uveitt

uveitt - En generell betegnelse for betennelse i ulike deler av choroid (iris, ciliary body, choroid). Uveitt karakteriseres av rødhet, irritasjon og smerte i øynene, økt lysfølsomhet, sløret syn, lacrimation, utseendet på flytende flekker foran øynene. Oftalmologiske diagnose og uveitt omfatter visometry perimetry, biomikroskopi, ophthalmoscopy, måling av intraokulært trykk holde retinographia, US øyne, optisk koherens tomografi, elektroretinografi. Behandling av uveitt utføres under hensyntagen til etiologien; Generelle prinsipper er utnevnelse av en lokal (i form av øyesalver og dråper, injeksjoner) og systemisk medisinbehandling, kirurgisk behandling av komplikasjoner av uveitt.

uveitt

Uveitt eller betennelse i uvealkanalen forekommer i oftalmologi i 30-57% av tilfeller av betennelsesskader i øyet. Uveal (vaskulære) øye skall anatomisk representert iris (iris), ciliare eller ciliarkropp (corpus ciliare) og årehinnen (chorioidea) - koroidal liggende under netthinnen. Herfra er de viktigste formene for uveitt irit, syklilitt, iridocyclitis, choroiditt, korioretinitt, etc. I 25-30% av tilfellene fører uveitt til syn eller blindhet.

Den store forekomsten av uveitt er forbundet med et forgrenet vaskulært nettverk av øyet og en redusert strømning i uveal måter. Denne egenskapen til en viss grad fremmer oppbevaring i choroid av forskjellige mikroorganismer, som under visse forhold kan forårsake inflammatoriske prosesser. Et annet fundamentalt viktig trekk i uvealkanalen er den separate blodtilførselen til den fremre delen, representert av iris og ciliary kroppen, og den bakre delen - choroid. Strukturene i den fremre delen blir forsynt med blod av de bakre lange og fremre ciliære arterier, og choroidene i de bakre korte ciliære arterier. På grunn av dette oppstår nederlaget for de fremre og bakre delene av uvealtraktoren i de fleste tilfeller separat. Innerveringen av øyets vaskulatur er også forskjellig: iris- og ciliarylegemet innerverer ciliaryfibrene i den første grenen av trigeminusnerven; Choroid har ingen sensitiv innervering. Disse funksjonene påvirker forekomsten og utviklingen av uveitt.

Klassifisering av uveitt

Ifølge det anatomiske prinsippet er uveittene delt inn i anterior, median, posterior og generalisert. Den fremre uveitt er representert av irit, anterior cyklitt, iridocyclitis; median (mellomliggende) - pars-planitt, bakre syklis, perifer uveitt; posterior - choroiditt, retinitt, chorioretinitt, neuronitt.

I den fremre uveitt er iris og ciliary kroppen involvert - denne lokaliseringen av sykdommen forekommer oftest. Med median uveitt, er den ciliated kroppen og choroid, glasslegemet og retina påvirket. Den bakre uveitt fortsetter med involvering av choroid, retina og optisk nerve. Med involvering av alle deler av choroiden utvikler panoveitt, en generalisert form for uveitt.

Naturen av den inflammatoriske prosessen med uveitt kan være serøs, fibrinøs-lamellær, purulent, hemorragisk, blandet.

Avhengig av etiologien kan uveitt være primær og sekundær, eksogen eller endogen. Primær uveitt er forbundet med vanlige sykdommer i kroppen, sekundær - direkte med sykeorganets patologi.

Uveitt klassifiseres i henhold til det kliniske kursets særegenheter, i akutt, kronisk og kronisk tilbakefallende tilstand; tar hensyn til det morfologiske bildet - på granulomatøs (fokal metastatisk) og ikke-granulomatøs (diffus toksisk-allergisk).

Årsaker til uveitt

Årsaker og utløsende faktorer for uveitt er infeksjoner, allergiske reaksjoner, systemiske og syndromiske sykdommer, traumer, metabolske forstyrrelser og hormonell regulering.

Den største gruppen består av smittsom uveitt - de forekommer i 43,5% av tilfellene. Smittsomme stoffer i uveitt er oftest mycobacterium tuberculosis, streptokokker, toxoplasma, blek treponema, cytomegalovirus, herpesvirus, sopp. Slike uveitter er vanligvis assosiert med infeksjon i karet fra enhver smittsom fokus og utvikles med tuberkulose, syfilis, virussykdommer, bihulebetennelse, tonsillitt, tannkaries, sepsis og så videre.

Utviklingen av allergisk uveitis spiller en spesifikk rolle økt følsomhet overfor miljøfaktorer - medikament- og matallergier, høysnue, etc. ofte innføring av forskjellige sera og vaksiner utviklet serum uveitt..

Post-traumatisk genese stammer fra øyekontakt, på grunn av penetrerende eller kontrasjonsskader på øyebollet, fremmedlegemer som kommer inn i øynene.

Utvikling uveitt kan bidra til metabolske forstyrrelser og hormonelle dysfunksjon (diabetes, menopause og D. t.), Sykdommer i blodsystemet, organ sykdommer visning (netthinneavløsning, keratitt, konjunktivitt, blefaritt, sclerites perforering av sår på hornhinnen), og andre. Patologiske tilstander kroppen.

Symptomer på uveitt

Uveittens manifestasjoner kan variere avhengig av plasseringen av betennelsen, patogeniteten til mikrofloraen og den generelle reaktiviteten til organismen.

I akutt form forekommer fremre uveitt med smerte, rødhet og irritasjon av øyeboller, lakrimasjon, fotofobi, innsnevring av eleven, nedsatt syn. Pericorneal injeksjon får en lilla nyanse, økt intraokulært trykk ofte. I kronisk fremre uveitt er kurset ofte asymptomatisk eller med milde tegn - en liten rødhet av øynene, "flytende" peker foran øynene.

Indikator aktivitet corneal anterior uveitt, vil bunnfall (akkumulering av celler i hornhinnen endotelet) og cellulær respons i det fremre kammer fuktighet, påvisbare i løpet av biomikroskopi. Komplikasjoner kan være anterior uveitt bakre synechiae (adhesjon mellom iris og linsekapselen), glaukom, katarakt, keratopati, makulær ødem, inflammasjon av membranen av øyeeplet.

Med perifer uveitt påvirkes begge øynene, flytende uklarheter foran øynene, en reduksjon i sentralvisjonen. Den bakre uveitt manifesteres av en følelse av sløret syn, forvrengning av objekter og "flytende" punkter før øynene, en reduksjon i synsstyrken. Med bakre uveitt makulært ødem, makulær iskemi, retinal vaskulær okklusjon, retinal detachment, optisk neuropati kan forekomme.

Den alvorligste sykdomsformen er utbredt iridocyklochoroiditt. Som regel skjer denne form for uveitt mot bakgrunnen av sepsis og følger ofte med utviklingen av endoftalmitis eller panofthalmitis.

Med uveitt forbundet med Vogt-Koyanagi-Harada syndrom, blir hodepine, sensorineural hørselstap, psykoser, vitiligo, alopecia observert. I sarkoidose, i tillegg til øye manifestasjoner, er det som regel en økning i lymfeknuter, lakrimale og spyttkjertler, dyspné, hoste. Ved kommunikasjon uveitt med systemiske sykdommer kan indikere erytem nodosum, vaskulitt, hudutslett, leddgikt.

Diagnose av uveitt

Oftalmologisk undersøkelse med uveitt inkluderer ekstern undersøkelse av øynene (hudlidelse i øyelokkene, konjunktiv), visometri, perimetri, undersøkelse av pupillereaksjon. Siden uveitt kan forekomme med hypo- eller hypertensjon, er det nødvendig å måle intraokulært trykk (tonometri).

Med Biomicroscopy detektert båndformede partier dystrofier, utfelles celle respons, bakre synechiae, bakre kapselkatarakt, og så videre. D. Gonioscopy uveitt avslører eksudat foran synechia, neovaskularisering av iris og forkammervinkelen.

I prosessen med oftalmopopi er tilstedeværelsen av fokale forandringer i fundus, retinal ødem og DZN, retinal detachment etablert. Hvis det er umulig å utføre oftalmopopi (i tilfelle opacitet av optiske medier), og også for å estimere retinal detachment området, er ultralyd av øyet brukt.

For differensialdiagnose posterior uveitt, koroidal neovaskularisering og bestemmelse av retinal, retinal og optisk disk ødem vist retinal vaskulær angiografi, optisk koherens tomografi av makula og optisk plate, et laserskanning retinal tomografi.

Viktig diagnostisk informasjon med uveitt på forskjellige steder kan gis av rheofthalmography, electroretinography. Forklarende instrumentell diagnostikk inkluderer paracentese av fremre kammer, vitreal og chorioretinal biopsi.

Fra laboratoriestudier for indikasjoner uveitt utført RPR-test, bestemmelse av antistoffer mot mycoplasma, ureaplasma, Chlamydia, Toxoplasma, CMV, herpes, etc. D., Fastsettelse av CEC, C-reaktivt protein, reumatoid faktor og andre.

Behandling av uveitt

Behandling av uveitt utføres av en oftalmolog med deltagelse av andre spesialister. Ved uveitt er tidlig differensialdiagnose nødvendig, rettidig etiotropisk og patogenetisk behandling, korrigerende og substitusjonsimmunterapi. Behandling av uveitt er rettet mot å forhindre komplikasjoner som kan føre til tap av syn. Samtidig kreves behandling av sykdommen som forårsaket utviklingen av uveitt.

Grunnlaget for behandling av uveitt er utnevnelsen av mydriatiske, steroider, systemiske immunosuppressive stoffer; med uveitt av smittsom etiologi - antimikrobielle og antivirale midler, i systemiske sykdommer - NSAID, cytostatika, allergiske lesjoner - antihistaminer.

Institusjoner av mydriatisk (tropicamid, cyklopentolat, fenylefrin, atropin) kan eliminere spasmer av ciliarymusklene, forhindre dannelsen av den bakre synechia, eller ødelegge den allerede dannede fusjonen.

Hovedkoblingen i behandling av uveitt er bruk av steroider topisk (som ved inndrypping i konjunktivalsekken, legging salver, subkonjunktival, parabulbar, subtenonovyh og intravitreal injeksjon), så vel som systemisk. Med uveitt brukes prednisolon, betametason, dexametason. I fravær av en terapeutisk effekt av steroidbehandling, er utnevnelsen av immunosuppressive stoffer angitt.

Ved økt IOP brukes passende øyedråper, hirudoterapi utføres. Etter hvert som alvorlighetsgraden av uveitt reduseres, foreskrives elektroforese eller fonophorese med enzymer.

I tilfelle en ugunstig utfall og komplikasjoner av uveitt kan være nødvendig å skjære forsiden og baksiden av iris voksninger, kirurgisk behandling av glasslegemefordunklinger, glaukom, katarakt, retinal løsgjøring. Med iridocyklochiodid tyder ofte på implementering av vitreoektomi, og hvis det er umulig å redde øyet - øyehalset på øyet.

Prognose og forebygging av uveitt

Kompleks og tidsriktig behandling av akutt anterior uveitt fører som regel til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den ledende sykdommen. Sykelighet uveitt kan føre til dannelse av bakre synechiae, utvikling av åpenvinklet glaukom, katarakt, retinal dystrofi og hjerteinfarkt, hevelse av den optiske platen, netthinneavløsning. På grunn av sentral chorioretinitt eller atrofiske forandringer i retina, reduseres synsstyrken betydelig.

Forebygging av uveitt krever rettidig behandling av øyesykdommer og vanlige sykdommer, eliminering av intraoperative og hjerneskade, allergi av kroppen etc.

Uveitt (betennelse i øyets koroidoid): årsaker, former, tegn, behandling

uveitt (feilaktig vil gå) - inflammatorisk patologi av ulike deler av uvealkanalen (koroid i øyet), manifestert av smerte i øynene, overfølsomhet mot lys, sløret syn, kronisk lakrimasjon. Begrepet "uvea", oversatt fra det gamle greske språket, betyr "druer". Den vaskulære membranen har en kompleks struktur og ligger mellom sclera og netthinnen, og minner om utseendet på en haug med druer.

I strukturen av uvealskjeden er det tre divisjoner: iris, ciliary body og choroid, plassert under netthinnen og foring det fra utsiden.

Den vaskulære membranen utfører en rekke viktige funksjoner i menneskekroppen:

 • Regulerer strømmen av solstråling, og beskytter dermed øynene mot overflødig lys;

struktur av choroid

Gir næringsstoffer til cellene i netthinnen;

 • Viser nedfallsprodukter fra øyebollregionen
 • Deltar i innkvarteringen av øynene;
 • Utvikler en intraokulær væske;
 • Optimaliserer nivået av intraokulært trykk;
 • Utfører termostatfunksjonen.
 • Den mest grunnleggende og vitale funksjonen for kroppen er uvealmembranen, som gir øynene med blod. De fremre og bakre korte og lange ciliære arteriene gir blodstrøm til de ulike strukturer i den visuelle analysatoren. Alle tre deler av øyet leveres fra forskjellige kilder og påvirkes separat.

  Delene av vaskemembranen er også innerveret på forskjellige måter. Forgreningen av øyets vaskulære nettverk og den langsomme strømmen av blod er faktorer som bidrar til oppbevaring av mikrober og utvikling av patologi. Disse anatomiske og fysiologiske egenskapene påvirker forekomsten av uveitt og sikrer deres større prevalens.

  Med dysfunksjonen av choroiden, blir det visuelle analysatorens arbeid forstyrret. Inflammatoriske sykdommer i uvealkanalen står for ca 50% av hele øyepatologien. Ca. 30% av uveittene fører til en kraftig nedgang i synsstyrken eller til fullstendig tap. Menn lider av uveitt oftere enn kvinner.

  forskjellige former og manifestasjoner av øyelesjoner

  De viktigste morfologiske former for patologi:

  1. Anterior uveitt er vanligere enn andre. De er representert av følgende nosologies: iritis, cyclite, iridocyclitis.
  2. Posterior uveitt er choroiditt.
  3. Median uveitt.
  4. Perifer uveitt.
  5. Diffus uveitt - nederlaget for alle deler av uvealkanalen. Den generelle form for patologi kalles iridocyklochoroiditis eller panoveitt.

  uveitt behandling - etiologisk, som består i bruk av lokale doseringsformer i form av øyensalver, drops, injiserbare og systemisk medikamentterapi. Hvis uveitt pasienter som ikke umiddelbart behandles til en øyenlege og ikke passerer tilstrekkelig terapi, utvikler de alvorlige komplikasjoner, grå stær, grønn stær sekundær, ødem og netthinneavløsning, inkrementet av linsen til eleven.

  Uveitt er en sykdom hvis utfall direkte avhenger av tidspunktet for deteksjon og behandling. For ikke å bringe patologien til tap av syn, er det nødvendig å starte behandlingen så tidlig som mulig. Hvis røde øyne ikke går over flere dager på rad, er det nødvendig å besøke øyeleggen.

  etiologi

  Årsakene til uveitt er svært varierte. Gitt de etiologiske faktorene, utmerker seg følgende typer sykdommer:

  • Infeksiøs uveitt er forårsaket av lesjoner i choroid patogene mikrober. Det er i sin tur oppdelt i bakteriell, viral, parasittisk, sopp. Blant bakterielle patogener uveitt er streptokokker, stafylokokker, Toxoplasma, chlamydia, tuberkel bacillus, Brucella, Leptospira, blek Treponema og andre. Virus som forårsaker betennelse i uveal veiene - cytomegalovirus, herpes simplex virus, varicella-zoster, HIV, adenovirus, og andre. Smittestoffer trenge inn i blodstrømmen i organismen i nærvær av foci av kroniske infeksjoner - karies, betennelse i mandlene, sinusitis, og også ved generalisering av infeksjon - sepsis, syfilis, og tuberkulose.
  • Ikke-infeksiøs uveitt er sekundær patologi som utvikler seg på bakgrunn av systemiske autoimmune sykdommer - revmatisk feber, spondylitt, spondyloartropatier, systemisk lupus erythematosus, juvenil idiopatisk artritt, ulcerøs kolitt, ankyloserende spondylitt, Crohns sykdom, interstitiell nefritt, polykondritt, glomerulonefritt og andre bindevev.
  • Traumatisk øyeskader, brannsår og fremmedlegemer fører til utvikling av uveitt.
  • Øyeskader ved kjemikalier.
  • Idiopatisk uveitt - med uidentifisert etiologi.
  • Genetisk forårsaket uveitt.
  • Uveitt på bakgrunn av pollinose, mat eller narkotikaallergi.
  • Hormonal ubalanse og metabolske forstyrrelser er faktorer som bidrar til utviklingen av uveitt. Hos mennesker med diabetes og andre endokrinopatier er sykdommen mye mer vanlig. Kvinner i overgangsalderen risikerer også å få uveitt.
  • Uveitt utvikler ofte hos personer som har en historie med andre øyesykdommer.

  Hos barn og eldre er uveitt av øynene vanligvis av en smittsom natur. Samtidig er allergier og psykisk stress ofte provokerende faktorer.

  Fokus på betennelse i uvealskallet er vatobraznye infiltrater med fuzzy konturer av gul, grå eller rød farge. Etter behandling og forsvunnelse av tegn på betennelse forsvinner fociene uten at et spor eller et arr blir dannet, som fremkommer gjennom scleraen og utseendet av et hvitt område med forskjellige konturer og karer langs periferien.

  symptomatologi

  Alvoren og mangfoldet av kliniske symptomer i uveitt bestemmes ved lokalisering av det patologiske fokuset, den generelle motstanden til organismen og virulensen av mikroben.

  Anterior uveitt

  fremre uveitt har de mest fremtredende manifestasjoner

  Anterior uveitt er en ensidig sykdom som begynner akutt og ledsages av en endring i irisfargen. De viktigste symptomene på sykdommen er: øye smerte, fotofobi, uklart syn, "tåke" eller "slør" foran øynene, rødhet, overdreven rive, tyngde, smerte og ubehag i øyet, redusert følsomhet hornhinnen. Eleven i denne form for patologi er smal, praktisk talt ikke reagerer på lys og har en uregelmessig form. På hornhinnen dannes utfellinger, som er en samling av lymfocytter, plasmocytter, pigmenter som flyter i kammerfuktighet. Den akutte prosessen varer i gjennomsnitt 1,5-2 måneder. Høsten og vinteren oppstår sykdommen ofte.

  Anterior reumatoid serøs uveitt har et kronisk kurs og et slettet klinisk bilde. Sykdommen er sjelden og manifesterer seg ved dannelsen av hornhindefelt, de bakre adhesjonene av iris, ødeleggelsen av ciliarylegemet, og oversvømmelsen av linsen. Reumatoid uveitt er preget av et forlenget kurs, er vanskelig å behandle og er ofte komplisert ved utvikling av sekundær øyepatologi.

  Perifer uveitt

  Med perifer uveitt påvirkes begge øynene symmetrisk, "Fluer" for øynene, synkroniteten forverres. Dette er den mest komplekse formen for patologi i diagnostisk forstand, siden fokuset på betennelse ligger i en sone som er vanskelig å studere ved standard oftalmologiske metoder. Hos barn og unge er perifer uveitt spesielt vanskelig.

  Posterior uveitt

  Posterior uveitt har mild symptomatologi, som fremstår sent, og forverrer ikke den generelle tilstanden til pasientene. Med dette er smerte og overbelastning fraværende, Synet avtar gradvis, det er flimrende prikker foran øynene. Sykdommen begynner umerkelig: pasienten utvikler blinker og blinker foran øynene, formen på objekterne er forvrengt, og visjonen er overskyet. De har problemer med å lese, svak syn er forverret, fargeoppfattelsen er svekket. Den vitreous kroppen viser celler, og på netthinnen - hvite og gule innskudd. Posterior uveitt er komplisert av makulær iskemi, makulært ødem, retinal detachment, retinal vaskulitt.

  Kronisk sykdom av noen form for uveitt er preget av en sjelden forekomst av milde symptomer. Pasienter rødmer øynene litt og vises flytende punkter før øynene deres. I alvorlige tilfeller utvikler blindhet, glaukom, grå stær, betennelse i øyehemmemembranen.

  Iridotsiklohorioidit

  Iridocyklochoroiditt er den mest alvorlige form for patologi, forårsaket av betennelse i hele blodkaret i øyet. Sykdommen manifesterer seg ved en hvilken som helst kombinasjon av symptomene beskrevet ovenfor. Dette er en sjelden og forferdelig sykdom, som er en konsekvens av hematogen infeksjon i uvealtraktoren, giftig skade eller uttalt allergi av kroppen.

  diagnostikk

  Diagnose og behandling av uveitt utføres av øyeleger. De undersøker øynene, kontrollerer synsfeltet, bestemmer synsfeltene, utfører tonometri.

  De viktigste diagnostiske metodene, som gjør det mulig å identifisere uveitt hos pasienter:

  1. biomikroskopi,
  2. Gonioscopy,
  3. ophthalmoscopy,
  4. Ultralyd av øyet,
  5. Fluorescerende retinal angiografi,
  6. ultralyd,
  7. rheoophthalmography,
  8. elektroretinografi,
  9. Paracentese av fremre kammeret,
  10. Vitreal og chorioretinal biopsi.

  behandling

  Behandling av uveitt er kompleks, som består av bruk av systemisk og lokal antimikrobiell, vasodilaterende, immunostimulerende, desensibiliserende stoffer, enzymer, fysioterapi metoder, hirudoterapi, tradisjonell medisin. Vanligvis er pasienter foreskrevet med legemidler i følgende doseringsformer: øyedråper, salver, injeksjoner.

  Tradisjonell behandling

  Behandling av uveitt er rettet mot en tidlig oppløsning av inflammatoriske infiltrater, spesielt med sakte prosesser. Hvis du savner de første symptomene på sykdommen, vil ikke bare fargene på iris endres, dystrofi vil utvikle seg, men alle vil ende.

  For medisinsk behandling av anterior og posterior uveitt bruk:

  • Antibakterielle midler et bredt spekter av handlinger fra gruppen av makrolider, cephalosporiner, fluorokinoloner. Legemidlene administreres subkonjunktivt, intravenøst, intramuskulært, intravitreal. Valget av stoffet avhenger av typen av patogen. For dette formål utføres den mikrobiologiske undersøkelse av de separerte øynene på mikrofloraen og bestemmelsen av følsomheten til den isolerte mikrobe til antibiotika.
  • Viral uveitt behandles med antivirale legemidler - "Acyclovir", "Zoviraks" i kombinasjon med "Cycloferon", "Viferon". De er foreskrevet for lokal applikasjon i form av intravitreale injeksjoner, så vel som for oral administrering.
  • Anti-inflammatoriske stoffer fra gruppen av NSAIDs, glukokortikoider, cytostatika. Pasienter er foreskrevet øyedråper med prednisolon eller dexamethason 2 dråper i det syke øye hver 4. time - Prenatsid, Deksoftan, Dexapos. Innvendig ta "Indomethacin", "Ibuprofen", "Movalis", "Butadion."
  • Immunsuppressive stoffer foreskrive hvis antiinflammatorisk terapi er ineffektiv. Preparater av denne gruppen hemmer immunreaksjoner - "Cyclosporine", "Methotrexate".
  • For å forhindre dannelse av adhesjoner brukte øyedråper "Tropicamide", "Cyclopentolate", "Irifrin", "Atropine." Midriatics lindrer spasmen av ciliary muskel.
  • fibrinolytisk Legemidler har en løsningsvirkning - "Lidase", "Hemaz", "Wobenzym".
  • antihistaminer midler - "Clemastin", "Claritin", "Suprastin".
  • Vitaminbehandling.

  Kirurgisk behandling av uveitt er indikert i alvorlige tilfeller eller i nærvær av komplikasjoner. Den operative metoden dissekerer adhesjonene mellom iris og linsen, fjerner det vitreøse legemet, glaukom, grå stær, øyebollet, retina loddlaseren. Resultatene av slike operasjoner er ikke alltid gunstige. Kanskje en forverring av den inflammatoriske prosessen.

  Fysioterapi utføres etter nedsettelse av akutte inflammatoriske fenomener. De mest effektive fysioterapeutiske metodene: elektroforese, fonophorese, vakuumpulsjonsmassasje, infitaterapia, UV- eller laserbestråling av blod, laserkoagulasjon, fototerapi, kryoterapi.

  Tradisjonell medisin

  De mest effektive og populære metodene for tradisjonell medisin som kan supplere den grunnleggende behandlingen (i samråd med legen!):

  • Urte medisinske urter brukes til å vaske øynene.
  • Aloe juice brygges med avkjølt kokende vann i en andel på 1:10 og begraves i øynene.
  • Lotioner fra den knuste rotten av althea bidrar til å øke hastigheten på behandlingen av uveitt.
  • Daglig behandlet med nytilberedt blekrosa oppløsning av kaliumpermanganat. Det er et godt antiseptisk middel som brukes i ulike medisinske områder.

  Forebygging av uveitt består i å observere øyehygiene, forebygge generell hypotermi, traumer, overmatt, behandle allergier og ulike patologier i kroppen. Enhver øyesykdom bør behandles så tidlig som mulig for ikke å provosere utviklingen av mer alvorlige prosesser.

  Egenskaper av uveitt: symptomer og årsaker

  Uveitt - inflammatorisk oftalmologisk øyesykdom som påvirker øyets vaskulære system.

  I fravær av riktig behandling, en slik sykdom kan føre til både redusert synsstyrke og fullstendig blindhet.

  I dette tilfellet er synkronisering umulig, så behandling av uveitt må starte umiddelbart med utseendet til de første symptomene, for ikke å forårsake komplikasjoner.

  funksjoner

  Betennelse med uveitt påvirker øyets koroidoid, som er ansvarlig for tilførsel av øyevev med oksygen og næringsstoffer, og deltar også i prosessene som er involvert i utviklingen av intraokulært væske.

  Med uveitt, slutter denne membranen å utføre sine funksjoner, noe som fører til nedsatt syn.

  Omtrent en tredjedel av alle inflammatoriske øyesykdommer faller i uveitt. I dette tilfellet 30 prosent av disse tilfellene fører til tap av syn.

  Uveitt: symptomer

  De karakteristiske egenskapene til denne sykdommen er:

  • økt fotofobi;
  • rødhet av øyens slimhinne
  • ubehagelige følelser, som blir til smertsyndrom;
  • innsnevring av elevene;
  • rikelig lakrimation;
  • Forringelse av synsskarphet (gjenstander mister sine konturer og blir fuzzy);
  • økt intraokulært trykk.

  I utviklingsprosessen utvides den sykdommen som i første omgang rammer ett øye til det andre, men hvis behandlingen starter i tide, kan dette unngås.

  årsaker

  Følgende årsaker kan føre til utseende av uveitt:

  • depresjon av immunitet
  • komme inn i øynene av en infeksjon;
  • brudd i autoimmune prosesser i kroppen;
  • problemer med stoffskiftet;
  • penetrerende øye traumer.

  Noen ganger er uveitt ikke en uavhengig sykdom, men er en konsekvens av andre smittsomme sykdommer: bihulebetennelse, angina, klamydia, herpes, revmatoid artritt og til og med diabetes mellitus.

  Noen ganger kan årsaken til uveitt ikke bestemmes selv i løpet av en grundig diagnose, men oftest kan leger finne ut hva som utløste utviklingen av sykdommen og foreskrive riktig behandling.

  Funksjoner av forskjellige typer uveitt

  Klassifisering av uveitt i lokaliseringsområdet:

  1. Anterior uveitt påvirker den fremre delen av øyets choroid og manifesterer seg i form av en endring i irisfargen. Med denne typen sykdom kan det være konkret smerte, og størrelsen på ilden til det betent øye endres vanligvis.
  2. Panuveit karakterisert ved betennelse i hele vaskulærmembranen, kan sykdommen, avhengig av graden av alvorlighetsgrad, forekomme med forskjellige nivåer av manifestasjon av symptomer.
  3. Posterior uveitt påvirker øyet fundus og strekker seg ikke til den fremre delen, derfor passerer en slik sykdom asymptomatisk. Smertefulle opplevelser i dette tilfellet er også fraværende, og det er mulig å snakke om sykdommens tilstedeværelse bare utelukkende på pasientens følelser. Et tydelig tegn på denne sykdomsformen er en kraftig reduksjon av synsstyrken, noe som resulterer i at en person på bare noen få måneder slutter å skille mellom objektene og bare kan oppleve farger og former.

  Sykdom er også preget av naturen av kurset. I denne forbindelse er uveitt spesielt farlig i akutt form. Den utvikler seg og går veldig fort, og i fravær av rettidig behandling fører denne spesielle form til fullstendig blindhet.

  Veldig ofte akutt uveitt utvikler seg på grunn av brannskader i øyens slimhinne (termiske og kjemiske forbrenninger), kan også forekomme som en sidereaktjon mot visse medisiner.

  For denne sykdomsformen er fotofobi, synsstyrke og ukontrollert lakrimasjon karakteristisk.

  I motsetning til den akutte formen kan forekomme katarral uveitt, symptomene som kan utvikles innen to måneder. Dette skjemaet er vanskelig å behandle og, i fravær av riktig oppmerksomhet, passerer lett inn i et kronisk utseende.

  Med dette skjemaet reduseres følsomheten av hornhinnen alltid, smerter kan være tilstede, men vanligvis er de milde. Det er en oversvømmelse av glaslegemet og en endring i irisens farge.

  Eventuell form og type sykdom kan gå inn i tilbakevendende uveitt. Denne typen betennelse kan oppstå etter en viss periode etter at den underliggende sykdommen er kurert. Dette skjemaet kan påvirke hvilken som helst del av det vaskulære systemet eller dekke det hele.

  Flommen av uveitt hos barn

  Uveitt er en sykdom som er like vanlig hos voksne og barn, og i tilfeller med barn uveitt Årsaken er i de fleste tilfeller et traume til synets organer.

  Som et resultat trenger opportunistiske patogener inn i det vaskulære systemet i øyet (for eksempel cytomegalovirus, toxoplasmose eller herpes).

  Immuniteten til en voksen er sterk nok til å forhindre spredning og eksponering av slike mikroorganismer, men hos barn, som følge av slik penetrasjon, kan uveitt utvikles.

  Barns uveitt kan også utvikle seg med diabetes, psoriasis og tuberkulose, men symptomene er generelt de samme som hos voksne. Ofte opplever barn ikke smerter i begynnelsen av uveitt, og det er derfor vanskelig for foreldrene å bestemme tilstedeværelsen av sykdommen hvis barnet ikke klager.

  Nyttig video

  Fra denne videoen vil du lære mer om funksjonene i øyesykdommen:

  Uveitt er lett å behandle hvis det diagnostiseres i tide. Men noen ganger er det vanskelig å gjøre på grunn av fravær av smerte og med milde ytre symptomer, spesielt når skjemaet er tregt.

  Du bør nøye undersøke øynene og være spesielt forsiktig med utseendet på de karakteristiske tegnene på uveitt hos et barn. Disse tiltakene vil bidra til å bevare synet og unngå ubehagelige konsekvenser.

  Uveitt øyne - en kompleks og farlig sykdom

  Øyne - en viktig del av hele kroppen. Noen ganger viser diagnosen at kilden til problemet ikke er der, hvor den ble søkt tidligere. Uveitt kan for eksempel være en manifestasjon av revmatisk sykdom. Behandlingen av ethvert helseproblem bør nærmer seg på en omfattende måte. Spesielt gjelder det en slik øyesykdom som uveitt. Det er viktig å behandle ikke bare symptomene, men å identifisere årsaken til sykdommen.

  Hva er uveitt?

  Uveitt er et generelt konsept, som betyr betennelse i ulike deler av choroid (iris, ciliary body, choroid). Denne sykdommen er ganske vanlig og farlig. Ofte (i 25% av tilfellene) fører uveitt til dårlig syn og til og med blindhet.

  Utseendet til denne sykdommen bidrar til den store forekomsten av øyets vaskulære nettverk. I dette tilfellet reduseres blodstrømmen i uvealveiene, noe som kan føre til en forsinkelse i mikroorganismer i choroiden. Under visse forhold blir disse mikroorganismer aktivert og fører til betennelse.

  Lachrymation som et tegn på uveitt

  Utviklingen av betennelse påvirkes også av andre funksjoner i choroid, inkludert ulike blodtilførsler og innervering av sine ulike strukturer:

  • frontdel (iris og ciliary body) blir forsynt med blod på bekostning av anterior ciliary og posterior long arteries, og er innervated av ciliary fibre av den første grenen av trigeminal nerve;
  • tilbake avdeling (choroid) blir forsynt med blod gjennom baksiden av de korte ciliary arteriene og er preget av mangel på sensorisk innervering.

  Disse funksjonene bestemmer plasseringen av nederlaget til uvealkanalen. Front- eller bakdepartementet kan lide.

  klassifisering

  Anatomi i øyet predisposes til det faktum at sykdommen kan lokaliseres på forskjellige steder i uvealkanalen. Avhengig av denne faktoren, skiller du:

  • Anterior uveitt: iritis, iridocyclitis, anterior cyclite. Betennelse utvikler seg i iris og glasslegemet. Denne variasjonen er funnet oftest.
  • Median (mellomliggende) uveitt: bakre syklitt, pars-planit. Ciliary eller vitreous kropp, retina og choroid er påvirket.
  • Posterior uveitt: choroiditt, korioretinitt, retinitt, neuroveitt. Choroid, retina og optisk nerve påvirkes.
  • Generalisert uveitt - Panoveit. Denne typen sykdom utvikler seg hvis alle deler av choroidet påvirkes.

  form

  Arten av betennelse i uveitt kan være forskjellig, og derfor utmerker seg følgende sykdomsformer:

  • serøs;
  • purulent;
  • hemoragisk;
  • fibrinopurulent plast;
  • blandet.

  Avhengig av varigheten av betennelse, utmerker den akutte og kroniske (mer enn 6 uker) formen av uveitt.

  Årsaker til betennelse

  Uveitt kan utvikle seg på grunn av en rekke årsaker, hvor hoveddelen er:

  • infeksjon;
  • allergiske reaksjoner;
  • traumer;
  • systemiske og syndromiske sykdommer;
  • metabolske forstyrrelser og hormonell regulering.

  Den vanligste smittsomme uveitt: de forekommer i 43,5% av tilfellene. Infeksiøse agens er i dette tilfelle den Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus, Toxoplasma, blek pallidum, cytomegalovirus, herpesvirus, sopp. Vanligvis innbefatter uveitt forbundet med treffet infeksjon i blodstrømmen fra en hvilken som helst infeksjonsfokus og utvikle sinusitt, tuberkulose, syfilis, virusinfeksjoner, betennelse i mandlene, sepsis, karies og så videre.

  Utviklingen av allergisk uveitis spiller en spesifikk rolle økt følsomhet overfor miljøfaktorer - medikament- og matallergier, høysnue, etc. ofte innføring av forskjellige sera og vaksiner utviklet serum uveitt..

  Uveitt kan oppstå mot en bakgrunn av systemiske og syndromiske sykdommer, som for eksempel:

  • revmatisme;
  • revmatoid artritt;
  • psoriasis;
  • spondylitt;
  • sarkoidose;
  • glomerulonefritt;
  • autoimmun tyreoiditt;
  • multippel sklerose;
  • ulcerøs kolitt;
  • syndrom av Reuters, Vogt-Koyanagi-Harada og andre.

  Posttraumatisk uveitt oppstår på grunn av øyeforbrenninger, penetrerende eller kontrasjonsskader på øyebollet, fremmedlegemer som kommer inn i øynene.

  Følgende sykdommer bidrar også til utvikling av uveitt:

  • metabolske forstyrrelser og hormonell dysfunksjon (diabetes mellitus, overgangsalder, etc.);
  • sykdommer i sirkulasjonssystemet;
  • sykdommer i sykeorganene (losning av retina, konjunktivit, keratitt, blepharitt, skleritt, perforering av hornhinnenesår).

  Og dette er ikke hele listen over sykdommer, på grunn av hvilke uveitt kan utvikle seg og utvikle seg.

  Symptomer og diagnose

  I begynnelsen av sykdommen endres fargene på iris og pigger. Linsen i øyet blir overskyet. Videre kan uveitt manifestere seg på forskjellige måter, avhengig av type og form for betennelse. Vanlige symptomer er:

  • rødhet i øyet;
  • lysskyhet;
  • kronisk lakrimation;
  • vondt eller skarp smerte;
  • smertefulle og ubehagelige opplevelser;
  • deformasjon, innsnevring av eleven;
  • Utseendet til en lys "tåke" foran øynene;
  • forverring av synsstyrken, helt opp til blindhet;
  • fuzzy oppfatning;
  • økt intraokulært trykk (med tyngde i øyet);
  • Overgangen av betennelse til det andre øyet.

  Oftalmisk undersøkelse inkluderer ekstern undersøkelse av øynene og ledningen:

  • visometry;
  • perimetri;
  • tonometri;
  • studier av pupillære reaksjoner;
  • biomikroskopi;
  • gonioscopy;
  • neovaskularisering av iris og vinkel på øyets fremre kammer;
  • oftalmoskopi eller ultralyd i øyet.

  For diagnose av bakre uveitt, angiografi av retinalfartøyene, optisk koherensomografi av makulaen og DZN, vises laserskanningstomografi av retinaen.

  Noen ganger, for å klargjøre sykdommens etiologi, foreskriver legen rheofthalmography og electroretinography. I tillegg kan det være nødvendig å konsultere en fisioterapeut med lungradisjon og Mantoux-reaksjon; konsultasjon av en nevrolog (CT eller MR i hjernen); konsultasjon av en reumatolog (radiografi av ryggraden og leddene); konsultasjon av allergolog-immunolog med utførelse av prøver etc.

  Fra laboratorieundersøkelser med uveitt kan det være nødvendig:

  • RPR test;
  • Definisjon av antistoffer mot mykoplasma, ureaplasma, klamydia, toxoplasma, cytomegalovirus, herpes, etc.;
  • bestemmelse av C-reaktivt protein, reumatoid faktor, etc.

  behandling

  Effektiviteten av uveittbehandling avhenger av nøyaktig diagnostisering og årsakene til sykdommen er etablert. Behandlingen skal utføres av en øyelege ved å ta hensyn til årsakene til sykdommen og organismens individuelle egenskaper. Selvmedisinering kan bare forverre situasjonen.

  Legen utfører som regel lokal antibakteriell, antiinflammatorisk og immunostimulerende terapi. Samtidig, fysioterapi, fermentoterapi og fysioterapi.

  Foreskrivne medisiner i form av salver, dråper, injeksjoner og tabletter. Noen ganger er hormoner og vasodilatatorer foreskrevet. Og i begynnelsen av den inflammatoriske prosessen er det nødvendig å ta medikamenter som utvider eleven. Dette gjelder spesielt for fremre uveitt. Noen ganger anbefaler legen bruk av homøopatiske medisiner. Men de bør bare velges av en erfaren spesialist.

  Hvis sykdommen forårsaker en økning i intraokulært trykk, brukes antiglaukomedikamenter. I vanskelige tilfeller kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep, inkludert laseroperasjon.

  Behandling, som regel, blir brukt på et sykehus. Pasienter som har fått betennelse i øyets choroid, i ytterligere to år, er under medisinsk tilsyn.

  Det er også populære metoder for behandling av uveitt. Men det er nødvendig å behandle dem med forsiktighet, for ikke å komplisere situasjonen. Tradisjonell medisin anbefaler vasking av øyne med buljong kamille, calendula, dogrose, salvie, althea. Hjelper også fortynnet med vann, aloe juice, som tørker øynene. Rådfør deg alltid med legen din før du bruker disse forskriftene.

  komplikasjoner

  Omfattende og rettidig behandling av akutt anterior uveitt fører vanligvis til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den primære sykdommen. Komplisert uveitt kan føre til slike konsekvenser som:

  • dannelse av den bakre synechia;
  • utvikling av lukket vinkelglukom, katarakt, dystrofi og retinalt infarkt, ødem av DZN, retinal detachment;
  • betydelig reduksjon i synsstyrken.
  Struktur i øyet

  forebygging

  For å forhindre gjenopptakelse av autoimmun uveitt, er det viktig å observere øyehygiene, unngå overkjøling og overarbeid. Hvis det er ulike allergiske sykdommer, er det i en akutt periode svært viktig å overvåke organismenes generelle tilstand for å unngå overgang av uveitt til kronisk form som ikke kan behandles.

  Angiopati i retina eller dystrofi er en farlig sykdom som kan føre til blindhet.

  Hvordan velge kontaktlinser uten lege som leses i denne artikkelen.

  video

  funn

  Så, uveitt er en kompleks sykdom som kan oppstå på grunn av mange årsaker. Bakteriell konjunktivitt, som en vanlig sykdom, kan også føre til uveitt. Det viktigste er at legen skal identifisere den sanne årsaken til sykdommen og foreskrive behandlingen så tidlig som mulig. Kronisk uveitt er svært farlig og kan føre til uhelbredelige øyesykdommer, opp til blindhet. Forvent ikke at sykdommen vil passere seg selv. De første symptomene bør være et signal som du trenger for å løpe til økologen. fordi symptomene på øyesykdommer er for det meste like, så ikke håp at hjemme kan du kurere manifestasjoner av denne sykdommen. Dessuten kan lignende symptomer manifestere katarakt, som du kan lese om her.

  Uveitt øyne som en kombinasjon av sykdommer av choroid

  Uveitt er en hel gruppe øye sykdommer forbundet med betennelse i øyets choroid (et annet navn er uvealtraktoren).

  Den vaskulære eller uveale membranen er representert av tre komponenter: iris (i latin, iris), ciliary legeme eller ciliary kroppen (i Latin corpus ciliare) og den koroide vaskulaturen riktig (i Latin chorioidea).

  Avhengig av stedet for betennelse, utmerker du følgende former for uveitt: syklitt, irit, iridocyclitis, chorioretinitt, choroiditt, etc. Hovedfaren for denne gruppen av sykdommer er mulige konsekvenser i form av blindhet eller blindhet.

  Utseendet til denne sykdommen forenkles av det faktum at øyets vaskulære nettverk er svært vanlig, og blodstrømmen på de uveale måtene reduseres, noe som kan føre til en forsinkelse i mikroorganismer i choroiden.

  Under visse forhold kan disse mikroorganismer føre til betennelse. Fremveksten og utviklingen av betennelse påvirkes også av andre egenskaper av choroid, spesielt den forskjellige blodtilførselen og innerveringen av dens forskjellige strukturer:

  • anterior (iris og strålelegeme) forsynes med blod via den fremre og bakre lang ciliære arterier og ciliære fibre innervert av den første gren av trigeminal nerve;
  • Den bakre delen (choroid) blir forsynt med blod av bakre korte ciliary arterier og er preget av mangel på sensorisk innervering.

  Disse funksjonene bestemmer den separate lesjonen av de fremre og bakre delene av uvealkanalen. Kan være enten en avdeling eller en annen.

  Typer av sykdom

  1. I henhold til det anatomiske prinsippet er uveitt delt inn i fremre, mellomliggende (eller mellom, perifere), bakre og generaliserte former.
   • Anterior uveitt: Iritis, anterior syklitt, iridocyclitis. Inflammasjon oppstår i iris og glasslegemet. Denne lokaliseringen av betennelse er mer vanlig enn andre.
   • Median uveitt: bakre syklitt, pars-planitt. Ciliary kropp, netthinnen, choroid og glaslegemer påvirkes.
   • Hind uveitt: choroiditt, korioretinitt, retinitt, neuroveitt. Choroid, retina og optisk nerve påvirkes.
   • Generell uveitt er panoveitt. Denne typen sykdom utvikler seg hvis alle deler av den vaskulære membranen lider.
  2. Uveitt karakteriseres av en annen art av den inflammatoriske prosessen, i forbindelse med hvilken følgende former utmerker seg:
   • serøs,
   • purulent,
   • fibrinous-plast,
   • hemoragisk,
   • blandet uveitt.
  3. Av opprinnelsesårsaker er uveitt delt inn i endogen (infeksjonen er lokalisert og spredt i kroppen) og eksogen (infeksjon er introdusert fra utsiden som følge av skader, brannsår, operasjoner). Også den primære er tildelt (når sykdommen ikke er foran en annen øyesykdom) og sekundær uveitt (oppstår som en komplikasjon etter andre øyesykdommer, for eksempel skleritt eller hornhinnenesår).
  4. Ifølge morfologiske egenskaper isoleres granulomatøs (fokal metastatisk betennelse) og ikke-granulomatøs uveitt (diffus infeksiøs-allergisk inflammasjon).
  5. Avhengig av sykdomsforløpet, akutt (varer ikke mer enn tre måneder), kronisk (varer lenger enn 3 måneder) og tilbakevendende uveitt (etter utvinning, oppstår betennelse igjen).

  Årsaker til sykdommen

  Uveitt kan oppstå på grunn av infeksjoner, allergiske reaksjoner, metabolske forstyrrelser, hypotermi, nedsatt immunitet, skader, vanlige sykdommer i kroppen.

  Den vanligste (nesten halvparten av tilfellene) er smittsom uveitt. Infeksjon kan forårsake mycobacterium tuberculosis, toxoplasma, streptokokker, treponema, herpesvirus, sopp. Infeksjon i choroid kan komme fra noe fokus i virussykdommer, tuberkulose, syfilis, tannkaries, tonsillitt, etc.

  Allergisk uveitt forekommer mot bakgrunnen av mat og narkotikaallergi.

  Uveitt kan forekomme når de følgende sykdommer i kroppen: reumatoid artritt, revmatisme, psoriasis, ulcerøs kolitt, multippel sklerose, glomerulonefritt, og andre.

  Det kan være uveitt av traumatisk natur på grunn av øyeforbrenninger, penetrerende skade på øyet, fremmedlegemer som kommer inn i det.

  Kan utvikle seg i løpet av uveitt hormon dysfunksjon og metabolske sykdommer (i overgangsalderen, diabetes, etc.), blodsykdommer, sykdommer i organer (skleritt, blefaritt, keratitt, konjunktivitt, netthinneavløsning, etc.).

  Symptomer på sykdommen

  Symptomer på hver form for uveitt er forskjellige.

  Vi fortsetter å demontere øyesykdommer - symptomer og behandling av glaukom! Gjennomgang av effektive metoder for diagnose og behandling.

  Les videre (artikkel) om hvordan du skal behandle et lat øye hos voksne.

  Anterior uveitt er preget av følgende symptomer:

  I kronisk forløb av fremre uveitt, oppstår symptomene sjelden eller mildt: kun mindre rødhet og flytende punkter foran øynene.

  Perifer uveitt oppstår med følgende symptomer:

  • ofte overrasket begge øynene symmetrisk,
  • "Flyr" før øynene,
  • forverring av synsskarphet.

  Den bakre uveitt karakteriseres av det sentrale utseendet av symptomer. De er preget av:

  • uskarphet av syn,
  • forvrengning av objekter,
  • flytende punkter før øynene,
  • redusert synsstyrke.

  Diagnose av sykdommen

  Tidlig diagnose av uveitt er veldig viktig, fordi I fravær av behandling kan farlige øyepatologier utvikle seg som kan føre til fullstendig blindhet.

  En oftalmisk undersøkelse for mistanke om uveitt kan omfatte:

  • generell eksteriør inspeksjon,
  • visuell skarphetskontroll,
  • definisjon av synsfelt,
  • tonometri (metode for måling av intraokulært trykk),
  • studere pupillære reaksjon,
  • biomikroskopi (undersøkelse med en spesiell slitlampe)
  • gonioskopi (for å studere vinkelen til øyets fremre kammer),
  • oftalmokopi (øye fundus undersøkelse),
  • Ultralyd av øyet,
  • angiografi av netthinnen,
  • tomografi av ulike strukturer i øyet (inkludert strukturen til optisk disken),
  • reoftalmografi (måling av blodstrømshastighet i øyekarene).

  Hvis årsakene til uveitt er andre sykdommer i kroppen, er det nødvendig å parallellere en laboratorie og funksjonell diagnose og behandling av disse sykdommene.

  Behandling av sykdommen

  Oftalmologen utpeker behandling for uveitt avhengig av type og årsak til sykdommen. Terapi i dette tilfellet er rettet mot å forhindre komplikasjoner som kan føre til tap av syn.

  For behandling av uveitt bruk:

  • mydriatica (atropin, cyklopentol, etc.) eliminerer spasmen av ciliarymusklene, forhindrer utseende eller brudd på allerede eksisterende sprekker.
  • Påføring av steroider lokalt (salver, injeksjoner) og systemisk. For å gjøre dette, bruk betametason, dexametason, prednisolon. Hvis steroider ikke hjelper, foreskrive immunosuppressive stoffer.
  • øyedråper for å redusere høyt intraokulært trykk,
  • antihistaminer med allergi,
  • antivirale og antimikrobielle midler i nærvær av infeksjoner.

  Ved rettidig behandling av lette former for uveitt går det gjennom 3-6 uker.

  I alvorlige tilfeller, med betydelig ødeleggelse av glasslegemet, er kirurgisk behandling av uveitt nødvendig. Når iridotsiklohorioidite (eller panuveite) kan utføre vitreoectomy (kirurgisk fjerning av glasslegemet), og hvis øye er ikke lenger mulig å lagre, sløying utføres øyeeplet (fjerne alle interne konstruksjonen av øyeeplet).

  Behandling av sykdommen folkemetoder

  Ved behandling av uveitt kan du bruke noen metoder for tradisjonell medisin, som tidligere har diskutert muligheten for slik behandling med en lege:

  • Det hjelper med uveitt en avkok av kamille, hund rose, marigold eller salvie. For å gjøre det trenger du 3 ss urter og et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i omtrent en time. Da bør du spenne det, og skyll med dette avkoket i øyet.
  • Aloe kan også hjelpe. Du kan bruke aloejuice til innpasting i øyet, fortynne det i kaldt kokende vann i en andel på 1 til 10. Du kan gjøre en infusjon av tørre blader av aloe.
  • Krosset rot av althea kan brukes. For å gjøre dette trenger du 3-4 spiseskjeer av althea rot til å helle et glass vann ved romtemperatur. Det er nødvendig å insistere det i 8 timer, og bruk det deretter til kremer.

  Les videre - årsakene til at øynene dine kan bli kløe. En oversikt over sykdommen som hovedsymptomet er øyets kløe.

  I nyhetene om hvordan du skal behandle tråkkøyet.

  Forebygging av sykdom

  For å forebygge sykdommer bør observeres øyehygiene, unngå superkjøling, øye skader, tretthet, utvikling av allergier, behandle ulike sykdommer i kroppen i tide. I tilfelle noen øyesykdom, bør den umiddelbart begynne behandling, for ikke å provosere forekomsten av mer alvorlige sykdommer.

  Hjalp artikkelen? Kanskje det vil hjelpe dine venner! Vennligst klikk på en av knappene:

  Les Mer Om Fartøyene