Esophageal varices: årsaker og behandling, mulig blødning

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er spiserør i spiserøret, hva som forårsaker kan føre til utseendet av denne patologien. Også beskrevet er det kliniske bildet, diagnosen og behandlingen av spiserøret i spiserøret.

Spiserør i spiserøret (forkortet som HSVP) er en patologisk økning i diameteren av venøse kar som er plassert i esophagusens nedre del. Oftest er denne patologen forårsaket av hypertensjon i portalen (forkortet PG) - økt trykk i portalvenen (v. Portae), som strømmer inn i leveren og samler blod fra hele tarmen.

I sammenligning med andre typer åreknuter, har VRVP helt forskjellige årsaker, symptomer og behandling. Forener disse forskjellige patologiske forholdene bare tilstedeværelsen av forstørrede årer.

Tilstedeværelsen av HSVP er bare ett av symptomene på alvorlige sykdommer som fører til hypertensjon i portalen. Utseendet er forårsaket oftere ved levercirrhose - en farlig og nesten irreversibel sykdom. Vanligvis gjennomført behandling gir bare litt for å lette pasientens tilstand, men kan ikke helbrede den helt.

Problemet med HSVP er engasjert i hepatologer, gastroenterologer, kirurger.

Årsaker til spiserørskift

Årene i den nedre delen av spiserøret strømmer inn i systemet v. portae. Når det gjelder drivstoff, som er praktisk talt den eneste umiddelbare årsaken til HSVP, øker trykket i dem.

System av overlegne og dårligere vena cava

Årene i den nedre delen av spiserøret knytter seg til fartøyene i den midterste tredjedel av spiserøret, som drenerer inn i den øvre hulveien. Siden trykket i v. portae er mye høyere enn i venøs fartøy i den midterste delen av spiserøret, det er blodutløp fra det til systemet av overlegne vena cava gjennom disse kryssene (anastomoser). Spiserør i spiserøret og er disse forstørrede anastomosene.

VRVP er ikke en uavhengig sykdom. Utviklingen av denne patologien er forårsaket av sykdommer som fører til utseende av PG. Noen av dem er oppført i tabellen:

Medfødt innsnevring av portalvenen

Intensifisert blodstrøm i portalvenen på grunn av tilstedeværelsen av en fistel

Økt blodgass i miltvenen

Akutt hepatitt (spesielt alkohol)

Medfødt fibrose i leveren

Høyre sidelengs hjertesvikt

Bare sporadisk kan esophageal varices utvikle seg uten PG - for eksempel med trombose av miltåven.

karakteristiske symptomer

Hos HSVR før utvikling av blødning forårsaker det ikke noen symptomer.

Siden denne patologien hovedsakelig er en av komplikasjonene av portal hypertensjon, kan man mistenke deres tilstedeværelse dersom pasienter har levercirrhose symptomer, som inkluderer:

 • Nedsatt appetitt.
 • Kvalme og oppkast.
 • Guling av sclera, slimhinner og hud.
 • Vektreduksjon.
 • Smerter eller ubehag i høyre øvre kvadrant.
 • Kløe kløe.
 • Ascites (opphopning av væske i magen).
 • Økt blødning.
 • Seksuell dysfunksjon.
 • Symptomer på encefalopati, som inkluderer søvnforstyrrelser, nedsatt intelligens, minnefunksjon, unormal oppførsel. Disse symptomene kan være så uttalt at pasienten ikke engang kan tjene seg selv og lede en sosialt akseptabel livsstil.
På grunn av hypertensjon i systemet med den dårligere vena cava i alvorlige tilfeller, oppstår ascites og et symptom på hodebenshodet (fremre vener i den fremre bukveggen). Vist med piler

Mulige komplikasjoner

Nesten den eneste komplikasjonen til HSVP bløder, som medfører umiddelbar fare for pasientens liv og forringer hans funksjonelle evner. Tegn på forekomsten inkluderer:

 • Sort avføring (melena) eller tilstedeværelse av blod i avføring.
 • Oppkast av blod.
 • Rask og støyende puste.
 • Svimmelhet.
 • Accelerert hjerterytme (takykardi).
 • Fallende blodtrykk.
 • Blek hud.
 • Generell svakhet.
 • Forverring av bevissthet, agitasjon.
 • Redusere mengden urin.

Selv om spiserør i spiserøret utvikler seg hos mange mennesker med alvorlig leverskade, observeres ikke blødning i alle. Faktorer som øker risikoen:

 1. Høytrykk i v. portae. Risikoen for blødning øker med økende drivhusgass.
 2. Store størrelser av åreknuter. Jo flere noder, jo høyere er risikoen for komplikasjoner.
 3. Røde flekker på åreknuter. Når du utfører endoskopi, har noen noder røde flekker. Deres tilstedeværelse indikerer høy risiko for blødning.
 4. Alvorlig leverskade. Jo tyngre leversykdommen, jo mer sannsynlig er det å bløde fra VRF.
 5. Fortsatt misbruk av alkoholholdige drikker. Risikoen for komplikasjoner øker dersom pasienten fortsetter å drikke alkohol, spesielt hvis sykdommen skyldes ham.

diagnostikk

Hvis en person har levercirrhose, bør legen regelmessig undersøke forekomsten av HSVP. Hovedeksamenene, som tillater å avsløre denne patologien:

 • Esophagogastroduodenoscopy (EFGDS) er den vanligste måten å diagnostisere spiserør i spiserøret. Under denne endoskopiske undersøkelsen av den øvre delen av fordøyelseskanalen, veileder legen pasienten gjennom munnen med et tynt og fleksibelt rør med belysning (endoskop) og studerer strukturen i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. Hvis legen ikke oppdager esophageal varices i pasienten med levercirrhose, anbefaler han vanligvis en gjentakende ECGDS om tre år. Hvis varicose nodules er funnet, bør endoskopi gjøres en gang om 1 eller 2 år. Tidspunktet for re-undersøkelsen avhenger av utseende av åreknuter, årsaken til PG og den generelle helsen til pasienten. Endoskopisk behandling av blødning fra ESA kan også utføres under EGFDS.
 • Kapsular endoskopi - under denne undersøkelsen svelger pasienten en liten kapsel som inneholder et lite videokamera som tar bilder av spiserøret og andre deler av mage-tarmkanalen. Da blir disse bildene sett av legen, og avslører forekomsten av patologi. Denne metoden kan være et alternativ for de som ikke kan passere EFGDS, men det brukes svært sjelden på grunn av høye kostnader og utilgjengelighet.
 • Visualiseringsundersøkelser. Beregnet tomografi i bukhulen og dopplerografi av portalen og miltårene kan bekrefte tilstedeværelsen av HSVP.

Nesten alle pasienter med VRT får følgende laboratorieundersøkelse:

 • Bestemmelse av nivået av hemoglobin, erytrocytter, blodplater og leukocytter.
 • Koagulogram (analyse av blodkoagulasjon).
 • Biokjemisk analyse, inkludert tester på tilstanden av nyrene (urea, kreatinin) og lever (aminotransferase).
 • Blodtype.
 • Radiografi av brysthulen.
 • Analyse av ascitesvæske.

Avhengig av antatt årsak til PG, kan andre undersøkelsesmetoder være nødvendig.

Metoder for behandling

Hovedmålet med behandling av ART er å forhindre blødning, noe som kan være livstruende. Når blødning oppstår, er all innsats rettet mot å stoppe det.

Forebygging av blødning

Behandling rettet mot å redusere trykket i v. portae, kan redusere risikoen for blødning fra HSVP. Det kan inneholde følgende metoder:

 1. Avslag fra bruk av alkoholholdige drikkevarer. Dette er en av de viktigste metodene for å forhindre blødning fra VRF. Alkohol kan forverre levercirrhose, øke sjansen for blødning og øke risikoen for dødelighet betydelig.
 2. Vektreduksjon. Mange mennesker med cirrhosis har fet leverdystrofi på grunn av fedme. Fedme kan være både en uavhengig årsak til leverskade og en medvirkende faktor i utviklingen. Vekttap kan bidra til å fjerne fett fra leveren og redusere ytterligere skade.
 3. Bruk av medisiner for å redusere trykket i v. portae. Reduser trykket i v. portae og beta-blokkere (propranolol, nadolol) kan redusere sjansen for blødning.
 4. VARP dressing med elastiske ringer. Hvis legen ser hos EFGDS at det er høy risiko for blødning fra HSVP, kan han anbefale at de endoskopisk ligeres (bandasje). Ved hjelp av et endoskop, bruker legen en elastisk ring på varicose node i spiserøret, som komprimerer venen og forhindrer den fra blødning. Denne minimalt invasive operasjonen har en liten risiko for å utvikle komplikasjoner, for eksempel arrdannelse i spiserøret.

Stopp blødning fra VRM

Blødning fra spiserør i spiserøret er en livstruende tilstand der det er behov for akutt medisinsk hjelp. Metoder som brukes til å stoppe blødning og eliminere blodtapseffekter:

 • Bandasje av blødninger i spiserøret ved hjelp av elastiske ringer.
 • Tamponade med en Blackmore sonde. Denne metoden brukes som et midlertidig redningsmåte for ukontrollert blødning fra HSVP. Blackmore-sonden har to sylindere. Det injiseres i magen gjennom munnen, hvoretter legen oppblåser den første (gastrisk) ballongen. Deretter blir sonden forsiktig trukket opp til den oppblåste ballongen hviler mot gastroøsofageal krysset. Legene blåser opp den andre ballongen (esophageal). De oppblåste ballongene til Blackmore-sonden trykker på spiserøret og derved stopper blødningen.
 • Legemidler som senker blodstrømmen i portalvenen. For å redusere blodstrømmen fra de indre organer til portalveinsystemet, foreskriver legene ofte stoffet Octreotide. Narkotika terapi kompletterer endoskopisk ligering av blodkar, varigheten er ca 5 dager.
 • Omdirigering av blodstrøm fra systemet v. portae. Leger kan anbefale en pasient med HSVP for å utføre en transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunting, hvis essens er å plassere et lite rør (shunt) som forbinder v. portae og leverenve. Denne shunt reduserer trykket i v. portae og bidrar til å stoppe blødningen. En slik operasjon kan imidlertid forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert leverinsuffisiens og hjerneforstyrrelser, som kan oppstå fordi toksiner som normalt ryddes av leveren gjennom en shunt, kommer direkte inn i systemisk sirkulasjon. Denne metoden brukes oftest når andre metoder for å redusere trykket i v er ineffektive. portae, og også som en midlertidig måling hos mennesker som venter på levertransplantasjon.
 • Restaurering av volumet av sirkulerende blod. For å erstatte tapt blod og eliminere koagulasjonsfaktorer, gjennomgår pasienter ofte transfusjon (blodtransfusjon) av blodkomponenter.
 • Forebygging av infeksjoner. Med blødningsutviklingen øker risikoen for smittsomme komplikasjoner, slik at pasienter ofte foreskrives antibiotika.
 • Levertransplantasjon er et av alternativene for behandling av pasienter med alvorlig leverskade som utvikler gjentatte blødningsepisoder.
Blackmore sonde

outlook

Spiserør i spiserøret er en farlig komplikasjon av PG, oftest forårsaket av levercirrhose. Hovedfaren for pasientens livstid er blødning, den første episoden som fører til 30-50% av pasientens død. Hos 60-80% av pasientene etter det første blødningsfallet innen ett år oppstår det flere episoder, hvorav ca 30% av pasientene dør.

Risikoen for å utvikle tidlig fornyelse av blødning (innen 5 dager etter første episode) påvirkes også av alvorlighetsgraden av leverskade:

Spiserør i spiserøret

Åreknuter øsofagus - en term som angir venøs ekspansjon i den nedre del av spiserøret, som er et resultat av forstyrrelser i blodstrømningen av portvenen og, følgelig, gastroøsofagal plexus overdreven mengde av det strømmende blod, som søker etter utstrømningen fra hjertet.

På grunn av det faktum at den øsofagusvaricer i 90% av tilfellene tilsvarer cirrhose kan vises gul hud og hvite i øyet, tap av appetitt, vekt slipp, ascites, abdominal smerte og kvalme.

Det farligste symptomet på denne sykdommen er forbundet med hemoptysis, blandet med oppkast i blodet, tarry avføring og svakhet.

årsaker

Varicose esophagus i sin nedre del oppstår på grunn av stillestående fenomener i portal portal vein system som oppstår med trombose og cirrhose av leveren. Årsaken til denne sykdommen i den øvre delen er ondartet goiter. Årene i leverkontrakten, noe som gjør blodstrømmen vanskelig for dem. Splebektasi i spiserøret ser også ut som en komplikasjon i hjertesykdommer og milt.

Faktorer som forårsaker denne sykdommen:

 • stenose av portalvenen, karakteristisk for den yngre generasjonen, som skyldes trombose, sklerose;
 • leversykdommer som forekommer i avansert alder - skrumplever, amyloidose, echinokokkose;
 • Chiari sykdom;
 • esophagus angioma;
 • ondartet goiter;
 • kardiovaskulær patologi.

Spiserør i spiserøret forekommer oftest i følgende kategorier av pasienter:

 • hos menn;
 • hos personer over 50 år;
 • hos pasienter med en historie med bukspyttkjertel, mage, hjerte, kronisk skrumplever.

Utseendet på blødning påvirkes ikke så mye av trykknivået som ved de kraftige svingninger. Risikoen for brudd er høy også hos de pasientene som lider av vaskulære sykdommer, noe som påvirker strukturen på veggene i blodkarene negativt.

klassifisering

Klassifisering av sykdommen i spiserøret i spiserøret har endret seg flere ganger, men versjonen fra 1997 for spiserørene som deler sykdommen i henhold til graden, brukes nå:

 • Første grad. Årene i diameter når 5 mm, markert langstrakt, plassert i organets nedre nivå.
 • Den andre graden. Årene er innviklede, i diameter når 10 mm, plassert i den midterste delen av orgelet.
 • Tredje grad. Fartøyene er utvidet mer enn 10 mm, veggene er spente, tynne, plassert side om side, viklet i retningen, har røde flekker på ytre overflaten.

Hvis spiserør i spiserøret fortsatt forårsaket intern blødning, så etter statistikk - etter at bare 50% av pasientene overlever. Mer enn halvparten av de overlevende etter blødning lider av sykdommen i 1-3 år med tilbakefall av denne sykdommen og blir tvunget til å starte behandlingen igjen.

Åreknuter av 1 grad

Det kliniske bildet er dårlig uttrykt. Pasienten har praktisk talt ingen klager. Ved inspeksjon observere: Utvidelsen av vener ikke sterk opp til 3 mm., Ektasia av vener er ikke tilstede, eller bare singel, glansen er ikke fylt. Det er bare diagnostisert med endoskopi. I første grad er det viktig å starte behandlingen så snart som mulig.

Åreknuter av 2. grad

Godt observert uregelmessighet av fartøyene, så vel som det er knuter, hvis størrelse overstiger 3 millimeter. I dette tilfellet forblir slimhinnens slimhinne intakt, uten noen brudd på dens integritet.

Under studien er det mulig å diagnostisere store fartøy i fremspring. Behandlingen skal gjøres i tide, bare på denne måten vil det være mulig å kvitte seg med de ubehagelige symptomene på sykdommen i utgangspunktet. Blødning er ikke typisk på dette stadiet.

Åreknuter i 3. grad

Den vanligste diagnosen. Pasienten har alvorlige symptomer. Som regel utnevnes en operasjon i dette tilfellet. Årene er sterkt hovne, nodene vises tydelig, stadig forstørret, opptar 2/3 av spiserøret, slimhinnens slimhinne er sterkt fortynnet. Det er gastroøsofageale reflukser.

Åreknuter i fjerde grad

Denne sykdomsgraden er utstilt når mange åreknuter av vener er avslørt i spiserøret som ikke avtar og har en tynn overflate. Tallrike erosjoner finnes på slimlaget. Pasienter registrerer, i tillegg til symptomene på esophagitt, en salt smak i munnen. Den fjerde graden fører ofte til spontan blødning.

Symptomer på spiserør i spiserøret

De første årene, spiserøret i spiserøret kan strømme uten synlige symptomer. Noen ganger er det sjeldne angrep av halsbrann, svak tyngde i brystet, kløe. Noen pasienter klager over problemer med å svelge mat.

Symptomer på progressiv sykdom vises vanligvis flere dager før blødningens begynnelse. Tegn på dem består i alvorlig tyngde i brystet og forverring av pasientens generelle trivsel. Hos andre pasienter kan symptomer uttrykkes i ascites manifestasjon.

I tillegg kan symptomer på venepunktur i spiserøret oppstå som utseende på et "maneterhodet". Dette fenomenet er et bestemt mønster, som er ganske godt sett på den fremre veggen av bukhulen ved hjelp av ulike patologisk dannede konvekse kar eller blodårer.

Etter at venene briste, er det alvorlig blødning, ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • sterkt redusert blodtrykk;
 • blodige urenheter i oppkast;
 • blodige urenheter i avføring;
 • merket takykardi.

Med en liten blødning kan en person føle litt svakhet, ubehag, samt symptomer på anemi. Diagnose av esophagus varicose ved hjelp av laboratorietester, ultralyd undersøkelse av bukhuleorganene, om nødvendig, utføre røntgenstudier og esofagoskopi.

diagnostikk

Diagnosen er laget på grunnlag av klager, ekstern undersøkelse, oppdagelse av primære sykdommer. Instrumentalstudier inkluderer:

 • laboratorie blod test data;
 • radiografi med kontrastmedium;
 • Esofagoskopi som må gjøres nøye på grunn av risikoen for mulig blødning.

Ved diagnose bør alle mulige årsaker tas i betraktning og utelukkes, bare da vil det være mulig å avgjøre en grundig og nøyaktig bestemmelse av blødning og endringer i spiserøret.

Behandling av spiserør i spiserøret

Hvis det er symptomer på spiserør i spiserøret, utføres behandling bare i intensivavdelingen. Hovedklassifiseringen av ikke-kirurgiske prosedyrer er rettet mot å forhindre og eliminere blødning (hemostatisk terapi) ved å redusere trykk i karene:

 1. Medisinsk behandling i form av vitaminer, astringenter og antacida (legemidler som reduserer surhet i magen). Denne metoden er rettet mot forebygging av peptisk esophagitt, der betennelse kan gå til veggene i karene, forårsaker blødning.
 2. Transfusjon av blod, erytrocytmasse, plasma;
 3. Innføring av kolloidale løsninger;
 4. Mottak av blodreduserende og vasokonstriktive legemidler.

I tilfeller der disse metodene ikke er tilstrekkelige til å fundamentalt stoppe blødning, og det er fare for gjentatte skader på fartøyene i nær fremtid, går de til kirurgi:

 • transgulær intrahepatisk portosystemisk shunting (TIPS);
 • bypass kirurgi;
 • devascularization.

Dessuten er det nå betydelig erfaring med bruk av minimalt invasive endoskopiske inngrep for å eliminere blødning fra forstørrede esophageal vener. Det er 2 måter å utføre endoskopisk skleroterapi i spiserøret:

Den intravasale metoden for å innføre sclerosant involverer utvikling av bindevev på stedet for lokalisering av tromboset varicose node. I paravasalmetoden, når sklerosanten injiseres i submukosalaget, oppstår arrdannelse av paravasalvev og etterfølgende kompresjon av forstørrede esophagus vener. Denne metoden er mer sparsom og har færre komplikasjoner.

diett

Pasienter må følge et strengt diett hele livet, til tross for helsetilstanden:

 • hyppige måltider i små porsjoner.
 • Utelukkelse av varme og kalde retter.
 • viser lite fett kjøttkraft og supper, frokostblandinger i fortynnet melk eller vann, kompotter, frukt i formet form, grønnsaker stuvet.
 • kontraindisert akutt, surt, saltt, fett og stekt kjøttprodukter; det er nødvendig å lage mat i en puree.

Kategorisk kontraindisert alkohol, karbonatiserte drikkevarer, øl.

forebygging

For å forhindre omdannelse av friske spiserørår til patologiske åreknuter, er det først og fremst nødvendig å overvåke leveren og behandle alle sykdommene i tide. For å gjøre dette, anbefaler eksperter å konsultere dem regelmessig for råd og følge alle anbefalinger.

Prognose for livet

Dessverre er spiserør i spiserøret uhelbredelig. I tilfelle av rettidig diagnose vil imidlertid tilstrekkelig vedlikeholdsbehandling forbedre pasientens livskvalitet betydelig og bidra til å forhindre en formidabel tilstand - blødning.

Dødelighet i den allerede eksisterende blødningen fra spiserøret i spiserøret er mer enn 50% og avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen og tilstanden til organismen som helhet. Hos overlevende pasienter etter blødning i 75% av tilfellene innen de neste 1-2 årene, er det et tilbakefall.

Generelt forblir prognosen for langvarig overlevelse av pasienter med denne sykdommen lav, noe som hovedsakelig skyldes den viktigste alvorlige leversykdommen.

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret - en alvorlig patologi, provosert av lever, hjerte, fordøyelsesorganer og mye mindre ofte venøse vegger. Det observeres oftere i de nedre delene sammen med lesjonen i magesårene hos menn etter 50 år.

Massiv blødning kan være uventet og det eneste tegnet. Tidlig diagnose er nødvendig for forebyggende tiltak. For å eliminere esophageal varices, har spesielle kirurgiske tilnærminger blitt utviklet i vaskulær kirurgi.

I den internasjonale klassifiseringen er sykdommen regnskapsført under forskjellige koder:

 • I85.9 - uten blødning;
 • I85.0 - med blødning;
 • I98.2 - mot en annen patologi.

Hvordan utløser blod gjennom esophagusårene?

Spiserøret blodtilførselen er forbundet med mange av brystet og magen. Arterielle grener til den går fra thoracale aorta. Det venøse apparatet er ujevnt utviklet. Blodet i venene i spiserøret strømmer inn i beholderne og uparede hemiazygos vene anastomoser strekker seg deretter gjennom en åpning vene inn i den nedre vena cava, og den venøse nettverk av magen - i den hepatiske portalvene.

Fra de øvre delene av spiserøret går venøs utstrømning til fartøyene til den overlegne vena cava. Anatomisk lokalisering og kommunikasjon enhetsform venøs spiserøret, som et mellomledd mellom de utstrømmende tre systemer: en portvenen, nedre og øvre hul.

Denne funksjonen provoserer fremveksten av kompenserende åreknuter i spiserøret ved å åpne hjelpeskip (collaterals) i sykdommer i milten, tarmen, ledsaget av en blokk av egne vener.

Årsakene til utvidelsen

Spiserør i spiserøret er gitt av to mekanismer. Eller obstruksjon oppstår på grunn av mekanisk obstruksjon i de nedre deler av det venøse system (høyt trykk, trombose, flebitt) eller tap av tonen i den venøse vegg på grunn av nedsatt syntese av kollagenfibre (VBV åreknuter sykdom).

Årsaken til stagnasjon i de øvre delene er ofte en ondartet goiter. I den nedre delen av spiserøret blir den venøse blodstrømmen forsinket på grunn av:

 • portal hypertensjon forårsaket av levercirrhose;
 • portal venetrombose.

Sjeldne årsaker til dannelsen av spiserør i spiserøret (HSV) betraktes som vaskulær tumor (angiom) og venøse endringer i Rundu-Osler-syndromet.

Levercirrhose er en langvarig kronisk sykdom som kompliserer hepatitt (i første omgang - viral hepatitt B), alkoholisk sykdom med fettdystrofi. Patologiske endringer uttrykkes i brudd på strukturen av leveren lobuler og det omkringliggende rommet.

Det er en spredning av tett arr (bindevev), erstatning av fungerende celler i haugene med dannelse av leversvikt. Under disse forholdene blir blodkarene komprimert både arterielt og venøst. Reduksjonen i oksygeninntaket forverrer situasjonen og forårsaker iskemi av orgelet.

Leverbeten kan forårsake:

 • medisiner (metotrexat, isoniazid);
 • kongestiv hjertesvikt i vices, komplikasjon av et stort hjerteinfarkt, myokardiodystrofi, kardiopati;
 • arvelige sykdommer med endringer i metabolisme (galaktosemi, hepatocerebral dystrofi, hemokromatose);
 • Foster hepatitt hos nyfødte barn oppstår når en mor har en infeksjon (rubella, herpes, cytomegalovirus), når patogenet overføres til fosteret gjennom placenta barrieren.

Banti syndrom - et brudd av sirkulasjonen i venene i milten (hepatosplenomegali) forekommer hos unge kvinner på bakgrunn av anemi, leukopeni og trombotsito-, stagnasjon i leveren med portal hypertensjon og cirrhose. Hans forårsaker infeksjonssykdommer (brucellose, malaria, syfilis, leishmaniasis).

Randyu-Osler syndrom (arvelig telangiektasi), i tillegg til hud- og mukosale lesjoner, forårsaker flere angiomatøse forandringer i indre organer med tendens til blødning. Lokalisering i spiserøret skaper forhold for utvidelse av vener. For å forhindre blødning fra det utvidede venøse nettverket av spiserøret, er det nødvendig å behandle sykdomsårsaken.

Nåværende klassifisering

Det er flere foreslåtte klassifikasjoner av sykdommen. Tegnene er avslørt i esophagogastroskopisk undersøkelse. Den mest akseptable er spaltningen av spiserørskallen etter graden av endring av årer.

 • 1 grad - fartøyets maksimale diameter er 5 mm, de er langstrakte, lokalisert i nedre delen av spiserøret;
 • 2 grader - definert tortuosity av vener, diameter økt til 1 cm, nå midten av organet;
 • 3 grader - legger oppmerksomhet på tynning og spenning av venouskarens vegger, diameteren på mer enn 10 mm, går side om side, på overflaten er det karakteristiske markører med rød farge fra de minste kapillærene.

Ifølge en annen klassifisering (Vitenasoma og Tamulevichute) foreslås det å ta hensyn til de fire stadiene av sykdomsforløpet:

 • 1 - diameteren på venene er 2-3 mm, de er blåaktig i farge, rett i form;
 • 2 - vener blir sinuøse, knobby, i diameter øker mer enn 3 mm;
 • 3 - tydelig forskjellige forskjellige varicose nodules, signifikant krympe, det er et fremspring i spiserørets lumen;
 • 4 - Nodene vokser til en drueformet form, spiserørets lumen er innsnevret betydelig, på den ytre overflaten er et tynt nettverk av små kapillærer synlig.

I tillegg tar diagnosen hensyn til:

 • medfødt form, som foregår mot bakgrunnen av patologier av ukjent opprinnelse;
 • oppkjøpt - forårsaket av ulike sykdommer.

Hvordan manifesterer spiserøret i spiserøret?

Symptomene på sykdommen er avhengig av patologien som forårsaket spiserør i spiserøret. Den innledende perioden fortsetter uten kliniske manifestasjoner, pasienter er uvitende om utviklingen av patologi. Men tilfeller av progressiv kurs med plutselig blødning er ikke uvanlig.

Forverring av tilstanden oppstår innen 4-5 dager. Pasienter føler vekstvekten bak brystbenet, kompresjon. Dette skiltet regnes som en harbinger med massiv blødning og krever akutte tiltak, som kirurgeres observasjoner knytter det til døden.

Alle symptomene på åreknuter er bestemt av truede manifestasjoner av blødning. I kronisk forlengelse med en liten mengde isolert blod svekkes kroppen gradvis. Hypokrom anemi er dannet. Pasienten skiller seg ut, blir tynn, beveger seg knapt, den er forstyrret av kortpustethet. Noen ganger er det flytende svart avføring.

Blødningens harbingere og de første tegn på åreknuter kan være:

 • vag brystsmerter;
 • alvorlig halsbrann;
 • erctation etter å ha spist
 • problemer med å svelge tørr mat.

Halsbrann og erktasjon forklares ved brudd på funksjonen av spiserørssvinkler, motsatt (reflux) støping fra magen. Noen pasienter føler seg "kittende i halsen", svette, en salt smak i munnen før blødningens begynnelse.

Ved akutt blødning:

 • voksende blek av huden;
 • oppkast med blod ("kaffegrunn");
 • vedvarende svimmelhet;
 • flytende tarry avføring;
 • mørkere i øynene;
 • alvorlig svakhet.

Blødning er provosert ved å løfte tyngdekraften, fysisk arbeid, feber, mottak av antikoagulantia, prosedyren for fibrogastroskopi. Men noen ganger oppstår det spontant mot bakgrunnen for generell helse. Differensierende blødning er nødvendig fra spiserøret i spiserøret og magen, spiringen av svulsten i en stor beholder og dens gjennombrudd, som skader karene med fremmedlegeme.

diagnostikk

Diagnosen kan mistenkes, men kan ikke bekreftes uten esophagogastroduodenoskopi. Dette er nesten den eneste måten å fastslå forbindelsen med blødninger med spiserørblad, ofte samtidig oppdage åreknuter i magen.

Prosedyren tillater deg å bestemme graden av deformitet av blodårene, sykdomsstadiet, visuelt bestemme tilstanden til vaskulære vegger, forutsi gapet. Det er nesten umulig å gjennomføre en undersøkelse under blødning.

I en planlagt rekkefølge, er en kontrast røntgen av spiserøret foreskrevet, før bildet er tatt, får pasienten en drink av en blanding av barium. En serie av røntgenbilder sporer bevegelsen av kontrast og sprer den i spiserørets lumen.

 • det er nødvendig å fastslå tilstedeværelsen av anemi i innholdet av erytrocytter, blodplater, fargeindeks;
 • med akutt blødning teller hematokrit;
 • nødvendigvis gjøre analysen av indikatorer for koagulabilitet;
 • bestemme leverfunksjonen ved enzymtest, proteinnivå, glukose, bilirubin, avviket i resultatene gjør det mulig å mistenke påvirkning av hepatisk patologi på endringen i esophagus venøs system;
 • i nærvær av tegn på blødning bestemme blodgruppen og Rh-faktoren for tilfelle av nødvendig blodtransfusjon.

Hvordan behandles spiserøret av spiserøret?

Behandling av åreknuter i spiserøret preget av planlagt og opsjonsprogram, som avhenger av forekomsten av en nødsituasjon problem, en livstruende blødning.

I mangel av massiv blødning trenger pasienten terapi av den underliggende sykdommen, økt administrering av hemostatiske midler. Pasienten må være sykehus i profilavdelingen. Modus - seng, hodeenden av sengen er hevet.

Krav til kosthold

Klinisk ernæring innebærer fravær av irritasjons produkter (varme krydder, stekt og røkte kjøttvarer, grønnsaker rå, hel frukt, brød skorper, bein, soda vann). Kategorisk forbudt alkohol, sjokolade.

Kostholdet er bygget av en kalori, men flytende, avkjølt mat. Anbefalt lunken buljong, kokt, flytende grøt, nudler melk, cottage cheese, søt gelé av frukt, kald te, er kjøttet hvitt brød og kjøtt i form av kokt kjøtt.

Behandling med medisiner

For å redusere aktiviteten av cirrotiske endringer i leveren, inkluderer behandlingsregime:

 • antivirale legemidler (med langsom hepatitt);
 • steroidhormoner;
 • antibiotika for bakteriell skade;
 • diuretika for å senke trykket i den nedre vena cava;
 • hjerte glykosider, hvis cirrhosis er forårsaket av myokard dekompensasjon;
 • gepatoprotektory;
 • vitaminpreparater i høye doser for å gjenopprette all slags metabolisme.

Av spesiell betydning i terapi av åreknuter er gitt til vitaminer K, C, D, E. Vikasol administreres intramuskulært eller intravenøst. Hvis pasienten har anemi med nedsatt koagulabilitet, administreres en nyfrosset enkeltgruppe plasma (1-2 doser), erytrocyt eller blodplatemasse.

For å stoppe blødningen, er intravenøs injeksjon av oktreotid i stor utstrekning praktisert. Legemidlet er i stand til å undertrykke frigjøringen i blodet av hormoner som utvider blodårene. Bruk fortsatt vasopressin og terlipressin, men i sammenligning med oktreotid har de flere bivirkninger. Intravenøs oppløsning av kalsiumklorid er introdusert.

Ved fortsatt bruk av blødning: vasking med varmt vann i spiserøret (40-45 grader) gjennom sonden, idet proben enhet gummi oppblåsthet - det er standard korrugerte produkter (-obturators Probes) for pressing blødningen fartøyet i spiserøret og magesår.

Hvordan hjelper kirurgi?

Et uegnet klinisk kurs tjener som en indikasjon på endoskopisk ligering. Teknikken er å syke esophagusårene med et endoskop. Kirurger anser det mer effektivt enn introduksjonen av skleroserende midler i blodårene (skleroterapi), som krever en repetisjon på minst fire ganger i året.

Behandling av esophageal varices i blødninger som ikke elimineres ved terapeutiske metoder krever kirurgi for beredskapsangivelser. Målet med kirurgisk inngrep er å redusere trykket i portalvenen ved å skape shunts og tømme inn i nedre følsomheten.

Opprettelsen av en kunstig anastomose (installasjonen av metallstent) mellom portalen og leverveiene kalles en transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunting. Operasjonen er teknisk komplisert. Eksperter mener at det kan bli utført i 95% av tilfellene.

Det ledsages ikke bare av tekniske vanskeligheter, men også ved tidlig tilbakefall av blødning, betennelse. Hos 1/3 av pasientene er det nødvendig med en re-installasjon, siden stenten er raskt trombosert og blokkerer lumen. Innen en måned dør opptil 13% av pasientene. Dette klassifiserer operasjonen som en nødstilfelle av valg.

En annen metode for å forbedre portokavalblodstrømmen er etableringen av en anastomose mellom milten og venstre nyrene. Teknikken til operasjonen er kompleks og risikabelt for pasienten, ledsaget av høy dødelighet. Operasjonen av devascularization består i excision og fjerning av de berørte årene og deres erstatning med proteser.

Kan jeg bli behandlet med folkemidlene?

Bruken av folkemessige rettsmidler i nærvær av blødning er ineffektiv. Men du kan bruke dem i terapi av hovedårsaken til åreknuter - leverskade. For dette formål er en lang mottak av kjøttpipere egnet:

 • fra melkdistriktet;
 • cikoria root;
 • mais stigmas;
 • Japansk sophora;
 • havre;
 • frukt av fjellaske;
 • rose hofter.

Prognose av sykdommen

I begynnelsen av esophageal varices med konstant behandling, tilstrekkelig funksjonell tilstand av leveren, etterlevelse av anbefalinger om diett og diett, kan blødning stoppes hos 80% av pasientene. Hos 2/3 pasienter etter en enkelt blødende gjentak innen 1-2 år. De er stadig i høy risiko. Overlevelse av personer med alvorlig cirrhose er lav.

Spiserør i spiserøret refererer til sykdomskomplikasjoner. Det er i seg selv allerede et tegn på alvorlig skade på kroppen. Støtte kan bare gis ved tidsriktig gjenkjenning ved hjelp av endoskopi-metoden og overvåking av pasienten.

Varicose Esophagus Treatment

Spiserør i spiserøret utvikler seg på grunn av et brudd på utstrømning av blod i portalen og øvre vena cava. Det er en slik patologi i den distale spiserøret eller proksimal mage. Av naturen av utseendet kan være medfødt og oppkjøpt. Sistnevnte er dessuten ikke avhengig av pasientens alder, men på den fremvoksende tilstanden og hindringer for normal blodgass i portalveinsystemet.

Varicose utvidelse av spiserøret vener er ledsaget av portal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Dermed allokere:

 • intrahepatisk portal blokkering av blodstrømmen;
 • ekstrahepatisk blokkering;
 • blandet form av blokade.

Spiserør i spiserøret i ung alder er ofte forårsaket av ekstrahepatisk blokkering, hos voksne - intrahepatisk.

Årsaker til spiserør i spiserøret

Årsakene til sykdommen er forårsaket av anatomisk forbindelse spiserøret med portalvenen system årer av abdominale organer, særlig milt. Når intrahepatisk form av blokkade av blodstrømmen abnormitet dekker den nedre øsofagus, årsakene til denne stagnasjon er prosesser i portalvenen til leveren som oppstår når:

 • levercirrhose;
 • trombose;
 • hepatitt;
 • tumorer;
 • angioma;
 • splenomegali;
 • peritonitt.

Ekstrahepatiske strømningsblokker forklart portal venetrombose, klemme det tumorer, lymfeknuter, cyster eller steiner i gallegangene. Åreknuter i de øvre delene kan også forekomme med ondartede goiter- eller spiserørangiomer, samt vaskulære endringer i Rundu-Osler-sykdommen.

Sjeldnere utvikler sykdommen seg med økende trykk i systemisk sirkulasjon, som er kjent i tilfelle kronisk kardiovaskulær svikt. En typisk indikasjon er at vaskulære noder i leversykdommer er 2-3 ganger større.

Det er også en medfødt form av spiserør i spiserøret, årsakene til hvilke er ikke klare.

Symptomer på spiserør i spiserøret

Med en komplisert utstrømning av blod fra esophagusårene begynner de å utvikle ekspansjon, tortuositet og forlengelse. Veggene til fartøyene blir deretter tynnet og kan sprekke, noe som fører til blødningstendens. Lumenene i venøse karene øker ikke på en balansert måte, lokale forlengelser dannes i form av noder.

Utviklingen av sykdommen kan være rask, og kan fortsette ekstremt sakte. Svært ofte en sykdom som har dukket opp i flere år, kan ikke manifestere seg på noen måte. Pasienten er bare opptatt av noen vage klager, blant dem:

 • tyngde i brystet;
 • raping;
 • halsbrann;
 • fenomener av esofagitt.

Omtrentlig alder av pasienter er ca. 50 år, menn blant pasienter er dobbelt så mange som kvinner.

komplikasjoner

Utviklingen av blødning er den mest formidable komplikasjonen av spiserør i spiserøret. Det kan passere ubemerket for pasienten, og kan utgjøre en trussel mot livet hans. Hovedtegnet er oppkast i skarlet blod. Selv ikke farlig i utseende, umettelig strømmer, men vanlig blodtap kan forårsake jernmangel anemi.

Årsaken til utviklingen av slike blødninger kan være:

 • anstreng;
 • forhøyning av blodtrykk;
 • vektløfting;
 • feberiske forhold.

Noen ganger kan slike blødninger oppstå plutselig i full helse, og med en rikelig karakter, fører til døden. Dets forløpere er en liten kile i halsen, en karakteristisk salt smak i munnen. Kort tid etter utseendet oppstår oppkast av skarlag eller blod som ligner kaffegrunder plutselig. Ibland fører blødning til implementering av fibroesofagoskopi, noe som indikerer behovet for tidlig diagnose av sykdommen.

Esophageal varices og levercirrhose

Spiserør i spiserøret kan observeres hos 70% av pasientene med levercirrhose. Dette fenomenet forklares av det faktum at cirrose i leveren fører til dannelsen av arrvæv, som forflytter sunne celler. Dette senker blodbevegelsen og forårsaker stillestående fenomener som forårsaker utviklingen av denne patologien i de nedre delene av spiserøret. Blodblodning forårsaker døden hos cirrotiske pasienter i 10-15% av tilfellene. Det alvorligste diagnostiske tegn er tidlig tilbakefall.

Av denne grunn skal pasienter med levercirrhose gjennomgå regelmessige endoskopiske undersøkelser for påvisning av åreknuter. I fravær av esophageal vener, bør hyppigheten av slike undersøkelser være en gang hvert 2 år, hvis tilgjengelig - en eller to ganger i året. Frekvensen og graden av detekterbar veneutvidelse er vanligvis proporsjonal med alvorlighetsgraden av cirrose.

Ved behandling av slike pasienter er stor betydning knyttet til forebygging av gjentatt blødning. Det er basert på bruk av rusmidler som reduserer portaltrykk, endoskopisk skleroterapi og kirurgiske teknikker. Det bør bemerkes at forebygging av tilbakefall har dårligere resultater enn forebygging av den første episoden av blødning.

diagnostikk

Følgende typer studier brukes til diagnosen:

 • laboratorietester;
 • Ultralyd av leveren;
 • esophagoscopy;
 • Røntgenstudier.

Hovedsaken her er å utføre fibroezofagoskopii, som gjør det mulig å fastslå årsaken til blødning, for å bestemme tilstanden til de venøse vegger og graden av utvidelse av blodårer, samt for å forutsi den neste aneurisme ruptur. Hvis blødningen allerede har begynt, kan årsaken være vanskelig å etablere på grunn av vanskelighetene ved å gjennomføre en effektiv esofagoskopi.

En del av den informasjon om tilstanden av spiserøret og arten av åreknuter kan oppnås på grunnlag av røntgen av spiserøret utføres med kontrast.

Siden tilstanden til åreknuter er vanligvis forbundet med alvorlig leversykdom, er det viktig å vurdere omfanget av mulig koagulopati. For å gjøre dette, utfør generelle blodprøver med bestemmelse av blodplater og protrombinindeks, samt leverprøver. I tilstedeværelse av blødning bør en blodgruppe, en Rh-faktor og en kryssprøve for kompatibiliteten av erytrocyttmassen bestemmes.

I differensial diagnose, muligheten for mange andre sykdommer, for eksempel:

 • magesår
 • kreft;
 • polypose;
 • brokk;
 • hjertesykdom;
 • hemorragisk diatese.

Behandling av spiserør i spiserøret

Behandling av spiserør i spiserøret er rettet mot å eliminere sykdommene som førte til økt trykk i portalen og hule årer, samt å eliminere trusselen om mulig blødning. Slike tiltak inkluderer også forebygging av spiserør, sparsom livsstil, bruk av medisiner - antacida, vitaminer, avføringsmidler.

Ved blødning tas følgende tiltak:

 • innføring av vasokonstrictor medisiner;
 • kompresjon av esophaguskarene ved hjelp av tamponiseringsanordninger;
 • Påføring av en spesiell sonde for cryoexposure;
 • electrocoagulation.

For å kompensere for blodtap blir pasientene transfisert, infundert med erytrocytmasse eller plasma-substituerende løsninger.

Med massiv blødning er mer alvorlig kirurgisk inngrep nødvendig, noe som muliggjør en betydelig reduksjon i dødeligheten. Det legges merke til at ved konservativ behandling er dødeligheten 3 ganger høyere i forhold til den kirurgiske. Allokere palliative og radikale kirurgiske operasjoner for å eliminere esophageal blødning.

Endoskopiske behandlinger

For tiden er det betydelig erfaring med bruk av minimalt invasive endoskopiske inngrep for å eliminere blødning fra forstørrede esophageal vener.

Endoskopisk skleroterapi ble først beskrevet i 1939. Først på 70-tallet i forrige århundre, i forbindelse med utvikling og forbedring av endoskopiske enheter, begynte intensiv innføring av metoden i praksis. I løpet av det blir sklerosanter med forskjellige virkningsmekanismer brukt. Det er 2 måter å utføre endoskopisk skleroterapi i spiserøret:

Den intravasale ruten for sklerosantadministrasjon involverer utvikling av bindevev på stedet for lokalisering av trombosede åreknuter. De siste årene har de fleste forskere nektet å gjennomføre det, siden det har et betydelig antall alvorlige komplikasjoner. Blant dem, perforering av spiserøret, nekrotisk og purulent tromboflebitt.

I paravasalmetoden, når sklerosanten injiseres i submukosalaget, oppstår arrdannelse av paravasalvev og etterfølgende kompresjon av forstørrede esophagus vener. Denne metoden anses å være mer sparsom og har færre komplikasjoner.

Bruk av ballongtamponade bidrar til å forbedre resultatene av skleroterapi.

Gode ​​resultater oppnås ved metoden for endoskopisk doping, som ble foreslått i 1985. Følgelig utføres blodstrømmen i de utvidede blodårene i esophagus ved hjelp av legeringsringer. Relapses etter slik intervensjon ble observert bare hos 17% av pasientene, som er nesten dobbelt mindre enn etter sklerosering.

Ballong tamponade

Denne metoden bidrar til å stoppe blødningen ved å klemme blødningsnoden. Det er ganske farlig og må kun utføres av en erfaren spesialist. Hovedinstrumentet er en spesiell sonde utstyrt med en ballong. Stopp blødning oppnås ved å oppblåse gastrisk ballong og strekke seg uten å skille

esophageal ballong. På grunn av dette blir en tamponade av åreknuter gjort og intensiteten av blødning fra venøs plexus reduseres. Oppblåsing av esophageal ballongen er svært sjelden, noe som forklares av risikoen for mulige komplikasjoner.

Effekten av ballong tamponade er 90%.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Følgende kirurgiske metoder brukes til å behandle denne sykdommen:

 • transgulær intrahepatisk portosystemisk shunting (TIPS);
 • bypass kirurgi;
 • devascularization.

TIPS-metoden består i å skape en intrahepatisk kunstig kanal mellom lever- og portalårene og installere en metallstent i kanalene. Takket være det er det nesten alltid mulig å stoppe blødning, inkludert de som ikke svarer på andre typer terapi. Den største ulempen ved teknikken er dens høye kompleksitet og den obligatoriske etterfølgende utviklingen av hepatisk encefalopati.

Effektiviteten av bypass-operasjonen er nær effektiviteten av TIPS med mye større traumer. Forekomsten av hepatisk encefalopati er også et alvorlig problem.

Devascularization operasjoner består av kryss i esophagus og påfølgende anvendelse av anastamose. En variant er krysset av spiserøret med splenektomi og ligering periezofagialnyh og perigastralnye årer. Slike operasjoner bidrar effektivt til å stoppe blødningen, uten å eliminere årsakene til portalhypertensjon, noe som fører til rask gjentakelse av denne patologien.

outlook

Prognosen bestemmes av alvorlighetsgraden av den underliggende leversykdommen. Generelt blir åreknuter preget av høy dødelighet, som overstiger 50%. Dødlighet er bestemt ikke av alvorlighetsgraden av blødning, men av arten av leversykdommen som førte til det.

Selv om 80% av pasientene har egne blødninger, gjenoppstår de fleste pasienter, som er preget av god funksjonell tilstand av leveren, men for pasienter med alvorlig hepatocellulær insuffisiens er det ofte dødelig.

Hos overlevende pasienter etter blødning i 75% av tilfellene innen de neste 1-2 årene, er det et tilbakefall. Reduserer risikoen for denne regelmessige medisinering og endoskopisk behandling av åreknuter.

Generelt forblir prognosen for langvarig overlevelse av pasienter med denne sykdommen lav, noe som hovedsakelig skyldes den viktigste alvorlige leversykdommen.

Spiserør i spiserøret: årsaker, symptomer og behandlingsmetoder

Spiserøret er dekket med et tykt nettverk av blodårer. Her er et komplekst system for blodstrøm. Derfor er det her at spiserør i spiserøret ofte oppstår. Denne sykdommen oppstår på grunn av et brudd på blodstrømmen i karene.

Sykdommen oppstår på grunn av aldersrelaterte sykdommer, påvirker eldre mennesker etter 50 år. Leger oppmerksom på at menn er syke 2 ganger oftere enn kvinner. Det er en arvelig form for VRF, i medisinsk praksis er det mye mindre vanlig. Barn som er født med en slik sykdom lider også av andre sykdommer.

VRVP utvikler seg på grunn av leversykdom, oftere skrumplever. Derfor, hos pasienter er det endringer i hudfarge og øyeproteiner, de blir gulaktige. En person mister sin appetitt, hans kroppsvekt faller kraftig, magen gjør vondt og gjør ham ofte syk. Denne sykdommen er ledsaget av vanlig eller liten indre blødning. Ca. 30% av alle blødninger fra den øvre matveien oppstår som følge av VRU.

Årsaker til esophageal varices

Varicose esophagus forekommer i den nedre delen, på grunn av regelmessig blodstasis i leverens portalveve, oppstår slike forstyrrelser på grunn av dannelsen av trombi og cirrhosis organ. I den øvre avdelingen er årsaken til utviklingen av VRNP en goiter av en ondartet natur. På grunn av slike endringer, spiser esophagus mot venenees vegger, så blodstrømmen i dem er vanskelig. Også når det er uregelmessigheter i hjertet og milten, utvider en spiserøret.

Portalens hypertensjon påvirker også utviklingen av ART.

Hovedårsakene til sykdommen:

 • leversykdom og den resulterende forstyrrelsen av blodstrømmen;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • trombose;
 • når det er en feil i blodet, som oppsto på grunn av svulstformasjoner.

Blødning vises ikke på grunn av høyt blodtrykk, men på grunn av plutselige hopp. Risikoen er mye høyere hos pasienter med vaskulær sykdom.

Disse årsakene til VRM bør behandles i tide for å unngå komplikasjoner.

For dette er det nødvendig å vite hvordan de manifesterer seg, å se på organismen og å merke seg de minste endringene. Hvis HSV er på et tidlig stadium av utvikling, er symptomatologien vanskelig å legge merke til fordi den ikke manifesteres eller ligner andre sykdommer. Derfor kan kun legen diagnostisere tidlig stadium.

Symptomer på VRMW

I utgangspunktet er det slike tegn:

 • kortpustethet;
 • smerte i brystet;
 • følelse av tyngde i brystbenet;
 • konstant halsbrann, hvis det ikke var der før;
 • det er vanskelig å svelge, eller samtidig føler du ubehag.

Det er ofte nok når VRVP bemerket et slikt fenomen som "manetes hode". I dette tilfellet er det et visst mønster på magen og brystbenet, det er dannet av fartøy som ekspanderer og stikker ut under huden.

Når venen rupturer, det er sterk blødning, det provoserer utseendet på visse symptomer:

 • reduserer blodtrykket sterkt
 • oppkast med urenheter av blod;
 • blandinger av blod i avføring
 • ukarakteristisk for pasient takykardi.

Hvis blødningen ikke er en sterk person føler seg svak, er en alvorlig ulempe, symptomene på anemi klart manifestert.

klassifisering

For hele historien om studiet av VRM har klassifiseringen endret seg flere ganger. Nå bruker leger den som spesialistene komponerte i 1997. De skiller slike grader:

 • første grad. Årenes diameter er ikke over 3 - 5 mm, de er langstrakte, lumene er ikke fylt. Nesten ingen symptomer, ingen klager. Legen diagnostiserer bare etter endoskopisk undersøkelse. I denne grad må spiserørene i spiserøret behandles umiddelbart.
 • andre grad. Fartøyene er kraftig krympet, utvide ca. 10 mm i diameter, det er knuter som når 3 mm. Det er ingen skade på spiserørslimhinnen. Under diagnosen registrerer legen et betydelig fremspring av karene. På dette nivået må behandling gjøres i tide, slik at det vil være mulig å fjerne symptomer og redusere sykdomsforløpet. Blødning på dette stadiet forekommer ikke.
 • tredje grad. Årene er sterkt utvidet, overstiger 10 mm, veggene er i spenning, tynne, røde flekker er synlige på huden. Årene er betydelig hovne, nesene er tydelig synlige, de blir stadig utvidet, det slimete organet er fortynnet. Symptomatiske symptomer er svært uttalt. Behandlingen utføres på en operativ måte.
 • Den fjerde graden av VRM. En slik grad av leger legger, når knutene stikker ut i spiserørets lumen, er det mange. De faller ikke av, veggene er tynne. Slimhinnen er dekket av erosjoner. I tillegg til de viktigste symptomene merker pasientene en salt smak i munnen. På dette nivået oppstår blødning spontant.

Hvis spiserøret i spiserøret forårsaket intern blødning, overlever bare halvparten av pasientene. Halvparten av de som klarte å overleve, etter noen år, opplever et tilbakefall og behandler VRM igjen.

Diagnose av sykdommen

Legen bruker maskinvare metoder for diagnose, uten dette er det umulig å kvalitativt og nøyaktig diagnostisere fordi de karakteristiske symptomene på VRM er fraværende.

Legen legger først og fremst vekt på slike forhold:

 1. Klager på pasienten og symptomatologi.
 2. Data samlet under EHFDS, ultralyddiagnose av bukhulen, undersøkelse av spiserøret ved hjelp av en røntgenstråle.
 3. Visuell vurdering av pasientens tilstand. Spesialisten betaler oppmerksomhet til huden, fargen, bleken, om det er hevelse i ansikt, kropp eller lemmer. Er det rødhet på huden, vaskulære stjerner eller tegn på subkutan blødning. Om magen, milten eller leveren har økt. Det er tegn på en utvidelse av vener på huden i bukhulen.
 4. Resultatene av laboratorietester, blodprøver, nødvendigvis generell og biokjemisk, blodkoagulasjon.
 5. En studie av pasientens medisinske historie, varigheten av manifestasjon av symptomer, hvordan han følte seg i denne tidsperioden, hva har endret seg. Hvilke sykdommer har han, og hva ble han syk tidligere.

Dessuten blir pasienten tildelt ulike leverprøver for å studere koagulasjon og fibroesofagoskopi hvor de bestemmer årsaken til blødning og dens nøyaktige lokalisering. Avhengig av symptomene og egenskapene til HSVP-kurset og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, kan spesialister tildele en rekke tilleggsanalyser eller prosedyrer for å oppnå nøyaktige data.

Etter å ha samlet all nødvendig informasjon, er legen engasjert i dannelsen av en diagnose. Det tar hensyn til de første symptomene og årsaken til å gå til sykehuset og resultatene av undersøkelsen.

Hvordan behandles åreknuter?

Denne sykdommen kan ikke helbredes. Derfor er alle aktiviteter rettet mot å eliminere symptomer, redusere sykdomsprogresjonen og forhindre eller stoppe blødning.

For å behandle, anbefaler leger at pasienter med ART:

 • rette livsstilen. Reduser fysisk aktivitet, mer tid til hvile
 • å diagnostisere den opprinnelige årsaken til åreknuter
 • Spis regelmessig, hold deg til en diett, hvis det er foreskrevet av en lege;
 • et konstant inntak av narkotika, som legen også utpeker;
 • øke mengden vitaminer i kroppen;
 • foreskrive blodtransfusjon og andre komponenter hvis blødningen begynner. I dette tilfellet foreskrive legemidler som stopper blodet, suger stedet for rupturen av veggen, bruk en trombin eller andre midler til det skadede området;
 • kirurgisk behandling innebærer en kardinal metode eller palliativ;
 • Ved hjelp av en kardinal metode, kobler spesialister skadede fartøy. Også, avhengig av tilstanden til milten, er det besluttet å beholde eller fjerne dette organet;
 • palliativ metode klemme miltene i milten, fjern de skadede karene og en del av spiserøret, som er skadet.

Ved plutselig blødning må du ringe en ambulanse, du må gjøre det raskt. Etter at legene holder alle manipulasjonene og stopper blodet, er det nødvendig å konsultere leger med smal spesialisering.

Narkotikabehandling er kun foreskrevet for pasienter som har spiserør i spiserøret bare i første fase. Resten er bare kirurgisk behandling.

Terapeutisk behandling av HSVP er rettet mot å styrke kroppen, ved å ta vitaminer, astringents, og piller er også foreskrevet for å senke surheten i magen.

I tilfelle av blødning foreskrives blodtransfusjon, blod, plasma eller røde blodlegemer, lede solen. Pasienten bør ta medisiner som gjenoppretter blod og fremmer vasokonstriksjon.

Hvis disse metodene var maktløse, og blødningen ikke kunne stoppes eller det er fare for tilbakefall, foreskrives en umiddelbar operasjon. Følgende metoder brukes:

 1. Shunting - Leger skape en ekstra vei for blodstrøm, og dermed lette byrden på det berørte området.
 2. Devascularization - det berørte området er skåret ut, en protese er plassert på plass.
 3. Vein sheathing - styrking av sine vegger.
 4. En anastase er forbindelsen til delene av det skadede karet.

Når man velger en metode, tar legene hensyn til kompleksiteten av lesjonen og pasientens ønsker.

En annen metode for kirurgisk behandling av BPHP ballong tamponade er ganske vanlig. Legene bruker Blakmore sonden. Med det kan du raskt stoppe blødning i 90% av tilfellene, avhenger resultatet av korrekt montering av sonden.

Denne metoden har en betydelig ulempe. Når sonden er fjernet, kan blødningen gjenåpnes. Sonden kan være i kroppen i omtrent en dag, i intet tilfelle mer.

Nå kan leger som bruker minimalt invasive endoskopiske prosedyrer, stoppe blødningen. Det er to måter å sklerosere spiserøret i VRF:

 • Intravital - innføring av nødvendige legemidler gjennom nesehulen.
 • Paravasal - innføring av medisin direkte inn i det skadede karet.

Kosthold for pasienter med ART

Når diagnose av varicose esophagus er gjort, er pasienten umiddelbart introdusert til særegenheter av dietten. Tross alt er en diett en garanti for bekymringsløst liv hos en pasient med VRM. Hvis det overholder ikke bare menneskers helse, men også fordøyelsessystemet. I dette tilfellet betyr riktig ernæring 4-6 enkle måltider om dagen. Pasienten må også huske at middagen skal holdes senest 3 timer før sengetid.

Spesiell fortrinn bør gis til slike produkter:

 • rik på vitamin E. Disse inkluderer løkgrønn, vegetabilsk olje, kyllingegulv;
 • inneholder mye vitamin C;
 • bioflavonoider er nyttige for kroppsceller;
 • rutinemessig inneholdende nøtter, currants;
 • stimulere produksjon av elastin, sjømat;
 • rik på vegetabilsk fiber.

All mat bør være en vanlig temperatur, det skal ikke være for kaldt eller varmt.

Ikke la syre fra magen komme inn i spiserøret. For å gjøre dette er det nødvendig å ligge i riktig stilling, slik at sengens hode for en pasient med VRTP økes med 10 cm og enda mer.

Du kan ikke håndtere uønskede ting, for eksempel se favorittfilmen din eller les bøker mens du spiser. Dette påvirker negativt prosessen med fordøyelsen av mat, noe som er uønsket i dette tilfellet.

Sunn mat spiller en viktig rolle i behandlingen av VRM, en person kan hjelpe kroppen sin, styrke den. Ernæring påvirker gunstig tilstanden til åreknuter og deres vegger, mengden væske i kroppen.

Hvis du legger til noen enkle øvelser for trening av blodkar i dietten, vil dette positivt påvirke kroppens tilstand, risikoen for blodpropper eller akkumulering av for mye fett i blodårene vil bli mye mindre.

Når pasienten har varicose esophagus, trenger han mye væske i løpet av dagen, omtrent to liter, vannet skal være minst en liter.

Det er viktig å unngå skadelige produkter for ikke å forverre tilstanden din. Til dem refererer:

 • hardkokt te og kaffe;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • krydder og ulike tilsetningsstoffer;
 • inneholder sukkerprodukter.

Det er et spesielt fargediet for pasienter som har esophageal varices. Det innebærer bruk og forberedelse av produkter valgt i henhold til fargeskjemaet. Du kan spise oransje, rød, blå, grønn, gul grønnsaker og frukt.

Du kan ikke spise melkeprodukter, salte matvarer. Det er bedre å nekte kjøtt. Det vil også være nyttig å ha en faste og en fastedag om en gang i uken.

Les Mer Om Fartøyene