Varicose sykdom i nedre ekstremiteter

Vitenskapen har vist at åreknuter utvikler seg bare hos mennesker. Dette skyldes det faktum at en person er konstant i oppreist stilling, så sirkulerende blod befinner seg under hjertet. Veggene i venene og karene i underdelene blir utsatt for for høyt trykk, slik at de slites ut raskt.

Hvorfor det er åreknuter

Hva er åreknuter? Denne subkutane hevelse i perifer venene, når de tar form av sterkt hovne indre omviklinger av en blåaktig nyanse. Samtidig dannes knuter i dem, og ventilen er ødelagt. På grunn av dette kan blodstrømmen ikke stige opp, og blodårene begynner å oppleve trykk på grunn av blodstagnasjon. Når den når sitt maksimum, blir blodstrømmen presset ut, og overskytningen strekker seg til veggene på fartøyene, slik at venene blir fremtredende under huden. Vaskulære nettverk dannes, synlige knuter på beina oppstår - dette er varicose sykdommen i nedre ekstremiteter.

Når det er nødvendig å behandle vener på beina

Hovedårsakene til åreknuter er graviditet, fedme, permanent tilstedeværelse i vertikal stilling, arvelig svakhet i bindevev. De viktigste symptomene på sykdommen er:

 • følelse av varme, brennende i karene i underbenet;
 • smerte, tyngde i bena;
 • svakhet i øvre og nedre lemmer;
 • nattkramper;
 • segl og mørk farge på shin.

Åreknuter i underekstremiteter har tre trinn. Ifølge dem forekommer klassifiseringen av sykdommen:

 1. Kompensasjonsfase. Den første fasen kan vare i mer enn ett år. Manifestasjoner av venøs insuffisiens er noen ganger fraværende. Pasienten er bekymret for rask tretthet av beina, utseendet på vaskulære stjerner.
 2. Fasen av subkompensasjon. Det kan vare flere år. Dyp vaskulær deformitet utvikler seg, blodutstrømningen forstyrres, ventiler av dype vener påvirkes. Hevelse oppstår regelmessig, griper kramper om natten, huden på skinnene kan være brunaktig i fargen.
 3. Fase av dekompensering. Tegnene på varicose er forverret, området av lesjonen øker, beina og føttene er hevelse hele tiden. På dette stadiet av sykdommen utvikles komplikasjoner: pigmentflekker, impregnering av subkutan vev, sår.

Hvordan behandle åreknuter

Omtrent 70% av menn og kvinner på planeten har åreknuter, så det er forståelig hvorfor folk er interessert i å behandle åreknuter. Moderne medisin tilbyr medisinering, fysioterapi og kirurgisk terapi. I tradisjonell medisin, for å bli kvitt åreknuter, prosedyrer som:

 • skleroterapi, når veggene i blodkar er frosset;
 • hirudoterapi, hvor venene påvirkes av leeches, som bidrar til å løse blodpropper.

medisiner

Brukes ofte kapsler, piller, injeksjoner med legemiddelbehandling for åreknuter i underekstremiteter. De vanligste er:

 1. Anti-inflammatoriske stoffer. De reduserer ødem, bedøver, hemmer vedheft av blodplater: indometacin, diklofenak.
 2. Krovorazzhizhayuschie betyr. Forhindre dannelsen av trombi, fortynne og forbedre blodsirkulasjonen. Aspirin, Trental, Venolife.
 3. Flebotoniki. Forbedre tonen i veggene i blodårene, øk blodstrømmen, eliminere hevelse, brenning. Detralex, Flebodia 600, Antistax.

drift

Operasjonen er foreskrevet for åreknuter hvis ingen annen behandling har hjulpet. Det finnes flere typer operasjoner:

 1. Phlebectomy. Årene påvirket av åreknuter fjernes. Prosedyren utføres gjennom små snitt på underdelene.
 2. Stripping. Den berørte venen og alle dens bifloder fjernes. Operasjonen utføres gjennom et snitt i inngangsfunksjonen.
 3. Laser terapi. Lysstrålen trenger inn i venene gjennom punkteringene. Som et resultat blir de loddet, absorbert og tapt.

Hvordan bandasje venene på beina

En effektiv ikke-kirurgisk metode for behandling av åreknuter er elastisk kompresjon. Først, sammen med legen, er nødvendig lengde, strekkbarhet og bandasjebredd valgt. 10 minutter før prosedyren må pasienten legge seg ned med bena hevet, og i samme stilling påføres et bandasje. Det er nødvendig å begynne med et stopp, gradvis beveger seg til underbenet, og ikke glemme hælen. Hver sving på bandasjen er overlappet på den forrige nesten til halvparten. Den siste vridningen er 10 cm høyere enn de berørte årene.

Folkemetoder

Hvordan kurere åreknuter uten kjemikalier og kirurgi? Det finnes folkelige oppskrifter som kan lindre noen av symptomene på en kronisk sykdom:

 1. Tinktur av muskatnøtt. Sterk medisin som fjerner hevelse og smertefulle opplevelser. Hell grunnmutet (100 g) med vodka (0,5 l). Insister 10 dager, rist daglig, deretter filter, ta 3 ganger / dag for 20 dråper til flasken er helt tømt.
 2. Dekoksjon av blader av verbena. Utmerket toner venene, styrker overflateveggene i blodkarene. Hell 1 ss. kokende vann 2 ss. l. urter, så la dem brygge. Drikk buljong 3 ganger per dag for 1 ss. l. innen en måned.
 3. Infusjon av hvitløk. Fjerner tyngde i beina, gjenoppretter brudd på venøs veggen. Peeling hvitløk (250 g) hogge, hell væske honning (350 g), insister 14 dager. Etter infusjonen, ta 1 ss. l. 3 ganger per dag. Drikk medisinen innen 30 dager.

Er det mulig å forhindre åreknuter

For å fjerne risikoen for å utvikle åreknuter, må du kvitte seg med hovedårsakene til utseendet og ytre faktorer: røyking, alkohol, underernæring. Åreknuter i underekstremiteter utvikles fra mangel på en diett rik på fiber. Det er en tarmrenser som fjerner giftstoffer og radionuklider fra kroppen.

Forebygging av sykdom

Leger anbefaler å unngå varicose sykdom drikke daglig minst en halv liter rent vann, se på vekten din, gjøre gymnastikk for føttene. Det er nødvendig å unngå overoppheting og forkjølelse, fordi venene er dårlig reflektert av skarpe temperaturendringer. Av samme grunn er det ikke ønskelig å endre klimaet dramatisk, og slappe bedre i klimasone.

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter: årsaker, tegn, diagnose og behandling

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter er ekstremt vanlig, og hvis tidligere phlebologists pasienter ofte ble eldre mennesker, nå lider folk ofte av det 25-45 år. Tegnene er ifølge ulike statistikker observert i 66% av mennene og 90% av kvinnene i de utviklede landene, og i 50% av mennene og 67% av kvinnene i Moskva-regionen. Denne sykdommen har en progressiv karakter og kan kombineres med venøs insuffisiens.

Årknuter sykdom i de nedre ekstremiteter er ledsaget av unormal utvidelse av overfladiske vener, som er forårsaket av svikt av venøse klaffer og er ledsaget av betydelige hemodynamiske forstyrrelser. I fremtiden kan denne patologi bli forverret av tromboflebitt, noe som fører til økt risiko for flebotrombose og lungeemboli (PE).

Mekanismen for utvikling

Den første utløsermekanismen i utviklingen av denne patologien til venene i underdelene er forstyrrelsen av venøse ventiler, noe som fører til blodrefluks. Som et resultat reagerer endotelceller på forsinkelsen av blodstrømmen, og leukocytter blir festet på dem, som aktiverer den inflammatoriske prosessen i veggen av karet, som sprer seg langs venøsengen. Parallelt med betennelse, blir endotelsjiktet på venene, og deretter alle lagene i venøs veggen, forstyrret.

I første omgang og spesielt akutt for de ovennevnte patologiske prosesser, lider ventilsystemet i blodårene. For det første påvirkes maksimal belastningssone vanligvis ved munnen av de store og små saphenøse årene eller i store perforeringsbeholdere. I fremtiden, på grunn av overflytning av den venøse sengen, er det en hyperextensjon av venøsveggene og volumet av venøst ​​blod i overflaten venøse karene i nedre ekstremiteter øker. Videre går dette overskredede volum gjennom perforeringssystemet i dype vener og strekker dem. I fremtiden utvikles dilatasjon og utilstrekkelighet av venøse ventiler i dem.

Slike patologiske forandringer som fører til det horisontale tilbakeløpstemperatur (Skåret del av blodet i den subkutane venøs nettverk) og en venepumpearbeid fullstendig mister sin effektivitet. I fremtiden utvikler venøs hypertensjon, noe som fører til venøs insuffisiens. Til å begynne med, har pasienten ødem, og deretter fra blodet trenge inn i myke vev og blodceller, noe som fører til hyperpigmentering og lipodermosklerozu hud. Når sykdommen utvikler seg, vises et trofasår på overflaten av huden, noe som kan bli komplisert ved en sekundær infeksjon.

årsaker

Fibologer noterer seg flere grunner som kan føre til patologiske forstyrrelser i funksjonen av venøsystemet. De er delt inn i to hovedgrupper:

 • Jeg - genetisk predisposition;
 • II - En rekke grunner forårsaket av virkningen av uønskede faktorer eller en kombinasjon av dem.

Arvelig predisponering for varicose sykdom kan bestemmes både hos kvinner og menn, til tross for det faktum at denne patologien i de fleste tilfeller observeres hos kvinner. Sykdommen kan ikke manifestere seg i lang tid, men under visse omstendigheter (for eksempel med intensiv fysisk anstrengelse) starter en svikt i operasjonen av vener ventiler.

Også phlebologists identifisere en rekke ugunstige faktorer som kan provosere åreknuter:

 • hormonell ubalanse;
 • alder;
 • diabetes mellitus;
 • hyppig forstoppelse;
 • kirurgiske operasjoner eller skader;
 • hyperkoagulasjon;
 • fedme;
 • avhengighet av alkohol og tobakk røyking;
 • faglig risiko (økt arbeidsbelastning, langvarig stilling);
 • iført kroppsklemme klesvask;
 • lang slitasje på sko med høye hæler;
 • graviditet og fødsel;
 • konstitusjonelle funksjoner og medfødte abnormiteter i sirkulasjonssystemet;
 • lever i ugunstige klimatiske forhold.

Tegn og symptomer

Varicose sykdom utvikler i de fleste tilfeller sakte og gradvis. På et tidlig stadium manifesterer seg seg i noen og ikke-spesifikke tegn som kan kombineres til et "tungt fotsyndrom":

 • Følelse av tyngde i bena;
 • rask tretthet av føttene;
 • følelser av brennende og raspiranija i vener;
 • vondt smerte;
 • periodisk hevelse på baksiden av foten og anklene, økende om kvelden og forsvinner etter en natts søvn.

Det viktigste og første tegn på varicose sykdommen som har begynt, er sekken eller sylindriske deler av de forstørrede overfladiske årene som har oppstått. Dette symptomet er ledsaget av rask utmattelse av nedre ekstremiteter, forbrenning og følelse av raspiraniya i løpet av vener og en konstant følelse av tyngde i beina. De utvidede karene krympes og begynner å stikke over overflaten av huden i føttene og underbenet, og etter en lang tur eller intens fysisk aktivitet blir de mer merkbare. Også pasienten kan være bekymret for hevelse, noe som er spesielt uttalt om kvelden i anklesområdet, underbenet og baksiden av foten. Om natten kan pasienten oppleve anfall. Og i senere stadier av sykdommen på grunn av mangel på blodsirkulasjon, kan huden på beina bli hyperpigmentert og sclerosed.

I noen tilfeller, de første tegn på åreknuter vises bare såkalte "edderkopp årer" (spindelvev årer ikke mer enn 0,1 mm tykk), og pasienten ikke vet i lang tid om utbruddet av sykdommen. Noen kvinner opplever dette symptomet som bare en kosmetisk feil, og menn rett og slett ikke legger merke til det. Til tross for fraværet av noen andre tegn på åreknuter er "edderkopp årer" er den første, og i noen tilfeller, det eneste symptom på åreknuter, og tilgang til en lege på dette stadiet av sykdommen kan hjelpe pasienten betydelig bremse utviklingen av unormale blodårer.

klassifisering

Ofte bruker russiske phlebologists form for klassifisering av varicose sykdom, foreslått i 2000, som tar hensyn til sykdommens form og graden av kronisk venøs insuffisiens:

 • I - intradermale eller segmentale vener uten veno-venøs utslipp;
 • II - segmentale vener med tilbakeløp i perforering og / eller overfladiske årer;
 • III - Vanlige åreknuter med tilbakeløp i perforering eller overfladiske årer;
 • IV - åreknuter med tilbakeløp i dype årer.

Varicose sykdom kan være:

 • stigende - venene begynner å patologisk forandre seg fra foten;
 • fallende - utviklingen av åreknuter begynner med munnen av en stor saphenøsvein.

Også når man identifiserer åreknuter for å bestemme behandlings taktikken, er det viktig å vurdere graden av kronisk venøs insuffisiens:

 • 0 - CVI er fraværende;
 • 1 - pasienten har bare et syndrom av "tunge ben";
 • 2 - pasienten er tilstede med hevelse;
 • 3 - pasienten har vedvarende ødem, lipodermatosklerose, eksem, hypo- eller hyperpigmentering;
 • 4 - på overflaten av beina dannes et trofasår.

komplikasjoner

Trophic ulcers

I de første stadiene av utviklingen forverrer varicose sykdommen pasientens livskvalitet og gir ham ubehagelige øyeblikk i form av et merkbart kosmetisk problem. Senere, med utviklingen av patologi, kan trophic ulcers bli dannet på lemmer, som ofte kompliseres av en sekundær infeksjon. For det første vises områder med en tynn, tørr, anstrengt og skinnende overflate på overflaten av huden (vanligvis i regionen av den nedre tredjedel av skinnen). Senere vises hyperpigmenteringssoner på dem og et lite sår utvikler seg, øker i størrelse og gir smertefulle opplevelser. Senere blir kantene tettere, og bunnen er dekket med et snev av skitten farge og periodisk bløder. Med minimale skader øker grensen betydelig og såret blir smittet.

Tromboflebitt og trombose

Ved tidlig eller ufaglært behandling kan åreknuter i underdelene bli komplisert ved utvikling av trombose eller tromboflebitt. Disse sykdommene oppstår plutselig og er ikke forbundet med eksponering for eksterne bivirkninger (for eksempel med intens fysisk anstrengelse). Pasienten har en betydelig og raskt spredning til hele beinbukningen, som er ledsaget av sterke smerter av en sprengende natur. I enkelte områder av huden kan lokal ømhet, rødhet eller cyanose oppstå. Med migrering av en avbrutt trombus inn i lungene, kan en så alvorlig komplikasjon av trombose av underekstremiteter som PE utvikles.

diagnostikk

Vanligvis blir diagnosen "åreknuter" tydelig for phlebologisten ved første undersøkelse av pasienten. Etter å ha undersøkt pasientens klager, undersøke underkroppene og gjennomføre en serie fysiske tester, vil legen tildele en rekke studier for å klargjøre diagnosen og bestemme taktikken for videre behandling:

 • klinisk og biokjemisk blodprøve;
 • Doppler-ultralyd;
 • tosidig skanning;
 • okklusal plethysmografi;
 • rheovasography;
 • radiopaque phlebography (den er kun foreskrevet for tvilsomme indikatorer på ikke-invasiv teknikker).

behandling

Hovedmålene for behandling av åreknuter i de lavere ekstremiteter er rettet mot å stabilisere og å gjenopprette den normale strøm av venøst ​​blod, forbedre livskvaliteten til pasienten og forhindring av komplikasjoner forårsaket av venøs insuffisiens. Behandlingsaktiviteter kan omfatte:

 • konservativ terapi: den kan brukes i begynnelsen av sykdommen (når hudlidene i beina ikke er uttalt, og pasientens arbeidsevne er moderat redusert), i den postoperative perioden eller i kontraindikasjoner til kirurgisk behandling;
 • Kirurgisk behandling: tildelt når uttrykt tegn eller avanserte stadier av sykdommen, og kan utføres ved bruk av minimalt invasive teknikker, og ved radikal kirurgi.

Konservativ terapi

Konservative metoder for behandling av åreknuter involverer å utføre et sett med tiltak:

 1. Reduksjon av risikofaktorer for sykdomsprogresjon. Pasienter med varicose sykdom og personer som har økt risiko for å utvikle åreknuter anbefales konstant helseundersøkelse på phlebologist.
 2. Bekjempe adynami. Pasienter som ikke har symptomer på tromboflebitt eller trombose viser regelmessig fysisk trening terapi og visse idretter, med sikte på å styrke og trening av nedre ekstremiteter. stresset intensitet bør fastsettes med phlebologist eller fysioterapeut. Gunstig effekt på blodårene i bena har: turgåing, sykling, jogging, svømming. Slike pasienter er det anbefalt å utføre øvelser (bortsett fra de som er utført i vann) i en ytterligere komprimering skapt spesielle ark eller elastiske bandasjer. Før trening bør pasienten ligge i noen minutter med hevet ben. Pasienter med åreknuter er kontra øvelser traumatiske ben sport: kampsport og en rekke strøm sport forbundet med tunge løft, ski, tennis, basketball, volleyball, fotball.
 3. Kompresjonsbehandling. For dosert klemme av muskler, som bidrar til å eliminere stagnasjon av blod og normaliserer venøs sirkulasjon, brukes elastiske bandasjer og komprimerings strikkevarer av forskjellige kompresjonsklasser. Ved 0 og 1 grad av kronisk venøs insuffisiens anbefales I-II klasse jersey for klasse 2-2 i 3 og 4 - II eller III (og i alvorlige tilfeller IV) klasse. Avhengig av alvorlighetsgraden av venene kan kompresjonsbehandling for åreknuter i underekstremiteter foreskrives både for begrenset og lang sikt.
 4. Narkotika terapi. Pasienter med åreknuter i nedre ekstremiteter lesjon ledsaget av 1-4 grader venøs insuffisiens vist ESP inntak av medisiner. Man må huske at utnevnelsen av medisinsk behandling kan bare utføres av en lege, t. Til. Tankeløs bruk av narkotika kan ikke avlaste pasienten fra venøs insuffisiens og vil bare forverre sykdommen. Med et tilstrekkelig og godt valgt medisinsk behandling og gjennomføring av anbefalingene fra legen for fysioterapi og komprimering pasienten kan i 3-4 uker for å oppnå eliminering av kliniske symptomer, komplikasjoner og kompensasjon av venøs insuffisiens. Det terapeutiske regimet kan omfatte medikamenter slike: angioprotectors og flebotoniki (Detraleks, Troxevasin, Rutin, Cyklo 3 fort Ginkor Forth, Aestsin, Doksium) disaggregants (Curantil, Trental, Aspirin), antikoagulanter (Fraksiparin, heparin), ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Dikloberl, Ibuprofen, Reopirin). I komplisert sykdom og venetrombose terapi ordning kan bli supplert med topiske midler for utvortes bruk, og utvikling av trofiske sår og infeksjoner (Kuriozin, Lioton, Troxevasin, Venoruton, salve, etc. Heparin.) - antibiotika, sårhelende midler.
 5. Fysioterapi. Utvalget av terapeutiske behandlinger for åreknuter i de lavere ekstremiteter kan omfatte en rekke forskjellige fremgangsmåter for å legge til rette for normalisering av tonen i vein vegger, mikrosirkulasjonen og lymfatisk drenering. For å gjøre dette, kan pasienten bli administrert: lokal arsonvalisasjon, magnetisk terapi, laserterapi, amplipulse, intermitterende pneumocompression, hyperbar oksygenbehandling og hydrogen, og balneotherapy (generell og lokal bad av mineralvann, kontrasterende, Pearl og oksygen bad). Også i fravær av kontraindikasjoner mot pasienten kan bli vist en lett massasje kurs, som skal fremsatt av eller på egenhånd (etter å ha lært en enkel teknikk for en erfaren massøren). Mange pasienter med åreknuter kan anbefales ikke er nok vanlige behandlinger som girudo- og apitherapy.

Minimalt invasive metoder og kirurgisk behandling

I de senere stadier av åreknuter kan pasienten bli vist minimalt invasive behandlingsteknikker eller kirurgiske prosedyrer. Indikasjoner for denne eller den slags operasjoner bestemmes individuelt for hver pasient, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomer og samtidige sykdommer.

Blant de minimalt invasive intervensjonene som for øyeblikket er tilgjengelige, er:

 • sklerose: lege introduserer inn i det syke vene skleroserende substans som fremmer adhesjon til karvegger, i fremtiden, de koaleserer opphøre modifiseres og omdannes til cicatricial tråder som sclerosants kan anvendes slike preparater: Trombovar, fibro Wayne, Etoksisklerol, Polidonakol, Sclerovein;
 • mikroskleroterapi: en av de typer skleroterapi, som innebærer innføring av sklerosanter i blodårene av "vaskulære stjerner";
 • Skumdannende skleroterapi: En av varianter av skleroterapi, som utføres ved å injisere et bein sklerosant i en blodåre;
 • mikrotermokoagulering: utført ved hjelp av en tynn elektrode, som settes inn i de tynneste årene av flere "vaskulære stjerner", under påvirkning av strømmen, koagulerer og forsvinner karetene;
 • endovasal Laser Coagulation: den indre overflate av syke vene åreknuter anvendt laserstråle, som har på sin termiske effekt og sikringer Wien;
 • radiofrekvens ablation av åreknuter: den berørte venen er utsatt for høyfrekvent radiofrekvensstråling, som har en effekt på den, ligner effekten av å bruke en laser.

Noen av de minimalt invasive metoder for behandling av åreknuter - skleroterapi, endovasal laserkoagulasjon og radiofrekvensablation - kan brukes som ekstra teknikker under radikale operasjoner på venene. I dag har utsikten over kirurgisk behandling av åreknuter endret seg betydelig. Det er denne typen behandling som er den viktigste, fordi det gir lang tid å eliminere alle symptomene på åreknuter og hindrer at det kommer tilbake.

I stedet for den klassiske phlebectomy, som var ganske traumatisk for pasienten, kom mer sparsom teknikk for å unngå store snitt og utføre den mest nøyaktige eksisjon av de berørte fartøyene. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan slike teknikker brukes:

 1. Stripping (varianter: cryostripping, invagineringstripping, bruk av Bebkock-sonden, PIN-stripping). Under intervensjonen utfører kirurgen kun to små snitt, i begynnelsen og i enden av venen som skal fjernes. Det kryssede fartøyet er fastspent, og en spesiell sonde settes inn i lumenet, som den berørte venen er festet til. Da blir venen fjernet, bandasjert og avskåret. Hvis det er nødvendig, kan en kort stripping utføres, slik at bare spiserøret kan fjernes og beholde den intakte venen.
 2. Miniflebektomiya. Denne teknikken lar deg fjerne åreknuter fra små hudpiksler.
 3. Crossectomy. Under kirurgi utfører kirurgen bandasje og krysser små eller store saphenøse årer på nivået av deres anastomoser med dype vener. Denne typen inngrep brukes kun uavhengig i nødstilfeller, og når planlagt behandling brukes som en ekstra teknikk.

Indikasjon for implementering av kombinert flebektomi er åreknuter med tilbakeløp i bagasjerommet eller i de små og store saphenøse årene. Som regel bruker moderne angiosurgeoner til behandling av åreknuter alltid en annen kombinasjon av kirurgiske og / eller minimalt invasive behandlingsmetoder.

Kontraindikasjoner til ytelsen av kombinert flebektomi:

 • graviditet og amming
 • transplanterte multiple tromboser;
 • akutt trombose og tromboflebitt;
 • uttalt atherosklerose av beinene i beina;
 • smittsomme og inflammatoriske prosesser i beinets hud;
 • alvorlig fedme;
 • umulighet for uavhengig og fullverdig bevegelse;
 • alvorlige generelle sykdommer, som er kontraindikasjoner for operasjonen og anestesi.

Siden 1990-tallet har en separat retning i den kirurgiske behandlingen av venøse sykdommer oppstått - endoskopisk videooperasjon. I dag kan følgende teknikker brukes til å fjerne åreknuter:

 • endoskopisk disseksjon: under operasjonen utføres perforeringsveinligasjonen under kontroll av endoskopiske instrumenter;
 • transluminal phlebectomy: hulrommet i de påvirkede blodårer blir injisert tynn sonde som sender ut lys, og gjør det mulig for legen å kontrollere alle de prosessoperasjoner visuelt mer subkutant injisert spesiell løsning for å gi analgesi og separering av venen fra omkringliggende vev, så kirurgen utfører deres ødeleggelse og fjernelse av aspirasjon.

Angiosurgeons utviklet også metoder for venøsbesparende operasjoner, hvor essensen er å lagre og gjenopprette funksjonene til de berørte venøse ventiler. For å gjøre dette, rundt seg og åreknuter segmenter er fast ulike design av spesielle mansjetter som hindrer utviklingen av patologiske endringer. I noen tilfeller, for bevaring av vener, kan hemodynamiske operasjoner utføres for å sikre losning av patologisk forandrede årer ved å bytte retning av venøse flukser. Dessverre, etter alle årebesparende operasjoner, utvikler det ofte tilbakefall av varicose, og pasienten må gjennomgå en kirurgisk prosedyre igjen.

I den postoperative perioden anbefales det at pasienter med varicose leg sykdom bærer elastiske bandasjer eller komprimeringsstrikk. Også, avhengig av volumet av kirurgisk inngrep, må pasienten overholde noen begrensninger (begrenset besøk til badstuer og bad, lang gange, løftevekter, etc.).

NTV, programmet "Uten resept" på temaet "Åreknuter i underekstremiteter: behandling. Venøs insuffisiens i nedre ekstremiteter »:

Varicose sykdom

Varicose sykdom - en patologisk årer, på overflaten, som er kjennetegnet ved en økning i diameter og lengde, noe som resulterer i en sylindrisk, serpentin, og blandet type saccular venøs trestammer forandring. Til nå er åreknuter en vanlig patologi, med kvinner sykere oftere enn menn nesten tre ganger. Dette skyldes hovedsakelig anatomiske egenskaper av kroppen og visse belastninger på underdelene under graviditeten.

Åreknuter er som regel primær og sekundær. I den første utførelsesform er sykdommen forårsaket av en stor initial svakhet av åreveggen, som er lokalisert under huden eller medfødte dysfunksjon ventiler. Ved utvikling av sekundær patologi av venøs trombose rammer med inngående venøs insuffisiens eller ervervet klaffe apparat på grunn av graviditet, harde fysiske anstrengelser, langvarig henstand, og så videre.

På tidspunktet for økt hydrostatisk trykk i venene, utvides disse karene i diameter og de forstyrrede ventilfunksjonene forverres. Alt dette hemmer blodsirkulasjonen i venene på overflaten, noe som resulterer i utilstrekkelig funksjon av perifert veneblod tilbakeløp er dannet fra en dyptliggende i subkutane blodårer som er også strukket, begynner å vri seg, og danner forskjellige former ekspansjon. I fremtiden, som et resultat av uttalt stagnasjon, blir vevtrofisme brutt, sår, eksem og dermatitt dannes.

Åreknuter i underekstremiteter

Denne sykdom er karakterisert ved dannelsen av venøse vegger av posen ekspansjons serpentin masseboksen, og øke lengden på ventilsvikt.

Åreknuter i underkroppene finnes som regel i 20% av befolkningen. I tillegg, før puberteten, påvirker hun likevel både gutter og jenter. Men kvinner i voksen alder er mye mer sannsynlig å bli rammet av varicose sykdom enn menn. Også, antall personer som blir syke øker med alderen. Dette kan forklares ved restrukturering av hormonnivået i kvinnekroppen som et resultat av graviditet, menstruasjon, som forårsaker den svekkede årer tone, deres ekspansjon, en svikt i ventiler kommuniserende og saphenous årer, åpning av arteriovenøse anastomoser og blodsirkulasjonen i venene.

Til dags dato er den virkelige årsaken til åreknuter i underekstremiteter fortsatt ukjent. Det foreslås at ventilens utilstrekkelige funksjon og økt trykk i venene refererer til den etiologiske årsaken til sykdommens utvikling. Med tanke på alle de faktorene som er predisponerende for forekomsten av en patologisk prosess i venene i underdelene, er det to typer av åreknuter: primær og sekundær.

Primærår på overflaten er preget av tilstedeværelse av normale dype vener. Og i tilfelle av sekundære åreknuter spiller ulike komplikasjoner av dype vener, arteriovenøse fistler, medfødt fravær eller underutvikling av venøse ventiler en betydelig rolle.

Risikofaktorer som er involvert i dannelsen av åreknuter, er: økt hydrostatisk trykk i de venøse badebukser, tynning av veggene, metabolismeforstyrrelser i glatte muskelceller, blodstrøm fra dyptliggende i overfladiske vener. En slik motsatt bevegelse av blodet i form av vertikale og horisontale tilbakeløp tilbakeløp bevirker gradvis uzloobraznogo utvidelse, forlengelse og tortuosity av venene, som er plassert under huden, som er overfladisk. Den endelige lenken av patogenesen er representert av cellulitt, dermatitt og trofisk venøst ​​sår i underbenet.

Symptomatisk bilde av åreknuter består av pasientenes klager på eksisterende årer som forårsaker ulempe kosmetisk art, en viss alvorlighetsgrad, og i noen tilfeller, smerter i bena, kramper om natten og trofiske endringer på leggen.

Utvidelsen av venøse fartøyer kan variere fra mindre "stjerner", retikulære noder til store wriggling trunks, samt noder, plexuser som er tydelig identifisert i vertikal stilling av pasientene. Nesten 80% av tilfellene er lesjonene av stammen og grener av den store venen på overflaten, og 10% faller på den lille subkutane venen. I tillegg er det i 9% av pasientene en lesjon i begge årene som er involvert i den patologiske prosessen.

Når de palperer disse årene, har de en elastisk og elastisk konsistens. De kan lett klemmes, og temperaturen på huden over noder er noe høyere, i motsetning til de uinfiserte områdene. Dette skyldes alt det faktum at arterielt blod utledes fra en anastomose av arteriovenøs opprinnelse og fra dype vener ved hjelp av å kommunisere vener i varicose noder som ligger på overflaten. I en pasient i en horisontal stilling, faller varicose nodules noe i størrelse, og spenningen i venene reduseres. Noen ganger er det mulig å føle seg mindre endringer i fasciaen i de stedene hvor det er en forbindelse av vener av perforant genese med overfladiske.

Som et resultat av den progressive prosessen med pasienten begynner å føle tretthet i benene indikerte en viss tyngde og distensjon, det er spasmer i musklene i leggen, og ben og fot svelling tilegne seg og utvikle parestesi. I tillegg er beina for det meste hovent sent på kvelden, men etter søvnen passerer denne puffiness.

Ganske ofte komplisert av akutt åreknuter tromboflebitt overflate manifestasjoner rødhet, trådlignende, smertefull tetning vene, som er kjennetegnet ved ekspansjon og periflebita. Svært ofte blir spiserøret brudd som følge av mindre skade, og dette fører til blødning. Som regel kan blod fra en knust knute helles av en strøm og pasienten taper noen ganger en tilstrekkelig stor mengde av det.

I tillegg er det visse vanskeligheter i diagnostisering av åreknuter, samt i å slutte seg til den CVI basert på pasientens klager, medisinsk historie og fysisk undersøkelse resultater.

Vesentlig verdi i diagnosen er evnen til å bestemme tilstanden til ventvære vener av hoved- og kommunikativ natur, samt evaluering av dyp veneres patenter.

Brystsykdom årsaker

Denne patologiske prosessen er preget av en utvidelse av vener som ligger på overflaten under huden og er forbundet med utilstrekkelig bruk av ventiler i venene og et brudd på blodsirkulasjonen i dem. Åreknuter er en av de vanligste vaskulære patologiene blant de ufrivillige halvparten av befolkningen.

Det er som regel flere predisponerende faktorer for utviklingen av sykdommen, så vel som dens progresjon. Et klart bidrag av arvelighet til utseende av åreknuter har ennå ikke bevis. Utseendet til denne patologiske prosessen for øyeblikket kan påvirkes av næringsinnhold, livsstil og forhold som følge av endringer i hormonell bakgrunn.

I tillegg betraktes fedme som en av de underliggende risikofaktorene for sykdomsutbruddet. Og med økende alvorlighetsgrad av fedme øker forekomsten av denne patologien. Svært ofte blir åreknuter provosert av hypodynami og underernæring. Hittil er befolkningen i utviklede land matet av produkter som har gjennomgått en høy grad av behandling, men de spiser ikke nok vegetabilske fibre i rå frukt og grønnsaker. Disse fibrene av vegetabilsk opprinnelse er involvert i å styrke veggene i blodårene, forhindre dannelsen av kronisk forstoppelse, noe som øker trykket i bukhinnen og danner en åreknuter.

Også fremveksten av denne patologiske prosessen er knyttet til feil organisering av arbeidsprosessen. Mange mennesker bruker betydelig tid i stående eller sittende stilling, avhengig av deres arbeid, og dette er dårlig reflektert i ventilapparatet i venene på underbenet. I tillegg er ugunstig arbeid forbundet med tung fysisk arbeidskraft, spesielt i form av en rykkende belastning på beina under løfting av vekter.

Dag, en ugunstig virkning på blodstrømmen i venene i system er lang flyter kryssinger eller skovler som bidrar til venøs kongestion i bena og er risikofaktorer for dannelsen av venøse sykdommer. I tillegg medfører stramt undertøy komprimering av vener i lysken, og korsetter øker trykket i bukhinnen, så ikke anbefaler dem å bære hele tiden. Dette gjelder også høyhælte sko når det også er ubeleilig innstigning.

Gjentatt svangerskap er en påvist risikofaktor for utseende av åreknuter. Dette kan forklares av det faktum at det utvidede livmor øker trykket i bukhinnen, og progesteron ødelegger fibrene i elastisk og kollagen opprinnelse inneholdt i venøs veggen. Også sykdommer som reumatoid artritt, osteoporose, endring av hormonell status øker risikoen for denne patologiske prosessen.

De karakteristiske årsakene til utvidelsen av vener er funksjonene i strukturen på underdelene. Det venøse system anbragt på overflaten, dvs. subkutane blodårer, for eksempel små og store, og dyptliggende venesystem i femur og tibia, og vene-perforasjon som forbinder sammen de to tidligere systemer. Ved normal sirkulasjon forekommer blodstrømmen til nedre ekstremiteter i 90% dype årer og 10% i overfladiske årer. Men at blodet beveget seg mot hjertet, og ikke omvendt, er det ventiler i de venøse veggene som lukkes, ikke la blodet passere under påvirkning av gravitasjonskraft fra toppen ned. Også av stor betydning er muskel sammentrekninger som fremmer normal blodstrøm. I tillegg utvikler stagnasjonen av blod i vertikal stilling, i årene begynner trykket å øke, og dette fører til utvidelsen. I fremtiden dannes ventilens utilstrekkelige funksjon, noe som fører til at ventilflappene ikke åpner, noe som forårsaker uregelmessig bevegelse av blod fra hjertet.

Ventiler av dype vener gjennomgår den spesielt raske skaden som følge av maksimal belastning på dem. Og for å redusere overflødig trykk ved hjelp av systemet med perforerende vener, går blodet inn i blodårene under huden, som ikke er konstruert for et stort antall. Alt dette fører til overstretch av venøse vegger, og som et resultat dannes karakteristiske varicose noder. Imidlertid, et økt volum av blod fortsetter å strømme i den dyptliggende vene, for derved å danne ventilen insuffisiens perforator vener genese apparat uten noen hindringer i blodstrømmen i en horisontal stilling i den første dype fartøyene og deretter opp til overflaten. Og på slutten utvikler CVI med slike manifestasjoner som hevelse, smerte og sår av trofisk natur.

Varicose sykdom symptomer

Varicose sykdom er preget av en utvidelse av vener lokalisert under huden, i form av saccular eller sylindriske endringer. Med denne patologiske sykdommen opptrer på overflaten av huden på skinnene og føttene, vene seg i form. Maksimal utseende av varicose nodules dannes etter lang eller tung fysisk anstrengelse. Vanligvis øker vener hos unge kvinner under eller etter graviditet.

Tidlige stadier av åreknuter er preget av noen og ikke-spesifikke symptomer. På dette tidspunktet blir pasientene raskt trette med konstant vekt i beina, brennende, sprengning, spesielt etter fysisk anstrengelse. Også noen ganger er det øyne av forbigående natur og vondt smerter langs hele venene. Samtidig mot kvelden svulmer foten og foten av foten etter langvarig statisk belastning. Et visst trekk ved edemas er deres forsvinning om morgenen, etter en nattsøvn. På dette stadiet er det som regel ingen synlige tegn på vener. Imidlertid bør disse symptomene på den første fasen være et signal om behandling av pasienten til en spesialist for å forhindre fremgang av åreknuter.

Denne sykdommen er preget av en langsom utvikling, noen ganger i flere tiår. Derfor, som følge av dårlig behandling, utgjør varicose sykdom i sin progresjon CVI (kronisk venøs insuffisiens).

Et viktig symptom på sykdommen er også de vaskulære stjernene, som representerer en spindelvev av litt forstørrede kapillærer som er praktisk synlige under huden. Noen ganger eliminering av brudd på dyshormonal natur, ekskludering av badstue, solarium lar deg en gang forglemme om en slik sykdom som åreknuter. Men for det meste refererer disse vaskulære stjernene til det eneste tegn på overløb av vener på overflaten og dannelsen av åreknuter. Derfor bør utseendet til selv et mindre slikt tegn fungere som et signal for konsultasjon med kirurgen.

I tillegg er åreknuter et ubehag fra kosmetisk side av spørsmålet, slik at leger utfører kirurgiske operasjoner for å løse slike problemer.

Varicose sykdom grad

Denne sykdommen kan manifesteres i varierende grad av alvorlighetsgrad og preges av en annen struktur, som er forbundet med sine kliniske symptomer. Som regel utmerker seg flere typer av strukturen til de utvidede venene på overflaten. For den første typen, hovedtypen, er ekspansjonen av hovedstammen til hypodermiske vener karakteristisk uten å feste sidestykker til dem. Den andre typen eller løs, er en nettverkslignende utvidelse i nærvær av flere grener. Denne typen av varicose sykdom oppdages i begynnelsen av sykdommen. Men med en blandet type er det en kombinasjon av de to foregående, og denne tredje typen er mye mer vanlig enn andre.

Symptomer på varicose sykdom er direkte avhengig av scenen av den patologiske prosessen, som er delt inn i kompensasjon, subkompensasjon og dekompensering.

I tillegg skiller IBC av åreknuter mellom en patologi med et sår, betennelse, tilstedeværelsen av samtidige sår og betennelse i nedre ekstremiteter og utvidelse av venene uten betennelse eller sår.

Den første graden av varicose sykdom er preget av en moderat uttalt veneutvidelse på overflaten langs løpet av hovedstammer eller grener uten visse manifestasjoner av vener ventiler svikt på overflaten og kommunikative egenskaper. Pasienter ser en mindre karakter av smerte i beinet, en viss alvorlighetsgrad, tretthet mot bakgrunnen av langvarig belastning. De utførte diagnostiske testene indikerer en tilfredsstillende funksjon av ventiler, og den tilgjengelige mindre dilatasjonen av venene under huden indikerer dårlig ytelse av utstrømningen i venene fra det lemme som påvirkes. Første graden av VN tilsvarer kompenserende stadium av åreknuter.

Den andre graden av varicose sykdom er preget av ekspansjonen av overfladiske vener med svikt i ventiler på grunnlag av prøver av funksjonelle egenskaper. I prosessen med å krenke utstrømningen i venene, utvikles lymfesystemet i lemmer, noe som manifesteres av hevelse av føttene og skinnene. Typisk hevelse oppstår etter langvarig anstrengelse på underdelene, som forsvinner etter hvile i horisontal stilling. I tillegg er det et konstant mønster av alvorlig smerte i det berørte lemmet. For den andre sykdomsgraden er underkompensasjonstrinnets overensstemmelse karakteristisk.

Med den tredje graden av åreknuter ekspanderer overflatene og dysfunksjonen av ventiler av dype vener, perforering og subkutan, og dette medfører permanent venøs hypertensjon i de distale delene av lemmen. Dette forårsaker forstyrrelsen av mikrosirkulasjonen og dannelsen av trofasår. I shin-regionen utvikler hudpigmentering med innledende manifestasjoner av den induktive patologiske prosessen. Men foten og skinnen, spesielt hvis det er trofiske lidelser, er preget av konstant hevelse. Dette er forbundet med brudd på blodutstrømning, og med lesjoner av lymfesystemet av ekstremitet av organisk natur og lymhostasis av sekundær opprinnelse. Symptomatikk av den tredje graden av varicose sykdom er tilstrekkelig uttalt, variert og konstant.

Med videre progresjon av åreknuter, øker trofasårene noe, dermatitt, eksem oppstår, noe som indikerer tilstedeværelsen av fjerde stadie av sykdommen. De to siste grader av alvorlighetsgrad representerer stadiet av dekompensering av den patologiske prosessen. I dette tilfellet forstyrres ikke bare lokal, men også generell hemodynamikk. Ved bruk av ballistokardiografi er det mulig å oppdage unormal kontraktilitet i hjertemuskelen, som oppdages hos 80% av pasientene med dekompensering av varicose sykdommer.

Et viktig poeng ved å velge riktig behandling er å bestemme graden av varicose sykdom og typen utvidede overfladiske årer.

Behandling av varicose sykdommer

Kompleks behandling av varicose leg sykdom anses som en kompleks prosess, som er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Som regel brukes kirurgiske og konservative behandlingsmetoder.

Åreknuter behandles uten et kirurgisk inngrep og gir positive resultater bare ved begynnelsen av den patologisk prosess, da svakt markert manifestasjoner på huden, i moderat grad redusere evnen til å arbeide. Denne behandlingsmetoden, som konservativ, brukes også på grunn av kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep. I tillegg er denne metoden nødvendigvis brukt i den postoperative perioden for å hindre gjentatte tilstander av åreknuter.

Under konservativ behandling reduseres alvorlighetsgraden av risikofaktorer ved bruk av tilstrekkelig fysisk anstrengelse, bruk av elastisk kompresjon, medisinering og fysioterapi. Bare en kombinasjon av alle disse medisinske tiltakene kan garantere et positivt resultat.

I første omgang er risikofaktorene for forekomsten av åreknuter identifisert og forsøkt å påvirke dem. I tillegg ble en gruppe av mennesker i nærvær av visse risikofaktorer for denne sykdommen, så vel som genetisk disposisjon, selv i fravær av symptomer på åreknuter, er nødvendig for å gjennomgå halvårlige samråd med phlebologist ved hjelp av ultralyd i de lavere ekstremiteter. Også, hvis det ikke er noen komplikasjoner som tromboflebitt eller trombose, anbefales å utføre regelmessig trening av nedre ekstremiteter. Det er nødvendig å gå mer, bruk kun komfortable sko, svømme, delta i sykling og jogge. Å utføre all fysisk anstrengelse bør gjøres ved bruk av elastisk kompresjon. Absolutt kontraindisert trening hos pasienter med lesjoner i underekstremitetene, er også nødvendig å eliminere fjellet aktiviteter, tennis, volleyball, basketball, fotball, ulike typer kampsport, som er dominert av belastningen på venene i underekstremitetene, samt øvelser som involverer løfte store vekter.

I hjemmet, etter anbefaling fra en spesialist, utfør enkle øvelser. Som regel, før begynnelsen av klassene, bør beina være i forhøyet stilling i flere minutter for å forberede kroppen til bestemte typer øvelser. Valg av tempo og fart på oppgavene er valgt strengt individuelt for hver pasient, med tanke på hans fysiske evner. Men det viktigste i en slik fysisk kultur er dens regularitet. I tillegg anbefales det å bruke daglig kontrastdusj med vekslende massasje på føttene med varmt og kaldt vann i fem minutter.

Elastisk kompresjon er en metode for behandling av åreknuter ved bruk av bandasje eller bruk av komprimeringsstrikk. I dette tilfellet doseres kompresjonen av musklene, noe som forbedrer blodstrømmen gjennom venøse kar og forhindrer fenomenene av stagnerende natur. Takket være det kunstige vedlikehold av vaskulær tone, stopper blodårene med å ekspandere og dermed forhindres profylakse av trombose.

For å behandle alle stadier av åreknuter, er flebotonics brukt, som gradvis styrker venøs vegger. Blant dem er Antistax, Escuzan, Ginkor Fort, Flebodia 600, Asklezan, Troxevasin, Detralex, Anvenol, Cyclo 3 Fort, som har vært brukt i lang tid, i seks måneder eller mer. I tillegg foreskrive stoffer som reduserer blodets viskositet - disse er antiaggreganter, slik som Curantil, Aspirin; legemidler som lindrer betennelse (diklofenak). All medisinsk terapi av åreknuter bør bare foreskrives av legen, så anbefaler ikke selvmedisinering. Men lokal terapi i form av salver og geler uten tegn på tromboflebit eller trombose er rett og slett uønsket.

Blant fysioterapeutiske behandlingsmetoder har laser, elektroforese, magnetfelt og anvendelse av diadynamiske strømninger den beste effekten.

Varicose sykdom refererer til en sykdom av kirurgisk karakter, som kan fullstendig helbredes etter påføring av kirurgisk inngrep. Som regel er det flere typer kirurgisk behandling (flebektomi, sklerosering og laserkoagulasjon), som er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og lokaliseringen av lokaliseringen.

Når du utfører phlebectomy, fjernes varicose-dilaterte vener. Hovedmålet med operasjonen er å eliminere den patologiske utladningen av blod ved å fjerne hovedbuksene av en liten eller stor overfladisk vene og kle seg i perforeringsårene. Denne operasjonen utføres imidlertid ikke i nærvær av samtidige sykdommer, som kun kan forverre den eksisterende tilstanden; sena stadier av åreknuter; graviditet; eksisterende purulente prosesser og alderdom. Endoskopiske behandlingsmetoder brukes til phlebectomy, noe som gjør denne operasjonen mindre trygg.

Under sklerosering injiseres en sklerosant i det forstørrede venøse karet, og forårsaker at venøse vegger forbinder og dermed stopper blodstrømmen. Som et resultat av dette opphører den patologiske utstrømningen av blod ved samtidig eliminering av den kosmetiske defekten, da det vender fartøyet i det øyeblikk og det er praktisk talt usynlig. Imidlertid er bruk av skleroterapi kun effektiv med utvidelse av små grener av hovedbuksene, derfor blir den på en begrenset måte anvendt. Fordelen ved denne kirurgiske inngrep er fraværet av postoperative arr, sykehusinnleggelse av pasienter, og i perioden etter sklerosering trenger pasienten ikke spesifikk rehabilitering.

Koagulering med en laser er basert på ødeleggelsen av venøs veggen på grunn av dens termiske effekter. Som et resultat av denne prosessen er den venøse lumen forseglet. Denne operasjonsmetoden er kun vist med en forstørret vene opp til ti millimeter.

Forebygging av åreknuter

Forebygging av denne sykdommen kan være primær, som forhindrer utviklingen av åreknuter og sekundær - i nærvær av en patologisk prosess.

I dag legger de fleste oppmerksomhet på forebygging av denne sykdommen. Regelmessig utførte enkle tiltak kan redusere forekomsten og videre progresjon av åreknuter. I dette tilfellet er det veldig viktig, først og fremst å flytte mer, og også å bytte ut en lang statisk last med svømming, løping, turgåing, sykling. Du bør også gjøre noen enkle øvelser på arbeidsplassen din.

I nærvær av åreknuter, er det nødvendig å prøve å plassere beina i høy stilling så ofte som mulig. Bekjemp med overvekt, ikke la den øke. Det er også veldig viktig å gå i komfortable sko med en maksimal hælhøyde på opptil fem centimeter, og om nødvendig bruke ortopediske innleggssåler. I tillegg, under graviditet, tar østrogener eller perorale prevensiver, er et obligatorisk øyeblikk undersøkelse av venene til underekstremiteter ved hjelp av ultralyd.

Les Mer Om Fartøyene