Terapeutiske øvelser for vaskulær helse

Årsaken til utviklingen av mange sykdommer kan være utarming og svekkelse av blodårene. Brudd på deres funksjoner fører til stagnasjon av blod i organene, forstyrrelse av varmeveksling og andre prosesser i kroppen. En person begynner å føle generell svakhet, utmattelse, mister appetitt, trykket av det avtar eller stiger.

Å eliminere slike problemer hjelper spesiell gymnastikk for blodårer. Regelmessige økter i forbindelse med narkotikabehandling kan oppnå gode resultater på bare noen få måneder.

Hvorfor du trenger å gjøre gymnastikk for blodårer

Den særegne vaskulære sykdommen ligger i det faktum at de begynner gradvis, sløvt, men samtidig er dødelige.

Ifølge statistikk er den hyppigste dødsårsaken vaskulær sykdom. Svake fartøy er økt risiko for utvikling:

 • Åreforkalkning.
 • Hypertensjon.
 • Iskemisk hjertesykdom.
 • Hjerneslag.
 • Hjerteinfarkt.

Som regel begynner folk å ta opp sykehuset først etter utviklingen av alvorlige komplikasjoner forårsaket av brudd på vaskulær funksjon. For å forhindre forekomsten, anbefales det at folk med åreknuter, brukket blodsirkulasjon, hodepine, hukommelsessvikt og andre patologier forbundet med svekkelse av blodårer daglig gjør gymnastikk for å styrke det vaskulære systemet.

Det er mange forskjellige teknikker som er utviklet spesielt for dette formålet. Noen av de mest effektive blant dem er:

 • Øvelser utviklet av den kinesiske professoren Hu Xiaofei.
 • Øvelser av Sietel.
 • Gymnasium Nisjer.
 • Åndedrettsgymnastikk.
 • Systemet med øvelser Daoin Yangchengong (utviklet av den kinesiske professoren Zhang Gaunde).

Det er også andre øvelser, for eksempel fra spasmer av hodeskårene, gymnastikk for hodeskruer, øvelser for underdelene, for nesekarene med aterosklerose, respiratorisk gymnastikk.

Studier av forskere fra Beijing University of Physical Education har vist at de største overbelastningsstedene som hindrer normal bevegelse av blod gjennom kroppen, inkluderer:

 • Underarm-området.
 • Elbow ledd.
 • Den midterste delen av brystet.
 • Kneledd.
 • Lysken.

Kinesiske eksperter anbefaler at de regelmessig utfører de foreslåtte øvelsene i bare 10 minutter om dagen. Dette vil gjenopprette blodsirkulasjonen og normal funksjon av blodårene. Vaskulær styrke blir også fremmet av dans og yoga.

Gymnasium Nisjer

Nishi Katsudzo har utviklet gymnastikk for å forbedre forsyningen av hjernen til hodet med oksygen og styrke kroppens forsvar. For å forbedre det vegetative systemet og blodsirkulasjonen, tilbyr Nishi øvelsene som presenteres nedenfor.

småfisk

Stilling - ligger på ryggen, hendene er under nakken. Hold føttene sammen, trekk fingrene mot deg. Lag en vibrerende kroppsbevegelse, simulerer bevegelsene til svømmende fisk. Bevegelser skal rettes til høyre og venstre side.

Varigheten av øvelsen er minst to minutter.

Stimulering av arbeidet i kapillærene

I den bakre posisjonen på ryggen, løft og fest hendene og føttene i oppreist stilling. Du må aktivt riste dem i 2-3 minutter.

Kinesisk gymnastikk anbefales å bli gjort to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Øvelser av byen

Professor A. Sitel utviklet en teknikk for å gjenopprette vaskulære funksjoner. Denne teknikken innebærer muskelavsla, som det er nødvendig å utføre langsomme og rytmiske bevegelser. For hver gruppe av muskler utviklet professoren separate bevegelser.

Ved hjelp av Sitel-øvelsene kan du oppnå en betydelig forbedring i staten uten å benytte seg av bruk av legemidler. For eksempel kan hodepine enkelt elimineres ved å gjenopprette blodsirkulasjonen.

Fordelen med Sitel-teknikken er at selv de pasientene som har avanserte ryggsykdommer, kan utføre sine øvelser.

 1. Stå opp mot veggen, lent mot henne med ryggen og hæler. Hendene øker over hodet ditt. Det er nødvendig å konsentrere seg om hendene, og i det øyeblikket de begynner å falle ned spontant, må du prøve å fikse dem, og ikke la dem gjøre det.
 2. For å slappe av muskler i lumbalområdet, må du stå med ryggen mot veggen og heve høyre benet 90 grader opp. Prøv å holde den i denne posisjonen i minst 25 sekunder. Gjenta øvelsen med venstre fot. Utfør vekselvis løft hvert ben 20 ganger.
 3. Stå oppreist, legg fingrene på bunnen av sakrummet. Ta et pust, teller til 10, mens du presser fingrene på sakrummet. I dette tilfellet skal ryggen skyves tilbake med ryggen, og skape motstand. Da må du puste dypt og gjenta øvelsen. Kjør 5-6 ganger, gradvis øke amplitude.
 4. For karene i nakken og hodet. Sitt på en stol, vipper hodet til høyre og klemmer henne med armen vendt. Pekefingeren på venstre hånd må holde den øverste vertebraen. Ta pusten og skape motstand med den høyre håndflaten. Ved utånding slapper du av musklene og gjentar handlingen med den andre hånden. Hver hånd å utføre 10 tilnærminger, gradvis øke amplitude.
 5. For å styrke hjertets kar, er det nødvendig å heve skulderbeltet så mye som mulig ved å fikse det i denne posisjonen i 15 sekunder. Så puster og senk skuldrene nedover. Gjenta minst 6 ganger.

Det bør tas i betraktning at Sitel-øvelsene har noen kontraindikasjoner. Du kan ikke gjøre gymnastikk når:

 • Tilstedeværelsen av ryggsmerter.
 • Graviditet.
 • Forhøyet trykk.
 • Tilstedeværelse av akutte kroniske sykdommer.
 • Alvorlige nevrologiske lidelser.
 • Forstyrrelse av det vestibulære apparatet.

Åndedrettsøvelser

Åndedrettsøvelser bidrar til å berike blodet med oksygen, som virker som en naturlig vasodilator. Det finnes flere metoder for å puste øvelser - Strelnikova, Qigong, Yoga, dype pusteteknikker i Buteyko.

Til tross for at slike teknikker ble utviklet av ulike spesialister, er alle pusteøvelser bygget opp på liknende prinsipper og utføres gjennom dyp inspirasjon gjennom nesen, forsinkelse av pust og en jevn utånding gjennom munnen.

For eksempel tilbyr Sitel å ligge med ryggen på en flat overflate, gjør så dypt som mulig et pust. Deretter må du ta et veldig sakte pust gjennom nesen din, og får gradvis luft tilbake i lungene. Innåndingen må gjøres til ribber er rettet og blir buet. I fravær av svimmelhet og ubehagelige opplevelser utfører 10 slike pusteutandringer.

Når du gjør yogapusteøvelser, ledsages innånding og utånding av fremspring og tilbaketrekking av magen. Takket være slike teknikker er det mulig å oppnå reduksjon i arterielt trykk og normalisering av vaskulær funksjon. Med regelmessige økter kan pasienter permanent bli kvitt hypertensjon.

Gymnastikk for aterosklerose

Aterosklerose anbefales for å utføre følgende:

 • Daglig å gå, jogge. Hvis ønskelig kan du kombinere løp med øvelser på skulderbelte.
 • Utfør torsoen på kofferten.
 • Gjøre gymnastikk, noe som bidrar til utvikling av en god balanse.
 • Vri hodet til høyre og venstre side, fest det i settet i noen sekunder.

Over tid kan du begynne å øke lasten ved hjelp av små manualer. Begynn umiddelbart økten med mye stress og rask takst bør ikke være, fordi pasienten i dette tilfellet kan føle seg dårlig.

Øvelser for beina på bena

Spesielt ofte er det sykdommer i beinene på beina, fordi de må tåle daglig høye belastninger - lenge står i stående stilling, går, løfter vekter. For fartøy i underekstremiteter, anbefales det å gjøre slike øvelser:

 • I stående stilling er føttene rette. Det er nødvendig å klatre sakte på tær og gå ned. Kjør 20-30 slike heiser, og fortynn sokkene fra hverandre og gjenta igjen 20-30 klatrer på tærne. Deretter må du ta med sokkene sammen og fortynne hælene og igjen stige på tærne 20-30 ganger.
 • En god øvelse for beinene på beina går på en flat overflate. Du må gå så at føttene på føttene ikke kommer av gulvet.
 • I den bakre posisjonen på baksiden, bøy knærne og utfør bevegelser som etterligner sykling. "Twist pedals" trenger 2-3 minutter, ta en kort pause og gjenta øvelsen.
 • I utsatt stilling er det nødvendig å rotere føttene og skinner inn i høyre og venstre side.

Styrking av cerebral fartøy

Selv helt friske mennesker kan lide av et brudd på vaskulær tone. Denne tilstanden kalles vegetovaskulær dystoni. For å normalisere blodsirkulasjonen må du utføre slik gymnastikk for hjernens kar:

 • Stå opp mot veggen, lener seg tett mot kroppen hennes. Gjør et pust slik at brystet tetter tett mot veggen, og musklene i nakken spennes så hardt som mulig. Fiks i denne stillingen i noen sekunder, og gjenta øvelsen.
 • Squat og legg en hånd på pannen. Prøv å vippe hodet fremover, og skape motstand mot håndflaten din. Muskler i nakken skal være anstrengt på samme tid. Hold deg i denne stillingen i minst 5 sekunder.
 • Deretter er det nødvendig å gjenta de forrige bevegelsene, vippe hodet ikke fremover, men i sidene.
 • En god effekt gir også en slik øvelse: vippe hodet til siden, og drei det forsiktig i en sirkel - først til høyre og deretter til venstre.

Styrking av blodkar og hjerte

For hjerte og blodårer er det veldig nyttig å sykle, svømme, gå på trappene, utføre kardioøvelser. Den enkleste og mest effektive blant dem er:

 • Å gå på tærne, løfte knærne høyt.
 • Imitasjon av å sykle på ryggen.
 • Øv "saks" med føttene, liggende også på ryggen.

Det bør huskes på at med svekket hjerte- og vaskulær aktivitet, kan du ikke overbelaste kroppen med forstyrrende aktiviteter.

Det viktigste er å regelmessig utføre øvelser med streng syklighet: belastningen skal alltid følges av avslapping. Dette bidrar til å øke hjertets muskelfibre og styrke karene.

Kompleks av øvelser for forebygging av hjerte og karsykdommer

For å forhindre hjertesykdom og andre plager i kardiovaskulærsystemet, bør man ikke glemme en sunn livsstil, noe som innebærer et balansert kosthold, regelmessige turer, trening, meditativ, respiratorisk og fysisk øvelse. Uten sparingstrening med tilstrekkelig belastning, vil hjertet slutte å utføre sine funksjoner som "klokke", vil den viktigste "motor" av organismen absolutt mislykkes.

Et sett med fysiske øvelser for hjertets muskler: regler for utførelse

Fysiske øvelser for hjertet er viktige i forebygging og behandling av sykdommer i denne kroppen. Som et resultat øker gymnastikken for hjertemusklen sin kontraktilitet, øker blodsirkulasjonen, inkludert perifer. En god blodstrøm bidrar igjen til mekanisk massasje av fartøyets vegger, slik at de blir mye mer elastiske. I blodet reduseres nivået av kolesterol, noe som betyr at risikoen for dannelse av blodpropper - blodpropp i karene - reduseres. Øvelser for hjerte og blodårer hemmer utviklingen av aterosklerotiske forandringer i kroppen - hovedårsaken til hjertesykdom.

Hjertet er den samme muskelen som de andre musklene, og den må trenes for å gjøre den sterkere og robustere.

Reglene for å utføre de grunnleggende øvelsene for hjertet kan formuleres som følger:

Selv med god helse kan ikke raskt og dramatisk øke den fysiske belastningen. Bare ved å måle det med kroppens evner, kan du styrke hjertet. Overdreven arbeidsbelastning når du utfører øvelser for hjertemuskelen, tretthet, vil redusere funksjonaliteten; og dessuten er det ikke trygt. Overdreven fysisk arbeid eller idrettsaktiviteter kan forårsake smertefulle forandringer i hjertemuskelen, selv i perfekt friske unge mennesker.

Klasser skal startes ikke tidligere enn 1,5-2 timer etter å ha spist.

Det er nødvendig å slutte å trene umiddelbart hvis det under øvelser for å styrke hjertet eller etter dem blir ubehag i hjertet, svimmelhet eller kortpustethet. Hvis disse fenomenene ikke overgår uavhengig, bør du ta Validol eller nitroglyserin og sørg for å se lege!

Eldre mennesker som lider av aterosklerose, kombinert med cervical Osteochondrose, er ikke anbefalt øvelser for hjertesykdom med lav helling for å unngå en tilstrømning av blod til hodet, og dreiebevegelser av hodet og kroppen til en stor amplitude, styrke øvelser, som hindrer blodstrøm til hjernen, og mosjon, som fører til kroppen rister (etterligning av brensel, boksing).

Før du starter et treningsprogram for hjertet er det nødvendig å rådføre seg med legen din, som, etter fjerning av elektro, bestemme graden av beredskap i ditt hjerte og hele kroppen til fysisk stress. Dette gjelder spesielt for de som nylig har hatt et hjerteinfarkt, så vel som eldre mennesker.

Det er veldig viktig å følge puls mens du utfører øvelser for hjertets muskler. Det antas at trening har en positiv effekt på kroppen når slutten av treningspulsfrekvensen med 20-35 slag, for ikke å overstige 120 slag per minutt, og etter 3-5 minutters hvile returneres til den opprinnelige frekvensen.

Det viktigste når du gjør gymnastikk for å styrke hjertemuskelen er regelmessighet. Det er nødvendig å trene minst en gang daglig, slik at pusten blir hyppig. Målet er å bli en 20-minutters leksjon 3 ganger om dagen.

Du bør gradvis øke tempoet, bringe det til midten av treningen til den optimale pulsfrekvensen, og gradvis redusere belastningen til slutten.

For pasienter som lider av iskemisk hjertesykdom, bør varigheten av øktene være fra 8 til 15 minutter. En uke bør praktiseres minst 2-3 ganger.

Gymnastikk for styrking av hjertemuskulatur og blodkar: trening med video

Grunnlaget for disse øvelser for å styrke musklene i hjertet er de naturlige bevegelser av dyr og små barn som starter morgenen med stretching, dype åndedrag og gjesping, aktiverer metabolismen og aktivitet av det kardiovaskulære systemet.

Det er spesielt nyttig å gjøre øvelser for å styrke hjertet og blodkarene umiddelbart etter oppvåkning, når du fortsatt er i senga:

1. Sipping. Ligge på ryggen, strekk bena dine, tungt rette dine knær og føtter, berør tærne på kanten av sengen med fingrene. Samtidig strekker armene over hodet ditt, retter fingrene og strekker seg tungt. Deretter slapper du av, senker armene langs kroppen. Utfør 3-4 ganger.

2. Legg en hånd på magen, den andre på brystet. Slå på magen (inhaler), trekk i magen, forsøk å "føle" ryggraden (utånding). Føler pusten din, med fokus på hvordan brystet er rettet, og bukemuskulaturen fungerer. Utfør 3-4 ganger i et lavt tempo.

3. Vevde fingre legger seg på baksiden av hodet, trykk albuene og skulderbladene til sengen. Høyre ben løft litt og ta over venstre. Samtidig, snu langsomt nedre delen av kroppen og hodet i forskjellige retninger: flytt beina og bekkenet - til høyre, hodet - til venstre. Utfør denne øvelsen for å styrke hjertemuskelen 2 ganger i hver retning.

4. Startstilling: Hendene er skilt i sidene, beina er bøyd i knærne og står på avstand fra hverandre, føttene ligger så nært som mulig til baken. Ved innånding, langsomt vippe knærne til høyre, og sving hodet til venstre. Ved utånding, gå tilbake til startposisjon og slapp av helt. Deretter, ved innånding, sving hodet til høyre, og vipp knærne til venstre. Utfør 2-4 ganger i hver retning.

5. Startposisjon: Liggende på baksiden. Ved innånding, løft hodet fra sengen, sakte det til brystet, strekk armene fremover, løft og strekk bena. Gjør denne øvelsen for å styrke hjertemuskelen, hold deg i denne posisjonen 5-7 sekunder. Etter utånding, ta utgangspunktet, slapp av. Utfør 3 ganger.

6. Vri på magen. Hendene bøyer seg i albuene, legger de forbundne fingrene under pannen, rette ben fordelt på bredden av foten. Med fingrene på fingrene på en fot, vekselvis, hvil på hælen på den andre. Utfør 4 ganger med hver fot, uten å holde pusten.

Gjør alt sakte, sakte og jevnt, nøye etter pusten. Alle øvelsene utføres i en utsatt stilling.

Og nå se øvelsesvideoene for å styrke hjertemuskelen for bedre å forstå hvordan de utføres:

Åndedrettsøvelser for kardiovaskulærsystemet: forberedende øvelser

Åndedrettsgymnastikk for kardiovaskulærsystemet er spesielt utviklet for å styrke hjertet og blodkarene. Hver pusteøvelse for hjertet må utføres i tre faser: innånding, bevegelse, utånding. Pusten skal være skarp, sterk, gjennom nesen. Utånding - skarp, sterk, støyende, hostende (gjennom en åpen munn - "ha!"). Bevegelsen som oppstår mellom innånding og utånding gjøres med full muskelspenning.

Forberedende øvelser:

 1. Utgangsposisjon: Stående på teppet, føttene skulderbredde fra hverandre, armene fritt henger langs kroppen, dyp pusting. Inhalere gjennom nesen, berør nesen med fingrene på venstre hånd. Senke hånden til startposisjonen, gjør en rolig utånding gjennom munnen (leppene er sammensatt av et rør). Utfør 3 ganger. Gjør det samme med høyre hånd. Gjenta syklusen flere ganger. (Fra 5-6 i begynnelsen, til 20-30 i 2-3 måneder).
 2. Startposisjonen er den samme. Pusten er den samme. På samme tid berører du nesen med fingrene i begge hender. Utfør fra 5 til 30 ganger.
 3. Gjør den samme øvelsen, men vekselvis med høyre og venstre hånd. Løft hånden, inhaler, slipp - pust ut. Utfør fra 5 til 30 ganger.

Øvelser for å forebygge hjertesykdom bør gjøres uten avbrudd, starter hver bevegelse med en liten knebøy. Først gjør du 3-5 replikater, og så gradvis, innen 2 3 måneder, ta med nummeret til 30. Gjør gymnastikk minst 3 4 ganger i uken.

Pusteøvelser for hjertet: grunnleggende øvelser

Alle de grunnleggende øvelsene i respiratorisk gymnastikk utføres i stående stilling.

 1. Hendene senkes langs stammen. Pust inn Med spenningen, løft de rette armene gjennom sidene opp. Utånding, innånding. Senk hendene dine gjennom sidene nedover. Utånding, innånding. Hold hendene rett foran deg, håndflatene vender mot hverandre. Utånding, innånding. Spred hendene i sidene med hendene tilbake. Pust ut.
 2. Pensler med lukkede fingre er låst i låsen til venstre for seg selv, slik at den venstre håndflaten rettes oppover, og den høyre er ned (høyre hånd over venstre). Pust inn Gjør en skarp sving til høyre. Pust ut. Bytt posisjonen til hendene slik at den høyre håndflaten peker oppover, og venstre håndflate vender nedover. Pust inn Lag kroppen til venstre. Pust ut.
 3. Startstilling: armene er bøyd i albuene, brystpalmene. Pust inn Kast din venstre hånd frem med en bøyd børste, som om du skyver luften bort. Utånding, innånding. Sett hånden tilbake til brystet med håndflaten. Utånding, innånding. Kast din høyre hånd fremover. Utånding, innånding. Ta hånden tilbake til brystet. Utånding, innånding. Kast begge hender fremover, palmer vekk fra deg selv. Utånding, innånding. Gå tilbake til startposisjonen. Pust ut.
 4. Hendene bøyd i albuene i midjenivå. Pensler peker fremover, palmer nedover. Pust inn Rett din venstre hånd langs hoften, skyv luften med håndflaten din. Utånding, innånding. Gjør det samme med høyre hånd. Utånding, innånding. Gjør det samme med begge hender samtidig å puste ut.
 5. Den neste bevegelsen simulerer klippingen av gresset. Den innledende posisjonen: hendene ligger stille på de flettede stikkene i flettet. Pust inn Bevegelse "skrå" til venstre med samtidig utånding. Innåndingen er langsom, under retur til startposisjon. Etter å ha gjort noen bevegelser til venstre, begynn å gjøre de samme bevegelsene, men til høyre.
 6. "Chop of firewood." Startposisjon: hendene knyttet til "lås" er hevet over hodet. Beveg bevegelsene så sterkt som mulig. Pust inn Løft hendene dine med de knuste hendene skarpt ned. Utånding, innånding. Løft hendene til startposisjonen. Utånding, innånding.
 7. Tenk deg at du rister et tungt teppe, holder det i enden. Pust inn Skarp rysting. Pust ut.
 8. "Storken". Benene er skulderbredde fra hverandre, armene senkes. Bøy hendene dine i albuene og løft håndflatene i ansiktet mens du løfter og bøyer kneet med en trukket tå. Fest bevegelsen, hold balansen. Pust inn Løft armer og venstre ben. Utånding, innånding. Senk beinet og armene. Utånding, innånding. Løft armer og høyre fot. Pust ut.
 9. "Bird". Benene er skulderbredde fra hverandre, armene senkes. Løft hendene dine gjennom sidene opp, ta et sakte, veldig dypt pust. Etter å ha holdt pusten, gjør tre fulle og sakte slag med armvingene. Skarp utånding. Utfør 3 ganger.
 10. Bena skulderbredde fra hverandre. Pust inn Straining bena, stå på tuppet. Svært lavere hælene til gulvet. Skarp utånding.

Kompleks av fysiske øvelser for koronar hjertesykdom

Alle fysiske øvelser for iskemisk hjertesykdom, som åndedrettsøvelser, utføres i stående stilling.

 1. Startposisjon: Hendene langs stammen, føtter skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2, øker hendene dine opp (gjennom sidene eller knyttet til låsene foran deg), stiger opp på tærne og strekker seg. På bekostning av 3-4 - gå tilbake til startposisjon. Utfør 5 ganger.
 2. En hånd over, en nedenfor. På hver konto endrer du posisjonen til hendene. Gjør denne øvelsen for iskemisk hjertesykdom 10 ganger.
 3. Hendene i midjen (man kan holde seg på baksiden av stolen med en hånd), benene er skulderbredde fra hverandre. Går med foten din, frem og tilbake. Utfør 5 ganger med hver fot.
 4. Utgangsposisjon: hender i midjen, bena skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2, lene seg fremover, på bekostning av 3-4 - gå tilbake til startposisjon. Når vippes, gjør en dyp utandring, med rettning - inhaler. Utfør 10 ganger.
 5. Startposisjon: Hendene langs stammen, føtter skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2 øker du hendene opp, med tanke på 3 - senk armbueene dine ned og bak, litt bøye bena. På bekostning av 4-5, fortsetter å ta hendene bak ryggen, lene seg fremover, rette bena hans. På bekostning av 6 - begynn å bevege hendene fremover, beina litt, bøy torsoen (stillingen er som om du skal sitte ned). På bekostning av 7 - hendene med buer løft opp, beina rett. Utføre denne øvelsen fra komplekset med iskemisk hjertesykdom, strekke oppover, stige på tærne og gå tilbake til startposisjonen. Utfør 6 ganger.
 6. Hendene er rett, foran brystet, ben er skulderbredde fra hverandre. På hver konto gjør du rykkete bevegelser rett eller bøyd i albuene med hendene (det er mulig med en samtidig halvveis i kroppen). Utfør 8-10 ganger.
 7. Utgangspunktet for denne øvelsen er fra komplekset for hjertesykdommer: hender bak hodet, bena sammen. 1 - bøye til høyre, samtidig som et angrep høyre fot som høyre (kan være samtidig trekke armene opp) for 2 - tilbake til utgangsstillingen på schet3 - bøye til venstre, for samtidig angripe venstre fot til venstre, ved 4 - gå tilbake til startposisjonen. Kjør 5 ganger i hver retning.
 8. Hendene langs stammen, føtter skulderbredde fra hverandre. Start med et vilkårlig tempo for å utføre knep. I det øyeblikk som huk, er den ene armen plassert bak hodet, den andre - hold på beltet. Ved neste knep endrer du posisjonen til hendene. Utfør 8 ganger.
 9. Hender på livet, bena skulderbredde fra hverandre. Utfør rotasjonen av bekkenet (venstre, fremover, høyre, bak) først med klokken, deretter - mot. Kjør 5 ganger i hver retning.
 10. Utgangsposisjon: hender i midjen, bena skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2 sprer du hendene til sidene og svinger hele kroppen til høyre (inhalerer) på bekostning av 3-4 - gå tilbake til startposisjonen (utånding). Kjør 4 ganger i hver retning.
 11. Benene sammen, hendene på livet. Utfør hopp på plass. Benene sammen - bena fra hverandre. Benene sammen - en fot fremover, den andre - tilbake. Utfør i 30-40 sekunder. Så gå til det raske trinnet.
 12. Jogging på stedet eller på tvers av rommet i 5min med overgangen til stille gangavstand.

Før du begynner, se videoen "Øvelser for hjertet" - slik at du tydelig kan forestille deg hvordan komplekset utføres:

Øvelser og øvelser for å styrke hjertet

Utføre trening og øvelser for å styrke hjertet bør hver person som ønsker å opprettholde sin helse i mange års liv. Begynn denne praksisen anbefales med minimale daglige arbeidsbelastninger, og øker dem systematisk. Over tid vil den generelle tilstanden til kroppen og hele organismen bli bedre, noe som vil redusere sannsynligheten for ulike sykdommer drastisk.

Hvorfor trene hjertet?

Effektiviteten og dynamikken til kardiovaskulærsystemet indikerer en persons livsstil. Mindre svikt i løpet av tiden kan føre til hjertesvikt, noe som resulterer i at det vil være nødvendig å gi opp hyperaktivitet og må begrense seg til hverdagens bevegelser. Hypodinami kan ha en svært negativ effekt på den fysiologiske og psykologiske tilstanden til en person. Derfor, for å opprettholde et viktig organ i forholdsvis gode forhold, er det nødvendig å utføre et sett med øvelser som kan styrke hjertemuskelen. Med individuelt utvalgte laster er det slike positive endringer:

 • De metabolske prosessene er akselerert.
 • Kroppsvekten nærmer seg normen.
 • Øker kapasiteten til lungene.
 • Blodtrykk og triglyseridnivåer reduseres.
 • Det er regulering av sukker og insulin i blodet.
 • Sentral og perifer blodsirkulasjon gjenopprettes.

Alle vet at hjertet i kroppen pumper blod gjennom arteriene, og takket være arteriell trykk, er små kapillærer fylt, som igjen setter hver eneste celle i kroppen. Av dette følger at med et underskudd av kroppsbevegelser, reduseres trykket og blodstrømmen begynner å forverres, noe som fører til utvikling av en rekke sykdommer. Det er av denne grunn at det er viktig å trene hele tiden. Og hvis allerede i anamnese er det sykdommer i kardiovaskulærsystemet, vil LFK glatt ut symptomene og hjelpe dem å bli kvitt.

Påvirkningen av riktig ernæring på den sentrale kroppen

Dessverre, noen øvelser for å styrke hjertemuskelen kan ikke lykkes, du må holde fast på riktig ernæring. Kostholdet med å spise bør være balansert og inneholde et stort antall ingredienser. Veldig nyttige produkter er oransje og mørke røde nyanser, som inkluderer kalium, det styrker veggene i blodårene. Sammen med dem, ikke glem fiber, som finnes i frokostblandinger og grønnsaker. En vitaminlagring er frisk frukt, også uunnværlige elementer finnes i kjøtt og fisk, tilberedt i forskjellige tolkninger med tilsetning av vegetabilske oljer.

Et separat element i kostholdet er vannbalansen. Det nødvendige volumet av konsumert væske er 2 liter per dag. Et kategorisk avslag på søt brusvann bør observeres.

Viktig! Under intensivt arbeid er økt svetting, noe som resulterer i utskillelse av mange salter, for dermed å slukke tørsten trenger å drikke saltet, lett, eller sukret mineralvann.

Grunnleggende regler for opplæring

Formålet med trening er å forbedre kroppens tilstand, og ikke å provosere utviklingen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er viktig å følge flere hovedbestemmelser i gjennomføring av øvelsenes kompleks:

 1. Før begynnelsen er det nødvendig å tilbringe måling av arterielt trykk og pulsfrekvens.
 2. Beregn det individuelle intervallet mellom rytmiske svingninger i veggene i arteriene. Gjennomsnittet er 120-130 slag per minutt.
 3. Etter å ha spist, bør det ta ca 2 timer.
 4. Hvis det er smertefulle opplevelser i hjertet av hjertet, føler du svimmelhet, pusten er ødelagt - raskt stoppe trening.
 5. Styrk hjertemuskelen bare ved hjelp av hjertebelastning.
 6. Utfør handlinger sakte, uten skarpe bevegelser, hvis varighet er ca. 30 minutter.

Viktig! Før behandlingsforløpet er det nødvendig å konsultere den behandlende legen som skal gjennomføre EKG på forhånd og bestemme organismenes beredskap for fysisk anstrengelse.

Egnede øvelser for å styrke hjerteets vegg

Den utviklede metoden bør startes med en oppvarmingsperiode på ca. 10 minutter. Bevegelsene er lette, med sikte på å varme opp muskelvevet og leddene til en ytterligere smertefri øvelse av treningsterapi:

 • Står på føttene for å gjøre hodestøtene i hver side 5 ganger. Fullfør i sirkulære bevegelser med klokken og omvendt. Prosessen er langsom og jevn, uten innsats.
 • I sitteposisjon må du løfte opp hendene dine mens du tar et dypt pust, senker dine øvre lemmer i utånding. Gjenta 3 ganger.
 • I denne posisjonen av kroppen, løft armene til skulderbjelkens nivå og vri håndflatene opp. Deretter slår du gradvis inn i innåndingen kroppen til venstre, ved utånding tilbake til startposisjonen. Tilsvarende gjenta til høyre side. Oppgave å gjøre 3 ganger.
 • Sitt komfortabelt på en stol og løft bena, simuler en akselerert tur. Varigheten er 2 minutter.

Etter oppvarmingen begynner hoveddelen av treningsbehandlingen, med sikte på å styrke musklene. Består av slike øvelser:

 • Før du legger en stol og for ryggen, holder du kroppen din forsiktig, må du samtidig inhalere venstre arm og ben i siden, sving litt på kroppen til venstre. Ved utånding, gå tilbake til startposisjonen. Gjenta det samme i høyre, så, 5 ganger i hver retning.
 • Å bli jevn, gradvis å passere i angrep tilbake til venstre, og deretter høyre fot. Gjør 5 ganger.
 • I den vertikale posisjonen til kroppen, gjør sirkulære mottakelser i bekkenet med urviseren om lag 30 sekunder, så på samme måte i motsatt retning. Gjenta 5 ganger.
 • Med hendene, ta tak i kanten av bordet og skape vibrerende bevegelser med venstre fot fremover og bakover i 30 sekunder. På samme måte gjenta med høyre fot. Gjør 5 ganger.

Selv om teknikken er rettet mot å forbedre kroppen, men ikke overdrive den med belastningene. Strikt følge anbefalingene fra legen.

Den endelige fasen er rettet mot å fikse det oppnådde resultatet og forebygge smerte symptomer etter fysisk stress. De utførte handlingene beroliger kroppen, slapper av musklene, åndedrettssystemet fører til hvile. Består av en slik taktikk:

 • Lig deg på ryggen og løft hendene over deg selv, litt risting i forskjellige retninger. Prosessen tar 2-3 minutter.
 • Ligger på en solid overflate for å slappe av hele kroppen og gradvis øke bena bøyende ved kneleddet, og deretter i samme tempo lavere det. Gjør 5 ganger.
 • Ligge på ryggen for å trekke et dypt pust og løfte hendene opp, ved utånding, legg hendene ned til selve gulvet. Gjenta pusteøvelser 5 ganger.

Viktig! For å oppnå effekten, må nyttige aktiviteter gjøres daglig. Det viktigste å huske er at regularitet er viktigere enn intensiteten og mengden handlinger.

Etter avslutningen av treningsbehandling som er rettet mot å styrke "motoren", bør en person ikke føle smerte og ubehag. Det utviklede komplekset er egnet for personer med mange hjertesykdommer, men bare i en ikke akutt periode.

Hjertelig trening i glede

Cardio anbefales å bruke regelmessig på frisk luft i form av stille løp, stavgang, yoga, sykling. Denne type øvelse øker strømmen av oksygen i blodet og har en gunstig effekt på kroppens ytelse som helhet. I dette tilfellet er det en ytterligere alvorlighetsgrad på skipets vegger, som gradvis styrker dem. En slik hyggelig og avslappende måte øker utholdenheten i det kardiovaskulære systemet.

Du kan trene hjertet ved hjelp av simulatorer. Men ikke glem å konstant overvåke pulsen.

En utmerket assistent er et håndleddpulsoksymeter. Uten å stoppe fysisk aktivitet, er det mulig å observere parametrene for hjertefrekvensen og graden av metning av blodet med oksygen.

 1. Tredemølle - gir flere typer laster. Den første moderate løp varer i ca 20 minutter. En person velger individuelt hastigheten for akseptable pulsfrekvenser. Og den andre typen er intervallet kjører. Alternativ for akselerert og sakte kjøring med visse intervaller.
 2. Treningssykkel - varigheten av det intensiverte arbeidet er ca. 25 minutter. Mennesket utvikler selvsagt hastigheten på kroppsbevegelser.
 3. Stepper er en simulator, hvor funksjonaliteten simulerer trinn som ligner klatring av trappene. For hvert ben skal tildeles 10 minutter.
 4. Robotsimulator er en trygg og fantastisk type fysisk arbeid, inkludert kardio- og styrketrening samtidig. Du må gjøre 3 sett på ikke mer enn 10 minutter.

På slutten av økten er det tilrådelig å slappe av alle musklene ved å følge noen få enkle trinn:

 • Sitt på en flat overflate, og med dypt åndedrag, løft hendene opp og senk dem ved utånding. Gjenta 5 ganger.
 • Sitte på en stol med sakte sirkulære bevegelser, knær hender og føtter samtidig. Det er nødvendig å gjøre ca. 5 minutter.

Anbefalinger for styrking av blodkar.

For å få effekten av komplekset effektivt, er det viktig å være oppmerksom på følgende problemer:

 • Slutte å røyke helt
 • Hvis det er overvekt, bør du kontakte en dieter.
 • Sterk kontroll over inntaket av medisiner.
 • Reduser saltinntaket.
 • Lag en fullstendig sunn søvn.
 • Opprett en meny som bare inneholder sunn og sunn mat.

Fysisk aktivitet har alltid vært den beste forebyggingen mot alle sykdommer. Derfor må trening og øvelser for å styrke hjertet, nødvendigvis velge en lege med en individuell tilnærming til hver pasient. En kompetent kompilert kosthold og utendørs trening vil støtte kroppen i et munter humør. Å gjennomføre de riktige instruksjonene, vil livet vare i flere tiår.

Øvelser for kardiovaskulærsystemet

Vaskulær trening: vanlig mosjon og bevegelse er den beste forebyggingen!

Dystoni av karene er en hyppig brudd på blodsirkulasjonen, årsakene til disse kan være relatert til både genetisk predisponering og eksterne faktorer. Stress, mangel på fysisk aktivitet, røyking, konsekvensene av sykdommene forårsaket - alt dette fører til at blodårene er i økt tone. Innsnevring av lumen fører til nedsatt blodtilførsel, økt blodtrykk, spesielt hvis det er en diagnose av "neurokirkulatorisk dystoni", noe som i stor grad forverrer løpet av disse prosessene. Hjelp å gjenopprette hele blodsirkulasjonen kan ikke så mye apotekstroger, hvor mange aktive livsstil og enkle øvelser for blodårer.

Trening av kapillærene - en uunnværlig tilstand for å forbedre det vaskulære systemet

De minste blodkarene er kapillærene. De er ansvarlige for livet til hver celle i kroppen, leverer næringsstoffer til det og frigjør det fra nedbrytningsprodukter. Kapillærene gjennomsyret hele kroppen av mannen, deres totale "lengde" er minst 60 tusen kilometer. Hvis det er et hinder i form av et innsnevret fartøy i veien for blodstrømmen, vil det i de nærmeste cellene bli akkumulering av giftige dekomponeringsprodukter som ikke vil bli utskilt i tide. Dette vil føre til sykdomsutbruddet, ikke bare i kardiovaskulærsystemet, men også i andre vitale organer.

Den japanske forskeren og helbrederen Katsudzo Nishi kalte blod "livets elv" og skapte et helt system for å helbrede kroppen gjennom trening av kapillærer og øvelser for å styrke karene:

 • Den enkleste, men effektive metoden som kan forbedre tilstanden til kapillærene og blodsirkulasjonen er trening-vibrasjon. Gjør det om morgenen, uten å komme seg ut av sengen. Løfter opp bena og hender, bør du bare fin og ofte riste dem i 1,5 - 2 minutter. I tillegg til en slags vibro-massasje av kapillærene, skjer en omfordeling av lymfevæsken, noe som bidrar til å rense kroppen av toksiner og toksiner.
 • En annen øvelse fra arsenalen til Nishi - "Gullfisk". Liggende på en flat seng, må du sette hendene under nakken på nivå med fjerde nakkevirvel, trekker tærne, og i stor grad anstrengt, produserer en levende små bevegelser over alt, som en fisk. Denne øvelsen bidrar til å kvitte seg med den overdrevne tonen i nerver som befinner seg i ryggraden, og fremmer aktiv blodsirkulasjon.

Å trene kapillære fartøy bør gjøres regelmessig, gjenta øvelsene to ganger om dagen - om morgenen, etter oppvåkning og om kvelden.

Video: Et sett med øvelser på Nishi-systemet

Hvordan bli kvitt spasmer av cerebral fartøy

Forstyrrelser av blodsirkulasjon og vaskulær dystoni er årsakene til hvilke spasmer av cerebrale fartøy oppstår. De kliniske manifestasjonene av spastiske anfall er kjent for mange. Dette er

 1. Regelmessig forekommende hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykksindikatorer;
 2. Kvalme, taleforstyrrelser og bevegelseskoordinasjon;
 3. Lyder i ørene, minneforstyrrelser;
 4. Tretthet og kraftig nedgang i effektiviteten.

Provoke spasmer av blodårer kan være en stressende situasjon, en endring i atmosfærisk trykk, kroniske sykdommer i ryggraden (osteochondrose, for eksempel). For å minimere risikoen for spasmer, er det nødvendig å styrke hjernens kar. Dette vil hjelpe et sunt kosthold, overholdelse av regimet for arbeid og hvile, medisinske urter og spesielle øvelser.

For å forbedre blodtilførselen til hjernen i området fra daglige øvelser må inkludere bevegelser som krever en endring i posisjonen til hodet - vippes fra side til side, rotasjon, knipser og salto. Når du utfører øvelser, må du overvåke pusten, flytte hodet jevnt, uten å rykke. Når det er ubehagelige opplevelser, mørkere i øynene, alvorlig svimmelhet, bør gymnastikk avbrytes og gjenopptas etter en kort hvile som reduserer bevegelsens intensitet.

Kompleks av øvelser for å forbedre blodstrømmen i hjernen

 • Det utføres stående, ben - på skuldrene. Roter hodet med klokken og tilbake i 2-3 minutter.
 • IP - det samme. Løft hendene opp, vri fingrene. Lene fremover, utfør bevegelsene til "wood chopping". Gjenta 8 ganger.
 • IP - det samme. Makhi bener vekselvis: venstre ben av ideen til høyre, høyre ben til venstre hånd.
 • IP - det samme, knærne litt bøyd. Hendene strekker seg ut til sidene og produserer asynkrone rotasjoner: venstre hånd roterer fremover, høyre hånd. Øvelse forbedrer minnet og tankens hastighet.
 • IP - Liggende på ryggen, ben og armer strekkes langs kroppen. Løft dine rette ben så høyt som mulig, med hendene dine for å støtte nedre ryggen. Utfør Beryozka-stativet opptil 5 minutter.

Utmerket gymnastikk for hjernedansene. Utfører dansesteg, en person trener koordinering, blod er beriket med oksygen, og sirkulasjonen forbedrer seg. Hjerneskipene blir mer elastiske, deres tone avtar. I tillegg er dans en fin måte å lindre følelsesmessig stress på, bli kvitt stress. Og dette er en svært viktig faktor i forbedringen av hjerneskip.

Video: En enkel øvelse for å styrke svake fartøy

Styrking av beinene i beina - et trygt steg i et sunt liv

"Payback" for opprøret - den økte belastningen som beinene på beina opplever. Svakhet i beinårene kan føre til stagnasjon av blodet og som følge av alvorlig skade på venene. For å forhindre sykdommer i beinene i beina, er det ikke noe bedre middel enn bevegelse. For å redusere byrden på nedre lemmer, er øvelser mer effektive i vann. Svømming, aqua aerobic, adopsjon av balneologiske bad og til og med enkel helling av føtter med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen og forårsaker at beinene i beina trekkes sammen - for å utvide seg mer intensivt. Slike vanlige lading for fartøyene fremmer styrken og gjør veggene i beinene mer elastiske.

Kompleks av øvelser rettet mot å styrke beinene i beina

 • IP Stående på gulvet, beina bredere enn skuldre. Lene forover og ned, dra overflaten av gulvet med fingrene. Hold beina rett.
 • IP - sitter på gulvet. Benene skal bli utvidet så bredt som mulig, hender foldet på brystnivået, bøyes fremover for å nå gulvet med bøyde hender. Pass på at beina er rett. Etter hver 8-10 løyper, ta et minutt pause.
 • IP - knelende. Hendene strekker seg ut til sidene og begynner å gå på knærne frem og tilbake. Med tretthet - legg deg ned på gulvet og få pusten igjen.

Øvelser for forebygging av venøs insuffisiens av ben og åreknuter

For å forbedre beinene på beina er nyttig uhørt jogging. Hvis du nærmer deg trening uten overdreven fanatisme, doserer intensiteten av lastene og varigheten av løpene, vil fordelene være utvilsomt. Kontraindikasjoner for trening kan være:

 1. Spiser kort før jogging;
 2. Støy eller buzz i ørene;
 3. Svakhet i bena;
 4. Svært lavt blodtrykk.

Hvis det oppstår overdreven tretthet eller ubehag under jogging, er det bedre å stoppe, gjør noen pusteøvelser for å gjenopprette pusten og fortsette å gå. For å øke treningsintensiteten bør kun være når kroppen er fullt tilpasset den økte fysiske stressen.

Video: forebyggende øvelser for beina

Sunn nakkefartøy - et løfte om velvære

Nakken er en ekstremt viktig del av menneskekroppen. Det er her at viktige arterier er konsentrert, hvor blodtilførselen av hjernen og ryggraden oppstår. De svekkede musklene i nakken forårsaker at personen hele tiden strekker seg for å holde hodet og ryggen rett. Denne spenningen fører til klemmer av fartøyene, klemmen av nerveender. Derfor - brudd på blodsirkulasjonen, hodepine, høyt blodtrykk og andre ubehagelige symptomer.

Forsterke nakke musklene, kan du gjenopprette nakkens kar og dermed bli kvitt plager. Blant øvelsene er hovedstedet besatt av svinger, skråninger og rotasjon av hodet. Alle bevegelser bør utføres ekstremt jevnt, uten å glemme å overvåke riktig pust. Gode ​​resultater er gitt av kinesisk gymnastikk, hvor det ikke er skarpe og aktive bevegelser. Øvelser for nakkekar og muskelforsterkning kan utføres hjemme og på jobb - dette krever ikke et spesielt utstyrt sted.

Øvelser for å styrke musklene i nakken

 • Stå ved veggen, og prøv å holde alle deler av kroppen tett presset mot den vertikale overflaten. Ved inspirasjonen med all sin styrke, "imprint" i veggen, så mye som mulig strekker musklene i nakken. Hold pusten og hold denne posisjonen i 5-6 sekunder.
 • Når du sitter på en stol, skal håndflaten plasseres på pannen og sterkt presset, slik at hodet setter seg tilbake. Samtidig strekker du på nakken din, bør du motstå fremadbevegelsen av hodet. Denne "konfrontasjonen" ved maksimal spenning bør oppbevares i 5-7 sekunder, mens pusten stoppes. På slutten av tiden, pust ut luften og hvil i 10-12 sekunder. Gjenta bevegelsene 3 til 7 ganger.
 • Lignende bevegelser gjøres med helling av hodet fremover og sidelengs. Denne gymnastikken er god fordi du kan trene hver time for 1-2 øvelser - det er ekstremt nyttig for utvidelsen av fartøyene i nakken og hjernen.
 • Snu langsomt hodet i en halvcirkel, fra den ene skulderen til den andre, hold den i sine ytre posisjoner. Gjenta 8-12 ganger, gradvis øke amplitude.

Video: øvelser som er nyttige i IRR

Hvordan trene hjertet og blodårene?

For å holde blodårene og hjertet i god stand i lang tid, må vi være oppmerksom på deres vanlige opplæring. Spesielt gjelder dette eldre mennesker som på grunn av alder har redusert fysisk aktivitet. Tilstrekkelig oksygen og mulig trening - dette bør ikke glemmes for eldre.

Trening av hjertet og blodårene skal begynne om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Rotasjon av hender og føtter er en øvelse som vil få blodbanen til å "våkne", fartøyene vil ekspandere samtidig. Skråninger, knebøy og hjørner av kroppen skal utføres med konstant overvåkning av hjertefrekvensen. Hvis pulsen på en uutdannet person er innenfor 90-100 slag per minutt, mottar hjertet sitt ikke nok oksygen og blod. Med en økning i graden av generell fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen også. Derfor fungerer hjertet med større effektivitet, mottar en tilstrekkelig mengde blod på grunn av et godt arbeid i aorta.

Flere øvelser for hjertet og blodårene

 • Stig opp til tåen og gå med en svært høy kneløft.
 • Bena er på skulderbredde. Hendene stiger opp, mens de klemmer hendene i låsen. Når kroppen er tiltet til høyre, trekkes høyre ben til høyre. Hensikten med å streve for å utføre så dypt som mulig. Gjenta de samme bevegelsene til venstre. Utfør 8-9 ganger, ikke glem å kontrollere pusten.
 • Hendene sprer seg og rytmisk klapper hendene på motsatt skulder. Den høyre armen er venstre skulder og omvendt. På samme tid holde saken rett. Øk repetisjonen og tempoet i fravær av ubehag i hjertet opptil 50 ganger.
 • Armene senkes langs kroppen, bena er tett presset mot hverandre. Hendene gjør en full sirkel: bakover - oppover - fremover. Roter syklusen først i en retning, og reverser retningen. Gjentakelser - fra 10 til 50.
 • Ligger på ryggen, må du heve knærne bøyd i 90o-vinkelen og simulere bevegelsene til å sykle. Ikke hold pusten.
 • Mens du ligger ned, strekker du ut albuene til en høyde på 30-40 cm og gjør kryssbevegelser. Gjenta 20-25 ganger.

Aktivt, hjertet kan bli hjulpet av svømming, sykling, kardio øvelser, gå på trappene. Vi bør ikke glemme bare én ting: lasten skal øke gradvis. Det viktigste når du gjør øvelser er ikke deres antall og intensitet, men regelmessighet. En streng syklus må observeres: belastning og avslapping. Da vil muskelfibrene i hjertet øke, hjertemuskelen og blodkarene styrkes, og fordelene med trening blir tydelige.

Video: øvelser for å forbedre kardiovaskulærsystemet gjennom musklene

Gymnastikk for hypertensjon

Spesielt viktig er trening av blodkar i hypertensjon. Økt blodtrykk er ofte forbundet med det faktum at veggene i fartøyene mister evnen til å slappe av og blodet blir "presset" gjennom de smalte karene. Legg til problemer med økt trykk aterosklerotisk endring i arteriene - kolesterolplakk på veggene sine. Hvis du ikke gjør noe for å trene sakte fartøy, kan en kronisk økning i trykk føre til alvorlige konsekvenser.

Viktig! Når hypertensjon ikke kan utføre skråninger, skarpe klaffer med hender og føtter, alle øvelser som sikrer blodstrømmen til hodet. Du kan ikke holde pusten på muskelarbeidet - dette kan føre til en enda større økning i trykk.

Øvelser for hypertensiver

 • Oppvarming: Vandre rundt i rommet, med glatte kroppssvingninger. Hender og føtter utfører ikke skarpe bevegelser - kort mahi, bøyning, halve knekk. Når du går, kan du utføre sirkulære bevegelser med bekkenet ditt. Varighet - 5 minutter.
 • Sitte på en stol, legg føttene i en avstand på 30-40 cm, løft opp hendene dine. Senker hendene ned og trekker dem bak ryggen, lener seg fremover, til knærne. Hodet skal holdes rett, utseendet er rettet fremover.
 • Uten å stige opp fra stolen, skal rette armer trekkes ut til sidene, samtidig øke kneet bøyd i kneet til brystet. Hendene på samme tid reduserer seg selv, og bidrar til å holde det hevede benet. Utfør alternativt høyre og venstre fot, 6-8 ganger.
 • Hender til sidene - inhaler, på utånding av hender for å sette på taljen og utføre helling av kroppen til høyre. Gjenta med en mager til venstre. Du kan utføre øvelsen mens du sitter og står.
 • Hendene spredes fra hverandre, kroppen holder seg rett. Høyre bein bør være tydelig pekte til høyre, hold i en høyde på 30-40 cm. Gjenta de samme bevegelsene med venstre fot.

Video: øvelser for å normalisere trykket

Åndedrettsøvelser

Berikning av blodet med oksygen, som er en naturlig vasodilator, er i stor grad assistert av respiratorisk gymnastikk. Det er flere praksiser med helseforbedrende pusteøvelser - Kinesisk gymnastikk Qigong, pusteøvelser Strelnikova, dyp pustemetode Buteyko, yoga. Med alle de ulike teknologiene brukes pusteprinsippene med stor grad av likhet: et dypt kort pust gjennom nesen, et pustepust og en nesten uoppdagelig naturlig utgang gjennom munnen.

Med yogisk pust, ledsages inspirasjonen av fremspring i magen, etter en pause følger en utandning - magen trekkes så mye som mulig. Flere pusteøvelser kan redusere blodtrykket og normalisere blodårene. Og utviklingen av åndedrettspraksis vil bidra til å glemme hypertensjon i mange år.

Video: Pusteøvelser for hypertensive mennesker

Fysioterapi etter hjerteinfarkt og slag

Fysiske øvelser bidrar ikke bare til forebygging av kardiovaskulære sykdommer. Restorativ behandling i post-infarktperioden sørger for obligatorisk innføring av fysisk terapi. Det første komplekset av treningsbehandling er foreskrevet for å bli utført mens du er på sykehuset, under tilsyn av en lege. Men selv etter utslipp, bør pasienten daglig utføre en spesiell øvelse, og veksler den mulige belastningen og avslapningen, ikke mindre enn en halv time. For å gjenopprette myokardiet krever en full tilførsel av blod og næringsstoffer, og dette krever en rimelig fysisk belastning.

Klasser i stolen, som består av vekslende økning og senking av beina og hender, utføres i rolig takt med en klar overholdelse av pustens rytme. Å vandre på ett sted, vipper til høyre og venstre, flapping ben - disse øvelsene skal gjøres ved å kontrollere pulsen. Hjertesatsen bør ikke stige over 120 slag per minutt.

Det overførte strekket kan også kompenseres ved bruk av massasje og treningsbehandling. For å gjenopprette kroppens tapte evne til å bevege seg, må du systematisk og ivrig engasjere seg i lading. De første øvelsene må gjøres med en assistent, men etter en tid kan pasientens valgte kompleks utføres av pasienten selvstendig. Med treningsbehandling etter et slag er det viktig å unngå tretthet og overdreven arbeidsbelastning. Regelmessighet og regelmessighet i øvelsene i treningsterapi kan gjenopprette glede av bevegelse.

Video: Et sett med øvelser etter et slag

Skriv ut alle publikasjoner med en etikett:

Gå til seksjon:

 • Vaskulær og hjertehelse, forebygging og forebygging av sykdommer

Trinn 1: Betal for konsultasjon ved hjelp av skjemaet → Trinn 2: Etter betaling still spørsmålet ditt på skjemaet nedenfor ↓ Trinn 3: Du kan dessuten takke spesialisten med en ekstra betaling for et vilkårlig beløp ↑

Øvelser for hjerte og blodkar: hvilke øvelser for å styrke?

DlyaSerdca → Symptomer og behandling → Styr hjertet og blodårene med øvelser

Alle sykdommer i kardiovaskulærsystemet før eller senere fører til hjertesvikt. Som et resultat er organer og vev i en tilstand av konstant mangel på oksygen og næringsstoffer.

Fysisk stress forårsaker vanligvis en forverring av pasientens tilstand, dyspnø blir verre, smerte i hjertet. Derfor presenterer pasienter hver dag mer og mer seg i en tilstand av immobilitet, og dette er fulle av forverring av helsetilstanden.

Også i fravær av fysisk anstrengelse kan overflødig vekt oppstå, og mengden oksygen som allerede mangler vil være enda mindre. Fedme vil føre til fremveksten av nye sykdommer.

For å styrke hjertet og blodkarene er det mange forskjellige fysiske aktiviteter, det er ikke nødvendig å trene i spesialrom, det er ganske mulig og nok daglig til å tildele en time til klasser i hjemmemiljøet.

Det er nødvendig å finne ditt behagelige nivå av mulig fysisk anstrengelse og bruk kun akseptable typer øvelser.

Øvelser for hjertet er klassifisert som en aerob trening, med andre ord, som følge av disse øvelsene, er kroppen beriket med oksygen. Disse typer laster inkluderer løping, svømming, sykling og andre dynamiske øvelser. Hvis løping og sykling er tilgjengelig for et lite antall hjertepatienter, er det mulig for alle å svømme og trene hjemme.

Svømming i kaldt vann kan forårsake krampe i hjerteskjoldene, så denne typen aktivitet med forsiktighet skal brukes hos pasienter med angina pectoris. I alle andre tilfeller er disse øvelsene veldig nyttige, vann samtidig med muskelsammensetninger påvirker små kar i huden og blodsirkulasjonen i dem er aktivert.

Under alle disse øvelsene får alle organer og vev blod som er beriket med oksygen. Først av alt er dette nødvendig for hjertet. Sammentrekningen av musklene hjelper hjertet til å presse blod gjennom fartøyene, ytterligere fartøy inn i blodet.

Blodkarene selv styrkes ved trening, muskellaget på karene blir tykkere, de hjelper hjertet til å utføre sin pumpefunksjon.

Uansett hvilken type fysisk aktivitet du velger, er det viktig å overvåke helsen din og vurdere pulsfrekvensen og luftveiene.

For hjertepasienter er akseptable treningsnivåer de som øker pulsfrekvensen til ikke mer enn 20%. Pulsen under treningen bør ikke overstige 115 slag per minutt.

For å oppnå den nødvendige effekten, bør øvelser for fartøy og hjerte utføres daglig, mens du bruker langsom, beroligende musikk. Det er også nødvendig å ta daglige turer i frisk luft, minst 45 minutter om dagen, ofte ventilere rommene og sove med det åpne vinduet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Terapeutiske øvelser, øvelser for hjertet og styrking av fartøyene er vist for alle pasienter med hjerte-og karsykdommer. Kontraindikasjoner er akutte stadier av alle hjertesykdommer.

Selv med hjerteinfarkt, på den andre dagen av sykdommen, er det behov for et sett med øvelser for å eliminere stillestående fenomener i organer og vev og styrke karene. I slike tilfeller velges øvelseskomplekset individuelt av legen av treningsbehandling, og alle øvelser utføres under tilsyn av medisinsk personell og under kontroll av hemodynamiske parametere.

Åndedrettsøvelser er obligatoriske for slike situasjoner.

Lær teknikker Elena Malysheva i behandling av hjertesykdom, samt restaurering og rengjøring av fartøyene - vi bestemte oss for å invitere ham til din oppmerksomhet.

Kompleks av fysiske øvelser

Nedenfor tilbyr vi komplekse øvelser for omfattende styrking av hjerte og blodårer.

For leksjoner trenger du et teppe og beroligende rolig musikk. Hvert kompleks av øvelser må begynne med en oppvarming.

Varm opp

Oppvarming er nødvendig for forberedelse av hele organismen, først og fremst hjertet, for fysisk aktivitet. Det bør vare minst 5-10 minutter og inkluderer følgende øvelser:

 1. Hodet tilbøyeligheter. Kjør fem bakker i hver retning. Tren til slutt med sirkulære bevegelser av hodet i forskjellige retninger, to bevegelser i hver retning.
 2. Hele kroppen fliser til høyre og venstre. Stå stille, legg hendene dine i livet og bøy til sidene, utfør fem bakker i hver retning.
 3. Går på plass. Det er viktig under denne øvelsen å holde ryggen rett, å øke beina høyt og å gjøre bevegelser med hendene, som med vanlig gang. Tempoet er sakte. Tren 2 minutter.
 4. Puste. Vi avslutter oppvarming med noen dype åndedrag og ekspirasjoner.

Hoveddelen

Hoveddelen av øvelsen tar 10-15 minutter og inkluderer følgende øvelser for å styrke hjertets kar og muskler:

 1. Øvelser for hendene. Det utføres stående, hender på midjen, ben på bredden av skuldrene. Vi løfter hendene oppover, vi senker i partiene, vi strekker seg for oss selv og vi kommer tilbake på hendene på et belte. Vi utfører slike øvelser fem ganger. Hvis tilstanden og pusten tillater det, kan det gjøres flere rotasjonsbevegelser av hendene.

Øvelser for torso. Vi sitter på gulvet, beina våre er rett, de er foran kroppen. Vi skifter bakkene til venstre og til høyre med stigninger frem og tilbake. Hvis pust og hjerteslag tillater det, utfører vi fem stigninger i hver retning. Når det er styrke og ønske, kan du erstatte bakkene med rotasjonsbevegelser.

Responsen fra leseren vår Victoria Mirnova

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose. Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Teknikk for å lage bakker

 • Øvelser for føttene. Startposisjonen er tilbøyelig. Vi løfter bøyde ben i knærne og utfører rotasjonsbevegelser, likt å sykle. Tempoet er veldig sakte, øvelsen utføres ikke mer enn 2-3 minutter. Du kan senke beina hvert 60 sekunder og begynne å trene igjen etter hvile.
 • Tren for føttene. Utført sittende på gulvet, beina rettet. Fotene roteres inn og ut, fem rotasjoner i hver retning.
 • Den siste delen

  Varighet 5-10 minutter, avhengig av tilstand og humør. Består av følgende øvelser:

  Børster. Den innledende posisjonen ligger på baksiden. Løft opp hendene og rist børsten. Vi gjentar disse bevegelsene seks ganger.

  Tren for fingre og hender

 • Løft bena. Den innledende posisjonen ligger på baksiden. Vi løfter to bein samtidig, så langt som mulig og sakte senker dem, prøv å utføre fem ganger.
 • Puste. Ligger på ryggen med et dypt pust, løfter vi hendene opp, mens vi langsomt ekspanderer sakte ned. Vi gjentar denne øvelsen for fem luftveisbevegelser.
 • Michael, 66 år gammel. Jeg har lidd av iskemisk hjertesykdom i mange år nå, jeg bruker stadig nitroglyserin mens du går. Min kone fortalte meg lenge at det er nødvendig å ta vare på å styrke blodkar og hjerte. I begynnelsen motstod jeg, og da leste jeg på Internett hvilke øvelser som kan gjøres. Og nå begynte jeg å stoppe sjeldnere mens jeg gikk, jeg kan til og med noen ganger kjøre til avgangsbussen uten smerte i hjertet mitt. Ble mindre sannsynlig å ta nitroglyserin. Jeg anbefaler alle ikke å være lat og gjøre helsen din!

  Antonina, 60 år gammel. Etter et hjerteinfarkt var jeg redd for å forlate leiligheten i lang tid, jeg hadde overvekt, og i den siste måneden økte dyspnø. For en måned siden kunne datteren min ikke stå, jeg fant et sett med øvelser på Internett for å styrke hjertet og blodårene, og jeg begynte å øve hver dag. Det viste seg å være ganske enkelt. Og i dag, for første gang i det siste året, gikk jeg ut på gata. Du kan ikke forestille deg hvor flott det er å puste frisk luft og beundre naturen ikke fra vinduet. Jeg er veldig glad for at jeg fant et så enkelt sett med øvelser og effektive.

  Catherine, 52 år gammel. For et år siden diagnostiserte en lege meg: hypertensjon. Og jeg var redd for at hvis jeg ikke tok vare på helsen min, så ville jeg snart bli ugyldig, det ville være hjertesvikt. Jeg tar daglige medisiner foreskrevet for meg, og nå har jeg bestemt meg for å ta opp vaskulær styrking. Takket være øvelsene dine, har hodepine min redusert og stemningen min har forbedret seg. Jeg liker spesielt øvelsene på gulvet.

  Romerske, 45 år gammel. Siden barndommen lider jeg av fedme, nå har trykket steget. Jeg gjorde aldri gymnastikk fordi jeg var sjenert. Og nå bestemte jeg meg for å studere hjemme. Jeg fant et sett med øvelser for hjertet på Internett og gjør det. Først var jeg redd for at presset ville hoppe, men nå forstår jeg ikke hvorfor denne klare ideen ikke kom til tankene før. Jeg prøver å gjøre hver dag i 30 minutter, jeg er veldig redd for et hjerteinfarkt eller hjerneslag, og jeg vil leve lenger. Øvelser hjelper meg å føle meg tryggere, og nå er jeg ikke redd for noe.

  Les det bedre, sier Olga Markovich, om dette. For noen år led av aterosklerose, koronar hjertesykdom, takykardi og angina - smerter og ubehag i hjertesvikt puls, høyt blodtrykk, kortpustethet selv med den minste anstrengelse. Uendelige tester, turer til leger, tabletter løste ikke mine problemer. MEN takket være et enkelt resept, konstant smerte og prikker i hjertet, høyt blodtrykk, kortpustethet - alt dette i fortiden. Jeg har det bra. Nå er min behandlende lege overrasket over hvordan det er. Her er en lenke til artikkelen.

  Styrking av hjertemuskelen: Effektive øvelser for hjerte og blodårer

  Hjertet er det viktigste organet i menneskekroppen. Dessverre, i dag mer og oftere hører man at infarkter og slag er "yngre". Derfor, over hele verden, er leger rådes til å: styrke det kardiovaskulære systemet er nødvendig, selv før de første tegn til uregelmessigheter i sitt arbeid. Ledende rolle i å styrke hjertet er næring. Men et sunt kosthold er en viktig, men ikke den eneste tilstanden for normal funksjon av hjertemuskelen. Til kroppen fungerte som en klokke og var beskyttet mot bestemte aldersrelaterte sykdommer, bør du regelmessig utføre spesielle øvelser for hjerte og blodårer.

  Regler for styrking og opplæring

  Den viktigste regel i trening av kardiovaskulærsystemet er moderering. Styrke hjertet og blodårene betyr ikke lange timer med knallhard arbeid og økt makt belastning, spesielt for nybegynnere: for høy risiko for hypertensjon og relaterte konsekvenser av det. Derfor bør fysiske øvelser i dette tilfellet være utformet slik at de ikke bare kombinerer effektivitet og sikkerhet, men også lett utføres selv av eldre mennesker.

  Det er bevist at de beste øvelsene for å styrke hjertemuskelen er lette treningsøktene i frisk luft. I dem må det være nødvendig å gå og løpe lett, og sykling er ikke motordirektiv. Om vinteren, ikke forsøm tradisjonell for denne tiden av året sport: kjører på skøyter eller ski perfekt påvirke blodkar og hjerte. Hvis du liker vannelementet, besøk bassenget, svøm og gjør aqua aerobic. Klasser i vannet - en av de mest effektive måtene å styrke ikke bare hjertemuskelen, men hele kroppen. Endelig vil en enkel daglig kostnad i morgen få deg til å føle deg mye bedre.

  Men selv enkle og enkle opplæring bør gradvis inkorporeres i din livsstil. Du kan starte med enkle turer om kveldene, og deretter gå for jogging, hver gang du øker klokkeslettet. Den maksimale treningsperioden kan være 1 time. For de som ikke er for vellykkede med å styrke kardiovaskulærsystemet og ikke føler seg klar for langvarig stress, reduseres denne terskelen til 30 minutter. Eventuell gymnastikk for hjertet utføres ikke før 1-1,5 timer etter å ha spist.

  Hvis du seriøst besluttet å forbedre tilstanden til blodkar og hjerte, er det svært viktig å observere regelmessighet. Når øvelser for å styrke hjertet utføres en gang om dagen, er det ingen effekt fra dem. Men hvis du plutselig en dag føler at helsetilstanden din etterlater mye å være ønsket, må du gi opp leksjoner. Spesielt gjelder det de som allerede har problemer med hjerte- og sirkulasjonssystemet.

  Uansett hvilken type trening du velger, følg nøye på pulsen din. Palpitasjonen bør leses i begynnelsen og slutten av treningen. Legg merke til at hjertefrekvensen ikke skal overstige 130 slag per minutt, men for lavt antall (mindre enn 110 slag per minutt) lover ikke noe godt. Husk om moderering: Daglig kardiotrening kan gjøre mer skade enn godt. Derfor vil det være ganske tilstrekkelig å gjennomføre klasser 3-4 ganger i uka.

  Korrekt utførte øvelser for hjertet kan normalisere blodtrykk og kolesterol, bidra til vekttap og mengden sukker og insulin i blodet.

  Styrking av hjertemuskelen etter et hjerteinfarkt

  Infarction er en av de mest alvorlige nederlag i hjertemuskelen. Den triste statistikken sier at i mer enn halvparten av tilfellene har pasientene et gjentatt infarkt, og dette skjer innen 3 år etter det første. En sunn livsstil er den viktigste betingelsen for å øke levetiden til personer som har gjennomgått hjerteinfarkt. Det er viktig å følge alle forskriftene fra legen, ta de nødvendige forberedelsene og spise riktig. Men i tillegg, mange pasienter etter utslipp, anbefaler eksperter sterkt å utføre spesiell terapeutisk gymnastikk. Dette bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, reduserer risikoen for blodpropper og kolesterolplakk, øker blodkarets elastisitet. Terapeutisk gymnastikk inkluderer effektive, enkle og trygge øvelser for å styrke blodkar og hjerte.

  Når det gjelder sport, er alt strengt individuelt. Uavhengig av å bestemme behovet for cardio trening etter et anfall er ikke den beste løsningen. Det bør tas i betraktning at uønsket øvelse i noen tilfeller kan provosere et gjentatt myokardinfarkt. Derfor er det alltid nødvendig å konsultere en lege. Kun en spesialist kan avgjøre om det er mulig for en pasient å laste sin kropp. Noen pasienter etter et angrep har blitt kontraindisert, til og med rask gange, for ikke å nevne mer intensive øvelser.

  Styrke systemet: 8 enkle øvelser

  Det er et stort antall øvelser som bidrar til å styrke hjertemuskelen og sirkulasjonssystemet. Du kan velge noe du liker. Ikke glem at hvis du har hjertesykdommer og blodårer, bør du definitivt konsultere en lege om muligheten for slike øvelser. Dette vil unngå uønskede konsekvenser.

  Komplekse øvelser for å styrke kardiovaskulærsystemet, som enhver trening, er det best å starte med litt oppvarming. Dette er ideelt for turgåing eller lett jogging i 3-5 minutter. Etter oppvarming kan du utføre enkle oppgaver. Hver av dem er utformet for 5-10 tilnærminger (hvis bevegelsene gjøres skiftevis først til en, så til den andre siden, blir antallet tilnærminger til oppgaven doblet).

  1. Stå på gulvet. Sett bena fra hverandre, armene dine langs kofferten. Begynn å gjøre rotasjonsbevegelser (som "møller") med urviseren og mot klokka.
  2. Benene skal plasseres på skuldrene, hendene i midjen. Gjør bakker til venstre og høyre.
  3. Stå på gulvet, legg føttene til bredden på skuldrene dine, hender på taljen. Ved utånding, lene seg fremover. Stigende, puste.
  4. I stående stilling legg hendene dine i livet, legg bena fra hverandre. Skru langsomt bekkenet på første vei, deretter den andre.
  5. Sitte på en stol, nå for sokkene, og rett opp igjen.
  6. I den bakre posisjonen på baksiden, utfør fotbevegelser som etterligner sykling ("vridpedaler"), hender langs stammen.
  7. Ligg på ryggen, hendene litt fremover. Stig opp og nå for sokkene. Gå tilbake til startposisjonen.
  8. Å senke et hode slik at haken berørte brystet, bena sammen, hender litt for å forfølge seg selv. Ved innånding, løft hodet, legg hendene bak ryggen.

  Fullfør disse nyttige øvelsene kan også være lett å kjøre eller raskt gå. En slik enkel, men effektiv ladning, utført regelmessig, vil bidra til å holde kroppen i tone og vil bidra til å styrke hjertet og blodårene. Og hvis du legger til sunn mat til dette settet med øvelser, kan du være trygg på at ditt kardiovaskulære system vil være under pålitelig beskyttelse.

  Kompleks av øvelser for forebygging av hjerte og karsykdommer

  For å forhindre hjertesykdom og andre plager i kardiovaskulærsystemet, bør man ikke glemme en sunn livsstil, noe som innebærer et balansert kosthold, regelmessige turer, trening, meditativ, respiratorisk og fysisk øvelse. Uten sparingstrening med tilstrekkelig belastning, vil hjertet slutte å utføre sine funksjoner som "klokke", vil den viktigste "motor" av organismen absolutt mislykkes.

  Et sett med fysiske øvelser for hjertets muskler: regler for utførelse

  Fysiske øvelser for hjertet er viktige i forebygging og behandling av sykdommer i denne kroppen. Som et resultat øker gymnastikken for hjertemusklen sin kontraktilitet, øker blodsirkulasjonen, inkludert perifer. En god blodstrøm bidrar igjen til mekanisk massasje av fartøyets vegger, slik at de blir mye mer elastiske. I blodet reduseres nivået av kolesterol, noe som betyr at risikoen for dannelse av blodpropper - blodpropp i karene - reduseres. Øvelser for hjerte og blodårer hemmer utviklingen av aterosklerotiske forandringer i kroppen - hovedårsaken til hjertesykdom.

  Hjertet er den samme muskelen som de andre musklene, og den må trenes for å gjøre den sterkere og robustere.

  Reglene for å utføre de grunnleggende øvelsene for hjertet kan formuleres som følger:

  Selv med god helse kan ikke raskt og dramatisk øke den fysiske belastningen. Bare ved å måle det med kroppens evner, kan du styrke hjertet. Overdreven arbeidsbelastning når du utfører øvelser for hjertemuskelen, tretthet, vil redusere funksjonaliteten; og dessuten er det ikke trygt. Overdreven fysisk arbeid eller idrettsaktiviteter kan forårsake smertefulle forandringer i hjertemuskelen, selv i perfekt friske unge mennesker.

  Klasser skal startes ikke tidligere enn 1,5-2 timer etter å ha spist.

  Det er nødvendig å slutte å trene umiddelbart hvis det under øvelser for å styrke hjertet eller etter dem blir ubehag i hjertet, svimmelhet eller kortpustethet. Hvis disse fenomenene ikke overgår uavhengig, bør du ta Validol eller nitroglyserin og sørg for å se lege!

  Eldre mennesker som lider av aterosklerose, kombinert med cervical Osteochondrose, er ikke anbefalt øvelser for hjertesykdom med lav helling for å unngå en tilstrømning av blod til hodet, og dreiebevegelser av hodet og kroppen til en stor amplitude, styrke øvelser, som hindrer blodstrøm til hjernen, og mosjon, som fører til kroppen rister (etterligning av brensel, boksing).

  Før du starter et treningsprogram for hjertet er det nødvendig å rådføre seg med legen din, som, etter fjerning av elektro, bestemme graden av beredskap i ditt hjerte og hele kroppen til fysisk stress. Dette gjelder spesielt for de som nylig har hatt et hjerteinfarkt, så vel som eldre mennesker.

  Det er veldig viktig å følge puls mens du utfører øvelser for hjertets muskler. Det antas at trening har en positiv effekt på kroppen når slutten av treningspulsfrekvensen med 20-35 slag, for ikke å overstige 120 slag per minutt, og etter 3-5 minutters hvile returneres til den opprinnelige frekvensen.

  Det viktigste når du gjør gymnastikk for å styrke hjertemuskelen er regelmessighet. Det er nødvendig å trene minst en gang daglig, slik at pusten blir hyppig. Målet er å bli en 20-minutters leksjon 3 ganger om dagen.

  Du bør gradvis øke tempoet, bringe det til midten av treningen til den optimale pulsfrekvensen, og gradvis redusere belastningen til slutten.

  For pasienter som lider av iskemisk hjertesykdom, bør varigheten av øktene være fra 8 til 15 minutter. En uke bør praktiseres minst 2-3 ganger.

  Gymnastikk for styrking av hjertemuskulatur og blodkar: trening med video

  Grunnlaget for disse øvelser for å styrke musklene i hjertet er de naturlige bevegelser av dyr og små barn som starter morgenen med stretching, dype åndedrag og gjesping, aktiverer metabolismen og aktivitet av det kardiovaskulære systemet.

  Det er spesielt nyttig å gjøre øvelser for å styrke hjertet og blodkarene umiddelbart etter oppvåkning, når du fortsatt er i senga:

  1. Sipping. Ligge på ryggen, strekk bena dine, tungt rette dine knær og føtter, berør tærne på kanten av sengen med fingrene. Samtidig strekker armene over hodet ditt, retter fingrene og strekker seg tungt. Deretter slapper du av, senker armene langs kroppen. Utfør 3-4 ganger.

  2. Legg en hånd på magen, den andre på brystet. Slå på magen (inhaler), trekk i magen, forsøk å "føle" ryggraden (utånding). Føler pusten din, med fokus på hvordan brystet er rettet, og bukemuskulaturen fungerer. Utfør 3-4 ganger i et lavt tempo.

  3. Vevde fingre legger seg på baksiden av hodet, trykk albuene og skulderbladene til sengen. Høyre ben løft litt og ta over venstre. Samtidig, snu langsomt nedre delen av kroppen og hodet i forskjellige retninger: flytt beina og bekkenet - til høyre, hodet - til venstre. Utfør denne øvelsen for å styrke hjertemuskelen 2 ganger i hver retning.

  4. Startposisjon: Hendene er skilt til sidene, beina er bøyd i knærne og står i avstand fra hverandre, føttene er plassert så nært som mulig til baken. Ved innånding, langsomt vippe knærne til høyre, og sving hodet til venstre. Ved utånding, gå tilbake til startposisjon og slapp av helt. Deretter, ved innånding, sving hodet til høyre, og vipp knærne til venstre. Utfør 2-4 ganger i hver retning.

  5. Startposisjon: Liggende på baksiden. Ved innånding, løft hodet fra sengen, sakte det til brystet, strekk armene fremover, løft og strekk bena. Gjør denne øvelsen for å styrke hjertemuskelen, hold deg i denne posisjonen 5-7 sekunder. Etter utånding, ta utgangspunktet, slapp av. Utfør 3 ganger.

  6. Vri på magen. Hendene bøyer seg i albuene, legger de forbundne fingrene under pannen, rette ben fordelt på bredden av foten. Med fingrene på fingrene på en fot, vekselvis, hvil på hælen på den andre. Utfør 4 ganger med hver fot, uten å holde pusten.

  Gjør alt sakte, sakte og jevnt, nøye etter pusten. Alle øvelsene utføres i en utsatt stilling.

  Og nå se øvelsesvideoene for å styrke hjertemuskelen for bedre å forstå hvordan de utføres:

  Åndedrettsøvelser for kardiovaskulærsystemet: forberedende øvelser

  Åndedrettsgymnastikk for kardiovaskulærsystemet er spesielt utviklet for å styrke hjertet og blodkarene. Hver pusteøvelse for hjertet må utføres i tre faser: innånding, bevegelse, utånding. Pusten skal være skarp, sterk, gjennom nesen. Utånding - skarp, sterk, støyende, hostende (gjennom en åpen munn - "ha!"). Bevegelsen som oppstår mellom innånding og utånding gjøres med full muskelspenning.

  1. Utgangsposisjon: Stående på teppet, føttene skulderbredde fra hverandre, armene fritt henger langs kroppen, dyp pusting. Inhalere gjennom nesen, berør nesen med fingrene på venstre hånd. Senke hånden til startposisjonen, gjør en rolig utånding gjennom munnen (leppene er sammensatt av et rør). Utfør 3 ganger. Gjør det samme med høyre hånd. Gjenta syklusen flere ganger. (Fra 5-6 i begynnelsen, til 20-30 i 2-3 måneder).
  2. Startposisjonen er den samme. Pusten er den samme. På samme tid berører du nesen med fingrene i begge hender. Utfør fra 5 til 30 ganger.
  3. Gjør den samme øvelsen, men vekselvis med høyre og venstre hånd. Løft hånden, inhaler, slipp - pust ut. Utfør fra 5 til 30 ganger.

  Øvelser for å forebygge hjertesykdom bør gjøres uten avbrudd, starter hver bevegelse med en liten knebøy. Først gjør du 3-5 replikater, og så gradvis, innen 2 3 måneder, ta med nummeret til 30. Gjør gymnastikk minst 3 4 ganger i uken.

  Pusteøvelser for hjertet: grunnleggende øvelser

  Alle de grunnleggende øvelsene i respiratorisk gymnastikk utføres i stående stilling.

  1. Hendene senkes langs stammen. Pust inn Med spenningen, løft de rette armene gjennom sidene opp. Utånding, innånding. Senk hendene dine gjennom sidene nedover. Utånding, innånding. Hold hendene rett foran deg, håndflatene vender mot hverandre. Utånding, innånding. Spred hendene i sidene med hendene tilbake. Pust ut.
  2. Pensler med lukkede fingre er låst i låsen til venstre for seg selv, slik at den venstre håndflaten rettes oppover, og den høyre er ned (høyre hånd over venstre). Pust inn Gjør en skarp sving til høyre. Pust ut. Bytt posisjonen til hendene slik at den høyre håndflaten peker oppover, og venstre håndflate vender nedover. Pust inn Lag kroppen til venstre. Pust ut.
  3. Startstilling: armene er bøyd i albuene, brystpalmene. Pust inn Kast din venstre hånd frem med en bøyd børste, som om du skyver luften bort. Utånding, innånding. Sett hånden tilbake til brystet med håndflaten. Utånding, innånding. Kast din høyre hånd fremover. Utånding, innånding. Ta hånden tilbake til brystet. Utånding, innånding. Kast begge hender fremover, palmer vekk fra deg selv. Utånding, innånding. Gå tilbake til startposisjonen. Pust ut.
  4. Hendene bøyd i albuene i midjenivå. Pensler peker fremover, palmer nedover. Pust inn Rett din venstre hånd langs hoften, skyv luften med håndflaten din. Utånding, innånding. Gjør det samme med høyre hånd. Utånding, innånding. Gjør det samme med begge hender samtidig å puste ut.
  5. Den neste bevegelsen simulerer klippingen av gresset. Den innledende posisjonen: hendene ligger stille på de flettede stikkene i flettet. Pust inn Bevegelse "skrå" til venstre med samtidig utånding. Innåndingen er langsom, under retur til startposisjon. Etter å ha gjort noen bevegelser til venstre, begynn å gjøre de samme bevegelsene, men til høyre.
  6. "Chop of firewood." Startposisjon: hendene knyttet til "lås" er hevet over hodet. Beveg bevegelsene så sterkt som mulig. Pust inn Løft hendene dine med de knuste hendene skarpt ned. Utånding, innånding. Løft hendene til startposisjonen. Utånding, innånding.
  7. Tenk deg at du rister et tungt teppe, holder det i enden. Pust inn Skarp rysting. Pust ut.
  8. "Storken". Benene er skulderbredde fra hverandre, armene senkes. Bøy hendene dine i albuene og løft håndflatene i ansiktet mens du løfter og bøyer kneet med en trukket tå. Fest bevegelsen, hold balansen. Pust inn Løft armer og venstre ben. Utånding, innånding. Senk beinet og armene. Utånding, innånding. Løft armer og høyre fot. Pust ut.
  9. "Bird". Benene er skulderbredde fra hverandre, armene senkes. Løft hendene dine gjennom sidene opp, ta et sakte, veldig dypt pust. Etter å ha holdt pusten, gjør tre fulle og sakte slag med armvingene. Skarp utånding. Utfør 3 ganger.
  10. Bena skulderbredde fra hverandre. Pust inn Straining bena, stå på tuppet. Svært lavere hælene til gulvet. Skarp utånding.

  Kompleks av fysiske øvelser for koronar hjertesykdom

  Alle fysiske øvelser for iskemisk hjertesykdom, som åndedrettsøvelser, utføres i stående stilling.

  1. Startposisjon: Hendene langs stammen, føtter skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2, øker hendene dine opp (gjennom sidene eller knyttet til låsene foran deg), stiger opp på tærne og strekker seg. På bekostning av 3-4 - gå tilbake til startposisjon. Utfør 5 ganger.
  2. En hånd over, en nedenfor. På hver konto endrer du posisjonen til hendene. Gjør denne øvelsen for iskemisk hjertesykdom 10 ganger.
  3. Hendene i midjen (man kan holde seg på baksiden av stolen med en hånd), benene er skulderbredde fra hverandre. Går med foten din, frem og tilbake. Utfør 5 ganger med hver fot.
  4. Utgangsposisjon: hender i midjen, bena skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2, lene seg fremover, på bekostning av 3-4 - gå tilbake til startposisjon. Når vippes, gjør en dyp utandring, med rettning - inhaler. Utfør 10 ganger.
  5. Startposisjon: Hendene langs stammen, føtter skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2 øker du hendene opp, med tanke på 3 - senk armbueene dine ned og bak, litt bøye bena. På bekostning av 4-5, fortsetter å ta hendene bak ryggen, lene seg fremover, rette bena hans. På bekostning av 6 - begynn å bevege hendene fremover, beina litt, bøy torsoen (stillingen er som om du skal sitte ned). På bekostning av 7 - hendene med buer løft opp, beina rett. Utføre denne øvelsen fra komplekset med iskemisk hjertesykdom, strekke oppover, stige på tærne og gå tilbake til startposisjonen. Utfør 6 ganger.
  6. Hendene er rett, foran brystet, ben er skulderbredde fra hverandre. På hver konto gjør du rykkete bevegelser rett eller bøyd i albuene med hendene (det er mulig med en samtidig halvveis i kroppen). Utfør 8-10 ganger.
  7. Utgangspunktet for denne øvelsen er fra komplekset for hjertesykdommer: hender bak hodet, bena sammen. 1 - bøye til høyre, samtidig som et angrep høyre fot som høyre (kan være samtidig trekke armene opp) for 2 - tilbake til utgangsstillingen på schet3 - bøye til venstre, for samtidig angripe venstre fot til venstre, ved 4 - gå tilbake til startposisjonen. Kjør 5 ganger i hver retning.
  8. Hendene langs stammen, føtter skulderbredde fra hverandre. Start med et vilkårlig tempo for å utføre knep. I det øyeblikk som huk, er den ene armen plassert bak hodet, den andre - hold på beltet. Ved neste knep endrer du posisjonen til hendene. Utfør 8 ganger.
  9. Hender på livet, bena skulderbredde fra hverandre. Utfør rotasjonen av bekkenet (venstre, fremover, høyre, bak) først med klokken, deretter - mot. Kjør 5 ganger i hver retning.
  10. Utgangsposisjon: hender i midjen, bena skulderbredde fra hverandre. På bekostning av 1-2 sprer du hendene til sidene og svinger hele kroppen til høyre (inhalerer) på bekostning av 3-4 - gå tilbake til startposisjonen (utånding). Kjør 4 ganger i hver retning.
  11. Benene sammen, hendene på livet. Utfør hopp på plass. Benene sammen - bena fra hverandre. Benene sammen - en fot fremover, den andre - tilbake. Utfør i 30-40 sekunder. Så gå til det raske trinnet.
  12. Jogging på stedet eller på tvers av rommet i 5min med overgangen til stille gangavstand.

  Før du begynner, se videoen "Øvelser for hjertet" - slik at du tydelig kan forestille deg hvordan komplekset utføres:

  Elena den kontemplative

  • Aktivitet: 75k
  • Kjønn: Kvinne
  Elena den kontemplative

  Les Mer Om Fartøyene