Åreknuter av bena

Åreknuter i underekstremiteter, som også kalles åreknuter, manifesteres som en utvidelse av de overfladiske venene på beina, som følger med forstyrrelsen av blodstrømmen og ventilens svikt.

Med åreknuter av bena, blir blodårene av den sakkulære typen dannet. I denne tilstanden er det en økning i venenees lengde, deres slangete tortuositet,
Utilstrekkelige ventiler. For tiden er åreknuter svært vanlige: det er observert hos rundt 17-25% av mennesker.

I ung alder, før pubertet, utvikler denne sykdommen hos representanter for begge kjønn med samme frekvens. Imidlertid observeres åreknuter hos kvinner i voksen alder dobbelt så ofte som menn. Et slikt bilde kan forklares ved signifikante hormonelle endringer i menstruasjonsperioden under barnets svangerskap. Som et resultat, vener tonen svekkes, de ekspanderer, og det er et brudd på venøs sirkulasjon.

Årsaker til åreknuter i bena

I dag pleier spesialister å støtte mange teorier som indikerer hvorfor åreknuter utvikler seg på bena. Men det er imidlertid viktig å merke seg om hovedårsaken til denne sykdommen venøs ventil sykdom. Som en konsekvens hindrer ventilene blodbevegelsen i motsatt retning. Følgelig er bare blodstrømmen til hjertet fullt ut realisert. Utilstrekkelig venøs ventilfunksjon kan skyldes trombose, medfødt insuffisiens av ventiler, svakhet i venerveggene og andre årsaker.

Hvis vener ventiler er utilstrekkelig, aspirerer personen som stiger opp til føttene seg ned under påvirkning av tyngdekraften. Når du går, samles muskler i skaftet, som omgir de dype årene, kontrakt. Derfor blir venene tømt, og det er en økning venetrykk. Som et resultat går blod inn i overfladene, de strekkes og manifesteres åreknuter.

Det er også en rekke faktorer som direkte påvirker utviklingen av åreknuter. Hos kvinner utvikler åreknuter ofte som en konsekvens av graviditet. I løpet av denne perioden øker volumet av blod i kvinnekroppen betydelig. Den voksende livmoren presser sterkt på venene som kommer fra beina. I tillegg, i løpet av graviditeten, er tilstanden til venevæg påvirket av hormonelle forandringer i kroppen. I mange tilfeller er varicose under graviditeten reversibel, det er etter fødselen forsvinner det gradvis.

Svært ofte forekommer åreknuter i nedre ekstremiteter hos mennesker som under arbeidet blir tvunget til å stå lenge. En annen risikofaktor for åreknuter er fedme: Overvektige personer har økt intra-abdominal trykk og som følge av utvidelse av vener.

Ofte utvides blodårene også hos personer som er utsatt for regelmessig belastning. Dette skjer når kronisk forstoppelse, hoste, prostata adenom og andre forhold. Åreknuter kan noen ganger bli en konsekvens av kirurgiske operasjoner på bena.

En annen faktor som predisponerer for åreknuter er en persons alder. Som regel foregår alderen av ventiler og venerens vegger med tiden. Som et resultat er elasticiteten tapt, og venene strekkes ut.

Varicosity forekommer ofte hos pasienter som lider av dyp venetrombose, ha medfødte anomalier av blodkar.

Gitt de faktorene som direkte påvirker utviklingen av sykdommen, er det vanlig å skille mellom hoved~~POS=TRUNC og sekundær åreknuter.

Symptomer på å utvikle åreknuter i bena

Først og fremst er de synlige symptomene på åreknuter på bena utseendet på overflaten av huden på beina av et nettverk av tynne vener. Slike manifestasjoner forekommer hovedsakelig i hoftesonen. Et slikt varicose slør er lettest å vurdere hos mennesker som lider cellulitt. Noen ganger blir cellulitt en slags forløper for åreknuter. Ofte komprimerer fettavsetninger i cellulitt de venøse karene, og som et resultat blir blodstrømmen komplisert og varicose forekommer.

Kapillærnett på beina, som manifesterer seg i begynnelsen av åreknuter, kalles telangiectasia. Det skal imidlertid huskes at slike eksterne manifestasjoner kan være begge tegn på åreknuter og en manifestasjon av en midlertidig inflammatorisk prosess.

I noen tilfeller er utbruddet av åreknuter angitt med ødem på beina. Et slikt tegn kan imidlertid være et symptom på andre sykdommer (hjertesvikt, nyre nyresykdom). Derfor kan man i dette tilfellet ikke klart snakke om utviklingen av åreknuter før diagnosen er etablert.

Symptomet på åreknuter blir ofte manifestasjon av smerte i bena. Smertefornemmelser kan være akutte, og har også trekkskilt. Oftest, med varicose smerte i kalvene. Det skjer hovedsakelig i andre halvdel av dagen, etter en viss belastning på beina.

Således bør en person som observerer utseende av et kapillært nett, periodiske manifestasjoner av smerte og hevelse, konsultere en lege og ta nødvendige studier.

Ofte gir åreknuter pasienten et visst kosmetisk ubehag. Men i tillegg kan han få en følelse av alvorlig tyngde i bena, om natten, kramper, På underbena vises det gradvis trofiske endringer.

Visuelt kan åreknuter også manifesteres med ikke særlig merkbare "stjerner" av små fartøyer, og svært store knuter og plexuser, som er spesielt fremtredende når pasienten er i oppreist stilling.

Hvis palpering av vener utføres, bestemmes deres elastiske elastiske konsistens, de komprimeres lett. Huden over åreknuter kan ha høyere temperatur enn resten. Hvis en person tar en horisontal posisjon, senker spenningen i venene, og noderne blir mindre uttalt.

Hvis utviklingen av sykdommen folk ikke tenke på hvordan å behandle åreknuter, utvikler sykdommen, og etter hvert til de beskrevne symptomene blir følelsen tretthet, den konstante følelsen av tyngde i bena og hevelse i sine vev, noen ganger kramper kan forekomme. Hvis det er hevelse, forsvinner de etter en lang hvile om natten.

Komplikasjoner av åreknuter i bena

Svært ofte som en komplikasjon av åreknuter er manifestert akutt tromboflebitt av overfladiske vener. Noen ganger, som følge av skade, knuses varicose node og blødning oppstår. Når blod helles fra en knute som har bristet, er det svært stort blodtap mulig.

I tillegg, på grunn av økt trykk i blodårssystemet, reduseres arteriell blodstrøm. På grunn av dette, hypoksi og den etterfølgende oksygen sult. På grunn av utviklingen av en slik tilstand kan vævsstanser dø, noe som er en farlig prosess for kroppen. På grunn av den uttrykte stagnasjonen av blod i blodårene, samler toksiner i vevet.

Komplikasjoner av denne sykdommen er også blokkeringer av blodpropp, brudd på ernæring av benvev, utseende av pigmentering og mørkgjøring av huden.

Gradvis blir det mer tett lag av subkutant fett, oppstår dermatitt, venøse trofasår. I svært sjeldne tilfeller degenererer slike sår til ondartede formasjoner.

Hvis sykdommen fortsetter i lang tid, kan en person senere utvikle seg kronisk venøs insuffisiens.

Men den farligste komplikasjonen av åreknuter er lungeemboli. Denne sykdommen har et dødelig utfall.

Diagnose av åreknuter i bena

Diagnostisering av denne sykdommen er relativt enkelt. Spesialisten utfører nødvendigvis en undersøkelse og et spørsmål om pasienten, studerer anamnese. I prosessen med tilleggsforskning bestemmes tilstanden til ventiler i hoved- og kommunikasjonsårene, så vel som nivået på dype vener. Det finnes en rekke forskjellige tester som gjør at du kan vurdere tilstanden til venene og graden av utvikling av sykdommen.

Hvis pasienten har en ukomplisert varicose sykdom, brukes i de fleste tilfeller ikke instrumental diagnostiske metoder.

Behandling av åreknuter i bena

Konservativ behandling av åreknuter er hovedsakelig foreskrevet for de som har klare kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep.

Også denne behandlingen er indikert hvis pasienten har en liten utvidelse av venene, som er en utelukkende kosmetisk defekt. Målet med konservativ terapi er også å forhindre videre progresjon av denne sykdommen. Til dette formål anbefales pasienten å påføre bandasje av bein påvirket av åreknuter, elastisk bandasje. I tillegg er kompresjonsstrikk for åreknuter vist. Folk som har en forkjærlighet for åreknuter eller er allerede syk med denne sykdommen, bør regelmessig sette føttene på høyden i løpet av dagen, hviler i noen minutter på denne måten. Det er også spesielle øvelser for skinne og fot, med sikte på å aktivere muskuløs venøs pumpe. Dette er en periodisk forlengelse og bøyning i ankles og kneledd.

Pasienten bør være forsiktig så du ikke tillater skinne og hofter å trekke sammen med ulike toalettartikler, da dette kan vesentlig hindre flyt av venøst ​​blod.

Ved hjelp av elastisk kompresjon er det mulig å aktivere blodstrømmen i dype årer, forhindre hevelse, redusere mengden blod i subkutane årer, fremme metabolske prosesser i kroppen og mikrosirkulasjonen.

Men for å oppnå positive resultater er det viktig å binde benet riktig. Denne prosessen må gjøres om morgenen, før du går ut av sengen. Bandasje begynner fra tæren til foten til låret, og en liten spenning av bandasjen bør følges. I forbindelse med bandasje må du ta tak i hælen og ankelleddet. Bandasje med hver tur rundt lemmen skal dekke halvparten av forrige runde. Du bør bare kjøpe sertifisert elastisk bandasje og komprimeringsstrikk.

Behandling av varicose innebærer også bruk av komfortable sko, som skal ha en lav hæl og en hardsål. Ikke stå lenge, la fysisk stress, opphold i et rom med høy temperatur og fuktighet i lang tid. I en drøm er det ønskelig å holde føttene høye.

Pasienter bør begrense bruken av væske og salt, forsøk å bli kvitt overflødig vekt. For behandling av varicose regelmessig er det nødvendig å ta medikamenter, diuretika, midler som forbedrer tonen i venene. I tillegg, i nærvær av indikasjoner, kan pasienten bli foreskrevet medikamenter som stimulerer mikrosirkulasjon i vev. Varicose sykdomsterapi kan også inkludere administrasjon av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Hvis pasienten har en ukomplisert form av sykdommen, viser han øvelsesbehandling. Veldig nyttig for svømming, andre vannprosedyrer, fotbad med varmt vann, hvor 5-10% natriumkloridoppløsning er tilsatt.

Svært ofte i behandling av åreknuter, brukes lokale terapier. Men slik behandling bør brukes sammen med andre medisinske metoder. Lokale midler for åreknuter frigjøres i form av geler, salver, kremer. De fleste av disse stoffene er tilstede heparin eller venoaktive komponenter. Salver fra varicose bidrar til normalisering av blodårene, kan korrigere brudd på lymfedrenering og mikrosirkulasjon. I enkelte lokale preparater er flere forskjellige aktive ingredienser tilstede. I noen av dem, i tillegg til heparin, rutin, D-panthenol.

Hvis det er i forbindelse med åreknuter, er sekundær infeksjon festet, anbefales det å bruke eksterne midler med antibiotika eller antiseptiske midler.

Siden antikken for behandling som brukes girudoterapiya med åreknuter. Bruken av leeches som frigjør hirudin, tillater flytning av blod, fremmer resorpsjon blodpropp, bli kvitt edderkopper og åreknuter. I tillegg kan hirudoterapi med varicose redusere smerte i beina, overvinne hevelse. Hirudoterapi er imidlertid viktig å bruke allerede i de tidligste stadier av åreknuter. Slike behandlinger skal ikke brukes hos personer med hemofili, anemi, hypotoni, gravide kvinner.

En kirurgisk operasjon er imidlertid en radikal behandlingsmetode for åreknuter. Det utføres for å eliminere venøs venøs tilbakeløp. En slik operasjon utføres ikke dersom pasienten har samtidig lungesykdommer, kardiovaskulær system, nyrer, lever. Det er umulig å utføre en slik operasjon for gravide, så vel som for personer som lider av purulente sykdommer. Moderne teknologier tillater bruk av endoskopisk teknikk for å utføre en slik operasjon.

Hvis en person kun har små grener utvidet, kan skleroterapi brukes. Denne operasjonen innebærer innføring av en skleroserende løsning i venen for å feste venene i venen. Etter dette injiseres venene i andre segmenter, og oppnår fullstendig utryddelse av venen.

Med åreknuter er kombinert operativ terapi også brukt, der store stammer av endrede årer fjernes og scleroterapi av små grener utføres. Etter operasjonen anbefales pasienten å fortsette å ha på seg elastisk bandasje i 8-12 uker.

Behandling av åreknuter av ben ved folkemetoder

I tillegg til standardmetoder for behandling, har tradisjonelle medisinske oppskrifter, som lenge har vært brukt til å behandle åreknuter, en god effekt. Behandling av åreknuter med folkemidlene kan praktiseres parallelt med tradisjonell terapi.

Med varicose gir en god effekt bruk av en massasjedusj. En slik massasje kan utføres under den daglige dusjen. Vannstråler bør rett og slett rettes mot de områder hvor manifestasjoner av varicose er sett. Massasje begynner med varme stråler, men over tid bør vannet bli stadig mer kaldt. Du kan også bruke kontrastmassasje, vekslende varmt og kaldt vann. Det er viktig at en slik massasje slutter med kalde bekker. Hvis massasjen utføres riktig, blir hudområdene som har gjennomgått massasje rød. Etter en slik massasje, gni bena og påfør en salve eller gel på dem.

I åreknuter anbefales det også at et fotbad er laget av urtedekk. Slike bad skal ikke være varme. En god effekt er gitt ved bruk av morgenbadene fra infusjonen av burdock, bjørkblader, nettle. For å forberede denne infusjonen, bør du ta en teskje hakkede urter og hell en liter kokende vann. Infusjonen skal vare i flere timer. Badet varer ca 290 minutter. For å øke vaskulær tone, er bruken av det samme infusjonsbadet av urter av nesle, kamille, sitronbalsam og oregano effektivt.

Forebygging av åreknuter i bena

Forebygging av åreknuter inkluderer en rekke tiltak for å forhindre tegn på sykdommen. Det er nyttig for hver person å periodisk holde bena forhøyet, ta pauser under stillesittende arbeid, ikke bruk slitasje på kroppen. En god metode for å forebygge åreknuter vil være en kontrastdusj, inkludering i dietten av produkter som er nyttige for blod, utførelsen av visse fysiske øvelser. Ved de første tegn på åreknuter bør du konsultere en lege for å forhindre sykdomsprogresjon.

Hva er åreknuter på bena: bilder, symptomer og taktikk for terapi

Åreknuter i underekstremiteter (SRVC) refererer til typen sykdommer som ikke bare forårsaker mange ubehagelige følelser for en person, men kan også i stor grad forringe utseendet.

I mellomtiden er denne sykdommen en farlig patologisk tilstand, noe som fører til alvorlig skade på sirkulasjonssystemet. Oftest har middelaldrende personer, 30-40 år, lider av åreknuter.

Generelle egenskaper og årsaker til åreknuter

I en sunn person stiger venet blod fra beina til hjertet under påvirkning av trykk, som i normal tilstand er nok til å overvinne jordens tyngdekraft. Hvis denne mekanismen forstyrres, må kroppen øke trykket for å skyve blodet oppover.

Som et resultat av denne prosessen det er en ventilfeil, som er preget av blodstrømmen til overfladiske årer fra dypet. Etter hvert som trykket i karrene økes, mister veggene deres elastisitet, strekker seg og depleterer, noe som fører til dannelse av synlige subkutane knuter av blåaktig farge.

Årsakene til utvikling av nedre lemmer:

 • Økt nivå av progesteron i kroppen av en kvinne. Dette hormonet har en negativ effekt på tilstanden til venøse vegger og ventiler, noe som gjør dem svake og ubeskyttede.
 • Medfødte abnormiteter i ventiler eller vener, mangel på bindevev, dårlig permeabilitet av dype vener, genetisk predisposisjon.
 • Neoplasmer plassert på beina, i bukhulen.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Sykdommer i det endokrine systemet.
 • Tromboflebitt.
 • Sykdommer i leddene - osteoporose, reumatoid artritt, etc.
 • Langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler.
 • En stillesittende livsstil, som ofte fører til stillestående prosesser i bena.
 • Økt intra-abdominal trykk. Det oppstår vanligvis med lungesykdommer, eller med hyppig forstoppelse.
 • Vektig.
 • Bruk tette klær og sko.
 • Tilstedeværelsen i dietten av et stort antall kalorier og fettstoffer, mangelen på cellulose av vegetabilsk opprinnelse.
 • Røyking, hyppig bruk av alkohol.

I svangerskapet forekommer ARVD spesielt ofte, fordi i denne perioden globale endringer i hormonell bakgrunn, samt vektøkning.

Menn fra denne sykdommen lider i tilfelle at deres Livsstil er forbundet med tung fysisk arbeidskraft, eller lenge på bena - maskinoperatører, lastere, etc. Varicose ben kan også skyldes visse sportsaktiviteter.

Symptomatiske og første tegn

Varicose føtter er ledsaget av følgende symptomer:

 • Utseendet av smerte i bena: med varicose under gang, smerten er pulserende og varm, i en rolig tilstand - sprekker;
 • kramper om natten;
 • synlige endringer i huden på beina - mørke flekker, knuter, hevelse, tørr hud;
 • Følelse av tyngde i beina - de ser ut til å briste innvendig; i utgangspunktet skjer det om kveldene, etter en arbeidsdag;
 • fortykning av venene på beina, de vises tydelig på overflaten av huden.

Symptomer på oppstart og progresjon av åreknuter på bena er presentert på bildet under, avhengig av stadium og pasientens tilstand, er behandling foreskrevet.

Ubegrenset behandling er veldig farlig i tilfelle HRVC. Hvis denne sykdommen ikke blir behandlet, kan det føre til deformasjon av muskelstrukturen i beina, ødeleggelse av benmasse og irreversible forandringer i huden.

Fremskritt, varicosity vil bli ledsaget av slike fenomener som dannelsen av omfattende eksem og utseendet av trofiske ikke-helbredende sår, som kan gå inn i gangrene. Konsekvensene kan være den mest trist - ben amputasjonen, blodforgiftning og til og med døden. Men den største faren er muligheten for en trombose, som kan komme av og føre til døden.

Når skal du se en lege og hva slags

På grunn av den høye risikoen for komplikasjoner som følge av tidlig behandling av ARVC, er det nødvendig å søke på en medisinsk institusjon ved de første tegn på sykdommen - Puffiness i bena, en følelse av raspiraniya, smerte og andre. Diagnostisering av åreknuter er involvert i Studier om vener og i alvorlige tilfeller - angio-kirurger.

diagnostikk

På de første stadiene av ERVC er det ikke veldig klart. mennesker skriv av smerter og andre symptomer for vanlig tretthet, hardt arbeid eller alder. Til legen adressen bare når det allerede har vært betydelige endringer i beina - tykke hovne vener eller knuter.

Men i de fleste tilfeller en visuell inspeksjon av legen er ikke begrenset og utpeker ytterligere undersøkelser:

 1. Ultrasonisk flowmetri eller Doppler, Det gjør det mulig å avsløre hastigheten på blodstrømmen og påfyllingen av blodårene.
 2. I de tidlige stadiene av ERVC utpekte prøver av Perthes, Sheinis, Troyanov, Pretta og andre, som indikerer utviklingen av åreknuter.
 3. Flebomanometriya, hvor trykket i venene måles.
 4. Skanning av vener, av resultatene som det er mulig å bestemme i hvilken tilstand venøs ventiler og vegger er lokalisert.
 5. venography. Denne prosedyren består i å gjennomføre en vene av kontrastmedium med påfølgende røntgen.
 6. echosclerotherapy Sklerosant injiseres i venene, så blir de skannet.
 7. termografi - undersøkelse ved hjelp av infrarød stråling
 8. Computer phlebography.
 9. Flebostsintigrafiya - undersøkelse av lymfeknuter og blodårer ved bruk av radionuklider
 10. fotopletysmografi - inspeksjon ved bruk av fotodioder.

Umiddelbart er alle typer undersøkelser aldri foreskrevet. Vanligvis er åreknuter lett å diagnostisere allerede ved en eller to metoder, som legen bestemmer i samsvar med pasientens tilstand.

Metoder for behandling av nedre ekstremiteter

I den komplekse behandlingen av åreknuter i nedre ekstremiteter inkluderte følgende metoder:

 • konservative;
 • sclerotherapy;
 • kirurgisk.

konservative

Konservative metoder for å behandle benvariøsitet er kun effektive i begynnelsen av sykdommen. For å forbedre tilstanden til venøse vegger og ventiler Følgende medisiner for åreknuter kan være foreskrevet:

 • Venotonics - Venoruton, Endotelon, Tribenol, Escuzan, Detralex, Glivenol, Ascorutin, Vazobral, Anvenol, Fleobodia-600. Disse stoffene forbedrer elasticiteten til venøse vegger, gjenoppretter strukturen av vev, øker blodsirkulasjonen i bena.
 • antikoagulanter - Hirudin, Aspirin, Heparin, Fenindion, Lyoton 1000. Disse stoffene reduserer blodproppene, og dermed forhindrer trombusdannelse.
 • Krem og salve med venotonisk effekt - Essaven, Troxevasin, Venitan.
 • platehemmere - Trombonil, Currantil eller Persantin. Disse stoffene bidrar til "resorpsjon" av blodpropper.

Hvis allerede dannet trophic ulcers, For å bekjempe dem gjelder stoffer som: Preductal, Anginin, Trental.

I tillegg til medikamentell behandling, kan det være tilordnet det bruk av komprimering undertøy (? Hvordan du velger det), en spesiell diett, eksklusive røkt, stekt og fet mat, samt moderat trening - sykling, jogging eller vanlig gange.

Hvert stadium av sykdommen Det kreves å begrense besøk på bad og badstuer, og ikke å ta soling, Fordi ultrafiolette stråler kan ha en skadelig effekt på pasientens tilstand.

sclerotherapy

Denne metoden for å behandle varicose asterisker på beina er det I den berørte venen administreres en nål med en nål, som har en sklerotisk effekt. De venøse veggene sitter fast sammen og blodet i fartøyet slutter å bevege seg.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen av åreknuter i underdelene er foreskrevet med uttrykte tegn på sykdommen, når det truer pasientens helse og liv. Kirurgisk operasjon for åreknuter er av flere typer:

 • I beinet er det gjort 3 snitt, hvorved den berørte venen blir skåret ut.
 • Forlengelse av den syke venen gjennom snittet med etterfølgende ligering av nærliggende årer.
 • Bandasje den berørte venen rundt ventilen.
 • Fullstendig fjerning av åreknuter, venøs og trofasår. Dette er den mest komplekse typen operasjon, som kun foreskrives i de mest alvorlige tilfellene.

Åreknuter i ekstremiteter - ekstremt En alvorlig sykdom, hvis symptomer er funnet hos 40% av voksne. Hvis tiden ikke begynner å behandle åreknuter på bena, kan sykdommen føre til et fullstendig tap av arbeidsevne. Bare ved overholdelse av medisinske instruksjoner og en kompetent tilnærming til behandling, kan en rekke alvorlige komplikasjoner fra denne sykdommen forhindres.

video

En kort utflukt og en beskrivelse av denne sykdommen presenteres i videoen:

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Behandling av åreknuter i underekstremiteter

Hvordan motstå dype åreknuder

Åreknuter i underekstremiteter utvikler seg oftest hos personer som er involvert i inaktivt arbeid etter 40 år. Utviklingen av åreknuter er forbundet med et tap av elastisitet i venøse ventiler. Som et resultat av dilatasjonene av ventiler, er retningen av blodstrømmen forstyrret, og blodstasis i venene er mulig. I tillegg til brudd på blodstrømmen blir åreknuter årsaken til samtidige sykdommer. Dette er en trombose, innsnevring av indre diameter av vener, flebitt, utvikling av arteriosklerose.

Symptomer på dype åreknuter i nedre ekstremiteter - tyngde i bena, trekker smerten i kalvemuskulaturen, endrer gangen til en tyngre, mindre uttalt stigning på foten mens du går. Gangen blir elefantoid fordi bevegelsene på foten og den høye løften av foten forårsaker en sterk trekkssmerte.

Pass på å være oppmerksom på at bena er skadet, som etter en tung belastning, men uten lasten.

Hvis smerten i beina ikke går over noen dager - er det ganske nøyaktige signaler om problemer med fartøyene. Ved hevelse, en følelse av tyngde i bena, kramper i søvnen, må du raskt konsultere en lege og begynne behandling. Ikke vær begrenset til salver og geler "fra tretthet av bena," uansett hvilke underverk annonsering lovet. Vi trenger en omfattende behandling av hele kardiovaskulærsystemet.

Diagnose av dype venproblemer

Det er vanskelig å gjenkjenne dype vener i et tidlig stadium. Eksterne vener plassert under huden begynner å stikke ut og deformere, noe som kan sees på øyet. De første symptomene på ytre åreknuter er vaskulære spirer på huden, så blir vener i venene synlige. Smertefulle opplevelser fra varicoseforstørrelse ser bare ut med en sterk ekspansjon, da venene ikke lenger er i stand til selvstendig å returnere til normalt volum og begynner å stikke over huden.

I alvorlige tilfeller fungerer åreknuter som hovne bunter og kan til og med ses under klær. For åndens tone anbefales det å ha et spesielt kompresjonsundertøy som ikke tillater venene å svulme. I kombinasjon med spesielle legemidler og venotoniske midler kan dette føre til at hovne blodårer går tilbake til normal størrelse og gjenoppretter elastisitet.

Dype vener er omgitt på alle sider av muskelvev, deres deformasjon kan kun ses på ultralyd. Visuelt gjenkjenne faren og begynn å ta riktig medisin er umulig.

Sikkert, dype vener er bedre beskyttet, på grunn av arrangement av muskel i arrays, som utfører kompresjonsfunksjoner. Åreknuter er først og fremst påvirket av ytre vener som ikke har slik støtte. Som en følge av en vanskeligere diagnose er behandling av åreknuter i nedre ekstremiteter mye vanskeligere.

Behandling av åreknuter i underekstremiteter

Dessverre er dype åreknuter allerede en umiddelbart startet sykdom. I første fase er diagnostikk nesten umulig i de fleste tilfeller. For å diagnostisere problemer med dype fartøyer, kan en lege ved et uhell gjennomgå en årlig omfattende undersøkelse.

Når man identifiserer problemer med trykk og undersøker sirkulasjonssystemet, kan det oppdages implisitte symptomer på dype vener i nedre ekstremiteter før oppstart av smertefulle og åpenbare symptomer.

Hvis du har en planlagt helseundersøkelse på arbeidsplassen din, ikke behandle den uaktsomt og prøv å gjennomgå en grundig undersøkelse, hjelper det virkelig å identifisere vanskelig for diagnosesykdommer i de tidlige stadier. En erfaren lege vil være oppmerksom på trykkproblemer og foreskrive medisiner for å forhindre utvikling av venøse sykdommer.

Dype varicose medisiner

 • Hvis det er fare for betennelse i venene, er spesielle antiinflammatoriske legemidler foreskrevet. Slik som indometacin eller diklofenak.
 • Blodfortynnere bidrar til å gjenopprette normal blodsirkulasjon. Trenal, Venolife - de mest foreskrevne legemidlene i denne gruppen. I ekstreme tilfeller, for eksempel, etter å ha drukket alkohol, er vanlig aspirin eller ravsyre egnet for å fortynne blod.
 • For å styrke veggene i blodårene og gjenopprette elastisitet, er det mulig å bruke angioprotektive stoffer. Disse inkluderer den berømte Ascorutin, Escuzan, Venezia, Troxevasin.
 • Ytterligere smertestillende midler foreskrives av lege hvis nødvendig. Uavhengig av å velge et middel for fjerning av smerte i varicose er ikke anbefalt.

Komprimerer, decoctions, folkemessige rettsmidler

For å behandle åreknuter i underekstremiteter, brukes folkemidlene. Disse er avkok av nettle og komprimerer til beina fra blader av nettle, hagtornetin, leiremasker og fotbad med havsalt. Bruk kun folkemidlene etter råd fra en lege.

Forebygging av utvikling av åreknuter

 1. Kompresjons undertøy. Avser konservative behandlingsmetoder. Meget tette og strømper eller strømpebukser komprimere til benene ved at det utføres komprimering funksjon og slik at blod kan stagnere i bena. Medisinsk kompresjons undertøy utfører også mikromassasjefunksjoner. Bare stramme bukser vil ikke være nyttige. Kompresjonsundertøy er slitt på høyhøyde ben i en utsatt stilling. Dermed er et minimumsnivå av hevelse løst. Med dype vene sykdommer, gir kompresjonslinne gode resultater i kombinasjon med medisiner for å forbedre tonen i venene.
 2. Hellende føtter med kaldt vann, herding. Håpeben kan tilskrives både forebyggende og herdende tiltak for eksponering. I tillegg til herding øker dousing med kaldt vann signifikant øynene i karene og fremmer behandling av dype åreknuter i underekstremiteter.

Hvordan hindre utviklingen av åreknuter i underekstremiteter

Først av alt må du sette hjertet ditt i orden. Varicosity er ikke en alvorlig sykdom, men alltid bare forbundet med sykdommer i kardiovaskulærsystemet. For å forhindre varicose er det ønskelig å være oppmerksom på tilstanden til hjertemuskelen. Men når man opplever åreknuter - det krever selvbehandling.

 • Avvis fra røyking og alkohol. Disse dårlige vaner har en ekstremt negativ effekt på tilstanden til fartøyene, inkludert dype årer. Det er røyking som fremmer dyp venespasme, noe som fører til åreknuter. Effekten av å røyke på dype vener ericose blir ofte undervurdert, fordi sykdommen ikke manifesterer seg til de alvorlige stadiene. Bruken av nikotin forårsaker virkelig dype åreknuter, arteriosklerose og fører til amputasjon av ekstremiteter. Endringer i hemorroider er også en manifestasjon av åreknuter. I motsetning til overflate hemorroider, lett å behandle, fremmer røyking dype former hemorroider, ikke manifesterer seg til tap av hemoroider. Behandlingen av slike hemorroider er vanskelig på grunn av det store området av lesjonen og en rekke betente noder.
 • Alkohol fremmer blodtykkelse og blodpropper. I alvorlige former for åreknuter, må spesielle midler være full til fortynning av blod. Drikke alkohol kan gjøre behandlingen helt ubrukelig.
 • Med forbedret opplæring med bruk av mattilsetninger er det svært ønskelig å forlate kjemiske steroider og kunstige stimulatorer av muskelmasse. Steroider er svært vanskelig på hjertet, at den ekstra belastningen fører til dypere åreknuter i nedre ekstremiteter og selv venene i armene, bekken årer og så videre. Hele venesystemet er utsatt for for mye stress og åreknuter kan forekomme på et hvilket som helst sted. Det er også mulige problemer med hjerneskader, slag, blokkering av hjerneårene, endringer i psyke og atferd. Åreknuter i nedre ekstremiteter Foto etter påføring av steroider bør overbevise deg om skadene av tilsetningsstoffer.
 • Gi opp øl. Øl er en slik drink at det er umulig å drikke med kopper. Den er full i liter, og med en tendens til åreknuter, vil overflod av væske føre til utvikling av sykdommen.
 • Ikke drikk mye vann om natten. Fravær av aktivitet og væskeakkumulering vil uunngåelig føre til ødem.

Åreknuter i underekstremiteter er en lumsk og skjult farlig sykdom som rammer mer enn 50% av middelaldrende og over 80% av eldre. Det er nødvendig å ta vare på helsen til venene og kardiovaskulærsystemet på forhånd for å holde bena sunne så lenge som mulig og gangen lett.

Varicosity av nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Åreknuter i de lavere ekstremiteter forekommer for en rekke årsaker som kan tilbakeføres til 3 grupper: blødningsforstyrrelse, skade på karveggen, lunger i det omkringliggende vevet. Den etiologiske faktoren påvirker behandlingen, men medisinene er ikke i stand til å begrense det utvidede området av venen.

Venotonikken opprettholder vaskulær tone, men er ikke i stand til å gjenopprette funksjonsfeil i ventiler, noe som fører til stagnasjon.

Varicose sykdom: årsaker

Med økt koagulering av blod opprettes forutsetninger for dannelse av blodpropper. Hormonelle endringer fører til et brudd på hjerterytmen, en nedgang i tonen i venøs veggen, stillestående endringer.

Skader på venøs veggen kan være traumatisk, fysisk, kjemisk, bakteriell. I autoimmune sykdommer er det fortynning av venøs veggen på grunn av ødeleggelse av antistoffer. Med liten fysisk anstrengelse er det hindringer for blodopphopning.

Økt trykk inne i fartøyet kan oppstå på grunn av kompresjonstrykket i omgivende vev. Åreknuter med denne kombinasjonen er komplisert. Sannsynligvis dannelsen av trofasår.

De provokerende faktorene i underlempene varicose:

 • Fedme er en negativ varicose i prognoseplanen. Overflødig fett øker trykket på venene, fremmer stillestående forandringer;
 • Feil spise, spise mat med plantefibrer bidrar til nedsatt vaskulær permeabilitet. Økningen i kostholdet av plantefibre kan redusere toksinstrømmen i tarmene. En stillesittende livsstil er en viktig faktor som fører til fedme, et brudd på venøs blodtilførsel;
 • De fleste er i fare for komplikasjoner når de sitter eller står. Skader på venene på venene har en negativ effekt. Korsetter og tette undertøy bidrar til kompresjon av vener i inngangssonen. Økning i intra-abdominal trykk med ekstern komprimering av venøse fartøy i lang tid forårsaker stillestående forandringer i underdelene;
 • Bruk av sko med høye hæler er ikke fysiologisk. Prosedyren fremmer strekking av muskel-skjelettsystemet, noe som fører til stillestående forandringer i venene;
 • Ventiler kan helt dekke fartøyet, noe som fører til stillestående endringer i underdelene. På bakgrunn av patologi blir veggene i venesystemet overtrained og danner venøse noder;
 • Genetisk predisposisjon dannes på grunn av mutasjon av genapparatet som er ansvarlig for strukturen av venen veggen. Med defekter i proteiner øker permeabiliteten til blodkarene, konstant inflammatoriske endringer dannes, hevelse på grunn av svetting av væske gjennom den skadede membranen. Svakhet i fartøyet fører til økt venetrykk. Resultatet er åreknuter;
 • Hormonale lidelser i svangerskapet fører til en økning i nivået av østrogen og progesteron, som påvirker dannelsen av vaskulære faktorer av blodkoagulasjon. Redusere tonen i venøs veggen mot bakgrunnen av patologi fører til deformasjon og blokkering av blodkar;
 • Diabetes mellitus er en patologi som fører til en reduksjon i blodsukkernivået, noe som skaper et gunstig miljø for utvikling av blodpropper;
 • Alkoholmisbruk fører til blodpropper, øker risikoen for blodpropp i blodårene;
 • Langt gange, tvunget sittestilling - provokative faktorer av åreknuter;
 • Utilstrekkelig ernæring, vektløfting, forsinket blodgjennomstrømning til hjertet, utvikling av stagnasjon er utløser av patologi;
 • Kroniske forstoppelser er ledsaget av en økning i intra-abdominal trykk, et problem i utløpet av blod fra nedre lemmer;
 • Dehydrering av kroppen under påvirkning av intens sollys fører til en fortykning av blodet, akselerasjonen av blodproppene;
 • Venøs insuffisiens, medfødte misdannelser bidrar til patologi av kardiovaskulær aktivitet;
 • Overdosering av narkotika øker koagulerbarheten av blod, fører til tilstopping av blodårer med blodpropper;
 • Kirurgiske inngrep bidrar til å øke blodvolumet, øke sjansen for tromboembolisme.

Åreknuter i bena er en polyetologisk sykdom. Pasienter har vanligvis flere årsaker som fører til utvikling av nosologi.

Varicosity av nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Tegnene på åreknuter er spesifikke for diagnose. Isolere 2 former for sykdommen, avhengig av egenskapene til de etiologiske faktorene - primær, sekundær.

Den primære formen er knyttet til svakheten i venøs veggen, som forekommer under påvirkning av medfødte eller oppkjøpte faktorer. Sekundærnosologi utvikles under påvirkning av andre årsaker.

Årsaker til varicose leg sykdom:

 • Hevelse i huden;
 • Forstyrrelse av pigmentering (mørkere);
 • Smertsyndrom om kveldene og om ettermiddagen;
 • Trofisk skade på huden (eksem, dermatitt).

Primær årer er assosiert med svakhet i venen veggen, utvikling av fedme, spredning av bindevev fibre. Sekundær patologi dannes på grunn av brudd på venøs utstrømning i traumer og svulster. Graden av økt strekking av venøs veggen er uforutsigbar. Ved en patologi er risikoen for tromboembolisme som kan komme til slutt med et dødelig utfallsøkning. Vanligvis er trombi plassert på beina, men det er tilfeller av emboli i venesystemet i hender eller mage.

En sekundær komplikasjon av sykdommen er trofasår. Selv en liten skrape i trofiske forstyrrelser kan bidra til dannelsen av ulcerative defekter på beina. Det er vanskelig å takle patologi når du går til en lege. Behandlingen varer i dusinvis av år, så du bør kontakte phlebologisten til tiden.

Hver dag må legene håndtere blødning. Hvis sykdommen er startet, stikker venene over overflaten av huden. Patologi fører til tromboflebitt med irreversible konsekvenser. Overvåk alltid tilstanden til venøsystemet. For å forhindre patologiske endringer, bør tromboflebitt være forbundet med uopprettelige konsekvenser.

Den unike veinveggutvidelsen er at smertesyndromet oppstår bare i utgangspunktet. Gradvis mottakere blir vant til smerte, derfor jo bredere venen er, jo mindre smertefull er følelsene.

Symptomer på varicose utvidelse på et tidlig stadium:

Gjennom venøse ventiler bør blodet ikke bevege seg i motsatt retning. Med sin mangel utvikler den omvendte blodstrømmen, slik at stagnasjon utvikles. Akkumulering av blod på et bestemt sted skaper forutsetninger for dannelse av trombi. Et lignende mønster kan spores i strid med teknologien for sklerotisering av åreknuter. Injeksjonsstedet inflammasjon er dannet, noe som gir muligheter for dannelse av en blodpropp, ved å øke klebeegenskapene i den vaskulære vegg.

Klassifisering av tromboflebitt nedstrøms:

 • akutt;
 • Kronisk.

Akutt tromboflebitt utvikler seg raskt. I stedet for lokalisering av embolus, smertefulle opplevelser, rødme av huden, utvide venen.

Kronisk strømning er ikke preget av uttalt symptomer. Smertsyndromet er periodisk i patologi. Pasienten er bekymret for smerte etter fysisk anstrengelse. Puffiness elimineres ved elastisk kompresjon. Pasienter anbefales å bruke spesielle bandasjer.

Medisin og kirurgisk behandling

Narkotikabehandling av åreknuter i nedre ekstremiteter tillater ikke å fullstendig slippe av med patologi. Hvis det oppstår brudd på permeabiliteten av karenees vegger, endres stillestående, opptrer ny trombi, som må behandles raskt for å forhindre lungeemboli og død. Til disse formål brukes venotonika og antikoagulantia i form av orale tabletter, lokale kremer. Populære ikke-ioniserende midler er troxevasin, detralex og lyoton. For fjerning av betennelse anbefales anti-inflammatoriske salver - diclofenac, indometacin. For forebygging av sykdommen, fraktiparin, anbefales heparin.

Tilskudd til medisiner er folkebehandling, fysioterapi (magnet, spor "sykkel", terapeutisk gymnastikk). For å bli kvitt hudutslett anbefales avkok av eikebark, kamille, Johannesjurt.

Drift for å fjerne åreknuter - typer, prinsipper for behandling

De ovenfor beskrevne metoder brukes for tiden mindre, siden det er mer etterspurte operasjoner.

Sklerose - intravenøs administrering av et klebrig stoff (sclerosant), som i de tidlige stadier av sykdommen i flere sesjoner eliminerer varicer. Fremgangsmåten innebærer å injisere en spesiell node åreknuter substans fremme tilgroingen vene lumen. Varianter av metoden - miniscleroterapi, ekkosklerapi.

Segmental venectomy, kort stripping - er en analog venectomy hvor vene ender forseglet med tape. Fjerning av de berørte venøse noder utføres ved bruk av endoskopisk utstyr. Miniflebektomi lar deg fjerne trombi gjennom små snitt.

Koagulering av de berørte årene med en laser er en moderne prosedyre som ikke tillater utskjæring av vev med en kniv.

Indikasjoner for operativ flebektomi:

 • Signifikant utvidelse av subkutane årer;
 • Risikoen for tromboembolisme;
 • Trofiske hudsykdommer;
 • Akutt tromboflebitt;
 • Puffiness, uttrykt utmattelse av pasienten.

Du kan ikke utføre kirurgi for graviditet, alvorlige infeksjoner, iskemisk sykdom, betennelse i underekstremiteter, pyoderma, eksem. Den eneste måten å behandle sykdommen med åreknuter for å korrigere driften av ventilapparatet er en kirurgisk operasjon.

Laserbehandling er indisert for pasienter med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, genitourinært system, peritonitt, økt blodtrykk, når kirurgiske inngrep er kontraindisert.

For å kvitte seg med et ubehagelig vaskulært mønster, kan du bruke radiofrekvens koagulasjon. Fordelene ved operasjonen er smertefrihet, fravær av kosmetisk hudfeil, nedsatt arbeidsevne.

Indikasjon for skleroterapi av sykdommen - patologi med tosidig dopplerografi, åreknuter i tidlige stadier. Ulempen med prosedyren er å få sklerosanten til dype årer, og redusere effektiviteten av behandlingen i forsømte tilfeller.

Behandling av kroniske åreknuter

Når kroniske åreknuter skal påføres ordentlig elastisk kompresjon. For dette formål er et program utviklet:

 1. Komprimering med strikkevarer i klasse 1-2 i klasse 0;
 2. Elastisk komprimering med strikkvarer av 1-2 klasser med mono farmakoterapi, fysioterapi på 1 grad;
 3. Ved 3-4 grader anbefales elastisk kompresjon med 2-3 grader strikketøy med kontinuerlig farmakoterapi, lokal behandling med salver, fysioterapi.

Konservativ behandling involverer komplekse angioprotectors, flebotoniki, anti-inflammatoriske midler (reopirin, diclofenac), aktuelle legemidler (Kuriozin, lioton 1000), antikoagulanter (fraksiparin, heparin).

Fra misbruk av visse typer terapi er standardiserte terapier for åreknuter beskyttet av de beskrevne legemidlene. Tilordne en multiplikasjon, inntaksdosen kan bare være lege.

Selv en magnet med åreknuter i underekstremiteter benyttes strengt i henhold til indikasjonene. Etter prosedyren skal naturen av lokale endringer vurderes.

Les Mer Om Fartøyene