Hjerte lading: styrke blodårene

Hjertet er ikke det annet enn en muskel, noe som betyr at det gir seg god trening. Starter med små daglige laster, og deretter gradvis øker dem, vil du forbedre den generelle tilstanden til orgelet og redusere sannsynligheten for å utvikle hjertesykdom betydelig. Men øvelser alene er ikke en panacea, de må kombineres med riktig ernæring, overvåke indikasjonene på kolesterol i blodet og en sunn livsstil.

Hvorfor trene hjertet?

Kardiovaskulær behandling brukes oftest av de som har en høyere risiko for hjertesykdom. Treningsbehandling er også en obligatorisk del av rehabilitering etter hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvorfor skal en sunn person nødvendigvis utføre hjerteopplæring?

 • Hjertet med kraftige jerks fremmer blod på hvert fartøy i kroppen vår og gir dermed vital aktivitet. For å få det til å fungere så lenge som mulig, må du regelmessig gjenta spesielle øvelser.
 • Kvaliteten på livet ditt avhenger direkte av trening av hjertet. Hvis du fra en ung alder er vant til daglige hjertebelastninger, da i gammel alder, vil du overraske dine jevnaldrende med kraft og mobilitet.
 • En av fordelene med kardio er at den bidrar til å forbrenne fett. Hvis du lider av overvekt, trenger du denne gymnastikken.

De fleste pasienter med problemer i kardiovaskulærsystemet har et stillesittende bilde.

Årsakene til å trene hjertet er tung nok, men du trenger ikke trene deg selv i timevis med trening. Øvelser vil bare hjelpe hvis du utfører dem systematisk og gradvis øker tempoet. Korrekt cardio inkluderer andre ting.

Hvordan trene hjertemuskelen

Opplæringsregler for utholdenhet

Type last. Kardio-trening kan være et kompleks av spesielle øvelser med eller uten simulator, samt: løping, stavgang, svømming, yoga, sykling. Det er flott å bruke slike aktiviteter i frisk luft.

tid. Hovedindikatoren for hjerteopplæring er pulsen. Tanken er å opprettholde en viss figur på ca 20 minutter. Det er best å trene 30-60 minutter.

systematisk. En enkelt last på hjertet vil ikke hjelpe ham, men bare vondt. Øvelser må gjentas, danner en syklus. Det er å foretrekke å trene hjertet 4 ganger i uka.

Pulse. Hver person har sin maksimale puls, verdien av denne er satt i henhold til hans alder. Nå gir mange nettsteder muligheten til å beregne maksimalverdien av pulsen, du trenger bare å spesifisere alderen din. Hvis du ikke stoler på slike metoder, er det bedre å konsultere en lege.

Under hjertekirurgi bør pulsen være innenfor 60-70% av maksimumsverdien. For å måle det, få en håndledd puls monitor, der du kan overvåke effektiviteten av trening.

Varm opp. Før du begynner å gjøre øvelser, musklene "varme opp". Du må også gjøre med hjertet. Utfør 2-3 enkle øvelser, for eksempel respiratorisk gymnastikk, for ikke å overbelaste orgelet.

Foreløpige øvelser

Husk at oppvarming bør utføres uansett om du skal gjøre det på simulatoren eller uten det.

 1. Sitt på en stol. Spre armene ut til sidene, og innånd opp. Ved utånding, gå tilbake til startposisjon. Utfør øvelsen tre ganger.
 2. Spre armene ut til sidene med hendene oppe, og deretter ved innånding snu kroppen til høyre ved utånding tilbake til startposisjon. Gjenta øvelsen minst tre ganger.
 3. Stå opp, rett ryggen og koble bena. Løft armene foran deg, rett skuldrene dine. Gjør 15 kraftige slag med hendene, og knytt deretter knyttnevevene dine samme antall ganger. Denne enkle øvelsen vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen i hender og fingre.

Det grunnleggende komplekset av øvelser

Øvelser uten simulator

 1. Fra stående stilling, utfør 5 angrep på hver side. Følg flere tilnærminger fra hvert ben. Du kan gjøre angrep fremover, og deretter til høyre.
 2. Stå opp, beina går sammen, hender i nærheten av kofferten. Inhalere, løft hendene dine, strekk hele kroppen opp. Gå tilbake til startposisjon ved utånding. Med pauser på 10 sekunder, følg øvelsen tre ganger.
 3. Ligg på ryggen, hendene spredes fra hverandre. Ved utånding, løft høyrebenet og hold deg i denne posisjonen i noen sekunder. Inhalere, senk beinet. Utfør øvelsen vekselvis for hvert ben. Totalt må du utføre minst 8 Mach.
 4. I utsatt stilling trekker du beina til brystet og vikler armene rundt den. Hold deg i denne posisjonen i noen sekunder, og deretter på innånding, gå tilbake til startposisjonen.
 5. Stå oppreist, spre bena til bredden på skuldrene dine. Løft og bøy høyre ben i kneet, og senk det. Gjenta øvelsen for hvert ben. Prøv å utføre minst 10 ganger.

Hvis du foretrekker yoga, kan disse asanaene gå inn i kardioopplæringen din:

Øvelser på simulatoren

Mens du trener på simulatoren, ikke glem å kontrollere pulsen. Nå har mange sportsimulatorer en innebygd hjertefrekvensmåler, så dataene blir sendt ut direkte på den. Ellers er det bedre å kjøpe en håndleddpulsmåler eller i det minste telle hjertet slår, ved å feste en finger på håndleddet. Fokus på pulsen på 110-140 slag per minutt.

 • Tredemølle. Du har to alternativer for lasten. Den første kjører i langsom modus i 20 minutter. Prøv å hente den hastigheten på løp der pulsen viser den nødvendige frekvensen. I begynnelsen av treningen er det bedre å starte med 10 minutter, og deretter øke kjøretiden. Det andre alternativet er intervallkjøring. Alternativt 1 minutt rask kjøring med 3 minutter sakte. Slik trening gjøres best i løpet av 2-3 uker, og deretter i en uke stoppes denne øvelsen. Hvordan velge en tredemølle for ditt hjem her - http://gym-people.ru/pohudenie/exercises/begovuyu-dorozhku.html
 • Trenings sykkel. Twist pedaler går best sakte i 25 minutter. Du kan kombinere en motorsykkel og tredemølle: i 10 minutter på hver simulator. Du bør starte med en liten belastning på 5-10 minutter, og øker tiden gradvis. Se valg av en motorsykkel for et hjem i vårartikkelen.
 • Stepper. En merkelig etterligning av å klatre opp trappen. Her bør du være oppmerksom på hvilken fot du først legger ned til plattformen. Score 10 minutter på stigningen på høyre fot og samme tid på venstre fot. Disse øvelsene kan godt kombineres med en motorsykkel: 10 minutter på en, og deretter i 5 minutter på hvert ben allerede på en stepper.
 • Robotsimulator. Lag 3 sett med 10 minutter aktiv roing. I så fall, etter hver tilnærming, ordne en 10-minutters hvile. Det er bedre å starte med et kortere tidsintervall, øke det hver gang.
 • Orbitrek. Kombinasjonen av løping og sykling ble kalt "orbitrek". Dette er en alvorlig fysisk belastning selv for en sunn person. Gjør 3 sett med 5-6 minutter hver. Det er nok for en start. Hold pulsen i riktig område. Over tid kan du øke 5 minutter til 10.

anbefalinger

Etter at du har trent i hjertet og andre muskler, må de være avslappet. For å unngå smertefulle opplevelser, er det mulig å i slutten av treningen gjøre noen beroligende øvelser:

 1. Sitt på en benk, løft hendene opp mot utånding, og senk dem ved innånding. Utfør øvelsen flere ganger.
 2. Gå i en sirkel, ta et pust i hvert sekund, og ekspandere - på den tredje. Varighet: ikke mindre enn 2 minutter.
 3. I en sittende stilling, roter sakte med hendene og føttene. Gjør øvelsen i noen minutter.

Kardio trening bør bli en vane ikke bare hos personer med hjertesykdom, men også de som bryr seg om deres helse. For å oppnå den beste effekten av trening, ikke glem å ta vare på kostholdet ditt. Inkluder i det epler, nøtter, tørket frukt og ung persille. Alle disse produktene er rike på stoffer som kjemper med advent av kardiovaskulære sykdommer. Artikler om riktig ernæring for vekttap, se den aktuelle delen av nettstedet - Kosthold.

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Hvordan styrke muskler i hjertet og blodårene

Problemer med hjerte og blodårer kan bære en kumulativ og skjult karakter - praktisk talt ikke manifestere seg i det hele tatt. Men jo lenger det varer, jo verre kan det senere bli en diagnose. Tross alt er hjerteproblemer i dag den viktigste årsaken til tidlig død, hjerteinfarkt og slag. Derfor er det så viktig å se på hjertet og blodårene, og også prøve å styrke dem.

Nyttige produkter som styrker hjertet og blodårene

Produkter som er rik på kalium, styrker godt veggene til karene og selve hjertet (oransje og mørkrøde frukter). Også verdt å ta hensyn til produkter som inneholder en stor mengde fiber (korn og grønnsaker). Generelt bør kostholdet være så variert, som må være til stede frukt og grønnsaker (helst fersk), og ikke glem om fordelene med omega-3 fettsyrer, som finnes i fiskeolje eller linfrøolje.

Hawthorn - styrker og regulerer hjerteslag, regulerer blodtrykket gjennom hjertet og blodårene.

Melisa - renser blodet, og styrker og beskytter også hjertet.

Persille - styrker hjertemuskulaturen og reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom, hjerneslag og aterosklerose.

Bygg - hjelper kroppen lavere kolesterol i blodet, noe som kan bidra til å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Valnøtter - regulerer forholdet mellom godt og dårlig kolesterol, og dermed forhindrer dannelsen av blodpropper i blodårene.

Almond - spesielt bra for hjertet og blodårene, fordi det er rik på vitamin E, så vel som fett som er veldig nyttige.

Epler - forhindrer dannelse av trombi og øker lavt blodtrykk.

Hvitløk er et effektivt og kraftig naturlig middel for å senke høyt blodtrykk.

Vitaminer og mineraler

Magnesium - nyttig for å styrke veggene i blodårene.

Kalium er et viktig mineral for riktig drift av blodkar.

Jern - nødvendig for god blodsirkulasjon.

- Vitamin, som styrker veggene i blodårene, kan også normalisere blodsirkulasjonen.

- nyttig for hjerte og blodårer.

Også på denne listen kan du legge til vitamin PP, A og B-gruppen.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan være annerledes, og alt kan medføre både skade og nytte for ditt hjerte og blodårer. Du må være ekstremt forsiktig med å trene riktig og ikke skade deg selv. Nedenfor beskriver vi grunnleggende regler for trening som styrker muskler og blodårer, og før det, la oss se på de viktigste fordelene ved slik trening:

 • Nivået på C-reaktivt protein (CRP) i kroppen vil redusere. Han er skyldig i betennelse i kroppen. Et høyt nivå av CRP kan indikere økt risiko for IHD.
 • Folk normaliserer blodtrykk og triglyserider - typen av fett i blodet.
 • Øvelser bidrar til å øke nivåene av HDL-kolesterol (bra).
 • Øvelse hjelper kroppen din med å regulere blodsukkeret, så vel som insulin.
 • Hvis det er overvekt, vil det gradvis gå bort, hvis i tillegg til å bruke riktig diett.
 • Du kan raskt slutte å røyke og dårlige vaner.

Mindre aktive mennesker er mer sannsynlig å utvikle IHD enn folk som regelmessig trener. Studier viser at en stillesittende livsstil er den viktigste skyldige i problemer med kardiovaskulærsystemet.

Hvordan trene hjertet med aerob og cardio belastninger?

Å trene musklene i hjertet med vanlig aerob eller kardiotrening trenger du bare tre regler:

 • Pulsen bør ikke være høyere enn 130 slag per minutt og ikke mindre enn 100-110 slag, den optimale verdien vil være 120-130 slag per minutt.
 • Tiden for aerob trening bør være innen en time, og hvis fartøyene er svake, så ikke mer enn 30 minutter.
 • Tog i denne modusen bør være minst 2-3 ganger i uken.

For å gjøre dette, trenger du en kardio- eller aerob trening og hjertefrekvensmåler. For eksempel: løping, sykling, dans, trening aerobic, etc. Hvis du ikke vil bry deg mye, så bare ordne deg selv en kveldstur i et høyt tempo minst 3 ganger i uken. Et eksplisitt resultat (det er åpenbart) vil være synlig om et par måneder.

Øvelser for styrking av blodkar

Du må ta en dyp pust inn og ut, deretter trekke i magen og i denne stillingen må du skyve magen tilbake (legg palmen på magen og skyv den fra magen og tilbake med magen). Alt dette gjort på forsinkelsen av å puste etter en utånding på 15-20 sekunder. 1 gang per dag.

Oppladning bør omfatte: fladrende bevegelser, rotasjon av lemmer, skuldre og torso, vipping, løfting av hender og føtter, samt å gå på stedet. Ladingen utføres i 5 minutter.

Øvelser for å styrke hjertet

Squats på døren

Under knepene skal armene strekkes ut og ligge på dørhåndtakene, og knærne skal alltid være på nivået av sokkene. I løpet av 2-3 måneder må du kaste minst 100 ganger. Totalt kan du crouch for 300-400 ganger. I denne øvelsen virker hjertet som en mottaker som pumper blodet. For sommergrupper skal knep være 20-30 cm, og etter 1-2 måneders trening kan du kaste seg ned til en horisontal linje.

Med denne øvelsen vil du ikke bare styrke hjertet, men også pumpe muskler i ryggraden og gjøre beina sterkere.

For eldre kan du bruke pinner som en sikkerhetskopi. Bevegelser bør være rytmiske og naturlige, vekselvis øke både arm og ben. Det anbefales å bruke aluminiumspinner med ekstra stropper, langs lengden som skal ligge over bekkenet.

Tips for å styrke hjertet og blodårene

For å minimere risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, må du endre livsstilen din og lytte til følgende tips:

 • Slutte å røyke Dette er den aller første tingen å gjøre. Avslutte røyking reduserer risikoen for å utvikle hjertesykdom med 50 prosent etter (bare) ett år.
 • Tren oftere. Tretti minutter med vanlig trening, minst med moderat intensitet, 4-5 ganger i uken.
 • Spis den mest varierte og viktigst sunne og sunne maten, inkludert et stort antall grønnsaker og matvarer med høyt fiber og lite fett.
 • Begynn å miste vekt hvis du har problemer med overvekt.
 • Hvis du lider av diabetes eller høyt blodtrykk, er det viktig å huske de foreskrevne dosene medikamenter.
 • Gjør morgenøvelser hver dag.
 • Ikke misbruke salt.
 • Kjør jevnlig og rusle rundt i parken.
 • En gang i uken, gjør deg selv en kontrastdusj.
 • Sov minst 9 timer om dagen.
 • Med eksisterende hjerteproblemer, begrense inntaket av animalsk fett.
 • Bruk fiskeolje eller linolje for å rengjøre fartøyene.

Hvis du finner en feil, velg tekstfragmentet og klikk Ctrl + Enter.

gymnastikk

Problemet med hjertet krever delikatesse, spesielt i voksen alder. I ungdommen trener enhver fysisk aktivitet hjertemuskelen, men når en person allerede har opplevd hjerteproblemer, må øvelsene til terapeutisk gymnastikk være spesiell. Det er nødvendig å være forsiktig, gymnastikk for hjertet bør være trygt og øvelser - lett gjennomførbart og samtidig effektivt.

Nyttige og skadelige belastninger

Hjertet i alle aldre er nyttig for bevegelse, dynamikk, spesielt hvis klassene ikke er i treningsstudioet, men på gata. Når kroppen beveger seg moderat, frigjøres adrenalin, en person får positive følelser. Slike aktiviteter inkluderer løping, ski, skøyter, sykling, svømming i lys tempo, vann aerobic,

Statiske øvelser, spesielt de som er laget under spenning, strøm klasser (spesielt gym) for de med en usunn eller svakt hjerte, er rett og slett farlig, fordi ikke bare gjøre de gir for mye belastning på leddene og ryggen, men kan også føre til en plutselig økning i trykket, som vil sakte avta og slikt trykk fra fysisk anstrengelse er vanskelig å kontrollere.

Også forringelse som følge av øket trykk, med en overbelastnings utilstrekkelig trent hjerte, kan det ikke passere gjennom seg selv nok blod, hvorved en person som er utsatt for hypoksi, kroppen bli sultet for oksygen, noe som fører til det faktum at de kardiale årene utvider seg, og det er en kronisk sykdom, som manifesterer seg i hypertrofi av hjertemuskelen.

Men selv massene av terapeutisk gymnastikk, som gir glede, skal være moderate, fordi organismen går helt inn i bevegelsen, men når hjertet er syk, går det veldig sakte fra overbelastet tilstand. Trening bør utføres under nøye selvkontroll, og øvelsene skal koordineres med legen.

Individuell tilnærming

Infarction betyr ikke at du ikke kan bevege seg, fordi spesialutvalgte øvelser er grunnlaget for rehabilitering og full retur til det normale livet. Terapeutisk gymnastikk begynner å bli praktisert på sykehuset, doktoren, i tillegg til øvelser, foreskriver regelmessig å gå i moderate doser. Utenfor klinikken skal pasienten utføre øvelser på LFCs kontorer, som er tilgjengelige i ambulante avdelinger eller i sanatorier.

Problemet med fysioterapi og medisinsk gymnastikk - å returnere kraft av hjertemuskelen å lære henne den nødvendige styrken som er nødvendig for å sikre at blodet i tilstrekkelige mengder bringe oksygen og næringsstoffer til de indre organer, og deres beste arbeid bidrar til hjertet helse. Blodstrøm, som beveger seg med kraft, fortynner kolesterol i karene, og dette er nødvendig for å forhindre dannelse av blodpropper. Å unngå trombose, og dermed aterosklerose, bidrar også til å øke blodkarets elastisitet, og denne egenskapen øker også med en jevn, jevn og sterk nok blodstrøm.

Hvis det etter en hjerteinfarkt utføres en spesiell øvelse, er risikoen for et påfølgende hjerteinfarkt betydelig redusert, i hvert fall i det første året. Men ifølge statistikk forekommer gjentatte infarkt de neste tre årene i 2/3 personer som en gang lider av denne sykdommen. Derfor er det nødvendig å følge råd fra en lege som vil foreskrive maksimal fysisk aktivitet, avhengig av alvorlighetsgraden av infarkt. For å se på hvordan du føler at du ikke bør, fordi etter en forverring vil det være for sent å analysere feilene dine. Hjertet er et organ, feil unngås, moderat bevegelse er den beste forebyggingen av en gjentakelse.

Kursregler

For at terapeutisk gymnastikk skal være trygg må du følge reglene:

 • en kraftig økning i belastningen er kontraindisert;
 • Du kan ikke starte med de vanskeligste øvelsene, klassen skal være oppvarming, hoveddelen og avspenningen, mellom øvelser kan du også lage pustrom;
 • med smerte, forekomsten av dyspné, må du slutte å trene og slappe av så mye som mulig, med konstant smerte må du umiddelbart søke medisinsk hjelp;
 • Det er nødvendig å trene ikke tidligere enn to timer etter et måltid;
 • Hjertefrekvensen (puls) ved maksimal belastning bør ikke være mer enn 120 slag per minutt, og pulsen skal normaliseres etter noen få minutters hviler;
 • Hovedoppgaven med hjertekurerende gymnastikk er å øke utholdenhet, så prøv ikke å gå gjennom komplekset raskt, prøv å strekke det for hele treningsperioden, som kan økes over tid;
 • Ikke gjør skadelige øvelser som involverer overtraining muskler, inkludert pectorals - push-up, løfte dumbbells;
 • hvis du vil pumpe opp musklene i hendene - skyv deg først fra veggen, deretter fra den skrånende overflaten, trekk opp med bena som er satt på gulvet, og bare med legens tillatelse.

Varm opp

I vanlig sport varme opp opp muskler i kroppen. Men hjertet er også et muskelvev, det må også være forberedt. Øvelser gjør flere ganger, sitter på en stol:

 1. Ved innånding strekker vi oppover, ved utånding setter vi ned hender;
 2. Pust inn, trekk ut rette armer på sidene og dreie bagasjerommet i den ene og den andre siden.
 3. Imitasjon av å gå, løft raskt knærne i to minutter.
 4. Varm opp og de enkleste øvelsene kan gjøres og ligge - flytt føttene og hendene fremover og gjør sirkulære bevegelser.
 5. En god strekk i den posisjonen du er - ligger, sitter eller står.

øvelser

Øvelser i utgangspunktet skal gjøres fra tre til fem ganger, og leksjonens varighet bør ikke overstige 10 minutter.

Sikre og sunne øvelser for hjertet:

 1. Fra sitteposisjonen løfter vi opp og senker hendene - i sin tur med puste, jobber synkront med begge hender: Ved innånding øker hender, flyttes hendene på utåndingshendene.
 2. Palmer vi legger på skuldre og vi vri albuer frem og tilbake (posisjon sitte eller stå).
 3. Stående, vi presser våre knær til brystet med hendene våre. Hendene i startposisjonen og etter at benet er senket, strukket på sidene.
 4. Startposisjonen står. Palmer i livet, vippe kroppen til sidene.
 5. Stående, vi satte våre føtter litt, pustet inn i luften, løftet opp våre hender, strekker seg og bøyer, berører knærne på knærne. Når vi puster ut, stiger vi opp.
 6. Stående, vi løfter sidene av beina og holder dem i denne posisjonen i to sekunder.
 7. Stående, vi vri rett fram og tilbake.
 8. Sirkulære bevegelser på bagasjerommet og bekkenet i stående stilling.
 9. Ben faller til sidene, med springende wiggles, holder hendene på kneet.
 10. Holder seg på stolens bakside, svinger i midtre tempo.
 11. Går på plass.

Den tryggeste og mest nyttige øvelsen for et allerede styrket hjerte går i frisk luft for lange avstander. Slike små turer helbreder ikke bare, men styrker trangen til livet, og denne egenskapen er mye viktigere enn fysiske øvelser. Også, i et saksomt tempo kan du sykle, løpe uten akselerasjon og overspenning, og også svømme for din egen glede, ikke drive til dybde og ikke slåss med vind og bølger.

I hjertesykdommer, bør man ikke tillate fullstendig hvile eller mosjon, hvor hjertefrekvensen øker og trykket stiger. Du kan ikke bære tunge vekter, du må forsiktig, med periodiske respiter, klatre opp trappen. Også kroppen trenger å bli gitt næringsstoffer (riktig ernæring), som vil bidra til å stramme hjerte såret. Kroppen kan nesten helt gjenopprette, men for dette trenger den å gi allsidig hjelp - en bevegelse som erstattes av hvile, riktig næring bør kombineres med fordøyelsessystem dager. Det er nødvendig å gi opp dårlige vaner, samt fullstendig forlate den skadelige maten.

Øvelser og øvelser for å styrke hjertet

Utføre trening og øvelser for å styrke hjertet bør hver person som ønsker å opprettholde sin helse i mange års liv. Begynn denne praksisen anbefales med minimale daglige arbeidsbelastninger, og øker dem systematisk. Over tid vil den generelle tilstanden til kroppen og hele organismen bli bedre, noe som vil redusere sannsynligheten for ulike sykdommer drastisk.

Hvorfor trene hjertet?

Effektiviteten og dynamikken til kardiovaskulærsystemet indikerer en persons livsstil. Mindre svikt i løpet av tiden kan føre til hjertesvikt, noe som resulterer i at det vil være nødvendig å gi opp hyperaktivitet og må begrense seg til hverdagens bevegelser. Hypodinami kan ha en svært negativ effekt på den fysiologiske og psykologiske tilstanden til en person. Derfor, for å opprettholde et viktig organ i forholdsvis gode forhold, er det nødvendig å utføre et sett med øvelser som kan styrke hjertemuskelen. Med individuelt utvalgte laster er det slike positive endringer:

 • De metabolske prosessene er akselerert.
 • Kroppsvekten nærmer seg normen.
 • Øker kapasiteten til lungene.
 • Blodtrykk og triglyseridnivåer reduseres.
 • Det er regulering av sukker og insulin i blodet.
 • Sentral og perifer blodsirkulasjon gjenopprettes.

Alle vet at hjertet i kroppen pumper blod gjennom arteriene, og takket være arteriell trykk, er små kapillærer fylt, som igjen setter hver eneste celle i kroppen. Av dette følger at med et underskudd av kroppsbevegelser, reduseres trykket og blodstrømmen begynner å forverres, noe som fører til utvikling av en rekke sykdommer. Det er av denne grunn at det er viktig å trene hele tiden. Og hvis allerede i anamnese er det sykdommer i kardiovaskulærsystemet, vil LFK glatt ut symptomene og hjelpe dem å bli kvitt.

Påvirkningen av riktig ernæring på den sentrale kroppen

Dessverre, noen øvelser for å styrke hjertemuskelen kan ikke lykkes, du må holde fast på riktig ernæring. Kostholdet med å spise bør være balansert og inneholde et stort antall ingredienser. Veldig nyttige produkter er oransje og mørke røde nyanser, som inkluderer kalium, det styrker veggene i blodårene. Sammen med dem, ikke glem fiber, som finnes i frokostblandinger og grønnsaker. En vitaminlagring er frisk frukt, også uunnværlige elementer finnes i kjøtt og fisk, tilberedt i forskjellige tolkninger med tilsetning av vegetabilske oljer.

Et separat element i kostholdet er vannbalansen. Det nødvendige volumet av konsumert væske er 2 liter per dag. Et kategorisk avslag på søt brusvann bør observeres.

Viktig! Under intensivt arbeid er økt svetting, noe som resulterer i utskillelse av mange salter, for dermed å slukke tørsten trenger å drikke saltet, lett, eller sukret mineralvann.

Grunnleggende regler for opplæring

Formålet med trening er å forbedre kroppens tilstand, og ikke å provosere utviklingen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er viktig å følge flere hovedbestemmelser i gjennomføring av øvelsenes kompleks:

 1. Før begynnelsen er det nødvendig å tilbringe måling av arterielt trykk og pulsfrekvens.
 2. Beregn det individuelle intervallet mellom rytmiske svingninger i veggene i arteriene. Gjennomsnittet er 120-130 slag per minutt.
 3. Etter å ha spist, bør det ta ca 2 timer.
 4. Hvis det er smertefulle opplevelser i hjertet av hjertet, føler du svimmelhet, pusten er ødelagt - raskt stoppe trening.
 5. Styrk hjertemuskelen bare ved hjelp av hjertebelastning.
 6. Utfør handlinger sakte, uten skarpe bevegelser, hvis varighet er ca. 30 minutter.

Viktig! Før behandlingsforløpet er det nødvendig å konsultere den behandlende legen som skal gjennomføre EKG på forhånd og bestemme organismenes beredskap for fysisk anstrengelse.

Egnede øvelser for å styrke hjerteets vegg

Den utviklede metoden bør startes med en oppvarmingsperiode på ca. 10 minutter. Bevegelsene er lette, med sikte på å varme opp muskelvevet og leddene til en ytterligere smertefri øvelse av treningsterapi:

 • Står på føttene for å gjøre hodestøtene i hver side 5 ganger. Fullfør i sirkulære bevegelser med klokken og omvendt. Prosessen er langsom og jevn, uten innsats.
 • I sitteposisjon må du løfte opp hendene dine mens du tar et dypt pust, senker dine øvre lemmer i utånding. Gjenta 3 ganger.
 • I denne posisjonen av kroppen, løft armene til skulderbjelkens nivå og vri håndflatene opp. Deretter slår du gradvis inn i innåndingen kroppen til venstre, ved utånding tilbake til startposisjonen. Tilsvarende gjenta til høyre side. Oppgave å gjøre 3 ganger.
 • Sitt komfortabelt på en stol og løft bena, simuler en akselerert tur. Varigheten er 2 minutter.

Etter oppvarmingen begynner hoveddelen av treningsbehandlingen, med sikte på å styrke musklene. Består av slike øvelser:

 • Før du legger en stol og for ryggen, holder du kroppen din forsiktig, må du samtidig inhalere venstre arm og ben i siden, sving litt på kroppen til venstre. Ved utånding, gå tilbake til startposisjonen. Gjenta det samme i høyre, så, 5 ganger i hver retning.
 • Å bli jevn, gradvis å passere i angrep tilbake til venstre, og deretter høyre fot. Gjør 5 ganger.
 • I den vertikale posisjonen til kroppen, gjør sirkulære mottakelser i bekkenet med urviseren om lag 30 sekunder, så på samme måte i motsatt retning. Gjenta 5 ganger.
 • Med hendene, ta tak i kanten av bordet og skape vibrerende bevegelser med venstre fot fremover og bakover i 30 sekunder. På samme måte gjenta med høyre fot. Gjør 5 ganger.

Selv om teknikken er rettet mot å forbedre kroppen, men ikke overdrive den med belastningene. Strikt følge anbefalingene fra legen.

Den endelige fasen er rettet mot å fikse det oppnådde resultatet og forebygge smerte symptomer etter fysisk stress. De utførte handlingene beroliger kroppen, slapper av musklene, åndedrettssystemet fører til hvile. Består av en slik taktikk:

 • Lig deg på ryggen og løft hendene over deg selv, litt risting i forskjellige retninger. Prosessen tar 2-3 minutter.
 • Ligger på en solid overflate for å slappe av hele kroppen og gradvis øke bena bøyende ved kneleddet, og deretter i samme tempo lavere det. Gjør 5 ganger.
 • Ligge på ryggen for å trekke et dypt pust og løfte hendene opp, ved utånding, legg hendene ned til selve gulvet. Gjenta pusteøvelser 5 ganger.

Viktig! For å oppnå effekten, må nyttige aktiviteter gjøres daglig. Det viktigste å huske er at regularitet er viktigere enn intensiteten og mengden handlinger.

Etter avslutningen av treningsbehandling som er rettet mot å styrke "motoren", bør en person ikke føle smerte og ubehag. Det utviklede komplekset er egnet for personer med mange hjertesykdommer, men bare i en ikke akutt periode.

Hjertelig trening i glede

Cardio anbefales å bruke regelmessig på frisk luft i form av stille løp, stavgang, yoga, sykling. Denne type øvelse øker strømmen av oksygen i blodet og har en gunstig effekt på kroppens ytelse som helhet. I dette tilfellet er det en ytterligere alvorlighetsgrad på skipets vegger, som gradvis styrker dem. En slik hyggelig og avslappende måte øker utholdenheten i det kardiovaskulære systemet.

Du kan trene hjertet ved hjelp av simulatorer. Men ikke glem å konstant overvåke pulsen.

En utmerket assistent er et håndleddpulsoksymeter. Uten å stoppe fysisk aktivitet, er det mulig å observere parametrene for hjertefrekvensen og graden av metning av blodet med oksygen.

 1. Tredemølle - gir flere typer laster. Den første moderate løp varer i ca 20 minutter. En person velger individuelt hastigheten for akseptable pulsfrekvenser. Og den andre typen er intervallet kjører. Alternativ for akselerert og sakte kjøring med visse intervaller.
 2. Treningssykkel - varigheten av det intensiverte arbeidet er ca. 25 minutter. Mennesket utvikler selvsagt hastigheten på kroppsbevegelser.
 3. Stepper er en simulator, hvor funksjonaliteten simulerer trinn som ligner klatring av trappene. For hvert ben skal tildeles 10 minutter.
 4. Robotsimulator er en trygg og fantastisk type fysisk arbeid, inkludert kardio- og styrketrening samtidig. Du må gjøre 3 sett på ikke mer enn 10 minutter.

På slutten av økten er det tilrådelig å slappe av alle musklene ved å følge noen få enkle trinn:

 • Sitt på en flat overflate, og med dypt åndedrag, løft hendene opp og senk dem ved utånding. Gjenta 5 ganger.
 • Sitte på en stol med sakte sirkulære bevegelser, knær hender og føtter samtidig. Det er nødvendig å gjøre ca. 5 minutter.

Anbefalinger for styrking av blodkar.

For å få effekten av komplekset effektivt, er det viktig å være oppmerksom på følgende problemer:

 • Slutte å røyke helt
 • Hvis det er overvekt, bør du kontakte en dieter.
 • Sterk kontroll over inntaket av medisiner.
 • Reduser saltinntaket.
 • Lag en fullstendig sunn søvn.
 • Opprett en meny som bare inneholder sunn og sunn mat.

Fysisk aktivitet har alltid vært den beste forebyggingen mot alle sykdommer. Derfor må trening og øvelser for å styrke hjertet, nødvendigvis velge en lege med en individuell tilnærming til hver pasient. En kompetent kompilert kosthold og utendørs trening vil støtte kroppen i et munter humør. Å gjennomføre de riktige instruksjonene, vil livet vare i flere tiår.

Les Mer Om Fartøyene