Hva er varikocele hos menn: hvor farlig er denne sykdommen og hvordan man skal behandle den

En av de mest ubehagelige og farlige for menns helsesykdommer forbundet med utvidelse av vener, er varicocele.

Med denne sykdommen ekspanderer venene i testiklene, ofte på venstre side.

I fravær av riktig medisinsk behandling sykdommen nesten alltid fører til infertilitet, så det er viktig å vite om alle varicocele hos menn - hva er det, hva er farlig, da manifestert og behandlet.

Generell informasjon

varicocele preget av underernæring av testikel, som et resultat av hvilken en gradvis prosess av atrofi oppstår. De forstørrede venouskarene som ligger rundt testene forhindrer normal varmeregulering av denne delen av hannkroppen. Overoppheting oppstår.

Vanligvis utvikler åreknuter til venstre. Ifølge eksperter skyldes dette forskjellen i venet fra høyre og venstre. Wien, som kommer fra venstre testikkel, er mye lengre enn fra høyre. Trykket i det er høyere, og dermed er sannsynligheten for å utvikle åreknuter høyere.

Varicocele i seg selv ikke utgjør en spesiell fare for livet til en mann, men det fører ofte til mannlig infertilitet. Nesten halvparten av pasientene har nedsatt sædproduksjon, og andelen av de som lider av infertilitet er jo høyere, desto lengre blir de syke.

Ifølge WHO-statistikken, varicocele forekommer hos 15-17% av mennene. Disse tallene kan variere avhengig av bosted og alder. Denne sykdommen oppstår hos 19,3% av ungdommene i alderen 14-15 år. 5,7% av ungdommene utvikler åreknuter i hæren.

Tegn på sykdommen er observert hos 35% av seksuelt modne menn som gjennomgår ultralyd. Nesten all denne sykdommen påvirker venstre testis. På høyre side forekommer åreknuter bare hos 3-8% av mennene, på begge testiklene - 2-12%.

Hvorfor trenger jeg et koagulogram under graviditet og hva er denne analysen? Finn ut alt på vår nettside!

Skal jeg ta en hjertefrekvensmåler med brystbelt, hva er dens funksjoner og hvilke modeller er de mest populære? Vi forteller deg her.

Hvor god er pulsmåleren på armen uten brystsensor? Hvordan velge det riktig? Finn ut nå!

Årsaker og risikofaktorer

Spesialister har ennå ikke bestemt nøyaktig årsakene til utviklingen av testulære åreknuter. Dømmer av det faktum at det ofte forekommer hos ungdom, er det en antagelse i arvelig karakter av sykdommen, hvor i kroppen er det mangel på bindevev. Med sin mangel utvikler den venøse ventilen seg ikke godt, noe som medfører at det reverserte blodstrømmen gjennom venen forstyrres.

En annen årsak til varicocele anses å være økt abdominal trykk. Oftest er dette forbundet med nedsatt tarmaktivitet (forstoppelse) og overdreven fysisk anstrengelse. Blodsirkulasjon kan forstyrres og med utvikling av ondartede formasjoner i genitourinary systemet.

Lær mer om årsakene til varicocele fra en egen artikkel.

klassifisering

Sykdommen utvikler seg over fire faser:

 1. I første fase varicose er ikke synlig og kan bare oppdages med Doppler ultralyd eller ultralyd.
 2. Den andre fasen preget av økt størrelse på venene, som kan bestemmes ved berøring mens de står.
 3. I tredje fase vener er allerede utvidet i en slik grad at de lett kan bli funnet i en hvilken som helst posisjon.
 4. I fjerde fase forstørrede vener er synlige for det blotte øye.

Farer og komplikasjoner

Den viktigste komplikasjonen av åreknuter er mannlig infertilitet, Resultatet er et brudd på termikkreguleringen av testiklene og opphør av produksjon av spermatozoa.

Andre farer kan omfatte: hjerteventil abnormiteter, phimosis og flat føtter - alle disse problemene indikerer mangel på bindevev i kroppen.

Varicosity indikerer noen ganger forekomsten av ondartede svulster. derfor Ved de første tegn på sykdommen er det nødvendig å konsultere en lege og bestå alle nødvendige undersøkelser.

Symptomer på testikkel sykdom

I begynnelsen av utviklingen er varicocele nesten uten symptomer. Å avsløre varikotsele er det mulig på smerte i testikkel og skrotum, som vil øke etter hvert som sykdommen utvikler seg.

Smerter er av trekkende natur, og de kan oppstå ikke bare i skrot og testikler, men også i hele lyskeområdet. Noen ganger kan du legge merke til en økning i pungen i størrelse, samt dens utelatelse fra siden av berørt testikkel.

Smerter blir vanligvis sterkere når du går, når du løfter vekter og under samleie. Hvis sykdommen er i de tidlige utviklingsstadiene, forsvinner smerten etter at personen har rost og hvilt. I trinn 3 eller 4 er smerten nesten kontinuerlig og avhenger ikke av pasientens fysiske aktivitet.

Når skal du se en lege og hva slags

På sykehus er det nødvendig å gå på de minste tegnene varikotsele - hvis det er smerter i regionen av pungen eller testikelen, spesielt etter fysisk anstrengelse, eller når probing de forstørrede blodårene på testiklene. Identifiser åreknuter i urolog eller phlebologist.

diagnostikk

Diagnostiser denne sykdommen ganske enkelt. Ved undersøkelse undersøker phlebologisten medisinsk historie, varigheten av symptomatologien, og sannsynligheten for traumer i lumbalområdet.

I noen tilfeller bestemmer legen de utvidede venene selv om pasienten er visuelt undersøkt, eller når pasienten palperer det berørte området. Noen ganger blir åreknuter mindre i størrelse, dets elastisitet er senket.

Palpasjon utføres i flere pasientstillinger - Stående, ligge ned, så vel som når de strekker seg.

Hvis venene ikke er bestemt i stående eller anstrengende stilling, er varicosity mest sannsynlig på det første trinnet av utviklingen.

Hvis vener er synlige for det blotte øye, kan det være mer alvorlige stadier av sykdommen.

For å utelukke forekomst av svulster, ultralyd undersøkelse av retroperitoneal plass og nyrer. Hvis det er mistanke om trombose av karene, er CT eller MR foreskrevet.

Som ytterligere diagnostiske metoder kan tilordnes Ultralydskrotum, termografi, termometri eller dopplerografi. For å bestemme riktig behandlingsforløp, foreskrev noen ganger nyre-testikulær venografi eller testikuloflebografi. Hvis det ble truffet en beslutning om kirurgisk inngrep, er antegradisk venografi vanligvis indikert. Det utføres ikke bare før operasjonen, men også under den, og også etter kirurgisk behandling.

Hvis blodprøven er røde blodlegemer over normalt, hva betyr dette? Skal jeg bekymre meg og i hvilket tilfelle? Vi forteller deg alt!

Lær hvordan du velger en automatisk blodtrykksmonitor for hjemmebruk og bruk den riktig. Denne artikkelen vil hjelpe.

Hvilket håndleddetonomometer er best for eldre mennesker og hvordan du velger riktig enhet, vil vi fortelle deg her.

Metoder for behandling

Helt kurert varicocele kan bare være med kirurgisk inngrep. Hvis sykdommen i begynnelsen av utviklingen kan kirurgi unngås ved hjelp av spesielle dietter, reduserer fysisk aktivitet og normaliserer tarmens aktivitet. Hvis sykdommen allerede har nådd alvorlige stadier, vil bare kirurgisk inngrep hjelpe.

Operasjoner for åreknuter er vanligvis to typeri: i det første tilfelle er laget ligering eller fjerning av årer og i det annet tilfelle - innføring i en vene skleroserende middelet gjennom en punktering i femur, hvorved den suspenderte blodstrømmen i den angjeldende kar.

Lær mer om den mannlige varicocele sykdommen og behovet for å behandle den fra denne videoen:

forebygging

Å observere visse forebyggende tiltak, det er mulig å minimere risikoen for utvikling og tilbakefall av varicocele:

 • spise riktig, spise mat, påvirker tarmene gunstig, ta vitaminer;
 • unngå tung fysisk anstrengelse;
 • Bruk beskyttelsesforanstaltninger under samleie.

Siden sykdommen ofte er en arvelig sykdom, Det bør regelmessig undersøkes av leger, begynner allerede fra ungdomsperioden. Med rettidig deteksjon og diagnostisering av kur, vil varicocele være mulig uten kirurgi.

Varikotsele - hva er det? Årsaker, symptomer og behandling.

Varikotsele - hva er det? En av de mest vanlige sykdommene i det mannlige reproduktive systemet, preget av utvidelse av vener i spermatisk ledning og testikkel. Med utviklingen av patologi brytes funksjonene til testiklene, smertefulle opplevelser opptrer i pungen. Ofte fører sykdommen til mannlig infertilitet. Ifølge statistikken lider opptil 17% av menn av varicocele. Den høyeste prosentandelen av pasientene tilhører alderen 14-15 år, når ungdom utvikler sekundære seksuelle egenskaper og spermatogenese begynner.

De anatomiske strukturelle trekk av hann-legemet (venous plexus) forårsake opptreden av patologi i venstre testikkel (opp til 95% av alle tilfeller), bilateral varicocele observert i en tredjedel av tilfellene, og høyre-åreknuter skjer bare 2% av tilfellene, i hovedsak som en manifestasjon av en svulst prosess i peritoneum eller nyre.

Varikotsele - hva er det? årsaker til

På grunn av genetisk predisposisjon har noen menn medfødt svakhet i venøse vegger. Risikogruppen inkluderer pasienter som har forskjellige manifestasjoner av bindevevsmangel i familien, spesielt ventelfylte hjertefeil, flate føtter, åreknuter i ekstremiteter og phimosis.

Provosere varicocele kan øke trykket i venene i pungen og bekkenet, på grunn av hvilke fartøy som ligger i testiklene bøye eller strekke seg gjennom foldene i vev, eller presses i andre båter og så videre. Disse fenomener fører til en innsnevring av de venøse lumen og som en konsekvens trykket øker blod inne i venen.

Kronisk forstoppelse, diaré, konstant stress på magesmellene, vektløfting, arbeid forbundet med vedvarende fysisk eller statisk stress, profesjonell sport - faktorer som øker risikoen for patologi.

Symptomer på varicocele

De tidlige stadiene av sykdommen, som regel, er asymptomatiske. Pasienten kan merke seg noe tyngde og smerte i skrotområdet (på venstre side). Nåværende smerte av moderat intensitet og trekk karakter, gir til lyskeområdet.

Ofte oppstår smertefulle manifestasjoner når man går og øker stress. Ved oppvarming, for eksempel i et bad, kan menn se en økning i venene på venstre side av pungen (på høyre varicocele utvikles ekstremt sjelden). I 40% av mennene som er undersøkt for infertilitet, er det et brudd på spermatogen funksjon av testiklene, forårsaket av varicocele.

Forebygging av sykdom

Hovedrekommendasjonen er en vanlig undersøkelse av en urolog og en sunn livsstil. For å forhindre stagnering av blod i det små bekkenet, bør du kontrollere regelmessigheten til avføringen, og i nærvær av forstoppelse i tide for å behandle dette fenomenet, ha et aktivt sexliv, lek sport, spesielt å gå, løpe, svømme. Skarpe, salte, røyke og fete retter skal utelukkes fra kostholdet.

Det anbefales også å slutte å røyke og misbruke alkoholholdige drikker. Ifølge testimonials fra erfarne leger, støtter elastisk smelteverk, som ikke utøver det minste trykket på kjønnsorganene, et godt forebyggende tiltak for varicocele.

Hvis du går inn i en risikogruppe eller dessverre allerede vet hva den er - varicocele, bør beina alltid holdes varm, slik at kroppen ikke får underkjøle. Selv i de heteste været, er det ønskelig å ha på seg sokker eller knestrømper.

Mulige komplikasjoner

I seg selv kan åreknuter i spermatisk ledning ikke kalles et alvorlig problem, noe som truer pasientens liv. Progresjonen av sykdommen fører imidlertid til manglende evne for en mann til å ha barn, da prosessen med dannelse og modning av spermatozoer forstyrres. I det ugunstige løpet av varicocele kan følgende alvorlige patologiske forhold utvikles: hydrocele (hydrocele), testikkelatrofi, vaskulær perforering, venøs tromboflebitt.

Konservativ behandling

Behandlingen av varicocele er gitt av urologer og kirurger. Det kirurgiske inngrep, som består av ligering av vener berørt av åreknuter, og omdirigering av blod til testikkel gjennom sunne årer, anbefales for følgende manifestasjoner av sykdommen:

 • smerte og ubehag i skrotumet;
 • svekket spermatogenese;
 • mannlig infertilitet forårsaket av varicocele;
 • estetisk aspekt (utilfredsstillende type mannlige kjønnsorganer);
 • testikkelatrofi.

Kirurger gir en gunstig prognose med en rettidig operasjon. Reproduktive funksjoner og testikulær ytelse gjenopprettes fullt ut på kort tid.

Behandling varicocele folkemidlene

Når det gjelder mannlig infertilitet, kan folkemetoder ikke erstatte kirurgi, siden bare kirurgens inngrep vil bidra til å gjenopprette spermatogenese og bli barn. Medisinske urter hjemme kan vellykkes kombinere med konservative metoder for å behandle sykdommen, og øke effektiviteten.

Før du bruker noen infusjoner, kontakt en urolog som observerer deg. Den anbefalte fytoterapeutikken er rettet mot å forbedre tone og generelle tilstand i det vaskulære nettverket. Med mottak av folkemessige midler har en gunstig effekt på de venøse veggene, inkludert deres styrking, økt elastisitet og aktivering av blodstrøm.

Samling av urter №1. Bland i like store mengder de knuste røttene av løvetann medisinske, birk blader, vill jordbær blad, søt kløver gress og havre halm. Spiseskjeen i samlingen dampes 0,7 liter kokende vann, insistert under et lokk i omtrent en halv time, filtreres og tas tre ganger daglig i 50 ml 15 minutter før måltider. Behandlingsforløpet er 21 dager. Om nødvendig repeteres terapien etter en to ukers pause.

Samling av urter №2. Bland i like store mengder blomsten av kamille, fargen på hestkastanje, medisinsk rue, yarrow, bringebærrødder og pilbark, slip inn samlingen i en kaffekvern. En spiseskje av samlingen dampes ½ liter kokende vann, insisterer på en termos hele natten og tar 2/3 kopper morgen og kveld. Fra den samme infusjonen anbefaler fitoterapeuter å gjøre komprimerer på syke skrotåre. Behandlingsforløpet er 3 uker.

Hestkastanje. Komprimerer på skrotet fra infusjonen av kastanje forlater hjelp i behandlingen av varicocele. To spiseskjeer av tørkede blader helles 1/3 kopp kokende vann, den avkjølte massen er pakket inn i flere lag av gasbind og påført på skrotet i 2,5 timer. Behandlingsforløpet er 3 uker. Det anbefales å gjenta kurset opptil 6 ganger i året.

Mottak av tinktur av hestkastanjefarge er nyttig. Grind mellom håndflatene av friske blomster av anlegget, som er fylt inn i en glassflaske, et volum på 0,3 l, hell rand kvalitet vodka tett forseglet igjen og sette det på et skyggefullt sted i omtrent 20 dager, regelmessig risting. Ta tinkturen i en måned for 5 ml før måltider.

Appelsinpuré. Inntaket av dette middel fortynner og renser blodet effektivt. 3 store frukt varianter av epler Antonivka skåret i 4 biter hver, helle kokende vann (1 L), koker ved lav varme i 10 minutter, for lokket, tidligere pakket pan, i 3 timer. Epler kneaded med en gaffel og blandet med kjøttkraft. Motta puree på tom mage om morgenen og før du sover 50 ml hver. For å forbedre smak og nyttige egenskaper i puree, legg til naturlig honning.

Malurt er sølvfarget. Friske blader og topper av plantene for å male i en morter blandet med pet melk, yoghurt, naturlig yoghurt eller rømme i mengdeforholdene 3: 1, for å legge vekt på en ren naturlig vev, påført på det angrepne testikkel i 2 timer. Prosedyren utføres i 5 dager. Etter en 3-dagers pause, bør kurset gjentas.

Olje av St. John's wort. Oljeekstrakten av Johannesjurt forbedrer tilstanden til åreknuter. Friske eller tørkede Hypericum kotelett, fylles i mørk glassflaske, for å fylle et hvilket som helst vegetabilsk olje (raffinert, kaldpresset), for eksempel mais, druekjerneolje, peanøttolje, soyabønner, gresskar, solsikke, oliven, 01:10, oppvarmet på et dampbad badstue ikke mindre enn 3 timer. Blandingen ble ekstrahert i 8 timer, hvoretter planterester er drenert, og oljen ble filtrert gjennom et folde gasbind. St. John's wort smøres med utstående ader flere ganger om dagen.

Når man observerer forebyggende tiltak, gjennomgår regelmessig undersøkelse fra urolog og bruker oppskrifter av tradisjonell medisin, kan man unngå en så ubehagelig sykdom, og i tilfelle det skjer, reduserer utviklingen av varicocele. Vær sunn!

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

varicocele

varicocele Spiseåre i spermatisk ledd, ledsaget av et brudd på venøs utstrømning fra testikkel. Det manifesteres ved å tegne og spre smerter, en følelse av ubehag og tyngde i pungen, en synlig utvidelse av venene. Det kan være betennelse eller brudd på åreknuter med scrotal blødning. Progressiv varicocele fører til en reduksjon i størrelsen på den berørte testiklen, et brudd på spermatogenese, utviklingen av tidlig mannlig overgangsalder og infertilitet.

varicocele

varicocele - en sykdom forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning. I seg selv truer ikke varicocele pasientens liv, og som regel gir han ikke spesiell angst. Den største fare for varicocele er at sykdommen kan føre til utvikling av mannlig infertilitet. Ved analyse av et ejakulat av brudd på spermatogenese er det definert hos 20-70% av pasientene med varikotsele. Det er bekreftet data om korrelasjonen mellom graden av nedsatt produksjon av spermatozoa og sykdommens varighet. I noen tilfeller er varicocele ledsaget av et smertsyndrom av varierende intensitet.

Ifølge WHO påvirker varicocele 15-17% av mennene. Forekomsten kan variere betydelig, avhengig av alder og bosted. I alderen 14-15 år er varicocele diagnostisert hos 19,3% av ungdommene, når de blir kalt til militærtjeneste - i 5-7% av unge menn. Ofte blir varicocele praktisk asymptomatisk, og menn søker ikke medisinsk hjelp. Ved utføring av ultralyd er varicocele tegn bestemt for 35% av mennene som har oppnådd seksuell modenhet. I det overveldende flertallet av pasienter avsløres en venstre-sidig varicocele, som skyldes anatomiske forskjeller i vevsystemet i testiklen til venstre og høyre. På høyre side utvikler åreknuter i spermatisk ledd i 3-8% av pasientene, på begge sider - i 2-12%.

Årsaker til varicocele

Bakgrunnen for utviklingen av en varicocele kan være nok godt arbeid ventil spermatic årer. Venøse klaffer, normalt hindrer motsatt blodstrømmen, ved høy belastning (fysisk stress, kroppen vertikal stilling) kan ikke håndtere det økte trykket. På grunn av det økte trykket ekspanderer venene gradvis, og danner etter hvert svulstliknende venøse noder.

Nyere studier innen Phlebology anga flere årsaker til primær (idiopatisk) varicocele: svikt i bindevevet som danner den venøse vegg, hypoplasi eller endre ventilanordningen av den regionale (årer testikkel og sædlederen) og hoved årer eller forstyrrelse av dannelsen av den nedre vena cava i intrauterin periode.

Visse anatomiske egenskaper kan forårsake økt trykk i nyrene. Venøs hypertensjon forårsaker svikt i blodkroppens ventiler. Gradvis oppbygging av en løsning pasienter viste en omvendt strøm av blod fra vena renalis i venen av testikkel, og deretter - i acinar plexus. Som utløsende faktor som fører til utvikling av varicocele, kan fungere økt intra-abdominalt trykk med forlenget spenning fremre abdominalvegg (obstipasjon, intens fysisk aktivitet, konstant bli stående).

Sekundær (symptomatisk) varicocele er en komplikasjon av den volumetriske prosessen i nyrene, bekkenet eller retroperitonealområdet. I dette tilfellet blir årsaken til sykdomsutviklingen et hinder for en normal utstrømning av blod fra spermatets ledning.

Klassifisering av varicocele

Følgende grader av varicocele utmerker seg:

 • 0 grader. Palpatoriske tegn på varicocele er ikke bestemt. Åreknuter blir kun oppdaget ved utførelse av instrumentale studier (Doppler ultralyd, ultralyd).
 • 1 grad. I utsatt stilling blir venene ikke probet, i stående stilling bestemmes palpasjon av utvidelsen av venene.
 • 2 grader. Ved palpasjon i den bakre stilling og i stående stilling bestemmes de forstørrede venene.
 • 3 grader. Utvidelsen av venene i spermatestreng og testikkel er synlig for det blotte øye.

Symptomer på varicocele

Alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner av varicocele avhenger av graden av utvidelse av venene. Ved 0 og 1 stadium av sykdommen er det ingen symptomer på varicocele. Åreknuter blir som regel avslørt under forebyggende undersøkelse.

På stadium 2 varicocele klager pasientene om smerte i skrotområdet. Alvorlighetsgrad av smerte kan variere betydelig. En rekke pasienter oppdager kun ulempen med å gå, noen pasienter opplever alvorlig smerte som ligner neuralgiske. Kanskje økt svette, brennende følelse i scrotumområdet. Mange pasienter med varicocele klager over seksuell dysfunksjon. Under fysisk undersøkelse bestemmes ekspansjonen av venene som når undersiden av testikelen og synker under den. Testikelen på den berørte siden faller ned, noe som fører til asymmetri og hengingen av halvparten av pungen.

På 3 stadier varikotsele forsvinner forbindelsen mellom smerter og fysisk aktivitet. Smerte blir permanent, bekymrer pasientene i ro og om natten. Ved ekstern undersøkelse avsløres mange klynger av årer. Skrotumet øker, sin asymmetri blir mer uttalt.

Diagnose av varicocele

I de aller fleste tilfeller er diagnosen varicocele ikke vanskelig for phlebologisten. Pasienten blir stilt spørsmål til å avgjøre omstendighetene i utviklingen og reseptbelagte sykdommen. Vær oppmerksom på mulige skader i lumbalområdet.

I en rekke tilfeller, med ekstern eksamen, avsløres utvidede klynger. Palpable, svimmel, myke blodårer av groinlike plexus er definert. Hos noen pasienter faller testiklen på siden av lesjonen i størrelse og blir uklar.

I varicocele blir palpasjon nødvendigvis utført i horisontal, vertikal stilling og ved belastning (når en Valsalva-test utføres). Hvis de forstørrede venene til høyre ikke er bestemt når de står og strekker seg, er det mest sannsynlig en primær varicocele. Utvidelsen av venene med en bilateral eller rett varicocele som vedvarer i en horisontal stilling kan indikere en symptomatisk prosess.

For å utelukke volumetriske formasjoner som forårsaker symptomatisk varicocele, er ultralyd av nyrene og retroperitonealrom obligatorisk. Vaskulær trombose, samt sykdommer som fører til utvikling av sekundær varicocele, kan påvises under en MR eller CT-skanning. Pasienter som har nådd voksenlivet foreskrevet et spermogram (ejakulasjonsanalyse). Ofte med varicocele, astenozoospermi (nedsatt aktivitet) og oligospermi (reduksjon i antall) av spermatozoa detekteres.

Termometri, skrotal ultralyd, dopplerografi, termografi og reografi er valgfrie diagnostiske metoder. Imidlertid er bruken av ultralyd og doppleroskopi ofte brukt til å identifisere subkliniske former for varicocele. For å bestemme behandlings taktikken utføres kontraststudier: retrograd nyre- og testikkel-venografi, transskratisk testikuloflebografi. I noen tilfeller utføres antegradisk venografi før, under og etter operasjonen.

Behandling av varicocele

I sekundær varicocele må den underliggende sykdommen behandles. Med primær varicocele 0 og 1 grad, er kirurgisk behandling ikke nødvendig. Det treffes tiltak for å eliminere stagnasjon i det små bvelnet (begrensende øvelse, forhindre kronisk forstoppelse, etc.). Noen ganger har eldre pasienter en positiv effekt når de bruker suspensjoner. Ved 2 grader varicocele, ledsaget av intens smerte og 3 grader av sykdommen, er kirurgisk behandling nødvendig.

Indikasjoner for kirurgisk behandling for varicocele:

 • smertsyndrom;
 • asthenozoospermi og oligospermi;
 • lag vekst av testikkel på siden av lesjonen under puberteten;
 • kosmetisk defekt.

Det er tre grupper av kirurgiske inngrep for varicocele: testikulær løft, embolisering av varicocele og excision av vener.

Eksisjon av årer kan utføres subingvinalnogo (ved innløpet av lyskekanalen), inguinal (i lyskekanalen) og retroperitoneal (ved utløpet av lyskekanalen) tilgang. I de senere årene, er varicoceles organisert mikrokirurgisk og laparoskopisk ligering av åreknuter, for å redusere frekvensen av komplikasjoner og tilbakefall. I noen tilfeller, hos barn og voksne, oppnås gode resultater med røntgen endovaskulær okklusjon av testikelvenen.

Forebygging av varicocele

En god effekt i starten av varicocele i en rekke tilfeller kan oppnås ved å eliminere stagnasjon i bekkenorganene. Pasienter anbefales å begrense langsiktig fysisk aktivitet, normalisere avføringen, utelukke alkohol, ta vitaminer, føre et vanlig sexliv, normalisere regimet for arbeid og hvile.

Varicocelectomy er hva dette

Varicocele er en åreknuter av spermatisk ledning. Observert hovedsakelig hos menn i alderen 17 til 30 år, men kan forekomme i yngre alder: 10 år gammel funnet i 6% av guttene og en tenåring han led opp til 16%.

Den vanligste til venstre (opptil 50-90%), bilateral varicocele til 17 år har det vært en 10% eldre enn 17-48% av tilfellene, og en ensidig utvidelse av retten venen er ca 2%. Denne funksjonen forklares av det faktum at det er til venstre at den spermatiske venen er rettet mot renalven nesten vinkelrett. Høyresidig varicocele er ofte utvikler seg som et resultat av forekomsten av svulst eller annen surround utdanning, bryter den venøse drenering fra testiklene.

Varicocele er som regel kombinert med andre manifestasjoner av åreknuter - tilstedeværelsen av hemorroider, åreknuter i underekstremiteter.

Historisk bakgrunn

Generelt har varicocele vært kjent siden antikken: for eksempel beskriver Hippokrates det som "en klynge av svart og gult, tykt blod".

Gradvis i den medisinske verden kommer forståelsen om at uten riktig behandling kan varicocele føre til infertilitet, noe som gjør det umulig å finne de mest effektive behandlingsmetoder.

I gamle tider, som en behandling, ble spermatene presset direkte gjennom skrothuden med tau, kauterisert av et rødt jern eller en pasient ble kastrert. For tiden er omtrent 120 typer av de mest populære metodene for kirurgisk inngrep med varicocele kjent. Også i begynnelsen av sykdommen, er konservativ behandling utbredt.

Varicocele arter (klassifisering)

Selv om det er mange klassifikasjoner varicocele, vil vi fokusere på de vanligste.

Primær og sekundær

Åreknuter i ledningen kan oppstå i seg selv (være primær, idiopatisk) eller følge av andre sykdommer (sekundær varicocele).

Primær varicocele oppstår vanligvis til et visst punkt er nesten asymptomatisk, men i de fleste tilfeller er det den viktigste årsaken til mannlig infertilitet i verden.

Degrees varicocele av Lopatkin

Denne klassifiseringen ble foreslått i 1978 og brukes av mange urologer til denne dagen, fordi den er enkel nok og lett å forstå:

 1. Jeg grader - varicose oppdages bare ved å føle spermatisk ledning (palpation) mens du strekker pasienten i stående stilling.
 2. II grad - varicose er synlig, men størrelsen og konsistensen av testiklen endres ikke.
 3. III grad - en reduksjon i testikkel er observert, venene til clustelliform plexus er betydelig forstørret, konsistensen av testikkel er endret.

Klassifisering av varicocele i lys av sirkulasjonsforstyrrelser

I 1980 foreslo Coolsaet å klassifisere varicocele med tanke på sirkulasjonsforstyrrelser i testamentets venøse system (hemodynamikk):

 1. 1 type - injeksjonen av blod inn i testikler oppstår fra nyrevenen.
 2. 2 type - blodet i den testiske venen kastes fra iliacen.
 3. 3 type - en kombinasjon av typer №1 og №2.

Klassifisering av varicocele ifølge WHO

Jeg grad - varicose er ikke synlig, venene er ikke palpable i vanlig tilstand, men er bestemt under belastning.

II grad - de dilaterte venene er ikke synlige, men de er godt palpert.

III grad - venene er forstørrede, deres plexuser er lett palpert og godt synlig gjennom pungen.

Klassifisering av varicocele ved symptomer

Med hensyn til kliniske symptomer er varicocele preget:

2. Med følgende symptomer:

 • smerte,
 • forstyrrelser i spermatogenese,
 • tilbakefall varicocele,
 • infertilitet
 • ulike komplikasjoner.

Årsaker til varicocele

Selv om varicocele er kjent siden antikken, er de eksakte årsakene til forekomsten, spesialistene, og nå kaller det vanskelig. Med utvikling av vitenskap og fremveksten av nye muligheter for ikke-invasive forskningsmetoder, er det oppnådd ny data som gir en mer grundig forståelse av visse punkter i utviklingen av varicocele, men generelt forblir spørsmålet åpent.

Mekaniske faktorer

Mange moderne forskere blant de viktigste predisponerende faktorene og årsakene til varicocele-utviklingen har registrert økt trykk i spermatørens vener på grunn av:

 • komprimering av leddene i ledningen med hernial sac, tumor svulmet med kolikkmasse i endetarmen (med kronisk forstoppelse);
 • abdominal trykkøkning i kronisk diaré, magemusklene kontinuerlig spenning (i dette tilfellet utstrømningen hemmes i den nedre vena cava, og er dannet lunger);
 • forskyvning ned i venstre testikkel i kombinasjon med en utilstrekkelig cremaster-funksjon;
 • lenge å sykle, ri på hest;
 • lenge forbli i stående stilling;
 • scrotal skade;
 • delvis komprimering av nyrene i aorta og den overordnede mesenteriske arterien (de såkalte "pinsettene");
 • Krenkelse av nyrevenen til venstre ved sin ekstra stamme;
 • andre mekaniske faktorer.

Anatomiske faktorer

De mest signifikante predisponerende faktorene i utviklingen av varicocele er følgende:

 • Den riktige fusjonsvinkelen til testikkel og nyrene på venstre side;
 • Mangelfullhet av ventiler eller deres fravær i den venstre testikulære venen;
 • en lengre størrelse på testikkelvenen til venstre enn til høyre.

Genetisk predisposisjon

Utvikling varikotsele bidrar til:

 • medfødt svakhet i vaskulærveggen,
 • forekomst av åreknuter i underekstremiteter,
 • flate føtter,
 • hjerteventil defekter,
 • phimosis,
 • fenomener generell insuffisiens av bindevev.

Andre faktorer

En viss rolle spilles av:

 • onani med konstant spyling av mannlige kjønnsorganer,
 • vegetative lidelser,
 • gonoré,
 • andre karsykdommer,
 • tilstand og sykdom, noe som fører til en reduksjon i testosteronnivået.

Symptomer på varicocele

Asymptomatisk strøm

I lang tid kan varicocele være helt asymptomatisk og utvikle seg langsomt og sakte. I dette tilfellet avsløres det når en urolog undersøker det av en annen grunn (for eksempel under en medisinsk undersøkelse). Som regel observeres asymptomatisk strøm i begynnelsen av sykdommen.

Typiske symptomer på varicocele

Den første fasen

Selv om det i dette stadiet ofte ikke er noen klager, kan enkelte pasienter være bekymret:

 • ubehag i skrotet,
 • å trekke smerter i testiklene, lyske med styrke under fysisk anstrengelse, gå, seksuell opphisselse og forsvinner i utsatt stilling.

Den andre fasen

Observerte alle symptomene i første fase, som er mer uttalt. De er sammen med:

 • økt smerte med bestråling ned i magen med fysisk aktivitet,
 • fremveksten av smerter i nyrene,
 • utvikling av neuralgi n. spermatici,
 • redusert seksuell funksjon.

Den tredje fasen

De viktigste symptomene øker, smertene bekymrer seg selv i ro. Det er på dette stadiet at infertilitet ofte utvikler seg.

Tenåringer står i forkant av klager om endringen i størrelsen på skrotet og dets asymmetri.

Andre symptomer varicocele

Som regel klager pasientene om:

 • Slagring av pungen, som øker under turgåing i den varme sesongen,
 • en følelse av tyngde i lysken og skrotumet,
 • dumme, trekke, sysende smerte eller brennende følelse av spermatisk ledning, gi til midje, perineum, penis, underliv og lår.

Siden disse effektene blir forsterket når du står eller går, og svakere i horisontal stilling, eller hvis heisen pungen, mange pasienter dyppet hånden i hans bukselomma og prøv å stille støtte pungen i god stand, og også foretrekker varmen.

 • seksuell svakhet,
 • endring i størrelsen på testikkel på siden av lesjonen
 • kløe i pungen,
 • urininkontinens om natten,
 • hyppig vannlating.

I alvorlige tilfeller kan det være:

 • generell svakhet,
 • tap av appetitt,
 • tearfulness,
 • irritabilitet,
 • vekttap,
 • infertilitet,
 • karakteristiske endringer i spermogrammet,
 • fenomen av depresjon.

diagnostikk

Under samtalen avslører legen klager, sykdommens historie, utfører en urologisk undersøkelse og om nødvendig foreskriver en ytterligere undersøkelse.

Klager og sykdommens historie

 • Tilstedeværelse / fravær av smerte, ubehag eller tyngde i pungen.
 • Om det er en økning i smerte under langvarig stående, gå, intens fysisk anstrengelse, seksuell opphisselse og svekkelse i ro eller ved å heve skrotumet.
 • Med vanlig seksuelt liv: Varigheten av en partners mangel på graviditet uten tilstrekkelig beskyttelse.
 • Alderen av eksistensen av varicocele.
 • Utsatte sykdommer: urinritt, prostatitt, STI, parotitt, perineal og skrotskader, transplantasjoner, etc.
 • Tilstedeværelse av kroniske rusmidler.
 • Spesielt seksuell utvikling og seksuelle liv (i begynnelsen av seksuelle liv, i en alder av de første våte drømmer, seksuelle utskeielser, tidspunktet for utseendet av kjønnshår, skjeggvekst, stemmeforandringer, spesielt det første året av å leve sammen med en partner, etc.).
 • Yrkesrisiko og tilstedeværelsen av faktorer som forårsaker eller predisponert for utvikling av varicocele, for eksempel, radioaktiv bestråling, eksponering til karbondisulfid, insektmidler, mikrobølgeeksponering.

Ifølge ulike forfattere ble utviklingen av varicocele i mange tilfeller ført av gonoré, mekanisk traume (sport, produksjon eller transport), hypotermi eller overoppheting.

Symptomer oppdaget under medisinsk undersøkelse

1. Utvidelse av vener i stående stilling, så vel som under belastning. For øyeblikket brukes en modifisert Valsava-prøve: pasienten blir bedt om å puste og spenne. De forstørrede venene er definert palpably eller synlig for det blotte øye.

2. Ved palpasjon: Tilstedeværelsen av små tettede segmenter av utrydde vener, en endring i testikkelens størrelse, avhengig av scenen.

3. Positiv test Segond: Pasienten i den bakre posisjonen klemmes inn i lysken ytre ringen, og deretter bedt om å stige - med varicocele blir venene fylt igjen.

Legen kan også identifisere tegn på andre sykdommer som førte til fremveksten eller samtidig varicocele: for eksempel inguinal brokk, svulster.

Laboratorie-instrumentelle metoder for diagnostikk

1. Ultralyd av testisene. Det er den mest informative metoden for å bestemme størrelsen og avsløre ulike patologier av dette organet. I de fleste tilfeller er studien utført i forbindelse med Doppler-vedlegg, slik at fartøyene for å visualisere og identifisere pung omvendt kaste venøst ​​blod (såkalt tilbakeløp), er økningen i diameter årer under valsalvas manøver tester og deres uttalt slyngethet.

2. Flebografi av de seminiferøse venene. Ved hjelp av denne studien er det mulig å skille den primære varicocelen fra det symptomatiske, men for tiden er det praktisk talt ikke brukt (vanligvis sonografi er tilstrekkelig).

3. Spermogram. Hvis det i begynnelsen av varicoceleen er praktisk talt ikke forskjellig fra normen, kan følgende endringer iakttas:

 • reduksjon i antall aktive spermatozoer,
 • reduksjon i antall eller fullstendig fravær av sæd i sperma,
 • ingen sæd,
 • Tilstedeværelse av mange døde spermatozoer.

4. Beregning av fruktbarhetsgraden til Farris, som normalt skal være mer enn 200. For dette multipliseres mengden av ejakulat med antall spermatozoer (millioner / ml) og av prosentandelen av mobilspermatozoa.

5. Studie av nivået av kjønnshormoner: testosteron, FGS, prolaktin, østradiol, luteiniserende hormon. Brukes ved differensial diagnose av mannlig infertilitet hos varicocele.

6. Urografi. Hjelper med å identifisere comorbide forhold: nyresvikt, hydronephrosis, anomalier i strukturen i urinsystemet.

7. Dynamisk nephroscintigrafi eller indirekte isotop-angiografi, scintigrafi av testikler. Disse radioisotopstudiene bidrar til å studere funksjonens tilstand av nyrene, testiklene før og etter operasjonen, samt hemodynamikk i skinnene i groinlike plexus.

Konservativ behandling varicocele

Mer er av historisk interesse, siden det i de fleste tilfeller viser seg å være ineffektivt. Likevel kan urologer i den opprinnelige graden av sykdommen og med asymptomatisk strømmen utpeke:

 • Unntak av fysisk aktivitet av en bestemt type: langvarig vandring, løftevekter, dans, ridning, sykling.
 • Forebygging av økt intra-abdominal trykk: kamp med forstoppelse, flatulens.
 • Utnevnelsen av venotonics, vasokonstrictor medisiner.
 • Regulering av seksuell funksjon.
 • Regelmessig dousing av skrotet med kaldt vann for å øke creammakerfunksjonen.
 • Bruk en spesiell suspensjon (mange pasienter tåler ikke dette på grunn av ubehag).
 • Toning fysioterapi.
 • Avslag på alkohol.
 • Systematisk svømming, inkludert i åpent vann, vintersport.

Kirurgisk behandling varicocele

Til dags dato er det de kirurgiske metodene for varicocele behandling som er mest effektive.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • I de tidlige stadier av varicocele i fravær av effekt av konservativ behandling.
 • Uavhengig av sykdomsstadiet: Tilstedeværelse av permanent smerte.
 • Endringer i tetthet og struktur av testiklen.
 • Reduksjon av seksuell funksjon.
 • Endringer i spermogrammet.
 • Infertilitet.
 • Begrensning av evnen til å jobbe på grunn av varicocele.
 • Utvidelsen av venene, som tjener som kontraindikasjon for hærens tjeneste.
 • Når varicocele er sterkt påvirket av pasientens psyke.

Kontra

De er relativt relative, siden de kan variere avhengig av den spesifikke metoden for kirurgisk inngrep. Ofte kontraindikasjoner til kirurgi er følgende:

 • asymptomatisk kurs i første grad av sykdommen;
 • sekundær varicocele på grunn av neoplasmer eller inflammatoriske prosesser av andre organer;
 • generell alvorlig tilstand av kroppen.

Kirurgi av moderne scenen

Hovedmålet med enhver kirurgisk inngrep med varicocele er skjæringspunktet mellom de forstørrede årene som går til lyske-lignende plexus og deltar i omvendt overføring av blod.

I dag er det fire hovedtyper av operasjoner med varicocele:

 1. Dressing og påfølgende fjerning av egg beholdere: Ivanissevicha drift, Kondakova, Palomo, Bernardi og retroperitoneoscopic og laparoskopiske teknikker.
 2. Røntgen-endovaskulær: embolisering, skleroterapi, endovaskulær koagulasjon.
 3. Påføring av ulike vaskulære anastomoser: proksimal testiculoiliacal, spermatikoepigastral, testiculosaphenic.
 4. Mikrokirurgiske metoder ved bruk av optiske teknikker og utført fra tilgang i lyskenområdet.

Operasjon Palomo

Under denne operasjonen blir arteriene og venene eksponert, og så blir de bandasjert og krysset. Modifikasjon - bevaring av patensen av lymfekar, som signifikant reduserer sannsynligheten for postoperative komplikasjoner: epididymitt, hydrocele og ødem i skrotumet.

Operasjoner Ivanissevich og Bernardi

Drift Ivanissevich er en klassiker av tradisjonell kirurgi, brukt til barn og voksen praksis. Dens essens er en dressing i retroperitoneal avdelingen i testikelvenen. Hyppigheten av tilbakefall hos voksne er ca. 25%, og i barns praksis - opptil 40%. Drift Bernardi utføres på nesten samme måte, men med en ligasjon av testikelarterien og noe lavere (typiske komplikasjoner - testikkelatrofi, hydrokelle).

Endovaskulær okklusjon av testikklene

Først punktirujut høyre femorale vene føres inn i den til en fleksibel metalltråd, og på den - kateteret styres suksessivt til den siste inferior vena og deretter til venstre adrenal årer. Videre selektiv flebografi og påfølgende okklusjon av karet under separering av collaterals som går til ryggraden, nyrene og inn i retroperitonealrommet utføres. Så, som en kontroll, blir røntgen med kontrastmedium gjengitt igjen.

Avhengig av typen agent som brukes til å blokkere lumen i venen, skiller:

 • Mekanisk embolisering med spiraler av Gianturco-Andersen-Wallas, silikon ballon, Ivalon-segl, cyanokrylater, metalliske okkudere.
 • Transfemoral retrograd skleroserende terapi med skleroserende middel (f.eks. Trombovar, varicicid, etoksiklerol, hypertonisk glukoseoppløsning med monoetanolamid).
 • Kombinert embolisering - ballong eller okklusjon med spiraler med skleroterapi.
 • Okklusjon ved hjelp av fysiske løsninger.
 • Elektrokoagulasjon med en monopolar elektrode.
 • Innføring av varm kontrast.

Sklerose og embolisering av vener ledsages ofte av en relativt hyppig forekomst av tilbakefall av varicocele (opptil 20%).

Mikrokirurgiske anastomoser

Det er operasjoner angående dannelsen av anastomoser:

 • spermatoepigastralnogo,
 • testikulosafennogo,
 • testikel-iliac.

Essensen av disse kirurgiske inngrepene skyldes det faktum at et nytt fartøy faktisk er opprettet for å normalisere blodsirkulasjonen, og sperrede utvidede er bandasjert. Nesten alle disse teknikkene innebærer tilstedeværelsen av et spesialkirurgisk mikroskop, hvor kirurgen overlater en vaskulær sutur.

Laparoskopiske teknikker

Disse metodene brukes som et alternativ til konvensjonelle klassiske metoder for operasjoner med varicocele. I dette tilfellet er klemmer plassert på spermatalen eller det er bandasje. Laparoskopisk koagulasjon kan også brukes.

 • akutte purulente sykdommer,
 • svulst,
 • Tilstedeværelse av tidligere laparoskopier (avhengig av omstendighetene).
 • infertilitet,
 • smerte i pungen,
 • tilbakefall,
 • nedsatt spermatogenese.

Postoperative komplikasjoner

Komplikasjoner er som regel relativt sjeldne. Spesifikke komplikasjoner forbundet med embolisering eller dressing av den spermatiske venen er svært sjeldne ved bruk av laparoskopiske og mikrokirurgiske teknikker.

Lymphostasis av skrotum

Dette er en tidlig komplikasjon etter operasjonen, når den venstre halvdelen av skrotum begynner å svulme. I de fleste tilfeller forsvinner den gradvis og forekommer hos mange opererte pasienter for varicocele. Forebygging av lymphostasis blir lettere ved bruk i de første 5 dagene etter operasjonen en spesiell suspensjon som støtter skrotumet.

Atrofi eller testikulær underernæring

Atrofi er den mest formidable komplikasjonen av denne operasjonen, og kan observeres etter enkelte typer skleroterapi og klassiske operasjoner. Det er sjelden nok, men slike operasjoner kan ikke brukes til barn og unge, siden en slik komplikasjon kan bli en tragedie for den unge mannen for resten av livet.

Fornyelse av smertesyndrom

Kjedelig, vedvarende smerte etter kirurgi for lang tid forstyrrer ca. 5% av pasientene. I del, de er forårsaket av skjult limfostazom, mangel på utvidet uviform plexus, som spilte rollen som amortiserings puter, ikke rettidig diagnostisert og forverret etter operasjonen prostatitt, orchitis, etc. Vanligvis forsvinner slike smerter etter å ha tatt anti-inflammatorisk og antibakteriell behandling.

hydrocele

Umiddelbart etter operasjonen er det ganske sjelden, men i noen grad observeres væskeretensjonen i mer enn 50%. Dette er imidlertid bare en ekstra 2-3 ml, som forsvinner uten spor 6 eller 12 måneder etter operasjonen.

Gjentakelse av varicocele

De vanligste gjentakelsene av varicocele forekommer hos ungdom og barn på grunn av strukturelle egenskaper ved denne alderen. Hos voksne er forekomsten av tilbakefall av varicocele betydelig lavere.

Komplikasjoner etter endovaskulær kirurgisk teknikk

 • Allergi mot den pålagte kontrast.
 • Smerte syndrom.
 • Perforering av blodkar.

Komplikasjoner av laparoskopi

Nesten forekommer imidlertid ikke ved fylling av buken eller retroperitonealrommet med luft. Smittsomme komplikasjoner kan forekomme, svært sjelden blødning.

Forebygging av varicocele

Fordi det fortsatt er diskusjoner om årsakene til varicocele, er det ikke noe seriøst forebyggende vedlikehold av denne sykdommen.

Foreløpig er de fleste anbefalingene fra spesialister som følger:

 1. I alderen 19-20 år å gjennomgå obligatorisk undersøkelse med en urolog for mulig varicocele.
 2. Regelmessig, hver sjette måned, gjennomføre en uavhengig undersøkelse og palpasjon av kjønnsorganene. Ved eventuelle endringer, bør du se legen.
 3. Ved første tegn på varicocele må du gi opp alkohol, leve regelmessig seksuelt, unngå seksuelt overførbare sykdommer. I tillegg er det viktig å eliminere stillestående fenomener i det lille bekkenet, omgående behandle prostatitt, orchitis, epididymitt.
 4. Som et forebyggende tiltak for infertilitet - moderne operasjon.

Les Mer Om Fartøyene