Åreknuter under graviditet: årsaker og metoder for behandling av labia

Åreknuter er en sykdom som oftest forekommer i nedre ekstremiteter, hvor det preges av tykke hovne vener under huden og dannelse av ødem i bena. Men denne sykdommen påvirker noen ganger andre deler av kroppen.

Et av disse vanlige problemene er åreknuter i labia, hvorav kvinner lider under graviditet.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg var under graviditet i varmen, i ytre delen av skjeden, på labia? Hvilke behandlingsmetoder vil bidra til å klare seg trygt med problemet? Og viktigst, er det mulig å føde på samme tid?

Beskrivelse av sykdommen

Denne sykdommen oppstår vanligvis i tredje trimester av svangerskapet, men kan manifestere seg mye tidligere - med klager på dette problemet blir kvinner ofte omtalt i begynnelsen av andre trimester. I de fleste tilfeller dannes åreknuter mot bakgrunnen av åreknuter i underekstremiteter.

Du kan ikke merke denne patologien umiddelbart. På de første stadiene av utviklingen, a liten myk knute på labia, som ikke forårsaker noen ulempe. Over tid begynner det å vokse, forårsaker smerte og andre ubehagelige opplevelser.

Ofte oppstår denne sykdommen etter fødselen av et barn. Men dette betyr ikke at du kan legge det uten oppmerksomhet, spesielt hvis varicose nodules fortsetter å øke i størrelse. Hvis en sykdom er funnet, er det nødvendig å konsultere en lege, fordi i avanserte tilfeller kan åreknuter under graviditet føre til åreknuter i bekkenet og alvorlige komplikasjoner som truer helsen til moren og den fremtidige babyen.

Årsaker og risikofaktorer

Denne sykdommen er særegen for kvinner "i posisjon", fordi i denne perioden er organismen under stor stress. Kroppsvekten øker, og også det er endringer i hormonell system. Nivået av hormoner av progesteron og østrogen stiger kraftig, som negativt påvirker strukturen i venene. De svekkes og blir mer utvidbare.

Andre vanlige årsaker til denne sykdommen er:

 • Frukt vokser, Som et resultat vokser livmoren i størrelse og klemmer den nedre delen av vena cava samt iliac venene. Dette fører til sirkulasjonsforstyrrelser i bekkenorganene.
 • Økt blodvolum. For å sikre at fosteret får nok oksygen og næringsstoffer, begynner kroppen å produsere mer blod. Det overløper blodårene, som på grunn av det økte trykket strekkes, og tonen minker.
 • Kroniske sykdommer i kjønnsorganer, preget av inflammatoriske prosesser.
 • Utilstrekkelig fysisk aktivitet, mangel på mobilitet. Hvis en kvinne er lang tid i en stående eller sittende stilling, bekken organer i hennes sted med stagnasjon, forverret blodsirkulasjon, som fremmer dannelsen av patologi. Forekomsten av inginale varicose under graviditet kan være forbundet med en skarp fysisk belastning - for eksempel når løftet alvorlighetsgraden.
 • Fysiologiske lidelser i strukturen av venøse ventiler, medfødte abnormiteter i venøse vegger, samt en genetisk predisponering for åreknuter.
 • fedme. Under fruktbar kvinne er å få vekt raskt, og dette påvirker den nedre ekstremiteter tilstand, fordi det øker belastningen på dem. Dette bidrar til utviklingen av benvaricose, som ofte fører til åreknuter.
 • forstoppelse. Dette problemet er typisk for nesten alle kvinner under graviditeten. Tarmens aktivitet er forstyrret, spenningen i den øker, noe som resulterer i økt trykk på karene i det lille bekkenet, som provoserer åreknuter.

Hvordan føde

Denne sykdommen selv er ikke en kontraindikasjon for naturlig fødsel. Bare hvis patologien utvikler seg raskt og utvidelsen av venene har nådd en alarmerende størrelse, kan en keisersnitt bli vist.

I alle fall før fødsel Det er nødvendig å gjennomgå de nødvendige undersøkelsene som bestemmer muligheten for naturlig fødsel. Med den rette oppdagelsen av sykdommen, kan du klare å kurere det før utbruddet av fødsel.

Etter fødselen av et barn går ofte åreknuter, men hvis sykdommen har vært alvorlig og forsømt, kan den fortsette i postpartumperioden. Den høyeste risikoen for tilbakefall av åreknuter i et intimt sted, oppleves av kvinner i løpet av den neste graviditeten. Det er derfor Det er viktig å observere legen, følge alle instruksjonene og følge forebyggende tiltak.

Farer og komplikasjoner

Åreknuter er en farlig tilstand i svangerskapet, noe som kan føre til brudd på vener under arbeid og kraftig blødning. En annen komplikasjon av denne sykdommen er akutt varikortromboflebitt, som er preget av inflammatoriske prosesser i veggene i blodårene med dannelse av en trombose i dem.

symptomer

Før det er ekte tegn på sykdommen, den gravide kvinnen en kvinne begynner å føle følgende ubehagelige endringer:

 • smerte i perineum;
 • konstant kløe og brennende;
 • labia ser hovne ut.

Ubehag er mest tydelig på kveldene, spesielt dersom en kvinne tilbrakte mange timer i samme stilling, eller hvis hun opplevde tung fysisk aktivitet.

gradvis I regionen av labia begynner å dukke noduler. De ser ut som små hevelser, myke til berøring. Over tid øker disse nodulene under påvirkning av bukende årer, symptomene blir mer uttalt, og kjønnsorganernes estetikk forverres.

Ubehagelige opplevelser i den intime sonen gir mye ulempe - en kvinne det blir vanskelig å bevege seg rundt, hun opplever smerte under gangavstand, langvarig sittende og til og med om natten under søvnen. De fleste forventede mødre er tvunget til å fullstendig forlate seksuelle kontakter. Og problemet her er ikke bare at de er flau for å demonstrere modifiserte kjønnsorganer, men også frykt for mulige skader av hovne årer under samleie.

diagnostikk

Du kan oppdage sykdommen og selvstendig undersøke labia, men fortsatt Det anbefales å konsultere en lege for å klargjøre diagnosen..

Ved første tegn på åreknuter kjønnsorganer under svangerskap bør besøke phlebologist som utfører en undersøkelse og gi nødvendige anbefalinger for å hindre utvikling av sykdommen. For å gjøre en nøyaktig diagnose kan legen utnevne dupleksskanning eller ultralyd. Først etter alle disse prosedyrene bestemmes løpet av egnet behandling.

Metoder for behandling

Selv om denne sykdommen i de fleste tilfeller går selv etter fødselen av barnet, visse behandlingsmetoder kan forhindre en rekke komplikasjoner under fødsel og lindre pasientens tilstand.

medisiner

Den vanligste metoden for å behandle åreknuter i lysken under graviditet - sclerotherapy. Denne prosedyren består i innføring av et spesielt stoff i den berørte venen, som følge av at tilstanden er normalisert. Injiseringer utføres på sykehuset, antall prosedyrer avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

I tillegg, for å forbedre tonen i blodårene, bruk forskjellige stoffer:

 • Troxerutin;
 • diosmin;
 • detraleks;
 • hesperidin;
 • flebodia;
 • lioton;
 • heparin;
 • Geler, krem ​​og salver med et ekstrakt av ginkgo biloba.

Komprimeringsundertøy

Bruk av spesielle klær, nemlig spesielle klemme strømper, bidrar til å gjenopprette den normale tilstanden til de hovne årene. Kompresjonsundertøy fra varicose krymper berørte områder, legger press på venene, noe som resulterer i at de er i konstant tone.

Parallelt med å bruke kompresjonslinne, for å lindre smerte og opprettholde blodkar, Det anbefales å gjennomføre spesielle treningsøvelser. For eksempel kan du bøye beina igjen i fanget ditt mens du ligger ned. Eller stå på alle fire, hodet ned på puten. I dette tilfellet vil bekkenområdet være over hodet, noe som vil forbedre utstrømningen av blod fra de berørte områdene og lindre smerte.

En god effekt kan være løfte på tærne, bøy knærne i utsatt stilling på venstre side eller enkelt å gå på plass. Et spesifikt sett med oppgaver er tildelt av en spesialist på grunnlag av individuelle indikasjoner.

Forebyggende tiltak

Å forhindre utseende av åreknuter under svangerskapet er ikke en veldig vanskelig oppgave. Det er nok å følge visse forebyggende tiltak:

 • Ikke gå på høye hæler;
 • redusere mengden salt og overdreven krydret mat i kostholdet, samt matvarer høyt i vitamin C, noe som bidrar til dannelsen av ødem;
 • unngå tung fysisk anstrengelse, ofte hvile, men ikke overse vanlig gymnastikk;
 • kontroll kroppsvekt;
 • Bruk en spesiell bandasje som forhindrer unødig belastning på den voksende magen på beina og bekkenet;
 • følg regler for intim hygiene - å gjennomføre hygieniske prosedyrer om morgenen og om kvelden, ved hjelp av spesielle geler i stedet for såpe, for å bytte undertøy hver dag, og foretrekker materialer fra naturlige naturtyper.

Åreknuter hos gravide kvinner - sykdom ubehagelig, men ikke veldig farlig. Tidlige tiltak som er tatt, vil bidra til å unngå utseende og forhindre andre typer årer. Hvis sykdommen begynner å manifestere seg, er det ikke verdt å utsette det med henvisning til legen. Jo før behandlingen starter, jo mindre sannsynlig er det at farlige komplikasjoner vil utvikle seg.

Åreknuter under graviditet

Åreknuter under graviditet - en vanlig patologi, som påvirker ca. 20% av det totale antall kvinner som venter på barnet.

Sykdommen gir fysiologiske og psykologiske ubehag, fordi de senere stadier av tilstanden er forverret av kjønnsorganene, føles kvinnen mye smerte, men hun har ingen skrittet estetisk utseende. Frykt og angst for graviditet og fødsel er lagt til.

Symptomer på sykdommen

Når graviditeten øker, øker belastningen på underkroppene og skroget, ettersom volumet av sirkulerende blod øker. Veggene på fartøyene takler ikke belastningene, de blir mindre elastiske. Som et resultat utvikler åreknuter.

Symptomatologien er dette:

 • i perineum vises gale stjerner og knuter;
 • utseende av kegler av blåaktig farge;
 • utvidelsen av labia vulva;
 • kvinner opplever alvorlig smerte under urinering, sex og turgåing;
 • smertefulle opplevelser øker i sen graviditet;
 • i områder av slimhinnen som er rammet av åreknuter, blir huden tørr og irritert, og blodårene hovner.

Hvorfor utvikler åreknuter

Under graviditeten forverres alle kroniske sykdommer hos kvinner, ettersom kroppen svekkes. Dette skyldes det faktum at immunforsvaret i en normal (ubrukt) tilstand vil presse fosteret ut av kroppen.

Åreknuter under graviditet utvikler seg av følgende grunner:

 • en kvinnes kroppsvekt øker, og dette skaper en belastning på venene. Subkutane kar er ikke omgitt av muskler, i motsetning til dype årer. Derfor lider de på grunn av byrden i utgangspunktet;
 • volumet av sirkulerende blod øker, noe som påvirker venene negativt. Vene i venene er mindre elastiske enn arteriene i arteriene;
 • Når fosteret utvikler seg, vokser livmoren hos kvinner, det opprettholder utstrømningen av blod i bekkenes beinorganer.
 • Progesteron er produsert i kroppen, mengden av hormonet øker allerede i de første stadier av graviditeten. Overflødig progesteron påvirker tilstanden av kollagenfibre.

Åreknuter påvirkes av arvelig disposisjon, underernæring, egenart av arbeid (med et langt opphold i stående stilling).

diagnostikk

Når de første tegnene ser ut, må du gå til gynekologen. Han vil inspisere, undersøke skjeden og slimhinnen ved hjelp av et speil.

For å bekrefte analysen, foreskriver legen ultralyd av bekkenorganene, som vil tillate å vurdere tilstanden til venene. Om nødvendig er det nødvendig med en undersøkelse hos en phlebologist. Også fremtidige mødre må passere en generell blodprøve for å finne ut protrombinindeksen og gjøre Doppler.

Hvordan behandles sykdommen?

Åreknuter krever behandling. Det utføres på to måter: konservativ og medisinsk. I de første trinnene, leger leger til den første metoden. Med alle anbefalinger forblir tilstanden til gravide normal gjennom de tre trimesterene.

Reglene inkluderer følgende:

 • gravide kvinner er forbudt å bære noen sko på deres hæler;
 • Det er umulig å løfte tyngdekraften, det er nødvendig å unngå høy fysisk anstrengelse;
 • Det anbefales å ta en varm dusj og nekte før levering fra varme bad;
 • fremtidige mødre må bruke spesielle klær som anbefales for åreknuter. På den er det ingen sømmer og tett elastikk som provoserer forringelse av blodstrømmen av blod;
 • kvinner bør gå hver dag på rolige utendørs turer og et par ganger i uken for å svømme i bassenget;
 • leger anbefaler å utføre gymnastikk som forbedrer tilstanden til venene. Komplekset velges av legen individuelt, basert på pasientens tilstand.

Gjennomføringen av anbefalinger vil bidra til å forbedre tilstanden til en kvinne, fremmer det normale løpet av graviditeten. Helt helbredet av åreknuter kan bare være etter fødsel.

Kompresjonslinn er slitt i henhold til strenge regler: Det fjernes ikke gjennom hele dagen, legges på om morgenen, før du går ut av sengen og slettes daglig.

medisinering

I mer avanserte stadier av sykdommen griper leger til andre behandlingsmetoder. De er konkludert med bruk av venotoniske legemidler. Ofte utnevnt "Flebodei" og "Detralex". Det er også mulig å bruke geler og kremer til lokal applikasjon. De gnides inn i de berørte stedene.

Hvis åreknuter av gravide kvinner fortsetter å utvikle seg, til tross for alle forholdsregler, vil phlebologists ty til mikroskleroterapi. Dette er en effektiv og smertefri metode. Det er trygt for forventende mødre.

I de berørte og hovne områdene av slimhinnet, innføres et legemiddel som ligner på skum. Legemidlet smalker sykefartøyet, lar blod gjennom sunne fartøy. Etterpå klemmes det berørte området av lyskeområdet i flere minutter. Denne metoden bidrar til å forbedre tilstanden med åreknuter.

Dersom patologi ikke har passert etter fødselen, kirurgene ty til kirurgiske metoder for behandling av åreknuter i labia: phlebectomy (trekke trombe med en sonde), radiofrekvens koagulasjon (ødeleggelse av syke vener) eller laser behandling (behandling av pasienter årer ved hjelp av en laserstråle).

Kvinner med utvidelse av vener er alltid interessert i spørsmålet: hvordan går det med fødsler med åreknuter? Hvis en gravid kvinne har en innledende sykdom, er denne tilstanden ikke en kontraindikasjon for en barns fødsel naturlig.

En dyktig og erfaren obstetrikeren-gynekolog vil forhindre komplikasjoner. Den eneste mulige fare er en veneutbrudd og blødning. I dette tilfellet syr doktoren opp venen og blodstrømmen er normalisert.

På 38-39 uker kan gravide kvinner legges på sykehuset, på antatt sykehusinnleggelse. Dette vil bidra til å overvåke tilstanden til fremtidige mødre. Hvis åreknuter utvikler seg, blir den keisersnitt vist hos kvinner.

Åreknuter og fødsel er to naturlige faktorer som fødselslærer-gynekologer står overfor. Det viktigste er å stole på legen og følge alle hans anbefalinger.

konklusjon

Graviditet er en av de viktigste hendelsene i kvinners liv. Men fremtidige mødre har ofte kroniske sykdommer forverres, generell helse forverres. Hver femte gravid kvinne viser åreknuter. På perineum vises stjerner og kegler, det sveller.

Legene advarer! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). Glicty nanocyat koloccalny vped opganizmy og pepvoy ctpadaet Nasha immynnaya cictema, kotopaya dolzhna obepegat opganizm Fra pazlichnyh zabolevany. Leder av Institutt for parasittologi podelilsya cekpetom, HVORDAN byctpo Fra dem izbavitcya og ochictit cvoyu kozhy, okazyvaetcya doctatochno. Les mer.

I tillegg opplever forventningsfulle mødre alvorlig smerte. Vanligvis går sykdommen etter fødselen. I de innledende stadier av konservativ behandling anbefales, med sykdomsprogresjonen, leger leger til medisinering terapi.

Begynn å behandle åreknuter under graviditet! Ikke vent på komplikasjoner

Spiseårene i labia utvikler seg under graviditet og er diagnostisert hos 30% av gravide kvinner. Vanligvis blir patologi eliminert etter fødsel og forblir i ikke mer enn 10% av tilfellene.

symptomer

Symptomene på åreknuter har en progressiv karakter, og øker etter hvert som svangerskapet øker. I de tidlige stadier av svangerskapet manifesterer sykdommen seg ikke.

 • smerte i perineum, verre under bevegelse;
 • kløe i kjønnsområdet
 • følelse av tyngde og raspiraniya i perineum;
 • en økning i vulva i størrelse, utseendet på komprimerte knuter på labia.

Årsaker til utvikling av varicose under graviditet

Den viktigste årsaken til vaginal varicose under graviditet er direkte relatert til svært graviditet, nemlig med endring i hormonell bakgrunn. Fra begynnelsen av oppfatningen begynner hormonprogesteron å øke med høy hastighet, hvor de store konsentrasjonene har en avslappende effekt på venene, og dermed reduserer tonen i vaskulærveggen.

Provoke varicose under graviditet i lysken kan også placenta previa eller dens lave plassering, så vel som andre gynekologiske patologier som hindrer blodstrømmen:

 • unormal plassering av livmoren, bøyning av livmorhalsen;
 • ondartede neoplasmer av uterus og eggstokkene;
 • endometriose.

Viktige faktorer som bidrar til forekomsten av åreknuter, er økt trykk i venene og en økning i volumet av sirkulerende blod. Reduksjon av tonen i den venøse vegg på grunn av hormonell ubalanse, sammen med vedvarende blodstrøm fører til dyp venøs insuffisiens valvulær med utviklingen av erstatnings fartøy (collaterals) i underlivet.

Enn farlig


Åreknuter under graviditet foregår i to former - komplisert og ukomplisert, og sannsynligheten for komplikasjoner øker med en økning i graviditetens lengde som livmorutvikling, noe som skaper kompresjon av venene og forhindrer normal blodstrømning.

Farlig for gravide er ikke så mye åreknuter, hvor mange av dens komplikasjoner:

 1. Utviklingen av akutt venøs tromboflebitt i perineum, som er ledsaget av alvorlig smertesyndrom, feber, ødem.
 2. Massiv blødning fra de berørte årene, som er vanskelig å stoppe på grunn av høyt blodtrykk og fortynnet vaskulærvegg. Blødning kan utløses av samleie og fødsel.

Hvordan er fødsel?

Fødsler hos kvinner med åreknuter ofte komplisert ved avløp av morkaken, utstrømningen av fostervann, svakhet i forsøk. Valget av leveringsmetode avhenger av tilstanden til kvinnen og sykdomsstadiet. Fordelen er gitt til naturlig levering, som under keisersnitt er sannsynligheten for massiv blødning høy.

Før fødselen av en gravid kvinne, er det nødvendig å sende en blodprøve for å diagnostisere tilstanden til hemostasesystemet, ifølge hvilket en kvinne kan foreskrives disaggregant terapi. Med pause i åreknuter i perineum under fødsel og begynnelsen av blødning, stoppes den ved operativ spyling av karene og sklerobliteringen.

diagnostikk


Oppgaven av den diagnostiske studien er å bestemme den patologiske kilden som provoserer åreknuter.

Følgende metoder brukes til dette formålet:

 1. Ultralyd angioscanning. Venusventiler av dype femorale og store saphenøse vener undersøkes ved hjelp av en ultralydstransduser gjennom inngangsregionen. I løpet av studien er det også tilrådelig å vurdere tilstanden til hele systemet av den dårligere vena cava som åreknuter ofte kombineres med varicose leg sykdom.
 2. Varikografiya. Brukes i tilfeller der årsaken til venøs utslipp ikke kan oppdages ved angioscanning. Denne metoden innebærer innføring av et kontrastmiddel i åreknuter, hvor spredningen overvåkes av en elektron-optisk omformer.
 3. Datatomografi. Det gjør det mulig å identifisere åreknuter i eggstokkene, rundt livmoren. Prosedyren for graviditet utføres i sjeldne tilfeller, når patologi ikke kan bestemmes av andre diagnostiske metoder.

Basert på resultatene av studien er spørsmålet om taktikken for behandling av varicose hos en gravid kvinne løst. Hvis forholdet mellom åreknuter og patologisk blodgass er bekreftet gjennom saphenofemoral anastomose (stedet for den store saphenøse venen i den dype femorale venen), og denne tilstanden har stor sannsynlighet for komplikasjoner, så utføres en kirurgisk operasjon.

Hvis patologien er knyttet til eggstokkene, utføres operasjonen seks måneder etter levering.

Behandling av åreknuter


Behandling av åreknuter på et intimt sted er primært rettet mot å eliminere smertesyndromet og forhindre komplikasjoner. Hva å gjøre med en slik ubehagelig sykdom? Fra og med den andre trimesteren av graviditeten, utnevnes det preparater - phleboprotectors, inneholdende flavonoider: diosmin og troxerutin:

Disse stoffene normaliserer permeabiliteten av kapillærene, eliminerer edematøse fenomener, øker tettheten av vaskulært vev, øker tonen i venøs veggen, hemmer utviklingen av betennelse.

Dersom det ikke foreligger klinisk effekt av legemiddelbehandling av behandlende lege, kan det fattes en beslutning på utførelsen av phlebosclerosing behandling fra graviditetens andre trimester, hvor essensen er den intravenøse injeksjonen av skleroserende legemidler i forstørrede årene av vulva og perineum.

Denne prosedyren er kontraindisert i svangerskapet, Imidlertid, i noen tilfeller, med utviklingen av åreknuter og ineffektiviteten av konservativ terapi, i henhold til strenge medisinske indikasjoner, kan denne metoden brukes til gravide kvinner.

Kirurgisk operasjon

Spørsmålet om kirurgisk behandling skyldes en kraftig utvidelse av venene, ledsaget av en mangel i ventiler av saphenofemoral anastomose. Operasjonen utføres hos gravide kvinner i tilfeller der sannsynligheten for komplikasjoner er svært høy.

Under lokalbedøvelse gjennom et snitt i lyskeområdet, blir blodårene og tilstrømningen av den store saphenøsvenen i saphenofemoral anastomose laget. Andre kirurgiske inngrep utføres kun hos pasienter etter fødselen.

Folkemetoder


Noen urtepreparater bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i det lille bekkenet, og har også en anti-inflammatorisk effekt.

 1. Grind yarrow blomster, plantain blader, blomster og frukter av hest kastanje, althea rot, kamille blomster, rue, bland alt. 2 ss. skje samling hell 3 kopper kokende vann, kom med koking, fjern umiddelbart og fyll i 12 timer. Drikk ¾ kopp før du legger deg.
 2. Rødder av lakris og aralia Manchurian, blader av horsetail, suksess, hofter, immortelle, rot av elecampane, aplicata av alder - bland 1 spiseskje. 2 ss. Skjeer å bryte et gulv med en liter kokende vann og insistere på 12 timer. Drikk 4 ss. skje 3 ganger om dagen etter måltider.
 3. Rør for 10 gram kamille, salvieblad, 50 g. hestekastanjefrukt og 5 gram potetstivelse. Hell et glass smeltet kyllingfett, for å stikke i et vannbad. Smør stedet med salve i lyskeområdet.

Gymnastikkøvelser


fysisk trening må gjøres om morgenen og om kvelden i en liggende stilling i 15 minutter, tilbringer for hver øvelse i 3 minutter og 2 minutters hvile mellom dem. Gymnastikk utfører etter pusteøvelser - et sakte dypt pust og full utånding.

 1. "Birch". Ligger på ryggen, lener seg på gulvet med håndflatene sine, strukket langs kroppen, må du løfte bena og kaste dem bak hodet. Stå i denne stillingen, og hold jevn pust i 3 minutter. Oppmerksomhet: Fra tredje trimester av graviditet for å utføre "bjørk" anbefales ikke.
 2. "Bicycle". Ligger, løfter bena sine fra gulvet, lener hendene på gulvet, bør du bøye og bøye bena i fanget ditt, imitere å sykle. Det er viktig: hold pusten stabil og rytmisk, ikke press pressen.
 3. "Scissors". Lene mot gulvet med håndflatene dine, bør du heve dine rette ben i en vinkel på 45 ° og få dem til å krysse, krysse dem med hverandre og spre seg fra hverandre. Viktig: Hvis pressen sterkt tenner, kan du redusere belastningen hvis du øker bena litt høyere.

Sammen med øvelsene, daglig Det anbefales å holde en kontrastdusj på perineal regionen. Mer informasjon om gymnastikkøvelser finner du her.

Komprimeringsundertøy

Fra første trimester av graviditet til alle kvinner Det er vist å ha spesielle medisinske kompresjonstrømpebukser til gravide kvinner med en innsats for en mage av 2 kompresjonsklasser. For å forbedre terapeutisk effekt i inngangssonen, kan du påføre spesielle latexputer. Medisinsk strømpebukser forbedrer utstrømningen av blod fra benene på bena, den venøse pleksus i baken og perineum.

Daglig undertøy bør være laget av naturlig bomull, være fri, ikke klemme bekkenet og inguinalområdet. Flere detaljer med valget og prinsippet om kompresjonslinne finner du her.

forebygging


Siden varicose av labia ofte oppstår under graviditet hos kvinner med varicose leg og bekken organer i pre-graviditet tilstand, er det viktig å gjennomgå en behandlingsbehandling i planleggingsstadiet. Kvinner med hormonelle lidelser er også i høy risiko.

Under graviditet er det viktig å unngå aktiv fysisk anstrengelse, lenge i stående eller sittende stilling. Det er nødvendig å ta vitamin B3 (nikotinsyre), C og kalsiumpreparater. Kostholdet skal hovedsakelig bestå av produkter av vegetabilsk opprinnelse - fersk frukt, grønnsaker, vegetabilsk olje. Mer om kosthold når varicose finnes her.

Undertøy skal være gratis. Hver dag anbefales det å bruke en kontrastdusj, lede en strøm til perineum, varme bad, badstue og bad bør utelukkes.

Er sykdommen etter graviditet?

Etter fødsel, åreknuter av labia og perineum uavhengig kommer til en normal tilstand, vanligvis innen de første 2 månedene. Residual manifestasjoner av sykdommen i form av hovne vener på labia beholdes i ikke mer enn 10% av tilfellene, og er oftest forbundet med mangel på ventiler av saphenofemoral anastomose.

De overlevende åreknuter etter fødsel kan også indikere et syndrom av venøs overbelastning i bekkenet. Ved hjelp av diagnostiske metoder er årsaken til sykdommen etablert, og videre behandlings taktikk bestemmes.

Varicosity av intime steder hos kvinner under graviditet

Vi vet alle godt hva åreknuter er. Vanligvis forbinder vi det med hevelse av føttene, eller hemorroider. Men som det viser seg, kan åreknuter (åreknuter) forekomme i andre fantastiske og heller intime steder. Nemlig på labia eller perineum.

Åreknuter under graviditet, vises vanligvis i tredje eller andre trimester og kan være en svært ubehagelig overraskelse. Ofte ser utseendet seg ut av åreknuter på bena. Før vi finner ut at det er varicose på labia (eller begge deler), føler vi kløe, brennende eller smerte og hevelse på dette punktet. Disse følelsene er spesielt sterke under avføring eller etter lang tid på føttene, det er vanligvis om kvelden. I utgangspunktet manifesterer varicose seg som en liten, myk knute, så det er lett å overse det. Dessverre blir de ytterligere signifikante og kan forhindre å gå og sitte, for ikke å snakke om samleie, der åreknuter kan bli skadet og opprørt, da det ikke ser veldig estetisk ut. Kort sagt, dette er virkelig en plagsom sykdom, og det kommer ikke så sjelden ut.

Årsakene til åreknuter og perineal

Åreknuter under graviditet kan påvirke flere faktorer. Som i vanlig eksempel på åreknuter på bena, er det nevnt hormoner - et økt nivå av østrogen og progesteron, noe som gjør venene mer utsatt for å strekke seg. Til dette bør legges økningen i volumet av blod som strømmer inn i blodårene, genetisk predisponering, stillesittende eller stående arbeid, stillesittende livsstil, overvekt, forstoppelse. Imidlertid, i tilfelle av åreknuter av labia, den viktigste faktor for veksten av livmoren og er mekanisk kompresjon av uterus bunnen av den nedre vena cava og bekken årer.

Det viktigste spørsmålet som oppstår hos kvinner: Kan jeg føde vaginalt, og i så fall, hvilke komplikasjoner truer? Det avhenger av størrelsen og plasseringen av åreknuter. Vanligvis, hvis åreknuter er små og venene er plassert slik at i tilfelle av kuttet bør perineum ikke "stå i veien", det er ingen kontraindikasjoner for vaginal levering.

Likevel, med meget store åreknuter, perineum eller vagina, kan keisersnittet anbefales. Åreknuter er dessverre i stand til å sprekke, men dette er vanligvis ikke farlig.

Komplikasjoner av åreknuter og vulva under graviditet

Komplikasjon av åreknuter under svangerskapet kan være en fortykning av blodet, fordi blodet av en gravid kvinne som regel er mer viskøs. Ganske sjeldne, men det er en veldig farlig situasjon, bekkenbrekning i blodårene. Diagnosen av denne type av trombose er problematisk, fordi i tillegg til klager i området av de nedre ekstremiteter og bekken (for eksempel, en følelse av tyngde i bena, muskelkramper), er det en urinveiene problemer (f.eks, hyppig vannlating eller oliguria), gastrointestinale symptomer (obstipasjon og flatulens), og også magesmerter. Utseendet til åreknuter hos gravide er forårsaket av mange faktorer: blodsirkulasjon, mekanikk, hormonell. Graviditet fremmer dannelsen av spiserør av vulva. Hver komplikasjon av intestinal steder under graviditet krever umiddelbar konsultasjon med legen.

Hvordan behandle åreknuter og perineum

Dessverre, hvis varicosity allerede har oppstått under graviditet, er det usannsynlig å forsvinne før levering. Imidlertid, i vår makt for å lindre symptomene som er forbundet med det. Legen foreskriver passende behandling, som ikke vil skade mor og barn, og kan redusere smerte og forbedre tilstanden til karene. Også, posisjonen til å ligge på venstre side med knær bøyde på knærne, trukket opp til magen, hjelper. I løpet av dagen, unngå langvarig stående og tett å trekke klær og undertøy, unngå varme bad.

Heldigvis er åreknuter i labia som regel ikke farlige og forsvinner spontant etter fødselen. Hvis imidlertid åreknuter ikke forsvinner etter fødsel, kan den behandles med skleroterapi.

Spørsmål til gynekologen:

Jeg er veldig bekymret fordi bemerket i går at jeg har en stor blodåre langs hele lengden av kjønnsleppene, de fleste av åreknuter i lysken min, og spesielt på hoftene. Begrepet er nå 28 uker med graviditet, og jeg fikk ca 9 kg vekt, svangerskapet er normalt. Jeg er redd for at åreknuter ikke vil forsvinne etter fødselen, og hvilken effekt har det på helse? hva slags kosthold å bruke? Er det noen medisiner uten resept for å behandle åreknuter? Kan jeg ha sex med mannen min?

svare:

Åreknuter etter fødselen, selvfølgelig, bør reduseres, men jeg er redd, vil ikke forsvinne helt. I mellomtiden kan du hjelpe deg selv på to måter - som følge av at blodet vil strømme fritt fra bekkenområdet og ved hjelp av urter og vitaminer som forhindrer ytterligere forverring av situasjonen og bringe lettelse.

Når det kommer til vaskulær dekompresjon anbefales bekkenet stilling opp - du trenger å legge ned hodet ned og løft opp bekkenet - kanskje det ser latterlig, men en slik holdning er effektiv - bare gjenta det flere ganger om dagen i noen minutter - og du vil oppleve en følelse av lettelse.

For flere tips vitamin C (1-2 g per dag) og en diett rik på vitamin C - paprika, sitrusfrukter, kiwi, persille, hibiscus te og rose hofter - og umettede fettsyrer - nattlysolje, fet fisk. Det er også hvitløk, løk, som bidrar til å opprettholde blodkarets elastisitet. Jeg anbefaler å drikke en infusjon av hule og hagtorn blomster.

Når smertefulle åreknuter intime steder, bruke kaldt komprimerer med anstrøk av calendula, trollhassel eller infusjon av bladene av bokhvete og bokhvete (mange prosedyrer), noen ganger rådet chili og ingefær. Vær oppmerksom på at du ikke kan gni huden i området av åreknuter! Kontraindikasjoner for sex - Jeg ser ikke, med mindre du føler ubehag. Når du besøker en gynekolog, ber han om å sjekke deg. Hvis åreknuter også finnes i skjeden - dette kan være viktig for leveransen.

Åreknuter i vagina under graviditet

Under graviditet bærer mye ulempe for kvinner: vektøkning, voksende mage, baby, ikke gi å sove om natten, sparker sin mor inne. Men det er alt ingenting i forhold til ulike sykdommer som risikerer å utvikle seg i en gravid kvinne. En av de mest vanlige er vaginal åreknuter, det er forbundet med venøs insuffisiens i kjønnsorganene, det er en forstyrrelse av blodstrømmen i området av små bekken, noe som resulterer i blod stasis inntreffer, noe som fører til vaginal varicer. Men det er verdt å merke seg at denne sykdommen kan diagnostiseres, og av grunner som ikke er knyttet til barnefødsler. Ofte påvirker sykdommen kvinner som er i fruktbar alder, utvikler seg på grunn av komplikasjonen av den omvendte blodstrømmen. Takket være moderne teknologier for diagnose av åreknuter i vagina kan bestemmes på et tidlig stadium og effektivt herdet, dessverre, år tidligere ulykkelige kvinner har blitt behandlet utilsiktet med helt forskjellige sykdommer i reproduktive systemet. Hva er utvidelsen av vener i skjeden, og hva er symptomene på sykdommen? La oss prøve å forstå.

årsaker

Eksperter har ennå ikke vært i stand til å identifisere en uttømmende liste over årsakene til åreknuter i vagina, men den viktigste grunn til å behandle en medfødt forstyrrelse i et forhold mellom innholdet av det indre av fartøyer, kollagen og elastin. Det er også en rekke både interne og eksterne faktorer som direkte påvirker utseendet av åreknuter i bekken organer.

Så, åreknuter hos kvinner forårsaker:

 • 2 eller flere fødsler;
 • komplikasjoner under fødsel;
 • mangel på seksuell tilfredsstillelse i en kvinne (anorgasmia);
 • uregelmessig sex;
 • vanlig behandling - avbrutt samleie
 • smertefullt kjønn;
 • traumer til kjønnsorganene;
 • mangel på motoraktivitet;
 • feil valgt rasjon, med begrenset forbruk av mat, rik på mineraler og vitaminer;
 • genetisk faktor;
 • autoimmune sykdommer;
 • leversykdom;
 • bindevevssykdommer;
 • forstyrrelse av det endokrine systemet;
 • hormonell ubalanse.

Men oftere lider av åreknuter skjeden gravide kvinner, er det fordi under graviditet, gravide hormonelle endringer, og det reduserer produksjonen av østrogen, som er ansvarlig for elastisitet av de vaskulære vegger. Også utskillelsen av dette hormonet er ikke tilstrekkelig ved menopause, begynner en kvinne for å fremstille andre hormoner - corpus luteum, som svekker den tone av det indre av beholderen. I tillegg eksperter oppmerksom på at kvinnelige representanter som observerte menstruasjons ustabilitet syklus, lidelse åreknuter i skjeden under svangerskapet for fremtiden baby.

Vaginalvene dilatasjoner avhenger av noen av risikofaktorene, de inkluderer:

 • vanlig løft av tungt last av en kvinne;
 • tar hormonelle prevensjonsmidler uten legenes tilsyn
 • alkoholisme;
 • tobakksrøyking;
 • betennelse i bekkenorganene;
 • kronisk forstoppelse, ofte kvinner lider dem i løpet av svangerskapet og etter fødsel, spesielt etter keisersnitt.

Det er verdt å nevne utviklingen av sykdommen separat under graviditeten. På svangerskapstidspunktet er kvinnens kropp aktivt forberedt på den kommende fødselen, så det er en radikal restrukturering i den kvinnelige kroppen. Vaginal varicose under graviditeten er forbundet med følgende årsaker:

 1. Med en økning i føtal kroppsvekt utøves press på vena cava, som følge av at blodstrømmen til bekkenorganene er svekket.
 2. På graviditetstidspunktet har kvinner utstrømning av blod fra hjertet og tidevannet til det små bekkenet, noe som fører til en økning i belastningen på skjeden i skjeden.
 3. En gravid kvinne har en sekresjon av hormonprogesteronet, noe som svekker veggene på fartøyene.
 4. Under graviditeten øker kvinnens blodkoagulasjon og viskositet, noe som fører til utvikling av risikoen for blodpropper.

En gravid kvinne bør definitivt gjennomgå behandling for sykdommen, men det bør bemerkes at åreknuter - en skadelig sykdom som ofte kan føre til tilbakefall. Men det er ikke uvanlig for tilfeller der etter lever av åreknuter forsvinner uten spor.

Komplikasjoner av åreknuter

Ubegrenset behandling av en slik sykdom som åreknuter i vagina kan være farlig ved en rekke komplikasjoner:

 • utvikling av infertilitet;
 • Fetoplacental insuffisiens under graviditet;
 • abort av fosteret;
 • utseendet av vaginal blødning på grunn av brudd på varicose node;
 • tromboflebitt;
 • forskjellige tromboser.

Det er derfor i denne sykdommen, tidlig diagnose og kompetent behandling er så viktig. Etter komplikasjoner av åreknuter kan frata en kvinne muligheten til å bli en mor i fremtiden.

symptomatologi

Dessverre, med utviklingen av sykdommen, er det ingen eksterne symptomer, kan bare en phlebologist gjenkjenne bekkenorganens åreknuter når man undersøker skjeden under en kvinnes medisinske behandling. I de første stadiene er det kliniske bildet av sykdommen ikke uttrykt, men det finnes en rekke tegn som, hvis det oppdages, kan diagnostiseres:

 • observert synlig ødem i labia minora, ofte endre farge, de kan bli blåaktig. På sena stadier av åreknuter på labia kan det forekomme vaskulære spirer, på grunn av dannelsen av vaskulære knuter, kan det være en endring i seksuelle organer;
 • Tegn smerter i underlivet, ofte gi tilbake eller nedre lemmer. Hvis disse symptomene ikke er forbundet med graviditet, styrker smerten hos ikke-gravide kvinner før menstruasjon og forblir innen noen dager etter menstruasjonssyklusen;
 • om en kvinne er ikke i en posisjon mellom hennes menstruasjonsperioder kan oppstå neobilnye sukrovichnye valg hvis betennelsen er sluttet infeksjonen, utslipp skaffe en ubehagelig lukt, blir mer tett;
 • huden på labia kan bli tørr og uklar;
 • i den intime sonen er det en brennende følelse, som med trøst, ofte kløe;
 • På senere stadier er det en følelse av en overfylt blære, som ligner på symptomer med blærebetennelse, det er problemer med urinering;
 • Under menstruasjon, det er en veldig intens utslipp, som minner om mer blødning, det er mange blodpropper i sekreteringene;
 • Det er en uregelmessig menstruasjonssyklus, og gapet mellom menstruasjon kan være lang tid, menstruasjonen kan være fraværende i flere måneder. I dette tilfellet bør en kvinne lyde en alarm, fordi enhver forsinkelse kan la den være uklar;
 • Samleie er nesten alltid smertefullt, og en kvinne opplever sjelden orgasme;
 • ofte viskositet i vagina under graviditet påvirker psykologisk tilstand av en kvinne: det kan være ekstremt irritabel, tårefull, det er hyppig endring av humør.

diagnostikk

For at legen skal kunne gjøre en nøyaktig diagnose, brukes en rekke studier, for eksempel:

 • transvaginal ultralyd;
 • Koagulogram - en studie som inneholder et sett med indikatorer for blodpropp;
 • påvisning av D-dimer i blodet;
 • flebografi med innføring av kontrastmedium i venene i det lille bekkenet;
 • datamaskin angiografi.

Det er viktig at søker medisinsk hjelp bør være ved de første tegn på manifestasjon av denne sykdommen. Tross alt er målet med mange kvinner fødsel av barn, og åreknuter kan forstyrre det gunstige løpet av graviditeten.

Metoder for terapi

Behandling av åreknuter utføres i samsvar med alvorlighetsgraden av sykdommen. Det er verdt å merke seg at mange eksperter mener at hvis en kvinne har en predisponering for åreknuter, så når hun planlegger en graviditet, må hun på forhånd gjennomgå et behandlingsforløp.

Ved behandling av åreknuter i bekkenorganene, blir venotoniske og antitrombotiske midler, som Detralex, Flebodia, Troxevasinum, Varius, etc., vanligvis administrert oralt. Og de anbefalte venotonika, sammen med antikoagulantia (Agregal, Trombo Ass og andre).

Ofte under samleie eller anstrengende vaskulær knuter fallet finner sted, slik at det oppstår vaginal blødning, er kvinner foreskrevet slik hemostatika (Vikasol), men den viktigste bivirkning av medikamenter er den hemostatiske trombedannelse.

Gravide kvinner venotoniki anbefaler sjelden, fordi de kan provosere et abort. Etter den 20. uken av svangerskapet kan legen foreskrive homøopatiske venotoniserende legemidler. Det er også nødvendig å bruke kompresjonsjersey.

I tillegg til medisinering for blodutvidelse i kjønnsorganene, kan en kvinne ordineres medisinering gjennom fysioterapi, kosthold, mosjon og så videre. Husk at nevnte sykdom - en svært farlig sykdom, kan åreknuter føre til infertilitet eller oppsigelse av svangerskapet, så det er nødvendig å ta på alvor de aller første symptomene på åreknuter.

Åreknuter

Åreknuter (BPB) - en sykdom ledsaget av en økning i lengden av serpentin danne en patologisk snirkler vener irreversible poseformede forlengelser av lumen, det ventilsvikt. Den nedre bekkenorganene er involvert i varicose-prosessen. Mekanismene til sykdommen er forskjellige. Til atypiske lokaliseringer inkluderer legene perinealregionen, ytre og indre kjønnsorganer.

Generell informasjon om patologien

Prosessen med blodstrøm gjennom venene fortløper på en slik måte at det i de fysiologiske forholdene oppstår forutsetninger for utvikling av stagnasjon og utstrømning av blod.

Åreknuter (BB) - en utvidelse av fartøyene til de ytre kjønnsorganene. Sykdommen manifesterer seg i kvinner som lider av brekninger i bekkenet (VBT) og bena, også hos gravide kvinner. I 30% av tilfellene fanger varmen i bekkenet perineum og vulva.

Mekanismer for dannelsen av overflod av bekkenbeinene har ikke blitt fullstendig avslørt. Årsaken til den primære formen av sykdommen er brudd på ventiler av gonadal (äggstocksårene). Dette provoserer en omvendt utstrømning av blod og øker trykket i de venøse noder i det nedre bekkenet. Utilstrekkelige ventiler er anskaffet eller medfødt. Det forverres med alderen eller med graviditeten.

Den sekundære form av bekkenbunnen er forbundet med gynekologiske patologier: endometriose, bekkenorganer tumorer.

Diagnose av sykdommen er vanskelig på grunn av det faktum at det ikke er noen spesielle symptomer på kurset. Det er basert på resultatene av ultralyd (ultralyd).

For å skille den primære eller sekundære formen for patologi, brukes Valsalva-testen i en sonografisk studie. Med en sekundær årsak til åreknuter er det negativ.

Åreknuter av labia i VBT

For å etablere diagnosen "åreknuter", trenger du en doktors undersøkelse. Symptomene på sykdommen er som følger:

 • åreknuter på kjønnsorganene
 • smerte i det ytre kjønnsområdet
 • følelse av tyngde og brennende i perineum;
 • hevelse av perineum på slutten av dagen.
 • undersøkelse av perineum og benaer ved ultralyd angioscanning - USAS;
 • UASAS av bekkenbeinene, inkludert vaginal, uterine, parametrisk, ovarie, iliac, inferior og renal årer;
 • under indikasjoner gjør multispiral computertomografi (MSCT), selektiv ovarografi og flebografi av bekkenet (SOFT).

Den karakteristiske egenskapen til åreknuter på labia hos VBT-leger er at sykdommen utvikler seg jevnt og kombineres med transformasjonen av intralatøse årer.

Behandling av vulvarvarikose med dilaterte vener i nedre bekkenet

Behandling av BB er tilordnet avhengig av symptomene og resultatene av diagnosen.
I et integrert system for medisinsk terapi ved behandling av kronisk venøs sykdom som er foreskrevet ikke-steroide anti-inflammatoriske midler (indometacin, donalgin) og phlebotropic preparater (Aescusan, detraleks, Anavenol).

Ifølge indikasjonene utføres en fleboscleroserende behandling - skleroterapi. Fartøyet er "forseglet" med medisinske preparater, en laser. Det slutter å fungere. Prosedyren bruker ikke spesielle anestesimetoder. Det utføres på poliklinisk basis og gir en kosmetisk effekt.

Åreknuter i svangerskapet

Graviditet er den første risikofaktoren som fører til utbruddet av BPV. En signifikant og jevn økning i konsentrasjonen av progesteron allerede i de tidlige stadiene av svangerskapet reduserer venøs tone og forverrer bruken av blodstrømmen. Også TSWV, spennende perineum og vulva, i forbindelse med kompresjon av store vener retroperitoneal region (bekken vener og inferior vena cava) av gravide livmor.

 • en markant økning i vulvaårene ved 18-24 uker med den første graviditeten, fra 12 uker med en gjentatt graviditet;
 • ubehagelige opplevelser i lysken;
 • trekker, vondt, kjedelig smerte i bekkenregionen;
 • smerte under samleie
 • kløe av vulva;
 • hevelse i kjønnsorganene og perineum.

Tegn på patologiutviklingen i løpet av graviditeten. I tillegg til å øke størrelsen på varicose node til tredje trimester, er dens komprimering bestemt. Et karakteristisk symptom for BB er dets kombinasjon med inguinal varicose under graviditet eller utvidelse av vener på beina.

Instrumental undersøkelse for varicose kjønnsleppene hos gravide kvinner er begrenset av sine UzACI og UzACI føtter fordi smertefulle endringer venøs gjennomgå involusjon i postpartum perioden.

I de fleste tilfeller (ca. 80%) fra de første dagene i fødselen, begynner symptomene på utvidelse av blodårene under graviditeten og reduseres til minimum 2-8 måneder etter fødselen av babyen. En fullstendig retur av diameteren av fartøyene til de opprinnelige verdiene forekommer ikke.

I 4-8% av kvinnene etter fødselen forsvinner ikke BB, men sykdommen utvikler seg.
En interessant funksjon er forholdet mellom slutten av fôringsperioden eller reduksjonen i volumet av amming på graden av forsvunnet åreknuter i lysken hos kvinner. Den forkortede perioden med laktasjon er ledsaget av en nedgang og forsvunnelse av de forstørrede årene og omvendt. Dette viser at perineal varicose under graviditeten er forbundet med en endring i hormonell bakgrunn.

Behandling av perineal varianter under graviditet

Basis for behandling av varicose under graviditet er flebotrofisk behandling. I hovedsak av føtale kvinner begynner BB i II og III trimester. I løpet av denne perioden kan du bruke diosmin medisiner. Alvorlighetsgraden av patologiens symptomer reduserer den mikroniserte rensede flavonoidfraksjonen (detralex). Hud kløe kutter sinkpasta og blokkere av H1-histaminreseptorer.

Lavmolekylær heparin i en forebyggende dose forhindrer venøs trombose og lungeemboli (blokkering av blodkar).

Som en variant av kompresjonsbehandling, er den tildelt å bruke tette elastiske undertøy ved hjelp av latex eller gasbind. Dette fjerner hevelse av labia og en følelse av tyngde. Spesielt komprimering strikket undertøy for kvinner med vulvar varicose er svært nyttig.

Hvis komplikasjoner utvikler seg, for eksempel lokal tromboflebitt, er kirurgisk behandling nødvendig.

For å forbedre kvaliteten på behandlingen for pasienter med kroniske sykdommer i venene, er det viktig å oppdage sykdommen, forskjellige metoder for diagnostisering og behandling av denne tilstanden.

Les Mer Om Fartøyene