Metoder for behandling varicocele 1 grad

Problemet med infertilitet er en hyppig grunn til å søke profesjonell hjelp. Varicocele 1 grad er en hyppig kilde til det ovennevnte problemet og er preget av fraværet av ubehagelige opplevelser i løpet av sykdommen. Tidlig diagnose lar deg gjenkjenne sykdommen og utføre den nødvendige behandlingen for å gjenopprette den barnefaglige funksjonen hos hannen.

Hva er Varicocele 1 grad

Økningen av blodkar i spermatiske ledd er grunnlaget for den patologiske prosessen. Sykdommen er utbredt blant menn, oftest er den registrert i ungdomsårene.

Den første grad av sykdom er sykdomsutbruddet, i alt er det tre stadier av utviklingen av avviket.

Statistikk over sykdommen

Den gjennomsnittlige statistikkrapporten som varicocele er registrert i 15% av tilfellene. Det antas at indikatorene ikke refererer til absolutt - flertallet av den mannlige befolkningen søker ikke nødvendig medisinsk hjelp. Det antas at dataene er undervurdert to ganger fra det virkelige bildet.

årsaker til

De primære kildene til forekomsten av uregelmessig tilstand er:

 • arvelig disposisjon - feilformet eller svekket blodår fører til nedsatt funksjonalitet i sirkulasjonssystemet;
 • økt press på venøskarene i bekkenregionen - ovarievenen overføres av et antall lokaliserte vev, noe som fører til dannelsen av en negativ prosess;
 • ulike neoplasmer i problemområdet.

Symptomer og manifestasjoner av sykdommen på dette stadiet

Sykdommen på dette utviklingsnivå har praktisk talt ingen bestemte symptomatiske manifestasjoner og detekteres i tilfeldig rekkefølge - under profylaktisk undersøkelse. I tilfeller av utestenging registreres en liten økning i skrotet. Eksperter anbefaler at de hele tiden gjennomgår undersøkelser - for rettidig identifisering av de første stadiene av sykdommen.

Hvordan skille en scene fra 2

På det andre nivået av progresjon av patologisk avvik, manifesteres problemet ved muligheten for å sondere de forandrede blodkarene. Bestemmelsen er mulig i vertikal stilling ved utførelse av en spesiell test - en skarp utånding fremkaller spenningen i venene.

Diagnose av sykdommen

Diagnose av anomali innebærer visuell inspeksjon, palpasjon av berørte områder. For å bekrefte den foreløpige diagnosen, brukes en teknikk med ultralyd med Doppler-teknologi og spermogramutførelse. Avvik i laboratorieresultatene gjør at den endelige diagnosen kan gjøres.

Behandling varicocele 1 grad

Fra nederlaget kan det ikke løses uten kirurgisk inngrep. Den første graden av sykdommen involverer ofte konservativ terapi - for å forbedre tilstanden til vaskulære vegger. Hvis pasienten nekter behandling, må pasienten besøke urologen en gang i året for å bestemme utviklingen av den patologiske prosessen.

Om det er mulig å behandle dette stadiet med medisiner og prosedyrer

Legen kan anbefale pasienten seg med spesialiserte undertøy eller bandasjer, suspensjoner. Terapi utføres samtidig som den normative sirkulasjonsprosessen holdes inne i orgelet. Viktige legemidler er nødvendig for å undertrykke manifestasjoner av venøs insuffisiens:

 • antioksidanter;
 • betyr for å forbedre kvaliteten på blodkarakteristika;
 • narkotika utviklet for å forbedre tonen i veggene i blodårene.

I tillegg til orale farmakologiske midler, kan salver, geler og kremer til ekstern bruk administreres til pasienten. Antiinflammatoriske legemidler kan redusere smerte, forhindre betennelse. Manipulering utføres opptil to ganger om dagen - i morgen og kveldstid.

Enten operasjon på varikotsele 1 grader er nødvendig

Behovet for kirurgisk inngrep er bestemt av to hovedfaktorer:

 • på indikatorer for ubehag og smertesyndrom;
 • på forespørsel fra pasienten i fremtiden å ha barn.

I fravær av smerte og uvillighet til å vokse i operativ manipulering er ikke nødvendig. De utvidede blodkarene påvirker ikke resten av mannlige liv.

Kirurgiske inngrep utføres i henhold til de vanligste metodene:

Behandling av Ivanissevich - er representert ved excision, bandaging av et blodkar berørt av åreknuter. Teknikken innebærer seksjoner med en total lengde på 3 til 5 centimeter.

Skleroserende metode - påvirker bare fartøyene som ligger i spermatorkabelen. Kateteret settes inn gjennom punktering av lårbenen i lyskenområdet. Etter å ha nådd den nødvendige beliggenheten, er det berørte området fylt med en spesialisert substans som stopper fri passering av blodstrømmen.

Endoskopisk teknikk - Minimal invasiv retning, som gjør det mulig å utføre operasjonen med minimal skade på hudens integritet. I underlivet utføres tre punkteringer, gjennom hvilke manipulasjoner utføres med den syke delen av blodkaret.

Tradisjonell medisin

Hjem oppskrifter er ikke i stand til å kurere sykdommen helt. Hvor det er nødvendig med kirurgisk inngrep, vil folkemetoder ikke ha den ønskede effekten. På de primære stadier av dannelsen av den patologiske prosessen brukes midler:

 • apotek tinktur av hest kastanje - brukes opptil to ganger om dagen, 30 dråper. Etter bruk skal medisinen være full med mye drikkevann;
 • avkok av epler - tre frukter blir kokt i en halv time i to liter væske, ferdigproduktet er i minst tre timer, brukt 250 ml om morgenen og om kvelden.

Uten godkjennelse av behandlende lege, er alle folkemyndigheter strengt forbudt.

Mulige komplikasjoner og konsekvenser

Tidlig appell for profesjonell hjelp, klar oppfyllelse av kravene til phlebologist tillater å forhindre videre fremgang av sykdommen og dannelsen av komplikasjoner. De fleste av de negative reaksjonene av kroppen forekommer i form:

 • dropsy testikler;
 • atrofiske endringer;
 • hevelse i skrotvevene;
 • sterke smertefulle opplevelser;
 • sekundær tilbakefall etter operasjon;
 • akselerert utvikling av sykdommen og overgangen til den andre fasen.

Hvilken type livsstil å følge den 1 graden gikk ikke inn i 2

For å forhindre videre progresjon av den patologiske prosessen, kan legen anbefale:

 • periodisk undersøkelse av legen, med definisjonen av kroppens generelle tilstand
 • daglig sport trening;
 • regelmessighet av seksuelt liv;
 • overgang til anbefalt diett
 • normalisering av arbeidet i mage-tarm-avdelingen - med forebygging av forstoppelse.

Varicocele av første grad tilhører de mest sikre former for sykdommen. Det er vanskelig å identifisere uten en spesialist - asymptomiciteten i den pågående prosessen gjør det mulig å vri pasientens årvåkenhet.

Sykdommen er ikke grunnlaget for å nekte å tjene i hæren. Problemet kan fange høyre eller venstre testikkel og til slutt utvikle seg til en stor prosess. For å unngå sykdommens fremgang bør man lytte til legene og deres råd.

Funksjoner av diagnose og behandling varicocele 2 grader

Palpasjon i de to stadiene av utviklingen varicocele hjelper ikke alltid, dilaterte vener kan ikke probes.

I de fleste tilfeller, for å bestemme patologien på dette stadiet, utføres Valsalva-studien. For å gjøre dette, spør legen pasienten om å stå opp, oppblåse magen og strekke musklene, i denne posisjonen kan palpasjon være produktiv.

For å bekrefte antagelsen om testikulære varianter, kan legen foreskrive en pasient en ultralyd eller en dopplerografi. Denne metoden er basert på ultralyd, men dens egenskaper tillater oss å bestemme retningen for blodstrømmen i venen. Siden varicocele er i ferd med å reversere retningen av sirkulasjon, kan dopplerografi kalles en av de mest informative analysene.

For å oppdage komplikasjoner av sykdommen, kan et spermogram (spermkvalitetsanalyse) foreskrives. Med åreknuter kan det oppstå problemer med spermatogenese, noe som fører til at det er mulighet for infertilitet. Spermogrammet viser hvor mange spermatozoer som finnes i 1 ml, hvor mye de er mobile og aktive.

Behandling av varicocele i andre grad

Den eneste metoden som helt kan avlaste pasienten til varicocele er kirurgi. Det er imidlertid ikke foreskrevet for alle, det kan unngås i første eller andre fasen av sykdommen. I dette tilfellet er kirurgisk inngrep erstattet av konservativ behandling, noe som gjør det mulig å eliminere symptomer og forhindre videre utvikling av patologi.

Sammen med dette, hvis pasienten ønsker å utføre operasjonen, nekter det ikke doktoren i fravær av kontraindikasjoner. Noen eksperter er sikker på at kirurgisk behandling er nødvendig, siden det er mer sannsynlig å unngå komplikasjoner enn å ta medisiner og gymnastikk.

Drift med en varicocele i andre grad kan utføres ved hjelp av følgende metoder:

 1. Ivanissevichs metode. Den patologisk utvidede venen og dens prosesser ligeres gjennom et 3-5 cm snitt i ileum, hvor den venstre spermatiske ledningen befinner seg.
 2. Metode Palomo. Operasjonen ligner den av Ivanissevich, men snittet er laget over inngangsregionen.
 3. Laparoskopi (endoskopisk metode). Operasjonen utføres gjennom tre små punkteringer i bukhulen: den første er satt inn et kamera med en pære og i de andre to endoskopiske instrumentene. Prosessen overvåkes av kirurgen gjennom skjermen. Den mest foretrukne metoden for varicocele.
 4. Mikrokirurgisk operasjon. Under operasjonen blir den patologisk dilaterte venen bandert eller helt fjernet, prosessen styres av kirurgiske mikroskoper.
 5. Sclerotherapy. Den minst invasive prosedyren innebærer punktering av en tynn nål for å sette inn et limemiddel (sklerosant) i den dilaterte venen.

Metoden ved hvilken operasjonen skal utføres, er valgt av legen, basert på pasientens kropps egenskaper og hans personlige preferanser. Metoder Ivanissevich og Palomo brukes mindre og mindre, fordi progressive prosedyrer er mer effektive og tillater mer sannsynlighet for å unngå komplikasjoner og tilbakefall.

For de som ikke ønsker å behandle varicocele gjennom kirurgi, må legen tilby alternative behandlingsformer, hvis basis bør være medisiner.

De mest foreskrevne legemidlene som forbedrer blodsirkulasjonen, for eksempel Pentoxifylline, Orbiflex, Agapurin eller Trental. I den andre fasen av sykdommen vil bruken av phleboprotektorer, særlig Detralex, Escuzan, Ginkobob preparater, være nyttig. Også antikoagulanter som inneholder vitaminer vil være nyttige. Midler må tas i kurs, med fokus på utnevnelse av urolog.

For å eliminere symptomer i samråd med en lege, kan du bruke følgende folkemidlene:

 1. Infusjon av epler. Det er nødvendig å vaske tre store modne epler, kutte dem i stykker og kok med kokende vann i emaljeoppvask, slik at de fylles i flere timer. Etter dette må produktet filtreres og tas 1/4 kopp om morgenen og om kvelden.
 2. Urteinfusjon. Det er nødvendig å blande i like store mengder, kamilleblomstrer, pilbark, blomstrer eller frukt av hestkastanje, bringebærrot og karasjevann. Flere spiseskjeer av blandingen skal helles i 0,5 liter kokende vann og forlates for en dag. Filtrert infusjon bør tas 3/4 kopp to ganger om dagen.
 3. Bath. I vannet før du tar et bad må du legge til et avkok, tilberedt av en blanding av pilbark, eik og kastanje, kamilleblomster, snor og håndkle.

I tillegg til medisiner og folkeoppskrifter kan gymnastikk og massasje brukes til å behandle varicocele. En god effekt har en kontrastdusj. Det er også ønskelig å justere dietten, eliminere alkohol og overdreven salt fra å drikke. Det er ikke ute av sted at det blir regelmessige svømmelektioner. Hvis ønskelig, kan du velge riktig kompresjonslinne, som vil skape det optimale trykket på inguinalområdet, for ikke å klemme blodårene.

Diagnose og behandling varicocele 2 grader

Varicocele er en sykdom som rammer 15-17% av menn i ulike aldre. Det er oftest funnet i ufullkomne ungdommer, personer i etterlattealder og voksne menn som stadig blir utsatt for tung fysisk anstrengelse.

Patologien består av åreknuter av spermatiske ledninger og epididymier (liknende åreknuter). Denne form for BPV utgjør ikke en trussel mot pasientens liv, men er den primære årsaken til mannlig infertilitet og en rekke sykdommer forbundet med maskulin helse.

Den venstre sidede form er den vanligste. Det er flere stadier i flere klassifikasjoner. I denne artikkelen snakker vi om varicocele av 2. grad, som allerede har en uttalt diagnostisk karakter, er palpert og krever behandling ved kirurgisk inngrep.

Kliniske egenskaper

Den andre fasen av sykdommen er en mellomprosess (gjennomsnittlig) form for progresjon, som er godt diagnostisert fysisk, gir viss ubehag for pasienten, negativt påvirker seksuelle funksjoner hos det mannlige reproduktive systemet og krever umiddelbar behandling.

Varicocele på dette stadiet er typisk for unge gutter fra 13 til 22 år (se manifestasjoner av varicocele hos ungdom og behandling). Gutter under 9 år er praktisk talt ikke syke.

For den andre fasen er veksten av venøs pleksus i skrotalene karakteristisk, som er ledsaget av følgende symptomer:

 1. Eksplisitt uttrykt smerte i pungen, forverret av fysisk anstrengelse eller under kjønn eller ved slutten av dagen å falle i ro.
 2. Følelse av kløe eller brenning i området av en syk testikkel;
 3. Pasientårene er tette, smertefulle, godt palperte, kan bestemmes visuelt;
 4. I horisontal tilstand faller betennelsen i venene noe.

Årsaker til sykdommen

Vi legger vekt på. Urologer hører ofte spørsmål om hvorvidt 2 grader av varicocele er farlig? Svaret er entydig - det er ikke noe liv for pasienten, men dette stadiet kan føre til tap av fruktbarhet.

I hjertet av sykdommen er et anatomisk trekk ved plasseringen av venene i pungen, som under visse omstendigheter er provosert av arvelige eller andre faktorer og fører til åreknuter (se Varikotsele: årsaker til patologi). Kjernen i patologien er å øke blodtrykket på de vaskulære veggene på grunn av feil bruk av venøse ventiler, deres fravær. Som et resultat oppstår blodstasis og en strøm i motsatt retning (refluks).

Blant sekundære faktorer som forårsaker patologi, kan det være å klemme av årer av andre kar eller organer som følge av andre sykdommer, noe som fører til problemer med blodsirkulasjon og økt blodtrykk.

Merk at 40% av mennene som gjennomgår varicocele blir ufruktbare, og 80% av pasientene som har mistet fruktbarheten, har en historie om denne sykdommen.

klassifisering

Behandling av patologi utføres med suksess kirurgisk. En sykdom refererer til en vanlig mannlig sykdom. Diagnose av trinn 2 og 3 er en uunnværlig indikasjon for kirurgisk behandling.

I dag kan du finne flere forskjellige klassifiseringer. Tabellen viser de mest klare og ofte forekommende trinnene, ikke inkludert subklinisk, som i enkelte kilder refererer til første fase.

Den subkliniske scenen vises ikke eksternt, har ingen symptomer, og pasienten kan ikke mistenke en patologi. Det kan bare diagnostiseres med Doppler ultralyd eller ultralyd.

For mer nøyaktig diagnose utføres ultralydundersøkelse av skrotalene og dopplerografi (vist på bildet). De oppnådde dataene tillater å etablere nivået av patologi så nøyaktig som mulig og å velge riktig behandling.

Viktig! Siden varicocele oftest blir funnet blant ungdommer som har slektninger blant de neste slektene som har lidd denne sykdommen, bør foreldrene nøye overvåke guttenes helse, og de eldre gutta bør informeres i detalj om denne sykdommen.

Subklinisk og første fase er ikke en indikasjon på kirurgi, selv om moderne metoder tillater raskt, nøyaktig og praktisk smertefri behandling av varicocele. Ungdom, kan ikke passere analysen av sæd og eldre for hvem fruktbarhet ikke er aktuell, blir stadig observert.

Bare legen skal diagnostisere og gi råd om optimal behandling. Som regel er medisiner foreskrevet, forebyggende tiltak spesifisert og hyppige undersøkelser planlagt gjennom året. Hvis sykdomsforløpet endres, er terapien justert.

behandling

Vurder hva du skal gjøre i de 2 stadiene varicocele. Etter å ha utført alle analyser, får pasienten en passende (nøyaktig) diagnose.

Den andre og følgende tredje grad forutsetter operativ behandling av de berørte årene, med sikte på å eliminere dem og omdirigere blodstrømmen til friske fartøyer. Imidlertid er det også konservative behandlingsmetoder, men de er ekstremt ineffektive, har en ekstern natur når de forbereder en pasient for operasjon eller i tilfelle pasienten er kontraindisert.

Vær oppmerksom på. Terapi varicocele 2-trinn ved hjelp av tradisjonell medisin er kun tillatt i forbindelse med kirurgiske metoder og kan ikke være et alternativ til kirurgi.

Ikke-kirurgiske teknikker

Denne typen behandling vil ikke føre til en fullstendig kur av sykdommen, fordi den andre fasen er allerede ganske alvorlig og truer utviklingen av infertilitet. Imidlertid forbedrer bruken av massasje, dietter og andre metoder pasientens tilstand.

Hovedpunktene i slik terapi er oppsummert nedenfor:

 1. Skrotalmassasje. Det er gjort forsiktig, bør ikke forårsake smerte og før det er nødvendig å gjennomføre det er nødvendig å konsultere ekspert. Feil teknikk vil bare forverre sykdomsforløpet. Den kurative effekten er å øke blodstrømmen. Massasje utføres i utsatt stilling med et litt hevet bekken.
 2. Terapeutisk gymnastikk. Det er mange metoder, alle er nyttige for varicocele. Det er tilrådelig å utføre om morgenen etter å ha våknet og hele dagen. Obligatoriske øvelser løfter og senker på tærne, bøyer seg fremover. Flere detaljer om teknikken for å utøve treningsbehandling finnes i videoen i denne artikkelen. Lett gymnastikk stimulerer ikke bare blodsirkulasjonen, men også toner opp kroppen, styrker muskelsystemet, øker immuniteten.
 3. Medisinadministrasjon: vitaminer, venoprotektorer og antioksidanter. Resept og veiledning i resepsjonen skal skrives ut av legen. Ikke medisinske.

drift

Som allerede nevnt operasjonen - dette er den eneste mulige måten å bli kvitt varikotsele 2 stadier, noe som gir et positivt resultat. Komplikasjoner er mulige og avhenger av teknikken for kirurgisk behandling.

Husk. Ikke forsink behandlingen varicocele i andre fasen fordi det truer tap av fertil fertilitet. Med moderne medisin kan du raskt eliminere sykdommen med minimal risiko uten behov for generell anestesi og et langt opphold på sykehuset!

I tillegg til diagnosen (klasse 2), indikerer følgende faktorer behovet for kirurgi:

 • indikasjoner spermogrammy;
 • hypogonadisme (manglende utvikling av mannlige hormoner) og som en konsekvens en reduksjon i potens;
 • smertsyndrom;
 • seed testis hypotrofi;
 • ekstern endring i morbiditeten til pungen.

Både før og etter, foreskrives medisinering med venotonisk terapi. (for eksempel Diovenor eller Detralex). I tillegg er antioksidanter, vitaminer og preparater for å opprettholde spermatogenese vist. Opptak er gjennomført kurs, foreskrive behandlingen bør bare en lege.

Behandlingen av den andre gradsvaricocele kan utføres ved hjelp av flere operasjonsmetoder. Deres hovedoppgave er å stoppe blodstrømmen gjennom åreknuter og lede det til testikelen langs friske kar.

Ved tilbakefall, gjentas behandlingen, muligens ved hjelp av en annen type operasjon. For å gjøre dette, er det viktig å vite hva som nettopp forårsaket komplikasjonene.

I de fleste tilfeller er behandlingen vellykket, spermatogenese gjenopprettes ved bestemte tidsintervaller. Prisen på moderne minimalt invasive operasjoner er litt høyere enn de klassiske, men prognosen og den lavere risikoen for komplikasjoner eller tilbakefall er gunstigere.

Nedenfor er korte egenskaper ved operasjoner med varicocele i fase 2:

 1. Åpen kavitetsoperasjon i henhold til Ivanissevich-metoden. Gjennom et snitt av huden og bukhinnen, går kirurgen til den berørte venen og binder den. Denne typen behandling brukes for tiden mindre og mindre - gjentakelser og komplikasjoner er mulige, siden det er stor sannsynlighet for å påvirke nerver og andre nærliggende fibre. Lang rehabiliteringstid på grunn av tilstedeværelse av masker. Full gjenoppretting er ikke tidligere enn seks måneder. Metoden er utbredt der det ikke er noe moderne utstyr.
 2. Mikrosurgical varicocelectomy i henhold til Marmara. Metoden er mindre traumatisk enn den første. Spesielle mikrotoler brukes. Ikke bli skadet av nerver, lymfekar, etc. Alt skjer under tilsyn av en kirurg som ser hele prosessen i en mikrolump. Rehabilitering er mye kortere, tilbakefall finner sted, men de skjer til tider sjeldnere enn når de opererer med Ivanissevich-metoden.
 3. Endovaskulær skleroterapi. For operasjonen er det gjort tre punkteringer i bukhinnen til hvilke endoskopiske instrumenter er satt inn. Ved hjelp av et kammer gjennom lårbenen, blir en sklerosus levert til de syke fartøyene i skrotet, som tetter opp den syke venen. Blodstrømmen skjer gjennom sunne blodkar, og pasientens vener løser seg. Rehabilitering i dette tilfellet er svært kort, pasienten har en minimumstid på sykehuset, ingen masker. I en uke (eller to), kan du gå tilbake til det vanlige livet.
 4. Testiculitt-epigastrisk anastomose. For behandling varikotsele 2 stadier - dette er en god måte å lindre pasienten på sykdommen. Essens i dannelsen av anastomosen (ledd) av den syke testikel og lavere epigastrisk. Således kommer blodet til testiklen gjennom et sunt kar. Rehabilitering varer ikke lenge, relapses overskrider ikke de generelle indikatorene ved bruk av moderne teknikker.

Sykdom hos ungdom og barn

Den andre graden i ungdommer vises under timen av testesveksten og er forbundet med puberteten. Ofte manifesterer varicocele 2 grader til venstre i en tenåring seg i form av hevelse i pungen og har sjelden smertesyndrom.

Siden barn ikke har mulighet til å ta et spermogram blant urologer, oppstår spørsmålet om behovet for en operasjon. Studier har vist at ca 60% av de opererte ungdommene ble fullstendig gjenvunnet og testene returnerte til normale priser, som ikke ble observert hos dem hvis tilstand var konservativt vedlikeholdt.

Men til slutten er det ingen pålitelig informasjon om effekten av varicocele på dannelsen av spermatozoa, ettersom en tenårers kropp er i vekststadiet. Videre er det nok bevis på at tap av fruktbarhet ikke kan avhenge av sykdommens tilstedeværelse. Dermed bør operasjonen definitivt gjøres hvis det er tegn på testikulær atrofi, samt smerte og hevelse i skrotumet.

Det bør bemerkes. De fleste leger er i økende grad tilbøyelig til å utføre operasjoner for å eliminere varicocele i tidlig alder, da moderne metoder er minimal invasive og reduserer risikoen for ufruktbarhet betydelig. Ofte avgjør avgjørelsen i dette tilfellet foreldrene.

forebygging

Når det allerede er en varicocele i andre grad, må du gjøre alt for å forhindre at sykdommen forverres. Mens pasienten venter på operasjonen, får han instruksjoner om hvordan man skal oppføre seg for å forhindre komplikasjoner.

For å gjøre dette trenger du:

 • unngå fysisk aktivitet
 • Ikke løft tunge gjenstander;
 • Undertøy skal være moderat tett for å beskytte testiklene mot risting mens du går, men ikke klem på skrotet;
 • stadig observert i andrologist eller urolog
 • å gjennomgå medisinsk behandling utpekt av en lege
 • spise riktig, inkludert så mye som mulig vitaminisert mat.

konklusjon

Varikotsele i andre grad er en trussel mot utviklingen av mannlig infertilitet og krever umiddelbar kirurgisk inngrep.

Ved ungdom under 13 år er beslutningen om å operere basert på observasjon og diagnose, siden det ikke er mulig å undersøke spermier. Med tegn på testikulær atrofi, er en umiddelbar operasjon nødvendig. Kirurgisk behandling bør ledsages av utnevnelse av spesielle legemidler, hovedformålet med dette er vedlikehold av spermatogenese.

Husk varikotsele helt helbredet! Tidlig diagnose og tilstrekkelig terapi kan unngå de negative konsekvensene av sykdom, hvorav hoveddelen er mannlig infertilitet.

Hvorvidt operasjon er nødvendig på varikotsele

Varicose forstørrelse av testulær vener kalles varicocele. Sykdommen rammer ofte unge mennesker, hvis alder ikke overstiger 25 år. I 30% av unge menn, er denne sykdommen oppdaget. Farer i livet sykdommen representerer ikke, men forverrer kvaliteten på spermatozoa som modnes i testiklene. Det foregår ved en temperatur som er to til tre grader under kroppens totale temperatur, noe som sikres ved å plassere testene utenfor kroppen i pungen. Høy temperatur (hypertermi) tillater ikke bare dannelsen av nye sædceller, men fører også til døden til de som er på lager. Det ødelagte ventilsystemet fører til utvidelse av vener og stagnasjon av venøst ​​blod i testiklene, noe som forstyrrer temperaturreguleringen, forhindrer kjøling av organer og full modning av spermatozoa. Dette er en vanlig årsak til infertilitet.

Det er tre stadier av sykdommen

Den første er preget av fraværet av pasientens klager, i øvre del av skrotet kan man observere en liten utvidelse av venene.
Den andre fasen er preget av utseende av smerte i skrotum, lysken og underkroppen, som øker med fysisk anstrengelse.
I tredje trinn øker alle de tidligere nevnte tegnene, den berørte testikelen minker i størrelse. Dimensjonene på fartøyene endres ikke når kroppens stilling endres.

Den eneste måten å bli kvitt varicocele er kirurgi.

Indikasjoner for operasjon for varicocele behandling

 • forverring av spermogrammet;
 • smerte i pungen
 • en reduksjon i volumet av en eller begge testikler;
 • nærvær av bilaterale varicocele;
 • behovet for å eliminere den kosmetiske feilen.

Hvis en mann med diagnose varicocele ikke opplever ubehag, blir pasientens beslutning om behovet for kirurgi tatt. Sværheten av problemet gir risiko for mulig infertilitet. Hvis en mann ikke kan tenke et barn og det er endringer i spermogrammet, er spørsmålet løst til fordel for kirurgisk inngrep. Hvis barns fødsel ikke er planlagt, kan du uten kirurgi. Det vil si at hvis en varicocele er funnet hos ungdom og unge menn, er operasjonen faktisk. Men for menn i avansert alder er kirurgi ikke obligatorisk.

Blant metodene for kirurgisk inngrep er den mest effektive mikrokirurgiske operasjonen av Marmara. I tillegg til effektivitet er Marmara-kirurgi minst traumatisk, den er preget av en minimumsfrekvens av komplikasjoner og tilbakefall.

Operasjon Marmara er preget av en rask rehabiliteringsperiode. Til den vanlige rytmen av livet, kan pasienten returnere dagen etter operasjonen. Rehabilitering av reproduktiv funksjon skjer i seks måneder. Fornyelse av seksuelle kontakter er mulig etter to uker. Treningsstudioet kan besøkes en måned etter operasjonen.

Hvordan behandle varicocele 2 grader?

Sykdommer i organene i det mannlige reproduktive systemet har i de fleste tilfeller uttalt negative konsekvenser, slik at de skal diagnostiseres og behandles i tide. En av de vanligste patologiene blant menn av reproduktiv alder er varicocele 2 grader.

Ofte forekommer sykdommen hos ungdom etter starten av aktiv pubertet. Den viktigste mekanismen for varicocele utvikling er åreknuter i spermatisk ledning og et brudd på normal utstrømning av venøst ​​blod fra testikkel.

I de fleste tilfeller er den patologiske prosessen lokalisert på den ene siden (vanligvis til venstre), hos noen menn sykdommen kan være asymptomatisk. Det er viktig å kontakte en kvalifisert urolog eller andrologist ved symptomer på varicocele.

Å ignorere varicocele eller selvmedisinering kan føre til alvorlige konsekvenser for din reproduktive helse.

De viktigste årsakene til sykdommen

Det er en rekke faktorer som kan provosere en forstyrrelse i normal funksjon av vener i spermatisk ledning.

Hovedårsakene er:

 • Egenskaper av strømmen av den venstre venen av spermatiske ledninger i renalvenen (i en vinkelrett stilling).
 • Dysfunksjon av venøse ventiler, som spiller en nøkkelrolle for å opprettholde normalt trykk i venen (økt hydrostatisk trykk forlenker fartøyets lumen).
 • Utvikling av neoplasmer i nærliggende vev, som kan klemme fartøyene.
 • Tilstedeværelse av arvelig disposisjon til åreknuter.
 • Stagnasjon av blod i bekkenorganene.
 • Inflammatoriske og smittsomme sykdommer i reproduktive organer.
 • Regelmessig fysisk overstyring assosiert med løftevekter.

I prosessen med å diagnostisere en sykdom er det svært viktig å kutte ned årsaken, ettersom taktikken til etterfølgende behandling er avhengig av den.

Hvordan bestemme graden av varicocele

Avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen er det tre grader av sykdom hos menn. For diagnosen varicocele bruker leger en Valsalva-test, en mann blir bedt om å lukke nesen og munnen og forsøke å puste ut med en kraft.

Under utførelsen av testen spenrer musklene i bukpressen musklerne betydelig, og dette gjør at vi kan evaluere tilstanden til venene i spermatisk ledning.

1 grad

Varicocele av første grad kan bare oppdages etter å ha utført en Valsalva-prøve eller ved bruk av dopplerografi av fartøy.

2 grader

En mann må nødvendigvis lage et spermogram for å evaluere funksjonen av hans kjønnceller. Sykdom 2 grader er preget av redusert motilitet av spermatozoa.

3 grader

Ved en varicocele av 3 graders patologisk endrede fartøy er det mulig å legge merke til under undersøkelse av et skrotum, på USA betydelig utvidelse av årer lobular plexus. Redusert konsentrasjonen av sæd i ejakulatet og deres mobilitet. Avhengig av graden av sykdommen, vil legen tilby de mest effektive metodene til mannen, så det er viktig å gjennomgå alle nødvendige diagnostiske prosedyrer.

Symptomer på sykdommen

Ved forekomst av ubehagelige opplevelser innen ytre kjønnsorganer skal mannen ta kontakt med urologen. Vanligvis er den andre graden av varicocele preget av en rekke karakteristiske symptomer:

 • 1. Tegning av smerte i skrotet på siden av lesjonen;
 • 2. Utseende av tyngdefølelse i pungen ved slutten av dagen;
 • 3. Smertefulle opplevelser blir forbedret når du gjør fysiske øvelser;
 • 4. Sårhet i pungen under samleie
 • 5. Følelse av kløe eller brenning;
 • 6. Forringet reproduktiv funksjon.
Det skal huskes at i enkelte menn er varicocele asymptomatisk og bare bestemt ved undersøkelse av kjønnsorganer.

diagnostikk

Diagnose varicocele 2 grader på grunnlag av undersøkelse, palpasjon av pungen og data om instrumentforskning. Den mest nøyaktige måten å diagnostisere en utvidelse av venene på lobar plexus er dopplerografi. Denne studien lar deg vurdere tilstanden til kjønnene i kjønnsorganene, bestemme deres ekspansjon.

For å identifisere en svulst som kan klemme en vene, bruk ultralyd organer i skrotumet. Operativ inngrep anses som den mest effektive metoden for behandling av patologi.

Behandling varicocele 2 grader

Uten operasjon

For å behandle varicocele i 2. grad, kan konservativ taktikk også brukes, men operasjonen løser helt problemet med å utvide vener i spermatikkledningen.

I noen tilfeller anbefales det at menn utfører spesielle fysiske øvelser, for eksempel å stå på tærne og utføre skråninger flere ganger om dagen. For å forbedre utstrømningen av blod, kan du også ligge med et hevet bekken under hvile.

Med operasjon

I moderne urologi utføres mindre, minimalt invasive operasjoner for å fjerne de utvidede venene til lobar plexus.

Vanligvis, etter en operasjon, blir pasienten raskt gjenopprettet, men i løpet av en viss tid er det nødvendig å avstå fra fysisk aktivitet og seksuell aktivitet.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

Varikotsele 2 grader trenger du kirurgi

Varikotsele 2 grader: om kirurgi er nødvendig

Den avslørte og diagnostiserte rent mannlige sykdommen - utvidelsen av karene i testikelen, er ikke en anledning til en nødoperasjon. Hvis legen under rutinemessig inspeksjon fant problemet, vil kravene til kirurgi være smerte, estetiske defekter i kroppen, eller problemer med den reproduktive funksjon - symptomer, som er karakteristisk for sykdommen i en moden og avanserte stadier. Hvordan være en pasient som har en varicocele av klasse 2, og er det nødvendig med kirurgi i dette tilfellet?

På dette stadiet i utviklingen av vitenskap og medisin, kunne leger ikke finne metoder for å beregne sannsynligheten for progresjonens utvikling. Derfor anbefaler det europeiske samfunnet for urologer, som forebyggende tiltak, å ty til kirurgiske teknikker, selv i tilfeller av nyfødt svakhet. Om operasjonen er nødvendig på en varicocele på 2 grader, blir legen oppfordret av resultatene fra ultralydundersøkelser og spermogram av pasienten.

Når en operasjon av varicocele av grad 2 er nødvendig

Hvis indeksene til spermogrammet er langt fra det normale nivået eller hvis mannen har smerte, så er det nødvendig å gå raskt til behandling. Bekreftelse på at dårlige resultater av analysen hos pasienter med varikotsele 2 graders operasjon er nødvendig, er statistikk. Etter kirurgiske prosedyrer for menn med magre grad pathospermia, normal hormonell bakgrunn og mangel på estetiske defekter i pungen fruktbarhet er gjenopprettet i 60% av tilfellene og forbedre sædparametre med en sannsynlighet på 80%.

Hvis du trenger en operasjon på klasse 2 varicocel i henhold til legenes forskrifter, anbefaler vi at du får effektiv hjelp innen veggene til vårt moderne senter. Her er behandlingen basert på den mest vellykkede mikrokirurgiske teknikken til Marmara med bruk av dyre innovativ optikk. Kostnaden for behandling er tilgjengelig for mange menn på grunn av tilgjengeligheten av kvoter og lave priser.

 • DrUrology
 • 9. februar
 • Det var nyttig artikkel - del

  0 kommentarer: Varicocele 2 grader: Har du behov for kirurgi

  Varikotsele 2 grader: hvordan å behandle?

  Varicocele er en ren mannlig sykdom. Med denne patologien er det en utvidelse av venene, som fører til deformasjon av en av testiklene til en mann. Faren for denne sykdommen er at det i de fleste tilfeller fører til delvis eller fullstendig infertilitet.

  Den presenterte sykdommen har fire utviklingsstadier. Varikotsele i dag blir behandlet gjennom kirurgi, men hvis III-IV-scenen er sterkt utsatt for kirurgi, forblir de første og andre varicocele-formene i tvil.

  Det er verdt å merke seg at sykdommen oftest påvirker venstre testikkel, hvor ledningen befinner seg.

  Økt blodgjennomstrømning utvider blodkarrene, noe som fører til deformasjon av testikler, det viser tydelig venøs mønster, testiklen øker betydelig i størrelse. Hvordan behandles varicocele i 2. grad til venstre, hvilke symptomer indikerer sykdommens tilstedeværelse, om de tar hæren med en slik diagnose, vil vi fortelle videre.

  Tegn på varicocele utvikling: tidlig fase fare

  Forlengelse av testikkel på et tidlig stadium er nesten umulig å oppdage. Dette er den viktigste listingen av den presenterte patologien. Den første fasen er vanligvis ikke syke, han lever livet sitt, ikke mistenker sykdomstilværelsen. Men her begynner den andre utviklingsstadiet varikotsele å signalisere at det er noe galt med genitourinært system, selv om symptomet i dette tilfellet er dårlig uttrykt.

  Menn er syke ikke mindre enn kvinner, de vender seg sjeldnere for hjelp til leger. Varikotsele er også utsatt for denne skjebnen. Hvis alle menn på den første "bells" i en hast for å se en spesialist, kan dette patologi være å prøve å dempe i knopp, og så i utgangspunktet patologi som skal behandles på operasjonsbordet.

  Hva er symptomene som sier at kroppen er påvirket av varicocele? Allerede i andre fase kan man forstå at patologien utvikler seg:

  • Ubehag i testiklene;
  • Skrotens temperatur er forhøyet;
  • Du kan se en liten økning i testikler (spesielt den venstre);
  • På dette stadiet kan du se et svakt venøst ​​mønster;
  • Periodisk smerte i testis, perineal region;
  • På høyden av den andre fasen begynner ubehag med vannlating;
  • Smertefull ereksjon;
  • Hyppig gange til toalettet.

  Alle disse tegnene indikerer at dette fortsatt er en varicocele. Bestem nøyaktig tilstedeværelsen av patologi kan være som følger: i stående stilling må du palpere testisene.

  Med varicocele føltes en hevelse i venene, visuelt kan mannen også se testamentets tilsynelatende asymmetri.

  Intensiteten av manifestasjon av symptomer i andre fase er ikke så merkbar. Vanligvis er disse symptomene på grensen til tredje fase. Endelig sørg for at pasienten varicocele kun kan være hos en urolog som utnytter ultralyd eller dopplerografi.

  Metoder for behandling varicocele

  Legene hevder enstemmig at det endelig er mulig å kurere varicocele bare gjennom kirurgi. Men kirurgisk inngrep er ikke en kur, men eliminering av konsekvensene av sykdommen. I de tidlige stadier av patologi kan du prøve å kurere uten kirurgi. Men denne typen behandling bør ledsages av medisinsk tilsyn.

  Vanligvis utnevnes operasjonen i andre trinn når pasienten har et uttalt smertesyndrom eller infertilitet. I løpet av denne perioden kan følgende behandlinger foreskrives:

  • Åpen drift. I dette tilfellet utføres en stripoperasjon (snitt i ileumområdet) og de berørte årene fjernes;
  • Endoskopisk operasjon er mer sparsom, og rehabiliteringsperioden reduseres, fordi operasjonen utføres ved hjelp av et laparoskop. Takket være denne teknologien blir det ikke gjort noen snitt;
  • En mikroskopisk operasjon som gjenoppretter testikelkarossens struktur. Denne operasjonen er den mest komplekse og "gullsmed", da det krever presisjon av handlinger. Den brukes kun av erfarne kirurger.

  Operasjonen har positive sider. Pasienten utelukker muligheten til å utvikle testikkelatrofi, fullstendig herdet av åreknuter, gjenoppretter reproduksjonsfunksjonen. Ikke desto mindre har kirurgisk inngrep en rekke negative konsekvenser:

  • Endokrine infertilitet;
  • Blødning (med åpen kirurgi);
  • Langsiktig gjenoppretting;
  • Risiko for utvikling av tilstøtende patologier (inflammatoriske prosesser).

  Selvfølgelig vil alle leger insistere på operasjon, da det effektivt eliminerer patologi.

  Men noen ganger i begynnelsen av varicocele er en annen terapi foreskrevet, som er i stand til å løse dette problemet.

  Behandling av varicocele: om det er nødvendig med kirurgi

  Konservativ behandling av urologer er ikke foreskrevet, siden det ikke er noen medisiner mot ekspansjonen av vene i testiklen. Imidlertid foreskrives fysioprocedurer i ungdomsårene og i begynnelsen av varicocele.

  Hvordan behandle varicocele 2 grader til venstre uten kirurgi?

  Massasje og trening

  I den andre fasen av patologien kan legen foreskrive en massasje testikkel. Det er gjort som følger: du må ligge på sengen (sofa), heve bekkenet litt, for å redusere blodstrømmen i det lille bekkenet og kjønnsorganene og massere testiklene. Ikke press på organet sterkt. Palpasjon bør være behagelig og bør ikke forårsake smerte. Gjør prosedyren daglig i 3-5 minutter om morgenen og om kvelden.

  • Stående stilling. Bena skulderbredde fra hverandre. Det er nødvendig å stige på sokker og gå tilbake til startposisjonen. Gjenta 30 ganger.
  • Benene blir samlet i stående stilling. Hendene rett foran deg, da bør du sakte bøye ned, berøre fingrene på gulvet eller tærne med fingrene. I denne stillingen må du klatre til tærne og holde pusten. Etter 10-15 sekunder står brat på hælene, noe som gjør en utandring. Konsentrere oppmerksomheten på navlen, spenne lårben og bukemuskulaturen. Gjør 3 sett to ganger om dagen.


  Det er også stoffer som forbedrer blodstrømmen gjennom venene. Denne typen medisin kan bare foreskrives av en lege hvis nødvendig.

  Dessverre, denne typen terapi kan hjelpe på et tidlig stadium varicocele. Den andre graden er preget av en stor økning i testikler, noe som kan føre til videre utvikling av sykdommen.

  Kan jeg tjene i hæren med en varicocele i andre etappe? Det er ikke noe entydig svar på dette spørsmålet, siden bare en lege kan forhindre at en soldat serverer. Vanligvis kontraindikasjon til hæren er en operasjon som ikke kan unngås. Men denne tilstanden varer ikke, så etter en rehabiliteringskurs vil en mann være i stand til å oppfylle sin statsgjeld.

  For å forsøke å kurere varicocele på en konservativ måte, er det verdt hvert år å gjennomføre forebyggende undersøkelser hos en lege, og det er bedre å besøke en urolog to ganger i året. I de tidlige stadier er det mulig å dempe utviklingen av enhver mannlig patologi, derfor er det ikke nødvendig å forsømme råd fra en spesialist.

  Det føderale programmet mot impotens

  Varikotsele 2 grader: årsaker og forebygging

  Varicocele (stretching lobate venous plexus) er i 10-15% av den mannlige befolkningen på jorden.

  Det forekommer hovedsakelig på venstre side av pungen.

  Faktisk er denne sykdommen, som påvirker testikkel og spermatisk ledning, en analog av åreknuter på bena.

  Varikotsele 2 grader - en godartet patologi, ikke farlig i de fleste tilfeller. Det manifesterer seg i løpet av fysisk undersøkelse. Medicaid er nødvendig hvis sykdommen har resultert i infertilitet. Tilfeller av varicocele hos barn som ikke har gått i en alder av 9 er sjeldne. Vanligvis forekommer sykdommen hos ungdom og unge etter 19 år.

  Et karakteristisk trekk ved sykdomsfall 2 er den patologiske veksten av venøs plexus.

  Varicocele 2 grader kan forårsake følgende symptomer:

  • smerte i pungen
  • følelse av tyngde i skrotet på slutten av dagen og (eller) når det er varmt;
  • svært ofte med varicocele, gjør testikelen vondt under fysisk anstrengelse;
  • ubehag under kjønn;
  • kløe og (eller) brennende i testikkelen;
  • infertilitet.

  Mulige årsaker varikotsele 2 grader av venstre testikkel:

  • for stor (i sammenligning med høyre vene) venstre spermatisk ven med innføring i rette vinkler mot venstre renalven.
  • en funksjonsfeil i venøs ventiler, noe som fører til et høyere hydrostatisk trykk i den venstre spermatiske venen.
  • I tillegg kan venstre renalven komprimeres mellom den overordnede mesenteriske arterien og aorta. Slike "tau" kan føre til økt blodtrykk i venstre testikkel.

  Forekomsten av varicocele hos menn med nedsatt fruktbarhet er ca. 30%. Varicocele er den vanligste kirurgisk korrigerende årsaken til mannlig infertilitet.

  I urologi er det en klassifisering av varicocele i 3 grader:

  • Jeg (liten varicocele) - kun påkallelig under Valsalva-prøven eller med dopplerografi. Påvirker ikke konsentrasjonen og motiliteten til spermatozoa.
  • II (moderat) - probes uten behov for Valsalvas test. Hvis du tar et bilde av pasientens skrotum, er de forstørrede venene ikke synlige. Spermogram viser redusert motilitet av spermatozoa. Pasienten i utkastsalderen får ikke utsatt fra militærtjeneste.
  • III (uttrykt) - synlig for det blotte øye. Pasienten mottar en utsettelse fra militærtjenesten før det utføres en operasjon på varicocele i henhold til artikkel 45 - b i sykdomsplanen. Konsentrasjonen og motiliteten til spermatozoa reduseres også.

  Vanligvis utvikler varicocele hos dem som er genetisk utsatt for denne sykdommen. Du kan bare kurere den eksisterende varicocelen eller senke utviklingen.

  For å unngå overgangen til varicocele 2 grader til klasse 3, bør følgende forebyggende tiltak observeres:

  • unngå tung løfting;
  • Bruk smelteverk som gir deg mulighet til å opprettholde en normal temperatur i testiklene, samtidig som det gir tilstrekkelig støtte til skrotet. Det er spesielt viktig hvis det er ubehag i lyskeområdet;
  • fra tid til annen (en gang i året som et minimum) gjennomgå en undersøkelse hos en urolog eller andrologist;
  • Ta regelmessig vitaminer for menn.

  Varikotsele 2 grader: behandling av sykdommen

  "Varicocele" diagnose er basert på pasientens fysiske undersøkelse (palpasjon pungen) og ultralyddata, noe som tydelig viser de unormalt utvidede blodårer i pasient egg.

  I varikoceller av klasse 2 utføres behandling vanligvis ved operasjon eller ved konservative metoder.

  Sistnevnte er vanligvis ineffektive og hjelper bare et lite antall pasienter.

  Også, det er få sjanser for suksess gitt av folkemessige rettsmidler som tillater å takle symptomer, men ikke med årsakene til sykdommen.

  Metoder Varicocele 2 grader av behandling uten kirurgi:

  • Massasje av testikler. Utført av en spesialist. Pasienten tar en horisontal holdning og øker bekkenområdet. Dette reduserer blodstrømmen fra pungen. Massøren presser på scrotumområdet slik at pasienten ikke har smertefulle opplevelser.
  • Fysiske øvelser som er nyttige for årer. heve og senke på sokkene (flere ganger om dagen), og lene seg fremover.
  • Inkludering av antioksidanter i dietten. De beskytter sædene mot skade fra frie radikaler. Disse kan være goji bær, peppers, mørke greener og urter, som ginkgo biloba.
  • mottakL-karnitin - En aminosyre som kan bidra til å normalisere motiliteten til spermatozoa hos menn med lav sædkvalitet.

  Ofte blir urologer spurt spørsmålet: Er kirurgi nødvendig for en varicocele i andre grad? Ja, med en varicocele i 2. grad, er det nødvendig med kirurgi dersom pasienten i denne sykdommen forstyrres av ubehagelige opplevelser i pungen og fruktbarheten forverres.

  Varicocelectomy er langt den hyppigst utførte operasjonen for behandling av mannlig infertilitet.

  Det vises under følgende forhold:

  • infertilitet, spesielt med nedsatt spermaparametre eller dens kvalitet;
  • hypogonadisme;
  • smerte i pungen
  • testikulær hypotrofi;
  • Estetiske problemer med en stor varicocele.

  Sikker og effektiv kirurgisk varicocele klasse 2 behandling er mikro Marmara, oppkalt etter Dr. Marmara, grunnlegger og administrerende direktør for profesjonelle samfunn, inkludert American Society of Andrologi, Society for studier av Male Reproduksjon og urologi og Society for studier av Male Reproduction.

  Denne operasjonen har et lite antall tilbakeslag og lav invasivitet, sammenlignet med andre kirurgiske prosedyrer som brukes i varicocele. Etter å ha laget et lite snitt (2-4 cm) mykt vev, finner legen spermatisk ledning og binder hans årer. Hele prosedyren tar opptil 40 minutter. Etter operasjonen går pasienten hjem samme dag. I flere dager er han forbudt å trene, ha sex og enhver fysisk aktivitet. En full gjenoppretting skjer i 1,5 måneder.

  Den eneste ulempen ved Marmara operasjon er den høye prisen. Prisen på operasjonen i urologiske klinikker er ca 45.000 rubler.

  Varicocele 2 grader til venstre for ungdom og barn

  Varicocele 2 grader til venstre eller til høyre vises i ungdomsårene, under veksten av testiklene og er vanligvis manifesteres som hevelse i pungen, og (sjelden) smerte i testiklene.

  I en prospektiv studie av 1072 gutter og unge menn fra de danske forskere funnet 16,2% av tilfellene av varicocele hos personer i alderen 10-19 år.

  Varicocele er ofte assosiert med hypotrofi (en reduksjon i størrelse) og atrofi av testiklen. Dette er en indikasjon på kirurgisk inngrep, og det er mye data om suksess for kirurgisk inngrep i varicocele i andre grad og tredje grad.

  En av de ikke-randomiserte kirurgiske studiene involverte 40 seksuelt modne gutter med 2 og 3 grader av varicocele. Gjennomsnittsalderen for barn var 14,5 år.

  • 24 deltakere i studien ble operert på, 16 av dem (etter foreldrenes valg) ble observert.
  • I 56% av 16 opererte gutter, vendte testiklen tilbake til normal størrelse.
  • Dette ble ikke observert hos noen gutter fra den ubehandlede gruppen.

  I pediatrisk urologi er grade 2 varicocele og behandling hos ungdom et kontroversielt tema. Det er ikke klart om varicocele forverrer kvaliteten på sæd hos barn og unge menn, ettersom kroppen fortsetter å vokse og utvikle seg. En kvinne hvis partner lider av varicocele, kan fraværet av graviditet ikke være forbundet med sykdommen. Følgelig er hovedindikasjonen for operasjon hos ungdom med varicocele i andre grad den venstre testishypotrofi forbundet med sykdommen.

  Andre indikasjoner for kirurgi inkluderer: smerte i testiklene eller alvorlig hevelse i skrotumet.

Les Mer Om Fartøyene