Varicocele av venstre testikkel: behandling, tegn, konsekvenser

Varicocele er en ren mannlig sykdom, som består i utvidelse av den indre testikulære venen og groinlike plexus og er funnet ved forskjellige estimater i 10-25% av det sterkere kjønn.

Og i hovedsak er den venstre sidede form avslørt. Varicocele til venstre blir diagnostisert hos unge menn i en alder av ca. 15 år. Ofte er denne patologien bestemt av unge menn.

Sykdommen i seg selv bringer ikke pasienten ubehag, men konsekvensene av det er ganske farlig for reproduktiv funksjon, da de kan føre til at det ikke er mulig å oppdage. Så er nesten halvparten av menn med sekundær infertilitet diagnostisert med varicocele.

Hvorfor utvikle varicocele

I sin opprinnelse kan ekspansjonen av vene i testikkel og spermatiske ledninger være av to former:

 • primær (idiopatisk);
 • sekundær (symptomatisk).

Den andre typen er minst spredt og utvikler seg på grunn av sykdommer som bidrar til brudd på blodsirkulasjonen i vene i testikler og spermatiske ledninger på grunn av kompresjon.

Dermed er venøs ekspansjon i dette tilfellet et symptom, for eksempel nyretumorer, metastase av lymfeknuter, etc. Det kan med like frekvens observere både høyresidige og venstre sidede former.

I de viktigste symptomatiske varicoceleen lider eldre menn.

Men i praksis av en urolog er primær forstørrelse av den indre testikulære venen og groinlike plexus vanligere. I de fleste tilfeller er dette en varicocele på venstre testikkel.

Utviklingen av sykdommen kan være forbundet med flere nyanser av anatomi.

 1. På grunn av den medfødte underutviklingen av venøse ventiler, som ikke kan utøve en begrensende effekt på den omvendte blodstrømmen eller ikke gjør det kvalitativt. Som et resultat øker blodtrykket på blodårene under en belastning eller i vertikal stilling, og overføres i motsatt retning. På grunn av dette utvider venøs fartøy.
 2. Venstre varicocele er mer vanlig fordi venstre vesken er lang og går inn i nyrene til venstre i nyren i en vinkel på nesten 90 grader.
 3. Hevelse av venene i testiklene kan også forekomme med trykkvekst i venstre renalvein, hvis den, som en tang, klemmes av aorta og den mesenteriske arterien som forgrener seg fra den. Spesielt øker trykkøkningen med kroppens vertikale stilling og under trening.

Å vite de etiologiske faktorene forklarer hvorfor varikocelen til venstre testikkel er mer vanlig.

Tosidig form danner den femte delen av alle tilfeller, den høyre sidetypen finnes bare hos 2% av pasientene. Og økt trykk i karene under fysisk aktivitet skyldes at det er på disse øyeblikkene at en mann eller en ung mann kan begynne å bli plaget av ubehagelige symptomer.

Er det mulig å mistenke varicocele?

Utvidelsen av testikelvenen og lysken-lignende plexus har ikke uttalt symptomer. I de aller fleste pasienter oppdages sykdommen under medisinsk undersøkelse.

Noen ganger forstyrrer en kjedelig, vond smerte i lysken og i venstre del av pungen en person.

Videre er smertsyndromet ustabilt, øker med belastning og høy omgivelsestemperatur, forsvinner helt i hvilemodus og i horisontal stilling. Med en sterk grad av varicocele kan skrotet forstyrre løp eller gå.

Hvis slike symptomer forstyrres minst periodisk, er det verdt å besøke en lege, siden sykdommen har farlige konsekvenser.

Hva kan utvidelsen av blodårene føre til?

Et ubehagelig resultat av venøs ekspansjon rundt testiklen er reproduktive problemer, som skyldes flere faktorer.

 1. Blodstasis fører til et svakt diett av testikler, noe som negativt påvirker dannelsen av spermatozoa. Spermien til pasienten kan inneholde mindre bakterieceller, og mange av dem er litt mobile.
 2. De akkumulerende dekomponeringsprodukter fører til skade på testiklene vevet.
 3. For normale testikler og modning av bakterieceller, bør temperaturen inne i pungen være ca. 34-36 grader, noe som forårsaker en slik anatomi av det mannlige reproduktive systemet. Når varicocele hovne vener forhindrer normal termoregulering, oppvarmer testisene.
 4. Forstyrrelse av blodtilførselen fører til slutt til utvikling av en autoimmun respons, når kroppen oppfatter vævsstrukturene i testiklene som fremmed, produserende antistoffer.

Det er sistnevnte faktum som i stor grad forårsaker sammenheng av venøs sykdom med ufruktbarhet. Brudd på spermatogenese er observert hos mer enn halvparten av varicocele pasienter. Derfor er diagnosen venøs ekspansjon et viktig stadium i å bestemme årsakene til problemer med unnfangelse, samt forebygging.

Hvordan identifisere varicocele

Diagnostikk av varicocele er vanligvis ikke vanskelig og kan involvere ulike undersøkelsesmetoder.

 • For å avsløre forlengelsen av lobateplexen oppnås man vanligvis allerede ved første mottak med palpasjon i stående og liggende stilling. Mer nøyaktig vil være en test hvis pasienten presser, pumpe trykk i bukhulen, noe som vil føre til fylling av blodårene i testiklene. Dette er den såkalte Valsalva-prøven.
 • I noen tilfeller oppdages utvidelsen kun under ultralyd og / eller fargedopplerografi, som nødvendigvis foregår i to stillinger: stående og liggende.
 • Ytterligere metoder som gjør det mulig å vurdere endringer i strukturen og blodstrømmen i nyre- og testikkvenen og å avdekke aortomethovenøse "pinsett" inkluderer venografi av nyrene og testiklene.
 • For å bestemme etiologien av symptomatisk varicocele, er det noen ganger nødvendig å gjennomgå angiografi, MR og CT.

Pasienter er tildelt og laboratorieundersøkelser:

 • en generell urintest, som i sjeldne tilfeller viser urenheter av blod og protein;
 • Spermogram med et intervall på 1-3 måneder, som er nødvendig for evaluering av spermatozoa.

Det er ikke nok å diagnostisere, det er også viktig å bestemme graden av sykdommen. Ifølge tegn på varicocele kan det være fire former.

 1. Varicocele 1 grad til venstre kan bare oppdages ved hjelp av ultralyd. Når palpasjonsendringer ikke oppdages.
 2. Åre i andre grad varicocele blir palpert hvis pasienten står. I en liggende stilling er ikke bestemt.
 3. I den tredje formen følges endringer i venene i hvilken som helst stilling av pasienten.
 4. Den fjerde skjemaet kan defineres selv visuelt.

Basert på undersøkelsen, er den mest passende varicocele behandlingen valgt til venstre.

Kan jeg bli kvitt

Som med noen åreknuter, med varicocele er det 2 behandlingsmetoder:

 • dynamisk observasjon er mulig maksimalt med varicocele 1-2 grader;
 • operativ intervensjon brukes ganske ofte.

Kirurgiske metoder er vist i flere tilfeller:

 • hvis det er en visuell defekt
 • med infertilitet;
 • i tilfelle smertsyndrom.

Mange urologer tror at alle unge menn som har problemer med blodårene i testikler, skal gjennomgå operasjoner for å utelukke problemer med unnfangelse i fremtiden. Også, kirurgisk inngrep anbefales for varicocele i 2. grad til venstre for unge menn som planlegger faderskap.

Kirurgisk behandling kan utføres på ulike måter.

Men de vanligste er 4 alternativer:

 1. Den åpne kirurgi for Ivanissevich er rettet mot ligering av testikelvenen, som nås gjennom et kutt i ileum.
 2. Under operasjonen blir det lavet en liten tilgang fra ledningen av spermatisk ledning gjennom et lite snitt, som er gjort 10 mm fra bunnen av penis.
 3. Med endoskopisk metode, er det laget tre miniatyr punkteringer i magen der et kamera med belysning og spesielle små instrumenter settes inn. Kirurgen skiller den nødvendige venenes side og påfører titanklammer eller strammer tråden. Prosedyren tar ikke mer enn en halv time.
 4. Mikrokirurgisk revaskularisering er rettet mot å normalisere blodstrømmen gjennom transplantasjon av testikkelveien til epigastriske.

I noen tilfeller, spesielt med hyppige tilbakefall kan utpeke den røntgen endovaskulær kirurgi, som gjennom en punktering i lysken i femoralvenen kateteret, gradvis går på vene under kontroll av røntgenmaskin. Etter å ha nådd venstre testikulærvein, blokkere blodstrømmen, for eksempel med en plugg.

Valget av teknikk kan kun gjøres av en lege. Med en rettidig og vellykket operasjon er prognosen for pasienter gunstig.

Varikotsele til venstre? Vi vil fortelle alle detaljer om en varicose av venstre testikkel hos menn

Varicocele forekommer hos ca 18% av reproduktive alder. Om sykdommen blir det i de fleste tilfeller kjent ved en tilfeldighet når man forsker på en annen anledning. Dette indikerer en mild manifestasjon av symptomene på sykdommen.

Samme statistikk viser at bare 7% av tilfellene av varicocele finnes i begge testiklene, i 3% tilfeller - til høyre, og 90% av tilfellene faller alene til venstre testikkel.

Generell beskrivelse

Hva er dette - venstre varicocele? Med denne sykdommen finner man åreknuter i venstre testikkel og spermatisk ledd med etterfølgende brudd på lokal sirkulasjon.

Hvorfor varicocele oftere til venstre? Den vanligste varicose er den venstre eggstokken hos menn, fordi det er der at den spermatiske venen er forbundet med nyrevenen.

Varicocele igjen: bilde

Hva er denne sykdommen - varicocele venstre testikkel, foto:

Diagnostikk av varicocele til venstre: årsaker til utseende

Utviklingen av sykdommen kan provosere ulike årsaker, hvorav den vanligste er patogenen til venøse ventiler. Funksjonen til disse ventiler er å motvirke den inverse (feil) blodstrømmen. Blodet begynner å samle seg, intravenøst ​​trykk stiger, og som et resultat Årene rundt spermatisk ledning begynner å utvide seg.

Hovedårsaken til varicocele utvikling i venstre testikkel er en anatomisk trekk ved strukturen av blodkarene i pungen. Den venstre testis slutter seg til renalvenen, som ofte komprimeres av mesenterisk arterie og aorta. Dette gjør det vanskelig å tømme blod og provoserer vasodilasjon.

Slike patologi, i sin tur, kan ikke utvikle seg selv. Det er en rekke predisponerende faktorer for dette.

 1. Kronisk forstoppelse, forårsaker økt trykk i bekkenet.
 2. Kreftfremkallende svulster i nyre.
 3. Forsvarte vegger av blodårer.
 4. Trombose av nyrevenen.

Fremdriften til sykdomsutviklingen er ofte en systematisk økning i trykket i det lille bekkenet, som forekommer i forbindelse med belastningen på muskler i bukpressen.

symptomer

Symptomatologien til venstre sidig varicocele hos menn avhenger av graden av progresjon av sykdommen, fra fullstendig fravær først til permanent smerte i fremtiden. Foreløpig diagnose er basert på pasientens opplevelser og visuell undersøkelse av skrotet av andrologen. For å skape et mer nøyaktig bilde av sykdommen, maskinvare diagnostikk.

Også med varicocele til venstre på menn, er det nødvendig å ta tester, som nødvendigvis inkluderer et spermogram.

Utviklingsstadier

Varicocele venstre kode for internasjonal klassifisering av sykdommer ICD-10: I86.1 I henhold til denne ICD-10-koden, er den venstre sidige varicocele hos menn har 4 stadier av utvikling. Ved det første (første) stadiet er endringer i venene minimal, patologier i spermatiske ledninger forekommer ikke.

Subjektive følelser av pasienten med varicocele gir ikke anledning til bekymring. Identifisere tilstedeværelsen av sykdommen på dette stadiet kan bare gjøres med dopplerografi eller ultralyd i skrotumet. På andre stadier er symptomene mer uttalt.

 1. På stadium I Venøse sykdommer er bare palpert hvis stammen er plassert vertikalt. Pasienten klager over tegnsmerter i pungen, som intensiverer under en lang tur og fysisk anstrengelse. I en rolig tilstand går symptomene bort, spesielt hvis pasienten tar en horisontal posisjon.
 2. I II-scenenDet kliniske bildet av sykdommen er uttalt, venene kan føles i enhver kroppsstilling. En primær undersøkelse er nok til å gjøre en diagnose med høy sannsynlighet. Maskinvareforskning er kun tildelt for bekreftelse.
 3. Med fase III fartøyene utvides i en slik grad at de blir synlige visuelt. Utseende noder deformerer og øker skrotet, mens spermatogenese forstyrres. Smerter begynner å være permanente og forstyrre pasienten selv under hvile.

Alderfunksjoner

Varicocele på venstre testikkel finnes ofte hos ungdom, vanligvis når man gjennomgår en generell fysisk undersøkelse. Årsaken til dette er fraværet av symptomer i de tidlige stadiene av sykdommen.

Før alder av 9, varicose venstre testis er et sjeldent fenomen, men I 13-19 år er denne sykdommen diagnostisert hos 15% av ungdommene.

Et slikt skarpt hopp er knyttet til prosessene som forekommer i kroppen mot bakgrunnen av puberteten og rask vekst. Slike endringer er nesten alltid forbundet med ubalanse mellom ulike funksjoner og kroppsstrukturer.

Konsekvenser av sykdommen

Varikotsele kan ikke passere seg selv, I fravær av behandling begynner sykdommen å utvikle seg raskt. Stagnerende fenomener i skrotet fører til hormonelle forstyrrelser, en økning i temperaturen i testikkel og senere til komplikasjoner.

 • testikulær atrofi;
 • ufruktbarhet;
 • ruptur av hematoma i pungen;
 • sagging av pungen.

Med riktig og rettidig behandling er sannsynligheten for komplikasjoner lite sannsynlig. For ikke å møte slike konsekvenser, er det viktig å gjenkjenne sykdommen i tide.

behandling

Hvordan behandle varicocele på venstre testikkel? I de fleste tilfeller tilbyr moderne medisin kirurgiske metoder for behandling av venstre testis varicose. Dette er sant selv i begynnelsen av sykdommen.

Når gjelder ikke operasjonen?

Siden sykdommen ikke utgjør en trussel mot livet, er operasjonen ikke strengt obligatorisk. Fra den kirurgiske behandlingen kan varikocele venstre testikkel nekte en eldre mann, for hvem ufruktbarhet ikke er et problem. Også, kirurgi kan ikke være ønskelig før puberteten til gutten, og blir utsatt for en viss tid.

I dette tilfellet brukes tiltak av konservativ behandling:

 • vasokonstrictor medisiner;
 • agenter som øker tonen i venene;
 • iført en spesiell bandasje - suspensjoner, som bæres på testiklen;
 • Kule bad med tillegg av kastanje ekstrakt og infusjon av eik bark;
 • terapeutisk gymnastikk.

Samtidig er det begrensninger på vasodilatormedisiner, inkludert alkohol, det er forbudt å løfte vekter og ta varme bad.

Kirurgiske metoder

For formålet med minst skade på vev, ofte minimalt invasive behandlingsmetoder brukes. Slike metoder tillater mer sannsynlighet for å unngå postoperative komplikasjoner.

 1. embolisering bruke under lokalbedøvelse. Et tynt rør settes inn gjennom venen på låret, med hjelp av hvilken undersøkelsen utføres. Etter dette, gjennom dette samme kateteret, settes en spesiell spiral inn, som helt dekker venen av testiklen. Operasjonen utføres innen en halv time.
 2. ved sklerozirovanii et kateter settes inn i venen og en spesiell substans festes til det venøse lumen.

Hvis minimalt invasive metoder ikke førte til forventet effekt, kommer kirurgiske operasjoner til redning.

 1. Separasjon av åreknuter og påfølgende dressing. Blodavfall i dette tilfellet utføres av utskiftningsårer. Med denne metoden registreres en høy prosent av tilbaketrukket sykdom.
 2. Sannsynligheten for gjentakelse er null ved bruk av en annen metode - mikrokirurgisk revaskularisering. Dens essens ligger i kirurgisk fjerning av de berørte årene og deres erstatning med kunstige årer. Denne ganske kompliserte og dyre operasjonen utføres under generell anestesi.

Nå vet du at dette er varicocele til venstre, la oss snakke om forebygging. En effektiv forebyggende teknikk for denne sykdommen eksisterer ikke, fordi i de fleste tilfeller er sykdommen forårsaket av egenartene i strukturen av vevsystemet i testiklen. Det anbefales å gjennomgå kun planlagte medisinske undersøkelser i tide, spesielt i ungdomsårene.

Nyttig video

Mer informasjon om varikocelen til venstre testikkel kan du finne ut av videoen nedenfor:

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

Manifestasjon og behandling varicocele igjen

Når man nevner åreknuter, knytter de fleste umiddelbart til en sykdom som påvirker beinene i beina. Men i det sterkere kjønnet kan denne sykdommen ikke bare påvirke nedre ekstremiteter, men også skrotområdet. Åreknuter av spermatiske ledninger og testikler, eller varicocele, forekommer hos ca. 15 menn av hundre. Ofte oppdages sykdommen ved ungdomsproblemer under profylaktisk medisinsk undersøkelse, sjeldnere - hos voksne menn med infertilitet. Patologi skjer til venstre i 90% av tilfellene, 7% av pasientene diagnostiseres med bilateral varicocele, og bare 3% av mennene lider av rettidig utvidelse av venene i pungen. Sykdommen i sykdommen ligger i det faktum at hvis den ikke behandles, kan den frata en mann av muligheten til å bli far.

Årsakene til utvikling av testis varicose på venstre side

Noen få klarer å oppdage tegnene til varicocele alene. Bare personer som er vant til å se nøye på seg, kan se i deres testikler forstørrede vener som fremtrer gjennom huden i form av zigzag ormer. Med tanke på at patologi i utgangspunktet ikke forårsaker fysiske ubehag for eiere, ser mange menn ikke på symptomene som en trussel mot helse og behandler den utelukkende som en ufarlig kosmetisk defekt. Men etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil venene ekspandere, og menn vil få klager på smerte og en følelse av tyngde i pungen.

Årsakene til varicocele er forskjellige. Blant dem er:

 • defekter i ventilene i testikkelvenen;
 • svakhet i fartøyets vegger;
 • onkologisk nyresykdom eller trombose i nyrene;
 • anatomiske egenskaper av anordningen av en blodlinje i pungen;
 • overdreven trykk i bekkenorganene forårsaket av kronisk forstoppelse eller diaré.

Hvorfor varicocele karakteriseres hovedsakelig av lesjon av venstre testikkel? Årsakene til dette forklares av blodkarets anatomiske arrangement i pungen. Den venstre ovarievenen strekker seg til renalvenen, og til høyre - til den ringere vena cava. Under påvirkning av negative faktorer klemmes nyrene ofte mellom aorta og mesenterisk arterie, noe som forårsaker at venøs utstrømning fra venstre testikkel brytes og vasodilasjon begynner. Hos 80% av pasientene utvikler varicocele i en overgangsperiode. Hos voksne menn er utviklingen av patologi forbundet med sterk belastning på mages muskler, så varicocele er kjent for idrettsutøvere og folk som er engasjert i tung fysisk arbeidskraft.

Grader av utvikling og diagnose av varicocele

Sykdommen er preget av 3 grader utvikling.

 1. Varicocele 1 grad fortsetter uten noen symptomer. Sykdommen oppdages tilfeldig ved en rutinemessig undersøkelse av urologen. For å bestemme varicocele i begynnelsen er det mulig å ha brukt Valsalvas test. For dette blir pasienten tilbudt å skifte muskler i bukpressen og holde pusten først i stående stilling, og deretter ligge ned. Under testen på overflaten av pungen kan du se de utvidede karene som indikerer varicose i dette området.
 2. Varicocele av 2. grad er lett bestemt av metoden for palpasjon (probing) av testiklene. Under denne sykdomsperioden klager en mann om ømhet i skrotområdet, noe som øker med fysisk aktivitet og avtar når han ligger på ryggen.
 3. Varikotsele 3 grader kan nøyaktig bestemmes av en lege visuell undersøkelse. Utvidelsen av venene er ledsaget av en brennende følelse i lyskeområdet, en sagging av skrotumet og en nedgang i testiklen plassert til venstre. Ved diagnostisering av en sykdom er klasse 3 pasienter unntatt fra militærtjeneste.

For diagnosen varicocele er bare en medisinsk undersøkelse noen ganger ikke nok. For ytterligere diagnose av sykdommen, metoder som:

 • termografi (bestemmelse av temperatur i vener);
 • ultralyddopplerografi (vurderer sirkulasjonsforstyrrelser og stagnasjon av blod i pungen);
 • flebografi (røntgenteknikk, som gjør det mulig å se tilstanden til blodkar etter innføring av en spesiell kontrastmiddel i dem);
 • spermogram (studie av en mannlig ejakulering under et mikroskop).

Metoder for behandling av venstre sidet varicocele

Modern behandling varicocele på venstre side utføres på en operativ måte.

Operasjoner med utvidelse av fartøy i pungen er delt inn i to typer:

 • dressing og eliminering av pasienter med vener (Ivanissevich og Marmara metoder, endoskopisk intervensjon);
 • mikrokirurgisk revaskularisering.

Den vanligste metoden for behandling av venstre sidet varicocele i dag er Ivanissevich-operasjonen. Denne kirurgiske prosedyren er utført i nesten alle offentlige medisinske institusjoner, det er populært blant menn på grunn av sin billighet. Det er foreskrevet for en hvilken som helst grad av utvikling av testulære åreknuter. Operasjonen er ideell for behandling av varicocele på venstre side av pungen, men den brukes ikke til samtidig ligering av kar på to testikler. Dette kirurgiske inngrep gir ikke 100% garanti for å bli kvitt sykdommen.

Nesten halvparten av pasientene har et tilbakefall etter noen tid etter det. Dette skyldes at under operasjonen kan legen kun se et fragment av testiklen gjennom snittet på mageveggen, og karene og grenene som kommer fra det er ofte utilgjengelige for ham. Det er på dem at en patologisk prosess kan oppstå, som blir årsaken til tilbakefall.

Behandling varicocele ved Marmara metode er en relativt ny og velprøvd metode for å bli kvitt patologi. Det er foreskrevet for pasienter med 1 og 2 grader varicocele venstre testis. For å utføre operasjonen er det ikke nødvendig å gjøre et snitt på bukveggen.

Pasientens vene er ekstrahert gjennom et lite snitt i inngangsregionen. Kirurgen separerer og binder alle spermatiske leddene, slik at sannsynligheten for å utvikle et tilbakefall etter operasjonen ved Marmara-metoden er bare 10%. Behandling med denne teknikken kan tilby på mange private klinikker.

Endoskopisk metode er egnet for behandling av åreknuter av hvilken som helst grad. Den kan brukes ikke bare med en venstre sidet varicocele, men også med en høyre- eller dobbeltsidig. Kirurgen gjør pasienten 3 små punkteringer i navlen, gjennom hvilken han injiserer seg i peritoneum kirurgiske instrumenter og et laparoskop (en liten enhet utstyrt med et videokamera og bakgrunnsbelysning).

Takket være laparoskopet kan legen se hele løpet av operasjonen på dataskjermen. Operasjonen lar deg isolere og undersøke hele testikkelen langs hele lengden og bruke titanbøyler til sine grener. Operasjonen gir gode resultater, hyppigheten av tilbakefall etter at den ikke overstiger 2%.

Mikrokirurgisk revaskularisering er et nytt ord i behandlingen av varicocele. Under operasjonen gjør kirurgen et kutt i den suprapubiske delen av magen, hvorved han trekker ut 2 år: testikel og epigastrium. Den testiske venen fjernes fra testiklen fra testiklen til den kommer inn i nervevenen, og epigastrium sys på plass i stedet. Det er restaureringen av blodstrømmen. Mikrokirurgisk revaskularisering refererer til en rekke komplekse operasjoner, men det kan ikke dispenseres når varicocele er ledsaget av smerter i testiklene eller dårlige resultater av spermogrammet. Det er nesten ingen tilbakefall av sykdommen etter denne typen kirurgisk inngrep.

Forebyggende tiltak for varicocele

Alle menn som har blitt funnet å ha varicocele, anbefaler leger å ta tiltak for å forhindre videre utvikling av sykdommen. Forebygging av åreknuter i spermatisk ledning er:

 • avslag fra tung fysisk anstrengelse;
 • vanlig tømming av tarmene;
 • balansert ernæring;
 • rimelig sportsbelastning;
 • avvisning av avhengighet;
 • full hvile;
 • vanlig sex.

Takket være ovennevnte forebyggende tiltak vil menn kunne forhindre stagnasjon av blod i bekkenorganene og stoppe sykdomsprogresjonen.

Alle representanter for sterkere sex, som har en varicocele på venstre side, ble det oppdaget å være klar over at selv om sykdommen og ikke utgjør en trussel mot deres liv, med sin behandling ikke kan trekke, ellers ubehagelig det kan være en konsekvens av infertilitet.

del henne med venner og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, enkelt trykk knappen for tjenesten du bruker oftest:

Varicocele igjen: Beskrivelse av sykdommen og utviklingsstadiet

Varicocele til venstre er en varicose dilatasjon av lumen av venøsystemet i venstre testikkel og venstre spermatisk ledning.

I denne sykdommen utvides blodårene fra den lobate (eller clustiform) venøs plexus, drenerer det venøse blodet fra testikler og spermatiske ledninger.

På grunn av blodstagnasjonen øker testikelens lokale temperatur, noe som negativt påvirker funksjonen og spermatogeneseprosessene.

Den viktigste årsaken til varicocele - en medfødt bindevevs endringer som skjer i form av svakhet venøse vaskulære veggen aplasi (fravær) eller venøse klaffer testikkel hypoplasi eller nyrevene.

Varicocele tilfeller til venstre er mye hyppigere enn høyresidig varicocele eller varicocele på begge sider, ifølge noen data opptil 90% av varicocele er observert på venstre side. Dette er mulig på grunn av anatomiske egenskaper av strukturen til venstre testikulærvein. Dens inntak i renal venen i rette vinkler er en faktor som bidrar til utviklingen av venøs refluks, blodstasis og utviklingen av sykdommen.

Også nyrene kan skyldes anatomiske egenskaper klemmes mellom aorta og mesenterisk arterie. På grunn av mekanisk klemming av fartøyet, stagnasjon av blod og økt trykk i venøsystemet, noe som fører til utvidelse av vener. Denne egenskapen av strukturen kan bestemmes ekkografisk.

Varicocele årsak til nyre svulst kan være på den samme side, er økningen i trykket i bekkenet, brokk, alt som hindrer den venøs utstrømning fra testiklene og vena renalis. Det ensidige utseendet til varicocele hos en mann i voksen alder bør ikke forbli underutviklet.

Utseendet til varicocele i nærvær av en genetisk predisponering fremmes ved høy fysisk aktivitet, ved bruk av kraftsporter, vektløfting, kronisk økt trykk i det små bekkenet.

Det er tre stadier av utvikling av varicocele, avhengig av graden av åreknuter.

 • På stadium 1 åreknuter utvidet litt, blir synlige under huden på skrotet på den berørte siden etter belastning. Allerede på dette stadiet er det en effekt av stagnasjon av blod på testikelfunksjonen, og det kan være et problem med infertilitet.
 • På fase 2 åreknuter elver håndgripelig i stående stilling, i en liggende stilling, har de ikke kollapse og følbar samt stående. Man vanligvis klager over smerter og alvorlighetsgraden av den venstre halvdelen av pungen, trekke sensasjon observert under spermatic ledningen, som strekker seg til lyskeområdet smertene forverres ved anstrengelse, anstrengelse, samleie, sport.
 • Med trinn 3 Utviklingen av varicocele med det blotte øye viser de forstørrede subkutane venene i pungen, noe gjennomsiktig og utragende utad. Etter at trofiske endringer i skrotens hud er sammenføyt, og en endring i konsistensen av testiklene blir observert, blir den en testis, testiklen minker i størrelse. Siden av pungen involvert i den patologiske prosessen forstørres i volum, edematøs.
 • Det er også subklinisk grad, når ekkovirus tegn på patologisk tilbakestrømning i testikkens venesystem avsløres, mens kliniske manifestasjoner, som for eksempel utvidede vener og klager av ubehagelige opplevelser, er fraværende. På dette stadiet er det mulig å få tid og unngå konsekvensene - utviklingen av infertilitet.

Symptomer og tegn varicocele igjen

Den venstre sidige varicocele, samt varicocele på høyre side, kan være asymptomatisk i begynnelsen. Pasienten kan ikke gjette om tilstedeværelsen av hans sykdom. Når varicocele til venstre, er symptomene ikke forskjellig fra dem i tilfelle av lesjon av høyre side eller bilateral prosess.

Venstre varicocele hyppig manifestasjon kan være klager av ubehag og trekke smerte i lyske langs sædlederen, smerte på den berørte siden av pungen, som strekker seg til skrittet.

Utseendet til orgelet er typisk - størrelsen på pungen øker, venstre side blir større enn høyre side. På den berørte siden blir åreknuter av varierende alvorlighetsgrad sett avhengig av sykdomsstadiet. Ubehagelige følelser intensiveres med fysisk aktivitet, løfte vekter, samleie.

For tidlig påvisning av varicocele bør barnet undersøkes i alderen 11-12 år, i begynnelsen av puberteten. Tidlig gjenkjenning av anatomiske egenskaper av strukturen til ventiler og groinlike plexus vil bidra til å ta tiltak for å bremse sykdomsprogresjonen og redusere forekomsten av komplikasjoner.

Konklusjonen om sykdommens tilstedeværelse og behovet for kirurgisk inngrep eller konservativ behandling er gitt på grunnlag av undersøkelse og ultralyd. I eldre alder er det nødvendig med et spermogram for å bestemme mobiliteten for spermatoserets befruktningsevne.

Med ultralydsundersøkelse kan hovedsymptomet diagnostiseres - en liten utvidelse av luminale plexusårene og tilstedeværelsen av patologisk refluks i dem. Patologisk tilbakestrømning kan også registreres i patologien til venøs ventiler i testikkel og renalven.

Når varicocele til venstre, er kirurgi anbefalt i de fleste tilfeller etter å ha nått puberteten. Ifølge enkelte rapporter, med tidlig ligering av ovarievenen, er det en mulighet for azoospermi, så tidlig operasjon er uønsket.

Tegn venstre varicocele i voksen alder innledningsvis detektert sjelden, og kan være en sekundær manifestasjon av en mer alvorlig sykdom. For eksempel brokk, cyster, godartede eller ondartede tumorer i magen, nyrer, retroperitoneal, andre relaterte sykdommer som er ledsaget av endringer i geometrien av den nedre vena, nyre- eller testikkelkreft vene, øker trykket i abdomen og pelvis, eller mekanisk sammentrykning av venøs utstrømning kanalen.

Varikoceller av venstre testikkel: grunnleggende behandlingsmetoder

Hvordan behandle varicocele på venstre testikkel hos menn og ungdom?

For tiden er det konservative og kirurgiske eller kirurgiske behandlingsmetoder.

Driftsmessige fordeler ligge i skjæringspunktet eller ligation testiklene vene ved samløpet, fjerning av åreknuter områder pampiniform plexus, åreknuter i pungen.

Operasjoner kan utføres for en dag på et daghospital eller med et ekstrakt neste dag.

Også atferden til sklerose av utvannet utvannet tilstrømning er mulig, forutsatt at venen er bundet opp og det ikke er noen kommunikasjon med den sentrale venekanalen. Denne metoden er komplisert fordi den krever ytterligere ekstern komprimering på det parenkymale ømorganet.

Konservativ behandling brukes når det er umulig eller uønskede operasjoner, slik som før puberteten i midten og alderdom når gravid kone er irrelevant for mannen for å lindre symptomene og redusere ubehag.

Verken medisinering, fysioterapi og folkemetoder fører til sykdommenes kur. Videre forsinker den uavhengige bruken av konservative metoder driftstiden, men reduserer ikke risikoen for utvikling av konsekvenser i form av infertilitet.

 • Når varikocelen til venstre testikkel allerede er anbefalt fra første etappe til å bære spesielle trykkforbindelser - suspensjoner. Denne bandasjen er slitt på både høyre og venstre testikler. Også vist terapeutisk gymnastikk.
 • I tillegg foreskrive medisiner med en venotonisk effekt, vasokonstriktormedikamenter.
 • Som folkemedisiner, infusjon av epler, anbefales medisinske preparater med venotonisk effekt.
 • Mulige kule bad med infusjoner av eikbark, kastanjeekstrakter, pil, is.

I nærvær av en slik sykdom kan du ikke ta varme bad og vasodilatatorer, da dette kan forverre sykdomsforløpet og alvorlighetsgraden av symptomene.

Spesifikk forebygging av varicocele hos menn eksisterer ikke, siden denne sykdommen er forbundet med anatomiske egenskaper. For tidlig påvisning av sykdom anbefales oppmerksomhet til barnet, undersøkelse av en mann fra urologen i fravær av klager i 18-20 år etter utløpet av puberteten.

En svært vanlig årsak varicocele kan være sekundære endringer, som også krever nøye oppmerksomhet til kroppen deres.

Hvis identifisert predisposisjon for varicocele, er det ønskelig å begrense øvelsen, vektløfting, anbefaler vi dynamisk overvåking og gjennomføring av tiltak for å adressere årsakene til stagnasjon i bekkenet.

Når varicocele av venstre testikkel, vil behandling med kirurgiske metoder koste, avhengig av byen, klinikken og graden av kompleksitet i kirurgisk manuell, fra 5 til 120 tusen rubler.

 • Således, i Moskva Minimumskostnaden for Ivanissevichs operasjon vil være fra 18 tusen rubler, mikrokirurgiske operasjoner ved hjelp av intravaskulær endoskopi koster opptil 90-120 tusen rubler.
 • Prisen på samme fordel i byen fra 15 tusen rubler, omtrent det samme i St. Petersburg og Thule.
 • Den nedre grensen for driftskostnadene i Vladivostok og Saratov er allerede 5000 rubler, unntatt kostnaden for undersøkelse og opphold på sykehuset.

Når du velger en klinikk, anbefales det å fokusere på vurderinger, samt nivået på erfaring og kvalifikasjoner av leger.

Les Mer Om Fartøyene