Tetting av mitralventilen, hvor alvorlig er det?

Mitralventil tetning så langt som det er alvorlig

Svar fra legen:

Hei kjære Ainagul!

Forsegling av mitralventilflappene kan ha flere årsaker. Av de viktigste årsakene til disse inkluderer: dicliditis (betennelse av klaffene ved ventilen i revmatiske opprinnelse, såvel som komplikasjoner av streptokokkinfeksjon (utvikler seg etter noen få uker med ubehandlet betennelse i mandlene)), infeksiøs endokarditt. Imidlertid vil jeg merke at begge sykdommene forekommer med takykardi, økning i kroppstemperatur, leddsmerter, og noen ganger utslett. I nærvær av disse symptomene indikeres sykehusinnleggelse, blodkultur og studiet av revmatiske markører.

En annen årsak til komprimering av ventilflapper er en tidligere infeksjon, noe som fører til at kalsium blir avsatt i ventilene. Ekkokardiografi vurderer blodstrømmen gjennom mitralventilen, og i tilfelle en uforseglet komprimering blir ikke ventilflikker av hemodynamiske lidelser registrert. I dette tilfellet utføres en dynamisk observasjon med ekkokardiografi hver 1 til 2 år.

Årsaker til fortykning av begge ventiler på mitralventilen i det menneskelige hjerte

Mitralventilen er lokalisert mellom atriene og ventrikkene. Det spiller en viktig rolle i blodsirkulasjonsprosesser.

Brudd på funksjonaliteten, og spesielt forsegling av ventiler, fører til alvorlige konsekvenser - feil i det karakteristiske organets arbeid (rask slitasje i hjertet) og alle kroppssystemer.

Hvis en rettidig oppdagelse av en slik sykdom, vil behandlingen ikke være så lang og kostbar.

Provoking faktorer for utvikling av patologi

Årsakene til utseendet av den aktuelle sykdommen er ganske forskjellige. Noen ganger er deformasjonen av ventilen forbundet med aldersrelaterte endringer. Diagnose av sykdommen er ofte hos personer fra 52 til 60 år. Det er på dette vitale stadium at alle slags negative forandringer i kroppen manifesterer seg, blant annet:

 • okklusjon av blodkar;
 • unormale endringer i lipidmetabolismen;
 • dannelsen av kolesterolplakk;
 • økning i blodviskositet.

På denne bakgrunn lider også ventiler på mitralventilen i det menneskelige hjerte. Den beskrevne patologien forekommer av og til hos små barn, dets utseende er knyttet til en arvelig predisposisjon.

Men hvis en slik sykdom i barndommen utvikles mindre raskt, utvikler sykdommen seg raskt i en voksen pasient.

Ytterligere stimulerende faktorer for tettheten av dempene kan være:

 • kroniske sykdommer av en smittsom eller viral opprinnelse;
 • hjerteinfarkt;
 • allergiske manifestasjoner på stimulus;
 • revmatisme eller endokarditt.

I tillegg er det påvist at røyking, drikking av alkohol øker risikoen for utvikling av den aktuelle anomali.

Symptomatologi av sykdommen

Antallet personer med noen sykdom i kardiovaskulærsystemet øker jevnt hvert år.

Ofte slutter sykdommen i et dødelig utfall.

Alvorlige konsekvenser kan føre til, og senere deteksjon av de klaffer av Mitralklaff, og derfor, hva det er og hvilke symptomer er karakteristiske avvik må kjenne enhver normal person.

Følgende kliniske bilde er årsaken til at du går til legen:

 1. alvorlig svimmelhet, selv svimmelhet;
 2. smerte syndrom i feltet av et karakteristisk organ, gi til riktig hypokondrium;
 3. følelse av kvelning, hoste og utseende av dyspnø med minimal fysisk anstrengelse;
 4. økt hjertefrekvens;
 5. hevelse i nedre ekstremiteter;
 6. urimelig svakhet og umiddelbar tretthet;
 7. tegn på angina pectoris.
 8. Med langvarig løpet av hjertemessig anomali kan tegn og symptomer variere noe.
 9. Manifestasjoner av den patologiske prosessen er direkte avhengig av graden av forstyrrelse av blodsirkulasjonen.

Vanlige metoder og metoder for diagnose

Takket være moderne medisin utføres diagnosen av den beskrevne sykdommen med høy nøyaktighet og tar ikke mye tid. I tillegg er en slik undersøkelse helt ukomplisert.

Ved visuell inspeksjon vil den kvalifiserte ekspert, uten tvil, være oppmerksom på en blek nyanse av en epidermis, cyanose av lepper, pasientens ben.

Videre brukes mer nøyaktige metoder (for øvrig er tykkelsen på klaffene over 6 mm allerede ansett som en betydelig avvik). For å identifisere komprimeringen av den forreste (bakre) mitralventilen, foreskriver kardiologen vanligvis følgende prosedyrer:

 1. Ekkokardiografi (EchoCG). Gir informasjon om størrelsen på lesjonen av ventilen, scenen i patologien.
 2. Elektrokardiogram (EKG). Indikerer hypertrofi av hjertesonen.
 3. Å få røntgen på brystområdet. Vil bidra til å bestemme tilstedeværelsen av stillestående prosesser i lungene.
 4. Auskultasjon. Avslører hjertemormer.
 5. MR. Det gjør det mulig å oppdage de minste svulstene i ventilapparatet til et karakteristisk organ.

Etter doktors skjønn kan de i tillegg kreve at pasienten donerer blod (urin) til klinisk eller biokjemisk analyse.

Kvalitativ behandling

Med patologien til den beskrevne hjerteventilen, som ligger i de 1-2 stadier av utviklingen, er det tradisjonelt tatt til en medisinsk terapeutisk metode.

De viktigste stoffene som anbefales for bruk i dette tilfellet er:

Prognosen for behandling er ganske gunstig. I forsømte tilfeller fjerner imidlertid kun operativ intervensjon sykdommen, nemlig erstatning av mitralstrukturen til valvulærapparatet med en biologisk eller mekanisk protese.

Det er ønskelig at dietten inneholder flere produkter som inneholder kalium.

Disse handlingene på kortest mulig tid vil returnere en person til et fullt liv.

Men etter behandlingen må pasienten fortsatt gjennomgå en vanlig undersøkelse.

Tykkelse av ventiler i mitralventilen er en patologi som krever en integrert tilnærming til behandling.

I tillegg til å ta medisiner, anbefales pasienten hyppige turer i frisk luft.

Vi bør imidlertid ikke glemme riktig arbeidsform og hvile, full søvn og sunn ernæring. Det er verdt å unngå stressfulle situasjoner og forlate avhengighet.

Hvor farlig er regurgitasjonen av mitralventilen, dens manifestasjoner og behandling

Med lekkende lukking av ventiler på mitralventilen vender en del av blodet som går inn i venstre ventrikel tilbake til atriumet. Dette fenomenet kalles regurgitation, det fører til en gradvis fortykning av veggene i venstre halvdel av hjertet og utvidelsen av kamrene. Kliniske tegn - kortpustethet, hjertebank, hoste med blodig sputum, hevelse. For behandling, foreskrive medisiner og bruk av proteser eller ventilplastikk.

Les i denne artikkelen

Årsakene til opphisselse av mitralventilen

Det plutselige utseendet til en omvendt strøm av blod gjennom mitralventilen oppstår når en hjertemuskel er infarkt, en brystskade eller bakteriell endokarditt. I disse tilfellene er det et brudd på musklene eller senene med hvilke klaffene er fikset, samt løsningen av en del av ventilplaten. Disse forholdene er ekstremt farlige for livet.

Den gradvise utviklingen av regurgitation skyldes følgende grunner:

 • betennelse i den autoimmune eller smittsomme naturen - revmatisme, sklerodermi, lupus erythematosus, Lefflers syndrom (lunge eosinofili med endokarditt);
 • kardiosklerose etter et hjerteinfarkt;
 • anatomiske defekter i utviklingen av bindevev;
 • utvidelse av ventilringen på grunn av økte hjertehulrom;
 • medfødt underlegenhet på grunn av hull, splitting av bladet eller endring av formen på type fallskjerm.

Symptomer på patologi

En liten oppblåsthet forekommer ikke klinisk, siden venstre ventrikulær myokardium har tilstrekkelig styrke til å kompensere for en liten volumøkning. Med en reduksjon i kontraktiliteten i venstre halvdel av hjertet, begynner subkompensasjonstrinnet. I løpet av denne perioden har pasientene klager om:

 • kortpustethet;
 • rask tretthet;
 • rask puls og hjertebank
 • smerte i hjertet;
 • vedvarende hoste med blodig sputum.

Etter inntak av sirkulasjonssykdom i en stor sirkel, er det angrep av kvelning, ødem i skinnene, leveren er forstørret, nerverne er overfylt, væske akkumuleres i buk- og pleuralhulen. Hvis refleksnerven komprimeres av et forstørret atrium eller lungearterien, blir stemmen hes eller forsvinner. Nesten halvparten av pasientene opplever atrieflimmer.

Grader av progresjon

Avhengig av volumet av regurgitasjonsbølgen, er fire grader av patologi preget:

 • Den første - manifesteres bare ved systolisk murmur, tegn på sirkulasjonsforstyrrelser og klager er fraværende. Ved ekkokardiografi detekteres en liten forskjell mellom ventildelene.
 • Den andre - returstrømmen overskrider ikke 25% av den totale utstrømningen av venstre ventrikel, den venstre myokardhypotrofier for å kompensere for det økte volumet av blod.
 • Den tredje kasting i venstre atrium er ikke mer enn 50%, stagnerende endringer i lungene og mangel på begge ventrikler begynner.
 • Den fjerde - tilbakelevering av blod når 90% av frigjøringsvolumet, kardial dekompensasjon, alvorlige angrep av kvelning, hemoptyse, kan være lungeødem.

Kombinasjonen av mitral regurgitasjon

Utseendet til en omvendt strøm av blod inn i venstre atrium forekommer med forskjellige endringer i mitralventilen. Alle disse patologiske forholdene har lignende kliniske manifestasjoner, men de varierer i utviklingsgraden av symptomet på hjertesvikt.

Med komprimering av brosjyrer

Ved inflammatoriske prosesser, aterosklerotiske endringer, er det elastiske bindevevet erstattet av et grovt arrvev. På grunn av brudd på den hormonelle bakgrunnen, blir tilstedeværelsen av foci for destruksjon i vevet avsatt kalsiumsalter. Dette fører til forsegling av brosjyrene, deformering av kantene deres, som forhindrer fullstendig tilkobling av ventildelene med sammentrekning av ventrikkelen.

Denne patologien, som prolaps (fremspring av ventilen i atriumet), er forbundet med tapet av den normale strukturen av kollagen og elastinfibre. Det er medfødt eller ervervet, forekommer mot en bakgrunn av et hjerteinfarkt eller systemiske lesjoner av bindevev, revmatisme.

Ventil dysfunksjon med oppblåsthet

Med hyppige anfall revmatisme ventilenhet betraktelig deformert - klaffene er smeltet sammen, at de er merket med fibrøse og sklerotiske endringer påvirkes akkord og papillære muskler. Gradvis deler av ventilen tykkere, kantene deres er innpakket. På bakgrunn av innsnevringen av hullet (mitralstenose) oppstår opphissning på grunn av tilsetning av en ventilfeil. Slike kombinert mitral misdannelse har negative konsekvenser.

Mangelfullhet av ventilen med opphissing

Overføringen av blod inn i atriumet kan også forekomme med god ventiltilstand. I slike tilfeller er årsaken til opphissingen en økning i diameteren til ringen som ventilene er festet til. Relativ insuffisiens oppstår når:

 • betennelse og myokardisk iskemi;
 • alvorlig hypertensjon
 • aorta misdannelse;
 • dilatert og hypertrofisk kardiomyopati.

Vanligvis går tegn på sirkulasjonsfeil i disse sykdommene raskt nok.

Se på videoen om mitralventil prolaps, symptomer og behandling:

Diagnostiske metoder

For påvisning av mitralregurgitering, vær oppmerksom på dataene i medisinsk undersøkelse:

 • hjertebukk (på grunn av forstørrelse og fortykning av veggen til venstre ventrikel);
 • apikal impuls styrkes i det femte interkostale rommet;
 • Ripple er bestemt av en kantvinkel;
 • hjertets grenser er utvidet;
 • den første tonen på spissen er svak eller fraværende, systolisk murmur;
 • Den andre tonen er aksentert på lungearterien, delt.

Dataene for instrumentell diagnostikk hjelper til med å oppdage slike avvik:

 • FCG - bekrefter endring i toner og tilstedeværelse av støy;
 • EKG-hypertrofi i venstre divisjoner, og deretter til høyre ventrikel;
 • roentgenografi - bukene i venstre divisjoner, trekantet hjerte, stillestående fenomener i lungene forstørres;
 • Ultralyd med dopplerografi er hovedmetoden for å bestemme graden av regurgitasjon, mitralinsuffisiens.

Hvis etter dette studiekomplekset ikke kan bekrefte diagnosen eller velge den optimale typen kirurgisk behandling, kan kavitetsundersøkelse og kontrastventrikulografi foreskrives.

Behandling av patologi

I mangel av symptomer på sirkulasjonsmangel, krever mitralregurgitering ikke spesifikk behandling. I slike tilfeller er det nødvendig med dynamisk overvåkning av pasienten og terapi av den underliggende sykdommen.

Ved overgang av pasienten i et stadium av subkompensasjon utnevner:

 • ACE-hemmere (Enap, Kapoten);
 • beta-blokkere (Betaloc, Concor, Carvedilol);
 • vasodilatorer (Isoket, Monochinkwe);
 • kardialglykosider (Strofantin, Digoxin);
 • diuretika (Lasix, Veroshpiron);
 • antikoagulantia (Warfarin, Cincumar);
 • forbedre metabolske prosesser (Tsitochrom, Panangin).

Hvis pasienten ikke har kalkavleiringer på kant, og de har normal bevegelighet, kan operasjonen utføres under opprettholdelse av ventilanordningen - plast, en forkortelse av akkorder, styrking av det fibrøse ringen. Indikasjoner for en slik organbeskyttelsesmetode:

 • ruptur av sash,
 • prolaps,
 • relativ insuffisiens,
 • planlegging av graviditet.

Plastikkirurgi er sjelden komplisert av endokarditt eller tromboembolisme, men er ledsaget av økt risiko for tilbakefall av regurgitasjon. Derfor er de fleste pasienter vist å erstatte ventilen med en protese (mekanisk eller biologisk).

Prognose for pasienter

Forverring av pasienter oppstår vanligvis med konstant revmatiske angrep, så vel som mot iskemisk hjertesykdom. Etter utbrudd av oppstyr, er en tiårig overlevelsesrate omtrent 60 prosent. Operasjonen av ventilprotesen forbedrer denne indeksen, men er ledsaget av komplikasjoner:

 • trombose,
 • blokkering av ledende baner,
 • infeksiv endokarditt,
 • ødeleggelse av bioprosteser.

Ansett som ugunstig prognose for utvikling av alvorlig sirkulasjonssvikt, rytmeforstyrrelser, såvel som ved akutt oppstøt opptrer, slik som i dette tilfelle er den venstre ventrikkel ute av stand til å håndtere en plutselig overløp, og i den arterielle nettet har vært et kraftig fall i trykket.

Og her handler det mer om mangel på valvulært hjerte.

Mitral regurgitation oppstår når ventilklaffene ikke er åpne eller deformerte. Det kan føre til iskemiske og inflammatoriske prosesser, autoimmune sykdommer, traumer. Kliniske manifestasjoner av revers casting er assosiert med progresjon av venstre ventrikulær og deretter høyre ventrikulær svikt.

For å bestemme graden av retur av blod til atriumet, er det mest informative ultralyd med dopplerografi. Behandling i subkompensasjonstrinnet utføres ved bruk av medisiner, og i fremtiden blir operasjonen vist.

Om det er mulig å spille sport med mitral ventil prolapse, vil det bli forstått bare etter testene. For eksempel er sport med prolapse 1 grad like velkommen, så vel som fysisk utdanning.

Fibrene i hjerteventiler utvikles etter overførte smittsomme sykdommer, revmatisme. Kan skade aorta, mitralventilen. Diagnose begynner med analyse av blod, urin, EKG. Behandling er ikke alltid nødvendig.

Detektere prolaps av mitralventilen i hjertet er ikke lett, dets symptomer i utgangspunktet er implisitte. Hvis imidlertid forekomsten av mitralventilhøyden med regurgitasjon er funnet hos ungdommen, hva skal behandlingen være? Kan jeg bli med i hæren og spille sport?

Hvis mitral hjertesykdom (stenose) oppdages, kan den være av flere typer - reumatisk, kombinert, oppkjøpt, kombinert. I hvert tilfelle er mangel på mitralventilen i hjertet behandlet, ofte kirurgisk.

En unormal bevegelse av blod i venstre ventrikkel kalles aortisk regurgitasjon. Symptomene er i utgangspunktet usynlige, bare når graden allerede er ganske startet, ser man alvorlige symptomer opp. Ventilfeil oppstår selv hos barn. Behandling er bare en operasjon.

Kombinert hjertesykdom er ikke vanlig. Det kan være mitral, aorta, reumatisk og kombinert. Behandlingen er lang og komplisert. Det er bedre at pasienter fra risikogruppen utfører forebygging.

Det er en svikt i hjerteventilene i ulike aldre. Den har flere grader, begynner med 1, samt spesifikke funksjoner. Hjertefeil kan være med mangel på mitrale eller aorta ventiler.

På grunn av fødselsskader eller etter sykdommen, kan tricuspid regurgitasjon oppstå. Årsakene kan være i reumatisk endokarditt, lungebetennelse og andre sykdommer. Identifiser barnet, inkl. nyfødt, voksen. Det kan være 4 grader, men også en kombinasjon - lunge, ventil, lunge, prolapse med opphissing.

Fiberdystrofi av ventilapparatet

Det viktigste organet i menneskekroppen er hjertet. Dens normale funksjon sikrer arbeidet til hele organismen som helhet. Patologiske endringer fører til en klar forverring av velvære og til og med død. Fiberdystrofi av valvularapparatet endrer hemodynamikken i hjertemuskelen, bidrar til utviklingen av defekter. Tilstrekkelig behandling involverer en kombinasjon av farmakologiske midler og kirurgisk inngrep.

Årsaken til fibrose og måter å diagnostisere det på

En viktig rolle i funksjonen av hjertevalvularapparatet spilles av ventiler, representert av et løs bindevev bestående av tett kollagen og kontinuerlig fortsettelse i senekordene (ifølge Wikipedia). Med en kombinasjon av omstendigheter, reduseres antall blodkar som fôrer ventilstrukturen. Som et resultat blir de elastiske fibre erstattet av et tett fibrøst vev, som er preget av tilstrekkelig styrke. Tapt labilitet, ventiler mister evnen til å gi fysiologisk hemodynamikk. Mitralventilen er den vanligste patologien, og aortaklappen er mindre vanlig.

Klassifisering av patologi:

 • alopecia. Det er en moderat skade på ventilapparatets struktur.
 • diffuse. Lesjonens område fanger brosjyrene og podvalvannoe-plassen;
 • cystisk. Det er karakteristisk for det avanserte stadium og regnes som en egen patologi med dannelse av hulrom.

Fibrose av ventiler av aorta og mitralventil er forklart av følgende årsaker:

 • aldersrelaterte endringer i tapet av naturlig kollagenpotensial;
 • revmatisk angrep (spesielt gjentatt), for eksempel etter overførte infeksjoner av oropharynx. Skade skyldes dannelsen av antistoffer og kryssreaktivitet mellom karbohydrater av streptokokgruppe A og glykoprotein i hjerteventilene. Ifølge forskningen har nesten hvert femårig barn en historie med en tidligere infeksjon i svelget. Det er mulig å danne kronisk revmatisk hjertesykdom med lesjoner i form av post-inflammatorisk marginal fibrose;
 • Marfan syndrom, dysplasi, hvor de anatomiske og funksjonelle egenskapene til bindevev er genetisk avvikende;
 • aterosklerose av aorta. Beregning av plakk og etterfølgende fortykkelse av veggene;
 • Fokus på nekrose (med infarkt) eller betennelse (med myokarditt) nær ventilringen.

Diagnose av fibrose er ikke vanskelig. I utgangspunktet utføres klinisk blod og urintester for å oppdage mulig betennelse. En biokjemisk studie indikerer en endring i nivåene av kolesterol, sukker, urinsyre, totalt protein, kreatinin.

Når radiografi bestemmes av myokardisk hypertrofi, kongestive lungefenomener, kalkning av fragmenter av ventiler.

CT, MR, CAG utføres når det er behov for kirurgisk inngrep for strukturer av proteser.

Hvordan påvirker denne prosessen pasientens livskvalitet?

Symptomatologien til sykdommen avhenger av hvilken ventil som er påvirket av fibrose, selv om noen tegn på patologi også kan falle sammen. Ofte gjør pasienten ikke noen klager i lang tid, hans tilstand er fortsatt tilfredsstillende. Forverring av velvære er karakteristisk for den startede prosessen og dannelsen av komplikasjoner.

Hvis mitralventilflappene er forseglet, er det bemerket:

 • tretthet med rutinemessig trening, sport;
 • dyspnø i ro
 • episoder av hjerterytmeforstyrrelser i form av ekstrasystol eller atrieflimmer;
 • brystsmerter;
 • periodisk hevelse.

Hvis komprimeringen av mitralventilflappene fortsetter å utvikle seg i fravær eller ineffektivitet av behandlingen, oppstår PMC med opphiss i varierende grad eller uten.

Fibrose av veggene i aortaklappen forårsaker:

 • progressiv dyspné;
 • smerte i hjertet under trening;
 • svimmelhet og svimmelhet mens du trener
 • uregelmessig hjerteslag.

Noen ganger kompliserer livet til en pasient med valvulær fibrose episoder av hemoptysis, astmatiske angrep, forklart av et brudd på hemodynamikk.

Hos pasienter av ung alder kommer spørsmål knyttet til graviditet og service i hæren til å komme i forkant. Den første løses individuelt, avhengig av stadiet av den fibrøse prosessen, tilstedeværelsen av stenose og forstyrrelser i hemodynamikk. En kvinne som bærer et barn blir observert, i tillegg til en fødselslege-gynekolog, også en kardiolog. Fødsler utføres av keisersnitt.

Hæren og muligheten for å okkupere profesjonell sport er avhengig av avgjørelsen fra den medisinske kommisjonen. Det vurderes om patologien førte til en utprøvd visdom og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Behandling og observasjon av en pasient med ventilfibrose

Ofte på forum er det mulig å lese et spørsmål om fibrose ved hjelp av nasjonale agenter behandles. Svaret er utvetydig: det finnes ingen slike oppskrifter. Denne prosessen gir tilstrekkelig kompleksitet i terapi, selv for moderne medisin.

Det er viktig å vite at utnevnelsen av medisiner kun er angitt i det kliniske bildet av hjertesvikt, hvor:

 • hjerte glykosider - Celanide, Digoxin, Strophantine;
 • diuretika - Trifas, Indap, Veroshpiron;
 • hvis det er indikasjoner, hypotensive og antiarytmiske legemidler.
Medikamenter reduserer kun symptomene som skyldes fibrose, uten å påvirke sykdomsprogresjonen.

Radikal behandling består av følgende metoder:

 • Valve erstatning for å erstatte den syke strukturen med en mekanisk eller biologisk analog. Som regel blir median sternotomi brukt ved bruk av et kunstig sirkulasjonssystem;
 • mitral commissurotomi lukket eller åpen med oppgave å dissekere patologiske ledd mellom ventilflikene;
 • aortokoronary shunting;
 • endovaskulær protese. Essensen av metoden administreres gjennom femorale karene av et kateter med et implantat uten generell anestesi. Det er indisert for pasienter med alvorlige kroniske sykdommer;
 • ventiltransplantasjon (en relativt ny teknikk).

Indikasjoner for fibrose for kirurgisk inngrep:

 • forsømmelse av prosessen;
 • rynke av ventiler, senetråder;
 • Tilstedeværelsen av alvorlig forkalkning.

Etter operasjonen skal pasienten være under tilsyn av en kardiolog. Pasienten blir vist årlige undersøkelser og behandling i sanatoriet av en kardio- eller kardiorheumatologisk profil.

funn

Subjektive symptomer, som indikerer endring i hjertearbeidet, krever alltid lege. Viktige og forebyggende undersøkelser som gir tid til å mistenke tilstedeværelsen av patologiske forstyrrelser i myokardiums struktur. Spesielt i tilfelle tap av ventiler på grunn av fibrøs dystrofi, evnen til å utføre sine funksjoner optimalt. Når det gjelder prognose av sykdommen, avhenger det direkte av alvorlighetsgraden av prosessen, pasientens alder, tilstedeværelsen av andre kroniske sykdommer.

Forsegling av mitralventilen klapper hva den er

Til tross for at pasienter med mitral og aorta defekt folk på de tidlige stadier av sykdommen syke, blir de ofte satt av et besøk til legen. Kortpustethet, rask tretthet og andre symptomer oppfattes som noe forfalt, og i mellomtiden styrken utvikler seg, kan bli komplisert. For å hindre at dette skjer, er det nødvendig å vite alt om feilen og å ty til forebyggende tiltak i tide.

Egenskaper av sykdommen

Aorta--mitral (heretter AMPS) refererer seg til den kombinerte (og aorta), og er karakterisert ved lesjoner av klaff, aorta subvalvulær strukturer. Lesjoner påvirker ikke alle strukturer samtidig, men oppfører seg på pasienten i ulike kombinasjoner.

Statistikk viser at kvinner er oftest syk i alderen 40-60 år. Symptomer og tegn er det samme for alle aldersgrupper, men behandlingen vil være forskjellig.

 • Så, når det gjelder gravide, brukes en biologisk protese av animalsk opprinnelse.
 • Barn anbefales å gjennomføre kommissurotomi.

Nå vil vi vurdere klassifiseringen av den kombinerte (ikke forveksles med den kombinert) mitral-aorta hjertesykdom.

klassifisering

Formen av AMPS er avhengig av de anatomiske egenskapene til den umiddelbare feilen. Det kan være:

 • Stenose av mitral og aorta flodmundinger.
 • Mitral stenose og aorta insuffisiens.
 • Mitral insuffisiens og aorta stenose.
 • Mitral insuffisiens og aortaklaff.
 • Kombinert mitralfeil og aortainsuffisiens.
 • Mitral og aorta defekter.

årsaker til

Den vanligste årsaken til aortic-mitral misdannelse er revmatisme. Dessuten utvikler patologien seg mot bakgrunnen:

 1. revmatisk og septisk endokarditt;
 2. myokarditt;
 3. aterosklerose;

Sjelden fører AMPS til en traumatisering av brystet, for det meste sterk og gjentatt.

Symptomer på aorta-mitral hjertesykdom

Symptomatologien manifesteres i begynnelsen av AMPS, da en stor belastning på venstre atrium påvirker. Pasientene klager over:

 1. kortpustethet;
 2. tørr eller med blodig slemhud;
 3. hyppige hjertebanker;
 4. rask tretthet;
 5. redusert arbeidsevne;
 6. svakhet;
 7. svimmelhet;

diagnostikk

Den primære diagnosen av sykdommen er redusert til samlingen av slektshistorie og analyse av klager. Videre utfører legen en fysisk undersøkelse, noe som kan vise tegn på sykdom, slik som hud cyanose, fremspring på venstre side av brystkassen, vil støyen i den systole på auskultasjon, utvidelse av hjertet til venstre side. Basert på de innsamlede dataene, utpeker legen ytterligere studier:

 • Felles blod og urin, noe som avslører den inflammatoriske prosessen og forekomsten av sykdommer som kan forårsake skade.
 • Biochem. an-z av blod, som viser nivået av kolesterol, sukker, protein, urinsyre og andre forbindelser som viser tilstanden til organene.
 • An-z av blod på immunologi, som bestemmer antistoffer mot mikroorganismer, som avslører betennelse i innholdet av C-reaktivt protein i blodet.
 • EKG. Det viser forstyrrelser av hjertefrekvensen, hjertets volum, som økes i venstre atrium og ventrikel med AMPS.
 • Ekkokardiografi. Med sine resultater er det mulig å vurdere tilstanden til mitralventilen, hjertets størrelse, tykkelsen av muskelveggene, væsken i perikardiet og andre viktige indikatorer.
 • Phonocardiograms. Hjelper med å identifisere systolisk og diastolisk murmur i projeksjonen av bicuspidventilen.
 • Røntgen på brystet, som lar deg vurdere hjertets størrelse, fremspring av sin skygge i fremspringet til venstre atrium og ventrikel, stagnasjon i lungene.
 • Hjartekateterisering hulrom, slik at for å måle trykket i atriene og ventriklene i hjerte, lunge-arteriene.
 • SCT (spiral computertomografi) eller MR. Utnevnt sjelden. Tillat å få et nøyaktig bilde av hjertemuskelen og legg en 100% diagnose.
 • CCG (koronar kardiografi av sventriculography), som bidrar til å få et nøyaktig bilde av hjertet, se bevegelsen av blodstrømmen.

Også pasienten bør gjennomgå rådgivning fra reumatolog og hjertekirurg.

behandling

Behandlingsmetoden avhenger av graden av sykdom og anatomiske egenskaper. Hovedbehandlingen er redusert til å ta medisiner mot frekvensen.

Hvis sykdommen har utviklet seg til alvorlig skade på hjertekonstruksjonene, foreskrives pasienten kirurgisk behandling.

Terapeutisk måte

Terapeutisk teknikk reduseres til konstant overvåkning av pasientens tilstand, det vil si rådgivning til behandlende lege og undersøkelse hver 6. måned, og:

 • Overholdelse av kostholdet. Det er nødvendig å begrense inntaket av kolesterol, salt til 1,5 gram og væske til en og en halv liter per dag.
 • Overholdelse av regimet av arbeid og hvile. Pasienten bør observere fred, sove minst 8 timer, nekte store fysiske. belastninger.

Til tross for fysisk begrensning. Det er nyttig for pasienten å gjøre en minimum av terapeutisk fysisk trening. Om ønskelig kan han også ta et kurs med massasje.

medisinering metode

Ved behandling av narkotika bruker ulike grupper av legemidler som:

 • ACE-hemmere bremser utviklingen av sykdommen, beskytter organene mot skade.
 • Angiotensinreseptorantagonister hvis pasienten ikke tolererer ACE-hemmere.
 • Diuretika, som fjerner overflødig væske fra kroppen.
 • Nitrater, dilaterende blodårer og forbedring av blodstrømmen.
 • Kalsiumantagonister som forstyrrer hjerterytmeforstyrrelser.
 • Beta-adrenoblokere, som øker styrken av hjertesammensetninger.

Hvis pasienten har hjertearytmi, kan hjerteglykosider foreskrives.

Tetting av ventiler av aorta og mitralventiler, samt lignende endringer kan kreve kirurgisk inngrep, om det - videre.

drift

Hvis sykdommen uttrykkes sterkt eller har oppnådd en alvorlig grad, foreskrives pasienten kirurgisk behandling:

 • Commissurotomy. Under operasjonen blir de smeltede rammene i mitralventilen demontert instrumentelt.
 • Plastoperasjon. Blodstrømmen normaliseres gjennom den venstre atrioventrikulære åpningen, mens mitralventilen forblir intakt. Det er vist med minimale endringer i ventiler på mitralventilen.
 • Prothese av ventilen. Operasjonen er foreskrevet for alvorlige lesjoner av ventilfliker eller sub-valvulære strukturer. Prosedyren bruker biologiske og mekaniske ventiler.
 • Hjertetransplantasjon. Den brukes i nødstilfeller, når hjertets struktur er sterkt påvirket.

Etter kirurgisk inngrep må pasienten følge anbefalingen fra den behandlende legen om å ta medisiner og hvile.

Om hva protesen til apotale og mitralventiler er, vil følgende video fortelle:

Forebygging av sykdom

Primær forebygging av sykdommen reduseres til:

 • Forebygging, behandling og forebygging av tilbakefall av sykdommer som reumatisme og infeksiv endokarditt.
 • Herding av kroppen.
 • Behandling av kroniske infeksjoner.
 • Observerer aktivitetsmodusen.

Hvis pasienten allerede har dannet en kombinert mitralfeil, trenger han:

 1. Følg anbefalingene fra behandlingslegen for konservativ behandling av sykdommen;
 2. gjennomføre forebyggende tiltak for å forhindre revmatisk feber;
 3. å bli temperert.

Med primær og sekundær profylakse vises observasjon hos en reumatolog og en kardiolog.

komplikasjoner

Hvis behandlingen er feil eller uten det, kan pasienten oppleve slike komplikasjoner:

 • Atrieflimmer og andre forstyrrelser i hjerterytmen.
 • Atrioventrikulær blokkering, når forløpet av impulsen fra atrium til ventrikkelen svekkes.
 • Sekundær infeksiv endokarditt.
 • Hjertesvikt.
 • Pulmonal hypertensjon.

Det er også mulig fremveksten av spesifikke komplikasjoner, som avhenger av den medfølgende tilstanden til sykdommen.

outlook

Prognosen for utfallet av sykdommen avhenger av graden og behandlingen. Så på en tidlig adresse til legen er resultatet i mer enn 90% av tilfellene positivt og uten komplikasjoner.

Symptomer på mitralventilinsuffisiens

I den første fasen av sykdommen har pasienten kortpustethet og ikke en veldig uttalt hoste. Hemoptysis er svært sjelden. Brudd på blodsirkulasjonen skjer senere. Noen ganger kan en pasient lett utholde alvorlig fysisk anstrengelse og selv profesjonelt engasjere seg i enhver form for sport, med fibrose blir oppdaget ved en forebyggende undersøkelse.

Etter å ha redusert kontraktil funksjonen til venstre ventrikulær myokardium og økt trykket i den lille sirkelen av blodsirkulasjonen, oppstår slike ubehagelige symptomer som dyspnø med økt fysisk aktivitet og rask hjerterytme. Økende stillestående fenomener begynner å forårsake kortpustethet, selv i fravær av fysisk anstrengelse, samt angrep av astma.

Den kliniske manifestasjon av sykdommen avhenger av graden av sirkulasjonsforstyrrelser, som påvirker mengden av blodstrøm fra den venstre ventrikkel inn i venstre atrium, graden av svekkelse av myokardial kontraktilitet og alvorlighetsgraden av pulmonal hypertensjon. Hvis volumet av blodet kastet inn i ventrikkelen når 15-30%, blir tilstanden av helse forverret. Det er slike symptomer:

 • en følelse av intens hjerterytme;
 • pulsering i området av store fartøy gjennom hele kroppen;
 • smerte i hjertet;
 • svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • kortpustethet når du gjør daglige oppgaver;
 • Synkope forårsaket av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen;
 • alvorlighetsgrad og smerte i riktig hypokondrium, forbundet med stagnasjon av blod i leveren;
 • hevelse av føttene.

Diagnose av mitralventilinsuffisiens

Ved undersøkelse, er pasienten bestemt forlengelse av hjerte impuls 3-4 cm. Undersøkelse av mitral ventil utføres ved å utføre en to-dimensjonal ekkokardiografi i projeksjonen av de langsgående og tverrgående deler. På grunn av det todimensjonale bildet er det mulig å estimere endringene som har skjedd i ventilens struktur. En studie i D-modus bidrar til å oppdage den eksisterende regurgitasjonen og beregne trykket i lungearterien.

Parallelt med ekkokardiografi utføres brystradiografi. På roentgenogrammet er brede stagnerende røtter av lungene og stillestående pleurale linjer langs interlobar og kostyrpleura lett bestemt. I en direkte projeksjon har hjertet en "mitral" -konfigurasjon med en flatt midje på grunn av hevelsen av den andre buen i lungearterien og den tredje buen i bukleppen. På den rette konturen defineres en forskjøvet oppadgående kardiovasal vinkel, en ekstra intens skygge av det forstørrede LP. I venstre sideprojeksjon er forstørret RV og LP bestemt, og også (spesielt på tomogrammer) forkalkning av mitralventilen.

Behandling av fibrose av mitralventilflapper

Tilstedeværelsen av fibrose av mitralventilen i aorta krever restaurering eller erstatning. Når man velger en metode for kirurgisk inngrep, spilles en viktig rolle av graden av funksjonell insuffisiens ventilen har. Jo mer han er forbauset, desto mer sannsynlig vil han bli prostetisert. I noen avanserte klinikker har en mini-invasiv metode for å gjenopprette mitralventilen blitt brukt, kombinere muligheten for kateterisering og gjennomføringen av et minimalt kutt av thoraxen.

Korreksjon av defekten er mulig på grunn av Metraklips-metoden, som også refereres til som mini-invasive prosedyrer. Dens bruk økte omfanget av behandling for mitralventilfeilene betydelig. Takket være denne teknikken ble det mulig å operere alvorlig syke pasienter som er kontraindisert i en rutinemessig operasjon. Innovative metoder tillot et svært stort antall pasienter å få helse og gå tilbake til en fullverdig livsstil.

Hvis operasjonen er av en eller annen grunn kontraindisert, er det nødvendig å nøye observere tiltakene som vil forhindre videre utvikling av sykdommen. Først av alt bør du forlate dårlige vaner - det er strengt forbudt å røyke og ta alkohol med en slik sykdom. Kaffe og te bør erstattes med dekokser av medisinske urter, som vil påvirke menneskelig immunitet positivt.

Det er umulig å forhindre fremveksten av smittsomme sykdommer, da de kan forverre forverret helsetilstanden. Om vinteren bør du i tillegg ta et kompleks av vitaminer og mineraler. Prøv å unngå stress. Fra profesjonell sport og tung fysisk anstrengelse bør kastes, siden dette kan føre til dødelig utgang. I tilfelle noen sykdom på utslipp medisiner for å behandle, bør du informere legen om tilstedeværelsen av mitralklaffen fibrose.

Det må tas hensyn til å overvåke mat. Det meste av dietten bør bestå av ferske grønnsaker og frukt. Prøv å spise mindre fettholdig mat. Det er nødvendig å gjennomgå en jevnlig undersøkelse, med en kraftig forverring i helsetilstanden, du trenger å se en lege.

Mitralventilproteser er den kirurgiske erstatning av en dårligere spyttventil med et vev (biologisk) eller kunstig (mekanisk) protese.

Prostetisk mitralventil er indikert hvis den er mangelfull, grov kalsifisering eller fibrose av ventiler. Kirurgisk prostetisk reparasjon av mitral aortaklappen utføres på et ikke-fungerende hjerte ved bruk av AIC og kardioplegi. Mekaniske ventiler er holdbare, men deres bruk er knyttet til livslang mottak av antikoagulantia for å forebygge trombose. Vevsventiler gjennomgår til slutt bionedbrytning (forkalkning, brudd på ventiler), men minimerer risikoen for tromboembolisme og endokarditt av protesen.

Med begrenset ventil forandringer kan gjøres klapanosohranyayuschie operasjoner: valvuloplasty sutur, annuloplasty, ringrommet fibrosus spesifikke restriksjons stive syntetiske ring bergings subvalvulær strukturer og isolerte autologe protese ventilklaffer eller ksenoperikardom. Det bør bemerkes at resultatene av kirurgisk behandling av mitralklaffen i stor grad avhenge av rettidig identifisering av indikasjoner for kirurgiske lecheniyu.Poetomu hvis du er planlagt for kirurgi, så i alle fall er det umulig å stramme den.

Hva er en mitralventil og hva er dens funksjon?

Mitralventilen er plassert i venstre halvdel av hjertet mellom atriumet og ventrikkelen og representerer brettene på hjertets indre skall - endokardiet. Disse to brettene kalles skodder. Derfor kalles mitralventilen også to ganger. Ventilene er festet til muskelfibrene i myokardiet i venstre ventrikel. Blodet oksygenert og strømmer inn i venstre atrium fra lungevenen strekker seg fritt fra atrium i ventrikkelen, og deretter kommer inn fra den venstre ventrikkel inn i aorta til alle organer i kroppen. Med reduksjon av det venstre ventrikulære mitral ventil lukker og hindrer tilbakeføring av blod inn i atrium, slik at blodstrømmen i en retning - fra ventrikkelen inn i aorta. I tilfelle av ventilsykdommer, kolliderer den ikke helt, blodet returneres til atriumet og dets inntak i aorta er utilstrekkelig. Det er stagnasjon i en liten sirkel - i lungene, sirkulasjonsfeil i en stor sirkel, hjertesvikt, utvikling av hjertesvikt.

Årsaker til mitralventil sykdommer

Den vanligste årsaken til mitralventilendringer er revmatisme, noe som forårsaker betennelse i hjertets indre skall - endokardiet. Selv en gang overført reumatisk endokarditt forlater endringer i ventiler - deres komprimering, tap av elastisitet og mobilitet. Med gjentatte revmatiske anfall er det flere og flere brutto endringer - deformasjon av ventilfliker, cicatricial innsnevring av atrioventrikulær blenderåpning. Mindre ofte er defektene i mitralventilen medfødt, men som regel forekommer ikke hver for seg, men er en del av medfødte kombinert hjertefeil.

Typer av mitralventil sykdommer

Leger skiller mellom 3 typer mitralventilfeil - mitralinsuffisiens, mitralstenose og komplisert mitral hjertesykdom. Med mitral insuffisiens påvirkes kun ventilflappene, med mitralstenose er det arr arr av den atrioventrikulære blenderåpningen. Men oftest er det en kompleks mitralfeil - en kombinasjon av mitralinsuffisiens og stenose.

Det er en slik diagnose som en mitralventil prolaps, som ved et hjerte undersøkes ved et uhell. Dette er en sagging, fremspring av ventilen i atrielumen med ventrikulær systole på grunn av ventilens store størrelse. Som regel er det et medfødt trekk ved ventilstrukturen som ikke krever behandling. Men slike pasienter bør observeres av en kardiolog.

Symptomer på mitral ventil sykdom

Kliniske manifestasjoner av mitralventilfeil utvikles gradvis og øker med utvikling av dekompensering. Pasienter klager over kortpustethet under fysisk anstrengelse, periodiske hjerteslag, det kan være smerter i stikkende karakter i hjerteområdet. Karakteristisk for mitral mangelen er en såkalt "flush usunn" på pasientens ansikt, som har en blå tone, og blålig skjær spikerplater, nese og ører.

Hos pasienter med mitral misdannelse, blir blodtrykket som regel senket. I dekompensasjonsstadiet utvikler hjertesvikt - stagnasjon i lungene, utseende av dyspné i hvile, hoste, hevelse i ekstremiteter. Et hyppig symptom på mitral misdannelse er et brudd på hjerterytmen - paroksysmal takykardi, ekstrasystoler, atrieflimmer.

Diagnose av mitral ventil sykdommer i Israel

Hjerteundersøkelsen i Israel utføres ved hjelp av de mest moderne diagnostiske verktøyene. Ultrasonografi, datamaskin og magnetisk resonans avbildning utføres, som gir nøyaktig informasjon om alle deler av hjertet og spesielt tilstanden til ventilene. Endoskopisk lyding av hjertet brukes også, noe som gjør det mulig å visuelt inspisere ventilen og evaluere funksjonen. Hele komplekset av laboratorieforskning, inkludert aktiviteten til den reumatiske prosessen, utføres også.

Behandling av mitralventil sykdommer i Israel

Den eneste effektive metoden for å behandle defektene i mitralventilen er dens operative korreksjon eller erstatning av hjerteventilen med en protese. Valvekorreksjon i Israel vises med mindre endringer i det og utføres ved hjelp av en minimalt invasiv endoskopisk metode. Via en femoral vene setter en spesiell sonde med en manipulator inn i hjertehulen, noe som gjør det mulig å dissekere spjeldene i ventiler, noe som gjør kommissurotomi - utvide den atrioventrikulære ventrikkelen. En spesiell klemme er plassert på ventilflappene, som holder dem når ventriklene trekker sammen og forhindrer blodstrømmen tilbake til atriumet.

En radikal metode for behandling av mitralventilen er dens proteser med en syntetisk eller biologisk protese. Etter slike operasjoner kommer det umiddelbart til å gjenopprette blodsirkulasjonen. De utføres selv med aktiviteten til den reumatiske prosessen, på hvilket som helst stadium av sykdommen.

Behandling av vices mitral ventil I Israel er det utført på høyeste nivå av kvalifiserte spesialister, og operasjonsteknikken er utarbeidet så mye at de nesten ikke har noen komplikasjoner. Er dette ikke et argument å velge behandling i israelske klinikker? Dessuten er kostnaden mye lavere enn i vestlige land og USA.

Årsaker til sykdommen

Debut av sykdommen oppstår vanligvis i alderen 50-55 år, og som en naturlig faktor sclerotization koronar fartøy vegger er aldersrelaterte forandringer i kroppen. Med denne faktoren grunn den totale endring i status for alle fartøyer av kroppen, nemlig, lipidmetabolisme, dannelse av multiple plakk av kolesterol i lumen av de store beholdere, å øke graden av viskositeten av blod. Fra alder av endringer, lider også ventiler i hjertekamrene.

Det er tilfeller av atypisk utvikling av patologien hos barn. Dette er direkte relatert til arvelige faktorer. Men det er verdt å tenke på det faktum at komprimeringen av veggene i mitralventilen kan begynne i barndommen, og deretter starte igjen med begynnelsen av prosessene av aldersrelaterte endringer.

I tillegg bidrar de inflammatoriske prosessene i den vaskulære sengen til utbrudden av utviklingen av denne patologien. En viktig rolle i utviklingens etiologi og patogenese er gitt til slike skadelige vaner som røyking og alkoholmisbruk.

Ytterligere faktorer for utviklingen av denne patologiske prosessen er revmatisme, myokarditt og / og endokarditt i anamnesen.

Symptomer på patologiske forandringer

I mange år kan dette bruddet ikke på noen måte manifesteres på pasientens trivsel. Identifiser at det er mulig i en senere alder og ofte i løpet av forebyggende medisinske undersøkelser. Men med en lang periode med utvikling fører komprimering av ventiler til aortaklappen til utseendet på følgende symptomer:

 1. 1. Svimmelhet og tap av bevissthet med minimal fysisk anstrengelse.
 2. 2. Kortpustethet og apné (kvælning).
 3. 3. Unaturlig rask tretthet.
 4. 4. Angina med akutt paroksysmalt kurs.

Livstrusselen skyldes at symptomene manifesterer seg når den indre diameteren av aorta er innsnevret med mer enn 70% av de normale parametrene.

Følgelig er symptomkomplekset av sykdommen forbundet med stedet for lokalisering av patologi. Således, med en innsnevring av aorta rot lumen, observeres en utilstrekkelig trofikk av hjertemuskulaturen, som manifesterer seg som typisk angina pectoris. Ved tetting av veggene i aortabuen og dets stigende del, finnes nevrologiske symptomer som svakhet, tretthet, svimmelhet og cephalgi. Og hvis veggene i den nedre delen av aorta er tykkere, er trofismen i indre organer brutt, det er smerter i magen, intermittent claudication og andre relevante tegn på forekomsten av sykdommen. Hvis patologier er utsatt for ventilflikker, vil dette allerede bli avslørt som mitralventilinsuffisiens.

Diagnostiske teknikker

Ofte er diagnosen av den beskrevne sykdommen ikke vanskelig. Når den innledende undersøkelse av pasienten fastslo blekhet, dyspné, cyanose (acrocyanosis leppe og nese. Eventuelt også tilstedeværelsen av ødemer i nedre ekstremiteter.

Når man gjennomfører en fysisk undersøkelse, finner man:

 1. 1. Amplifisering og forskyvning av apikale impuls ned og til venstre.
 2. 2. Forflytning av sonen av relativ sløvhet i hjertet til venstre.
 3. 3. Grov støy under auskultasjon i visse faser av hjerterytmen.

For mer informasjon kan diagnostikk inkludere studier som elektrokardiografi, ekkokardiografi, R-kardialtransplantasjon og andre nødvendige prosedyrer for å etablere en klinisk diagnose. Prognosen for denne sykdommen er forsiktig med tanke på de medfølgende faktorene og sykdommene.

Behandling av aortaventilen forsegling veggen skal være kompleks og omfatte både administrering av legemidler for stabilisering og korrigering av blodtrykk ved hypertensjon og hjerteglykosider avtale med fare for å utvikle hjertefeil, så vel som går utendørs.

En viktig faktor for behandling forblir etterlevelse av normal søvn og hvile, mangel på stress og avvisning av alle dårlige vaner.

Aortaklaff. Årsaker og symptomer på sykdommen

Sykdommer i hjerteventilene er hovedsakelig forbundet med et brudd på blodstrømmen, som gir denne eller den ventilen. Ofte er det problemer med mitralventilen, og ikke litt bak aortaklappen.

Aorta-ventilen i hjertet regulerer blodstrømmen fra venstre nedre kammer i hjertet (venstre ventrikel) til aorta. Aorta er hoved blodkaret, som gir blod til resten av kroppen.

De viktigste sykdommene i aortaklaffen inkluderer oppblåsthet og stenose.

Aortisk regurgitasjon

Den mest alvorlige formen av aorta oppkast forekommer oftest under påvirkning av infeksjon, som etterlater hull i sashene. Ventilene til aortaklappen er kronbladene i det bruskvævet, som dekker den omvendte blodstrømmen i syklusen av fremdriften langs sirkulasjonssystemet. Navnet på blodet snakker for seg selv - det bærer blod. Men ikke tilbake det samme! Og til organer og deler av kroppen for å forsyne celler.

Den fremvoksende smittsomme sykdommen er i stand til å forlate som en konsekvens, men ikke veldig stor, men fortsatt et hull i ventiler, gjennom hvilken del av blodet vil bli tømt fra aorta tilbake i venstre ventrikel. Det er celler i kroppen vil ikke motta mat i sin helhet. Og slik at cellene ikke sulter, vil hjertet som tilbakekoblingsstyringssystem måtte øke mengden blod pumpet for å fylle opp returpersonen.

Medisinsk statistikk tyder på at aortaklafffeil ikke kan manifestere seg i symptomer i mange år. Og de vises fordi venstre ventrikel burde fungere mer for å hente opp den svært omvendte blodstrømmen. Ventrikken blir til slutt større, og det er vanskeligere for ham å takle sitt arbeid.

Årsaker til utvikling

Aortisk insuffisiens er den vanligste sykdommen blant menn i alderen 30 og 60 år. Hos voksne er reumatisme den vanligste årsaken til alvorlig svikt.

Svake tilfeller oppstår ofte hos personer som har en bikuspid aortaklaff (tilfelle når ventilen har 2 blader i stedet for tre) og ved et konstant høyt blodtrykksnivå (diastolisk trykk på mer enn 110 mmHg).

Andre årsaker, men sjeldne, kan omfatte:

Årsaker til manglende evne

 • Marfan syndrom, en patologi av bindevev hos pasienter som har lange ben og svake ledd.
 • Endokarditt.
 • Bechterews sykdom (leddgikt)
 • Den dissekerende aorta aneurisme.
 • Stenose av aorta, innsnevring av aortakleven, som ofte fører til en grad av aortainsuffisiens.

symptomer

Symptomene kan omfatte:

 • Inkonsekvent pust
 • Smerter i brystet, som øker med fysisk anstrengelse og etterlater etter hvile
 • Hevelse av ankles
 • trøtthet
 • Rask eller intermitterende puls

Alvorlige tilfeller kan føre til hjertesvikt. I de fleste tilfeller bør aortaklaven til slutt erstattes.

Tetting ventilene til aortaklappen, hva er det?

For å konkludere diskusjonen om mangel på aortaklaffene, vurder spørsmålet som ofte blir spurt etter å ha besøkt en kardiolog og fått en diagnosebeskrivelse for hånden. Spørsmålet lyder noe slikt: "forsegling av aortaklaffene, hva er det og hvordan påvirker det mangelen?".

Merk forskjellene - aorta insuffisiens, denne sykdommen og komprimering av ventiler er bare et ultralyd tegn, som ikke er en trussel mot livet. Det vil si at komprimeringen av ventiler vil være synlig i ultralydprosedyren, men ingen informasjon er gitt for prognosen. forsegling oppstår med alderen, på grunn av langvarig drift av ventiler under vanskelige forhold under høy belastning - Vel, hold tilbake blodtrykket, spesielt når det er økt.

Stenose av aortaklappen

Svaret på spørsmålet om aorta-stenose, som er enkelt nok, er innsnevring eller plugging av aortaklaffen som oppstår når ventilklaffene er dekket av sedimenter. Slike avsetninger endrer formen på ventiler og reduserer blodstrømmen gjennom ventilen. Venstre ventrikel skal arbeide for å kompensere for nedgangen i blodstrømmen. Over tid kan ytterligere arbeid for å overvinne denne innsnevringen svekke hjertemuskelen.

årsaker

Hos eldre pasienter kan kalsiumavsetninger og fibrøs vevvekst på ventiler av aortaklappen stramme (sklerose), forvreng formene på brosjyrene eller få dem til å holde seg sammen. Dette kalles forkalkning. Andre årsaker inkluderer historien til andre ventilsykdommer, hjertesykdom eller hjerteklump.

symptomer

Personer med aortastensose kan ikke ha symptomer i mange år.

Symptomene kan omfatte:

 • Svimmelhet, spesielt under trening
 • Angina pectoris, som brystsmerter, som øker med mosjon og etterlater etter hvile
 • Inkonsekvent pust
 • En rask hjerterytme (en følelse av at hans hjerte hoppet over et slag)

Pasienter som har aortastensose anbefales å ikke utøve for mye fysisk aktivitet. Det vil si, med en mild holdning til kroppen med aortastensose, kan det hende at det ikke kreves ytterligere behandling utenfor regelmessige besøk til legen.
Kirurgisk bytte av ventilen er valget av metode for personer med alvorlig aortastensose.

Aortisk ventilkalsifisering

Hvorfor er kalsifisering gjort i et eget avsnitt? Kalsifisering er a patologisk avsetning av kalsium og en spesiell fare det representerer for hjerteventilene. Aortaklappen i henhold til statistikk lider oftest, og denne patologien fører til utvikling av hjerteformet misdannelser. Denne sykdommen er ganske vanlig, men det kan være vanskelig å diagnostisere.

Ofte blir en pasient med forkalkning av aortaklappen diagnostisert som hypertensjon, cardiosklerose, etc.

Det er primær og sekundær forkalkning. Primær er direkte assosiert med alder, med aldring av hjertet. Oftest lider de av eldre kvinner. Og sykdommen er som regel progressiv.

Sekundær forkalkning utvikler seg som et resultat av den inflammatoriske prosessen, er sjeldnere medfødt dystrofi av ventiler.

For å bekrefte diagnosen, brukes ultralydprosedyrer og radiografi av hjertet.

Les Mer Om Fartøyene