Hva kan være effekten av åreknuter på testikler hos menn: behandling, symptomer

Hver sjette mann i barnealder er utsatt for denne smittsomme sykdommen, og mange mistenker ikke engang at de har varicocele. Sykdommen, som er en av de hyppigste årsakene til kirurgi i unge gutter 13-17 år - åreknuter spermatic kanalen som omgir egget.

Utførelse av testikler har to funksjoner: produksjonen av testosteron - det viktigste mannlige kjønnshormonet og funksjonen til spermatogenese - dannelsen av sæd. Alle mannlige som har et sterkt sex, er han forpliktet til kjønnskjertlene. Egg er det eneste organet som naturen har tatt ut, dekker dem med en skrotum.

Hvis vi snakker om testiklene og deres blodpåfylling, så er det ikke bare ett fartøy, men en kjede av små, avgang fra overkroppen og, som det var, klemmer testiklene. Noen ganger i ungdomsårene, er det en utvidelse av disse årene. Denne sykdommen kalles varicocele.

Årsaker til sykdommen

Det er to hovedårsaker til testikulær varicose hos menn:

 1. Arvelige disposisjoner. Slægtninge med vaskulære sykdommer - åreknuter eller testikler hos menn - har 90% av pasientene med denne diagnosen. I risikogruppen, pasienter med patologi av bindevev.
 2. Forhøyet trykk i det små bekkenområdet er en viktig betingelse for utseende av varicocele på venstre testikkel. Klemme blodkar holder blod tilbake, øker trykket fører til åreknuter.

Blant andre grunner sitert utilstrekkelig fysisk aktivitet, overvekt, dårlige vaner, den iboende svakhet av blodkar, kronisk tarmsykdom, en stående jobb.

Hyppig bruk av tettsittende linned er også i stand til å provosere utseende av åreknuter. I slike tilfeller er sportsdempet bedre å foretrekke romslige shorts. Stagnasjon av blod i syke karer forårsaker oksygenmangel med økende temperatur, og dette er det første skrittet mot infertilitet.

Karakteristiske tegn på sykdom

I lang tid kan sykdommen være asymptomatisk og kan bare oppdages med rutinemessige undersøkelser. Et karakteristisk symptom på testikulære varianter hos menn kan være smerte i lysken av en trykkende eller trekkende natur, utløst av blodstagnasjon.

Smerter sprer seg noen ganger til andre kjønnsorganer. Manifestasjonene øker med muskelbelastninger, overoppheting, seksuell opphisselse, hypodynami. Den venstre side av pungen kan være litt forstørret og senket. Med videre utvikling av sykdommen blir den alvorlig, faller lavere og hindrer å gå.

Det er også en reduksjon i testosteronkonsentrasjon, en reduksjon i potens, utvikling av osteoporose, en metabolsk lidelse med erstatning av muskelvev med fett.

Det er flere stadier i utviklingen av sykdommen:

 1. Skade er ikke synlig visuelt eller når palpert, diagnostisert med ultralyd eller Doppler.
 2. Økningen av blodkar kan klappes i stående stilling.
 3. Patologi oppdages i en hvilken som helst posisjon.
 4. Utvidelsen er merkbar, og med det blotte øye blir smerten permanent.

Eksterne tegn i form av vridd, blodfylte vener, et forstørret skrot, en redusert venstre testikkel observeres i fjerde stadie av sykdommen. I en studie av infertilitet finnes testikulær varicose hos 40% av pasientene.

Varicocelle av venstre testikkel

Det er en oppfatning at åreknuter er mer sannsynlig å ha en venstre testikkel, siden skiltene er mer uttalt på den. Medisinsk statistikk indikerer 1% av varicocele utvikling bare i høyre testikkel, 20% i to og i andre tilfeller - varicose venstre testis.

Årsaken kalles de anatomiske egenskapene til strukturen med utilstrekkelig blodgass på denne siden. Blod her beveger seg til hjertet, ikke gjennom den nedre venen, men gjennom den venstre nyren, som ofte knuses av tarmens kar.

Den nyeste forskningen viser at det er nødvendig å undersøke og behandle varicose på en komplisert måte.

Konsekvensene av testikulære varianter hos menn kan manifestere seg som prostataenom, infertilitet (nedsatt mobilitet eller totalt fravær av sæd), inflammasjon i skrotum, onkologi og andre komplikasjoner.

Metoder for behandling

I lang tid ble det antatt at denne diagnosen er garantert å føre til infertilitet, slik at ungdommene ble tilbudt kirurgi, men for 20 år siden utviklet de en alternativ versjon. På oss varices opererer totalt i hver klinikk. Men sykdommen krever ikke alltid kirurgisk inngrep - selve faktumet med å etablere en diagnose er ingen grunn til rask behandling.

Operasjonen vises i noen tilfeller:

 • I nærvær av alvorlige smerte symptomer.
 • Når fakta om underutvikling av testikler på siden av skaden blir avslørt.
 • Hovedindikasjonen er en nedgang i den skadede testikelen i størrelse.

Den internasjonale protokollen regulerer: å bevise disse endringene, observere pasienten i 18-20 måneder med periodiske undersøkelser hver 3-6 måneder. Det er umulig å trekke konklusjoner om patologi, særlig siden det ikke er nødvendig med å utføre slike operasjoner. Behovet for kirurgisk behandling bestemmes av ultralyd.

Dagens teknologi gjør det mulig å sammenligne testiklernes størrelse og konsistens, for å overvåke tilstanden til venen rundt testiklene, som ifølge legene også forårsaker utviklingen av testiklene.

Årsakene til varicocele er forbundet med en nyretumor som komprimerer venen, forstyrrer blodsirkulasjonen i eggstokkene, da de beveger seg bort fra nyrevenen. Med stagnasjon utvikles åreknuter. Derfor krever denne diagnosen hos ungdom en grundig undersøkelse.

Narkotika terapi for åreknuter

Takket være provisjonene i det militære oppdragskontoret, blir sykdommen ofte diagnostisert på et tidlig stadium. Når en første grad av sykdommen oppdages, observeres de unge mennene i urologen på grunn av sannsynligheten for selvhelbredelse. Pasienter for forebygging av venøs stasis anbefaler kompresjonsstrikket undertøy, gjenoppretter venøs utstrømning og reduserer belastningen på nettet av vener på venstre side.

Medikamentbehandling av testikulær varicose involverer:

 • eliminering av oksygenmangel i vev;
 • utvinning av spermatogenese;
 • regulering av motilitet av spermatozoer (akrosomal reaksjon).

For dette formål brukes antioksidanter som druefrøolje, Triovit, Vitamax. For å gjenopprette blodmikrocirkulasjon, foreskrives pentoksifyllinpreparater: Agapurin, Trental, Orbiflex. Behandlingsforløpet utføres i henhold til en individuell ordning. For å stabilisere resultatet, brukes venoprotektorer som "Escuzana", "Detralex" og Ginko biloba.

Kirurgisk behandling av åreknuter

Vanligvis drives unge menn for å unngå utvikling av infertilitet. I eldre alder er operasjonen på testiklene indikert, hvis varicocele når fjerde grad og forårsaker alvorlig bekymring.

Flere operasjonsprosedyrer har blitt utviklet:

 1. Metoden for åpen kirurgi for Palomo eller Ivanissevich: I ilio-inguinal sone til venstre blir huden dissekert, operasjonen utføres med lokalbedøvelse og ligner fjerning av vedlegget. Ånene på frøtauet og testikkelen er bandasjert med en kapron-tråd som forhindrer returstrømmen.
 2. Laparoskopi: gjennom et spesielt hull settes et kamera inn for å overvåke resultatene og manipulatorene for endoskopisk kirurgi. Metoden reduserer% komplikasjoner.
 3. Endovaskulær mikrokirurgi: beskadigede årer er tilstoppet med skleroserende midler.

Den optimale metoden velges av kirurgen, idet man tar hensyn til sykdommens karakteristika og pasientens generelle helse. Alle metoder har et felles mål: Forebygging av stagnasjon av blod i pungen. For å sikre normal blodsirkulasjon i testiklene, er den skadede venen fjernet eller bandasje, syet til sin plass en ny.

Etter operasjonen er medisiner foreskrevet i 3 måneder. Hvis blodtilførselen i testiklene ikke er fullstendig restaurert, foreskrives venoprotektorer og antioksidanter.

Hvis en mann er bekymret for problemet med å fortsette en slags ignorerer, kan tegnene på å starte åreknuter på testiklene ikke være. En kvalifisert hjelp i tide vil bidra til å gjenopprette menns helse og lang levetid.

Hva er åreknuter

Åreknuter på testikler er rent maskulin (det medisinske navnet på sykdommen er varicocele). Den består i den patologiske ekspansjonen av testikulære vener som gir testene.

Disse beholdere er plassert i en anatomisk pampiniform plexus direkte ved siden av sædlederen i rett vinkel til nyrevenen, noe som skaper en del kalt mezentralnym tang, som kan være ved forhøyet blodtrykk effekter. Hvis ventene i venene svekkes eller kan være fraværende i blodårene, stagnasjonsformer, blir veggene deformert og åreknuter utvikles.

La oss se på statistikken

Ifølge statistikken opplever 17% av menn på planeten åreknuter (BPV) av testikel. Sykdommen er mest typisk for unge i alderen 13 til 21 år under pubertet. Men voksne menn lider også av denne sykdommen, spesielt hvis deres arbeid er forbundet med tung fysisk anstrengelse eller vektløfting.

I de fleste tilfeller er den lokalisering av patologi venstrehendt (se venstre testiklene varicocele - diagnose og behandling.), På grunn av særegenheter venene anatomi pungen: bunnen dannet testikkel vene anastomose, som bestemmer en økning i trykket.

Sykdommen utvikler seg hovedsakelig av arvelige grunner eller på grunn av de individuelle egenskapene til pasientens anatomi. Flere detaljer om dette er skrevet nedenfor.

For å forbedre forståelsen av problemet som ble studert, postet vi en video i denne artikkelen. Etter å ha sett det, vil du lære mye nyttig informasjon for deg selv.

Merk at BPV kan være sekundær som følge av patologier i underlivets organer. På grunn av de inflammatoriske prosessene er beinene i bekkenorganene klemt og derved skaper ytterligere trykk. Derfor, med utvikling av åreknuter i testiklene bør kontrolleres for tilstedeværelse av andre patologier.

BPV på testiklene ble diagnostisert og prøvd å behandle siden svært gamle tider. Beskrivelsen av denne sykdommen kan bli funnet i undervisning fra antikke greske leger og i annaler fra antikken. I det XVI århundre, doktoren Ambroise Paré, som praktiserte i Frankrike for første gang nøyaktig og korrekt beskrevet denne sykdommen og ga det navnet utbredt i vår tid - varicocele.

I utviklingen av kirurgiske teknikker tilhører en betydelig rolle kirurger Ivanissevich og Marmar. De gjorde mer enn 1000 operasjoner så mye som mulig ved å forbedre driftsteknikken. Nå er navnene deres de vanligste operasjonene for å fjerne BPV.

Generell informasjon

Når en mann oppdager BPV, er han oftest interessert i slike spørsmål:

 • enn varicose testikler er farlige;
 • hvor kraft vil lide;
 • om denne sykdommen er behandlet
 • Hvilke konsekvenser kan det være (se Konsekvenser varikotsele: om ikke å behandle sykdommen, hva du kan forvente i fremtiden).

Varicose ekspansjon forårsaker stillestående prosesser i pungen på grunn av irreversibel deformasjon av vaskulære vegger.

Dette er fulle av slike konsekvenser:

 • temperaturen i skrotet øker med flere grader;
 • forstyrret gassutveksling og ernæring i testikelens vev
 • Det normale forløpet av spermatogenese er forstyrret;
 • testiklene gjennomgår dystrofiske prosesser;
 • Infertilitet utvikler seg (se Hvordan infertilitet og varicocele er relatert);
 • syntesen av mannlige kjønnshormoner faller;
 • Den totale hormonbalansen i kroppen er forstyrret;
 • redusert styrke.

I dette tilfellet beskrives de mest karakteristiske patologiene, plassert i den rekkefølge de utvikler i åreknuter.

Den farligste tingen som kan skje med en mann i dette tilfellet er tap av fruktbarhet. Tap av potens er usannsynlig, men reduksjonen er ganske mulig. I de tidlige stadier utgjør ikke varicocele en trussel mot libido, bortsett fra utseendet av et smertesyndrom i testiklene, hvor ansettelsen av sex blir mildt ubehagelig.

Potens begynne å avta i de senere stadier av sykdommen, når den begynner å minske den funksjonelle aktiviteten til testiklene, noe som ville medføre en reduksjon i blodkonsentrasjonen av hoved mannlig hormon - testosteron har ansvaret for seksualfunksjon hos menn. Dette steroid hormon produseres ikke bare i testiklene, men også i binyrene, men i dem han gjorde bare 10% av den totale, som ikke er tilstrekkelig i tilfelle av reduksjon av syntetisk aktivitet av Leydig-celler.

Den dannede stagnasjonen av blod forstyrrer ernæringen av vevet i testiklene, så det er en cellulær sult. Gassutveksling endres på grunn av mangel på oksygen. Som et resultat begynner histologiske strukturer å nedbrytes, testikkelen minker i størrelse, dets atrofi utvikler seg. Disse prosessene er karakteristiske for terminaltrinnet til varicocele.

Smerter, som forverres med utviklingen av åreknuter, forverrer pasientens livsstil sterkt. Det forstyrrer arbeid, sport, det blir ofte vanskelig for en mann å gå på grunn av akutt smerte syndrom.

Oppmerksomhet vær så snill! Varicocele fører til infertilitet! Menn som opplever patologi mister fruktbarhet i 40% av tilfellene. Og av de som allerede har mistet - 8 av 10 møtte dette problemet. Derfor er det verdt å være veldig forsiktig med helsen din og ved de første symptomene, gå straks til legen.

Symptomatologi av sykdommen

Det kliniske bildet ved sykdomsutbrudd er fraværende og manifesterer seg etter hvert som det forverres. Derfor kan man ikke engang være klar over eksisterende åreknuter, og det er en viss lumske, fordi selv i de tidlige stadiene det er mulighet for negativ innvirkning på spermatogenesis patologi.

Ofte er BPV testis bestemt under medisinske undersøkelser. Slik blir varicocele diagnostisert hos ungdom i skolealder og -konsulenter.

Når sykdommen går til første grad, kan pasienten midlertidig føle at den trekker svake smerter som kommer fra pungen. Årene er fortsatt litt betent, derfor kan de ikke sees visuelt, men de kan detekteres ved hjelp av Valsalva teknikken.

Dens essens er at pasienten står i stående stilling for å presse eller hoste. Lægen sondrer i ryggårene. Når trykket i pressene i blodårene øker trykket, er dette klart bestemt av palpasjon. Når sykdommen er på dette stadiet, kan operasjonen bli utsatt dersom sykdomsprogresjon ikke oppstår.

Når venene er synlig, de har vondt og tydeligvis kan tas, blir sykdommen forverret og krever umiddelbar kirurgisk behandling.

Det er svært viktig å bruke ultralyddiagnostikk med Doppler-applikasjonen, og det er også nødvendig å ta hensyn til spermogramanalysen. Når den synlige forandring i morfologien testikler eller skrotal (hevelse, ødem, cyanose) kan snakke om terminalen stadium, noe som er meget farlig og full av infertilitet.

Vær oppmerksom på at utseendet på ubehag langs spermatisk ledning med seksuell aktivitet, sport og andre aktiviteter er et viktig argument for å søke på klinikken og bestå profesjonell diagnostikk.

I palpasjon bør det gis oppmerksomhet til klynget plexus som, når det blir betent, vil bli plassert nederst på den berørte testen når pasienten befinner seg i oppreist stilling. I en ensidig varicocele faller den syke testikelen (i trinn 2 og 3) under den sunne, og skrotumet rundt det begynner å svulme.

De vanligste åreknuter i venstre testikkel. Med utviklingen av patologi fra høyre, bør en diagnose av genitourinary systemet utføres, siden i dette tilfellet kan en tumor av den rette nyre forekomme.

Det skal bemerkes at i den friske tilstanden er venstre testikkel litt lavere enn den rette, som tydelig kan ses ved varm luft, når muskler i pungen er i avslappet tilstand. Dette er normalt og ikke bekymre deg. Men hvis du er i tvil, vil en urolog eller en kirurg hjelpe til i denne saken.

Hvis det er betennelse i venene på begge testikler, så snakker de i dette tilfellet om en bilateral varicocele. Denne patologien er mindre vanlig enn lesjon av venstre testikkel, men oftere nezhele på høyre side. Noen ganger blir BPV-testene registrert samtidig med hemorroider eller åreknuter.

Sykdom er også mulig hos seksuelt modne menn som en sekundær faktor i utviklingen av patologier av organer som befinner seg på bunnen av bukhinnen. Ofte komprimerer utviklingen av en brokk i lysken venene, noe som fører til en økning i arteriell trykk i karene i det lille bekkenet.

Og jo mer brokk, jo sterkere vil være risikoen for venøs patologi i pungen. Utviklingen av åreknuter vil således bli utløst av mekaniske faktorer, selv om denne sykdommen i de fleste tilfeller utvikles av arvelige grunner eller i nærvær av medfødt patologi.

Diagnosen varicocele består av to komponenter. Først skriv fra hvilken side patologi er notert, og deretter angi graden av utvikling. Vær oppmerksom på bordet, det spesifiserer ikke det subkliniske stadium, som vil bli diskutert nedenfor.

Metoder for behandling av testikulære varianter hos menn

Åreknuter av spermatisk ledning hos menn kalles varicocele. Sykdommen er preget av nedsatt blodsirkulasjon i den løvformede plexus og utvidelse av lumen i skrotalene. Patologi forårsaker smerte, lokal blødning, kan forårsake tidlig mannlig overgangsalder og infertilitet.

Årsaker til varicocele

Varicose testikler hos menn vises i alle aldre, men det er diagnostisert primært hos ungdom på 15-18 og i sterkere kjønn på 25-30 år. I fare er idrettsutøvere og folk engasjert i tung fysisk arbeidskraft. Varicocele er ikke en uavhengig sykdom, men utvikler seg mot en bakgrunn av medfødt eller oppkjøpt patologi av den nyre og dårligere vena cava.

Årsaker til testulære åreknuter:

 • svakhet i venøse vegger;
 • forstyrrelse av arbeidet eller fravær av ventiler i venene;
 • venøs hypertensjon;
 • innsnevring av lumen i renalvenen;
 • nyrekreft;
 • inguinal brokk;
 • mekaniske skader;
 • økt intra-abdominal trykk med kronisk forstoppelse, alvorlig fysisk anstrengelse, lenge i stående stilling.

Varicocele er primær og sekundær. Primær sykdom oppstår i medfødte anomalier i strukturen av den dårligere vena cava og i venene til spermatisk ledning. Økt vaskulært trykk fører til revers strøm, utvidelse av vener, blodstagnasjon og dannelse av noder. Gradvis dannet tilbakestrømning fra nyrevenen inn i testikkelens kar, og deretter inn i groinlike plexus.

Sekundær varicose utvikles gjennom livet med økt venetrykk. Dette fører til et brudd på utstrømningen av blod og spermatisk ledning, som danner en kommunikasjon mellom nyrene, hule og iliacer. På grunn av de spesielle egenskapene til fartøyets anatomiske struktur, blir varicocelen av venstre testikkel oftest diagnostisert, lesjonen til høyre eller to testikler er mye mindre vanlig.

Symptomer på testulære åreknuter

Sykdommen i tidlige stadier er asymptomatisk og oppdages ved et uhell under en medisinsk undersøkelse. Ved 2 stadier blir hovne vener i skrotområdet erstattet, ubehag vises under gangen og tegner smerte under trening. Smerteopplevelser ligner nevrologisk. Hos menn øker svette, det er en brennende følelse i eggene, den berørte testiklen faller under den sunne, dens konsistens endres.

Varicocele av spermatisk ledning er ofte kombinert med åreknuter i underekstremiteter, hemorroider. De fleste pasienter har erektil dysfunksjon, problemer med å unnfange et barn. Langvarig venøs overbelastning fører til iskemi og sklerose i testiklene. Dette er komplisert av et brudd på spermatogenese, infertilitet og atrofi av testikler.

Symptomer på testikulære varianter hos menn på senere stadier manifesteres ved konstant smerte, uavhengig av fysisk anstrengelse. Asymmetrien i pungen er tydelig synlig, de forstørrede årene har utseendet på en haug med druer.

Avhengig av graden av lesjoner av varicocele, klassifiseres følgende klasser:

 • Jeg grad - tegn på åreknuter er ikke visuelt bestemt, patologien påvises ved palpasjon i vertikal stilling, under Valsalva-testen, ultralyd, dopplerografi. Diameter på venene når 2-4 mm.
 • II grad - palpated og visuelt synlige utvidede vener i pungen endres ikke testiklens størrelse og konsistens.
 • Trinn III - veneplexus uviform sterkt utvidet, synlig for det blotte øye, palpable noder, er det en asymmetri i pungen, sagging, reduksjon og endrer konsistensen av en eller to testikler.

Ifølge hemodynamiske parametere er varicocele av venene klassifisert som:

 • Jeg graderer - en omvendt utstrømning av blod fra nyrevenen til testiklen;
 • II grad - reflux fra iliac venen inn i testiklen;
 • III grad - en blandet kombinasjon av de to første.

Diagnostiske metoder

Legen utfører en undersøkelse, undersøker pasienten og sondrer skrotumet. I de siste stadier av åreknuter er diagnosen ikke vanskelig å etablere, siden det er uttalt tegn på en økning i venene i det groinlike plexus, en forandring i formenes form og konsistens.

For å identifisere sykdommen i de tidlige stadier av Valsalva-forsøket, trer pasienten for å øke intra-abdominal trykk. I dette tilfellet kan steder av utvidede vener vises. For å utelukke onkologiske tumorer, utføres ultralyd undersøkelser for å vurdere testiklens tilstand.

Diagnose - åreknuter i pungen er bekreftet dersom diameteren på venene er mer enn 2 mm, den venøse blodstrømshastigheten overstiger 10 cm / s, det er tegn på tilbakeløp. Instrumentalstudier bidrar til å bestemme graden og hemodynamisk form av sykdommen, identifisere venøs og nyrehypertensjon, dannelsen av blodpropper.

Basert på resultatene av blodprøven, som utføres før og etter fysisk anstrengelse, er det mulig å oppdage symptomer på nyrehypertensjon. I serum ser blodet ut proteiner i urin erythrocytter. Vaskulær trombose avsløres av resultatene av MR og CT.

For å diagnostisere tilstanden til vener, er røntgenstudier foreskrevet:

 • antegrade phlebotestickography;
 • Doppler;
 • termografi;
 • rheografi;
 • retrograd nyreflebografi.

Ifølge resultatene av spermogrammet for testikulær varicose er det en nedgang i antall mobil, økning i patologiske former, en reduksjon i totalt antall spermatozoer. For å vurdere hormonprofilen, er analysen gjort på nivået av kjønnshormoner.

Behandling av spiserør i pungen

Hvis varicocelen utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer, fjerner du først årsaken til venøs stasis, behandler systemiske plager. I utgangspunktet anbefales pasienter:

 • begrense fysisk aktivitet
 • behandle kronisk forstoppelse;
 • Bruk et støttende bandasje til skrotumet (suspensjonene).

Behandlingsbehandling varicocele er ineffektiv, derfor er det foreskrevet bare etter kirurgisk inngrep. For å eliminere symptomene på sykdommen utføres operasjoner som opprettholder og avbryter kommunikasjon med nyrearterien. Utfør embolisering, excision av vener, økning av testikkel.

Kirurgisk behandling er angitt for varicose II, III stadium, komplikasjoner, forsinket seksuell utvikling hos ungdom, spermogram brudd. Ofte utføres en operasjon i henhold til Ivanissevich, pasienten er bandasjert og stedet for venstre testikulærvein fjernes. Teknikken tillater å eliminere refluks fra nyrevenen til karene i groinlike plexus. Samtidig er det en risiko for å utvikle en reno-kaval anastomose som hindrer utstrømningen av blod fra nyrene.

Klassisk operasjon kan forårsake alvorlige konsekvenser:

Patologi utvikler seg på bakgrunn av et brudd på utløpet av lymf og som følge av en kirurgs feil.

For behandling av åreknuter testikulær også anvendt metode laparoskopisk testikkel vene klipping, endovaskulær flebosklerozirovanie, mikrokirurgiske inngrep. Fordelen med disse metodene er fraværet av store snitt, sømmer, reduksjon av gjenvinningsperioden.

Etter operasjonen er pasientene foreskrevet:

 • generell restorativ behandling;
 • mottak av vitaminer;
 • hormonelle preparater;
 • betyr for normalisering av spermatogenese.

I noen tilfeller er det konsekvenser av kirurgisk behandling som tromboflebitt uviform plexus, perforering av blodkarveggene, postoperativ smerte, allergi mot kontrastvæske.

Prognosen for behandling av testikulære varianter er gunstig. Hos 90% av pasientene er det en forbedring i spermatogenese, komplikasjoner utvikles hos 30% av opererte pasienter.

Vener på testikler

De fleste menn er svært følsomme for kjønnsorganene sine, så det er ingen overraskelse at de økte venene på testiklene medfører så mange spørsmål og bekymringer. Åreknuter kan bli et stort problem, opp til infertilitet. I denne artikkelen vil vi diskutere hva du skal gjøre hvis du har hovne vener i skrotet ditt, eller du opplever smerter i testiklene under sex eller fysisk anstrengelse.

Normal tilstand av vener på testikler

Det er vener på testiklene for hver mann, vener er nødvendig for blodoverføring, så tilstedeværelsen av vener er ikke en grunn til bekymring. I noen menn blir vener på skrotet litt sterkere og mer uttrykksfulle, andre litt mindre. Men alt i alt, kan den normale tilstand av årer karakteriseres som følger: palpation (dvs. fingre) du ikke føler årer, men ved visuell inspeksjon sett dem. Det er at venene, hvis du ser, de ikke er hovne, ikke tette som tau, og fra tid til annen helt forsvinner. Årene er ikke tette. Hvis alt er korrekt, men omvendt, så er dette en anledning til å konsultere en lege for en heltidseksamen.

Årene på testiklene svulmet, hva skal jeg gjøre?

I moderne medisin er hevelsen av blodårene på testiklene godt studert, og nazevatsya varikotsele. Denne sykdommen er en slektning i åreknuter på bena. Men den ene fra den andre er ikke avhengig, og kan vises uavhengig. Risikoen for utseende av varicocele er hos alle menn, uavhengig av alder og nåværende tilstand av helse.

Hvis venene på testiklene svulmer, skjer dette som regel bare med en av de to sidene. Ofte med venstre. Hevelsen av venen på høyre side av pungen har vanligvis flere årsaker. For eksempel, patologi i bukromet, godartede svulster, bukfibrose og til og med nyresykdom. Omtrent 7 tilfeller ut av 10 øker venene på venstre side av pungen, i to - til høyre, og kun i ett tilfelle øker venene på begge halvdelene.

Årsaker til årer på testikler

Først av alt, utseendet av denne sykdommen påvirker genetikk. Hvis du vil vite på forhånd hva som venter på deg i fremtiden, spør din far og bestefar om de hadde problemer med venene. Hvis du ble diagnostisert med svake karvevegger, åreknuter eller hjertefeil i barndommen, så er du i en potensiell risikogruppe.

Livsstilen påvirker årene. Problemer med avføringen har også et direkte forhold til venene i pungen. Hvis du har hyppig forstoppelse eller vanlig diaré, er det best å besøke en kvalifisert lege, for å eliminere plager data, siden de fører til en innsnevring av lumen av venen, inkludert pungen.

Det er også forebygging av varicocele, noe som reduserer risikoen for denne sykdommen. Hvis du er i fare, anbefaler vi at du ikke forsømmer forebygging og leder en aktiv livsstil. Problemet er alltid bedre å forhindre enn å bli behandlet.

Vegetabilske preparater som har vist gode resultater i våre lesere (trygt men nyttig for å forebygge og opprettholde en god tilstand av blodsirkulasjon og styrke blodårene i kroppen):

Best Hesperidin, Methyl Chalcone: Doktor-s-Best-Best-Vein-Support

Legg til i dette:

Vitamin C (I rett form og dosering): Doctor-s-Best-Best-vitamin-C-1 000

Super ginkgo biloba plus Gotu kola: Super-Ginkgo-Biloba-Plus-gotu-Kola

Ovennevnte produkter vil hjelpe deg å lette tilstanden, fordi Jeg jobber med selve årsaken til problemet, ikke konsekvensene! I denne butikken kan du bestille dem til de laveste prisene på markedet (i Russland vil de koste 3 ganger mer) - fra produsentene! I tillegg til den første bestillingen i denne butikken får du en rabatt på opptil $ 10.

Bruk kampanjekoden: QZV021 å motta en rabatt for første bestilling!

Symptomer på varicocele

I tillegg til palpasjon er det mulig å opprette problemer med årer i testiklene og for noen andre symptomer. Hvis du har smertefull smerte i testiklene, eller du opplever ubehag i pungen etter samleie, så er dette den første indikatoren for et brudd på blodtilførselen i pungen.

Hvis du får smerte under treningen, når du sitter på en stol eller når du går på bad, er dette den andre indikatoren. Som et forsøk kan du prøve å sitte ned 10 ganger, og hvis du føler ubehag i pungen, er det best å se en lege for en intern undersøkelse.

Konsekvenser av vasodilasjon på pungen

Hvis du ikke går til legen i tide, kan konsekvensene være mest alvorlige. Som vi allerede har sagt, er varicocele en av årsakene til infertilitet. Forstyrret blodtilførsel fører til det faktum at vevet ikke mottar oksygen, og som et resultat de begynner å fungere ikke som forventet. Temperaturen i testiklene øker, noe som påvirker kvaliteten på sædemassen. Løsningen av dette problemet, som har blitt forsinket i mer enn noen få måneder fra det øyeblikket det ser ut, kan føre til irreversible konsekvenser. For eksempel kan testiklene slutte å produsere spermatozoa, noe som resulterer i mannlig infertilitet.

Åreknuter på testikler hos menn

Egenskaper av sykdommen

Åreknuter hos menn - ikke uvanlig, med hvert år antall pasienter med denne diagnosen vokser, og ifølge prognosene til leger vil fortsette å øke. Åreknuter i testikler og spermatiske ledninger kalles varicocele, det kan forekomme hos menn, gutter og gutter i alle aldre.

I studier ved hjelp av radiografi ble det funnet at åreknuter i testiklene forekommer i større eller mindre grad i 35% av det sterkere kjønn. Samtidig faller toppincidensen til pubertetsalderen.

Oftest er det varicose venstre testis, fordi plasseringen av venene i den forutsettes for utviklingen av sykdommen.

Det vaskulære nettverket i testiklene er en interlacing av små årer som knytter seg til testiklene. Varicose ekspansjon oppstår vanligvis i begynnelsen av spermatisk ledning. Ofte hos menn i voksen alder, er denne sykdommen kombinert med andre manifestasjoner av åreknuter, særlig med fotpatologi og hemorroider.

Årsaker til varicocele utvikling

Med åreknuter utvides på grunn av at ventilene i dem helt eller delvis mister funksjonen. De må regulere blodstrømmen, som gir en retning av bevegelsen. På grunn av at ventilene svekkes, beveger blodet seg i motsatt retning, noe som får det til å stagnere i noen deler av blodårene og utvide dem.

Varicocele har blitt studert siden antikken, men til nå har det ikke blitt fastslått entydige grunner for sin utvikling. Nå er det to hovedfaktorer som gir anledning til åreknuter i spyttene. For det første kan arvelighet spille en rolle i form av en mangel i venøsystemet eller patologi av bindevev. For det andre kan trykket som ofte brukes på bekkenorganene, også forårsake sykdommen.

Men bare i nærvær av arvelige egenskaper eller hyppige mekaniske effekter er varicocele sjelden. I de fleste tilfeller er det provokerende faktorer, uten hvilke sykdommen ikke kunne utvikle seg. Følgende årsaker kan tilskrives dem:

 • kronisk forstoppelse;
 • hyppig sykling eller ridning av hest;
 • behovet for å være konstant i stående stilling på jobben;
 • traumer til de eksterne kjønnsorganene;
 • vegetative lidelser;
 • noen karsykdommer
 • sykdommer som påvirker produksjonen av mannlig hormon testosteron;
 • svekkelse eller fullstendig fravær av ventiler i vene i testiklen;
 • hjerteventil defekter.

Også utviklingen sykdommen kan påvirke dårlige vaner, overdreven fysisk stress, dårlig fordeling av tid mellom arbeid og fritid, og så videre. D. I tillegg kan utseendet varicocele påvirke seg for stramt undertøy, fordi det presser fartøyer.

Symptomatologi av sykdommen

I de fleste tilfeller oppstår symptomene ikke i begynnelsen av sykdommen, og mannen mistenker ikke utviklingen av patologi. I noen tilfeller nevnte pasientene at det var trekkfølelser i lysken, noe som økte med fysisk anstrengelse eller seksuell opphisselse, og i utsatt stilling kom de til intet.

Oftest er varicocele i de tidlige utviklingsstadiene oppdaget ved rutinemessig undersøkelse hos en urolog eller ved behandling av andre sykdommer. Hos adolescenter diagnostiseres ofte åreknuter i testiklene under medisinske undersøkelser ved det militære kommissariatet før de går gjennom militærtjenesten.

Ofte, selv i nærvær av varicocele hos en mann gjennom livet, manifesterer symptomene seg ikke på noen måte, og pasientens livskvalitet reduseres ikke. Men med den videre utviklingen av sykdommen, er det tydelig en følelse av ubehag og en trekkfølelse i lysken.

Andre symptomer legges til dette:

 • bestråling av smerter ned i magen og inn i lumbalområdet under fysisk anstrengelse;
 • neuralgia i spermatisk ledning;
 • redusert seksuell lyst;
 • endring i størrelsen på pungen, åpenbar asymmetri;
 • Slag av skrotet, følte tydelig når han gikk;
 • søm, vondt eller kjedelig smerte i lysken, brennende i spermatikkens område.

I tillegg, med utviklingen av sykdommen, kan karakteristiske tegn på varicocele også forekomme: først forstørres venene på testiklene hos menn, og i de sentrale stadiene er de synlige for det blotte øye.

Det kan også være uspesifikke symptomer, for eksempel kløe, urininkontinens, generell svakhet i kroppen, økt tretthet, tap av appetitt, irritabilitet, depresjon, etc.

Diagnose av sykdommen

En mann som har lagt merke til alarmerende symptomer og ubehag i kjønnsorganet, bør i alle fall først konsultere urolog.

Legen utfører en undersøkelse og en visuell undersøkelse av pasienten i den bakre og stående stilling, noe som gjør det mulig å identifisere spiserør i pungen i noen tilfeller.

For å få et mer pålitelig bilde, utfører spesialisten en Valsalva-test: pasienten må stå opp og spenne bukmuskulaturen, og dermed skape et sterkt press på testiklene og eventuelle patologier blir synlige.

I de første stadiene av sykdommen vil slike metoder ikke være nok - legen vil ikke oppdage de dilaterte karene, fordi de ganske enkelt ikke har manifestert seg. I dette tilfellet foreskrives laboratorietester av blod og urin, samt spermogram. I tillegg kan en analyse tilordnes bestemmelsen av nivået av mannlige hormoner.

Den viktigste instrumentelle diagnostiske metoden er ultralyd av testiklene, det er ofte kombinert med Doppler-ultralyd, med sikte på å identifisere egenskapene til blodstrømmen i studieområdet.

Dataene fra ultralyd er vanligvis nok til å gjøre en nøyaktig diagnose og foreskrive riktig behandling. Årene kan utvides ikke separat, men i kombinasjon med andre patologier i genitourinary systemet. For å avgjøre om de har et sted, kan urografi - røntgenstråler med en foreløpig innføring av et kontrastmiddel - foreskrives.

Behandling av varicocele

Hvis det finnes en åreknut av testikler hos menn, må legen avgjøre stadiet av sykdomsutviklingen. Hvis det er asymptomatisk eller ikke utgjør en trussel mot pasientens helse og reproduktive funksjon, kan tiltak som støtter kroppens optimale tilstand, foreskrives for å forhindre utvikling av sykdommen.

I senere stadier er det nødvendig med kirurgisk inngrep, som er den eneste effektive metoden mot varicocele.

Konservative metoder

Uavhengig av forsømmelsen av sykdommen, er medisiner foreskrevet for alle pasienter. Hvis åreknuter på testiklene ikke uttrykkes og ikke gir pasient ubehag, hjelper medikamentene til å gjenopprette den naturlige tilstanden til blodårene og blodsirkulasjonen som helhet.

Hvis sykdommen er startet, og kirurgi er nødvendig, hjelper medikamentene seg til å forberede seg på kirurgi og gjenopprette det. Følgende medisiner kan bli foreskrevet:

 • antioksidanter, spesielt vitaminer;
 • midler for å forbedre blodsirkulasjonen, for eksempel Pentoxifylline, Agapurin, Orbiflex, Ascorutin og Tocopherol;
 • phleboprotectors og venotonics, for eksempel Escuzan og Detralex.

I tillegg kan du behandle manifestasjoner av mannlig varicosity ved hjelp av massasje, fysioterapi, gymnastikk og iført spesialisert kompresjons undertøy. For å opprettholde kroppen i en tone, kan urologen anbefale:

 • eliminering av tung fysisk anstrengelse;
 • normalisering av fordøyelsen;
 • kontrastdusj;
 • regulering av seksuell funksjon;
 • nektelse av alkohol;
 • vanlig svømming.

Disse metodene kan ikke kurere mannens åreknuter i testiklene, men vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomer i de sene stadiene av sykdommen, forhindre komplikasjoner og forbedre pasientens generelle velvære.

Etter konsultasjon med en lege kan tradisjonelle medisinmetoder brukes til å eliminere ubehag og smerte i lyskenområdet.

Kirurgisk inngrep

Helt å bli kvitt åreknuter er bare mulig ved hjelp av kirurgi. Til dags dato finnes det ingen medisiner eller prosedyrer som kan eliminere sykdommen helt. Imidlertid er kirurgisk behandling ikke alltid foreskrevet, det forekommer i følgende tilfeller:

 • konservativ terapi var ineffektiv;
 • konstante smerter er observert;
 • infertilitet utvikler seg;
 • i ungdommen slutter det berørte egget å vokse;
 • sykdommen har alvorlig innvirkning på pasientens psyko-statiske tilstand.

Tidligere ble operasjonen med varicocele foreskrevet, men i dag kan det unngås hvis det ikke er fare for pasientens helse.

Når det gjelder barn og ungdom, anbefaler noen leger sterkt kirurgisk inngrep selv i de første stadiene av sykdommen, mens andre foreslår at man først prøver å behandle konservative behandlingsmetoder.

Det finnes flere typer operasjoner som kan foreskrives for å behandle åreknuter i testikler hos menn.

Åpen drift

Dette er den eldste og enkleste måten å bli kvitt sykdommen. I iliac-regionen blir det et ganske langt snitt, gjennom hvilket spermatikkledningen er bandasjert. AP

Erevvyka kan forekomme i henhold til metodene til Ivanissevich, Kondakova, Palomo eller Bernardi. Den åpne kirurgi preges av en lang rehabiliteringsperiode og muligheten for komplikasjoner.

Laparoskopi (endoskopisk operasjon)

Gjennom små punkteringer, endoskopiske instrumenter og et kamera settes inn i det berørte området. Hele prosessen overvåkes av kirurgen på skjermen på enheten.

Ved laparoskopi er det små cikatriser som senere kan bli helt umerkelig. Dette er den sikreste metoden til dags dato.

Mikrokirurgisk operasjon. Som i tilfelle laparoskopi, innebærer den mikrokirurgiske metoden en liten punktering. Operasjonen utføres ved hjelp av et kirurgisk mikroskop.

Endovaskulær kirurgi

Med denne effekten blir ikke venen fjernet, og spermatisk ledning er ikke bandasje. Et skleroserende stoff injiseres i det berørte karet, som returnerer den naturlige bredden til venen, som om den "limer" den.

Operasjonsmetoden bestemmes av legen, basert på organismens individuelle egenskaper og forsømmelsen av situasjonen i hvert enkelt tilfelle. For å behandle varicocele bruker barn og ungdom vanligvis mer milde metoder.

Varicose testikler hos menn - slutten av livet eller et lett flyttbart problem?

Varicose testikler - en patologisk tilstand der det er åreknuter i en mans spermatiske ledning.

Behandlingen passer ganske enkelt, spesielt med rettidig tilgang til en spesialist. Men med prosessen kjører, mulig utvikling av irreversible komplikasjoner.

Denne sykdommen påvirker fra 10 til 20% av den mannlige befolkningen på planeten. Av disse er opptil 10% barn under 18 år, opptil 20% er unge menn (opptil 25-27 år).

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken til utviklingen av testikulær varicose er anatomiske forandringer i form av årer i spermatisk ledning og i hele renalveinsystemet.

Dette fører til en økning i trykk i renalveinsystemet, svekkelse av venøse ventiler i testikkelårene. Deretter utvikles bypasser, som danner tette plexuser av de forstørrede årene.

Andre årsaker som fører til økt trykk i dette vene systemet er:

 • økt intra-abdominal trykk (på grunn av langvarig og hyppig stress av pressen);
 • arbeid i vertikal stilling (stående);
 • regelmessig overføring av nyreven på venstre side av den overordnede mesenteriske arterien og aorta;
 • en svulst (godartet eller ondartet) i nyrene;
 • en svulst eller en stor blåmerke bak brystbenet;
 • en trombose eller en svulst i selve renalveinsystemet.

Stadier av utvikling av sykdommen

Det er 2 typer klassifisering av sykdommen: etter graden av utvikling av prosessen og av opprinnelsen.

Opprinnelsen til varicose testikler er:

 • primær (idiopatisk) - dette skjemaet er ikke på forhånd av andre sykdommer, dets årsak ligger i blodårene selv og deres struktur;
 • sekundær (symptomatisk) - er et symptom og konsekvens av en annen sykdom, er dens komplikasjon.

Graden av utvikling varicocele er delt inn i:

 • 1 grad - forstørrelsen og utvidelsen av venene bestemmes i utførelsen av dopplerografi, konvensjonell ultralyd eller i utførelsen av en spesiell prøve;
 • 2 grader - endringer i vene i testikkel kan detekteres i stående stilling uten ytterligere undersøkelsesmetoder;
 • 3 grader - Endringer er synlige for det blotte øye, ikke bare mens du står, men også lyver;
 • 4 grader - I tillegg til de synlige endringene i kroppens stilling, blir testiklen redusert i størrelse og blir mykere i konsistens enn i normen.

Symptomer på sykdommen, avhengig av scenen

I de to første stadiene gjør menn ikke noen klager. På dette stadiet oppdages sykdommen under forebyggende undersøkelser i militærregistrerings- og opplysningskontorer, i polyklinikker ved skolebarn eller ved periodisk undersøkelse av lege når de jobber hos bedrifter.

Den tredje fasen av testikulær varicose begynner å forstyrre pasienten, dette manifesteres av følgende symptomer:

 • et forstørret skrotum (en- eller tosidig);
 • traumatisk smerte i lysken, testikel eller skrotum (ikke konstant);
 • økt smertefølelse under trening eller gåing;
 • en økning i pungen i størrelse og en tilsynelatende økning i venene under en varm dusj eller et bad.

Ved siste stadium av sykdommen vedvarer de tidligere symptomene. Smerter endrer imidlertid deres varighet (fra periodisk til konstant). Og testikelen på siden av lesjonen minker i størrelse og mykner (dens atrofi oppstår).

I dette tilfellet kommer menn ofte til legen på grunn av infertilitet (manglende evne til å bli barn i mer enn 12 måneder med vanlig ubeskyttet samleie).

Leger som skal behandles med dette problemet: urolog, andrologist, kirurg.

Diagnostiske metoder

Først og fremst er scrotalundersøkelsen, hennes palpasjon i liggende og stående stillinger, brukt til å diagnostisere lidelsen. Et viktig diagnostisk kriterium er også Valsalva-studien.

Det består i palpasjon av venene i pungen først i stående stilling, så umiddelbart i utsatt stilling. Prøven anses som positiv hvis stående vener palperes i form av krympede forstørrede bånd, og de utsatte straks faller av.

Laboratoriefremgangsmåter for diagnose, slik at mistenkt varicocele omfatter semen analyse (analyse av sædceller) - i nærvær av åreknuter av testiklene i 3. og 4. trinn i spermiene vil ha mindre aktivitet og færre i antall, og analyse av kjønnshormoner i blodet (for å skille fra andre årsaker til infertilitet).

Som instrumentelle metoder som endelig bekrefter diagnosen, inkluderer:

 • Ultralyd av retroperitoneal plass og nyrer;
 • Dopplerografi av nyrefartøy;
 • datatomografi;
 • magnetisk resonansbilder.

Behandling av sykdommen

I nærvær av primær åreknuter, gir medisinering ikke det ønskede resultatet. Behandle derfor umiddelbart til operasjonen av de utvidede venene i spermatisk ledning.

Det finnes flere alternativer for denne operasjonen:

 1. Ligation og excision av vener berørt av prosessorenm. For dette velger legen tilgangene enten før du går inn i venen i inngangskanalen, eller etter at du har forlatt den fra kanalen eller i selve kanalen.
 2. Laparoskopisk doping av åreknuter - En spesiell ring blir satt på den berørte venen, som skjærer blodstrømmen gjennom dette fartøyet. Etter det dør venen av seg selv.

Med et sekundært brudd, må årsaken til sykdommen elimineres, hvorefter varicocelen gradvis vil avta.

Bruk av tradisjonell medisin

Folkebehandlingsmetoder kan være effektive først, noen ganger i andre stadier av sykdommen.

 1. Apple infusjon. For å gjøre dette må du ta tre mellomstore epler (Antonovka beste dresser), hell kun 1 liter kokende vann og lukk lokket. Infuse i 3 timer, bedre innpakket i varme ting. Deretter skal epler knuses til staten potetmos og tas med væske 50 g om morgenen og kvelden før måltider i 30-45 minutter 2 ganger om dagen.
 2. Blomst infusjon. Det er nødvendig å forberede en blanding (i like store mengder) fra blomstrene av kamille, medisinsk rue og kastanje, bringebærrot, huleblad og pilbark. 2 spiseskjeer av denne blandingen skal fylles med 500 ml kun kokende vann, insisterer på 24 timer. Etter at infusjonen er filtrert, må den tas 150 g 2 ganger daglig.

Hva er fulle av sykdommen?

Hvis legen ikke kontakter legen i tide eller hvis testiklene er utilstrekkelige, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner og konsekvenser:

 1. infertilitet. Dette er den vanligste komplikasjonen. Det oppstår når testiklene er ødelagt i de siste stadiene av varicocele.
 2. Atrofi av testikkel. Den reduseres i størrelse og slutter å utføre sine funksjoner.
 3. Dropsy av testis. Oppstår etter operasjon for fjerning av spiserør av spermatiske ledninger.
 4. re-utvikling åreknuter.
 5. Hematom av skrotum. Oppstår når en åreknus brister.

Forebygging av sykdom

Som en profylakse av testikulære varianter er det nødvendig å forandre livsstilen. Det inkluderer å bytte diett (anrikning med vitaminer og mineraler), gjennomføre treningsøkter og rutine for å forhindre stagnasjon, og begrense belastningen som øker intra-abdominal trykk.

Hvis legen allerede har diagnostisert, bør man unngå:

 • stor fysisk anstrengelse;
 • problemer med avføring;
 • bruk av alkohol og røyking av tobakksprodukter;
 • stillesittende livsstil.

For å unngå at sykdommen kommer tilbake, følg de foreskrevne øvelsene og massasje jevnlig etter operasjonen.

Som forebygging av sykdommen, engasjere seg i lett sport, regelmessig hvile, gå for et sunt kosthold, etc.

Den beste forebyggingen vil imidlertid være en systematisk undersøkelse av en spesialist. Jo før du begynner å behandle sykdommen, jo mer sannsynlig er du for å unngå komplikasjoner.

Åreknuter - en sykdom som skyldes de anatomiske og etiske egenskapene til en manns kropp. Som et forebyggende tiltak bør hver mann regelmessig besøke en lege uten å vente på at de første symptomene vises.

Ofte merker en mann som har varicose testikler ikke noen symptomer før sykdommen har gått i en forsømt tilstand.

Årsaker, konsekvenser, typer behandling for testikulære varianter hos menn

I dag er varicose vanlig hos menn, testiklene er berørt i utgangspunktet. Selv om denne sykdommen og ikke er livstruende, men ignorerer, er de første symptomene ikke anbefalt, fordi det ikke bare fører til impotens. Blåste vener på testiklene fører til atrofi av vev i kjønnsområdet hos en mann og et brudd på spermatogenese, noe som negativt påvirker reproduktiv funksjon i fremtiden. I fare er ungdom og ungdom under 25 år, hvorav hver sjette har en utvidelse av vener i pungen. På grunn av anatomiske egenskaper påvirkes venstre testikkel oftest av modifikasjon, som først og fremst bør være oppmerksom.

Åreknuter i testikler hos menn: sykdomsfunksjoner

Ekspansjonen av vener på testiklene oppstår på grunn av brudd på sirkulasjonsprosessen når spesielle ventiler feiler. En del av blodet går ikke videre. Det er en blokkering av venene i nærheten av spermatisk ledning, kapillærer på skrotens økning i størrelse, stagnasjon av blod forekommer i et bestemt område, noe som fører til skremmende konsekvenser.

Varicose forlengelse av testikler hos menn avhenger av graden av forsømmelse. Eksperter notater flere stadier:

 1. På dette stadiet er det ingen ubehagelige opplevelser. En begynnende sykdom kan påvises av en phlebologist med ultralyd undersøkelse av en blodåre på testikler hos menn.
 2. Det er umulig å bestemme spyttens åreknuter uavhengig. Kun en erfaren spesialist, som undersøker pasienten i en liggende stilling med palpasjon, er i stand til å gjenkjenne unormaliteter.
 3. Tenk på utvidede vener på testiklene med et uhindret syn i oppreist stilling. Varicosity i pungen på dette stadiet forårsaker smertefulle opplevelser som sprer seg til hele lyskeområdet.
 4. Legg merke til at endringen ikke lenger er mulig. Åreknuter i testikler hos menn i fjerde fase fører til en endring av organene. Testiklene minker i størrelse, vevstrukturen endres, deres atrofi setter seg inn.

På hvilken som helst scene kan det være åreknuter hos menn, men man bør ikke ignorere symptomene. For ikke å forverre problemet, er det nødvendig å søke lege omgående dersom de blå blodårene på testiklene har økt i størrelse. En rettidig undersøkelse vil bidra til å identifisere åreknuter i testikler hos menn og for å opprettholde mannens helse.

Åreknuter i testiklene: årsaker, risikofaktorer

Det er nødvendig å kjenne de unge mennene og foreldrene til ungdommene om faktorene som påvirker utvidelsen av vener hos menn i lysken. Spesialister identifiserer årsakene som forårsaker åreknuter hos menn, spesielt testiklene.

 1. Arvelig disposisjon til sykdommen forårsaker åreknuter i testiklene så tidlig som i ungdomsårene.
  Det er også medfødte åreknuter.
 2. Defekter av ventilen, tilgjengelig ved venene i pungen, som forhindrer full blodsirkulasjon. Uunngåelig, på grunn av dette, er det varicose testikler, fordi blodstrømmen er forstyrret.
 3. Anatomiske trekk ved blodkar forårsaket av kroppens individuelle egenskaper. Leder til varicose testikler svak elastisitet av veggene i blodårene, fordi med økende trykk, de ekspanderer, deformeres i størrelse.
 4. Åreknuter i testiklene forekommer ofte med nyresykdom hos menn. Det kan være en svulst, en trombose av nyrefartøy.
 5. Økningen i blodårene på testiklene skjer ved patologiske prosesser i bekkenet eller i retroperitonealrommet. De fører til overføring av vener, brudd på blodsirkulasjonen, og utvikler derfor varicose scrotums.

Ikke minst rolle i utviklingen av sykdommen som forårsaker utvidelse av vener i testiklene, og spiller en livsstil for menn, yrke. Risikofaktorene som påvirker økningen i venen i pungen og kan forverre situasjonen med maskulin helse er som følger:

 • stagnasjon i bekkenområdet forårsaket av stillesittende livsstil;
 • Åreknuter på pungen oppstår under trening med tungt fysisk arbeidskraft;
 • vanlig forstoppelse;
 • Overvekt hos menn forårsaker varicose egg;
 • uregelmessig seksuelt liv, fordi langvarig avholdenhet fører til utvikling av testulære vener hos menn;
 • intens fysisk aktivitet hos idrettsutøvere forårsaker åreknuter på skrotet;
 • overoppheting av testiklene, så ikke misbruke termisk undertøy, besøke badstuer, paret.

Åreknuter på testiklene kan forårsake irreversible forandringer i lyskeområdet. En sunn livsstil, unntatt nikotin og alkoholavhengighet, moderat fysisk aktivitet, regelmessig besøk til en spesialist, hjelper til med å unngå dem.

Hvordan gjenkjenne åreknuter hos menn på testikler

Du bør vite hvilke manifestasjoner av testikulære varianter har hos menn, for å forhindre irreversible forandringer i vevet. Phlebologists anbefaler å ta hensyn til de karakteristiske tegnene på sykdommen:

 • ubehagelige opplevelser når du går;
 • varicose utvidelse av testiklene fører til en reduksjon i hannens seksuelle aktivitet;
 • mesh røde blodårer på testikler;
 • smerte og brennende i lysken;
 • en forstørret vene på testiklen er tydelig synlig;
 • smerte, trekker smerter hovedsakelig på venstre side;
 • størrelsen på pungen er markert forstørret;
 • en tydelig uttrykt asymmetri med nedstigningen av pungen.

På grunn av de fysiologiske egenskapene til venstre og høyre testikler hos menn, er hyppigere varicosity på testiklen sidelengs enn rettidig eller bilateral. De første symptomene skal varsle mannen, og foreldrene bør ikke ignorere klager fra ungdommer for å trekke eller smerte i lyskeområdet. Umiddelbart er det verdt å gå til helsevesenet for å få hjelp, fordi varicose på egg hos menn er en skadelig sykdom som kan bli skjult hele livet uten å avsløre seg selv.

Tidlig diagnose med etterfølgende behandling av varicocele scrotum vil forhindre infertilitet

Jo før en sykdom oppdages, desto mer sannsynlig er det med riktig behandling for å holde menns helse i mange år og forhindre utvikling av infertilitet. En oppblåst vene på testiklen med ubehagelige opplevelser i lyskeområdet er en alvorlig grunn til å konsultere en lege.

I utgangspunktet er spesialisten tildelt ultralyddiagnose, noe som gjør det mulig å oppdage i tide neppe merkbare avvik fra normen. Karakteristiske manifestasjoner er påtrykt på bildet på Internett, der de blåste årene i testiklene til menn er tydelig synlige. Men den endelige diagnosen kan kun utføres av en lege, basert på undersøkelsens resultater.

Spesialisten, avhengig av syklusens forsømmelse, velger metode for diagnose:

 • visuell undersøkelse i en rolig stilling som ligger eller står, og deretter når det blir belastet, anslås det hvordan venen svulmet på testiklen;
 • palpasjon i liggende stilling, stående lar deg nøyaktig diagnostisere når det allerede er store vener på testiklene;
 • Ultralydundersøkelse av skrotområdet, når en forstørret vene på testiklen fremdeles ikke er tydelig synlig, vil denne metoden bidra til å skaffe seg informasjon om testiklens størrelse og volum, tilstanden til ventiler og vener;
 • Doppler utført av stående og liggende med og uten anstrengelse, evaluerer effekten av blodstrømmen gjennom blodårene, kastet blodspor i venen nær sædlederen;
 • termometri og nyre-egg-venografi;
 • rheografi og termografi tillater oss å grundig undersøke de mørke årene på testiklene;
 • phlebography, gjør det mulig å vurdere funksjonene til eggstokken i produksjonen av sæd;
 • Beregnet tomografi.

Basert på resultatene av undersøkelsen diagnostisert varicer på testiklene hos menn, hvilken behandling finner sted hver for seg, basert på det stadium av sykdommen, pasientens alder og tilstedeværelse av andre sykdommer. Husk at på grunn av spesifikk av sykdommen og tar hensyn til det faktum at i løpet av sin utvikling forstørrede vener i testiklene - en delikat sted, vil foreldrene ikke kunne diagnostisere ungdom varicocele. For ikke å savne tiden, bør livets norm være en vanlig undersøkelse (to ganger i året) fra en phlebologist.

Varicose Testikler hos menn: Behandling

I dag er den mest effektive metoden kirurgisk inngrep, noe som garanterer restaurering av normal blodstrøm, reduserer trykket i venene på egg hos menn. Essensen av det kirurgiske inngrep er å trekke venene rundt spermatisk ledning. I tredje og fjerde stadier av åreknuter krever behandling av testiklene radikalt inngrep, så leger anbefaler kirurgi. Det varer ikke lenge og er klassifisert som ukomplisert. Men å behandle testiklene varicosity ved hjelp av kirurgisk innflytelse, er det bare mulig etter 18 år. Før denne alderen er operasjonen kontraindisert, fordi det med en gunstig utfall som følge av hormonelle forandringer er en sjanse for at problemet vil forlate den unge mannen.

I første og andre trinn er konservativ behandling av testikulære varianter akseptabelt. Slike terapi antyder:

 • et kompleks av terapeutisk fysisk kultur, rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen;
 • vanlig massasje i venene på pungen, med sikte på å stimulere blodstrømmen i kjønnsområdet;
 • anvendelse av generell medisin i kombinasjon med eksterne midler foreskrevet av lege, tydelig følge anbefalingene;
 • gjør justeringer til kostholdet, fulgte med en diett;
 • om nødvendig bruk av komprimeringsstrikk.

Etter legenes resept kan du selvstendig vurdere effekten: om venene har krympet på testiklene. I de tilfeller hvor pasienten er i høy alder, er ikke planlegger å få barn, kan legen foretrekker konservative metoder for selv de 3. og 4. trinn, tar hensyn til individuelle egenskaper av menneskekroppen.

Varicosity i testikler hos menn: fare

Den delikate mannens sfære krever nøye oppmerksomhet, faktisk kan varianene på egg i dag diagnostiseres i første fase og i tide for å begynne behandling. Tydelighet om problemet i en ung alder på grunn av latterhet kan føre til triste konsekvenser. Brudd på blodsirkulasjonen på grunn av utvidelsen av fartøyer i lyske-området fører til problemer i gassutveksling, fordi oksygenet i den nødvendige mengde savner blodåre på egg, noe som fører til overoppheting av pungen. Økt temperatur fører til vevsatrofi, nedsatt spermatogenese og infertilitet.

Hvis du ikke starter behandling i tide, avansert stadium av sykdommen fører til irreversible konsekvenser, inkludert død av vev, som fører til koldbrann og blodforgiftning. Hvis rettidig behandling kirurgi kan bidra til å gjenopprette blodsirkulasjonen og erektil funksjon hos menn, mens du kjører form av åreknuter egg truer med å amputasjoner.

Å motsette råd fra phlebologists og se bort fra anbefalingene fra spesialister er ikke verdt det, fordi behandlingen påbegynt garanterer lang levetid, gjenopprettelse av reproduktiv funksjon og bevaring av mannlig kraft.

Les Mer Om Fartøyene