Vibrasjonsøvelser: Vi trener muskler og renser fartøyene

Det er usannsynlig at det vil være en person som ikke er enig med det allment kjente uttrykket at "livet er en bevegelse". Manglende bevegelse i barndommen fører til utseendet hos barn med kyphosposisjon, skoliose og andre alvorlige forstyrrelser i muskuloskeletalsystemet. I voksen alder, er disse forskjellige felles lesjoner, beinfraghet, generell muskel svakhet og tidlig aldring.

Fysiologer sier at selv i middelalder og eldre, for å opprettholde muskulatur og muskel-skjelettsystemet, bør en person ta ca 20 kilometer om dagen. Og hvis flertallet av innbyggere i landet ikke kan klage på manglende bevegelse, må flertallet av borgere kompensere for hypodynamien utføre ulike sett med fysiske øvelser.

I ulike deler av verden brukte mennesker som skapte sine egne effektive helsevesen, vibrasjonsøvelser som organiske komponenter i slike systemer. For eksempel, en japansk forsker Katsudzo nisjer i midten av forrige århundre skapte teorien, en viktig rolle sannsynliggjøring microvibrations kapillær blodtilførsel, og har utviklet et sett med vibrerende trening for å opprettholde i god stand og restaurering av muskel-skjelettsystemet og blodkar [1].

Ifølge K. Nishi er hans to øvelser - "for kapillærer" og "gullfisk" veldig nyttige for nesten alle mennesker.

Øvelse for kapillærer utføres i liggende stilling med hevede armer og ben. I denne posisjonen har blodet i benene på lemene en tendens til å falle, og det resulterende vakuumet medfører en akselerasjon av sirkulasjonen. Øvelsen utføres i 1-3 minutter 2 ganger om dagen.

Trening "gullfisk" ligger på en flat seng eller etasje. Hendene må kastes hele veien over hodet, beina strekker seg, føtter lene seg på hælene vinkelrett på kroppen, sokker strekker seg til ansiktet.

Utfør øvelsen, du trenger flere ganger for å strekke fremover vekselvis venstre og høyre hæl, som om du strekker ryggraden. Sett deretter hendene under hodet og begynn å vibrere med hele kroppen som en fisk som svømmer i vannet. Hvis vibrasjonene selv mislykkes, første gang de kan bidra til å skape en partner.

Basert på øvelsene av K. Nishi ble russisk lege V. Sholokhov opprettet "Gymnastikk av Dr. Sholokhovs helse", som nå er aktivt promotert av VA Rehabiliteringssenter. Sholokhov og, ifølge vurderinger på Internett, er en effektiv metode for å gjenopprette helsen.

Ikke mindre interessante utviklinger innen vibrasjonsøvelser ble gjort nesten samtidig med K. Nishi i Russland, Ukraina og Hviterussland. Det skal bemerkes at flere grupper av forskere som studerte påvirkning av mekanisk vibrasjon på menneskekroppen arbeidet på Sovjetunionens territorium.

Lignende studier ble utført av leger og forskere i USA og Europa. Deres resultat er tilstedeværelsen på markedet for de mest utviklede landene i verden av ulike vibro-plattformer og vibratorer beregnet for trening av muskler og blodårer.

A. Mikulin fremhever hypotesen om at kroppens celler på en naturlig måte renses fra slagger på tre måter:

1) ved kontinuerlig, men svært svak vibrasjon av celler med biomasse av nerveimpulser;

2) forskyvning av slagg fra celler og intercellulær plass på grunn av de store kreftene i muskelkontraksjon og

3) på grunn av det energiske fremskrittet av slagger fra cellene og det intercellulære rommet ved treningskrefter under risting av menneskekroppen (løping, øvelser med et tau osv.).

Denne hypotesen tjente som grunnlag for etableringen av A.Mikulin komplekse vibrogymastikk. Således A.Mikulin bemerkes at tilstedeværelsen av ventilene i venene i muskler er den mekanisme som gir intensiv selvrensing av organismen i vibrogimnasticheskih øvelser.

I sin bok "Active Longevity" tilbyr A. Mikulin alle mennesker, uten hensyn til alder og helse om morgenen for å utføre en enkel og effektiv øvelse for å rense blodårene: "Hvis du klatrer på tærne, slik at hælene kommer ut av gulvet med bare en centimeter, og faller sterkt på gulvet, vil du oppleve et sjokk, en hjernerystelse. I dette tilfellet skjer det samme når du løper og går: takket være ventiler i blodårene, vil blodet få en ekstra impuls for å bevege seg opp...

Slike hjernerystelser i kroppen bør gjøres sakte, ikke oftere enn en gang i sekundet. Etter tretti øvelser (hjernerystelse), må du ta en pause i 5-10 sekunder. Ikke prøv å løfte hæler over en centimeter over gulvet. Trening fra dette vil ikke bli mer effektivt, men vil bare føre til unødig tretthet på føttene. For hyppig risting er også ubrukelig. I intervaller mellom vener, vil en tilstrekkelig del av blod ikke ha tid til å samle seg, og dens bølge vil ikke overvelde neste "gulv" av venen.

Hjernerystelser bør være det samme som naturen som er oppgitt når de kjører. Derfor er det ingen fare for ryggraden og dens skiver. Shaking kroppen, stimulerer en mer kraftig pulsering av blod i venene, eliminerer akkumulering av slag og tromboser i nærheten av venøse ventiler. Derfor rystet kroppen er en effektiv hjelp i forebygging og behandling av en rekke interne sykdommer, et middel for å forhindre tromboflebitt og til og med et hjerteinfarkt... ".

Vibrogymnastikk A. Mikulina har mange tilhengereth i landene i den tidligere Sovjetunionen. Ifølge folk som regelmessig trener det, er denne gymnastikken veldig enkel og effektiv, slik at du kan kvitte seg med en rekke vaskulære sykdommer, inkludert tromboflebitt.

Enda mer interessant er settet med øvelser (inkludert vibrasjonsøvelser), utviklet av Arnold Grinstadt.

Om A. Grinshtat og hans metodikk utgav en bok av V. Dobkin og V. Pozhilova "Flytt til høyre - og du vil bli sunn." Den sier at"... metoden for psykologisk rehabilitering... åpner for en kort periode for å øke effektiviteten, forbedre konsentrasjon, lindre tretthet under arbeid eller trening prosessen, for å forbedre kontakten mellom gruppemedlemmene, dramatisk redusere forekomsten av, fjerne problemet klimakticheskogo alder hos kvinner, for å øke styrken på menn ".

Et karakteristisk trekk ved A. Grinstadts øvelser er at de fleste øvelsene er vibrasjonelle, med en frekvens på vibrasjoner på opptil 100-160 bevegelser per minutt.

En ubetinget fordel av øvelsens kompleks A. Grinstatt er at dette komplekset dekker alle muskelgrupper og spesielt aksent, utvikler de invertebrale musklene. Nedenfor er rekkefølgen av øvelsene i komplekset med navnene på øvelser, som jeg personlig hørte fra forfatteren av dette komplekset.

Vibrasjon. Startposisjonen er ben på bredden av skuldrene, hodet er rett, ryggen er rett. Ikke tøm hælene fra gulvet, vibrer på grunn av en liten bøyning - forlengelse av bena i knærne.

Injeksjon. Utgangsposisjonen ligger på magen, beina er rettet, håndflatene legges under haken. Tegning on (korrigert) ben på gulvet, det andre benet med en langstrakt rettlinjet tå svinge amplitude 10... 15 cm (fot endring hvert 20-30 svingninger).

Kjører. For å mestre denne øvelsen må du først lære å gå på stedet med samtidig heving av venstre hånd med venstre fot, høyre hånd med høyre hånd. Etter det, øve løp, løft de samme bein og ben i denne hastigheten: sakte kjøring - 100... 160 bevegelser per minutt, rask løping - 220... 300 bevegelser per minutt.

Twist. Den opprinnelige posisjonen er beina er skulderbredde fra hverandre, armene er bøyd i albuene foran brystet parallelt med gulvet. Ta til venstre med en halv squat og en skarp utånding (pusten er ikke kontrollert), så den samme svingen med en halv squat og en skarp utånding til høyre.

Det første panelet - Lene seg på de utstrakte hendene og tærne (som når du trykker bort fra gulvet), utfør bakoverbøyningene (fra gulvet) og nedover (til gulvet). En lignende øvelse utføres med forsiden opp.

Det andre panelet. I stillingen som "liggende på gulvet", løft deg opp på halvbøyde hender og i en rask tempo press (riste) på armene med en amplitude av svingninger på 10....15cm.

Risting (hopp på baken). Sitt på kanten av benken, trekk beina fremover. I denne posisjonen, "rist" på baken, skarpe og slapp av dem.

Vertikal. Bli på avstand litt større enn en langstrakt hånd, fra veggen; føtter for å lukke sammen. Uten å skifte bena, "fall" på veggen, senker hendene på hendene nær veggen. Skyv skarpt bort fra veggen med hendene og klapp hendene i øyeblikket av avslag. Igjen fall, trykk av og klapp hendene dine. Gjør det samme, faller vekselvis på venstre og høyre hånd, og dermed skyve med en hånd (klapp mens du gjør dette også).

Podlyuchka den første. Denne øvelsen består av veldig sakte knebøy (i 1 minutt), og i samme sakte vekst. Øvelse fortjener sitt navn - med åpenbar enkelhet, gjennomføringen krever betydelig innsats.

Podlyuchka den andre - Den samme lumske øvelsen som den forrige. Den består av en svært langsom push-up fra gulvet (1 minutt - ned og 1 minutt - opp).

Effektiviteten til A.Grinstad-komplekset er fantastisk. Takket være ham, kom mange kjente atleter tilbake til stor sport etter store skader og brudd og oppnådde høye sportsresultater. Personlig beholder jeg også de beste minner fra denne bemerkelsesverdige personen og takknemlighet i mitt hjerte for å hjelpe til med å bli kvitt skoliose hos en svært nær person.

Alt ovenfor er bevis på at Vibrasjonsøvelser er et effektivt middel for å opprettholde og gjenopprette helse. Det finnes ulike typer vibrasjonsøvelser, som gjør det mulig å opprettholde en god tilstand av blodkar og muskuloskeletalsystem i alle aldre. Utvelgelsen av slike øvelser og komplekser bør gjennomføres individuelt, innenfor rammen av individuelle helsevesen, idet man tar hensyn til de spesifikke egenskapene til fysiologi, psykologi og livsstil for hver person. publisert av econet.ru

 • referanser:
 • 1. K. Nishi: Forbedring av blodkar og blod
 • 2. Gymnastikk av Dr. Sholokhovs helse (basert på Katsudzo Nishi øvelser)
 • 3. AA Mikulin "Aktiv levetid." - Moskva: "Fysisk kultur og sport", 1977.-112 s.

Øvelser for kapillærer

Øvelser for kapillærer

Mye er sagt om den moderne menneskets lave mobilitet, og i vår tid er hypodynamien et svært vanlig fenomen. At vi får det til å gjøre fremgang, gir vi en skikkelig service til vår organisme: Våre indre organer ble dannet under forhold med konstant høy aktivitet, de trenger konstant vasking ut fra forurensning (noen kaller disse forurensningsslagene).

"Skyll" de indre organene kan være rytmiske shakes, som ideelt sett kjører, hopper og bare går fort. Under fysisk aktivitet, spesielt de listede artene, trenger kroppen mer oksygen, slik at kapillærene begynner å samhandle mer intensivt. Dette forbedrer blodsirkulasjonen generelt og blodet passerer ofte gjennom organene, rengjør dem.

Alt er bra, men det er en "men": løping og intens fysisk aktivitet kan skade ryggraden og leddene, og noen mennesker, for eksempel eldre, svekkede eller sengeliggende, og alle kan ikke utføre disse øvelsene. Det er i forbindelse med dette at det er en spesiell øvelse for kapillærer, der det samme skjer som ved jogging, men belastningen på ryggraden og på leddene er fraværende.

Øvre og nedre lemmer gjennomsyres med et sett med kapillærer. Når du rister hender og føtter i kapillærene, er det en ekstra vibrasjon som får dem til å krympe oftere og mer aktivt presse blodet. Det er trening og forbedring av kapillærarbeid, og siden blodkarene i kroppen danner et enkelt system med blodsirkulasjon, forbedrer arbeidet med kapillærene fører til en forbedring i blodsirkulasjonen gjennom hele kroppen.

Øvelse for kapillærer utføres liggende på en flat, solid overflate eller på gulvet med armer og ben oppover vinkelrett oppover. Hvorfor valgte jeg denne stillingen av lemmer for denne øvelsen? Saken er at i denne situasjonen vil blodet i endene av ekstremiteter ha en tendens til å gå ned og forårsake en akselerert blodsirkulasjon.

Lignende kapitler fra andre bøker

Øvelser for kapillærer

Øvelser for kapillærene Helbredende vibrasjon Gjennom hele kroppen er det spredt milliarder kapillærer, som er små, men kraftige blodpumper. Når du gjør øvelsene, slår du på disse mekanismene igjen, hvis arbeid blir slukket av det faktum at du ikke går på riktig måte,

Gymnastikknisje for kapillærer

Gymnastikk nisje for kapillærene Kjører på plass. Kroppen er helt avslappet, armene dobler som piske, bena bøyes fritt på knærne og ikke belastes. Feet litt pause vekk fra bakken. For å lage lyse jerks (det er ikke nødvendig å heve beina høyt og sprette). Hele organismen

ULTIMATE OF THE EXPIRED CAPILLARS

ULTIMATE OF THE COLLECTED CAPILLARS Prosessen med å kalkulere en organisme med uorganiske stoffer manifesteres i form av et kapselrør på huden. Se nøye på ansiktene til de menneskene som møter deg. Se spesielt på kinnene, området rundt nesen og haken, på

Øvelser for kapillærer

Øvelser for kapillærene Helbredende vibrasjon Gjennom hele kroppen er det spredt milliarder kapillærer, som er små, men kraftige blodpumper. Ved å gjøre øvelsene, slår du på disse mekanismene igjen, hvis arbeid har falmet fordi du ikke går på den riktige måten,

Åpning av kapillærene

Åpenbaring av kapillærene På rollen av kapillær blodsirkulasjon i livets livsviktige aktivitet, ga en fremtredende russisk lege og forsker AS Drozdov særlig oppmerksomhet tilbake på 1920-tallet. Zalmanov. For å forbedre blodmikrosirkulasjonen og åpne kapillærene, tilbød han hans

Behandling av kapillærer ved temperatureksponering

Behandling av kapillærer ved temperatureksponering Ekstern temperatur er svært viktig for perifer sirkulasjon, kapillærene utvider seg reflektert under påvirkning av varme og kontrakt med kjøling. I det gamle Kina var det et ordtak: "Vi må avkjøles varmt og

Mud kur som en restorativ for kapillærene

Mud kur som en restorativ for kapillærene Mud baths er nå brukt i både offisiell og tradisjonell medisin. Deres helbredende egenskaper er godt studert, og effekten på kroppen er rasjonelt forklart. Terapeutisk slam (peloids)

Hydroterapi av kapillærer

Hydrokapillærer påvirker kroppen to bestanddeler: vann - naturen av organismen, en substans som er nødvendig for kraften i hver celle, uten noe som ganske enkelt ikke kan være livs og temperatur som meddeles kroppsvæske

Homeopati for kapillærer

Homeopati til kapillærer Det går på homøopati som sådan, men bare av homøopatisk legemidler fra pasientens blod.Currently kjent at innføring i vevet, veneblod, forråtnelse, frigjør de biologisk aktive stoffer, som er distribuert

Kosthold for kapillær helse

Kosthold for kapillær helse Mat kan være en kur. Dette prinsippet er basert på kostholdsterapi - et nødvendig element i behandlingen av noen sykdom. Det vegetative dietten til Birkher-Benner For å forbedre de minste karene, grunnleggeren av kapillærterapi AS Zalmanov

Farmakologisk behandling av kapillærer

Farmakologisk behandling av kapillærer Populært blant medisinske arbeidere, er referansebøkene for medisinske preparater "Vidal" og MD Mashkovsky ikke utpekt som et eget kapittel av midler for behandling av kapillærer. Dette betyr ikke at stoffer som forbedrer

Forebygging av sykdommer i kapillærene

Forebygging av kapillærsykdommer Optimale forebyggende midler for å opprettholde normal kapillærblodstrømning - terpentinbad. De stimulerer driften av hele kroppens kapillærnettverk, går tilbake til fysiologisk norm, trykket, gjenoppretter

Utfør øvelser for kapillærer

Utfør øvelser for kapillærer Jeg tror at kroppens motivkraft ligger i kapillærene, og ikke i hjertet, som tradisjonell medisin mener. Og tilstanden til hele organismen avhenger av tilstanden til kapillærene. Derfor er det nødvendig å systematisk utføre øvelser på

Øvelser for kapillærer (fjerde regel av helse)

Øvelser for kapillærer (fjerde regel om helse) Det er mye sagt om den moderne menneskets lave mobilitet, og i vår tid er hypodynamien et svært vanlig fenomen. La det gå fram, vi gjør en disservice til organismen vår: vårt indre

Revitalisering av kapillærene

Fornyelse av kapillærene for kapillær Trening har samme virkning som en lett avslappet kjører, med den forskjell at det kan utføre alle mennesker uten unntak: de syke, svekket, lider av hjertesykdommer og selv lenket til posteli.Verhnie og lavere

Øvelse for kapillærer

Trening for kapillærene Nishi mente at for god sirkulasjon er det svært viktig å trene kapillærsystemet. For dette utviklet han en spesiell vibrerende gymnastikk for lemmer (i beina er konsentrert om 4 milliarder kapillærer). Vibrasjoner tillater

The Golden Rules of Katsudzo Nishi. Øvelser for kapillærer

Igjen, under overskriften "Fysisk kultur og sport", fortsetter nettstedet "Zdravo-Bravo" temaet for å forbedre kroppen ved hjelp av Katsudzo Nishis gyldne regler. I dag skal vi snakke om en unik trening for kapillærer - de minste karene i kroppen vår - trene vibrasjon.

Hvorfor er dette viktig? Det er allment akseptert at hjertet er det viktigste organet i kroppen vår. Dette er ikke slik, uten normal operasjon av kapillærene, blir alle kroppsfunksjoner brutt. Derfor foreslår jeg at du nøye leser denne artikkelen og utfører den daglige øvelsen for kapillærene, som Nishi tilbyr. Så, la oss starte:

Øvelse for kapillærer er den fjerde regelen av Katsudzo Nishi

Alle kroppene i kroppen vår, selv de minste og lengst, lever på blod til dem. Tenk deg hva en pumpe er nødvendig for ikke å frata noen av cellene.

Som jeg allerede skrev over, antas det at en slik pumpe er hjertet. Men dette er ikke helt sant, fordi kraften i hjerteslaget er nok bare for å flytte blodet inn i de store arteriene. Men overalt, på alle kapillærene, trenger dette gigantiske nettverket mer kraft. Og disse kapasitetene er i kapillærene selv. Du kan si at hver kapillær er et mikro-hjerte.

Nå i vitenskapelige sirkler er det en oppfatning at arbeidet med kapillærene blir det viktigste i sirkulasjonssystemet. Og så snart kapillærfunksjonen er ødelagt, så er det umiddelbart uunngåelig at det er en organsykdom som denne kapillæren forsyner med blod og renser den fra forfallets produkter.

Kapillærene er svært skjøre og sprø. I tilfelle feil, blir de lett skadet, forurenset eller tilstoppet og dør. Hvis veggene i kapillærene blir grove og mister elastisiteten, går blodet svært dårlig over dem, fordi kapillæren ikke lenger kommer til å trekke seg sammen og utføre funksjonen til en liten pumpe. Celler som ikke mottar ernæring begynner å dø. Derfor er sykdommen uunngåelig.

 • Uten utskillelse av toksiner, er organismen forgiftet. Derfor er tilstanden av depresjon, irritabilitet eller melankoli uunngåelig - kroppen er forurenset.
 • Når metabolske prosesser brytes, oppstår vektøkning og fedme uunngåelig, søvn er forstyrret, tarmarbeidet er galt, åndedrettssystemet lider.

Hvis blodsirkulasjonen er forstyrret, er det ikke et organ som ikke lider av dette. Nå synes jeg det er klart at noe utvinning skal begynne med restaureringen av sirkulasjonssystemet.

Hva skal jeg gjøre? Gå til en rusmiddelbehandling, ta mange kjemikalier som kan hjelpe båtens arbeid, men samtidig bære en belastning på leveren og nyrene?

La oss høre på råd fra Katsudzo Nishi, som tilbyr daglig mosjon om morgenen og kvelden for kapillærene.

Øvelse for kapillærer "Vibrasjon"

Denne øvelsen, sier eksperter, har samme effekt som jogging på kroppen, men samtidig belaster ikke leddene, bein og hjerte.

Selv bedridde mennesker, svekket, eldre og lider av kardiovaskulære sykdommer, kan utføre denne øvelsen uten begrensninger.

 1. Ligg på ryggen din på en hard overflate.
 2. Under nakken er det godt å sette en liten pute for å unngå lasting når vibrerende livmorhvirveler.
 3. Armer og ben øker vinkelrett på gulvet
 4. Føtter parallelt med gulvet
 5. Begynn vibrasjonene av hender og føtter (rist dem) i omtrent tre minutter.

Hvis det er vanskelig å gjøre det på en gang, start med en liten en i tre minutter. Hvis du merker at beina dine er bøyd, så er det ikke skummelt. Det viktigste er at lemmer vibrerer.

Du har lagt merke til at treningen "Gullfisk" og den oppgitte øvelsen "Vibrasjon" er basert på vibrasjon. Dermed blir vi kvitt blodstagnasjonen i de minste karene, kapillærene. Selv om du bare hevner hendene dine, så vil en naturlig vibrasjon av fingrene, så børster og deretter hendene begynne å skje. Denne kroppen i seg selv er beskyttet mot nummenhet og stagnasjon av blod. Hvis vi regelmessig utfører øvelser for vibrasjon, vil vi hjelpe kapillærene forbli elastiske og mobile.

Gjør denne enkle øvelsen til et sett av lading og vær sunn!

Øvelse for kapillærer

For å utføre øvelsen for kapillærene å ligge på ryggen på gulvet eller på en fast, flat seng, sette en fast pute eller pute under nakkevirvler, deretter løftet begge armene og bena slik at føttene holdes parallelt med gulvet eller taket (dvs. horisontalt til kofferten).

I denne posisjonen begynner du å vibrere (risting) med begge hender og føtter samtidig. Denne øvelsen skal utføres innen 1-3 minutter om morgenen og om kvelden på bekostning av 240-360 (figur 11).

Hva er "hemmelig" for denne øvelsen? Hvorfor gjøre slike underlige bevegelser i en ikke mindre merkelig pose?

Du husker sikkert at Nishi Health System er basert på teorien om at motorens kraft i blodsirkulasjonen ligger i kapillærene, og ikke i hjertet, som tradisjonell medisin mener.

Imidlertid er en syk person ikke interessert i teori, men hvordan å kurere ham.

Du, selvfølgelig, husker også K. Nishis råd om å øke din skadede hånd så høyt som mulig over hodet og rist det? Dette er virkelig en effektiv metode for behandling. Faktum er at mens blodet i blodårene har en tendens til å gå ned og det gradvis dannede vakuumet vil føre til akselerert blodsirkulasjon, noe som forhindrer muligheten for suppuration og vil fremme helbredelse.

De foreslåtte bevegelsene (løfte hender eller bein og riste dem) er hva Nishi kaller kapillær øvelsen og behandlingen.

Bruken av en slik kapillærbehandling aktiverer - blodsirkulasjonen ikke bare i lemmer, men gjennom hele kroppen. Årsaken til dette fenomenet er veldig enkelt: blodkarene i kroppen danner et enkelt system med blodsirkulasjon, slik at lokal forbedring på ett sted fører til forbedring i hele kroppen.

En annen grunn er at øvre og nedre ekstremiteter har et stort antall kapillærer, og bevegelse i lemmerne i lemmer stimulerer aktiviteten til karene i hele kroppen.

Siden antikken ble det antatt at sykdommer er forbundet med tilstanden til lemmer. Nisha helsevesenet har en spesiell seksjon om diagnostisering av sykdommer med hensyn til holdning og gang. Derfor, hvis du har hjertesykdom, behandle beina dine.

For eksempel, hvis du er i strid med høyre side av hjertet, ligge på ryggen, løft høyre ben til 30 ° og dra den frem, trekke det ut slik at på samme gut-wrenching tærne ser ut for ytterligere 30 °.

K. Nishi enkelt og enkelt bestemt hvilket leg på pasienten er syk. Han trodde at dette er indikert av den fysiognomiske linjen fra nese til munn. Benet gjør vanligvis vondt på siden som en av disse linjene er kuttet dypere enn den andre.

Alle vet om helbredelsesegenskapene til helse jogging. Nishis helsystem forklarer sin natur, men samtidig sørger for hvordan man løper to ganger om dagen til alle, inkludert svak, gammel, syk, lider av hjertesykdom, etc.

Øvelse for kapillærene er jogging, men uten stress på hjertet og leddene. Hvis du utfører denne øvelsen i nakken, vil den gi deg en trippel fordel: hudbehandling, hjertebehandling, behandling av alle organer samtidig og ben.

Klikk på "Like" og få bare de beste innleggene på Facebook ↓

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Slik rengjør du fartøyene - en øvelse for kapillærene

Spørsmål: "Hvordan rense blodårene?"- spenner sannsynligvis hver person, spesielt hvis han er kjent med WHOs statistikk om dødsårsakene. Mer enn 55% av alle tilfeller er kardiovaskulære sykdommer!

I min artikkel vil jeg gi den enkleste metoden for rensing av de minste karene i kroppen vår - kapillærene.

Denne øvelsen anbefales av Katsudzo Nishi i sin bok "Golden Rules of Health".

Denne øvelsen brukes av japanske geishas for å få en perfekt gang og perfekte ben!

Hvis du har sunne kapillærer, vil venene og arteriene være i orden. En god blodstrøm av kapillærene vil gi utmerket ernæring til andre blodkar.

Dette er trening livliggjør kapillærene. Det er kjent at hele kroppen vår, spesielt øvre og nedre lemmer, gjennomsyres med et nettverk av kapillærer.

Svært ofte tapt elastisitet beholdere som har et antall lag på veggene mister sin evne til å fremme krympe og blod (som stopper strømmer vann tilstoppet, fet rør).

Det er en stagnasjon av blod. Så, vi må på en eller annen måte gjøre blodet flytte.

Vibrasjon hjelper i dette. Det er nødvendig å riste lemmerne ordentlig. Når vi rister på hender og føtter, oppstår ytterligere vibrasjon i kapillærene.

En annen flott øvelse Nishi - er "Gullfisk"

Mens mannen var mobil, løp han mye, hoppet, galloped på en hest, det var ingen problemer med fartøyene.

Men i hypodynamiske tilstander mottok menneskeheten en bukett med hjerte-og karsykdommer!

Øvelse for kapillærer kan erstatte jogging, men det forårsaker ikke stress på hjertemuskelen og leddene.

Derfor kan det med hell brukes av syke mennesker, selv sengetid!

Øvelse for kapillærer:

Ligg på ryggen din på en hard og jevn overflate. Under nakken er det bedre å sette en vals (du kan rulle et håndkle).

Løft oppover parallelt med armens gulv og benfødder og håndflatene mot taket. I denne posisjonen, rist hendene og føttene kraftig.

Øv i 1 til 3 minutter.

Du kan tenke deg at du prøver å kaste baller med hender og føtter, dette er et av alternativene for å gjøre denne øvelsen.

Gjør øvelsen som du kan. Hvis hendene eller føttene ikke stiger, gjør du i samme høyde som dine armer eller ben. Over tid vil du lykkes. Bare gjør øvelsen regelmessig.

Nishi anbefaler å gjøre denne øvelsen to ganger om dagen: om morgenen før frokost og om kvelden før middag.

Ta vare på kapillærene dine, det er så enkelt!

Se på utførelsen av denne øvelsen M. Gogulan

Kommenter hvordan du likte denne øvelsen. Klikk på knappene øverst og nederst i artikkelen, hvis du vil at vennene dine skal finne ut om dette materialet!

"Jeg lever!" - min personlige blogg,

der jeg bestemte meg for å dele kunnskapen og ferdighetene som hjalp meg personlig, så vel som mine venner, for å gjenopprette helsen min.

Om hva som hjalp meg bestemte jeg meg for å skrive på bloggen min med håp om at kanskje min erfaring vil hjelpe noen andre. Dette er ikke bare en rekke øvelser, massasje og energipraksis, men også interessant informasjon som forklarer hvorfor dette verktøyet kan fungere på denne måten.

Hvordan navigerer og hvor er informasjonen som vil hjelpe deg? I hvilken rekkefølge leser artiklene?

Nedenfor på hovedsiden er det knapper på menyen med overskrifter. Velg interessert og klikk. Du vil gå til siden med kunngjøringer av artiklene som er inkludert i denne rubrikken.

Hvis du leser artikkelen til slutten, ikke haste for å få tilgang til menyen. Alle artiklene i rubrikken er formet til en liten "bok", så under artikkelen vil du se: til venstre - en lenke til forrige artikkel, og til høyre - til den neste.

Alle artikler " Jeg lever! " utstyrt med knapper "Del" og muligheten til å legge igjen dine kommentarer - som er veldig velkommen! Jeg er glad for å svare på alle dine spørsmål og ønsker skrevet i kommentarene.

Hvis noen ikke vil skrive en kommentar - det er en side "Skriv" (knapp i toppmenyen), med hvilken meldingen din vil gå rett til min mail.

Nettstedet har oppnådd lysstyrke og fargerik takket være interessante tegninger laget av Yuri Borisovich Simonov, som han er sterkt takknemlig for.

Jeg håper virkelig det " Jeg lever! " hjelpe deg med å forbedre helsen din og glemme besøk til leger.

Kapillær gymnastikk fra cellulitt og ødem

Romersk Pomazanov 2014-03-21

Hvis du har høy puffiness, cellulitt, overflødig vekt, kalde ekstremiteter, gjør denne kapillærgymnastikken daglig.

Øvelse for utvikling av kapillærer kan gjøres så ofte du vil. Det er basert på bruk av vibrasjon for hele kroppen og spesielt for kapillærer.

Det er kjent at øvre og nedre lemmer har et stort antall kapillærer. Når du rister hender og føtter i kapillærene, er det en ekstra vibrasjon som får dem til å krympe oftere og mer aktivt presse blodet. Og siden blodkarene i kroppen danner et enkelt system med blodsirkulasjon, fører lokal forbedring til en forbedring i blodsirkulasjonen gjennom hele kroppen.

Utviklingen av kapillærnettet bidrar betydelig til å kvitte seg med overvekt, cellulitt, hevelse, øker stoffskiftet.

Øvelse for kapillærene utføres i en bakre stilling med hevede armer og ben. Hvorfor? Faktum er at i denne situasjonen vil blodet i endene av ekstremiteter ha en tendens til å gå ned, og et gradvis dannet vakuum vil føre til akselerert blodsirkulasjon.

Hvordan kapillære øvelser utføres

Startposisjon: Ligg på ryggen på en fast og jevn overflate, legg fast pute eller rulle under livmorhvirvelene. Så løft begge hender og føtter slik at føttene er parallelle med gulvet.

Øvelse: I denne stillingen rystes kraftig med begge hender og føtter til følelsen av nummenhet vises. Øv i 1-3 minutter.

Husk å huske på at kapillærgymnastikk ikke erstatter et besøk hos en lege. Hvis du har en tendens til ødem, kalde ekstremiteter, sterk cellulitt, mye overvekt, er en lege hjelp obligatorisk.

Øvelser for kapillærer

Den fjerde regel om helse: Mokan angre eller gymnastikk for kapillærer

Gjør babyens glede øve to ganger om dagen for å stimulere kapillærene.

For helse er det viktig å opprettholde kapillær sirkulasjon i rekkefølge. Denne boken er viet til et helt kapittel, som du vil lese i fremtiden. Nå vil jeg bare minne deg på hva kapillærene er.

Kapillær sirkulasjonssystemet - det er en multi-milliard av små kapillærer som gjennomsyrer vår kroppsvev (tenk!). Av kapillærene leveres oksygen og næringsstoffer til alle kroppens celler. På dem danner cellene nedbrytingsproduktene, slik at kroppen samler dem og fjerner dem, og dermed renser. Følgelig, hvis kapillærene med noe i den rekkefølge de ble permeabilitet forringes eller de "hamret" bortkastet arbeid celler, og det er hurtige resultater på funksjon av alle kroppens systemer.

Essensen av kapillær gymnastikk, som må utføres hver dag om morgenen og om kvelden, er å, ved å stimulere reduksjonen av disse fartøyene, tvinge dem til å presse blodet mer aktivt, dermed rensing fra forurensning (som vil bli båret sammen med blod og fjernet fra kroppen). Og for gymnastikk vil vi bruke en veldig interessant egenskap i kroppen vår. Husk hva er loven til å kommunisere skip? Vi studerte det i fysikklærer på skolen. Hvis flere fartøy med vann eller annen væske er forbundet med et rør, vil nivået av væsken i karrene utjevne. Men for oss er det ikke direkte dette, men det faktum at effekten på væsken i ett av karene vil reagere i væsker i andre beholdere.

Med sirkulasjonssystemet er det omtrent det samme: tvinge blodet til å bevege seg mer aktivt i en del av kroppen, stimulerer vi samtidig bevegelsen av blod gjennom hele kroppen. Dette kan også sammenlignes med hvordan sirkler på vannkretsen - vi slipper en stein i vannet ved kysten, og krusnene sprer seg langt langs den vannet. Derfor tvinger blodet i ekstremitetene til å bevege seg mens du trener, og dermed påvirker du hele blodkroppene av hele organismen - "krusninger", eller i dette tilfellet nyttig vibrasjon, når dem og "rør opp".

Effekten av øvelsen er nesten den samme som resultatet av en god løp (på hvordan du kjører riktig, forteller jeg deg senere). Vibrasjonene som er skapt av oss under treningen, vil tillate oss å justere venusventilene samtidig, ved hjelp av hvilken den omvendte blodstrømmen finner sted. "Joy of the Baby" hjelper til med å gjenopprette lymfesirkulasjonen, bli kvitt sykdommer knyttet til dårlig blodsirkulasjon, styrke kroppens immunforsvar.

Øvelse for kapillærene er nyttig for friske mennesker og pasienter. En sunn person som utfører gymnastikk på daglig basis, vil leve lenge uten å kjenne sykdommer, og pasienten med hennes hjelp vil gjøre det første skrittet for utvinning.

Gymnastikk for kapillærer er i øvelsen "Joy of the Baby". Kan du forestille deg hvordan et ungt barn som ikke er i stand til å gå og ligge i en barneseng oppfører seg når han er glad - til sin mor, solen, en lys flerfarget leke? Han knytter i luften med hendene og føttene, og uttrykker sin spenning og glede. Gjør øvelsen, prøv å oppnå den samme følelsen av ren, umotivert glede som skjer hos små barn.

Legg deg ned på ryggen, legg den harde puten under nakken, slik at ryggraden forblir rett mens du utfører øvelsen. Løft armer og ben oppover, og prøv å holde dem vinkelrette på kroppen din (figur 6). Sålene på føttene rettes slik at de er parallelle med gulvet. Du trenger ikke å holde beina rett - det er bedre å la dem bøye enn å overtrain magen, og prøver å holde dem strukket. Nå, uten å endre posisjonen, skyll hender og føtter så raskt som mulig. Amplituden kan være liten, men frekvensen av bevegelser er så stor som mulig. Fortsett å riste til du er sliten, og prøv ettersom å ta treningen til 2-3 minutter. Vri på føttene innvendig og utvendig under vibrasjoner.

Hvis det på en gang er vanskelig for deg å utføre øvelsen fullt ut, fordi du ikke kan løfte og holde bena, fortynner du dem med en vinkel på ca. 100 ° i forhold til midtlinjen i kroppen når du ligger. Fra denne posisjonen, løft bena, hold dem bøyd i knærne, til en slik høyde som mulig. Hver dag må du prøve å løfte føttene minst en centimeter høyere enn forrige gang, og snart vil du se at det ikke er vanskelig for deg å løfte bena vertikalt og holde dem så under treningen.

En annen versjon av kapillær gymnastikk, noe som er litt forskjellig fra den vanlige treningen, anbefales for de menneskene som av en eller annen grunn har ulik utvikling av venstre og høyre del av kroppen - musklene, nerver og andre kroppssystemer. De må utføre denne øvelsen: Løft på siden, løft overarmen og benet i en vinkel på ca. 30 ° i forhold til kroppen og gjør dem vibrasjonsbevegelser i 2-3 minutter (Fig. 7). Deretter ligger du på den andre siden og gjentar øvelsen.

Visse vanskeligheter kan oppstå hos kvinner i såkalte "kritiske" dager. Elendighet er ikke en grunn til å nekte å forbedre helsen, men det er ikke nødvendig å tvinge organismen. I slike tilfeller foreslår jeg at du bruker min erfaring og gjør øvelsen litt annerledes. Samtidig vil det være mulig å "nøyaktig" styrke bekkenet i bekkenet, noe som vil påvirke seksuell funksjon og kroppens funksjon under graviditeten positivt.

Så, på visse dager i måneden, kjære lesere, gjør det: Ikke løft opp bena dine, men spre dem ut til sidene i en behagelig vinkel og løft slik at hoftene er ca 45 ° til gulvet. Å gjøre vibrasjonsgymnastikk i en slik stilling, vil redusere og menstruasjonssmerter.

Les Mer Om Fartøyene