Terapeutisk gymnastikk er et nødvendig sett med øvelser etter et slag

Stroke oppstår når sirkulasjonen av hjernen er svekket, noe som fører til at noen nerveceller dør.

Som et resultat mister menneskekroppen en eller flere funksjoner som de døde cellene var ansvarlige for: lammelse, hørselstap, syn, talefeil kan forekomme.

Indikatoren for ulike fysiske lidelser i slag beror på hvor fokuset på allerede avdøde nerveceller i hjernen, på deres størrelse og stilling.

Hvert område av hjernen er ansvarlig for ulike funksjoner i kroppen, slik at lammelse av ekstremiteter oppstår, avhengig av hvor cellene dør.

Konsekvensene av hjerneslag reflekteres både hos pasienter og i alle familiemedlemmer. Etter alt som har skjedd, etter alle bekymringer og frykt for sitt liv, kommer pasienten midlertidig rolig.

Den innfødte personen er i live - dette er hovedtemaet. Og så hva? Er bivirkningene av slag og vil forbli for alltid?

For en person å gjenopprette etter et slag, brukes medisiner og rehabiliterende gymnastikk.

Flytt mer - du vil leve lenger

"Du vil være engasjert i fysisk utdanning - du vil glemme sykdom" - og mye folkespråk, som kan brukes til å reflektere den gunstige effekten av terapeutisk gymnastikk.

Tross alt er hovedoppgaven etter et slag å gjenopprette følsomheten og evnen til å bevege lemmer.

For dette er det nødvendig å returnere aktivitet til de cellene i hjernen som ligger i nærheten av lesjonen. Og det er også nødvendig å "tvinge" tidligere inaktive celler til å utføre funksjonene til den avdøde.

Alle disse handlingene utføres bare på grunn av ulike gjenopprette fysiske øvelser og terapeutisk gymnastikk.

Det er LFK er grunnlaget for rehabilitering etter et slag.

Gjenoppretting av kroppens tapte funksjon - alle midler og krefter er rettet mot dette. Hvis det ikke er kontraindikasjoner, så De første øvelsene kan startes så tidlig som den femte dagen etter et slag.

Gymnastikk øvelser og treningsterapi er blant de mest tilgjengelige og effektive måtene å gjenopprette.

Kompleks av øvelser

Det er ikke noe overnaturlig i helse gymnastikk. Du kan si at dette er en vanlig kostnad. Men selv de mest enkle øvelsene vil gi en positiv effekt, fordi alle geniale er enkle.

Løgnposisjonen

Dette er det første og enkleste settet av øvelser utført i den akutte perioden etter sykdommen, når musklene er festet i bøyd stilling, og pasientene er ikke i stand til å unbend dem.

Det er rettet mot å redusere tonen og øke amplituden av lembebevegelsen etter et slag:

 1. Øvelser for hendene. Ikke så mye en øvelse som en tvunget rettelse av lemmer for å redusere spasmer. Bøy lemmen fra fingrene til håndleddet og underarmen, og bind med en bandasje til en hard overflate (plank). La hånden din være i denne posisjonen i minst 30 minutter.
 2. Øyemuskler. Flytt øynene dine ned, venstre til høyre. Lukk øynene dine og gjør sirkulære bevegelser i en retning og den andre. Blinke i øynene i 5-7 sekunder. Lag sirkulære bevegelser med øynene dine åpne også hver side. Slapp av muskler blinkende øyne.
 3. Muskler i nakken. Forsiktig utfør hode svinger til venstre og høyre mens feste utseendet foran deg.
 4. Fingre av hendene. I en hvilken som helst praktisk posisjon, bøy og unbend fingrene 10 ganger. Du kan gjøre øvelsen både vekselvis på hver hånd og samtidig med begge hender. Over sengen henger et håndkle i form av en løkke. Den immobile hånden (eller foten) er gjenget i en løkke og vinket bare til den med forskjellig amplitude. Av ikke veldig tykk gummi medium bredde til en ring med en diameter på ca. 40 cm. For å kaste en arm eller et ben eller en annen gjenstand (brukte / fot hodegjerde, avføring, etc.) og å strekke den elastiske syke lem.
 5. Elbow ledd. Hele kroppen er strukket ut, armene ligger langs kofferten. Bøy høyre arm i albuen, senk den på sengen, bøy venstre arm. Utfør øvelsen med hver hånd 10 ganger. Legg den faste hånden / foten på en sterk klut (ble, håndkle) og utfør alle typer øvelser: bøy, unbend, dra til side, roter. En slik øvelse utføres fra 10 til 30 minutter, noe som gjør 3 pauser. Hviletid er 2-4 minutter.
 6. Brett knærne. Ligge på ryggen vekselvis bøy knærne. Prøv å gjøre det, for ikke å rive bena helt ut av sengen, som om du skyver dem. Utfør 10 ganger med hver fot.
 7. "Trekke opp." Ligger på ryggen min og tar tak i ryggen på sengen. Gjør "pull-ups" rett på skuldrene og rette bena med utstrakte tær. Gjør øvelsen langsomt 6 ganger.

LFK i slag: et sett med øvelser i bilder

Hvis pasienten kan sitte alene

Følgende øvelser er utformet for å gjenopprette bevegelse av hender og føtter, styrke ryggen og forberede seg på å gå etter et slag. Alle oppgaver utføres på 4 eller 2 kontoer:

 1. Nedbøyning nr. 1. Ip. - Lene seg tilbake på pute, det er praktisk å ta tak i sengen på begge sider. Benene trekker fremover. 1,2 - sakte sakte tilbake, tar et dypt pust. 3, 4 - sakte tilbake til IS. Gjør øvelsen 6 ganger.
 2. Avbøyning nr. II.. - Sett deg ned, beina rettet, armene senket. Sakte ta hendene tilbake, kaste hodet tilbake og rette ryggen, og prøv å rydde på skulderbladene. Lås stilling i 1-2 sek. Gå tilbake til i.p. og gjenta 4 flere ganger.
 3. Makhi føtter. i.p. - Benet strukket ut, hendene klamrer seg til kanten av sengen. Tren å gjøre i et lavt tempo. 1 - løft høyre ben litt, 2 - sakte senk det. 3 - løft venstre ben, 4 - gå tilbake til i.p. Gjenta fluene 4 ganger for hvert ben uten å forsinke pusten.
 4. i.p. - Lene på puten, løft opp armene dine, beina strekke seg. 1,2 - bøy benet i kneet og lås hendene, prøver å berøre brystets kne. I denne posisjonen, lås inn, vippe hodet fremover og puster ut. 3,4 - løft hodet, fjern hendene dine og sakte tilbake til ip. Gjør det samme for det andre benet. Gjør øvelsene 4 ganger.
 5. Motorhånd. I en dyp skål legger du til objekter av forskjellige former og materialer. Størrelsen skal være liten til stor, men slik at du kan holde den i hånden din. Som en "materiale" kan omfatte knapper, kjegler, valnøtter, bønner, blyanter, spoler, plast flaskekapsler, etc. For å flytte pasienten hånd alle elementene fra en skål til en annen, bærer dem en etter en..

Hva er cerebellar ataksi og hvilke manifestasjoner i adferd og handlinger til personen det innebærer. Mer detaljert i materialet.

Mange har hørt om fordelene med pinjekegler i slag. Hvordan lage infusjon av furu kegler etter slag - anbefalinger og råd?

Stående stilling

Komplekset av øvelser i stående stilling utføres når pasienten føler seg allerede trygg og de tidligere øvelsene som sitter og lyver, blir gitt til ham enkelt.

Men selv denne gymnastikken har sine begrensninger og er delt inn i 2 komplekser: enkel og økt belastning.

Enkle fysiske øvelser blir brukt dersom en person ennå ikke har gått helt etter et slag:

 1. Nipper. i.p. - hendene ned, føtter skulderbredde fra hverandre. 1 - Løft hendene dine oppover mens du vender håndflatene utover. 2 - nå ut og ta pusten. 3 - å senke hendene ned og prøve å beskrive en sirkel, for å puste ut. 4 - gå tilbake til IS. Gjenta sakte 6 ganger.
 2. Slår. i.p. - føtter å legge på bredden på skuldrene, hendene på midjen. 1 - Vri kroppen til høyre, 2 - Spred hendene til siden og innånd. 3,4 - tilbake til i.p. og puster ut. På samme måte gjør du en øvelse med venstre sving. Gjør øvelser 5 ganger i hver retning.
 3. Squats No. 1. Ip. - Hendene ned, beina fra hverandre. 1,2 - gjør sit-ups, prøver å ikke rive opp hælene fra gulvet, kroppen svinger litt fremover, hender å ta tilbake. Ta pusten. 3,4 - sakte tilbake til i.p. og puster ut. Tren sakte 6 ganger.
 4. Squats nr. 2. Ip. - Armene senkes, leggene skal plasseres skulderbredde fra hverandre. Squats gjør på 2 teller. Dypt pust. 1 - Sett deg ned, hendene på hofter, puster ut. 2 - å gå tilbake til i.p. Fest 4 ganger.
 5. Bakkene. i.p. - Bena fra hverandre, legg hendene i livet. 1 - Legg en skråning til venstre mens du høser høyre hånd opp, inhalerer. 2 - gå tilbake til IS. og puster ut. Gjør bakkene til høyre, gjenta 4 ganger i hver retning.
 6. Makhi føtter. i.p. - hendene på beltet. 1 - ett ben som skal trekkes fremover, 2,7 - for å lage sirkulære føtter med foten. 8 - Gå tilbake til IS. Utfør svingninger 4 ganger for hvert ben.
 7. Fallen. i.p. - Fest beina på bredden av skuldrene, hendene på midjen. 1 - Forleng venstre arm framover. 2 - gjør et rett nakensteg framover. 3 - å knytte knyttneve og legge hendene til skuldrene. 4 - stå opp i ip. Gjenta alle høyre hender og venstre fot. Gjør øvelser sakte 4 ganger.
 8. Går på plass. Ca 20 sekunder. gå på stedet, gjør deretter noen øvelser for å gjenopprette pusten.

Kompleks med økt belastning:

 1. Nipper. i.p. - føtter i en avstand på 20-25 cm fra hverandre, armene senket. 1 - Koble hendene til "lås" og løft den foran deg. 2 - løft de koble hendene opp, nå for dem. 3,4 - tilbake til i.p. Gjenta strekkingen 5 ganger.
 2. "The Mill". Benene sammen, en hånd over, og den andre på bunnen. På hver konto endrer du posisjonen til hendene opptil 10 ganger.
 3. Mahi. i.p. - føtter med en bredde på 25 cm, med en hånd som holder på stolen, ryggen er rett. Høyre hånd holder stolen, den venstre på beltet. Venstre fot å gjøre svinger frem og tilbake 5 ganger. Gjør det samme for høyre ben, hold stolen med venstre hånd.
 4. Bakkene. i.p. - Legg hendene i midjen, legg føttene på skulderbredden. Pust inn 1,2 - Lag en grunnlengde forover og puster ut. 3,4 - tilbake til i.p. og ta pusten. Gjenta 10 helling.
 5. Jerking med hendene dine. Sett føttene på skuldernivå, armene dine er bøyd foran brystet. 1,2 - Jerks bøyde seg i albuene med hendene. 3,4 - gjør jerks til siden med rette hender. Gjør øvelser 10 ganger.
 6. Bakkene. i.p. - føttene sammen, armene bøyer seg bak hodet. 1 - å ta en tilt til høyre samtidig med angrepet til høyre fot i samme retning. 2 - gå tilbake til IS. Gjenta hellingen med angrepet til venstre. Lag 5 bakker i hver side.
 7. knebøy. Gjør sit-ups i ethvert tempo. I øyeblikket av huk, bør den ene hånden være på beltet, og den andre bak hodet. Utfør 10 oppsett alternerende skiftende hender.
 8. rotasjoner. Bena står på skulderbredden, hendene på midjen. Gjør sirkulære bevegelser med et basseng med klokken. Deretter i motsatt retning. Gjør hver side 5 ganger.
 9. rotasjoner. Benene er litt skilt, hendene på livet. 1,2 - spre armene rundt og sving til høyre, ta pusten. 3,4 - tilbake til i.p. og puster ut. Vend på hver side 4 ganger.
 10. hopping. Føtter sammen, hender på midjen. Gjør vilkårlig hopp: du kan hoppe uten å skille bena, du kan bena fra hverandre, du kan alternativt sette føttene fremover. Gjør hoppende sekunder 40.
 11. bakkene. For å utvikle målbevisste, subtile bevegelser, er det nødvendig å plukke opp spredte gjenstander fra gulvet (en kampboks).
 12. jogging på stedet eller rundt leiligheten i ca 6 min.
 13. Vandre på stedet. Rolig gange og pusteøvelser i 6 minutter.

Øvinger som anbefales for pasienter etter hjerneslag er tydelig vist på videoen.

Til fordel for saken

Selv om terapeutisk gymnastikk er relativt enkel, men for en pasient som faktisk etter et slag begynner å lære på nytt (trene nye celler), kan disse belastningene virke tunge.

Til den fysiske kulturen har nytte og ført til en tidlig gjenoppretting av kroppen, er det nødvendig å overholde en rekke regler:

 1. Følg legenes anbefalinger. Kun legen kan foreskrive riktig sett med øvelser, avhengig av hvilke deler av hjernen som ble påvirket. Bare legen vil fortelle deg hvilke belastninger som kan brukes i gjenopprettingsperioden.
 2. Ikke overarbeid. fordi Fysisk utdanning er rent terapeutisk i naturen, da bør du ikke tillate tretthet og overforbruk. Begynn med de enkleste øvelsene, gradvis økende tilnærminger og koble til nye, mer komplekse. Tross alt er målet med øvelsene ikke å pumpe musklene, men å få nye celler i hjernen til å fungere i riktig retning.
 3. Forvarme huden. Dette gjelder spesielt for liggende, inaktive pasienter. I løpet av denne perioden skal de første øvelsene hjelpe dem med å gjøre sine slektninger. For å gjøre dette må du i det minste holde en slags massasje. Det er nødvendig å stryke, massere hender og føtter i retning fra fot til hofter og fra fingrene til skuldrene. Alt dette er nødvendig for å varme opp huden og tilstrømning av blod.
 4. Overvåk stemningen til pasienten. fordi mange mennesker etter et slag faller inn i depresjon, føler "en byrde" og vil ikke utføre noen øvelser. Det skal være forsiktig, men insisterende krever og overvåker at alt er gjort riktig, og stadig roser den gjenopprettende personen, og noterer seg hans suksesser.
 5. Husk om systemet. Terapeutiske øvelser bør være daglig i 40-60 minutter per dag per økt. I første fase bør dette være 2 ganger, og deretter - 3 ganger per dag.
 6. Ha nok tålmodighet. Tiden er den beste medisinen. Og i dette tilfellet er denne utsagnet sant 100%. Tross alt vil bare daglig trening i flere uker gi et positivt momentum.

Simulatorer for hjelp

Etter å forbedre pasientens tilstand, kan du starte øvelser på simulatorene.

De tillater å gjenopprette forskjellige muskelgrupper, styrke svekket vev, forny funksjonsbevegelsen, lindre spenningen i musklene.

De virker på muskler med regulert last:

 1. Treningscyklar (manuped) brukes til å akselerere prosessen med rehabilitering etter slag, så er gjenoppretting raskere. Essensen av simulatoren er restaureringen av aktiviteten til en lem på bekostning av andre med en individuell tilnærming til hver pasient.
 2. Verticalizer - For personer med nedsatt motor. Det gir deg mulighet til å gi en vertikal stilling til kroppen til de som ikke kan stå alene. En slik enhet støtter en person, trekker og forbereder den for en "oppreist" stilling.
 3. Simulator Locomat - Eksoskelett for rehabilitering av de som har mistet evnen til å bevege seg. Denne enheten lærer deg å gå rett igjen.
 4. "Aktiv-passive" trenere er utviklet for utvikling av øvre og nedre ekstremiteter, kne og hofteledd.
 5. Mini-simulatorer for lemmer. For eksempel, "Shagonog" - en enhet for trening føttene, og enheten "Bud" - en simulator for fingrene.

Kompleks tilnærming til behandling

Til tross for at LFK gir de mest positive resultatene, vil det være mer effektivt sammen med en massasje, som spiller en viktig rolle i forebygging av komplikasjoner.

For fullstendig utvinning behandles pasientene med en omfattende tilnærming til behandling.

For å gjøre dette, tilbringer de seg til hjelp av taleterapeuter, for å gjenopprette tale, oculist - for å hjelpe til med å gjenopprette syn og ENT - å regenerere høringen.

Om hvordan talen blir gjenopprettet etter et slag og hvilke metoder og øvelser som gjelder for dette, er aktuelt i videoen.

For å gjenopprette psykologisk rehabilitering på sykehus, deltar en psykolog, og hjemme - en nær venn. Alle disse tiltakene vil bidra til å gjenopprette den normale livsstilen.

Uansett hvor forferdelig sykdommen, men et slag er ikke en setning. Aspirasjon for rask gjenoppretting, hjelp fra slektninger, daglig trening og selvtillit gir en mulighet til å fullføre kroppens gjenoppretting.

Øvelser etter et slag: for bagasjerommet, armene og koordinasjonen

I denne artikkelen vil du lære hvordan viktige oppgaver etter hjerneslag å gjenopprette tapte hjernefunksjoner, som bidrar til gjenopptakelse av øvelsen bevegelser i lamme deler av kroppen.

Prosessen med utvinning etter et slag kan være ganske lang. Fysiske øvelser er en integrert del av et effektivt rehabiliteringsprogram for pasienter som har hatt akutte cerebrovaskulære ulykker.

Leger og forskere sier at den mest aktive utvinningen skjer i de første seks månedene etter slag. Dessverre er det umulig å forutsi for hver enkelt pasient hvor mye forstyrret hjernefunksjon gjenopptas. I noen tilfeller er nerveceller midlertidig skadet, de kan gjenopprette funksjonen etter en stund. I andre pasienter klarer hjernen å omorganisere sitt arbeid, bytte tapte funksjoner til ubeskadigede deler av det.

Ifølge statistikk, med riktig rehabilitering etter et slag, observeres følgende resultater av restaurering av funksjonshemninger:

 1. I 10% av de som har hatt et slag, er det en fullstendig gjenoppretting.
 2. Ved 25% - restaurering med små overtredelser.
 3. Ved 40% - det er moderate og alvorlige dysfunksjoner som krever spesiell omsorg.
 4. Ved 10% - det er behov for konstant ekstern pleie.
 5. 15% av pasientene dør kort tid etter et slag.

Hvis du nekter å gjennomføre rehabiliteringsaktiviteter som inkluderer spesielle sett med post-stroke-øvelser, forverres disse indikatorene sterkt.

Rehabilitering skal startes under oppholdet på sykehuset, umiddelbart etter at pasienten kan utføre sine aktiviteter. Etter uttømming fra medisinsk institusjon utføres øvelsene for å gjenopprette de tapte funksjonene under spesielle rehabiliteringssentre eller hjemme.

Vanligvis er studiet av studier laget av rehabilitatorer, fysioterapeuter, fysioterapeuter eller nevrologer.

Aerobic trening

Aerobic øvelser tvinger kroppen til å bruke oksygen for å generere energi. De er svært nyttige for å opprettholde helsen til alle mennesker, inkludert pasienter som har hatt et slag.

Aerobic øvelser har en gunstig effekt på hjertet og lungene, bidrar til å kontrollere fettnivået i kroppen, redusere blodtrykket, øke utholdenhet og forbedre humøret.

Til tross for at pasienter etter et slag ofte opplever vanskeligheter med lemmerbevegelser, er det svært viktig for dem å fortsette å være fysisk aktive, spesielt hjemme. Eksempler på aerobic øvelser er:

 • gå;
 • bading,
 • sykling;
 • dans;
 • ta vare på hagen eller kjøkkenhagen.

Hver pasient etter slaget skal, så godt som mulig, forsøke å opprettholde aerob fysisk aktivitet.

Gymnastikk for bedre koordinering og balanse

Disse øvelsene i fysioterapi bidrar til å redusere risikoen for fall, gjenopprette balanse og koordinere bevegelser.

Øvelser for koordinering og balanse:

Gymnastikk for torso

Terapeutisk fysisk trening etter et slag inkluderer gymnastikk for stammen, som er nødvendig for å redusere risikoen for fall, opprettholde balanse og stabil kroppsstilling.

Gymnastikk for føttene

Øvelser for strekking

Disse øvelsene bidrar til å forebygge skader, utvide rekkevidde av bevegelser, forbedre blodsirkulasjonen i muskler. Med for lang sitteplass, er det mange helseproblemer.

Gymnastikk for å strekke musklene i bena:

 1. Vend mot veggen og legg dine rettede armer på den på brystnivået. Deretter bøy armene i albuene, lene hele kroppen fremover og holde føttene presset til gulvet. På denne tiden må du føle hvordan musklene på baksiden av skaftet strekker seg. Juster deretter armene i albueforbindelsene, skyv vekk fra veggen og antar en oppreist posisjon.
 2. Ligg på ryggen. Deretter beveger du med venstre hånd gjennom høyre til den andre siden av kroppen med hjelp av hånden. Hold den i denne posisjonen en stund, og gå tilbake til startposisjonen. Gjenta denne bevegelsen med det andre benet. Denne gymnastikken letter stivheten av muskler i nedre rygg.

Øvelser for å forbedre mobiliteten

Formålet med disse øvelsene med kurativ kroppsopplæring er å forbedre mobiliteten til den berørte benen i hofte- og kneleddene. eksempler:

 • Ligg på ryggen, bøy knærne slik at fotsålen er plassert på gulvet. Mens du holder bena sammen, vipp dem på en måte og deretter den andre. Disse bevegelsene bidrar til å redusere stivhet i leddene.
 • Ligge på ryggen, dra venstre kne til brystet og trykk forsiktig det med hendene. Gjenta denne bevegelsen med høyre lem. Denne gymnastikken forbedrer mobiliteten i hofte- og kneleddene.

Øvelser for å gjenopprette muskelstyrken

For å gjenopprette styrken av musklene i det berørte benet, er følgende øvelser nyttige:

 1. Turgåing er den enkleste typen fysisk aktivitet som du trenger å utføre etter et slag. Hvis du ikke kan gå alene, kan du prøve å bruke en rullestol eller en stokk.
 2. Fottrykk er et alternativ til å gå. For denne øvelsen trenger du en spesiell simulator, der, takket være styrken av musklene i underbenene, øker du en viss vekt.

Sittebenøvelser

Sitteøvelser treningsterapi hjelper behagelig utvinning etter et slag.

Øvelser etter et slag. rehabilitering

Stroke er en av flere sykdommer som fører til funksjonshemming i mer enn 90% av tilfellene. Å gjenopprette cerebral aktivitet etter et angrep krever lang og vedvarende innsats fra offeret og hans kjære. En viktig rolle i rehabilitering etter et slag er spilt av narkotikastøtte, samt behandling i spesialiserte sentre og sanatorier, kostnaden for tjenester er ganske høy. I den økonomiske planen er det ikke tilgjengelig for alle kvalifiserte rehabiliteringsspesialister, så mange etter eliminering av trusselen mot offerets liv begynner å bli frisk hjemme.

Hjemrehabilitering: Nøkkelutfordringer

Rehabilitering hjemme etter et slag har en viktig rolle i restaureringen av tapte kroppsfunksjoner. Organisasjonen bør kontaktes ansvarlig og gi offeret:

 • konstant overvåkning av spesialister;
 • Tilgjengeligheten av enheter og verktøy som er nødvendige for å eliminere ubehag forårsaket av begrensninger av noen funksjoner;
 • hjelp med å trene øvelser.

Spesiell oppmerksomhet blir gitt til utøvelsen av øvelsen fysioterapi øvelser, hvis handling, avhengig av form for brudd er rettet til:

 • styrking av musklene i de berørte kroppsdelene;
 • forbedret koordinering av bevegelser og kroppsbalanse;
 • fjerning av muskelspasmer;
 • restaurering av følsomheten til lammede kroppsdeler;
 • restaurering av funksjoner av tale og tenkning;
 • Tilpasning av offeret fra et slag til den nåværende tilstanden.

Ved rehabilitering av huset utføres aktivitetene av offeret selv og ved hjelp av nært folk som har psykologisk og fysisk deltakelse som er uunnværlig for å gjenopprette tapt helse.

Øvelser etter et slag for hendene

Restaurering av motorens funksjoner i hånden innebærer å utføre passive og aktive øvelser.

Effekten av passiv trening er rettet mot å forhindre stivhet i hånd og muskelkramper. Klasser begynner umiddelbart etter eliminering av trusselen mot livet, utført av offeret selv med en sunn hånd, en sykepleier eller en slektning.

 1. Albue bevegelser. Hånden, oppreist i vertikal stilling, bøyer seg i albuen slik at børsten berører pannen. Etter det, i albuen løfter hånden sakte og går tilbake til sin opprinnelige posisjon.
 2. Arbeid med skulderremmen. Pasienten legges på ryggen, slik at skulderbladene presses mot en hard overflate. Deretter løft begge hendene i vertikal stilling til skulderbladene stiger over overflaten. I denne stillingen bør du holde i noen sekunder, og legg hendene i startposisjonen.
 3. Arbeider med skulderen. Pasienten sitter på ryggen, hendene hans skal være koblet på brystet. Den berørte lemmen med en sunn arm skal heves oppover vinkelrett på kroppen, holdt i denne posisjonen og sakte senket ned.

Aktive øvelser utføres for å forbedre muskelkontrollen. For å gjøre dette kan du bruke improviserte midler, spesielle enheter og dumbbells, hvis pasienten har mulighet til å holde dem i hånden. Hjemme kan pasienten selvstendig utføre følgende øvelser:

 1. Håndbøyning. Sittende på en stol og holder en manual i hendene, må du bøye albuene til brystet nivå, bør ryggen være rett og skuldrene fortsatt.
 2. Håndfjerning. Å være i samme posisjon, fjerner pasienten hendene med manualer i hånden og heve dem til skulderhøyde, detains dem i 1-2 sekunder og sakte senker.
 3. Tren for press. I den berørte hånden setter du en elastikkball i gummi og klemmer den så mye som mulig 10-15 ganger.
 4. Øvelser ved hjelp av husholdningsartikler. Pasienten trykker bryteren, åpner og lukker dørhåndtaket, omarrangerer oppvasken, klemmer ut tannkremet fra røret.

Komplekset av øvelser for å gjenopprette hendene i funksjonene kan bli betydelig utvidet av den behandlende legen.

Gymnastikk etter et slag for beina

Passiv gymnastikk for å gjenopprette benmobilitet omfatter følgende øvelser:

 1. Fleksion av bena i knærne i den bakre posisjonen. Knærne blir vekslende trukket opp av hendene til brystet, forsinket for en stund og senket.
 2. Flytter beinet i utsatt posisjon. Det høyre benet med en sunn hånd er omorganisert gjennom venstre ben til motsatt side av kroppen, holdt i denne posisjonen i 30 sekunder og forsiktig tilbake til sitt sted.
 3. Øvelse ligger på sin side. I liggende stilling på siden, bør knærne bøyes. Øvre benet blir hevet i kneet, holdt i 2-3 sekunder og senket.

Aktive øvelser etter et slag for føttene bidrar til restaurering av muskelstyrke. Vanlige blant dem er:

 1. Øvelser for ankelen. I sitteposisjonen blir benet hevet, hvoretter ankelen utføres 20 rotasjoner i begge retninger.
 2. Arbeider med lårets indre muskler. Når du sitter på en stol, må du legge knærne i begge hender mellom hoftene, deretter redusere dem, stram dem i 8-10 sekunder og fortynn.
 3. Tredemølle trykk. Treningsalternativ til å gå. Ligger på simulatoren klemmer pasienten med bena seg en viss vekt, og belastningen bestemmes av en spesialist, under tilsyn av hvilken han er.
 4. Mach med føttene dine. Alternativt økes bena i en vinkel på 90 ° og senkes. Øvelsen kan suppleres med en klaff med hender under det opphøyde benet.

En uerstattelig metode for å gjenopprette motoraktiviteten til beina går uavhengig av hverandre ved hjelp av vandrere eller staver.

Øvelser for å forbedre koordinasjonen

Krenkelse av koordinering er en hyppig konsekvens av et slag. Personen rister med å gå, han føler seg usikker når han gjør plutselige bevegelser og ofte faller ned. For å gjenopprette den forstyrrede balansen, hjemme, bør følgende øvelser utføres daglig:

 1. Stå på sokker. Lene mot en stabil vugge og holde ryggen rett, bør du stige opp til tærne så mye som mulig, stå i noen sekunder og sakte sakte ned på dine hæler.
 2. Stå på ett ben. Begynn øvelsen fra stativet i 30 sekunder, med foten samtidig under ham og lent med hånden på stolen. I fremtiden utføres øvelsen uten støtte, og tiden økes til 2 minutter.
 3. Setter foten til siden. Ved å holde ryggen rett og lene hånden på bordet eller fortauet, blir et ben trukket tilbake til siden i en vinkel på 45 ° og holdes i denne posisjonen i 10 sekunder. Så blir benet sakte senket. Utfør øvelsen du trenger opptil 10 ganger for hvert ben. Deretter er det komplisert ved å utføre med lukkede øyne og vri på ett ben i form av en pendel.
 4. Vandre langs linjen. På en flat overflate er det angitt en rett linje, der hælen på venstre ben er festet til høyre tå. Deretter blir det høyre beinet omorganisert på samme måte før venstre og så videre.
 5. Sving foten din. Etter å ha stående høyre hånd på mansjetten, er venstre ben maksimalt trukket tilbake, festet i denne posisjonen i 8-10 sekunder og deretter sakte tilbake til stedet. Øvelsen gjentas opptil 10 ganger, vekslende med et ben.

Regelmessig trening av treningsstudioet gir deg mulighet til å gjenvinne tilliten til gangen og redusere risikoen for skade fra fall. Komplekset av øvelser kan suppleres eller reduseres av den behandlende legen med hensyn til kontraindikasjoner og særegenheter av organismen.

Øvelser etter et slag for øynene

I synsforstyrrelser forårsaket av parese av de oculomotoriske nerver, vises følgende øyeøvelser for å ha lidd av et slag:

 1. Blink. Innen 30 sekunder må du blinke ofte, så åpne øynene dine og se på samme punkt i samme periode uten å blinke.
 2. Elevbevegelse. Alternativt utfører eleverne bevegelser venstre-høyre, nedover, diagonalt fra øverste venstre hjørne til nedre høyre og fra øverste høyre hjørne til nedre venstre hjørne.
 3. åtte. Elever visuelt tegner figuren åtte først vertikalt, deretter horisontalt og diagonalt.
 4. Sirkler. De sirkulære bevegelsene til elevene gjøres først med klokken, så mot.
 5. Kompresjon av øyelokkene. I begynnelsen klemmes øynene tett i 10-15 sekunder, hvorpå de åpner og slapper av på samme tid.

Øvelser for øynene bør utføres jevnt, uten skarpe og forhastede bevegelser.

Gymnastikk for restaurering av artikulasjon

For å gjenopprette riktig artikulasjon og uttale, er det nødvendig ikke bare å hjelpe talepersonen, men også å ha regelmessige uavhengige studier hjemme. For hver type taleforringelse velger en person et individuelt sett med øvelser, mens det er en liste over vanlige manipulasjoner, den daglige implementeringen bidrar til å forbedre ordets uttale betydelig:

 1. Skyv tungen til haken, og deretter - til nesenes spiss.
 2. Vri tungen i et rør.
 3. Høyt smacking i form av et luftkys;
 4. Skubber underkroken fremover, griper på underkanten av øvre, forsinker i denne posisjonen i 7-10 sekunder og vender tilbake til startposisjonen. En lignende manipulasjon utføres med opptak av underleppen.
 5. Forlengelse av leppene med et rør, en forsinkelse på 5-7 sekunder, etterfulgt av avslapping. Med en kort pause blir øvelsen utført opptil 10 ganger.
 6. Et bredt smil med et smil av alle tennene. Etter å ha returnert til startposisjonen, gjenta øvelsen, bare med lukkede lepper.
 7. Trekker tungen til den myke ganen og klinker dem.
 8. Vysovyvanie tungen fra munnhulen som mulig og et hoft, som en slange.
 9. Licking lepper - fra side til side, i sirkulære bevegelser.
 10. Vysvyvanie-språket er mulig, mens nakken skal strekkes. Etter forsinkelsen i denne tilstanden i 3-5 sekunder for å gå tilbake til opprinnelig posisjon, gjenta øvelsen 7-10 ganger.

Øvelsene beskrevet er bare en del av programmet for å gjenopprette tale. I kombinasjon med læring av setninger, rim og tunge twisters, er det nødvendig å utføre dem 2-3 ganger om dagen.

Mental gymnastikk etter et slag

For å gjenopprette arbeidet med reseptorer som er ansvarlig for minne og tenkning, er det nødvendig med lang trening. Etter å ha bestått medisinsk behandling på sykehuset, må du utføre daglige psykiske øvelser etter et hjerneslag hjemme. Vanlige blant dem er:

 1. Oppmerksomhetstrening. Pasienten blir bedt om å se objektet eller en fremmed, og beskriv det i detalj.
 2. Søk etter bokstaver eller ord. For å gjenopprette visuelle foreninger, bruk en bok der pasienten blir bedt om å merke bokstaver eller ord. For å finne dem må han lese og huske det glemte alfabetet.
 3. Minnetest. Før pasienten legger ut gjenstander (for eksempel retter, papirvarer, bøker eller leker), be om 30 sekunder for å se dem nøye og ringe dem. Opplæring starter med 3 elementer, og øker gradvis antallet. For å stimulere konsentrasjon og visuell minne, er det også nødvendig for en person å gjenopprette rekkefølgen av objekter i minnet.
 4. Berør reseptor trening. Ved hjelp av lukter og smaker knyttet til pasientens tidligere liv, er det mulig å gjenopprette viktige hendelser og opplevelser i minnet.
 5. Trening av tanker. Fra de første dagene etter angrepet av et slag, skal pasienten mentalt gi kommandoer begrenset i bevegelse til deler av kroppen, for eksempel å knytte sin knyttneve og flytte tærne. Også i tankene må du bla gjennom øvelser av terapeutisk gymnastikk, på et underbevisst nivå starte arbeidet med nerveender, som er ansvarlig for motoraktivitet.

Effektive øvelser for å opprettholde mentale funksjoner er å løse gåter og kryssord, å engasjere seg i logikkspill, å lese og løse enkle matematiske problemer.

Øvelser etter et slag: trinnvis instruksjon

Rehabilitering etter hjerneslag innebærer trening, trening (fysioterapi), massasje og medisinering.

Listen over øvelser LFK ved et slag er utvalgt av legen, ut fra pasientens status, men det er mulig å gi omtrentlige gjenoppbyggingskomplekser, trygge for utførelse av huset.

Om fordelene med treningsbehandling

Gymnastikk etter et slag har mange nyttige egenskaper:

 • Fysiske øvelser er vist for å bevare leddets bevegelighet og normalisere muskeltonen (med slag, er motorens funksjon av hender og føtter redusert).
 • Forhindrer dannelsen av trykksår i føttene, baksiden og de stedene hvor trykket er størst.
 • Hjelper med å gjenopprette børstens arbeid.
 • Hjelper med å fjerne symptomene på lammelse, gjenopprette funksjonene til lemmer og kropp.
 • Det fjerner hypertoniske muskler, normaliserer arbeidet til de berørte musklene.

Øvelser etter et slag er vist til personer som har gjennomgått denne forferdelige sykdommen.

LFK Instruktør Alexander Strelnikov

Online leksjon med SKYPE instruktør

Hjelp i leksjoner med en simulator hjemme

Rehabilitologen Levonchuk Sergey Vyacheslavovich

Våre lesere anbefaler!

Et nytt verktøy for rehabilitering og forebygging av slag, som har overraskende høy effektivitet - Monastic te. Monastisk te hjelper virkelig å bekjempe konsekvensene av et slag. Te holder blant annet blodtrykk i normen.

Forberedende aktiviteter

Før du bruker stoffet LFK, er det verdt å forberede pasienten.

Slik gjør du det:

 • Det er nødvendig å stadig endre stillingen til en liggende pasient (hver 2-3 timer). Slike tiltak er nødvendige for å forhindre blodstagnasjon.
 • Deretter med samme periodicitet er det nødvendig å engasjere seg i passive øvelser: å utføre bevegelser med ekstern hjelp. Denne teknikken lar deg lindre muskelspenning.
 • Deretter legges pusteøvelser til. De normaliserer gassutveksling, forbedrer arbeidet med muskler.
 • På slutten bytter de til fysiske aktiviteter av aktiv type. Dette inkluderer å gå etter et slag. De gir en mulighet til å gjenopprette normal form og minimere sannsynligheten for senere sykdomsfall.

Rehabiliteringskomplekset er planlagt slik at fysioterapien etter strekningen var det siste punktet av hendelsene. Det er kun indikert når pasientens tilstand er stabilisert.

Det er strengt forbudt å overexert. For å få effekt, og det var ingen bivirkninger, begynner trening med 1-2 tilnærminger. Så øker beløpet.

Målet med terapeutisk lading

Komplekset av øvelser for slag er designet for å oppnå flere mål:

 • Forhindre dannelsen av bedsores.
 • Forhindre utvikling av kongestiv lungebetennelse.
 • Fjern spasmen til venstre og høyre side av kroppen med slag.
 • Å stoppe utviklingen av hjertesvikt, og også for å forhindre atrofi av de berørte musklene.

I alvorlige tilfeller må en person bokstavelig talt lære å gå på nytt, bruke husholdningsapparater og selvbetjening. Løsningen av disse problemene er utviklet for å hjelpe treningen etter et hjerneslag hjemme.

Passive belastninger

Før du utfører et kompleks av passive øvelser, er pasienten vist å utføre en massasje. Kort sagt er det utført basert på følgende prinsipper:

 • Fysisk virkning utføres ved lette strøkende sirkulære bevegelser.
 • Massasje er ferdig fra de øvre delene (hodet, krageområdet). Så går de til føttene.
 • Påvirkningen på baksiden skjer ved å trykke på bevegelser.
 • Brystmusklene påvirkes, fra midten av thoraxen og går til armhulene.
 • Hender og føtter blir massert i denne rekkefølgen. Hender: skuldre, underarmer, børster, fingre. Ben: balder, hofter, ben, føtter, tær.
 • Massasje begynner med en sunn side (venstre, hvis høyre er slått og omvendt).

Etter å ha utført massasje, kan du begynne å trene hjemme.

øvelser:

 • Ta et avrundet objekt, legg det i pasientens arm. Hjelp å holde objektet i hånden. Lignende øvelser for fine motoriske ferdigheter bør utføres oftere, de vil bidra til å gjenopprette arbeidet med hånd og fingre.
 • Bøy og unbend bena. For å gjøre bevegelser er det nødvendig slik at lemmen rettet seg selv, har gått på en overflate av sengen. Selv i passive øvelser er pasientens involvering viktig.
 • Klem og løsn fingrene på den berørte hånden.
 • Løft og senk hendene (bevegelsen er på skulderleddet).

Det er en annen øvelse av en passiv type. Benet eller armen skal suspenderes på et håndkle eller elastisk bandasje. Nå er det nødvendig å utføre rotasjonsbevegelser, og også å flytte lemmen til høyre og til venstre.

Passive øvelser for utvinning etter et slag er utformet for å forberede pasienten på fullverdig kroppsopplæring. De utføres 2-3 ganger om dagen (først 2, deretter 3). Varighet - omtrent en halv time.

Mentaltrening

Behandling etter hemorragisk hjerneslag (og iskemisk "kollega") bør være omfattende og systematisk. Derfor kan man ikke uten mental belastning. De hjelper til med å gjenopprette skadede nevroner, trene minne og gjenopprette normal mental prosess. Pasienter utvikler avasi etter et slag. Psykiske øvelser i hjerneslag bidrar til normalisering av talefunksjoner.

En slående historie om å komme seg fra slag Les mer.

Aktiv fysisk aktivitet

Øvelser i den bakre posisjonen

De begynner å studere i en akutt periode.

 • Hånd i hånd for et fjernt objekt som ligger bak (baksiden av sengen passer). På grunn av "en" utfør "pull-up", rette beina og hendene så mye som mulig. Gå deretter tilbake til opprinnelig posisjon.
 • Med en innsats for å rette den berørte hånden, begynner med fingrene, og deretter vri på børstene og underarmene. Ved hjelp av dekk og elastisk bandasje, er lemmen festet i en lignende stilling i en halv time. Denne øvelsen lar deg gjenopprette hendene i hendene etter et slag.
 • "Skimming". Det er gjort med innsats. Ligger på sengen, prøver de å vekselvis bøye bena i knærne slik at føttene ikke kommer ut av sengenes overflate. Kjører 8-12 ganger.
 • Gjør alternative sving på hodet til venstre og høyre. Øvelse er nødvendig for å lindre hypertensjonen i nakke musklene.
 • Ligge flatt. Hender i sømmer. Kroppen er avslappet. På grunn av "en" bøyer høyre hånd i albuen, fikser den i denne posisjonen for et sekund eller to. Senk deretter lemmen på sengen. På grunn av "to" bøyer den andre hånden. I tillegg til ovennevnte øvelser for hendene, kan du utføre sin kompliserte versjon. Finitet å suspendere med bandasje og utføre alle slags bevegelser: flexion, forlengelse, rotasjonsbevegelser.
 • Å bøye fingrene i en knyttneve og å unbend tilbake. Etter et slag, forverres hendene på hendene skarpt. Dermed vil de fine motoriske ferdighetene komme seg og gradvis vender fingrene tilbake til sin normale tilstand. For å gjenopprette kraftegenskaper, er det tillatt å bruke en ringformet ekspanderer.

Dette komplekset med treningsbehandling for hypertensjon og slag bør utføres med stor forsiktighet. Likevel er utførelsen av disse øvelsene tillatt i den akutte perioden av sykdomsforløpet. De er egnet, inkludert for funksjonshemmede.

Komplekser fra sittestilling

For behandling, er leksjoner tatt på slutten av den akutte perioden. Kompleks treningsterapi for slagbehandling inkluderer følgende nyttelaster:

 • Sitt flatt. Det anbefales at du bruker en stol med en rygg. På grunn av "en" ta pusten og legg skulderbladene bak ham. På grunn av "to" går du tilbake til den opprinnelige posisjonen. Denne lasten er designet for å utvikle muskler i skulderbelte.
 • Rotasjonsbevegelser på hodet. 8-10 ganger i hver retning. Ved ytelse er det viktig å følge sikkerhetsforanstaltninger: dislokasjon eller brudd på livmorhalsen er mulig, bevegelsene er langsomme og glatte. Belastning regnes som en del av vestibulær gymnastikk.
 • Ta en skovl fra en spade eller annen lignende pinne. Sett den vinkelrett på gulvet for å danne en vinkel. Nå må vi ta opp "skallet" med begge hender. Lene på en pinne for å utføre rockende bevegelser frem og tilbake, og gradvis øke amplitude. Åndedrett er like, du kan ikke slå den ned. Etter et slag er denne lasten designet for å fjerne overflødig muskelton på ryggen.
 • Bøy og unbend fingrene.
 • Sitt på en stol. Prøv å sakte bøye seg tilbake, ta skulderbladene og trekk hendene og hodet tilbake. "Frosset" i en bøyd stilling i 2-3 sekunder.
 • Ta stillingen som sitter på sengen. Bena skal henge fritt. Lag fluer med nedre lemmer. Du bør starte med et lavt tempo, gradvis øke din styrke. Liknende LFK etter mottatt slag er nødvendig for utvikling av bunnekstremiteter.

Komplekser fra stående stilling

Disse øvelsene er ideelle for hjerte og blodårer, men skal utføres i de siste stadier av rehabilitering, på grunn av kompleksiteten for pasienten etter et iskemisk slag.

 • Stå opp rett. Ben på skuldernivå. For slik treningsterapi (terapeutisk gymnastikk) trenger du et poeng med støtte i form av en stol tilbake eller noe sånt. På grunn av "en" heve benet hans, legg det på en stol. Gå tilbake til opprinnelig posisjon. På grunn av "to" løft det andre benet. Kjør 3-6 ganger.
 • På grunn av "en" øvre lemmer løfter sakte over hodet. Hold deg i en slik stilling. På bekostning av "to" slippe hendene dine. Løfting utføres ved innånding, senking av hender - ved utånding. Slike øvelser i tilfeller av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser er nødvendig for å utvikle hendene etter et slag og normalisering av pusten.
 • Falske skritt. Ben på skuldernivå. På grunn av "en" for å presse beinet fremover, gjør du et falskt trinn, teller "to" for å sette lemmen tilbake, inn i "tre" -kontoen for å gå tilbake til startposisjonen. Gjenta 5-7 ganger for hver lem, som starter med en sunn.
 • Plukk opp en tennisball eller et annet rundt objekt. Kast det fra hånd til hånd. Terapeutisk gymnastikk av denne typen i slag hjelper med å gjenopprette koordinering. Det er bedre hvis en slik last utføres sammen med en assistent.
 • Nipper. Det er nødvendig å stå på tærne og nå ut med hendene, som om de vil nå taket.
 • Går på ett sted (30 sekunder-1 minutt).
 • Stå opp. Hendene på beltet. Gjør en vridning til høyre, fortynn øvre lemmer. Gjenta den andre veien.
 • Å gjøre sit-ups. Denne øvelsen av treningsbehandling i iskemisk berøring bør utføres med forsiktighet, da det øker blodtrykket.
 • Stå opp. Hendene på beltet. Gjør bakkene til høyre og venstre.
 • Gjør angrep med føttene fremover.
 • Ben på skuldernivå. Heve din høyre fot. Gjør sirkulær mahi lem. Gjenta det samme med det andre benet.

Disse øvelsene etter et slag kan utføres hjemme, men det er bedre om øvelsene er under oppsyn av en lege, spesielt hvis treningsbehandling er foreskrevet for kroniske sykdommer i hjerte-systemet.

Kompleks for øyne

Øvelser av fysioterapi øvelser er også vist for restaurering av oculomotoriske funksjoner i paresis av nerver og muskler.

Komplekset inneholder følgende bevegelser:

 • Venstre og høyre.
 • Opp og ned.
 • Den "åtte".
 • Inten komprimering av øyelokkene.
 • Sirkler (først med klokken, deretter mot klokken).
 • Hyppig blinking.

Håndbelastninger

Etter nederlaget i hjernen lider først og fremst hendene. For å gjenopprette motorfunksjonene, vises et kompleks av øvelser av treningsbehandling etter et slag.

Blant dem:

 • Komprimering av fingrene og deretter unclenching.
 • Frie svette lemmer (øvelser, som en "mølle" eller "saks" i stående stilling).
 • Flytt hendene i en sirkel.
 • Fleksjon av armene i albueforbindelsene med etterfølgende forlengelse.
 • Laster på skulderleddene (opp og ned).

Fotbelastninger

Komplekset av øvelser etter et slag for føttene inkluderer:

 • Fleksjon og forlengelse av tær.
 • Inntrer bena til sidene (bevegelser begynner med hofteleddene).
 • Stramme sokker til deg selv.
 • Flexion-forlengelse av nedre lemmer i knærne.

Disse kompleksene av øvelser LFK er ikke kontraindisert i hjerte-og karsykdommer.

Kompleks for artikulasjon

Følgende logopediske øvelser anbefales:

Kompleks 1

 • Trekker tungen fremover. I dette tilfellet bør bevegelsens amplitude være maksimal.
 • Snapping med tungen (sammenstøtende bevegelser er opp og ned).
 • Bretter leppene inn i et rør.
 • Alternativ biting av øvre og nedre lepper.

Det er også nødvendig å slikke lepper fra maksimum mulig amplitude først med klokken, og deretter mot klokka.

Kompleks 2

 • Smil, hold smilet på ansiktet i 5-10 sekunder.
 • Prøv å rulle tungen i et rør.
 • Lag sirkulære bevegelser med tungen din stikker ut.
 • Utsett alfabetet i rekkefølge.
 • Uttrykk enkle ord (mamma, far, etc.).
 • Uttal komplekse ord og tunge twisters (i sen rehabiliteringstid).

Disse øvelsene er mest effektive for å gjenopprette tale etter hjerneslag. Tale terapi anbefaler at disse kompleksene utføres 2-3 ganger om dagen i 15-30 minutter.

Åndedrettsøvelser

Komplekse øvelser er kontraindisert fordi risikoen for høyt blodtrykk er høyt. Essensen av den eneste tillatte belastningen er utførelsen av rytmisk inspirasjon og ekspirasjoner, en forandring i frekvensen av respiratoriske bevegelser, veksling av abdominal pust med thorax. Slike pusteøvelser i hjerneslag, metter cellene med oksygen og gjenoppretter normal gassutveksling. Kanskje oppblåst ballonger.

Treningsapparat

Simulatorer for rehabilitering etter et slag gjør gjenopprettingsprosessen raskere og mer effektiv.

Strainers etter et slag inkluderer:

 • Trenings sykkel. Treningscyklen bidrar til å gjenopprette tapte motorfunksjoner raskere, trener kardiovaskulærsystemet forsiktig, og forhindrer gjentakelse av akutt iskemi hos hjernestrukturene. Oppgaven med en motorsykkel er ikke begrenset til dette. Det bidrar til den generelle forbedringen av kroppen på grunn av en effektiv aerob belastning.
 • Mini-simulatorer for lemmer. Simulatoren for hånden etter et slag, kalt "bud". Ben-simulatoren er Shagonog.
 • Verticalizer. Passer til vestibulær gymnastikk. Det gir kroppen en oppreist posisjon, slik at du kan forberede deg på "straight".
 • "Aktiv-passive »simulatorer. Uten dem, ikke uten å, hvis det er et spørsmål om å gjenopprette de berørte lemmer.
 • Simulator Lokomat. I sin essens, dette exoskeletet, som lærer pasienten å gå på nytt, forenkle bevegelsesprosessen.
 • Vandrere etter et slag. Trenger å lære å gå igjen. Deres bruk er indikert for brudd på funksjonene til underarmene. Virkningsmekanismen ligner på en motorsykkel og et lokomotiv.

Simulatorer for å gjenopprette viktige funksjoner etter slag er forskjellige og bør velges av lege.

Les Mer Om Fartøyene