemish, er venstre ventrikkel tvunget til å pumpe mer blod for å ta også den som vender tilbake til atriumet. Som et resultat øker det gradvis, er hypertrofiert. Samtidig øker dens sammentrekninger, noe som føltes av en person som et intensivert hjerteslag. Spesielt merkbar er disse symptomene, når pasienten ligger på venstre side.

Som et resultat av regurgitation, går blodet tilbake til atriumet, det bør inneholde et større volum blod, og det øker også gradvis. Med en betydelig grad av økning i atriumet klarte ikke å fungere, fordi det er fibrillering og hyppige ikke-rytmiske sammentrekninger. Pumpefunksjonen til hjertet faller derfor.

Videreutvikling av graden av patologi fører til det faktum at atriene ikke normalt trekker sammen, men bare skjelver. Disse problemene kan være belagt med mer alvorlige lidelser, for eksempel dannelsen av trombi, fordi det ikke er normal blodstrøm. Trombi dannet i hjertet er veldig farlig, fordi de kan blokkere store fartøy, og dette fører til skade på ulike organer, slag.

Ved 3 og 4 grader oppblåsning er svært uttalt, noe som gir en ekstra byrde på hjertet. En person risikerer å få hjertesvikt, som har slike symptomer som kortpustethet, hevelse, hoste. Skadet hjertevev blir mer sårbart, mindre resistent mot infeksjoner, slik at risikoen for infeksiv endokarditt øker.

En person med moderat og alvorlig grad har ikke full blodtilførsel til organene, siden et slikt brudd fører til en reduksjon av hjertepumpens funksjon. Som kroppene ikke mottar normal ernæring, lider hele kroppen, og dette kan påvirke hans generelle tilstand og pasientens velvære.

symptomer

 • Forbedret hjertebank,
 • arytmi,
 • Økt tretthet,
 • ødem,
 • Kortpustethet
 • hoste
 • cyanose,
 • Mitral rødme.

Symptomer kan manifestere seg i ulike kombinasjoner. Med en viss grad av alvorlighetsgrad kan det ikke være noen åpenbare manifestasjoner. En person kan føle at han har blitt sliten raskere, mindre tid til å gjøre det på en dag, verre endrer fysisk aktivitet.

Alt dette blir vanligvis ikke oppfattet for symptomene på hjerteproblemet, slik at den patologiske prosessen fortsetter å utvikle seg.

diagnostikk

 • ettersyn;
 • Analyse av urin og blod (generelt, biokjemisk, immunologisk);
 • ECG;
 • DopplerEhoKG;
 • Ultralyd av hjertet.

Andre metoder kan brukes til å gjøre en diagnose, men disse er grunnleggende, og oftere enn ikke, de er nok.

Undersøkelse og samtale med pasienten tillater oss å isolere symptomene og anta tilstedeværelse av patologi. Det er nødvendig å finne ut hva personen var syk med, hva er hans arvelighet. Analyser tillater å bestemme tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen, nivået av kolesterol, sukker, protein i blodet og andre viktige indikatorer. Ved oppdagelse av antistoffer kan man anta tilstedeværelse av betennelse eller infeksjon i hjertemuskelen.

For diagnosen: Det er nødvendig å lage et EKG som viser hjertets rytme, bidrar til å oppdage arytmi og andre funksjonsfeil, for å vurdere om det er en overbelastning av hjertet og om dens avdelinger er forstørret. Hovedmetoden er ultralyd eller ekkokardiografi.

Hvorfor gjør ultralyd i hjertet

 • Vurder tilstanden til ventilflapper;
 • Se hvordan sashene lukker;
 • Forstå størrelsen på ventriklene og atriene;
 • Mål tykkelsen på hjerteveggene;
 • Oppdag fortykkelsen av hjertets indre skall.

Doppler EchoCG er en studie som viser hvordan blodet beveger seg. Denne metoden for diagnose gjør det mulig å identifisere den omvendte strømmen av blod, som er karakteristisk for en slik defekt.

Hvordan behandle sykdommen

Hvis symptomene er identifisert og diagnostisert, må du finne ut årsaken til hjerteventilfeilen. Først og fremst må du behandle sykdommen som førte til en slik tilstand. Hvis problemet er mildt eller moderat, er det som regel ikke nødvendig med ekstra behandling.

Hvis graden av skade er mer alvorlig eller hvis det oppstår komplikasjoner (hjertesvikt, arytmi), vil det være nødvendig med medisiner.

Ved alvorlig svikt bør behandlingen være omfattende, kanskje en kirurgisk operasjon vil være nødvendig.

Kirurgisk behandlet ved hjelp av operasjoner utført med kunstig sirkulasjon.

Når plastikkirurgi, som utføres ved 2-3 grader av sykdommen, kan det opprettes en spesiell støttering nær ventiler, akkordene og vingen forkortes. Etter operasjonen blir blodstrømmen normalisert, og den egne ventilen forblir.

Hvis plastikkirurgi ikke gir resultater eller vevene er skadet, er det nødvendig med proteser. Biologiske eller mekaniske proteser brukes. For produksjon av biologiske dyr vev er brukt, er de mekaniske laget av spesielle legeringer.

Funksjoner av den postoperative perioden

 • Etter plastikkirurgi er ikke antikoagulant terapi nødvendig.
 • Etter implantasjon av en biologisk protese er bruk av antikoagulantia nødvendig i 2-3 måneder.
 • Etter installasjon av en kunstig protese, foreskrives antikoagulantia for permanent administrasjon.

Suksessen med behandling og hvordan en person vil føle seg etter operasjonen avhenger av graden av manifestasjon av mangel og oppkast, på sykdommens dynamikk og individuelle egenskaper. Det er viktig å ikke utsette diagnosen og behandlingen.

Mitralventilinsuffisiens

Mitralventilinsuffisiens - utvikling av oppgulping av arterielt blod i hulrommene i det venstre hjertet under systolisk sammentrekning av ventrikulære myokardium, som forekommer på bakgrunn av de brutte vingeklem strukturer i mitral ventil.

Andelen isolerte defekter i form av mitralventilinsuffisitet blant alle mulige hjertefeil utgjør minst 2%. Betraktelig oftere i pasienten er det et kombinert nederlag av mitralventilen i form av en kombinasjon av stenose og insuffisiens.

Utilstrekkelig mitralventil forårsaker

Svikt i mitral av hjertet, i motsetning til en stenose på samme sted, er polietiologichesky patologi, som er, er utviklingen av sine egenskaper påvirkes av en rekke faktorer, selv om hver av dem individuelt kan initiere utviklingen av denne defekten.

Organisk mitral insuffisiens som oppstår som et resultat av den primære lesjonen ventilanordningen kan observeres i de følgende sykdommer i hjerte- og ekstrakardiale natur: revmatisk feber, infeksjon av endocardium, myxomatous degenerasjon klaffer og uttalt forkalkning i projeksjon ventil, iskemisk skade på myokard i aterosklerotisk sykdom, bindevevssykdom arvelig natur (Marfan's sykdom), systemisk autoimmun lesjon kontakt (sklerodermi, dermatomyositis), traumatisk hjerteskader.

En fundamental forskjell mellom mitralventilens organiske mangel og de funksjonelle endringene i mitralventilen er utviklingen mot bakgrunnen av alvorlig myokardisk skade, ledsaget av utviklingen av markert dilatasjon av venstre ventrikulær hulrom. Dilatasjonsendringer i venstre ventrikel over tid utfordrer dilatasjonen av ventilringen og forskyvningen av papillarmuskulaturen lateralt, mot hvilken dysfunksjonen av mitralventilflappene oppstår, med fullstendig fravær av organisk skade.

Hypertrofisk kardiomyopati, er konstriktiv typen også ledsaget av utvikling av symptomer på mitralinsuffisiens, og utvikling av sykdomsfremkallende dens mekanisme er hyperdynamic venstre ventrikulær kontraksjon, som oppstår under tilbaketrekking i front av klaffene utløpskanalen forstørret venstre ventrikkel.

Mitralventil insuffisiens symptomer

Mangel på mitralventilen er preget av en langsom flyt med gradvis økning i kliniske symptomer. I kardiologisk praksis blir en egen kategori pasienter allokert, i hvem det ikke kan være kliniske manifestasjoner, og endringer i valvulærapparatet blir detektert under instrumentelle forskningsteknikker.

Original klage, som ofte pålegge pasienter med mitralinsuffisiens, øker kortpustethet, som er resultatet av venøs stase i lunge parenchyma, redusert ytelse og tretthet forårsaket av en reduksjon i blodsirkulasjon. Avhengig av omfanget av klaffe brosjyrer skade, kan respirasjonsproblemer av hjerte opprinnelse være mindre eller uttalt symptomer før utvikling av lungeødem.

Mitralventilinsuffisiens har en rekke spesifikke endringer diagnostisert av en erfaren kardiolog allerede i perioden med primær objektiv forskning. Huddeksler av pasienter med mitralventilinsuffisiens skaffer seg en blåaktig tint i fremspringet på de distale delene av lemmer og ansikt. Ved palpasjon av puls er det i regel ikke mulig å oppdage noen endringer, men i noen tilfeller er det tegn på positiv venøs puls. Den markante utvidelsen av grensene for hjertets sløvhet, samt forskyvning og styrking av den apikale impuls, observeres kun med en alvorlig form for dilatasjon av venstre ventrikulær hulrom. Ved undersøkelse av en pasient med tegn på pulmonal hypertensjon, bestemmes en patologisk pulsering i projeksjonen av det fjerde intercostalområdet langs den venstre kontur av brystbenet.

Det mest karakteristiske tegn på mangel på mitralventilen er tilstedeværelsen av en pansystolisk støy i fremspringet av hjertepunktet med et akselområde til venstre. Et spesifikt symptom, karakteristisk utelukkende for mitralventilinsuffisiens, er forsterkningen av støy i oversettelsen av stammen til en horisontal posisjon på venstre side. Graden av manifestasjon av støy avhenger mer av kontraktiliteten til det venstre ventrikulære myokardiet, snarere enn på alvorlighetsgraden av regurgitasjon. Hvis støyen ikke er sterk, er det mulig å skille mellom demping av den første tonen forårsaket av brudd på fullstendig lukking av mitralventilflappene. Ved alvorlig oppblåsthet oppstår et prognostisk ugunstig symptom - utseendet til en tredje tone. Lytte til den andre toneaksen i projeksjonen av lungearterien vitner for utviklingen av tegn på lungehypertensjon.

Utilstrekkelig mitralventilgrad

Inndelingen av mitralventilinsuffisiens brukes til å bestemme omfanget av sentral kardiohemodynamikkforstyrrelse, samt å bestemme hensiktsmessigheten ved å bruke kirurgisk inngrep.

Den første (1) graden av mitralventilinsuffisiens er karakterisert som et kompenserende stadium, det vil si at regurgitering av blodstrømmen er så minimal at den ikke ledsages av kardiohemodynamiske lidelser. Det eneste kliniske symptomet som er tilgjengelig for pasienten i kompensasjonstrinnet av sykdommen, kan være utseendet på systolisk murmur i fremspringet av hjertepunktet. I denne situasjonen blir pasienten vist en ekkokardiografisk studie for å bestemme forekomsten av oppblåsthet. Mitral insuffisiens på dette stadiet krever ikke bruk av kirurgiske behandlingsmetoder.

Andre (2) graden av mitralinsuffisiens eller subcompensation trinn, fulgt av en økning av den reverse strøm volumet av blod i ventrikkelen i løpet av det systoliske kontraksjon, er det tegn på kompensatorisk hypertrofi av venstre ventrikkel veggen for å kompensere for hemodynamiske forstyrrelser. På dette stadium er de fleste av pasientene lyte gir en økning på dyspné på overdreven fysisk aktivitet, og auscultation auscultated lett markerte systolisk bilyd i projeksjonen av toppen av hjertet. X-ray kan bestemme utvidelsen av grensene til venstre hjerte, så vel som deres overdrevne pulsering. Dette stadiet har refleksjoner på EKG-registreringen i form av dannelsen av venstrehåndskurven og utseendet på tegn på overbelastning av venstre hjerte. Ekkokardiografisk bevis er tilstedeværelsen av moderat oppblåsning i fremspringet av mitralventilflapper. Underkompensasjonsstadiet er ikke en begrunnelse for anvendelse av kirurgiske korreksjonsteknikker.

Tredje (3) graden av mitralinsuffisiens er karakterisert ved utseendet av alvorlig venstre ventrikkel dekompensasjon forårsaket betydelig regurgitasjon av blod inn i det venstre ventrikulære hulrom. Kliniske symptomer på å utvikle dekompensert hjertesvikt er en progressiv dyspné med minimal fysisk aktivitet og visualisering av de fremre brystveggen pulseringer i projeksjon apex av hjertet. Lytting til grov systolisk bilyd i projeksjonen av toppen av hjertet er ikke vanskelig, og instrumentelle teknikker mer pasient undersøkelser for å bestemme tilstedeværelsen av myokardial hypertrofi av venstre ventrikkel og ekspresjon av revers blodstrømmen gjennom Mitralklaff åpenbar. Den eneste effektive metoden for behandling av mitral insuffisiens på dette stadiet er kirurgisk.

Den fjerde (4) graden av mitralventilinsuffisiens er ledsaget av tillegg av tegn på høyre ventrikulær svikt og kalles "dystrophic". Særskilte visuelle symptomer er uttalt pulsering av livmorhalsårene og forskyvning av den apikale impulsen, samt dens forbedring. Mangel på mitralventilen i denne pasientkategorien er ikke bare ledsaget av hemodynamiske lidelser, men også ved svikt i rytmen av hjerteaktiviteten. Radiografi lar deg visualisere den utbredte utvidelsen av skyggen av mediastinum ved å øke alle deler av hjertet, samt utseendet på tegn på stagnasjon i systemet med liten sirkulasjon. I denne fasen av sykdommen er det ekstrakardiale symptomer på funksjonelle forandringer i nyrene og leveren. Kirurgiske korreksjonsmetoder er mye brukt og har i de fleste tilfeller et gunstig utfall.

Femte (5) graden av mitralinsuffisiens er karakterisert ved manifestasjon av terminalen og pasientens samlede kliniske symptom som er karakteristisk for den tredje fase av kardiovaskulær sykdom. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand tillater ikke kirurgisk inngrep, og prognosen for mitralventilinsuffisiens er ekstremt ugunstig på dette stadiet. I sluttstadiet feil iakttas ofte komplikasjoner, som alle kan føre til alvorlige sykdomsforløp: paroksysmal atrieflimmer, infeksiøs endokarditt, og systemiske tromboembolisme fartøyer av forskjellige kalibre.

Mitralventilinsuffisjonsbehandling

Graden av svingning i oppspringet til mitralventilen påvirkes av størrelsen på systolisk trykk i aorta lumen, slik at bruk av vasodilatatorer i lang tid er patogenetisk begrunnet. De valgte stoffene i denne situasjonen er ACE-hemmere i en dosering som gjør det mulig å holde systolisk trykk i nivået 120 mm Hg. (Berlipril i den første daglige dosen på 2,5 mg, etterfulgt av titrering av legemidlet til den terapeutiske dosen og kontinuerlig inntak av legemidlet). De siste randomiserte studiene viser nødvendigheten av å bruke vasodilatatorer selv i det asymptomatiske løpet av mitralventilinsuffisiens med minimal oppblåsningshastighet.

Allerede ved en andre eller tredje grad av mitralinsuffisiens når endringer skjer dilatasjonsverdier hulrom venstre hjerte, er det rimelig levetid bruk av antikoagulanter som forebyggelse av tromboemboliske komplikasjoner (Aspekard i en daglig dose på 100 mg oralt).

I en situasjon der pasienten har elektrokardiografiske tegn på arytmi, anbefales bruk av adrenoblokker (metoprolol i en gjennomsnittlig daglig dose på 100 mg oralt).

Absolutt bruk av kirurgiske metoder for å korrigere mitralventilinsuffisiens er demonstrert i følgende situasjoner:

- nivået på oppstyret er ca 40% av hjerteutgangen;

- Mangelen på et positivt resultat fra bruk av massiv antibiotikabehandling i det aggressive løpet av endokarditt av smittsom natur, kompliserer løpet av den underliggende sykdommen;

- merkede sklerotiske endringer i valvulære apparatet, som er irreversible;

- markert dilatasjonsforstørrelse av venstre ventrikel med tegn på systolisk dysfunksjon;

- Enkelt eller flere episoder av vaskulær tromboembolisme.

For tiden tillater den kardiovirurgiske grenen av medisin bruk av de siste rekonstruerende kirurgiske håndbøkene, som gjør det mulig å opprettholde ventilapparatets struktur så mye som mulig. I en situasjon hvor det er uttalt sklerotiske endringer i ventilflapper og det ikke er mulig å utføre kirurgisk avkalkning, benyttes en protese-teknikk som bruker både syntetiske og xenopericardielle materialer. For å eliminere stivheten til ventilkonstruksjonene, brukes valvuloplastikkteknikken, som i de fleste tilfeller eliminerer tegn på regurgitasjon.

Mitralventilinsuffisiens: behandling ved 1, 2 og 3 grader av sykdom og utvinningsprognose

Mitralfeil er en type hjertehinnebetennelse. Patogenesen er forårsaket av ufullstendig lukking av mitralåpningen, som foregår av strukturelle forstyrrelser i ventiler, vev under ventilene.

Patologi er preget av oppblåsthet av blod inn i venstre atrium fra venstre ventrikel. La oss se nærmere på hva det er, utviklingens art og det kliniske bildet av mitralventilinsuffisiens i nivå 1, 2 og 3, behandlingsmetodene og prognosen for en retur til det normale livet.

Beskrivelse av sykdommen

NMC (mitralventilinsuffisiens) er den mest populære hjerteavviken. Av alle tilfellene 70% lider av en isolert form av NMC. Vanligvis er reumatisk endokarditt hovedårsaken til utviklingen av sykdommen. Ofte et år etter det første angrepet, fører hjertets tilstand til kronisk mangel, hvis kur er ganske vanskelig.

Den høyeste risikogruppen inkluderer personer som har blitt syk med valvulitt. Denne sykdommen skader ventilflappene, slik at de gjennomgår krusning, ødeleggelse, som gradvis blir kortere enn den opprinnelige lengden. Hvis valvulitt er på et sent stadium, utvikler kalsifisering.

Septisk endokarditt fører til ødeleggelse av mange hjertestrukturer, så NMC har de sterkeste manifestasjonene. Ventilflapper er ikke nært forbundet med hverandre. Med deres ufullstendige lukking gjennom ventilen oppstår for mye blod, som provoserer sin reloading og dannelsen av stillestående prosesser, en økning i trykk. Alle tegn fører til økende mangel på MC.

Årsaker og risikofaktorer

Folk som lider av NMI lider av en eller flere av følgende patologier:

 1. Medfødt predisposisjon.
 2. Syndrom av bindevev dysplasi.
 3. Mitral ventil prolapse, preget av regurgitation av 2 og 3 grader.
 4. Ødeleggelse og ødeleggelse av akkorder, brudd på brosjyrer av MC på grunn av skade i brystet.
 5. Brytningen av ventiler og akkorder i utviklingen av endokarditt er en smittsom natur.
 6. Destruksjon av apparatet, forening av ventiler, med endokarditt, som oppstod som følge av bindevevssykdommer.
 7. Et infarkt av en del av mitralventilen, etterfulgt av dannelsen av et arr i den subvalvulære regionen.
 8. Endring i form av ventiler og vev under ventilene, med revmatisme.
 9. Økningen i mitralringen under dilatasjon kardiomyopati.
 10. Mangelfull ventilfunksjon i utviklingen av hypertrofisk kardiomyopati.
 11. Mangel på MC på grunn av operasjonen.

Mitralfeil er ofte ledsaget av en annen defekt - stenose av mitralventilen.

Typer, former, stadier

Med NMC det totale slagvolumet til venstre ventrikulær. Avhengig av mengden er sykdommen delt inn i 4 alvorlighetsgrader (prosentandelen av blodet som er omfordelt feil er angitt):

 • Jeg (den mest myke) - opp til 20%.
 • II (moderat) - 20-40%.
 • III (medium form) - 40-60%.
 • IV (den tyngste) - over 60%.

I følge sykdomsformene kan sykdommen deles inn i akutt og kronisk:

Når man bestemmer funksjonene ved bevegelsen av mitralventiler, 3 typer klassifikasjonspatologi:

 • 1 - Ventilens standardnivå for mobilitet (med smertefulle manifestasjoner i dilatasjonen av fiberringen, perforering av ventiler).
 • 2 - ødeleggelsen av brosjyrene (den største skaden er tatt av akkordene, ettersom de blir trukket eller revet, og integriteten til papillære muskler er også manifestert.
 • 3 - redusert mobilitet av brosjyrene (tvungen kommissurforbindelse, forkortelse av akkordlengden og også spleising).

Farer og komplikasjoner

Med den gradvise utviklingen av NMC, opptrer slike brudd:

 1. Utviklingen av tromboembolisme på grunnlag av konstant stagnasjon av en stor del av blodet.
 2. Trombose av ventilen.
 3. Hjerneslag. Stor betydning i risikofaktorene for utviklingen av hjerneslag foregår tidligere trombose i ventilen.
 4. Atrieflimmer.
 5. Symptomer på kronisk hjertesvikt.
 6. Mitral regurgitation (delvis avslag på å utføre mitralventilfunksjoner).

Symptomer og tegn

Alvorlighetsgraden og alvorlighetsgraden av MCT avhenger av graden av utvikling i kroppen:

 • 1. trinn sykdommen har ingen spesifikke symptomer.
 • 2 trinn tillater ikke pasienter å trene i en akselerert modus, som kortpustethet, takykardi, brystsmerter, banker ned hjerterytmen, ubehagelige opplevelser manifesterer seg umiddelbart. Auskultasjon med mitral insuffisiens bestemmer økt intensitet av tonen, tilstedeværelsen av en støybakgrunn.
 • 3 trinn preget av mangel på venstre ventrikel, patologi av hemodynamikk. Pasienter lider konstant kortpustethet, ortopedi, akselerasjon av hjerterytmen, føler ubehag i brystet, huden er blekere enn i en sunn tilstand.

Lær mer om mitralinsuffisiens og hemodynamikk med henne fra videoen:

Når skal du se en lege og hva slags

Når det identifiseres symptomer som er karakteristiske for MKT, er det nødvendig umiddelbart konsultere en kardiolog, å stoppe sykdommen i de tidlige stadiene. I dette tilfellet kan du unngå behov for konsultasjon med andre leger.

Noen ganger er det mistanke om en revmatoid etiologi av sykdomsbegyndelsen. Deretter bør du besøke en reumatolog for å diagnostisere og foreskrive riktig behandling. Hvis det er behov for kirurgi, behandling og oppfølging kardiosurgen reparerer problemet.

diagnostikk

Vanlige metoder for å identifisere NMC:

 • Fysisk. Pulsens hastighet og ensartethet, egenskapene til endringer i blodtrykk, alvorlighetsgraden av støy i lunger av systolisk natur, blir vurdert.

Leger ved undersøkelsen er oppmerksom på arten av pasientens puste. Når sykdomsdyspenet ikke stopper selv når pasienten beveger seg til en horisontal stilling, manifestert når man unngår distraksjoner, fysiske og mentale stimuli. Ved undersøkelse er det oppdaget et ufattelig utseende på føttene og bena, en reduksjon i diuresen.

 • EKG. Bestemmer intensiteten av hjerteets bioelektriske potensial under funksjonen. Hvis patologien går til terminaltrinnet, er det kjent en arytmi.
 • Phonocardiography. Det lar deg visualisere støy når hjertet fungerer, samt endre toner. Auscultation viser:

 • Apekskardiografiya. Det lar deg se svingningene i den øvre brystet, som forekommer ved lav frekvens.
 • Ekkokardiografi. Ultralyd diagnose, avslørende alle funksjonene i arbeid og hjerte bevegelser. Krever omsorg og ferdigheter fra en spesialist som utfører den.
 • X-ray. Bildet viser et bilde av lesjoner i hjertemuskler, ventiler og bindevev. Det er mulig ikke bare å identifisere de sykeområdene, men også å bestemme helt friske områder. Denne metoden brukes kun med den andre fasen av patologisk utvikling.
 • Les mer om symptomene og diagnosen fra videoen:

  Det er nødvendig å skille NMC fra andre hjertesykdommer:

  1. Myokarditt i alvorlig form.
  2. Medfødte og anskaffe hjertefeil hos tilstøtende etiologi.
  3. Kardiomyopati.
  4. Prolapse MK.

  Om symptomene på aortaventilinsuffisiens og forskjellene i denne hjertesvikt fra beskrevet i denne artikkelen kan du lese i et annet materiale.

  Se også informasjonen om hvordan Behcets sykdom ser ut og hva som er farlig, med metoder for behandling av denne komplekse vaskulære patologien.

  Metoder for terapi

  Med alvorlige symptomer på NIC, er pasienten vist kirurgisk inngrep. Umiddelbart operasjonen utføres av følgende grunner:

  1. I andre og senere stadier, mens volumet av blodutløpet er fra 40% av dets totale mengde.
  2. I fravær av effekten av antibakteriell terapi og eksacerbasjon av endokarditt av en smittsom natur.
  3. Forsterkede deformasjoner, sklerose av ventiler og vev plassert i subvalvulært rom.
  4. I nærvær av tegn på progressiv venstre ventrikulær dysfunksjon i forbindelse med generell hjertesvikt, som strømmer til 3-4 grader.
  5. Hjertefeil i de tidlige stadier kan også være en grunn til operasjonen, men for dannelse av indikasjoner bør tromboembolisme av store kar som ligger i den store sirkel av blodsirkulasjon, avsløres.

  Slike operasjoner praktiseres:

  • Ventilbevarende rekonstruksjonsoperasjoner er nødvendige for korreksjon av NMC i barndommen.
  • Komissuroplastikk og avkalkning av ventiler er vist med alvorlig MK-insuffisiens.
  • Chondoplasty er utviklet for å normalisere ventilasjonens mobilitet.
  • Omstillingen av ledningen vises når de faller av.
  • Fiksering av deler av papillarmuskulaturen utføres ved bruk av teflonputer. Dette er nødvendig når du deler muskelhode med resten av komponentene.
  • Akkordproteser er nødvendige ved fullstendig ødeleggelse.
  • Valvuloplasty unngår stivheten av ventiler.
  • Anuloplasti er utformet for å befri pasienten av oppblåsthet.
  • Prothese av ventilen utføres med sin alvorlige deformasjon eller utviklingen av uopprettelig og forstyrrende normal levetid for fibrosclerose. Mekaniske og biologiske proteser brukes.

  Lær om den minimalt invasive operasjonen for denne sykdommen fra et videoklipp:

  Hva du kan forvente og forebyggende tiltak

  Med utviklingen av NMC, bestemmer prognosen alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, det vil si nivået av regurgitasjon, utseendet på komplikasjoner og irreversible forandringer i hjertestrukturer. Overlevelse i 10 år etter at diagnosen er høyere enn med lignende alvorlige patologier.

  Hvis ventilfeilen er moderat eller moderat, har kvinner evnen til å bære og bære barn. Når sykdommen blir kronisk, bør alle pasienter ha en ultralydsskanning hvert år og besøke en kardiolog. Hvis det oppstår forringelser, besøk sykehuset oftere.

  Forebygging av NSC er i forebygging eller tidlig behandling av sykdommer som forårsaker denne patologien. Alle sykdommer eller manifestasjoner av mitralventilinsuffisiens på grunn av feil eller redusert ventil bør raskt diagnostiseres og behandles raskt.

  NMC er en farlig patologi som fører til alvorlige destruktive prosesser i hjertevevet, så det trenger riktig behandling. Pasienter som følger anbefalingene fra en lege kan, noen tid etter starten av behandlingen gå tilbake til normalt liv og helbrede lidelsen.

  Alt om mitralventilinsuffisiens

  Mitral hjertesvikt er en patologisk prosess som forklares ved feil operasjon av venstre ventrikulær ventil under systole. Samtidig returneres en del av volumet av pumpet blod tilbake til venstre atrium. Faren er at i avdelingen er det plutselige trykkprang som deformerer det. Insuffisient i venstre mitralventil truer med utseende av komplikasjoner.

  Mitral insuffisiens finnes sjelden i sin rene form. Hennes behandling avhenger av graden av skade på ventilen og videre utvikling av symptomer. Med en moderat form for patologi er det ikke nødvendig med terapi, korrigere forebyggende tiltak.

  Klassifisering og karakteristiske symptomer

  Mitral hjertesvikt er en patologisk prosess som forklares ved feil operasjon av venstre ventrikulær ventil under systole. Som følge av dette kommer en del av volumet av pumpet blod tilbake til venstre atrium. Faren for prosessen er at det er plutselige trykkprang i atriumet, som deformerer det. Insuffisient i venstre mitralventil truer med utseende av komplikasjoner.

  Mitral insuffisiens finnes sjelden i sin rene form. Hennes behandling avhenger av graden av skade på ventilen og videre utvikling av symptomer. Med moderat svikt, er terapi ikke nødvendig, korrigere forebyggende tiltak hjelp.

  Klassifisering og karakteristiske symptomer på sykdommen

  Den viktigste manifestasjonen av patologi er et brudd på blodets generelle blodsirkulasjon. Følgelig er det alvorlige problemer i arbeidet i hjertet, lungene og andre organer.

  Mitral regurgitation er resultatet av feil operasjon av ventilflappene som befinner seg ved utgangen til venstre ventrikel. De er grunnlaget for ventilen som er ansvarlig for å levere blod til venstre atrium. Hver gang det venstre atriumet trekker seg, kommer en del av blodet inn i aorta, og delen vender tilbake til venstre ventrikkel på grunn av en skadet ventil og dens ventiler. Det er en delvis omvendt strøm av blod som sykdomsgraden avhenger av.

  Allokere 3 grader av mangel:

  1 st grad. Svake tegn på mitralregurgitasjon har en grad 1-mangel. Det er en bevegelse av en liten mengde blod tilbake til venstre atrium, gjennom ventilen. Gradvis opphopning av det med tiden fører til det faktum at i atriumet øker trykket og stagnerende blod vises (risikoen for trombose er høy).

  Mangel på mitralventilen i 1. grad kan ledsages av hemodynamisk kompensasjon. Ventilen er ikke i stand til å skape blokkering av den utadvendte utstrømningen av blod under hver etterfølgende utkastning.

  I første fase blir det ikke observert uttalte symptomer. Derfor kan noen pasienter, selv under trening, ikke føle seg ubehag. Ved diagnostisering kan du oppdage støy og en liten patologisk ekspansjon av hjertegrensen mot venstre.

  2. grad. Når en pasient har en mitral insuffisiens på 2 grader, dekker blodprosessen til ventrikkelen og atriumet til halvparten. Under returflyten øker volumet av det injiserte blodet. Ved gjentatt utkastning kan ventrikelen ikke klare seg. Det er betydelige trykkspring i venstre side av hjertet, intenst ventrikulært arbeid og økt trykk i lungene. Risikoen for blødninger og ødemer øker.

  Mangel på mitralventilen i 2. grad, sammen med dannelsen av passiv hypertensjon, kan oppstå med flere symptomer. De er forbundet med brudd på blodstrømmen.

  Slike symptomer inkluderer:

  • spytter blodpropper;
  • manifestasjon av alvorlig astma om natten;
  • hosteangrep;
  • takykardi under eller etter trening;
  • takykardi i en rolig tilstand;
  • kortpustethet.

  Under undersøkelsen av en pasient som lider av en annen grad av mitral hjerteinsuffisiens, oppdages en økning i hjertets størrelse. Det forekommer både i venstre retning og i riktig retning.

  3. grad. Ved 3 grader av skade kan blodet nå planet til den bakre atriamuren. Det er en ond dekompensasjon. På dette tidspunktet forlenes det venstre atriumet (det er en slags strekk). Musklene i denne delen er ikke lenger i stand til å presse blod.

  Med en sterkt forsømt form, som er karakteristisk for klasse 3, kan både venstre og høyre ventrikler i hjertet vokse i størrelse. Kroppen pumper ikke blod effektivt.

  Ved 3 grader kan ventrikulær hypertrofi vises. Alt er ledsaget av komplikasjoner:

  • utseendet av ødem, hoste og blod i prosessen;
  • strekker venstre side av ventrikkelen;
  • en økning i leverstørrelse;
  • ustabilt (venetisk) trykk;
  • manifestasjon av pastositet av vevstrukturer.

  I løpet av den tredje graden av sykdommen, utvider hjertets grenser kraftig. Orgelet endres både horisontalt og vertikalt, med noen få centimeter. Det er svært uttalt lyder som kan høres uten bruk av verktøy eller utstyr.

  • utseendet av revmatiske angrep;
  • Sterke astmaangrep, både om natten og om dagen;
  • forekomsten av forskjellige myokardielle lesjoner;
  • smerte i magen og hjertet;
  • høyt blodtrykk;
  • utseendet av ødem;
  • angrep av atrieflimmer.

  Relativ insuffisiens er i stand til å utvikle seg med manifestasjonen av dilatasjon av venstre ventrikel (dens forlengelse eller utvidelse). Dette skyldes at ventilen, i forhold til størrelsen på hjertet selv, blir uforholdsmessig til mitralringen.

  Sykdommen kan oppstå selv om ventilen er normal. Når ventilen selv og dens ventiler deformeres, strekkes den venstre ventrikkelen og mitralringen. I dette tilfellet er det en lukning av brosjyrene.

  Årsakene til utseendet på denne patologien er forskjellige:

  • fremveksten av progressiv arteriell hypertensjon;
  • komplikasjoner etter manifestasjon av kardiosklerose etter infarkt;
  • revmatisme;
  • hjerteinfarkt;
  • i nærvær av iskemisk hjertesykdom og dens konsekvenser;
  • med kalsifisering av mitralringen;
  • skadede ventil brosjyrer;
  • komplikasjoner etter myokarditt
  • etter manifestasjon av autoimmune sykdommer;
  • konsekvenser av endokarditt eller revmatisme.

  diagnostikk

  I studien av sykdommen brukes følgende diagnostiske metoder:

  1. Differensialmetode - bidrar til å skille mellom mangel på mitralventilen fra andre sykdommer.
  2. Elektrokardiografi - gjør det mulig å registrere bioelektriske potensialer i hjertet under operasjonen.
  3. Røntgenmetode - hjelper til med å oppdage hjertets nederlag. Det anbefales ikke å bruke patologi i begynnelsen.
  4. Apekskardiografiya - fikser lavfrekvente svingninger som kommer fra sonen av apikalsk jerk.
  5. Fonokardiografi - brukes i studien av hjertetoner og støy.
  6. Ekkokardiografi er studien av hjertearbeid ved hjelp av ultralyd.
  7. Den fysiske metoden brukes mens du lytter til pulsen, fokuset ligger på arterielt trykk.

  behandling

  Hvis akutt mitral insuffisiens manifesterer seg, er det nødvendig med en korrekt dose diuretika. Bruk også vasodilatorer for å forbedre situasjonen. For raskt å stabilisere hemodynamikkens prosesser utføres intra-aortisk motpulsering.

  En lett kronisk form av sykdommen krever ikke behandling. Når mitralventilinsuffisiens har et subkompensert stadium, foreskriver leger bruk av medisiner for å øke utskillelsen av væske fra kroppen, hjerteglykosider, vasodilatatorer og lignende legemidler, betablokkere eller ACE-hemmere. Ved utvikling av atrieflimmer er bruk av indirekte antikoagulantia indikert.

  Avhengig av de enkelte egenskapene, kan proteser foreskrives - dette er en annen måte å kvitte seg med mitralventilens patologi. Erstatning skjer ved hjelp av en biologisk eller mekanisk protese. Nå er den første arten praktisk talt ikke brukt.

  Det er tre hovedversjoner av plastventiler: plast, annuloplastikk, forkorting av plast. Avhengig av kropp og dens egenskaper, bruk den mest passende form. Sannsynligheten for at noen smittsom sykdom i form av endokarditt eller trombose vil utvikle seg under mitralinsuffisiens er for liten. Etter operasjonen for bevaring av ventiler, kan tilbakefall forekomme. Dette inkluderer:

  • prolaps eller brudd på ventilstrukturen;
  • utilstrekkelig kvalitetsarbeid av ventilen;
  • ødeleggelse av ventilringens overflate.

  Funksjoner av kirurgisk inngrep

  Mangel på mitralventilen krever alvorlig konservativ behandling. Ved ineffektivitet er kirurgisk inngrep brukt. Det foreskrives når pasienten har en andre eller tredje fase av sykdommen.

  Når operasjonen utføres:

  1. Under ventiler protesen (ikke dårlig viste sig i praksis);
  2. Med systolisk dysfunksjon;
  3. Under alvorlige fibrotiske deformiteter, slik som sklerose i hjerteventilene og dens valvulære struktur;
  4. Hvis insuffisiens er ledsaget av tromboembolisme
  5. Ved dårlig behandling av primær infeksiøs endokarditt.

  Før du utfører operasjonen, må pasienten gjennomgå en kvalitativ diagnose. Dette er nødvendig for å utelukke andre problemer og sykdommer.

  Medisineringsterapi

  Medisinering for mitral hjerteventilinsuffisiens er foreskrevet i første grad, under moderat eller mild oppblåsthet:

  1. Behandling av utvikling av patologiske prosesser i blodsirkulasjonen. I dette tilfellet er bruk av kardiotonika eller ACE-hemmere foreskrevet;
  2. Forebyggende behandling av primære sykdommer;
  3. Diuretika brukes til reumatoid hjerteproblemer;
  4. Forebyggende behandling av hyppig hjertearytmi ved bruk av Metoprolol, Sotalol, Verapamil, hjerteglykosider. Dette betyr korrekte elektrolyttforstyrrelser.

  outlook

  For kvinner som planlegger å ha en baby: En moderat og mild grad av mitral hjertesvikt er ikke en kontraindikasjon for graviditet og fødsel, det er ingen trussel mot fosteret. Med en høy grad av sykdom er det nødvendig med en ytterligere undersøkelse for å vurdere risikoen riktig.

  Å ignorere anbefalinger fra leger og tidlig behandling av sykdommen fører til utvikling av mer komplekse sykdommer - pulmonal hypertensjon, infeksiv endokarditt eller atrieflimmer.

  Progresjon av oppblåsthet forekommer hos 5-10% av pasientene med mitral insuffisiens. I 60% levetid er ikke mer enn 10 år, i 80% - 5 år.

  Korrekte handlinger under forebygging vil bidra til å unngå eller redusere utviklingen av mitralinsuffisiens og periodisk diagnose - å oppdage sykdommen i de tidlige stadier og begynne behandling.

  Les Mer Om Fartøyene