Konvekse vener på armen - åreknuter eller en kosmetisk defekt?

Trykket i de øvre lemmerens venøse kar er lavere enn i beinene på beina, så venene på armene blir sjelden utsatt for åreknuter. Åreknuter skyldes hovedsakelig svikt i venøse ventiler på grunn av mangler i arbeidet. Venøse ventiler i hendene opplever ingen spesiell overbelastning, så strukturen er sjelden skadet og funksjonaliteten er ikke forstyrret.

De dilaterte venene ødelegger utseendet på hendene. Baksiden av håndflaten er dekket med et intrikat konvekst mønster av sinuous tråder med blåaktig farge, en del av de forstørrede venene strekker seg til albuen. Sykdommen er ikke bestemt av pasientens kjønn, men styrken av venøs hånd tolereres sterkt av kvinner, og disse kunstneriske mønstrene ødelegger deres stemning alvorlig.

symptomer

I øvre ekstremiteter er åreknuter så sjeldne at de ikke er klassifisert for venøs insuffisiens. Årene på armene ekspanderer fra hardt arbeid, overoppheting, arvelige egenskaper. Blod i blodårene stagnerer, uestetiske knuter vises, smerte oppstår, spesielt hendene er skadet. Årene blir preget, vriende, når hendene senkes, blir blodårene sterkt fylt med blod, hevelse enda mer.

Smerter er lagt til det ubehagelige utseendet. Ettersom sykdommen symptomer er verre: øvre lemmer nummen, blir det vanskelig å sove, med hendene bak hodet, er det vanskelig å holde lange gjenstander, følte smerte i løpet av åreknuter når været endres.

Hvorfor er det åreknuter på hendene

Modifiserte årer opptrer på de øvre lemmer som følge av utviklingen av sykdommen med medfødt angioplasi - Parkes-Weber-Rubashov syndromet. Sykdommen er forutbestemt av arvelighet eller mangler i intrauterin utvikling.

Parks-Weber-Rubashov sykdom

Sykdommen er forårsaket av utviklingsfeilen i perifer blodkar, som fører til dannelse av ledd mellom venene og arteriene. Soustia (fistler) er enkle og små i diameter, og kan være mange og uttalt. De kan ses som knuter under huden, du kan føle og føle pulsering av blod i dem. Pulsering oppstår som et resultat av støping i blodårens blodår, noe som fører til økt blodtrykk i venen.

Musens muskelvegg fortykkes, en elastisk membran formes innvendig. Det meste av arterielt blod går straks inn i blodårene uten å komme inn i kapillærsystemet. Vevene får ikke oksygen de trenger, stoffskiftet er ødelagt. Manifestasjoner av sykdommen er tydelig manifestert på hendene. Årene er tette til berøring, ikke avtar når du løfter opp hendene, temperaturen på huden over systia øker.

behandling

Vaskulære kirurger bruker flere typer behandling:

 • medisin;
 • laser terapi;
 • ultralyd behandling;
 • sclerotherapy;
 • kirurgi på en sykeveve.

Åreknuter på hendene prøver ikke å fjerne, behandler kun konservative metoder. Med en sterk veneutvidelse brukes scleroterapi. Prosedyren har en foryngende effekt, hendene får et estetisk utseende.

For terapeutiske formål anbefales det å bruke kompresjonslinne: en erme med eller uten en hanske, en egen spesiell hanske for hånden. Tettheten av kompresjon vil bli bestemt av phlebologist. Bruk av slike hansker eller ermer kan stoppe utvidelsen av vener. Du kan ikke alltid bruke produktet, det er tilrådelig å bruke ermet under trening, mens du arbeider i hagen, med tung belastning. Langt stående med hender, senket ned, fører også til dannelse av ødem, så kompresjonshylsen vil bidra til å unngå ødem og økt venøsitet i armene.

Hvilke sykdommer kan forårsake åreknuter

trombose

Ubehandlet varicose forårsaker phlebitis (betennelse) i venen. I et betent område av venen oppstår forholdene for utbruddet av en trombose, noe som skaper en trussel mot tromboflebitt. Komplikasjon med åreknuter kan være trombose i venene. Dannelsen av en trombose kan provosere en triad av Virchow:

 • høy koagulasjon av blod, som skyldes dehydrering, diabetes, kirurgi, graviditet;
 • skade på venens indre vegg under kateterplassering, intravenøs injeksjon;
 • Senket blodstrøm.

Trombose i øvre lemmer oppstår sjelden, årsaken til at det kan være feil posisjon av hånden i en drøm, langvarig klemme, intravenøs bruk av legemidler. Symptomer på sykdommen: hånden sveller, huden forandrer farge, smerte føles både i ro og under belastning. I løpet av den betente venen er det en brennende følelse, smerte under palpasjon.

Hjertesvikt

Parks-Weber-Rubashovs sykdom forårsaker alvorlige hemodynamiske lidelser, bidrar til utseendet av hjertesvikt med karakteristisk kortpustethet, hjertebank, ascites, ødem. Brudd på blodsirkulasjonen fører til utseende av nekrose i vevet. Ved flere ledd og funksjonelle endringer er det nødvendig å amputere lemmen.

Trombosepåvirkning

Tromboflebitt provoserer trombose av innsats (Paget-Shreter sykdom). Manifesterer sykdommen er mer vanlig hos unge menn under fysisk anstrengelse, føler pasienten en skarp smerte, armen på de aktuelle side sveller, uttalt venøs mønster på skulderen og brystet, noen ganger - på halsen, kompresjons fingrene inn i en neve forsterker cyanose. Behandling er gitt ved hvile og utsettelse av antikoagulantia og trombolytika.

Hva å gjøre hvis du har årer på hendene

 1. Gjør en avtale for en konsultasjon med en phlebologist, følg alle anbefalinger fra en spesialist.
 2. Reduser lasten, ikke utsett hendene for overoppheting i solen eller i badstuen.
 3. Utfør enkle øvelser for hendene: Strekk armer opp, klem og unlasp børster 20-50 ganger. Gjenta øvelsen flere ganger om dagen.
 4. Bruk en komprimeringshylse eller hanske.

Vellykket å kjempe med et problem med de utvidede venene på hender er det mulig på kompleks tilnærming til behandling og rettidig referanse til legen. Phlebologist vil bestemme årsakene til utvidelsen av årer, vil gi de nødvendige anbefalinger. Moderne behandlingsmetoder kan unngå sykdomsprogresjon, forynge hendene og gjenopprette deres skjønnhet.

Årsaker og behandling av åreknuter

Vaskulær sykdom i øvre ekstremiteter er mindre vanlig enn en lignende patologi på underdelene. Med de samme eksterne patologiske tegn på armer og ben, er årsakene til åreknuter forskjellige.

Begrepet åreknuter og årsakene til utviklingen

Varicosity er forstått irreversibel hevelse av venøse kar med dannelsen av knutepunktene. På grunn av utvidelsen av blodet, blodstrømmen senkes, dannes blodpropper. På disse stedene er veggene tynnet, venen er vridd, en knute dannes.

Varicose forlengelse i hendene oppstår hos personer som er predisponert for denne sykdommen eller som er engasjert i tung fysisk arbeid, engasjert i vektløfting.

Faktorer som bidrar til forekomsten av patologi:

 • høy vedvarende belastning på musklene i hendene;
 • mild venøs sykdom;
 • påvirkning av medisinske preparater;
 • medfødt angiodysplasi.

Løfte og bære av vekter ledsaget av økt blodgass. Håndflatene ligger dypere i muskelvevet enn venene, slik at de forstørrede venøse karene er synlige.

Kortsiktig utvidelse av blodbanen blir observert i alle tilfeller av overdreven muskelbelastning. Ved avslutning av trekkraft blir veggene redusert til normal tilstand. Konstante stammer av muskulaturen i hendene er årsaken til åreens irreversible ekspansjon.

Svak venøs - En genetisk predisponering, der venøsventilene ikke tåler trykk, det er tilbakestrømning (omvendt blodstrøm). Av denne grunn, ikke alle mennesker har samme fysiske belastning har samme resultat.

Når du tar orale prevensiver en trombose kan dannes som øker blodtrykket i sirkulasjonssystemet. Først og fremst gjelder dette kvinner som har en predisponering for trombose.

Parks-Weber-Rubashov-syndromet Er tilstedeværelsen av medfødte makro- og mikrosfærer mellom arterier og årer. Den økte funksjonelle belastningen tykker veggene i venøs blodkar. Varicosity i dette tilfellet utvikles i alle fall.

Symptomer på sykdommen

Det første tegn på sykdommen er det synlige venøse mønsteret. Det kan vises på utsiden av hånden, på underarmen, på hele armen.

Et bilde av symptomene på hendene viser dette symptomet:

Utviklingen av den patologiske prosessen er ledsaget av blodpropper, noe som resulterer i dannelse av knuter på venerens vener. Utvidelsen av vener og dannelsen av seler begynner med børstene og øker gradvis. Vaskulære sykdommer kan berøre fingers nedre phalanges.

Ytterligere symptomer:

 • cyanotisk farge av det venøse mønsteret;
 • blåse av den omkringliggende huden;
 • hevelse av fingre, hender, hender;
 • smertefulle opplevelser.

Med medfødt angiodysplasi Det første tegn er hudens hypertermi ved plasseringen av fistelen. Forhøyet armstilling reduserer ikke trykket i karene, de gir ikke undertrykk for kompresjon, pulserer i stedet for arteriell venøs akusti.

Senere manifestasjoner:

 • forlengelse av hånd og bløtvev;
 • Utseendet på huden av flate angiomer (svulster);
 • venøs-arteriell og kapillær hypertrofi;
 • overskytende hår;
 • cyanotisk-rød farge på de fremspringende karene.

Konsekvensen av Parks-Weber-Rubashov sykdommen er:

 • dannelsen av blødende sår;
 • nekrose av fingertuppene;
 • hjertesvikt (kortpustethet, hjertebank, hevelse).

Varicose kan påvirke den nedre, øvre lemmer eller begge deler.

Utviklingsfeilen til perifere fartøy er ofte funnet selv i barndommen, men kan manifestere seg i en senere periode. Sværheten i løpet av den patologiske prosessen avhenger av størrelse og form av fistelen: mikrofistler har en mindre uttalt type vaskulær og vevskader enn makrosoustia.

Foto av åreknuter på hendene (Parkes-Weber-Rubashov syndromet):

Åreknuter på hendene, som er resultatet av overdreven stress, bringer sorg til kvinner, da det påvirker utseendet. Hovne vener harmonerer ikke med manikyr og smykker, de vil ikke la deg sette pris på glatthet og ømhet i huden.

Å provosere åreknuter i øvre ekstremiteter hos kvinner kan være monotont, repeterende bevegelser som hindrer utstrømningen av blod. Overvekt, blir graviditet ofte ledsaget av væskeretensjon i kroppen, noe som bidrar til å klemme vevet og øke trykket i karene.

De viktigste behandlingsmetodene

Utseendet til fremspringende blodkar på armene er et signal for initiering av terapeutiske tiltak. Ved begynnelsen, bruk av spesielle medisiner som bidrar til å styrke karvevegen, vil fortynnet blod være effektivt. Listen over narkotika er den samme for konservativ behandling av nedre og øvre ekstremiteter.

Oppmerksomhet vær så snill! Symptomene på sykdommen bør ikke forveksles med egenskapene til kropp og kropp.

I tynnbenet, lean blondiner, tynn gjennomsiktig hud, gjennom hvilken de transkutane venene er synlige på grunn av fravær av fettlag. I dette tilfellet vil bruken av anti-varicose salver, geler, tabletter skade kroppen.

Metoder for behandling av åreknuter i hendene i tilfelle fremgang av smertefulle manifestasjoner:

sclerotherapy - dette limer patologisk oppblåste årer og kapillærer. I venøs fartøy ved hjelp av en tynn nål, innføres en sklerosant, et legemiddel som virker på vaskulære vegger. Resultatet er å stoppe blodstrømmen langs denne delen av sirkulasjonssystemet. Denne prosedyren må gjøres gjentatte ganger på grunn av utseende av hevelser på andre steder.

Laserkoagulasjonsmetode er å danne en trombose som lukker blodstrømmenes lumen, og dette segmentet "stikker sammen", som ved sklerosering. En ikke-kirurgisk behandlingsmetode har kortvarige bivirkninger: en brennende følelse, en misfarging av huden.

I begge behandlingsmetoder er de viktigste fordelene:

 • kosmetisk effekt (uten arr, restaurering av det tidligere utseendet);
 • bruk av lokalbedøvelse;
 • kort varighet av prosedyren (30-40 minutter);
 • Fravær av rehabiliteringstid
 • sjeldne side komplikasjoner.

Ulempene inkluderer behovet for å søke på legen når den patologiske prosessen gjenopptas.

Første gang etter behandling kreves å ha en komprimeringshylse. Innen seks måneder eller et år bør en phlebologist undersøkes.

Hirudotherapy - bruk av leeches, er indikert i nærvær av noder. Enzymer inneholdt i spytt av leeches, har en fortynningsmiddel på blodet. Det er en oppløsning av trombi og en gjenoppretting av blodstrømmen.

Bruken av denne metoden har kontraindikasjoner (hemofili), en bivirkning (økt blødning innen en måned eller to, rødhet og kløe på biteområdet). Kun en spesialist kan utføre prosedyren.

Ved behandling av angiodysplasi gir disse metodene ingen terapeutisk effekt.

Hjelp. Operativ intervensjon er en måte å forlenge et liv til pasienten.

Formål med kirurgisk operasjon:

 • excisjon og ligering av fistler;
 • amputasjon av lemmer.

Kuren kommer sjelden på grunn av tilbakefall, utviklingen av komplikasjoner fra kardiovaskulærsystemet.

Forebyggende tiltak

For å unngå utseende av hevelse på hendene (venøse hender) Det er nødvendig å unngå overdreven fysisk anstrengelse på øvre lemmer. Regelmessig gymnastikk for børster, hender, selvmassasje bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i ekstremiteter.

I dietten skal være planteprodukter som påvirker hematopoietisk funksjon. Mengden væske som forbrukes avhenger av omgivelsestemperaturen.

Forebyggende tiltak bør brukes i et komplekst, vurderer:

 • muskelbelastning;
 • egenskaper av blodstrømmen;
 • tendens til trombose;
 • væskekonsumtion.

Oppmerksomhet vær så snill! Progresjon av symptomer krever behandling av phlebologist.

konklusjon

Endringer i sirkulasjonssystemet i overdelene er mindre hyppige enn i bena. Årsaken til venøs hånd er vektløfting, arvelige egenskaper. Konservative behandlingsmetoder er effektive hvis den viktigste faktoren av sykdommen er fysisk aktivitet.

Med genetisk predisponering mot trombose, svake ventiler, er det nødvendig med gjentatte prosedyrer for skleroterapi og laserterapi. Parks-Weber-Rubashov syndrom krever tidlig diagnose, har en negativ prognose. Forebygging av vasodilasjon - dosert belastning, kunnskap om kroppens egenskaper.

Konvekse og hovne årer på armene: Risikoen for åreknuter er høy?

Åreknuter på hendene - om enn ikke så vanlig problem, men mange kvinner vet om det ikke av hearsay. En vakker halvdel av menneskeheten, uten å tenke på konsekvensene, tar for mye på skuldrene.

Og konsekvensen av tunge fysiske anstrengelser er en hevelse i venene på armene. Som en hvilken som helst sykdom, gjør det vondt, og i tillegg til alt, moralsk lidelse også, siden velpleide hender er en uforanderlig egenskap for kvinnelig skjønnhet.

Varicose hender må behandles i tide, så det er så viktig å vite årsakene til sykdomsbegrepet og symptomene på kurset. Det er ikke overflødig å bli kjent med komplekset av forebyggende tiltak.

Egenskaper av åreknuter på øvre lemmer

Vanligvis hovne årer kan observeres på beina. Men fremdeles er varicosity av de øvre lemmer ganske vanlig, og 2 ganger oftere hos kvinner enn hos menn.

Sykdommen er direkte relatert til kroppens sirkulasjonssystem og hjertets arbeid, derfor har det en alvorlig fare.

Hva representerer det? I de berørte årene, på grunn av nedsatt funksjon, oppstår blodstagnasjon. Gradvis kommer klyngen til store størrelser, og årene blir henholdsvis større, utvide og oppblåse. De er veldig elastiske, så de strekker seg raskt.

Eksternt karakteristiske tegn på sykdommen er knuder av blå farge på hendene, og også tydelig fremstilt under huden på venene.

På bildet er det en åpenbar varicose på hendene, som ofte overses

Hvorfor er dette en kvinnes sykdom? Ja, fordi det er direkte relatert til:

 • endrer seg under overgangsalderen;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler.

Hvis du opplever varicose i et tidlig stadium av utviklingen, kan du uten kirurgi.

Andre grunner

Årsakene til utviklingen av venøs utvidelse på hendene er flere:

 1. Konstant stress.
 2. Kraftig fysisk aktivitet. Under dem strømmer blodet til hendene så mye som mulig, og begynner deretter å stagnere.
 3. arvelighet. Foreldre som lider av åreknuter, i 7 tilfeller ut av 10, overfører sykdommen deres til barn.
 4. Svikt i hormonell system av kvinner. Hvis produksjonen av østrogen reduseres, er det en avspenning av musklene, som igjen fører blodårene ut av tonus.
 5. utdanning (trombi, svulster av forskjellige typer) som forstyrrer normal blodsirkulasjon.
 6. Alkohol og sigaretter i ubegrensede mengder.

Symptomatologiske brudd - vær oppmerksom!

De første og mest karakteristiske ytre manifestasjoner av åreknuter på hendene er:

 • hevelse av årer, de er store, utvidet, sinuous;
 • reduksjon i størrelsen på vener når armer heves oppover;
 • smerte;
 • tyngde i hendene
 • brenning;
 • hevelse;
 • umulighet av langsiktig ytelse av det samme arbeidet;
 • rask tretthet;
 • i noen tilfeller en følelse av nummenhet.

Denne listen over symptomer er ikke fullført, siden sykdommen vil påvirke kroppens generelle tilstand, først og fremst kardiovaskulærsystemet, vil følgesvartene som reflekterer lidelser i hjertefunksjonen bli lagt til listen over.

Personer med en slank og tynn hud har store vener. Dette skyldes det faktum at de ikke har et fettlag under epidermis. Årene i dette tilfellet er for hovne og store, men dette er ikke en patologi, og med en ekte sykdom er det ikke å være forvirret.

Metoder for behandling

For å takle en venøs forstørrelse på hendene, er det nødvendig å velge en riktig behandlingsplan. Kirurgisk inngrep er allerede nødtiltak, og de brukes svært sjelden. Vanligvis er det tildelt å bruke spesielle hansker eller ermer som reduserer økningen i blodårene under blodtrykket.

Først av alt er slike undertøy foreskrevet for de som:

 • utføre tung fysisk arbeidskraft
 • Under drift holder de hendene i lang tid i senket tilstand.

Behandling av åreknuter er også mulig med laserterapi. Fordelene ved denne metoden er:

 • smertefri;
 • kort gjenopprettingstid;
 • rask kosmetisk effekt;
 • fravær av arr.

Laseren brukes til å utføre følgende prosedyrer:

 • Reduksjon av oppblåsthet av blåårer;
 • cauterization av venerets indre vegger.

Prosedyren utføres på ambulant basis ved nærmeste klinikk.

Forstørrede vener og et rutenett av små blå sosudikov kan fjernes og ved hjelp av skleroterapi. Grunnlaget for denne type behandling er introduksjonen av et intravenøst ​​legemiddel kalt en sklerosant.

Under innsprøytningen virker skibens vegger å "holde seg sammen" og er allerede helt usynlige på hendene. Hvis det er behov for å gjennomføre en slik hendelse, blir den utnevnt en uke etter den første.

Effekten av skleroterapi er ikke like fort som fra en laser, den vil manifestere senere, ved 2-8 uker etter ferdigstillelse av behandlingsforløpet.

Det finnes også ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder. For eksempel bruker leeches. Spyttet av disse ormene kan styrke karenees vegger og gjøre dem mer elastiske. Og dette betyr at blodet vil sirkulere i normal modus og stagnasjon ikke dannes.

Metoden for slik innflytelse på venene er svært effektiv og populær, men krever tidligere konsultasjon av legen.

Alvorlig fare

Med tiden er ubehandlet varicose fulle av alvorlige komplikasjoner i form av farlige sykdommer. Inflammede vener kan bli stedet for en trombose, og dette er en direkte trussel mot tromboflebitt. Komplikasjoner kan bli og en slik sykdom som trombose.

En patologisk koagulasjon oppstår når tre komponenter kombineres:

 • høy koagulabilitet, som skyldes operasjoner, med dehydrering og diabetes, i løpet av svangerskapet;
 • krenkelse av fartøyets indre vegg forårsaket av installasjon av et kateter eller en intravenøs injeksjon;
 • forsinket blodsirkulasjon.

Trombose i øvre lemmer er et sjeldent fenomen, men det kan fortsatt utvikle seg, og årsaken til dette er:

 • lang klemme av børsten;
 • ubehagelig posisjon av hånden under søvn;
 • administrasjon av legemidler intravenøst.

Diagnose av trombose er lett av følgende grunner:

 • misfarging av huden;
 • hevelse;
 • sårhet med last og hvile
 • brennende følelse.

Tromboflebitt kan utløse en Paget-Shreter sykdom, ellers kalt trombotisk innsats. Et slikt brudd oftest

forekommer hos menn som opplever konstant fysisk aktivitet.

Symptomer på denne sykdommen er som følger:

 • skarp smerte;
 • hevelse av hånden;
 • sterkt synlig på skulder og bryst venøst ​​mønster;
 • økt cyanose når knyttneve er komprimert.

Planen for tiltak for behandling av trombose av innsats inkluderer hvile og ta antikoagulantia.

Ikke mindre forferdelig sykdom - en konsekvens av fraværet av venøs oppblåsthet er hjertesvikt, som er preget av:

 • hevelse;
 • kortpustethet;
 • hyppige hjertebanker;
 • abdominal dropsy.

Brudd på riktig blodstrøm kan føre til vevnekrose. Et alvorlig resultat av utviklingen av disse sykdommene er amputasjon av lemmer.

Håndtakene er sunne, venene er trygge

Ungdom og skjønnhet i hender, sunn hudfarge kan bevart, det er nok å utføre et sett med forebyggende tiltak:

 1. Overvåk nivået på fysisk aktivitet. Prøv å utelukke utførelsen av hardt arbeid.
 2. Hvis du fortsatt må gjøre det harde arbeidet, mer frist. Hender på samme tid reiser opp for å forhindre stagnasjon av blod.
 3. Innfør et stort antall frukt og grønnsaker i kostholdet. Vitaminisering har en utmerket effekt på å styrke veggene i blodårene.
 4. Ta for en regel mottak av kontrastdusj, som er en uvurderlig tonic.
 5. Bounce tilbake vekten, fjern overskudd.
 6. Drikk opptil en og en halv liter vann per dag.
 7. Bli kvitt dårlige vaner.

En integrert tilnærming til behandling og rettidig tilgang til lege vil sikre suksess i å bekjempe problemet med åreknuter. Moderne metoder og prosedyrer vil unngå komplikasjoner og gjenopprette skjønnheten og ungdommen i hendene.

Og implementeringen av forebyggende tiltak generelt vil ikke gi en mulighet til å utvikle denne ubehagelige og farlige sykdommen.

Hva er venøs flebitt? Behandling med moderne metoder, så vel som hjemme

Åreknuter på hendene er sjeldne, da trykket i karene i underbenene er høyere enn i øvre ekstremiteter.

Sykdommen utvikler seg når venøs ventil er utilstrekkelig eller blodstrømmen forstyrres.

Denne artikkelen vil bidra til å forstå tegn, årsaker, samt metoder for behandling av denne sykdommen.

Om det er en varicose av de øvre ekstremiteter

Varicosity av hendene er ekstremt sjelden, siden venetrykket i øvre lemmer ikke er høyt. I skuldrene er det fraværende.

Med en avslappet tilstand av musklene, drar blod under trykk ned. Ryggblod returnerer ikke på grunn av ventiler, men hvis sistnevnte er skadet, beholder blodårene ikke blodårene.

Som et resultat, stasis, hevelse og betennelse. Forstyrret blodtilførsel utvikler åreknuter.

Åreknuter i øvre lemmer - dette er en sjelden sykdom hvor armene utvider venene. Det er vanskelig å oppdage denne varicose tilstanden, siden blå og hevelse i venene er forbundet med overstretching av børster eller tynn hud.

Det er en irreversibel utvidelse av vener i øvre ekstremiteter med dannelsen av "noder" og tynning av venøs veggen.

Personer i arbeidsalder er i fare for denne sykdommen. Sykdommen gjør vondt, så vel som moralsk lidelse for kvinner, fordi utseendet på hendene snakker om vertinnen. Hvis du ignorerer behandlingen, fører dette til kramper av leddene i fingrene.

Varicose på hendene: bilde

Hvordan ser åreknuter på hendene ut, bildet nedenfor:

Symptomer på sykdommen

Det viktigste symptomet på sykdommen - manifestasjon av utvidelse, økning i størrelsen på årer. Fargen endres fra blått til rødt eller blått.

Senusen manifesteres ved siden av fartøyene, hevelse av fingre, hender.

I de første stadier uttrykker åreknuter ikke seg selv. Sykdommen er forvirret med overforbruk.

Utviklingen av sykdommen fører til styrking av følgende symptomer:

 • nummenhet av lemmer;
 • plage med langvarig oppbevaring av gjenstander av forskjellig alvorlighetsgrad;
 • ubehag når været forandrer seg.
 • trøtthet av hendene.

Det er seks stadier av utvikling av åreknuter.

 1. Den første - Kramper om natten, følelsesløp i hendene, hevelse, fremveksten av venøse "stjerner" - brast blodårer.
 2. Den andre - Utseendet til cyanotiske noder eller fortykkelse av årer. Som et resultat oppstår trombi.
 3. Den tredje - Utseendet til edemas om kvelden. Det er kramper under søvnen.
 4. fjerde - hudfargen blir mørk brun. Utseendet til trofiske noder, som blir til sår.
 5. femte - det helende såret åpnes.
 6. sjette - Såret helbringer ikke og er utsatt for utvidelse.

årsaker

Årsakene til utseende av åreknuter er mange. Det er Følgende negative faktorer, påvirker utviklingen av sykdommen:

 • langvarig inntak av orale prevensjonsmidler;
 • menopause;
 • medfødte patologier (Parkes-Weber-Rubashov syndrom);
 • konstant kraftbelastning (omstart av muskler i skulderen);
 • hormonbehandling;
 • arvelighet;
 • graviditet eller overvektig;
 • Lukk klær som blokkerer blodsirkulasjonen;
 • røyke. Kalsium akkumuleres i veggene av karene, noe som resulterer i innsnevring av venene.

Fare for åreknuter

Ifølge kardiologer er åreknuter en farlig sykdom. De presenterer en fare bare i de siste stadier av åreknuter.

Toksiner er forsinket i årene, danner trombi. Dyp venetrombose utvikler seg, hvor en avbrutt trombus fører til dødelig utgang. etter det er trophic ulcers, som ikke er egnet til behandling, er integriteten til selene svekket.

Dette fører til blødning. Langsom strømning av blod bærer utviklingen av hypoksi. Det er en forgiftning av vev. Hendene er dekket av smertefulle blister, som til slutt brister.

Kvinner og menn er anerkjent som funksjonshemmet i siste stadium av sykdommen.

La oss deretter snakke om hva du skal gjøre hvis du fant flebitt i blodårene, blodårene på armen din: behandling på ulike måter og metoder.

Metoder for behandling av åreknuter i øvre ekstremiteter

Det er to metoder for å behandle åreknuter på hendene. behandling utført av folkemidlene eller ved kirurgi.

Hjem Behandling

 1. Eksterne midler. Spesielle kremer eller geler for åreknuter er påført hendene.
 2. Varm opp for hender. Rotasjon av hender på eller mot klokken, sirkler med børster, klemming av fingrene er til fordel for tilstanden av blodkar, forhindrer stagnasjon, sprer blod.
 3. diett. Vi utelukker produkter som er predisponert for blodpropp og dehydrering av kroppen. Ikke spis mat som øker kolesterolet.
 4. Spesiell undertøy.Med en tung belastning på hendene tillater ikke slike vekter at venene ekspanderer ytterligere under blodtrykk.

Kirurgisk inngrep

Det finnes 4 typer terapier som har en gunstig effekt på åreknuter: ultralyd, laser, skleroterapi og hirudoterapi.

Ultralyd terapi. Det brukes når fartøyene forstørres og positivt påvirker begynnelsen av åreknuter. Denne metoden brukes til å skjule de ytre symptomene på sykdommen. Men sykdommen i seg selv helbreder ikke sykdommen.

Hirudotherapy. Denne behandlingen er leeches. Utført ved de første stadier av åreknuter. Spytten av leech inneholder hirudin. Dette enzymet tillater ikke blod å koagulere i venen, det bidrar til å løse blodpropper.

Hirudoterapi er også en fare. Før du bruker denne metoden, må du konsultere en phlebologist for mulig allergiske reaksjoner eller bivirkninger.

Laserterapi. Det brukes i andre stadier av åreknuter. Ubehag og smerte i prosedyren reduseres til null. På lemmer er det ingen arr, blåmerker eller arr. Prosedyren er trygg og komfortabel, gjenopprettingsperioden er liten, det er ingen komplikasjoner etter denne metoden. Det eneste negative er prisen.

sclerotherapy. Prosedyren utføres på følgende måte: En medisin som ødelegger venøs veggen injiseres i den skadede venen, så blir lumen i venen overgrodd, fartøyet endres til en fibrøs ledning. Det gjenoppretter ikke blodstrøm og gir et positivt resultat av behandlingen.

Til slutt vil jeg legge merke til at det ikke er nødvendig å ignorere varicose sykdom i de første stadiene. Rådfør deg med en phlebologist for råd hvis du merker de første symptomene.

Nyttig video

Flere øvelser for å redusere årer på hendene:

Oppblåste årer på armen, et tegn på åreknuter?

I de fleste tilfeller blir åreknuter observert hos personer på underkroppene. Men åreknuter på hendene er heller ikke et sjeldent fenomen, og det er diagnostisert hos både menn og kvinner. Det er forårsaket oftest av overdreven fysisk aktivitet av en person i løpet av dagen. Men det er andre grunner for utviklingen av åreknuter, som du nå finner ut av.

Faktorer som provoserer utviklingen av sykdommen

Åreknuter på hendene kan utvikles av ulike årsaker. Her spiller hovedrolle av slike negative faktorer som:

 • tar orale prevensjonsmidler i lang tid (mer enn 3-4 måneder);
 • overgangsalder hos kvinner (i denne perioden er det en hormonell ubalanse i kroppen som påvirker absolutt alle prosesser, inkludert blodsirkulasjon og tilstanden til venene);
 • Tilstedeværelse av medfødte patologier som påvirker utviklingen av ventiler (med slike sykdommer, er karossens struktur skadet, mens de fortsetter å fungere normalt);
 • vanlig mosjon i motorsport, der det er en overbelastning av muskler i skulderbelte.

Åreknuter i øvre ekstremiteter blir ofte observert i magre mennesker. Det ser ut som hovne vener i armene. Men hvis forekomsten av et slikt symptom ikke er ledsaget av andre tegn på sykdommen, bør dette fenomenet ikke tilskrives patologi.

Saken er at tynne mennesker har praktisk talt ingen fettvev, så på deres hender så tydelige synlige hovne årer. En annen faktor er den tynne huden, der du lett kan se venene. Hvis du også tilhører en gruppe mager mennesker, og du er bekymret for tilstedeværelsen av uttalt åre på hendene, trenger du ikke å bekymre deg. Selvfølgelig må du se en lege, men dette betyr ikke at han vil oppdage åreknuter i dine øvre lemmer. Mest sannsynlig er dette en mangel på kollagen i kroppen.

Primær symptomer. Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Varicosity på hendene på symptomene er som følger: oppblåsthet, blåser i venene, delvis følelsesløp i øvre lemmer, manglende evne til å holde objektet lenge i hendene. Med denne sykdommen lider blodkarene som leverer blod til hjertet. Veggene deres blir gradvis utarmet, noe som fører til økt lumen og dannelse av venøse knuter, manifestert som små kjegler.

Noen ganger har åreknuter slike symptomer - hevelse i venene, som er ledsaget av alvorlig smerte i hendene, noe som kan gi til albuen eller skulderleddet. Det er forårsaket av brudd på ventiler på fartøyene, som følge av at kardiovaskulærsystemet virker feil. Beskadigede ventiler fungerer ikke etter behov, noe som fører til forstyrrelse av blodstrømmen til hjertet.

Foto av varicose på hendene

Konsekvensen av dette er et økt trykk på veggene til fartøyene, noe som skaper akkumulerende blod. Og dette fører igjen til en enda større forstyrrelse i ventilens funksjonalitet.

Under dette trykket er det en vridning av fartøyene, noe som fører til uutholdelig smerte og enda større hevelse. Å innrømme til slike stadier på hånden er det ikke nødvendig. Bilder av pasienter viser tydelig hvordan denne sykdommen manifesterer seg - lemene blir cyanotiske i farge, de er fullstendig penetrert av tykke mørke årer og tuberkler.

Hvis du merker de første symptomene på åreknuter på hendene, bør du umiddelbart søke hjelp fra en lege. I begynnelsen av utviklingen er denne sykdommen lett behandles. Men når sykdommen allerede er startet, vil ingenting av kirurgisk inngrep hjelpe en person.

Metoder og metoder for behandling

Åreknuter har forskjellig behandling. Det er kun utvalgt av en lege, avhengig av sykdomsstadiet og årsakene til utseendet. Ofte utføres behandlingen av denne sykdommen ved å bruke følgende metoder:

Behandling av åreknuter på hendene ved hjelp av ultralydsterapi gir bare en midlertidig kosmetisk effekt. Det vil si, denne metoden lar deg eliminere bare de ytre symptomene på sykdommen, og ikke årsaken til dens utvikling. Og fordi ultralydsterapi bare brukes i begynnelsen av utviklingen av åreknuter på hendene og i kombinasjon med medisinbehandling.

Hvordan behandle denne sykdommen 2 grader? For dette blir laser eller skleroterapi oftest brukt. Disse to metodene fungerer på forskjellige måter, men gir nesten samme effekt. Under virkningen av en laser eller sklerosant (et legemiddel som injiseres direkte i venen) limes de skadede karene, noe som fører til overlapning av lumen og omdirigering av blodstrøm gjennom de sunne årene. Som et resultat av dette begynner åreknuter på hendene å forsvinne, og blodsirkulasjonen skal justeres.

Åreknuter i øvre ekstremiteter kan herdes med hirudoterapi. Under behandlingsprosedyren påføres overflaten av beskadte vener, som gir spytt, som har flere egenskaper samtidig - reseptiv, regenererende og antiinflammatorisk.

Som et resultat av denne innflytelsen normaliseres funksjonaliteten til ventiler, eliminering av blodpropper, gjenopprettelse av blodstrøm og innsnevring av blodkarets lumen. Som et resultat, etter 4-5 økter av hirudoterapi, blir åreknuter i overkroppene mindre merkbare, og etter at de har gått gjennom hele kurset (behandlingsvarigheten bestemmes av legen) og forsvinner helt.

Eliminere åreknuter på hendene ved hjelp av medisiner bare i de første stadiene av sykdommen. Hvis sykdommen er startet og andre metoder ikke gir positive resultater, vil de ty til kirurgisk inngrep. Varicosity på hendene på bildet etter operasjonen ser forferdelig ut. Men dette er bare et midlertidig fenomen. Noen dager senere begynner hevelse og cyanose å passere, og utseendet på hendene blir mye bedre.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Å fjerne de viktigste symptomene på åreknuter på hendene kan gjøres ved hjelp av tradisjonell medisin. Men det bør bemerkes umiddelbart at folks behandling av denne sykdommen er lang. Under det blir ulike dekokser og tinkturer fra medisinske planter brukt, hvorved forskjellige kompresser blir laget.

Den alvorlige formen for varicose på hendene i bildet ser forferdelig ut, og folkemidlene i dette tilfellet er dessverre ineffektive. De skal bare brukes i de tidlige stadiene av begynnelsen av denne sykdommen.

Den mest effektive behandlingen er behandling av åreknuter i øvre lemmer med grønn tomat. Den er kuttet i tynne skiver, påført på de berørte årene, og overfra festet med tørt bandasje. For å sappe tomaten lekker ikke, under bandasjen er det mulig å legge polyetylen. Hold en slik pakke hele natten. Som praksis viser, etter 7-9 måneder, forsvinner de viktigste symptomene på sykdommen helt.

Hvis du har åreknuter på behandling, kan du bruke hvitløk og smør. Av disse ingrediensene fremstilles en salve. For å gjøre dette, ta et helt hode hvitløk, rengjør, pass gjennom pressen og bland med 200 g godt smør.

Deretter påføres den preparerte blanding på de berørte årene, pergamentpapiret påføres ovenfra og alt dette er festet med en bandasje. Kompressen skal holdes i minst 10 timer.

For å bli kvitt åreknuter på overkroppene, kan du også bruke eplecidereddik, som må blandes i samme grad som alkoholtinktur fra birkeknopper (du kan kjøpe det på apoteket). En slik blanding må gnides inn i de berørte årene flere ganger om dagen.

Ofte stilte spørsmål

spørsmål: På meg har varicose på armer eller hånd oppstått et sted for 3 år siden. Ingen medisiner hjelper. Smerten intensiverer og gir ikke hvile selv om natten. Tradisjonell medisin er ineffektiv. Har jeg sjanse til å kvitte seg med denne sykdommen uten kirurgi?

svare: Hei, Galina. For å gi nøyaktige anbefalinger, som du vil handle, kan kun legen. Hvis du ikke vil ha kirurgi, kan du ty til en slik prosedyre som skleroterapi. Det er smertefullt, men det gir svært gode resultater etter den første prosedyren. Du kan også bruke laserterapi.

spørsmål: Jeg la merke til at hendene mine begynte å bli kjedelige om natten, og årene ble mer merkbare enn før. Har henvendt seg til legen, har fortalt eller sagt at det på meg en varicose phlebectasia. Har utnevnt salver og tabletter, men de av en eller annen grunn hjelper ikke eller hjelper meg. Kan det være andre måter å kurere denne sykdommen på, unntatt de som er beskrevet ovenfor?

svare: Marina, behandling av varicose i lang tid. Og hvis legen har foreskrevet medisiner til deg, bør de brukes kontinuerlig i flere måneder. Prøv å kombinere dem sammen med folkemidlene for åreknuter. Kanskje, i kombinasjon med narkotikabehandling vil de hjelpe deg.

svare: God ettermiddag, Yuri. Åreknuter er en svært farlig sykdom som kan føre til hjerterytmeforstyrrelser og hjerneslag. Derfor er den eneste riktige veien ut i din situasjon å være enig i en operasjon.

spørsmål: Først kom mine åreknuter på føttene, men nå begynte det å dukke opp på hendene mine. Dette bekymrer meg veldig mye. Ikke fortell meg, hva kan jeg gjøre for å stoppe utviklingen av åreknuter?

svare: Tatiana, forekomsten av åreknuter på bena og hender er ikke lenger en vits, spesielt i en slik ung alder. Du bør umiddelbart se en lege. Prøv å ty til laserterapi eller skleroterapi. Hvis det ikke hjelper, spør legen til kirurgi.

spørsmål: Hei, fortell meg, vær så snill. Jeg hadde en vene i armene mine (en, men sterkt). På den dukket opp en kjegle med en pea. Når du trykker på den, er det smerte. Hendene periodisk nummen. Er det varicose eller annen sykdom?

svare: Margarita, symptomene du beskrev, ligner veldig på åreknuter. Men en mer nøyaktig diagnose kan bare bli gitt av en lege etter en fullstendig undersøkelse.

Symptomer på åreknuter og behandling av åreknuter

Åreknuter er mye mindre vanlige enn åreknuter i underekstremiteter og bekkenorganer. Likevel skjer sykdommen og forårsaker ikke mindre problemer enn lignende plager. Dessverre er åreknuter på hendene ikke lagt merke til av alle, ignorerer problemet i lang tid og bevisst provoserer forverringen av den generelle tilstanden. For det meste bekymret for kvinnenes lidelse, da det vaskulære nettverket ødelegger utseendet til en mild dame hånd. Men selv undervurderer de alvorlighetsgraden av situasjonen og skjuler ofte de blå hovne årene i hendene under trådenes lange ermer.

innhold

Hvorfor vises åreknuter?

Blodstrømmen i hendene er forstyrret av visse eksterne eller interne faktorer. Stagnerende fenomener dannes i dem, som i løpet av tiden begynner å øke i størrelse. Vene i venene på overdelene er svært elastiske, slik at de strekker seg raskt, blås og blir mer merkbare. Årene på hendene opplever mindre press enn på bena, selv om hendene er mer involvert i løpet av dagen og er utsatt for betydelige overbelastninger. Det er fysisk belastning på de øvre lemmer som er hovedårsaken til venens patologiske tilstand. Blant andre sykdomsprodusenter:

 • medfødte abnormiteter av blodkar;
 • langtidsinntak av orale prevensjonsmidler;
 • hormonell svikt;
 • trombi og svulster som forstyrrer normal blodstrøm;
 • alkoholmisbruk og narkotikamisbruk;
 • Den overførte operative inngrep.

Blant årsakene til utviklingen av sykdommen er tilbøyelighet til åreknuter. Denne sykdommen kan overføres genetisk, hvis noen fra nære slektninger hadde åreknuter, så med en sannsynlighet på 60% vil det oppstå og du.

Manifestasjoner av åreknuter på hendene blir noen ganger feilaktig diagnostisert av magert folk, siden blåårene er tydelig sett gjennom huden deres. Alt dette er en konsekvens av fravær av fettvev i enkelte områder av kroppen, men ikke et tegn på åreknuter. Oftest forårsaker denne tilstanden mangel på kollagen i kroppen.

Årsakene til sykdommen er ikke så mange, men samtidig å eliminere åreknuter på armen, bør behandlingen være lang. Den gode nyheten er at det ikke er noen signifikant fare for åre på de øvre lemmer, det viktigste er å starte behandlingen i tide og ikke starte sykdommen.

Symptomer på åreknuter på de øvre lemmer

Patologi har en rekke karakteristiske symptomer, ifølge hvilke legen umiddelbart kan gjenkjenne den og starte en kvalifisert terapi. Til attributter av en varicose på armer eller bær bære:

 • Hovne årer som rager over overflaten av huden;
 • blåaktig farge av vevet ved siden av fartøyet;
 • følelse av tetthet og ekspansjon;
 • hevelse av visse områder av hånd og fingre;
 • kramper;
 • hyppig prikkende og brennende i hendene;
 • problemer med å bøye fingre og albue;
 • dannelse av åreknuter
 • en forandring i skipets lettelse, en viss tortuositet fremstår;
 • manglende evne til å holde objektet i hånden i lang tid.

Det er også en meteorologisk avhengighet - når det kommer en forandring i været, er det en økning i smerte, hos pasienter "vender seg."

Hvis sykdommen er i et sent utviklingsstadium, produserer huden trophic ulcers, en person kan normalt ikke holde hender, ettersom tremoren forstyrrer. Blodforsyningen av lemmer er komplisert, huden får en cyanotisk nyanse, følelsen av smerte og pulsering i karene er permanent.

I de tidlige stadiene av åreknuter sykdom kan være asymptomatiske, dette er hva kompliserer situasjonen, som de fleste spør om hjelp på to eller tre scenen når helt eliminere patologi vil ikke lykkes.

Diagnose og behandling av berørte fartøyer

Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere på grunnlag av en ultralydsundersøkelse, en blodprøve og en rekke tilleggsstudier. For å bli kvitt problemet som leverer ikke bare fysiologisk, men også estetisk ubehag, trenger du kompetent tilnærming til behandling av patologi. I de tidlige stadier av å utnevne seg spesielle ermer eller hansker som normaliserer blodbanen i lemmer.

Det finnes flere effektive teknikker for å behandle åreknuter i armene:

 • medisinering;
 • laser korreksjon;
 • sclerotherapy;
 • kirurgisk inngrep;
 • hirudotherapy;
 • populære oppskrifter.

Hver av metodene har sine egne særegenheter og brukes i et bestemt tilfelle. På et tidlig stadium av åreknuter foreskrevet konservativ terapi metode, som en regel, venotonic legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen til de skadede fartøy: Venarus, Venen, Payleks, diosmin, Detraleks, Diovenor 600. For å redusere svelling, lindre smerte og for å eliminere hud cyanose Påfør eksterne midler - salver, geler og komprimerer:

Bruk de ovennevnte legemidlene kun til legenes resept, da de kan inkludere stoffer som utløser allergier og vil negativt reflektere over pasientens tilstand.

Laser korreksjon og skleroterapi

Laserkorreksjon og skleroterapi er de mest moderne behandlingsmetoder. Laser terapi består i å bruke en laser som loddeskader blodårer og la blodet strømme gjennom sunne årer.

Skleroterapi utføres ved å introdusere en spesiell substans i de syke fartøyene, som også limer patologiske vener sammen. Behandlingsmetodene beskrevet ovenfor er preget av en rask rehabiliteringsperiode. Umiddelbart etter prosedyren kan pasienten reise hjem. Manipulering utføres under lokalbedøvelse og forlater ikke arr og arr. Effekten etter lasereksponering observeres etter en uke, og etter skleroterapi etter 3-4 uker.

Hirudoterapi og kirurgi

Hirudoterapi er behandlingen med leeches, de drenerer blodflater som kompliserer blodstrømmen, og reduserer risikoen for blodpropper. I deres spytt inneholder et stoff som har en anti-inflammatorisk og tonisk effekt. I de fleste tilfeller brukes hirudoterapi i kombinasjon med medisiner. Det er nok 4-5 prosedyrer som åreknuter har begynt å passere eller foregå gradvis.

Til kirurgisk behandling gjelder kun i forsømte tilfeller av sykdommen. Kirurgisk inngrep består i å fjerne det berørte området av venen og normalisere blodstrømmen. Operasjonen utføres under generell anestesi, og i motsetning til laserkorreksjon og sclerotisering krever pasienten å bli på sykehus.

Folk rettsmidler og oppskrifter

Tradisjonell medisin i arsenal er et stort antall oppskrifter fra ulike plager, det gjorde ikke skuffe, og denne gangen, blant de mest effektive metodene for behandling betyr at hånden er følgende oppskrifter:

 1. Skiver med grønne tomater påføres om natten på de berørte fartøyene i en uke.
 2. Du kan lage en salve basert på hvitløk og smør. Hvitløk slipe på en rist og bland med forvarmet olje, hvorpå den holdes i kjøleskapet i 24 timer. De påføres de berørte fartøyene, de pakkes på toppen med gasbind og holdes i 10 timer.
 3. Eddik blandes med bjørktinktur, som kan kjøpes på hvert apotek. Raziranie tilbringer en gang daglig før sengetid.
 4. Hvis det er sår på hendene, eller hvis det oppstår støt, så ta en vaskesåpe. Den er malt på en rist og blandet med 50 g eddik. Kompressen blir brukt på hendene 2 ganger om dagen i en halv time.
 5. For intern bruk anbefales det å bruke hestkastanje. Kastanje frukt er malt og strømmet med alkohol. Tåle 2 uker og 20 dråper forbrukes før måltider i 7 dager. Så tar de en pause i 3 dager og fortsetter kurset.
 6. Perfekt toner opp kroppen og styrker melkefartøyene fra muskatnøtt. Nøtter er malt, og det resulterende melet, bokstavelig talt 1 g, blir avlet i kokende vann og drukket i et glass hver gang tørst.

Å ta en stor interesse for folkemedisin er ikke verdt det, hvis du ikke merker forbedring eller du har flere symptomer, må du stoppe selvbehandlingen umiddelbart.

Ikke glem matvaner, som vil utelukke fra de menneskelige diettmatene som fremmer blodtykkelse. For å erstatte dem bør det komme vitaminholdige grønnsaker og frukt uten konserveringsmidler eller skadelige fettstoffer.

Veldig godt påvirker tilstanden av blodkar gymnastikk. Oppvarming av fingrene, gnidning av håndflatene og mekaniske bevegelser med hender vil tillate å unngå stillestående fenomener. Disse øvelsene utmerker blodet perfekt, og letter sin normale sirkulasjon.

En kontrastdusj om kvelden lindrer stress i hendene etter en hard dag og forbedrer tonen på fartøyene.

Overoppheting av blodkar i hendene kan ikke være kategorisk tillatt, det er nødvendig å begrense kontakten med hovne vener med påvirkning av ultrafiolett stråling. Prøv å ekskludere besøk på strender og solarium, bad og badstuer. Ellers vil hevelsen øke, og dermed risikoen for blodpropp og utvikling av kreft.

Nå vet du om åreknuter er trygge og hvilke konsekvenser det kan føre til hvis du ikke kontakter legen i tide. Ikke ignorér vaskulaturen, hvis du merker noen av symptomene ovenfor, må du umiddelbart gå til legen. Selv om diagnosen ikke er bekreftet, er det bedre å bli gjenforsikret på forhånd enn å håndtere konsekvensene av patologi, som har egenskapen til å gå inn i kronisk form.

Les Mer Om Fartøyene