Menns varicocele: årsaker og risikofaktorer for utviklingen av sykdommen

Varicocele påvirker menneskers helse negativt: fruktbarheten minker, smerter i lysken oppstår, og fysisk ytelse reduseres.

Venøs dilatasjon av spermatisk ledning diagnostiseres hovedsakelig hos menn under 30 år, men det kan også forekomme hos eldre mennesker med feil livsstil.

På grunn av hva synes varicocele og hvem er i fare?

Anatomisk og genetisk bakgrunn

Tilstedeværelsen av varicocele hos mannlige slektninger øker risikoen for den patologiske prosessen i avkom. Vanligvis har slike individer svakhet i vaskulærveien og tilbakestrømning av blodstrømmen, noe som fører til oksygen sult av testikler. Hva en person føler med en utviklende varicocele:

 • tegner smerte
 • reduksjon av spermaproduksjonen
 • økt smerte under trening
 • ubehagelige trykk under kjønn

Forstyrret blodstrøm fører til en gradvis utvidelse av karene, som gradvis begynner å vises visuelt.

Predisposisjon er vurdert og medfødt fravær av ventiler (nedsatt intrauterin utvikling), designet for å hindre revers blodstrøm. Den opprinnelige plasseringen av venen mellom de andre fartøyene bidrar også til forstyrrelsen av blodstrømmen.

Spesifikasjon av livsstil

Kroppsbyggere, idrettsutøvere og idrettsutøvere ofte Overbelast kroppen din med trening, gir en konstant tidevann til bekkenorganene. Spesielt farlig er øvelsene på pressen, som belaster testikkelvenen, og bidrar til utvidelsen.

For denne risikogruppen er det nødvendig å legge til og ansatte, hvis aktivitet er forbundet med konstant løfting av vekter. Fravær av fysisk anstrengelse er et annet øyeblikk som spiller en rolle i utviklingen av varicocele.

overvekt fører til brudd på små bekkenbår og vedvarende økning i blodtrykket. Faren for utseendet av sykdommen er proporsjonal med mengden av overflødig kroppsvekt.

Endringer i myokardiet på EKG - hva betyr denne tilstanden? Er det verdt det å være redd? Finn ut alle detaljene!

Hvordan identifisere syndromet med tidlig repolarisering av hjertets ventrikler på EKG? Vi vil fortelle i dette materialet.

Hvordan heve godt kolesterol i blodet og hvorfor kan det senkes? Les om dette i neste gjennomgang.

Seksuelle aspekter

I ungdomsårene blir det ofte oppdaget en venøs dilatasjon av spermatisk ledning. Ikke den siste (men ikke avgjørende) rollen spilles av lang onani, fører til venøs stasis og utvidelse av venene. Den konstante og lange belastningen på fartøyene forårsaker tap av deres tone.

Det er uønsket og seksuell avholdenhet (seksuell aktivitet mindre enn en gang i uken), som ikke tillater at blodet naturlig endres, noe som skaper tilstander for testikulær hypertermi.

Blant andre faktorer, gonoré og karsykdommer, hvem er i stand til å starte utviklingen av sykdommen, hvis en mann har ham forutsetningene.

Kronisk tilførsel av blod til bekkenorganene

Eventuelle medfølgende sykdommer som stimulerer blodstrømmen til kjønnsorganene, bidrar til utviklingen av varicocele. Forlenget lidelse eller forstoppelse - Bivirkninger, som ledsages av anstrengelse og provoserer utseende av vener.

Inflammatoriske prosesser i bekkenorganene (for eksempel prostata adenom) kan føre til utseende av arrvev og vedheftseffekt, og krenker venene.

Risiko for tilbakefall

En kirurgisk fjernet varicocele kan føre til at sykdommen kommer tilbake. Utfall av varicocele kan oppstå:

 • laparoskopi med komplisert venøs klipping
 • en feil av kirurgen (en forkledning av feilårene)
 • manglende overholdelse av postoperative anbefalinger
 • å bli skadet

Seksuell aktivitet er begrenset av tid og begynner 3 uker etter operasjon, vektløfting og forstoppelse er ikke tillatt. Den minste sjansen for å returnere en sykdom er når du bruker mikrokirurgisk intervensjonsmetode - mindre enn 2% av tilbakefall.

Det er mange årsaker til varicocele hos menn, men mest av alt forårsaker de et brudd på venøs blodstrøm, medfødte mangler og arvelige faktorer. Andre fenomener er av sekundær betydning i utviklingen av sykdommen, som vanligvis utvikles i nærvær av en systematisk stimulus.

Periodiske besøk til en urolog kan avsløre en andrologisk sykdom på et tidlig stadium, utelukke traumatisk oppførsel og sikre en positiv behandlingsdynamikk.

Lær mer om årsakene og metodene for å behandle sykdommen fra video:

Hovedårsakene til varicocele hos menn

Varicocele - dette er en vanlig sykdom som er kjennetegnet ved vaskulær misdannelse av egg og sædlederen av åreknuter type. Varicocele er ikke betraktet som en farlig sykdom, men sykdommen med komplisert form for strømnings kan føre til testikkelatrofi og fullstendig sterilitet. Varicocele, flyter i ulike former, er diagnostisert hos ca. 17% av menn i alderen 19 til 30 år, og i tillegg, ca 6% av barn i alderen 6 til 10 år. For tiden er ikke alle mulige årsaker til varicocele, utviklet hos menn av forskjellige aldre, kjent.

Det ser ut til at årsakene til varicocele hos unge ikke gjør det. Imidlertid ligger problemene i underutviklingen av ventiler i blodkarene, noe som fører til et brudd på utstrømningen av blod fra spermatørens kar. Med denne sykdomsutviklingen dannes blodstasis i blodkarene, noe som fører til hevelse. Eksternt skadede kar ligner veldig hovne vener på bena med åreknuter, og derfor trekker mange leger en analogi mellom disse sykdommene.

Hovedårsakene til varicocele hos menn

Det er mange årsaker til utseendet til varicocele, men i de fleste tilfeller ligger problemet nettopp i underutviklingen av blodkarene som omgir spermatiske ledninger og testikler. Imidlertid er den mulige etiologien av sykdommen ikke begrenset til medfødte patologier, siden faktorene i utviklingen av denne sykdommen er kjent på grunn av oppnådde avvik. Det er flere årsaker og predisponerende faktorer for varicocele utvikling.

 1. Genetisk predisposisjon. I de fleste tilfeller er det en overføring av venetens patologi fra far til sønn. Hovedproblemet ligger i det faktum at spedbarn kan forekomme hos barn i en mer uttalt form enn hos foreldre og slektninger i hannelinjen. Som regel overføres den arvelige vei nøyaktig underutvikling av vener i spermatisk leddområde, ledsaget av et komplett fravær eller tilstedeværelse av et utilstrekkelig antall ventiler i venene.
 2. Økt trykk i bekkenorganene. Økt trykk i bekkenorganene kan være en konsekvens av utviklingen av en svulst i nyrene og noen andre sykdommer. Med denne sykdomsutviklingen observeres en deformasjon av testikelvenen fordi den klemmes av organer og vev som ligger ved siden av hverandre. I dette tilfellet kan varicocele føre til fullstendig nekrose av testiklene på grunn av klemmen i venen og innsnevringen av dens lumen.
 3. Generelle sykdommer i kroppen. Det bør umiddelbart noteres at vanlige sykdommer i organismen sjelden fører til en økning i trykk i pungen. Slike faktorer inkluderer skader på grunn av spontan sterkt overbelastning av abdominalpressen, hyppig eller kronisk forstoppelse, og i noen tilfeller diaré. Disse problemene kan neppe forårsake spiserør i spermatiske ledninger, men kan vel være predisponerende faktorer.
 4. Onkologiske sykdommer. Maligne svulster som utvikler seg i bukhulen kan forårsake utvikling av økt trykk i bekkenorganene og skrotumet. I fremtiden fører dette til stagnerende fenomener i venene som ligger langs spermatikkledningen, og utviklingen av varicocele.

Komplikasjoner av varicocele

Varicocele er en ganske lumsk sykdom, fordi det i lang tid kan være nesten asymptomatisk, og deretter føre til alvorlige funksjonsfeil i et reproduksjonssystem hos en mann. Det er 3 vanligste komplikasjoner av varicocele.

Hypertermi. Den største faren for varicocele ligger i økningen i testiklens temperatur. Egg hos menn er ikke ved et uhell plassert utenfor kroppen. Saken er at spermatozoa riper utelukkende ved en temperatur på 34-35 ° C. En økning i temperaturen i testiklene på grunn av stagnasjon av blod i regionen av spermatisk ledning fører til brudd på spermatogenese og infertilitet.

Binyre og nyre refluks. Med denne komplikasjonen observeres varicocele å reversere blodstrømmen fra binyrene og nyrene. Problemet i dette tilfellet er at blodet fra disse organene kommer ut ekstremt mettet med hormoner. En stor konsentrasjon av hormoner gjør blodtoksinet, som har en negativ effekt på hele genitourinære systemet av menn. Vanligvis er blod utstøtes fra binyrene i store blodkar, fortynnet, og konsentrasjonen av hormoner blir uskadelig for organismen, men inntrengning av blod inn i testiklene kan føre til de katastrofale konsekvenser.

Hypoksi av vev. Varicocele kan provosere utilstrekkelig tilførsel av oksygen til testikelens vev. I de fleste tilfeller fører denne patologien til en reduksjon i testikulær funksjon og nedsatt spermatogenese. Imidlertid kan denne patologien i sjeldne tilfeller føre til utbrudd av nekrotiske prosesser, der hvis du ikke tar nødtiltak, kan du observere fullstendig nekrose av testiklene.

Utseendet til komplikasjoner i løpet av varicocele bærer med seg en betydelig trussel mot liv og helse til pasienten, som et resultat av vevsdød kan helt forstyrre den reproduktive funksjon og sepsis kan forekomme i uheldige tilfeller av sykdommen.

Symptomer på varicocele

I de tidlige stadiene av utviklingen manifesterer varicocele nesten ikke seg selv.

De fleste menn merker ikke noen tegn på vaskulær skade, men i sjeldne tilfeller kan det oppstå en følelse av tyngde i skrotet fra tid til annen. Som regel tar menn ikke hensyn til slike mindre symptomer, noe som ikke forårsaker åpenbar ubehag. I fremtiden kan en liten ømhet i skrotet knytte seg til en følelse av tyngde. Tegning smertefulle opplevelser vises etter langvarig gange eller alvorlig fysisk anstrengelse.

Du kan markere utseendet til varicocele under badet. Ved kontakt med varmt vann er vener tydelig synlige i den berørte delen av skrotumet. Ved en vanlig gjeldende varikotsele hos menn observeres ikke den uttrykte symptomatologi, og tilgjengelige skjermer kommer. I de fleste tilfeller vender varikocele pasienter til leger etter lange fryktløse forsøk på å få barn, hvoretter sykdommen blir diagnostisert. Det er 4 hovedfaser av varicocele-strømmen.

Fase nummer 1. På dette stadiet av sykdommen er det ingen tegn på åre i spermatisk ledd, så selv erfarne leger kan ikke mistenke tilstedeværelsen av sykdommen når de utfører palpasjon. Den mest nøyaktige metoden for å identifisere sykdommen på dette stadiet er å gjennomføre en Valsalva-prøve.

Stage nummer 2. På dette stadiet er veinobstruksjon allerede palpert, men ikke synlig for det blotte øye. Forandringer i venene føltes i stående stilling.

Fase nummer 3. Årene er tydelig synlige både i stående stilling og i utsatt stilling.

Stage nummer 4. På dette stadiet øker blodårene i størrelse så mye at de begynner å trykke på det omkringliggende vevet. Dermed kan fremspringende vener ses med det blotte øye.

Diagnose og behandling av varicocele

For diagnosen blir palpasjon av skrotet utført for å detektere omfanget av lesjonen av venene og å samle en anamnese. Dopplerografi og scrotal ultralyd kan brukes til å bekrefte diagnosen. En Valsalva-test, en marsprøve og røntgenstudier kan også utføres. I noen tilfeller vises en studie av hormonell bakgrunn og en semiologisk test.

Det bør bemerkes umiddelbart at det ikke finnes effektive konservative metoder for behandling av varicocele. Bare i de tidlige stadiene av sykdommen kan forhindre varicocele, noe som tyder på redusert belastning, riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner og andre tiltak for å forbedre kroppen. I de tidlige stadier av sykdommen kan bruk av profylaktiske stoffer redusere utviklingshastigheten av vener betydelig og forhindre komplikasjoner. I mangel av alvorlige symptomer og problemer forbundet med reproduktive lidelser, anbefaler mange leger en vent-og-se-metode, som er å overvåke tilstanden til venene. I dette tilfellet kan det oppstå inntak av vitaminkomplekser som inneholder en betydelig mengde selen og sink og i noen tilfeller hormonelle legemidler for å opprettholde helsen til det geniturinære systemet.

Hvis varicocele oppstår med alvorlige symptomer og et brudd på reproduktiv funksjon, kan kirurgi foreskrives. Alle operasjoner som er rettet mot å behandle åreknuter i spermatisk ledning, kan deles inn i to typer. Den første typen operasjon innebærer et brudd på kommunikasjonen av blodårene som ligger i spermatisk ledning, med nyrearterien. Den andre typen operasjon innebærer å lagre en lignende melding. Det er omtrent 120 alternativer for å utføre slike operasjoner, slik at kirurger kan velge den mest optimale behandlingsmetoden, uavhengig av hva som ble årsaken til varicocele.

del henne med venner og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, enkelt trykk knappen for tjenesten du bruker oftest:

Varikotsele og 10 grunner for hans utseende

Nodulære åreknuter av lobatruer plexus som omgir spermatisk ledning og testikkel (testikkel) kalles varicocele. Utviklingen av den primære (idiomatiske) sykdommen er betinget av eksistensen av to hovedfaktorer og flere grunner som bidrar til fremveksten av denne patologien. Sekundær varicocele har sine egne utviklingsfaktorer. La oss se nærmere på alle hoved- og sekundære årsaker til varicocele og måter å bekjempe dem på.

I. Genetisk predisposisjon

En av hovedårsakene til utviklingen av varicocele er den hereditært betingede tendensen til organismen for åreknuter. Når en genetisk predisposisjon for sykdommen i nære slektninger kan se åreknuter av de nedre og øvre ekstremiteter, flate føtter, hjertesykdom og andre manifestasjoner av bindevevssykdommer.

Hvis en mann har en arvelig predisposisjon til utseendet av varicocele (så vel som generelle åreknuter), kan det manifesteres av forskjellige anomalier i utviklingen av vener:

 1. Defekter av venøse ventiler, som normalt hemmer returstrømmen i karene, bestemmes.
 2. Noen ganger er det et komplett fravær av venøse ventiler (nedsatt vaskulær utvikling under intrauterin perioden).
 3. Svakhet i venøs veggen, som fører til en gradvis forlengelse.

Alle disse årsakene fører til stagnasjon av venøst ​​blod og dannelsen av dilaterte vener, noe som fører til varicocele. Dessverre er det umulig å eliminere arvelig disposisjon.

II. Anatomiske egenskaper

Venstre renalve kan bli svekket i aortometangulære pincett. Denne anatomiske formasjonen består av store kar i aorta og mesenterisk (overlegen mesenterisk) arterie. Varicocele utvikler seg på grunn av brudd av den venstre nyrevene i aortakoronar-mesenteriske pinsett som kalles primær (idiopatisk), kan denne formen av sykdommen også utvikles som et resultat av genetisk predisposisjon.

Det mest slående trekk ved idiopatisk varicocele er sterke og hurtige fylling pampiniform plexus blodårer i den vertikale posisjonen til pasienten (selv uten fysisk aktivitet) og praktisk talt ingen følbar og definert i de horisontale fartøy. Idiopatisk varicocele forekommer på venstre side, fordi den er forårsaket av brudd på venstre nyreneår.

Reduserer lumen i venene

III. Reduserer lumen i venene

Å redusere lumen i venene fører til en økning i blodtrykket i dem og som et resultat av strekningen av veggene. Denne faktoren er predisponerende for utviklingen av varicocele, men med sterkt uttalt anatomiske abnormiteter kan det bli den viktigste. I dette tilfellet spilles hovedrollen i utviklingen av varicocele ved å klemme testikelvenen. Reduksjon av blodkarets lumen kan skyldes:

 • Utviklingen av arrprosesser i vevet rundt karet (testikelvein), årsaken til dette kan være skader, kirurgiske inngrep, kroniske inflammatoriske prosesser.
 • Bøy av testikelvenen.
 • Plasseringen av venen mellom andre fartøy.

For å fastslå den eksakte årsaken til varicocele i dette tilfellet, er det nødvendig med en grundig undersøkelse, inkludert instrumentelle og laboratoriemetoder for undersøkelse. Eliminering av lumen i testikelvenen kan kun fjernes ved kirurgi.

IV. Utvikling av neoplasma

Noen ganger, årsaken til høyt blodtrykk i venene pampiniform plexus kan være utviklingen av neoplasmer, både godartede og ondartede buk eller retroperitoneale bekken organer (nyre, blære og andre organer). Utvikling av en svulst kan bryte pampiniform plexus blodårer, forårsaker økning i blodtrykket og følgelig vegg strekker seg.

Hvis du mistenker utvikling av noen tumorprosesser, må du gjennomgå en fullstendig undersøkelse, inkludert instrumentelle og laboratoriemetoder for forskning, og lar deg bestemme tidlig forekomst av en svulst og begynne adekvat behandling.

V. Stolforstyrrelser

En av faktorene som er predisponerende for utviklingen av sykdommen, er kroniske lidelser i avføringen: forstoppelse eller diaré. Mekanismen for påvirkning av sykdommer på utviklingen av sykdommen er basert på kronisk tilstrømning av blod til bekkenorganene som følge av forstyrrelse av forstoppelse eller en konstant hyppig prosess med avføring med diaré.

Viktig! Det er en kronisk frustrasjon av avføringen, og ikke bare en.

For å unngå utvikling av vedvarende forstyrrelser i avføring, er det nødvendig å balansere kostholdet ditt ved å eliminere alle produkter som fremkaller utseendet på problemer med avføring fra det. Hvis dette ikke er nok, må du se en lege, da kroniske lidelser i avføringen kan være et resultat av ulike sykdommer.

VI. Profesjonelle risikoer

Arbeid med tunge løft fører til kontinuerlig sterk blod fra styrt til den nedre del av kroppen, for å øke trykket i venene, og følgelig utvikling av varicocele, årsakene til denne fremgangsmåte står i skarp utvidelse av bekken skip til en spenning av abdominal-musklene.

Hvis det var ubehag i testiklene og lysken (spesielt hvis det forsterkes når løfte tunge ting), er det nødvendig å oppsøke lege i tillegg til visuell inspeksjon og palpasjon må kanskje gjøre en ultralyd eller doppler. Og når du bestemmer varikotsele, er det verdt å tenke på hvordan du kan endre type aktivitet.

Økt fysisk aktivitet

VII. Økt fysisk aktivitet

Ofte kan en av faktorene i utviklingen av sykdommen være økt fysisk anstrengelse (kraft eller kardio). Vær særlig oppmerksom på øvelser designet for å oppblåse bukpressen og inkludere løftevekter (vekter, barer). Pressens spenning fører til en økning i blodtrykket i det lille bekkenes kar, som igjen er årsaken til strekk av veggene til disse karene og forekomsten av åreknuter.

For å unngå utvikling av varicocele er det nødvendig å trene i henhold til en bestemt plan, og ikke tillate overbelastning av musklene i bukpressen. Det er ønskelig å utføre opplæring under veiledning av en spesialist. Eller ekskluder trening helt i tilfelle sykdomsoppdagelse. Siden varicocele utvikler seg i ung alder, og ofte er årsaken til infertilitet, er det nødvendig å være spesielt forsiktig med helsen din.

Overflødig kroppsvekt

VIII. Overflødig kroppsvekt

Tilstedeværelsen av overflødig vekt kan være en av grunnene til å provosere utviklingen av varicocele. I dette tilfellet kan sykdommen utvikles gjennom to mekanismer:

 • Brudd på små bekkenbein, på grunn av tilstedeværelsen av et stort lag av fettavsetninger, som kan føre til økt blodtrykk i dem.
 • Byrden på kroppen (og dermed på karene) av en person som lider av fedme, øker i forhold til mengden av overflødig vekt.

Å behandle overflødig kroppsvekt er bedre etter å ha rådført med en ernæringsfysiolog, som vil bidra til å velge riktig diett og mulig for vekttapøvelser som ikke tillater overdreven belastning på kroppen.

Uregelmessig sexliv

IX. Uregelmessig sexliv

Den mest optimale planen for et intimt liv for en gjennomsnittlig mann er 2-3 seksuelle handlinger per uke. En mindre mengde kan føre til utvikling av stillestående fenomener i det små bvelnet, noe som er en indirekte årsak til utviklingen av åreknuter i plexus plexus.

For å opprettholde den normale tilstanden til fartøyene i det lille bekkenet, må du ha minst én seksuell kontakt per uke.

X. Inflammatorisk prosess

Kroniske sykdommer i bekkenorganene og reproduksjonssystemet, som er inflammatoriske. Kronisk betennelse kan føre til dannelse av arrvev eller en liten bekkenbetennelse. Som nevnt ovenfor, arr vev, i likhet med sammenvoksninger kan forårsake brudd på venene (nemlig testikkel vene), som i sin tur fører til en økning i blodtrykket i blodårene, og kan være årsaken til varicocele.

For å unngå utseendet av kronisk betennelse er det nødvendig å behandle alle inflammatoriske sykdommer i tide, og ikke tillate overgang til kronisk stadium. Med en hvilken som helst sykdom av denne art, må du se en lege for å forskrive medisinering.

Alle årsakene til utseendet hos menn varicocele: fra hva oppstår og hvordan å forebygge?

Varicocele er dannelsen av en grove-lignende densification i hannens skrotum. Et lignende fenomen er forbundet med åreknuter i testikkel og spermatisk ledning.

Som regel utvikler sykdommen seg under puberteten, det vil si hos ungdom. Oftest er det en venstre sidet form av varicocele på grunn av særegenheter av mannlig anatomi.

Høyre og bilaterale former av sykdommen er svært sjeldne i praksis. La oss forstå med varikotsele på menn: årsakene, tegnene og andre viktige nyanser er beskrevet i vår artikkel.

Er det smittsom?

For å svare på dette spørsmålet må man vurdere patogenesen til varicocele. Ær i menneskekroppen er ansvarlig for overføring av blodholdig karbondioksid. Bevegelsen langs dem er rettet fra bunnen opp. Vene i venene er elastiske i forhold til arteriene, de er utstyrt med spesielle ventiler, som må forhindre omvendt blodflod.

Når operasjonen av vener ventiler rundt testikelen med spermatiske ledningen er brutt, stagnerer blodet, strekker seg veggene av fartøyene, danner en segl som ligner en haug med druer.

Infeksjon med bakterier, virus og sopp kan imidlertid føre til inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene til menn, noe som indirekte bidrar til utviklingen av varicocele.

Kan sykdommen utvikles av psykosomatiske årsaker? Hva er varicocele psykosomatics?

Enhver sterk stress er ledsaget av frigjøring av hormoner i blodet av adrenalin eller norepinefrin. Selektiviteten av hormonell frigjøring avhenger av de individuelle egenskapene til en manns kropp:

 1. adrenalin bidrar til reduksjon av blodkar i bekkenhulen i bekkenet. Ved kronisk stress kan dette fenomenet føre til slitasje på ventene i venene som knytter seg til testikler, samt til innsnevring av lumen.
 2. noradrenalin øker blodutslippen ved hjertemuskelen, noe som kan føre til overdreven strekking av venene, samt lokal stagnasjon av blod.

Hva annet er det grunner varikotsele hos menn hvorfor det utvikler, vil vi vurdere videre.

Varicocele: årsaker til menn

Hva forårsaker varicocele hos menn? Alle årsaker til utviklingen av den aktuelle sykdommen kan deles inn i følgende grupper:

 1. Genetisk predisposisjon. En sykdom av denne type kan være forbundet med en defekt i livmorutviklingen, hvor en tilstrekkelig mengde bindevev dannes.

Resultatet av slik arvelighet er medfødte misdannelser av venøse ventiler eller deres fullstendige fravær, samt tynne eller utilstrekkelige elastiske vegger av vener i skrotområdet.

 • Redusert lumen i venene. Dette fenomenet kan være en konsekvens av inflammatoriske sykdommer, traumer, kirurgiske operasjoner, hvoretter prosessen med arrdannelse av scrotal tissue, som førte til overføring av eggvenen, begynte.

  Reduksjon av lumen er også forårsaket av tilstedeværelse av en svulst, plasseringen av venen mellom andre fartøy og kronisk stress med frigjøring av hormonadrenalin i blodet.

 • Nyrepatologi. I dette tilfellet utvikler en sekundær høyresidig varicocele som regel.

  Det er forskjellig fra venstre side av det faktum at venene i horisontal posisjon forblir oppblåst. Sekundær kalles varicocele, som er en konsekvens av en annen sykdom.

 • Økt intra-abdominal trykk - En annen grunn varikotsele testikler. Resultatet av økt trykk i bukhulen kan bli overflødig med blodet på venene som omgir testiklen med spermatisk ledning, strekk av de elastiske veggene, deres etterfølgende deformasjon.

  Trykket i den nedre del av magen øker med vanlig forstoppelse, intens fysisk stress forbundet med tunge løft, kronisk stress og nervøsitet, ledsaget av frigivelse av norepinefrin i blodet.

 • Feil livsstil. Dette er den vanligste årsaken, som forårsaker varicocele, både i barndommen, ungdomsårene og i voksen alder.

  Bruken av alkohol fører til deformasjon, for tidlig slitasje på alle blodkar i kroppen.

  Spise fastmat, hermetikk, billige konfektprodukter med høyt innhold av margarin og sukker forårsaker utilstrekkelig dannelse av bindevev i kroppen. I kombinasjon med en stillesittende livsstil kan fedme utvikle seg.

  Overvekt menn er disponert til utseendet varicocele på grunn av dannelsen av kolesterol plaques på veggene i blodkar og mulige sammentrykning av kroppsfett årer i pungen.

  Separat verdt å nevne øl, som med regelmessig bruk kan endre hormonbalansen av hann-legemet i forbindelse med undertrykkelse av testosteron-syntesen og økningen i blodkonsentrasjonen av østrogen-lignende substanser fra det som forekommer varicoceles, samt utvikle testikkeltumor.

 • Mangel på seksuell aktivitet. Manglende evne til å ha regelmessig sexliv kan føre til utvikling av stillestående fenomener i mannlige kjønnsorganer og inflammatoriske prosesser som en konsekvens. Utilstrekkelig intensiv blodsirkulasjon i testiklene øker risikoen for å utvikle testikulære varianter.
 • sport. Profesjonell sportsaktivitet knyttet til løftevekter øker intra-abdominal press og skaper alle forutsetninger for fremveksten av varicocele.

  bruk anabole og steroid medisiner endrer hormonbalansen, på grunn av hvilken det er varicocele hos menn, da dette har en negativ innvirkning på fartøyets tilstand. I kombinasjon med intensiv kraftbelastning rettet mot resultatet øker sannsynligheten for åreknutepausen.

 • Legene har ennå ikke kommet til en felles mening om påvirkning av faktoren av intens seksuelt liv, og om onani kan forårsake varicocele. Sunn fornuft tyder på at Hør alltid på kroppen din og hold deg til det gyldne middelverket. Vold over kroppen din kan ikke være nyttig.

  Nylig er utseendet til varicocele hos gutter forbundet med bruk av bleier som overoppheter skrotum og forårsaker årer i testiklene. Denne hypotesen har ennå ikke blitt offisielt bekreftet.

  forebygging

  Alt, fra hva som skjer varikotsele, har vi allerede vurdert. I fravær av medfødte anomalier kan forekomsten av varicocele forebygges ved å ta vare på helsen til blodkar og kapillærer. For profylakse av varicocele er det nødvendig:

  • gå inn for å svømme, gå eller yoga. Du kan velge hvilken som helst motoraktivitet som øker blodsirkulasjonen i kroppen.
  • hver dag ta en kontrastdusj. Hvis det er kontraindikasjoner, kan du erstatte det med kaldt tørke og deretter gni det med et håndkle;
  • to ganger i uken til selvmassasje med en stiv børste eller bare med hendene dine. Begynn med føttene, stig gradvis til kronen. Spesiell oppmerksomhet bør gis til inngangsregionen;
  • lær kegel øvelser og utføre dem regelmessig. De er spesielt nyttige for menn i fravær av seksuelt liv;
  • å begynne å spise fullt ut, inkludert i kostholdet ditt, lavt fett kjøtt, hestekost, nøtter, grønnsaker og frukt. Dette vil bidra til å forbedre intestinal motilitet og unngå forstoppelse;
  • å besøke urologen for undersøkelse. Be ham om å skrive ut et kompleks av vitaminer som passer for deg.

  Vi undersøkte årsakene til varicocele, behandlingen av denne sykdommen er beskrevet i vår neste artikkel.

  Nyttig video

  Flere detaljer om symptomene og årsakene til varicocele hos menn, kan du finne ut av videoen nedenfor:

  konklusjon

  Varicocele er farlig for menns helse på grunn av utviklingen av infertilitet. Som en hvilken som helst sykdom, er det bedre å diagnostisere det på et tidlig stadium. Dette vil bevare den fullverdige maskulin helse og evne i fremtiden til å bli far til sitt barn.

  Hvordan diagnostisere og behandle varicocele

  Det er en, spesielt mannlig, problem som menn ikke rush for å se en lege, føler seg ubehagelig. Og forgjeves: Fremgang, denne sykdommen kan forårsake mange av de mest ubehagelige konsekvensene helt opp til infertilitet.

  Vi snakker om åreknuter i spermatisk ledning, som også kalles varicocele: årsakene, symptomene og måtene til å behandle det og vil bli gjenstand for behandling i artikkelen.

  Anatomi av problemet

  Egg er et parret organ som leveres rikelig med blod. Blodforsyningen utføres gjennom et forgrenet nettverk av fartøy, hvorav en er en lobulær plexus av spermatisk ledning.

  Sirkulasjons forstyrrelse i denne avdeling fører til deformasjon på grunn av veneblodtrykket på veggene, stagnerer blod i pungen og venene sveller og danner noder.

  Til sammenligning er blodtrykket i testikkelårene hos friske menn omtrent 85 mm Hg. st, og de som lider av varicocele, stiger trykket til 200-240 mm Hg. Art.

  Sammenligning av sunn og utsatt testikler

  Overveiende spiserør av spermatiske ledninger utvikler seg til venstre: dette skyldes at spermatuden kan komme inn i renalen i en rett vinkel. Den har lengre lengde enn andre lignende fartøy, og derfor er blodtrykket i det høyere. Følgelig er frøvenen mer sårbar og blir oftere berørt av varicocele.

  Den øvre mesenterisk arterie og aorta stammen danner en aortakoronar-mesenteriske "tang" som klyper venstre nyrevene, noe som resulterer i venøs tilbakeløps observeres - tilbakeføring av blod inn i den venstre stappetestikkel vene. Den groinlike plexus i spermatisk ledning er fylt med blod.

  Høyresidig og til og med bilateral varicocele er også funnet, men mye mindre ofte.

  Årsaker til utseende

  Så på en undersøkelse har en mann en varicocele: hva er det og hvorfor oppstår det, hva kan det føre til og hvordan man behandler det?

  Spesialister skiller to former av denne venøse patologien - idiopatisk og symptomatisk. Idiopatisk varicer oppstår uten noen åpenbar grunn, og på utvikling av sine symptomatiske former påvirket av en rekke faktorer som kan anses som årsaker til varicocele.

  Årsakene til varicocele ligger i vevets mangel på testikelvenen og svakheten i venøse vegger. Denne svakhet kan enten være medfødt eller ervervet i løpet av livet, hvis en mann bærer en tung oppgave, i hvilken det er overdreven spenning av abdominal-musklene.

  En viss rolle i utviklingen av varicocele spilles av vanlig forstoppelse. Mekanismen av deres negative innvirkning på veggene i blodkarene plexus uviform lignende innflytelse tungt fysisk arbeid fra likespenningsventil spermatica vene svekker som beholderveggene, noe som resulterer i en varicose symptom utseende.

  Klassifisering av sykdommen

  I medisin er fire klassifiseringer av patologien til vener i spermatiske ledninger akseptert. Alle avgjør sykdomsforløpet med hensyn til alvorlighetsgraden av varicocele visuelle eller palpatoriske manifestasjoner:

  Ifølge Lopatkin

  • Jeg grad - manifestert bare ved palpasjon i stående stilling når den strekker seg;
  • II grad - forstørrede årer er tydelig synlige, mens testikelens konsistens og størrelse er normal;
  • III grad - testikelen er redusert, konsistensen endres, venene til den groinlike plexus er sterkt utvidet.

  Ifølge Isakov

  Denne klassifiseringen brukes i pediatrisk kirurgi for å bestemme utviklingsstadiet varicocele:

  • Jeg grader - varicose nodules er ikke synlige, deres definisjon er bare mulig med palpasjon etter en liten muskelbelastning;
  • II grad - nodene er synlige, men testikelens størrelse og konsistens endres ikke;
  • III grad - varicose er uttalt, testiklen er redusert og har en testisk konsistens.

  Ifølge B.L. Coolsaet:

  Denne klassifiseringen er konstruert med tanke på hemodynamikken varicocele:

  • Jeg graderer - omvendt utkastning (refluks) av blod fra venstre renalvein inn i testiklen;
  • II grad - revers utstøting av blod fra ileum inn i testikkel;
  • III grad - kombinert type refluks.

  For WHO:

  • I graden - åreknuter blir ikke detektert enten visuelt eller ved palpasjon men Valsalvas test (test, hvor pasienten blir bedt om å stamme bukveggen og midlertidig holde pusten) er positiv: åreknuter synlig bare i en stående posisjon, og liggende stilling de er falt ned;
  • II grad - skrotum vener er ikke synlige, men er godt probed;
  • III grad - forstørrede vener og visualisert, og synlig tydelig.

  Hvordan sykdommen manifesterer seg

  Utvidelsen av ledningene på ledningen er en ond sykdom. Omtrent halvparten av mennene finner ut at de har varicocele på medisinske undersøkelser. Med andre ord fortsetter varicosity i dem uten noen symptomer eller med ubetydelig og raskt forbi ubehagelige opplevelser:

  • Tegn smerte i pungen
  • Følelse av tyngdekraften og spenningen i den

  Så veldig ofte det manifesterer varicocele: symptomer på venøs sirkulasjon kun observert etter betydelig fysisk anstrengelse og forsvinner helt etter deres oppsigelse og en kort pause.

  Alvorlig ubehag, hvor smerten er nesten konstant og ikke er avhengig av belastningskarakteren, er pasientene kun kjent i tredje eller fjerde trinnet varicocele. Samtidig blir endringer i testiklernes størrelse og konsistens merkbare: de rynker, mister trofikken, myker.

  Styrken av åreknuter er ikke spesielt berørt, men noen menn manifestere et annet tegn på varicoceles - infertilitet, om de kjenner, etter flere år med regelmessig seksuell aktivitet og mislykkede forsøk på å unnfange et barn.

  Varicocele og infertilitet

  Testiklene (testikler) produserer sædceller, hvilken kvalitet er hovedsakelig bestemt av mengden av moden og motile spermier. Den viktigste betingelsen for produksjonen er å opprettholde en spesiell temperatur i testiklene. Normalt er den ikke mer enn 32 grader, men med progresjonen varicocele temperatur i pungen blir mye høyere, så hemmet spermatogenese, mistet spermie viskositet og mengde egnet for befruktning av sperm avtar.

  Å vite dette, sender reproduktive leger alltid menn som kom til dem for undersøkelse for å konsultere en kirurg for å utelukke den negative innflytelsen av innsnevringen av spermatets blodårer på produksjonen av sunn sperma.

  diagnostikk

  Forlengelsen av ledningene på ledningen diagnostiseres på grunnlag av typiske klager eller ved et uhell - ved en medisinsk undersøkelse av annen grunn.

  I tillegg til å avklare arten av ubehag i testiklene, undersøkelsen og følelsen, utfører spesialisten også diagnostiske tester ved hjelp av ultralydutstyr.

  I en studie med pasienter med Varicocele menn vanligvis identifisert karakteristiske forandringer i blodårene i sædlederen - ekkofrie vridd eller knotted avdelinger. Diameter av venene i dette tilfellet overskrider i noen grad sin norm på tre millimeter.

  Ultralydundersøkelse er ikke bare nødvendig for nøyaktig diagnose av åreknuter, men også for forberedelsesfasen før operasjonen: Varicocele tilhører kategorien sykdommer hvis behandling utføres kun kirurgisk.

  Maskinvarediagnostikk gir spesialisten nøyaktig informasjon om tilstanden til vevet og graden av blodstrøm i dem.

  behandling

  Den eneste effektive måten å kurere fullstendig varicocele er kirurgi. Dagens muligheter for medisin tillater å utføre kirurgisk inngrep så lite som mulig.

  Pasienter med åreknuter opereres på en av to behandlingsmetoder: okklusiv og ikke-okklusiv med påføring av en veno-venøs anastomose. Valget av teknikken utføres av en spesialist på grunnlag av data oppnådd ved ultralydundersøkelse av pasienten.

  Har du alltid behov for kirurgi?

  Det bør også sies at den foreslåtte operasjonen ikke i alle tilfeller diagnostisert varicocele: Det er vanligvis anbefales kun til de menn som uttrykte smerte syndrom, samt i tilfeller hvor venen sykdommen kan påvirke evnen til å bli gravid. I andre tilfeller viser en årlig overvåking og kontroll av varicocele - evaluere den generelle tilstanden til pasienten, endringer i størrelse og konsistens av testiklene.

  Operasjonen er ikke vist hos menn av eldre og senile alder, så vel som til pasienter som lider av dekompenserte former for en rekke kroniske sykdommer:

  • Diabetes mellitus
  • Magesår og tarm
  • Koagulopati (koagulasjonsforstyrrelser i ulike etiologier)

  Operativ intervensjon bør utsettes for behandlingsperioden for ARVI og andre smittsomme sykdommer, så vel som i de første seks månedene etter et slag eller infarkt.

  Hvordan utføres varicocele behandlingen? Den viktigste teknikken som brukes til å behandle åreknuter i ledningen er Ivanisevich-operasjonen.

  • Marmara-metoden
  • Ligering av testikelvenen fra inngangsinngang (mikrokirurgisk teknikk)
  • Videoendoskopi eller laparoskopisk varicocelectomy
  • Retroperineoskopisk varicelektomi

  Ivanisevits operasjon tilhører kategorien åpen operasjon. Dens essens består i ligering (bandaging) og excision av den venstre spermatiske venen. For å gjøre dette injiseres intravenøs anestesi, etterfulgt av lagdelte innsnitt av vev som åpner tilgangen til åreknusene på fartøyet.

  Til tross for den voksende populariteten til høyteknologiske metoder for behandling av varicocele, betraktes Ivanisevits operasjon ikke bare teknisk enkelt, men også trygt.

  Mindre invasiv er metoden til Marmara - en operasjon der et lite snitt er laget (ca. 2 cm). Gjennom det blir spermatisk ledd utvunnet, og de hovne venene er bandasjerte og skåret ut separat.

  Som et alternativ til de ovennevnte inngrepene, brukes teknikker ofte til å la kirurgen nøyaktig visualisere områdene som skal ligeres og avskåret. Faktum er at mangel på god optikk, i noen tilfeller, gjør det umulig å tydelig identifisere arterie, vene og lymfekar, og dermed øke risikoen for ikke ligation spermatica venen og arterien og lymfeårer.

  Optisk forstørrelse av operert sted utelukker muligheten for medisinsk feil. Den største ulempen ved denne teknikken er behovet for å bruke spesialutstyr og den høye prisen ved selve operasjonen.

  Retroperineoskopicheskaya varitselektomiya - enda mer effektiv behandling av varicocele som innblanding gjennomført gjennom mini tilnærming ikke varer lenge, krever minimalt med anestesi, ikke gir alvorlige komplikasjoner. Til utvilsomt fordelene ved teknikken kan tilskrives en signifikant reduksjon i lengden på oppholdet hos pasienter på sykehuset, samt en lettere gjennomføring av rehabiliteringsperioden.

  I tillegg forblir bare en liten (1,5-2 cm) sutur etter operasjonen, mens opptil tre lange arr forblir etter normale inngrep uten å bruke minimal tilgang.

  Forebygging av varicocele

  Enhver operasjon - dette er en alvorlig belastning for kroppen, ikke unntaket, og fjerning av varicoceles: Behandling av åreknuter i sædlederen er forbundet med en viss risiko.

  For å unngå dette må du ta vare på helsen til blodårene hele livet ditt. Dette vil bidra til streng dosering av fysisk anstrengelse, obligatorisk veksling med hvile.

  Det er nødvendig å følge og i tide og fullføre evakuering av tarmen, for å utelukke forstoppelse. Sunn mat med en overflod av cellulose, tilstrekkelig mengde vann og annen sunn drikke, mobilitet og aktivitet, vil bidra til å opprettholde normal intestinal peristaltis.

  Regelmessig inntak av vitaminer, kontroll av blodtrykk ved bruk av antihypertensive stoffer påvirker godt tonen på veggene i karene, slik at de ikke tynner og svekkes.

  Utføre en sit-down kontorjobb eller tilbringe flere timer bak rattet, menn trenger fra tid til annen komme opp fra datamaskinen, eller booster, for å varme opp, gjør noen enkel øvelse å "spre" blodet og forhindre stagnasjon i bekken organer og ben.

  Hva er årsakene til varicocele?

  Varicocele er en ganske vanlig urologisk sykdom og observeres hos ca 17% av mennene.

  Sykdommen har ingen aldersgrense, men det er oftest diagnostisert hos menn av reproduktiv alder og hos ungdom. På grunn av sirkulatoriske særegenheter er varicocele oftest sett på venstre side (opptil 90% av tilfellene) og følger ofte med spesielle patologier - åreknuter, hjertesykdommer, flatfoot og phimosis.

  Hva forårsaker varicocele hos menn?

  Faktorer som provoserer utseendet til varicocele hos menn er:

  • genetikk. Den vanligste årsaken til varicocele utvikling er en arvelig tilbøyelighet til åreknuter. Med en forutsetning for å forstyrre dannelsen av bindevev, kan pasienten finne slike patologier som varicose lemmer, flatfoot, hjerteventil insuffisiens.

  Visste ikke at det var en candida balanoposthitt? Og dette er en veldig vanlig og ubehagelig sykdom. Lær om alt!

  Lær her hvordan du kan behandle vesikulitt med antibiotika.

  Finn ut på denne siden: http: //man-up.ru/bolezni/andrologiya/anorgazmiya.html hvordan anorgasmia behandles.

  Årsaker til sykdommen hos ungdom

  Som regel, Varicocele hos ungdom er asymptomatisk og er kun diagnostisert på forebyggende undersøkelser. Årsakene til utviklingen av sykdommen hos ungdommer inkluderer medfødt kramper i venstre renalve, ledsaget av økt trykk i groinlike plexus og rask vekst i kroppen, ledsaget av økt trykk på karene.

  Kan sykdommen forårsake infertilitet?

  Blant menn som lider av varicocele, ufruktbarhet oppdages bare i 40%, derfor utvidelsen av venene til lobar plexus kan ikke kalles en direkte forutsetning for infertilitet, selv om dette er en av hovedfaktorene.

  Noen menn har ingen problemer med reproduktiv funksjon, selv med utviklet varicocele.

  Normalt bør testikeltemperaturen ikke overstige 34,5 grader, men med utviklet ekspansjon av vener, er testiklen entusiastisk i blodkarene, noe som forstyrrer sin normale kjøling.

  Jo høyere temperaturen stiger, jo mer deprimert den reproduktive funksjonen.

  Produksjonen av spermatozoa påvirkes også negativt av autoimmun betennelse, som ofte utvikler seg med varicocele på grunn av egenskapene til testikkelvevet.

  Selv om pasientens spermatogenese er normal, kan reproduktive problemer med varicocele skyldes andre faktorer, for eksempel ved mekanisk virkning - forstørrede vener klemmer fast vas deferensene.

  også det er en forverring i hormonproduksjonen, Det er en økning i nivået av FSH (follikkelstimulerende hormon) - denne indikatoren indikerer et alvorlig brudd på epitelet som er ansvarlig for spermatogenese.

  konklusjon

  Å ha en ide om årsakene til varicocele utvikling av testikkel, Du kan analysere de nødvendige forebyggende tiltakene. I lys av det faktum at sykdommen utvikler seg hovedsakelig på grunn av den genetiske predisponering og spesifikke anatomiske egenskaper i kroppen, eksisterer det ikke visse forebyggende tiltak.

  Hvis pasienten er klar over sin egen arvelige byrde, vil det være overflødig å revurdere sin livsstil for å hindre utviklingen av varicocele:

  • utelukkelse av langvarig fysisk overstyring;
  • nektelse av bruk av alkohol
  • overgang til et balansert kosthold som inneholder vitaminer;
  • nivelleringsproblemer med avføring;
  • vanlig sex;
  • rettidig undersøkelser hos legen.

  Disse enkle tiltakene vil bidra til å forhindre dannelsen av patologisk dilaterte vener, spesielt hvis pasienten tidligere var diagnostisert med varicocele.

  Varicocele årsaker

  Varicocele er en åreknuter av spermatisk ledning. Observert hovedsakelig hos menn i alderen 17 til 30 år, men kan forekomme i yngre alder: 10 år gammel funnet i 6% av guttene og en tenåring han led opp til 16%.

  Den vanligste til venstre (opptil 50-90%), bilateral varicocele til 17 år har det vært en 10% eldre enn 17-48% av tilfellene, og en ensidig utvidelse av retten venen er ca 2%. Denne funksjonen forklares av det faktum at det er til venstre at den spermatiske venen er rettet mot renalven nesten vinkelrett. Høyresidig varicocele er ofte utvikler seg som et resultat av forekomsten av svulst eller annen surround utdanning, bryter den venøse drenering fra testiklene.

  Varicocele er som regel kombinert med andre manifestasjoner av åreknuter - tilstedeværelsen av hemorroider, åreknuter i underekstremiteter.

  Historisk bakgrunn

  Generelt har varicocele vært kjent siden antikken: for eksempel beskriver Hippokrates det som "en klynge av svart og gult, tykt blod".

  Gradvis i den medisinske verden kommer forståelsen om at uten riktig behandling kan varicocele føre til infertilitet, noe som gjør det umulig å finne de mest effektive behandlingsmetoder.

  I gamle tider, som en behandling, ble spermatene presset direkte gjennom skrothuden med tau, kauterisert av et rødt jern eller en pasient ble kastrert. For tiden er omtrent 120 typer av de mest populære metodene for kirurgisk inngrep med varicocele kjent. Også i begynnelsen av sykdommen, er konservativ behandling utbredt.

  Varicocele arter (klassifisering)

  Selv om det er mange klassifikasjoner varicocele, vil vi fokusere på de vanligste.

  Primær og sekundær

  Åreknuter i ledningen kan oppstå i seg selv (være primær, idiopatisk) eller følge av andre sykdommer (sekundær varicocele).

  Primær varicocele oppstår vanligvis til et visst punkt er nesten asymptomatisk, men i de fleste tilfeller er det den viktigste årsaken til mannlig infertilitet i verden.

  Degrees varicocele av Lopatkin

  Denne klassifiseringen ble foreslått i 1978 og brukes av mange urologer til denne dagen, fordi den er enkel nok og lett å forstå:

  1. Jeg grader - varicose oppdages bare ved å føle spermatisk ledning (palpation) mens du strekker pasienten i stående stilling.
  2. II grad - varicose er synlig, men størrelsen og konsistensen av testiklen endres ikke.
  3. III grad - en reduksjon i testikkel er observert, venene til clustelliform plexus er betydelig forstørret, konsistensen av testikkel er endret.

  Klassifisering av varicocele i lys av sirkulasjonsforstyrrelser

  I 1980 foreslo Coolsaet å klassifisere varicocele med tanke på sirkulasjonsforstyrrelser i testamentets venøse system (hemodynamikk):

  1. 1 type - injeksjonen av blod inn i testikler oppstår fra nyrevenen.
  2. 2 type - blodet i den testiske venen kastes fra iliacen.
  3. 3 type - en kombinasjon av typer №1 og №2.

  Klassifisering av varicocele ifølge WHO

  Jeg grad - varicose er ikke synlig, venene er ikke palpable i vanlig tilstand, men er bestemt under belastning.

  II grad - de dilaterte venene er ikke synlige, men de er godt palpert.

  III grad - venene er forstørrede, deres plexuser er lett palpert og godt synlig gjennom pungen.

  Klassifisering av varicocele ved symptomer

  Med hensyn til kliniske symptomer er varicocele preget:

  2. Med følgende symptomer:

  • smerte,
  • forstyrrelser i spermatogenese,
  • tilbakefall varicocele,
  • infertilitet
  • ulike komplikasjoner.

  Årsaker til varicocele

  Selv om varicocele er kjent siden antikken, er de eksakte årsakene til forekomsten, spesialistene, og nå kaller det vanskelig. Med utvikling av vitenskap og fremveksten av nye muligheter for ikke-invasive forskningsmetoder, er det oppnådd ny data som gir en mer grundig forståelse av visse punkter i utviklingen av varicocele, men generelt forblir spørsmålet åpent.

  Mekaniske faktorer

  Mange moderne forskere blant de viktigste predisponerende faktorene og årsakene til varicocele-utviklingen har registrert økt trykk i spermatørens vener på grunn av:

  • komprimering av leddene i ledningen med hernial sac, tumor svulmet med kolikkmasse i endetarmen (med kronisk forstoppelse);
  • abdominal trykkøkning i kronisk diaré, magemusklene kontinuerlig spenning (i dette tilfellet utstrømningen hemmes i den nedre vena cava, og er dannet lunger);
  • forskyvning ned i venstre testikkel i kombinasjon med en utilstrekkelig cremaster-funksjon;
  • lenge å sykle, ri på hest;
  • lenge forbli i stående stilling;
  • scrotal skade;
  • delvis komprimering av nyrene i aorta og den overordnede mesenteriske arterien (de såkalte "pinsettene");
  • Krenkelse av nyrevenen til venstre ved sin ekstra stamme;
  • andre mekaniske faktorer.

  Anatomiske faktorer

  De mest signifikante predisponerende faktorene i utviklingen av varicocele er følgende:

  • Den riktige fusjonsvinkelen til testikkel og nyrene på venstre side;
  • Mangelfullhet av ventiler eller deres fravær i den venstre testikulære venen;
  • en lengre størrelse på testikkelvenen til venstre enn til høyre.

  Genetisk predisposisjon

  Utvikling varikotsele bidrar til:

  • medfødt svakhet i vaskulærveggen,
  • forekomst av åreknuter i underekstremiteter,
  • flate føtter,
  • hjerteventil defekter,
  • phimosis,
  • fenomener generell insuffisiens av bindevev.

  Andre faktorer

  En viss rolle spilles av:

  • onani med konstant spyling av mannlige kjønnsorganer,
  • vegetative lidelser,
  • gonoré,
  • andre karsykdommer,
  • tilstand og sykdom, noe som fører til en reduksjon i testosteronnivået.

  Symptomer på varicocele

  Asymptomatisk strøm

  I lang tid kan varicocele være helt asymptomatisk og utvikle seg langsomt og sakte. I dette tilfellet avsløres det når en urolog undersøker det av en annen grunn (for eksempel under en medisinsk undersøkelse). Som regel observeres asymptomatisk strøm i begynnelsen av sykdommen.

  Typiske symptomer på varicocele

  Den første fasen

  Selv om det i dette stadiet ofte ikke er noen klager, kan enkelte pasienter være bekymret:

  • ubehag i skrotet,
  • å trekke smerter i testiklene, lyske med styrke under fysisk anstrengelse, gå, seksuell opphisselse og forsvinner i utsatt stilling.

  Den andre fasen

  Observerte alle symptomene i første fase, som er mer uttalt. De er sammen med:

  • økt smerte med bestråling ned i magen med fysisk aktivitet,
  • fremveksten av smerter i nyrene,
  • utvikling av neuralgi n. spermatici,
  • redusert seksuell funksjon.

  Den tredje fasen

  De viktigste symptomene øker, smertene bekymrer seg selv i ro. Det er på dette stadiet at infertilitet ofte utvikler seg.

  Tenåringer står i forkant av klager om endringen i størrelsen på skrotet og dets asymmetri.

  Andre symptomer varicocele

  Som regel klager pasientene om:

  • Slagring av pungen, som øker under turgåing i den varme sesongen,
  • en følelse av tyngde i lysken og skrotumet,
  • dumme, trekke, sysende smerte eller brennende følelse av spermatisk ledning, gi til midje, perineum, penis, underliv og lår.

  Siden disse effektene blir forsterket når du står eller går, og svakere i horisontal stilling, eller hvis heisen pungen, mange pasienter dyppet hånden i hans bukselomma og prøv å stille støtte pungen i god stand, og også foretrekker varmen.

  • seksuell svakhet,
  • endring i størrelsen på testikkel på siden av lesjonen
  • kløe i pungen,
  • urininkontinens om natten,
  • hyppig vannlating.

  I alvorlige tilfeller kan det være:

  • generell svakhet,
  • tap av appetitt,
  • tearfulness,
  • irritabilitet,
  • vekttap,
  • infertilitet,
  • karakteristiske endringer i spermogrammet,
  • fenomen av depresjon.

  diagnostikk

  Under samtalen avslører legen klager, sykdommens historie, utfører en urologisk undersøkelse og om nødvendig foreskriver en ytterligere undersøkelse.

  Klager og sykdommens historie

  • Tilstedeværelse / fravær av smerte, ubehag eller tyngde i pungen.
  • Om det er en økning i smerte under langvarig stående, gå, intens fysisk anstrengelse, seksuell opphisselse og svekkelse i ro eller ved å heve skrotumet.
  • Med vanlig seksuelt liv: Varigheten av en partners mangel på graviditet uten tilstrekkelig beskyttelse.
  • Alderen av eksistensen av varicocele.
  • Utsatte sykdommer: urinritt, prostatitt, STI, parotitt, perineal og skrotskader, transplantasjoner, etc.
  • Tilstedeværelse av kroniske rusmidler.
  • Spesielt seksuell utvikling og seksuelle liv (i begynnelsen av seksuelle liv, i en alder av de første våte drømmer, seksuelle utskeielser, tidspunktet for utseendet av kjønnshår, skjeggvekst, stemmeforandringer, spesielt det første året av å leve sammen med en partner, etc.).
  • Yrkesrisiko og tilstedeværelsen av faktorer som forårsaker eller predisponert for utvikling av varicocele, for eksempel, radioaktiv bestråling, eksponering til karbondisulfid, insektmidler, mikrobølgeeksponering.

  Ifølge ulike forfattere ble utviklingen av varicocele i mange tilfeller ført av gonoré, mekanisk traume (sport, produksjon eller transport), hypotermi eller overoppheting.

  Symptomer oppdaget under medisinsk undersøkelse

  1. Utvidelse av vener i stående stilling, så vel som under belastning. For øyeblikket brukes en modifisert Valsava-prøve: pasienten blir bedt om å puste og spenne. De forstørrede venene er definert palpably eller synlig for det blotte øye.

  2. Ved palpasjon: Tilstedeværelsen av små tettede segmenter av utrydde vener, en endring i testikkelens størrelse, avhengig av scenen.

  3. Positiv test Segond: Pasienten i den bakre posisjonen klemmes inn i lysken ytre ringen, og deretter bedt om å stige - med varicocele blir venene fylt igjen.

  Legen kan også identifisere tegn på andre sykdommer som førte til fremveksten eller samtidig varicocele: for eksempel inguinal brokk, svulster.

  Laboratorie-instrumentelle metoder for diagnostikk

  1. Ultralyd av testisene. Det er den mest informative metoden for å bestemme størrelsen og avsløre ulike patologier av dette organet. I de fleste tilfeller er studien utført i forbindelse med Doppler-vedlegg, slik at fartøyene for å visualisere og identifisere pung omvendt kaste venøst ​​blod (såkalt tilbakeløp), er økningen i diameter årer under valsalvas manøver tester og deres uttalt slyngethet.

  2. Flebografi av de seminiferøse venene. Ved hjelp av denne studien er det mulig å skille den primære varicocelen fra det symptomatiske, men for tiden er det praktisk talt ikke brukt (vanligvis sonografi er tilstrekkelig).

  3. Spermogram. Hvis det i begynnelsen av varicoceleen er praktisk talt ikke forskjellig fra normen, kan følgende endringer iakttas:

  • reduksjon i antall aktive spermatozoer,
  • reduksjon i antall eller fullstendig fravær av sæd i sperma,
  • ingen sæd,
  • Tilstedeværelse av mange døde spermatozoer.

  4. Beregning av fruktbarhetsgraden til Farris, som normalt skal være mer enn 200. For dette multipliseres mengden av ejakulat med antall spermatozoer (millioner / ml) og av prosentandelen av mobilspermatozoa.

  5. Studie av nivået av kjønnshormoner: testosteron, FGS, prolaktin, østradiol, luteiniserende hormon. Brukes ved differensial diagnose av mannlig infertilitet hos varicocele.

  6. Urografi. Hjelper med å identifisere comorbide forhold: nyresvikt, hydronephrosis, anomalier i strukturen i urinsystemet.

  7. Dynamisk nephroscintigrafi eller indirekte isotop-angiografi, scintigrafi av testikler. Disse radioisotopstudiene bidrar til å studere funksjonens tilstand av nyrene, testiklene før og etter operasjonen, samt hemodynamikk i skinnene i groinlike plexus.

  Konservativ behandling varicocele

  Mer er av historisk interesse, siden det i de fleste tilfeller viser seg å være ineffektivt. Likevel kan urologer i den opprinnelige graden av sykdommen og med asymptomatisk strømmen utpeke:

  • Unntak av fysisk aktivitet av en bestemt type: langvarig vandring, løftevekter, dans, ridning, sykling.
  • Forebygging av økt intra-abdominal trykk: kamp med forstoppelse, flatulens.
  • Utnevnelsen av venotonics, vasokonstrictor medisiner.
  • Regulering av seksuell funksjon.
  • Regelmessig dousing av skrotet med kaldt vann for å øke creammakerfunksjonen.
  • Bruk en spesiell suspensjon (mange pasienter tåler ikke dette på grunn av ubehag).
  • Toning fysioterapi.
  • Avslag på alkohol.
  • Systematisk svømming, inkludert i åpent vann, vintersport.

  Kirurgisk behandling varicocele

  Til dags dato er det de kirurgiske metodene for varicocele behandling som er mest effektive.

  Indikasjoner og kontraindikasjoner

  Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

  • I de tidlige stadier av varicocele i fravær av effekt av konservativ behandling.
  • Uavhengig av sykdomsstadiet: Tilstedeværelse av permanent smerte.
  • Endringer i tetthet og struktur av testiklen.
  • Reduksjon av seksuell funksjon.
  • Endringer i spermogrammet.
  • Infertilitet.
  • Begrensning av evnen til å jobbe på grunn av varicocele.
  • Utvidelsen av venene, som tjener som kontraindikasjon for hærens tjeneste.
  • Når varicocele er sterkt påvirket av pasientens psyke.

  Kontra

  De er relativt relative, siden de kan variere avhengig av den spesifikke metoden for kirurgisk inngrep. Ofte kontraindikasjoner til kirurgi er følgende:

  • asymptomatisk kurs i første grad av sykdommen;
  • sekundær varicocele på grunn av neoplasmer eller inflammatoriske prosesser av andre organer;
  • generell alvorlig tilstand av kroppen.

  Kirurgi av moderne scenen

  Hovedmålet med enhver kirurgisk inngrep med varicocele er skjæringspunktet mellom de forstørrede årene som går til lyske-lignende plexus og deltar i omvendt overføring av blod.

  I dag er det fire hovedtyper av operasjoner med varicocele:

  1. Dressing og påfølgende fjerning av egg beholdere: Ivanissevicha drift, Kondakova, Palomo, Bernardi og retroperitoneoscopic og laparoskopiske teknikker.
  2. Røntgen-endovaskulær: embolisering, skleroterapi, endovaskulær koagulasjon.
  3. Påføring av ulike vaskulære anastomoser: proksimal testiculoiliacal, spermatikoepigastral, testiculosaphenic.
  4. Mikrokirurgiske metoder ved bruk av optiske teknikker og utført fra tilgang i lyskenområdet.

  Operasjon Palomo

  Under denne operasjonen blir arteriene og venene eksponert, og så blir de bandasjert og krysset. Modifikasjon - bevaring av patensen av lymfekar, som signifikant reduserer sannsynligheten for postoperative komplikasjoner: epididymitt, hydrocele og ødem i skrotumet.

  Operasjoner Ivanissevich og Bernardi

  Drift Ivanissevich er en klassiker av tradisjonell kirurgi, brukt til barn og voksen praksis. Dens essens er en dressing i retroperitoneal avdelingen i testikelvenen. Hyppigheten av tilbakefall hos voksne er ca. 25%, og i barns praksis - opptil 40%. Drift Bernardi utføres på nesten samme måte, men med en ligasjon av testikelarterien og noe lavere (typiske komplikasjoner - testikkelatrofi, hydrokelle).

  Endovaskulær okklusjon av testikklene

  Først punktirujut høyre femorale vene føres inn i den til en fleksibel metalltråd, og på den - kateteret styres suksessivt til den siste inferior vena og deretter til venstre adrenal årer. Videre selektiv flebografi og påfølgende okklusjon av karet under separering av collaterals som går til ryggraden, nyrene og inn i retroperitonealrommet utføres. Så, som en kontroll, blir røntgen med kontrastmedium gjengitt igjen.

  Avhengig av typen agent som brukes til å blokkere lumen i venen, skiller:

  • Mekanisk embolisering med spiraler av Gianturco-Andersen-Wallas, silikon ballon, Ivalon-segl, cyanokrylater, metalliske okkudere.
  • Transfemoral retrograd skleroserende terapi med skleroserende middel (f.eks. Trombovar, varicicid, etoksiklerol, hypertonisk glukoseoppløsning med monoetanolamid).
  • Kombinert embolisering - ballong eller okklusjon med spiraler med skleroterapi.
  • Okklusjon ved hjelp av fysiske løsninger.
  • Elektrokoagulasjon med en monopolar elektrode.
  • Innføring av varm kontrast.

  Sklerose og embolisering av vener ledsages ofte av en relativt hyppig forekomst av tilbakefall av varicocele (opptil 20%).

  Mikrokirurgiske anastomoser

  Det er operasjoner angående dannelsen av anastomoser:

  • spermatoepigastralnogo,
  • testikulosafennogo,
  • testikel-iliac.

  Essensen av disse kirurgiske inngrepene skyldes det faktum at et nytt fartøy faktisk er opprettet for å normalisere blodsirkulasjonen, og sperrede utvidede er bandasjert. Nesten alle disse teknikkene innebærer tilstedeværelsen av et spesialkirurgisk mikroskop, hvor kirurgen overlater en vaskulær sutur.

  Laparoskopiske teknikker

  Disse metodene brukes som et alternativ til konvensjonelle klassiske metoder for operasjoner med varicocele. I dette tilfellet er klemmer plassert på spermatalen eller det er bandasje. Laparoskopisk koagulasjon kan også brukes.

  • akutte purulente sykdommer,
  • svulst,
  • Tilstedeværelse av tidligere laparoskopier (avhengig av omstendighetene).
  • infertilitet,
  • smerte i pungen,
  • tilbakefall,
  • nedsatt spermatogenese.

  Postoperative komplikasjoner

  Komplikasjoner er som regel relativt sjeldne. Spesifikke komplikasjoner forbundet med embolisering eller dressing av den spermatiske venen er svært sjeldne ved bruk av laparoskopiske og mikrokirurgiske teknikker.

  Lymphostasis av skrotum

  Dette er en tidlig komplikasjon etter operasjonen, når den venstre halvdelen av skrotum begynner å svulme. I de fleste tilfeller forsvinner den gradvis og forekommer hos mange opererte pasienter for varicocele. Forebygging av lymphostasis blir lettere ved bruk i de første 5 dagene etter operasjonen en spesiell suspensjon som støtter skrotumet.

  Atrofi eller testikulær underernæring

  Atrofi er den mest formidable komplikasjonen av denne operasjonen, og kan observeres etter enkelte typer skleroterapi og klassiske operasjoner. Det er sjelden nok, men slike operasjoner kan ikke brukes til barn og unge, siden en slik komplikasjon kan bli en tragedie for den unge mannen for resten av livet.

  Fornyelse av smertesyndrom

  Kjedelig, vedvarende smerte etter kirurgi for lang tid forstyrrer ca. 5% av pasientene. I del, de er forårsaket av skjult limfostazom, mangel på utvidet uviform plexus, som spilte rollen som amortiserings puter, ikke rettidig diagnostisert og forverret etter operasjonen prostatitt, orchitis, etc. Vanligvis forsvinner slike smerter etter å ha tatt anti-inflammatorisk og antibakteriell behandling.

  hydrocele

  Umiddelbart etter operasjonen er det ganske sjelden, men i noen grad observeres væskeretensjonen i mer enn 50%. Dette er imidlertid bare en ekstra 2-3 ml, som forsvinner uten spor 6 eller 12 måneder etter operasjonen.

  Gjentakelse av varicocele

  De vanligste gjentakelsene av varicocele forekommer hos ungdom og barn på grunn av strukturelle egenskaper ved denne alderen. Hos voksne er forekomsten av tilbakefall av varicocele betydelig lavere.

  Komplikasjoner etter endovaskulær kirurgisk teknikk

  • Allergi mot den pålagte kontrast.
  • Smerte syndrom.
  • Perforering av blodkar.

  Komplikasjoner av laparoskopi

  Nesten forekommer imidlertid ikke ved fylling av buken eller retroperitonealrommet med luft. Smittsomme komplikasjoner kan forekomme, svært sjelden blødning.

  Forebygging av varicocele

  Fordi det fortsatt er diskusjoner om årsakene til varicocele, er det ikke noe seriøst forebyggende vedlikehold av denne sykdommen.

  Foreløpig er de fleste anbefalingene fra spesialister som følger:

  1. I alderen 19-20 år å gjennomgå obligatorisk undersøkelse med en urolog for mulig varicocele.
  2. Regelmessig, hver sjette måned, gjennomføre en uavhengig undersøkelse og palpasjon av kjønnsorganene. Ved eventuelle endringer, bør du se legen.
  3. Ved første tegn på varicocele må du gi opp alkohol, leve regelmessig seksuelt, unngå seksuelt overførbare sykdommer. I tillegg er det viktig å eliminere stillestående fenomener i det lille bekkenet, omgående behandle prostatitt, orchitis, epididymitt.
  4. Som et forebyggende tiltak for infertilitet - moderne operasjon.

  Les Mer Om Fartøyene