Esophageal varices: årsaker og behandling, mulig blødning

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er spiserør i spiserøret, hva som forårsaker kan føre til utseendet av denne patologien. Også beskrevet er det kliniske bildet, diagnosen og behandlingen av spiserøret i spiserøret.

Spiserør i spiserøret (forkortet som HSVP) er en patologisk økning i diameteren av venøse kar som er plassert i esophagusens nedre del. Oftest er denne patologen forårsaket av hypertensjon i portalen (forkortet PG) - økt trykk i portalvenen (v. Portae), som strømmer inn i leveren og samler blod fra hele tarmen.

I sammenligning med andre typer åreknuter, har VRVP helt forskjellige årsaker, symptomer og behandling. Forener disse forskjellige patologiske forholdene bare tilstedeværelsen av forstørrede årer.

Tilstedeværelsen av HSVP er bare ett av symptomene på alvorlige sykdommer som fører til hypertensjon i portalen. Utseendet er forårsaket oftere ved levercirrhose - en farlig og nesten irreversibel sykdom. Vanligvis gjennomført behandling gir bare litt for å lette pasientens tilstand, men kan ikke helbrede den helt.

Problemet med HSVP er engasjert i hepatologer, gastroenterologer, kirurger.

Årsaker til spiserørskift

Årene i den nedre delen av spiserøret strømmer inn i systemet v. portae. Når det gjelder drivstoff, som er praktisk talt den eneste umiddelbare årsaken til HSVP, øker trykket i dem.

System av overlegne og dårligere vena cava

Årene i den nedre delen av spiserøret knytter seg til fartøyene i den midterste tredjedel av spiserøret, som drenerer inn i den øvre hulveien. Siden trykket i v. portae er mye høyere enn i venøs fartøy i den midterste delen av spiserøret, det er blodutløp fra det til systemet av overlegne vena cava gjennom disse kryssene (anastomoser). Spiserør i spiserøret og er disse forstørrede anastomosene.

VRVP er ikke en uavhengig sykdom. Utviklingen av denne patologien er forårsaket av sykdommer som fører til utseende av PG. Noen av dem er oppført i tabellen:

Medfødt innsnevring av portalvenen

Intensifisert blodstrøm i portalvenen på grunn av tilstedeværelsen av en fistel

Økt blodgass i miltvenen

Akutt hepatitt (spesielt alkohol)

Medfødt fibrose i leveren

Høyre sidelengs hjertesvikt

Bare sporadisk kan esophageal varices utvikle seg uten PG - for eksempel med trombose av miltåven.

karakteristiske symptomer

Hos HSVR før utvikling av blødning forårsaker det ikke noen symptomer.

Siden denne patologien hovedsakelig er en av komplikasjonene av portal hypertensjon, kan man mistenke deres tilstedeværelse dersom pasienter har levercirrhose symptomer, som inkluderer:

 • Nedsatt appetitt.
 • Kvalme og oppkast.
 • Guling av sclera, slimhinner og hud.
 • Vektreduksjon.
 • Smerter eller ubehag i høyre øvre kvadrant.
 • Kløe kløe.
 • Ascites (opphopning av væske i magen).
 • Økt blødning.
 • Seksuell dysfunksjon.
 • Symptomer på encefalopati, som inkluderer søvnforstyrrelser, nedsatt intelligens, minnefunksjon, unormal oppførsel. Disse symptomene kan være så uttalt at pasienten ikke engang kan tjene seg selv og lede en sosialt akseptabel livsstil.
På grunn av hypertensjon i systemet med den dårligere vena cava i alvorlige tilfeller, oppstår ascites og et symptom på hodebenshodet (fremre vener i den fremre bukveggen). Vist med piler

Mulige komplikasjoner

Nesten den eneste komplikasjonen til HSVP bløder, som medfører umiddelbar fare for pasientens liv og forringer hans funksjonelle evner. Tegn på forekomsten inkluderer:

 • Sort avføring (melena) eller tilstedeværelse av blod i avføring.
 • Oppkast av blod.
 • Rask og støyende puste.
 • Svimmelhet.
 • Accelerert hjerterytme (takykardi).
 • Fallende blodtrykk.
 • Blek hud.
 • Generell svakhet.
 • Forverring av bevissthet, agitasjon.
 • Redusere mengden urin.

Selv om spiserør i spiserøret utvikler seg hos mange mennesker med alvorlig leverskade, observeres ikke blødning i alle. Faktorer som øker risikoen:

 1. Høytrykk i v. portae. Risikoen for blødning øker med økende drivhusgass.
 2. Store størrelser av åreknuter. Jo flere noder, jo høyere er risikoen for komplikasjoner.
 3. Røde flekker på åreknuter. Når du utfører endoskopi, har noen noder røde flekker. Deres tilstedeværelse indikerer høy risiko for blødning.
 4. Alvorlig leverskade. Jo tyngre leversykdommen, jo mer sannsynlig er det å bløde fra VRF.
 5. Fortsatt misbruk av alkoholholdige drikker. Risikoen for komplikasjoner øker dersom pasienten fortsetter å drikke alkohol, spesielt hvis sykdommen skyldes ham.

diagnostikk

Hvis en person har levercirrhose, bør legen regelmessig undersøke forekomsten av HSVP. Hovedeksamenene, som tillater å avsløre denne patologien:

 • Esophagogastroduodenoscopy (EFGDS) er den vanligste måten å diagnostisere spiserør i spiserøret. Under denne endoskopiske undersøkelsen av den øvre delen av fordøyelseskanalen, veileder legen pasienten gjennom munnen med et tynt og fleksibelt rør med belysning (endoskop) og studerer strukturen i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. Hvis legen ikke oppdager esophageal varices i pasienten med levercirrhose, anbefaler han vanligvis en gjentakende ECGDS om tre år. Hvis varicose nodules er funnet, bør endoskopi gjøres en gang om 1 eller 2 år. Tidspunktet for re-undersøkelsen avhenger av utseende av åreknuter, årsaken til PG og den generelle helsen til pasienten. Endoskopisk behandling av blødning fra ESA kan også utføres under EGFDS.
 • Kapsular endoskopi - under denne undersøkelsen svelger pasienten en liten kapsel som inneholder et lite videokamera som tar bilder av spiserøret og andre deler av mage-tarmkanalen. Da blir disse bildene sett av legen, og avslører forekomsten av patologi. Denne metoden kan være et alternativ for de som ikke kan passere EFGDS, men det brukes svært sjelden på grunn av høye kostnader og utilgjengelighet.
 • Visualiseringsundersøkelser. Beregnet tomografi i bukhulen og dopplerografi av portalen og miltårene kan bekrefte tilstedeværelsen av HSVP.

Nesten alle pasienter med VRT får følgende laboratorieundersøkelse:

 • Bestemmelse av nivået av hemoglobin, erytrocytter, blodplater og leukocytter.
 • Koagulogram (analyse av blodkoagulasjon).
 • Biokjemisk analyse, inkludert tester på tilstanden av nyrene (urea, kreatinin) og lever (aminotransferase).
 • Blodtype.
 • Radiografi av brysthulen.
 • Analyse av ascitesvæske.

Avhengig av antatt årsak til PG, kan andre undersøkelsesmetoder være nødvendig.

Metoder for behandling

Hovedmålet med behandling av ART er å forhindre blødning, noe som kan være livstruende. Når blødning oppstår, er all innsats rettet mot å stoppe det.

Forebygging av blødning

Behandling rettet mot å redusere trykket i v. portae, kan redusere risikoen for blødning fra HSVP. Det kan inneholde følgende metoder:

 1. Avslag fra bruk av alkoholholdige drikkevarer. Dette er en av de viktigste metodene for å forhindre blødning fra VRF. Alkohol kan forverre levercirrhose, øke sjansen for blødning og øke risikoen for dødelighet betydelig.
 2. Vektreduksjon. Mange mennesker med cirrhosis har fet leverdystrofi på grunn av fedme. Fedme kan være både en uavhengig årsak til leverskade og en medvirkende faktor i utviklingen. Vekttap kan bidra til å fjerne fett fra leveren og redusere ytterligere skade.
 3. Bruk av medisiner for å redusere trykket i v. portae. Reduser trykket i v. portae og beta-blokkere (propranolol, nadolol) kan redusere sjansen for blødning.
 4. VARP dressing med elastiske ringer. Hvis legen ser hos EFGDS at det er høy risiko for blødning fra HSVP, kan han anbefale at de endoskopisk ligeres (bandasje). Ved hjelp av et endoskop, bruker legen en elastisk ring på varicose node i spiserøret, som komprimerer venen og forhindrer den fra blødning. Denne minimalt invasive operasjonen har en liten risiko for å utvikle komplikasjoner, for eksempel arrdannelse i spiserøret.

Stopp blødning fra VRM

Blødning fra spiserør i spiserøret er en livstruende tilstand der det er behov for akutt medisinsk hjelp. Metoder som brukes til å stoppe blødning og eliminere blodtapseffekter:

 • Bandasje av blødninger i spiserøret ved hjelp av elastiske ringer.
 • Tamponade med en Blackmore sonde. Denne metoden brukes som et midlertidig redningsmåte for ukontrollert blødning fra HSVP. Blackmore-sonden har to sylindere. Det injiseres i magen gjennom munnen, hvoretter legen oppblåser den første (gastrisk) ballongen. Deretter blir sonden forsiktig trukket opp til den oppblåste ballongen hviler mot gastroøsofageal krysset. Legene blåser opp den andre ballongen (esophageal). De oppblåste ballongene til Blackmore-sonden trykker på spiserøret og derved stopper blødningen.
 • Legemidler som senker blodstrømmen i portalvenen. For å redusere blodstrømmen fra de indre organer til portalveinsystemet, foreskriver legene ofte stoffet Octreotide. Narkotika terapi kompletterer endoskopisk ligering av blodkar, varigheten er ca 5 dager.
 • Omdirigering av blodstrøm fra systemet v. portae. Leger kan anbefale en pasient med HSVP for å utføre en transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunting, hvis essens er å plassere et lite rør (shunt) som forbinder v. portae og leverenve. Denne shunt reduserer trykket i v. portae og bidrar til å stoppe blødningen. En slik operasjon kan imidlertid forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert leverinsuffisiens og hjerneforstyrrelser, som kan oppstå fordi toksiner som normalt ryddes av leveren gjennom en shunt, kommer direkte inn i systemisk sirkulasjon. Denne metoden brukes oftest når andre metoder for å redusere trykket i v er ineffektive. portae, og også som en midlertidig måling hos mennesker som venter på levertransplantasjon.
 • Restaurering av volumet av sirkulerende blod. For å erstatte tapt blod og eliminere koagulasjonsfaktorer, gjennomgår pasienter ofte transfusjon (blodtransfusjon) av blodkomponenter.
 • Forebygging av infeksjoner. Med blødningsutviklingen øker risikoen for smittsomme komplikasjoner, slik at pasienter ofte foreskrives antibiotika.
 • Levertransplantasjon er et av alternativene for behandling av pasienter med alvorlig leverskade som utvikler gjentatte blødningsepisoder.
Blackmore sonde

outlook

Spiserør i spiserøret er en farlig komplikasjon av PG, oftest forårsaket av levercirrhose. Hovedfaren for pasientens livstid er blødning, den første episoden som fører til 30-50% av pasientens død. Hos 60-80% av pasientene etter det første blødningsfallet innen ett år oppstår det flere episoder, hvorav ca 30% av pasientene dør.

Risikoen for å utvikle tidlig fornyelse av blødning (innen 5 dager etter første episode) påvirkes også av alvorlighetsgraden av leverskade:

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret - patologi av esophageal vener, preget av deres tortuosity og saccular ekspansjon på grunn av dannelsen av phleboectases. Årsaken til denne sykdommen kan virke som skade på leveren, hjertet og andre organer. Ofte manifesterer esophageal varices seg ikke før forekomsten av den mest formidable komplikasjonsblødningen. Den viktigste metoden for diagnose av varicose - EGDS, i prosessen som er produsert terapeutisk hemostase. Behandlingen inkluderer også konservative tiltak: terapi av den underliggende sykdommen, medisinsk stopp av blødning. Hvis de terapeutiske tiltakene er ineffektive, utføres en shuntoperasjon.

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret (spiserørens spiserør) - patogen i det venøse systemet, som utvikler seg som et resultat av økt trykk i portalen eller hulveinsystemet. Esophagos fartøy er nært forbundet med det venøse systemet i bukorganene og først og fremst med portalveinsystemet. Økt trykk i portalvenen fører til brudd på utstrømning og stagnasjon av blod i spiserøret, som fremkaller utviklingen av åreknuter. I de senere år har hyppigheten av portalhypertensjon økt betydelig, noe som er forbundet med den utbredte forekomsten av viral hepatitt, andre leversykdommer, alkoholisme. Faren for denne patologien er at omtrent halvparten av pasientene dør allerede med den første blødningen. Risikoen for gjentatte blødninger er svært høy, og dødelighetsgraden når 80%. Sykdommen er uhelbredelig, det er bare mulig å øke levetiden bare ved regelmessig undersøkelse og gjennomføre tiltak for å forhindre blødning. Når de første tegnene på sykdommen opptrer, er den etterfølgende overlevelse vanligvis ikke mer enn noen få år.

Årsaker til BPV i spiserøret

Årsakene til esophageal varices er ofte forbundet med økt trykk i portalveinsystemet, mye mindre ofte utvikles phleboectasies mot en bakgrunn av systemisk hypertensjon (hypertensjon) eller medfødt patologi. Oftast øker trykket i v.portae med skrumplever eller annen alvorlig hepatisk patologi, lever- eller bukspyttkjerteltumorer som klemmer portveven, portaltrombose eller utviklingsavvik. I dette tilfellet blir blodet utladet fra portalveinsystemet gjennom collaterals gjennom magekarene i esophageal vener, noe som resulterer i at trykket i dem økes betydelig. Siden esophageal vener er plassert i løs fiber, og deres vegger er svært tynne, når de er overbelastet med blodvolum, blir de strukket for å danne åreknuter. Når leveren er berørt, er varicose nodules oftest plassert i nedre esophagus og ved inngangen til magen, mens det i systemisk hypertensjon er nodene mindre og vanligvis plassert langs hele lengden på orgel. Også åreknuter kan dannes når øvre vena cava komprimeres, med alvorlig skjoldbruskkjertel, Chiari syndrom. Mennene er mer utsatt for BPV etter 50 år.

Symptomer på spiserøret

Det første symptomet av sykdommen bløder fra esophageal phleboectasis. Noen ganger kan pasienter oppleve en følelse av trykk og alvorlighetsgrad bak brystbenet noen dager før utbruddet av hemorragiske komplikasjoner. Noen ganger blødning er foran esofagitt - på grunn av nærhet av vaskemuren blir slimhinnen løs, lett skadet av fast mat, inflames. Dermed kan pasienten bli forstyrret av en brennende følelse, en halsbrann og en erctation sur, vanskeligheter med å svelge tett mat.

Normalt trykk i esophageal vener vanligvis ikke overstiger 15 mm Hg, med varicose det kan øke betydelig. Oppnå et nivå på 25 mm Hg. er kritisk. I dette tilfellet er betydningen ikke så mye trykkfigur som de utprøvde fluktuasjonene i denne indeksen. Blødning kan være mindre, men i ca 60% av pasientene er det massiv, noe som fører til en betydelig forverring av tilstanden eller døden. Ofte forekommer hemorragiske manifestasjoner mot bakgrunnen av trykkfluktuasjoner - etter fysisk anstrengelse, overspising, ofte i en drøm. Konstant mindre blødning kan ikke vise signifikante symptomer, men føre til utmattelse og jernmangel anemi. Slike blødninger ledsages av oppkast med blodårer, kvalme, svakhet, melena (svart avføring på grunn av forurensning av koagulert blod), vekttap. Hvis blødningen er massiv, har pasienten rikelig blodig oppkast, alvorlig svakhet, nedsatt bevissthet, svette og blodtrykk reduseres samtidig med økt hjertefrekvens.

Diagnose av spiserøret i spiserøret

Undersøkelse av leversykdom kan oppdage en reduksjon av hemoglobinnivået mot blødning. Ultralyd i bukhuleorganene, leverenes MR hjelper til med å identifisere bakgrunnssykdommen, noe som førte til dannelsen av spiserør i spiserøret. Radiografi av spiserøret med innføring av et kontrastmiddel gjør det mulig å bestemme dens innsnevring og deformering av veggene, forårsaket av fremspring av varicose nodules inn i lumen i spiserøret.

Det mest informative metode for å diagnostisere esophageal varicer er esophagogastroduodenoscopy - når det betraktes gjennom endoskopet kroppslumen synlige blåaktig nodulær fremspring årer. Ved inspeksjon på bakgrunn av gjennombruddsblødninger identifisere kilden er vanskelig. Endoskopi lar deg sette riktig diagnose, for å fastslå graden av åreknuter og risikoen for brudd fleboektaza, gjennomføre terapeutiske tiltak. Man må huske, og at blødning på bakgrunn av spiserøret fleboektazii kan utvikle seg fra andre GI (for eksempel gastrointestinal blødning) og på grunn av andre årsaker: gastrointestinale svulster, magesår, patologien av blodkoagulasjonen (trombocytopeni, von Willebrands sykdom, hemofili-, trombocytopenisk purpura), Mallory-Weiss-syndrom, og andre.

Behandling av BPV i spiserøret

Avhengig av symptomene på sykdommen, kan pasienten være under tilsyn i avdelingen for gastroenterologi eller kirurgi. Oppgaven til gastroenterologen er å behandle den underliggende sykdommen og forhindre utvikling av blødning. For dette mottar pasienten hemostatiske stoffer, antacida, vitaminer. Det er obligatorisk å forhindre esophageal reflux. Anbefal streng overholdelse av riktig kosthold, hvile og mosjon.

Med blødningsutvikling utføres hemostatisk terapi - foreskrive kalsiumpreparater, vitamin K, ferskt frosset plasma. De gjør akutt esofagoskopi for å etablere kilden til blødning og endoskopisk klipping av blødningsvenen, påføring av limfilm og trombin, elektrokoagulering av karet. For å stoppe blødning påfør injeksjonen av Blackmore sonden - den har spesielle sylindere som når de er oppblåst, dekker spiserørets lumen og klemmer fartøyene. Selv etter disse manipulasjonene i 40-60% tilfeller oppnås imidlertid ikke en positiv effekt.

Etter hemostase og stabiliserings brukte kirurgiske behandlinger - deres effektivitet er mye høyere enn for konservative teknikker. Vanligvis operasjonen er å pålegge shunter mellom systemisk og portal vene blodstrøm, på grunn som trykket reduseres og sjansen for blødninger blir minimum i portvenen. Den sikreste og mest populære metoden er et endovaskulært transplantat blandemetode transyugulyarny (adgang via jugularvenen), og også pålegge portocaval splenorenal anastomoser praksis splenektomi, ligering uparet og portalvenen, miltarterien og sammensying eller fjerning av spiserøret.

Prognose og forebygging av spiserørets BPV

Prognosen for sykdommen er ugunstig - esophageal varicose er uhelbredelig, når denne sykdommen oppstår, bør alle tiltak tas for å forhindre progresjon av patologi og dødelig blødning. Selv den første forekomsten av blødning belaster prognosen betydelig, noe som reduserer forventet levetid til 3-5 år.

Den eneste metoden for å forhindre esophageal vener er å forebygge og rettidig behandling av sykdommer som provoserer denne patologien. Hvis det er en historie med leversykdom som kan føre til skrumplever og økt trykk i portalvenen, bør pasienten jevnlig gjennomgå en gastroenterolog undersøkelse for å oppdage esophageal fartøyene i tide.

Ved dannelse av åreknuter bør en streng diett følges: maten skal dampes eller tilberedes, det er tilrådelig å tørke maten og ikke spise tette matvarer i form av store biter. Ikke bruk måltider for kaldt eller varmt, grov og hard mat for å hindre traumer i esophageal mucosa. For å forhindre tilbakestrømning av innholdet i magen i spiserøret, heves hodens hode under søvnen. For å unngå blødning anbefales det å utelukke tung fysisk aktivitet og løftevekter.

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret utvikler seg på grunn av et brudd på utstrømning av blod i portalen og øvre vena cava. Det er en slik patologi i den distale spiserøret eller proksimal mage. Av naturen av utseendet kan være medfødt og oppkjøpt. Sistnevnte er dessuten ikke avhengig av pasientens alder, men på den fremvoksende tilstanden og hindringer for normal blodgass i portalveinsystemet.

Varicose utvidelse av spiserøret vener er ledsaget av portal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Dermed allokere:

 • intrahepatisk portal blokkering av blodstrømmen;
 • ekstrahepatisk blokkering;
 • blandet form av blokade.

Spiserør i spiserøret i ung alder er ofte forårsaket av ekstrahepatisk blokkering, hos voksne - intrahepatisk.

Årsaker til spiserør i spiserøret

Årsakene til sykdommen er forårsaket av anatomisk forbindelse spiserøret med portalvenen system årer av abdominale organer, særlig milt. Når intrahepatisk form av blokkade av blodstrømmen abnormitet dekker den nedre øsofagus, årsakene til denne stagnasjon er prosesser i portalvenen til leveren som oppstår når:

 • levercirrhose;
 • trombose;
 • hepatitt;
 • tumorer;
 • angioma;
 • splenomegali;
 • peritonitt.

Ekstrahepatiske strømningsblokker forklart portal venetrombose, klemme det tumorer, lymfeknuter, cyster eller steiner i gallegangene. Åreknuter i de øvre delene kan også forekomme med ondartede goiter- eller spiserørangiomer, samt vaskulære endringer i Rundu-Osler-sykdommen.

Sjeldnere utvikler sykdommen seg med økende trykk i systemisk sirkulasjon, som er kjent i tilfelle kronisk kardiovaskulær svikt. En typisk indikasjon er at vaskulære noder i leversykdommer er 2-3 ganger større.

Det er også en medfødt form av spiserør i spiserøret, årsakene til hvilke er ikke klare.

Symptomer på spiserør i spiserøret

Med en komplisert utstrømning av blod fra esophagusårene begynner de å utvikle ekspansjon, tortuositet og forlengelse. Veggene til fartøyene blir deretter tynnet og kan sprekke, noe som fører til blødningstendens. Lumenene i venøse karene øker ikke på en balansert måte, lokale forlengelser dannes i form av noder.

Utviklingen av sykdommen kan være rask, og kan fortsette ekstremt sakte. Svært ofte en sykdom som har dukket opp i flere år, kan ikke manifestere seg på noen måte. Pasienten er bare opptatt av noen vage klager, blant dem:

 • tyngde i brystet;
 • raping;
 • halsbrann;
 • fenomener av esofagitt.

Omtrentlig alder av pasienter er ca. 50 år, menn blant pasienter er dobbelt så mange som kvinner.

komplikasjoner

Utviklingen av blødning er den mest formidable komplikasjonen av spiserør i spiserøret. Det kan passere ubemerket for pasienten, og kan utgjøre en trussel mot livet hans. Hovedtegnet er oppkast i skarlet blod. Selv ikke farlig i utseende, umettelig strømmer, men vanlig blodtap kan forårsake jernmangel anemi.

Årsaken til utviklingen av slike blødninger kan være:

 • anstreng;
 • forhøyning av blodtrykk;
 • vektløfting;
 • feberiske forhold.

Noen ganger kan slike blødninger oppstå plutselig i full helse, og med en rikelig karakter, fører til døden. Dets forløpere er en liten kile i halsen, en karakteristisk salt smak i munnen. Kort tid etter utseendet oppstår oppkast av skarlag eller blod som ligner kaffegrunder plutselig. Ibland fører blødning til implementering av fibroesofagoskopi, noe som indikerer behovet for tidlig diagnose av sykdommen.

Esophageal varices og levercirrhose

Spiserør i spiserøret kan observeres hos 70% av pasientene med levercirrhose. Dette fenomenet forklares av det faktum at cirrose i leveren fører til dannelsen av arrvæv, som forflytter sunne celler. Dette senker blodbevegelsen og forårsaker stillestående fenomener som forårsaker utviklingen av denne patologien i de nedre delene av spiserøret. Blodblodning forårsaker døden hos cirrotiske pasienter i 10-15% av tilfellene. Det alvorligste diagnostiske tegn er tidlig tilbakefall.

Av denne grunn skal pasienter med levercirrhose gjennomgå regelmessige endoskopiske undersøkelser for påvisning av åreknuter. I fravær av esophageal vener, bør hyppigheten av slike undersøkelser være en gang hvert 2 år, hvis tilgjengelig - en eller to ganger i året. Frekvensen og graden av detekterbar veneutvidelse er vanligvis proporsjonal med alvorlighetsgraden av cirrose.

Ved behandling av slike pasienter er stor betydning knyttet til forebygging av gjentatt blødning. Det er basert på bruk av rusmidler som reduserer portaltrykk, endoskopisk skleroterapi og kirurgiske teknikker. Det bør bemerkes at forebygging av tilbakefall har dårligere resultater enn forebygging av den første episoden av blødning.

diagnostikk

Følgende typer studier brukes til diagnosen:

 • laboratorietester;
 • Ultralyd av leveren;
 • esophagoscopy;
 • Røntgenstudier.

Hovedsaken her er å utføre fibroezofagoskopii, som gjør det mulig å fastslå årsaken til blødning, for å bestemme tilstanden til de venøse vegger og graden av utvidelse av blodårer, samt for å forutsi den neste aneurisme ruptur. Hvis blødningen allerede har begynt, kan årsaken være vanskelig å etablere på grunn av vanskelighetene ved å gjennomføre en effektiv esofagoskopi.

En del av den informasjon om tilstanden av spiserøret og arten av åreknuter kan oppnås på grunnlag av røntgen av spiserøret utføres med kontrast.

Siden tilstanden til åreknuter er vanligvis forbundet med alvorlig leversykdom, er det viktig å vurdere omfanget av mulig koagulopati. For å gjøre dette, utfør generelle blodprøver med bestemmelse av blodplater og protrombinindeks, samt leverprøver. I tilstedeværelse av blødning bør en blodgruppe, en Rh-faktor og en kryssprøve for kompatibiliteten av erytrocyttmassen bestemmes.

I differensial diagnose, muligheten for mange andre sykdommer, for eksempel:

 • magesår
 • kreft;
 • polypose;
 • brokk;
 • hjertesykdom;
 • hemorragisk diatese.

Behandling av spiserør i spiserøret

Behandling av spiserør i spiserøret er rettet mot å eliminere sykdommene som førte til økt trykk i portalen og hule årer, samt å eliminere trusselen om mulig blødning. Slike tiltak inkluderer også forebygging av spiserør, sparsom livsstil, bruk av medisiner - antacida, vitaminer, avføringsmidler.

Ved blødning tas følgende tiltak:

 • innføring av vasokonstrictor medisiner;
 • kompresjon av esophaguskarene ved hjelp av tamponiseringsanordninger;
 • Påføring av en spesiell sonde for cryoexposure;
 • electrocoagulation.

For å kompensere for blodtap blir pasientene transfisert, infundert med erytrocytmasse eller plasma-substituerende løsninger.

Med massiv blødning er mer alvorlig kirurgisk inngrep nødvendig, noe som muliggjør en betydelig reduksjon i dødeligheten. Det legges merke til at ved konservativ behandling er dødeligheten 3 ganger høyere i forhold til den kirurgiske. Allokere palliative og radikale kirurgiske operasjoner for å eliminere esophageal blødning.

Endoskopiske behandlinger

For tiden er det betydelig erfaring med bruk av minimalt invasive endoskopiske inngrep for å eliminere blødning fra forstørrede esophageal vener.

Endoskopisk skleroterapi ble først beskrevet i 1939. Først på 70-tallet i forrige århundre, i forbindelse med utvikling og forbedring av endoskopiske enheter, begynte intensiv innføring av metoden i praksis. I løpet av det blir sklerosanter med forskjellige virkningsmekanismer brukt. Det er 2 måter å utføre endoskopisk skleroterapi i spiserøret:

Den intravasale ruten for sklerosantadministrasjon involverer utvikling av bindevev på stedet for lokalisering av trombosede åreknuter. De siste årene har de fleste forskere nektet å gjennomføre det, siden det har et betydelig antall alvorlige komplikasjoner. Blant dem, perforering av spiserøret, nekrotisk og purulent tromboflebitt.

I paravasalmetoden, når sklerosanten injiseres i submukosalaget, oppstår arrdannelse av paravasalvev og etterfølgende kompresjon av forstørrede esophagus vener. Denne metoden anses å være mer sparsom og har færre komplikasjoner.

Bruk av ballongtamponade bidrar til å forbedre resultatene av skleroterapi.

Gode ​​resultater oppnås ved metoden for endoskopisk doping, som ble foreslått i 1985. Følgelig utføres blodstrømmen i de utvidede blodårene i esophagus ved hjelp av legeringsringer. Relapses etter slik intervensjon ble observert bare hos 17% av pasientene, som er nesten dobbelt mindre enn etter sklerosering.

Ballong tamponade

Denne metoden bidrar til å stoppe blødningen ved å klemme blødningsnoden. Det er ganske farlig og må kun utføres av en erfaren spesialist. Hovedinstrumentet er en spesiell sonde utstyrt med en ballong. Stopp blødning oppnås ved å oppblåse gastrisk ballong og strekke seg uten å skille

esophageal ballong. På grunn av dette blir en tamponade av åreknuter gjort og intensiteten av blødning fra venøs plexus reduseres. Oppblåsing av esophageal ballongen er svært sjelden, noe som forklares av risikoen for mulige komplikasjoner.

Effekten av ballong tamponade er 90%.

Kirurgiske behandlingsmetoder

Følgende kirurgiske metoder brukes til å behandle denne sykdommen:

 • transgulær intrahepatisk portosystemisk shunting (TIPS);
 • bypass kirurgi;
 • devascularization.

TIPS-metoden består i å skape en intrahepatisk kunstig kanal mellom lever- og portalårene og installere en metallstent i kanalene. Takket være det er det nesten alltid mulig å stoppe blødning, inkludert de som ikke svarer på andre typer terapi. Den største ulempen ved teknikken er dens høye kompleksitet og den obligatoriske etterfølgende utviklingen av hepatisk encefalopati.

Effektiviteten av bypass-operasjonen er nær effektiviteten av TIPS med mye større traumer. Forekomsten av hepatisk encefalopati er også et alvorlig problem.

Devascularization operasjoner består av kryss i esophagus og påfølgende anvendelse av anastamose. En variant er krysset av spiserøret med splenektomi og ligering periezofagialnyh og perigastralnye årer. Slike operasjoner bidrar effektivt til å stoppe blødningen, uten å eliminere årsakene til portalhypertensjon, noe som fører til rask gjentakelse av denne patologien.

outlook

Prognosen bestemmes av alvorlighetsgraden av den underliggende leversykdommen. Generelt blir åreknuter preget av høy dødelighet, som overstiger 50%. Dødlighet er bestemt ikke av alvorlighetsgraden av blødning, men av arten av leversykdommen som førte til det.

Selv om 80% av pasientene har egne blødninger, gjenoppstår de fleste pasienter, som er preget av god funksjonell tilstand av leveren, men for pasienter med alvorlig hepatocellulær insuffisiens er det ofte dødelig.

Hos overlevende pasienter etter blødning i 75% av tilfellene innen de neste 1-2 årene, er det et tilbakefall. Reduserer risikoen for denne regelmessige medisinering og endoskopisk behandling av åreknuter.

Generelt forblir prognosen for langvarig overlevelse av pasienter med denne sykdommen lav, noe som hovedsakelig skyldes den viktigste alvorlige leversykdommen.

Spiserør i spiserøret

Åreknuter øsofagus - en term som angir venøs ekspansjon i den nedre del av spiserøret, som er et resultat av forstyrrelser i blodstrømningen av portvenen og, følgelig, gastroøsofagal plexus overdreven mengde av det strømmende blod, som søker etter utstrømningen fra hjertet.

På grunn av det faktum at den øsofagusvaricer i 90% av tilfellene tilsvarer cirrhose kan vises gul hud og hvite i øyet, tap av appetitt, vekt slipp, ascites, abdominal smerte og kvalme.

Det farligste symptomet på denne sykdommen er forbundet med hemoptysis, blandet med oppkast i blodet, tarry avføring og svakhet.

årsaker

Varicose esophagus i sin nedre del oppstår på grunn av stillestående fenomener i portal portal vein system som oppstår med trombose og cirrhose av leveren. Årsaken til denne sykdommen i den øvre delen er ondartet goiter. Årene i leverkontrakten, noe som gjør blodstrømmen vanskelig for dem. Splebektasi i spiserøret ser også ut som en komplikasjon i hjertesykdommer og milt.

Faktorer som forårsaker denne sykdommen:

 • stenose av portalvenen, karakteristisk for den yngre generasjonen, som skyldes trombose, sklerose;
 • leversykdommer som forekommer i avansert alder - skrumplever, amyloidose, echinokokkose;
 • Chiari sykdom;
 • esophagus angioma;
 • ondartet goiter;
 • kardiovaskulær patologi.

Spiserør i spiserøret forekommer oftest i følgende kategorier av pasienter:

 • hos menn;
 • hos personer over 50 år;
 • hos pasienter med en historie med bukspyttkjertel, mage, hjerte, kronisk skrumplever.

Utseendet på blødning påvirkes ikke så mye av trykknivået som ved de kraftige svingninger. Risikoen for brudd er høy også hos de pasientene som lider av vaskulære sykdommer, noe som påvirker strukturen på veggene i blodkarene negativt.

klassifisering

Klassifisering av sykdommen i spiserøret i spiserøret har endret seg flere ganger, men versjonen fra 1997 for spiserørene som deler sykdommen i henhold til graden, brukes nå:

 • Første grad. Årene i diameter når 5 mm, markert langstrakt, plassert i organets nedre nivå.
 • Den andre graden. Årene er innviklede, i diameter når 10 mm, plassert i den midterste delen av orgelet.
 • Tredje grad. Fartøyene er utvidet mer enn 10 mm, veggene er spente, tynne, plassert side om side, viklet i retningen, har røde flekker på ytre overflaten.

Hvis spiserør i spiserøret fortsatt forårsaket intern blødning, så etter statistikk - etter at bare 50% av pasientene overlever. Mer enn halvparten av de overlevende etter blødning lider av sykdommen i 1-3 år med tilbakefall av denne sykdommen og blir tvunget til å starte behandlingen igjen.

Åreknuter av 1 grad

Det kliniske bildet er dårlig uttrykt. Pasienten har praktisk talt ingen klager. Ved inspeksjon observere: Utvidelsen av vener ikke sterk opp til 3 mm., Ektasia av vener er ikke tilstede, eller bare singel, glansen er ikke fylt. Det er bare diagnostisert med endoskopi. I første grad er det viktig å starte behandlingen så snart som mulig.

Åreknuter av 2. grad

Godt observert uregelmessighet av fartøyene, så vel som det er knuter, hvis størrelse overstiger 3 millimeter. I dette tilfellet forblir slimhinnens slimhinne intakt, uten noen brudd på dens integritet.

Under studien er det mulig å diagnostisere store fartøy i fremspring. Behandlingen skal gjøres i tide, bare på denne måten vil det være mulig å kvitte seg med de ubehagelige symptomene på sykdommen i utgangspunktet. Blødning er ikke typisk på dette stadiet.

Åreknuter i 3. grad

Den vanligste diagnosen. Pasienten har alvorlige symptomer. Som regel utnevnes en operasjon i dette tilfellet. Årene er sterkt hovne, nodene vises tydelig, stadig forstørret, opptar 2/3 av spiserøret, slimhinnens slimhinne er sterkt fortynnet. Det er gastroøsofageale reflukser.

Åreknuter i fjerde grad

Denne sykdomsgraden er utstilt når mange åreknuter av vener er avslørt i spiserøret som ikke avtar og har en tynn overflate. Tallrike erosjoner finnes på slimlaget. Pasienter registrerer, i tillegg til symptomene på esophagitt, en salt smak i munnen. Den fjerde graden fører ofte til spontan blødning.

Symptomer på spiserør i spiserøret

De første årene, spiserøret i spiserøret kan strømme uten synlige symptomer. Noen ganger er det sjeldne angrep av halsbrann, svak tyngde i brystet, kløe. Noen pasienter klager over problemer med å svelge mat.

Symptomer på progressiv sykdom vises vanligvis flere dager før blødningens begynnelse. Tegn på dem består i alvorlig tyngde i brystet og forverring av pasientens generelle trivsel. Hos andre pasienter kan symptomer uttrykkes i ascites manifestasjon.

I tillegg kan symptomer på venepunktur i spiserøret oppstå som utseende på et "maneterhodet". Dette fenomenet er et bestemt mønster, som er ganske godt sett på den fremre veggen av bukhulen ved hjelp av ulike patologisk dannede konvekse kar eller blodårer.

Etter at venene briste, er det alvorlig blødning, ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • sterkt redusert blodtrykk;
 • blodige urenheter i oppkast;
 • blodige urenheter i avføring;
 • merket takykardi.

Med en liten blødning kan en person føle litt svakhet, ubehag, samt symptomer på anemi. Diagnose av esophagus varicose ved hjelp av laboratorietester, ultralyd undersøkelse av bukhuleorganene, om nødvendig, utføre røntgenstudier og esofagoskopi.

diagnostikk

Diagnosen er laget på grunnlag av klager, ekstern undersøkelse, oppdagelse av primære sykdommer. Instrumentalstudier inkluderer:

 • laboratorie blod test data;
 • radiografi med kontrastmedium;
 • Esofagoskopi som må gjøres nøye på grunn av risikoen for mulig blødning.

Ved diagnose bør alle mulige årsaker tas i betraktning og utelukkes, bare da vil det være mulig å avgjøre en grundig og nøyaktig bestemmelse av blødning og endringer i spiserøret.

Behandling av spiserør i spiserøret

Hvis det er symptomer på spiserør i spiserøret, utføres behandling bare i intensivavdelingen. Hovedklassifiseringen av ikke-kirurgiske prosedyrer er rettet mot å forhindre og eliminere blødning (hemostatisk terapi) ved å redusere trykk i karene:

 1. Medisinsk behandling i form av vitaminer, astringenter og antacida (legemidler som reduserer surhet i magen). Denne metoden er rettet mot forebygging av peptisk esophagitt, der betennelse kan gå til veggene i karene, forårsaker blødning.
 2. Transfusjon av blod, erytrocytmasse, plasma;
 3. Innføring av kolloidale løsninger;
 4. Mottak av blodreduserende og vasokonstriktive legemidler.

I tilfeller der disse metodene ikke er tilstrekkelige til å fundamentalt stoppe blødning, og det er fare for gjentatte skader på fartøyene i nær fremtid, går de til kirurgi:

 • transgulær intrahepatisk portosystemisk shunting (TIPS);
 • bypass kirurgi;
 • devascularization.

Dessuten er det nå betydelig erfaring med bruk av minimalt invasive endoskopiske inngrep for å eliminere blødning fra forstørrede esophageal vener. Det er 2 måter å utføre endoskopisk skleroterapi i spiserøret:

Den intravasale metoden for å innføre sclerosant involverer utvikling av bindevev på stedet for lokalisering av tromboset varicose node. I paravasalmetoden, når sklerosanten injiseres i submukosalaget, oppstår arrdannelse av paravasalvev og etterfølgende kompresjon av forstørrede esophagus vener. Denne metoden er mer sparsom og har færre komplikasjoner.

diett

Pasienter må følge et strengt diett hele livet, til tross for helsetilstanden:

 • hyppige måltider i små porsjoner.
 • Utelukkelse av varme og kalde retter.
 • viser lite fett kjøttkraft og supper, frokostblandinger i fortynnet melk eller vann, kompotter, frukt i formet form, grønnsaker stuvet.
 • kontraindisert akutt, surt, saltt, fett og stekt kjøttprodukter; det er nødvendig å lage mat i en puree.

Kategorisk kontraindisert alkohol, karbonatiserte drikkevarer, øl.

forebygging

For å forhindre omdannelse av friske spiserørår til patologiske åreknuter, er det først og fremst nødvendig å overvåke leveren og behandle alle sykdommene i tide. For å gjøre dette, anbefaler eksperter å konsultere dem regelmessig for råd og følge alle anbefalinger.

Prognose for livet

Dessverre er spiserør i spiserøret uhelbredelig. I tilfelle av rettidig diagnose vil imidlertid tilstrekkelig vedlikeholdsbehandling forbedre pasientens livskvalitet betydelig og bidra til å forhindre en formidabel tilstand - blødning.

Dødelighet i den allerede eksisterende blødningen fra spiserøret i spiserøret er mer enn 50% og avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen og tilstanden til organismen som helhet. Hos overlevende pasienter etter blødning i 75% av tilfellene innen de neste 1-2 årene, er det et tilbakefall.

Generelt forblir prognosen for langvarig overlevelse av pasienter med denne sykdommen lav, noe som hovedsakelig skyldes den viktigste alvorlige leversykdommen.

Spiserør i spiserøret: hva er det, og hvordan å behandle det?

Spiserør av spiserøret oppstår på grunn av en forstyrrelse av blodstrømmen, som kommer fra venene langs kanlene på kragen og øvre hule vener. Det legges merke til at sykdommen ofte rammer folk etter 50 år. Kvinner er syke 2 ganger mindre enn menn.

Åreknuter forekommer mot bakgrunn av leversykdommer, spesielt ofte, skrumplever. Sykdommen i spiserøret i spiserøret med ledsagende, både små og rikelig.

Klassifisering av sykdommen

Etter grad

Klassifisering av sykdommen i spiserøret i spiserøret har endret seg flere ganger, men versjonen fra 1997 for spiserørene som deler sykdommen i henhold til graden, brukes nå:

 • Første grad. Årene i diameter når 5 mm, markert langstrakt, plassert i organets nedre nivå.
 • Den andre. Årene er innviklede, i diameter når 10 mm, plassert i den midterste delen av orgelet.
 • Den tredje. Årene er preget av styrke og tynnhet av veggene, de når en diameter på mer enn 10 mm, ligger ved siden av hverandre. På overflaten, ofte dannet "røde markører."

Ordning om vekstutvikling av mage

Brystkreft

Med åreknuter ikke bare esophagus, nemlig magen bruk annen lignende klassifisering:

 • Spiserør i spiserøret 1 grad. Årene er mindre enn 5 mm i diameter, dårlig skille mellom bakgrunnen til mageslimhinnen.
 • Spiserør av spiserøret i 2. grad. I diameter når venene 10 mm, har en ensom-polypoid karakter.
 • Spiserør i spiserøret i tredje grad. Årene er mer enn 10 mm, danner en "blanding" av noder, har en polypoid karakter.

Ifølge Vitenasom og Tamulevichiute

Det er også en klassifisering i henhold til Vitenasoma og Tamulevichiute, som skiller 4 grader av sykdommen, men ikke relatert til mageårene:

 1. vener i diameter på 2-3 mm, forskjellig blueness, er rettet lineært;
 2. vener danner knuter som overstiger 3 mm, er ujevne, avviker i tortuosity;
 3. vener danner forskjellige nodene, konvolute, stikker ut i spiserørets lumen og når magebuen;
 4. nerver av vener har en groinlike og polypoid form, lukke eller betydelig smale lumen i spiserøret; Slimhinnen som dekker knuten, blir ofte dekket med et tynt nettverk av små årer, det vil si at åreknuter dannes på åreknuter.

NCW RAMS

Dens klassifisering er foreslått av Nasjonalt senter for vitenskapelig forskning av det russiske akademiske fag for medisinsk vitenskap. Den identifiserer 3 grader av sykdommen:

 1. 1 - vener i diameter på 2-3 mm;
 2. 2 - 3-5 mm;
 3. 3 - mer enn 5 mm.

Zdenek the Wanderer

Zdenek Margarita skiller også 3 grader, men mer utvidet:

 • 1 - langsgående vener, litt over slimhinnene;
 • 2 - utvide og vri;
 • 3 - stikker opp til halvparten av lumen, pseudotumoral form;

Uavhengig av graden er varicosity ansett som en uhelbredelig sykdom. Dette er imidlertid ikke en unnskyldning for å ignorere sykdommen, fordi den senere eller feil behandling fører til pasientens død.

Deretter skal vi snakke om årsakene til spiserøret i spiserøret.

For klarhet, anbefaler vi deg å se følgende video om spiserør i spiserøret i 3. grad:

årsaker til

Varicose kan være medfødt eller oppkjøpt. Den andre forekommer flere ganger oftere og skyldes portal hypertensjon. Portal hypertensjon er en sykdom preget av økt trykk i portalvenen, som er ansvarlig for blodstrømmen fra organene til leveren, noe som fører til tynning av venene og økt risiko for intern blødning. Portal hypertensjon utvikles på grunn av blokkering av blodstrømmen.

Faktorer som fører til utseende av varicose kan omfatte:

 1. leversykdommer, for eksempel skrumplever, hepatitt, tuberkulose og andre;
 2. trombose i det vaskulære systemet;
 3. stabilt forhøyet blodtrykk;
 4. komprimering av portalvenen;

På hvilket symptom har spiserør i spiserøret, les videre.

Symptomer på spiserør i spiserøret

Sykdommen utvikler seg i en individuell rekkefølge, og avhenger av de medfølgende faktorene. Så, i noen kan det være asymptomatisk. I noen tilfeller har sykdommen en rask strøm, selv om symptomatologien forblir vanlig og manifesterer seg i:

 1. halsbrann;
 2. problemer med å svelge mat;
 3. raping;
 4. ubehag i thoraxområdet;
 5. økt hjertefrekvens;
 6. blandinger av blod i avføring

Også med varicose esophagus kan andre symptomer vises, for eksempel smerte, en generell følelse av tretthet og andre.

Om symptomene og årsakene til utseende av spiserør i spiserøret vil fortelle spesialisten i følgende video:

diagnostikk

Diagnose av spiserør i spiserøret er umulig uten maskinvareundersøkelse, siden den karakteristiske symptomatologien til sykdommen er fraværende. Når du refererer til en lege, er pasienten tildelt:

 • Generelle og kliniske blodprøver for å vurdere pasientens tilstand.
 • Funksjonelle og leverprøver for å vurdere koagulopati.
 • Ultralyd i magesekken og røntgen for å bekrefte diagnosen.
 • Fibroesofagoskopi for å fastslå årsakene til blødning.

Avhengig av sammenhengende sykdommer, kan flere studier bli foreskrevet.

behandling

Behandling av spiserør i spiserørene er kompleks, kombinerer, som minimum, terapeutiske og medisinske teknikker. I de sene stadiene av spiserøret varicosity, er pasienten vist kirurgisk behandling.

terapeutisk

Terapeutisk behandling av spiserør i esophagus er foreskrevet i forbindelse med medisinering for 1 grad av sykdom eller med kirurgi i sen fase. Terapi består av streng overholdelse av kosthold og kosthold, begrensende fysisk anstrengelse, samt å unngå dårlige vaner.

kirurgi

Den vanligste operasjonen for spiserør i spiserøret er skleroterapi. Under operasjonen injiseres en forberedt løsning i de berørte årene, inn i lumen. Prosedyren gjentas etter 5 dager, deretter 1 måned og 3 måneder. For å oppnå en bærekraftig effekt er det nødvendig å gjenta prosedyren minst 4 ganger om 12 måneder.

Også med varicose utført slike operasjoner:

 • Portosystemisk stent-shunting. I leveren er en stent satt inn, som forbinder portalen og leverårene.
 • Anastomose.
 • Syning av vener.
 • Devascularization. I dette tilfellet er de berørte årene helt fjernet, og erstatter protesen.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av pasientens ønske og graden av sykdommen.

Om hvilke stoffer som er foreskrevet for spiserør i spiserøret, forteller vi deg videre.

medisinering

Medisinsk behandling er rettet mot å redusere den negative effekten på venøs vegger. For dette er pasienten tildelt:

 • legemidler som reduserer surhet i magen;
 • strikkepreparater;

Og også syntetiske vitaminkomplekser.

diett

Kostholdet for spiserør i spiserøret er på mange måter lik prinsippene for riktig ernæring. Pasienten bør spise små porsjoner og 4-6 ganger om dagen, med siste mottakelse skal gjøres 3 timer før sengetid. Spesiell oppmerksomhet bør gis til produkter som inneholder:

 • Vit. E. Grønne løk, eggeplommer, salat, mais og vegetabilske oljer.
 • Vit. C. Sitrusfrukter, bær, poteter, paprika, grønnsaker.
 • Bioflavonoider. Kirsebær, kirsebær.
 • Rutin. Nøtter, grapefrukt, te, svart currant.
 • Vegetabilsk fiber. Grønnsaker, frukt og belgfrukter.

Det er viktig å drikke tilstrekkelig væske, fra 1 liter rent vann per dag.

En pasient som lider av åreknuter bør gi opp slike produkter:

 • alkohol;
 • sterk svart te;
 • sukkervarer og sukker;
 • skarpe krydder;
 • produkter som inneholder mel;
 • kaffe;

Forebygging av sykdom

Forebygging av åreknuter er rettet mot å opprettholde venerens normale tilstand. Først av alt er det nødvendig å nøye overvåke leveren, utfør alle anbefalinger for behandling av sykdommer. Hvis pasienten har en vedvarende økning i blodtrykket, anbefales det å ta tiltak for å regulere det.

De generelle forebyggende anbefalingene gjelder overholdelse av en sunn livsstil. Det er nødvendig å strenge følge dietten, å forlate dårlige vaner. Det er også verdt å utføre lette øvelser for å styrke kroppen, regelmessig besøke massasjen, og ta også vitaminer etter pris.

komplikasjoner

Den mest alvorlige komplikasjonen er blødning. Denne blødningen kan oppstå selv fra små anstrengelser som overspising, fordi venenees vegger blir svært tynne. Blødning kan være liten og sterk, noe som utgjør en trussel mot livet. Blødning fører til oppkast, kronisk anemi.

Også åreknuter kan være ledsaget av esophagitis, en inflammatorisk prosess av esophageal mucosa.

outlook

Esophageal varices har en høy dødelighet hovedsakelig på grunn av komplikasjoner og samtidige sykdommer, for eksempel progressiv cirrose forårsaker blødning. Til tross for at blødningen er suspendert av seg selv i ca 79% av tilfellene, kommer dødeligheten av åreknuter til 50%. Hos pasienter som overlevde blødninger og overlevende, varierer risikoen for tilbakefall de neste to årene mellom 55-75%.

Reduser risikoen for å komme tilbake til blødning kan gjøres ved å følge legenes instruksjoner. Dette garanterer imidlertid ikke en lang overlevelse på grunn av progressiv leversykdom. Merk at spiserør i spiserøret ofte oppstår med levercirrhose.

Det er viktig å huske å unngå komplikasjoner ved de første tegnene til noen av åreknuterne (bein, livmor, liten bekken, labia, varicocele osv.), Umiddelbart umiddelbart, til legen. Vær sunn!

Les Mer Om Fartøyene