Spiserør av labia: årsaker, symptomer, behandling

Åreknuter er en sykdom som hovedsakelig påvirker beinene i beina og manifesteres av deres hurtige tretthet, hevelse og ømhet. Brudd på venøs sirkulasjon i det lille bekkenet fører til utvikling av åreknuter. Åreknuter - en smertefull patologi som forhindrer et fullt sexliv, engasjerer seg i aktiv sport og gir mange ubehagelige symptomer.

Vanligvis utvikler åreknuter hos kvinner i graviditetens siste trimester. Hans harbinger blir ofte åreknuter. Årsaken til patologien i dette tilfellet er økt press på livmor og bekkenbunn. Årene ligger i de ytre kjønnsorganene, øker og patologisk endres. Sykdommen varer frem til fødselen og forårsaker ubehag og frykt i fremtidige mødre.

I de fleste tilfeller forsvinner symptomene på varicose umiddelbart etter fødselen av barnet. Men det skjer at uten forstørrelse, blir forstoppelse et problem når fosteret er født og under fødsel. Stopp den videre utviklingen av sykdommen vil bare hjelpe legen, etter å ha utnevnt den riktige behandlingen. Takket være dette, nekter gravide kvinner ikke naturlig fødsel. Patologisk endrede og dilaterte vener kan bli fullstendig restaurert.

årsaker

Graviditet er den viktigste årsaken til åreknuter. I denne ansvarlige perioden for hver kvinne opplever kroppen en alvorlig belastning. Signifikant vektøkning, hormonell ubalanse, fysisk inaktivitet, fysisk overstyrke, venøs dysfunksjon, vaskulær hypotensjon - Faktorer som bidrar til brudd på venøs sirkulasjon i kroppen av forventende mødre. Den forstørrede livmoren presser på det lille bekkenets vener, noe som fører til brudd på utstrømningen av blod, en økning i blodvolumet og en økning i belastningen på kroppens kar. Årene er ikke så tette og elastiske som arteriene. Det er derfor de blir slått i utgangspunktet. Hos kvinner, svulmer perineum, labia vener "gå ut" og bli tettere.

Årsakene til sykdommen hos en kvinne som ikke fødes er følgende:

 • Overvekt kroppsvekt,
 • Langvarig hormonbehandling,
 • arvelighet,
 • Svakhet i vaskulærveggen,
 • Insuffisient av ventvulære vener,
 • Tung fysisk arbeidskraft,
 • Betennelse i bekkenorganene,
 • Stående arbeid,
 • mangel på mosjon,
 • forstoppelse,
 • Lang opphold i varmen, spesielt i en badstue eller badstue.

symptomatologi

Hos kvinner som lider av åreknuter, sveller de ytre kjønnsorganene, blodårene svulmer og danner ofte hele konslomerater av noder. På slimhinnen og huden ser det ut som plaster og vaskulære stjerner. Irritert og tørr hud av perineum kløe, nummen eller vondt, det er en brennende følelse, sprengning og ubehag, dysuriske lidelser oppstår. Disse ubehagelige og smertefulle opplevelsene intensiverer under samleie, etter fysisk anstrengelse og på besøk på toalettet. Å oppnå smerte gir vanligvis i sakrum og perineum. Den psykologiske tilstanden til en kvinne forverres, hennes humør minker, det er økt irritabilitet.

Spesialister oppdager visuelt deformitet av vener, noe som representerer et estetisk ubehagelig syn. Først vises et lite knutepunkt på labia, som ikke er klinisk manifestert. Gradvis blir knuterne mange, de øker i størrelse og forhindrer normal sitte, gå, seksuelt liv. Venøse knuter, ledninger og støt vokser og palperer når de blir palpert. Den berørte tørrskinnhuden er pigmentert. På de siste stadiene av graviditeten blir smerten uhyggelig, og de åpenbare tegn på varicose er mest merkbare. I alvorlige tilfeller går pasienten og sitter med store vanskeligheter.

Hvis det oppstår kliniske symptomer på sykdommen, bør du umiddelbart kontakte en lege for ytterligere undersøkelser og passende behandling.

Komplikasjoner av labia varicose er: blødning og hull i perineum under fødsel, samt varicothrombophlebitis, blodtykkelse, bekken trombose av vener.

Du kan selv oppdage åreknuter av perineum, følelse av de eksterne kjønnsorganene. Diagnose og behandling av åreknuter utføres av gynekologer, phlebologer og vaskulære kirurger. Legen undersøker kvinnen, lytter til klager og samler en anamnese. Ytterligere diagnostiske metoder inkluderer: klinisk blodprøve, koagulogram, ultralyd. Ultralydundersøkelse lar deg se tilstanden til venøs veggen og bekrefte diagnosen av sykdommen.

behandling

Behandling av gravide er en vanskelig og svært ansvarlig prosess. Helt bli kvitt varicose gravid kvinner kan bare etter fødselen. Effektiv og riktig behandling vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av kliniske symptomer på sykdommen og stoppe videreutviklingen av den patologiske prosessen. Egnede og sikre medisiner foreskrevet av lege vil merkbart forbedre tilstanden til venene, gjøre dem mindre synlige og smertefulle.

Gravide kvinner som lider av åreknuter, gir spesialister Følgende anbefalinger:

 1. Ikke hent opp gjenstander som veier mer enn 3 kg,
 2. Sikre optimal (moderat) fysisk aktivitet,
 3. Kontroll vekt,
 4. Reguler arbeidet i tarmene,
 5. Delta på svømmebassenget,
 6. Ikke ta varme bad, bruk dusjer,
 7. Bruk behagelig undertøy,
 8. Følg regler for personlig hygiene,
 9. Hvil i en spesiell stilling: Ligger på venstre side med knærne bøyd og presset til magen.

Konservativ behandling består av iført kompresjonslinne, bruk av kremer med bedøvelse og bruk av medisiner. Det er rettet mot å stoppe blodets omvendte strøm og fjerne smerte symptomer.

 • Pasienter er tildelt venotoniske legemidler i form av tabletter, geler og salver - Troxerutin, Detralex, Lyoton, Venoruton og Escuzan.
 • Antiaggreganter, forebyggende trombose - Trental, Kurantil, Venolife, Aspirin.
 • Bruk av kompresjonslinne bidrar til å redusere stillestående prosesser, øker sirkulasjonen, eliminerer manifestasjoner av patologi og forbedrer velvære for en gravid kvinne.
 • Vitaminterapi er inntaket av vitamin C, som fortynner blod og forbedrer blodsirkulasjonen, så vel som vitamin E, noe som forbedrer blodkarets elastisitet.
 • Å redusere smerten vil hjelpe terapeutisk gymnastikk. For å gjøre dette må du stå på alle fire og legge hodet på puten slik at bekkenet er over hodet ditt. Denne posisjonen bidrar til utstrømningen av blod.
 • Hvis årsaken til åreknuter ikke er graviditet, utfør symptomatisk behandling. Pasienter er foreskrevet antiaggreganter, antiinflammatoriske og smerte medisiner.
 • Skleroterapi - en medisinsk måte å kvitte seg med åreknuter. Dette er en injeksjonsteknikk som tillater helt å forandre de forandrede årene. Området som påvirkes av åreknuter blir avkjølt med luft, og deretter injiseres en spesiell løsning i venen, som smaler den og skyver blod, stopper blodstrømmen og forhindrer trombusdannelse. Det berørte karret slutter å fungere, og blodet går gjennom sunne årer. Etter injeksjon utføres bilateral komprimering av det berørte området i 5 - 7 minutter.

Skleroterapi er den mest effektive og generelt smertefri måten å behandle seksuell varicose, utført i ambulant miljø og gir et kvalitativt resultat. Også mulig er labioplastikk og mikrotermokoagulering. Men gravide kvinner er kategorisk kontraindisert.

Hvis åreknuter ikke passerer etter utseendet av babyen i lyset, men fortsetter å utvikle seg, gå til kirurgi. Hovedtyper av operasjoner for åreknuter er klassisk flebektomi, radiofrekvens og laserkoagulasjon av deformerte vener.

forebygging

Tiltak som forhindrer utviklingen av åreknuter:

 1. Profylaktisk gynekologisk undersøkelse,
 2. Bruk komfortable sko uten hæl,
 3. Hyppige vandringsturer,
 4. Kontrastdusj,
 5. massasje,
 6. Bad med havsalt,
 7. Ernæring, hindrer utseende av forstoppelse,
 8. Gjennomføring av øvelser rettet mot å forebygge åreknuter,
 9. Bruk av komfortable undertøy laget av naturlige stoffer,
 10. Medisinsk kontroll av blodkoagulasjonssystemet.

Åreknuter for tiden er en fullstendig herdbar sykdom. Med hjelp av moderne medisin kan du raskt og smertefritt eliminere symptomene på sykdommen og mulige kosmetiske feil. For å oppnå dette er det nødvendig å identifisere sykdommen i tide. Ellers kan åreknuter føre til mye problemer, spesielt for gravide kvinner. Det er nok å følge alle anbefalinger og instruksjoner fra en spesialist. Selvdiagnose og selvbehandling slutter alltid ynkelig!

Åreknuter i livmorens labia og vener: hva er det, og hvordan er det manifestert?

Åreknuter er en av de vanligste vaskulære patologiene. Det er en kronisk progressiv sykdom stadig oftest påvirker de nedre lemmer, men de patologiske endringer kan bli utsatt for de fartøyer av andre organer, spesielt tykktarm, spiserør, uterus, ovarier, labia.

Tidlige stadier av utvikling av patologi oppfattes ofte av pasienter som en kosmetisk defekt, da sykdommen utvikler seg, blir tilstanden av helse og den generelle tilstanden til pasienten forverret.

La oss se hva det er - livmorhalsens vener, karene i labia og andre organer i dette området, hvordan sykdommen manifesterer seg

Generell informasjon om sykdommen

Blodforandringer i kjønnene i kjønnsorganene (kjønnsvektene) forekommer ofte på bakgrunn av graviditet ca 40% av de forventede mødrene og kan spontant forsvinne etter fødsel. Patologiske endringer i blodkar i nulliparøse kvinner er mye mindre vanlige og

Vaginale spirer dannes på labia, deretter ser det ut som varicose nodules, både labia eller en av dem vokser. De dilaterte venene er smertefulle og svært sårbare. Samleie, arbeidskraft eller betydelig fysisk aktivitet Noen ganger provoserer brudd på de berørte fartøyene, som er ledsaget av kraftig blødning.

Årsakene til åreknuter i lysken

I tillegg til graviditet kan andre faktorer også provosere endringer i kjønnsorganene. En av de viktigste årsakene til patologiske endringer i årer, er leger kalt arvelig disposisjon. Åreknuter er følsomme for kar med svekkede vegger, medfødt eller oppkjøpt ventilmangel, sykdommen kan utvikles og mot bakgrunnen av en redusert tone i venene.

Forverrer situasjonen Fedme, sterk og alvorlig fysisk aktivitet, og også funksjoner av profesjonell aktivitet. Patologier av venøs sirkulasjon er oftest funnet hos personer som i sin aktivitet må bruke mye tid på å stå eller sitte.

I noen tilfeller oppstår sykdommen på bakgrunn av endokrine forandringer i kroppen, inkludert de som er forårsaket av å ta hormonelle stoffer. En ekstra risikofaktor er betennelse i bekkenorganene.

Spinalåre i uterus kan oppstå av samme grunner. Men Ytterligere forutsetninger for utbruddet av en patologisk prosess i livmoren kan være:

 • abort;
 • Insuffisient av ventiler av eggstokkene;
 • Brudd på menstruasjonssyklusen.

Fare for å utvikle åreknuter øker signifikant i nærvær av symptomer på åreknuter på bena.

Utviklingsstadier

Forløpet av sykdommen er delt inn i tre faser, noen leger har en tendens til å tildele den såkalte prekliniske eller innledende fasen. Under preklinisk stadium er ment latensperiode, når den patologiske prosessen allerede er i gang, men eksterne forandringer er nesten umerkelig.

Den første fasen - Utseende av vaskulære stjerner og venøse knuter på slimhinnen i det berørte organet.

Den andre fasen. De venøse noder forstørres og danner "klynger". Den berørte labia blir edematøs, øker i størrelse. Det er en karakteristisk kløe og brennende følelse, huden og slimhinnen får en mørk farge. Pasienter merker følelser av alvorlighetsgrad, raspiraniya, mulige dysuriske lidelser.

for den tredje fasen ømhet på de berørte fartøyene er karakteristisk, veggene i de dilaterte karene blir tynnere, det er større trussel om brudd og alvorlig blødning.

Mulige komplikasjoner

Med en progressiv patologisk prosess trusselen om skade på de berørte fartøyene øker under samleie eller andre påkjenninger, som forårsaker et rush av blod til bekkenorganene.

Med åreknuter, uavhengig av lesjonens plassering, øker risikoen for venøs trombose med videre utvikling av tromboflebitt. Den trombostede venen er smertefull på palpasjon, den inflammatoriske prosessen indikerer øke temperaturen til 38-39 grader.

Tilstedeværelsen av blodpropper utgjør en fare for livet, da blodpropper kan løsnes fra blodkarets vegger og bæres av en blodstrøm gjennom kroppen, fører til emboli (blokkering) av karene av vitale organer. Den største trusselen er representert ved forhold som skyldes inntrenging av trombi i lungene og hjertet.

Spiserør i livmoren kan føre til tromboflebitt og trombose i eggstokkene, og påvirker også indirekte hormonbakgrunnen til kvinnens kropp. Vanskelig vev sirkulasjon i dette området fører til en reduksjon i konsentrasjonen av kjønnshormoner og fører til brudd på menstruasjonssyklusen.

symptomer

Et karakteristisk symptom på åreknuter i labia er dannelsen av vaskulære stjerner, tråder eller knuter på slimhinnen. Labia øker i størrelse. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, er det følelser av sprengning eller tyngde, kløe, ømhet, urinasjonsforstyrrelser.

Spiserør i livmoren manifesteres av smerte og ubehagelig trekker opp sensasjoner i underlivet, som øker med stress, under trening og månedlig. Smertefornemmelser kan manifesteres i lumbalområdet.

I de tidlige stadier av sykdomsutviklingen er smertene episodiske, Når patologien utvikler seg, blir de permanente. På bakgrunn av livmorhalsens vener, blir symptomer på premenstruelt syndrom verre.

Stagnerende fenomener i det lille bekkenet fører til funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen, intervallet mellom månedlig kan nå 60 dager. Fravær av karakteristiske symptomer på sykdommen kompliserer i stor grad diagnosen.

Når skal du se lege

Eventuell patologi av fartøyene, uansett hvor de befinner seg, er kompetanseområde av kirurg-phlebologist. Ved seksuelle åreknuter blir en foreløpig diagnose laget av gynekologen og sender pasienten til den aktuelle spesialisten.

Årsaken til et ubestemt besøk til legen kan være noen uvanlige følelser i vulvaen, plutselig forverret manifestasjoner av premenstruelt syndrom, manifestasjon av vaskulære stjerner på labia.

diagnostikk

Symptomer på kjønnsorganer av varicose ligner et klinisk bilde av en rekke gynekologiske sykdommer av forskjellig etiologi: endometriose, cyster og inflammatoriske prosesser.

Den primære diagnosen utføres av en gynekolog. Under undersøkelsen er det mulig å oppdage karakteristiske endrede kar, vaginal undersøkelse avslører cyanose i slimhinnene, uttalt puffiness. Hvis du mistenker en seksuell åreknute, anbefales det at pasienten donerer blod til et koagulogram.

ALLTID intravaginal ultralyd, som lar deg bestemme statusen til livmorårene.

behandling

Behandlingsmetodene som brukes til behandling av varicose genital sykdommer, er forenet for alle former for denne type vaskulær patologi. deres deler de følgende gruppene:

 • konservative;
 • kirurgisk;
 • kombinert;
 • Sclerotherapy.

Overvei i detalj hvordan du behandler åreknuter i livmor eller labia ved hjelp av ulike teknikker.

konservative

I løpet av konservativ behandling av kjønnsstykker, venotoniserende legemidler, i form av salver, er geler, med nederlag av indre årer - i form av tabletter obligatoriske. De mest effektive legemidler som inneholder heparin og ekstrakt av ginkgo bilobate. Pasienter er tildelt Flebodia, Troxerutin, Diosmin, Hesperidin, Lyoton.

Pasienter med ulike former for seksuell varicosity anbefales å bruke kompresjonslinne (som er bedre for åreknuter?) Og Kompleks av øvelser rettet mot normalisering av venøs blodstrøm i den nedre delen av kroppen.

Fra garderoben er det ønskelig For å utelukke stramme klær, spesielt modeller med tette elastikkbånd. Det er også nødvendig å bevisst kontrollere vekten og radikalt revidere dietten, unntatt fra det åpenbart skadelige produkter.

kirurgi

Operative behandlingsmetoder Brukes i tilfeller der konservativ terapi er åpenbart ineffektiv. Det kan enten være reseksjon av patologisk endrede årer eller laser koagulasjon. I avanserte tilfeller av livmoderhalsen i uterus utføres en hysterektomioperasjon. Kirurgi kombineres ofte med konservativ behandling.

sclerotherapy

Skleroterapi er den mest progressive metoden for behandling av åreknuter. Essensen av metoden er introduksjon til de berørte karene av narkotika-sklerosanten. Sclerosant "limer" det skadede karet og blodstrømmen blir omdirigert rundt problemområdet. Prosedyren utføres på poliklinisk basis og umiddelbart etter at pasienten skal bære kompresjons undertøy.

Prognose og forebygging

Med rettidig deteksjon og passende behandling, utgjør ikke kjønnsvariasjoner livsfarer. Imidlertid bør det bemerkes at sykdommen er tilbøyelig til å komme tilbake og fullstendig helbrede til den gir seg selv.

For å opprettholde en stabil tilstand av blodkar, pasienter Det anbefales å følge de samme anbefalingene som ved konservativ behandling av åreknuter:

 • Opprettholde en sunn livsstil, respektere arbeid og hvile regimet;
 • Unngå betydelig fysisk anstrengelse;
 • Unngå å ta orale prevensiver eller erstatte stoffet etter å ha konsultert en gynekolog;
 • Opprettholde vekten innenfor normale grenser;
 • Følg et mildt kosthold, unngå for salt, skarp, fet mat, mat som fremkalder forstoppelse;
 • Avvis fra å røyke og drikke alkohol;
 • Unngå fra klesskapet ubehagelige sko med høye hæler og for stramme klær.

For å forhindre vaskulære patologier er det ønskelig å optimalisere motoraktiviteten. Ideell sport for folk som er utsatt for åreknuter - svømming og vann aerobic. I noen tilfeller kan legen i tillegg anbefale regelmessig bruk av komprimeringsstrikk, og også ta medisiner som fortynner blodet og styrker veggene på fartøyene.

Åreknuter i kjønnsorganene er ikke en ufarlig kosmetisk defekt. hans bør behandles rettidig, for å unngå mer alvorlige problemer i fremtiden.

Hva er årsakene til åreknuter? Les her

Varicose ekspansjon kan påvirke ikke bare venøs karene i ekstremiteter, men også de som ligger i kjønnsområdet. Så under barnets bæring, ca 30% av kvinnene lider av åreknuter - patologiske endringer i venøse kar som ligger i kjønnsområdet.

Ofte, parallelt med venene i labia, økene i organene som ligger ved siden av: beina, endetarmen og de indre kjønnsorganene øker.

årsaker


Endring av åreknuter oppstår som regel mot en bakgrunn av genetisk predisponering for svekkelse av de vaskulære veggene. Hvis noen faktor hindrer blodstrømmen fra kroppen, så er det en fylde av blodårer, tynning av veggene og etterfølgende deformasjon. Hvis utstrømningen av blod ikke gjenopprettes i tide, blir utviklingen av venøs stasis provosert.

Denne tilstanden er preget av det faktum at giftige produkter av den vitale aktiviteten til celler ikke fjernes fra kroppen, men begynner å påvirke de vaskulære veggene negativt og provoserer deres skade.

Til faktorer som provokerer åreknuter, plassert i labia av labia, er:

 • Barnets bæreevne (spesielt andre og etterfølgende graviditeter), levering;
 • arbeidskraft forbundet med stående, så vel som med sittestilling eller med høy fysisk belastning;
 • makt idrett aktiviteter;
 • Tilstedeværelsen av svulster i organer i bekkenområdet;
 • betennelse i bekkenorganene (blærebetennelse, adnexitt, kolpitt, kolitt);
 • fedme;
 • patologi av organene i det kardiovaskulære systemet;
 • Selvklebende sykdom;
 • vanlig forstoppelse;
 • patologi av indre kjønnsorganer (for eksempel bøyning av livmoren);
 • tar hormonelle medisiner
 • alkoholmisbruk.

Utseendet til åreknuter på bakgrunn av graviditet er forklart av det faktum, det øker i volumet av livmoren presser på venene, forsinker utstrømningen av blod. I tillegg øker kroppsvekten, så vel som mengden blod som hele tiden sirkulerer i kroppen, og øker belastningen på vaskulære vegger.

symptomer


Eksterne manifestasjoner av varicose vagina er forbundet med de i nederlaget av karene i ekstremiteter:

 • det er deformasjon og økning i labia;
 • huden på det berørte området blir tørr og kan forandre fargetone;
 • starlets og vaskulære noduler dannes;
 • De subkutane årene svulmer, huden er irritert.

Ved den første fasen av sykdomsutviklingen i vulvaområdet dannes en liten knute, nesten umerkelig i utseende. Som utviklingen av varicose nodules begynner å bli følt og forstyrre å gå, sitte. Pasienten føler samtidig ubehag, raspiranie, smerte.

Under samleie blir negative følelser verre. Alle disse symptomene har en negativ innvirkning på pasientens psykologiske tilstand, og forverrer hennes humør.

Hvis pasientens ben har en tung belastning i løpet av dagen, så om kvelden, så vel som under avføring, øker symptomene på sykdommen.

I sen graviditet manifesterer symptomene på sykdommen så mye som mulig, og smertefulle opplevelser intensiverer. I særlig alvorlige tilfeller opplever pasienten vanskeligheter med å gå og sitte.

Mulige komplikasjoner

Hvis åreknuter ikke påvirker et stort område av kjønnsorganene og fanger ikke områdene som er involvert under fødsel, da er det ikke farlig for levering, og det kan forekomme naturlig. På grunn av fosteret, påvirker denne patologien på ingen måte, men det kan betydelig komplisere fødsel.

Åreknuter er farlige for noen komplikasjoner:

 • bekken trombose av venøse kar
 • blodtykkelse;
 • brudd på venøse fartøy i ferd med levering, noe som kan føre til et stort blodtap og til og med død hvis blødningen ikke stoppes i tide.

diagnostikk


Identifisere åreknuter i labia kan pasienten selvstendig, probing de berørte områdene, men for å bekrefte diagnosen må besøke en spesialist.

I den første fasen av diagnostiske aktiviteter utføres en generell blodprøve, gi en ide om antall blodplater i blodet. I tillegg er det utarbeidet et utvidet koagulogram, inkludert indekser av D-dimerer, fibrinogen A og B.

I neste fase utføres ultralydsundersøkelse av fartøy som befinner seg i bekkenet og på pasientens bein. Med de oppnådde resultatene må pasienten gå til en konsultasjon med en spesialist i vaskulær kirurgi.

Behandling av åreknuter

I tilfelle hvor årsaken til sykdommen ikke var graviditet, men andre faktorer, uten kompetent terapi, vil det ikke fungere. Det anbefales ikke å engasjere seg i selvmedisinering. Pasienten bør alltid kontakte en spesialist som vil velge den mest hensiktsmessige behandlingsmetoden. Her er antiplateletmidler, smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler vanligvis foreskrevet.

Hvis utviklingen av patologi er assosiert med bære av et barn, er det svært sjelden å kurere det før levering. Men leger er i stand til å velge en behandling som vil redusere symptomene på sykdommen betydelig og lette pasientens tilstand.

Hvordan behandle åreknuter? Ofte behandlet med konservative metoder med bruk av medisiner, Utvalget må gjøres av en spesialist. Et feilaktig utvalgt stoff kan skade ikke bare kroppen til en kvinne, men også et fremtidig barn, slik at valg av medisinering tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

Blant de medisinene som er foreskrevet til pasienten, er det:

 • venotoniki - et middel til salver, tabletter og geler ("Troxerutin", "Lyoton", "Escuzan", "Detraleks");
 • antiaggreganter - legemidler som hindrer dannelsen av trombi (Trental, Aspirin, Venolife, Kurantil);
 • vitaminer. Vitamin C er foreskrevet for å forbedre blodsirkulasjonen og blodfortynning, vitamin E - for å forbedre blodkarets elastisitet.

I tillegg er pasienten anbefaler å ha på seg en spesiell Kompresjonslinje, som forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer stillestående prosesser og forbedrer pasientens tilstand.

Ikke det siste stedet i terapi av åreknuter tar også terapeutisk gymnastikk. Pasienten anbefales å ta knelærbøyeposisjonen, og legg hodet på puten på en slik måte at bekkenområdet ligger over hodet. Takket være denne posisjonen, strømmer blodet fra kjønnsorganene og pasientens tilstand forbedrer seg.

En annen kraftig og nesten smertefri behandlingsmetode - sclerotherapy. Dens kjernen ligger i det faktum at området som er rammet av varicose blir avkjølt av en luftstrøm, hvoretter en spesiell løsning blir introdusert i det berørte fartøyet. På grunn av dette stoffet smelter venen og skyver blod, og forhindrer dermed dannelsen av blodpropper. Etter dette virker det berørte blodkaret ikke lenger, og blodet strømmer gjennom sunne årer.

Skleroterapi kan brukes til behandling av gravide kvinner. Teknikken er kjent for sin effektivitet, virkningshastighet, gode terapeutiske og kosmetiske effekter.

Hvis sykdommen ikke går etter fødselen, kan legene ty til å be om intervensjon. Typisk behandles denne sykdommen med klassisk flebektomi, samt bruk av radiofrekvens og laserkoagulasjon.

For å redusere symptomene på sykdommen kan brukes oppskrifter av tradisjonell medisin, forutsatt behandling med spesielle kompresser. For disse formål gjelder infusjoner av blad av bokhvete, heksehassel, kalendula og bokhvete mel.

konklusjon

Åreknuter - en sykdom som er ganske lett å behandle. Moderne medisiner gir smertefritt og raskt eliminere symptomer på patologi og kosmetiske feil. For effektiv behandling er det imidlertid svært viktig å oppdage sykdommen i tide, og følg legens forskrifter etter diagnosen.

I intet tilfelle kan ikke engasjere seg i selvdiagnose og selvbehandling - slike forsøk slutter ofte dårlig.

Åreknuter: symptomer, årsaker og karakteristika ved behandling

De fleste forbinder åreknuter med nedsatt sykdom. Men i medisinsk praksis er det andre varianter av denne patologien, hvorav den ene er varicose av labia.

Ca. 30 prosent av kvinnene har denne sykdommen under graviditeten, fem prosent av dem har sykdommen etter fødselen av babyen. Varmenhet av perineum påvirker kvaliteten på det intime liv og er årsaken til å kontakte en lege.

Viktige symptomer på labia varicose

Åreknuter i vagina er velkjente selv under undersøkelsen av kvinnen selv, siden det viktigste symptomet på sykdommen er en merkbar utvidelse av venene.

Gynekologer merker følgende symptomer på labia varicose:

 • hovent og forstørret intern og ekstern labia;
 • irritasjon av huden på det berørte området;
 • følelse av raspiraniya og kløe i perineum;
 • ubehagelige opplevelser og smerter som dukker opp under samleie
 • opprørt urinering;
 • utseendet på vaskulære knuter og asterisker.

Fremtidige mødre som er bekymret for symptomene ovenfor, må du kontakte gynekologen så snart som mulig. Åreknuter: årsaker

Åreknuter på labia forekommer ofte i løpet av barneperioden, når den nedre delen av kroppen er utsatt for tung belastning. På denne tiden vokser kvinnen raskt, noe som resulterer i at hennes hormonelle bakgrunn endres.

I tillegg er forekomsten av åreknuter i vagina påvirket av flere faktorer:

 • fedme;
 • stor fysisk anstrengelse;
 • hyppig bad og soling
 • genetisk predisposisjon;
 • redusert venetone;
 • insuffisiens og tynning av blodkarets vegger;
 • bruk av hormonell prevensjon
 • stillesittende livsstil.

Svært sjeldent varicose genitalia forekommer hos nulliparøse kvinner. I dette tilfellet er årsakene fedme, alvorlig fysisk anstrengelse, inntak av hormonelle legemidler og en arvelig disposisjon til vaskulær sykdom.

Medikamentell terapi av åreknuter

Legemidler har en kurativ effekt bare i begynnelsen av åreknuter. Som regel foreskriver legen eksterne agenter med venotonisk, antiinflammatorisk og smertestillende effekt. For fullstendigheten av virkningen av slike medisiner er orale medisiner (tabletter) med identisk sammensetning nødvendige.

Behandling av vaginal utvidelse inkluderer bruk av slike legemidler:

Heparin salve med åreknuter viser gode resultater. Dette stoffet er preget av anti-edematøse, anti-inflammatoriske og antitrombotiske egenskaper. Salve eliminerer de første symptomene på sykdommen og forhindrer dens utvikling, og unngår komplikasjoner. Heparinterapi tillater kvinner å unngå kirurgisk inngrep.

Det viktigste aktive stoffet i salven er heparin, som eliminerer hevelse og reduserer betennelse.

Heparin salve påføres tre ganger om dagen til de berørte områdene av venene. Påfør dette verktøyet bør være i syv dager. Hvis symptomene ikke er forsvunnet i løpet av kurset, blir behandlingen forlenget i en uke.

Heparin salve kan ikke brukes i slike tilfeller:

 • intoleranse av stoffkomponentene;
 • sprekker, sår eller sår på hudoverflaten;
 • predisposisjon til langvarig stor blødning.

Salve kan brukes til gravide, men før du starter behandling, bør du konsultere en lege. Feil bruk av stoffet under graviditet kan skade fosteret.

Gel Troxevasin har en styrke, anti-edema og tonic effekt.

Dette legemidlet er foreskrevet av vaskulære kirurger for behandling av venøs insuffisiens, åreknuter og tromboflebitt.

Gelen inneholder troxerutin, som har følgende effekter:

 • gjenoppretter elastisitet av vaskulært vev;
 • forhindrer utseende av blodpropper;
 • eliminerer betennelse og øker tettheten av vaskulære vegger;
 • øker tonen i kapillærene og reduserer deres skjøthet;
 • lindrer hevelse;
 • reduserer smerte.

Agenten påføres morgen og kveld til forstørrede blodårer, for å absorbere fullstendig i huden. Behandling med troxevasin varer i en uke.

Fra bruk av gel bør kasseres i slike tilfeller:

 • økt sensitivitet for komponentene i troxevasin;
 • forstyrrelser i strukturen i huden og ulike utbrudd;
 • første trimester av graviditet.

Hvis etter en uke med bruk av Troxevasin, tilstanden ikke forbedres, må du kontakte en lege for å klargjøre diagnosen og endre behandlings taktikken. De aktive stoffene i Detralex er diosmin og hesperidin. Dette legemidlet styrker kapillærene, bidrar til å redusere smertefulle symptomer, og reduserer også puffiness.

Detralex er tilgjengelig i form av tabletter. I følge instruksjonene tas legemidlet en tablett to ganger om dagen med måltider.

Detraleks bør ikke tas med intoleranse av komponentene i stoffet og hypertensjonen. Også dette middelet er ikke foreskrevet for barn under 18 år. Bruk av stoffet i perioden med å bære et barn er bare mulig i første og andre trimester. Ved amming og graviditet bør muligheten for behandling med Detralex diskuteres med en gynekolog.

Det bør understrekes at behandling av åreknuter med venotoniske legemidler må begynne etter undersøkelse av karsykiren og gynekologen. De vil hente opp de legemidlene som passer for deg, gitt de samtidige sykdommene og graviditeten.

Skleroterapi - En effektiv metode for behandling av åreknuter i labia

Skleroterapi er en moderne måte å kvitte seg med åreknuter i vagina. Denne operasjonen krever ikke nedsenkning av en kvinne i rusmiddelfremkalt søvn og langsiktig rehabilitering. I tillegg, etter fjerning av åreknuter på labia, er risikoen for komplikasjoner minimert.

Skleroterapi er en injeksjonsteknikk, hvorved de forandrede årene helt forsvinner. Perineum avkjøles med luft, hvoretter en spesiell løsning blir introdusert i venen.

Som følge av denne prosedyren slutter det berørte fartøyet å fungere. Etter injeksjonen utfører legen bilateral kompresjon av det berørte området, som varer fem til syv minutter.

Som medisinsk oppmerksomhet er skleroterapi den mest effektive måten å behandle åreknuter på.

Hvordan forebygge åreknuter av perineum?

Den beste forebyggingen av sykdommen er etterlevelse av følgende regler:

 • besøk gynekologen to ganger i året;
 • Bruk behagelige sko uten hæl;
 • gå i friluft;
 • ta et bad med havsalt;
 • slitasje undertøy laget av naturlige stoffer;
 • ta en kontrastdusj.

Åreknuter kan behandles godt. For å unngå komplikasjoner, kontakt lege umiddelbart ved de første tegn på sykdommen.

Hvis du følger reglene for å forebygge åreknuter av perineum, vil graviditeten og fødselene passere enkelt og uten komplikasjoner!

Hvordan virker åreknuterne

Åreknuter er en sykdom som er iboende i nedre ekstremiteter. Men det er tilfeller der blodsirkulasjonsproblemene ikke bare finnes i beina, men også i småbekkens organer og reproduktive system. Åreknuter - en av formene for hindring av blodkarene i organene i reproduktive systemet. Mange kvinner er skeptiske til denne sykdommen, og forgjeves.

Åreknuter i labia kan føre til alvorlige konsekvenser. I en vene hvor det er dårlig blodgass, kan blodpropp dannes, og derfor blir blodkarets vegger betent, og under intim tilknytning eller arbeid kan det oppstå en veneutbrudd med ytterligere intern blødning.

Klinisk bilde

Symptomer på åreknuter hos kvinner har lignende tegn, som gjør åreknuter i underekstremiteter. Denne form for varicose kan diagnostiseres uavhengig.

De viktigste tegn på sykdommen:

 • Seksuell samleie forårsaker ubehagelige og smertefulle opplevelser.
 • Smerter i perineum med langvarig sittende.
 • Årene på labia er konvekse, blåaktig i fargen, og de nodulære formasjonene er synlige.
 • Tørr hud i perineum.
 • Kløe av perineum og skjede.
 • Hevelse av labia.
 • Følelse som om noe er sprengning i skjeden og anus.
Et særegent tegn på åreknuter - smerter i perineum etter en lang sitte

Symptomer på åreknuter i en jente intensiveres under bruk av stramme undertøy, syet av syntetiske materialer, så vel som før menstruasjonssyklusen.

Årsakene til åreknuter

Åreknuter forekommer ofte under graviditet, men i dette tilfellet vil sykdommen ha en midlertidig, fysiologisk karakter.

Hovedårsakene til unormal blodgass gjennom venene i kjønnsystemet:

 • Svake vegger av blodkar. Dette fenomenet kan være medfødt og oppkjøpt.
 • Lang sitte.
 • Sykdommer i bekkenorganene, som ledsages av inflammatoriske prosesser.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Vanlig inntak av hormonelle stoffer og perorale prevensiver.
 • Overdreven fysisk aktivitet.

Åreknuter under graviditet

Under graviditeten opplever bekkenorganene hos kvinner en tung belastning på grunn av livmorutviklingen, som, som den strekker seg, begynner å klemme blodårene. Utviklingen av åreknuter under graviditet er et midlertidig fenomen. En av årsakene til sykdommen - endringer i hormonell bakgrunn, som negativt påvirker tilstanden til blodkarets vegger - de blir svake og mister sin tone.

Gitt de fysiologiske årsaker til åreknuter hos gravide kvinner, leger, i dette tilfellet, ikke ty til drastisk behandling, men bare ta medisiner som normaliserer prosessen med blodstrømmen og har ingen effekt på fosteret.

Til tross for det fysiologiske fenomenet av labia varicose, kan denne sykdommen forårsake komplikasjoner under arbeidskraft. Gravide kvinner med denne diagnosen bør konstant observeres hos behandlingslegen.

Hvis det er risiko for alvorlig blødning under arbeid, får en gravid kvinne en keisersnitt ved 35 uker med svangerskapet. Naturlig obstetrik er utelukket, siden under arbeidet kan venen sprekke, noe som er farlig på grunn av kraftig blødning.

I noen tilfeller, med milde stadier av åreknuter, kan sykdommen passere seg selv. I slike tilfeller foreskrives pasienten forebyggende tiltak som må tas for å forhindre tilbakefall av åreknuter på kjønnsorganene.

Terapeutiske øvelser under graviditet fra åreknuter

Metoder for behandling

Behandling av åreknuter er først og fremst rettet mot å eliminere årsaken til sirkulasjonsforstyrrelser.

Behandlingen inkluderer følgende metoder:

 1. Kirurgisk operasjon, inkludert minimalt invasive inngrep.
 2. Bruk av metoder for tradisjonell medisin.

Disse metoder for behandling av varicose kan brukes uavhengig av utviklingsstadiet og graden av kompleksitet av sykdommen. Men som regel gir medisinering i kombinasjon med tradisjonelle medisinske metoder den beste effekten i begynnelsen av åreknuter. Kirurgisk operasjon er foreskrevet bare i tilfelle alvorlig skade på bekkenes beinorganer og reproduksjonssystemet.

Medikamentell behandling av åreknuter begynner med bruk av venotoniske legemidler, som har smertestillende effekt og lindrer betennelse. Tilordne dem for å redusere symptomene.

De mest effektive legemidler til behandling av åreknuter:

 • Salver fra åreknuter, som inkluderer hestkastanje - Cycloven, Eszin.
 • Midler til lokalt handlingsspekter med ekstern applikasjon - Lyoton.
 • Salver, som inkluderer diclofenac og indomethacin - Fastum gel, Voltaren.
 • Preparater av en gruppe venotonikere, tas muntlig - Detraleks, Kurantil.

Inntaket av disse stoffene er langt og systematisk. Midler av lokalt handlingsspekter har en rask effekt - lindrer hevelse i beina, reduserer manifestasjon av symptomer, stopper smerte, men kan ikke brukes som et selvstendig middel for å behandle åreknuter.

Mottak av medisinske preparater av en muntlig mottaksmåte, for behandling av varianter, er det mulig å begynne bare etter samråd med lege-phlebologist. Medisiner og dosering tildeles individuelt, basert på egenskapene til hvert enkelt tilfelle, nærvær av andre sykdommer i en pasient, eller graviditet.

Venotonics for behandling av åreknuter

Folkemetoder

Midler av tradisjonell medisin inkluderer bruk av forskjellige salver fra naturlige komponenter, og lotioner for fjerning av betennelse. Grunnleggende urter fra varicer - Kamille, johannesurt, mjødurt, Hestehov at tone veggene i blodårene og normalisere prosessen sirkulasjon. Salve kan tilberedes på basis av vegetabilsk olje eller animalsk fett, og legger bivoks.

Funksjoner av kirurgisk operasjon

Operativ inngrep er den mest effektive måten å behandle spiserørene på labia.

Det er to typer operasjoner:

 1. Metoden for phlebectomy for fjerning av en skadet vene. Fjerning av blodkaret kan utføres gjennom et lite snitt på huden.
 2. Gjennomføring av laserkoagulasjon eller skleroterapi.

Til dags dato foretrekker legene minimal invasive metoder for kirurgisk inngrep. Slike operasjoner utføres under lokalbedøvelse, det er praktisk talt ingen risiko for komplikasjoner etter administrasjonen. I motsetning til fjerning av et blodkar gjennom et kutt på huden, krever en minimal invasiv prosedyre ikke en lang rehabiliteringsperiode.

Minimal invasiv kirurgi for åreknuter er en prosess for binding av blodårene ved hjelp av en elektrisk utladning (fremgangsmåte elektrokauterisering) eller laser (laser fotokoagulering ledende). En annen type minimalt invasiv behandling av labia varicose er fyllingen av lumen mellom to årer med en spesiell sammensetning av skummende konsistens.

Indikasjon for operasjonen:

 1. Når det ikke er mulig å oppnå effektiv behandling ved hjelp av medisinering og folkemedisin.
 2. Raskt utvikling av sykdommen, som ikke kan stoppes med medisiner og betyr lokalt aktivitetsspekter.
 3. Når det er stor risiko for blodpropper, eller med flere dannelser av blodpropp i karene.
 4. Tap på huden.

Kirurgi utføres ikke hvis det foreligger kontraindikasjoner:

 • Iskemisk hjertesykdom.
 • Kroniske sykdommer, som er i fasen av forverring, eller med utvikling av smittsomme sykdommer i indre organer.
 • Alder fra 50 år og eldre.
 • Sykdommer i huden - eksem, dermatitt, erysipelas.
 • Sen gestasjon (6-9 måneder).
 • Høytrykk.

For fullstendig gjenoppretting etter operasjon, er det nødvendig å følge alle forskrifter og forskrifter fra legen for å ta medisiner og bruke salver. Det er obligatorisk å bruke spesielle kompresjons undertøy, som normaliserer sirkulasjonsprosessen i organene i det lille bekkenet.

Forebyggende tiltak

Forebygging av åreknuter er svært viktig for helsen og funksjonen av sirkulasjonssystemet. I det spesifikke arbeidet, som innebærer konstant sittende, er det nødvendig å arrangere en liten utslipp av bekkenorganene en gang i timen - å gå, ta litt øvelse, for å forbedre blodtilførselen til organene i reproduktive systemet. Obligatorisk avvisning fra dårlige vaner - røyking og bruk av skadelige alkoholholdige drikkevarer.

Det anbefales å endre kostholdet hvis du har åreknuter, gå til fractional spise regime, at opptak av stekt og fet mat, for å redusere forbruket av matvarer rike på kolesterol, som kan tette plaketter, blodkar, svekke blodstrøm prosessen.

Gravide kvinner som er diagnostisert med sykdommen, forårsaket av trykket fra livmoren på bekken organer, anbefales moderat trening som vil bidra til forbedring av blodsirkulasjonen.

Det beste alternativet for fysisk trening er yoga for gravide kvinner. Du kan delta i fysisk aktivitet etter å ha konsultert en lege og i fravær av kontraindikasjoner og komplikasjoner, samt risikoen for avslutning av graviditet.

Åreknuter under graviditet

Åreknuter under graviditet - en vanlig patologi, som påvirker ca. 20% av det totale antall kvinner som venter på barnet.

Sykdommen gir fysiologiske og psykologiske ubehag, fordi de senere stadier av tilstanden er forverret av kjønnsorganene, føles kvinnen mye smerte, men hun har ingen skrittet estetisk utseende. Frykt og angst for graviditet og fødsel er lagt til.

Symptomer på sykdommen

Når graviditeten øker, øker belastningen på underkroppene og skroget, ettersom volumet av sirkulerende blod øker. Veggene på fartøyene takler ikke belastningene, de blir mindre elastiske. Som et resultat utvikler åreknuter.

Symptomatologien er dette:

 • i perineum vises gale stjerner og knuter;
 • utseende av kegler av blåaktig farge;
 • utvidelsen av labia vulva;
 • kvinner opplever alvorlig smerte under urinering, sex og turgåing;
 • smertefulle opplevelser øker i sen graviditet;
 • i områder av slimhinnen som er rammet av åreknuter, blir huden tørr og irritert, og blodårene hovner.

Hvorfor utvikler åreknuter

Under graviditeten forverres alle kroniske sykdommer hos kvinner, ettersom kroppen svekkes. Dette skyldes det faktum at immunforsvaret i en normal (ubrukt) tilstand vil presse fosteret ut av kroppen.

Åreknuter under graviditet utvikler seg av følgende grunner:

 • en kvinnes kroppsvekt øker, og dette skaper en belastning på venene. Subkutane kar er ikke omgitt av muskler, i motsetning til dype årer. Derfor lider de på grunn av byrden i utgangspunktet;
 • volumet av sirkulerende blod øker, noe som påvirker venene negativt. Vene i venene er mindre elastiske enn arteriene i arteriene;
 • Når fosteret utvikler seg, vokser livmoren hos kvinner, det opprettholder utstrømningen av blod i bekkenes beinorganer.
 • Progesteron er produsert i kroppen, mengden av hormonet øker allerede i de første stadier av graviditeten. Overflødig progesteron påvirker tilstanden av kollagenfibre.

Åreknuter påvirkes av arvelig disposisjon, underernæring, egenart av arbeid (med et langt opphold i stående stilling).

diagnostikk

Når de første tegnene ser ut, må du gå til gynekologen. Han vil inspisere, undersøke skjeden og slimhinnen ved hjelp av et speil.

For å bekrefte analysen, foreskriver legen ultralyd av bekkenorganene, som vil tillate å vurdere tilstanden til venene. Om nødvendig er det nødvendig med en undersøkelse hos en phlebologist. Også fremtidige mødre må passere en generell blodprøve for å finne ut protrombinindeksen og gjøre Doppler.

Hvordan behandles sykdommen?

Åreknuter krever behandling. Det utføres på to måter: konservativ og medisinsk. I de første trinnene, leger leger til den første metoden. Med alle anbefalinger forblir tilstanden til gravide normal gjennom de tre trimesterene.

Reglene inkluderer følgende:

 • gravide kvinner er forbudt å bære noen sko på deres hæler;
 • Det er umulig å løfte tyngdekraften, det er nødvendig å unngå høy fysisk anstrengelse;
 • Det anbefales å ta en varm dusj og nekte før levering fra varme bad;
 • fremtidige mødre må bruke spesielle klær som anbefales for åreknuter. På den er det ingen sømmer og tett elastikk som provoserer forringelse av blodstrømmen av blod;
 • kvinner bør gå hver dag på rolige utendørs turer og et par ganger i uken for å svømme i bassenget;
 • leger anbefaler å utføre gymnastikk som forbedrer tilstanden til venene. Komplekset velges av legen individuelt, basert på pasientens tilstand.

Gjennomføringen av anbefalinger vil bidra til å forbedre tilstanden til en kvinne, fremmer det normale løpet av graviditeten. Helt helbredet av åreknuter kan bare være etter fødsel.

Kompresjonslinn er slitt i henhold til strenge regler: Det fjernes ikke gjennom hele dagen, legges på om morgenen, før du går ut av sengen og slettes daglig.

medisinering

I mer avanserte stadier av sykdommen griper leger til andre behandlingsmetoder. De er konkludert med bruk av venotoniske legemidler. Ofte utnevnt "Flebodei" og "Detralex". Det er også mulig å bruke geler og kremer til lokal applikasjon. De gnides inn i de berørte stedene.

Hvis åreknuter av gravide kvinner fortsetter å utvikle seg, til tross for alle forholdsregler, vil phlebologists ty til mikroskleroterapi. Dette er en effektiv og smertefri metode. Det er trygt for forventende mødre.

I de berørte og hovne områdene av slimhinnet, innføres et legemiddel som ligner på skum. Legemidlet smalker sykefartøyet, lar blod gjennom sunne fartøy. Etterpå klemmes det berørte området av lyskeområdet i flere minutter. Denne metoden bidrar til å forbedre tilstanden med åreknuter.

Dersom patologi ikke har passert etter fødselen, kirurgene ty til kirurgiske metoder for behandling av åreknuter i labia: phlebectomy (trekke trombe med en sonde), radiofrekvens koagulasjon (ødeleggelse av syke vener) eller laser behandling (behandling av pasienter årer ved hjelp av en laserstråle).

Kvinner med utvidelse av vener er alltid interessert i spørsmålet: hvordan går det med fødsler med åreknuter? Hvis en gravid kvinne har en innledende sykdom, er denne tilstanden ikke en kontraindikasjon for en barns fødsel naturlig.

En dyktig og erfaren obstetrikeren-gynekolog vil forhindre komplikasjoner. Den eneste mulige fare er en veneutbrudd og blødning. I dette tilfellet syr doktoren opp venen og blodstrømmen er normalisert.

På 38-39 uker kan gravide kvinner legges på sykehuset, på antatt sykehusinnleggelse. Dette vil bidra til å overvåke tilstanden til fremtidige mødre. Hvis åreknuter utvikler seg, blir den keisersnitt vist hos kvinner.

Åreknuter og fødsel er to naturlige faktorer som fødselslærer-gynekologer står overfor. Det viktigste er å stole på legen og følge alle hans anbefalinger.

konklusjon

Graviditet er en av de viktigste hendelsene i kvinners liv. Men fremtidige mødre har ofte kroniske sykdommer forverres, generell helse forverres. Hver femte gravid kvinne viser åreknuter. På perineum vises stjerner og kegler, det sveller.

Legene advarer! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). Glicty nanocyat koloccalny vped opganizmy og pepvoy ctpadaet Nasha immynnaya cictema, kotopaya dolzhna obepegat opganizm Fra pazlichnyh zabolevany. Leder av Institutt for parasittologi podelilsya cekpetom, HVORDAN byctpo Fra dem izbavitcya og ochictit cvoyu kozhy, okazyvaetcya doctatochno. Les mer.

I tillegg opplever forventningsfulle mødre alvorlig smerte. Vanligvis går sykdommen etter fødselen. I de innledende stadier av konservativ behandling anbefales, med sykdomsprogresjonen, leger leger til medisinering terapi.

Les Mer Om Fartøyene