Årsaker og behandling av åreknuter i underekstremiteter

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter - utseendet på beinene av edderkoppene (mesh) og forstørrede subkutane årer. Sykdommen, som er utbredt blant den voksne befolkningen, er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Patologi, som ofte bare er en kosmetisk defekt, kan i noen tilfeller føre til alvorlige komplikasjoner, vedvarende funksjonshemning.

Les i denne artikkelen

Hva er varicosity, mekanismene for utvikling av patologi

Noen mennesker etter 40 kan møte en ganske ubehagelig situasjon - utseende av åreknuter på føttene. Passerer gjennom huden av små lilla fartøy vevd i form av en web eller ligner et tett forgrenet tre, for mange er et alvorlig kosmetisk problem, spesielt for kvinner. Fra ingensteds, er det vaskulære nettverket (begrepet telangiectasia brukt i medisin) utvidelsen av småårer mindre enn 1 millimeter i diameter som ligger i tykkelsen på huden. Dette er et tegn på at en mann har brystsykdom hos varicose.

Hvis nodene begynner å bøye seg over overflaten av huden, myk til berøring, som blir mer merkbar når en person står, så kan vi snakke om en annen manifestasjon. Dette er en mer alvorlig patologi - vekstutvidelse av hovedårene (store og små subkutane), så vel som deres grener.

Benene på bena er myke tynnveggede kanaler gjennom hvilke blodet vender tilbake til hjertet. For å motvirke tyngdekraften har naturen gitt dem ventiler, som forhindrer tilbakestrømning av blod. På nedre ekstremiteter er det to venøse systemer: overfladisk og dyp. Den første, representert av fartøyene som er under huden, slik at de kan ses. Den andre er dype vener av beina, som ligger ved siden av beinene i muskelmassen. Mellom disse systemene er det meldinger - perforerende vener.

Ventilenes manglende evne til å utføre sin funksjon fører til stagnasjon av blod i de nedre delene, utslipp av dets "overskudd" gjennom perforeringsårene fra dyp til overflatisk. Dette skaper igjen et høyt blodtrykk i venøs bensystemet under huden. Det som gjør at hennes fartøy reagerer, er å "knuse og forlenge". Og derfor er det åreknuter på bena.

Årsaker til utvikling

Det er mange forhold som fører til skade på ventiler og tap av elastisitet i fartøyets vegg. Det er avgjørende årsaker til åreknuter på bena, som oftest er forbundet med denne sykdommen:

 • Age. Gjennom årene har våre årer mistet elastisiteten, begynner å utvide seg. Ventiler også "grov", mister elastisitet, slutter å fungere normalt.
 • Graviditet er ledsaget av en økning i blodvolumet i kroppen, og bidrar også til å senke bevegelsen i nedre lemmer (store livmorpresser på venene i det små bekkenet). Endringer i hormonell bakgrunn under svangerskapet spiller også en rolle. Symptomene på varicose uten behandling løses som regel innen 12 måneder etter fødsel.

Emerging telangiectasias (eller, da de er feilkalt selv av mange leger, kapillære åreknuter), er årsakene til utseende på ansikt og ben ofte forbundet med eksponering for solstråling. Derfor, kvinner som ønsker å unngå dette kosmetiske problemet, må du velge - eller en vakker brunfarge, eller en vaskulær setochka.

Risikofaktorer

Varicose er en multifaktoriell patologi.

 • Paul. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle denne sykdommen. Den hormonelle ubalansen som oppstår under graviditet, i premenstrual perioden og overgangsalderen, kan betraktes som en risikofaktor, siden det slapper av i veinvegget i lang tid. Hormonbehandling eller langvarig bruk av prevensjonspiller øker også risikoen for å "få" åreknuter.
 • Arvelighet.
 • Fedme.
 • Lang står i stående eller sittende stilling (kontorarbeidere, kirurger, drivere).
 • Misbruk av alkoholholdige drikkevarer. Alkohol og åreknuter har også en viss forbindelse.

Symptomer og diagnose

I begynnelsen kan sykdommen ikke forårsake ubehag, det kan mistenkes når følgende symptomer oppstår:

 • dannelse av vaskulære stjerner på bena, netting (utvidelse av intradermale kar med rosa, blå, fiolett);
 • venene blir "vridd", stikker over overflaten av huden, som ledninger, avbrutt av noder.

Stadier og manifestasjoner av åreknuter

Senere kan følgende symptomer bli med:

 • tretthet i bena;
 • brennende, pulsasjon, muskelkramper og hevelse i underlempene;
 • forverring av sykdommens manifestasjoner, hvis en person er i lang tid i stående eller sittende stilling;
 • kløe rundt "hovne" fartøyer;
 • blødning fra åreknuter
 • smertefull, lokal herding av fartøyet;
 • endringer i hudfarge eller dannelse av sår i ankelen.

Diagnose av sykdommen basert på data oppnådd under undersøkelsen og spørre pasienten. For å vurdere alvorlighetsgraden av patologien (hvordan ventiler fungerer, tilstedeværelsen av blodpropper i blodårene), er det vanligvis tilstrekkelig å gjennomføre en Doppler-ultralyd.

Behandling av patologi

Hvis en "varicose leg disease" er diagnostisert, betyr dette ikke at det er behov for et lengre opphold på sykehuset. Takket være moderne, minimalt invasive prosedyrer, blir patologi vanligvis behandlet som en ambulant.

Endre din livsstil eller hjelp deg selv

Det er flere måter å selvhjelpe på, redusere ubehag i åreknuter, noe som forhindrer ytterligere utvidelse av årer. Her er noen av dem:

 • Vanlige øvelser. Flytt så mye som mulig. Normal vandring er et utmerket alternativ for fysisk aktivitet, noe som kan forbedre blodsirkulasjonen i bena. Hvilken belastning vil være optimal - dette kan bli bedt om av en lege.
 • Konstant kontroll av vekten, hvorav overskuddet påvirker beinene på beina negativt. Man bør ikke glemme salt, overdreven inntak som i kroppen forårsaker væskeretensjon, noe som øker belastningen på venene.
 • Vær oppmerksom på hva du har på deg fra klærne dine. Sko med lave hæler, i motsetning til høy, gjør muskelvene pumpe på bena - kalvemuskelen. Ikke bruk stramme bukser i lysken og midjeområdet, da dette kan forverre utstrømningen av blod.
 • Så ofte som mulig, hold føttene "oppe". For dette flere ganger om dagen må du ta pauser og løfte bena over hjertenivået, for eksempel ligge og legge dem på putene.
 • Unngå langvarig sitte eller stående.

Kompresjonsbehandling

Vanligvis blir de innledende stadier av åreknuter i nedre ekstremiteter behandlet med komprimeringsstrikk. Ekstern komprimering tillater ikke at blodårene "sveller", noe som igjen forbedrer blodstrømmen gjennom karene.

Ytterligere prosedyrer for en mer alvorlig situasjon

Hvis livsstil modifisering og bruk av kompresjonsstrømper ikke forbedre symptomer, eller hvis den fasen av åreknuter (subindemnification og dekompensasjon) ikke tillate deg selv å håndtere patologi, for å hjelpe kommer følgende behandlingstilbud:

 • sclerotherapy. Prosedyren, som ikke krever alvorlig bedøvelse, utføres på en poliklinisk basis. Legen går inn i en spesiell substans (sklerosant) i åreknuter, som limer veggene.
 • Skumsklerapi. I motsetning til det vanlige, med denne teknikken injiseres sklerosanten i en vene etter at den er blandet med en gass (vanligvis luft), som tillater behandling av vener med større diameter.
 • Laseroperasjon. En ny teknologi, som fjerner små åreknuter og vaskulære nettverk, utføres uten kutane innsnitt og piercing av blodkar.
 • Intravenøs radiofrekvens eller laserablation. En teknikk som involverer innføring av en katetervein inn i kateterets lumen, ved hvilken spissen er plassert en radiator av radiofrekvens eller laser energi.
 • Sapheno-femoralligering og stripping av den store saphenøsvenen. Den første prosedyren involverer dressing og fjerning av den øvre delen av venen. I løpet av det andre settes en spesiell sonde inn i fartøyets lumen (to snitt blir utført på forhånd: en i lyskenområdet, den andre i nivået av den øvre tredjedel av skaftet) og strekker seg langs hele lengden. Deretter fjernes den sammen med den utvidede venen.
 • Ambulatorisk flebektomi. Legen fjerner de små dilaterte venene mens du gjør noen mikrokutt på huden. Ärr, som regel, er nesten usynlige.
Ambulatorisk flebektomi
 • Endoskopisk kirurgi av årer. Det gjøres vanligvis når pasienten har oppstart av varicose sykdom i nedre ekstremiteter (sår vises) eller tidligere behandlingsmetoder har vist seg å være ineffektive.

Alternativ medisin

Det er et bredt arsenal av alternative terapier for kronisk venøs insuffisiens, en tilstand forbundet med åreknuter. Følgende midler brukes oftest i denne patologien:

 • en slakteres kost
 • druer (blader, juice, ekstrakt fra bein);
 • hest kastanje;
 • søt kløver.

forebygging

Det finnes ingen universell, garantert måte som kan forhindre utvikling av åreknuter. Likevel er det forebyggende tiltak som bidrar til å redusere sjansene for å få en ny manifestasjon av sykdommen, forbedre symptomene. Her er noen av dem:

 • Fysisk aktivitet (regelmessig trening, hvor føttene er "involvert", for eksempel går eller kjører, forbedrer blodsirkulasjonen i underekstremiteter, styrker karene).
 • Vektkontroll (ekstra pounds øke belastningen på underdelene (trykk i venene).
 • Ikke krysse bena i sitteposisjon.
 • I løpet av resten, heve dem over hjertetivået.
 • Prøv å unngå å holde seg i en stående stilling eller sittestilling.
 • Kosthold (mindre salt og mer fiber).

Og også etter dusjing eller bading, skyll føttene med kaldt vann. Prøv mindre ofte å besøke badene eller badstuene.

Varicose på bena er et utbredt problem, forekomsten blant menn varierer fra 10 til 20%, og hos kvinner når den 33%. Dessverre er det umulig å helbrede helt av denne sykdommen. Men de nye minimalt invasive teknikkene som brukes i medisin, tillater forbedring av symptomatologien. Tidlig behandling i de tidlige stadiene av sykdommen kan forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Pasienter med problemer i vener i underekstremiteter bør under ingen omstendigheter få lov til å gå alene. Komplikasjoner av åreknuter i underekstremiteter er farlige på grunn av deres konsekvenser. Hvilke som? Finn ut i vår artikkel.

Rangerer, utdanning kan forårsake mange problemer for pasienten. Hvis det er sår på bena med åreknuter, bør de behandles raskt. For å gjøre dette, bruk stoffer, salver, urter. Viktig og forebygging av trofasår i åreknuter.

På grunn av hormonell ubalanse eller forstyrrelse av det venøse nettverket, kan retikulær varicose forekomme. Tegn - utseendet på "mesh" på beina. Behandling av nedre ekstremiteter gir ikke det ønskede resultatet, folkemidlene hjelper bare for å stoppe progresjonen.

Det er ikke så mange alternativer for å behandle vener og kar på bena. Hver av dem har positive og negative sider.

Det er ikke slikt som indre åreknuter. Det refererer imidlertid til patologien til venene til indre organer. Hva er årsakene, tegn og symptomer på patologi? Hvordan behandle indre åreknuter?

Venøs overbelastning i beina oppstår spontant og krever akutt handling. Det er imidlertid en konsekvens av sykdommer. Det er umulig å forhindre at situasjonen skjer.

Nedfallet av vener på underkroppene forekommer oftere selv hos unge mennesker. Tradisjonelle metoder for behandling av åreknuter på bena blir et verdig alternativ til kjemikerens rusmidler. Hva betyr at oppskrifter og innflytelsesmetoder er de mest effektive?

Metoder for å behandle åreknuter i underekstremiteter er ganske omfattende. Før du bestemmer deg for å "ligge under kniven", er det verdt å prøve alternative alternativer.

Det er ikke så mange metoder for å styrke vener og kar på bena. For dette er menneskets midler, medisiner brukt og livsstilen til pasienten endres.

Varicose sykdom

Varicose sykdom - en patologisk årer, på overflaten, som er kjennetegnet ved en økning i diameter og lengde, noe som resulterer i en sylindrisk, serpentin, og blandet type saccular venøs trestammer forandring. Til nå er åreknuter en vanlig patologi, med kvinner sykere oftere enn menn nesten tre ganger. Dette skyldes hovedsakelig anatomiske egenskaper av kroppen og visse belastninger på underdelene under graviditeten.

Åreknuter er som regel primær og sekundær. I den første utførelsesform er sykdommen forårsaket av en stor initial svakhet av åreveggen, som er lokalisert under huden eller medfødte dysfunksjon ventiler. Ved utvikling av sekundær patologi av venøs trombose rammer med inngående venøs insuffisiens eller ervervet klaffe apparat på grunn av graviditet, harde fysiske anstrengelser, langvarig henstand, og så videre.

På tidspunktet for økt hydrostatisk trykk i venene, utvides disse karene i diameter og de forstyrrede ventilfunksjonene forverres. Alt dette hemmer blodsirkulasjonen i venene på overflaten, noe som resulterer i utilstrekkelig funksjon av perifert veneblod tilbakeløp er dannet fra en dyptliggende i subkutane blodårer som er også strukket, begynner å vri seg, og danner forskjellige former ekspansjon. I fremtiden, som et resultat av uttalt stagnasjon, blir vevtrofisme brutt, sår, eksem og dermatitt dannes.

Åreknuter i underekstremiteter

Denne sykdom er karakterisert ved dannelsen av venøse vegger av posen ekspansjons serpentin masseboksen, og øke lengden på ventilsvikt.

Åreknuter i underkroppene finnes som regel i 20% av befolkningen. I tillegg, før puberteten, påvirker hun likevel både gutter og jenter. Men kvinner i voksen alder er mye mer sannsynlig å bli rammet av varicose sykdom enn menn. Også, antall personer som blir syke øker med alderen. Dette kan forklares ved restrukturering av hormonnivået i kvinnekroppen som et resultat av graviditet, menstruasjon, som forårsaker den svekkede årer tone, deres ekspansjon, en svikt i ventiler kommuniserende og saphenous årer, åpning av arteriovenøse anastomoser og blodsirkulasjonen i venene.

Til dags dato er den virkelige årsaken til åreknuter i underekstremiteter fortsatt ukjent. Det foreslås at ventilens utilstrekkelige funksjon og økt trykk i venene refererer til den etiologiske årsaken til sykdommens utvikling. Med tanke på alle de faktorene som er predisponerende for forekomsten av en patologisk prosess i venene i underdelene, er det to typer av åreknuter: primær og sekundær.

Primærår på overflaten er preget av tilstedeværelse av normale dype vener. Og i tilfelle av sekundære åreknuter spiller ulike komplikasjoner av dype vener, arteriovenøse fistler, medfødt fravær eller underutvikling av venøse ventiler en betydelig rolle.

Risikofaktorer som er involvert i dannelsen av åreknuter, er: økt hydrostatisk trykk i de venøse badebukser, tynning av veggene, metabolismeforstyrrelser i glatte muskelceller, blodstrøm fra dyptliggende i overfladiske vener. En slik motsatt bevegelse av blodet i form av vertikale og horisontale tilbakeløp tilbakeløp bevirker gradvis uzloobraznogo utvidelse, forlengelse og tortuosity av venene, som er plassert under huden, som er overfladisk. Den endelige lenken av patogenesen er representert av cellulitt, dermatitt og trofisk venøst ​​sår i underbenet.

Symptomatisk bilde av åreknuter består av pasientenes klager på eksisterende årer som forårsaker ulempe kosmetisk art, en viss alvorlighetsgrad, og i noen tilfeller, smerter i bena, kramper om natten og trofiske endringer på leggen.

Utvidelsen av venøse fartøyer kan variere fra mindre "stjerner", retikulære noder til store wriggling trunks, samt noder, plexuser som er tydelig identifisert i vertikal stilling av pasientene. Nesten 80% av tilfellene er lesjonene av stammen og grener av den store venen på overflaten, og 10% faller på den lille subkutane venen. I tillegg er det i 9% av pasientene en lesjon i begge årene som er involvert i den patologiske prosessen.

Når de palperer disse årene, har de en elastisk og elastisk konsistens. De kan lett klemmes, og temperaturen på huden over noder er noe høyere, i motsetning til de uinfiserte områdene. Dette skyldes alt det faktum at arterielt blod utledes fra en anastomose av arteriovenøs opprinnelse og fra dype vener ved hjelp av å kommunisere vener i varicose noder som ligger på overflaten. I en pasient i en horisontal stilling, faller varicose nodules noe i størrelse, og spenningen i venene reduseres. Noen ganger er det mulig å føle seg mindre endringer i fasciaen i de stedene hvor det er en forbindelse av vener av perforant genese med overfladiske.

Som et resultat av den progressive prosessen med pasienten begynner å føle tretthet i benene indikerte en viss tyngde og distensjon, det er spasmer i musklene i leggen, og ben og fot svelling tilegne seg og utvikle parestesi. I tillegg er beina for det meste hovent sent på kvelden, men etter søvnen passerer denne puffiness.

Ganske ofte komplisert av akutt åreknuter tromboflebitt overflate manifestasjoner rødhet, trådlignende, smertefull tetning vene, som er kjennetegnet ved ekspansjon og periflebita. Svært ofte blir spiserøret brudd som følge av mindre skade, og dette fører til blødning. Som regel kan blod fra en knust knute helles av en strøm og pasienten taper noen ganger en tilstrekkelig stor mengde av det.

I tillegg er det visse vanskeligheter i diagnostisering av åreknuter, samt i å slutte seg til den CVI basert på pasientens klager, medisinsk historie og fysisk undersøkelse resultater.

Vesentlig verdi i diagnosen er evnen til å bestemme tilstanden til ventvære vener av hoved- og kommunikativ natur, samt evaluering av dyp veneres patenter.

Brystsykdom årsaker

Denne patologiske prosessen er preget av en utvidelse av vener som ligger på overflaten under huden og er forbundet med utilstrekkelig bruk av ventiler i venene og et brudd på blodsirkulasjonen i dem. Åreknuter er en av de vanligste vaskulære patologiene blant de ufrivillige halvparten av befolkningen.

Det er som regel flere predisponerende faktorer for utviklingen av sykdommen, så vel som dens progresjon. Et klart bidrag av arvelighet til utseende av åreknuter har ennå ikke bevis. Utseendet til denne patologiske prosessen for øyeblikket kan påvirkes av næringsinnhold, livsstil og forhold som følge av endringer i hormonell bakgrunn.

I tillegg betraktes fedme som en av de underliggende risikofaktorene for sykdomsutbruddet. Og med økende alvorlighetsgrad av fedme øker forekomsten av denne patologien. Svært ofte blir åreknuter provosert av hypodynami og underernæring. Hittil er befolkningen i utviklede land matet av produkter som har gjennomgått en høy grad av behandling, men de spiser ikke nok vegetabilske fibre i rå frukt og grønnsaker. Disse fibrene av vegetabilsk opprinnelse er involvert i å styrke veggene i blodårene, forhindre dannelsen av kronisk forstoppelse, noe som øker trykket i bukhinnen og danner en åreknuter.

Også fremveksten av denne patologiske prosessen er knyttet til feil organisering av arbeidsprosessen. Mange mennesker bruker betydelig tid i stående eller sittende stilling, avhengig av deres arbeid, og dette er dårlig reflektert i ventilapparatet i venene på underbenet. I tillegg er ugunstig arbeid forbundet med tung fysisk arbeidskraft, spesielt i form av en rykkende belastning på beina under løfting av vekter.

Dag, en ugunstig virkning på blodstrømmen i venene i system er lang flyter kryssinger eller skovler som bidrar til venøs kongestion i bena og er risikofaktorer for dannelsen av venøse sykdommer. I tillegg medfører stramt undertøy komprimering av vener i lysken, og korsetter øker trykket i bukhinnen, så ikke anbefaler dem å bære hele tiden. Dette gjelder også høyhælte sko når det også er ubeleilig innstigning.

Gjentatt svangerskap er en påvist risikofaktor for utseende av åreknuter. Dette kan forklares av det faktum at det utvidede livmor øker trykket i bukhinnen, og progesteron ødelegger fibrene i elastisk og kollagen opprinnelse inneholdt i venøs veggen. Også sykdommer som reumatoid artritt, osteoporose, endring av hormonell status øker risikoen for denne patologiske prosessen.

De karakteristiske årsakene til utvidelsen av vener er funksjonene i strukturen på underdelene. Det venøse system anbragt på overflaten, dvs. subkutane blodårer, for eksempel små og store, og dyptliggende venesystem i femur og tibia, og vene-perforasjon som forbinder sammen de to tidligere systemer. Ved normal sirkulasjon forekommer blodstrømmen til nedre ekstremiteter i 90% dype årer og 10% i overfladiske årer. Men at blodet beveget seg mot hjertet, og ikke omvendt, er det ventiler i de venøse veggene som lukkes, ikke la blodet passere under påvirkning av gravitasjonskraft fra toppen ned. Også av stor betydning er muskel sammentrekninger som fremmer normal blodstrøm. I tillegg utvikler stagnasjonen av blod i vertikal stilling, i årene begynner trykket å øke, og dette fører til utvidelsen. I fremtiden dannes ventilens utilstrekkelige funksjon, noe som fører til at ventilflappene ikke åpner, noe som forårsaker uregelmessig bevegelse av blod fra hjertet.

Ventiler av dype vener gjennomgår den spesielt raske skaden som følge av maksimal belastning på dem. Og for å redusere overflødig trykk ved hjelp av systemet med perforerende vener, går blodet inn i blodårene under huden, som ikke er konstruert for et stort antall. Alt dette fører til overstretch av venøse vegger, og som et resultat dannes karakteristiske varicose noder. Imidlertid, et økt volum av blod fortsetter å strømme i den dyptliggende vene, for derved å danne ventilen insuffisiens perforator vener genese apparat uten noen hindringer i blodstrømmen i en horisontal stilling i den første dype fartøyene og deretter opp til overflaten. Og på slutten utvikler CVI med slike manifestasjoner som hevelse, smerte og sår av trofisk natur.

Varicose sykdom symptomer

Varicose sykdom er preget av en utvidelse av vener lokalisert under huden, i form av saccular eller sylindriske endringer. Med denne patologiske sykdommen opptrer på overflaten av huden på skinnene og føttene, vene seg i form. Maksimal utseende av varicose nodules dannes etter lang eller tung fysisk anstrengelse. Vanligvis øker vener hos unge kvinner under eller etter graviditet.

Tidlige stadier av åreknuter er preget av noen og ikke-spesifikke symptomer. På dette tidspunktet blir pasientene raskt trette med konstant vekt i beina, brennende, sprengning, spesielt etter fysisk anstrengelse. Også noen ganger er det øyne av forbigående natur og vondt smerter langs hele venene. Samtidig mot kvelden svulmer foten og foten av foten etter langvarig statisk belastning. Et visst trekk ved edemas er deres forsvinning om morgenen, etter en nattsøvn. På dette stadiet er det som regel ingen synlige tegn på vener. Imidlertid bør disse symptomene på den første fasen være et signal om behandling av pasienten til en spesialist for å forhindre fremgang av åreknuter.

Denne sykdommen er preget av en langsom utvikling, noen ganger i flere tiår. Derfor, som følge av dårlig behandling, utgjør varicose sykdom i sin progresjon CVI (kronisk venøs insuffisiens).

Et viktig symptom på sykdommen er også de vaskulære stjernene, som representerer en spindelvev av litt forstørrede kapillærer som er praktisk synlige under huden. Noen ganger eliminering av brudd på dyshormonal natur, ekskludering av badstue, solarium lar deg en gang forglemme om en slik sykdom som åreknuter. Men for det meste refererer disse vaskulære stjernene til det eneste tegn på overløb av vener på overflaten og dannelsen av åreknuter. Derfor bør utseendet til selv et mindre slikt tegn fungere som et signal for konsultasjon med kirurgen.

I tillegg er åreknuter et ubehag fra kosmetisk side av spørsmålet, slik at leger utfører kirurgiske operasjoner for å løse slike problemer.

Varicose sykdom grad

Denne sykdommen kan manifesteres i varierende grad av alvorlighetsgrad og preges av en annen struktur, som er forbundet med sine kliniske symptomer. Som regel utmerker seg flere typer av strukturen til de utvidede venene på overflaten. For den første typen, hovedtypen, er ekspansjonen av hovedstammen til hypodermiske vener karakteristisk uten å feste sidestykker til dem. Den andre typen eller løs, er en nettverkslignende utvidelse i nærvær av flere grener. Denne typen av varicose sykdom oppdages i begynnelsen av sykdommen. Men med en blandet type er det en kombinasjon av de to foregående, og denne tredje typen er mye mer vanlig enn andre.

Symptomer på varicose sykdom er direkte avhengig av scenen av den patologiske prosessen, som er delt inn i kompensasjon, subkompensasjon og dekompensering.

I tillegg skiller IBC av åreknuter mellom en patologi med et sår, betennelse, tilstedeværelsen av samtidige sår og betennelse i nedre ekstremiteter og utvidelse av venene uten betennelse eller sår.

Den første graden av varicose sykdom er preget av en moderat uttalt veneutvidelse på overflaten langs løpet av hovedstammer eller grener uten visse manifestasjoner av vener ventiler svikt på overflaten og kommunikative egenskaper. Pasienter ser en mindre karakter av smerte i beinet, en viss alvorlighetsgrad, tretthet mot bakgrunnen av langvarig belastning. De utførte diagnostiske testene indikerer en tilfredsstillende funksjon av ventiler, og den tilgjengelige mindre dilatasjonen av venene under huden indikerer dårlig ytelse av utstrømningen i venene fra det lemme som påvirkes. Første graden av VN tilsvarer kompenserende stadium av åreknuter.

Den andre graden av varicose sykdom er preget av ekspansjonen av overfladiske vener med svikt i ventiler på grunnlag av prøver av funksjonelle egenskaper. I prosessen med å krenke utstrømningen i venene, utvikles lymfesystemet i lemmer, noe som manifesteres av hevelse av føttene og skinnene. Typisk hevelse oppstår etter langvarig anstrengelse på underdelene, som forsvinner etter hvile i horisontal stilling. I tillegg er det et konstant mønster av alvorlig smerte i det berørte lemmet. For den andre sykdomsgraden er underkompensasjonstrinnets overensstemmelse karakteristisk.

Med den tredje graden av åreknuter ekspanderer overflatene og dysfunksjonen av ventiler av dype vener, perforering og subkutan, og dette medfører permanent venøs hypertensjon i de distale delene av lemmen. Dette forårsaker forstyrrelsen av mikrosirkulasjonen og dannelsen av trofasår. I shin-regionen utvikler hudpigmentering med innledende manifestasjoner av den induktive patologiske prosessen. Men foten og skinnen, spesielt hvis det er trofiske lidelser, er preget av konstant hevelse. Dette er forbundet med brudd på blodutstrømning, og med lesjoner av lymfesystemet av ekstremitet av organisk natur og lymhostasis av sekundær opprinnelse. Symptomatikk av den tredje graden av varicose sykdom er tilstrekkelig uttalt, variert og konstant.

Med videre progresjon av åreknuter, øker trofasårene noe, dermatitt, eksem oppstår, noe som indikerer tilstedeværelsen av fjerde stadie av sykdommen. De to siste grader av alvorlighetsgrad representerer stadiet av dekompensering av den patologiske prosessen. I dette tilfellet forstyrres ikke bare lokal, men også generell hemodynamikk. Ved bruk av ballistokardiografi er det mulig å oppdage unormal kontraktilitet i hjertemuskelen, som oppdages hos 80% av pasientene med dekompensering av varicose sykdommer.

Et viktig poeng ved å velge riktig behandling er å bestemme graden av varicose sykdom og typen utvidede overfladiske årer.

Behandling av varicose sykdommer

Kompleks behandling av varicose leg sykdom anses som en kompleks prosess, som er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Som regel brukes kirurgiske og konservative behandlingsmetoder.

Åreknuter behandles uten et kirurgisk inngrep og gir positive resultater bare ved begynnelsen av den patologisk prosess, da svakt markert manifestasjoner på huden, i moderat grad redusere evnen til å arbeide. Denne behandlingsmetoden, som konservativ, brukes også på grunn av kontraindikasjoner til kirurgisk inngrep. I tillegg er denne metoden nødvendigvis brukt i den postoperative perioden for å hindre gjentatte tilstander av åreknuter.

Under konservativ behandling reduseres alvorlighetsgraden av risikofaktorer ved bruk av tilstrekkelig fysisk anstrengelse, bruk av elastisk kompresjon, medisinering og fysioterapi. Bare en kombinasjon av alle disse medisinske tiltakene kan garantere et positivt resultat.

I første omgang er risikofaktorene for forekomsten av åreknuter identifisert og forsøkt å påvirke dem. I tillegg ble en gruppe av mennesker i nærvær av visse risikofaktorer for denne sykdommen, så vel som genetisk disposisjon, selv i fravær av symptomer på åreknuter, er nødvendig for å gjennomgå halvårlige samråd med phlebologist ved hjelp av ultralyd i de lavere ekstremiteter. Også, hvis det ikke er noen komplikasjoner som tromboflebitt eller trombose, anbefales å utføre regelmessig trening av nedre ekstremiteter. Det er nødvendig å gå mer, bruk kun komfortable sko, svømme, delta i sykling og jogge. Å utføre all fysisk anstrengelse bør gjøres ved bruk av elastisk kompresjon. Absolutt kontraindisert trening hos pasienter med lesjoner i underekstremitetene, er også nødvendig å eliminere fjellet aktiviteter, tennis, volleyball, basketball, fotball, ulike typer kampsport, som er dominert av belastningen på venene i underekstremitetene, samt øvelser som involverer løfte store vekter.

I hjemmet, etter anbefaling fra en spesialist, utfør enkle øvelser. Som regel, før begynnelsen av klassene, bør beina være i forhøyet stilling i flere minutter for å forberede kroppen til bestemte typer øvelser. Valg av tempo og fart på oppgavene er valgt strengt individuelt for hver pasient, med tanke på hans fysiske evner. Men det viktigste i en slik fysisk kultur er dens regularitet. I tillegg anbefales det å bruke daglig kontrastdusj med vekslende massasje på føttene med varmt og kaldt vann i fem minutter.

Elastisk kompresjon er en metode for behandling av åreknuter ved bruk av bandasje eller bruk av komprimeringsstrikk. I dette tilfellet doseres kompresjonen av musklene, noe som forbedrer blodstrømmen gjennom venøse kar og forhindrer fenomenene av stagnerende natur. Takket være det kunstige vedlikehold av vaskulær tone, stopper blodårene med å ekspandere og dermed forhindres profylakse av trombose.

For å behandle alle stadier av åreknuter, er flebotonics brukt, som gradvis styrker venøs vegger. Blant dem er Antistax, Escuzan, Ginkor Fort, Flebodia 600, Asklezan, Troxevasin, Detralex, Anvenol, Cyclo 3 Fort, som har vært brukt i lang tid, i seks måneder eller mer. I tillegg foreskrive stoffer som reduserer blodets viskositet - disse er antiaggreganter, slik som Curantil, Aspirin; legemidler som lindrer betennelse (diklofenak). All medisinsk terapi av åreknuter bør bare foreskrives av legen, så anbefaler ikke selvmedisinering. Men lokal terapi i form av salver og geler uten tegn på tromboflebit eller trombose er rett og slett uønsket.

Blant fysioterapeutiske behandlingsmetoder har laser, elektroforese, magnetfelt og anvendelse av diadynamiske strømninger den beste effekten.

Varicose sykdom refererer til en sykdom av kirurgisk karakter, som kan fullstendig helbredes etter påføring av kirurgisk inngrep. Som regel er det flere typer kirurgisk behandling (flebektomi, sklerosering og laserkoagulasjon), som er direkte avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen og lokaliseringen av lokaliseringen.

Når du utfører phlebectomy, fjernes varicose-dilaterte vener. Hovedmålet med operasjonen er å eliminere den patologiske utladningen av blod ved å fjerne hovedbuksene av en liten eller stor overfladisk vene og kle seg i perforeringsårene. Denne operasjonen utføres imidlertid ikke i nærvær av samtidige sykdommer, som kun kan forverre den eksisterende tilstanden; sena stadier av åreknuter; graviditet; eksisterende purulente prosesser og alderdom. Endoskopiske behandlingsmetoder brukes til phlebectomy, noe som gjør denne operasjonen mindre trygg.

Under sklerosering injiseres en sklerosant i det forstørrede venøse karet, og forårsaker at venøse vegger forbinder og dermed stopper blodstrømmen. Som et resultat av dette opphører den patologiske utstrømningen av blod ved samtidig eliminering av den kosmetiske defekten, da det vender fartøyet i det øyeblikk og det er praktisk talt usynlig. Imidlertid er bruk av skleroterapi kun effektiv med utvidelse av små grener av hovedbuksene, derfor blir den på en begrenset måte anvendt. Fordelen ved denne kirurgiske inngrep er fraværet av postoperative arr, sykehusinnleggelse av pasienter, og i perioden etter sklerosering trenger pasienten ikke spesifikk rehabilitering.

Koagulering med en laser er basert på ødeleggelsen av venøs veggen på grunn av dens termiske effekter. Som et resultat av denne prosessen er den venøse lumen forseglet. Denne operasjonsmetoden er kun vist med en forstørret vene opp til ti millimeter.

Forebygging av åreknuter

Forebygging av denne sykdommen kan være primær, som forhindrer utviklingen av åreknuter og sekundær - i nærvær av en patologisk prosess.

I dag legger de fleste oppmerksomhet på forebygging av denne sykdommen. Regelmessig utførte enkle tiltak kan redusere forekomsten og videre progresjon av åreknuter. I dette tilfellet er det veldig viktig, først og fremst å flytte mer, og også å bytte ut en lang statisk last med svømming, løping, turgåing, sykling. Du bør også gjøre noen enkle øvelser på arbeidsplassen din.

I nærvær av åreknuter, er det nødvendig å prøve å plassere beina i høy stilling så ofte som mulig. Bekjemp med overvekt, ikke la den øke. Det er også veldig viktig å gå i komfortable sko med en maksimal hælhøyde på opptil fem centimeter, og om nødvendig bruke ortopediske innleggssåler. I tillegg, under graviditet, tar østrogener eller perorale prevensiver, er et obligatorisk øyeblikk undersøkelse av venene til underekstremiteter ved hjelp av ultralyd.

Varicose sykdom (varicose)

Åreknuter - en sykdom ledsaget av en fortynning av venøs veggen, en økning i lumen i venene og dannelsen av aneurysmlignende knutete forlengelser. Vanligvis, å snakke om åreknuter, betyr en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter. Varicose sykdom er manifestert av en følelse av tyngde i beina og deres tretthet, ødem i føttene og skinnene, nattkramper i bena, visuell subkutan dilatasjon av venene med dannelse av venøse noder. Forløpet av varicose sykdom kan bli komplisert av flebitt, tromboflebitt, utvikling av kronisk venøs insuffisiens og dannelse av trofasår. Den viktigste metoden for diagnose av åreknuter og dens komplikasjoner er UZDG.

Varicose sykdom (varicose)

Varicose sykdom (varicose) - venerens patologi, manifestert i deres ekspansjon, forvrengning, ødeleggelse av ventilapparatet. Innledende manifestasjoner er dannelsen av edderkoppen årer, abdominal subkutane blodårer, dannelse av noder, sår årer, tyngde i bena. Med utviklingen av sykdoms tilhørende symptomer på kronisk venøs insuffisiens i blodsirkulasjonen: hevelse av føtter og ben, kramper i leggen, trofiske magesår, tromboflebitt, brister åreknuter endret.

Under visse forhold (noen sykdommer, medfødt patologi), kan ikke bare venene i underbenene ekspandere. Så kan hypertensjon i portalen føre til utvidelse av spiserøret. Varicocele avslører åreknuter i spermatisk ledning, med hemorroider - dilaterte vener i anal og nedre del av rektum. Uavhengig av lokaliseringen av prosessen, er det en arvelig predisposisjon for utviklingen av åreknuter, forbundet med medfødt svakhet i vaskemuren og mangel på venøse ventiler.

Sykdommer ledsaget av åreknuter i ulike områder av menneskekroppen, med unntak av nedre ekstremiteter, er viet til individuelle artikler. I denne artikkelen vil vi snakke om en uavhengig sykdom - åreknuter i underekstremiteter.

Åreknuter - en sykdom ledsaget av utvidelse av overfladiske vener, utilstrekkelse av venøse ventiler, dannelse av subkutane noder og brudd på blodstrømmen i nedre lemmer. Ifølge ulike studier innen phlebology, lever åreknuter fra 30 til 40% av kvinnene og fra 10 til 20% av menn over 18 år.

Mekanismen for utvikling av åreknuter

Årene på underekstremiteter danner et forgrenet nettverk, som består av subkutane og dype vener forbundet med perforerende (kommunikative) årer. Gjennom overfladiske blodårer strømmer blod fra det subkutane vev og huden, gjennom dypet - fra resten av vevet. Kommuniserende fartøy tjener til å utjevne presset mellom de dype og overfladiske årene. Blod på dem strømmer bare bare i én retning: fra overfladiske vener til dype.

Det muskulære laget av venøs veggen er svakt uttrykt og kan ikke føre til at blodet beveger seg oppover. Blodstrømmen fra periferien til midten skyldes gjenværende arterielt trykk og trykket i senene som ligger ved siden av karene. Den viktigste rollen spilles av den såkalte muskelpumpen. Med fysisk anstrengelse trekkes musklene sammen og blodet presses oppover, siden venøse ventiler hindrer bevegelsen nedover. Vedlikehold av normal blodsirkulasjon og konstant venetrykk påvirkes av venøs tone. Trykket i venene reguleres av det vasomotoriske senteret i hjernen.

Ventil insuffisiens eller svakhet i den vaskulære veggen fører til det faktum at blod under påvirkning av muskelen pumpen begynner å strømme ikke bare oppover, men også nedover for å utøve for stort trykk på veggene i blodkarene, som fører til utvidelse av venene, dannelsen av noder og progresjon av valvulær insuffisiens. Brutt blodflow gjennom kommunikasjonsårene. Tilbakestrømning av blod fra de dype karene til overflaten fører til en ytterligere økning i trykk i overflatene. Sener plassert i venene vegger, gir signaler til vasomotoriske senter, som gir kommandoen for å øke venustonen. Venene klare ikke med den økte belastningen, gradvis utvides, forlenges, blir tortuous. Økt trykk fører til atrofi av muskelfibrene i venøs veggen og tap av nerver involvert i regulering av venøs tone.

Risikofaktorer for åreknuter

Åreknuter - polyetologisk sykdom. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle åreknuter:

 1. Genetisk predisposisjon på grunn av svakhet i vaskulær veggen på grunn av mangel på bindevev.
 2. Graviditet. Det antas at varicose under graviditet utvikler seg på grunn av en økning i volumet av sirkulerende blod og komprimering av retroperitonealårene av et gravid livmor.
 3. Fedme er en påvist risikofaktor for å utvikle åreknuter. Hvis kroppsmasseindeksen øker til 27 kg / m2, øker risikoen for å utvikle sykdommen med 33%.
 4. Livsstil. Risikoen for å utvikle åreknuter øker med lengre opphold i en sittende eller stående stilling, permanente statiske belastninger, spesielt de som er forbundet med løftevekter. Bivirkninger på sykdomsforløpet er gitt av korsetter som fremmer økt intra-abdominal trykk og tette klær som komprimerer hovedårene i lyskeområdet.
 5. Funksjoner av ernæring. Sannsynligheten for å utvikle varicose øker med lavt innhold av frukt og rå grønnsaker i kostholdet. Mangel på grov fiber fører til kronisk forstoppelse, og mangelen på noen nyttige stoffer - til forstyrrelsen av restaureringen av strukturen i venøs veggen.
 6. Forstyrrelser i hormonbalansen. En viss innflytelse på sykdommens utbredelse er utbredt bruk av hormonelle prevensjonsmidler og hormonelle legemidler, som brukes til behandling av osteoporose og climacteric syndrom.

Klassifisering av åreknuter

Det er flere klassifikasjoner av åreknuter. Slike mangfold er på grunn av sykdoms polyetiologi og en rekke varianter av spiserøret.

Gradvis klassifisering

Russiske phlebologists bruker i stor grad stadium-for-stadium klassifisering av åreknuter, en variant som er VS Savelievs klassifisering:

 • Stig av kompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon A). Ingen klager. Ved undersøkelse observeres åreknuter på ett eller to ben.
 • Stigningen av subkompensasjon (ifølge Saveliev - kompensasjon B). Når det undersøkes på beina, er uttalt åreknuter synlige. Pasienter klager over en følelse av raspiraniya, parestesi ("gåsebud") i benområdene, nattkramper. Det er en svak hevelse i føttene, anklene og bena på kveldene. I morgen forsvinner ødemet.
 • Dekompensasjonsstadiet. Dermatitt, eksem blir med på de nevnte tegnene. Pasienter er plaget av kløende hud. Huden blir tørr, skinnende, tett sveiset til det subkutane vevet. Mindre blødninger og påfølgende deponering av hemosiderin forårsaker hyperpigmentering.

Den moderne russiske klassifikasjonen, foreslått i 2000, gjenspeiler graden av kronisk venøs insuffisiens, formen av åreknuter og komplikasjoner forårsaket av åreknuter.

Klassifisering etter skjema

Det er følgende former for åreknuter:

 • Segmental skade av subkutane og intradermale kar uten tilbakeløp.
 • Segmental lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overflate eller kommunikative årer.
 • En utbredt lesjon av vener med patologisk utladning gjennom overfladiske eller kommunikative årer.
 • Et vanlig nederlag av vener med patologisk utladning gjennom dype årer.
Internasjonal klassifisering

Det er en anerkjent internasjonal klassifisering av åreknuter, brukt av leger fra mange land rundt om i verden:

 • Klasse 0. Det er ingen tegn på åreknuter. Pasienter klager over tyngde i beina.
 • Klasse 1. Viscøse årer og vaskulære stjerner (telangiektasi) er visuelt bestemt. Noen pasienter utvikler muskelkramper om natten.
 • Klasse 2. Ved undersøkelse av pasienten er utvidede vener synlige.
 • Klasse 3. Vis ødem av føtter, ankler og ben, ikke forsvinner etter en kort hvile.
 • Klasse 4. Undersøkelsen avslører tegn på lipodermatosklerose (dermatitt, hyperpigmentering av bena).
 • Klasse 5. Forformet.
 • Klasse 6. Vedvarende trofasår utvikles.

Symptomer på åreknuter

Kliniske manifestasjoner av sykdommen avhenger av stadium av åreknuter. Noen pasienter, selv før syn på tegn på sykdommen, klager over tyngde i beina, økt tretthet, lokal smerte i shinens område. Utseendet på telangiectasias er mulig. Tegn på brudd på venøs utstrømning er fraværende. Ofte er sykdommen i kompensasjonsfasen asymptomatisk, og pasienter søker ikke etter lege. Ved fysisk undersøkelse kan lokale åreknuter bli avslørt, oftest i øvre tredjedel av skinnen. De dilaterte venene er myke, vel recede, huden over dem endres ikke.

Pasienter med varicose i subkompensasjonstrinnet klager over forbigående smerte, hevelse som oppstår med lengre opphold i vertikal stilling og forsvinner i utsatt stilling. Fysisk (spesielt i andre halvdel av dagen) kan det oppstå patchiness eller svak hevelse i anklene.

Pasienter med varicose i dekompensasjonsstadiet klager over den konstante vekten i bena, kjedelig smerte, økt tretthet, nattlig kramper. Huden klør, mer uttalt om kvelden, er en harbinger av trofiske lidelser. Når ekstern undersøkelse avslører en markant utvidelse av vener og et globalt brudd på venøs hemodynamikk. Deponering av store mengder blod i de berørte lemmer i visse tilfeller kan føre til svimmelhet og svimmelhet på grunn av blodtrykksfall.

Palpasjon er definert av dilatert, anstrengt, vene med viskoelastisk konsistens. Veggene i de berørte årene er loddet i huden. Lokale depressioner i adhesjonsområdet indikerer overført periphoebitt. Visuelt avslørt hyperpigmentering av huden, foci av cyanose. Subkutant vev i områdene av hyperpigmentering er tettet. Hud grov, tørr, den kan ikke brettes. Dyshidrose er kjent (oftere - anhidrose, sjelden - hyperhidrose). Trofiske forstyrrelser forekommer spesielt på den fremre indre overflaten av tibia i den nedre tredjedel. I endrede områder utvikler eksem, på bakgrunn av hvilken trofiske sår blir dannet senere.

Diagnose av åreknuter

Diagnosen er enkel. For å vurdere alvorlighetsgraden av hemodynamiske lidelser, brukes duplex angioscanning, UZDG av venene i nedre ekstremiteter. Rennologiske, radionuklidforskningsmetoder og rheovasografi av underlempene kan brukes.

Behandling av åreknuter

Ved behandling av pasienter med åreknuter brukes tre hovedmetoder:

 • Konservativ terapi av åreknuter

Den konservativ terapi omfatter generelt anbefalingene (normalisering av lokomotorisk aktivitet, reduksjon av statisk belastning), utøve terapi, er bruken av elastiske komprimeringsmidlet (kompresjonsstrømper, bandasjer), behandling flebotonikami (diosmin + hesperidin, hest kastanje-ekstrakt). Konservativ terapi kan ikke føre til en fullstendig kur og gjenopprette de allerede utvidede årene. Den brukes som profylaktisk under forberedelse til kirurgi og når kirurgisk behandling av åreknuter er umulig.

 • Kompresjonsskleroterapi av åreknuter

Med denne metoden for behandling blir det innført en spesiell medisin i forstørret vene. Legen gjennom sprøyten introduserer en vene av elastisk skum, som fyller det berørte karet og forårsaker krampe. Deretter setter pasienten på kompresjonsstrømpe, som holder venen i en sammenfalt tilstand. Etter 3 dager limes venene i venen sammen. Pasienten har en strømpe i 1-1,5 måneder, til tette adhesjoner dannes. Indikasjoner for kompresjonsskleroterapi - åreknuter, ikke komplisert ved tilbakeløp fra de dype karene til overflaten gjennom de kommunikative årene. I nærvær av en slik patologisk utladning reduseres effektiviteten av kompresjonsskleroterapi kraftig.

 • Operativ behandling av åreknuter

Den viktigste behandlingsmetoden komplisert ved tilbakeløp gjennom de kommunikative årene av åreknuter er en operasjon. Åreknuter behandles med en rekke kirurgiske teknikker, inkludert mikrokirurgiske teknikker, radiofrekvens og laserkoagulering av berørte årer.

I den første fasen av varicose utføres fotokoagulering eller fjerning av edderkoppene med en laser. Når det uttrykkes varicose, vises forstørrelse flebektomi - fjerning av endrede årer. For tiden utføres denne operasjonen i økende grad ved hjelp av en mindre invasiv teknikk - miniflebektomi. I tilfeller hvor varicose er komplisert ved trombose i venen langs hele lengden og vedlegget av infeksjon, vises driften av Troyanov-Trendelenburg.

Forebygging av åreknuter

En viktig forebyggende rolle spilles av dannelsen av korrekte atferds stereotyper (lyver bedre enn å sitte og gå bedre enn å stå). Hvis du må stå lenge i stående eller sittende stilling, må du jevne mellomrom på skinnens muskler, gi beina en forhøyet eller horisontal stilling. Det er nyttig å delta i visse typer sport (svømming, sykling). Under graviditet og under hardt arbeid anbefales det å bruke elastisk kompresjon. Når de første tegnene på åreknuter vises, bør du kontakte phlebologist.

Les Mer Om Fartøyene