Årsaker og symptomer på varicocele til venstre på menn: behandlingsmetoder

Varicocele - varicose (groinlike) utvidelse av venene av lobate plexus av spermatiske ledninger. En av de vanligste sykdommene blant menn.

Den vanligste er mellom 15 og 30 år. Fysiske belastninger, inkludert sport, kan være en av de utløsende faktorene for utvikling, forutsatt at det er en iboende eller ervervet predisposisjon.

I de fleste tilfeller diagnostisert varicocele til venstre, og dette er på grunn av de anatomiske egenskapene til venøs utstrømning fra venstre testikkel. I de fleste tilfeller strømmer den venstre ovarievenen inn i venstre renalvein, og til høyre - inn i den nedre vena cava. Trykket i venstre renalven er høyere enn i den dårligere vena cava. På denne måten, Varicocele til venstre utvikler oftere (80-85%).

Grad av sykdom

Varicocele forlot 1. grad: Utvidede kranser palperes i stående stilling, i den bakre posisjonen de forsvinner. Pasienten bryr seg ikke.

Andre grad: Pasienten klager over smerte i pungen, brenner. Årene er synlige, de faller under testikkelen, skrotet er asymmetrisk. Selve testikelen føles ikke annerledes enn den sunne.

Tredje grad: vener klynger "henger" i pungen, testiklene er små og myke. I dette tilfellet er spermatogenese ofte svekket, kan testikulær atrofi utvikles.

Varikotsele venstre testikler - nok vanlig sykdom, det forekommer i gjennomsnitt på 10-15% av mennene.

Som regel kan det oppstå i puberteten og senere, så ikke glem at for en gutt å besøke en urolog eller androgolister bør gjøre det samme bindende som en tannlege eller gynekolog for kvinner.

Som de sier, er det bedre å finne ut alle problemene på forhånd, og ikke når det er for sent å drikke Borjomi.

For en visuell studie av varicocele til venstre - bildet nedenfor:

Jo mer farlig den venstre sidede varicocele?

Selve sykdommen er ikke farlig. Med ham kan du leve og jobbe normalt Spesielt hvis det ikke forårsaker problemer. Hovedproblemet er en typisk komplikasjon av denne sykdommen, mannlig infertilitet.

Når varicocele er, er testikkelnæringen forstyrret, noe som kan føre til atrofi. I tillegg skaper nettverket av venøse fartøy rundt testikler en slags "pute" som forhindrer en normal utstrømning av varme.

For normal spermatogenese er det nødvendig med en relativt lav temperatur: fra 32,5 til 34,4 grader. Når varicocele temperaturen er høyere, på grunn av dette dannelsen av spermatozoa er forstyrret eller helt stopper.

En annen mulig komplikasjon av varicocele: immune betennelse i testikkel.

Behandling av varicocele venstre testis

Dessverre varicocele kan ikke kureres uten kirurgi - Kun effektive behandlingsmetoder er virkelig effektive.
Behovet for behandling avgjøres individuelt. Selvsagt, hvis varicocele bekymringer manifestert av smerter i pungen eller infertilitet, er vaksinen nødvendig.

Hvis en mann ikke bekymrer seg for noe, er nødvendigheten av varicocele operasjon av venstre testikkel et kontroversielt problem.

vanligvis, hvis en mann fortsatt forventer å ha barn, er det best å behandle varicocel og operasjonen å gjøre, hvis det er funnet i en eldre mann for hvem spørsmålet om fremplantning ikke lenger er så relevant, kan man gjøre det uten en operasjon.

Til de obstruktive behandlingsmetodene er varicocele til venstre for menn inkludert flere typer operasjoner.

Den første - åpen drift. I løpet av hennes varicose krans er helt bandaged eller fjernet. Operasjonen utføres gjennom innsnitt 3-5 cm lang.

Den andre måten - endoskopisk (laparoskopisk) operasjon. På pasientens mage gjør tre små punkteringer, gjennom en av dem er et endoskop satt inn, så kirurgen forbinder den "dårlige" venen til den berørte testiklen. Operasjonen tar 15-20 minutter.

I sammenligning med den åpne kirurgi krever endoskopisk operasjon ikke spesiell forberedelse, det er lettere for pasienten: Blodet er ikke tapt, personen blir raskt gjenopprettet. I tillegg vil det ikke være lange arr.

En annen metode for behandling varicocele: skleroterapi av de berørte årene av spermatisk ledning. Kateteret settes inn gjennom punkteringen inn i den berørte venen og et skleroserende middel blir introdusert, noe som medfører at blodstrømmen slutter gjennom karet.

Alle disse metodene (og noen andre, for eksempel, Palomo, Marmara) refererer til den obstruktive metoden, det vil si at de forstyrrer den venøse blodstrømmen. Varikotsele i dette tilfellet er eliminert, men den venøse utstrømningen av blod fra testiklen forbedrer ikke alltid, Følgelig forbedrer temperaturregimet ikke.

Det er en annen tilnærming til behandling av varicocele, ikke-obstruktiv, normaliserende venøs utstrømning: dannelse av venøse anastomoser. Anastomoser er forbindelsene mellom blodkarene. Dermed er målet å danne venøse anastomoser opprettelsen av kunstige måter av venøs utstrømning fra testikkel.

Hvorfor forekommer denne sykdommen hos menn?

Årsakene til varicocele til venstre er to faktorer:

Forholdet til svakheten i veggen og utilstrekkelig eller komplett mangel på ventiler av vevsbeholdere i testiklene, som oftest er en medfødt misdannelse. I dette tilfellet går blodet som går gjennom vevet av testiklene, ikke inn i hovedkarene, og dilaterer venene, som akkumuleres i lobate plexus.

Også grunnene ligger i økt trykk i venene i skrot eller liten bekken. Disse faktorene fører til en gradvis anatomisk forandring i testikkel og venstre nyrene. Det er deres bøyning og komprimering av nærliggende fartøy og bretter i nærliggende vev. Ytterligere klaring for å bli smalere, blodtrykket stiger, venøs utstrømning fra venene i testikkel er brutt og ende opp med å gå utvidelse av testikkel årer.

En sjelden manifestasjon av varicocele hos menn er forstyrrelser i kroppen som helhet, som var forårsaket av den systematiske brudd på stolen, overanstrengelse av magemusklene, vektløfting eller uregelmessig seksuallivet.

Tegn og symptomer

Tegn på varicocele manifesterte stumpe tegnsmerter i pungen, en følelse av tyngde i det og infertilitet. Vær oppmerksom på at smerte kan være av en ikke-permanent karakter, forbundet med fysisk overbelastning av kroppen.

Konstante smerter, for eksempel, kan observeres allerede i fjerde grad. For å fastslå siden hvor det er tyngde i pungen, er pasienten ikke alltid i stand til.

Konsekvensen av denne patologien tjener reduksjon i antall spermatozoer i sperma, nedsatt mobilitet, Jo verre, deres morfologi (struktur) endres også. Og for alt dette, opptrer heller ikke de mannlige cellene i immunsystemet med eggceller.

Immunfaktorer i varicocele penetrerer direkte inn i testisvevet, og dette vevet oppfattes av immunsystemet som fremmed. Antistoffer begynner å bli produsert, og autoimmun betennelse oppstår. Dette er en av de mulige mekanismer for infertilitet.

Også i medisinsk praksis det er også en asymptomatisk variant av perkolasjon varicocele. Slike menn kan få barn, og de merker ikke helt noen tegn på varicocele. Varicocele er funnet ut ved en tilfeldighet under en vanlig medisinsk undersøkelse.

I forskjellige menn manifesterer varicocele symptomer seg på helt forskjellige måter. Hvis vi forener alle menn som lider av varicocele og tar dem for 100%, vil halvparten av dem ikke ha noen manifestasjoner av sykdommen; De resterende 50% vil bli delt inn i to halvdeler: Opplever ubehagelig smerte i pungen og lider av infertilitet. Det er fastslått at disse indeksene ikke er avhengige av sykdomsstadiet.

Forebyggende tiltak

For å redusere utvidelsen av venene i spermatikkledningen, Det anbefales å eliminere stillestående prosesser i bekkenorganene (normaliser avføringen, unntatt mottak av alkoholholdige drikkevarer, reguler fysisk spenning, har regelmessige seksuelle kontakter).

Forebygging av varicocele er også inne tar vitaminpreparater, spiller sport, nok hvile. Bruken av slike enkle tiltak kan helt eliminere den patologiske ekspansjonen av årer og forhindre sykdommen i å utvikle seg.

Hvis det ikke er noen grunn til bekymring, eller mannen er ikke lenger i den alderen for å fortsette familien, blir operasjonen et omstridt problem. Obligatorisk behandling bør holdes av unge mennesker som ennå ikke skal bli fedre.

Varicocele venstre testis

Varicocele er en åreknuter av spermatisk ledning. Observert hovedsakelig hos menn i alderen 17 til 30 år, men kan forekomme i yngre alder: 10 år gammel funnet i 6% av guttene og en tenåring han led opp til 16%.

Den vanligste til venstre (opptil 50-90%), bilateral varicocele til 17 år har det vært en 10% eldre enn 17-48% av tilfellene, og en ensidig utvidelse av retten venen er ca 2%. Denne funksjonen forklares av det faktum at det er til venstre at den spermatiske venen er rettet mot renalven nesten vinkelrett. Høyresidig varicocele er ofte utvikler seg som et resultat av forekomsten av svulst eller annen surround utdanning, bryter den venøse drenering fra testiklene.

Varicocele er som regel kombinert med andre manifestasjoner av åreknuter - tilstedeværelsen av hemorroider, åreknuter i underekstremiteter.

Historisk bakgrunn

Generelt har varicocele vært kjent siden antikken: for eksempel beskriver Hippokrates det som "en klynge av svart og gult, tykt blod".

Gradvis i den medisinske verden kommer forståelsen om at uten riktig behandling kan varicocele føre til infertilitet, noe som gjør det umulig å finne de mest effektive behandlingsmetoder.

I gamle tider, som en behandling, ble spermatene presset direkte gjennom skrothuden med tau, kauterisert av et rødt jern eller en pasient ble kastrert. For tiden er omtrent 120 typer av de mest populære metodene for kirurgisk inngrep med varicocele kjent. Også i begynnelsen av sykdommen, er konservativ behandling utbredt.

Varicocele arter (klassifisering)

Selv om det er mange klassifikasjoner varicocele, vil vi fokusere på de vanligste.

Primær og sekundær

Åreknuter i ledningen kan oppstå i seg selv (være primær, idiopatisk) eller følge av andre sykdommer (sekundær varicocele).

Primær varicocele oppstår vanligvis til et visst punkt er nesten asymptomatisk, men i de fleste tilfeller er det den viktigste årsaken til mannlig infertilitet i verden.

Degrees varicocele av Lopatkin

Denne klassifiseringen ble foreslått i 1978 og brukes av mange urologer til denne dagen, fordi den er enkel nok og lett å forstå:

 1. Jeg grader - varicose oppdages bare ved å føle spermatisk ledning (palpation) mens du strekker pasienten i stående stilling.
 2. II grad - varicose er synlig, men størrelsen og konsistensen av testiklen endres ikke.
 3. III grad - en reduksjon i testikkel er observert, venene til clustelliform plexus er betydelig forstørret, konsistensen av testikkel er endret.

Klassifisering av varicocele i lys av sirkulasjonsforstyrrelser

I 1980 foreslo Coolsaet å klassifisere varicocele med tanke på sirkulasjonsforstyrrelser i testamentets venøse system (hemodynamikk):

 1. 1 type - injeksjonen av blod inn i testikler oppstår fra nyrevenen.
 2. 2 type - blodet i den testiske venen kastes fra iliacen.
 3. 3 type - en kombinasjon av typer №1 og №2.

Klassifisering av varicocele ifølge WHO

Jeg grad - varicose er ikke synlig, venene er ikke palpable i vanlig tilstand, men er bestemt under belastning.

II grad - de dilaterte venene er ikke synlige, men de er godt palpert.

III grad - venene er forstørrede, deres plexuser er lett palpert og godt synlig gjennom pungen.

Klassifisering av varicocele ved symptomer

Med hensyn til kliniske symptomer er varicocele preget:

2. Med følgende symptomer:

 • smerte,
 • forstyrrelser i spermatogenese,
 • tilbakefall varicocele,
 • infertilitet
 • ulike komplikasjoner.

Årsaker til varicocele

Selv om varicocele er kjent siden antikken, er de eksakte årsakene til forekomsten, spesialistene, og nå kaller det vanskelig. Med utvikling av vitenskap og fremveksten av nye muligheter for ikke-invasive forskningsmetoder, er det oppnådd ny data som gir en mer grundig forståelse av visse punkter i utviklingen av varicocele, men generelt forblir spørsmålet åpent.

Mekaniske faktorer

Mange moderne forskere blant de viktigste predisponerende faktorene og årsakene til varicocele-utviklingen har registrert økt trykk i spermatørens vener på grunn av:

 • komprimering av leddene i ledningen med hernial sac, tumor svulmet med kolikkmasse i endetarmen (med kronisk forstoppelse);
 • abdominal trykkøkning i kronisk diaré, magemusklene kontinuerlig spenning (i dette tilfellet utstrømningen hemmes i den nedre vena cava, og er dannet lunger);
 • forskyvning ned i venstre testikkel i kombinasjon med en utilstrekkelig cremaster-funksjon;
 • lenge å sykle, ri på hest;
 • lenge forbli i stående stilling;
 • scrotal skade;
 • delvis komprimering av nyrene i aorta og den overordnede mesenteriske arterien (de såkalte "pinsettene");
 • Krenkelse av nyrevenen til venstre ved sin ekstra stamme;
 • andre mekaniske faktorer.

Anatomiske faktorer

De mest signifikante predisponerende faktorene i utviklingen av varicocele er følgende:

 • Den riktige fusjonsvinkelen til testikkel og nyrene på venstre side;
 • Mangelfullhet av ventiler eller deres fravær i den venstre testikulære venen;
 • en lengre størrelse på testikkelvenen til venstre enn til høyre.

Genetisk predisposisjon

Utvikling varikotsele bidrar til:

 • medfødt svakhet i vaskulærveggen,
 • forekomst av åreknuter i underekstremiteter,
 • flate føtter,
 • hjerteventil defekter,
 • phimosis,
 • fenomener generell insuffisiens av bindevev.

Andre faktorer

En viss rolle spilles av:

 • onani med konstant spyling av mannlige kjønnsorganer,
 • vegetative lidelser,
 • gonoré,
 • andre karsykdommer,
 • tilstand og sykdom, noe som fører til en reduksjon i testosteronnivået.

Symptomer på varicocele

Asymptomatisk strøm

I lang tid kan varicocele være helt asymptomatisk og utvikle seg langsomt og sakte. I dette tilfellet avsløres det når en urolog undersøker det av en annen grunn (for eksempel under en medisinsk undersøkelse). Som regel observeres asymptomatisk strøm i begynnelsen av sykdommen.

Typiske symptomer på varicocele

Den første fasen

Selv om det i dette stadiet ofte ikke er noen klager, kan enkelte pasienter være bekymret:

 • ubehag i skrotet,
 • å trekke smerter i testiklene, lyske med styrke under fysisk anstrengelse, gå, seksuell opphisselse og forsvinner i utsatt stilling.

Den andre fasen

Observerte alle symptomene i første fase, som er mer uttalt. De er sammen med:

 • økt smerte med bestråling ned i magen med fysisk aktivitet,
 • fremveksten av smerter i nyrene,
 • utvikling av neuralgi n. spermatici,
 • redusert seksuell funksjon.

Den tredje fasen

De viktigste symptomene øker, smertene bekymrer seg selv i ro. Det er på dette stadiet at infertilitet ofte utvikler seg.

Tenåringer står i forkant av klager om endringen i størrelsen på skrotet og dets asymmetri.

Andre symptomer varicocele

Som regel klager pasientene om:

 • Slagring av pungen, som øker under turgåing i den varme sesongen,
 • en følelse av tyngde i lysken og skrotumet,
 • dumme, trekke, sysende smerte eller brennende følelse av spermatisk ledning, gi til midje, perineum, penis, underliv og lår.

Siden disse effektene blir forsterket når du står eller går, og svakere i horisontal stilling, eller hvis heisen pungen, mange pasienter dyppet hånden i hans bukselomma og prøv å stille støtte pungen i god stand, og også foretrekker varmen.

 • seksuell svakhet,
 • endring i størrelsen på testikkel på siden av lesjonen
 • kløe i pungen,
 • urininkontinens om natten,
 • hyppig vannlating.

I alvorlige tilfeller kan det være:

 • generell svakhet,
 • tap av appetitt,
 • tearfulness,
 • irritabilitet,
 • vekttap,
 • infertilitet,
 • karakteristiske endringer i spermogrammet,
 • fenomen av depresjon.

diagnostikk

Under samtalen avslører legen klager, sykdommens historie, utfører en urologisk undersøkelse og om nødvendig foreskriver en ytterligere undersøkelse.

Klager og sykdommens historie

 • Tilstedeværelse / fravær av smerte, ubehag eller tyngde i pungen.
 • Om det er en økning i smerte under langvarig stående, gå, intens fysisk anstrengelse, seksuell opphisselse og svekkelse i ro eller ved å heve skrotumet.
 • Med vanlig seksuelt liv: Varigheten av en partners mangel på graviditet uten tilstrekkelig beskyttelse.
 • Alderen av eksistensen av varicocele.
 • Utsatte sykdommer: urinritt, prostatitt, STI, parotitt, perineal og skrotskader, transplantasjoner, etc.
 • Tilstedeværelse av kroniske rusmidler.
 • Spesielt seksuell utvikling og seksuelle liv (i begynnelsen av seksuelle liv, i en alder av de første våte drømmer, seksuelle utskeielser, tidspunktet for utseendet av kjønnshår, skjeggvekst, stemmeforandringer, spesielt det første året av å leve sammen med en partner, etc.).
 • Yrkesrisiko og tilstedeværelsen av faktorer som forårsaker eller predisponert for utvikling av varicocele, for eksempel, radioaktiv bestråling, eksponering til karbondisulfid, insektmidler, mikrobølgeeksponering.

Ifølge ulike forfattere ble utviklingen av varicocele i mange tilfeller ført av gonoré, mekanisk traume (sport, produksjon eller transport), hypotermi eller overoppheting.

Symptomer oppdaget under medisinsk undersøkelse

1. Utvidelse av vener i stående stilling, så vel som under belastning. For øyeblikket brukes en modifisert Valsava-prøve: pasienten blir bedt om å puste og spenne. De forstørrede venene er definert palpably eller synlig for det blotte øye.

2. Ved palpasjon: Tilstedeværelsen av små tettede segmenter av utrydde vener, en endring i testikkelens størrelse, avhengig av scenen.

3. Positiv test Segond: Pasienten i den bakre posisjonen klemmes inn i lysken ytre ringen, og deretter bedt om å stige - med varicocele blir venene fylt igjen.

Legen kan også identifisere tegn på andre sykdommer som førte til fremveksten eller samtidig varicocele: for eksempel inguinal brokk, svulster.

Laboratorie-instrumentelle metoder for diagnostikk

1. Ultralyd av testisene. Det er den mest informative metoden for å bestemme størrelsen og avsløre ulike patologier av dette organet. I de fleste tilfeller er studien utført i forbindelse med Doppler-vedlegg, slik at fartøyene for å visualisere og identifisere pung omvendt kaste venøst ​​blod (såkalt tilbakeløp), er økningen i diameter årer under valsalvas manøver tester og deres uttalt slyngethet.

2. Flebografi av de seminiferøse venene. Ved hjelp av denne studien er det mulig å skille den primære varicocelen fra det symptomatiske, men for tiden er det praktisk talt ikke brukt (vanligvis sonografi er tilstrekkelig).

3. Spermogram. Hvis det i begynnelsen av varicoceleen er praktisk talt ikke forskjellig fra normen, kan følgende endringer iakttas:

 • reduksjon i antall aktive spermatozoer,
 • reduksjon i antall eller fullstendig fravær av sæd i sperma,
 • ingen sæd,
 • Tilstedeværelse av mange døde spermatozoer.

4. Beregning av fruktbarhetsgraden til Farris, som normalt skal være mer enn 200. For dette multipliseres mengden av ejakulat med antall spermatozoer (millioner / ml) og av prosentandelen av mobilspermatozoa.

5. Studie av nivået av kjønnshormoner: testosteron, FGS, prolaktin, østradiol, luteiniserende hormon. Brukes ved differensial diagnose av mannlig infertilitet hos varicocele.

6. Urografi. Hjelper med å identifisere comorbide forhold: nyresvikt, hydronephrosis, anomalier i strukturen i urinsystemet.

7. Dynamisk nephroscintigrafi eller indirekte isotop-angiografi, scintigrafi av testikler. Disse radioisotopstudiene bidrar til å studere funksjonens tilstand av nyrene, testiklene før og etter operasjonen, samt hemodynamikk i skinnene i groinlike plexus.

Konservativ behandling varicocele

Mer er av historisk interesse, siden det i de fleste tilfeller viser seg å være ineffektivt. Likevel kan urologer i den opprinnelige graden av sykdommen og med asymptomatisk strømmen utpeke:

 • Unntak av fysisk aktivitet av en bestemt type: langvarig vandring, løftevekter, dans, ridning, sykling.
 • Forebygging av økt intra-abdominal trykk: kamp med forstoppelse, flatulens.
 • Utnevnelsen av venotonics, vasokonstrictor medisiner.
 • Regulering av seksuell funksjon.
 • Regelmessig dousing av skrotet med kaldt vann for å øke creammakerfunksjonen.
 • Bruk en spesiell suspensjon (mange pasienter tåler ikke dette på grunn av ubehag).
 • Toning fysioterapi.
 • Avslag på alkohol.
 • Systematisk svømming, inkludert i åpent vann, vintersport.

Kirurgisk behandling varicocele

Til dags dato er det de kirurgiske metodene for varicocele behandling som er mest effektive.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • I de tidlige stadier av varicocele i fravær av effekt av konservativ behandling.
 • Uavhengig av sykdomsstadiet: Tilstedeværelse av permanent smerte.
 • Endringer i tetthet og struktur av testiklen.
 • Reduksjon av seksuell funksjon.
 • Endringer i spermogrammet.
 • Infertilitet.
 • Begrensning av evnen til å jobbe på grunn av varicocele.
 • Utvidelsen av venene, som tjener som kontraindikasjon for hærens tjeneste.
 • Når varicocele er sterkt påvirket av pasientens psyke.

Kontra

De er relativt relative, siden de kan variere avhengig av den spesifikke metoden for kirurgisk inngrep. Ofte kontraindikasjoner til kirurgi er følgende:

 • asymptomatisk kurs i første grad av sykdommen;
 • sekundær varicocele på grunn av neoplasmer eller inflammatoriske prosesser av andre organer;
 • generell alvorlig tilstand av kroppen.

Kirurgi av moderne scenen

Hovedmålet med enhver kirurgisk inngrep med varicocele er skjæringspunktet mellom de forstørrede årene som går til lyske-lignende plexus og deltar i omvendt overføring av blod.

I dag er det fire hovedtyper av operasjoner med varicocele:

 1. Dressing og påfølgende fjerning av egg beholdere: Ivanissevicha drift, Kondakova, Palomo, Bernardi og retroperitoneoscopic og laparoskopiske teknikker.
 2. Røntgen-endovaskulær: embolisering, skleroterapi, endovaskulær koagulasjon.
 3. Påføring av ulike vaskulære anastomoser: proksimal testiculoiliacal, spermatikoepigastral, testiculosaphenic.
 4. Mikrokirurgiske metoder ved bruk av optiske teknikker og utført fra tilgang i lyskenområdet.

Operasjon Palomo

Under denne operasjonen blir arteriene og venene eksponert, og så blir de bandasjert og krysset. Modifikasjon - bevaring av patensen av lymfekar, som signifikant reduserer sannsynligheten for postoperative komplikasjoner: epididymitt, hydrocele og ødem i skrotumet.

Operasjoner Ivanissevich og Bernardi

Drift Ivanissevich er en klassiker av tradisjonell kirurgi, brukt til barn og voksen praksis. Dens essens er en dressing i retroperitoneal avdelingen i testikelvenen. Hyppigheten av tilbakefall hos voksne er ca. 25%, og i barns praksis - opptil 40%. Drift Bernardi utføres på nesten samme måte, men med en ligasjon av testikelarterien og noe lavere (typiske komplikasjoner - testikkelatrofi, hydrokelle).

Endovaskulær okklusjon av testikklene

Først punktirujut høyre femorale vene føres inn i den til en fleksibel metalltråd, og på den - kateteret styres suksessivt til den siste inferior vena og deretter til venstre adrenal årer. Videre selektiv flebografi og påfølgende okklusjon av karet under separering av collaterals som går til ryggraden, nyrene og inn i retroperitonealrommet utføres. Så, som en kontroll, blir røntgen med kontrastmedium gjengitt igjen.

Avhengig av typen agent som brukes til å blokkere lumen i venen, skiller:

 • Mekanisk embolisering med spiraler av Gianturco-Andersen-Wallas, silikon ballon, Ivalon-segl, cyanokrylater, metalliske okkudere.
 • Transfemoral retrograd skleroserende terapi med skleroserende middel (f.eks. Trombovar, varicicid, etoksiklerol, hypertonisk glukoseoppløsning med monoetanolamid).
 • Kombinert embolisering - ballong eller okklusjon med spiraler med skleroterapi.
 • Okklusjon ved hjelp av fysiske løsninger.
 • Elektrokoagulasjon med en monopolar elektrode.
 • Innføring av varm kontrast.

Sklerose og embolisering av vener ledsages ofte av en relativt hyppig forekomst av tilbakefall av varicocele (opptil 20%).

Mikrokirurgiske anastomoser

Det er operasjoner angående dannelsen av anastomoser:

 • spermatoepigastralnogo,
 • testikulosafennogo,
 • testikel-iliac.

Essensen av disse kirurgiske inngrepene skyldes det faktum at et nytt fartøy faktisk er opprettet for å normalisere blodsirkulasjonen, og sperrede utvidede er bandasjert. Nesten alle disse teknikkene innebærer tilstedeværelsen av et spesialkirurgisk mikroskop, hvor kirurgen overlater en vaskulær sutur.

Laparoskopiske teknikker

Disse metodene brukes som et alternativ til konvensjonelle klassiske metoder for operasjoner med varicocele. I dette tilfellet er klemmer plassert på spermatalen eller det er bandasje. Laparoskopisk koagulasjon kan også brukes.

 • akutte purulente sykdommer,
 • svulst,
 • Tilstedeværelse av tidligere laparoskopier (avhengig av omstendighetene).
 • infertilitet,
 • smerte i pungen,
 • tilbakefall,
 • nedsatt spermatogenese.

Postoperative komplikasjoner

Komplikasjoner er som regel relativt sjeldne. Spesifikke komplikasjoner forbundet med embolisering eller dressing av den spermatiske venen er svært sjeldne ved bruk av laparoskopiske og mikrokirurgiske teknikker.

Lymphostasis av skrotum

Dette er en tidlig komplikasjon etter operasjonen, når den venstre halvdelen av skrotum begynner å svulme. I de fleste tilfeller forsvinner den gradvis og forekommer hos mange opererte pasienter for varicocele. Forebygging av lymphostasis blir lettere ved bruk i de første 5 dagene etter operasjonen en spesiell suspensjon som støtter skrotumet.

Atrofi eller testikulær underernæring

Atrofi er den mest formidable komplikasjonen av denne operasjonen, og kan observeres etter enkelte typer skleroterapi og klassiske operasjoner. Det er sjelden nok, men slike operasjoner kan ikke brukes til barn og unge, siden en slik komplikasjon kan bli en tragedie for den unge mannen for resten av livet.

Fornyelse av smertesyndrom

Kjedelig, vedvarende smerte etter kirurgi for lang tid forstyrrer ca. 5% av pasientene. I del, de er forårsaket av skjult limfostazom, mangel på utvidet uviform plexus, som spilte rollen som amortiserings puter, ikke rettidig diagnostisert og forverret etter operasjonen prostatitt, orchitis, etc. Vanligvis forsvinner slike smerter etter å ha tatt anti-inflammatorisk og antibakteriell behandling.

hydrocele

Umiddelbart etter operasjonen er det ganske sjelden, men i noen grad observeres væskeretensjonen i mer enn 50%. Dette er imidlertid bare en ekstra 2-3 ml, som forsvinner uten spor 6 eller 12 måneder etter operasjonen.

Gjentakelse av varicocele

De vanligste gjentakelsene av varicocele forekommer hos ungdom og barn på grunn av strukturelle egenskaper ved denne alderen. Hos voksne er forekomsten av tilbakefall av varicocele betydelig lavere.

Komplikasjoner etter endovaskulær kirurgisk teknikk

 • Allergi mot den pålagte kontrast.
 • Smerte syndrom.
 • Perforering av blodkar.

Komplikasjoner av laparoskopi

Nesten forekommer imidlertid ikke ved fylling av buken eller retroperitonealrommet med luft. Smittsomme komplikasjoner kan forekomme, svært sjelden blødning.

Forebygging av varicocele

Fordi det fortsatt er diskusjoner om årsakene til varicocele, er det ikke noe seriøst forebyggende vedlikehold av denne sykdommen.

Foreløpig er de fleste anbefalingene fra spesialister som følger:

 1. I alderen 19-20 år å gjennomgå obligatorisk undersøkelse med en urolog for mulig varicocele.
 2. Regelmessig, hver sjette måned, gjennomføre en uavhengig undersøkelse og palpasjon av kjønnsorganene. Ved eventuelle endringer, bør du se legen.
 3. Ved første tegn på varicocele må du gi opp alkohol, leve regelmessig seksuelt, unngå seksuelt overførbare sykdommer. I tillegg er det viktig å eliminere stillestående fenomener i det lille bekkenet, omgående behandle prostatitt, orchitis, epididymitt.
 4. Som et forebyggende tiltak for infertilitet - moderne operasjon.

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

Varikotsele til venstre? Vi vil fortelle alle detaljer om en varicose av venstre testikkel hos menn

Varicocele forekommer hos ca 18% av reproduktive alder. Om sykdommen blir det i de fleste tilfeller kjent ved en tilfeldighet når man forsker på en annen anledning. Dette indikerer en mild manifestasjon av symptomene på sykdommen.

Samme statistikk viser at bare 7% av tilfellene av varicocele finnes i begge testiklene, i 3% tilfeller - til høyre, og 90% av tilfellene faller alene til venstre testikkel.

Generell beskrivelse

Hva er dette - venstre varicocele? Med denne sykdommen finner man åreknuter i venstre testikkel og spermatisk ledd med etterfølgende brudd på lokal sirkulasjon.

Hvorfor varicocele oftere til venstre? Den vanligste varicose er den venstre eggstokken hos menn, fordi det er der at den spermatiske venen er forbundet med nyrevenen.

Varicocele igjen: bilde

Hva er denne sykdommen - varicocele venstre testikkel, foto:

Diagnostikk av varicocele til venstre: årsaker til utseende

Utviklingen av sykdommen kan provosere ulike årsaker, hvorav den vanligste er patogenen til venøse ventiler. Funksjonen til disse ventiler er å motvirke den inverse (feil) blodstrømmen. Blodet begynner å samle seg, intravenøst ​​trykk stiger, og som et resultat Årene rundt spermatisk ledning begynner å utvide seg.

Hovedårsaken til varicocele utvikling i venstre testikkel er en anatomisk trekk ved strukturen av blodkarene i pungen. Den venstre testis slutter seg til renalvenen, som ofte komprimeres av mesenterisk arterie og aorta. Dette gjør det vanskelig å tømme blod og provoserer vasodilasjon.

Slike patologi, i sin tur, kan ikke utvikle seg selv. Det er en rekke predisponerende faktorer for dette.

 1. Kronisk forstoppelse, forårsaker økt trykk i bekkenet.
 2. Kreftfremkallende svulster i nyre.
 3. Forsvarte vegger av blodårer.
 4. Trombose av nyrevenen.

Fremdriften til sykdomsutviklingen er ofte en systematisk økning i trykket i det lille bekkenet, som forekommer i forbindelse med belastningen på muskler i bukpressen.

symptomer

Symptomatologien til venstre sidig varicocele hos menn avhenger av graden av progresjon av sykdommen, fra fullstendig fravær først til permanent smerte i fremtiden. Foreløpig diagnose er basert på pasientens opplevelser og visuell undersøkelse av skrotet av andrologen. For å skape et mer nøyaktig bilde av sykdommen, maskinvare diagnostikk.

Også med varicocele til venstre på menn, er det nødvendig å ta tester, som nødvendigvis inkluderer et spermogram.

Utviklingsstadier

Varicocele venstre kode for internasjonal klassifisering av sykdommer ICD-10: I86.1 I henhold til denne ICD-10-koden, er den venstre sidige varicocele hos menn har 4 stadier av utvikling. Ved det første (første) stadiet er endringer i venene minimal, patologier i spermatiske ledninger forekommer ikke.

Subjektive følelser av pasienten med varicocele gir ikke anledning til bekymring. Identifisere tilstedeværelsen av sykdommen på dette stadiet kan bare gjøres med dopplerografi eller ultralyd i skrotumet. På andre stadier er symptomene mer uttalt.

 1. På stadium I Venøse sykdommer er bare palpert hvis stammen er plassert vertikalt. Pasienten klager over tegnsmerter i pungen, som intensiverer under en lang tur og fysisk anstrengelse. I en rolig tilstand går symptomene bort, spesielt hvis pasienten tar en horisontal posisjon.
 2. I II-scenenDet kliniske bildet av sykdommen er uttalt, venene kan føles i enhver kroppsstilling. En primær undersøkelse er nok til å gjøre en diagnose med høy sannsynlighet. Maskinvareforskning er kun tildelt for bekreftelse.
 3. Med fase III fartøyene utvides i en slik grad at de blir synlige visuelt. Utseende noder deformerer og øker skrotet, mens spermatogenese forstyrres. Smerter begynner å være permanente og forstyrre pasienten selv under hvile.

Alderfunksjoner

Varicocele på venstre testikkel finnes ofte hos ungdom, vanligvis når man gjennomgår en generell fysisk undersøkelse. Årsaken til dette er fraværet av symptomer i de tidlige stadiene av sykdommen.

Før alder av 9, varicose venstre testis er et sjeldent fenomen, men I 13-19 år er denne sykdommen diagnostisert hos 15% av ungdommene.

Et slikt skarpt hopp er knyttet til prosessene som forekommer i kroppen mot bakgrunnen av puberteten og rask vekst. Slike endringer er nesten alltid forbundet med ubalanse mellom ulike funksjoner og kroppsstrukturer.

Konsekvenser av sykdommen

Varikotsele kan ikke passere seg selv, I fravær av behandling begynner sykdommen å utvikle seg raskt. Stagnerende fenomener i skrotet fører til hormonelle forstyrrelser, en økning i temperaturen i testikkel og senere til komplikasjoner.

 • testikulær atrofi;
 • ufruktbarhet;
 • ruptur av hematoma i pungen;
 • sagging av pungen.

Med riktig og rettidig behandling er sannsynligheten for komplikasjoner lite sannsynlig. For ikke å møte slike konsekvenser, er det viktig å gjenkjenne sykdommen i tide.

behandling

Hvordan behandle varicocele på venstre testikkel? I de fleste tilfeller tilbyr moderne medisin kirurgiske metoder for behandling av venstre testis varicose. Dette er sant selv i begynnelsen av sykdommen.

Når gjelder ikke operasjonen?

Siden sykdommen ikke utgjør en trussel mot livet, er operasjonen ikke strengt obligatorisk. Fra den kirurgiske behandlingen kan varikocele venstre testikkel nekte en eldre mann, for hvem ufruktbarhet ikke er et problem. Også, kirurgi kan ikke være ønskelig før puberteten til gutten, og blir utsatt for en viss tid.

I dette tilfellet brukes tiltak av konservativ behandling:

 • vasokonstrictor medisiner;
 • agenter som øker tonen i venene;
 • iført en spesiell bandasje - suspensjoner, som bæres på testiklen;
 • Kule bad med tillegg av kastanje ekstrakt og infusjon av eik bark;
 • terapeutisk gymnastikk.

Samtidig er det begrensninger på vasodilatormedisiner, inkludert alkohol, det er forbudt å løfte vekter og ta varme bad.

Kirurgiske metoder

For formålet med minst skade på vev, ofte minimalt invasive behandlingsmetoder brukes. Slike metoder tillater mer sannsynlighet for å unngå postoperative komplikasjoner.

 1. embolisering bruke under lokalbedøvelse. Et tynt rør settes inn gjennom venen på låret, med hjelp av hvilken undersøkelsen utføres. Etter dette, gjennom dette samme kateteret, settes en spesiell spiral inn, som helt dekker venen av testiklen. Operasjonen utføres innen en halv time.
 2. ved sklerozirovanii et kateter settes inn i venen og en spesiell substans festes til det venøse lumen.

Hvis minimalt invasive metoder ikke førte til forventet effekt, kommer kirurgiske operasjoner til redning.

 1. Separasjon av åreknuter og påfølgende dressing. Blodavfall i dette tilfellet utføres av utskiftningsårer. Med denne metoden registreres en høy prosent av tilbaketrukket sykdom.
 2. Sannsynligheten for gjentakelse er null ved bruk av en annen metode - mikrokirurgisk revaskularisering. Dens essens ligger i kirurgisk fjerning av de berørte årene og deres erstatning med kunstige årer. Denne ganske kompliserte og dyre operasjonen utføres under generell anestesi.

Nå vet du at dette er varicocele til venstre, la oss snakke om forebygging. En effektiv forebyggende teknikk for denne sykdommen eksisterer ikke, fordi i de fleste tilfeller er sykdommen forårsaket av egenartene i strukturen av vevsystemet i testiklen. Det anbefales å gjennomgå kun planlagte medisinske undersøkelser i tide, spesielt i ungdomsårene.

Nyttig video

Mer informasjon om varikocelen til venstre testikkel kan du finne ut av videoen nedenfor:

Les Mer Om Fartøyene