Drift med varicocele testikler: typer inngrep, plusser og minuser

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor med varicocele kirurgi er den eneste metoden for behandling, typer kirurgiske inngrep for denne sykdommen. Indikasjoner og kontraindikasjoner til dem, deres fordeler og ulemper.

Varicocele er en patologi der vene i testikkelen ekspanderer i form av noder, vri og overvelde blod. Årsaken til dette er en økning i trykket i systemet med testulære vener på grunn av en revers tilbakestrømning av de større venene (nyre, dårligere hul) i hvilken de strømmer.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen lar deg avbryte denne tilbakestrømmingen ved å kle seg, krysse eller fjerne de dilaterte venene. Slike intervensjoner eliminerer helt de problemer og konsekvenser som er forbundet med varicocele, gjenoppretter mannen full helse. Behandling er ikke komplisert og utføres av urologer eller kirurger på alle urologiske og kirurgiske sykehus.

Hvorfor operasjonen er den eneste veien ut

Årsakene og mekanismene til varicocele utvikling er rent mekanisk av natur: den berørte testikel (frø) venen er ikke i stand til å forsyne venøs blodutstrømning fra testiklene på grunn av:

 • Skader på ventiler plassert i lumen og ansvarlig for at blodet beveger seg i bare én retning - fra testikkel oppover til større vener;
 • Tilstedeværelse av en obstruksjon eller økning i trykk (venøs hypertensjon) i de store årene som partinalcellene flyter, noe som kompliserer blodstrømmen i dem og forårsaker venøs overbelastning;
 • svakhet og flaskighet av veggene på fartøyene.

Alt dette fører til det faktum at blodet ikke bare flyter bort fra testiklen, men akkumuleres i dets venøse plexuser på grunn av revers reflux fra store vaskulære trunks. Ved venøs trang, taper følsomt kjønsvev sin normale struktur, evnen til å produsere fullverdig seminalvæske og hormoner.

Mekanismen for blodsirkulasjon i friske og åreknuter. Klikk på bildet for å forstørre

Etikkene i testiklene blir ikke blodkar, men et patologisk depot for det. Den eneste måten å løse problemet på er å forstyrre den onde forbindelsen mellom dem, som vil eliminere tilbakestrømning og stagnasjon av blodet. Dette er formålet med varicocele operasjonen. Det innebærer tildeling, dressing, kryssing eller fullstendig fjerning av hovedstammen til de seminiferøse venene over nivået av deres forgrening i små grener som danner sammenflettede plexuser.

Dermed vil den patologiske stagnasjonen av blod i karene og testiklene elimineres uten å gå på blodsirkulasjon. Venøs utstrømning fra skrotet vil skje gjennom systemet av andre fartøy, siden spermatisk åre er den viktigste, men ikke den eneste måten for blodstrøm. Videre, under stagnasjonsforhold og økt trykk i spermatene, er ytterligere utstrømningsbaner ved kirurgi allerede godt dannet og vil fortsette å danne seg i den postoperative perioden.

Kirurgisk behandling i 80-85% utføres på venstre varicocele. Dette skyldes det faktum at venstre eggstokkåre faller inn i nyrene, og til høyre - inn i nedre hul. På grunn av den anatomiske beliggenheten, forgreningsvinkelen og andre egenskaper i venstre nyreskar, øker trykket i dem. Derfor hersker den venstre sidede lokalisering av varicocele over høyre side.

Sammenligning av strukturen av sunn testikkelvein og berørt varicocele

Typer av operasjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner til dem

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep for varicocele:

 1. Klassisk - gjennom kuttet (operasjon Ivanissevich). Drift Ivanissevich. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Minimalt invasiv - gjennom punkteringer (endoskopisk, mikrokirurgisk og endovaskulær).

Endovaskulær kirurgi for å fjerne varicocele. Klikk på bildet for å forstørre

Målet med alle metoder er det samme - for å eliminere utslipp av testikelvenen, som overlapper dens lumen. Det er måter å oppnå dette målet på.

Tabellen beskriver funksjonene i klassisk og minimal invasiv (mild) operasjoner:

Drift med varicocele: metoder, indikasjoner, oppførsel, rehabilitering

Varicocele er en utvidelse av venene i skrotet eller seminiferous tubule hos menn. Sykdommen oppstår ofte hos ungdom og kan ikke manifestere seg i løpet av livet. I noen tilfeller utviser pasienten symptomer som testikulær smerte, infertilitet, utseendet av hunder på skrotet.

Den eneste måten å behandle varicocele på er kirurgi. Spørsmålet om nødvendigheten i fravær av kliniske manifestasjoner er diskutabelt. Drift med varicocele, som regel, tolereres lett og forårsaker sjelden komplikasjoner.

Stages av sykdommen og indikasjoner på kirurgi

Det er 4 stadier av varicocele utvikling:

 • Spredning av varicose er kun bestemt ved hjelp av ultralyd.
 • Venene til lobate plexus er probet i stående stilling.
 • Ved palpasjon i en hvilken som helst stilling kan legen diagnostisere sykdommen.
 • Årene er synlige for det blotte øye.

Reduksjon av spermatogen funksjon, som til slutt kan føre til infertilitet, begynner vanligvis bare i de siste stadiene av sykdommen.

Operasjonen kan utføres i følgende tilfeller:

 1. Brudd på spermedannelse er avslørt. I løpet av studien ble det funnet at i sædvæsken er mengden spermatozoer redusert, deres mobilitet er redusert, det er blod eller pus.
 2. Pasienten er bekymret for smerte. De begynner å manifestere i 2-3 stadier av sykdommen, i begynnelsen ubetydelig. Ubehagelige opplevelser øker med å gå, etter fysisk anstrengelse. Merk. I de aller fleste tilfeller utvikles varikocelen til venstre testikkel, så smerten har oftest samme lokalisering.
 3. Pasienten liker ikke skrotets utseende.
 4. Testiklene begynner å synke i størrelse.

I fravær av symptomer, kan kirurgi også anbefales for. Noen leger mener at kirurgisk inngrep, utført i tide, unngår infertilitet. Andre mener at dette er en uberettiget risiko, og det anbefales å begrense observasjon til periodiske undersøkelser og ultralyd.

Viktig! Drift opp til 18 år utføres vanligvis ikke. Ifølge statistiske data, i voksen alder etter kirurgi, er relapses mye mindre sannsynlig - re-utviklingen av varicocele. Derfor er det bedre å implementere det etter puberteten.

Vene komprimering kan føre til utvikling av den såkalte "sekundære varicocele". Det oppstår som et resultat av en svulst, cyste eller annen formasjon. I dette tilfellet er pasienten bekymret for feber, blod i urinen, kjedelig eller stikkende smerte i lumbalområdet. Med sekundær varicocele må årsaken til sykdommen elimineres, Det er ikke nødvendig å operere på venetrekning før manifestasjonen av resultatene av terapi av den underliggende patologien.

Kontra

Ulike metoder for å gjennomføre en operasjon kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Åpne kirurgiske prosedyrer utføres ikke når:

 • Tilstedeværelsen av sykdommer i dekompensasjonsstadiet (brudd på kroppens funksjoner som ikke kan gjenopprettes uten behandling) - diabetes, levercirrhose, etc.
 • Betennelse i aktiv fase.

Endoskopiske operasjoner i tillegg til de beskrevne kontraindikasjoner utføres ikke med kirurgiske inngrep på bukhulen utført tidligere. Dette skyldes et brudd på klinisk bilde og økt sannsynlighet for feil hos legen.

Skleroterapi utføres ikke med følgende kontraindikasjoner:

 1. Store anastomoser (linteller) mellom karene, noe som kan føre til inntak av stoffet som brukes til liming i friske årer eller arterier;
 2. Forhøyet trykk i nærliggende årer (f.eks. Nyre);
 3. Strukturen på fartøyene tillater ikke innføring av sonden (blodig karakter av vener).

Forbereder for en operasjon

10 dager før den foreslåtte prosedyren, må pasientene gjennomgå noen undersøkelser:

 • Blodtest (totalt, per gruppe og Rh-faktor, koagulerbarhet, sukkerinnhold).
 • Generell analyse av urin.
 • Røntgen i lungene.
 • Elektrokardiogram (kan gis til alle pasienter eller bare hos menn over 30 år).
 • Analyse for virus av hepatitt B og C, HIV.

I tillegg foreskriver legen vanligvis scrotal ultralyd eller ultralyd ved bruk av Doppler (ved bruk av kontrastmedium) for å få et mer komplett klinisk bilde. Ytterligere studier er mulige avhengig av pasientens tilstand.

Siden morgen før drift er det nødvendig å nekte mat og vann, for å ta en hygienisk dusj. Den pubis og magen må være ren barbert. Ta medisiner for kroniske sykdommer (diabetes, hypertensjon, bronkitt, etc.) bør avtales med legen.

Fremgangsmåter for å utføre operasjonen

Klassifisering av kirurgiske behandlingsmetoder kan være basert på tilgangsmåten og teknologien til å gjennomføre. Basert på den andre karakteristikken er to store grupper av operasjoner preget:

 1. Med bevaring av rekoagulerende anastomose;
 2. Med sin excision.

Merk. En renal kaval shunt (anastamose) er en jumper-en kommunikasjon mellom to blodårer i testiklen. Det oppstår som en patologi på grunn av varicocele og fremmer stagnasjon av blod.

Den andre metoden er for tiden anerkjent som den mest effektive og brukes oftest.

Med teknologi er det vanlig å skille tre hovedtyper av operasjon:

 • Laparoskopi (minimal invasiv metode);
 • Endovaskulær skleroterapi;
 • Åpen drift (kan utføres i ulike modifikasjoner - ifølge Marmara, Ivanissevich, Palomo).

Viktig! Fjerningsoperasjoner med varicocele utføres ikke. Alle fartøyene forblir inne i kroppen, de er enten limt (sclerized) eller bandaged.

sclerotherapy

Denne operasjonen er minst invasiv. Det reduserer til skleroserende (liming) varicose vessels. Det store pluss av skleroterapi er at det ikke krever sykehusinnleggelse for det. Det utføres under forhold av et angiografisk rom under lokalbedøvelse. Etter anestesiutbrudd punkterer kirurgen den perkutane veggen til høyre femorale venen. Der innføres en sonde, ved hjelp av hvilken tilstanden til problemkarrene blir evaluert og det terapeutiske stoffet blir levert.

Som en skleroserende forbindelse brukes en 3% trombovar løsning. Kontraststoffer blir introdusert i karene, og dermed er suksessen til operasjonen bestemt. Hvis åreknussen ikke visualiseres, betyr det at den fargede ledd ikke kommer inn i den, og det kirurgiske inngrep var effektivt. I dette tilfellet blir sonden fjernet, en bandasje påføres på punkteringsstedet. På samme dag kan pasienten reise hjem.

Det er generelt akseptert at med skleroterapi er risikoen for tilbakefall høyere enn i en klassisk operasjon, men leger sier bare en litt økt sannsynlighet. På grunn av redusert effektivitet utføres slike kirurgiske prosedyrer sjelden. De er vanligvis anbefaler på begynnelsen av sykdommen, når det fortsatt ikke er noen klager fra pasienten.

Laparoskopisk kirurgi

Generell eller lokal (oftere) anestesi brukes. Også, epidural anestesi er noen ganger brukt (bedøvelse injiseres i ryggraden). Etter anestesiutbrudd utfører kirurgen en punktering i nålens område med en diameter på ca. 5 mm. Det introduserer en trocar - en trekantet nål koblet til røret. Gassen injiseres i bukhulen for å frigjøre plass til kirurgisk manipulasjon.

Et laparoskop er satt inn i åpningen-et rør, koblet til en belysningsenhet og et kamera. Det lar doktoren følge utviklingen av operasjonen. Under laparoskopet kontrolleres to fem millimeter punkteringer i ileum og over livmor, og trokere blir introdusert i dem. Pasienten vippes til høyre ved 15-20 ° for bedre visualisering. Legen kutter bukhinnen med saksene satt inn i punkteringen.

Videre isoleres arterier og lymfatiske kar. Dette er nødvendig slik at de ikke blir påvirket under operasjonen. De dilaterte venene er bandasjert. Brystbenet er sydd. En aseptisk dressing påføres punkteringene. Institusjonsperioden er avhengig av valgt anestesi. Etter lokalbedøvelse kan du gå hjem på operasjonsdagen eller den neste. Etter generell anestesi kommer utslippet 3-7 dager etter intervensjonen. Effektiviteten av operasjonen vurderes ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi.

Operasjon Marmara

Denne typen intervensjon innebærer mikrotilgang og lav grad av invasivitet. Det utføres under kontroll av et mikroskop. Valget av anestesi er i stor grad avhengig av pasientens ønske, i de fleste tilfeller nok lokal anestesi, ved hvilke små smertefornemmelser eller følelse av prikking, varme er mulig.

Kirurgen gjør et snitt i kjønnsområdet, så nær ileum, som gjør sømmen etter operasjonen usynlig (den ligger under den øvre kanten av vasken). Legen kutter slørene og subkutan vev, utskiller kanalen og binder venen. Stoffer er sydd. Suturer fjernes på syvende dagen. Drift på Marmara er svært nøyaktig, noe som reduserer risikoen for skade på arteriene eller lymfekarrene.

Operasjon på Ivanissevich

Operasjon på Ivanissevich

Generell anestesi med denne type intervensjon brukes oftest, men det er også mulig å bruke lokal eller epidural anestesi. Essensen av operasjonen ligger i ligering av venene med varicose forstørrelse mens konservering av lymfekarrene.

Kirurgen gjør et snitt i skjønnhetsområdet opp til 10 cm i lengden. Vanligvis er størrelsen mindre enn 5-6 cm. Ved hjelp av en skalpell og kroker, kutter han og skyver alle underliggende muskler opp til den direkte vaskulære pleksus i testiklen. Her er det nødvendig å skille lymfekar. Ved hjelp av en dissektor (dum, buet saks) blir venene beslaglagt og bandasert. Muskler og vev sutureres.

Operasjon Palomo

Denne typen intervensjon ligner den forrige. Imidlertid blir snittet høyere, noe som gir et bedre overblikk for kirurgen. Med denne tilnærmingen er risikoen for tilbakefall lavere, men det er en høyere sannsynlighet for å kutte arterien som forsyner den seminale kanalen med blod.

Det er et lite fartøy som nærmer seg lobar plexus, og er derfor ofte skadet under operasjonen. Det er også risiko for lymfatiske anfall, spesielt i barndommen. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Drift prognose

Prognosen er vanligvis gunstig. Ved bruk av minimalt invasive metoder er sannsynligheten for tilbakefall nær 2%, mens operasjonen for Ivanissevich er ca 9%. I enkelte kilder er andre tall indikert, private klinikker rapporterer data om re-utvikling av varicocele med åpne inngrep på 30%.

I 45% av tilfellene er pasienten etter operasjon bestemt normal spermogram, i 90% tilfeller er det en statistisk signifikant forbedring i indeksene. I eldre aldersgruppen, når varicocele blir forsømt, er alle verdier verre enn hos unge pasienter.

Gjenopprettingstid

Pasienten kan bli foreskrevet følgende stoffer for å gjenopprette spermatogenese:

 1. Vitaminkomplekser.
 2. Biologisk aktive tilsetningsstoffer med selen og sink.
 3. hormoner. Viktig!Deres opptak utføres strengt ved kurs under tilsyn av en lege og i forbindelse med konstant laboratorieforskning.
 4. Salve som inneholder et antibiotikum. Det er nødvendig å forhindre infeksjon av såret.
 5. Smertestillende. I noen pasienter kan ubehag i den opererte testikelen vedvare lenge. Vanligvis ordinerer legen ketonal eller lignende medisiner.

I de første 1-2 dagene etter operasjonen er det nødvendig:

 • Hold såret tørt. Kanskje anvendelsen av is for å lindre smerte. En plastflaske med frosset vann, innpakket i et håndkle, er egnet.
 • Minimer all aktivitet, prøv å hvile mer.
 • Det er ønskelig å bære en bandasje som støtter testiklene.

Innen 1-2 uker etter at operasjonen ikke anbefales:

 1. Gjør fysiske øvelser som krever økt innsats.
 2. Ta et bad.
 3. Ha sex

Etter den angitte perioden er seksuelt liv mulig, hvis pasienten ikke føler smerte, ubehag, ubehagelige trekkfølelser i løpet av prosessen eller etter handling. Ereksjonsfunksjon etter operasjonen lider ikke. Rehabiliteringsperioden er avhengig av type operasjon, anestesi, pasientens generelle tilstand.

Mange pasienter er redd for at venen etter operasjonen er igjen. Det synes for dem at dette er et tegn på mislykket kirurgisk inngrep.

Viktig! Det er nødvendig å forstå at karene ikke blir hentet fra pungen, men bare slutte å bli forsynt med blod. Årene kan bli palpert eller synlig opptil seks måneder.

Komplikasjoner etter operasjon

Etter operasjon kan følgende syndrom og sykdommer oppstå:

 • Betennelse. Det bestemmes av passende symptomer og resultater av ultralyd, vellykket behandlet med medisinering.
 • Neuralgisk smerte.Det oppstår som et resultat av skade på nerveenden og er vanskelig å behandle (nål og fysioterapi er vanligvis indikert).
 • Lymfatisk ødem. Den utvikler seg som følge av skade på lymfekar under operasjonen, den kan passere seg selv eller gjennom påføring av et bandasje som støtter skrotet, spesielle truser.
 • Dropsy av testis (hydrocele). Årsaken er uaktsom lymfekar, behandling er lik.
 • Nedgang i testikkelstørrelse - En farlig komplikasjon som oppstår som følge av skade på den spermatiske arterien. Dette er en av de mest ubehagelige konsekvensene av operasjonen, siden det er ganske vanskelig å stoppe det.
 • tilbakefall - re-utvikling av varicocele Behandling er bare kirurgisk.
 • Skader på tarmen eller urineren. Disse komplikasjonene etter operasjonen skjer med laparoskopi, oftere hos uerfarne unge kirurger.
 • Trombose (blokkering) av dype vener. Det oppstår som en reaksjon på innføring av kontrastmedium i karene, som et resultat av et hematom (indre blødning) på punkteringsstedet.

Prisen på en operasjon

Drift med varicocele er ikke inkludert i listen over tjenester som "høyteknologisk omsorg", for hvilken midler er tildelt. Nettstedet til noen klinikker indikerer at de jobber med OMS og LCA, men i det første tilfellet er det bare en rabatt at en kunde kan søke på dem, eller returnere noen av de brukte midler.

Kostnaden for operasjonen avhenger av den valgte metoden og regionen. I provinsbyene i Sentral-Russland starter prisen for åpen kirurgi fra 5.000 rubler, i Moskva fra 8 000 til 10 000 rubler. Omtrent samme beløp vil koste skleroserende. Mikrokirurgisk inngrep (ifølge Marmara) vil koste minst 20 000 - 30 000 rubler. Litt billigere vil koste laparoskopisk kirurgi - 15 000 - 25 000 rubler. Prisene er basert på lokalbedøvelse, hvis pasienten foretrekker generell anestesi, må han betale det separat - 7 000 - 10 000 rubler.

Pasientanmeldelser

De fleste pasientene er ganske en operasjon, spesielt hvis denne måten er mulig å bli kvitt infertilitet. Når en mann lærer at nå kan han få barn, øker dette betydelig selvtillit, selv om han ikke hadde slike planer i nær fremtid.

Operasjonen tolereres godt. Mange foretrekker generell anestesi. Gjenopprettingsperioden for alle passerer annerledes. Noen vender straks tilbake til normale aktiviteter, andre - selv med minimalt invasive inngrep, føler de seg alvorlig smerte og de går nesten ikke rundt i huset om noen dager.

Som vitnesbyrdene vitner om, viser et dårlig slag for familier seg å være dårlige indikatorer for spermogram og vanskeligheter med å tenke på et barn, selv etter operasjonen og medisinen. Noen ganger i begynnelsen er det en skarp positiv dynamikk, som forverres med tiden. Hjelp i denne saken kan bare være en spesialist på høyt nivå. Noen pasienter endrer 5 eller flere urologer før de finner en god diagnostiker. Teknikken til selve operasjonen, som praksis viser, er av sekundær betydning.

Kirurgisk inngrep med varicocele bidrar til å kvitte seg med sykdommen og de tilhørende symptomene. Det øker signifikant sannsynligheten for unnfangelse og forbedrer pasientens livskvalitet.

Drift varicocele: Hvilke typer operasjoner eksisterer og hvordan gjør de?

Varicocele er en sykdom hvor venene i testiklene og spermatøren strekker seg ut. I lang tid kan sykdommen være asymptomatisk og kan bare oppdages etter en profylaktisk medisinsk undersøkelse.

Svært sjelden, i nærvær av varicocele, kan en mann føle ubehagelige opplevelser i skrotet (kjedelig, pressende smerte), som ofte oppstår etter samleie, fysisk anstrengelse eller langvarig statisk stilling. Regelmessig smerte kan manifesteres hovedsakelig i tre stadier av sykdommen.

Gradene av varicocele varierer avhengig av intensiteten av venøs ekspansjon.

Subklinisk varicocele: testikulære vener oppdages ikke ved palpasjon, varicocele kan bare oppdages på grunnlag av ultralydsresultater.

 • 1 grad: de forstørrede venene kan palperes med hendene bare i stående stilling.
 • 2 grader: Varicocele kan lett oppdages ved palpasjon i en hvilken som helst stilling av kroppen.
 • 3 grad: En visuell undersøkelse er tilstrekkelig til å identifisere utvidede vener.

I de fleste tilfeller går varicocele raskt fram og, etter å ha nådd et bestemt stadium, stopper i utvikling.

Varicocele subklinisk og første fase trenger ikke behandling. For å eliminere de negative fenomenene, er det tilstrekkelig å eliminere stillestående prosesser lokalisert i bekkenorganene.

Listen over slike tiltak inkluderer nektelse fra bruk av alkohol, normalisering av en stol, et vanlig seksuelt liv, det balansert fysiske trykket.

slik Elementære tiltak kan redusere de dilaterte årene og forhindre sykdommen i å utvikle seg.

Eldre mennesker som har sykdommen frosset på et tidlig stadium, vil være nyttige å ha en suspensjon.

Under andre grad varicocele, hvis sykdommen er preget av smerte, er kirurgi nødvendig.

Varicocele kan føre til andre, mer ubehagelige problemer, som ufruktbarhet.

Det er denne diagnosen hos 40% av mennene som lider av varicocele. Faktum er det forstørrede årer øker temperaturen i pungen, og dette fører til brudd på morfologi, motilitet av spermatozoer og deres antall.

Generelt kan symptomene på varicocele og dens konsekvenser manifestere seg på forskjellige måter. Noen menn kan ha barn og ikke mistenker en livslang sykdom, hos andre kan varicocele få seg til å føle seg ufruktbar eller smertefulle.

Helt kurere varicocele kan bare være gjennom kirurgisk inngrep. Operasjonen er obligatorisk dersom pasienten planlegger å få barn i fremtiden, han har atrofi eller en endring i testikelens konsistens, eller pasienten er bekymret for den alvorlige smerten som har oppstått på varicocelen.

Det anbefales å utføre operasjonen bare i tilfelle et bestemt behov. Hvis indikasjonene på operasjonen ikke er tilgjengelige, er det mulig å gjøre det uten behandling uten kirurgi.

Finn ut hvordan laser omskjæring utføres, kanskje dette vil hjelpe deg med å bestemme et viktig skritt.

Lær her om metoder for behandling av phimosis.

Drift med varicocele: typer, typer, metoder, metoder (hvordan?)

Essensen av alle typer operasjoner - eliminering av berørte områder av årer. Mellom hverandre er operasjonene forskjellige i måten de utføres, graden av skade, effektiviteten og de sannsynlige komplikasjonene.

Tradisjonell drift

Det er 3 typer tradisjonell kirurgi - på Ivanissevich, Marmara og Palomo.

Drift Ivanissevich

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. I den venstre delen av iliac-regionen er det laget et snitt på opptil 5 cm. Dybden når innsnittet til inngangskanalens vegger, hvor vener og ledning passerer. Årene funnet krysser og såret sutureres.

Målet med operasjonen er å binde absolutt alle årene i en prosedyre. Det er en høy grad av risiko om det faktum at ett eller flere blodårer vil bli savnet, noe som kan føre til en gjenoppbygging av sykdommen.

Operasjonen for å fjerne varikocele av testene ifølge Ivanissevich er anerkjent som den mest traumatiske, gjenopprettingsperioden etter at den kan være ca 3 uker.

Operasjon Marmara

Blant kirurgiske operasjoner anerkjent som effektiv. I løpet av operasjonen, gjennom inngangsinngangen, blir spermatiske leddårer dopet.

Operasjonen har flere fordeler:

 • minimal invasivitet, fordi lengden på snittet er 2-3 cm, det kan sammenlignes med laparoskopisk;
 • postoperativ utvinning på kort tid;
 • Minimum antall gjentatte manifestasjoner av sykdommen og komplikasjoner;
 • høy kosmetisk effekt. Sømmen (arr) etter en slik operasjon for behandling av varicocele er liten og ligger lavere enn nivået på å påføre vasken begynner.

I løpet av en kirurgisk operasjon er ovarieartarien hovedsakelig lokalisert, hvorpå det er en konsekvent lokalisering av alle store og små vener i spermatisk ledning.

Operasjon Palomo

Denne prosedyren er en forbedret versjon av Ivanissevichs operasjon. Forskjellen er at plasseringen av snittet er høyere enn i det første tilfellet. Venen er bandasje i retroperitoneal vev.

Laparoskopisk kirurgi (endoskopisk)

Minimalt invasiv og moderne behandlingsmetode.

Under operasjonen i den fremre bukveggen blir punkteringer på opptil 5 mm i diameter laget, i hvilke instrumenter og et laparoskop vil senere bli introdusert.

Under laparoskopisk kirurgi for varicocele utskille testikkel arterie og vene, og overlagret på den første titan stifter eller de er bundet ved hjelp av kirurgisk tråd.

Utfør denne operasjonen under generell anestesi. Hva er bemerkelsesverdig, seg selv kirurgi for å fjerne varicocele kan vare ca 15-40 minutter. Varigheten av operasjonen kan variere.

Under operasjonen, basert på bildet levert av Laparoscope, oppdager legen og krysser testikelvenen. Etter denne operasjonen skal pasienten bruke maksimalt to dager på klinikken. For øyeblikket Laparoskopi betraktes som den mest effektive metoden for behandling av varicocele, fordi instrumentene lar deg inspisere hele lengden av testikelvenen.

Mikrokirurgisk revaskularisering

Resultatet av denne operasjonen er normalisering av blodstrømmen i testikelvenen. Operativ intervensjon med anvendelse av generell anestesi utføres.

Et snitt er gjort i den nedre delen av buken (5 cm), vises såret testieular Wien for hele sin lengde fra sammenløpet av nyrevenen til testikkel. Parallelt er det et utvalg av en epigastrisk ven. Den testiske venen fjernes helt, og den epigastriske sys i stedet.

Røntgen-endovaskulær kirurgi

Operativ inngrep utføres under røntgenkontroll.

Gjennom en punktering i lårbenen, blir et kateter introdusert i kroppen som leverer en skleroserende medisin til den testiske venen som tetter mot testikelvenen.

En av de minst effektive operasjonene - etter det er det stor sjanse for et tilbakefall.

Generelle anbefalinger etter operasjon

Menn som gjennomgikk kirurgi for å fjerne varicocele, Det vil være nødvendig å avstå fra samleie i tre uker. For en stund etter operasjonen for å behandle varicocele under kjønn kan forårsake smertefulle eller ubehagelige opplevelser.

Det er ønskelig i neste måned etter den tradisjonelle operasjonen for å fjerne varicocele unngå fysisk aktivitet og trening. Etter en endovaskulær eller endoskopisk operasjon vil det være mulig å starte fysisk anstrengelse mye tidligere.


Drift med varicocele med samme suksess utføres i alle aldre, som spesielt hos barn, oppdages i ungdomsår og hos voksne, men den anbefalte alderen er ikke mindre enn 9 år.

I sena stadier av varicocele er det stor sannsynlighet for infertilitet og erektil dysfunksjon.

Når det gjelder ernæring, er det ønskelig for hele rehabiliteringsperioden etter at operasjonen for å fjerne varicocele holder seg til et sparsomt kosthold.

Etter 3 måneder etter operasjonen er det nødvendig å lage en analyse - spermogram. Hvis testresultatene er dårlige, er andrologisk behandling foreskrevet for å gjenopprette barnefunksjonen etter varicocele fjerning.

Postoperativ periode: Hvordan rehabilitere og hva kan konsekvensene (komplikasjoner) etter operasjonen?

Spørsmålet er hva som kan og skal gjøres etter operasjonen? Hvis en mann har en operasjon for å fjerne varicocele, så etter dette Det kan være forskjellige komplikasjoner, og det vanligste er dropsy testikler. I dette tilfellet oppstår akkumulering av serøs væske mellom hver av testiklene.

Utseendet til dropsy forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i testikkel, forårsaket av kirurgi. Etter en tid i det mannlige reproduktive systemet, dannes en venøs sikkerhetsutgang, noe som gjør at blod kan strømme gjennom andre vener i pungen.

Komplikasjoner kan oppstå hvis de første ukene etter operasjonen manifesterer seksuell aktivitet. Inntil prosessen med rehabilitering er fullført etter at varicoceleen ble kurert av operasjonen, bør avstå fra å ha sex med en partner og onani - dette er begrensningene.

Det anbefales heller ikke å bruke alkoholholdige drikker for gjenvinningsperioden etter operasjonen etter varicocele - de kan forårsake nyreoverbelastning, noe som vil føre til negative konsekvenser før tilbakefall.

også Det er mulighet for gjentakelse selv etter alle rehabiliteringsregler. I utgangspunktet er årsaken til tilbakefallet en losoid-vene savnet av en kirurg eller en kvist. I tillegg, etter en mislykket operasjon kan skade bekkenarterie, den infeksiøse prosessen i sår, blødning, hypertrofi, atrofi av testiklene eller azoospermia.

Etter en operasjon varicocele Det kan være smerter i testene, men i 90% av tilfellene passerer de raskt. I tilfelle at smerten ikke stopper, må du kontakte legen din.

Finn ut hvilken varicocele som behandles ikke-operativt.

Og her kan du lære alt om typene phimosis.

Drift med varicocele

Sykdommen varicocele er svært vanlig, det skjer i hver syvende mann, fører, hvis ikke å behandle sykdommen, til infertilitet. Åre i spermatisk ledning og testikkel ekspanderer i denne sykdommen, utstrømningen av blod fra testulærvenen forstyrres. Det vil si at det er en varicose sykdom, som for eksempel hemorroider.

Klassifisering av varicocele

I lang tid kan varicocele ikke være symptomatisk. Men prosessen med å klemme spermatisk ledning, øke temperaturen på testikkel, reduserer produksjonen av spermatozoa øker. Ofte forekommer sykdommen hos unge mennesker.

Sykdommen er venstre sidet (oftest), rettidig, bilateral. Sykdommen truer ikke livet ditt, men dets komplikasjoner gjør en til å tenke på en operasjon som kan utføres av kompetente spesialister i klinikken.

Det er fire stadier av denne sykdommen:

 • Første grad: sykdommen oppdages ved et uhell under eksamen eller med spesielle tester.
 • Den andre graden: Problemet er synlig visuelt, varicocele er palpable, hvis du står, ikke er håndgripelig, hvis du ligger ned, ingen endringer i testikkel.
 • Den tredje graden bestemmes visuelt, for ikke å nevne palpasjon, det er ingen testikkelforandring.
 • Fjerde grad: uttalt åreknuter, redusert testikkel noe av en myk konsistens.

Hvordan behandle varicocele

Den eneste metoden for å behandle sykdommen er kirurgi, fordi varicoceleen selv ikke forsvinner, er pillene også ubrukelige. Konservative terapimetoder varicocele eksisterer ikke bare. Operasjonen bør ikke forsinkes, det kan vellykkes på klinikken.

Vene i venene med variceal påvirkes, de mister sin elastisitet, diameteren av lumen øker betydelig, sirkulasjonen forstyrres, på grunn av dette oppstår testikkelatrofi, og dens funksjon går tapt. Hvis tiden ikke bestemmer seg for kirurgisk inngrep, vil tiden bli savnet, sykdommen vil utvikle seg og om fem år, selv i tilfelle av kirurgi, kan ikke spermatogenese øke.

Hittil er mekanismen for varicocele dårlig forstått, så det er ingen alternativ kirurgi.

Ved hvilke indikasjoner utføres operasjonen

Hvis du har en varicocele, er basene for kirurgisk inngrep:

 • Infertilitet.
 • Atrofi av testikkel (endring i konsistens, reduksjon i størrelse).
 • Smertefulle opplevelser i skrot og i lysken.
 • Dårlig spermogram
 • Den andre og flere grad av sykdommen.

Laget av våre spesialister gir kirurgi sjansen til å gjenopprette spermatogenese.

Typer av operasjoner

Alle operasjoner som utføres i klinikken ligner fjerning av de berørte årene, men teknikkene er forskjellige. De anvendte metodene avhenger av effektiviteten av operasjonen, graden av skade, påfølgende komplikasjoner. Kompleksiteten til enhver operasjon er å bevare venøs blodstrøm når man fjerner syke vener.

 • Drift Ivanissevich er preget av hyppige forekomster av komplikasjoner, tilbakefall. Berørte vener er bundet sammen med en enkelt blokk. Det er stor risiko for å binde testiklene, dette kan forstyrre spermatogenese. Snittet er laget i iliac regionen. Gjenopprettingsperioden etter operasjonen er ganske lang. I dag er slike operasjoner nesten ikke ferdige, dette er i går.
 • Laparoskopisk (endoskopisk) operasjon: En moderne metode, hvor små punkteringer av bukveggen utføres, instrumenter og et laparoskop (endoskop) settes inn der. Isoler arterien, venene påfører titanbraketter eller bandasje med en kirurgisk tråd. Generell anestesi brukes. Det er praktisk talt ingen postoperative tilbakefall. Du kan sjekke ut om 24 timer.
 • Den mikrokirurgiske operasjonen av Marmara har få komplikasjoner, lengden på snittet er liten, den kosmetiske effekten er høy (sømmen befinner seg under linjen med tøyet). Ovariearterien er allokert, og alle vener (store og små) av den klumpformede plexus er bandasjert (det er omtrent 6 av dem i denne delen av spermatisk ledning). Operasjonen er fullført uten traumatisering av lymfekarene i ledningen, og risikoen for dropsy reduseres drastisk. Lokalbedøvelse brukes. Dette er den mest effektive operasjonen som utføres av klinikkens spesialister.

Konsekvenser av operasjonen

Svært sjelden etter operasjon, observeres slike komplikasjoner:

 • Blødning.
 • Skader på arterien av iliac regionen.
 • Infeksiøs betennelse i såret.
 • Dropsy av testis.
 • Atrofi, testikulær hypertrofi.

Postoperativ smerte i testikkel er mer vanlig. Hvis de er, bør du komme til klinikken.

Livet etter operasjonen

Noen få dager er ikke engang vist en liten fysisk belastning. Med tungt manuell arbeid må det vente seks måneder. Det er ønskelig å ha en suspensjon i noen dager, dette reduserer spenningsgraden i pungen og spermatøren. Etter tre til fem måneder må du undersøke sæden, fordi forbedring av egenskapene tilsier en vellykket og effektiv operasjon.

Hvordan er varicocele kirurgi

innhold

Ved diagnosen varicocele er kirurgi en av de mest effektive metodene for å kvitte seg med blodårer i testikkelområdet.

Operasjonen skal være obligatorisk, siden varicocele, selv om det ikke påvirker livet til en mannlig representant, kan permanent frata ham muligheten til å få barn.

Operasjonen er ikke den eneste måten å kvitte seg med en sykdom som varicocele, men bare det forhindrer forekomsten av ulike typer komplikasjoner.

Indikasjon for operasjonen

På grunn av utvidelse av vener i en rekke menn, er det en forstyrrelse av den normale blodtilførselen i testikelens vev og fører til problemer med termoregulering. Slike forstyrrelser påvirker nedgangen i antallet og aktiviteten til spermatozoa. Som regel oftest lokalisert varicocele til venstre i testikkel, men i flere tilfeller kan sykdommen påvirke begge sider samtidig.

Ofte er varicocele en medfødt sykdom som har skjult karakter og begynner å manifestere seg bare når gutten beveger seg inn i aldersgruppen av ungdom.

Siden sykdommen er opprinnelig skjult, er det mulig å identifisere det og avgjøre om operasjonen er nødvendig, bare etter å ha bestått følgende prosedyrer:

 • en metode som heter Valsalva-prøven
 • studie av sykdomsfunksjonene ved hjelp av ultralyd;
 • palpasjon i regionen av plexus plexus;
 • biopsi i testikkonsonen - foreskrevet i situasjoner hvor det er vanskelig å identifisere graden av sykdomsutvikling.
Operasjonen med varicocele er obligatorisk når følgende manifestasjoner observeres hos ungdommen:
 • smertefulle opplevelser i lyskeområdet;
 • ubehagelige opplevelser i lysken;
 • ødem på testikler
 • hevelse i inngangssonen.

Hvilken type teknikk vil bli brukt under prosedyren, avhenger direkte av pasientens alder og størrelsen på testikelen.

Det bør forstås at før operasjonen for å fjerne varicocele vil begynne, er det nødvendig å gjennomføre forberedende tiltak for sin vellykkede slutt.

Forberedende tiltak før kirurgi

Hvis slike patologier er tilstede, kan dette betydelig hindre operasjonen.

I utgangspunktet bør du gå til levering av generelle tester, nemlig blod og urin. I tillegg blir blod tatt for å bestemme Rh-faktor og kreatininnivå.

Også, leger kan sende en pasient for gjennomføring av slike prosedyrer som:

 1. Identifikasjon av protrombinindeks.
 2. Elektrokardiogram.

Doktoren utfører obligatorisk kjennskap til pasienten med de spesielle egenskapene til varicocele hos menn, angir varigheten i fravær av komplikasjoner.

I tillegg bør du identifisere hovedårsaken som bidro til stagnasjon av blod i testiklen før du bruker pasienten. Allerede etter etableringen av ovennevnte årsak, er denne typen operasjon for eliminering av varicocele valgt, noe som vil bevare mannens evne til videre befruktning.

Varianter av operasjoner med varicocele

På dette tidspunktet er det flere typer operasjoner for å fjerne varicocele testis.

Men de mest populære av dem er følgende:

 • kirurgi for å fjerne varicocele i henhold til Marmara teknikk;
 • varicocelectomy av laparoskopisk type;
 • kirurgisk behandling med laser;
 • kirurgisk inngrep i henhold til metoden til Ivanissevich.

Under operasjonen erstatter Marmara den berørte venen i testikksonen med en sunn. For å utføre denne prosedyren, skaper legene seg en liten tilgang til sonen som krever inngrep, det er ingen åpning av bukhulen i denne situasjonen. Denne typen terapi er minst traumatisk, etter at den er utført på kroppen, er det ingen feil i kosmetisk plan.

I tilfelle av denne type operasjon er det også det minste antall utviklinger av ulike typer komplikasjoner. Fordelene ved denne prosedyren er en ganske kort rehabiliteringsperiode og et lite nivå av invasivitet.

Funksjoner av kirurgisk inngrep i henhold til Marmara-metoden

Varicocele fjerning i henhold til Marmara-metoden utføres i henhold til følgende plan:

 1. Pasienten får en injeksjon med et bedøvelsesmiddel. Hvor mye anestetikk som skal innføres, avhenger helt av vektegenskapene og pasientens aldersgruppe.
 2. Legen utfører et lite snitt i pasientens lyskeområde - to til tre centimeter.
 3. Finn en forstørret vene og utfør dressingen. Deretter gjør du fastvaren og skjæringspunktet i samme vene. Disse tiltakene er nødvendige for å lindre symptomene på varicocele manifestasjoner.

Av og til kan det oppstå et uhell ved anfall av nerver i inngangssonen eller blødningen.

Rehabiliteringsperioden etter prosedyren er tre dager, og i den åttende tiende dagen er fjerningen av de overførte suturene allerede gjort.

Blant minusene av denne typen operasjon, utført med varicocele, kan du kun merke seg den høye prisen fordi dyre medisinske instrumenter og high-end optikk brukes.

I gjenopprettingsprosessen etter operasjonen er det nødvendig å unngå ulike fysiske arbeid og plutselige bevegelser. I 30 dager er det strengt forbudt å engasjere seg i seksuelle handlinger, siden det er nødvendig å beskytte området som tidligere er utsatt for sykdommen fra friksjon. Undertøy skal bare være laget av naturlige stoffer, det anbefales å nekte mot for tette modeller.

På slutten av 3-månedersperioden er det nødvendig å sende et spermogram. Denne handlingen utføres for å identifisere mulighetene for sperm for å utføre befruktning.

Seks måneder etter operasjonen kan du gå tilbake til livet som var før sykdommen ble oppdaget.

Særtrekk av kirurgisk inngrep i varicocele i henhold til Ivanissevich-metoden

Denne kirurgiske behandlingen varicocele er billigere. I tillegg utføres det bare med varicocele til venstre.

Operasjonen utføres i henhold til følgende plan:

 1. Pasienten får generell anestesi.
 2. Det er en skjæring og ligering av venstre blodåre i testikkel.
 3. Absolutt lukning av lumen av åreknuter utføres.

Operasjonen varer ikke mer enn en halv time.

I dette tilfellet vil gjenopprettingsperioden ta mye lengre tid og vil bli ledsaget av en konstant sannsynlighet for komplikasjoner.

Men den største ulempen ved en slik prosedyre anses å være skjæringen av bukhulen og behovet for å trenge inn i den.

På grunn av slike tiltak vil pasienten ikke kunne leve et fullt liv i 2-3 måneder.

Blant de positive aspektene ved denne teknikken er mangelen på behovet for å bruke en rekke dyre verktøy og muligheten til å utføre kirurgi for hver pasient.

Egenskaper av varicocelectomy

I nærvær av varicocele, behandling på denne måten er også gjort i tilfelle deteksjon av utvidelse av vener av spermatiske ledninger fra begge sider.

Innsnittene i dette tilfellet utføres i tre soner:

 • navle;
 • høyre iliac sone;
 • venstre iliac sone.

Dimensjonene til slike seksjoner er små og må som regel ikke overstige en centimeter. Gjennom disse snittene passerer ulike endoskopiske enheter. Det er takket være installasjonen av disse enhetene, blant annet kameraet er nødvendigvis tilstede, kan legen se hvilke handlinger han trenger å utføre, og juster om nødvendig hans opprinnelige planer.

Blant ulempene ved en slik kirurgisk inngrep kan man se på sine overdrevne levekostnader og behovet for generell anestesi.

Rehabiliteringsperioden tar ca 3 dager, hvoretter pasienten slippes ut fra sykehuset.

Før uttømming, konsulterer legen pasienten i detalj om sin videre oppførsel og tidspunktet for det som er nødvendig for å opptre for fjerning av masker.

Utfører varicocele terapi med en laser

Lasermetoden er uten tvil den mest moderne.

Denne typen operasjon utføres i henhold til følgende plan:

 1. Ved hjelp av en slik enhet som et intravaskulært endoskop, avsløres det nøyaktige stedet der fartøyet ble utvidet.
 2. Ved hjelp av laserstrålen koagulerte den utvidede delen. Dette bidrar til å avskære dette området fra den totale blodstrømmen.
Blant de positive aspektene ved denne metoden for terapi er følgende hovedpunkter:
 • Under operasjonen blir pasienten ikke injisert i tilstanden til anestesi;
 • en ganske kort periode med gjenoppretting etter prosedyren;
 • en svært lav prosentandel av sannsynligheten for komplikasjoner.

Oppførsel etter operasjon

Det finnes en rekke vanlige indikasjoner som bør følges av menn som gjennomgikk kirurgi for å fjerne varicocele (uansett hvilken type prosedyren):

 1. Innen 3 uker etter operasjonen er det tilrådelig å avstå fra seksuell aktivitet. Dette skyldes det faktum at en seksuell handling ikke vil bringe en mann noen glede, fordi det vil være ubehag og til og med smertefulle opplevelser.
 2. Innen 4 uker etter prosedyren, bør du avstå fra å utføre fysisk arbeid av noe kompleksitet. Det er også nødvendig å utelukke sport. Ved laserterapi reduseres denne perioden til 3 uker.
 3. Under gjenopprettingsperioden anbefales det å holde seg til en diett - dette vil fremskynde helbredelsesprosessen. I kjøtt og fisk kan du ikke nekte, bare forutsatt at de ikke er for fettete, vil det ideelle alternativet være en kokt kylling og en bakt gjedde i ovnen.
 4. Etter 3 måneder etter operasjonen bør du spermogramme. Ved ugunstige resultater må legen foreskrive behandling med andrologen for å gjenopprette barnefunksjonen.

Det er helt nødvendig å overholde alle disse forskriftene, fordi selv en vellykket operasjon ikke garanterer full gjenoppretting, er risikoen for infertilitet fortsatt der.

Hyppige komplikasjoner etter varicocele kirurgi

Kvalitativt utført operasjon garanterer fortsatt ikke fravær av komplikasjoner, fordi selv en lege ikke kan vite hvordan menneskekroppen vil reagere på denne eller den aktuelle behandlingen.

De vanligste komplikasjonene etter de ovennevnte operasjonsprosedyrene er følgende problemer:

 1. Dropsy i eggstokken. I dette tilfellet er det opphopning av væske i pungen. Denne komplikasjonen stammer fra det faktum at under operasjonen, sammen med venen i testikkonsonen, ble lymfekarene bandasjert. Behandlingen av slike komplikasjoner utføres som en punktering i det berørte området ved å pumpe ut væsken, eller en gjentatt operasjon utføres, hvor lymfekarene returneres til sin opprinnelige form.
 2. Atrofi av testikkel. Denne komplikasjonen er sjelden, men det er veldig farlig, fordi det er en signifikant reduksjon i testikkelstørrelsen og dens funksjonelle egenskaper. Ifølge statistikken forekommer dette problemet hos 1 person per 1000 personer.
 3. Alvorlig smerte i rehabiliteringsperioden. Dette skyldes det faktum at epididymis er overfylt og kapselen er strukket.

Hvis noen av de ovennevnte komplikasjonene oppstår, bør du umiddelbart kontakte legen din for å rette opp situasjonen.

Priser for kirurgi for å fjerne varicocele i forskjellige byer i Russland

Det bemerkes at kostnaden for de ovennevnte operasjonene i forskjellige byer i Russland er forskjellig, og noen ganger er det mye lettere å gå til en prosedyre i en annen by enn å samle den nødvendige mengden for terapi i hjembyen.

Så, på territoriet til Moskva, kan en operasjon for å fjerne varicocele gjøres i gjennomsnitt for 18 tusen rubler. Samtidig varierer kostnaden for terapi i henhold til Marmara-metoden fra 28 til 48 tusen rubler.

På territoriet til Novosibirsk er driftskostnadene litt lavere:

 • Ivanissevichs metode - nøyaktig 10 tusen rubler;
 • Marmara metode - nøyaktig 18 tusen rubler.

I St. Petersburg er kostnadene ved operasjonen helt avhengig av sykehuset og legene som arbeider i den (nivået på profesjonalitet), så prisene er 5-20 000. Det skal bemerkes at denne betalingen kun gjelder for operasjonen, og anestesi og sykehusopphold betales separat.

Og selvfølgelig kan vi ikke mislykkes i å merke prisene for fjerning av masker etter operasjonen:

 1. På territoriet Nizhny Novgorod - 6,5 tusen rubler.
 2. I Saratov - 8 tusen rubler;
 3. I Perm er fjerning av masker 100 rubler dyrere enn i Nizhny Novgorod.
 4. I byer som Tula, Ufa, Voronezh varierer kostnaden for å fjerne masker fra 5 til 8 tusen rubler.

Varikotsele og hæren

Endelig er det verdt å fremheve et så viktig øyeblikk i hver manns liv som en hær. Noen ønsker å gå dit, noen leter etter forskjellige måter å på en eller annen måte utsette sin inngang i kaserne.

Overraskende, men en slik sykdom som varicocele, kan ødelegge drømmen om den første og realisere ønsket om sistnevnte.

Det er helt kontraindisert å tjene i hæren til de unge som har følgende patologier:

 • å finne sykdommen i tredje fase av utviklingen;
 • manifestasjon av to eller flere tilbakefall av sykdommen når den er i 2 stadier.
I noen tilfeller, med varicocele sykdom, er hæren forsinket en stund:
 • det kirurgiske inngrep i sykdommens nærvær i første eller andre fase - forsinkelsen er fra seks måneder til et år;
 • Tilstedeværelsen av en annen grad varicocele, der pasienten nektet å utføre en kirurgisk operasjon - slike mennesker blir ikke kalt inn i hæren, men når de erklærer kampsport, blir dette ikke relevant.
Og selvfølgelig er det en rekke situasjoner hvor forekomsten av den nevnte sykdommen ikke er en kontraindikasjon for å gå til hæren:
 • å finne sykdommen i første fase;
 • sykdommen er i andre fase, men i seks måneder eller et år ble medisinen behandlet med medisiner, og forsinkelsen fra hæren ble allerede gitt.

Det er verdt å merke seg at en rekke gutter som forsøker å forlate kampanjen i hæren, øker bevisst grad graden av sykdomsutvikling ved hjelp av sterk fysisk anstrengelse, konstant overoppheting av kroppen og flere andre øyeblikk. Denne oppførselen er uakseptabel, fordi du må tenke på fremtiden, hvor selv sin egen mannlige kraft er nyttig.

Hvis en mann på dette tidspunktet ikke drømmer om barn, så er det verdt å forestille seg sin ensomme fremtid og gå til kirurgi.

Les Mer Om Fartøyene