Åreknuter under graviditet: årsaker og metoder for behandling av labia

Åreknuter er en sykdom som oftest forekommer i nedre ekstremiteter, hvor det preges av tykke hovne vener under huden og dannelse av ødem i bena. Men denne sykdommen påvirker noen ganger andre deler av kroppen.

Et av disse vanlige problemene er åreknuter i labia, hvorav kvinner lider under graviditet.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg var under graviditet i varmen, i ytre delen av skjeden, på labia? Hvilke behandlingsmetoder vil bidra til å klare seg trygt med problemet? Og viktigst, er det mulig å føde på samme tid?

Beskrivelse av sykdommen

Denne sykdommen oppstår vanligvis i tredje trimester av svangerskapet, men kan manifestere seg mye tidligere - med klager på dette problemet blir kvinner ofte omtalt i begynnelsen av andre trimester. I de fleste tilfeller dannes åreknuter mot bakgrunnen av åreknuter i underekstremiteter.

Du kan ikke merke denne patologien umiddelbart. På de første stadiene av utviklingen, a liten myk knute på labia, som ikke forårsaker noen ulempe. Over tid begynner det å vokse, forårsaker smerte og andre ubehagelige opplevelser.

Ofte oppstår denne sykdommen etter fødselen av et barn. Men dette betyr ikke at du kan legge det uten oppmerksomhet, spesielt hvis varicose nodules fortsetter å øke i størrelse. Hvis en sykdom er funnet, er det nødvendig å konsultere en lege, fordi i avanserte tilfeller kan åreknuter under graviditet føre til åreknuter i bekkenet og alvorlige komplikasjoner som truer helsen til moren og den fremtidige babyen.

Årsaker og risikofaktorer

Denne sykdommen er særegen for kvinner "i posisjon", fordi i denne perioden er organismen under stor stress. Kroppsvekten øker, og også det er endringer i hormonell system. Nivået av hormoner av progesteron og østrogen stiger kraftig, som negativt påvirker strukturen i venene. De svekkes og blir mer utvidbare.

Andre vanlige årsaker til denne sykdommen er:

 • Frukt vokser, Som et resultat vokser livmoren i størrelse og klemmer den nedre delen av vena cava samt iliac venene. Dette fører til sirkulasjonsforstyrrelser i bekkenorganene.
 • Økt blodvolum. For å sikre at fosteret får nok oksygen og næringsstoffer, begynner kroppen å produsere mer blod. Det overløper blodårene, som på grunn av det økte trykket strekkes, og tonen minker.
 • Kroniske sykdommer i kjønnsorganer, preget av inflammatoriske prosesser.
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet, mangel på mobilitet. Hvis en kvinne er lang tid i en stående eller sittende stilling, bekken organer i hennes sted med stagnasjon, forverret blodsirkulasjon, som fremmer dannelsen av patologi. Forekomsten av inginale varicose under graviditet kan være forbundet med en skarp fysisk belastning - for eksempel når løftet alvorlighetsgraden.
 • Fysiologiske lidelser i strukturen av venøse ventiler, medfødte abnormiteter i venøse vegger, samt en genetisk predisponering for åreknuter.
 • fedme. Under fruktbar kvinne er å få vekt raskt, og dette påvirker den nedre ekstremiteter tilstand, fordi det øker belastningen på dem. Dette bidrar til utviklingen av benvaricose, som ofte fører til åreknuter.
 • forstoppelse. Dette problemet er typisk for nesten alle kvinner under graviditeten. Tarmens aktivitet er forstyrret, spenningen i den øker, noe som resulterer i økt trykk på karene i det lille bekkenet, som provoserer åreknuter.

Hvordan føde

Denne sykdommen selv er ikke en kontraindikasjon for naturlig fødsel. Bare hvis patologien utvikler seg raskt og utvidelsen av venene har nådd en alarmerende størrelse, kan en keisersnitt bli vist.

I alle fall før fødsel Det er nødvendig å gjennomgå de nødvendige undersøkelsene som bestemmer muligheten for naturlig fødsel. Med den rette oppdagelsen av sykdommen, kan du klare å kurere det før utbruddet av fødsel.

Etter fødselen av et barn går ofte åreknuter, men hvis sykdommen har vært alvorlig og forsømt, kan den fortsette i postpartumperioden. Den høyeste risikoen for tilbakefall av åreknuter i et intimt sted, oppleves av kvinner i løpet av den neste graviditeten. Det er derfor Det er viktig å observere legen, følge alle instruksjonene og følge forebyggende tiltak.

Farer og komplikasjoner

Åreknuter er en farlig tilstand i svangerskapet, noe som kan føre til brudd på vener under arbeid og kraftig blødning. En annen komplikasjon av denne sykdommen er akutt varikortromboflebitt, som er preget av inflammatoriske prosesser i veggene i blodårene med dannelse av en trombose i dem.

symptomer

Før det er ekte tegn på sykdommen, den gravide kvinnen en kvinne begynner å føle følgende ubehagelige endringer:

 • smerte i perineum;
 • konstant kløe og brennende;
 • labia ser hovne ut.

Ubehag er mest tydelig på kveldene, spesielt dersom en kvinne tilbrakte mange timer i samme stilling, eller hvis hun opplevde tung fysisk aktivitet.

gradvis I regionen av labia begynner å dukke noduler. De ser ut som små hevelser, myke til berøring. Over tid øker disse nodulene under påvirkning av bukende årer, symptomene blir mer uttalt, og kjønnsorganernes estetikk forverres.

Ubehagelige opplevelser i den intime sonen gir mye ulempe - en kvinne det blir vanskelig å bevege seg rundt, hun opplever smerte under gangavstand, langvarig sittende og til og med om natten under søvnen. De fleste forventede mødre er tvunget til å fullstendig forlate seksuelle kontakter. Og problemet her er ikke bare at de er flau for å demonstrere modifiserte kjønnsorganer, men også frykt for mulige skader av hovne årer under samleie.

diagnostikk

Du kan oppdage sykdommen og selvstendig undersøke labia, men fortsatt Det anbefales å konsultere en lege for å klargjøre diagnosen..

Ved første tegn på åreknuter kjønnsorganer under svangerskap bør besøke phlebologist som utfører en undersøkelse og gi nødvendige anbefalinger for å hindre utvikling av sykdommen. For å gjøre en nøyaktig diagnose kan legen utnevne dupleksskanning eller ultralyd. Først etter alle disse prosedyrene bestemmes løpet av egnet behandling.

Metoder for behandling

Selv om denne sykdommen i de fleste tilfeller går selv etter fødselen av barnet, visse behandlingsmetoder kan forhindre en rekke komplikasjoner under fødsel og lindre pasientens tilstand.

medisiner

Den vanligste metoden for å behandle åreknuter i lysken under graviditet - sclerotherapy. Denne prosedyren består i innføring av et spesielt stoff i den berørte venen, som følge av at tilstanden er normalisert. Injiseringer utføres på sykehuset, antall prosedyrer avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

I tillegg, for å forbedre tonen i blodårene, bruk forskjellige stoffer:

 • Troxerutin;
 • diosmin;
 • detraleks;
 • hesperidin;
 • flebodia;
 • lioton;
 • heparin;
 • Geler, krem ​​og salver med et ekstrakt av ginkgo biloba.

Komprimeringsundertøy

Bruk av spesielle klær, nemlig spesielle klemme strømper, bidrar til å gjenopprette den normale tilstanden til de hovne årene. Kompresjonsundertøy fra varicose krymper berørte områder, legger press på venene, noe som resulterer i at de er i konstant tone.

Parallelt med å bruke kompresjonslinne, for å lindre smerte og opprettholde blodkar, Det anbefales å gjennomføre spesielle treningsøvelser. For eksempel kan du bøye beina igjen i fanget ditt mens du ligger ned. Eller stå på alle fire, hodet ned på puten. I dette tilfellet vil bekkenområdet være over hodet, noe som vil forbedre utstrømningen av blod fra de berørte områdene og lindre smerte.

En god effekt kan være løfte på tærne, bøy knærne i utsatt stilling på venstre side eller enkelt å gå på plass. Et spesifikt sett med oppgaver er tildelt av en spesialist på grunnlag av individuelle indikasjoner.

Forebyggende tiltak

Å forhindre utseende av åreknuter under svangerskapet er ikke en veldig vanskelig oppgave. Det er nok å følge visse forebyggende tiltak:

 • Ikke gå på høye hæler;
 • redusere mengden salt og overdreven krydret mat i kostholdet, samt matvarer høyt i vitamin C, noe som bidrar til dannelsen av ødem;
 • unngå tung fysisk anstrengelse, ofte hvile, men ikke overse vanlig gymnastikk;
 • kontroll kroppsvekt;
 • Bruk en spesiell bandasje som forhindrer unødig belastning på den voksende magen på beina og bekkenet;
 • følg regler for intim hygiene - å gjennomføre hygieniske prosedyrer om morgenen og om kvelden, ved hjelp av spesielle geler i stedet for såpe, for å bytte undertøy hver dag, og foretrekker materialer fra naturlige naturtyper.

Åreknuter hos gravide kvinner - sykdom ubehagelig, men ikke veldig farlig. Tidlige tiltak som er tatt, vil bidra til å unngå utseende og forhindre andre typer årer. Hvis sykdommen begynner å manifestere seg, er det ikke verdt å utsette det med henvisning til legen. Jo før behandlingen starter, jo mindre sannsynlig er det at farlige komplikasjoner vil utvikle seg.

Varicosity av intime steder hos kvinner under graviditet

Vi vet alle godt hva åreknuter er. Vanligvis forbinder vi det med hevelse av føttene, eller hemorroider. Men som det viser seg, kan åreknuter (åreknuter) forekomme i andre fantastiske og heller intime steder. Nemlig på labia eller perineum.

Åreknuter under graviditet, vises vanligvis i tredje eller andre trimester og kan være en svært ubehagelig overraskelse. Ofte ser utseendet seg ut av åreknuter på bena. Før vi finner ut at det er varicose på labia (eller begge deler), føler vi kløe, brennende eller smerte og hevelse på dette punktet. Disse følelsene er spesielt sterke under avføring eller etter lang tid på føttene, det er vanligvis om kvelden. I utgangspunktet manifesterer varicose seg som en liten, myk knute, så det er lett å overse det. Dessverre blir de ytterligere signifikante og kan forhindre å gå og sitte, for ikke å snakke om samleie, der åreknuter kan bli skadet og opprørt, da det ikke ser veldig estetisk ut. Kort sagt, dette er virkelig en plagsom sykdom, og det kommer ikke så sjelden ut.

Årsakene til åreknuter og perineal

Åreknuter under graviditet kan påvirke flere faktorer. Som i vanlig eksempel på åreknuter på bena, er det nevnt hormoner - et økt nivå av østrogen og progesteron, noe som gjør venene mer utsatt for å strekke seg. Til dette bør legges økningen i volumet av blod som strømmer inn i blodårene, genetisk predisponering, stillesittende eller stående arbeid, stillesittende livsstil, overvekt, forstoppelse. Imidlertid, i tilfelle av åreknuter av labia, den viktigste faktor for veksten av livmoren og er mekanisk kompresjon av uterus bunnen av den nedre vena cava og bekken årer.

Det viktigste spørsmålet som oppstår hos kvinner: Kan jeg føde vaginalt, og i så fall, hvilke komplikasjoner truer? Det avhenger av størrelsen og plasseringen av åreknuter. Vanligvis, hvis åreknuter er små og venene er plassert slik at i tilfelle av kuttet bør perineum ikke "stå i veien", det er ingen kontraindikasjoner for vaginal levering.

Likevel, med meget store åreknuter, perineum eller vagina, kan keisersnittet anbefales. Åreknuter er dessverre i stand til å sprekke, men dette er vanligvis ikke farlig.

Komplikasjoner av åreknuter og vulva under graviditet

Komplikasjon av åreknuter under svangerskapet kan være en fortykning av blodet, fordi blodet av en gravid kvinne som regel er mer viskøs. Ganske sjeldne, men det er en veldig farlig situasjon, bekkenbrekning i blodårene. Diagnosen av denne type av trombose er problematisk, fordi i tillegg til klager i området av de nedre ekstremiteter og bekken (for eksempel, en følelse av tyngde i bena, muskelkramper), er det en urinveiene problemer (f.eks, hyppig vannlating eller oliguria), gastrointestinale symptomer (obstipasjon og flatulens), og også magesmerter. Utseendet til åreknuter hos gravide er forårsaket av mange faktorer: blodsirkulasjon, mekanikk, hormonell. Graviditet fremmer dannelsen av spiserør av vulva. Hver komplikasjon av intestinal steder under graviditet krever umiddelbar konsultasjon med legen.

Hvordan behandle åreknuter og perineum

Dessverre, hvis varicosity allerede har oppstått under graviditet, er det usannsynlig å forsvinne før levering. Imidlertid, i vår makt for å lindre symptomene som er forbundet med det. Legen foreskriver passende behandling, som ikke vil skade mor og barn, og kan redusere smerte og forbedre tilstanden til karene. Også, posisjonen til å ligge på venstre side med knær bøyde på knærne, trukket opp til magen, hjelper. I løpet av dagen, unngå langvarig stående og tett å trekke klær og undertøy, unngå varme bad.

Heldigvis er åreknuter i labia som regel ikke farlige og forsvinner spontant etter fødselen. Hvis imidlertid åreknuter ikke forsvinner etter fødsel, kan den behandles med skleroterapi.

Spørsmål til gynekologen:

Jeg er veldig bekymret fordi bemerket i går at jeg har en stor blodåre langs hele lengden av kjønnsleppene, de fleste av åreknuter i lysken min, og spesielt på hoftene. Begrepet er nå 28 uker med graviditet, og jeg fikk ca 9 kg vekt, svangerskapet er normalt. Jeg er redd for at åreknuter ikke vil forsvinne etter fødselen, og hvilken effekt har det på helse? hva slags kosthold å bruke? Er det noen medisiner uten resept for å behandle åreknuter? Kan jeg ha sex med mannen min?

svare:

Åreknuter etter fødselen, selvfølgelig, bør reduseres, men jeg er redd, vil ikke forsvinne helt. I mellomtiden kan du hjelpe deg selv på to måter - som følge av at blodet vil strømme fritt fra bekkenområdet og ved hjelp av urter og vitaminer som forhindrer ytterligere forverring av situasjonen og bringe lettelse.

Når det kommer til vaskulær dekompresjon anbefales bekkenet stilling opp - du trenger å legge ned hodet ned og løft opp bekkenet - kanskje det ser latterlig, men en slik holdning er effektiv - bare gjenta det flere ganger om dagen i noen minutter - og du vil oppleve en følelse av lettelse.

For flere tips vitamin C (1-2 g per dag) og en diett rik på vitamin C - paprika, sitrusfrukter, kiwi, persille, hibiscus te og rose hofter - og umettede fettsyrer - nattlysolje, fet fisk. Det er også hvitløk, løk, som bidrar til å opprettholde blodkarets elastisitet. Jeg anbefaler å drikke en infusjon av hule og hagtorn blomster.

Når smertefulle åreknuter intime steder, bruke kaldt komprimerer med anstrøk av calendula, trollhassel eller infusjon av bladene av bokhvete og bokhvete (mange prosedyrer), noen ganger rådet chili og ingefær. Vær oppmerksom på at du ikke kan gni huden i området av åreknuter! Kontraindikasjoner for sex - Jeg ser ikke, med mindre du føler ubehag. Når du besøker en gynekolog, ber han om å sjekke deg. Hvis åreknuter også finnes i skjeden - dette kan være viktig for leveransen.

Spiserør av labia: årsaker, symptomer, behandling

Åreknuter er en sykdom som hovedsakelig påvirker beinene i beina og manifesteres av deres hurtige tretthet, hevelse og ømhet. Brudd på venøs sirkulasjon i det lille bekkenet fører til utvikling av åreknuter. Åreknuter - en smertefull patologi som forhindrer et fullt sexliv, engasjerer seg i aktiv sport og gir mange ubehagelige symptomer.

Vanligvis utvikler åreknuter hos kvinner i graviditetens siste trimester. Hans harbinger blir ofte åreknuter. Årsaken til patologien i dette tilfellet er økt press på livmor og bekkenbunn. Årene ligger i de ytre kjønnsorganene, øker og patologisk endres. Sykdommen varer frem til fødselen og forårsaker ubehag og frykt i fremtidige mødre.

I de fleste tilfeller forsvinner symptomene på varicose umiddelbart etter fødselen av barnet. Men det skjer at uten forstørrelse, blir forstoppelse et problem når fosteret er født og under fødsel. Stopp den videre utviklingen av sykdommen vil bare hjelpe legen, etter å ha utnevnt den riktige behandlingen. Takket være dette, nekter gravide kvinner ikke naturlig fødsel. Patologisk endrede og dilaterte vener kan bli fullstendig restaurert.

årsaker

Graviditet er den viktigste årsaken til åreknuter. I denne ansvarlige perioden for hver kvinne opplever kroppen en alvorlig belastning. Signifikant vektøkning, hormonell ubalanse, fysisk inaktivitet, fysisk overstyrke, venøs dysfunksjon, vaskulær hypotensjon - Faktorer som bidrar til brudd på venøs sirkulasjon i kroppen av forventende mødre. Den forstørrede livmoren presser på det lille bekkenets vener, noe som fører til brudd på utstrømningen av blod, en økning i blodvolumet og en økning i belastningen på kroppens kar. Årene er ikke så tette og elastiske som arteriene. Det er derfor de blir slått i utgangspunktet. Hos kvinner, svulmer perineum, labia vener "gå ut" og bli tettere.

Årsakene til sykdommen hos en kvinne som ikke fødes er følgende:

 • Overvekt kroppsvekt,
 • Langvarig hormonbehandling,
 • arvelighet,
 • Svakhet i vaskulærveggen,
 • Insuffisient av ventvulære vener,
 • Tung fysisk arbeidskraft,
 • Betennelse i bekkenorganene,
 • Stående arbeid,
 • mangel på mosjon,
 • forstoppelse,
 • Lang opphold i varmen, spesielt i en badstue eller badstue.

symptomatologi

Hos kvinner som lider av åreknuter, sveller de ytre kjønnsorganene, blodårene svulmer og danner ofte hele konslomerater av noder. På slimhinnen og huden ser det ut som plaster og vaskulære stjerner. Irritert og tørr hud av perineum kløe, nummen eller vondt, det er en brennende følelse, sprengning og ubehag, dysuriske lidelser oppstår. Disse ubehagelige og smertefulle opplevelsene intensiverer under samleie, etter fysisk anstrengelse og på besøk på toalettet. Å oppnå smerte gir vanligvis i sakrum og perineum. Den psykologiske tilstanden til en kvinne forverres, hennes humør minker, det er økt irritabilitet.

Spesialister oppdager visuelt deformitet av vener, noe som representerer et estetisk ubehagelig syn. Først vises et lite knutepunkt på labia, som ikke er klinisk manifestert. Gradvis blir knuterne mange, de øker i størrelse og forhindrer normal sitte, gå, seksuelt liv. Venøse knuter, ledninger og støt vokser og palperer når de blir palpert. Den berørte tørrskinnhuden er pigmentert. På de siste stadiene av graviditeten blir smerten uhyggelig, og de åpenbare tegn på varicose er mest merkbare. I alvorlige tilfeller går pasienten og sitter med store vanskeligheter.

Hvis det oppstår kliniske symptomer på sykdommen, bør du umiddelbart kontakte en lege for ytterligere undersøkelser og passende behandling.

Komplikasjoner av labia varicose er: blødning og hull i perineum under fødsel, samt varicothrombophlebitis, blodtykkelse, bekken trombose av vener.

Du kan selv oppdage åreknuter av perineum, følelse av de eksterne kjønnsorganene. Diagnose og behandling av åreknuter utføres av gynekologer, phlebologer og vaskulære kirurger. Legen undersøker kvinnen, lytter til klager og samler en anamnese. Ytterligere diagnostiske metoder inkluderer: klinisk blodprøve, koagulogram, ultralyd. Ultralydundersøkelse lar deg se tilstanden til venøs veggen og bekrefte diagnosen av sykdommen.

behandling

Behandling av gravide er en vanskelig og svært ansvarlig prosess. Helt bli kvitt varicose gravid kvinner kan bare etter fødselen. Effektiv og riktig behandling vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av kliniske symptomer på sykdommen og stoppe videreutviklingen av den patologiske prosessen. Egnede og sikre medisiner foreskrevet av lege vil merkbart forbedre tilstanden til venene, gjøre dem mindre synlige og smertefulle.

Gravide kvinner som lider av åreknuter, gir spesialister Følgende anbefalinger:

 1. Ikke hent opp gjenstander som veier mer enn 3 kg,
 2. Sikre optimal (moderat) fysisk aktivitet,
 3. Kontroll vekt,
 4. Reguler arbeidet i tarmene,
 5. Delta på svømmebassenget,
 6. Ikke ta varme bad, bruk dusjer,
 7. Bruk behagelig undertøy,
 8. Følg regler for personlig hygiene,
 9. Hvil i en spesiell stilling: Ligger på venstre side med knærne bøyd og presset til magen.

Konservativ behandling består av iført kompresjonslinne, bruk av kremer med bedøvelse og bruk av medisiner. Det er rettet mot å stoppe blodets omvendte strøm og fjerne smerte symptomer.

 • Pasienter er tildelt venotoniske legemidler i form av tabletter, geler og salver - Troxerutin, Detralex, Lyoton, Venoruton og Escuzan.
 • Antiaggreganter, forebyggende trombose - Trental, Kurantil, Venolife, Aspirin.
 • Bruk av kompresjonslinne bidrar til å redusere stillestående prosesser, øker sirkulasjonen, eliminerer manifestasjoner av patologi og forbedrer velvære for en gravid kvinne.
 • Vitaminterapi er inntaket av vitamin C, som fortynner blod og forbedrer blodsirkulasjonen, så vel som vitamin E, noe som forbedrer blodkarets elastisitet.
 • Å redusere smerten vil hjelpe terapeutisk gymnastikk. For å gjøre dette må du stå på alle fire og legge hodet på puten slik at bekkenet er over hodet ditt. Denne posisjonen bidrar til utstrømningen av blod.
 • Hvis årsaken til åreknuter ikke er graviditet, utfør symptomatisk behandling. Pasienter er foreskrevet antiaggreganter, antiinflammatoriske og smerte medisiner.
 • Skleroterapi - en medisinsk måte å kvitte seg med åreknuter. Dette er en injeksjonsteknikk som tillater helt å forandre de forandrede årene. Området som påvirkes av åreknuter blir avkjølt med luft, og deretter injiseres en spesiell løsning i venen, som smaler den og skyver blod, stopper blodstrømmen og forhindrer trombusdannelse. Det berørte karret slutter å fungere, og blodet går gjennom sunne årer. Etter injeksjon utføres bilateral komprimering av det berørte området i 5 - 7 minutter.

Skleroterapi er den mest effektive og generelt smertefri måten å behandle seksuell varicose, utført i ambulant miljø og gir et kvalitativt resultat. Også mulig er labioplastikk og mikrotermokoagulering. Men gravide kvinner er kategorisk kontraindisert.

Hvis åreknuter ikke passerer etter utseendet av babyen i lyset, men fortsetter å utvikle seg, gå til kirurgi. Hovedtyper av operasjoner for åreknuter er klassisk flebektomi, radiofrekvens og laserkoagulasjon av deformerte vener.

forebygging

Tiltak som forhindrer utviklingen av åreknuter:

 1. Profylaktisk gynekologisk undersøkelse,
 2. Bruk komfortable sko uten hæl,
 3. Hyppige vandringsturer,
 4. Kontrastdusj,
 5. massasje,
 6. Bad med havsalt,
 7. Ernæring, hindrer utseende av forstoppelse,
 8. Gjennomføring av øvelser rettet mot å forebygge åreknuter,
 9. Bruk av komfortable undertøy laget av naturlige stoffer,
 10. Medisinsk kontroll av blodkoagulasjonssystemet.

Åreknuter for tiden er en fullstendig herdbar sykdom. Med hjelp av moderne medisin kan du raskt og smertefritt eliminere symptomene på sykdommen og mulige kosmetiske feil. For å oppnå dette er det nødvendig å identifisere sykdommen i tide. Ellers kan åreknuter føre til mye problemer, spesielt for gravide kvinner. Det er nok å følge alle anbefalinger og instruksjoner fra en spesialist. Selvdiagnose og selvbehandling slutter alltid ynkelig!

Egenskaper av åreknuter under graviditet

Varicose for labia under graviditet er registrert hos 20% av de forventede mødrene. Sykdommen kjennetegnes av en økning i diameteren og tynningen av veggene i de venøse karene i de ytre kjønnsorganene, dannelsen av noder på dem. I de fleste tilfeller, etter leveransen er det en spontan kur. Men noen ganger nederlag av årer under graviditeten er så stor at uten rettidig innblanding, kan varicosity ikke bare forårsake ubehag, men også komplikasjoner i perioden med svangerskap og fødsel.

Varicose for labia under graviditet er registrert hos 20% av de forventede mødrene.

symptomer

De viktigste tegnene på den patologiske prosessen:

 1. Deformasjon av labia majora. Utvidede fartøy under graviditet manifesteres i form av innviklede tråder, knuter eller klynger av cyanotisk farge.
 2. Irritasjon og tørrhet i huden, ubehag, kløe, brennende, smerte i det berørte området.
 3. Sårhet under samleie, bevegelse, vannlating.
 4. Dannelsen av vaskulære spirer på hudoverflaten under graviditet.
 5. Refleks smerter i regionen av sacrum, perineum.
 6. Psykologiske problemer.

Den patologiske prosessen under graviditet begynner med utseendet av en liten knute på overflaten av labia. Da øker antall formasjoner, de smelter sammen i knuter, blodårene svulmer.

Den patologiske prosessen under graviditet begynner med utseendet av en liten knute på overflaten av labia.

årsaker

Vanligvis utvikler åreknuter under graviditet, når kvinnekroppen er svekket på grunn av tilleggsbelastningen og hormonal justering. I denne perioden forverres kroniske sykdommer. Utvidelsen av labia av labia kan være en komplikasjon av underkroppens varicose eller bare en harbinger av sin utvikling.

Progesteron, nivået som begynner å vokse fra første trimester av graviditet, reduserer tonen i muskelceller i vaskulærveggen. Forverrer tilstanden til forstørret livmor, som presser på det små brystets venøse kar, som forhindrer en normal utstrømning av blod.

Bevis sykdommen i svangerskap og ekstra pounds, noe som øker belastningen på bein og bekkenbunnsmusklene.

I dette tilfellet er de subkutane musklene i nedre ekstremiteter og inngangsregionen, ubeskyttet av musklene, spesielt utsatt.

Progesteron, nivået som begynner å vokse fra første trimester av graviditet, reduserer tonen i muskelceller i vaskulærveggen.

Negativt påvirker venene og øker volumet av blodsirkulasjonsblod hos en gravid kvinne. Lasten fører til overstretching av veggene.

En viktig faktor som påvirker tilstanden i sirkulasjonssystemet under graviditet - arvelighet, fører til at tettheten av den vaskulære veggen elastisitet og tilstand av ventilanordningen, så vel som medfødt vaskulær struktur.

Fremmer utviklingen av patologien stillesittende livsstil, vektløfting, kjører betennelse i urogenitaltraktus, bruk av hormoner, kronisk forstoppelse, økt intra-abdominalt trykk, økt viskositet på bakgrunn av hypotensjon, endokrine lidelser.

behandling

Spiseårene i labia under graviditet behandles konservativt. Det er viktig å eliminere årsakene som forverrer tilstanden. Det er nødvendig å forandre livsstilen, å kontrollere vekten, for å balansere fysisk aktivitet, for å behandle kroniske sykdommer.

Sykdom hos gravide er behandlet med moderat fysisk aktivitet. Det aktive arbeidet med skjelettmuskulatur bidrar til en forbedring av utstrømningen av blod og arbeidet til ventilapparatet til venøse kar. Når graviditet er nyttig vil det være intens å gå, svømme, aqua aerobic.

I tilfelle av alvorlig sykdom behandles sykdommen med generiske og aktuelle venotoniske midler. Den systemiske effekten er gitt av angioprotektorer og mikrosirkulatoriske korrektorer: Hesperidin i kombinasjon med Diosmin, Troxerutin, etc. Bruk av rusmidler inne i legemidlet under graviditet er umulig uten medisinsk tilsyn.

Sterke åreknuter av labia behandles raskt, uten å vente på levering. For dette formål, under graviditet, brukes klassisk flebektomi, radiofrekvens eller laserkoagulering av de berørte årene.

Når graviditet er nyttig vil det være intens å gå, svømme, aqua aerobic.

Folkemidlene

Spritkjøtt og folkemidlene behandles. De bidrar til lindring av den patologiske prosessen, styrking av blodkarets vegger. Når graviditeten er populær betyr følgende:

 1. Dekoksjon av humlekegler. 1 ss. l. Kegler er malt, helles et glass kokende vann og kokt i et vannbad i 15 minutter. Kjølt og filtrert kjøttkraft tar 1 glass før du spiser 3 ganger om dagen.
 2. Infusjon av epler fra Antonovka. 3 knuste epler hell 1 liter kokende vann og insister i 3 timer. Da knyttes eplene direkte inn i infusjonen. Ta stoffet om morgenen før måltider og om kvelden før du sover 50 ml, spis 1 ts. honning. Legemidlet fortynner blodet. Ved allergi mot honning og i 3. trimester av graviditet, bør den kastes.
 3. Hver dag kan du drikke 1 glass vann med 1 ts. eple cider eddik.
 4. Infusjon av nettle dioecious. Legemidlet er tatt innen seks måneder. For sin forberedelse 1 ss. l. Grinded gress skal fylles med 1 glass vann, kokes, kjøles, dreneres. Den resulterende infusjonen er delt inn i 3 porsjoner og tatt i løpet av dagen før måltider.
 5. Tinktur av hestkastanje. 50 g blomstrer skal helles 1 liter vodka, insistere i 14 dager, rist beholderen regelmessig, ferdigproduktet må filtreres og oppbevares i kjøleskapet. Ta tinktur av 2 ss. l. 3 ganger daglig før måltider i 7 dager, ta deretter en pause i 5 dager og gjenta behandlingen igjen.

Tinktur av hestkastanje er en av de populære folkemidlene for åreknuter under graviditet.

Bruken av offentlige penger inn i svangerskapet er kun tillatt i fravær av individuelle intoleranse av komponenter og under tilsyn av en lege.

Sittende bad

Blodhinne-regionen er behandlet og ved hjelp av stillesittende skuffer. Prosedyrer under graviditet kan utføres 2 ganger i uken. Til dette formål, bruk tonic infusions av hummer, kamille blomster, hasselnøtt blader, gress gress, bjørk løv, eng kløver blomster. Komponentene kan brukes i tur eller i en blanding.

For å forberede et bad, strømmes 200 g knust råstoff 2 liter kokende vann og 10 minutter oppvarmes i et vannbad, og deretter forlates i en termo i en time. Den filtrerte infusjonen blir tilsatt til badet. Vanntemperaturen må ikke overstige + 38 ° C, prosessens varighet - ikke mer enn 15 minutter. Vannet skal være nok til å dekke bena og kroppen i midjen.

Blodhinne-regionen er behandlet og ved hjelp av stillesittende skuffer.

Kaldpresser

Infusjoner av urter under graviditet brukes som kaldpresser på det berørte området. De mest populære verktøyene er:

 1. Infusjon av kegler av humle eller blader og blomster av hestkastanje. 1 ss. l. råvarer du trenger å helle 1 kopp kokende vann, koker i et vannbad i 20 minutter, belastning og kjølig. Klar infusjon impregnert med osteklær eller bomullsklut og påføres på de dilaterte årene i 20 minutter.
 2. Oljeinfusjon av kamilleblomster. 1 glass blomster du trenger å helle 500 ml vegetabilsk olje og trykk i 30 dager, deretter vri ut og belastning. Olje gnides inn i lesjonens område om morgenen og om kvelden. Du kan også bruke oljeinfusjonen av hestekastnøttfrukt: 50 g av knust fruktkjerne helles med 1 glass vegetabilsk olje.
 3. Infusjon av calendula blomster. 1 ss. l. av det knuste råmaterialet helles med 1 glass kokende vann og insisteres i en termos i 1 time, avkjøles og filtreres.
 4. Som en komprimering som tidligere ble skyllet med kokende vann og kjølte blader av kål og brombær.

Infusjon av kamilleblomster brukes som kaldpresser på det berørte området.

Salve for ekstern bruk

For topisk behandling av variakøse ytre labia under svangerskapet, salver og geler inneholdende venotoniki og antikoagulanter: Troxerutin heparinpreparater av Ginkgo biloba (Detraleks, Lioton gel etc.). Salve brukes 2-3 ganger om dagen til de forstørrede årene med lette bevegelser, uten å gni eller trykke på karene.

Eksterne midler lindrer hevelse under graviditet, reduserer smerte og brenner.

komplikasjoner

Hvis behandling av varicose under graviditet ikke utføres, utvikler den patologiske prosessen, området og graden av lesjon øker, livskvaliteten til en kvinne forverres sterkt. Det er fare for blødning, trombose, tromboflebitt.

For lokal behandling av spiserør av vulvar vulva under graviditet, brukes salver og geler som inneholder venotonika og antikoagulantia.

Åreknuter under huden på labia øker risikoen for brudd på perineum, blødning under levering på en naturlig måte. Fraværet av sykdomsbehandling under graviditet fører til spredning av åreknuter til bein og bekkenorganer. I 10% av tilfellene vedvarer patologi selv etter levering.

Forebyggende tiltak

En gravid kvinne trenger en moderat fysisk belastning for å styrke musklene. Under hvile skal ben og bekken løftes, noe som bidrar til utstrømning av venøst ​​blod. Du kan ikke stå eller sitte lenge, fordi det provoserer venøs stagnasjon. Det er nyttig i svangerskap og selvmassasje.

En viktig rolle i forebygging av åreknuter spilles av diett. Det er viktig at den ukentlige vektøkning av gravide kvinner ikke overstige 300, diett bør være rik på matvarer som styrker veggene i blodårene, reduserer blod viskositet, forebygging av ødem. Spise under graviditet bør være en brøkdel, rik på vitaminer, mineraler, proteiner, flerumettede fettsyrer. Riktig ernæring vil være til nytte for ikke bare den fremtidige moren, men også barnet.

En viktig rolle i forebygging av åreknuter spilles av diett.

Spesielt klær

Gravid kvinne for forebygging av åreknuter anbefaler leger å bruke kompresjons undertøy eller bandasje bena med elastiske bandasjer. Dette bidrar til å forbedre utstrømningen av blod opp i venøs fartøy, kompenserer for svikt i intravaskulære ventiler.

Kompresjons undertøy under graviditet i tilfelle risiko for å utvikle varicose i lysken, skal bæres og vaskes daglig. Kompresjonstrømper og strømpebukser under arbeidskraft bidrar til å redusere trykket i venene.

En gravid kvinne anbefaler bruk av kompresjons undertøy for å hindre åreknuter.

Fødsel med åreknuter

På 38 uker er gravid kvinne innlagt på sykehus for å velge leveringsmetode på sykehus. Dette vil kreve ytterligere undersøkelser -. Doppler vener av ytre genitalia, komplett blodprosent, etc. I den innledende fasen av sykdommen og med lav risiko for rifter lege kan tillate naturlig fødsel.

Ved alvorlig skade under graviditeten utføres en keisersnitt.

Dette vil bidra til å unngå brudd på venene i skjeden, som kan være involvert i den patologiske prosessen.

Hvis fødselen var naturlig og uten patologier, anbefaler leger tidlig pacing, fysioterapi og en diett for å forhindre forstoppelse for å forhindre komplikasjoner.

Åreknuter under graviditet

Interessante artikler

kommentarer

På meg 33 uker, før graviditeten, hadde jeg diagnosen "en varicose of a small basin" for tiden på seksuelle labiumsårer sterkt har svulmet opp. På den 20. uken ble sømene satt på nakken, jeg vet ikke, jeg kan ikke bestemme seg for keisersnitt.

Jeg trodde med slike problemer generelt, er få jenter funnet, men det viste seg at jeg ikke er den eneste. På meg har venen rett ut på høyre side på et seksuelt labium, kirurgen har fortalt eller sagt hva du skal drikke tabletter meningsløst. les på Internett at ved årene kan blodårene briste og jeg kan miste mye blod, kort sagt, jeg er redd for sjokk generelt. med den første fødselen svulmet jeg bare labiaen, jeg fødte meg selv, og nå vet jeg ikke engang hvordan den andre fødslen vil passere.

Inna, hvordan har du det? Har du selv gitt fødsel eller COP?

Jeg er liksom å gå til bassenget, men vær så snill - venstre leppe er hovent, veldig ubehagelig. Mamma lærte hvordan jeg begynte å grille at jeg var i bassenget og plukket opp noe. Og det viste seg, åreknuter. Har registrert phlebodia 600, i det hele tatt vet jeg ikke om det er nødvendig å drikke, til sorter eller arbeid - i tre uker igjen.

Inna, hvordan har du født, EP eller COP? For jeg er forferdet, har gynekologen Flebodii registrert, har begynt å drikke, hjelper ikke eller hjelper. den vaskulære kirurgen sa i dag at det ikke gir mening å drikke pillen, det vil fortsatt ikke hjelpe barnet bør ikke bli plaget. Skrev vitnesbyrdet til COP. Jeg lider, jeg vil føde.

Begynn å behandle åreknuter under graviditet! Ikke vent på komplikasjoner

Spiseårene i labia utvikler seg under graviditet og er diagnostisert hos 30% av gravide kvinner. Vanligvis blir patologi eliminert etter fødsel og forblir i ikke mer enn 10% av tilfellene.

symptomer

Symptomene på åreknuter har en progressiv karakter, og øker etter hvert som svangerskapet øker. I de tidlige stadier av svangerskapet manifesterer sykdommen seg ikke.

 • smerte i perineum, verre under bevegelse;
 • kløe i kjønnsområdet
 • følelse av tyngde og raspiraniya i perineum;
 • en økning i vulva i størrelse, utseendet på komprimerte knuter på labia.

Årsaker til utvikling av varicose under graviditet

Den viktigste årsaken til vaginal varicose under graviditet er direkte relatert til svært graviditet, nemlig med endring i hormonell bakgrunn. Fra begynnelsen av oppfatningen begynner hormonprogesteron å øke med høy hastighet, hvor de store konsentrasjonene har en avslappende effekt på venene, og dermed reduserer tonen i vaskulærveggen.

Provoke varicose under graviditet i lysken kan også placenta previa eller dens lave plassering, så vel som andre gynekologiske patologier som hindrer blodstrømmen:

 • unormal plassering av livmoren, bøyning av livmorhalsen;
 • ondartede neoplasmer av uterus og eggstokkene;
 • endometriose.

Viktige faktorer som bidrar til forekomsten av åreknuter, er økt trykk i venene og en økning i volumet av sirkulerende blod. Reduksjon av tonen i den venøse vegg på grunn av hormonell ubalanse, sammen med vedvarende blodstrøm fører til dyp venøs insuffisiens valvulær med utviklingen av erstatnings fartøy (collaterals) i underlivet.

Enn farlig


Åreknuter under graviditet foregår i to former - komplisert og ukomplisert, og sannsynligheten for komplikasjoner øker med en økning i graviditetens lengde som livmorutvikling, noe som skaper kompresjon av venene og forhindrer normal blodstrømning.

Farlig for gravide er ikke så mye åreknuter, hvor mange av dens komplikasjoner:

 1. Utviklingen av akutt venøs tromboflebitt i perineum, som er ledsaget av alvorlig smertesyndrom, feber, ødem.
 2. Massiv blødning fra de berørte årene, som er vanskelig å stoppe på grunn av høyt blodtrykk og fortynnet vaskulærvegg. Blødning kan utløses av samleie og fødsel.

Hvordan er fødsel?

Fødsler hos kvinner med åreknuter ofte komplisert ved avløp av morkaken, utstrømningen av fostervann, svakhet i forsøk. Valget av leveringsmetode avhenger av tilstanden til kvinnen og sykdomsstadiet. Fordelen er gitt til naturlig levering, som under keisersnitt er sannsynligheten for massiv blødning høy.

Før fødselen av en gravid kvinne, er det nødvendig å sende en blodprøve for å diagnostisere tilstanden til hemostasesystemet, ifølge hvilket en kvinne kan foreskrives disaggregant terapi. Med pause i åreknuter i perineum under fødsel og begynnelsen av blødning, stoppes den ved operativ spyling av karene og sklerobliteringen.

diagnostikk


Oppgaven av den diagnostiske studien er å bestemme den patologiske kilden som provoserer åreknuter.

Følgende metoder brukes til dette formålet:

 1. Ultralyd angioscanning. Venusventiler av dype femorale og store saphenøse vener undersøkes ved hjelp av en ultralydstransduser gjennom inngangsregionen. I løpet av studien er det også tilrådelig å vurdere tilstanden til hele systemet av den dårligere vena cava som åreknuter ofte kombineres med varicose leg sykdom.
 2. Varikografiya. Brukes i tilfeller der årsaken til venøs utslipp ikke kan oppdages ved angioscanning. Denne metoden innebærer innføring av et kontrastmiddel i åreknuter, hvor spredningen overvåkes av en elektron-optisk omformer.
 3. Datatomografi. Det gjør det mulig å identifisere åreknuter i eggstokkene, rundt livmoren. Prosedyren for graviditet utføres i sjeldne tilfeller, når patologi ikke kan bestemmes av andre diagnostiske metoder.

Basert på resultatene av studien er spørsmålet om taktikken for behandling av varicose hos en gravid kvinne løst. Hvis forholdet mellom åreknuter og patologisk blodgass er bekreftet gjennom saphenofemoral anastomose (stedet for den store saphenøse venen i den dype femorale venen), og denne tilstanden har stor sannsynlighet for komplikasjoner, så utføres en kirurgisk operasjon.

Hvis patologien er knyttet til eggstokkene, utføres operasjonen seks måneder etter levering.

Behandling av åreknuter


Behandling av åreknuter på et intimt sted er primært rettet mot å eliminere smertesyndromet og forhindre komplikasjoner. Hva å gjøre med en slik ubehagelig sykdom? Fra og med den andre trimesteren av graviditeten, utnevnes det preparater - phleboprotectors, inneholdende flavonoider: diosmin og troxerutin:

Disse stoffene normaliserer permeabiliteten av kapillærene, eliminerer edematøse fenomener, øker tettheten av vaskulært vev, øker tonen i venøs veggen, hemmer utviklingen av betennelse.

Dersom det ikke foreligger klinisk effekt av legemiddelbehandling av behandlende lege, kan det fattes en beslutning på utførelsen av phlebosclerosing behandling fra graviditetens andre trimester, hvor essensen er den intravenøse injeksjonen av skleroserende legemidler i forstørrede årene av vulva og perineum.

Denne prosedyren er kontraindisert i svangerskapet, Imidlertid, i noen tilfeller, med utviklingen av åreknuter og ineffektiviteten av konservativ terapi, i henhold til strenge medisinske indikasjoner, kan denne metoden brukes til gravide kvinner.

Kirurgisk operasjon

Spørsmålet om kirurgisk behandling skyldes en kraftig utvidelse av venene, ledsaget av en mangel i ventiler av saphenofemoral anastomose. Operasjonen utføres hos gravide kvinner i tilfeller der sannsynligheten for komplikasjoner er svært høy.

Under lokalbedøvelse gjennom et snitt i lyskeområdet, blir blodårene og tilstrømningen av den store saphenøsvenen i saphenofemoral anastomose laget. Andre kirurgiske inngrep utføres kun hos pasienter etter fødselen.

Folkemetoder


Noen urtepreparater bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i det lille bekkenet, og har også en anti-inflammatorisk effekt.

 1. Grind yarrow blomster, plantain blader, blomster og frukter av hest kastanje, althea rot, kamille blomster, rue, bland alt. 2 ss. skje samling hell 3 kopper kokende vann, kom med koking, fjern umiddelbart og fyll i 12 timer. Drikk ¾ kopp før du legger deg.
 2. Rødder av lakris og aralia Manchurian, blader av horsetail, suksess, hofter, immortelle, rot av elecampane, aplicata av alder - bland 1 spiseskje. 2 ss. Skjeer å bryte et gulv med en liter kokende vann og insistere på 12 timer. Drikk 4 ss. skje 3 ganger om dagen etter måltider.
 3. Rør for 10 gram kamille, salvieblad, 50 g. hestekastanjefrukt og 5 gram potetstivelse. Hell et glass smeltet kyllingfett, for å stikke i et vannbad. Smør stedet med salve i lyskeområdet.

Gymnastikkøvelser


fysisk trening må gjøres om morgenen og om kvelden i en liggende stilling i 15 minutter, tilbringer for hver øvelse i 3 minutter og 2 minutters hvile mellom dem. Gymnastikk utfører etter pusteøvelser - et sakte dypt pust og full utånding.

 1. "Birch". Ligger på ryggen, lener seg på gulvet med håndflatene sine, strukket langs kroppen, må du løfte bena og kaste dem bak hodet. Stå i denne stillingen, og hold jevn pust i 3 minutter. Oppmerksomhet: Fra tredje trimester av graviditet for å utføre "bjørk" anbefales ikke.
 2. "Bicycle". Ligger, løfter bena sine fra gulvet, lener hendene på gulvet, bør du bøye og bøye bena i fanget ditt, imitere å sykle. Det er viktig: hold pusten stabil og rytmisk, ikke press pressen.
 3. "Scissors". Lene mot gulvet med håndflatene dine, bør du heve dine rette ben i en vinkel på 45 ° og få dem til å krysse, krysse dem med hverandre og spre seg fra hverandre. Viktig: Hvis pressen sterkt tenner, kan du redusere belastningen hvis du øker bena litt høyere.

Sammen med øvelsene, daglig Det anbefales å holde en kontrastdusj på perineal regionen. Mer informasjon om gymnastikkøvelser finner du her.

Komprimeringsundertøy

Fra første trimester av graviditet til alle kvinner Det er vist å ha spesielle medisinske kompresjonstrømpebukser til gravide kvinner med en innsats for en mage av 2 kompresjonsklasser. For å forbedre terapeutisk effekt i inngangssonen, kan du påføre spesielle latexputer. Medisinsk strømpebukser forbedrer utstrømningen av blod fra benene på bena, den venøse pleksus i baken og perineum.

Daglig undertøy bør være laget av naturlig bomull, være fri, ikke klemme bekkenet og inguinalområdet. Flere detaljer med valget og prinsippet om kompresjonslinne finner du her.

forebygging


Siden varicose av labia ofte oppstår under graviditet hos kvinner med varicose leg og bekken organer i pre-graviditet tilstand, er det viktig å gjennomgå en behandlingsbehandling i planleggingsstadiet. Kvinner med hormonelle lidelser er også i høy risiko.

Under graviditet er det viktig å unngå aktiv fysisk anstrengelse, lenge i stående eller sittende stilling. Det er nødvendig å ta vitamin B3 (nikotinsyre), C og kalsiumpreparater. Kostholdet skal hovedsakelig bestå av produkter av vegetabilsk opprinnelse - fersk frukt, grønnsaker, vegetabilsk olje. Mer om kosthold når varicose finnes her.

Undertøy skal være gratis. Hver dag anbefales det å bruke en kontrastdusj, lede en strøm til perineum, varme bad, badstue og bad bør utelukkes.

Er sykdommen etter graviditet?

Etter fødsel, åreknuter av labia og perineum uavhengig kommer til en normal tilstand, vanligvis innen de første 2 månedene. Residual manifestasjoner av sykdommen i form av hovne vener på labia beholdes i ikke mer enn 10% av tilfellene, og er oftest forbundet med mangel på ventiler av saphenofemoral anastomose.

De overlevende åreknuter etter fødsel kan også indikere et syndrom av venøs overbelastning i bekkenet. Ved hjelp av diagnostiske metoder er årsaken til sykdommen etablert, og videre behandlings taktikk bestemmes.

Åreknuter under graviditet

Åreknuter under graviditet - en vanlig patologi, som påvirker ca. 20% av det totale antall kvinner som venter på barnet.

Sykdommen gir fysiologiske og psykologiske ubehag, fordi de senere stadier av tilstanden er forverret av kjønnsorganene, føles kvinnen mye smerte, men hun har ingen skrittet estetisk utseende. Frykt og angst for graviditet og fødsel er lagt til.

Symptomer på sykdommen

Når graviditeten øker, øker belastningen på underkroppene og skroget, ettersom volumet av sirkulerende blod øker. Veggene på fartøyene takler ikke belastningene, de blir mindre elastiske. Som et resultat utvikler åreknuter.

Symptomatologien er dette:

 • i perineum vises gale stjerner og knuter;
 • utseende av kegler av blåaktig farge;
 • utvidelsen av labia vulva;
 • kvinner opplever alvorlig smerte under urinering, sex og turgåing;
 • smertefulle opplevelser øker i sen graviditet;
 • i områder av slimhinnen som er rammet av åreknuter, blir huden tørr og irritert, og blodårene hovner.

Hvorfor utvikler åreknuter

Under graviditeten forverres alle kroniske sykdommer hos kvinner, ettersom kroppen svekkes. Dette skyldes det faktum at immunforsvaret i en normal (ubrukt) tilstand vil presse fosteret ut av kroppen.

Åreknuter under graviditet utvikler seg av følgende grunner:

 • en kvinnes kroppsvekt øker, og dette skaper en belastning på venene. Subkutane kar er ikke omgitt av muskler, i motsetning til dype årer. Derfor lider de på grunn av byrden i utgangspunktet;
 • volumet av sirkulerende blod øker, noe som påvirker venene negativt. Vene i venene er mindre elastiske enn arteriene i arteriene;
 • Når fosteret utvikler seg, vokser livmoren hos kvinner, det opprettholder utstrømningen av blod i bekkenes beinorganer.
 • Progesteron er produsert i kroppen, mengden av hormonet øker allerede i de første stadier av graviditeten. Overflødig progesteron påvirker tilstanden av kollagenfibre.

Åreknuter påvirkes av arvelig disposisjon, underernæring, egenart av arbeid (med et langt opphold i stående stilling).

diagnostikk

Når de første tegnene ser ut, må du gå til gynekologen. Han vil inspisere, undersøke skjeden og slimhinnen ved hjelp av et speil.

For å bekrefte analysen, foreskriver legen ultralyd av bekkenorganene, som vil tillate å vurdere tilstanden til venene. Om nødvendig er det nødvendig med en undersøkelse hos en phlebologist. Også fremtidige mødre må passere en generell blodprøve for å finne ut protrombinindeksen og gjøre Doppler.

Hvordan behandles sykdommen?

Åreknuter krever behandling. Det utføres på to måter: konservativ og medisinsk. I de første trinnene, leger leger til den første metoden. Med alle anbefalinger forblir tilstanden til gravide normal gjennom de tre trimesterene.

Reglene inkluderer følgende:

 • gravide kvinner er forbudt å bære noen sko på deres hæler;
 • Det er umulig å løfte tyngdekraften, det er nødvendig å unngå høy fysisk anstrengelse;
 • Det anbefales å ta en varm dusj og nekte før levering fra varme bad;
 • fremtidige mødre må bruke spesielle klær som anbefales for åreknuter. På den er det ingen sømmer og tett elastikk som provoserer forringelse av blodstrømmen av blod;
 • kvinner bør gå hver dag på rolige utendørs turer og et par ganger i uken for å svømme i bassenget;
 • leger anbefaler å utføre gymnastikk som forbedrer tilstanden til venene. Komplekset velges av legen individuelt, basert på pasientens tilstand.

Gjennomføringen av anbefalinger vil bidra til å forbedre tilstanden til en kvinne, fremmer det normale løpet av graviditeten. Helt helbredet av åreknuter kan bare være etter fødsel.

Kompresjonslinn er slitt i henhold til strenge regler: Det fjernes ikke gjennom hele dagen, legges på om morgenen, før du går ut av sengen og slettes daglig.

medisinering

I mer avanserte stadier av sykdommen griper leger til andre behandlingsmetoder. De er konkludert med bruk av venotoniske legemidler. Ofte utnevnt "Flebodei" og "Detralex". Det er også mulig å bruke geler og kremer til lokal applikasjon. De gnides inn i de berørte stedene.

Hvis åreknuter av gravide kvinner fortsetter å utvikle seg, til tross for alle forholdsregler, vil phlebologists ty til mikroskleroterapi. Dette er en effektiv og smertefri metode. Det er trygt for forventende mødre.

I de berørte og hovne områdene av slimhinnet, innføres et legemiddel som ligner på skum. Legemidlet smalker sykefartøyet, lar blod gjennom sunne fartøy. Etterpå klemmes det berørte området av lyskeområdet i flere minutter. Denne metoden bidrar til å forbedre tilstanden med åreknuter.

Dersom patologi ikke har passert etter fødselen, kirurgene ty til kirurgiske metoder for behandling av åreknuter i labia: phlebectomy (trekke trombe med en sonde), radiofrekvens koagulasjon (ødeleggelse av syke vener) eller laser behandling (behandling av pasienter årer ved hjelp av en laserstråle).

Kvinner med utvidelse av vener er alltid interessert i spørsmålet: hvordan går det med fødsler med åreknuter? Hvis en gravid kvinne har en innledende sykdom, er denne tilstanden ikke en kontraindikasjon for en barns fødsel naturlig.

En dyktig og erfaren obstetrikeren-gynekolog vil forhindre komplikasjoner. Den eneste mulige fare er en veneutbrudd og blødning. I dette tilfellet syr doktoren opp venen og blodstrømmen er normalisert.

På 38-39 uker kan gravide kvinner legges på sykehuset, på antatt sykehusinnleggelse. Dette vil bidra til å overvåke tilstanden til fremtidige mødre. Hvis åreknuter utvikler seg, blir den keisersnitt vist hos kvinner.

Åreknuter og fødsel er to naturlige faktorer som fødselslærer-gynekologer står overfor. Det viktigste er å stole på legen og følge alle hans anbefalinger.

konklusjon

Graviditet er en av de viktigste hendelsene i kvinners liv. Men fremtidige mødre har ofte kroniske sykdommer forverres, generell helse forverres. Hver femte gravid kvinne viser åreknuter. På perineum vises stjerner og kegler, det sveller.

Legene advarer! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). Glicty nanocyat koloccalny vped opganizmy og pepvoy ctpadaet Nasha immynnaya cictema, kotopaya dolzhna obepegat opganizm Fra pazlichnyh zabolevany. Leder av Institutt for parasittologi podelilsya cekpetom, HVORDAN byctpo Fra dem izbavitcya og ochictit cvoyu kozhy, okazyvaetcya doctatochno. Les mer.

I tillegg opplever forventningsfulle mødre alvorlig smerte. Vanligvis går sykdommen etter fødselen. I de innledende stadier av konservativ behandling anbefales, med sykdomsprogresjonen, leger leger til medisinering terapi.

Les Mer Om Fartøyene