Terapeutiske øvelser for vaskulær helse

Årsaken til utviklingen av mange sykdommer kan være utarming og svekkelse av blodårene. Brudd på deres funksjoner fører til stagnasjon av blod i organene, forstyrrelse av varmeveksling og andre prosesser i kroppen. En person begynner å føle generell svakhet, utmattelse, mister appetitt, trykket av det avtar eller stiger.

Å eliminere slike problemer hjelper spesiell gymnastikk for blodårer. Regelmessige økter i forbindelse med narkotikabehandling kan oppnå gode resultater på bare noen få måneder.

Hvorfor du trenger å gjøre gymnastikk for blodårer

Den særegne vaskulære sykdommen ligger i det faktum at de begynner gradvis, sløvt, men samtidig er dødelige.

Ifølge statistikk er den hyppigste dødsårsaken vaskulær sykdom. Svake fartøy er økt risiko for utvikling:

 • Åreforkalkning.
 • Hypertensjon.
 • Iskemisk hjertesykdom.
 • Hjerneslag.
 • Hjerteinfarkt.

Som regel begynner folk å ta opp sykehuset først etter utviklingen av alvorlige komplikasjoner forårsaket av brudd på vaskulær funksjon. For å forhindre forekomsten, anbefales det at folk med åreknuter, brukket blodsirkulasjon, hodepine, hukommelsessvikt og andre patologier forbundet med svekkelse av blodårer daglig gjør gymnastikk for å styrke det vaskulære systemet.

Det er mange forskjellige teknikker som er utviklet spesielt for dette formålet. Noen av de mest effektive blant dem er:

 • Øvelser utviklet av den kinesiske professoren Hu Xiaofei.
 • Øvelser av Sietel.
 • Gymnasium Nisjer.
 • Åndedrettsgymnastikk.
 • Systemet med øvelser Daoin Yangchengong (utviklet av den kinesiske professoren Zhang Gaunde).

Det er også andre øvelser, for eksempel fra spasmer av hodeskårene, gymnastikk for hodeskruer, øvelser for underdelene, for nesekarene med aterosklerose, respiratorisk gymnastikk.

Studier av forskere fra Beijing University of Physical Education har vist at de største overbelastningsstedene som hindrer normal bevegelse av blod gjennom kroppen, inkluderer:

 • Underarm-området.
 • Elbow ledd.
 • Den midterste delen av brystet.
 • Kneledd.
 • Lysken.

Kinesiske eksperter anbefaler at de regelmessig utfører de foreslåtte øvelsene i bare 10 minutter om dagen. Dette vil gjenopprette blodsirkulasjonen og normal funksjon av blodårene. Vaskulær styrke blir også fremmet av dans og yoga.

Gymnasium Nisjer

Nishi Katsudzo har utviklet gymnastikk for å forbedre forsyningen av hjernen til hodet med oksygen og styrke kroppens forsvar. For å forbedre det vegetative systemet og blodsirkulasjonen, tilbyr Nishi øvelsene som presenteres nedenfor.

småfisk

Stilling - ligger på ryggen, hendene er under nakken. Hold føttene sammen, trekk fingrene mot deg. Lag en vibrerende kroppsbevegelse, simulerer bevegelsene til svømmende fisk. Bevegelser skal rettes til høyre og venstre side.

Varigheten av øvelsen er minst to minutter.

Stimulering av arbeidet i kapillærene

I den bakre posisjonen på ryggen, løft og fest hendene og føttene i oppreist stilling. Du må aktivt riste dem i 2-3 minutter.

Kinesisk gymnastikk anbefales å bli gjort to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Øvelser av byen

Professor A. Sitel utviklet en teknikk for å gjenopprette vaskulære funksjoner. Denne teknikken innebærer muskelavsla, som det er nødvendig å utføre langsomme og rytmiske bevegelser. For hver gruppe av muskler utviklet professoren separate bevegelser.

Ved hjelp av Sitel-øvelsene kan du oppnå en betydelig forbedring i staten uten å benytte seg av bruk av legemidler. For eksempel kan hodepine enkelt elimineres ved å gjenopprette blodsirkulasjonen.

Fordelen med Sitel-teknikken er at selv de pasientene som har avanserte ryggsykdommer, kan utføre sine øvelser.

 1. Stå opp mot veggen, lent mot henne med ryggen og hæler. Hendene øker over hodet ditt. Det er nødvendig å konsentrere seg om hendene, og i det øyeblikket de begynner å falle ned spontant, må du prøve å fikse dem, og ikke la dem gjøre det.
 2. For å slappe av muskler i lumbalområdet, må du stå med ryggen mot veggen og heve høyre benet 90 grader opp. Prøv å holde den i denne posisjonen i minst 25 sekunder. Gjenta øvelsen med venstre fot. Utfør vekselvis løft hvert ben 20 ganger.
 3. Stå oppreist, legg fingrene på bunnen av sakrummet. Ta et pust, teller til 10, mens du presser fingrene på sakrummet. I dette tilfellet skal ryggen skyves tilbake med ryggen, og skape motstand. Da må du puste dypt og gjenta øvelsen. Kjør 5-6 ganger, gradvis øke amplitude.
 4. For karene i nakken og hodet. Sitt på en stol, vipper hodet til høyre og klemmer henne med armen vendt. Pekefingeren på venstre hånd må holde den øverste vertebraen. Ta pusten og skape motstand med den høyre håndflaten. Ved utånding slapper du av musklene og gjentar handlingen med den andre hånden. Hver hånd å utføre 10 tilnærminger, gradvis øke amplitude.
 5. For å styrke hjertets kar, er det nødvendig å heve skulderbeltet så mye som mulig ved å fikse det i denne posisjonen i 15 sekunder. Så puster og senk skuldrene nedover. Gjenta minst 6 ganger.

Det bør tas i betraktning at Sitel-øvelsene har noen kontraindikasjoner. Du kan ikke gjøre gymnastikk når:

 • Tilstedeværelsen av ryggsmerter.
 • Graviditet.
 • Forhøyet trykk.
 • Tilstedeværelse av akutte kroniske sykdommer.
 • Alvorlige nevrologiske lidelser.
 • Forstyrrelse av det vestibulære apparatet.

Åndedrettsøvelser

Åndedrettsøvelser bidrar til å berike blodet med oksygen, som virker som en naturlig vasodilator. Det finnes flere metoder for å puste øvelser - Strelnikova, Qigong, Yoga, dype pusteteknikker i Buteyko.

Til tross for at slike teknikker ble utviklet av ulike spesialister, er alle pusteøvelser bygget opp på liknende prinsipper og utføres gjennom dyp inspirasjon gjennom nesen, forsinkelse av pust og en jevn utånding gjennom munnen.

For eksempel tilbyr Sitel å ligge med ryggen på en flat overflate, gjør så dypt som mulig et pust. Deretter må du ta et veldig sakte pust gjennom nesen din, og får gradvis luft tilbake i lungene. Innåndingen må gjøres til ribber er rettet og blir buet. I fravær av svimmelhet og ubehagelige opplevelser utfører 10 slike pusteutandringer.

Når du gjør yogapusteøvelser, ledsages innånding og utånding av fremspring og tilbaketrekking av magen. Takket være slike teknikker er det mulig å oppnå reduksjon i arterielt trykk og normalisering av vaskulær funksjon. Med regelmessige økter kan pasienter permanent bli kvitt hypertensjon.

Gymnastikk for aterosklerose

Aterosklerose anbefales for å utføre følgende:

 • Daglig å gå, jogge. Hvis ønskelig kan du kombinere løp med øvelser på skulderbelte.
 • Utfør torsoen på kofferten.
 • Gjøre gymnastikk, noe som bidrar til utvikling av en god balanse.
 • Vri hodet til høyre og venstre side, fest det i settet i noen sekunder.

Over tid kan du begynne å øke lasten ved hjelp av små manualer. Begynn umiddelbart økten med mye stress og rask takst bør ikke være, fordi pasienten i dette tilfellet kan føle seg dårlig.

Øvelser for beina på bena

Spesielt ofte er det sykdommer i beinene på beina, fordi de må tåle daglig høye belastninger - lenge står i stående stilling, går, løfter vekter. For fartøy i underekstremiteter, anbefales det å gjøre slike øvelser:

 • I stående stilling er føttene rette. Det er nødvendig å klatre sakte på tær og gå ned. Kjør 20-30 slike heiser, og fortynn sokkene fra hverandre og gjenta igjen 20-30 klatrer på tærne. Deretter må du ta med sokkene sammen og fortynne hælene og igjen stige på tærne 20-30 ganger.
 • En god øvelse for beinene på beina går på en flat overflate. Du må gå så at føttene på føttene ikke kommer av gulvet.
 • I den bakre posisjonen på baksiden, bøy knærne og utfør bevegelser som etterligner sykling. "Twist pedals" trenger 2-3 minutter, ta en kort pause og gjenta øvelsen.
 • I utsatt stilling er det nødvendig å rotere føttene og skinner inn i høyre og venstre side.

Styrking av cerebral fartøy

Selv helt friske mennesker kan lide av et brudd på vaskulær tone. Denne tilstanden kalles vegetovaskulær dystoni. For å normalisere blodsirkulasjonen må du utføre slik gymnastikk for hjernens kar:

 • Stå opp mot veggen, lener seg tett mot kroppen hennes. Gjør et pust slik at brystet tetter tett mot veggen, og musklene i nakken spennes så hardt som mulig. Fiks i denne stillingen i noen sekunder, og gjenta øvelsen.
 • Squat og legg en hånd på pannen. Prøv å vippe hodet fremover, og skape motstand mot håndflaten din. Muskler i nakken skal være anstrengt på samme tid. Hold deg i denne stillingen i minst 5 sekunder.
 • Deretter er det nødvendig å gjenta de forrige bevegelsene, vippe hodet ikke fremover, men i sidene.
 • En god effekt gir også en slik øvelse: vippe hodet til siden, og drei det forsiktig i en sirkel - først til høyre og deretter til venstre.

Styrking av blodkar og hjerte

For hjerte og blodårer er det veldig nyttig å sykle, svømme, gå på trappene, utføre kardioøvelser. Den enkleste og mest effektive blant dem er:

 • Å gå på tærne, løfte knærne høyt.
 • Imitasjon av å sykle på ryggen.
 • Øv "saks" med føttene, liggende også på ryggen.

Det bør huskes på at med svekket hjerte- og vaskulær aktivitet, kan du ikke overbelaste kroppen med forstyrrende aktiviteter.

Det viktigste er å regelmessig utføre øvelser med streng syklighet: belastningen skal alltid følges av avslapping. Dette bidrar til å øke hjertets muskelfibre og styrke karene.

Styrking av hjerneskip: gymnastikk, narkotika, herding

Fra denne artikkelen vil du lære: er det mulig å styrke hjernens kar og forhindre sykdommer forbundet med deres skrøbelighet? Hvordan styrke karene i hjernen? Metoder for vaskulær styrking avhengig av effektiviteten.

Brennbare kar av hjernen - en av hovedårsakene til slag. Ifølge WHO, strekker okkupere det andre stedet blant årsakene til menneskelig dødelighet. Derfor blir spørsmålet om bevaring av cerebral fartøy mer og mer presserende. Det er spesielt viktig for personer som fører en stillesittende livsstil, ofte stresset, utsatt for høyt blodtrykk. Og også til de som allerede har sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som i familien hadde tilfeller av slag. Spesiell oppmerksomhet bør gis til personer som har dårlige vaner.

Men det vil ikke være mulig å styrke fartøyene uendelig. Du kan oppnå tilstrekkelig elastisitet i veggene og opprettholde denne tilstanden gjennom hele livet.

En terapeut (eller familie lege), en kardiolog, en nevrolog og en rehabiliterende lege kan hjelpe med anbefalingene for å styrke cerebral fartøyene.

Hvem trenger å styrke hjernens kar

Til alle og alle. Med alderen blir fartøyene avtagende, og når de blir utsatt for traumatiske faktorer, kan de briste.

Men det er kategorier av mennesker som trenger å være spesielt oppmerksom på deres blodårer i hjernen:

 • Idrettsutøvere. Ved overdreven fysisk anstrengelse øker blodtrykket, blodet presser mot karossens vegger med større kraft. Med denne effekten må veggen være sterk.
 • Folk som fører en passiv livsstil. Blod på små fartøy flyter mye raskere under bevegelse av en person. Dette forhindrer utviklingen av blodpropper. Når en person beveger seg litt, reduserer blodet sin nåværende. Det er hevelse i vev og trombose.
 • Personer som er utsatt for hyppig stress. Under et nervøst sjokk utsettes kjertlene hormoner (adrenalin, kortisol), noe som fører til en skarp innsnevring av karene. Dette kan skade de skjøre veggene i arteriene og årene.
 • Personer som lider av sykdommer i kardiovaskulære eller endokrine systemer (høyt blodtrykk, fedme, diabetes mellitus).
 • Folk med en arvelig byrde er de som har hatt hjerteinfarkt og slag i familien.
 • Folk som misbruker alkohol eller røyk.

Hvor effektive er metodene for å styrke karene

Tidlig vaskulær styrking kan forhindre slag i 80% av tilfellene (WHO-statistikk).

Viktige aspekter ved effektiv vaskulær styrking:

 • Aktualitet - jo raskere du begynner å trene, jo mer effektiv blir det. Ikke vent på tidspunktet for det iskemiske angrepet (pre-stroke tilstand).
 • Rhythmicity - anbefalingene gitt av legen bør observeres hele tiden, og ikke bare til øyeblikket når helsetilstanden har blitt bedre.
 • Sekvens - belastningen skal bestemmes av legen i overensstemmelse med pasientens individuelle egenskaper. Effektivere vil være en konstant beholdning av moderate belastninger på fartøyene, enn en kontinuerlig økning i disse belastningene.

Kombinasjonen av flere metoder vil gi størst effekt. En diett uten gymnastikk gir ikke det riktige resultatet, så vel som bruk av bare medisiner. Et kompleks av høyverdig næring, optimal trening, normalisering av blodtrykk og reduksjon av stresshormoner i blodet, vil gi den ønskede effekten.

gymnastikk

Det er veldig vanskelig å trene cerebral fartøy direkte. Faktum er at fartøyene til hele organismen ligger mellom musklene, og hodene ligger i hjernevævet. Menneskekroppen sørger for autonom (selvstendig) overvåkning av tilstanden til blodkar i hjernen - denne reguleringen utføres under betingelse av normal funksjon av hele organismen som helhet.

Oppgaven av øvelsene beskrevet nedenfor er normalisering av arbeidet til fartøyene og muskler i nakken, de nervøse og endokrine systemene, hjertemuskelen. Dette gjør at du kan opprette ideelle forhold for drift av hjerneskip.

Gymnastikk for hjernens og nakkens fartøy

Innhold:

Gymnastikk for hjernens fartøy lar deg utvide blodårene og regulere blodsirkulasjonen. Noen øvelser styrker også fartøyene. Alt dette normaliserer blodstrømmen, gir tilgang til hjernen til alle nødvendige næringsstoffer og oksygen. Øvelse kan redusere symptomene på vaskulære problemer. Arbeidbarheten er forbedret, minnet er forbedret, hodepine og svimmelhet oppstår. Gymnastikk vil ikke lindre deg av alle problemer, men det vil tjene som et utmerket adjuvans for vaskulære sykdommer.

Midler for styrking av fartøy

Tenk på midler som positivt påvirker tilstanden til hjernens kar:

 • Denne gymnastikken til hjernens fartøy utføres om morgenen. Det er nødvendig å løfte lemmer og raskt riste dem om noen få minutter. Slike øvelser har flere effekter: massasje av kapillærer, avhending av giftige stoffer og toksiner, aktivering av nerveender;
 • Legg deg ned på gulvet, kaste armene tilbake. Tærne skal pekes på hodet. Kroppen er vibrerende. Denne gymnastikken tillater deg å forbedre blodstrømmen, øke tonen i blodårene;
 • Ved innånding (pusten skal gjøres sakte) er det nødvendig å klatre til sokkene. Etter det stopper pusten. Etter at du kommer ned fra sokkene og puster ut, føl deg fullstendig avslapning. En slik øvelse utføres 10-15 ganger;
 • Dans og yoga etablere koordinasjon, normalisere blodstrøm, gir adgang for oksygen til hjernen, øket vaskulær tonus og elastisitet, lindre stress.
 • Følgende enkle øvelser bidrar til å forhindre vaskulære spasmer og styrke dem:

  1. Flytt hodet til sidene;
  2. Rotasjoner av kroppen;
  3. mottak;
  4. flip-floppene;
  5. Løft bena fra en horisontal posisjon;
  6. Stående på ett ben;
  7. gå;
  8. Makhi føtter.

  Alle øvelsene er ganske standard. Imidlertid lar de deg raskt forsyne hjernen med oksygen og normalisere blodstrømmen.

  Øvelser for fartøyene i hodet og nakken

  Hvorfor trenger vi gymnastikk for fartøyene i hodet og nakken? Det er livmoderhalsen som responderer på tilgangen til oksygen og nyttige elementer til hjernen. Kompresjonen av nakkekarene, deres svekking innebærer migrene, svimmelhet, problemer med blodgennemstrømning, hypertensjon. Nakkekar kan alltid styrkes. Spesielt til dette formål er spesiell gymnastikk ment. Spesielt nyttig vil være skråninger, vendinger og svinger i nakken.

  Hvis du ønsker å styrke halsens fartøy, vil følgende kompleks passe deg:

  1. Kroppen er fast presset mot veggen. På inspirasjonen er kroppen presset mot veggen, og musklene i nakken må være anstrengt. Hold inne denne tilstanden i 5 sekunder;

 • Sett deg ned og legg hånden på pannen. Da skal håndflaten trykke på hodet, vippe det og hodet på håndflaten, og prøver å kaste den bort. På dette tidspunktet må nakke musklene være anstrengt. I denne tilstanden forblir vi 5-10 sekunder. På dette tidspunktet slutter vi å puste. Ved utånding tar vi hånden og hviler i 10-15 sekunder;
 • Det samme trykket påhodes for hodet for hånd, alt gjøres i henhold til algoritmen beskrevet ovenfor. Men du må endre posisjonen til hodet. Først bøyer hun seg over, så sidesteps;
 • Snu langsomt hodet 8-12 ganger i hver retning.
 • For problemer med blodårer er riktig puste viktig. Åndedrettsøvelser bidrar til å styrke blodkarene, å få oksygen til hjernen, senke blodtrykket. Å gjennomføre respiratorisk gymnastikk er veldig enkelt. For å gjøre dette, må du bare ta et dypt pust, hold luften og sakte puster ut.

  Du kan også øve pusten gjennom ett nesebor. Puste gjennom den høyre nesebor er beroligende effekt, lindrer hodepine og høyt blodtrykk, reduserer symptomene på angina og hypertyroidisme. Puste gjennom venstre nesebor, strammer, forbedrer humøret, normalskjoldbruskkjertelen, forbedrer vaskulær tone.

  Øvelser for aterosklerose

  Gymnastikk i åreforkalkning av cerebral fartøy kan være som følger:

  1. Turgåing, jogging. Samtidig med å løpe kan du utføre øvelser på skulderbelte;
  2. Torso av kofferten;
  3. Øvelser med sikte på å opprettholde likevekt
  4. Snu hodet til sidene med en fiksering av hodet i gitt posisjon i 2-3 sekunder.

  Øvelser kan utføres ved hjelp av håndverk. Du kan imidlertid ikke umiddelbart ta en rask og tung belastning. Belastning og tid brukt på gymnastikk, bør øke gradvis. Du kan lese og se mange materialer hvis du er interessert i gymnastikk for hjerneskip: video, bilder, artikler og så videre. Materialene hjelper deg bedre med å forstå hvordan du skal utføre øvelser, lære mer om gymnastikk. Nyttig informasjon du finner på vår hjemmeside.

  Øvelser for effektiv forbedring av hjernecirkulasjon

  Gjør blodkar mer fleksibel, utvider hulrommet, for å normalisere tilførsel av essensielle næringsstoffer tillate øvelser for å forbedre hjernesirkulasjon. Daglige økter bidrar til å kvitte seg med symptomene som er karakteristiske for vaskulære patologier.

  Stress, stillesittende arbeid, dårlige vaner, genetisk predisposisjon, dårlig kosthold, tidligere sykdommer forverre tilstanden til mannen. Gymnastikk vil ikke kurere sykdommen, men det vil tjene som et utmerket komplement til kompleks terapi.

  Eliminere spasmer i hjernen

  Forstyrret blodstrøm på grunn av innsnevret lumen i store og små kar forårsaker:

  • Hodepine.
  • Kvalme, oppkast refleks.
  • Støy i ørene.
  • Redusert arbeidsevne.

  Spasmodisering av blodkar forårsaker sterk spenning, stress og erfaring. Den menneskelige tilstanden påvirkes av vær og klimaendringer, kroniske sykdommer i ryggraden. Minimere risikoen for utvikling av patologi vil hjelpe aktiv bevegelse, avvisning av dårlige vaner, overholdelse av resten regime, medisiner og gymnastikk for hjernens fartøyer.

  Du kan fjerne risikoen for atherosklerose, angina og hjerneslag ved å utføre en slik øvelse:

  • Du må helt puste ut, holde pusten.
  • Brystkassen skal maksimalt utvides.
  • Ved forsinkelse av å puste etter utånding må du trekke i magen og trekke den ut.
  • 10-20 ganger øvelsene per dag vil være nok til å styrke fartøyene og utmerket stemning.

  Vi trener kapillærer

  Hele menneskekroppen er dekket med kapillærer. Disse små fartøyene er ansvarlige for vitaliteten til hver celle i kroppen. De mottar næringsstoffer og giftstoffer fra vev. Hvis blodbanen er blokkert av en fast beholder, begynner de nærliggende cellene å dø.

  Produktene av deres forfall vil sakte forgift kroppen og forårsake alvorlig sykdom. Derfor må kapillærene og karene nødvendigvis utdannes.

  Øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen utviklet den japanske Katsudzo Nishi:

  • Den enkleste metoden for kapillærene og forbedring av blodstrømmen kalles "vibrasjon". Det utføres om morgenen. Hender og føtter blir hevet oppover, og de rister dem i et par minutter. Det er en massasje av karene og rekombination av lymf, som renser kroppen.
  • En annen klassisk øvelse fra japansk: "Gullfisk." Ligger på en seng eller på en hard overflate, bør du kaste hendene bak hodet og trekke tærne til deg selv. Den venstre hælen skal trekkes så langt som mulig, og holder ryggen og tåen tett.
   Hendene trekker kroppen oppover. Telling til syv, slappe av kroppen. Deretter strekker du høyre hæl. Disse øvelsene vil fjerne nervøs spenning, fremme blodsirkulasjon, riktig holdning, forbedre ytelsen til indre organer.

  Vi trener hjerneskip

  Daglig utøvende øvelser for hjernens fartøy, du må overvåke pusten din, gjør det uten å ha jerks og skarpe svinger. For å starte klasser bør det være godt humør, når en person er munter og full av energi. Hvis det er sirkler foran øynene mine, føler verre eller det er smerte, slippe gym og gi deg selv noen minutters hvile.

  I komplekset med daglig trening inngår de vanlige bevegelsene:

  Forbedre blodstrømmen i hjernen vil hjelpe et enkelt gymnastikkompleks:

  • Stående, 2-3 minutter snu hodene i ett, deretter i den andre retningen.
  • De løfter hendene og binder fingrene. De bøyde seg ned 8 ganger, som om de skulle kutte tre, ikke klare hendene.
  • Bølger føtter. Begge hendene satt foran deg. De veksler vekslende sine ben, prøver å røre sine langstrakte hender.
  • Ligger på ryggen, løfter de bena synkront og holder taljen med hendene.
  • Utmerket trening av cerebral fartøy skjer når du utfører en rack "Birch". Du må holde på så lenge som mulig.

  Et stort antall gjentakelser, øvelser gjennom kraft, vil ikke gi et positivt resultat. Det er bedre å gjøre en to-tre-times gjentagelse, men kvalitativt, med fokus på hver bevegelse. Øvelse utføres i et godt ventilert rom. Ikke start øvelsene umiddelbart etter måltid eller på tom mage.

  Vi trener fartøyene på beina

  Komplekset av øvelser vil lindre tretthet, puffiness, stagnasjon av blod i bena. Tross alt er den beste forebyggingen mot vaskulære sykdommer i beina bevegelse.

  • Stå på gulvet, bøy fremover, uten å bøye ryggen. Prøv å nå ut til venstre tå, så til høyre. Gjenta øvelsen 10 ganger.
  • Sitte på gulvet, spre bena og vippe kroppen, strekker seg ut begge hender. Prøv å nå ut til tærne.

  Å forbedre bena vil hjelpe til med å løpe lett. Du kan ikke starte jogging på en full mage, føler hodepine, svakhet i bena. Hvis pusten går tapt under løp, er det bedre å gå et skritt videre.

  Vi trener fartøyene i nakken og hodet

  Cervical arterier, når de klemmes, forårsaker migrene, hodetrykk, arterialtrykksprang. Fartøy som ligger i nakken kan styrkes ved lading. Spesielt effektive er spesialdesignede øvelser for fartøyene i hode og nakke:

  • Kroppen presses hardt mot veggen. Ved innånding holder de pusten. Torso, så hardt som mulig, presser mot veggen, prøver å strekke nakke musklene. Så du må holde på i noen sekunder.
  • Sitter i en stol, legges hånden på pannen. Når du inhalerer, klemmer håndflaten på hodet og prøver å kaste det tilbake. Nakken tenner motstand. I denne tilstanden må du holde 5-10 sekunder. Ved utånding fjernes armen. Det er nok 5-7 øvelser.
  • De samme bevegelsene utføres når hodet er vippet ned og til sidene.

  Fordelen med disse øvelsene er at de får lov til å utføre i løpet av dagen 1-2 ganger. De er mest nyttige og gjør nakke musklene solid.

  Vi trener på en aterosklerose

  Med denne sykdommen vil øvelser for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen være spesielt nyttige. anbefales:

  Øvelser som trener balansen:

  • Slår på hodet med en 2-3 sekunders fiksering i den vedtatte posisjonen.
  • Ligger på ryggen, rett beina hans, trekk begge hendene ut. Børster klemmer inn i knyttneve og deretter sakte slapper av. Nok det 5 ganger. Gjør sirkulære bevegelser med børster 5 ganger én vei.
  • Ligger på ryggen, bøyer armene i albuene med innånding. Med utånding - rettet. Nok det 5 ganger.
  • Ligger, bøy benet og rett. Nok 2 bevegelser. Bytt foten og utfør samme øvelse. Beveg deretter vekselvis beina. Nok 2 ganger.

  Gymnastikk kan praktiseres ved hjelp av håndvekter. Du kan ikke sette deg i et raskt tempo og overbelaste kroppen med forfalskende øvelser. Varigheten av trening og fysisk aktivitet skal øke jevnt.

  Vi trener hjerteskjærene

  Slik at fartøyene forble normal, for å gjøre øvelser for å bedre blodsirkulasjonen i hjernen og hjertet for treningen. Dette gjelder spesielt for eldre.

  Du må starte klasser om morgenen. For å hjelpe kroppen å vekke, vil det hjelpe synkrone sirkulære bevegelser av hender og føtter i den bakre posisjonen. Gymnastikk bør produseres, lytte til hjerteslag. Med en puls per minutt på 90-100 slag, mangler hjertemusklen oksygen. Vi må ta en kort pause, bare gå på stedet.

  • Stå på tuppet og prøv å gå, løft knærne høyt.
  • Hendene løfter seg over hodet, låses med en lås. Bøy til venstre, rive av høyre ben fra gulvet. Og omvendt. Gjenta bevegelsene 5-10 ganger.
  • Spred klappbevegelser på skuldrene med håndflatene sine.
  • Lag en populær bevegelse "sykkel". Bena "pedal", skulderbladene presses til gulvet, hendene holder nedre rygg.

  Under trening er hoveddelen ikke kvantiteten, men systematisk og korrekthet av de utførte bevegelsene. Vi må nøye observere den "gylne regelen" - først lasten, hvile så. Da vil hjertens muskler styrke seg, karene blir elastiske, og fordelene med trening blir merkbare.

  Gymnastikk for hypertensive mennesker

  Det er viktig å gjøre øvelser for hodet og hjernen med høyt blodtrykk. Vaskulære vegger med hypertensjon slapp ikke av, noe som betyr at blodet passerer gjennom dem dårlig. Forverre situasjonen for fettinnskudd. Hvis du ikke går i behandling, kan vanlige trykkstopp føre til alvorlig sykdom.

  Med hypertensjon, ikke gjør bakker, vinker hendene dine, noe som øker blodstrømmen til hjernen. Du kan ikke holde pusten med muskelspenning - dette vil øke presset.

  Følgende øvelser er egnet for hypertensive pasienter:

  • Vandre med kroppen snu. Du kan utføre en jevn rotasjon av bekkenet. Varigheten av leksjonen er ikke mer enn 5 minutter.
  • Sitt på en stol. Hendene øker over hodet ditt. Benene strekker seg. Bøy langsomt til knærne, hold nakken rett og se fremover.
  • I en stående eller sittende stilling, på innåndingen, spre armene rundt sidene, ved utånding, senk dem til livet og vip stammen til høyre. Gjenta bevegelsen med en tilt til venstre.

  Det har lenge vært kjent at dans og yogaklasser for hjerneskip er et ideelt behandlings- og forebyggingsverktøy. Med slike belastninger blir det vestibulære apparatet trent, blodsirkulasjonen forbedres, vaskulær tone økes. De lindrer også psyko-emosjonell stress og stressende forhold - noe som er ekstremt viktig i helbredelsen av blodårer.

  Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

  Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

  Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

  De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

  Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

  • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
  • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

  Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

  Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

  Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

  Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

  1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
  2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
  3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
  4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

  Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

  For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

  Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

  • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
  • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
  • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
  • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
  • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

  Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

  Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

  Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

  "Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

  Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

  • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
  • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
  • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

  Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

  For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

  1. Spiser kort før jogging;
  2. Støy eller buzz i ørene;
  3. Svakhet i bena;
  4. Svært lavt blodtrykk.

  Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

  Video: forebyggende øvelser for beina

  Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

  Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

  Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

  Øvelser for å styrke musklene i nakken

  • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
  • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
  • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
  • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

  Video: øvelser som er nyttige i IRR

  Hvordan trene hjertet og blodårene?

  For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

  Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

  Flere øvelser for hjertet og blodårene

  • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
  • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
  • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
  • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
  • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i vinkelen på 90 ° og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
  • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

  Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

  Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

  Gymnastikk for hypertensjon

  Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

  Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

  Øvelser for hypertensiver

  • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
  • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
  • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
  • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
  • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

  Video: øvelser for å normalisere trykket

  Åndedrettsøvelser

  Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

  Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

  Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

  Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

  Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

  Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

  Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

  Gymnastikk for hjernens fartøy

  Dystoni, senker tonen i blodårene og bringer mye lidelse pasienter i Russland har en semi-offisiell status, og i noen land er det ikke engang vurdert å sykdommer. Men det fører til innsnevring og spasmer i hjerneskipene, noe som forårsaker hodepine, svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Dystoni kan skyldes stress, følelsesmessig stress, værforandring, kroniske sykdommer i ryggsøylen.

  For å behandle dystoni og vasospasmer, brukes vanligvis vitaminer, adaptogener og fysioterapi. Effektivt supplere den tradisjonelle behandlingen og forbedre kroppen vil hjelpe gymnastikk for blodårer.

  Nisje Metoden

  For at hjernen skal fungere effektivt, trenger den oksygen. Hvis blodsirkulasjonen blir forstyrret, opplever hjernen oksygen sult, og blir derfor ikke i stand til normal aktivitet.

  Styrke blodkarene, forbedre blodsirkulasjonen og gi oksygen til hjernen, vil hjelpe Nishi-teknikken.

  Den enkleste og samtidig effektive måten er øvelsen på vibrasjon. Gjør det bare å våkne opp uten å komme seg ut av sengen. Det er nødvendig å heve armer og ben og riste dem kraftig i flere minutter. Oppvarming vil produsere vibromassasje av kapillærene og vil fjerne fra kroppens giftige stoffer og slagger, og aktivere også nerver som stimulerer hjernen.

  Nishis teknikk inkluderer også en øvelse kalt Golden Fish. Legg det ned, legg hendene bak nakken din. Tærne er rettet mot seg selv og strekk produserer vibrerende bevegelser i hele kroppen. Øvelse aktiverer bevegelsen av blod og toner blodårene.

  Dans og yoga - det ideelle middel for blodårer

  Perfekt opptre beholderen dans og yoga, som oppstår under trening av bevegelse koordinasjon, blodoksygenering, blodsirkulasjon forbedring, øket vaskulær tonus og elastisitet. I tillegg bidrar de til å bli kvitt psykiatrisk stress og stress, noe som er viktig for forbedring av blodårene.

  Et effektivt resultat i behandlingen av vegetovaskulær dystoni vil være følgende øvelser:

  • Gjøre en langsom innånding med nesen, du må klatre så høyt som mulig på tærne og holde pusten. Når du går tilbake til startposisjonen, bør du slappe av og sakte puste ut gjennom munnen. Gjør 10-15 repetisjoner.
  • Ta et raskt pust gjennom nesen, kaster de armene ut til sidene, buet seg tilbake. I denne stillingen er det nødvendig å holde pusten i 3 sekunder. Da, etter utånding, senker de armene og slapper av musklene. Gjenta 7-10 ganger.

  Den ideelle måten å styrke fartøyene er danser

  Gymnastikk for hjernens fartøy

  For å redusere risikoen for spasmer, er det nødvendig å introdusere øvelser for å styrke fartøyene i ladningssystemet. Effektive tiltak gjøres ved å bevege hodet i forskjellige rotasjonsretninger av legemet, står på hodet, albuene og skulderbladene, ben heiser i en liggende stilling, samt flip-flops, og en sirkulær rotasjon.

  Aktiver hjernen sirkulasjon vil hjelpe stå på ett ben, så vel som to. Forbedre blodsirkulasjonen, øk tonen i blodårene og gi hjernen oksygenvandring. Øvelser utvide arteriene og øke blodstrømmen til hjernen.

  Utvid arteriene og forbedre bevegelsen av blod i hjernen vil hjelpe følgende øvelser:

  1. Roter hodet først med klokken, og bakover i 2-3 minutter.
  2. Å løfte hendene opp, må du lage en "lås". Gjør bakkene fremover, etterligner brennstangen. Gjenta 8 ganger.
  3. Beveg beina dine: Beinet bør bevege seg mot motsatt hånd.
  4. Bøye litt knær og spre hendene til sidene, utfør asynkrone bevegelser: med høyre hånd å gjøre rotasjonsbevegelser bakover, og den venstre - fremover og omvendt. Øvelse vil bidra til å forbedre hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon, og øke også tankens hastighet.
  5. Utfør løft av de rette bena, med hendene som støtter nedre rygg. Til slutt, opphold i 5 minutter i rack "Birches".

  For å utføre de første 4 øvelsene, må du stå opp, bena fra hverandre med skulderbredde fra hverandre. Den femte øvelsen ligger på ryggen din og strekker armene langs kofferten.

  Effektiv effekt på hjernens fartøy er gitt av bagasjerens torso

  Gymnastikk for nakkens fartøy

  Viktig å opprettholde hjernen er nakken, fordi gjennom det er arteriene som leverer oksygen og nyttige stoffer til hjernen.

  Hvis nakke muskler er svekket, må personen strekke seg for å holde hodet i en normal stilling. På grunn av den konstante spenning fartøyene er komprimert og klemmes fast nerveender, noe som fører til hodepine, svimmelhet, dårlig sirkulasjon, hypertensjon og andre problemer.

  For å bli kvitt problemer, er det nødvendig å styrke muskler og fartøy i nakken. Til dette formål anbefales det å utføre skråninger, sving og rotasjon av hodet, men bevegelsene skal være glatte.

  Kompleks for styrking av livmorhalsbeholdere:

  1. Trekk alle deler av ryggen mot veggen. Etter å ha innåndet, er det nødvendig å "maksimere" veggen, som strekker nakke musklene. Hold pusten og hold deg i denne posisjonen i 5-6 sekunder.
  2. Sitt på en stol og legg en håndflate på pannen. Trykk så sterkt en hånd på hodet, kaster den tilbake. Samtidig bør spenningen i nakke muskler ikke tillate hodet å avvike. Hold nakkespenningen i 5-10 sekunder, hold pusten. Ta deretter ut og hvile i 10-15 sekunder. Gjenta 3-7 ganger.
  3. Utfør øvelser som ligner på den forrige, vippe hodet fremover, og deretter sidelengs.
  4. Utfør sakte rotasjonsbevegelser av hodet i den ene og den andre retningen. Gjenta 8-12 ganger.

  Les Mer Om Fartøyene