Hvordan diagnostisere og behandle varicocele

Det er en, spesielt mannlig, problem som menn ikke rush for å se en lege, føler seg ubehagelig. Og forgjeves: Fremgang, denne sykdommen kan forårsake mange av de mest ubehagelige konsekvensene helt opp til infertilitet.

Vi snakker om åreknuter i spermatisk ledning, som også kalles varicocele: årsakene, symptomene og måtene til å behandle det og vil bli gjenstand for behandling i artikkelen.

Anatomi av problemet

Egg er et parret organ som leveres rikelig med blod. Blodforsyningen utføres gjennom et forgrenet nettverk av fartøy, hvorav en er en lobulær plexus av spermatisk ledning.

Sirkulasjons forstyrrelse i denne avdeling fører til deformasjon på grunn av veneblodtrykket på veggene, stagnerer blod i pungen og venene sveller og danner noder.

Til sammenligning er blodtrykket i testikkelårene hos friske menn omtrent 85 mm Hg. st, og de som lider av varicocele, stiger trykket til 200-240 mm Hg. Art.

Sammenligning av sunn og utsatt testikler

Overveiende spiserør av spermatiske ledninger utvikler seg til venstre: dette skyldes at spermatuden kan komme inn i renalen i en rett vinkel. Den har lengre lengde enn andre lignende fartøy, og derfor er blodtrykket i det høyere. Følgelig er frøvenen mer sårbar og blir oftere berørt av varicocele.

Den øvre mesenterisk arterie og aorta stammen danner en aortakoronar-mesenteriske "tang" som klyper venstre nyrevene, noe som resulterer i venøs tilbakeløps observeres - tilbakeføring av blod inn i den venstre stappetestikkel vene. Den groinlike plexus i spermatisk ledning er fylt med blod.

Høyresidig og til og med bilateral varicocele er også funnet, men mye mindre ofte.

Årsaker til utseende

Så på en undersøkelse har en mann en varicocele: hva er det og hvorfor oppstår det, hva kan det føre til og hvordan man behandler det?

Spesialister skiller to former av denne venøse patologien - idiopatisk og symptomatisk. Idiopatisk varicer oppstår uten noen åpenbar grunn, og på utvikling av sine symptomatiske former påvirket av en rekke faktorer som kan anses som årsaker til varicocele.

Årsakene til varicocele ligger i vevets mangel på testikelvenen og svakheten i venøse vegger. Denne svakhet kan enten være medfødt eller ervervet i løpet av livet, hvis en mann bærer en tung oppgave, i hvilken det er overdreven spenning av abdominal-musklene.

En viss rolle i utviklingen av varicocele spilles av vanlig forstoppelse. Mekanismen av deres negative innvirkning på veggene i blodkarene plexus uviform lignende innflytelse tungt fysisk arbeid fra likespenningsventil spermatica vene svekker som beholderveggene, noe som resulterer i en varicose symptom utseende.

Klassifisering av sykdommen

I medisin er fire klassifiseringer av patologien til vener i spermatiske ledninger akseptert. Alle avgjør sykdomsforløpet med hensyn til alvorlighetsgraden av varicocele visuelle eller palpatoriske manifestasjoner:

Ifølge Lopatkin

 • Jeg grad - manifestert bare ved palpasjon i stående stilling når den strekker seg;
 • II grad - forstørrede årer er tydelig synlige, mens testikelens konsistens og størrelse er normal;
 • III grad - testikelen er redusert, konsistensen endres, venene til den groinlike plexus er sterkt utvidet.

Ifølge Isakov

Denne klassifiseringen brukes i pediatrisk kirurgi for å bestemme utviklingsstadiet varicocele:

 • Jeg grader - varicose nodules er ikke synlige, deres definisjon er bare mulig med palpasjon etter en liten muskelbelastning;
 • II grad - nodene er synlige, men testikelens størrelse og konsistens endres ikke;
 • III grad - varicose er uttalt, testiklen er redusert og har en testisk konsistens.

Ifølge B.L. Coolsaet:

Denne klassifiseringen er konstruert med tanke på hemodynamikken varicocele:

 • Jeg graderer - omvendt utkastning (refluks) av blod fra venstre renalvein inn i testiklen;
 • II grad - revers utstøting av blod fra ileum inn i testikkel;
 • III grad - kombinert type refluks.

For WHO:

 • I graden - åreknuter blir ikke detektert enten visuelt eller ved palpasjon men Valsalvas test (test, hvor pasienten blir bedt om å stamme bukveggen og midlertidig holde pusten) er positiv: åreknuter synlig bare i en stående posisjon, og liggende stilling de er falt ned;
 • II grad - skrotum vener er ikke synlige, men er godt probed;
 • III grad - forstørrede vener og visualisert, og synlig tydelig.

Hvordan sykdommen manifesterer seg

Utvidelsen av ledningene på ledningen er en ond sykdom. Omtrent halvparten av mennene finner ut at de har varicocele på medisinske undersøkelser. Med andre ord fortsetter varicosity i dem uten noen symptomer eller med ubetydelig og raskt forbi ubehagelige opplevelser:

 • Tegn smerte i pungen
 • Følelse av tyngdekraften og spenningen i den

Så veldig ofte det manifesterer varicocele: symptomer på venøs sirkulasjon kun observert etter betydelig fysisk anstrengelse og forsvinner helt etter deres oppsigelse og en kort pause.

Alvorlig ubehag, hvor smerten er nesten konstant og ikke er avhengig av belastningskarakteren, er pasientene kun kjent i tredje eller fjerde trinnet varicocele. Samtidig blir endringer i testiklernes størrelse og konsistens merkbare: de rynker, mister trofikken, myker.

Styrken av åreknuter er ikke spesielt berørt, men noen menn manifestere et annet tegn på varicoceles - infertilitet, om de kjenner, etter flere år med regelmessig seksuell aktivitet og mislykkede forsøk på å unnfange et barn.

Varicocele og infertilitet

Testiklene (testikler) produserer sædceller, hvilken kvalitet er hovedsakelig bestemt av mengden av moden og motile spermier. Den viktigste betingelsen for produksjonen er å opprettholde en spesiell temperatur i testiklene. Normalt er den ikke mer enn 32 grader, men med progresjonen varicocele temperatur i pungen blir mye høyere, så hemmet spermatogenese, mistet spermie viskositet og mengde egnet for befruktning av sperm avtar.

Å vite dette, sender reproduktive leger alltid menn som kom til dem for undersøkelse for å konsultere en kirurg for å utelukke den negative innflytelsen av innsnevringen av spermatets blodårer på produksjonen av sunn sperma.

diagnostikk

Forlengelsen av ledningene på ledningen diagnostiseres på grunnlag av typiske klager eller ved et uhell - ved en medisinsk undersøkelse av annen grunn.

I tillegg til å avklare arten av ubehag i testiklene, undersøkelsen og følelsen, utfører spesialisten også diagnostiske tester ved hjelp av ultralydutstyr.

I en studie med pasienter med Varicocele menn vanligvis identifisert karakteristiske forandringer i blodårene i sædlederen - ekkofrie vridd eller knotted avdelinger. Diameter av venene i dette tilfellet overskrider i noen grad sin norm på tre millimeter.

Ultralydundersøkelse er ikke bare nødvendig for nøyaktig diagnose av åreknuter, men også for forberedelsesfasen før operasjonen: Varicocele tilhører kategorien sykdommer hvis behandling utføres kun kirurgisk.

Maskinvarediagnostikk gir spesialisten nøyaktig informasjon om tilstanden til vevet og graden av blodstrøm i dem.

behandling

Den eneste effektive måten å kurere fullstendig varicocele er kirurgi. Dagens muligheter for medisin tillater å utføre kirurgisk inngrep så lite som mulig.

Pasienter med åreknuter opereres på en av to behandlingsmetoder: okklusiv og ikke-okklusiv med påføring av en veno-venøs anastomose. Valget av teknikken utføres av en spesialist på grunnlag av data oppnådd ved ultralydundersøkelse av pasienten.

Har du alltid behov for kirurgi?

Det bør også sies at den foreslåtte operasjonen ikke i alle tilfeller diagnostisert varicocele: Det er vanligvis anbefales kun til de menn som uttrykte smerte syndrom, samt i tilfeller hvor venen sykdommen kan påvirke evnen til å bli gravid. I andre tilfeller viser en årlig overvåking og kontroll av varicocele - evaluere den generelle tilstanden til pasienten, endringer i størrelse og konsistens av testiklene.

Operasjonen er ikke vist hos menn av eldre og senile alder, så vel som til pasienter som lider av dekompenserte former for en rekke kroniske sykdommer:

 • Diabetes mellitus
 • Magesår og tarm
 • Koagulopati (koagulasjonsforstyrrelser i ulike etiologier)

Operativ intervensjon bør utsettes for behandlingsperioden for ARVI og andre smittsomme sykdommer, så vel som i de første seks månedene etter et slag eller infarkt.

Hvordan utføres varicocele behandlingen? Den viktigste teknikken som brukes til å behandle åreknuter i ledningen er Ivanisevich-operasjonen.

 • Marmara-metoden
 • Ligering av testikelvenen fra inngangsinngang (mikrokirurgisk teknikk)
 • Videoendoskopi eller laparoskopisk varicocelectomy
 • Retroperineoskopisk varicelektomi

Ivanisevits operasjon tilhører kategorien åpen operasjon. Dens essens består i ligering (bandaging) og excision av den venstre spermatiske venen. For å gjøre dette injiseres intravenøs anestesi, etterfulgt av lagdelte innsnitt av vev som åpner tilgangen til åreknusene på fartøyet.

Til tross for den voksende populariteten til høyteknologiske metoder for behandling av varicocele, betraktes Ivanisevits operasjon ikke bare teknisk enkelt, men også trygt.

Mindre invasiv er metoden til Marmara - en operasjon der et lite snitt er laget (ca. 2 cm). Gjennom det blir spermatisk ledd utvunnet, og de hovne venene er bandasjerte og skåret ut separat.

Som et alternativ til de ovennevnte inngrepene, brukes teknikker ofte til å la kirurgen nøyaktig visualisere områdene som skal ligeres og avskåret. Faktum er at mangel på god optikk, i noen tilfeller, gjør det umulig å tydelig identifisere arterie, vene og lymfekar, og dermed øke risikoen for ikke ligation spermatica venen og arterien og lymfeårer.

Optisk forstørrelse av operert sted utelukker muligheten for medisinsk feil. Den største ulempen ved denne teknikken er behovet for å bruke spesialutstyr og den høye prisen ved selve operasjonen.

Retroperineoskopicheskaya varitselektomiya - enda mer effektiv behandling av varicocele som innblanding gjennomført gjennom mini tilnærming ikke varer lenge, krever minimalt med anestesi, ikke gir alvorlige komplikasjoner. Til utvilsomt fordelene ved teknikken kan tilskrives en signifikant reduksjon i lengden på oppholdet hos pasienter på sykehuset, samt en lettere gjennomføring av rehabiliteringsperioden.

I tillegg forblir bare en liten (1,5-2 cm) sutur etter operasjonen, mens opptil tre lange arr forblir etter normale inngrep uten å bruke minimal tilgang.

Forebygging av varicocele

Enhver operasjon - dette er en alvorlig belastning for kroppen, ikke unntaket, og fjerning av varicoceles: Behandling av åreknuter i sædlederen er forbundet med en viss risiko.

For å unngå dette må du ta vare på helsen til blodårene hele livet ditt. Dette vil bidra til streng dosering av fysisk anstrengelse, obligatorisk veksling med hvile.

Det er nødvendig å følge og i tide og fullføre evakuering av tarmen, for å utelukke forstoppelse. Sunn mat med en overflod av cellulose, tilstrekkelig mengde vann og annen sunn drikke, mobilitet og aktivitet, vil bidra til å opprettholde normal intestinal peristaltis.

Regelmessig inntak av vitaminer, kontroll av blodtrykk ved bruk av antihypertensive stoffer påvirker godt tonen på veggene i karene, slik at de ikke tynner og svekkes.

Utføre en sit-down kontorjobb eller tilbringe flere timer bak rattet, menn trenger fra tid til annen komme opp fra datamaskinen, eller booster, for å varme opp, gjør noen enkel øvelse å "spre" blodet og forhindre stagnasjon i bekken organer og ben.

Spiseåre i spermatisk ledning

Åreknuter i spermatisk ledning kalles varicocele. Dette er en ganske vanlig patologi av det mannlige reproduktive systemet. Hovedkategorien mest påvirket av denne patologien er menn fra 20 til 35 år gamle. Men denne aldersgruppen er relativ, basert på statistiske data. Faktisk kan sykdommen utvikles opptil 15 år, og etter 40 år.

Venstre sidet utvidelse av testikelvenen

Den vanligste er venstre varicocele. Ekspansjonen av vener i spermatisk ledning er igjen i ca 85% av tilfellene. Dette skyldes visse egenskaper av utstrømningen av blod fra venstre testikkel. Faktum er at hans vene strømmer inn i renalvenen til venstre på en slik måte at en rett vinkel dannes. Og dette blir ofte årsaken til flebopati, som ofte fører til stillestående fenomener og gradvis utvikling av åreknuter.

Det er flere spesifikke årsaker til at varicose forlengelse kan oppstå til venstre. Disse inkluderer:

 • neoplasma i venstre nyre;
 • økt trykk i karene i det lille bekkenet;
 • nærvær av brokk
 • hvilken som helst patologi som kan føre til et brudd på utstrømningen av blod fra testikelvenen.

Svært ofte utvikler sykdommen mot bakgrunnen av langvarig fysisk anstrengelse. Dette kan være en sportsaktivitet, samt arbeid knyttet til løftevekter. Spesielt til utviklingen av sykdommen er mennesker som har arvelig disposisjon.

Årsaker til vener i spermatikkledningen

Distink primær og sekundær utvidelse av vener, som skyldes ulike patologiske faktorer.

Utviklingen av primær ekspansjon av venene foregår av:

 • en svak venøs vegg forårsaket av arvelig underutvikling av muskelfibre og bindevevsdysplasi. Disse faktorene fører til utvikling av venøs insuffisiens;
 • medfødt vaskulær patologi, der det ikke er noen vaskulær ventil i vene i testiklen.

Sekundære åreknuter forekommer mot en bakgrunn av venøs utstrømning i testulærvenen på grunn av patologiske prosesser. Disse inkluderer:

 • medfødt anomali av utvikling av den dårligere vena cava;
 • forstyrrelser i nyreårene;
 • godartede og ondartede neoplasmer av nyrene og organene i det lille bekkenet;
 • økt testosteronnivå, noe som fører til en skarp hormonell ubalanse;
 • led skadematisk skade;
 • tidlig idrett;
 • komplikasjoner forårsaket av kirurgi, for eksempel etter fjerning av inguinal brokk eller dropsy;
 • kroniske lidelser i tarmfunksjonen.

Stadier av varicocele

Sykdommen er delt inn i fire faser, som hver avhenger av hvor mye spermatørens vener forstørres, eller med andre ord bestemmer alvorlighetsgraden av sykdommen.

 1. Årene kan ikke klappes, diagnosen kan kun utføres på grunnlag av ultralyd.
 2. Når pasienten står i stående stilling, kan venene være tydelig palpert. Når det antas en horisontal posisjon, blir venene umerkelig.
 3. Utvidelsen av vener kan bestemmes av palpasjon både stående og liggende.
 4. Manifestasjonen av sykdommen er synlig for det blotte øye. Dette stadiet er preget av utvikling av dystrofi av testikkel på den berørte siden.

Symptomer på varicocele

Symptomer på åreknuter er avhengige av sykdomsstadiet:

 1. I første fase er det ikke noen konkrete tegn, det er bare mulig å oppdage sykdommen under medisinsk undersøkelse.
 2. I den andre fasen klager pasienten om smerte i pungen, hvor intensiteten kan være forskjellig, i tillegg er det ubehag i inngangsregionen når man går.
 3. I tredje fase av sykdommen intensiverer smerten og slutter å avhenge av fysisk anstrengelse, selv i en rolig tilstand. Smertefulle opplevelser er permanente, om natten intensiverer søvnen. Ved visuell inspeksjon kan du se dannelsen av flere noder, som ligner en gjeng, karakteristisk for spiserørets spiserør. I tillegg øker signifikant størrelsen på skrotet med utseendet av asymmetri.

Samtidige symptomer er økt svette og brennende følelse i skrotet, samt et brudd på erektilfunksjonen.

Diagnose av åreknuter i spermatisk ledning

Diagnosen er basert på ekstern undersøkelse, palpasjon og ytterligere undersøkelsesmetoder. Undersøkelse og palpasjon utføres i pasientens stående stilling. For å utføre en mer nøyaktig diagnose utføres en Valsalva-test. Det er at pasienten blir bedt om å strekke seg. Takket være dette øker trykket i bukhulenes kar, og testiklene er fylt med blod. En slik test er ganske hensiktsmessig i de tidlige stadiene av sykdommen, når det er vanskelig å bestemme varicoseforstørrelse ved palpasjon.

Den vanligste diagnostiske metoden er ultralyd

På et tidlig stadium av sykdommen er det behov for ytterligere diagnostiske metoder for diagnose. Den vanligste diagnostiske metoden er ultralyd. Prosedyren utføres i stående og liggende stilling, slik er de mest nøyaktige dataene. Etter prosedyren er det mulig å få et bilde av resultatet på hendene, på basis av hvilke det senere vil bli mulig å bedømme den videre utviklingen av sykdommen.

Også en ytterligere undersøkelse av bekkenorganene utføres, og nyrene blir nødvendigvis undersøkt. Dette er nødvendig i tilfelle at ekspansjonen av venene i spermatisk ledning er en sammenhengende sykdom.

Ultralyd og tomogram av indre organer utføres dersom årsaken til venøs patologi ikke er definert.

I tillegg, for diagnostiske formål, utføres et spermogram. Behovet for en prosedyre oppstår hvis det er mistanke om reproduktive skader. Spermogram kan også brukes til å forhindre disse lidelsene.

Infertilitet i varicocele

Det er bevist at ekspansjonen av vener i spermatisk ledning er skadelig for reproduktiv funksjon. Overtredelser utvikles gradvis, i prosessen med periodisering av patologisk prosess. Hovedårsaken til mannlig infertilitet i denne sykdommen er en signifikant økning i temperaturen i testiklene. Og dette påvirker negativt tilstanden til spermatozoa, som ikke kan fungere normalt under slike forhold.

Et brudd på termoregulering er forbundet med det faktum at vaskulærventilen på grunn av utvidelsen av venen ikke kan utføre sin direkte funksjon fullt ut. Dette fører til at omvendt utstrømning av blod er forstyrret, og det overgår bokstavelig talt den vaskulære pleksus rundt testiklen. Jo tyngre prosessen, desto sterkere blir testiklen inntrappet i blodkar og slutter å avkjøles. Så snart temperaturen blir høyere, stopper prosessen med spermatogenese helt.

Med en omfattende undersøkelse av pasienter av reproduktiv alder, er de pålagt å foreskrive en diagnostisk prosedyre, for eksempel spermogram. Basert på resultatene kan legen dømme om en mann kan bli far ved in vitro befruktning. Hvis vi ikke snakker om tilfeller av irreversibel infertilitet, når det er umulig å isolere levedyktige spermatozoer i ejakulering, blir ECO et utløp for barnløse par.

Indikasjon for obligatorisk kirurgisk inngrep er en konstant smerte i pungen

behandling

Det antas at den mest effektive metoden for å behandle åreknuter i spermatisk ledning er kirurgisk inngrep. Men i noen tilfeller trenger du ikke å ty til kirurgi. Indikasjoner for obligatorisk kirurgisk inngrep er:

 • konstant smerte i skrotområdet, som er forårsaket av denne sykdommen;
 • bekreftet diagnose av mannlig infertilitet mot en bakgrunn av åreknuter;
 • en markert asymmetri av testiklene forårsaket av atrofi.

Ledende kirurger er tilbøyelige til å tro at det er nødvendig å operere patologien umiddelbart etter diagnosen. Dette vil minimere utviklingen av brudd på spermatogenese.

Det er flere hovedtyper av kirurgiske inngrep som brukes til å behandle åreknuter av testis og spermatiske ledninger:

 1. Drift av Ivanissevichs metode. Dette er en tradisjonell måte å bekjempe venøse problemer, som består i å knytte venen til testiklen. For denne operasjonen spiller det ingen rolle i hvilken fase den patologiske prosessen er. Ulempen med prosedyren er at det krever et kutt som skal utføres, etterfulgt av suturering. Dette forutsetter tilstedeværelsen av en viss postoperativ periode med obligatorisk oppdagelse av pasienten på et sykehus.
  Et annet ubehagelig øyeblikk er tilbakevending av sykdommen. Årsaken til dette er en dårlig visning av testikelvenen under operasjonen, og ubemerket dets grener.
 2. Laparoskopi. Denne metoden for behandling har blitt brukt i flere tiår. Dens fordel er minimal vevstrauma og minst komplikasjoner. Operativ inngrep utføres ved hjelp av en spesiell enhet utstyrt med et miniatyr videokamera. Bildet vises på skjermen, og kirurgen har mulighet til å gjennomføre en grundig undersøkelse av hele lengden på spermatets blodår, uten å mangle noen av dens grener.
  Denne operasjonen tolereres godt, å finne en pasient på et sykehus går vanligvis ikke over to dager. Rehabiliteringsperioden varer ca to uker.
 3. Laserbehandling. I dag er det den mest populære metoden for å løse problemet med åreknuter. Den har en rekke fordeler

Fordeler med laserterapi:

 • under lokalbedøvelse;
 • pasienten er på sykehus etter operasjon i ikke mer enn fire timer;
 • Prosedyren er helt blodløs, siden laserstrålen gir hemostase rett under operasjonen;
 • Det er bare mindre skade på omgivende vev, og i noen tilfeller er det generelt ikke fraværende;
 • i sammenligning med andre kirurgiske inngrep har laserbehandling den korteste utvinningsperioden;
 • arr er ekstremt sjelden.

Valget av behandlingsmetode avhenger mer av doktors mening. Det er han som, basert på alle pasientens undersøkelser, velger den beste måten å løse problemet på. Men valget foregår alltid på rådsnivå. Pasienten blir fortalt om fordelene og ulempene ved operasjonssorter, kan vise bildet av operasjonen, og understreke effekten av hver metode.

forebygging

Hittil er det ikke identifisert spesielle forebyggingsmetoder. Først av alt skyldes dette at sykdommen i de fleste tilfeller er forårsaket av anatomiske egenskaper. Men dette betyr ikke at patologi ikke kan unngås. Det viktigste forebyggende punktet er den regelmessige gjennomføringen av en rutinemessig undersøkelse. Dette vil bidra til å identifisere sykdommen så tidlig som mulig, og løse problemet til det har gått til neste stadium.

I tillegg bør personer som har arvelig predisponering for åreknutdilatasjon, eller de som har problemer med bekkenorganene, unngå fysisk anstrengelse. Det er svært viktig å være spesielt oppmerksom på tarmens arbeid. Hyppig forstoppelse kan forårsake problemer med venøs utstrømning på grunn av økt intra-abdominal trykk.

Har du alvorlige problemer med potensielle?

Allerede mye penger er forsøkt og ingenting hjulpet? Disse symptomene er kjent for deg ikke av hearsay:

 • treg ereksjon;
 • mangel på lyst;
 • seksuell dysfunksjon.

Den eneste måten å operere på? Vent, og ikke handle med radikale metoder. Hensyn til å øke er mulig! Gå til lenken og finn ut hvordan ekspertene anbefaler å behandle.

Varicosity av spermatisk ledning

Varicocele er en åreknuter av spermatisk ledning. Observert hovedsakelig hos menn i alderen 17 til 30 år, men kan forekomme i yngre alder: 10 år gammel funnet i 6% av guttene og en tenåring han led opp til 16%.

Den vanligste til venstre (opptil 50-90%), bilateral varicocele til 17 år har det vært en 10% eldre enn 17-48% av tilfellene, og en ensidig utvidelse av retten venen er ca 2%. Denne funksjonen forklares av det faktum at det er til venstre at den spermatiske venen er rettet mot renalven nesten vinkelrett. Høyresidig varicocele er ofte utvikler seg som et resultat av forekomsten av svulst eller annen surround utdanning, bryter den venøse drenering fra testiklene.

Varicocele er som regel kombinert med andre manifestasjoner av åreknuter - tilstedeværelsen av hemorroider, åreknuter i underekstremiteter.

Historisk bakgrunn

Generelt har varicocele vært kjent siden antikken: for eksempel beskriver Hippokrates det som "en klynge av svart og gult, tykt blod".

Gradvis i den medisinske verden kommer forståelsen om at uten riktig behandling kan varicocele føre til infertilitet, noe som gjør det umulig å finne de mest effektive behandlingsmetoder.

I gamle tider, som en behandling, ble spermatene presset direkte gjennom skrothuden med tau, kauterisert av et rødt jern eller en pasient ble kastrert. For tiden er omtrent 120 typer av de mest populære metodene for kirurgisk inngrep med varicocele kjent. Også i begynnelsen av sykdommen, er konservativ behandling utbredt.

Varicocele arter (klassifisering)

Selv om det er mange klassifikasjoner varicocele, vil vi fokusere på de vanligste.

Primær og sekundær

Åreknuter i ledningen kan oppstå i seg selv (være primær, idiopatisk) eller følge av andre sykdommer (sekundær varicocele).

Primær varicocele oppstår vanligvis til et visst punkt er nesten asymptomatisk, men i de fleste tilfeller er det den viktigste årsaken til mannlig infertilitet i verden.

Degrees varicocele av Lopatkin

Denne klassifiseringen ble foreslått i 1978 og brukes av mange urologer til denne dagen, fordi den er enkel nok og lett å forstå:

 1. Jeg grader - varicose oppdages bare ved å føle spermatisk ledning (palpation) mens du strekker pasienten i stående stilling.
 2. II grad - varicose er synlig, men størrelsen og konsistensen av testiklen endres ikke.
 3. III grad - en reduksjon i testikkel er observert, venene til clustelliform plexus er betydelig forstørret, konsistensen av testikkel er endret.

Klassifisering av varicocele i lys av sirkulasjonsforstyrrelser

I 1980 foreslo Coolsaet å klassifisere varicocele med tanke på sirkulasjonsforstyrrelser i testamentets venøse system (hemodynamikk):

 1. 1 type - injeksjonen av blod inn i testikler oppstår fra nyrevenen.
 2. 2 type - blodet i den testiske venen kastes fra iliacen.
 3. 3 type - en kombinasjon av typer №1 og №2.

Klassifisering av varicocele ifølge WHO

Jeg grad - varicose er ikke synlig, venene er ikke palpable i vanlig tilstand, men er bestemt under belastning.

II grad - de dilaterte venene er ikke synlige, men de er godt palpert.

III grad - venene er forstørrede, deres plexuser er lett palpert og godt synlig gjennom pungen.

Klassifisering av varicocele ved symptomer

Med hensyn til kliniske symptomer er varicocele preget:

2. Med følgende symptomer:

 • smerte,
 • forstyrrelser i spermatogenese,
 • tilbakefall varicocele,
 • infertilitet
 • ulike komplikasjoner.

Årsaker til varicocele

Selv om varicocele er kjent siden antikken, er de eksakte årsakene til forekomsten, spesialistene, og nå kaller det vanskelig. Med utvikling av vitenskap og fremveksten av nye muligheter for ikke-invasive forskningsmetoder, er det oppnådd ny data som gir en mer grundig forståelse av visse punkter i utviklingen av varicocele, men generelt forblir spørsmålet åpent.

Mekaniske faktorer

Mange moderne forskere blant de viktigste predisponerende faktorene og årsakene til varicocele-utviklingen har registrert økt trykk i spermatørens vener på grunn av:

 • komprimering av leddene i ledningen med hernial sac, tumor svulmet med kolikkmasse i endetarmen (med kronisk forstoppelse);
 • abdominal trykkøkning i kronisk diaré, magemusklene kontinuerlig spenning (i dette tilfellet utstrømningen hemmes i den nedre vena cava, og er dannet lunger);
 • forskyvning ned i venstre testikkel i kombinasjon med en utilstrekkelig cremaster-funksjon;
 • lenge å sykle, ri på hest;
 • lenge forbli i stående stilling;
 • scrotal skade;
 • delvis komprimering av nyrene i aorta og den overordnede mesenteriske arterien (de såkalte "pinsettene");
 • Krenkelse av nyrevenen til venstre ved sin ekstra stamme;
 • andre mekaniske faktorer.

Anatomiske faktorer

De mest signifikante predisponerende faktorene i utviklingen av varicocele er følgende:

 • Den riktige fusjonsvinkelen til testikkel og nyrene på venstre side;
 • Mangelfullhet av ventiler eller deres fravær i den venstre testikulære venen;
 • en lengre størrelse på testikkelvenen til venstre enn til høyre.

Genetisk predisposisjon

Utvikling varikotsele bidrar til:

 • medfødt svakhet i vaskulærveggen,
 • forekomst av åreknuter i underekstremiteter,
 • flate føtter,
 • hjerteventil defekter,
 • phimosis,
 • fenomener generell insuffisiens av bindevev.

Andre faktorer

En viss rolle spilles av:

 • onani med konstant spyling av mannlige kjønnsorganer,
 • vegetative lidelser,
 • gonoré,
 • andre karsykdommer,
 • tilstand og sykdom, noe som fører til en reduksjon i testosteronnivået.

Symptomer på varicocele

Asymptomatisk strøm

I lang tid kan varicocele være helt asymptomatisk og utvikle seg langsomt og sakte. I dette tilfellet avsløres det når en urolog undersøker det av en annen grunn (for eksempel under en medisinsk undersøkelse). Som regel observeres asymptomatisk strøm i begynnelsen av sykdommen.

Typiske symptomer på varicocele

Den første fasen

Selv om det i dette stadiet ofte ikke er noen klager, kan enkelte pasienter være bekymret:

 • ubehag i skrotet,
 • å trekke smerter i testiklene, lyske med styrke under fysisk anstrengelse, gå, seksuell opphisselse og forsvinner i utsatt stilling.

Den andre fasen

Observerte alle symptomene i første fase, som er mer uttalt. De er sammen med:

 • økt smerte med bestråling ned i magen med fysisk aktivitet,
 • fremveksten av smerter i nyrene,
 • utvikling av neuralgi n. spermatici,
 • redusert seksuell funksjon.

Den tredje fasen

De viktigste symptomene øker, smertene bekymrer seg selv i ro. Det er på dette stadiet at infertilitet ofte utvikler seg.

Tenåringer står i forkant av klager om endringen i størrelsen på skrotet og dets asymmetri.

Andre symptomer varicocele

Som regel klager pasientene om:

 • Slagring av pungen, som øker under turgåing i den varme sesongen,
 • en følelse av tyngde i lysken og skrotumet,
 • dumme, trekke, sysende smerte eller brennende følelse av spermatisk ledning, gi til midje, perineum, penis, underliv og lår.

Siden disse effektene blir forsterket når du står eller går, og svakere i horisontal stilling, eller hvis heisen pungen, mange pasienter dyppet hånden i hans bukselomma og prøv å stille støtte pungen i god stand, og også foretrekker varmen.

 • seksuell svakhet,
 • endring i størrelsen på testikkel på siden av lesjonen
 • kløe i pungen,
 • urininkontinens om natten,
 • hyppig vannlating.

I alvorlige tilfeller kan det være:

 • generell svakhet,
 • tap av appetitt,
 • tearfulness,
 • irritabilitet,
 • vekttap,
 • infertilitet,
 • karakteristiske endringer i spermogrammet,
 • fenomen av depresjon.

diagnostikk

Under samtalen avslører legen klager, sykdommens historie, utfører en urologisk undersøkelse og om nødvendig foreskriver en ytterligere undersøkelse.

Klager og sykdommens historie

 • Tilstedeværelse / fravær av smerte, ubehag eller tyngde i pungen.
 • Om det er en økning i smerte under langvarig stående, gå, intens fysisk anstrengelse, seksuell opphisselse og svekkelse i ro eller ved å heve skrotumet.
 • Med vanlig seksuelt liv: Varigheten av en partners mangel på graviditet uten tilstrekkelig beskyttelse.
 • Alderen av eksistensen av varicocele.
 • Utsatte sykdommer: urinritt, prostatitt, STI, parotitt, perineal og skrotskader, transplantasjoner, etc.
 • Tilstedeværelse av kroniske rusmidler.
 • Spesielt seksuell utvikling og seksuelle liv (i begynnelsen av seksuelle liv, i en alder av de første våte drømmer, seksuelle utskeielser, tidspunktet for utseendet av kjønnshår, skjeggvekst, stemmeforandringer, spesielt det første året av å leve sammen med en partner, etc.).
 • Yrkesrisiko og tilstedeværelsen av faktorer som forårsaker eller predisponert for utvikling av varicocele, for eksempel, radioaktiv bestråling, eksponering til karbondisulfid, insektmidler, mikrobølgeeksponering.

Ifølge ulike forfattere ble utviklingen av varicocele i mange tilfeller ført av gonoré, mekanisk traume (sport, produksjon eller transport), hypotermi eller overoppheting.

Symptomer oppdaget under medisinsk undersøkelse

1. Utvidelse av vener i stående stilling, så vel som under belastning. For øyeblikket brukes en modifisert Valsava-prøve: pasienten blir bedt om å puste og spenne. De forstørrede venene er definert palpably eller synlig for det blotte øye.

2. Ved palpasjon: Tilstedeværelsen av små tettede segmenter av utrydde vener, en endring i testikkelens størrelse, avhengig av scenen.

3. Positiv test Segond: Pasienten i den bakre posisjonen klemmes inn i lysken ytre ringen, og deretter bedt om å stige - med varicocele blir venene fylt igjen.

Legen kan også identifisere tegn på andre sykdommer som førte til fremveksten eller samtidig varicocele: for eksempel inguinal brokk, svulster.

Laboratorie-instrumentelle metoder for diagnostikk

1. Ultralyd av testisene. Det er den mest informative metoden for å bestemme størrelsen og avsløre ulike patologier av dette organet. I de fleste tilfeller er studien utført i forbindelse med Doppler-vedlegg, slik at fartøyene for å visualisere og identifisere pung omvendt kaste venøst ​​blod (såkalt tilbakeløp), er økningen i diameter årer under valsalvas manøver tester og deres uttalt slyngethet.

2. Flebografi av de seminiferøse venene. Ved hjelp av denne studien er det mulig å skille den primære varicocelen fra det symptomatiske, men for tiden er det praktisk talt ikke brukt (vanligvis sonografi er tilstrekkelig).

3. Spermogram. Hvis det i begynnelsen av varicoceleen er praktisk talt ikke forskjellig fra normen, kan følgende endringer iakttas:

 • reduksjon i antall aktive spermatozoer,
 • reduksjon i antall eller fullstendig fravær av sæd i sperma,
 • ingen sæd,
 • Tilstedeværelse av mange døde spermatozoer.

4. Beregning av fruktbarhetsgraden til Farris, som normalt skal være mer enn 200. For dette multipliseres mengden av ejakulat med antall spermatozoer (millioner / ml) og av prosentandelen av mobilspermatozoa.

5. Studie av nivået av kjønnshormoner: testosteron, FGS, prolaktin, østradiol, luteiniserende hormon. Brukes ved differensial diagnose av mannlig infertilitet hos varicocele.

6. Urografi. Hjelper med å identifisere comorbide forhold: nyresvikt, hydronephrosis, anomalier i strukturen i urinsystemet.

7. Dynamisk nephroscintigrafi eller indirekte isotop-angiografi, scintigrafi av testikler. Disse radioisotopstudiene bidrar til å studere funksjonens tilstand av nyrene, testiklene før og etter operasjonen, samt hemodynamikk i skinnene i groinlike plexus.

Konservativ behandling varicocele

Mer er av historisk interesse, siden det i de fleste tilfeller viser seg å være ineffektivt. Likevel kan urologer i den opprinnelige graden av sykdommen og med asymptomatisk strømmen utpeke:

 • Unntak av fysisk aktivitet av en bestemt type: langvarig vandring, løftevekter, dans, ridning, sykling.
 • Forebygging av økt intra-abdominal trykk: kamp med forstoppelse, flatulens.
 • Utnevnelsen av venotonics, vasokonstrictor medisiner.
 • Regulering av seksuell funksjon.
 • Regelmessig dousing av skrotet med kaldt vann for å øke creammakerfunksjonen.
 • Bruk en spesiell suspensjon (mange pasienter tåler ikke dette på grunn av ubehag).
 • Toning fysioterapi.
 • Avslag på alkohol.
 • Systematisk svømming, inkludert i åpent vann, vintersport.

Kirurgisk behandling varicocele

Til dags dato er det de kirurgiske metodene for varicocele behandling som er mest effektive.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for kirurgisk inngrep:

 • I de tidlige stadier av varicocele i fravær av effekt av konservativ behandling.
 • Uavhengig av sykdomsstadiet: Tilstedeværelse av permanent smerte.
 • Endringer i tetthet og struktur av testiklen.
 • Reduksjon av seksuell funksjon.
 • Endringer i spermogrammet.
 • Infertilitet.
 • Begrensning av evnen til å jobbe på grunn av varicocele.
 • Utvidelsen av venene, som tjener som kontraindikasjon for hærens tjeneste.
 • Når varicocele er sterkt påvirket av pasientens psyke.

Kontra

De er relativt relative, siden de kan variere avhengig av den spesifikke metoden for kirurgisk inngrep. Ofte kontraindikasjoner til kirurgi er følgende:

 • asymptomatisk kurs i første grad av sykdommen;
 • sekundær varicocele på grunn av neoplasmer eller inflammatoriske prosesser av andre organer;
 • generell alvorlig tilstand av kroppen.

Kirurgi av moderne scenen

Hovedmålet med enhver kirurgisk inngrep med varicocele er skjæringspunktet mellom de forstørrede årene som går til lyske-lignende plexus og deltar i omvendt overføring av blod.

I dag er det fire hovedtyper av operasjoner med varicocele:

 1. Dressing og påfølgende fjerning av egg beholdere: Ivanissevicha drift, Kondakova, Palomo, Bernardi og retroperitoneoscopic og laparoskopiske teknikker.
 2. Røntgen-endovaskulær: embolisering, skleroterapi, endovaskulær koagulasjon.
 3. Påføring av ulike vaskulære anastomoser: proksimal testiculoiliacal, spermatikoepigastral, testiculosaphenic.
 4. Mikrokirurgiske metoder ved bruk av optiske teknikker og utført fra tilgang i lyskenområdet.

Operasjon Palomo

Under denne operasjonen blir arteriene og venene eksponert, og så blir de bandasjert og krysset. Modifikasjon - bevaring av patensen av lymfekar, som signifikant reduserer sannsynligheten for postoperative komplikasjoner: epididymitt, hydrocele og ødem i skrotumet.

Operasjoner Ivanissevich og Bernardi

Drift Ivanissevich er en klassiker av tradisjonell kirurgi, brukt til barn og voksen praksis. Dens essens er en dressing i retroperitoneal avdelingen i testikelvenen. Hyppigheten av tilbakefall hos voksne er ca. 25%, og i barns praksis - opptil 40%. Drift Bernardi utføres på nesten samme måte, men med en ligasjon av testikelarterien og noe lavere (typiske komplikasjoner - testikkelatrofi, hydrokelle).

Endovaskulær okklusjon av testikklene

Først punktirujut høyre femorale vene føres inn i den til en fleksibel metalltråd, og på den - kateteret styres suksessivt til den siste inferior vena og deretter til venstre adrenal årer. Videre selektiv flebografi og påfølgende okklusjon av karet under separering av collaterals som går til ryggraden, nyrene og inn i retroperitonealrommet utføres. Så, som en kontroll, blir røntgen med kontrastmedium gjengitt igjen.

Avhengig av typen agent som brukes til å blokkere lumen i venen, skiller:

 • Mekanisk embolisering med spiraler av Gianturco-Andersen-Wallas, silikon ballon, Ivalon-segl, cyanokrylater, metalliske okkudere.
 • Transfemoral retrograd skleroserende terapi med skleroserende middel (f.eks. Trombovar, varicicid, etoksiklerol, hypertonisk glukoseoppløsning med monoetanolamid).
 • Kombinert embolisering - ballong eller okklusjon med spiraler med skleroterapi.
 • Okklusjon ved hjelp av fysiske løsninger.
 • Elektrokoagulasjon med en monopolar elektrode.
 • Innføring av varm kontrast.

Sklerose og embolisering av vener ledsages ofte av en relativt hyppig forekomst av tilbakefall av varicocele (opptil 20%).

Mikrokirurgiske anastomoser

Det er operasjoner angående dannelsen av anastomoser:

 • spermatoepigastralnogo,
 • testikulosafennogo,
 • testikel-iliac.

Essensen av disse kirurgiske inngrepene skyldes det faktum at et nytt fartøy faktisk er opprettet for å normalisere blodsirkulasjonen, og sperrede utvidede er bandasjert. Nesten alle disse teknikkene innebærer tilstedeværelsen av et spesialkirurgisk mikroskop, hvor kirurgen overlater en vaskulær sutur.

Laparoskopiske teknikker

Disse metodene brukes som et alternativ til konvensjonelle klassiske metoder for operasjoner med varicocele. I dette tilfellet er klemmer plassert på spermatalen eller det er bandasje. Laparoskopisk koagulasjon kan også brukes.

 • akutte purulente sykdommer,
 • svulst,
 • Tilstedeværelse av tidligere laparoskopier (avhengig av omstendighetene).
 • infertilitet,
 • smerte i pungen,
 • tilbakefall,
 • nedsatt spermatogenese.

Postoperative komplikasjoner

Komplikasjoner er som regel relativt sjeldne. Spesifikke komplikasjoner forbundet med embolisering eller dressing av den spermatiske venen er svært sjeldne ved bruk av laparoskopiske og mikrokirurgiske teknikker.

Lymphostasis av skrotum

Dette er en tidlig komplikasjon etter operasjonen, når den venstre halvdelen av skrotum begynner å svulme. I de fleste tilfeller forsvinner den gradvis og forekommer hos mange opererte pasienter for varicocele. Forebygging av lymphostasis blir lettere ved bruk i de første 5 dagene etter operasjonen en spesiell suspensjon som støtter skrotumet.

Atrofi eller testikulær underernæring

Atrofi er den mest formidable komplikasjonen av denne operasjonen, og kan observeres etter enkelte typer skleroterapi og klassiske operasjoner. Det er sjelden nok, men slike operasjoner kan ikke brukes til barn og unge, siden en slik komplikasjon kan bli en tragedie for den unge mannen for resten av livet.

Fornyelse av smertesyndrom

Kjedelig, vedvarende smerte etter kirurgi for lang tid forstyrrer ca. 5% av pasientene. I del, de er forårsaket av skjult limfostazom, mangel på utvidet uviform plexus, som spilte rollen som amortiserings puter, ikke rettidig diagnostisert og forverret etter operasjonen prostatitt, orchitis, etc. Vanligvis forsvinner slike smerter etter å ha tatt anti-inflammatorisk og antibakteriell behandling.

hydrocele

Umiddelbart etter operasjonen er det ganske sjelden, men i noen grad observeres væskeretensjonen i mer enn 50%. Dette er imidlertid bare en ekstra 2-3 ml, som forsvinner uten spor 6 eller 12 måneder etter operasjonen.

Gjentakelse av varicocele

De vanligste gjentakelsene av varicocele forekommer hos ungdom og barn på grunn av strukturelle egenskaper ved denne alderen. Hos voksne er forekomsten av tilbakefall av varicocele betydelig lavere.

Komplikasjoner etter endovaskulær kirurgisk teknikk

 • Allergi mot den pålagte kontrast.
 • Smerte syndrom.
 • Perforering av blodkar.

Komplikasjoner av laparoskopi

Nesten forekommer imidlertid ikke ved fylling av buken eller retroperitonealrommet med luft. Smittsomme komplikasjoner kan forekomme, svært sjelden blødning.

Forebygging av varicocele

Fordi det fortsatt er diskusjoner om årsakene til varicocele, er det ikke noe seriøst forebyggende vedlikehold av denne sykdommen.

Foreløpig er de fleste anbefalingene fra spesialister som følger:

 1. I alderen 19-20 år å gjennomgå obligatorisk undersøkelse med en urolog for mulig varicocele.
 2. Regelmessig, hver sjette måned, gjennomføre en uavhengig undersøkelse og palpasjon av kjønnsorganene. Ved eventuelle endringer, bør du se legen.
 3. Ved første tegn på varicocele må du gi opp alkohol, leve regelmessig seksuelt, unngå seksuelt overførbare sykdommer. I tillegg er det viktig å eliminere stillestående fenomener i det lille bekkenet, omgående behandle prostatitt, orchitis, epididymitt.
 4. Som et forebyggende tiltak for infertilitet - moderne operasjon.

Varicosity av spermatisk ledning

Mange takk til forfatteren for artikkelen om varicocele. Jeg lærte all detaljert informasjon som interesserte meg.

Ved søsteren har ektemannen i en ungdom overført operasjon, sannsynligvis, gjort aby som, nå på det eller ham problemer i sengen, uten at skaprost oftest ikke kan gjøre. Og hvordan gjør man det slik at det ikke er noen konsekvenser? Til sønnen 15, snakk, er det nødvendig å bli operert?

Hva slags operasjon bør gjøres for å unngå konsekvenser? Og så opererte broren min på en ungdom, og nå måtte problemene i sengen kjøpes, selv smartprost. Jeg ville ikke ha slike problemer for min sønn.

Alle operasjoner er risikofrie. Det virker for meg, det er fortsatt greit når det er en smartprost, for eksempel hjelper det. men jeg vet saken når mannen etter operasjonen ikke kunne få barn. her og tenk. og kan ikke betjenes på noen måte

Ansatt nylig med dette problemet, spurte legen hvordan å kurere. Jeg ble tilbudt ikke å forsinke og gjøre operasjonen. Etter operasjonen må du holde deg i seng i noen timer og flytte så lite som mulig. De anbefalte å kjøpe en krem ​​og bruke den som en profylakse. Legene er erfarne, jeg likte alt. Hvis venstre testikkel gjør vondt etter operasjonen, er dette normalt. Det er ikke noe fryktelig her, ikke bekymre deg.

Jeg bruker etter operasjon med en krem, som hjelper eller hjelper. Jeg prøver ikke å løfte mye vekt, det kan bli dårlig vist i fremtiden. Med dette problemet er det viktigste å ta betimelige tiltak, ellers kan resultatene være beklagelige. Hvis du spør deg selv hvordan du bestemmer deg selv, se på Internett. Det er ikke nødvendig å tenke spesielt. Hvis du stoler på Wikipedia-ordboken og andre lignende kilder som dette nettstedet, kan du svare på mange spørsmål uten å gå til legen. Hvordan er operasjonen utført hos menn i lysken, hvordan ser arret ut etter det, hvordan går operasjonen ut på kvalitet og tid. Vanskelig og forferdelig det er ingenting her, ikke vær så umiddelbart bekymret. Det faktum at venene er igjen er normalt. Over tid vil alt passere. Men det er tilrådelig å gå igjen for å se en lege.

Jeg har en hard jobb, begynte å legge merke til etter 20 år i mitt liv, at det er et utvalg i lyskeområdet. Fra begynnelsen var det ubehagelig og små smerter begynte, jeg fikk mod og dro til legen. Selvfølgelig må jeg si kjøpe en salve og følge forebyggende tiltak. Etter det registrerte jeg meg for en operasjon. Jeg hadde også en testikkelmassasje. Jeg ble fortalt at du ikke kan gjøre etter operasjonen. De sa, hvis ikke behandlet, hva skjer neste og så videre.

På grunn av hva det er en slik sykdom, er svarene allerede skrevet i vår artikkel. Du kan lese det ovenfor. Åreknuter er ikke bare på beina, men også på andre organer. Varicocele - varicose forstørrelse og oppblåsthet av vener på testikler hos menn. De berørte årene begynner å vises på ledd og testikler. Det meste av sykdommen utvikles på venstre side. Dette skyldes det faktum at i prosessen med forekomst er en forening av venen på venstre side i en rett vinkel. Venen smelter deretter inn i renalvenen. På samme måte kan sykdommen utvikles på høyre side, men dette skjer i sjeldne tilfeller. Det er mulig at manifestasjonen er fra begge sider, tosidige. Patologi kan utvikles hos menn og unge i tidlig alder. Sykdommen selv går smertefritt og uten fare for kroppen. Personen absolutt ingenting forstyrrer og forårsaker ikke ulemper, bortsett fra utseende. Men det viktigste som en sykdom kan forårsake er konsekvenser. På grunn av pasientens uaktsomhet kan hans uansvarlighet være ufruktbarhet. Hver mann ønsker å være far og fortsette sin familie, dette er svært viktig for hver mann og kjærlig far. Derfor er det nødvendig å ta dette problemet nøye og ansvarlig. På grunn av unormaliteter i selve testikelns ernæring, som kreves for fullstendig sunn funksjon, kan den nå sin atrofi. Varicose nodules begynner å utvikle seg og øke gjennom hele segmentet av spermatisk ledning eller testikkel. Følgelig er den ønskede varme ikke tilført i sin tidligere mengde. Dette problemet forårsaker en feil og problemer i utviklingen av det viktigste, hva er i testiklene, smektomoider. Som en konsekvens kan en mann og til og med en tenåring i en tidlig alder bli steril. Du kan glemme for alltid om opprettelsen av en fullverdig familie. På grunn av dette må du være forsiktig, se på kroppen din og til rett tid ta den riktige beslutningen. Husk at sykdommen mest utvikler seg på venstre testikkel. Dette skyldes det faktum at blodtrykket i venen kommer fra venstre testikkel mer enn fra den høyre. Som følge av dette presset begynner åreknuter på venstre side. Ikke glem at det også kan være på høyre side (høyre hånd) og bilateralt samtidig. Som barnekirurg og urolog-ogrologist notater, blir åreknuter ansett som en av de hyppigste sykdommene. Halve ledningen er en halvcirkel lang opptil 20 centimeter, som ligger i lysken. Ifølge statistikken begynner varicoceleen på spermatisk ledd å opptre i ungdommens alder, under puberteten. Den dannes i øvre venstre del av pungen. I begynnelsen er det en vene, i fremtiden begynner den å øke og blir synlig for øyet. Testiklen blir mindre fra den andre, strekker seg litt nedover, sammenlignet med den andre, blir den mye mer merkbar. I prosessen med slik utvikling oppstår ikke alvorlig smerte, men det er noen ubehagelig følelse og ubehag. Også, mindre smerte kan oppstå.

Menns sykdom regnes som ung alder, og leger er interessert i hva som forårsaker tenåringer og alle mulige komplikasjoner. Som praksis viser, går sykdommen i de fleste tilfeller frem til venstre i en tenåring 16 år og eldre. Svaret på spørsmålet om hvordan du bestemmer deg selv er veldig enkelt. Når ansikter, på grunn av det som ser ut, kan passere eller finne sted. Nå kan du åpne et hvilket som helst nettsted eller forum og finne svar på alle spørsmålene. Vi har allerede besvart alle slike spørsmål i denne artikkelen. Hvilke øvelser kan ikke gjøres, i utgangspunktet er det generelt forbudt å utføre øvelser og løfte vekter. Hvis du har begynt, så spør ikke hvorfor testikelen økte etter operasjonen. Selv om dette ikke er en diagnose og ikke et tilbakefall. Enten det påvirker unnfangelsen, kan sykdommen selvfølgelig påvirke om den ikke kan stoppes i tide. Det er fare for infertilitet, prostatitt og så videre. Unge mennesker spør ofte om onani er mulig etter operasjonen. Det er bedre å ikke komme til slike metoder. Forberedelse for operasjonen tar tid bare etter levering av noen tester. Gjenopprettingsperioden tar opptil 1 måned, noen ganger mer. Legen vil svare på alle spørsmålene.

Les Mer Om Fartøyene