Hvordan fungerer varicocele kirurgi?

Varicocele er en sykdom som påvirker koronarbeinene som leverer blod til bekkenorganene og mannlige genitalorganer. Vene ekspanderer, deres elastisitet forverres, og det er en økning i blodstrømmen. Samtidig er testikelvenen alvorlig påvirket. Dette fører til ubehag og smerte etter overbelastning. Utvidelsen av venene i spermatisk ledd fører til utseendet av en testikulær tumor.

En av konsekvensene av varicocele er full eller delvis infertilitet, som oppstår på grunn av spermatozoos død i overopphetet fra et overskudd av venøs blodtestikkel.

En vanlig årsak til utvikling varikotsele er lidenskap for å løfte vekter og trene vektløfting. Dette øker blodtrykket i venene til det små bekkenet, og deretter i skrotet. Genetisk predisponering til sykdommen er også en hyppig årsak til utviklingen. Skader på kjønnsorganene under sportsarrangementer, ulykker og uenigheter kan føre til utvikling av varicocele. Sykdommen kan observeres i alle aldre, inkludert hos ungdom. Det finnes ulike typer operasjoner som kan gjøres på forskjellige måter for å løse problemer med venene og gjenvinne menns helse. Varicocele operasjoner øker muligheten for menn å bli far, etter å ha unnfanget et barn naturlig. Halvparten av mennene etter operasjonen blir fedre uten å bruke metoder for kunstig inseminering.

Hva er scenen av sykdommen?

Denne sykdommen etter starten er fire stadier. Diagnostiser det ved begynnelsen av utviklingen bare ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi. Hver grad av skade er bestemt av utvidelsen av venene til den berørte testikelvenen og spermatikkledningen.

I første grad vil venene ha en liten utvidelse, og når de blir palpert, viser de seg ikke og blir ikke probed.

Den andre graden er preget av en økning i venene slik at de blir probet av pasienten i stående stilling.

Ved begynnelsen av den tredje graden blir de forstørrede årene lett probet når pasienten står og ligger.

Hvis de forstørrede venene i spermatisk ledning og testikkel blir utvidet i en slik grad at de kan ses med en overfladisk undersøkelse, er dette den fjerde graden når sykdommen allerede er startet.

Varikotsele truer ikke en manns liv, men senker livskvaliteten fordi han lider av mild permanent smerte i lysken. Faren for denne sykdommen er at en mann blir helt ufruktbar. Derfor anbefaler leger en operasjon, hvorav nødvendigheten av og dens haster er avhengig av de medfølgende symptomene.

Når en operasjon med varicocele er nødvendig

Hvis en mann er ung, og han har varicocele i begynnelsen, har spermogramet dårlige resultater, så utføres en operasjon for å bevare evnen til å befruktes. I varikocele indikerer lave spermogramindekser utviklingen av patologiske prosesser i testiklene, noe som kan være irreversibel.

Hvis atrofi observeres i testikelen, og det er forandret i størrelse, er det smerter i lysken, da anbefales alltid en behandling med disse symptomene. Når varicocele ikke kan engasjere seg i selvbehandling og se etter alternative behandlinger, fordi det ikke er noen annen måte enn kirurgisk inngrep.

Enhver av operasjonene som pasienten har valgt, har et mål: å dekke venene i spermatisk ledd og å overføre blodstrømmen til en annen kanal.

Det er flere typer kirurgisk behandling varicocele. Jo mer moderne metoden er, desto lettere blir det å gjennomgå kirurgi, og gjenopprettingsperioden vil være minst. Pasienten føler seg annerledes i løpet av prosedyren, men bruken av anestesi får ham ikke til å føle smerte. Tidspunktet for operasjonen vil avhenge av hvilken type kirurgisk inngrep som skal overføres til pasienten. Den gjennomsnittlige tiden for kirurgi som kirurgen trenger å jobbe med er en time. Hvor lenge den postoperative perioden varer, avhenger av hva slags kirurgisk inngrep som skal brukes.

Typer operasjoner med varicocele

Den mest sparsomme og moderne var Marmara mikrokirurgiske operasjon. Dette er den beste kirurgiske måten å behandle varicocele på. På det tidspunktet blir ligeringen av de forstørrede testikulære venene gjort. Denne handlingen stopper omvendt strøm av blod, noe som ødelegger dannelsen av spermatozoa. Takket være sparing minimale kutt, er inflammatoriske prosesser og smerter fraværende. Med en mikrokirurgisk operasjon med varicocele finner rehabiliteringsperioden sted på rekordtid. Denne moderne metoden er et kirurgisk inngrep med bruk av lokalbedøvelse. Først må kirurgen gjøre et lite inngrep, som inkluderer et spesielt kateter, og operasjonen utføres ved bruk av generell anestesi. Formålet med mikrokirurgisk revaskularisering av testiklene er å gjenopprette blodstrømmen gjennom testikelvenen.

Gjenvinning etter varicocele med mikrokirurgisk inngrep skjer raskt. Det er ingen følelse av smerte, og muligheten for tilbakefall er praktisk talt utelukket. Dette er den eneste sparsomme typen av alle operasjoner med varicocele, hvoretter blodsirkulasjonen i pungen gjenopprettes umiddelbart. Med mikrokirurgisk revaskularisering er det ingen dråpe i testiklen. Denne operasjonen er spesielt indikert hvis smerten er sterkt uttalt, og spermogramlesningen har endret seg dramatisk til verre.

Endoskopisk kirurgi for varicocele er en vanlig behandling for denne mannlige sykdommen i landene i det europeiske samfunnet. De må gjøres ved hjelp av et endoskop og en røntgenmaskin. Pasienten punkteres i en stor femoralve og et skleroserende legemiddel administreres gjennom kateteret under kontroll for å tette testikelvenen.

Endoskopiske operasjoner med varicocele brukes ofte i behandlingen av bilaterale testikulære lesjoner. Kirurgisk inngrep er indikert for alvorlig smerte i skrotet og i det asymptomatiske løpet av sykdommen. Endoskopisk varicocelebehandling avviker fra klassiske operasjoner med mindre komplikasjoner og bedre postoperativt kurs. Operasjonen utføres også under lokalbedøvelse. Ulempen er at røntgenstråler er skadelige for menneskers helse, og dette kan forårsake komplikasjoner med helse.

Klassisk kirurgi for å fjerne vener

En eldre metode brukes også til å behandle varicocele - kirurgi for Ivanissevich eller Palomo er en klassisk form for kirurgisk inngrep. Det skal gjøres med en skalpell under lokalbedøvelse. Kirurgen har som mål å knytte venene som omgir spermatisk ledning, ved hjelp av en nylon tråd. Med denne operasjonen, forhindrer blod i å strømme inn i testikelen og lindre overoppheting. Når alt kommer til alt, vil blodforsyningen passere gjennom hjelpevene, og pasientens tilstand vil bli normalisert.

Ulempen med denne operasjonen varicocele kalles en lang postoperativ periode, siden det tar ganske lang tid for mannlige genitalorganene å gjenopprette seg helt. For å fjerne den inflammatoriske prosessen, blir pasientene som gjennomgår operasjon, tvunget til å ta antibiotika og smertestillende medisiner i lang tid. De krever hyppig erstatning av sterile dressinger på stedet for postoperativ sutur. Det anbefales sterkt å bære en spesiell bandasje i pungen slik at den ikke gjør vondt. Dette kirurgiske inngrep erstattes av en mer moderne variant for behandling av varicocele, operasjoner for Ivanissevich eller Palomo gir en stor prosentandel av tilbakefall og komplikasjoner.

Hva er komplikasjonene

Varicocele operasjoner i hvert tredje tilfelle gir komplikasjoner. Det er sjelden å finne perforering av vener og atrofi i testiklen. Noen ganger etter behandlingen, viser det seg at venene er igjen. Dette betyr at operasjonen var mislykket. Ved varikotsele forekommer relapses på alle typer operative inngrep. Med nyere metoder er prosentandelen lavere, og med klassiske inngrep høyere. Ved utvikling av relapses er det nødvendig med en annen operasjon, med en varicocele må man være klar for denne utviklingen.

Oftere enn tilbakefall, er det problemer som oppstår i den postoperative perioden. Disse inkluderer hydrocephalus og smertsyndrom i varierende grad. Dropis av testis oppstår etter varicocele kirurgi som følge av ligering av lymfatiske kar.

Smerter etter kirurgi oppstår fra glut av epididymis i blodet. Hvis den postoperative perioden er smertefull, blir syndromet fjernet med anestetika, som foreskrives av den behandlende legen.

Behandling varicocele på andre måter er umulig. Spiseåre i spermatisk ledning med konservativ behandling kan ikke fjernes.

For å øke venene til normalt og gjenopprette det normale temperaturregimet, samt tilførsel av oksygen til vevet, er det nødvendig å overlappe tilgangen til overdreven blod til lidelsesorganet. I tillegg til ulike typer operasjoner er det ingen annen behandling.

Menn som er engasjert i selvmedisinering, kan sakte overgangen av sykdommen fra ett stadium til et annet. De drikker medisiner og ødelegger fordøyelseskanaler.

Når det oppstår symptomer som oppstod for første gang, bør menn konsultere en androlog for konsultasjon, diagnose og behandling av sykdommer for å bevare menns helse i lang tid.

del henne med venner og de vil sikkert dele noe interessant og nyttig med deg! Det er veldig enkelt og raskt, enkelt trykk knappen for tjenesten du bruker oftest:

Drift varicocele: Hvilke typer operasjoner eksisterer og hvordan gjør de?

Varicocele er en sykdom hvor venene i testiklene og spermatøren strekker seg ut. I lang tid kan sykdommen være asymptomatisk og kan bare oppdages etter en profylaktisk medisinsk undersøkelse.

Svært sjelden, i nærvær av varicocele, kan en mann føle ubehagelige opplevelser i skrotet (kjedelig, pressende smerte), som ofte oppstår etter samleie, fysisk anstrengelse eller langvarig statisk stilling. Regelmessig smerte kan manifesteres hovedsakelig i tre stadier av sykdommen.

Gradene av varicocele varierer avhengig av intensiteten av venøs ekspansjon.

Subklinisk varicocele: testikulære vener oppdages ikke ved palpasjon, varicocele kan bare oppdages på grunnlag av ultralydsresultater.

 • 1 grad: de forstørrede venene kan palperes med hendene bare i stående stilling.
 • 2 grader: Varicocele kan lett oppdages ved palpasjon i en hvilken som helst stilling av kroppen.
 • 3 grad: En visuell undersøkelse er tilstrekkelig til å identifisere utvidede vener.

I de fleste tilfeller går varicocele raskt fram og, etter å ha nådd et bestemt stadium, stopper i utvikling.

Varicocele subklinisk og første fase trenger ikke behandling. For å eliminere de negative fenomenene, er det tilstrekkelig å eliminere stillestående prosesser lokalisert i bekkenorganene.

Listen over slike tiltak inkluderer nektelse fra bruk av alkohol, normalisering av en stol, et vanlig seksuelt liv, det balansert fysiske trykket.

slik Elementære tiltak kan redusere de dilaterte årene og forhindre sykdommen i å utvikle seg.

Eldre mennesker som har sykdommen frosset på et tidlig stadium, vil være nyttige å ha en suspensjon.

Under andre grad varicocele, hvis sykdommen er preget av smerte, er kirurgi nødvendig.

Varicocele kan føre til andre, mer ubehagelige problemer, som ufruktbarhet.

Det er denne diagnosen hos 40% av mennene som lider av varicocele. Faktum er det forstørrede årer øker temperaturen i pungen, og dette fører til brudd på morfologi, motilitet av spermatozoer og deres antall.

Generelt kan symptomene på varicocele og dens konsekvenser manifestere seg på forskjellige måter. Noen menn kan ha barn og ikke mistenker en livslang sykdom, hos andre kan varicocele få seg til å føle seg ufruktbar eller smertefulle.

Helt kurere varicocele kan bare være gjennom kirurgisk inngrep. Operasjonen er obligatorisk dersom pasienten planlegger å få barn i fremtiden, han har atrofi eller en endring i testikelens konsistens, eller pasienten er bekymret for den alvorlige smerten som har oppstått på varicocelen.

Det anbefales å utføre operasjonen bare i tilfelle et bestemt behov. Hvis indikasjonene på operasjonen ikke er tilgjengelige, er det mulig å gjøre det uten behandling uten kirurgi.

Finn ut hvordan laser omskjæring utføres, kanskje dette vil hjelpe deg med å bestemme et viktig skritt.

Lær her om metoder for behandling av phimosis.

Drift med varicocele: typer, typer, metoder, metoder (hvordan?)

Essensen av alle typer operasjoner - eliminering av berørte områder av årer. Mellom hverandre er operasjonene forskjellige i måten de utføres, graden av skade, effektiviteten og de sannsynlige komplikasjonene.

Tradisjonell drift

Det er 3 typer tradisjonell kirurgi - på Ivanissevich, Marmara og Palomo.

Drift Ivanissevich

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. I den venstre delen av iliac-regionen er det laget et snitt på opptil 5 cm. Dybden når innsnittet til inngangskanalens vegger, hvor vener og ledning passerer. Årene funnet krysser og såret sutureres.

Målet med operasjonen er å binde absolutt alle årene i en prosedyre. Det er en høy grad av risiko om det faktum at ett eller flere blodårer vil bli savnet, noe som kan føre til en gjenoppbygging av sykdommen.

Operasjonen for å fjerne varikocele av testene ifølge Ivanissevich er anerkjent som den mest traumatiske, gjenopprettingsperioden etter at den kan være ca 3 uker.

Operasjon Marmara

Blant kirurgiske operasjoner anerkjent som effektiv. I løpet av operasjonen, gjennom inngangsinngangen, blir spermatiske leddårer dopet.

Operasjonen har flere fordeler:

 • minimal invasivitet, fordi lengden på snittet er 2-3 cm, det kan sammenlignes med laparoskopisk;
 • postoperativ utvinning på kort tid;
 • Minimum antall gjentatte manifestasjoner av sykdommen og komplikasjoner;
 • høy kosmetisk effekt. Sømmen (arr) etter en slik operasjon for behandling av varicocele er liten og ligger lavere enn nivået på å påføre vasken begynner.

I løpet av en kirurgisk operasjon er ovarieartarien hovedsakelig lokalisert, hvorpå det er en konsekvent lokalisering av alle store og små vener i spermatisk ledning.

Operasjon Palomo

Denne prosedyren er en forbedret versjon av Ivanissevichs operasjon. Forskjellen er at plasseringen av snittet er høyere enn i det første tilfellet. Venen er bandasje i retroperitoneal vev.

Laparoskopisk kirurgi (endoskopisk)

Minimalt invasiv og moderne behandlingsmetode.

Under operasjonen i den fremre bukveggen blir punkteringer på opptil 5 mm i diameter laget, i hvilke instrumenter og et laparoskop vil senere bli introdusert.

Under laparoskopisk kirurgi for varicocele utskille testikkel arterie og vene, og overlagret på den første titan stifter eller de er bundet ved hjelp av kirurgisk tråd.

Utfør denne operasjonen under generell anestesi. Hva er bemerkelsesverdig, seg selv kirurgi for å fjerne varicocele kan vare ca 15-40 minutter. Varigheten av operasjonen kan variere.

Under operasjonen, basert på bildet levert av Laparoscope, oppdager legen og krysser testikelvenen. Etter denne operasjonen skal pasienten bruke maksimalt to dager på klinikken. For øyeblikket Laparoskopi betraktes som den mest effektive metoden for behandling av varicocele, fordi instrumentene lar deg inspisere hele lengden av testikelvenen.

Mikrokirurgisk revaskularisering

Resultatet av denne operasjonen er normalisering av blodstrømmen i testikelvenen. Operativ intervensjon med anvendelse av generell anestesi utføres.

Et snitt er gjort i den nedre delen av buken (5 cm), vises såret testieular Wien for hele sin lengde fra sammenløpet av nyrevenen til testikkel. Parallelt er det et utvalg av en epigastrisk ven. Den testiske venen fjernes helt, og den epigastriske sys i stedet.

Røntgen-endovaskulær kirurgi

Operativ inngrep utføres under røntgenkontroll.

Gjennom en punktering i lårbenen, blir et kateter introdusert i kroppen som leverer en skleroserende medisin til den testiske venen som tetter mot testikelvenen.

En av de minst effektive operasjonene - etter det er det stor sjanse for et tilbakefall.

Generelle anbefalinger etter operasjon

Menn som gjennomgikk kirurgi for å fjerne varicocele, Det vil være nødvendig å avstå fra samleie i tre uker. For en stund etter operasjonen for å behandle varicocele under kjønn kan forårsake smertefulle eller ubehagelige opplevelser.

Det er ønskelig i neste måned etter den tradisjonelle operasjonen for å fjerne varicocele unngå fysisk aktivitet og trening. Etter en endovaskulær eller endoskopisk operasjon vil det være mulig å starte fysisk anstrengelse mye tidligere.


Drift med varicocele med samme suksess utføres i alle aldre, som spesielt hos barn, oppdages i ungdomsår og hos voksne, men den anbefalte alderen er ikke mindre enn 9 år.

I sena stadier av varicocele er det stor sannsynlighet for infertilitet og erektil dysfunksjon.

Når det gjelder ernæring, er det ønskelig for hele rehabiliteringsperioden etter at operasjonen for å fjerne varicocele holder seg til et sparsomt kosthold.

Etter 3 måneder etter operasjonen er det nødvendig å lage en analyse - spermogram. Hvis testresultatene er dårlige, er andrologisk behandling foreskrevet for å gjenopprette barnefunksjonen etter varicocele fjerning.

Postoperativ periode: Hvordan rehabilitere og hva kan konsekvensene (komplikasjoner) etter operasjonen?

Spørsmålet er hva som kan og skal gjøres etter operasjonen? Hvis en mann har en operasjon for å fjerne varicocele, så etter dette Det kan være forskjellige komplikasjoner, og det vanligste er dropsy testikler. I dette tilfellet oppstår akkumulering av serøs væske mellom hver av testiklene.

Utseendet til dropsy forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i testikkel, forårsaket av kirurgi. Etter en tid i det mannlige reproduktive systemet, dannes en venøs sikkerhetsutgang, noe som gjør at blod kan strømme gjennom andre vener i pungen.

Komplikasjoner kan oppstå hvis de første ukene etter operasjonen manifesterer seksuell aktivitet. Inntil prosessen med rehabilitering er fullført etter at varicoceleen ble kurert av operasjonen, bør avstå fra å ha sex med en partner og onani - dette er begrensningene.

Det anbefales heller ikke å bruke alkoholholdige drikker for gjenvinningsperioden etter operasjonen etter varicocele - de kan forårsake nyreoverbelastning, noe som vil føre til negative konsekvenser før tilbakefall.

også Det er mulighet for gjentakelse selv etter alle rehabiliteringsregler. I utgangspunktet er årsaken til tilbakefallet en losoid-vene savnet av en kirurg eller en kvist. I tillegg, etter en mislykket operasjon kan skade bekkenarterie, den infeksiøse prosessen i sår, blødning, hypertrofi, atrofi av testiklene eller azoospermia.

Etter en operasjon varicocele Det kan være smerter i testene, men i 90% av tilfellene passerer de raskt. I tilfelle at smerten ikke stopper, må du kontakte legen din.

Finn ut hvilken varicocele som behandles ikke-operativt.

Og her kan du lære alt om typene phimosis.

Hva er typer operasjoner for å fjerne varicocele?

Operasjonen for å fjerne varicocele er indisert for åreknuter i spermatisk ledning, da dette er den viktigste årsaken til infertilitet hos menn. Derfor bør kirurgisk behandling utføres i begynnelsen av dannelsen av testikulærtumoren.

Indikasjoner for kirurgisk behandling

På grunn av utvidelsen av venene, blir normal blodtilførsel i testikkelvevet og termoreguleringsprosessen forstyrret. Antallet spermatozoa reduseres, og de er ikke lenger så mobile. I de fleste tilfeller er venstre side påvirket, selv om bilateral patologi noen ganger oppstår.

Varicocele kan være medfødt og begynner vanligvis veldig tidlig, men i barndommen manifesterer man seg ikke. De første kliniske tegnene begynner å oppstå etter hvert som barnet vokser opp (under ungdomsårene).

sykdom for en tenåring kan være asymptomatiske, slik at indikasjonen for kirurgi etter kirurgisk fjerning av varicoceles kan tjene som data oppnådd som et resultat av Valsalvas, ultralyd eller palpasjon pampiniform plexus. Effektiviteten av behandlingen avhenger helt av sykdomsgraden og den valgte teknikken. Om nødvendig blir pasienten tildelt en testikulær biopsi.

Operasjonen for å fjerne varicocele er nødvendig hvis det er følgende tegn hos en tenåring eller en voksen mann:

 • smerte i lysken;
 • en følelse av ubehag;
 • hevelse;
 • hevelse i testikkel.

Kirurgisk manipulasjonsteknikk avhenger av testikelstørrelsen og pasientens alder. Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å forberede seg til bruk på testiklene med varicocele for å unngå alvorlige komplikasjoner og konsekvenser.

Council: Jo tidligere sykdommen oppdages, jo før behandlingen starter, og risikoen for alvorlige komplikasjoner vil redusere. Derfor, med de minste tegn eller angst, bør du konsultere en lege.

Forbereder for en operasjon

Forberedelse for kirurgi begynner med en laboratorieundersøkelse av pasienten. Det er nødvendig å utelukke visse sykdommer: kroniske sykdommer, lungepatologier, problemer med mage-tarmkanalen. Alt dette kan påvirke løpet av operasjonen og pasientens tilstand.

Noen timer før kirurgi er det forbudt å spise eller drikke

Først av alt er det nødvendig å sende en generell analyse av urin og blod, blod for kreatinin, Rh-faktor og gruppe. Dessuten er det gjort en analyse for en protrombinindeks og et elektrokardiogram. Legen er forpliktet til å gjøre pasienten kjent med informasjon om hvor lenge operasjonen varer, og med metoden for å gjennomføre den.

Før du gjør en operasjon for å fjerne varicocele, må du opprette hovedårsaken, som forårsaker stagnasjon av blod i testiklen. Avhengig av dette velges også en type operasjon som vil bidra til å opprettholde evnen til en mann å gjødsle. Like før det kirurgiske inngrep barberer håret som vokser innenfor operasjonsfeltet.

Typer av operasjoner

I dag er det forskjellige typer operasjoner på testiklene for fjerning av varicocele. Blant dem kan vi skille mellom de mest grunnleggende:


 • Marmara operasjon med varicocele;
 • laparoskopisk varicocelectomy;
 • operasjon ved hjelp av en laser;
 • Drift Ivanissevich.

Mikrokirurgisk operasjon Marmara er den beste metoden for å erstatte en sykevein i en testikkel med en sunn vene. For å gjøre dette gir legene seg en mini-tilgang til det nødvendige området av kroppen uten å trenge inn i bukhulen. Den mikrokirurgiske teknikken regnes som den minst traumatiske blant alle andre teknikker, siden det nesten aldri forårsaker utseende av kosmetiske hudfeil.

Også mikrokirurgisk operasjon har den laveste risikoen for tilbakefall og alvorlige komplikasjoner. Dens fordeler inkluderer en rask rehabiliteringsperiode og en liten invasivitet.

Mikrokirurgisk manipulasjon krever ikke obligatorisk sykehusinnleggelse av pasient på sykehus og kan utføres selv på poliklinisk måte. Forberedelsesperioden er standard, som for alle andre kirurgiske inngrep.

Operasjonsretning Marmara

Pasienten får en bedøvelse, som har en bedøvelsesvirkning. Hvor mye å administrere bedøvelse bestemmer anestesysten, basert på pasientens totale vekt og alder. Deretter gjør kirurgen et lite snitt i inguinalområdet ikke mer enn 2-3 cm. Etter at den hovne venen er funnet, er den bandasjert, syet og krysset. Dette bidrar til normalisering av blodstrøm og fjerning av negative symptomer varicocele.

Under Marmara-mikrokirurgi, i sjeldne tilfeller, kan tilfeldige skader på nerveenden i lysken eller blødningen forekomme. Gjenopprettingsperioden er bare 3 dager, og sømene fjernes allerede 8-10 dager etter søknaden. Ulempene ved en slik teknikk kan bare tilskrives høye kostnader, fordi spesialverktøy og dyr optikk brukes.

Det anbefales å unngå alvorlig fysisk anstrengelse og plutselige bevegelser i den postoperative perioden. Innen en måned kan du ikke ha sex, og du må beskytte klippeområdet fra friksjon. Undertøy skal være naturlig og ikke tett.

Etter tre måneder bør du spermogrammu å vurdere spermens evne til befruktning. Seks måneder etter behandlingen, kan du gå tilbake til den vanlige livsstilen.

Council: bestemme hvilke typer kirurgiske inngrep som er foretrukket fra alle tilgjengelige, dersom legen tar hensyn til pasientens alder og det enkelte problem.

Operasjonsveiledning Ivanissevich

Denne typen behandling varicocele testikkel anses billigere. Essensen av metoden er å kutte og knytte den venstre venen i testiklen. Dette bidrar til å eliminere den viktigste negative faktoren som forårsaker den omvendte strømmen av blod inn i testeks plexus.

Under operasjonen fullfører Ivanissevich lukking av lumen av den spiserør-dilaterte venen under lokalbedøvelse for voksne. Barn blir vanligvis drevet under generell anestesi. Etter det tar det omtrent 30 minutter.

Den postoperative perioden i dette tilfellet er lengre, og risikoen for komplikasjoner er ganske høy. Under utførelsen av alle manipulasjoner kan lårarterien og andre anatomiske formasjoner i inngangskanalen bli skadet. I tillegg inkluderer minusene en komplett disseksjon av bukveggen og gjennomtrengning i bukets hulrom. Pasienten vil bli deaktivert i flere måneder. Det er en sjanse for et tilbakefall, som er ca 40%. Fordelene ved Ivanissevichs operasjon inkluderer mangelen på behovet for å bruke spesialutstyr og muligheten til å gjennomføre det til alle som ønsker.

Laparoskopisk kirurgi

Den mest ikke-invasive operasjonen er laparoskopisk, som fortsetter med minimal trauma til pasienten. I denne forbindelse gir det lavere risiko for komplikasjoner enn andre typer kirurgiske inngrep, som ofte forårsaker blødning eller dannelse av infiltrater. Etter å ha brukt laparoskopisk teknikk, mottar pasienten ikke en kosmetisk defekt, siden sømmen forblir nesten usynlig.

Endoskopisk varicocelectomy utføres i tilfeller der pasienten har bilateral dilatasjon av venene i spermatisk ledning. Innsnittene er laget i navlen, venstre og høyre ilealregioner. Deres størrelse går ofte ikke over 1 cm. Endoskopiske instrumenter, instrumenter og et endoskopisk fjernsynskamera passerer dem. Derfor kan legen følge utviklingen av operasjonen og justere om nødvendig sine tiltak.

Ulempene er den høye kostnaden for kirurgi og behovet for generell anestesi. Den postoperative perioden tar vanligvis ca 3 dager, hvoretter pasienten slippes ut. Legen sier til ham at når det er nødvendig å komme til fjerning av masker, hvor mange dager vil det ta for full oppfølging etter en operasjon varicocele, etc.

Laseroperasjon

Laserbehandling varikotsele refererer til de mest moderne måtene å løse dette problemet på. For dette er det ikke nødvendig å gjøre et snitt i inngangsregionen, og alle manipulasjoner utføres ved hjelp av et intravaskulært endoskop. Fiberoptikk bidrar til å finne det eksakte ekspansjonsområdet for fartøyet og koagulere det under virkningen av en laserstråle. Etter det slår det seg av den totale blodstrømmen.

Fordelene ved denne typen inngrep inkluderer fraværet av behov for anestesi og en rask rehabiliteringsperiode. Det er også en minimal risiko for komplikasjoner eller alvorlige konsekvenser. Operasjoner med varicocele har betydelige forskjeller fra omskjæring av forhuden, operasjoner for å fjerne testiklene hos menn eller amputasjon av penis. For å svare på spørsmålet, hvor lenge det vil ta rehabiliteringsperioden, hva vil kostnaden for operasjonen for å gjenopprette testikelen, bare legen.

Kontra

Utførelse av kirurgisk behandling av testiklene er ikke mulig for alle pasienter, siden det er visse kontraindikasjoner. Ikke utfør laparoskopisk kirurgi dersom pasienten allerede har hatt en slik inngrep tidlig eller hvis han har en ondartet utdannelse. En mikrokirurgisk operasjon er forbudt dersom pasienten har diabetes mellitus eller alvorlige kardiovaskulære patologier.

Før du utfører en operasjon for å fjerne varikocelen fra testiklene, må pasienten gjennomgå en grundig undersøkelse for at legen skal kunne identifisere den eksakte årsaken til sykdommen. Etter dette vil det være mulig å velge den optimale typen kirurgisk inngrep, med tanke på individuell patologi, pasientens alder og økonomiske evner.

Drift med varicocele testikler: typer inngrep, plusser og minuser

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor med varicocele kirurgi er den eneste metoden for behandling, typer kirurgiske inngrep for denne sykdommen. Indikasjoner og kontraindikasjoner til dem, deres fordeler og ulemper.

Varicocele er en patologi der vene i testikkelen ekspanderer i form av noder, vri og overvelde blod. Årsaken til dette er en økning i trykket i systemet med testulære vener på grunn av en revers tilbakestrømning av de større venene (nyre, dårligere hul) i hvilken de strømmer.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen lar deg avbryte denne tilbakestrømmingen ved å kle seg, krysse eller fjerne de dilaterte venene. Slike intervensjoner eliminerer helt de problemer og konsekvenser som er forbundet med varicocele, gjenoppretter mannen full helse. Behandling er ikke komplisert og utføres av urologer eller kirurger på alle urologiske og kirurgiske sykehus.

Hvorfor operasjonen er den eneste veien ut

Årsakene og mekanismene til varicocele utvikling er rent mekanisk av natur: den berørte testikel (frø) venen er ikke i stand til å forsyne venøs blodutstrømning fra testiklene på grunn av:

 • Skader på ventiler plassert i lumen og ansvarlig for at blodet beveger seg i bare én retning - fra testikkel oppover til større vener;
 • Tilstedeværelse av en obstruksjon eller økning i trykk (venøs hypertensjon) i de store årene som partinalcellene flyter, noe som kompliserer blodstrømmen i dem og forårsaker venøs overbelastning;
 • svakhet og flaskighet av veggene på fartøyene.

Alt dette fører til det faktum at blodet ikke bare flyter bort fra testiklen, men akkumuleres i dets venøse plexuser på grunn av revers reflux fra store vaskulære trunks. Ved venøs trang, taper følsomt kjønsvev sin normale struktur, evnen til å produsere fullverdig seminalvæske og hormoner.

Mekanismen for blodsirkulasjon i friske og åreknuter. Klikk på bildet for å forstørre

Etikkene i testiklene blir ikke blodkar, men et patologisk depot for det. Den eneste måten å løse problemet på er å forstyrre den onde forbindelsen mellom dem, som vil eliminere tilbakestrømning og stagnasjon av blodet. Dette er formålet med varicocele operasjonen. Det innebærer tildeling, dressing, kryssing eller fullstendig fjerning av hovedstammen til de seminiferøse venene over nivået av deres forgrening i små grener som danner sammenflettede plexuser.

Dermed vil den patologiske stagnasjonen av blod i karene og testiklene elimineres uten å gå på blodsirkulasjon. Venøs utstrømning fra skrotet vil skje gjennom systemet av andre fartøy, siden spermatisk åre er den viktigste, men ikke den eneste måten for blodstrøm. Videre, under stagnasjonsforhold og økt trykk i spermatene, er ytterligere utstrømningsbaner ved kirurgi allerede godt dannet og vil fortsette å danne seg i den postoperative perioden.

Kirurgisk behandling i 80-85% utføres på venstre varicocele. Dette skyldes det faktum at venstre eggstokkåre faller inn i nyrene, og til høyre - inn i nedre hul. På grunn av den anatomiske beliggenheten, forgreningsvinkelen og andre egenskaper i venstre nyreskar, øker trykket i dem. Derfor hersker den venstre sidede lokalisering av varicocele over høyre side.

Sammenligning av strukturen av sunn testikkelvein og berørt varicocele

Typer av operasjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner til dem

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep for varicocele:

 1. Klassisk - gjennom kuttet (operasjon Ivanissevich). Drift Ivanissevich. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Minimalt invasiv - gjennom punkteringer (endoskopisk, mikrokirurgisk og endovaskulær).

Endovaskulær kirurgi for å fjerne varicocele. Klikk på bildet for å forstørre

Målet med alle metoder er det samme - for å eliminere utslipp av testikelvenen, som overlapper dens lumen. Det er måter å oppnå dette målet på.

Tabellen beskriver funksjonene i klassisk og minimal invasiv (mild) operasjoner:

Sammenligning av varicocele fjerning metoder

Varicocele kan bare behandles med en av de eksisterende metodene for kirurgisk inngrep. Den utbredte oppfatningen om at det er mulig å kvitte seg med sykdommen hjemme er urimelig. Anbefalinger for å bruke tette klær, redusere fysisk aktivitet og ta medisiner kan bidra til å lindre noen symptomer, men ikke kurere selve sykdommen. Den irreversible ekspansjonen av venene i spermatiske ledninger kan bare herdes kirurgisk. Utsette operasjonen kan føre til infertilitet og andre konsekvenser av varicocele.

Trenger jeg operasjon for alle pasienter med varicocele?

Legene anbefaler kirurgisk inngrep dersom følgende symptomer og problemer er tilstede:

 • Ufruktbarhet med nedsatt spermatogenese (i henhold til resultatene av spermatogrammet)
 • Utseendet av smerte
 • Ved tilbakefall av sykdommen
 • For å forhindre utvikling av hypotrofi eller testikulær atrofi
 • Kosmetisk defekt (i sjeldne tilfeller med uttalt varicocele).

Den vanligste indikasjonen for operasjonen er infertilitet (ca. 40% av menn med diagnosen infertilitet, lider av varicocele). Kirurgisk inngrep i dette tilfellet foreskrives uavhengig av graden av utvikling av venøs vaskulær sykdom. For å unngå utvikling av dette problemet, utføres behandling noen ganger i ungdomsårene.

Operasjonen for å fjerne de dilaterte venene i spermatikkledningen er klassifisert som enkel og sikker. Men nylig er mange leger i stigende grad tilbøyelig til denne profylakseforløpet og tror at det er nok å besøke urologen en gang hvert halvår for å sikre at sykdommen utvikler seg. I tilfelle av rask utvikling varikotsele, forverring av spermatogrammet og utseendet av smerte symptomer, vil legen foreskrive kirurgisk behandling.

Smertsyndrom indikerer utbruddet av mulige inflammatoriske prosesser og utseendet av mikrothrombi. Graden av utvikling av varicocele kan påvirke deres intensitet og generelle ubehag.

Hvilke typer kirurgiske teknikker brukes i behandlingen?

Operasjonen utføres med det formål å krysse de forstørrede venøse karene som deltar i den omvendte utstrømningen av blod. Nylig har følgende metoder for behandling av varicocele vært brukt:

Den tradisjonelle metoden for åpen tilgang (metoden til Ivanissevich og Palomo)

Drift Ivanissevich er en universelt anerkjent effektiv behandlingsmetode på et hvilket som helst stadium av varicocele og involverer bandasje av de berørte testiklene på nivået av retroperitoneale avdelingen. Under operasjonen gjør kirurgen et lite snitt (4-5 centimeter) i venstre ilealregion og utfører bandasje av sykefartøyene.

Palomo metode er iboende identisk med Ivanissevichs operative metode. Forskjellen mellom dem ligger i valget av siden av snittet, som Palomo plasserer høyere.

Mikrokirurgisk metode (Marmara)

Marmara teknikk tar et lite snitt på huden (ca 2-3 centimeter) ved utgangen av spermatisk ledning. Intervensjonen utføres ved hjelp av spesialverktøy og et mikroskop, noe som muliggjør mer nøyaktig gjenbinding uten å berøre den nærliggende arterien, nerver og lymfekar. Leger gir denne teknikken den mest positive tilbakemeldingen, siden graden av skade og frekvensen av tilbakefall er den laveste.

Endoskopisk metode (laparoskopisk)

Denne metoden er anvendelig på et hvilket som helst stadium av sykdommen. Hjertet i behandlingen er eliminering av problemet ved å blokkere blodstrømmen gjennom vene i testiklen. På huden blir tre punkteringer laget (i navle og i høyre og venstre ileal-regioner) for å sette inn videokameraet og de nødvendige instrumentene. Dette lar deg undersøke hele venen under forstørrelsen (6-10 ganger), isolere de berørte områdene, pålegge titanbraketter på grenene og krysse fartøyene.

embolisering

Denne metoden, som embolisering, er basert på innføring av et stoff eller en spiral i den berørte venen, som tetter opp lumen. Prosedyren utføres gjennom en punktering i lårbenen på høyre side, der et 1 mm tykt kateter er plassert, som fører til venstre renalven.

sclerotherapy

Metoden består i å introdusere en sklerosant substans inn i testikkvenen, som blokkerer fartøyets lumen og forhindrer utstrømning av blod til testiklen. Denne metoden for behandling er ofte foreskrevet for pasienter med fysiske sykdommer eller i tilfeller der andre metoder ikke er anvendelige. Gjennom et lite snitt legges et kateter inn, og vaskulær undersøkelse utføres ved hjelp av radioaktive stoffer. På grunnlag av det oppnådde bildet er et sklerosant satt inn i de berørte områdene, som lodd lumen i venen.

Sammenligningsanalyse av behandlingsmetoder

Nedenfor er en oppsummering av detaljer og detaljer som mest angår pasienter og bidrar til å bestemme styrken og bivirkningene til de foreslåtte behandlingene:

Sammenligning av ulike typer varicocele operasjoner: fordeler og ulemper

Åreknuter er en sykdom som utvikler seg gradvis, og hvis ikke behandlet, kan det medføre mange problemer.

Dessverre er det vanskelig å forsikre seg mot denne sykdommen.

Med alder det kan vises:

 • de som sitter mye;
 • de som er verdt mye (for eksempel - på maskinen);
 • hvem er overvektig og så videre.

De utvide venene på beina er veldig dårlige, men det er åreknuter og ikke bare på bena. Og navnet på denne "andre" varicose er "varicocele". Faktisk er det også en utvidelse av blodårer, men danner allerede en groinlike plexus av testikelen.

Sykdommen behandles med kirurgi, hvorav det er flere typer.

Varicocele: typer operasjoner

 • Drift Ivanissevich på varikotsele;
 • Palomo;
 • Marmara;
 • laser varicocele operasjon;
 • endovaskulær;
 • endoskopisk (laparoskopisk);
 • mikrokirurgi.

Ivanissevicha

Denne operasjonen utføres i en hvilken som helst grad av sykdomsutvikling og utført under lokalbedøvelse. Det regnes som en av de første operasjonene av varicocele behandling, ineffektiv og traumatisk.

Den er basert på åpen tilgang til bukhulen for å identifisere og binde venene som er rettet mot testikkel på bukdelens nivå.

Før operasjonen undersøkes pasienten. Blodprøver, urintester og et kardiogram er utført.

Etter undersøkelsen utføres lokalbedøvelse og en kutt av bukveggen i den venstre ilealregionen på nivået av den fremre overlegen ostium av ilium parallelt med innløpskanalens passasje. Snittet er laget ikke mer enn 5 cm.

I retroperitonealområdet isoleres testikelvenen, som i et lite område mobiliseres og forbindes mellom to ligaturer. Det samme skal gjøres med alle grenene av testikelvenen.

Såret er syt tett og en steril bandasje påføres.

Etter operasjonen smertefulle opplevelser mulig, for lindring som foreskriver smertestillende midler. For å eliminere utviklingen av smittsomme sykdommer, er antibiotika foreskrevet.

Flere dager etter manipulering på scrotalområdet, er det nødvendig å bære en støttende bandasje for å redusere spenningen av spermatisk ledning og ubehag.

Etter 8-9 dager fjernes sømmer. I de første dagene er det nødvendig å begrense motoraktiviteten. I de neste seks månedene er ingen fysisk aktivitet tillatt.

Komplikasjoner i form av dropsy, blødning forekommer sjelden.

Palomo

Det er utført nesten det samme som operasjonen av Ivanissevich. Palomo foreslo litt heving av snittet og gjør det over inngangskanalen i utgangsstedet fra pleksus av testulærvenen og ligating venen sammen med testikelarterien. Den videre gjennomføringen av prosedyren er identisk med Ivanissevits operasjon.

Ifølge metoden for varicocele Palomo risikoen for tilbakefall er lavere, enn ved metoden i Ivanissevich - 25% mot 40%, men denne metoden er ikke mulig å identifisere alle mulige grener av den patologiske venøse utstrømningen, noe som fører til mulige tilbakefall.

En signifikant ulempe ved fremgangsmåten er målet å minimere risikoen for tilbakefall, for hvilket også den indre testikkel også forbindes, og derved reduseres blodstrømmen til testiklen. Gitt diameteren av en slik arterie på bare 0,5-1 mm, fører dens skade til atrofi av testiklen.

Marmara

Denne operasjonen krever ikke inntrengning i bukhulen, i samsvar med det mye mer effektivt, enn ved metoden til Ivanissevich og Palomo. Har få postoperative tilbakefall og komplikasjoner. helt smertefri og mindre traumatisk. Suksess er mer enn 90% og løser helt problemet med sykdommen. Det tar minst 40 minutter å fullføre.

Før operasjonen blir pasienten gitt et elektrokardiogram, blir blod og urintester tatt. Så gjør liten snitt av myke vev - ikke mer enn 3 cm i regionen av utgangen av spermatisk ledning med en innrykning fra undersiden av phallus på 1 cm.

Med hjelp av mikrokirurgiske instrumenter finner kirurgen en frøledning og bruker et mikroskop til å knytte hans årer.

Optisk forstørrelse av alle strukturer i spermatisk ledning hjelper i den nøyaktige oppførselen av veneres ligering uten å skade nerver, lymfekar og arterier.

Etter ferdigstillelse fjernes verktøyene og hullet syes. Sømmen er fortsatt usynlig. Pasienten blir raskt gjenopprettet og trenger ikke å bli innlagt på sykehus, men det er nødvendig å observere legen i flere timer. Rehabilitering av pasienten varer 2 dager.

Flere dager etter operasjonen må vi avstå fra å løfte vekter, spille sport og aktiv fysisk aktivitet.

Videoopptak av operasjonen:

Varicocele behandling med laser

Den mest moderne typen operasjon for varicocele nå. Laseren virker på vevene nøyaktig og blodløst og for å utføre bare lokalbedøvelse er nødvendig. Laseren fremmer blodsirkulasjons koagulasjon.

De omkringliggende vevene er praktisk talt ikke skadet. prosedyre varer 20 minutter. Etter operasjonen kan du forlate sykehuset om 20 minutter. Restaurering av pasienten går uten komplikasjoner.

Endovaskulær kirurgi

Dette er en relativt ny måte behandling varicocele - endovaskulær (intravaskulær) okklusjon av den venstre spermatiske venen. Denne metoden ligner kirurgisk effektivitet - kirurgen forbinder venene fra utsiden, og endovaskulær kirurg tromboserer det fra innsiden. Resultatet av operasjonen er det samme.

Med denne operasjonen Gjør en punktering i en stor lårben eller nakke. Gjennom denne venekateter (først gjennom nyrene, og deretter - seminal vene) injisert sklerose medisin eller en spesiell plugg og zakuporivoyut testikkel vene. Innføringen av medikamentet er ledsaget av moderat smerte i lyskeområdet.

I tilfelle uttalt endringer i venen, etableres en metall spiral, som tetter mot venen fra innsiden.

Etter operasjonen, pasienten trenger sengestil i 2-3 timer. Deretter kan han forlate medisinsk institusjon.

For å unngå erosjon av en fersk blodpropp i sårveien, Det er nødvendig å begrense den fysiske belastningen i 1 måned.

Med det samme sluttresultatet har endovaskulær inngrep flere fordeler før den vanlige operasjonen:

 • Ingen generell anestesi er nødvendig, arr på huden er ikke igjen;
 • ingen innlagt sykehusinnredning, i de aller fleste tilfeller utføres det på en poliklinisk basis
 • som et resultat av en foreløpig kontraststudie Ytterligere venøse grener avsløres, som tillater dem å bli trombosed og dermed eliminere tilbakefall av varicocele;
 • i kontrastforskning Patologi av nyrene vender fram - i dette tilfellet er denne intervensjonen kontraindisert, absolutt en annen operasjon er nødvendig;
 • skade på spermatisk ledning som går nær venen er utelukket;
 • Effektiviteten av metoden ligner effektiviteten av åpen manipulasjon med halvparten av prosentandelen av tilbakefall.

cons:

 • Under operasjonen går kateteret under røntgenstrålene, derfor får seksjonssonen en viss dose stråling;
 • Hyppige tilbakefall er mulig.

Endoskopisk (laparoskopisk) prosedyre

Formålet med operasjonen er det samme som i metodene til Marmara, Ivanissevich og Palomo - dressingen og skjæringspunktet i testikkelvenen. Men prosedyren er allerede utført med bruk av endoskopisk teknikk, det bidrar til å unngå blodtap, komplikasjoner og redusere vevstraumatisering.

Operasjonen utføres under generell anestesi. Den er basert på fullstendig blokkering av testulærvenen, etter hvilken blodstrømmen gjennom venen er umulig.

Først gjennom en av punkteringene settes et insufflatorrør inn for å fylle retroperitoneale og preperitoneale områder med gass.

Videokameraet overfører et forstørret bilde av den belyste sone for å drive monitoren ved hvilken en kirurg kan bli styrt ved å allokere testikkel arterie og vene ut fra under peritoneum og deretter pålegge testikkel vene eller titan parentes vil binde deres kirurgisk tråd, og beholdere mellom brakettene slit.

Etter operasjonen pasienten kan forlate medisinske institusjonen på den tredje dagen.

Endoskopisk prosedyre tillater en-trinns kur av bilateral varicocele. Alle andre operasjoner gjøres separat for hver av partene.

Effektiv nok, lavt traumatisk. Det utføres under generell anestesi. Tilfeller av tilbakefall etter operasjon er svært sjeldne. Det er gjort med alvorlig smerte i skrotet eller asymptomatisk løpet av sykdommen.

Behandlingsprosess i posten:

mikro

drift er ikke-traumatisk, har en rask gjenopprettingstid. Det er indikert for alvorlig smerte i skrotet eller en skarp endring i spermogramlesningene. Kan utføres med varicocele av hvilken som helst grad.

Før prosedyren gjennomgår en pasient en vanlig undersøkelse (blod, urin, kardiogram).

Betydningen av operasjonen er å gjenopprette blodstrømmen gjennom testikkel fra testiklen. I prosessen blir testikelvenen transplantert i epigastrisk.

I den nedre del av buken snitt på 5-6 cm. Lag på lag åpne lyskekanalen og viklet utgang påvirkes testikulær vene i sin helhet. Samtidig tildeles en del av epigastrisk ven fra venøs plexus og sutureres til testikelstedet. Såret er sydd.

Minusene av operasjonen består i muligheten for blødning, smittsomme komplikasjoner, skade på nerver i inngangskanalen.

Hvilken operasjon er bedre for varicocele hos menn?

Det er alle nye metoder for operativ behandling varicocele, som tillater behandling med minimal risiko for komplikasjoner og tilbakefall av sykdommen. Men det viktigste i behandlingen er ikke bare selve metoden, men også den ansvarlige og erfarne kirurg, ellers vil behandlingen selv etter den mest moderne metoden ikke gi noen spesielle resultater.

En av de beste og moderne metodene for behandling av varicocele er i dag laser og drift Marmara, som de er lavt traumatisk og minimerer risikoen for komplikasjoner og tilbakefall.

Hvilke operasjoner utføres for å eliminere varicocele, en oversikt over alternativer og metoder

Varicocele er en ren mannlig sykdom forbundet med nedbrytning av venøs plexus i pungen, hvorved normal blodsirkulasjon i testiklen sikres.

Det kan være ensidig eller bilateral, avhengig av sykdommens etiologi og det generelle kliniske bildet av pasienten. Det behandles med konservative og kirurgiske metoder.

Hvordan går det med varicocele kirurgi? Hvorfor anbefaler legene kirurgi og hvordan kan fjerning av varicocele utføres? Vurder i vårt materiale.

Drift er den beste løsningen på problemet

Hva er varicocele? Dette brudd på patogen til venøs knutepunkt.

I enklere ord, testikulære åreknuter. Det vil si deformasjon av vener og forstyrrelser av transport av mikronæringsstoffer i pungen.

I det alvorlige stadiet (3-4) kan det provosere infertilitet, og forårsaker også fysisk og psykologisk ubehag for en mann under samleie.

Er det nødvendig å operere varicocele? Denne sykdommen kan behandles med konservative metoder, men etter dem, som praksis viser, er sannsynligheten for tilbakefall fortsatt på et høyt nivå, da skadede og deformerte fartøy ikke lenger kan gjenopprette til sin opprinnelige tilstand. Det vil si at blodstrømmen i pungen og matningen av testikler vil bli permanent forstyrret.

For behandling er varicocele operasjonsmetoder som følger:

Det skal bemerkes at kirurgisk inngrep kan utføres med forskjellige metoder. I ett tilfelle utføres en spike av spermatisk ledning, i andre - en hel vaskulær struktur fjernes uten at den eventuelt gjenopprettes.

Mer moderne variasjoner er mikrokirurgi, så vel som restaurering av blodstrømmen på grunn av forbindelsen til epigastrisk vene (eggstokken blir deretter fjernet helt). Dette er den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicocele, men slike operasjoner utføres ikke i alle klinikker.

Hvilke operasjoner er mulig med en varicocele?

Helt siden eksistensen av Sovjetunionen i statsklinikker har operasjoner for å eliminere varicocele blitt utført i henhold til Ivanissevichs metode.

For øyeblikket anses en slik operasjon for å være en av de verste behandlingsalternativene, siden sannsynligheten for tilbakefall er nesten 40%. Og fortsatt mulig ulike komplikasjoner, opp til infertilitet (med bilateral varicocele).

Hvordan utføres denne operasjonen? Et tilstrekkelig stort snitt er laget i iliac regionen, hvoretter alle skadede eggstokkene er bandasert. Dette er den viktigste ulempen ved operasjonen.

Med et slikt kutt og i et slikt felt har kirurgen ikke full tilgang til venøs ligament, derfor er det praktisk talt umulig å binde absolutt alle deformerte og skadede årene (deres prosesser).

Derfor fortsetter en tendens til tilbakefall. Resultatet avhenger direkte av sykdomsstadiet, der pasienten søkte om kvalifisert medisinsk behandling.

Operasjon Palomo utføres på lignende måte, men bare snittet utføres allerede over frontalområdet under brystbenet. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å binde hvert ben av eggstokken - hele ligamentet er blokkert av en stramming.

Sannsynligheten for tilbakefall fortsetter (siden klemmene for blodkar kan strekke seg over tid), men mye lavere enn når man bruker Ivanissevichs metode. Til dags dato utføres Palomo-operasjonen ganske sjelden på grunn av kompleksiteten av utførelsen.

Kirurgisk inngrep i henhold til Marmara-metoden anses å være den mest progressive variasjonen av varicocelebehandling, der Ivanissevich-operasjonen er basert.

Det vil si at en lignende dressing av eggstokkene blir utført, men snittet er allerede gjort i pubic-regionen, nemlig fra skrotumet. I dette tilfellet får legen tilgang til hele det vaskulære leddet (derfor utføres prosedyren av en vaskulær kirurg eller under hans direkte kontroll).

Etter å ha gjort alle manipulasjonene, er huden sydd med en kosmetisk sutur, så bare et arr er synlig.

Du kan se fremdriften av de ovennevnte prosedyrene på følgende videoer:

Forløpet av Marmara-operasjonen med varicocele:

Drift med Ivanissevich med en venstre sidet ortostatisk varicocele:

Endoskopi og laparoskopi

Drift med en ligering av eggstokkene gjennom et snitt skjønt blir brukt oftere, ikke tillat å kurere en bilateral varicocele for en prosedyre.

Det vil si at hvis åreknuter påvirker to testikler samtidig, må du utføre to operasjoner (på venstre og høyre side). Legene anbefaler at de utføres med en pause på flere måneder (før slutten av foreskrevet rehabilitering).

Imidlertid bør man nevne endoskopisk operasjon med varicocele. Med denne metoden for behandling er snittet ikke nødvendig. I peritoneum er det gjort flere punkteringer, der et endoskop og alle nødvendige instrumenter settes inn. Gjennom ham mottar legen et bilde på en ekstern skjerm og kan utføre en sammenblanding av vener med titanklammer, etterfulgt av kutting, praktisk talt uten å skade pasienten.

Gjenoppretting etter denne operasjonen tar bare noen få uker, hvoretter pasienten tillates selv fysisk anstrengelse. Og forresten, endoskopisk mikrokirurgi er den eneste metoden som muliggjør samtidig kutting av to årer, det vil si behandling av bilaterale varicocele.

Mikrokirurgi med halvkule

vel, Den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicose utvidelse av eggstokkene - er fjerning av hele deformert fartøy og arkivering i stedet en epigastrisk vene.

Organismen raskt nok etter det gjenoppretter den nominelle blodstrømmen i testiklene og pungen, derfor er genitalfunksjonen på ingen måte brutt. Men slike operasjoner utføres kun av de mest erfarne vaskulære kirurger.

Selvfølgelig det vil koste mye mer enn andre, mer radikale behandlingsmetoder. Men sannsynligheten for et tilbakefall er null.

Og den største fordelen med denne metoden for behandling varicocele er at rehabiliteringsperioden tar bare 3 uker (underlagt medisinsk kontroll). Men testiklernes funksjon og produksjon av spermatozoa gjenopprettes etter 1-2 dager etter operasjonen.

Varicocele: bilder før og etter operasjonen

Indikasjoner for formålet med metoden

Hovedindikasjonen for varicocele kirurgi for å velge metoden for kirurgisk inngrep er pasientens alder, så vel som stadiet av hans sykdom.

Med en bilateral varicocele fører en komplett ligering av venøse og seminale spoler til nedbrytning av testiklene. Som en konsekvens blir en mann steril.

Den hormonelle bakgrunnen er også delvis ødelagt, produksjonen av testosteron minker. Alt dette samlet reduserer sin tiltrekning for kvinner. Og noen menn har komplekser på bakgrunn av alt dette.

Hvem bestemmer hvilken operasjon pasienten skal utføre? Selvfølgelig er beslutningen for pasienten selv, men det bør forstås at i statsklinikker er den eneste operasjonen gratis for Ivanissevich.

For mer moderne og optimale behandlingsmetoder må du sette en viss sum penger. Enda bedre - uten å kaste bort tid til å gå til private klinikker. Det vil koste mer, men den reproduktive funksjonen til mannen etter operasjonen vil på ingen måte bli brutt.

Er det mulig å gjennomføre en operasjon på MHI-politikken?

MHI-politikken omfatter et bredt spekter av gratis operasjoner, men kun i henhold til Ivanissevich-metoden og laparoskopi (punktering i brystkjernen).

Det vil si at politikken for tvungen sykeforsikring dekker bare de mest radikale behandlingsmetoder varicocele. Dette er bare egnet i tilfeller hvor pasienten i fremtiden ikke lenger har planer om å få barn eller hvis varicose er ensidig.

I andre tilfeller er det tilrådelig å kontakte private klinikker eller utføre mikrokirurgi.

Opplever pasienten smerte under prosedyren?

Operasjoner for å eliminere varicocele utføres under lokalbedøvelse, siden det ikke er behov for generell anestesi. Og legen må overvåke pasientens tilstand under prosedyren. Føler han noe i ferd med kirurgisk inngrep?

Den mest smertefulle tingen er ytelsen til primær snitt eller punktering. Men operasjonen utføres raskt nok, så ingen komplikasjoner etter det kan ikke oppstå. Det viktigste er å observere regler for sømbehandling, for å unngå infeksjon, ellers vil snittet bli gjenåpnet.

Men stedet der operasjonen ble utført vil være syk, etter at anestesien slutter å virke. Og til og med da - neste dag kan pasienten slippes ut fra sykehuset.

Lengre rehabilitering og sykehusopphold vil bare være nødvendig dersom kirurgisk prosedyre ble utført i henhold til Ivanissevich, eller pasienten har følgende komplikasjoner:

 • økt kroppstemperatur;
 • tegn på smittsom infeksjon i suturen;
 • redusert hemoglobin;
 • tilbakefall varikotsele.

Hvordan håndteres sømmen?

Behandling av postoperativ sutur innebærer å utføre 2 ganger om dagen med obligatorisk dressing.

Først av alt behandles det med en oppløsning av furatsilina for desinfeksjon, og deretter påføres det salve Levomekol. Fremfor alt er dekket av bomullsull og pakket inn i bandasje.

Etter 3-5 dager, i stedet for Levomecol, utnevner du noen sårhelingsalve, noe som også bidrar til vevlæring.

I gjennomsnitt utføres behandlingen av leddene ca 7-10 dager etter operasjonen, hvoretter leddene eller stiftene fjernes (avhengig av behandlingsmetode som brukes).

På 5.-6. Dag utføres en annen undersøkelse hos den behandlende legen (kirurg). Om nødvendig vil legen utnevne tilleggsprosedyrer for behandling av sømmen.

Rehabiliteringsperiode

Full rehabilitering tar 3 uker (21 dager) fra operasjonstidspunktet. Hvis en person er engasjert i motorsport, kan du bare gjenopprette skjemaet ditt etter 30 dager, samtidig som du starter med minimal belastning.

Det skal bemerkes at helbredelsen av fartøyene skjer mye raskere enn epitelet. Det vil si når sømmen allerede forsvinner - venene er garantert å gjenopprette den nominelle blodstrømmen. Det anbefales, etter alt dette, å bestå blodprøver for å bestemme konsentrasjonen av hormoner - dermed kontrolleres testene og prostata.

Den korteste perioden med rehabilitering er introdusert med endoskopi eller mikrokirurgi. Der, og behandling av leddene vil ikke være nødvendig (etter operasjonen blir det bare brukt en isblær for å forhindre hevelse av bløtvev og blødning).

Fysiske belastninger er tillatt fra 12 dager, men skal styres av legitimasjonen til den behandlende legen.

Sammendrag er det best å behandle varicocele med kirurgisk inngrep. På hva som skal gjennomføres, følger operasjonen i de tidlige stadiene av sykdomsdeteksjon. Den optimale metoden er en mikrokirurgi med påfølgende arkføring av en blodåre. Etter en slik operasjon blir funksjonene til testiklene fullstendig gjenopprettet, så vel som den reproduktive funksjonen hos hannen (men bare hvis det ikke var noen atrofi før). Men fra operasjonen på Ivanissevich bør forlates. Den har allerede i de fleste land i verden ikke blitt utført i lang tid på grunn av den høye traumatismen og sannsynligheten for tilbakefall.

Les Mer Om Fartøyene