Varicosity av nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Åreknuter i de lavere ekstremiteter forekommer for en rekke årsaker som kan tilbakeføres til 3 grupper: blødningsforstyrrelse, skade på karveggen, lunger i det omkringliggende vevet. Den etiologiske faktoren påvirker behandlingen, men medisinene er ikke i stand til å begrense det utvidede området av venen.

Venotonikken opprettholder vaskulær tone, men er ikke i stand til å gjenopprette funksjonsfeil i ventiler, noe som fører til stagnasjon.

Varicose sykdom: årsaker

Med økt koagulering av blod opprettes forutsetninger for dannelse av blodpropper. Hormonelle endringer fører til et brudd på hjerterytmen, en nedgang i tonen i venøs veggen, stillestående endringer.

Skader på venøs veggen kan være traumatisk, fysisk, kjemisk, bakteriell. I autoimmune sykdommer er det fortynning av venøs veggen på grunn av ødeleggelse av antistoffer. Med liten fysisk anstrengelse er det hindringer for blodopphopning.

Økt trykk inne i fartøyet kan oppstå på grunn av kompresjonstrykket i omgivende vev. Åreknuter med denne kombinasjonen er komplisert. Sannsynligvis dannelsen av trofasår.

De provokerende faktorene i underlempene varicose:

 • Fedme er en negativ varicose i prognoseplanen. Overflødig fett øker trykket på venene, fremmer stillestående forandringer;
 • Feil spise, spise mat med plantefibrer bidrar til nedsatt vaskulær permeabilitet. Økningen i kostholdet av plantefibre kan redusere toksinstrømmen i tarmene. En stillesittende livsstil er en viktig faktor som fører til fedme, et brudd på venøs blodtilførsel;
 • De fleste er i fare for komplikasjoner når de sitter eller står. Skader på venene på venene har en negativ effekt. Korsetter og tette undertøy bidrar til kompresjon av vener i inngangssonen. Økning i intra-abdominal trykk med ekstern komprimering av venøse fartøy i lang tid forårsaker stillestående forandringer i underdelene;
 • Bruk av sko med høye hæler er ikke fysiologisk. Prosedyren fremmer strekking av muskel-skjelettsystemet, noe som fører til stillestående forandringer i venene;
 • Ventiler kan helt dekke fartøyet, noe som fører til stillestående endringer i underdelene. På bakgrunn av patologi blir veggene i venesystemet overtrained og danner venøse noder;
 • Genetisk predisposisjon dannes på grunn av mutasjon av genapparatet som er ansvarlig for strukturen av venen veggen. Med defekter i proteiner øker permeabiliteten til blodkarene, konstant inflammatoriske endringer dannes, hevelse på grunn av svetting av væske gjennom den skadede membranen. Svakhet i fartøyet fører til økt venetrykk. Resultatet er åreknuter;
 • Hormonale lidelser i svangerskapet fører til en økning i nivået av østrogen og progesteron, som påvirker dannelsen av vaskulære faktorer av blodkoagulasjon. Redusere tonen i venøs veggen mot bakgrunnen av patologi fører til deformasjon og blokkering av blodkar;
 • Diabetes mellitus er en patologi som fører til en reduksjon i blodsukkernivået, noe som skaper et gunstig miljø for utvikling av blodpropper;
 • Alkoholmisbruk fører til blodpropper, øker risikoen for blodpropp i blodårene;
 • Langt gange, tvunget sittestilling - provokative faktorer av åreknuter;
 • Utilstrekkelig ernæring, vektløfting, forsinket blodgjennomstrømning til hjertet, utvikling av stagnasjon er utløser av patologi;
 • Kroniske forstoppelser er ledsaget av en økning i intra-abdominal trykk, et problem i utløpet av blod fra nedre lemmer;
 • Dehydrering av kroppen under påvirkning av intens sollys fører til en fortykning av blodet, akselerasjonen av blodproppene;
 • Venøs insuffisiens, medfødte misdannelser bidrar til patologi av kardiovaskulær aktivitet;
 • Overdosering av narkotika øker koagulerbarheten av blod, fører til tilstopping av blodårer med blodpropper;
 • Kirurgiske inngrep bidrar til å øke blodvolumet, øke sjansen for tromboembolisme.

Åreknuter i bena er en polyetologisk sykdom. Pasienter har vanligvis flere årsaker som fører til utvikling av nosologi.

Varicosity av nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Tegnene på åreknuter er spesifikke for diagnose. Isolere 2 former for sykdommen, avhengig av egenskapene til de etiologiske faktorene - primær, sekundær.

Den primære formen er knyttet til svakheten i venøs veggen, som forekommer under påvirkning av medfødte eller oppkjøpte faktorer. Sekundærnosologi utvikles under påvirkning av andre årsaker.

Årsaker til varicose leg sykdom:

 • Hevelse i huden;
 • Forstyrrelse av pigmentering (mørkere);
 • Smertsyndrom om kveldene og om ettermiddagen;
 • Trofisk skade på huden (eksem, dermatitt).

Primær årer er assosiert med svakhet i venen veggen, utvikling av fedme, spredning av bindevev fibre. Sekundær patologi dannes på grunn av brudd på venøs utstrømning i traumer og svulster. Graden av økt strekking av venøs veggen er uforutsigbar. Ved en patologi er risikoen for tromboembolisme som kan komme til slutt med et dødelig utfallsøkning. Vanligvis er trombi plassert på beina, men det er tilfeller av emboli i venesystemet i hender eller mage.

En sekundær komplikasjon av sykdommen er trofasår. Selv en liten skrape i trofiske forstyrrelser kan bidra til dannelsen av ulcerative defekter på beina. Det er vanskelig å takle patologi når du går til en lege. Behandlingen varer i dusinvis av år, så du bør kontakte phlebologisten til tiden.

Hver dag må legene håndtere blødning. Hvis sykdommen er startet, stikker venene over overflaten av huden. Patologi fører til tromboflebitt med irreversible konsekvenser. Overvåk alltid tilstanden til venøsystemet. For å forhindre patologiske endringer, bør tromboflebitt være forbundet med uopprettelige konsekvenser.

Den unike veinveggutvidelsen er at smertesyndromet oppstår bare i utgangspunktet. Gradvis mottakere blir vant til smerte, derfor jo bredere venen er, jo mindre smertefull er følelsene.

Symptomer på varicose utvidelse på et tidlig stadium:

Gjennom venøse ventiler bør blodet ikke bevege seg i motsatt retning. Med sin mangel utvikler den omvendte blodstrømmen, slik at stagnasjon utvikles. Akkumulering av blod på et bestemt sted skaper forutsetninger for dannelse av trombi. Et lignende mønster kan spores i strid med teknologien for sklerotisering av åreknuter. Injeksjonsstedet inflammasjon er dannet, noe som gir muligheter for dannelse av en blodpropp, ved å øke klebeegenskapene i den vaskulære vegg.

Klassifisering av tromboflebitt nedstrøms:

 • akutt;
 • Kronisk.

Akutt tromboflebitt utvikler seg raskt. I stedet for lokalisering av embolus, smertefulle opplevelser, rødme av huden, utvide venen.

Kronisk strømning er ikke preget av uttalt symptomer. Smertsyndromet er periodisk i patologi. Pasienten er bekymret for smerte etter fysisk anstrengelse. Puffiness elimineres ved elastisk kompresjon. Pasienter anbefales å bruke spesielle bandasjer.

Medisin og kirurgisk behandling

Narkotikabehandling av åreknuter i nedre ekstremiteter tillater ikke å fullstendig slippe av med patologi. Hvis det oppstår brudd på permeabiliteten av karenees vegger, endres stillestående, opptrer ny trombi, som må behandles raskt for å forhindre lungeemboli og død. Til disse formål brukes venotonika og antikoagulantia i form av orale tabletter, lokale kremer. Populære ikke-ioniserende midler er troxevasin, detralex og lyoton. For fjerning av betennelse anbefales anti-inflammatoriske salver - diclofenac, indometacin. For forebygging av sykdommen, fraktiparin, anbefales heparin.

Tilskudd til medisiner er folkebehandling, fysioterapi (magnet, spor "sykkel", terapeutisk gymnastikk). For å bli kvitt hudutslett anbefales avkok av eikebark, kamille, Johannesjurt.

Drift for å fjerne åreknuter - typer, prinsipper for behandling

De ovenfor beskrevne metoder brukes for tiden mindre, siden det er mer etterspurte operasjoner.

Sklerose - intravenøs administrering av et klebrig stoff (sclerosant), som i de tidlige stadier av sykdommen i flere sesjoner eliminerer varicer. Fremgangsmåten innebærer å injisere en spesiell node åreknuter substans fremme tilgroingen vene lumen. Varianter av metoden - miniscleroterapi, ekkosklerapi.

Segmental venectomy, kort stripping - er en analog venectomy hvor vene ender forseglet med tape. Fjerning av de berørte venøse noder utføres ved bruk av endoskopisk utstyr. Miniflebektomi lar deg fjerne trombi gjennom små snitt.

Koagulering av de berørte årene med en laser er en moderne prosedyre som ikke tillater utskjæring av vev med en kniv.

Indikasjoner for operativ flebektomi:

 • Signifikant utvidelse av subkutane årer;
 • Risikoen for tromboembolisme;
 • Trofiske hudsykdommer;
 • Akutt tromboflebitt;
 • Puffiness, uttrykt utmattelse av pasienten.

Du kan ikke utføre kirurgi for graviditet, alvorlige infeksjoner, iskemisk sykdom, betennelse i underekstremiteter, pyoderma, eksem. Den eneste måten å behandle sykdommen med åreknuter for å korrigere driften av ventilapparatet er en kirurgisk operasjon.

Laserbehandling er indisert for pasienter med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, genitourinært system, peritonitt, økt blodtrykk, når kirurgiske inngrep er kontraindisert.

For å kvitte seg med et ubehagelig vaskulært mønster, kan du bruke radiofrekvens koagulasjon. Fordelene ved operasjonen er smertefrihet, fravær av kosmetisk hudfeil, nedsatt arbeidsevne.

Indikasjon for skleroterapi av sykdommen - patologi med tosidig dopplerografi, åreknuter i tidlige stadier. Ulempen med prosedyren er å få sklerosanten til dype årer, og redusere effektiviteten av behandlingen i forsømte tilfeller.

Behandling av kroniske åreknuter

Når kroniske åreknuter skal påføres ordentlig elastisk kompresjon. For dette formål er et program utviklet:

 1. Komprimering med strikkevarer i klasse 1-2 i klasse 0;
 2. Elastisk komprimering med strikkvarer av 1-2 klasser med mono farmakoterapi, fysioterapi på 1 grad;
 3. Ved 3-4 grader anbefales elastisk kompresjon med 2-3 grader strikketøy med kontinuerlig farmakoterapi, lokal behandling med salver, fysioterapi.

Konservativ behandling involverer komplekse angioprotectors, flebotoniki, anti-inflammatoriske midler (reopirin, diclofenac), aktuelle legemidler (Kuriozin, lioton 1000), antikoagulanter (fraksiparin, heparin).

Fra misbruk av visse typer terapi er standardiserte terapier for åreknuter beskyttet av de beskrevne legemidlene. Tilordne en multiplikasjon, inntaksdosen kan bare være lege.

Selv en magnet med åreknuter i underekstremiteter benyttes strengt i henhold til indikasjonene. Etter prosedyren skal naturen av lokale endringer vurderes.

Åreknuter på bena: symptomer og behandling

Åreknuter på bena er ikke bare et kosmetisk problem som bekymrer folk om deres attraktivitet, men også en farlig sykdom som krever tilstrekkelig behandling og overholdelse av forebyggende tiltak.

Det er mange grunner for forekomsten av åreknuter: Fra en stillesittende livsstil, fysisk overbelastning og slutt med hormonelle svikt, medfødt svakhet i karets vegger, graviditet. Hva skjer i åreknuter? Med åreknuter i underbenene, mister de sin normale elastisitet, og under blodtrykket.

Ventiler i venene i normal tilstand er visse låser, og når blodet passerer gjennom dem, lukker de og gir mulighet for omvendt utstrømning av blod. Hvis ventilene virker feil, kan blodet fritt leveres ned, noe som fører til stagnasjon av blod.

I denne forbindelse vener ikke klare trykket, utvide ventilerne ikke lenger i stand til å blokkere et stort lumen... alt dette provoserer fremveksten av begynnelsen av åreknuter (se bilde).

årsaker

Hvorfor forekommer varicose, og hva er det? De viktigste risikofaktorene for utviklingen av sykdommen er genetisk predisponering og kjønn. På grunn av kjærligheten til høye hæler, hormonell justering under graviditet og mottak av prevensjonsmidler, blir kvinner ofre for åreknuter dobbelt så ofte som menn.

Utviklingen av sykdommen forenkles av:

 1. Arvelighet. Arvene er ikke selve sykdommen, men den genetisk betingede strukturen i venene: svake bindevev i venøse vegger, medfødte, defekte ventiler. Derfor kan varicosity observeres hos unge, sunne og aktive (uavhengig av kjønn) og til og med hos barn. Ifølge forskere er genetisk predisposisjon den viktigste faktoren som fører til åreknuter i bena.
 2. Hormonelle endringer. På grunn av organismenes særegenheter hos kvinner blir perioder med hormonelle svikt årsaker til blodstagnasjon. For dem, de farligste perioder - pubertet, graviditet, tid etter fødsel. Det er også farlig når klimaks kommer. Denne seksuelle kategorien av pasienter appellerer til leger 2-3 ganger oftere. I kvinnelige organer er det ikke nok hormoner som kalles østrogener. I stedet for dem dominerer de såkalte hormonene i den gule kroppen. Det antas at det er han som utøver en avslappende effekt på muskulaturen. Dette bidrar til utvidelse av årer.
 3. En stillesittende, stillesittende livsstil, eller arbeid som krever langvarig opphold, bidrar til utviklingen av åreknuter.
 4. Age. Over tid blir venene og veggene tynnere, noe som fører til forstyrrelse av deres arbeid.
 5. Fedme. Overvekt fører til en økning i belastningen på benene på bena.

Sekundær varicose forekommer med beinskader, hjertefeil, brudd på leveren og milt. I dette tilfellet, først og fremst, passende behandling av den primære sykdommen.

Stadier av

Det er tre stadier i utviklingen av symptomer i utviklingen av åreknuter.

 1. Kompensasjonstrinn. Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 2. Fase av subkompensasjon. Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 3. Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Varicosity i seg selv betraktes ikke som en svært alvorlig sykdom, men hvis den allerede har utviklet seg, vil den aldri passere seg selv og enda mer, vil utvikle seg, noe som fører til alle slags komplikasjoner, som er den største fare.

bevis

De første tegnene angir begynnelsen av utviklingen av åreknuter:

I senere stadier kan utseende av vaskulære stjerner på huden, fremspringende vener og forskjellige seler, som indikerer stagnerende fenomener i karene, noteres.

Symptomer på åreknuter på bena

I forskjellige stadier av åreknuter kan symptomene være forskjellige - fra nesten asymptomatiske små vaskulære "stjerner" til alvorlige og smertefulle manifestasjoner.

Å mistenke utviklingen av en innledende fase er det mulig på en slik symptomatologi:

 • utseendet av smerte i bena, en følelse av varme, og noen ganger brenner på benene på bena;
 • tyngde i bena;
 • om kvelden er det ømmer på bena;
 • om natten begynner benkramper
 • forstørrede årer;
 • huden på underbenet får en mørk farge, selene vises, og trophic ulcers er mulige.

Etter å ha funnet ut i seg selv noen primære tegn, er det nødvendig å starte behandlingen med åreknuter umiddelbart - symptomene i seg selv vil ikke forsvinne.

Varicose bilder: Den første fasen

Som sykdommen ser ut, tilbyr vi å se detaljerte bilder av åreknuter i begynnelsen.

diagnostikk

For å diagnostisere åreknuter i underekstremiteter og foreskrive passende behandling, vil spesialisten foreslå pasienten å gjennomgå en omfattende undersøkelse, inkludert ulike metoder.

 1. Dupleksskanning (US årer) - den mest informative metode for diagnostisering av åreknuter på benene, slik at de kan få en idé om graden av åreknuter, retningen av blodstrøm gjennom venene og åpenhet, så vel som å detektere tilstedeværelsen av blodpropper (tromber).
 2. Kontrast venografi, som er en undersøkelsesmetode, som lar deg oppdage utvidede vener og lære om graden av deres patency for blod.

Diagnose av dype vener varicose kan bare en høyt kvalifisert phlebologist.

effekter

Komplisert strøm av åreknuter er ledsaget av dannelse av trombose og betennelse i venene, trofasår og hudsykdommer. Disse komplikasjonene manifesterer seg i endringer i hudfargen på beina, rødhet, mørkere, blå hud.

Også karakteristisk er permanent hevelse i ankelen, spesielt når du går eller står. På kalveområdet oppstår smerte når man går, sårhet langs venen, et segl på huden og dannelsen av sår av forskjellige størrelser på den.

forebygging

Hvis du har en tendens til denne sykdommen, vil følgende anbefalinger bidra til å redusere dens progresjon:

 1. Bruk behagelige sko uten hæl eller lave hæler.
 2. Ved belastning er det mulig å gjøre bandasje av bena eller å sette på medisinske strikkede ting, men bare etter samråd med legen.
 3. Ikke stå eller sitte lenge på ett sted - flytt, varme opp, bytt kroppens posisjon oftere.
 4. Ikke ta varme bad, spesielt om morgenen - det er bedre å erstatte dem med en varm dusj med den siste kalde dousingen.
 5. Avvis fra røyking, noe som forverrer tilstanden til fartøyene.

Hovedforebygging er moderat motoraktivitet: svømming, turgåing, sykling, lading.

Under graviditet

Graviditet øker risikoen for å utvikle åreknuter i underekstremiteter, dette forenkles av slike grunner:

 1. Hormoner som sirkulerer i blodet under svangerskapet, øker forlengelsen av venøs veggen og bidrar til stagnasjon av venøst ​​blod i beina.
 2. Økt intra-abdominal trykk i sen graviditet kompliserer strømmen av blod gjennom benene på bena.
 3. Åreknuter som oppstod under graviditeten, kan helt passere etter fødsel, eller videreutvikle, avhengig av individuelle faktorer (arvelighet, tilstedeværelse av andre bidragende faktorer).

Behandling av åreknuter på bena

Med åreknuter på bena, kan behandling ikke være en medisinsk nødvendighet dersom symptomene ikke er problematiske.

Likevel kan noen mennesker bli behandlet for åreknuter av kosmetiske grunner, fordi de er utilfredse med deres utseende.

Vi vil diskutere de grunnleggende metodene som vil bidra til å kvitte seg med dette problemet.

 1. Sclerotherapy. Denne behandlingsmetoden brukes både uavhengig og i kombinasjon med konservative prosedyrer. Essensen av det er at en spesiell nål som fyller venen med en tynn nål eller sprøyte er satt inn, da venen helt forsvinner. Sessioner holdes en gang i uken, 3 til 6 slike økter er påkrevd. Metoden lar deg unngå arr og arr.
 2. Ikke-kirurgisk behandling. Hvis åreknuter er i utgangspunktet, og hvis det ikke forårsaker for mye ulempe, kan elastiske kompressive strømper anbefales. De bæres under daglige aktiviteter. De hjelper å komprimere venene, hindrer dem fra å strekke og begrense ubehag eller smerte.
 3. Medikamentbehandling lindrer symptomene på åreknuter, reduserer hevelse og smerte, bremser utviklingen prosessen, men er ikke i stand til å stoppe sykdommen fullstendig og gjenopprette de skadede årer. Når medisinen brukes de følgende formuleringer: "Venitan", "Venoplant", "Geparoid", "Askorutikal Forte", "Venza", "Gepatrombin", "Aescusan", "troxerutin" et al.
 4. Laserbehandling av åreknuter på bena kan brukes på hudoverflaten. Ved hjelp av en liten blits av laserlys i blodveggene utvikler skleroseprosessen og åreknussen forsvinner, som om den er fjernet.

En stor rolle i behandling og forebygging play trening - rask gange, turn, svømming og øvelser i vann (unntatt sportsøvelser med tung belastning på bena - tennis, vektløfting, hoppe).

preparater venotoniki

Effekten av disse stoffene er rettet mot å øke tonen i glatte muskler i veggene på karene, noe som gjør det mulig å opprettholde elastisiteten og normalisere blodsirkulasjonen i de berørte områdene.

 1. Detraleks. Legemidlet har en venotonisk effekt på grunn av sammensetningen basert på derivater av flavonoider. Dette er et av de mest effektive strukturelle stoffene for opprettelse av venotonics.
 2. Flebodia tabletter er produsert av Innothera Chouzy (Frankrike), inneholder 600 mg diosmin som et aktivt stoff. Effekten øker når doseringen økes. Evnen til å redusere utvidbarheten av venøse kar og kapillærer, økt utstrømning av blod fra periferien og reduksjon av vaskulær permeabilitet, er bevist.
 3. Exkuzan er et preparat basert på stoffet "Eszin", som er hentet fra kastanje. Legemidlet er tilgjengelig i form av dråper, samt i form av tabletter til intern bruk. Dette stoffet har et bredt spekter av handling, og anbefales for å bekjempe ulike sykdommer.

Mange av venotonikkene er forberedelser av komplisert handling. Effekten som oppnås med bruken strekker seg ikke bare til venene, men også til alle karene i kroppen vår.

Hvordan behandle åreknuter folkemidlene

Det er et stort antall metoder for behandling av åreknuter på bena med folkemidlene, både for ekstern og intern bruk. Nedenfor er de vanligste:

 1. Blomster hest kastanje (50 gram) du trenger å helle 500 gram alkohol, hvoretter den er gitt 14 dager, hver dag risting flasken. Pass tinkturen gjennom et nett og bruk på en spiseskje, med vann, tre ganger om dagen før måltider. Hvordan bli behandlet en uke - ta en pause i to uker. Så kan behandlingen begynne på nytt.
 2. Infusjon av tørket nettle brukes til åreknuter. Tørre knuste blader av planten ble helt over i en termos 1,2 liter kokende vann, for å insisterer 30-40 minutter, filtrer og ta 1/3 kopp 3 ganger daglig 1 time etter måltid.
 3. Komprimere fra tomater. Finhakkede tomater, ligge ned på et bandasje, gasbind, og påføres et sårt sted. For enkelhets skyld er det mulig å pakke med elastisk eller annen bandasje. Denne komprimeringen varer i 2 timer, deretter endres til en ny, og totalt 3 ganger. Denne komprimerings bekvemmelighet er at den kan gjentas hver dag.
 4. Olje infusjon av valnøtter: umoden nøtter hogge, helles i en glasskrukke, hell olivenolje og 40 dager insisterer i en sol stilling. Ferdig tinktur smører ømme flekker. Behandlingsforløpet er lang, som med bruk av Kalanchoe.

I tillegg til folkemessige rettsmidler, gjør mange pasienter med varicosity supplement therapy med spesiell gymnastikk - Mikulina øvelser det mulig å føle en betydelig forbedring.

Behandling av åreknuter i underekstremiteter

Denne kroniske lidelsen utvikler seg når bevegelsen av blod i beinene på beina senkes og stagnasjonen oppstår. Berørte blodårer begynner å øke i volum og vises på overflaten av huden i form av tydelige blå nett, da dannes knuter. Tidlig behandling bidrar til å unngå risikoen for tromboflebitt, trofasår.

Metoder for behandling av åreknuter

Det er to av dem: konservative og kirurgiske. Pasienten står overfor et presserende spørsmål: hvordan å behandle åreknuter, unngå kirurgi. Ved å velge en metode tar doktoren hensyn til tegnene, sykdomsstadiet, tilstedeværelsen av komplikasjoner, samtidige sykdommer, pasientens alder. Ikke-kirurgiske metoder for eliminering av åreknuter i nedre ekstremiteter gir kun gode resultater når symptomene på patologien fortsatt er svake.

For å stoppe nedbrytningen av de berørte fartøyene, hjelp:

 • medisinering;
 • kompresjonsbehandling;
 • treningsbehandling;
 • fysioterapi;
 • massasje;
 • oppskrifter av tradisjonell medisin;
 • kosthold.

Leger-phlebologists prøver å velge for pasienter under graviditet, bare ikke-medisiner betyr behandling av åreknuter i underekstremiteter. Først av alt, dette er kompresjon undertøy, gymnastikk øvelser, fysioterapi, massasje, diett. Hvis det likevel trengs medisiner, bare skriv ut legemidler til ekstern bruk.

Ikke slutte å gå til kontroverser, om hirudoterapi hjelper med åreknuter. Produsert av leeches hirudin, gjennomtrengende venøsystemet i nedre ekstremiteter, fortynner det fortykkede blodet. Men i dag er det mange moderne stoffer som har samme egenskap. I tillegg er det risikofaktorer for bruk av leeches - infeksjon av blodårer, allergiske reaksjoner.

Om nødvendig utføres behandling av åreknuter ved bruk av radikale metoder. Disse er:

 • sclerotherapy;
 • ozon;
 • kryoterapi;
 • electrocoagulation;
 • laser koagulasjon;
 • kirurgisk inngrep.

Skleroterapi - injeksjon i den syke venen av stoffet, som "limer" det dilaterte karet. Han slutter å pumpe blod og gradvis løser seg. Maksimal effektivitet av skleroterapi oppnås på et tidlig stadium av patologi. En lignende metode er ozonterapi: En del av denne gassen injiseres i lumen av små årer og karene er også "limt sammen".

I løpet av kryoterapi prosedyrer, er kaldt brukt. Under elektrokoagulasjon blir en høyfrekvent strøm innført i karene gjennom en meget tynn elektrode. Behandling av åreknuter med laser er også en effektiv moderne metode, spesielt når den brukes i kombinasjon med konservative metoder. Samtidig er det kosmetiske resultatet høyt: etter noen uker har pasienten ikke arr eller arr.

Kirurgisk fjerning er imidlertid den mest effektive behandlingen som lar deg radikalt bli kvitt åreknuter, når medisinering ikke fører til ønsket resultat. Sår fartøy fjernes gjennom lokale subkutane innsnitt. Etter operasjonen er beinet tett bandasje, og etter tre eller fire timer kan pasienten gå.

Konservativ metode

Phlebologists i behandlingen av varicose har en tendens til å gjøre uten traumatiske operasjoner, som ikke er nødvendige i de tidlige stadiene av sykdommen. For eksempel er dette typisk for retikulær utvidelse av vener, hvis manifestasjon er begrenset bare av de blå venetene. Bidra til å forbedre tilstanden til ventiler og vegger av blodkar. Menn, som kvinner, burde ha på seg trykkjersey. Fullstendig kur patologi kan ikke. Men konservative metoder stopper utviklingen av åreknuter og beskytter mot komplikasjoner.

gymnastikk

Vet hvordan du fjerner venene på beina, utfører øvelsesøvelser, vet leger treningsstudioet. Dette er mulig under forutsetning av at ladingen, som forbedrer blodstrømmen i bena, gjøres systematisk. For eksempel:

 1. I stående stilling blir hælene på beina oppvarmet energisk igjen.
 2. I samme posisjon står de sakte på tærne og faller så sakte.
 3. Sitter på en stol ruller de en liten ball på gulvet med føttene frem og tilbake.

Hva er åreknuter på bena: bilder, symptomer og taktikk for terapi

Åreknuter i underekstremiteter (SRVC) refererer til typen sykdommer som ikke bare forårsaker mange ubehagelige følelser for en person, men kan også i stor grad forringe utseendet.

I mellomtiden er denne sykdommen en farlig patologisk tilstand, noe som fører til alvorlig skade på sirkulasjonssystemet. Oftest har middelaldrende personer, 30-40 år, lider av åreknuter.

Generelle egenskaper og årsaker til åreknuter

I en sunn person stiger venet blod fra beina til hjertet under påvirkning av trykk, som i normal tilstand er nok til å overvinne jordens tyngdekraft. Hvis denne mekanismen forstyrres, må kroppen øke trykket for å skyve blodet oppover.

Som et resultat av denne prosessen det er en ventilfeil, som er preget av blodstrømmen til overfladiske årer fra dypet. Etter hvert som trykket i karrene økes, mister veggene deres elastisitet, strekker seg og depleterer, noe som fører til dannelse av synlige subkutane knuter av blåaktig farge.

Årsakene til utvikling av nedre lemmer:

 • Økt nivå av progesteron i kroppen av en kvinne. Dette hormonet har en negativ effekt på tilstanden til venøse vegger og ventiler, noe som gjør dem svake og ubeskyttede.
 • Medfødte abnormiteter i ventiler eller vener, mangel på bindevev, dårlig permeabilitet av dype vener, genetisk predisposisjon.
 • Neoplasmer plassert på beina, i bukhulen.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Sykdommer i det endokrine systemet.
 • Tromboflebitt.
 • Sykdommer i leddene - osteoporose, reumatoid artritt, etc.
 • Langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler.
 • En stillesittende livsstil, som ofte fører til stillestående prosesser i bena.
 • Økt intra-abdominal trykk. Det oppstår vanligvis med lungesykdommer, eller med hyppig forstoppelse.
 • Vektig.
 • Bruk tette klær og sko.
 • Tilstedeværelsen i dietten av et stort antall kalorier og fettstoffer, mangelen på cellulose av vegetabilsk opprinnelse.
 • Røyking, hyppig bruk av alkohol.

I svangerskapet forekommer ARVD spesielt ofte, fordi i denne perioden globale endringer i hormonell bakgrunn, samt vektøkning.

Menn fra denne sykdommen lider i tilfelle at deres Livsstil er forbundet med tung fysisk arbeidskraft, eller lenge på bena - maskinoperatører, lastere, etc. Varicose ben kan også skyldes visse sportsaktiviteter.

Symptomatiske og første tegn

Varicose føtter er ledsaget av følgende symptomer:

 • Utseendet av smerte i bena: med varicose under gang, smerten er pulserende og varm, i en rolig tilstand - sprekker;
 • kramper om natten;
 • synlige endringer i huden på beina - mørke flekker, knuter, hevelse, tørr hud;
 • Følelse av tyngde i beina - de ser ut til å briste innvendig; i utgangspunktet skjer det om kveldene, etter en arbeidsdag;
 • fortykning av venene på beina, de vises tydelig på overflaten av huden.

Symptomer på oppstart og progresjon av åreknuter på bena er presentert på bildet under, avhengig av stadium og pasientens tilstand, er behandling foreskrevet.

Ubegrenset behandling er veldig farlig i tilfelle HRVC. Hvis denne sykdommen ikke blir behandlet, kan det føre til deformasjon av muskelstrukturen i beina, ødeleggelse av benmasse og irreversible forandringer i huden.

Fremskritt, varicosity vil bli ledsaget av slike fenomener som dannelsen av omfattende eksem og utseendet av trofiske ikke-helbredende sår, som kan gå inn i gangrene. Konsekvensene kan være den mest trist - ben amputasjonen, blodforgiftning og til og med døden. Men den største faren er muligheten for en trombose, som kan komme av og føre til døden.

Når skal du se en lege og hva slags

På grunn av den høye risikoen for komplikasjoner som følge av tidlig behandling av ARVC, er det nødvendig å søke på en medisinsk institusjon ved de første tegn på sykdommen - Puffiness i bena, en følelse av raspiraniya, smerte og andre. Diagnostisering av åreknuter er involvert i Studier om vener og i alvorlige tilfeller - angio-kirurger.

diagnostikk

På de første stadiene av ERVC er det ikke veldig klart. mennesker skriv av smerter og andre symptomer for vanlig tretthet, hardt arbeid eller alder. Til legen adressen bare når det allerede har vært betydelige endringer i beina - tykke hovne vener eller knuter.

Men i de fleste tilfeller en visuell inspeksjon av legen er ikke begrenset og utpeker ytterligere undersøkelser:

 1. Ultrasonisk flowmetri eller Doppler, Det gjør det mulig å avsløre hastigheten på blodstrømmen og påfyllingen av blodårene.
 2. I de tidlige stadiene av ERVC utpekte prøver av Perthes, Sheinis, Troyanov, Pretta og andre, som indikerer utviklingen av åreknuter.
 3. Flebomanometriya, hvor trykket i venene måles.
 4. Skanning av vener, av resultatene som det er mulig å bestemme i hvilken tilstand venøs ventiler og vegger er lokalisert.
 5. venography. Denne prosedyren består i å gjennomføre en vene av kontrastmedium med påfølgende røntgen.
 6. echosclerotherapy Sklerosant injiseres i venene, så blir de skannet.
 7. termografi - undersøkelse ved hjelp av infrarød stråling
 8. Computer phlebography.
 9. Flebostsintigrafiya - undersøkelse av lymfeknuter og blodårer ved bruk av radionuklider
 10. fotopletysmografi - inspeksjon ved bruk av fotodioder.

Umiddelbart er alle typer undersøkelser aldri foreskrevet. Vanligvis er åreknuter lett å diagnostisere allerede ved en eller to metoder, som legen bestemmer i samsvar med pasientens tilstand.

Metoder for behandling av nedre ekstremiteter

I den komplekse behandlingen av åreknuter i nedre ekstremiteter inkluderte følgende metoder:

 • konservative;
 • sclerotherapy;
 • kirurgisk.

konservative

Konservative metoder for å behandle benvariøsitet er kun effektive i begynnelsen av sykdommen. For å forbedre tilstanden til venøse vegger og ventiler Følgende medisiner for åreknuter kan være foreskrevet:

 • Venotonics - Venoruton, Endotelon, Tribenol, Escuzan, Detralex, Glivenol, Ascorutin, Vazobral, Anvenol, Fleobodia-600. Disse stoffene forbedrer elasticiteten til venøse vegger, gjenoppretter strukturen av vev, øker blodsirkulasjonen i bena.
 • antikoagulanter - Hirudin, Aspirin, Heparin, Fenindion, Lyoton 1000. Disse stoffene reduserer blodproppene, og dermed forhindrer trombusdannelse.
 • Krem og salve med venotonisk effekt - Essaven, Troxevasin, Venitan.
 • platehemmere - Trombonil, Currantil eller Persantin. Disse stoffene bidrar til "resorpsjon" av blodpropper.

Hvis allerede dannet trophic ulcers, For å bekjempe dem gjelder stoffer som: Preductal, Anginin, Trental.

I tillegg til medikamentell behandling, kan det være tilordnet det bruk av komprimering undertøy (? Hvordan du velger det), en spesiell diett, eksklusive røkt, stekt og fet mat, samt moderat trening - sykling, jogging eller vanlig gange.

Hvert stadium av sykdommen Det kreves å begrense besøk på bad og badstuer, og ikke å ta soling, Fordi ultrafiolette stråler kan ha en skadelig effekt på pasientens tilstand.

sclerotherapy

Denne metoden for å behandle varicose asterisker på beina er det I den berørte venen administreres en nål med en nål, som har en sklerotisk effekt. De venøse veggene sitter fast sammen og blodet i fartøyet slutter å bevege seg.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen av åreknuter i underdelene er foreskrevet med uttrykte tegn på sykdommen, når det truer pasientens helse og liv. Kirurgisk operasjon for åreknuter er av flere typer:

 • I beinet er det gjort 3 snitt, hvorved den berørte venen blir skåret ut.
 • Forlengelse av den syke venen gjennom snittet med etterfølgende ligering av nærliggende årer.
 • Bandasje den berørte venen rundt ventilen.
 • Fullstendig fjerning av åreknuter, venøs og trofasår. Dette er den mest komplekse typen operasjon, som kun foreskrives i de mest alvorlige tilfellene.

Åreknuter i ekstremiteter - ekstremt En alvorlig sykdom, hvis symptomer er funnet hos 40% av voksne. Hvis tiden ikke begynner å behandle åreknuter på bena, kan sykdommen føre til et fullstendig tap av arbeidsevne. Bare ved overholdelse av medisinske instruksjoner og en kompetent tilnærming til behandling, kan en rekke alvorlige komplikasjoner fra denne sykdommen forhindres.

video

En kort utflukt og en beskrivelse av denne sykdommen presenteres i videoen:

Åreknuter i underekstremiteter: opprinnelse og løsning av problemet

Sykdommer i blodkar, sirkulasjonssystemet og hemostasen er komplekse og farlige. Å kjempe med dem er heller ikke lett, her, for eksempel behandling av varicose hvor mye innsats og tålmodighet krever. Og livet er nå slik at det bare har åreknuter av underekstremiteter. Selv sto bak disken, selv sitter ved datamaskinen, men ubehagelig sko, der må vi også ta tid - alt det vanskelige uren, forårsaker lunger i venene i bena, og hvis denne sykdommen foreldre forfulgt, er todelt faren.

Unge jenter tror at de ikke er truet, deres bein vil alltid være slanke og lette, så etter mote velger de høye hæler og løper på dem i flere dager. Det viktigste - skjønnhet og ulempe kan tolereres, fordi skjønnhet, som du vet, vil ha ofre. Og ofrene kan være veldig stor...

Hva er åreknuter og hvorfor utvider blodårene?

Når den strukturelle strukturen i vaskemuren brytes og den vaskulære tonen reduseres dyp venene på nedre ekstremiteter utvides ujevnt. Denne prosessen fremmes meget godt av overdreven belastning på beina. Blod, en fra den pulsåren hos den systemiske sirkulasjon fra den venstre ventrikkel, anriket med oksygen og næringsstoffer underekstremitetene og plukke opp karbondioksid og metabolske produkter fra dem, må ha steget opp på venene gjennom den høyre ventrikkel til lungen, til å gi unødvendig og plukke opp den neste porsjon nødvendige nedre lemmer av stoffer.

Årene på underdelene er utstyrt med ventiler, slik at det hevede blodet ikke kommer tilbake, fordi det overvinner Jordens tiltrekning, stiger opp. I de forstørrede årene kan ventilene ikke lukkes tett, og derfor går ikke alt blodet bort, men begynner å synke ned og stagnere. Så kommer en ny del til henne og blodsirkulasjonen er forstyrret.

Fra stagnasjon av blod i de venøse karene begynner å sakte dannes blodpropp (bunter), som kalles rød, siden de hovedsakelig består av erytrocytter. En blodpropp former for tiden hode og hale hodet er festet til beholderveggen, og halen av de frie reserver for blodplateadhesjon. Dannet propper permanent festet til veggene i blodårene og bli en tidsinnstilt bombe, for frittliggende og slippes ut i blodpropp er svært farlig fordi det kan tette viktig arterie. Clots break off, vanligvis hale delen og gå på en kort tur. Etter å ha passert vellykket høyre atrium, kan blodpropp bli sittende fast direkte i lungebagasjerommet, hvis du har en stor størrelse, eller forskudd i lungearterien, som vellykket overvinne vil ikke kunne. Mange har hørt om den plutselige dødsfallet som trombosen har ført til lungene i arteriene, og det kalles leger PE dette fenomenet PElungeemboli).

Hvor er grunnen bak den?

Å si at åreknuter i underbenene er et fenomen som er overalt vanlig - ingenting å si. Men det er folk som lever i en meget gammel alder og har ingen anelse om åreknuter. Hvorfor? Kanskje i utgangspunktet visste de noen hemmelighet, eller la sitt liv ligge på sofaen med beina hevet?

For å bryte strukturstrukturen til veggen av vevbeholderen, er det ikke mye mer nødvendig, bare enkelte medfødte egenskaper hos individet eller forhold som er skapt i løpet av livet, kan føre til utbrudd av den patologiske prosessen:

 1. Arvelig disposisjon, det vil si en person mottar fra foreldrene sine, IKKE en sykdom, og struktur av blodkar, predisposing til utvidelse av årer og sykdom;
 2. Kvinne kjønn på grunn av naturlig destinasjon.
 3. Tapet av elastisitet og tone i vaskulasjonen skyldes:
  • Profesjonelle funksjoner (arbeid knyttet til et lengre opphold i vertikal stilling);
  • Overdreven stress i svangerskap, fedme og sport;
  • Hormonal bakgrunn, hvor det ledende stedet tilhører hormonell omorganisering når du bærer et barn, og også i den klimatiske perioden;
  • Permanent forstyrrelse av ernæring og matpreferanser til produkter som påvirker vaskulærvegget;
  • Sykdom av utveksling;
  • Leversykdommer (hepatitt og cirrhosis);
  • Arteriell hypertensjon;
  • røyking,
  • Venus-arterielle fistler, som kan forårsake utvikling av vener på beina, selv hos ungdom.

Hva ser de virkelige åreknuter ut?

I tillegg til slike beskrevne forferdelige hendelser, er åreknuter i underekstremiteterne ganske enkelt uattraktiv. I begynnelsen av sykdommen, da 2-3 kranser vokste, er det ofte en person som ikke legger merke til det, men sykdommen utvikler seg, og problemer starter. Knottene slått ut, huden på den indre overflaten av skinnet skinner og endrer fargen, og disse stedene begynner å klø. Hud er skadet og sårdannet. Og om det er pluss å få diabetes mellitt? Utvidelse av vener på beina er ikke en uavhengig bein sykdom, hele organismen er involvert her, fordi det er sirkulasjonssystemet.

På denne måten, manifestasjoner av åreknuter i nedre ekstremiteter kan representeres i følgende form:

 1. Føler seg trøtt i bena, tyngde og puffiness i lemmerne;
 2. Tykkede og tortuøse seksjoner av venøse kar, som projiserer over overflaten av skinnhuden med mørkeblå knuter;
 3. Forseglet, mørkret, tapt elastisitet i lesjonene, huden;
 4. Kramper i bena;
 5. Hårtap og brenning i områder av åreknuter;
 6. Kløe på steder av varicose nodules.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir symptomene på åreknuter lysere og fører til andre hendelser:

 • Økt smerte;
 • Som et resultat av stagnasjon - dermatitt, eksem og sårdannelse av skadede områder;
 • På kløende steder, oppstår bobler og sprekker, noe som gir blødning ved det minste trauma. Og hvor det er blødning, er det alltid trombose. Slike manifestasjoner er i sin tur lett komplisert av tromboflebitt, som er preget av følgende symptomer:
  • Kortpustethet, mangel på luft, svakhet;
  • Økt temperatur på det syke lemmet, huden er varm og tett;
  • Smerter langs fartøyet;
  • Rødhet av lem i løpet av den berørte venen.

Det bør bemerkes at tromboflebitt er svært farlig og krever øyeblikkelig legehjelp!

Spesielle typer åreknuter

Kvinne åreknuter

Selvfølgelig, de fleste åreknuter i underekstremitetene er iboende, men utvidelsen av bekken årer er heller ikke uvanlig, og du kan forestille deg til hva myndighetene den kan nå, fordi øyet ikke er synlig, hva som skjer i venene i indre organer. Spesielt i denne forbindelse, "lykkes" den kvinnelige kroppen, kvinner selv har en egen gruppe av "venner" åreknuter.

Fysiologiske egenskaper hos representanter for den rettferdige halvdel av menneskeheten predisponerer for denne sykdommen mer, da naturen tildelte dem med forplantningsfunksjonen og forsynt med spesielle organer hvor blodsirkulasjonen er veldig intens, og krever et stort antall vener og arterier. Når en kvinne forbereder seg til å bli mor, må kroppen gjenoppbygge og gi et normalt lager. Selvfølgelig er belastningen på kroppen kolossal og stillestående i både det små bekkenet og i underkroppene, stedet har.

Åreknuter under graviditet vil være utgangspunktet for utviklingen av sykdommen i fremtiden, hvor dilatasjonen av vener i det lille bekkenet, som beina, kan ta et "verdig" sted og i tide vil begynne å utgjøre en trussel ikke bare for helse, men også for menneskelivet.

Bekymringen er at bekkenes bein ikke kan sees akkurat slik, du trenger spesialutstyr for dette, fordi det lille bekkenets venøse kar er ikke like tilgjengelig som på bena. Men de har også danner noder, lik den venene i bena kan inneholde blodpropper som kan brytes av og "bort i frittflytende", dessverre, kortvarig... varikøse vener bekken kan forårsake indre blødninger. Operasjoner på bekkenet organer, spesielt i gynekologi, sørge for obligatorisk bruk av kompresjonsstrømper (elastiske strømper og strømpebukser) for å forhindre livstruende komplikasjoner assosiert med separasjon av tromben.

Mer informasjon om åreknuter i bekkenet og livmoren les koblingen.

Mann åreknuter

Varicosity hos menn opptrer i mindre grad enn hos kvinner, men i tilfelle av benskader er det lik. Derfor er alt som er sagt over og under - fullt gjeldende for det sterke kjønn.

Det er verdt å legge til at menn kan "skryte" en spesiell mannlig åreknute - en forlengelse av venene i spermatikkledningen (varicocele). Heldigvis er denne typen mannlig varicose godt operert og er ikke spesielt farlig for livet, men det er bedre å gjøre uten det.

Video: Legekjøtt hos menn

Retikulære (kosmetiske) varianter

Det skjer at gjennom huden på underbenet eller låret plutselig begynner å vise et maske av små blodkar. Spesielt imponerende du kan roe ned med en gang - dette er den såkalte retikulære varicose, eller åreknuter årer. Det er godartet og, som det var, ikke helt ekte. Progresjon og alvorlige komplikasjoner er ikke iboende i ham, han generelt, bortsett fra en liten kosmetisk defekt, truer ikke. Derfor kalles også retikulær varicose av nedre ekstremiteter kosmetisk.

Men det er ikke særlig følsomt å huske hva som er farlig for åreknuter og å begynne å kjempe med det fremdeles i de tidlige stadiene, som bare blir ignorert og savnet av pasienten selv. Men etter å ha funnet ut om sykdommen, forsøker fremtidige pasienter av karsykiren fortsatt å gjøre uten operasjon i fremtiden, er interessert i reseptene for tradisjonell medisin og ofte ganske vellykket takle sykdomsprogresjonen hjemme.

Pre-medisinsk behandling av folkemidlene

Først prøver pasienten å behandle åreknuter, rådføre seg med erfarne slektninger, venner og bekjente. Og de hjelper, fordi sykdommen er vanlig og folk vet mye om det. Sympatisk med en kamerat i ulykke, prøver alle å ta del i sin skjebne og tilby sin bevisste oppskrift.

Noen foreslår slanking, miste vekt og rense fartøyene, andre anbefaler spesielle elastiske strømper og strømpebukser, som de har på seg selv, andre tilbyr vanligvis leeches...

Ernæring for åreknuter

Utvilsomt spiller næring i varianter en rolle. Og ikke liten. Gå ned i vekt med åreknuter virkelig "polzitelno", så med dette og skal begynne, selvfølgelig, uten å ty til en rekke markedsførte produkter som kan være, og er bra for å miste vekt er enkel, men er kontraindisert i behandling av åreknuter.

I åreknuter i nedre ekstremiteter må man først og fremst glemme:

 1. Om alkohol (helt);
 2. Sterk kaffe;
 3. Hermetiserte, varme og røkt mat;
 4. Godteri og saltavstand ikke liker også - de holder vann i kroppen;
 5. Stekt poteter er veldig god erstatning for "potet i uniform" og lytte til hva kunnskapsrike mennesker råder. En kunnskapsrik rådgivning:
  • lene seg på matvarer rik på vitaminer A og E, selv om B og C også ikke vil bli en hindring;
  • korn av hvete, rug og havre, kål av alle slags og soya og gulrøtter, stikkelsbær og rosebær spesielt - vil ha en gunstig effekt på de venøse veggene;
  • ubegrenset mengde grønnsaker, ferskpresset sitrusjuice, blåbær, tranebær og jordbær i frisk form;
  • nettle, dill og persille i salater, vil ikke bare hjelpe med åreknuter, men også merkbart redusere vekten.

Apple eddik mot åreknuter

Apple cider eddik er solgt overalt i butikken og er ikke i det hele tatt dyrt. Smaken er hyggelig. For behandling tar vi:

2 ts eddik, legg til en teskje honning, fyll med renset vann i en mengde 200-250 ml og drikk om morgenen på tom mage. Skilt i et forhold på 1:10 eple cider eddik om kvelden for å gni skinnene, om morgenen vil fartøyene føle det.

Chestnut tincture oppskrift

Også for behandling av varicose føtter, brukes ulike infusjoner og dekk, hvor oppskriften på kastanjetinktur anses å være svært effektiv, som er fremstilt som følger:

 1. Friske vakre kastanjefrukter, som ligger under føttene dine på høsten, samles inn;
 2. kutt i 4-5 deler og send til kjøttkvern;
 3. veier 50 gram og legger til den tørkede massen på 500 gram vodka (en flaske);
 4. Den fremtidige tinkturen legges på et mørkt sted i 10-14 dager, og den gjenværende knuste kastanjemassen er lagt ut for å tørke (nyttig neste gang);
 5. På slutten av den angitte perioden kan tinktur (du kan spenne eller du kan bruke den) helles i en flaske for å drikke daglig, resten til kjøleskapet;

I lys av at kastanjen påvirker blodtrykket, anbefales det å ta medisinen i samsvar med blodtrykket. 30-40 dråper i en skje med kokt vann 3-4 ganger daglig før måltider - ved normalt trykk og 1-2 ganger om dagen med redusert. Behandlingsforløpet - 1 måned, deretter en pause, og etter 2 uker om nødvendig, kan kurset gjentas.

I tillegg til å behandle varicose på beina, kan du bruke tinktur av kastanjer for å gni skinnene. Ifølge folk er denne metoden en stor hjelp, noen klarte selv å kurere varicose i de tidlige stadier. Vel, de som ikke er veldig heldige med behandlingen med diett og tinkturer, men ikke ønsker å gå til legen, anbefaler folkemedisin "god gammel", men ikke glemt igler.

Igler! Er det skummelt? Det hjelper imidlertid...

Før du begynner behandling med igler for åreknuter, mange pasienter søker informasjon - du kommer fra, som er ganske naturlig. Leeches er forferdelig og frastøtende. Mange husker hvordan, som barn, svømte i dammer, skygget bort fra dem. Da igle var hovedfienden av alle, selv om min bestemor fortalte meg at i gamlelandet lege igler holdes i spesielle krukker og brukes i nesten alle tilfeller, som inkluderte blødning (en av de få behandlinger for mange sykdommer).

Behandling med leeches kalles hirudoterapi. Dette navnet kommer fra ordet hirudin - et spesielt enzym som er i spytt av leeches, som forhindrer blodpropp. Suck, igle faller av når beruset, og blodet piple litt mer tid vil flyte... Selvfølgelig er det ikke vanskelig å gjette at innsatsen i venene har stagnert, "ekstra" blod igle vil bli fjernet, og kanskje hans spytt og blodpropp vil oppløse. Og det viser seg, ingen glemte igle, i noen mennesker dyrking av medisinske igler har blitt en god forretning, fordi ikke alle igle har slike helbredende egenskaper, det trenger spesielle leeches. Voksne på slike gårder, sendes dyr til medisinske sentre som spesialiserer seg på hirudoterapi.

Det er på tide å se en lege!

Konservativ behandling

Det skjer at behandlingen startet i tide, stopper den patologiske prosessen, og folk lever videre uten lege, som støtter seg med folkemidlene, diett og diett. Og det skjer når sykdommen er startet og ikke kan hjelpe:

 • Infusjoner og decoctions;
 • Kompresjon sokker;
 • Salver og kremer annonsert i media;
 • Massasje og gymnastikk;
 • Selv hirudoterapi hjelper ikke.

Så det er på tide å besøke legen. I registret til en hvilken som helst klinikk forklarer at forlengelsen av venene i nedre ekstremiteter er engasjert i en spesialkirurg i fartøyene - phlebologist.

Selvfølgelig forsøker medisinen alltid å gjøre uten radikale tiltak, det vil si uten kirurgi, til siste forsøk på konservativ behandling. Enhver operasjon, selv den enkleste, er forbundet med et brudd på blodkarets integritet, og følgelig med en trombusdannelse, som allerede er tilfelle med åreknuter. I tillegg krever noen kirurgisk inngrep anestesi. Her er det nødvendig å ta hensyn til pasientens alder, som det er kjent at alderdom ofte følger med kroniske sykdommer i respiratorisk og kardiovaskulært system, og dette forholdet kompliserer vesentlig valget og styringen av anestesi. Derfor behandler vaskulær kirurg varicose i utgangspunktet konservativt.

Ved konservative behandlingsmetoder, med unntak av salver, kremer og tabletter fra åreknuter, bærer, og disse typer minimal invasiv kirurgi som komprimering sklerosering (sklerose) og endovenous laserbehandling (som nedenfor), siden slik behandling ikke krever et sykehusopphold, en liten traumatisk og nesten smertefri.

For behandling av åreknuter i underkroppene, foreskrives legemidler som forbedrer blodstrømmen gjennom venene, beskytter veggen og fortynner blodet. Disse inkluderer:

 1. Phlebotonics (venotonics): antistaks og venitone (planteopprinnelse), phlebodia 600, detralex;
 2. Desaggregants, som oppløser blodpropper: karantene, trental;
 3. Legemidler som forhindrer blodpropp (antikoagulantia) - heparin og dets derivater;
 4. Salver fra åreknuter, geler og kremer av lokal bruk, som har en kurativ effekt i henhold til kriteriene ovenfor - lyotongel, kuriozin;
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: rheopyrin, diclofenak, nimesulid.

Trer inn i venøs fartøy

Skleroserende terapi kan selvstendig behandle åreknuter i begynnelsen av sykdommen, når funksjonen til ventiler ikke er ødelagt ennå, og fortsatt denne metoden utmerker seg med retikulær varicose, helt etterlater ingen spor av sykdommen. Behandling av varicose sklerose utføres av en phlebologist som injiserer i blodet en løsning av jern klorid ved en viss konsentrasjon.

Sannsynligvis har kirurgi alltid vært og vil være den viktigste måten å kurere åreknuter, så metoder som laserbehandling vil alltid være populære blant leger og blant pasienter. Utvilsomt, når pasienten ser og hører under operasjonen, er han ikke redd på forhånd at han ikke vil våkne opp (de fleste pasienter før intervensjonspanelet for en slik anledning) - dette betyr mye.

Behandling av åreknuter av pasienten tolereres godt, selv om det også er en postoperativ periode og noen ulemper, assosiert med minst en liten, men forstyrrelse. Det kan forekomme blåmerker og ømhet langs den koagulerte venen, noen ganger etter noen dager øker kroppstemperaturen til subfebrile. Disse fenomenene passerer raskt hvis du tar ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (diklofenak, nimesulid). Umiddelbart etter operasjonen kan pasienten ikke bare reise seg opp, men det anbefales å være likevel, iført (uten feil!) En kompresjonsdrakt.

Laserbehandling utføres ved intravaskulær virkning av termisk laser energi direkte på venøs veggen og festet trombi, som må erstattes av bindevev. Og venen selv med tiden (innen et år omtrent) vil bli til en bindevevsledning.

Laser koagulasjon av åreknuter er en ganske effektiv metode, med et minimum antall kontraindikasjoner, ingen negative bivirkninger, ingen allergiske reaksjoner. Laserbehandling tolereres godt av pasienter og kan brukes hos eldre og senile pasienter. Og ta hensyn til kontraindikasjoner, velg riktig dosering og profesjonelt gjennomføre prosedyren og gjøre uten driften av stede - forretningsfolk, fordi den virkelige operasjon for åreknuter i nedre ekstremiteter - en ganske alvorlig ting med en masse av kontraindikasjoner og komplikasjoner.

Radikal kirurgi for varicose er ikke lett å utføre, er rik på "overraskelser" og refererer til ekstreme tiltak, Det samme gjelder et hemostatisk system som sikkert vil reagere på eventuelle forstyrrelser. Dessverre er det ikke alltid tilstrekkelig. Derfor er doktors oppgave å forklare for pasienten hvordan han ikke skal komme på operasjonstabellen, men forebygging av et slikt perspektiv bør bli målet for pasientens hele liv, fordi hans helse er i hendene.

Uten åreknuter kan du klare: 12 ting du trenger å gjøre akkurat nå!

Når man ser på de utvidede årene til foreldrene, ville det være bra å tenke i tide at denne patogen har en arvelig disposisjon og ta alle tiltak for å unngå slike problemer. Og det skjer at åreknuter allerede har gjennomgått laserbehandling, men i dette tilfellet er det ingen grunn til beroligende. Åreknuter i underekstremitetene - sykdommen er tilbakevendende, men hvis noen mener at det er mulig å helbrede varicose helt, er han dårlig feil. Det kan forebygges eller stoppes, men han vil ikke tillate seg å glemme seg selv.

Forebyggende vedlikehold, forebyggende vedlikehold og igjen profylakse - Det er det som trengs for å bekjempe utvidelsen av vener på beina. Hvor skal du begynne?

Hverken mandag eller første dag eller neste måned eller nyttår, og umiddelbart innføre 12 regler:

Moment # 1: Ernæring og overvekt

Å begynne, selvfølgelig, følger av en diett, en mat på varices bør være hovedsakelig plante opprinnelse, rik på vitaminer og lett.

Fra overflødig vekt, med sin tilstedeværelse, er det nødvendig å kvitte seg på noen måte, fordi det under vekten ikke er begynt å utvide venene vil stoppe, selv om de friske ikke tåler en slik belastning.

Moment # 2: Liv i bevegelse

Arbeidet skal være mobil og fysisk ikke veldig spent, selv om du vil ha talent og evne, ikke glem å gjemme deg et sted i blodårene. Vel, siden tross alt, valgte yrket sittende eller stående, deretter periodisk stå opp, gå rundt, og det er bedre å kjøre trappene, gjør en vanlig øvelser for bena etter står eller sitter på huk på tærne, er din tid alltid å bli funnet.

Moment # 3: Bedre sunn ben på en gjennomsnittlig hæl enn pasienter med høyt

Hæler utrolig lengde er best igjen tilbake i butikken og kjøpe en fin komfortable sko med hæler på 5-6 cm (litt som hennes venner så mye som 15-tommers hæler, så de la dem og gå). Sko skal være laget av naturlige materialer, tilpasse størrelsen og ikke forstyrre blodsirkulasjonen.

Moment # 4: Komprimerings strikkevarer

Komprimeringsjersey med åreknuter vil være et flott tillegg til de valgte skoene. På elastiske strømper og strømpebukse i store bokstaver er det ikke skrevet at de er ment for behandling av åreknuter, men det som trøster føttene.

Moment # 5: Active Sport

Sport kan ikke utelukkes fra utelukkelse, men mange tror at belastningen på venene påvirker, de begynner å spare seg og komme til hypodynamien, og venene liker det ikke i det hele tatt. Et annet spørsmål er hvilken sport som er foretrukket for åreknuter. svømme~~POS=TRUNC "I bunnen i karet, i elva, i en bekk, i havet" - billedlig sagt det, men det er fornuftig: svømming er den beste assistent i kampen mot åreknuter på bena. Og... sykler. Disse idrettene er ikke bare kroppsopplæring og forebygging av åreknuter, men også en stor glede.

Viktig! Kraftig og jevn atletikk, kettlebellløfting og andre typer som krever overdreven innsats, vil ikke passe verken jenter eller gutter. Og du må godta dette.

Moment # 6: Terapeutisk gymnastikk et par ganger om dagen

Foto: Et eksempel på enkle øvelser for å bekjempe åreknuter

Fysioterapi med åreknuter i nedre ekstremiteter - en integrert del av forebyggende tiltak, er det ganske komplisert i sin utførelse, ikke slitsomt, så noen minutter i morgen og / eller kveld å bevilge nødvendig. Og hvis du gjør det daglig, ligger på gulvet, trener "sykkelen" (alle vet det), så blir det ikke noen varicose. Og venene vil være takknemlige.

Video: Et kompleks av øvelser for beina

Moment # 7: Fotmassasje

Massasje av beina med åreknuter er et veldig effektivt og hyggelig middel. Du kan gjøre selv, men det er bedre å gjøre det selv. periodisk Dette involverte fagfolk som kjenner godt til den anatomiske strukturen og fysiologiske egenskapene til venøse kar. Of course, til hele året for en massasje spesialist gå og fysisk vanskelig og kostbart materiale, så en daglig selv massere dine egne hender et par ganger i året på massasjeterapeut - vil bli bra.

Moment # 9: Ikke sitte på beinet ditt!

Vane å kaste bena trenger å bli kvitt en gang for alle, og til gjengjeld kan du kjøpe "American", som vi ikke har ofte lo sarkastisk, når vi ser hvordan de amerikanske filmhelter enkelt fylle opp føttene på bordet, ikke vurderer det som dårlig. De tenker på seg selv og hindrer åreknuter i hvert trinn. Og vi? Vi vil også.

Moment # 10: Hygiene og fotpleie

Sannsynligvis bør man ikke påminn deg igjen om at du må holde føttene rene, ta vare på huden, unngå slitasje, riper og sprekker som bidrar til infeksjon. Og Gud forby, ta opp en sopp, det må kjempe nådeløst. Hver kveld, føttene, er det ønskelig å arrangere vannbehandling som et beroligende bad med furu ekstrakt, etter som vil være godt smurt bena beroligende tonic fløte. Og beina er behagelige, og drømmen vil bli bedre. En spesiell krem ​​eller salve fra varicose etter treningsbehandling og massasje vil roe og slappe av venene på underekstremiteter.

Moment # 11: Folk oppskrifter har rett til liv og applikasjon

Ikke ignorere folkemedisin, infusjoner, decoctions, lotions - alt kan tilberedes hjemme og behandlet varicose folkemessige rettsmidler;

Moment # 12: Eliminere dårlige vaner!

Den siste sigaretten er bedre å ikke bli slitt ut, men å bli kastet sammen med pakken, slik at du aldri igjen kjøper den og ikke tar den i hendene.

Likevel, som gir styrke til å gjennomføre forebyggende tiltak, er det fortsatt noen ganger nødvendig å huske karkirurgi, og hvis han bare ser og bekrefter at han var likevel å gjøre noe, så alt er i orden, så arbeid ikke var forgjeves.

Les Mer Om Fartøyene