Varicocele - når dilaterte vener frarøver en mann med fruktbarhet

Varicocele er en utbredt klinisk og patologisk tilstand forårsaket av utvidelsen av venene i den klumplignende (lobate) venøs plexus av spermatisk ledning og testikkel. Det forekommer hos barn og personer i reproduktiv og eldre alder. Hva er farlig og hva er årsakene til varicocele?

Kort statistikk over sykelighet

Den gjennomsnittlige forekomsten av varicocele er 10-30%. Utbredelsen av patologi øker med alderen. Hos tenåringer under 10 år forekommer den hos 1%, hos ungdom - hos 15% eller mer og hos menn av reproduktiv alder - i 20%.

I mellom- og alderen (fra 50 til 79 år), når denne indikatoren 77-77,5%, på grunn av anatomiske og fysiologiske endringer i indre organer og karsystem, samt hyppig utvikling av inguinal- og skrothernier. I tillegg er mange pasienter funnet samtidig og utvidelsen av vener, ikke bare testikel og spermatisk ledning, men også selve skrotet. Frekvensen av denne patologien, ifølge data fra enkelte forfattere (Levinger U. og medforfattere), øker årlig med 10%.

Etiologi og patogenese av sykdommen

Til tross for det faktum at årsakene til varicocele ikke er helt etablert, anses den genetiske predisposisjonen, uttrykt i den medfødte patologien til dannelsen av karene, som den viktigste.

Den er basert på forstyrrelser i utviklingen av det venøse nettverket av spermatisk ledning og testikkel under embryonisk utvikling, som består i dannelsen av en løs form av vensternes struktur i stedet for dannelsen av ett fartøy. Sistnevnte skiller seg fra hverandre både i morfologisk struktur og i morfometriske egenskaper.

Det er også forutsetninger om medfødte systemiske endringer i strukturen av bindevev. Betydningen av disse teoriene er en endring i degenerativ natur, som er relatert til glattmuskelfibrene i karveggen. Som et resultat av lokale forstyrrelser i syntese av kollagenproteiner i venøse vegger, er det ingen type IV kollagen og kollagenfibre med en inferior struktur av kollagen type III dannet.

Andre grunner er:

 • medfødt fravær av ventiler i veggene i den indre testulærevenen;
 • ødeleggelse av ventiler;
 • forstørrelse av venene og deres skleroserende;
 • en lokal økning i trykket i den venstre spermatica vene som strømmer inn i den venstre nyrevene, som er assosiert med overdreven spiss vinkel i det flyter og kompresjon mellom den venstre store mesenteriske arterie og aorta i oppreist stilling av legemet, samt øket venetrykk i de fleste nyre på grunn av tumorer, arrdannelse fiber rundt venen, dystopi (forskyvning) av nyrene, etc.

Alle disse endringene er lagdelt på de medfødte årsaker til dannelsen av fartøy og er i sin tur årsaken:

 • forstyrrelser i venøs hydrodynamisk og motorisk koordinering;
 • utvikling av kompenserende prosesser;
 • etterfølgende destabilisering av kompenserende prosesser;
 • danner seg PATOLOGIER med nedsatt arterielt blod mikro, venøs sikkerhet dannelse og arterio-venøse baner (shunter) tømmes direkte inn i den arterielle venyler utenom mikrovaskulaturen testiklene parenchyma, som viste nesten 75% av pasientene av pasienter.

Konsekvenser av varicocele

Den viktigste konsekvensen av sykdommen er infertilitet. Det er ulike teorier som forklarer de komplekse og mangfoldige mekanismer i utviklingen av den skadelige effekten av denne patologien på prosesser av spermatogenese og steroidogenese i testiklene. Grunnleggende begreper:

 • Temperaturen i skrotet stiger til kroppstemperatur, dvs. ca. 1,43 °, med langvarig stagnasjon av venøst ​​blod.
 • Utvikling av sirkulasjons- og vevshypoksi (oksygentilførsel reduksjon) av testiklene og spesielt av spermatogenic epitel grunn av en økning i hydrostatisk trykk venyler testis og shunting av blod. Langvarig hypoksi kan forårsake irreversible degenerative endringer i spermatogen epitel og nesten fullstendig fravær i spermatozoa spermatozoa (azoospermi).
 • Utvidelsen av venene i venstre binyrene skyldes hypertensjon i den tilsvarende nyrevenen. Dette fører til utslipp av hormonene og vaskulære aktive stoffer i binyrene og nyrene som ligger direkte i venet blod (omgå leveren) i vene i testiklen. I tillegg er konsekvensen av dette en økning i sekresjonen av binyrekortikosteroider, som undertrykker spermatogenese.
 • Akkumulering av frie radikaler i testikkelvev og dets skade.
 • Deformasjon av spermatozoa og skade på deres DNA i forbindelse med oksidativt stress. Det oppstår som et resultat av en økning i produksjonen av aktive oksygenformer i mannlige kjønnsceller, deres akkumulering og ubalansen mellom dem og antioksidanter.
 • Utvikling av autoimmune prosesser og utseendet av antisperm-antistoffer på grunn av skade på barrieren mellom de seminøse tubuli og blodkarene (hemato-testikulær barriere).

Følgelig er konsekvensene av patologi:

 1. Mer uttalt fragmentering av spermatozoa DNA.
 2. Utviklingen av asthenoteratozoospermi - tilstedeværelsen i unormal ejakulat, det vil si med endret struktur, spermatozoa, en reduksjon av antall fulle og aktive hannkjønceller.
 3. Hypotrofi og en reduksjon i testikkelvolumet, uavhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske tilstanden, hvis varicocelen blir forsømt, det vil si hvis det ikke er behandling og en lang sykdomskurs.
 4. Negativ innflytelse på funksjonen av Leydig-celler, ledsaget av hormonelle lidelser, spesielt en reduksjon i innholdet av testosteron.
 5. Negativ innvirkning på unnfangelsen - kun om lag 40% av tilfeller av fravær av barn i familien forklares av åreknuter i testikkel og spermatisk ledning. Primær infertilitet er registrert i 40% og sekundær - i 80% av menn med denne patologien, som indikerer gradvis progresjon av sykdommen over tid. Og denne utviklingen hos menn med varicocele, som i utgangspunktet bestemte de patologiske endringene i sæd, er mye høyere, sammenlignet med pasienter med et utgangspunktet normalt spermogram.
 6. Antiandrogen effekt av binyrene steroider.
 7. Forskjellige lidelser av erektil funksjon.

Bilateral varicocele, sammenlignet med ensidig, forekommer betydelig oftere og representerer en betydelig høyere risiko for alle disse konsekvensene.

Klinikk og diagnose av patologi

Subjektive symptomer på varicocele er ganske mager. De er uttrykt i klager på intermitterende følelse av tyngde, oppblåsthet, smerter og til å trekke tegnet i den tilsvarende halvdel av pungen eller i hele pungen (avhengig av lokalisering av patologi), en økning av halvparten av pungen, trekke smerte i lysken, noen ganger som strekker seg til det lumbale område.

Disse fenomenene er ikke avhengige av graden av sykdommen. De kan vises eller øke i løpet av en mer eller mindre langvarig vertikal stilling av kroppen (på grunn av økt venetrykk), med løft av vekter, gå, løp eller annen fysisk anstrengelse under seksuell opphisselse. Noen ganger klager pasienter om tilstedeværelsen av et "bunt av ormer" (forstørrede årer) i pungen, som de oppdager når de blir undersøkt uavhengig, og fokuserer oppmerksomheten deres på dette, spesielt i pubertalperioden. Ofte er sykdommen asymptomatisk og diagnostiseres ved undersøkelse av klager på infertilitet.

I følge klassifiseringen er denne patologiske tilstanden karakterisert i henhold til følgende grunnleggende data.

Avhengig av grunnen:

 1. Idiopatisk, eller primær, på grunn av medfødt patologi.
 2. Sekundær eller symptomatisk, som er forårsaket av en annen patologisk tilstand (svulst eller nyre dystopi, komprimering av nyrene, etc.).

Avhengig av lesjonens side:

 1. Venstre sidet (noen forfattere notert som den hyppigste lokaliseringen).
 2. Høyre (i totalt antall ca 2%).
 3. Bilateral - fra alle tilfeller er 20% til 85% (ifølge forskjellige forfattere).

Om mulig utmerker seg den fysiske varicocele som:

 1. Klinisk.
 2. Subklinisk, hvor klinisk uttalt manifestasjoner av sykdommen er fraværende og ikke bestemt av fysiske metoder, men det er diagnostisert av ultralyd. Subkliniske former, som regel, oppdages ganske sent - hos voksne menn. Vanligvis skjer dette under en undersøkelse relatert til infertilitet. Derfor er tidlig diagnostikk veldig viktig.

Klinisk diagnose fagrikotsele er basert på visuelle og fysiske undersøkelser med funksjonelle tester (hovedsakelig hos barn og ungdom), instrumentell forskning. Visuell inspeksjon i vertikal stilling gjør det ofte mulig å merke økningen i en av halvparten av skrotum og åreknuter i klustelliform plexus.

Fysisk undersøkelse utføres i vertikal og horisontal stilling. I dette tilfelle gjøres oppmerksom på nærværet i pungen plotnovata formasjoner, et ekspansjonsforhold på åreknuter testikkel og sædlederen, fleksibilitet og konsistens i deres testikler palpering, størrelsen og den relative forskjellen i deres størrelse.

I tillegg omfatter fysisk undersøkelse bruk av ulike funksjonstester som tillater diagnostisering av patologi i fravær av kliniske symptomer. Den mest brukte funksjonelle testen er Valsalva, som består i å stramme eller hoste (en test av "hoste-trykk") under palpasjon av spermatisk ledning. I det første tilfellet bestemmes fyllingen av groinlike plexus av blod under styrke, i den andre - følelsen av et trykk i fingeren, plassert ved den ytre ring av inngangskanalen. Impuls oppstår ved overføring av økt intraabdominal trykk på lobular plexus under hosting. I fravær av patologi, er dette trykket ikke følt.

Bestemmelse av disse egenskapene antyder tilstedeværelsen av sykdommen, tilstedeværelse av underernæring av en eller begge testikler, og dens omfang, så vel som tilstedeværelse av vedvarende eller forbigående hypertensjon hos nyrevenen, noe som til syvende og sist kan løse spørsmålet om hvordan man skal behandle varicocele (konservativt eller kirurgisk).

Avhengig av alvorlighetsgraden av patologien utmerker man følgende grader:

 • Varikotsele 1 grad - diagnose er bare mulig som følge av å utføre Valsalva testen i oppreist stilling.
 • Varicocele 2 grader - innviklede og blodfylte vener er definert tydelig og visuelt og palpatorisk, men bare i oppreist stilling. I horisontal stilling faller de av og blir usynlige når de ses visuelt, men ofte kan de bli palpert. Konsistensen og størrelsen på testiklene blir ikke endret.
 • Varikotsele 3 grader - innviklede dilaterte vener av lobate plexus uttrykkes og tydelig rager over hudflaten under undersiden av testiklen. I dette tilfellet er palpasjon av pungen, en reduksjon og en endring i konsistensen av en eller begge testikler notert.

I forbindelse med mangel på korrespondanse mellom alvorlighetsgraden av spermatogenese og graden av varicocele har denne klassifikasjonen av sykdommen i form av grader nå mistet noe av sin betydning.

Fra instrumentelle undersøkelsesmetoder noen ganger brukt ved måling av testiklene orhidometra (testikulometra) Prader som representerer et sett av mønstre egg ellipsoide form, hvis volum øker fra 1 til 25 ml, og et identisk verktøy MA Zhukovskogo ellipsoide som hver svarer til alder norm. På hver av dem er de tillatte aldersfluktuasjonene av testikkelvolumer angitt.

Ved diagnostisering av sykdommen maksimal effektivitet nådde 100% og har ultralyd Doppler ultralyd (ultralyd-doppler) pungen organer som er utført i liggende og stående stilling og i tilfelle av antagelsen om eksistensen av en patologisk tilstand, med gjennomføringen av den modifiserte Valsalvas (veid) utførelse. I det sistnevnte tilfelle blir den forskning gjort i en vertikal stilling med intens bukveggen etter noen få (6-8) knebøy.

Ultralyd for å bestemme tilstedeværelsen av subklinisk form av sykdommen, testikkelvolum, diameter pampiniform veneplexus, er tilstedeværelsen av en motsatt strøm, dens varighet og hastighet indeksen motstand spermatica fartøy.

Forebygging og behandling varicocele

Effektive metoder for å forhindre utvikling av patologi eksisterer ikke. Det er bare mulig å forhindre forverring av tilstanden til venene i clustelliform plexus, som bare består i å begrense fysisk anstrengelse og løfte tunge vekter, spesielt ledsaget av en forsinkelse i pusten. Hovedformålet med forebygging består i dispensarobservasjon for å starte behandling på tid.

Hvilken lege behandler sykdommen?

Diagnose og behandling av sykdommen utføres av barnekirurg, leger, urolog og urolog og androlog. Behandlingens taktikk er avhengig av resultatene av studiene.

Konservativ terapi

Den kan gjennomføres under fraværstilstand:

 1. Tegn på orkopati, det vil si en reduksjon i testikkelvolumet på siden av lesjonen med 20% eller mer (sammenlignet med den upåvirkede siden).
 2. Brudd på intraorganisk blodstrøm i henhold til UZDG, det vil si hvis indeksen for resistens av plexuskarene er ca. 0,59-0,6.
 3. Endringer i spermogramindeksene (hos personer etter 15 år).

Medikamentbehandling varicocele omfatter administrering venotonic og venoprotektornyh (Detraleks, Aescusan, Ginkor Forte et al.) Midler som øker tone og forbedre tilstanden til den venøse vegg, i emnene i hyperbar oksygenering og behandling antioksydantmidler - vitamin A, E, C, ekstrakter av druemesk, kombinerte midler som antioksidant, triviota et al., i tillegg, forsk pentoksifyllin (Trental, Arbifleks, Agapurin) forbedring av mikrosirkulasjon og reologiske egenskaper blod.

Konservativ terapi utføres under overvåkning av ultralyd av skrotorganene med dopplerografisk undersøkelse av blodstrømmen i dem. Det kan bare være effektivt i tilfeller hvor utvidelsen av venene til clustate plexus er av en enkel natur. Hvis blodårene er blitt forandret, er konservativ behandling ikke fornuftig.

Kirurgisk behandling

I henhold til de internasjonale kliniske anbefalingene for urrologi fra 2015 er varicocele-operasjonen indikert i tilfeller der:

 1. Tegn på orkopati eller med sin progresjon mot konservativ terapi.
 2. Psykologisk ubehag eller smertesyndrom.
 3. Mannlig infertilitet på grunn av kvantitative og kvalitative avvik fra normspermogramindikatorene (hos personer 15 år og eldre).

Som et ekstra referansepunkt i Russland brukes indeksen for vaskulær motstand av testiklen. I tillegg kan indikasjonen betjene og tilstedeværelsen av en estetisk defekt i pungen. Samtidig mener et ganske stort antall urologer ogrologer at for å forhindre mulig utvikling av infertilitet i nærvær av varicocele hos barn og ungdom, bør kirurgisk behandling i alle tilfeller utføres.

Forberedende periode

Forberedelse for kirurgi for varicocele er det samme som å forberede seg til noen planlagt kirurgisk inngrep. Ytterligere laboratorietester - blodprøver for innholdet av hormoner i blodet, samt for pasienter over 15 år, trenger et spermogram. I tillegg er det innen 10-14 dager før operasjonen ønskelig å gjennomføre et narkotikakurs for antioxidantpreparater og mikrosirkulasjonsforbedringsmidler.

teknikker

Til dags dato, teknikker utviklet mer enn 100 kirurgi, men er alle av dem er spermatica vene ligation å si unormal blodstrøm, som fører til åreknuter grozdevidnogo plexus. Forskjellen er bare i typer tilgang til venene og i måten deres direkte dressing på. Hvorvidt kan det gjentatte ganger være varikotsele etter operasjonen?

I lang tid har vært mest vanlig drift Ivanisevichu som består i disseksjon av huden i lyskeområdet, det subkutane vev og aponeurosis av den ytre skrå muskler, muskelen skal forskyves, isolering og ligering testikkel venøse og andre vaskulære bunt som strekker seg derfra, vaskulære lesjoner.

Til tross for den tekniske enkelheten, er denne metoden relativt traumatisk. Dens viktigste ulempen er slike hyppige (gjennomsnittlig 10%) komplikasjoner etter operasjonen som utvikling hydrocele forbundet med traumer eller samtidig ligering av lymfekar, og tilbakevendende varicocele - opp til 40% av opererte blant barn og unge, og til 25% for menn. I tillegg den umiddelbare postoperative perioden av rehabilitering i den offentlige sfæren lenge nok - fra 8 til 10 dager.

Betydelig færre komplikasjoner og kortere rehabilitering periode med høy endoskopisk ligering vaskulær bunt testikkel, som tillater (på grunn av den optiske zoom og en bedre tilgang) atskilt fra den og beholde lymfe kanalene. Foreløpig Ivanisevicha teknikk brukes bare når det er ingen mulighet for kirurgi laparoskopisk (mangel på tilstrekkelig utstyr og spesialisert personell) eller om det er kontraindikasjoner mot sistnevnte.

For tiden er "Golden Standard" en mikrokirurgisk operasjon for Marmara. Det er utført gjennom et lite innsnitt i en avstand på 1 cm fra bunnen av penis på plass projeksjon utgang sædlederen (ekstern inguinal ring). Deretter, ved anvendelse av mikrokirurgiske instrumenter og kirurgiske mikroskopet blir matet ut til sædlederen skade med vaskulære bunt, blir vener separert og beholde deres tilhørende lymfekar og vene er bundet av på de fjerne og nære seksjoner.

Denne teknikken tillater bevaring av lymfatiske kar og arterier, og kan brukes til å behandle pasienter i alle aldre. Mikrokirurgisk operasjon er en valgmetode i nærvær av smertesyndrom, hvor intensiteten er betydelig redusert hos nesten 20% av pasientene, og i 79% - smerten forsvinner helt. Det er preget av det laveste, i forhold til andre metoder, antall postoperative komplikasjoner og den laveste prosent av tilbakefallet av patologien, og forbedringen i spermogramindeksen ble notert i det største antallet opererte pasienter.

En annen mikrokirurgisk operasjon er transplantasjonen av ovarievenen til epigastrisk. Målet er å gjenopprette den normale utstrømningen av venøst ​​blod fra testiklen. Denne teknikken brukes sjelden.

Gjenoppretting etter operasjon

I første 2-3 ukene rehabiliteringsperioden anbefales poliklinisk urolog-androloga iført charger tett Vevbadene unntak besøk og badstu med kaldt vann og tunge løft.

10 dager etter operasjonen for 3 måneder, som er den farligste perioden for egg på grunn av den ennå ikke dannet sikkerhet sirkulasjon, inntak av antioksidanter og viktige middel for å bidra til forbedring av blodsirkulasjonen, kurs av hyperbar oksygentilførsel. Hvis varicose nodules ikke forsvinner helt i løpet av denne perioden, foreskrives veno-beskyttelsestreningskurs.

Før fødsel av ønsket antall barn, bør pasienter, selv etter vellykket utført kirurgisk behandling, være på en poliklinisk observasjon med en androlog.

Varicocele: komplikasjoner, diagnose og forebygging

Varicocele er en ekspansjon av spermatikkens blodårer, som manifesteres i gutter fra ni år og hos unge gutter. Oftest oppstår på grunn av feil i ventene i venene, som regulerer utstrømningen av blod fra pungen. Med en sterk fysisk belastning klare ventilene ikke med trykket skapt av det innkommende blodet. Årene svulmer, og blodet blir større.

En annen grunn er det medfødte fraværet av venøse ventiler, noe som kan føre til at blodet strømmer tilbake til skrotet. Sykdommen utgjør ikke en trussel mot livet, men noen ganger kan en komplikasjon etter en varicocele skape mange problemer.

Diagnose av varicocele

Ofte oppdages sykdommen ved en medisinsk undersøkelse under kontroll av kjønnsorganer. Men ikke alltid venene er så store at det kan sees med blikk eller øynene håndteres. I dette tilfellet brukes andre metoder for laboratorie- og instrumentdiagnostikk:

Spermogram - studien av ulike parametere av eukulatus. For nøyaktig diagnose blir to spermogrammer laget i intervaller på 4 til 12 uker.

Oppmerksomhet vær så snill! At analysene var autentiske, det er nødvendig å avstå fra seksuelt sertifikat eller handle fra 2 til 7 dager.

 • Undersøkelse av hormonell bakgrunn.

Det brukes til en estimering av mengden av seksuelle hormoner. I tilfelle sykdom observeres et redusert nivå av testosteron, da testiklene ikke kan fungere fullt ut. Dette kan føre til infertilitet.

 • Marchers test.

For å utføre denne testen må du gjøre en samlet urinanalyse før trening og etterpå. Hvis det oppdages en liten mengde røde blodceller og protein i den andre prøven, indikerer dette en utvidelse av lobate plexus i spermatets leddårer.

Vær oppmerksom! Dopplerografi bør utføres i liggende og sittende stilling. Hvis du ikke overholder disse betingelsene, er denne undersøkelsen ikke informativ.

 • termografi

Mål temperaturen i skrotområdet. Med varicocele øker venene og blodstrømmen øker, noe som fører til en økning i temperaturen. Dette er den enkleste og billigste måten, men det bør huskes at hypertermi også kan vises i andre sykdommer.

I årene injiseres et kontrastmiddel som skal fordeles jevnt med blodstrømmen. Når varicocele i pungen vil bli observert på røntgenkontrastmiddel omfattende mørkere på grunn av sin akkumulering i venene i sædlederen.

Hvilke diagnostiske metoder brukes i medisin nå, kan du lære mer i videoen i denne artikkelen.

Komplikasjoner av varicocele

Hvis sykdommen ikke er funnet i tide, kan den begynne å utvikle seg og etter et visst intervall for å gi ulike komplikasjoner. Det er to grupper med komplikasjoner.

Uten operasjon

 1. Nedgang i testikkelstørrelse

I Wien er det blod, rik på karbondioksid og dårlig i oksygen, på grunn av økningen i blodårene, blir arteriene presset. Oksygen går ikke inn i testikler og hypoksi begynner, noe som får testiklene til å redusere i størrelse

 1. Obstruksjon av skrotum sammen med testiklene

Utvidede vener, med betydelig vevet blod i dem, har større masse enn friske, fordi skrotet under vekten av blodårer og blod faller ned. På grunn av dette kan det være ubehag under rask gange, noen idretter. Det er smerter under samleie.

 1. infertilitet

Den mest forferdelige komplikasjonen som kan oppstå med varicocele er infertilitet. For normal modning av spermatozoa er det nødvendig med en temperatur på ca. 34 grader Celsius. Derfor er testiklene utenfor kroppen.

Når årene svulmer, er det en økning i temperatur og skrot, noe som fører til brudd på spermatogenese. Som et resultat dannes enten ikke-levedyktige spermatozoer eller stillesittende.

De kan ikke gjødsle et egg og unnfangelse forekommer ikke. Før operasjonen må du lage et spermogram for å forsikre deg om at årsaken til infertilitet er i varicocelen.

Etter operasjonen

 1. limfostazom. Det manifesteres av en økning i den halvdelen av skrotet som operasjonen ble utført på. Vises på grunn av ligering av lymfatisk kar. Det tar noen dager.

Tips! Hvis du har lymphostasis, vil påføring av suspensjoner sikre opprettholdelse av skrot og gjenoppretting. Prisen på et slikt bandasje er tilgjengelig for et bredt spekter av mennesker.

 1. hydrocele. Når lymfekar er skadet, samler væske mellom testiklene, dette fører til en økning i størrelse og ubehagelige opplevelser. Du kan løse dette problemet ved kirurgi.
 1. Postoperativ smerte. 10% av mennene klager over langvarig smerte. Det stammer fra det faktum at epididymiene er fylt med blod og kapselen er strukket. Slike smerter varer i et år.

Komplikasjoner etter embolisering

 1. Allergi mot det injiserte kontrastmediet. Kan elimineres ved hjelp av desensibiliserende medisiner kort tid før kirurgi.
 2. Trombose av venene i plexus. Det korrigeres ved profylakse av tromboser hos pasienten.
 1. Perforering av venenees vegger.
 2. På grunn av operasjonens spesifikasjoner kan en infeksjon angis.

Postoperative anbefalinger

For å unngå tilbakefall av sykdommen eller ubehag, må du følge en rekke regler og huske at hastigheten på utvinning avhenger hovedsakelig av alder av mannen og hans livsstil. Og den beste instruksjonen er å lede en sunn livsstil uten dårlige vaner.

 • Avholdenhet fra seksuelt i livet i tre uker.

Hvis du ikke overholder regimet av avholdenhet, kan du oppleve smerte på den opererte siden og deretter tilbakefall.

 • Regelmessig overvåking av urologen slik at legen kan vurdere tilstanden til venene.
 • Det er nødvendig å lage to spermogrammer, til sammenligning med tidligere resultater.
 • I tre uker er sport kontraindisert, siden det kan provosere utseendet av smerte i skrot og tilbakefall.
 • Det er tilrådelig å spise riktig og gi opp sigaretter med alkohol. Dette vil hjelpe kroppen å komme seg raskere.
 • Hvis det er problemer med en stol i form av forstoppelse, så er det bedre å bruke avføringsmidler.

tilbakefall

I 5% etter operasjonen kan tilbakefall forekomme. Det forekommer hovedsakelig under ungdomsårene og på grunn av en kirurgisk feil. På grunn av dette forsøkes operasjoner etter puberteten. For å forhindre at sykdommen begynner å utvikle seg igjen, er det bare nødvendig å følge de postoperative anbefalingene.

Vær oppmerksom! Relapses forekommer hovedsakelig etter den direkte metoden til Ivanissevich. I andre tilfeller oppstår tilbakefall bare på grunn av feil operasjon.

forebygging

For å stoppe utvidelsen av klumplignende pleksus i spermatets blodårer, bør følgende forebyggende tiltak observeres:

 1. Utfør regelmessig undersøkelser med en urolog
 2. Ikke bruk for stramme klær;
 3. På begynnelsestrinnet varicocele, unngå sterk fysisk anstrengelse;
 4. Å lede et aktivt seksuelt liv
 5. Avvise dårlige vaner;
 6. Riktig spise og ta vitaminkomplekser;
 7. Ta avføringsmidler for å lette avføringsprosessen.

Hvis du overholder disse reglene, vil trykket i venøse ventiler ikke øke, noe som vil føre til normal funksjon av skrotalene.

Varicocele er en av de viktigste årsakene til infertilitet hos menn. Det finnes overalt, og antall menn som lider av denne sykdommen, når 15 000 mennesker ut av 100 000. Men hvis du har tid til å identifisere og kurere varicocele, så kan du ikke bekymre deg om din reproduktive funksjon.

Hva kan være konsekvensene hvis du ikke behandler varicocele

Varicocele er en varicose utvidelse av de seminal og skrotale årene, det er en utbredt anatomisk patologi som påvirker mer enn 10-15% av mennene. For hver femte pasient blir konsekvensene av sykdommen uttrykt i infertilitet på grunn av brudd på spermatogenese.

Konsekvensene av varicocele kirurgi, som medisinsk praksis viser, har ingen utvetydige konklusjoner og spesifikke metoder for konservativ terapi. Imidlertid er det mange metoder for kirurgisk behandling, som er introdusert i vanlig praksis.

For å oppnå den maksimale forbedringen i helbred, bør følgende faktorer vurderes:

 • stadium av sykdommen;
 • spesifisitet av hemodynamiske lidelser i kroppen, som er direkte avhengig av patogenesen og generell etiologi;
 • fysiologiske og anatomiske trekk ved en bestemt pasient.

Et levende eksempel på dette er den autoimmune naturen, der operativ inngrep kanskje ikke er effektiv.

Hva foregår operativ intervensjon

Før man setter igang en operasjon, må en mann gjennomgå en detaljert konsultasjon med en androlog, urolog. Ikke ignorér råd fra en vaskulær kirurg, som vil anbefale hvordan du oppfører deg bedre i den postoperative perioden.

Den store risikoen er kardinalavslaget til konservativ behandling, de påfølgende anbefalte rehabiliteringsforanstaltninger.

Hver mann bør forstå at det er nødvendig å velge mellom direkte behandling og konsekvensene av den beskrevne sykdommen.

Komplikasjoner etter en kirurgisk prosedyre kan nå 35 - 40%. Videre kan den utførte operasjonen ikke gi en absolutt garanti for full gjenoppretting av en reproduktiv aktivitet hos en mann.

Ifølge den generelle statistikken kan spermogram normaliseres til den forrige tilstanden i 50-70% av mennene, alt avhenger av aldersindeksen.

Hva kan føre til mangel på behandling

Spesialistene i moderne medisin har ennå ikke utviklet en enstemmig oppfatning angående den obligatoriske operasjonen av varicocele, det vil si behandlingen av denne patologien.

Ofte går sykdommen asymptomatisk, og hos mange pasienter er varicocele ikke et ufruktbart fenomen. Øvelse i barndom og ungdom for forebyggende formål er utbredt.

En slik prosess vil bidra til å forhindre mulige komplikasjoner i fremtiden uten kardinal behandling, for eksempel:

 • smertesyndrom, tilhørende strekking av spermatisk ledning, mulig okklusjon av tilstøtende kar
 • ufruktbarhet;
 • kosmetiske defekter (fravær av en skrot, etc.).
 • ruptur av venøs veikryss med fysisk skade på pungen.

For å forhindre risikoen for slike konsekvenser er det nødvendig å gjennomføre en rekke tiltak. Spesielt er dette forebygging av forstoppelse, flatulens, som fører til overbelastning av bukveggen. I dette tilfellet anbefales det ikke å sykle. Regelmessig bruk av suspensjon er vist.

Konsekvenser av varicocele

En bestemt type kirurgisk inngrep er valgt ut fra laboratorie-, kliniske og instrumentelle studier og de oppnådde resultatene. Valget av en bestemt teknikk for operasjonen avhenger av den patologiske tilbakestrømningen.

Positiv effekt

Positive aspekter ved varicocele behandling:

 1. Hvis kirurgi ikke forårsaket noen komplikasjoner, tilbakefall, forbedrer parametrene til ejakulatet betydelig. Etter noen få måneder er de fleste pasientene som gjennomgår varicocele-operasjoner, fullstendig restaurert livskraft, full mobilitet, normalisering av spermaproduksjon.
 2. Merkbart reduserer testikkelhypertrofi. Effekten vil bli mer uttalt dersom operasjonen utføres før en alder av 30 år.
 3. Minimert hevelse av parenchymen øker de hemodynamiske parametrene. Når ultralyd er tydelig uttrykt normal blodsirkulasjon i pungen.
 4. Som følge av kirurgisk inngrep, reduseres mengden av follikkelstimulerende hormoner, samtidig øker produksjonen av testosteron, noe som fører til normalisering av spermatogenese. En økning i inhibinkonsentrasjonen observeres.
 5. En svært viktig indikator for mange menn er eliminering av smerte syndrom, som bryter med den normale livsstilen.

Mulige postoperative konsekvenser

I sjeldne tilfeller oppstår komplikasjoner som uttrykkes av atrofi eller testikulær hypotrofi, noe som fører til ubehag, spesielt hos unge pasienter.

Når ligering av lymfatiske kar manifesterer et fenomen som lymphostasis. Denne komplikasjonen kan ikke kalles sjelden, men den er av kortsiktig karakter. Merkbar hevelse og smerte syndrom i stedet for pungen går vanligvis bort noen dager etter operasjonen. Eliminer lymphostasis med en suspensjon.

Med utviklingen av hydrocele er det et brudd på venøs utstrømning og lymfestrøm. Denne komplikasjonen kan oppdages og noen måneder etter operasjonen.

Den endovaskulære metoden for kirurgi fører noen ganger til embolisering av venen av testiklen.

I tillegg tolererer noen pasienter ikke reaksjonen på konsentratet som brukes, noe som manifesterer seg i form av allergiske reaksjoner, og periodisk smerte i ileum kan forekomme. I 3 - 5% av tilfellene utvikler tromboflebitt i lysklikt plexus.

Manifestasjon av tilbakefall

Fornyelse varicocele forekommer mot bakgrunn av å opprettholde returflyten.

Følgende tekniske tiltak kan føre til tilbakefall:

 • uregelmessig innsnevring av blodkar i fettvev;
 • Problemårene er ikke bundet opp til det fulle;
 • feilt innsnevring av hypogastriske eller muskulære vener.

Hovedårsaken, som medførte gjenoppbygging av sykdommen, forblir en ufestet tilleggs- eller hovedstamme.

For å opprettholde den mest positive kosmetiske effekten, oppretter mange leger korte inngrep, som etter laparoskopi kan føre til fjerning av klippene.

Tilbakeslag som en prosentandel av den valgte behandlingen:

 • Operasjon Palomo - 9%;
 • Drift Ivanissevich - 10%;
 • endovaskulære inngrep - 2%.

Maksimal sikkerhet i forhold til forekomsten av tilbakefall er Kondakov-operasjonen (1,8%), Bernardis operasjon (ikke mer enn 5%), laparoskopi (opptil 2,5%), mikrokirurgisk manipulasjon (opptil 2%).

konklusjon

Maksimal reduksjon i risiko for kirurgisk inngrep, oppnådd pasientens positive og forventede resultat, er mulig når man utfører rehabiliteringsforanstaltninger utnevnt av behandlende lege.

Spesielt er dette en metode for ikke-steroid medisiner som har en anti-inflammatorisk effekt, bruk av støttende bandasjer.

Etter operasjonen i 1 til 3 uker vises abstinens fra samleie, men dette begrepet kan bestemmes av legen individuelt.

Etter operasjon er varicocele kontraindisert i overdreven fysisk aktivitet.

Hva er konsekvensene av ubehandlet varicocele?

Mannlig infertilitet, som oppstår som følge av spiserøret i spiserøret, blant androloger og urologer regnes som det viktigste problemet innen dette medisinske feltet. Effekter av varicocele oppstår ikke på grunn av alvorlighetsgraden av behandlingen av sykdommen. Årsaken til komplikasjonene er at ikke alle leger vender seg til legen.

Hva skjer hvis du ikke behandler varicocele?

Spisehjerter i spermatisk ledning er farlige fordi deres symptomer nesten ikke er uttrykt. Selv med varicocele i avanserte stadier, føler en mann ikke alltid ubehag, smerten kan være sterkere eller svakere, avhengig av belastningen. Sykdommenes særegenhet er at den gradvis frarøver en mann med evnen til å få barn.

De fleste varicocele utvikles til venstre.

Begynnelsen i ungdomsårene (10-14 år) til 25-30 år med åreknuter i sædlederen kan utvikle seg i en slik grad at antall normale sædceller i sæden blir lavere enn normalt eller fraværende. I 40% av tilfellene er dette en konsekvens av ubehandlet eller uoppdaget utvidelse av årer.
Som et resultat av utvidelsen av venene og brudd på blodutløpet fra pungen, oppstår flere negative faktorer:

Hva er konsekvensene hvis varicocele ikke behandles?

Varicocele - patologisk prosess utvikling hos menn og som representerer åreknuter av sædlederen, på hvilken utstrømningen av blod fra de anatomiske strukturer som befinner seg i pungen. Ifølge WHO lider om lag 11% av verdensmennene av mer eller mindre alvorlige symptomer på varicocele. Hos 20-40% av personer med denne diagnosen er den viktigste komplikasjonen dannet - infertilitet. Den vanligste patologien utvikler seg hos unge menn i alderen 17-30 år.

endringer

Som alle åreknuter er varicocele preget av dannelsen av venøs stasis, en utilstrekkelig utstrømning av venøst ​​blod, en hyperextensjon av de involverte vaskulære vegger. Over tid, på grunn av overløp av blodårer, forsinkes strømmen av arterielt blod, mettet med oksygen og næringsstoffer. Dette fører til et brudd på trofiske organer (primært testikler hos menn).

Åreknuter er forstørret og forlenget, noder dannes på dem, deres struktur blir innviklet.

Som regel påvirker den patologiske prosessen den lobulære pleksus i venstre testikkel, det er betydelig mindre ofte varicocele diagnostiseres til høyre (vanligvis er det forbundet med onkopatologi) eller på begge sider. Dette fenomenet forklares av anatomiske egenskaper: til venstre er venene lengre, ventilene er fraværende eller inkonsekvente. I tillegg kommer vener som samler blod fra høyre testikkel, opp i renalvenen i nesten en rett vinkel.

Sykdomskurs

Patologi utvikler seg i stadier, ofte pasienten i tillegg til varicocele, det finnes andre manifestasjoner av åreknuter (benårer, hemorroider).

Skille mellom følgende stadier av sykdommen:

 1. Venene i sædlederen utvidet litt, subjektive symptomer er fraværende eller bare uttrykkes svakt (antall menn rapporterer smerte trekke karakter i testiklene, øker med langvarig gang, seksuell opphisselse og forsvinner når man ligger ned). Visuelt er strukturen i pungen ikke endret. Sykdommen kan diagnostiseres i en forebyggende studie eller i undersøkelsen av menn som lider av infertilitet. For diagnostisk anvendelse Valsalvas test (pasienten lukker munnen og nesen og utfører tvunget utpusting blir prøven bedømt som positiv for detekterbare ved palpering pampiniform plexus årer), ultralyd, Doppler.
 2. Etter trening føler mannen seg tyngde i testiklene. Hvis den første fasen av sykdommen var asymptomatisk, vises den andre og utvikler karakteristiske trekk. Sårhet strekker seg til lumbal regionen, regionen av pannus felles. Legen ved hjelp av palpasjon finner åreknuter, men strukturen i testene forblir uendret.
 3. Størrelsen på testiklene minker, deres konsistens forstyrres. Endringer i venene er estimert som signifikante. Patologisk endrede kar er tydelig synlige gjennom skrotets hud. Ved ensidig nederlag er asymmetri merkbar. Sårhet forblir i hvilemodus. Symptomer fremgang. Det er stor sannsynlighet for infertilitet på grunn av testfysisk trofisme.
 4. I tillegg har menn en sagging av skrotumet, en brennende følelse langs spermatisk ledning. Den seksuelle funksjonen kan bli svekket, behovet for å vises oftere enn normalt, for å tømme blæren.

Risikofaktorer

Varicocele, som er en av manifestasjoner av åreknuter hos menn, er direkte avhengig av arvelighet. Hvis de eldre direkte slektningene har symptomer på varicose sykdom (uansett hvilke ader i den anatomiske regionen er involvert i den patologiske prosessen), øker risikoen for patologien betydelig.

På tidspunktet for utseende av varicocele kan det påvirke et stort antall uønskede miljøfaktorer og bakgrunnssykdommer:

 • kronisk forstoppelse;
 • godartede og ondartede neoplasmer, hernier som er i stand til å utøve press på spermatisk ledning;
 • Krenkelse av en nyrevein der blodårene fra testikler kommer inn i blodårene.
 • hjertefeil;
 • mekanisk traumer i skrotområdet;
 • bindevev dysplasi;
 • phimosis;
 • flate føtter;
 • Tilstedeværelsen av seksuelt overførbare sykdommer;
 • endokrine sykdommer, hvor konsentrasjonen av testosteron reduseres;
 • Behovet for å stå i stående stilling i lang tid.

Betydningen av kirurgisk inngrep

Med en hvilken som helst kirurgisk manipulasjon forstyrrer legen blodstrømmen inn i varicose dilated fartøyene. Noen ganger kan dette gjøres ved ligering av skip og eksisjons- fragmenter, noen ganger i lumen av beholderen er innsatt en spesiell substans, noe som skaper hindringer (embolisering Endovaskulær koagulering, sklerose). Den forventede effekten av operasjonen er opphør av tilbakeløp av venøst ​​blod, normalisering av venøs utstrømning og vevtrofisme.

For å sikre tilstrekkelig utstrømning av blod, er vaskulære anastomoser overlappet.

Når operasjonen anses hensiktsmessig:

 • Tilstedeværelsen av smerte syndrom (konstant ømhet er en indikasjon på kirurgisk behandling, uavhengig av varicocele scenen);
 • karakteristiske endringer i spermogram, infertilitet;
 • brudd på strukturen av testis vev;
 • begrensning av arbeidskapasitet
 • fravær av effekten av konservativ terapi;
 • umulighet å lede et normalt seksuelt liv;
 • utvikling i pasienten av en depressiv tilstand eller annen signifikant påvirkning av sykdommen på mental velvære.

komplikasjoner

Mangelen på tilstrekkelig terapi på grunn av en tidlig henvisning til androgen fører til utvikling av komplikasjoner:

 1. Fruktbarheten (gjødselskapasiteten) av sædvæsken minker på grunn av utviklingen av hypoksi. Temperaturen i skrotet øker på grunn av blodstagnasjon, og etter hvert som temperaturen øker, lider mengden og kvaliteten på spermatozoa.
 2. Hypotrofi av testikler (i avanserte tilfeller utvikler menn atrofi).
 3. På grunn av brudd på hematotestikkbarrieren utvikler en autoimmun reaksjon.
 4. Alvorlig smerte på grunn av overvekst av spermatisk ledning.
 5. Brudd på integriteten til det endrede fartøyet, utviklingen av skrotumhematom.
 6. Estetisk defekt.

Dessverre, når det gjelder varicocele, kan konsekvensene utvikle seg ikke bare med hensynsløshet for medisinsk behandling, men også etter kirurgisk inngrep:

 1. Sårhet som vedvarer lenge. Denne komplikasjonen oppstår i 5% opererte menn. Det kan vitne om lymphostasis, forverring av kronisk sykdom (prostatitt eller orchitis).
 2. Stagnasjon av lymf er en komplikasjon som oppstår i den tidlige postoperative perioden. Hevelse i pungen (spesielt den venstre halvdelen) er notert. For å unngå lymphostasis, anbefaler legen vanligvis flere dager med å ha en suspensjon - en spesiell bandasje.
 3. Utvikling av hypotrofi eller atrofi i testiklene (vanligvis ensidig).
 4. Gidrotsele - opphopning av væske i pungen. Vanligvis akkumuleres ikke mer enn 3 ml væske, over tid passerer denne komplikasjonen av seg selv.
 5. Allergisk reaksjon under mikrokirurgisk bruk ved bruk av kontrastmedium.
 6. Re-utvikling varicocele. Risikoen for tilbakefall etter embolisering eller innføring av sclerosant når 20%. Etter en mikrokirurgisk operasjon for Marmara og Goldstein, overstiger den ikke 5%.
 7. Smittsomme komplikasjoner.
 8. Postoperative blødninger.

I tillegg garanterer den utførte operasjonen ikke restaureringen av sperm fertilitet.

Hva vil skje hvis varicocele ikke behandles: de mulige konsekvensene

Viktigste risikoer

I seg selv utgjør varikose-testikler hos menn ikke en fare for liv og helse, det går ofte selv symptomløst, noe som fører til at det ikke er noen klager. Ofte er patologien kun diagnostisert på en planlagt undersøkelse av en urolog eller under en medisinsk undersøkelse, for eksempel før du går gjennom militærtjenesten.

I andre tilfeller kan pasienter føle smerte eller en trekkfølelse i inngangsregionen, irritasjon, sløvhet, svekkelse av seksuell lyst kan oppstå. Uten rettidig behandling kan i dette tilfellet en midlertidig forverring av humøret utvikle seg til ren depresjon, og familiens situasjon kan forverres. I mange pasienter øker smerten med eksitasjon og samleie, sex gir ikke lenger glede og avslapning, noe som påvirker den psyko-emosjonelle og fysiske tilstanden.

Men den viktigste faren som ligger i vente på menn med åreknuter er infertiliteten.

Dette skjer av ulike grunner. For det første kan den vedvarende økningen i temperaturen i testiklene på grunn av blodstasis og termoregulasjonsforstyrrelser påvirke kvaliteten på sæden. For det andre kan hypoksi spille en rolle, det vil si oksygen sult av celler i forbindelse med brudd på blodsirkulasjonen. For det tredje kan det være brutt skillevegg mellom seminal ganger og blodkar, noe som resulterer i immunceller som kommer inn i sæd vil produsere antistoffer til sperm.

Varikotsele tar en ledende posisjon blant årsakene til mannlig infertilitet, i 15% tilfeller er det varicose testikler som forårsaker brudd på reproduktiv funksjon.

Kvaliteten på sæd er bestemt av spermogram. Denne analysen viser hvordan antall spermier per milliliter sæd inneholder, så langt som de er mobile og morfologisk korrekt i formen, og så videre. D. menn med varicocele må stadig observert ved urologens som skal testes regelmessig og spore sykdommen. Hvis testene begynner å forverres, vil legen gi deg råd til å operere for å unngå infertilitet.

Hva vil skje hvis du ikke behandler varicocele

Åreknuter av testikler i deres praksis ble studert av Hippokrates, noe som indikerer at sykdommen er kjent for menneskeheten siden antikken. Til tross for dette er det fortsatt ingen medisin for patologi. Den eneste måten å fullstendig kvitte seg med sykdommen er kirurgisk inngrep. Alle andre metoder er bare symptomatiske og tillater ikke at varicocele utvikles.

Mange foretrekker å dispensere med kirurgi, om mulig, og i tilfelle av testulære åreknuter, eksisterer et slikt alternativ. Men i dette tilfellet er det nødvendig å følge doktors anbefalinger og anvende en kompleks konservativ terapi.

Hvis pasienten ikke gjør dette, utvikler sykdommen gradvis, smertefulle symptomer begynner å dukke opp, og infertilitet utvikler seg. I avanserte tilfeller kan det være andre sykdommer i genitourinary systemet, mer alvorlig og ubehagelig.

Sannsynligheten for infertilitet er forskjellig for hver enkelt pasient. Det er jo høyere jo eldre mannen, lengden på utviklingen av patologi, komplikasjonen av kurset, påvirker også. Risikoen for forverring av fruktbarhet øker hvis mer enn en testikkel er berørt, noe som i de fleste tilfeller skjer, men umiddelbart begge. Sannsynligheten for infertilitet øker også ved hormonelle forandringer forårsaket av en dråpe i testosteron, som også produseres i testikler.

Dermed er spørsmålet om hva som vil skje hvis du ikke behandler varicocele, du kan svare på at prognosen for pasienten er ugunstig. Men mange menn føler seg bra og uten kirurgi, og utfører bare enkle krav. For å stoppe utviklingen av patologi, er det nødvendig å bruke kurs foreskrevet av urologmedikamenter, gjøre gymnastikk og, om mulig, bringe livsstilen tilbake til normal.

Hva vil skje hvis du utfører en operasjon

Legene har ennå ikke kommet til enighet om behovet for rask fjerning av varicocele. Noen anser dette tiltaket å være det eneste riktige og nødvendige i alle fall, selv i de tidlige stadiene av sykdomsutviklingen, siden dette unngår risikoen for infertilitet.

Andre foretrekker å bruke konservativ terapi og regelmessig undersøke pasienten i tide for å legge merke til utviklingen av sykdommen og bare i dette tilfellet for å utføre operasjonen. Å vite hvor farlig varicocele er, er pasienter ofte oftere enige om kirurgi enn på konservativ behandling og passiv observasjon av sykdommens utvikling.

Positive effekter av operasjonen

Kirurgisk inngrep er ikke foreskrevet i alle tilfeller av testikulære varianter hos menn, indikasjoner på kirurgi er alvorlig smerte eller risiko for infertilitet. Hvis prosedyren gikk uten komplikasjoner og pasienten vellykket passerte rehabiliteringsperioden, blir fruktbarheten i de fleste tilfeller restaurert innen 3-6 måneder.

Sirkulasjonen gjenopprettes til normal på forskjellige måter, alt avhenger av hvilken metode operasjonen ble utført. Etter tradisjonelle metoder, som for tiden anses som ganske utdaterte, oppstår forbedringer innen 3 måneder etter inngrep. Det samme kan sies om laparoskopi, som for tiden anses som den mest foretrukne prosedyre for varicocele.

Sirkulasjonen av blod gjenopprettes raskere først etter den mikrokirurgiske operasjonen, fordi den ikke binder i løpet av den, men fjerner den patologiske venen helt.

Også etter operasjonen blir balansen av hormoner gjenopprettet. Redusert konsentrasjon av follikkel stimulerende hormon (FSH), forhøyet innhold av disse kan forårsake impotens, så vel som en reduksjon eller fullstendig fravær av seksuell lyst. Konsentrasjonen av mannlig hormon testosteron, derimot, stiger til normale verdier, ettersom termoreguleringen i testene blir restaurert.

Negative konsekvenser av operasjonen

Kirurgisk inngrep kan ikke bare hjelpe pasienten, men forverrer også situasjonen. Dette kan ikke bare påvirkes av medisinsk feil under operasjonen, men også av organismens individuelle egenskaper, samt den samvittighetsfulle gjennomføringen av ekspertens anbefalinger. Ved en foreløpig konsultasjon må urologen definitivt advare om at ingen vil være i stand til å gi en 100% garanti for positiv dynamikk.

Å bli kvitt varicocele, det er ikke alltid mulig å kurere infertilitet, hvis det har oppstått av denne grunn. I noen tilfeller kommer spermatogenese tilbake til normal bare noen få år etter operasjonen eller kommer ikke i det hele tatt. Det er umulig å si på forhånd hva resultatet blir. Mange av dem som nekter operasjonen, hevder dette ved at det ikke er noen garanti for positive endringer, og risikoen kan derfor anses som uberettiget.

Faktisk, hvis du velger en pålitelig klinikk og profesjonell kirurg, er risikoen minimal, det er mye mindre enn den sannsynlige terapeutiske effekten. Moderne metoder tillater deg å bli kvitt patologi uten komplikasjoner og tilbakefall i de aller fleste tilfeller. Tradisjonelle operasjoner er ikke så sparsomme, men likevel, når alle krav er oppfylt, eliminerer de problemet ikke verre.

Blant de mest negative mulige konsekvensene av operasjonen kan identifiseres følgende faktorer:

 1. Gidrotsele (ødem av testikkel). Denne patologien er preget av akkumulering av lymfatisk væske mellom testiklene. Oftest forekommer denne komplikasjonen etter operasjonen av Ivanissevichs metode, der det ble gjort en feil.
 2. Atrofi av testikkel. Denne sykdommen er en reduksjon i testikler i størrelse og en reduksjon i funksjonaliteten. Deretter, uten riktig behandling, kan dette føre til et uopprettelig tap av evnen til å bli barn.
 3. Blod overløp av epididymis. Denne tilstanden ledsages av alvorlig smerte. Den vanligste komplikasjonen oppstår etter laparoskopisk kirurgi.

Til tross for at risikoen for komplikasjoner fortsatt er tilstede, er det minimal, og med påfølgende behandling kan alle mulige konsekvenser elimineres. For å redusere mulige risikoer, er det nødvendig å nøye velge en klinikk og en kirurg, og pasienten selv må være lydhør overfor sin egen helse.

Les Mer Om Fartøyene