Ultralyd av karene i ekstremiteter

Ultralyd av karene i ekstremitetene er en av de mest moderne, trygge og informative måtene for å studere tilstanden til fartøyene i hender og føtter. Ultralydbølgen er i stand til å vise fartøyene i grafisk form, noe som gjør det mulig å diagnostisere ulike vaskulære sykdommer. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan denne prosedyren utføres, om det krever spesiell foreløpig forberedelse, hvilke indikasjoner er tildelt og hvilke sykdommer som kan diagnostiseres.

Hvordan utføres ultralyd av fartøyene i hender og føtter?

Analyse av egenskapene til lemblodstrømmen er mulig på grunn av ultralydbølgens evne til å reflekteres fra de ensartede blodpartiklene som er i bevegelse. Denne typen visualisering kalles dopplerometri, på en annen måte Doppler. Prosedyren for studien ser noe ut som dette.

Før du starter skanningen, legger legen en liten mengde av en spesiell gel på overflaten av huden som skal undersøkes, noe som fjerner luftgapet mellom sensoren og menneskekroppen. Hvis du ikke bruker en slik gel, vil signalet bli mye svakere, og bildet på skjermen er uklar og uforståelig.

 1. Først undersøker legen båtene i en liggende stilling, mens lemmen er i bøyd tilstand.
 2. Det neste trinnet: Hvis prosedyren utføres på beinet, blir pasienten bedt om å okkupere den vertikale posisjonen, hvis den er på armen, vil det være nok til å unbend det.
 3. For hver pasient velger legen manuelt en annen frekvens av ultralydbølgen, det kan variere avhengig av hvor dypt fartøyene befinner seg.
 4. Frekvensen av ultralyd er også avhengig av hvor dyp detaljene kreves, oftest frekvensen varierer fra 6 til 12 megahertz.
 5. Meget dype og grunne vener undersøkes ved hjelp av en spesiell lavfrekvent sensor.

Forbereder prosedyren

Denne typen skanning krever ikke pasientens spesielle forberedelse, han kan besøke ultralydavdelingen noen dag. Vanligvis er retningen foreskrevet av den behandlende legen, han gir diagnostikeren den nødvendige mengden informasjon for å gjennomføre en detaljert studie. Ofte er det også angitt en foreløpig diagnose og de områdene som det bør legges mer vekt på. Det eneste man bør gjøre før vaskulær ultralyd av nedre ekstremiteter, samt toppen - velge komfortable klær, som vil lett åpne ønsket område av huden på armen eller beinet. Når du undersøker overkroppene, anbefales det å fjerne alle ornamenter. I resepsjonen bør du ta en bleie og servietter, som du kan fjerne rester av gelen fra huden.

Når blir ultralydet av fartøyene i hender eller føtter utnevnt?

Beslutningen om behovet for en slik prosedyre er gjort av den behandlende legen, dette kan være en terapeut, traumatolog eller ortopedist. Indikasjoner for ultralyd av karene i underdelene, samt hendene vil være:

 • Diabetes mellitus i utgangspunktet eller i kronisk form.
 • Økt blodtrykk, spesielt hvis det er ledsaget av hodepine og forverring generelt helse.
 • Hvis det går vondt eller når overekstremitetene beveger seg, opplever pasienten ubehag.
 • I de tilfellene når pasienten klager over nattlige smerter i leddene i øvre ekstremiteter eller i bena. Dette gjelder spesielt for eldre, i tilfeller hvor smerten avtar med senking av ben eller hender fra sengen.
 • Med et sterkt overskudd av kroppsvekt, fedme.
 • Hvis pasienten røyker mye og over en lengre periode.
 • Hvis operasjoner ble utført på øvre eller nedre ekstremiteter.
 • I de tilfellene når en person har høyt innhold av kolesterol i blodet hans.

Ofte er indikasjonen for å utføre en slik prosedyre ikke doktors mistanke om en bestemt sykdom, men pasientens klager. Ultralyd av karene i underekstremitetene er foreskrevet når følgende alarmerende symptomer vises:

 • Ben svulmer, spesielt om ettermiddagen.
 • Det er sterke åreknuter, som ikke bare legen vil legge merke til.
 • Om natten, legger kramper eller vises.
 • I disse tilfellene, da under graviditet på bena dukket opp forstørrede årer, vondt beina og vondt.
 • Det er noen form for akutt smerte ledsaget av feber.
 • Huden på beina mine endret fargen farge.
 • På ekstremiteter er det trofiske sår.

Dekryptere resultatene av ultralyd undersøkelse av lemmer

Hvis du har blitt skannet i en konvensjonell ultralyd undersøkelse, vil du bli gitt en hands på mening om tilstanden til blodårene, noe som på egen hånd å forstå du ikke kan. I dette tilfellet må du søke om tolkning til legen din. Han vil ikke bare evaluere ultralydindikatorene, men også korrelere dem med undersøkelsesdataene og laboratorieundersøkelsene. Først etter dette vil du bli gitt den endelige diagnosen og bli gitt riktig behandling. I tilfeller hvor vaskulær ultralyd av de nedre lemmer eller armene vil bli utført direkte kirurg eller lege - phlebologist, vil dekode resultatet av søket utføres direkte etter inngrepet og undersøkes umiddelbart. Evaluering av blodkar er realisert ved følgende indikatorer:

 • Den største hastigheten på blodstrømmen, registrert i systole.
 • Minimal hastighet av blodstrømmen, som er registrert i diastolen.
 • Vaskulær motstand.
 • Pulseringsindeks.
 • Tykkelsen på fartøyets skall: indre og midtre.

Kontraindikasjoner til ultralyd av ekstremiteter

Det er mange versjoner av leger om farene ved ultralyd, men ingen av dem er bevist. Derfor kan vi trygt si at denne metoden er trygg, ultralyd av øvre ekstremiteter og føtter med egnede medisinske indikasjoner kan utføres også for barn og gravide kvinner. Men prosedyren bør forlates dersom pasienten har:

 • Forbrenninger av hender eller føtter.
 • I kroppen utvikles smittsomme sykdommer eller inflammatoriske prosesser.
 • Det er hudsykdommer i form av utslett eller irritasjoner.
 • På det foreslåtte stedet er det sår eller sår.
 • Alvorlige astmaangrep eller blødning.

Hvilke sykdommer kan oppdage ultralyd av ekstremiteter og deres kar?

Hvis umiddelbart hvis du har angst symptomer å bruke ultralyd av nedre ekstremiteter eller hender, så kurere sykdommen vil bli mye lettere. Ved hjelp av ultralydsskanning av beinene i bein og hender, er det mulig å identifisere slike sykdommer:

 • Vaskulær trombose er preget av et brudd på normal blodstrøm, med bein eller armer og smerte.
 • Endarteritt - syke små fartøy, kjennetegnet ved utseendet av goosebumps på ekstremitetens hud.
 • Åreknuter.
 • Aterosklerose av blodkar.

UZDG-fartøy på underdelene - hva er det, vitnesbyrd og resultater

UZDG av fartøy i underekstremiteter er en nøyaktig, ikke-invasiv prosedyre som gir et komplett bilde av tilstanden til venene og blodårene i bena. Dette vil bidra til å identifisere de farlige sykdommene i vaskulærsystemet, som ofte blir årsakene til trombose, og forhindre alvorlige konsekvenser.

Hva en studie - USDG

Ultralyddopplerografi av arteriene, vener er en undersøkelse av karene i nedre ekstremiteter innenfor rammen av ultralyd ved hjelp av den fysiske Doppler-effekten. Den er basert på refleksjon av ultralydbølger fra blodet, som beveger seg langs fartøyene. Kilden til ultralydsstråling er sensoren til enheten, som sender ut signaler. I blodet kolliderer de med røde blodlegemer, og de resulterende responsdataene omdannes til ønsket bilde på skjermen.

Doppler ultralyd i de lavere ekstremiteter - en meget informative studie, som gir all nødvendig informasjon om blodstrømshastighet, områder med dens akselerasjon og retardasjon, nærværet av andre unormale tilstander i vener og arterier. Fremgangsmåten er den mest populære metode for å diagnostisere tilstanden til ben fartøy som det bidrar til å analysere strukturen og funksjonen til de flatlige og dype vener.

De store fordelene ved dopplerografi av nedre ekstremiteter er:

 1. Sikkerhet, evnen til å utføre regelmessig.
 2. Moderat pris.
 3. Tilgjengelighet - steder hvor du kan lage ultralyd av karene i underlivet, ganske mye.
 4. Ikke-invasivitet, fravær av smerte.
 5. Pålitelighet, informativ data fra prosedyren.

Selv MR og CT-skanner, som er mye mer presist visualisert ulike vaskulære problemer, snarere enn på USA, kan ikke anslå hastigheten på blodstrømmen, slik at ingen Doppler ultralyd i sykdommer i arteriene og venene i underekstremitetene kan ikke gjøre. Ofte foreskrives Doppler ultrasonografi sammen med tosidig skanning eller fargekartlegging for en mer fullstendig visualisering av vaskulær tilstand.

Indikasjoner for undersøkelse av karene i nedre ekstremiteter

Åreknuter - den vanligste vaskulære sykdommen, som hos kvinner er ekstremt vanlig, hos menn - litt sjeldnere. Det er med denne patologien at det vanligvis anbefales å regelmessig gjennomgå ultralyd av karene på bena for å kontrollere stadier av utvikling av patologi og korrekthet av terapi.

For de som ennå ikke har diagnostisert åreknuter, men har følgende symptomer, er det også verdt å undersøke venene til nedre ekstremiteter:

 1. Hevelse av bena i bena, på føttene, spesielt etter arbeidsdagen.
 2. Unaturlig nyanse av bein - rødlig, blåaktig, blek.
 3. Sværhet, buzz av ben.
 4. Smerte, kramper.
 5. Visuelt merkbare vaskulære stjerner eller forstørrede årer, forsterket vaskulært mønster.
 6. Tetninger på underdelene av en mørk skygge.
 7. Ikke-helbredende sår.
 8. "Murashki", rask frysing av føttene.

UZDG arterier på underdelene bør nødvendigvis gjøres med aterosklerose, så vel som om denne patologien allerede finnes i andre kar av kroppen. Aterosklerose kan også mistenkes av slike tegn:

 1. Smerte ved belastning, opp til smertefullt syndrom ved ikke lang gangavstand.
 2. Kramper i benkalver.
 3. Blek hud, flekker og andre endringer i pigmentering.

Dopplerografi av karene i nedre ekstremiteter utføres nødvendigvis minst en gang hvert 6-12 måneder med diabetes mellitus. Også indikasjoner for undersøkelse er:

 • Alder over 45 år
 • Røyker med erfaring mer enn 15 år
 • Arvelig disposisjon til åreknuter
 • Endringer i venene under graviditet

Det er ingen kontraindikasjoner for prosedyren, slik at du kan gjøre det med periodiciteten som er angitt av legen uten frykt. Bare hvis det er åpne sår på huden eller bandasjer må utsette diagnosen - det kan vise feil resultat.

Undersøkelse av karene i underdelene - hvordan å forberede pasienten

Forberedelser for denne studien er vanligvis ikke foreskrevet, i motsetning til noen typer ultralyd. Men erfarne spesialister sier at mer nøyaktige blodstrømsparametere vil bli oppnådd hvis:

 1. Ikke drikk kaffe, energi på dagen for studien.
 2. Ikke drikk alkohol 24 timer før prosedyren.
 3. Ikke røyk minst 3 timer før UZDG.
 4. Ikke vær oppvarming, gni føttene på undersøkelsesdagen.

Hvis pasienten allerede tar noen vaskulære legemidler, bør de ikke kastes. Fysisk belastning umiddelbart før prosedyren er best å ikke øve. Du trenger ikke å sette på føttene på føttene dine. Kompresjonsklær bør fjernes umiddelbart før USDG.

Hvor kan jeg lage UZDG-beholdere

vaskulær Doppler ultralyd metoden er nå gjennomført i alle klinikker i de fleste offentlige og private tverrfaglige medisinske sentre, og selv i mellomstore sykehus. Hvis en person er på sykehuset, vil han, hvis nødvendig, bli utført av USD direkte i menigheten.

Prisen for diagnose av tilstanden til beinene i beina er fra 1000 til 3500 rubler, som avhenger av klinikkens status, profesjonalitet av spesialister og en rekke andre parametere.

Hvordan skiller UZDG på bena

Pasienten ligger på sofaen og slipper beina fra klærne. På huden på underekstremitetene får han en spesiell gel, som er en leder og eliminerer luften som forstyrrer visualisering. Etter beina flytter legen sensoren, som sender et bilde til skjermen - et bilde av forskjellige seksjoner av arteriene og venene.

For å undersøke de subkutane, popliteale årene, blir pasienten skiftet til magen, eller stiger på sofaen. Ved å detektere åreknuter på stedet kan kompresjons- og luftvektstester utføres. Pass på å undersøke begge beina for å sammenligne blodstrømmen.

UZDG tar 25-45 minutter avhengig av problemets kompleksitet.

Etter ca. 15 minutter er pasienten gitt en protokoll som gjenspeiler alle resultatene av studien av blodkar. Hvis det er noen tvil, kan ytterligere oppfølging av CT og MR-flebografi bli anbefalt.

Resultat av diagnostikk på nedre ekstremiteter

Denne prosedyren vil gi svaret, om blodstrømmen i de store og små karene i bena er normalt. Så er normen den viktigste blodstrømmen uten forstyrrelser. Aberrasjon blir sikkerhet strømmen (omtalt nedenfor soner hvor sirkulasjonen er redusert), og turbulent blodstrøm (i den viste ufullstendig vasokonstriksjon).

 1. Blodstrømningshastighet.
 2. Graden av forstyrrelse av permeabiliteten til vener og arterier.
 3. Segmenter av fartøystensose.
 4. Tilstanden til venene ventiler.
 5. Type valvulær patologi.
 6. Tilstand av perforerende vener.
 7. Tilstedeværelse og lokalisering av trombi.
 8. Grad av mobilitet av trombus.
 9. Aneurysmer (i arteriene).
 10. Deformasjoner av vener og arterier.
 11. Aterosklerotiske plakk av arterier.
 12. Tilstanden til veggene til fartøyene (hypotensjon, hypertonus).

Undersøkelsen undersøker detaljene i slike brudd i venene, som små og store saphenous, femorale, dype venene i leggen, lår, hofte, inferior vena cava. UZDG-fartøy kan til og med bidra til å etablere årsaken til åreknuter eller annen vaskulær patologi. Basert på mottatte data, kan du sette riktig diagnose og foreskrive pasientens behandling.

Sykdommer der ultralyddopplerografi av beina er foreskrevet

 1. Åreforkalkning.
 2. Trombose av overfladiske og dype årer.
 3. Tromboflebitt.
 4. Obliterating endarteritt.
 5. Åreknuter.

Å søke om diagnose av helsen til føttene på føttene, bør du umiddelbart oppleve ubehagelige symptomer. Det er best å gjennomgå UZDG, og deretter gå til en konsultasjon med en spesialist med resultatene av studien, for å påbegynne behandling uten forsinkelse.

UZDG av vener av nedre ekstremiteter

Hver jente ønsker å ha vakre ben som ikke er lemlestet av fremspringende vener. Ofte er slike problemer skremmende, ikke bare fra et estetisk synspunkt. Vi har en helse, og blodkar er hovedveien til blodstrømmen, uten som vi ikke kan leve. UZDG av venene i underekstremiteter vil bidra til å avgjøre hva som er problemene og hvor det er problemer med blodstrømmen.

Hva er UZDG

Ultralyddopplerografi av fartøy (UZDG) er en metode for å studere blodsystemet ved hjelp av ultralyd ved bruk av Doppler-effekten. Prosedyren gir deg mulighet til å finne ut hvor raskt blodet strømmer gjennom fartøyene, og likevel - hva er deres struktur. Refleksjon av ultralyd fra en bevegelig strøm, behandlet av en datamaskin, viser et detaljert "kart" som det er lett å identifisere problemområder hvor blodstrømmen er vanskelig. På samme måte ser vi hvordan systemet med blodkar i hjernen fungerer.

UZDG er laget av dype vener i underekstremiteter, mellomstore, store fartøy i hode (øyne), nakke, hjerte, nedre og øvre ekstremiteter. Undersøkelse er foreskrevet selv under graviditet for å bestemme hvordan placenta og livmorarterier jobber. UZDG er langt fra å være et eksempel på en ny generasjon ultralydsteknikker, snarere omvendt. Dopplerografi bidrar imidlertid til å spore blodstrømmen i blodårene og arteriene. Dette er en utmerket mulighet til å behandle nevrologiske sykdommer på riktig måte. UZDG arterier i nedre ekstremiteter bidrar til å oppdage en forandring i blodstrømmen:

 • med innsnevring;
 • blokkering av arterier;
 • okklusjon.

Indikasjoner for formålet med studien

Hovedgrunnene til å gjennomgå eksamen:

 • smertefulle opplevelser i bena, kalvemuskler, tetthet, hevelse;
 • trofiske forandringer på tibias hud
 • åreknuter på bena;
 • diabetes, hjerteproblemer (hjerteinfarkt, angina pectoris);
 • høyt kolesterol;
 • migrene, svimmelhet, lyder;
 • svimmelhet, taleforstyrrelser;
 • smerte forårsaket av å gå eller annet stress;
 • I noen tilfeller anbefales USU av nedre ekstremiteter av spesialister som en studie for å forhindre mulige helseproblemer.

Hvordan å forberede

For å gjøre ultralydsdopplerografi trenger pasienten ikke å følge spesielle regler. Du trenger ikke å sulte eller forberede deg på noen annen måte. Selv om du tar medisiner som påvirker kar og blodårer, er det ikke nødvendig å avbryte dem. Prosedyren må gjøres uten kompresjonslinne. Den vaskulære kirurgen må gjennomføre en liten undersøkelse for å bestemme på forhånd de områder av oppmerksomhet som kreves av sonologen.

Hvordan utføres ultralyddopplerografi av karene i underekstremitetene?

Når du går inn i rommet som er ment for prosedyren, fjerner pasienten det ytre klær under midjen, og etterlater bare undertøy. Etter at legen smeder huden med en kul gjennomsiktig gel, som vil bidra til å komme i kontakt med sensoren til kroppen. I studien ligger pasienten ned. Personen ligger ned på sofaen, sprer bena over bredden av skuldrene. Noen ganger, om nødvendig, spør legen pasienten å gå opp for å diagnostisere tilstanden til blodkar under stress.

Ved skanning kjører legen sensoren langs hudområdet, bilder vises på skjermen og erstatter hverandre som viser patologier eller anatomiske endringer i blodkar eller arterier og funksjonelle endringer i blodstrømmen. Undersøkelsen deklareres av phlebologist, han registrerer det generelle bildet i USDG-protokollen, anbefaler ytterligere diagnostisk undersøkelse og forskriver medisinsk behandling, medisiner.

Forklaring av resultatene

Ultralyddopplerografi gjør det mulig for leger å forstå plasseringen av vener og arterier, for å bestemme deres patency, tilstedeværelsen av innsnevring og dens størrelse. Tilstanden til den venøse sengen, identifisert ved hjelp av USDG, har ikke numeriske uttrykk. Sonologist uttaler en konklusjon om tilstanden til venene, deres ventiler, tilstedeværelsen av anomalier som forstyrrer blodstrømmen.

Blodstrømmen selv evalueres ved hjelp av følgende indekser:

 • Ankel-brakialindeks. Det kalles LPI, viser forholdet mellom arterielt trykk i ankelen og trykket i skulderen. Indeksen skal ikke være mindre enn 0,9, den blir større etter noen handling relatert til lasten. En mindre verdi vil indikere problemer med patentering av arteriene i bena. Den kritiske verdien er 0,3.
 • Trykkindeksen mellom fingeren og skulderen bør ikke være mindre enn 0,8-0,9.
 • Hastigheten av blodstrømmen i femorale arterien er ca. 100 cm pr. Sekund, i området av shin-50. Indikasjonen av resistens i lårbenet skal være minst 1 m / s. En lignende normal pulsering for tibialarterien er minst 1,8 m / s. Reduksjon av alle disse verdiene vil vise en innsnevring av arteriene.
 • Den viktigste typen blodstrøm er normal for femoral, brachial og andre store arterier. Konklusjonen av en spesialist om endret flyt betyr en innsnevring i blodbanen. Den turbulente strømmen er den som også oppstår ved stenose. Sikkerhetsblodstrøm er fraværet av blodstrøm under et bestemt sted.

Kontra

Som sådan er det ingen kontraindikasjon for studien. Generell ubehag eller dårlig helse kan være uønskede faktorer, samt eventuelle spesielle forhold som hindrer pasienten til å ligge stille for en stund. Doppler ultralyd i underekstremiteter er ikke i stand til å forårsake skade på pasienten, gir informasjon om mulige patologier.

UZDG, i motsetning til røntgenstrålen, påvirker ikke strålingen, forårsaker ikke pasientens smertefulle opplevelser og har ingen bivirkninger. For å ta hensyn til alle mulige faktorer og for å oppnå maksimal nøyaktighet av studien, bør konsultasjon av en nevrolog føres av et besøk av en spesialistsonolog. For UZDG er det nødvendig å nærme seg sykdomsforsvar. De bør undersøkes på forhånd.

Hvor å lage og hvor mye det koster UZDG fartøy i underekstremiteter

Gjennomsnittlig pris for UZDG vener på underbenet er fra 1000 til 2500 rubler. Ofte er en slik sjekk gitt av den behandlende legen. Men hvis det er behov eller ønske om å gjennomgå ultralydårer, kan du kontakte:

 • Privat klinikk (når du lærer om priser, angi om kostnadene for tjenesten inkluderer dekoding av resultatene);
 • den vanlige polyklinikken i Moskva, hvor de gjør UZDG og det er betalt tjenester;
 • en polyklinisk på stedet for propiska (retningen er gitt av en lege-terapeut, en forsikring er nødvendig), vil tjenesten være gratis;
 • privat laboratorium.

Finn ut hvor mye det koster og hvor du kan lage uzi-fartøy i hodet og nakken.

Hva er forskjellen mellom UZDG og ultralyd av vener i nedre ekstremiteter

Vanlig ultralyd, som ultralyd av vener i underekstremiteter, er basert på bruk av ultralyd for å få informasjon om tilstanden til kroppen. Dopplerografi blir imidlertid en primærstudie, da det viser problemer med blodstrømmen i karene. Metoden for undersøkelse viser ikke pålitelig hastigheten på blodstrømmen og blodkarets tilstand.

"Doppler" er viktig for diagnose, og ultralyd er ofte foreskrevet for preoperative venøscanninger. Undersøkelsen vil vise en rekke varicose vessel transformasjoner. Dupleks skanning av vener (B-modus pluss Doppler effekt, med visualisering av vener, arterier og vev) brukes også mindre ofte. Ultralyd av underekstremiteter (UZDS) viser årsakene til ødem, anfall, uvanlig tretthet. Studien vil vise:

 • innsnevring;
 • tilstand av ventiler;
 • nøyaktig plassering av trombi;
 • vaskulære ledd etter kirurgi.

Video om prosedyren

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

UZDG vener i nedre ekstremiteter - hva er det, forberedelse, gjennomføring og dekoding. Ultralyd Doppler

For å diagnostisere patologien til venene og arteriene i nedre ekstremiteter, blir ultralyddopplerografi ofte foreskrevet. Mer sjelden, metoden brukes til å bekrefte eller eliminere sykdommer i blodkarene i hendene. Noen pasienter er redd for navnet på prosedyren, uten å vite at ultralydet i venene på underekstremiteter er en studie som ikke forårsaker det minste ubehag i prosessen. Det ligner den vanlige ultralyden.

Hva er det

UZDG av vener i underekstremiteter er en avansert metode som gjør det mulig å evaluere ikke bare den generelle tilstanden til beinene i beina, men også ulike parametere for blodstrømmen. Ved hjelp av denne metoden er det mulig å oppdage eventuelle brudd på det tidligste stadiet.

Forskningsprinsippet er å reflektere ultralydbølgen fra røde blodlegemer, noe som resulterer i et bilde på skjermen av utstyret som gir fullstendig informasjon om undersøkt sone.

Den brede anvendelsen av ultralyddopplerografi av vener og arterier i underdelene skyldes dets tilgjengelighet og fraværet av smertefulle opplevelser under prosessen. I tillegg vurderes metoden å være så trygg og informativ som mulig. Basert på resultatene av diagnosen kan legen gjøre det mest passende behandlingsregime.

muligheter

Eksperter er overbevist om at ultralyd av vener i nedre ekstremiteter er en metode for diagnose som gir det mest komplette og pålitelige bildet av tilstanden til det vaskulære systemet.

Etter studien elimineres ingen bivirkninger, og det oppstår ingen skadelig stråling i prosessen, slik at metoden kan brukes til pasienter i alle aldre som har forskjellige helseindikatorer, samt kvinner i leveperioden.

Ved hjelp av ultralyd av blodårene og arteriene i legemene, kan legene identifisere følgende avvik:

 • åreknuter
 • trombose;
 • funksjonsfeil i drift av ventiler;
 • brudd på patenen til både dyp og overflatefartøy.

Som regel utføres andre ultralydmetoder for diagnostikk samtidig med USDG, for eksempel tosidig skanning, fargedoppering, etc.

I løpet av en omfattende undersøkelse blir det mulig å vurdere tilstanden til fartøyene i underekstremiteterne mer fullstendig:

 • deres form og størrelse;
 • plassering;
 • Tilstedeværelse av venøs tilbakeløp;
 • permeabilitet;
 • tilstand av veggene;
 • forgrenet;
 • Tilstedeværelse av trombi, deres størrelse;
 • blodstrømningsparametere.

I tilfelle av brudd går pasienten til phlebologisten. Etter deklarering av resultatene av diagnosen, velger han den mest hensiktsmessige behandlingstaktikken.

vitnesbyrd

Ved primær mottak skriver legen ut til pasienten om en retning på analyser, på hvilken grunn beslutningen om nødvendigheten av å utføre UZDG av vener i bunnekstremiteter er gjort.

Hovedindikasjonene for studien er:

 • omfattende ødem;
 • hyppige kramper i bena;
 • smerte og følelse av tyngde i gastrocnemius;
 • komprimering og rødhet av huden på beina;
 • Deformasjon av subkutane kar (inkludert under graviditet);
 • mistanke om tilstedeværelsen av aterosklerotiske plaketter;
 • føttene hele tiden kalde;
 • trophic ulcers;
 • en hyppig følelse av nummenhet i underdelene;
 • kløe i beinområdet i fravær av sykdommer i dermatologisk natur;
 • diabetes mellitus.

Ultralyddopplerografi er også indikert for personer som har høyt nivå av "dårlig" kolesterol i blodet, og de som er i fare for å utvikle vaskulære patologier på grunn av en arvelig faktor. Obligatorisk USDG utføres før kirurgisk inngrep i det venøse nettverket.

I risikogruppen for forekomst av vaskulære patologier er også personer som har fylt 40 år. De må gjennomgå årlig ultralydsdopplerografi for tidlig påvisning av plager.

Kontra

Til tross for det faktum at ultralyd av vener i nedre ekstremiteter er en metode for diagnose der pasienten ikke har noen skade, har han begrensninger. De er forårsaket av muligheten for å oppnå upålitelige resultater.

Studien anbefales ikke hvis pasienten har alvorlige hudskader på bena. I tillegg er en midlertidig kontraindikasjon den generelle alvorlige tilstanden til pasienten, der han ikke kan lyve eller ta noen annen stilling som er nødvendig for å utføre diagnosen (akutt sykdom, psykiske lidelser, etc.).

Trenger vi trening?

UZDG av venene i underekstremitetene krever ikke noen foreløpige tiltak. Før studien må du observere de vanlige reglene for kroppshygiene, og legen kommer i behagelige klær og tar en bleie.

Hvordan foregår det?

Diagnosen utføres i henhold til følgende algoritme:

 1. Pasienten fjerner sko og klær som dekker underdelene. Hvis det finnes ornamenter i dette området, må de også kastes i løpet av prosedyren. De kan påvirke sensorens drift, på grunn av hvilke resultatene vil bli forvrengt.
 2. Deretter ligger pasienten på sofaen og tar følgende stilling: Bena er plassert på skulderbredden samtidig som føttene skal vende utover. For å studere fartøyene under kneet, må han rulle på magen eller stå opp.
 3. På begge pasientens ben bruker legen en gel laget for ultralyd. Sammensetningen sikrer maksimal kontakt med utstyr og hud. Ved å flytte sensoren på enheten, undersøker spesialisten det nødvendige området. Under undersøkelsen kan legen trykke fingeren på fartøyene. Dette er nødvendig for å få det mest komplette bildet av tilstanden deres. En åndedrettsprøve utføres også. Hans essens er dette: legen spør om å ta et dypt pust og holde luften litt spenning. Ved å installere sensoren på et bestemt tidspunkt, observere spesialisten de stadig skiftende bildene på skjermen på utstyret. I prosessen vil pasienten høre uvanlige lyder fra ultralydapparatets dynamikk - de indikerer at det for tiden er en fiksering av blodstrømsparametere. Dataene lastes automatisk ned til den elektroniske databasen. Hvis det oppstår brudd i løpet av studien, tar legen sine bilder på termisk papir.
 4. Etter avsluttet undersøkelse tørker pasienten gelen med et serviett og kjoler.

Etter dette må legen utarbeide en mening, som bør gjenspeile følgende informasjon:

 • en generell analyse av tilstanden til hvert fartøy som befinner seg i regionen av underdelene;
 • vurdering av interaksjonen av respirasjon og sirkulasjon;
 • Er venøsamleren lett komprimert av UZDG-sensoren?
 • tykkelsen av veggene til fartøyene, enten det er aterosklerotiske plakk
 • Valve ytelse evaluering;
 • Tilstedeværelse av trombi i karene;
 • bestemmelse av venøs perforator lokalisering.

Hvis det ble funnet blodpropp under diagnosen, er det også beskrevet i følgende avsnitt:

 • dimensjoner av trombus;
 • hvor mye det dekker skipet
 • blodproppen er festet til veggen eller alternerer i lumen med blodet;
 • trombus tetthet;
 • Enten det beveger seg under påvirkning av utstyrssensoren.

Prosedyrens varighet sammen med fullføring av protokollen er som regel 20-30 minutter.

Deretter går pasienten for å se en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Dekryptering er kun utført av spesialister, en uavhengig tolkning av resultatene kan føre til falske konklusjoner. I resepsjonen gjør legen det mest passende behandlingsprogrammet. Når han analyserer løpet av eksisterende sykdommer, sammenligner han resultatene med tidligere. Praksis viser at behandling av åreknuter på bena og andre patologier skjer raskere hvis pasientens tilstand vurderes ved hjelp av UZDG.

Hvor skal du hen?

Hittil har en rekke klinikker utført medisinsk aktivitet i landet, hvor det ikke er vanskelig å lage UZDG-vener i underekstremiteter. Det er nok å registrere på forhånd og rapportere til institusjonen på fastsatt tidspunkt.

kostnaden for

Prosedyren anses å være tilgjengelig for alle. Gjennomsnittlig pris på UZDG-vener i underekstremiteter i Russland er 2000 rubler. Likevel, avhengig av klinikken, nivået på kompleksitet og mål for studien, kan det være høyere.

Som konklusjon

For tiden er vaskulære patologier ikke uvanlige. For å diagnostisere dem i det tidligste stadiet, brukes metoden for ultralyddopplerografi. Med sin hjelp har legen muligheten til å vurdere tilstanden til hvert fartøy som befinner seg i underdelene. Prosedyren er smertefri, tar ikke mye tid og krever ikke spesiell forberedelse.

Ultralyd av karene i underbenene - når de er utnevnt, forberedelsen og stadiene av prosedyren, tolkningen av resultatene

Helsen til en persons føtter er i stor grad avhengig av forebygging av patologisk utvikling, rettidig diagnose og riktig behandling. Undersøkelse av de nedre ekstremiteter - en enkel, oversiktlig og opplysende måte for å vurdere tilstanden til brudd, metoden med differensiell diagnose, overvåking av effektiviteten av den foreskrevne behandling.

Hva er ultralyd av karene i nedre ekstremiteter

Betegnelsen ultralyd forstå diagnose metode som bidrar til å påvise tidlig stadium av mulige problemer, en hensiktsmessig behandling av patologier i arterier og vener. Slike sykdommer er ofte funnet blant samtidige, men med den rette oppdagelsen av sykdommen, kan du stoppe utviklingen av brudd, unngå ubehagelige og alvorlige konsekvenser.

Tidligere ga ultralyd av vener i nedre ekstremiteter kun informasjon om arten av blodstrømmen på skjermen på Doppler-kurven. Moderne teknologi bidrar til å bestemme tilstanden av arteriene og venene (tilstanden til veggene i lumen diameter) for å gjøre det spektralanalyse av blodstrøm gjennom blodkarene under tosidig skanning for å vurdere blodstrømmen for å overvåke triplex med 3D-modus.

vitnesbyrd

Det anbefales å konsultere en phlebologist for smerte, kramper og dannelsen av vaskulære stjerner. Det er nødvendig å registrere ultralyd i underdelene, som ikke bare bestemmer arten av patologien, men gir også grunnlag for et klinisk behandlingsperspektiv. I nærvær av følgende symptomer anbefaler phlebologists å registrere seg for ultralyd av fartøyene i nedre ekstremiteter:

 • tyngde i bena;
 • vaskulære stjerner;
 • smerte under bevegelse;
 • synlighet av subkutane årer;
 • merkbar blek hud av beina;
 • kramper, følelsesløp i beina;
 • kløe, kulderystelser, prikking
 • rask frysing av føttene;
 • cyanotiske fingre;
 • betennelse, fortykkelse av huden;
 • hevelse;
 • mørkere hud, sår på beina.

Negativ på betingelse av fartøyene påvirker inntaket av orale prevensjonsmidler, bruk av fettstoffer. For forebygging av patologier anbefales det å bruke kompresjonstrømper, gjennomgå behandling med cardioaspirin, venotoniserende midler. I risikosonen er folk som er syke eller har en historie:

 • overvekt, hypodynami;
 • diabetes mellitus;
 • periodisk lameness;
 • å spise fettstoffer, røyking;
 • hormonelle lidelser;
 • høyt kolesterol;
 • tromboflebitt, trombose;
 • hjerneslag, hjerteinfarkt;
 • kronisk arteriell eller venøs insuffisiens
 • Tilstedeværelse av tromboembolisme i lungearterien.

Fremstilling av

For å utføre ultralyd på underekstremitetene, er det ingen spesifikk forberedelse. Ultralydet av beinene i beina utføres i hvileposisjonen, pasienten er plassert på sofaen i forskjellige stillinger. Før du tar selve studien, vil legen be deg om å slappe av og overholde hans krav. Om nødvendig kan forholdene med naturlig belastning opprettes.

Hvordan studien utføres

Ved første fase skal pasienten fjerne klær under midjen, unntatt undertøy. Da vil legen spørre deg om å ligge på sofaen, og beina skal spre seg over skulderbredden, slik at apparatet er fullt tilgjengelig for innsiden av låret. Ultralydspesialisten bruker en kul gel på overflaten av benet som skal undersøkes, fører sensoren på huden. Enheten leser fartøyets tilstand og viser et bilde på datamaskinen foran legen, da justerer frekvensen av lydstrålingen, analyserer dataene.

Ved differensialdiagnose kan en spesialist bli bedt om å klatre på pasientens ben og utføre en undersøkelse mens han står. Med ultralyd av arteriene i underdelene må du også måle trykket med mansjett. Ultralydundersøkelse av dype vener utføres med "belastning" for å øke det intratorakiske trykket og forsinke pusten. Noen ganger er det nødvendig med en trykkprøve på stedet der prøvebeholderen befinner seg.

Dopplerografi av karene i nedre ekstremiteter

Denne undersøkelsesmetoden viser blodstrømmen. Indikatoren forbedrer nøyaktigheten av å diagnostisere patologi som forstyrrer blodsirkulasjonen og dens alvorlighetsgrad. Ultralyddopplerografi av fartøy er ofte angitt i dokumentasjonen forkortet - UZDG. Henvisning til prosedyren er gitt til pasienter med mistenkte vaskulære sykdommer. UZDG-kar i bena er foreskrevet for følgende symptomer:

 • kramper i kalvemuskler;
 • hevelse av bena;
 • hyppig rødhet, blanchering, blødning av føttene;
 • tyngde i bena;
 • nummenhet, kryper
 • kramper i kalvemuskler;
 • smerte etter å ha gått mindre enn 1000 m;
 • kalde føtter i varmt vær, en tendens til å fryse;
 • Vascular nett, tannhjul, bulging fartøy;
 • utseende uten grunn eller med den minste blåse på blåmerker.

UZDG av fartøy i underekstremiteter krever ikke spesifikk forberedelse. Hovedbetingelsen - bena skal være ren. Hvis det er en tykk hodebunn, må du barbere den for å gjøre det lettere for en ultralydspesialist. Prosedyren utføres i henhold til følgende algoritme:

 1. Pasienten tar av seg klærne under livet, bare i undertøyet.
 2. Studien utføres i den bakre eller stående stilling.
 3. Legen bruker en gel på huden og begynner å kjøre en ultralydstransduser.
 4. Bildet av fartøyene overføres til dataskjermen. Legen registrerer og analyserer dataene.

Når du bærer en ultralyd i utsatt stilling, må du først ligge på magen, løfte bena på tærne. Legen kan sette platen under føttene for enkelhets skyld. Denne stillingen er godt egnet for at legen skal kunne undersøke popliteal, subkutane, subalfale, fibulære vener og arterier på baksiden av bena. Så vender pasienten seg på ryggen, bøyer seg litt i kneet. Så en ultralydspesialist kan undersøke fartøyene på forsiden av bena.

Tosidig skanning

Slike ultralydsskanning innebærer bruk av "B-modus" i studien. Andre moduser - "M" og "A" - gir bare et ettdimensjonalt bilde. "B-modus" viser 2-dimensjonal informasjon i form av et tomografisk bilde (lagdelt). For å bestemme i realtid den morfologiske strukturen blir hjulpet av en kontinuerlig impuls. Leger som spesialiserer seg på vaskulære patologier foreskriver en studie i nærvær av visse symptomer:

 • hevelse av forskjellige størrelser;
 • langvarig smerte i hvilestaten, som øker med å gå eller løpe, noe som fører til tvunget pauser og midlertidig lunkenhet;
 • tap av hår;
 • langvarig eller skarp fornemmelse av kulde i lemmen;
 • Blåing av lemmen (cyanose), blekhet;
 • økt brølhet av negler;
 • lange helbredende sår;
 • trofiske hudendringer (sprekker, sår);
 • ingen pulsering av arterier (i popliteal fossa, femoral triangel);
 • parestesi med følsomhetsforstyrrelse (følelse av tannkjøtt).

For dobbeltsidig skanning er det ikke nødvendig med spesiell trening, pasienten må bare sørge for renhet av bena. For å oppnå et pålitelig resultat anbefales det at du konsulterer en spesialist og tar laboratorietester på forhånd. En prosedyre utføres for en bestemt algoritme:

 1. En person tar av seg klærne, ligger ned på sofaen for å frigjøre stedet hvor ultralyd vil bli gjennomført.
 2. Sensoren er plassert på huden i projeksjon av fartøyets posisjon.
 3. Et todimensjonalt bilde på skjermen vil hjelpe hvis det finnes noen funksjoner i den anatomiske strukturen.
 4. For undersøkelse av arterier, kan en spesialist be pasienten å utføre flere funksjonstester eller stå opp.

Triplex skanning av vener i nedre ekstremiteter

Denne varianten av studien er en forbedret versjon av dupleks ultralyd. Ved hjelp av deterministiske frekvenser trer systemet inn i vev, gir et visualisert bilde av fartøyet. Doppler effekt er grunnlaget for denne metoden, det bidrar til å justere frekvensen av ultralyd. Dette tillater spesialisten å gi en beskrivelse av blodstrømmen av arterier og årer i lemmer.

Triplex undersøkelse er den beste undersøkelsen av blodkar. Kun denne teknikken bidrar til å forebygge, diagnostisere følgende typer sykdommer:

 • tromboflebitt;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • åreknuter
 • kronisk venøs insuffisiens
 • ødeleggelse og anomali av utviklingen av vaskulære steder;
 • angiopati;
 • vaskulitt;
 • posttromboflebitisk patologi.

Som regel er det ikke nødvendig med spesiell forberedelse for skanningsbeholdere. Før prosedyren bør ikke ta medisiner som påvirker tone i vener og arterier, misbruk av røyking, drikker med koffein og alkohol. Behandling er trygt og smertefritt, det er ingen aldersbegrensning eller anvendelse. Prosedyren er som følger:

 1. Pasienten tar av seg klærne. Studien kan være i stående eller liggende stilling.
 2. På den menneskelige huden bruker legen en steril gel som gir kontinuerlig kontakt mellom sensoren på enheten og pasientens ben.
 3. Spesialisten utfører triplex ultralyd diagnose av blodet.
 4. Legen sender en sensor til forskjellige deler av fartøyene, enheten reparerer resultatet.
 5. Resterne av gelen fjernes ved hjelp av fuktige eller vanlige servietter.
 6. Varigheten av prosedyren overskrider ikke, som regel, 1 time.

Hva viser ultralyd?

Studien hjelper leger til å bestemme plasseringen av arteriene, blodårene, vurdere deres patency, om det er et sted som smelter og hva er dimensjonene til lumene på fartøyene. Legen-sonologen gir ut konklusjonen om USA, han beskriver en tilstand av ventiler, vener, om det er anomalier som påvirker blodstrømmen. For å evaluere blodbanen brukes følgende indikatorer:

 1. LPI er en ankel-brachialindeks. Denne figuren reflekterer forholdet mellom trykk i skulderen og arterielt trykk i ankelen. Verdien skal være minst 0,9, den øker med enhver handling med lasten. Hvis indikatoren er lavere, er det et problem med patenen av arteriene i ekstremitetene. Kritisk er verdien av 0,3.
 2. Trykkindeksen mellom skulderen og fingeren skal ligge i området 0,8-0,9.
 3. I femorale arterien er blodstrømningshastigheten ca. 100 cm / sek, i området rundt skinnet ca. 50 cm / sek. Indeksen over motstanden til lårarterien er minst 1 m / sek. Den normale pulsasjonsindeksen for tibialarterien er minst 1,8 m / sek. Hvis indikatorene er lavere, indikerer dette en innsnevring av arterien.
 4. For større arterier anses den viktigste typen blodstrøm som normal. Når en spesialist notater endrer seg i strømmen, så er det en innsnevring i veien for blod. Turbulent flyt indikerer stenose, sikkerhetsstrøm indikerer fraværet av blodstrøm under et bestemt sted.

Under ultralydet på underekstremitetene vil spesialisten få et bilde av problemområdet, han vil kunne bestemme årsakene som forårsaket innsnevringen av fartøyet. Blant de vanlige problemene er følgende alternativer:

 • tromboembolisme, trombus;
 • aterosklerotisk plakett;
 • spasmodisk prosess;
 • en svulstrykk på fartøyet fra utsiden.

Mulige avvik

Ultralyd brukes til å bestemme tilstanden til fartøyene i ekstremitetene, for å identifisere årsaken til utviklingen av patologier. Etter prosedyren kan spesialisten bestemme følgende mulige avvik:

 • aplasi, vaskulær hypoplasi;
 • arteriell insuffisiens
 • trombose;
 • diabetisk angiopati;
 • aterosklerose;
 • thromboangiitis;
 • ekstravasal komprimering;
 • traumatiske skader;
 • aneurisme;
 • spesifikk arteritt
 • post-trombotisk sykdom;
 • åreknuter
 • venøs insuffisiens.

UZDG av fartøy i nedre ekstremiteter: de viktigste formål og metoder for gjennomføring

UZDG av fartøy i nedre ekstremiteter er utnevnt for å avsløre patologier av en blodstrøm i bein av ben: arterier og årer. Hovedoppgaven til metoden er å bestemme hastigheten og retningen av blodstrømmen.

UZDG har slike fordeler i forhold til andre metoder som informativitet, sikkerhet, muligheten for å gjenta flere ganger, tilgjengelighet og relativt lave kostnader. Indikasjoner for UZDG er bestemt etter å ha mottatt en phlebologist lege.

Essensen av ultralyddopplerografi

UZDG vener og arterier i nedre ekstremiteter er basert på Dopplers fysiske effekt: det er derfor det andre navnet på undersøkelsesmetoden er ultralyddopplerografi av fartøyene.

Enheten korrigerer endringen i signalfrekvensen, prosesserer den digitalt, og doktoren tar en konklusjon om korrespondansen av blodstrømshastigheten ved et bestemt sted i dette fartøyet til normale parametere eller tilstedeværelsen av eventuelle avvik. UZDG er objektiv, svært detaljert, ufarlig, smertefri metode undersøkelse av tilstanden til blodkar.

Hva teknikken viser

UZDG undersøker abdominal og dårligere vena cava, femoral, små og store subkutane, dype vener i underben og vener popliteal. De samme dype årene følger de samme navngitte arteriene.

UZDG hjelper:

 • identifisere asymptomatiske første vaskulære lesjoner;
 • å oppdage vaskulære patologier: aterosklerotiske plakk eller andre patologier;
 • kvantifisere blodstrømmen (f.eks. hastighet);
 • å avsløre segmenter av innsnevring av arterier (stenoser) og størrelser;
 • bestemme varicose sykdom: dens årsak, nivået av alvorlighetsgrad, om det er en ventilfeil;
 • å avsløre en trombose i karene, for å måle størrelsen og strukturen, flotasjonen;
 • å studere tilstanden til veggene i karene (elastisitet, hypertonicitet, hypotensjon);
 • diagnostisere aneurysmer.

Når du bestemmer trombi i dype årer, kan du finne ut følgende egenskaper:

 • Prosent av innsnevring av venøs lumen;
 • vegg eller mobil trombose, som oppdages ved å trykke på sensoren;
 • mild eller tett trombus;
 • homogen eller heterogen.

Dopplerografi brukes til å diagnostisere vanlige patologier - åreknuter, aterosklerose av beinene i bena, tromboflebitt, dyp venetrombose og andre vaskulære sykdommer.

Dopplerografi på nedre lemmer vil bidra til å bestemme type behandling på dette stadiet av sykdommen, og hvis det er tegn på kirurgisk behandling, utfør preoperativ markering av venene.

Fordeler med UZDG:

 • smertefri og ikke-invasiv;
 • billig kostnad for prosedyren og tilgjengelighet;
 • det er ingen ioniserende stråling;
 • utføres i online tidsmodus, slik at du umiddelbart kan lage en biopsi av identifiserte formasjoner;
 • detaljering av bilder er mye høyere enn på vanlige røntgenbilder.

I motsetning til UZDG, slike svært informative metoder som MR og beregnetomografi kan ikke estimere mengden blodstrøm.

Til hvem er utnevnt

Det er nødvendig å gjennomføre en undersøkelse med klager på smerter i bena når du går, "nummenhet", "kalde" lemmer. Jo tidligere patologien er diagnostisert og behandlingen vil bli foreskrevet, desto bedre er prognosen for fullstendig gjenoppretting.

UZDG av beinene på beina er foreskrevet, hvis:

 • i andre arterier i kroppen er det allerede aterosklerose;
 • i kalvemuskulaturen er det smerter;
 • smerter vises under trening og gåing for korte avstander fra 500 meter til 1 kilometer;
 • Bena blir blå og blir kaldere eller blir rød og hovne;
 • synlig på overflaten av nesene til fartøyene og åreknuter vises;
 • det er klager av tyngde i bena, hevelse, følelsesløp i bena, kramper;
 • dukket opp brune eller mørke lilla tetninger på beina;
 • det var stjerner
 • en av beina øker i størrelse i forhold til den andre;
 • trofiske hudendringer forekommer;
 • Det var et traume til arteriene.

Også, UZDG er tildelt til pasienter med diabetes mellitus og andre kroniske sykdommer.

I forbindelse med fravær av kontraindikasjoner til denne prosedyren, kan det utføres gjentatte ganger for å bestemme behandlingsdynamikken.

Indikasjon for studien

De vanligste indikasjonene for USDG er klager om:

 • bleke føtter og kalde lemmer;
 • frysninger;
 • beina blir raskt trøtt og hum;
 • blåmerker vises raskt;
 • lenge helbrede ikke slitasje;
 • Følelse av brenning, sprengning, fylde i bena;
 • synlig hevelse i venene.

Gjennom forskning du kan finne ut:

 • Hvorvidt dype eller overfladiske vener er farbare og hvilken grad av forstyrrelse;
 • hvor godt ventiler i venøse fartøy er, graden av ventrikulær insuffisiens;
 • Hva er tilstanden til perforeringsårene? forbinder mellom dyp og overfladisk vaskulatur;
 • og trombusets tilstedeværelse og nivå.

I undersøkelsesprosessen kan det avsløres:

 • Obliterating aterosklerose av kar er en sykdom hos store kar, karakteristisk for alderspatienter.
 • Obliterating endarteritt - en sykdom av små kar, karakterisert ved innsnevring og betennelse i segmentene av arteriene.
 • Varicose sykdom - Stagnasjon av venøs blod og tilstedeværelsen av segmenter av dilaterte kar.
 • Dyp venetrombose - en sykdom forårsaket av blodpropper som forstyrrer en normal utstrømning av blod.

Forberedelse og prosedyreprosedyre

Ta med deg, om noen, retning fra legen og, hvis tilgjengelig, resultatene av andre studier. På dagen for studien trenger du ikke drikke drikkestoffer: alkohol, kaffe, energi, te, du bør ikke røyke 2 timer før testen, du trenger ikke ta medisin.

Det er nødvendig å fjerne klærne fra området under undersøkelse og ligge på ryggen på sofaen ved siden av UZDG-apparatet. Legen vil bruke en kontaktgel til huden, noe som forbedrer overføringen av ultralydbølger. Legen sensor produserer målinger på kontrollpunkter, som tilsvarer projeksjonen av fartøyene som er under studiet.

En liten subkutan og popliteal vene undersøkelse utføres ved å spørre pasienten Stå opp eller rulle over på magen.

Skjermen tar bilder av de undersøkte områdene. Det er mulig at etter å ha undersøkt de utsatte, vil legen utføre en stående studie. I noen tilfeller er målingen gjort på høyre og venstre ben å sammenligne hastigheten på blodstrømmen for å få mer grundig informasjon.

Studien er like informativ for store og små fartøyer, og for arteriell og venøs sirkulasjon.

Studien tar opptil en time, det er helt smertefritt og gir ingen ubehag. Etter avslutningen av prosedyren står pasienten opp og sletter gelen fra seg selv. Etter 15 minutter Resultatene av studien vil bli utstedt og utstedt til hendene.

Prinsipper for dekoding av resultater og normale indikatorer

Vurdering av venøs vei har ikke numeriske verdier. Sonologist analyserer permeabiliteten av vener, tilstanden av venøse ventiler, segmentets topografi, hvor patologien og graden av forstyrrelse av blodstrømmen avsløres.

Arteriell blodstrøm har flere parametere:

 1. Ankel-brachial LIP-indeksen er forholdet mellom arterielt trykk i ankelen og arterielt trykk målt på skulderen. LPI bør normalt være fra 0,9 og høyere. Etter lasting øker parameteren. Jo lavere indeksen, desto lavere er patenteringen av arteriene. Hvis den første graden av stenose er 0,9-0,7, er den kritiske graden allerede 0,3.
 2. Toppblodstrømningshastigheten i lårbenet er normal ved 100 cm / s, i tibia ved normen er 50 cm / s.
 3. Indeksen for resistens i lårbenet er mer enn 1 m / s.
 4. Den pulserende indeksen i tibialarterien overstiger 1,8 m / s. Jo mindre de 2 siste indikatorene er, jo smalere diameteren av fartøyet.
 5. Den turbulente typen blodstrøm betyr at det er en ufullstendig innsnevring av fartøyet.
 6. Ryggradstypen er normen.
 7. Stammen endret type betyr at over stedet - stenose.
 8. Sikkerhetsblodstrøm er registrert under stedet med fullstendig fravær av blodstrøm.

Dermed kan doktoren, basert på studien, se hvordan venene og arteriene, graden av vaskulær patency og lengden av de smale segmentene er lokalisert.

Resultatet av denne studien er en medisinsk Konklusjonen om ensartet strøm av blod, Arten av endringene, som oppstår på grunn av innsnevring, og noen ganger til og med blokkering av lumen, som kan oppstå på grunn av en aterosklerotisk plakk eller trombus.

De kompenserende mulighetene for blodstrøm, patologi av blodkarets struktur, analyseres:

 • eksistens av tortuositet, aneurisme
 • grad av spasmer;
 • muligheten for komprimering av arterien av et nærliggende arrvev eller, for eksempel, spasmodiske muskler.

Denne videoforelesningen fortalte mer om nødvendig utstyr og dekoding av indikatorer (det er beregnet for spesialister):

Gjennomsnittlige priser i Russland og utlandet

Dopplerografi av beinene i beina kan deles inn i UZDG bare av arterier eller arterier og årer. I det første tilfellet vil kostnaden for undersøkelsen bli lavere og sminke et gjennomsnitt på 3.500 rubler. I andre tilfelle starter kostnaden for undersøkelsen fra 5 500 rubler.

Vellykket diagnose av sykdommer i benkjerne er bare mulig ved bruk av nyskapende utstyr og forsiktig forskning fra erfarne spesialister. Etter undersøkelsen av phlebologist spørsmålet om behovet for ytterligere diagnose blir behandlet: phlebography, duplex skanning, CT-phlebography, phlebscintiography etc.

Les Mer Om Fartøyene