Åreknuter i bekkenet: behandling og forebygging

Åreknuter hos kvinner er oftest forbundet med tyngde i beina, med forstørrede vener på benens kalv og med ubehag under lang sitte eller gå. Få mennesker vet at åreknuter også er i det små bekkenet, noe som forårsaker stor ubehag for det rettferdige kjønn og betydelig begrenser livskvaliteten.

I denne artikkelen ser vi på sykdommen, snakker om behandling og, viktigst, om forebygging av denne sykdommen.

Noen data om sykdommen

Åreknuter i det lille bekkenet hos kvinner (VRVMT) - et komplekst medisinsk problem. Mange tilfeller av vellykket behandling av denne kroniske sykdommen er beskrevet. Imidlertid blir BPVM ofte ikke diagnostisert. Med denne sykdommen er sannsynligheten for diagnostiske feil høy, særlig i tidlig stadium.

SRVMT er forårsaket av to hovedårsaker:
1. Obstruksjon av bekkenbensens vener (eggstokkene, rørene, livmoren), noe som fører til økt trykk i de underliggende områdene og deres ekspansjon.
2. Blokkering av store venøse trunker, hvor et omfattende nettverk av "rundkjøring" (veiviser) måter av venøs utstrømning utvikler seg med deres ekspansjon.

Med GRBMT forekommer det med økende frekvens. Så kan det bli funnet hos 20% av jentene i en alder av 17 år. Hos kvinner i perimenopause (45-50 år) er forekomsten av BPVM allerede 80%.
80% av alle tilfeller av BPHMT - eggstokkene. Svært sjelden (1%) er det åreknuter av livmorets brede ledd.

Årsaker og mekanismer i sykdomsutviklingen

Grunnlaget for BPHMT er bindevevsdysplasi. Dette er et brudd på strukturen og funksjonen av bindevev i hele kroppen. Det manifesteres av svakheten til elementene som forbinder cellene i alle vev. En av konsekvensene av bindevev dysplasi er svakheten i vaskulære vegger, spesielt i fartøy med en liten mengde muskelvev, det vil si i årene. Årsaken til dysplasi av bindevev regnes som ugunstige effekter av fosteret under graviditet, miljøforurensning.
BPVMT oppstår på grunn av følgende provokasjonsfaktorer:
- Stå lenge i stående eller sittende under profesjonelle aktiviteter tung fysisk arbeidskraft;
- hyppig bruk av avbrutt samleie som metode for prevensjon, anorgasmia
- hyppig graviditet og fødsel
- Mange gynekologiske sykdommer, for eksempel endometriose, salpingitt, eggstokkesykdommer, uterinbøyning tilbake (retrofleksjon);
- forstyrrelser i menstruasjonssyklusen, økte nivåer av østrogener; kanskje en viss negativ rolle spilles av hormonbehandling og hormonell prevensjon.

Symptomer på sykdommen

Det hyppigste tegn på BPHMT er kronisk smerte i underlivet. Oftest er de vondt, trekker, "gir" tilbake og lyske. Halvparten av pasientene har smerte verre enn menstruasjon. Smerter kan provoseres ved lengre opphold i en sittende eller stående stilling, med stor fysisk anstrengelse. Noen ganger blir årsaken til smerteforsterkning samleie.

Mange kvinner rapporterer en økning i utslipp fra kjønnsorganet uten grunn. Karakterisert ved smertefull menstruasjon, er premenstruelt syndrom uttrykt.

En av manifestasjonene av BPBC er ømhet i perineal regionen. Det kan være lidelser i vannlating.

Ved undersøkelse kan du se åreknuter på hoftene, baken, perineum.

Diagnostiske metoder

Den viktigste metoden for diagnose av BPVM er ultralyddopplerografi av vener i det lille bekkenet. I denne studien blir venene visualisert ved hjelp av ultralyd. Skjermen viser forstørrede, innviklede vener i det lille bekkenet, blodstrømningshastigheten i dem reduseres. Tegnene på dysfunksjon av venøse ventiler er bestemt.
En informativ metode for diagnose av BPVM er en overgrowth phlebography. Denne studien av vener, som er forbundet med fylling av deres kontrastmateriale, er tydelig synlig på radiografien. Resultatet er en serie bilder av vener, hvor collaterals, forstørrede vener, trombose-steder, ventiler er sett. Kontraindisert metode for intoleranse av jod (er en del av kontrasten) og graviditet.
Hvis det er mistanke om BPDC, utføres laparoskopi: undersøkelse av bekkenhulen med et endoskop gjennom en liten punktering i bukveggen.

Den mest informative studien er selektiv ovarografi: Røntgenundersøkelse av eggstokkene med bruk av kontrast.

Med henblikk på differensial diagnose med andre sykdommer i bekkenorganene, kan en CT-skanning utføres.

Det er nødvendig å foreta en differensialdiagnose av sykdommer så som inflammasjon av vedhengene, endometriose, uterin prolaps, postoperativ neuropati, en betennelse i tykktarmen eller blæren, isjias, hofte patologi.

behandling

Behandling av BPDC er rettet mot å oppnå følgende mål:
1. Avslutning av omvendt blodstrøm gjennom æggene til eggstokkene.
2. Normalisering av blodårene, bedre blodtilførsel av vev.
3. Tilbaketrekking av symptomer: smerte, blødning og så videre.

Behandling av HAART inneholder to hovedkomponenter:
1. Kursinntak av medisiner for eksacerbasjon.
2. Kontinuerlig bruk av kurativ fysisk utdanning for å forebygge tilbakefall.

I medisinsk terapi spilles hovedrollen av venotoniske legemidler (forbedrer tonen i venene) i kombinasjon med angiagreganter (hindrer dannelsen av blodpropper i blodårene). Pentoksifyllin er også indikert.

Det moderne venotoniske stoffet er "Flebodia 600" (diosmin). Det kan foreskrives i perioden II - III trimester av graviditet. Diosmin reduserer uttrekningen av vener, reduserer blodstagnasjonen i blodet, forbedrer utløpet av lymfe og bidrar til å fjerne hevelse. Det normaliserer mikrosirkulasjonen i vev, og forbedrer blodtilførselen. "Flebodia 600" har en anti-inflammatorisk effekt.

Ta denne medisinen 1 tablett om morgenen på tom mage i løpet av opptil 4 måneder.

Hvis de gjentatte kursene av venotoniske legemidler er ineffektive, er kirurgisk behandling mulig.
Den beste metoden er kunstig okklusjon (embolisering) av eggstokkene. Det utføres ved bruk av et spesielt skleroserende middel, som injiseres gjennom et tynt kateter under den radiologiske kontrollen. Slike inngrep er lavt traumatisk og effektiv.
Hvis dette ikke er mulig, utføres kirurgisk fjerning av de berørte årene.
Symptomatisk behandling er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer i tilfelle smertsyndrom.

Folkemidlene

De mest populære folkemidlene for åreknuter er hestkastanje, løvetannrot, te sopp (chaga). Tilberedt på mange måter normaliserer infusjoner og farmasøytiske tinkturer av disse midlene venøs tone. De kan brukes til å behandle åreknuter av ikke bare de nedre ekstremiteter, men også det lille bekkenet.

forebygging

1. Normalisering av arbeidsforhold med unntak av et lengre opphold i en sittende eller stående stilling. Produksjonsgymnastikk, regelmessig brudd på arbeid. Utelukkelse av tung fysisk anstrengelse, løft av vekter.
2. Normalisering av avføringen, bli kvitt forstoppelse. I dietten bør det være mer vegetabilsk fiber og vegetabilsk olje. Avslag fra alkohol og røyking. Utelukkelsen av mat fra skarpe og salte matvarer.
3. Daglig stigende kontrastdusj på perinealområdet.
4. Øvelser i liggende stilling med hevede ben ("sykkel", "bjørk", "saks").
5. Åndedrettsgymnastikk: Sakte pust med deltagelse av magemuskler.
6. Bruk av spesielle medisinske strømpebukser av kompresjonsklasse II.
7. Profylaktisk mottak av venotoniske legemidler i kurs 3 til 4 ganger i året.

Effektiv behandling blir gjenkjent når symptomene på sykdommen stopper, venøs utstrømning er forbedret i henhold til instrumentelle studier, forbedrer pasientens livskvalitet.

Til hvilken lege å søke

Hvis diagnosen allerede er etablert, er det bedre å bli behandlet av en phlebologist - en spesialist i vene sykdommer. I tilfelle kvinnen ikke vet årsaken til konstant smerte i underlivet, anbefales det å konsultere gynekologen. I vanskeligheter undersøkes en nevrolog eller urolog. Kvalifikasjon av radioterapi og ultralyd diagnostikk spiller en viktig rolle i anerkjennelsen av sykdommen. Behandlingsspesialisten er en fysioterapeut, en fysioterapeut, en ernæringsfysiolog, og i noen tilfeller en vaskulær kirurg.

Åreknuter i bekkenet: under graviditet, etter og til

Drømmer om en sunn og vakker baby og planlegger den første graviditeten, prøver unge kvinner ofte å finne ut hva "det er skrevet på". Alt dette er bedre å lære av moren, spesielt siden den kommende graviditeten i seg selv er et spennende øyeblikk. Døtre på mange måter gjenta sin mor, spesielt hvis det gjelder kvinners problemer, og ikke ha dem fordi tankene er materielle, men fordi alt er lagt ned på gennivå, mot hvilken, som du vet, er det ingen våpen. Så med åreknuter. Og det spiller ingen rolle hvilken. Fortsett den kvinnelige kroppskanalen som varicose på beina, og åreknuter, noe som ikke er noe bedre, fordi det ikke alltid er merkbart og ikke veldig tilgjengelig.

Åreknuter påvirkes av alle organene i det små bekkenet, og gitt at hos kvinner dette stedet er okkupert av kjønnsorganer, blir det forståelig at slike patologiske forhold ofte oppstår. Organene av bekken fartøyene kommer fra bunnen, dvs. fra underekstremitetene og, forgrening, ble blod oppsamlet fra labia, vagina, perineum, vulva, livmor og vedheng. Den venøse beholderen kan utvides på et hvilket som helst sted, eller rettere, hvor det vil motta en ekstra belastning.

På utvikling av åreknuter, unntatt arvelighet, påvirker betydelig hormonell status, som i tillegg endrer seg i løpet av hver menstruasjonssyklus, gjennomgår en fullstendig restrukturering under graviditeten og i den klimatiske perioden generelt.

Når graviditeten begynner å fungere aktivt hormon progesteron, som fremmer oppbevaring og opphopning av væske i vev og en økning i BCC (volum sirkulerende blod). BCC vil i sin tur skape ytterligere press på fartøyets vegger.

I den klimakteriske perioden, i tillegg til hormonelle effekter, spilles en viktig rolle i dannelsen av patologiske prosesser av gynekologisk anamnese og tilhørende kroniske sykdommer.

Graviditet er lykke og lidelse

Graviditet avslører mange skjulte patologier, inkludert åreknuter i bekkenet, mens med hver graviditet vil situasjonen bli forverret mer. Når graviditeten øker volumet av sirkulerende blod, noe som er naturlig, siden det er behov for å mate det med livmoren, noe som øker i størrelse. Formasjon og aktivitet av morkaken krever full oksygen og næringsstoffer, som vil gå til veksten og utviklingen av fosteret. Den voksende livmoren begynner å lete etter et sted i det lille bvelget på bekostning av andre organer, undertrykke dem og klemme fartøyene.

Ved å aktivere den hormonelle bakgrunnen kommer et stort antall kvinnelige kjønnshormoner inn i blodbanen, noe som fører til avspenning av venouskarens vegger, noe som medfører en patologisk utvidelse av venene. I denne situasjonen gir ventilene i venene ikke fullstendig blodgass, siden de ikke helt kan lukke lumen i det dilaterte fartøyet. Blodet forblir og stagnerer, hvor overflødig blodtrykk på veggene på karrene vil føre til en økning i permeabiliteten til sistnevnte.

I tillegg tar gravid livmor ikke bare blod, det gir det bort, og utløpet fra det under graviditeten øker nesten 20 ganger. Gitt at venøskarene til hovedgenitalorganet også er utstyrt med ventiler som, på grunn av omstendighetene eller de inneboende egenskapene, ikke er i stand til å sikre fullstendig lukning av venøs fartøy, stagnerer blodet og venene utvides. Slik vokser livmorhalsen i livmoren, hvor årsakene til livmorhalsen kan bli representert som følger:

 1. Medfødte misdannelser av strukturen valvulære apparater av livmorske kar i livmoren;
 2. Genetisk predisposisjon;
 3. Hormonal reorganisering, karakteristisk for graviditetstilstanden;
 4. Økt blodgass i livmoren;
 5. Kroniske inflammatoriske sykdommer;
 6. Kunstig opphør av graviditet, miskram og fødsel i anamnesen;
 7. Stagnerende fenomener i de venøse karene i eggstokkene.

I lys av at livmoren tilhører bekkenorganene, er det mulig å legge til forutsetningene for utseende av åreknuter som er typiske for hele bekkenet:

 • Økt uterusstørrelse;
 • Rask vektøkning;
 • Alimentary-konstitusjonell fedme og dens andre typer forbundet med endokrine sykdommer;
 • Fysisk stress;
 • Stillesittende arbeid og fysisk inaktivitet;
 • Dårlige vaner (røyking).

Den skyldige til å utvikle varicose under graviditet i lysken, som vil stikke ut i mørkeblå uattraktive knuter og skape forferdelig ubehag for en kvinne, er ofte den gravide livmor. Det overløper magesårene, noe som fører til deres varicose forlengelse, som strekker seg til den store labia, vagina, perineum, vulva og tarm. Ovennevnte faktorer i denne situasjonen vil også få sin negative innvirkning og bli årsakene til åreknuter i bekkenbunnen.

Synlige og usynlige åreknuter

Symptomer på liten bekkenbark kan være lyse når venene til de ytre kjønnene vokser, men dette indikerer stagnasjon i hele bekkenområdet. Utvidede fartøy og noder i dem i slike tilfeller er godt definert visuelt. Utvidelsen av indre årer er imidlertid mer helsefarlig og utgjør en større trussel mot graviditeten og postpartumperioden. Åreknuter truer riper i venene under belastning og / eller under avføring, noe som vil medføre blødning og utviklingen av anemi.

I lys av knappheten i det kliniske bildet med overbelastning i det små bekkenet, er den første diagnosen av sykdommen ultralydsundersøkelse av bekkenorganene ved hjelp av en vaginalsensor. På denne måten finner du forstørrede vener og knuter i livmor, eggstokker, vulva, skjede og andre steder utilgjengelige for øyet, den eneste manifestasjonen som kan være smerte i underdelen magen.

Sannsynligvis er de mest levende symptomer ledsaget av åreknuter under graviditet:

 1. "Stjerner" og knuter, som fører til deformasjon av en eller to lepper;
 2. Tørrhet i huden, pigmenteringspunkter i lesjonen;
 3. Uhyggelig kløe og ømhet;
 4. Tap av effektivitet, redusert humør.

Imidlertid, hvis den venøse lunger i bekkenet er begrenset, vanligvis sparsom terapi (bandasjer, strømper, medisinsk gymnast), spesielt under graviditet, og med minimalt invasive teknikker er ikke vist, krever vulva åreknuter umiddelbar virkning, er ekstremt det er tilrådelig å ta før graviditet. Dette skyldes at ikke behandlet vulvar åreknuter, kan forårsake omfattende blødning, i lys av bruken av venøs fartøy. Spiserør av vulva behandles med radiofrekvens og laserkoagulasjon eller radikal flebektomi. I løpet av svangerskapet er det ikke mulig, så prøv å begrense utnevnelsen av kompresjonsstrømper og treningsterapi, og bare i ekstreme tilfeller kan anbefales for venøse medikamenter med minimale bivirkninger.

Trusselen mot normal graviditet

Åreknuter er meget ofte forbundet med vaginal åreknuter, noe som indikerer tilstedeværelsen av stagnasjon i bekkenet og involvering i den patologiske prosess for venøs apparat av andre organer av kvinnelig seksuell sfære generelt, og livmor, spesielt. Nederlaget av livmor fartøy kan ha negative konsekvenser og utgjør en risiko for fosteret og normal svangerskap, så åreknuter under svangerskapet er av spesiell status, hvor venene i underekstremitetene tildelt ledende rolle. Tross alt begynner det med dem, og det lille bekkenet er allerede involvert i prosessen.

Det virker utrolig at åreknuter kan forhindre graviditet og forårsake infertilitet, men likevel er det. I tillegg skaper utvidelse av venene før eller under graviditeten ofte et hinder for normal implantering av embryoet og forstyrrer riktig dannelse av morkaken.

Myter om åreknuter

Om noen vanlig og kronisk sykdom hos folket er legender og myter, hvor varicose ikke er et unntak. Snarere regelen. Noen forsikringer er misvisende phlebologist pasienter, med hva de kommer til legen, der de prøver å lage forslag til behandlingsordningen og diversifisere det. Eller, med suksess taklet med tilbakefall ved laser koagulasjon eller phlebectomy, begynner de å tro at varicose er borte og nå er alt mulig. Myter og fornektelser:

Myte # 1: Varicose er en sykdom som bare påvirker beina

Erklæringen om at fartøyene over hjertet ikke er utvidet, er ikke berettiget. Spredning av varicose kan forekomme i alle venøse kar. Selvfølgelig er skulderbjelkens vener mindre utsatt for denne patologiske prosessen, med tanke på den høye beliggenheten og den betydelige motoraktiviteten (uten å merke seg, bruker vi hendene hele tiden). Og som regel, hvis varicose har nådd hendene, så i bena og i det lille bekkenet "slo han seg" i lang tid.

Myte nummer 2: varicosity kan botes ad gangen

De sier at "noen, et eller annet sted, en slags" medisin, kirurgisk metode eller folkemåte har herdet åreknuter. Uttrykket "å kurere åreknuter"Kan bare brukes i ett tilfelle: varicosity kan ikke kureres, det kan forebygges, ikke glemme en dag om det, eller stoppe, men husker også det hele tiden. Med varicose må hele tiden lede en uforsonlig kamp og da trekker han seg tilbake. For en stund.... Men så snart en person tillater seg å slappe av, vil en gjentakelse av åreknuter være der.

Myte nr. 3: Kvinners åreknuter behandles av en gynekolog

Noen tror at bekkenorganens åreknuter er en gynekologisk sykdom. Ja, hva skal jeg si om noen leger er sikre på det. men åreknuter - venøs sykdom og det spiller ingen rolle hvor de befinner seg. De vil phlebologist (en vaskulær kirurg). Den første om varicoseforstørrelsen er imidlertid vanligvis anerkjent av gynekologen ved å utføre ultralyddiagnostikk av bekkenorganene, og leder deretter pasienten til phlebologisten. En gravid kvinne overvåkes samtidig av en og annen spesialist.

Video: Varicose and Graviditet

Spesielt om åreknuter i bekkenet og underekstremiteter bør være kjent for unge kvinner, som la merke til i deres arvelige disposisjon til den patologiske utvidelsen av venøse kar. Forebygging, inkludert bruk av tradisjonell medisin, gymnastikk, turgåing, svømming og riktig ernæring, vil bidra til å forhindre utvikling av den patologiske prosessen og sikre fødsel av en sunn baby. Og kanskje noen, om moren tar vare på helsen på forhånd og er ordentlig forberedt på en gledelig begivenhet.

Spiserør i bekkenet: årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Åreknuter i det lille bekkenet blir provosert av et slikt fenomen som en omvendt overføring av blod gjennom eggstokken som oppstår når karene klemmes. Utgangsmekanismen for utviklingen av en sykdom er graviditet, nemlig de hormonelle endringene som observeres i denne perioden og det økende trykket i livmoren på karene i det små bvelnet. Denne typen varicose manifesterer seg i lange og intense smerter i underlivet, som vanligvis opptrer etter konstant tung fysisk anstrengelse eller før menstruasjonen.

Årsakene til liten bekkenviskose

Graviditet (brudd på blodstrømmen i bekkenorganene) er hovedårsaken til liten bekkenvisikose, men ikke den eneste. Sykdommen kan provoseres av:

 1. Arvelig predisposisjon, medfødt svakhet i venøse vegger, underutvikling av venøse ventiler.
 2. Overdreven produksjon av kvinnelige kjønnshormoner.
 3. Kvinnelige sykdommer av inflammatorisk natur.
 4. Avbrutt samleie, som et hyppig prevensjonsmiddel som brukes.
 5. En stillesittende livsstil, arbeid forbundet med statisk sittende eller stående.
 6. Tungt arbeid og mange graviditeter.
 7. Hyppig tung fysisk aktivitet.
 8. Anorgasmia (fravær av orgasme).
 9. Smerter i kjønnsområdet under og etter samleie.

Ofte forekommer denne typen sykdom hos ungdom, bare uten symptomatiske manifestasjoner. Det eneste tegn på sykdomsutbrudd er utseendet av sekreter fra kjønnsorganet i en rikelig natur.

Åreknuter i det lille bekkenet er viktige å skille fra livmorhalsen, fordi begge plager har forskjellige årsaker og et klinisk bilde av manifestasjonen.

Video: Årsakene til åreknuter i det lille bekkenet.

Symptomer på manifestasjon av sykdommen

 1. Sterk og lenge ikke bestått smerte i magen, som strekker seg inn i den lumbale-sakrale område og det område av perineum, og verre, som en regel, etter et langt opphold i en stående eller sittende i de første dagene av menstruasjon, under og etter samleie, så vel som på bakgrunn av spennings, overarbeid, hypotermi.
 2. Brudd på menstruasjonssyklusen (dysmenoré).
 3. I sjeldne tilfeller, et brudd på vannlating.
 4. Sårhet og økt følsomhet av skjeden og perineum.
 5. Klare manifestasjoner av PMS.
 6. Utslipp fra kjønnsorganet er rikelig.
 7. Venøse knuter på baklåret, baken og i perineum.

Intensiteten av manifestasjoner av symptomer i hvert tilfelle er forskjellig, så vel som deres nummer. En kvinne kan ha 1-2 symptomer, den andre - alle oppført.

Det er to varianter av sykdomsforløpet: åreknuter av perineum og vulva og venøs overbelastning i bekkenet. I begge tilfeller er årsakene og symptomatiske manifestasjoner nesten identiske.

Konsekvenser av liten bekkenvisikose

Hvis du observerer minst ett av symptomene ovenfor, kontakt lege for råd, ikke la staten uten oppmerksomhet. Åreknuter i det lille bekkenet, forsømt, har flere ubehagelige konsekvenser:

 • dysfunksjon av livmoren;
 • kontraindikasjon til fødsel på naturlig måte;
 • forekomsten av samtidige sykdommer, for eksempel benvarikose og hemorroider;
 • psykiske lidelser (økt angst, irritabilitet, søvnforstyrrelser, oppmerksomhetsforstyrrelser, frykt for seksuell intimitet på grunn av smertefulle opplevelser).

Diagnose av sykdommen

Korrekt og rettidig diagnose er av stor betydning, siden åreknuter i det lille bekkenet er farlige for utviklingen av betennelse og trombose. Ofte folk i årevis behandlet for gynekologisk inflammatoriske sykdommer (endometriose, livmor fibroids, etc.), fordi symptomene er like, uvitende om åreknuter, utløser sykdom, ikke bli kvitt smertene på samme tid. I dette tilfelle blir den lege for en differensialdiagnose båret errorless bekrefte diagnose og påvisning region, karakterisert ved at den omvendte blod i venen støpe perineum. Flere metoder brukes til dette:

 • Ultralyd av bekkenorganene og nedre lemmer;
 • Dopplerografi av blodkar (særegenheter av blodsirkulasjon i vaskulære formasjoner);
 • Overvækstflebografi (stedet for dannelse av trombi);
 • diagnostisk laparoskopi (sjelden, for å utelukke tilstedeværelse av relaterte sykdommer).

Stages av sykdommen

Fase 1 - vener øker i diameter til 5 mm, i øvre kant av venstre eggstokk forstørres. På dette stadiet er sykdommen forårsaket av oppkjøpt eller arvelig ventrikulær insuffisiens av eggstokkene.

Fase 2 - vener øker i diameter til 10 mm, dekker venstre eggstokk, det er også en varicose utvidelse av livmorårene og riktig eggstokk.

Trinn 3 - vener øker i diameter med mer enn 10 mm, med en varicose forlengelse av høyre eggstokk, nærmer seg den venstre i størrelse. Dette stadiet er forårsaket av gynekologiske patologier (svulster).

Avhengig av stadiet av sykdomsutviklingen, er riktig behandling foreskrevet.

Behandling av liten bekkenviskose

Fullstendig helbrede åreknuter er umulig, men med betimelig og riktig behandling kan redusere hastigheten på utviklingen og fremveksten av alvorlige komplikasjoner, eliminere symptomene på sykdommen symptomer, for å oppnå en langsiktig remisjon av sykdommen, forbedre kvaliteten på pasient liv.

For det første og andre trinn av åreknuter bekken gitt seg kompresjonsstrømper (kreves under graviditet), medikamenter (i tilfelle av forverring - venotoniki og løsninger for å forbedre de reologiske egenskaper for blodet) og lokal terapi (sjeldne salver, geler) for effektregulering med en overvekt av fiber og protein, fysioterapi øvelser, og i noen tilfeller effektiv bruk av folkemessige rettsmidler. I komplekset tillater disse tiltakene å gjenopprette årenes tone, forhindre stillestående fenomener og forbedre trofismen av vev. Når diagnosen "åreknuter" bør bli forlatt alkohol og røyking. Ved tredje fase av sykdommen, når konservativ terapi er impotent, brukes kirurgisk behandling (ligering av venøse plexuser, embolisering). Operasjonen hjelper i noen måneder til å glemme sykdommen, men dessverre er sykdommen utsatt for tilbakefall, spesielt i fravær av forebygging.

Når variakøse, har oppstått på grunn av hormonelle lidelser, medikament korreksjon vist hormonelle og bruk av hormonelle topiske preparater - salver, suppositorier, geler.

Full gjennomgang av åreknuter i det lille bekkenet

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor åreknuter i det lille bvelnet regnes som en egen sykdom, og ikke en slags åreknuter; hos hvem denne sykdommen kan oppstå og hvorfor. Manifestasjoner og diagnostisering av denne patologien, som den behandler riktig, er sjansene for utvinning.

Åreknuter i bekkenet er svekkelsen av veggene i bekkenes indre eller ytre venøse kar, hvilket fører til en overdreven utvidelse av diameteren (ectasia). Åreknuter er ikke i stand til å sikre utstrømning av blod fra bekkenorganene, noe som fører til stagnasjon og fullstendig ødeleggelse av vaskemuren. Som et resultat - et brudd på strukturen og funksjonene til det kvinnelige reproduktive systemet.

De første stadiene av sykdommen forårsaker kun mindre ubehag i vulkanområdet og i underlivet. Kvinner med avanserte former for bekken varicer lider konstant alvorlig smerte, forskjellige gynekologiske sykdommer, infertile, ha en kosmetisk defekt i form av utvidede venøse sammenrullede knuter på perineum, labia eller ved inngangen til skjeden.

Sykdommen kan fullstendig helbredes, men livslang forebygging er nødvendig for å hindre tilbakefall. Dette problemet deles av vaskulære kirurger eller phlebologists og obstetrician-gynecologists.

Åreknuter av små bekken hos menn i en form som kvinner eksisterer ikke. Men en slik sykdom eksisterer - varicocele. Mekanismer for utseende og manifestasjon ligner de av bekkenet åreknuter. Utvidelsen av venene forekommer i venstre testikkel og i løpet av spermatiske ledninger på grunn av at blodet stagnerer i venstre testikelvein. Det kastes tilbake fra venstre renalven som testiklen vender.

Essensen av patologi, hvor alvorlig det er

De eksterne og indre kvinnelige kjønnsorganene er godt forsynt med blod. For å sikre en tilstrekkelig utstrømning av innkommende blod, er det nødvendig med et kraftig nettverk av venøse kar. Derfor er vevsystemet i bekkenet godt utviklet hos kvinner. Hver vein har sterke vegger, er utstyrt med ventiler, koblet til en rekke passerende vener. Alt dette danner et velfungerende nettverk av venøs bekken-området, som samler blod fra perineum, ytre kjønnsorganer (vulva, vagina), intrapelvic strukturer (ovariene, uterus), og transporterer den til den nedre skjørt av frakken vene.

Klikk på bildet for å forstørre

Åreknuter i bekkenet skiller seg fra friske de ved at de:

 • Utvidet i diameter;
 • Overstrømmer med blod;
 • Overdreven forvirret;
 • De har sacculære fremspring i form av noder;
 • Flabby og svak.

Pelvic vener påvirket av åreknuter kan samle blod fra ytre kjønnsorganer og tarmorganer, men kan normalt ikke transportere den til større kar (en hul åre). Dette fører til at blodet stagnerer i bekkenet og penetrerer gjennom venøs veggen, påvirker de vevene som det skal strømme fra. De blir hovne, fullblodet, betent og mister deres funksjoner.

Men det meste av alle åreknuter i det lille bekkenet er farlig:

 • Dyshormonale lidelser i eggstokkene;
 • Uterin blødning og menstruasjonssykdommer;
 • Infertilitet, trusselen om opphør av svangerskap og manglende evne til naturlig fødsel;
 • Dannelsen av trombi i lumen av åreknuter, som truer deres separasjon fra formasjonsstedet og migrasjon til hjerte og lungekar. Dette er den farligste komplikasjonen som truer livet - tromboembolisme av lungearterien (PE).
Tromboembolisme av lungearterien

årsaker

I utgangspunktet forekommer åreknuter i bekkenet hos seksuelt modne kvinner:

 • Opptil 20 år - 20%;
 • 20-30 år - 30%
 • 30 - 45 år - 50%

Mekanismer for varicose degenerasjon av bekkenets venøse system:

 1. (i 80%). De er de største trunkårene som samler blod fra livmor og eggstokkene og bærer det direkte til det hule (høyre) eller til den nyrene (venstre) venen. Hvis det oppstår en sammenbrudd i dem, blokkerer dette helt den venøse utstrømningen.
 2. Ensartet svekking eller ødeleggelse av venøs veggen i alle bekkenerene - de utvider seg samtidig og kan ikke kontrakt for å fremme blod til de overliggende områdene.
 3. Avvisning av blod fra lårets dype vene til overfladisk genitalvein, som samler blod fra perineum og ytre kjønnsorganer, forhindrer utstrømning. Som et resultat stiger trykket i det, og dens tønne og alle tilstrømninger er varicose.

De umiddelbare grunnene til å starte disse mekanismene kan være:

 • Medfødt svakhet eller dysplasi (underutvikling) av venøs veggen og ventiler.
 • Hormonelle omarrangementer i den kvinnelige kroppen (pubertet, graviditet, overgangsalder, dyshormonale sykdommer i eggstokkene).
 • Hyppige betennelsesprosesser, endometriose, operasjoner, limprosess i bekkenet.
 • Utsatt trombose og tromboflebitt i bekkenårene.
 • Tung fysisk arbeidskraft.
 • Lang opphold i en liggende eller sitte stilling.
 • Vektig.
 • Graviditet og fødsel.
 • Regelmessig avbrudd av samleie i mange år, spesielt i fravær av orgasme.
 • Bøyder av livmoren posterior eller anteriorly.
 • Tumorer av det lille bekkenet.
 • Utelatelse av livmor.
Årsakene til åreknuter i bekkenet hos kvinner

Grader av åreknuter - klassifisering

Ifølge det anatomiske tegnet (prevalens), er åreknuter i bekkenet delt inn i tre typer:

 1. Intravenøs venøs overflod;
 2. Vulvar og perineal åreknuter;
 3. Kombinert skjema.

For å gjenspeile naturen av patologiske forandringer, er sykdommen delt inn i tre grader:

 1. Den første - de dilaterte karene i noen av de organiske bekken plexusene overstiger ikke 0,5 cm i diameter, for mye innviklet.
 2. Den andre - diameteren av venene økes til 1 cm, prosessen blir utvidet til ikke bare organ plexus (livmor, eggstokk), men også i nærheten av dem (periartikulær fiber).
 3. Den tredje er en forlengelse (ectasia) på mer enn 1 cm, som påvirker alle fartøyene - intraorganisk, nærorgan og stamme (stammen til eggstokken).

Jo høyere grad av sykdom, jo ​​verre er, og jo tyngre stagnasjon av blodet i bekkenet.

karakteristiske symptomer

Kvinner med åreknuter i bekkenet:

 • Konstante eller periodiske smerter i magen, intensiverer mot kvelden eller etter belastningen, hovedsakelig i andre halvdel av syklusen (nærmere månedlig). På klasse 3 kan smerten være svært alvorlig.
 • Kløe, brenning, puffiness og cyanose av kjønnsorganene.
 • Smertefull menstruasjon og samleie.
 • Rikelig menstruasjon og livmorblødning, uregelmessig syklus.
 • Manglende evne til å bli gravid.
 • Tykkede konvoluterte årer i perineum og labia.
 • Hyppig smertefull vannlating.
 • Uttalte manifestasjoner av premenstruelt syndrom.
Symptomer på åreknuter i bekkenet hos kvinner

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen, utfør:

 • Ultralyd gjennom magen og gjennom skjeden (transvaginalt) ved bruk av spesielle sensorer - dopplerografi og duplex angioscanning av bekkener. Den mest enkle og informative metoden.
 • Endovaskulær flebografi - innføring av røntgenkontrastpreparater i eggstokken. Flebografi av den venstre testikulære venen med fylling av varicose-dilaterte vener med kontrastmiddel
 • Beregnet tomografi med kontrast.
 • Diagnostisk laparoskopi.

Metoder for behandling

Åreknuter i bekkenet sammen behandles av vaskulære kirurger eller phlebologer med obstetrician-gynecologists. Ifølge moderne ideer består behandlingen av slike retninger:

 1. Normalisering av en livsstil;
 2. Konservativ medisinering;
 3. Kompresjons- og skleroserende terapi;
 4. Kirurgisk behandling.

Behandling av åreknuter i bekkenet kan være. Til dette formål utgjør spesialister en individuell behandlingsplan, og syke kvinner må overholde medisinske og forebyggende anbefalinger for livet.

1. Normalisere livsstilen

Siden feil livsstil tjener som en forutsetning og den umiddelbare årsaken til åreknuter i bekkenårene, vil normaliseringen bidra til å kurere:

 • Unngå langvarig opphold i stående eller sittende stilling (mer enn 2-3 timer uten avbrudd).
 • Ikke løft vekter og gi opp hardt fysisk arbeid.
 • I løpet av dagen, utfør lossing øvelser for bekkenet (øvelser "bjørk", "sykkel") eller bare ligge i 10-15 minutter med bekkenet hevet over kroppsnivå.
 • Reduser vekten (med fedme).
 • Ikke ta et varmt bad, erstatt det med en kontrastdusj.
 • Nekter alkohol og røyking.

2. Drogbehandling

Behandling av åreknuter av en hvilken som helst grad er ikke mulig uten medisinsk støtte. I første grad er det det viktigste behandlingsmålet, med det andre og det tredje komplementet til den komplekse behandlingen.

Slike rusmidler brukes:

 • Phlebotonics - styrke venøskarene (Detraleks, Fleobody, Venodiol, Normoven, Troxevasin).
 • Antikoagulanter - fortynnet blod, forenkler fremdriften langs karene (Cardiomagnum, Clopidogrel, Trombonet, Warfarin).
 • Legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen (Trental, Pentoxifylline, Vazonite).

Ytterligere grupper av legemidler er foreskrevet med hensyn til eksisterende abnormiteter i kroppen:

 • Forberedelser av kvinnelige kjønnshormoner (med dyshormonale lidelser).
 • Anestesi og antiinflammatoriske legemidler (Ketoprofen, Ketonal, Diklofenak, Ibuprofen).
 • Hemostatika - hemostatiske legemidler til behandling av livmorblodning (Dicinon, Etamsilat, Sangera, Tranexaminsyre).

3. Kompresjons- og skleroserende terapi

Et av de effektive middelene i behandlingen av åreknuter innen ytre kjønnsorganer og perineum er kompresjonseffekten. Prinsippet med denne metoden ligner bruken av elastiske bandasjer i benvarikose. Kompresjon (kompresjon) av overfladiske vener fra utsiden letter deres tømming av blod. For å skape en slik effekt er spesielle strømpebukser eller shorts fra kompresjonsmedisinsk jersey i stand. Du kan kjøpe dem i spesialiserte apotek, butikker, salonger av medisinske produkter, individuelt plukke riktig størrelse og styrke komprimering.

Skleroterapi - en punktering av en åreknute med innføring av spesielle preparater i lumen (Sclerovein, Fibrovein, Ethoxiclerol), som får det til å holde seg sammen. Slike behandlinger utføres med ekstern (subkutan) bekkenbarksvikt uten sykehusinnleggelse på sykehuset. Interne vener kan også sclerosed, men denne prosedyren er teknisk mer kompleks og foregår under driftsforhold.

4. Kirurgisk behandling

Åreknuter i bekkenet behandles best ved kirurgi med:

 • 2-3 grader ectasia;
 • Rapid progression av sykdommen;
 • Planlegging av graviditet;
 • Alvorlig smertsyndrom;
 • Konstant uterin blødning og andre gynekologiske sykdommer.

Hovedtypen av operasjoner for bekkenbarken:

 1. Laparoskopisk - intra-abdominal kirurgi gjennom abdominal punktering. Utfør bandasje, kryss eller fjerning av eggstokken. Dermed blir reversering av blod gjennom det eliminert.
 2. Endovaskulær - en intravaskulær intervensjon utført gjennom en punktering av lårbenen. Ved hjelp av et spesielt kateter under røntgenkontrollen, er det funnet en ovarievein og embolisering utføres - overlappende lumen. Endovaskulær inngrep
 3. Fjerning av åreknuter - gjennom små punkteringer eller kutt i huden, blir de endrede subkutane årene fjernet, den ytre kjønnsåren er bandasjert ved sammenløpspunktet i lårbenet.
 4. Gynekologisk inngrep - fjerning av svulster, eliminering av livmorbøyninger.

outlook

Hvis åreknuter i bekkenet ikke blir behandlet i det hele tatt, utvider de seg enda mer (i 95%) over tid, noe som truer med farlige komplikasjoner. De resterende 5% - kvinner med subkutane åreknuter i 1-2 grader av perineum, i hvilken han oppsto etter fødsel, øker ikke patologien, men vil aldri passere seg selv.

Hvis du behandler sykdommen, kan du oppnå full utvinning (10-50% avhengig av graden) eller en signifikant forbedring i tilstanden (45-50%), spesielt i tilfelle kombinasjon av kirurgiske metoder med konservativ. Men i alle tilfeller, etter omfattende behandling, bør livslang forebygging utføres, som består i å observere anbefalinger om livsstil, periodisk medisinering eller kompresjonsstøtte for svekkede årer.

Åreknuter: Symptomer, egenskaper og skjulte trusler

Spiserør i bekkenet - sykdommen er ekstremt ubehagelig, som åreknuter, dessuten veldig farlig, spesielt for gravide kvinner. Om hvordan å behandle og diagnostisere sykdom, samt forutsigelser for fremtiden, vil vi fortelle i denne artikkelen.

Egenskaper av sykdommen

Åreknuter i det lille bekkenet - En utvidelse av vekten av eggstokkene og livmoren som følge av patologier, arvelighet og andre årsaker. Sykdommen påvirker alle kvinner i fertil alder, spesielt gravide og de som har arbeid i forbindelse med vanskelige fysiske forhold.

Men så enn varicose av et indre organ i et lite basseng i svangerskapet er farlig? I denne situasjonen må sykdommen nødvendigvis behandles av en lege, da den er farlig for pasientens og fostrets liv på grunn av mulige betennelser. Dessuten er sykdommen en indikasjon på keisersnitt.

Om årsakene og egenskapene til åreknuter i bekkenet vil du bli fortalt følgende video:

årsaker til

Varicosity manifesteres mot bakgrunnen av bindevevspatologier. Dens viktigste årsak er dysplasi i bindvev, på grunn av at venene blir tynnere og bøyer.

I tillegg til arvelig predisposisjon er risikofaktorene som fremkaller utseende av åreknuter:

 • stillesittende livsstil;
 • arbeid, kombinert med en lang stående / sittende;
 • hyppig løfting av vekter
 • PAP;
 • mangel på orgasme;
 • hyppig graviditet og fødsel;
 • økte østrogen nivåer;
 • inflammatoriske sykdommer av gynekologisk natur;
 • hevelse i eggstokken;

Nylige studier av sykdommen viser at det er forbindelse med bruk av hormonelle prevensjonsmidler. Om hva er symptomene på åreknuter av bekkenorganer som krever behandling, vil du finne ut mer.

Symptomer på åreknuter i det lille bekkenet

Den underliggende symptomatologien til åreknuter i bekkenorganene er et smertesyndrom i underlivet og forsterket grunnløs ekskreta fra kjønnsorganene. Ofte er smerter vondt og trekker, de gis til lysken og nedre rygg. Omtrent halvparten av pasientene smerte blir forsterket før menstruasjon, sammen med de detekterte varicer perineum, sete, lår og den ytre overflate.

Mulige symptomer er:

 1. forekomst av premenstruelt syndrom;
 2. menstruasjonssykdommer;
 3. økt sensitivitet i perineum;

Noen ganger blir åreknuter ledsaget av økt vannlating.

diagnostikk

Sykdommen er vanskelig å skille ikke bare på grunn av lokalisering, men også fraværet av noen karakteristiske symptomer. Ofte er det forvirret med bekkenbetennelsessykdommer og er foreskrevet antiinflammatorisk behandling, som heller ikke har noen effekt, eller minimerer pasientens tilstand.

Av denne grunn er det nødvendig å utføre differensial diagnose med sykdommer i bekkenorganene, for eksempel med cystitis, endometriose, Crohns sykdom og andre. Endelig kan diagnosen bekreftes ved hjelp av maskinvarestudier:

 • Ultralyd av venene. Studien lar deg se utvidelsen av venene, deres tortuositet.
 • Doppler. Det avslører en reduksjon i systolisk hastighet i livmorene i uterus og eggstokkene.
 • Laparoskopi. Identifiser åreknuter i eggstokkene.
 • Selektiv ovarografi. Den mest nøyaktige studien. Det utføres ved metoden for å introdusere kontrast gjennom femorale og subklaviske vener.
 • CT. Det gjør det mulig å utelukke patologier, for å avsløre åreknuter i uterus og eggstokkene, for å vise sin krympe og utvide seg på skjermen.

Videre utføres flere studier for å vurdere pasientens tilstand, for eksempel blodprøver og røntgenstråler. Hvordan behandle åreknuter i bekkenet, vi snakker videre.

behandling

Hovedbehandlingen består i å observere de terapeutiske tiltakene som legen har foreskrevet. Vanligvis tar medisiner og gymnastikk nok til å normalisere pasientens tilstand.

I sjeldne tilfeller, når sykdommen er startet og truer livet til fosteret eller moren, går legene til kirurgi.

terapeutisk

Den terapeutiske metoden er rettet mot å stoppe omvendt blodstrøm i blodårene, normalisere tonen, øke blodsirkulasjonen og fjerne symptomer. Terapi inkluderer å ta medisiner og øvelser.

Hovedrollen medikamentterapi ved behandling av åreknuter bekken utladet venotonicheskim stoffer som forbedrer venøs tone og angiagregantam forhindring av trombose. Også til pasienter Pentoxifylline.

kirurgi

Kirurgisk behandling er foreskrevet i fravær av en reaksjon på en konservativ, så vel som medisinske indikasjoner. Allokere slike operasjoner:

 • Vene ligation av eggstokken.
 • Forbinding av kjønnsåren. Noen ganger er det kombinert med minifleblebeckotomi.
 • Drift av Troyanov-Trendelenburg, hvis venene på nedre ekstremiteter også påvirkes.

Emboliseringen av eggstokkene har vist seg å være god, fordi den preges av lav traumatisme og en enkel gjenopprettingstid.

Metoden for kirurgisk inngrep er avhengig av kontraindikasjoner, sykdomsgraden, og også de individuelle karakteristikkene i kurset. I alle fall bør han velges sammen med legen.

Om hvorvidt det er mulig å behandle åreknuter av småbælks folkemidlene, forteller vi deg videre.

Folkemetoder

Til folkemidlene mot varicose inkluderer noen prosedyrer og tinkturer som bidrar til toning av årene, for eksempel:

 • på hestkastanje;
 • sopp;
 • fra rhizomes av løvetann;

Også folkeslagere anbefaler hirudoterapi ved bruk av leeches på sacrum og coccyx.

Øvelser for liten bekkenviskose

Terapeutisk fysisk trening for åreknuter i bekkenet består av slike øvelser:

 • Fra stående stilling, med føttene stående parallelt, stiger til tærne og synker. Gjenta opptil 30 ganger.
 • Fra stående stilling er hælene kombinert, sokker i hverandre. Gå opp og ned 30 ganger.
 • Stå rett, fortynk hælen fra hverandre, kombinere sokker. Opptil sokker opptil 30 ganger.
 • Lag en "sykkel" og "bjørk", se etter full beinretting.

Øvelser kan utføres hvor som helst. Hvis du vil, kan du erstatte, legge til eller fjerne noen øvelser, viktigst, sørg for at kroppen ikke overexert. Fysioterapiøvelser bør kombineres med slitasje på komprimeringsstrikk.

Forebygging av sykdom

Med kompetent forebygging er det mulig å unngå åreknuter i mer enn 90% av tilfellene. Forebyggende tiltak begynner med regelmessig besøk til legen, konsultasjoner med en vaskulær kirurg. Også viktig:

å begrense fysisk aktivitet og ikke å løfte tunge gjenstander;

 1. Regelmessig engasjere seg i lette fysiske øvelser, fysioterapi øvelser;
 2. Besøk en massasje terapeut eller massasje hjemme;
 3. regulere ernæring, begrense forbruket av kreftfremkallende stoffer og animalsk fett;
 4. å overvåke regelmessigheten av avføring og å bruke produkter som fremmer normal avføring, for eksempel vegetabilsk fiber eller cikorie
 5. ta veneniske legemidler til den hastigheten som legen har foreskrevet;

komplikasjoner

Varicose, spesielt i senere stadier, er ofte komplisert av blødninger i livmoren av en dysfunksjonell natur, betennelse i bekkenorganene. Dette skyldes brudd på utstrømningen av blod og delikatessen til venenees vegger.

På bakgrunn av blødning kan trombose og betennelse utvikle seg, så hvis du finner de første symptomene, må du se en lege. Det tilskrives ofte komplikasjoner av tromboembolisme, men denne tilstanden har andre årsaker til forekomsten.

outlook

Forutsi utfallet av åreknuter i bekkenorganer hos kvinner avhenger av mange aspekter: graden av lokalisering, nærvær av andre sykdommer og komplikasjoner, den generelle tilstanden til pasienten. Generelt, i fravær av blødning, er utsikterna gunstige. Mer enn 80% av pasientene føler seg positive når de følger legenes anbefalinger.

Den neste videoforelesningen om konsekvensene av åreknuter i det lille bekkenet vil også være nyttig:

Åreknuter av små bekken

Åreknuter i det små bekkenet blir mest påvirket av kvinner i fertil alder. Denne patologien er ofte forvekslet med livmoderhudbetennelse, selv om den er forskjellig i opprinnelse og i manifestasjoner av sykdommen.

En slik sykdom utvikler seg vanligvis under graviditet, men det er tilfeller av forekomst og asymptomatisk kurs selv i ungdomsårene.

Åreknuter i bekkenet som strekker seg til perineum og vulva under graviditet, observeres hos 30% av kvinnene. Hovedårsaken til dette fenomenet er nedgangen i de elastiske egenskapene til venøse vegger, som forekommer mot bakgrunnen av en økning i hormonnivået. Under betingelsene for kompresjon av store vener av retroperitonealrom utvikles sikkerhetsveier for utstrømning, inkludert gjennom systemet av gonadale vener. Utvidede vener av vulva og perineum etter fødsel blir vanligvis utsatt for revers involusjon.

Uten graviditet blir varicosity av slik lokalisering bare observert i 2-10% av tilfellene. Det viktigste stadiet i dannelsen av smertsyndrom er reduksjonen i blodstrømningshastigheten i mikrosirkulasjonssystemet.

årsaker

Som det er sagt ovenfor, er den vanligste årsaken til sykdommen graviditet, eller rettere - tilbakelevering av blod (reflux) gjennom eggstokken, som igjen skyldes kompresjon av bekkenbeinene eller endringer i hormonell bakgrunn under graviditeten.

I tillegg kan årsakene til patologi være:

 • stillesittende arbeid;
 • en rekke slektninger;
 • medfødte patologier av bindevev;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • inflammatoriske gynekologiske sykdommer;
 • økt produksjon av østrogener;
 • seksuell dysfunksjon.

Blant de ugunstige faktorene er slike karakteristika av seksuelt liv som hyppig avbrudd av samleie, mangel på orgasme. I de senere år har eksperter bekreftet de skadelige effektene av hormonbehandling og prevensjon. Til fordel for dette er det faktum at syndromets manifestasjoner i postmenopausalperioden reduseres betydelig.

klassifisering

I utviklingen av denne patologiske prosessen er det tre faser:

 • Den første fasen, karakterisert ved en diameter på vener innen 5-7 mm med lokalisering av prosessen langs øvre kant av venstre eggstokk;
 • Den andre fasen, med en venediameter på 8-9 mm, strekker den patologiske prosessen til hele venstre eggstokk, venene til høyre eggstokk og livmor er også forstørret;
 • Det tredje trinnet, hvor diameterene på venene er observert fra 10 til 13 mm, og til venstre og høyre eggstokkene er de praktisk talt identiske, venene til venstre eggstokk er i dette tilfellet plassert under den nedre kanten.

Symptomer på åreknuter i det lille bekkenet

Det er to varianter av sykdomsforløpet - venøs pleuralisering av bekkenorganene og åreknuter i perineum. Symptomene på disse forholdene er omtrent det samme, og det er årsakene til dem. De fleste pasienter har følgende klager:

 • smerte i underlivet;
 • rikelig utslipp fra skjeden
 • uttalt premenstruelt syndrom;
 • lidelser i menstruasjonssyklusen;
 • forstyrrelser av urinering.

Disse symptomene hos forskjellige pasienter kan manifestere seg i ulike kombinasjoner. Noen av pasientene legger merke til nesten alle, noen har bare en eller to. Det mest karakteristiske tegn på sykdommen er tilstedeværelsen av utmattende smerter i underlivet, som ikke er forklart av noen synlige endringer. Et annet vanlig symptom hos de fleste pasienter er rikelig slimutslipp.

Tydeligvis, symptomene som er karakteristiske for denne patologien til venene, får seg til å føle seg etter fysisk anstrengelse, så vel som på slutten av menstruasjonssyklusen. Å trekke på ideen om tilstedeværelsen av denne spesielle sykdommen kan være de eksisterende spiserørene på beina. Tross alt blir de samme faktorene årsakene til utviklingen av begge sykdommene.

Undersøkelsen viser vanligvis en forandring i overflatene på baksiden, i perineal sonen og i bakre ytre overflaten av låret.

diagnostikk

Symptomene på sykdommen på mange måter ligner manifestasjoner av andre gynekologiske sykdommer - fibrør og livmor dysfunksjon, endometriose. Derfor, når det diagnostiseres, er det nødvendig å utelukke dem, hvilket er kompleksiteten ved å diagnostisere denne sykdommen. For å bekrefte varicosity er det også nødvendig å oppdage lokalisering av tilbakestrømning, dvs. stedet hvor blodet går tilbake til perinealårene.

Av denne grunn inkluderer undersøkelsen som er nødvendig for diagnosen:

 • vaginal undersøkelse;
 • ultralyd;
 • vaskulær dopplerografi;
 • endometrialflebografi;
 • laparoskopi;
 • Beregnet tomografi.

Ultralyd skal utføres med ikke bare abdominal, men også transvaginale sensorer. Åreknuter er funnet i form av flere konglomerater og lacuner, blodstrømmen er svak og flerdireksjonell.

Doppler studie av blodkar bidrar til å identifisere eksisterende nyanser av blodsirkulasjon i vaskulære formasjoner av dette området. Ved hjelp av flebografi blir den funksjonelle kapasiteten til venene evaluert og de eksisterende egenskapene til den lokale blodstrømmen avsløres.

Datatomografi er kun foreskrevet i de tilfellene som krever raffinert diagnose. Først av alt er det nødvendig å utelukke andre sykdommer lokalisert i dette området.

Et så stort antall diagnostiske prosedyrer gjør diagnosen pålitelig og utelukker muligheten for feil behandling. For eksempel, i ungdomsårene, blir åreknuter i det lille bekkenet ofte tatt for banal kolpitt og i stedet for å behandle en venøs sykdom, behandles vaginal slimhinnen. Derfor, hvis pasienten er trukket med smerter av uklar etiologi, er det først og fremst nødvendig å finne ut hvilken av faktorene som bidrar til styrking og gjennomføre en grundig undersøkelse med all forsiktighet.

Behandling av åreknuter i det lille bekkenet

Selv den mest kvalitative behandlingen gir ikke mulighet til å helbrede fullpineårene i bekkenet. Men likevel gir adekvat terapi deg muligheten til å kvitte seg med de fleste kliniske manifestasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig. Det hjelper å løse følgende oppgaver:

 • normalisering av venøs tone;
 • forebygging av overbelastning i karene i det lille bekkenet;
 • bedre næring av vev.

Eksperter anbefaler medikamentterapi kombinert med fysioterapiøvelser og bruk av kompresjonsundertøy. Komplekset med anbefalte fysiske øvelser inkluderer "Birch", "Bicycle", "Scissors". Forbedre utstrømningen av blod fra venøs plexus kan også være ved hjelp av respiratorisk gymnastikk, som består av vekslende langsomme dype puste og utandringer. Den stigende kontrastdusjen anbefales for perineal regionen. Det er obligatorisk å bruke kompresjonsbelter klasse II for disse pasientene.

På grunn av den indre plasseringen av sykdomsskadede årer, er medisiner foreskrevet oralt, venøse geler og salver er ikke tilgjengelige. Følgende verktøy brukes:

 • venøs;
 • forbedre blodets reologi
 • ikke-steroide antiinflammatoriske;
 • hormonell;
 • vitaminer.

Tilbaketrekking av venøs overflod bidrar til å redusere graden av åreknuter i bekkenorganene. Til dette formål, utnevne en kurs mottak av phlebotics som Detralex, Venoruton, Ginkor-for. Ved alvorlig smerte brukes ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer. Denne typen terapi er vanligvis foreskrevet for eksacerbasjoner av sykdommen. Som et resultat, det utvider venene og plexus småbjelken, øker venøs blodstrøm, forbedrer drenering.

Med åreknuter av eggstokkene, er kirurgisk behandling berettiget, det anbefales også i tredje fase av sykdommen. Målet med intervensjonen er å overvinne den patologiske refluksen. Den optimale måten er under kontroll av angiografi embolisering av eggstokkene. For å øke effektiviteten av intervensjonen, utføres ytterligere administrasjon av det phleboscleroserende preparatet i tilstanden av fint dispergert skum. Denne metoden kalles embolisering ved hjelp av "sandwich" -metoden.

Nylig har minimal invasive metoder for kirurgisk behandling av denne patologien blitt innført i praksis.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

I tillegg til den tradisjonelle medisinen for slike sykdommer, kan folkemidlene brukes. De mest effektive av dem er som følger:

 • tinktur av hestkastanje;
 • te sopp infusjon;
 • tinktur av løvetannrøtter;
 • hirudotherapy.

Når de behandles med leeches, plasseres de på sacrum eller coccyxområdet.

Et balansert kosthold er viktig, som bør inneholde en tilstrekkelig mengde plantefiber og animalske proteiner. Hjelper med å opprettholde vaskulær tone og metabolisme i gulrot vev. Derfor anbefales det å introdusere det i dietten i form av salater og juice.

komplikasjoner

De hyppigste komplikasjoner av denne sykdommen er:

 • sykdommer i uterus og appendager av en inflammatorisk natur;
 • blære sykdommer;
 • uterin blødning.

Under forhold med forstyrret venøs utstrømning er det risiko for å utvikle venøs trombose i bekkenet. Men hyppigheten av denne typen komplikasjoner overstiger ikke 3-5%.

Egenskaper av sykdommen hos menn

Selv om de viktigste betingelsene for pasienter er kvinner, er menn også utsatt for denne sykdommen. Kjernen i sykdommen i den mannlige versjonen er brudd på ventiler, som ligger i venene til spermatisk ledning. Normalt hindrer denne ventilenheten omvendt blodstrøm gjennom venene. Når det er en utvidelse av venene, blir ventilene uholdbare, og blodet utfører pendelbevegelser. Resultatet er en nedgang i blodstrømmen, utjevning av kropps- og testikkel temperatur, og som følge av undertrykkelse av testikkelfunksjon. Den mest alvorlige konsekvensen av dette er en fullstendig barrenness av en mann.

Årsakene til dette patologens utseende er:

 • nærvær av inguinal brokk;
 • Tilstedeværelsen av svulster i kjønnsområdet
 • hyppig forstoppelse;
 • nefroptose av venstre nyrene;
 • forstyrrelser i bindevev.

Som et resultat av disse patologiene stiger det hydrostatiske trykket, og den omvendte strømmen av blod går inn i det venøse nettverket av testiklen.

Husholdningsfaktorer som bidrar til fremveksten av dette problemet er:

 • tung fysisk arbeidskraft;
 • mangel på et fullt seksuelt liv;
 • hyppig søvnmangel i kombinasjon med høy motoraktivitet.

En spesiell årsak til denne sykdommen er testiklernes ikke-standardiserte struktur, der deres medfødte utvidelse er notert.

I løpet av sykdommen isoleres 4 trinn. Signifikante tegn begynner å vises allerede på den andre av dem. De består av en liten utvidelse av venene på penis. Symptomer som oppstår i fremtiden er som følger:

 • smerte i penis i øyeblikket av eksitasjon;
 • endring i størrelse og form av skrotum;
 • trekker smerter i underlivet.

I det siste stadiet øker smerten konstant og uopphørlig, skrotet øker flere ganger, blir vannlating vanskelig. Den farligste konsekvensen av alt dette er infertilitet.

For behandling i en mild prosess tilbys venotoniserende og antiinflammatoriske legemidler. Med en utprøvd varicocele anbefales kirurgisk behandling, med sikte på å være skjæringspunktet og kledningen av alle dilaterte vener, hvorved blodflødens omvendt forekommer.

Det finnes flere typer kirurgiske inngrep fra forskjellige tilgangspunkter. Laparoskopiske operasjoner er mulige, hvor en testikkelvein er bandasert gjennom snittet i iliac og inguinal områder.

Etter en vellykket operasjon øker mengden av sæd i sæden, og kvaliteten øker.

De beste måtene å forebygge denne sykdommen hos menn er å unngå for store belastninger og avføringsproblemer som fører til økt intra-abdominal trykk.

Les Mer Om Fartøyene