Varicosity under graviditet, symptomer, behandling, forebygging

Ifølge statistikken øker prosentandelen kvinner som utvikler åreknuter betydelig, med hver etterfølgende graviditet. Sykdommen er farlige komplikasjoner (tromboflebitt, blødning, trophic ulcers), som kan utgjøre en trussel mot fostrets og moderens liv, slik at du ikke kan la sykdommen gå av seg selv. Konservative metoder for behandling av varicose under graviditet under oppsyn av en lege, vil bidra til å forbedre venøs utstrømning, og forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Åreknuter under graviditet årsaker

Åreknuter under svangerskapet (sakker utstrømningen av veneblod) ofte utvikler seg i kvinner med en genetisk predisposisjon for bakgrunnen av hormonelle endringer i kroppen i løpet av denne perioden (svekkelse av veneveggen, stagnasjon), endring av livsstilen. De individuelle egenskapene til kvinnens kropp (dårlig elastisitet i vaskulære vegger, underutvikling eller fullstendig fravær av venøse ventiler) kan også være årsaken til sykdommen i denne perioden. Følgende faktorer kan fungere som en utløser for utviklingen av sykdommen under graviditet:

 1. Vekst av livmor og foster - etter hvert som det øker, øker trykket på karene, som forhindrer utstrømning av blod fra nedre lemmer.
 2. En økning i volumet av sirkulerende blod (økt venetrykk), noe som resulterer i en økning i belastningen på venene.
 3. Brudd på blodsirkulasjonen mot bakgrunnen av mangel på fysisk aktivitet.
 4. Økt intrauterint trykk under arbeidskraft.

Vanligvis når en kvinne til stillingen av interessante vener var ok, og ingen symptomer på åreknuter (edderkopp årer blått eller purpur) observeres etter levering av deres tilstand kan sprette tilbake. Ellers vil passende behandling av åreknuter bli foreskrevet.

Symptomer på åreknuter under graviditet

Oftest under barnefødsler utviklings åreknuter på benene, kan åreknuter ofte forekommer bekken, lyske (eller labia i vulva), livmor, anus (hemorroider). Slike forhold forårsaker mye ubehag og truer helsen til komplikasjoner. Av spesiell fare er vulvar åreknuter, i fravær av passende terapi, kan det forekomme veneutbrudd, noe som fører til livstruende blødning.

På et tidlig stadium kan sykdommen oppstå uten symptomer, visuelt kan det forekomme en liten forandring i venene. Vanligvis, på dette stadiet av sykdommen, har en kvinne hevelse på beina på slutten av dagen, men vanligvis går alt om morgenen. Ødem kan være ledsaget av føttene, en følelse av tyngde, "helles". Med mer forsømte alternativer, kan kvinner om natten oppleve kramper av kalvemuskulaturen. Da situasjonen forverres, blir det alvorlig smerte i beina, kløe i huden, spesielt om natten, observert. Deretter er det en betydelig deformasjon av venene (de blir buede) når de ekspanderer og begynner å stikke over huden. I dette tilfellet kan smerte, som det oppstår, ikke forekomme i dette stadiet av sykdommen.

Video: Hvordan gjenkjenne varicose under graviditet.

Hvordan er fødsler med åreknuter?

Åreknuter er ikke en kontraindikasjon for å bli gravid og bære et barn, akkurat på den tiden, eller enda bedre, på den oppfatning planleggingsstadiet, forebyggende tiltak, for å hindre utvikling av trombose og betennelse i blodårene som bør iverksettes. Med denne sykdommen under graviditet, vil spørsmålet om hvordan man skal ta imot (naturlig eller keisersnitt) avgjøres. Spørsmålet er diskutert av en gynekolog i forbindelse med en phlebologist, og det er besluttet å ta hensyn til tilstanden til kvinnen før fødsel. Vanligvis leger for den mest naturlige levering, om mulig. I dette tilfellet er kompresjons undertøy under arbeid obligatorisk, dette vil forhindre retur av blod under arbeidskraft.

Åreknuter under graviditetsbehandling

Åreknuter er en alvorlig sykdom som ikke kan gå av seg selv og ved første tegn bør du besøke en phlebologist eller spesialist i blodårer. Behandling av åreknuter under graviditet er komplisert av det faktum at en kvinne er forbudt å ta medisiner. Gjør selvmedisinering uansett. I løpet av svangerskapet er behandlingen konservativ, alle tiltak er rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen og eliminere stillestående fenomener. Legen anbefaler vanligvis konstant bruk av kompresjonsstrømper (strømper, tights), fysiske øvelser (vandre i frisk luft, svømme, gå opp trappen), 5 minutters massasje på hver fot elting, stryke og gni bevegelse.

Å spise en gravid kvinne som lider av åreknuter bør også forandre seg, fettfattig kjøtt, friske urter og grønnsaker, ikke fettfisk, cottage cheese, egg skal være midt i den daglige menyen.

Legen kan også foreskrive aktuelle preparater, vanligvis venotonika (kremer, geler), de påføres to ganger om dagen. Jeg gjentar at pengene vil bli tildelt utelukkende av lege, siden de aktive ingrediensene kan trenge inn i blodet og være farlige for fosteret.

I noen tilfeller vil det være hensiktsmessig å bruke folkemidlene for behandling av åreknuter, bør du først konsultere legen din.

Spiseuter i livmoren under svangerskapet

Varicose sykdom under graviditet påvirker livmoren sjeldnere enn beina, men komplikasjonene er ikke mindre farlige - trombose av hovedårene og tromboflebitt. Operativ behandling brukes kun dersom kvinnen ikke er gravid, ellers brukes kun konservativ terapi, hvis virkning er rettet mot å eliminere symptomene på sykdommen (trening, eliminering av hypodynamien). Narkotikabehandling (venotonikk innad) er foreskrevet av lege og bare fra graviditetens andre trimester.

En gravid kvinne som lider av varicose uterine sykdom, bør være under konstant kontroll av en phlebologist, med utviklingen av komplikasjoner, utføres en keisersnitt.

Forstørrede vener i det lille bekkenet

Åreknuter i det lille bekkenet og livmor er ikke det samme. Åreknuter i liten bekkenet vises mot en bakgrunn av medfødt underutvikling av veneklaffene, inaktiv eller stillesittende livsstil, på grunn av trykket av den voksende livmoren på hoved vein mens bærer et barn. Behandlingen ligner behandling av livmorhalsen i livmor, kirurgisk behandling utføres utelukkende etter fødsels- og ammingsperioden.

Åreknuter i lysken (vagina, labia) under graviditet

Det kan manifestere seg, men kan følge med åreknuter i det lille bekkenet. Sykdommen består i utvidelse og patologiske forandringer i venene til de ytre kjønnsorganene. Behandlingen utføres utelukkende av konservativ natur.

Åreknuter under graviditetsforebygging

Forebygging er viktig ikke bare for gravide, men også for de som bare tenker på fødselspermisjon, og for de som allerede har de første tegn på sykdom. Grunnleggende tiltak:

 1. Bruk kompresjonsstrikk (valgt sammen med phlebologist, hvem vil forklare de grunnleggende nyansene i applikasjonen).
 2. Avslag på å bruke tette, smale undertøy og klær, fastholdelsesbevegelse, sko med høye hæler (over 5 cm).
 3. Spesielle fysiske øvelser for å forbedre blodstrømmen.
 4. Svømming, løping, vann aerobic.
 5. Økt fysisk aktivitet og avvisning av en stillesittende livsstil.
 6. Gi hvile til beina, gi opp vane med å sitte og kaste foten på bena.
 7. I løpet av dagen legger flere ganger seg ned slik at beina er på en høyde (det er godt å kaste føttene på veggen, liggende på sofaen).
 8. Gravid under søvn er det bedre å ligge på venstre side, slik at blodstrømmen blir bedre.
 9. Prøv ikke å sitte eller stå lenge i en posisjon.
 10. Hvis mulig, flytt føttene opp og ned i løpet av dagen.
 11. Kontroll vekt.
 12. Korrigering av ernæring med unntak av mel, fett, søt og røkt, berikende med frukt, grønnsaker, frokostblandinger, grønnsaker.
 13. Kontrastdusj.
 14. Utelukkelse av varme bad, badstuer, bad.
 15. Avslag fra alvorlig fysisk anstrengelse, løfte vekter.

Video: Forebygging av åreknuter under graviditet.

Hvis du følger disse enkle reglene og overholder alle reseptene, kan du forhindre eller betydelig redusere den videre utviklingen av sykdommen og dens komplikasjoner.

Beskrivelse av åreknuter i bekkenet under graviditet

Under svangerskapet gjennomgår kvinnekroppen en alvorlig "test av styrke". Ofte, alle slags komplikasjoner, en av de vanligste åreknuter i bekkenet under graviditeten.

Sykdommen i sykdommen er at det ikke finnes noen ytre manifestasjoner, i motsetning til benklemmen. Det eneste tegn kan være langvarig smerte i underlivet.

Den ubetydelige progresjonen av den patologiske prosessen under graviditet truer med å bryte venene til det lille bekkenet, blødning og postnatal komplikasjoner - anemi, smertefulle defekasjoner.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Unngå utvikling og konsekvenser av sykdommen vil bidra til å kjenne tegn og årsaker til utseendet, gjennomføring av forebyggende tiltak, rettidig diagnose og behandling.

årsaker

De eksakte årsakene til sykdommen er ikke klarlagt ennå. Imidlertid er det fastslått at følgende faktorer utvilsomt påvirker utseende av åreknuter i det små bekkenet:

 • arvelig tendens (svake vaskulære vegger);
 • venøs insuffisiens
 • avslapning av venøse vegger med endringer i hormonell bakgrunn hos gravide kvinner;
 • en signifikant økning i blodvolumet under graviditeten, dets sterke trykk på karene, med manglende evne til ventelapparat til å takle dette volumet - stagnasjon og gjenkastning av venøst ​​blod;
 • livmorvekst når barn bærer og klemmer andre organer i det lille bekkenet med et brudd på blodsirkulasjonen i dem;
 • egenskaper av intimt liv, særlig prevensjon ved å forstyrre samleie;
 • Før graviditet abort, miskram og fødsel;
 • kronisk betennelse i kjønnsområdet;
 • rask økning i kroppsvekt, fedme;
 • løfte og transportere tung belastning, overdreven fysisk aktivitet;
 • lenge eller sitter i tvunget stilling, stillesittende livsstil;
 • røyke.

Graviditet manifesterer ofte og forverrer tidligere skjulte patologier, inkludert små åreknuter. Etter fødselen, kroppen gjenoppretter, og åreknuter avtar.

Symptomer på liten bekkenviskose under svangerskapet

Et klart klinisk bilde av sykdommen er fraværende. Hovedtegnene for tilstedeværelse av åreknuter i det små bekkenet inkluderer:

 • urimelig å trekke smerter i underlivet, forverres under stress, ofte gi opp i skrittet eller nedre ryggen;
 • smertefulle kriser under stress, overbelastning eller hypotermi;
 • følelse av tyngde i perineum og vulva;
 • ubehag og smerte i vulva og skjede under og etter samleie;
 • fremspringende nerver i vener i baken, perineum og hamstring;
 • smerte ved urinering, hvis sykdommen har spredt seg til blæren.

Utseendet til slike symptomer når som helst med graviditet er et signal for konsultasjon med en spesialist.

diagnostikk

Inntil nylig, med åreknuter i det lille bekkenet, ofte feilaktig diagnostisert og foreskrevet feil behandling, opp til fjerning av livmor med tap av muligheten til å reprodusere.

Nå har diagnosen blitt bedre. Ved klager av pasienten på vage griner smerter gynekolog undersøker en gravid etappe for å sjekke om det er tegn til åreknuter og dirigerer den til en konsultasjon med phlebologist om nødvendig.

En nøyaktig diagnose er utarbeidet basert på resultatene av en omfattende undersøkelse ved hjelp av instrumentelle metoder:

Vi fortalt om de mest effektive gelene og salver fra åreknuter her.

Stadier av

Åreknuter i bekkenet under svangerskapet er delt inn i 3 stadier i henhold til alvorlighetsgraden av patologien når den utvikler seg:

Sykdomsstadiet dikterer behandlingsmetoden: I primær og sekundær varicose-medikamentbehandling og terapeutisk gymnastikk brukes, krever det tredje stadiet av varicose kirurgisk inngrep.

Populære misforståelser

Åreknuter, som alle vanlige sykdommer, er overgrodd med legender som overføres fra munn til munn blant de syke. Disse mytene er langt fra trygge, særlig hvis pasientene forsøker å godta behandlingen som foreskrevet av legen eller tror at etter operasjonen blir åreknuter permanent beseiret, og man kan ikke bekymre seg om tilbakefall av sykdommen.

Løft bare bena

Troen på at åreknuter påvirkes bare av fartøy som passerer under hjertet, er feil. Alle venene kan ekspandere, men i høytliggende fartøy oppstår patologien sjeldnere.

Forhindre varicose i skulderbelte og konstante bevegelser av hendene, så her vises det i siste sving, etter "fangst" av vener på beina og små bekken.

Det finnes metoder som behandler sykdom for et øyeblikk

Erklæringen om muligheten for rask og absolutt kur for sykdommen ved hjelp av medisinering, kirurgi eller folkemidlene er også grunnløs.

Å bli kvitt varicose er evig umulig, når han ser ut, vil kampen mot tilbakefall være permanent.

Etter å ha stoppet sykdommen, kan hun komme tilbake igjen og trekke seg tilbake i lang tid bare hvis de nødvendige forebyggende tiltakene blir truffet.

Terapi håndteres av en gynekolog

Det er heller ikke sant at behandling av kvinnlig varicose i et lite bekken er gjort av en gynekolog.

Han kan virkelig være den første som diagnostiserer en veneutvidelse med en liten bekkenutvikling, men da sender han pasienten til konsultasjon og behandling til en phlebologist - en vaskulær kirurg.

Hvis pasienten er gravid, vil hun bli observert av begge spesialister.

Det er farlig å utvikle en patologi

Når det er tegn på åreknuter hos gravide, bør du umiddelbart konsultere en lege. Utviklingen av sykdommen truer mange ubehagelige konsekvenser:

 • Utvidelsen av livmorårene forhindrer implantasjon av embryoet og normal dannelse av moderkaken, noe som skaper en trussel om graviditet;
 • blodstrømmen i uterus-placenta er brutt, barnet mottar ikke oksygen i ønsket volum - dette fører til kronisk hypoksi hos det utviklende fosteret og til og med for tidlig fødsel;
 • det er irritabilitet og angst;
 • det er en frykt for intimitet;
 • patologi kan være en kontraindikasjon for naturlig levering
 • brudd i blodårene under avføring eller fødsel, blødning og anemi i tilfelle av åreknuter
 • Mulige hindringer for utbruddet av neste graviditet og sekundær infertilitet.

behandling

Åreknuter i bekkenet hos gravide kvinner behandles kun konservativt, kirurgisk inngrep er uakseptabelt. Terapi bidrar til:

 • normalisering av tonen i venene;
 • stimulering av trofiske prosesser i vev
 • forebygging av stillestående fenomener i karene, forbedring av venøs sirkulasjon, utstrømning av blod og lymf.

Behandlingskomplekset omfatter bruk av kompresjonsprodukter (elastiske bandasjer, strømper), som blir slitt om morgenen, ligger fortsatt i sengen, blir slitt hele dagen og fjernet bare før sengetid, samt treningsterapi.

Narkotikabehandling brukes bare til eksacerbasjon og inkluderer utnevnelse av individuelt utvalgte salver, venotonikk og andre legemidler for å forbedre blodtilstanden med minimal bivirkning.

Effekten og behovet for medisinering for liten bekkenvisikose under graviditet og etter fødsel har ikke blitt fullstendig studert. Legene prøver å unngå å foreskrive apotek til slike pasienter.

forebygging

Advarsel forekomsten og komplikasjoner av sykdommen vil hjelpe:

 • nektelse av selvbehandling og umiddelbar appell til phlebologist ved første tegn på sykdommen;
 • iført strømper eller strømpebukser;
 • Kontrastdusj for perineum - daglig;
 • Forebyggende tiltak før fødselen - en sunn livsstil; inkludering i dietten av produkter som letter rask og enkel rengjøring av tarmene - rødbeter, svisker, fermenterte melkeprodukter, klibrød, samt animalske proteiner for å gjenopprette venerveggene; unngå tung løft; sove med hevede ben på pute eller pute, etter 30 uker med graviditet - hvile på siden;
 • Bruk kompresjonsstrikk etter fødsel under varicose under graviditet.

øvelser

Behandling av åreknuter i bekkenet bør være så forsiktig og samtidig effektiv.

Kirurgisk inngrep er ikke mulig, og bruk av medisinering i løpet av svangerskapet er svært uønsket.

Den beste måten å bekjempe sykdommen på er spesiell gymnastikk.

Den utføres i denne rekkefølgen:

 1. går i moderat tempo - 1 minutt;
 2. gå med høy hip-lift - 1 minutt;
 3. squats - føtter sammen, hender fremover;
 4. bakker forover - bena fra hverandre, armene spredes ut;
 5. diafragmatisk puste i stillingen på baksiden, hendene på magen - 1 minutt;
 6. i samme posisjon - beina bøyer i knærne, fortynn og fortynn 5 ganger, og deretter sakte øke bekkenet;
 7. "Walking" i stillingen på baksiden - 1 minutt, deretter 2 minutter - "sykkel";
 8. ikke stigende, samtidig løfting av rette ben;
 9. i stillingen på magen - beina er utvidet til sidene;
 10. buet av ryggen nedover med støtte på albuer og knær;
 11. uhørt gange - 1 minutt.

Terapeutiske øvelser vil forbedre blodsirkulasjonen og vil forhindre utseende og tilbakefall av åreknuter. Hver av dem må gjøres 5 ganger.

Komplekset av gymnastikk er sammensatt på en slik måte at den optimalt involverer dorsal, ventral, bekkenet og femorale muskler. Den systematiske gjennomføringen gir forlengelse og reduserer sykdommens fremgang, forbedrer trivsel og forbedrer livskvaliteten.

Gravid og planlegger fødselen til en baby, trenger en kvinne kunnskap om egenskapene til småbrystvaricose. Denne informasjonen er spesielt relevant med en arvelig predisposisjon til patologi.

Les detaljer om behandling av åreknuter ved referanse.

Symptomene på spiserør i spiserøret hos kvinner er oppført nedenfor.

Åreknuter i bekkenet under graviditet: gjenkjenne og nøytralisere!

Hva er graviditet? Dette er ikke bare en gledelig forventning om fødsel av et nytt liv, men også en utløsermekanisme for forverring av kroniske lidelser og fremveksten av nye sykdomstilstander.

Åreknuter i bekkenet under graviditet hos en kvinne er på ingen måte et sjeldent fenomen, som er fulle av mange ubehagelige og til og med tragiske komplikasjoner.

Beskrivelse og prevalens

Åreknuter i det lille bekkenet eller som det kalles - bekkenet åreknuter - Det er notert hos 30% av primiparøse kvinner og i 50% av tilfellene med gjentatt svangerskap.

I denne sykdommen opphører venene i det lille bekkenet ikke å klare sin hovedfunksjon - utstrømningen av venøst ​​blod, som som følge av dette stagnerer i karene. På bakgrunn av stillestående fenomener, øker venene, veggene deres mister deres elastisitet og elastisitet - åreknuter vises.

Å oppdage denne sykdommen under graviditet er ikke lett: tross alt De fleste symptomene er ikke-spesifikke og forklares av endringer som skjer i kroppen av en gravid kvinne. Derfor er den sanne forekomsten av bekkenblodsfall i svangerskapet et stort spørsmål.

Det er kjent at i de fleste tilfeller sykdommen kan passere seg selv etter fødselen. Men omtrent hver tiende kvinne beholder den etter fødselen av barnet, og med hver ny graviditet forverres.

Årsaker og risikofaktorer

Årsakene til debut eller forverring av sykdommen under graviditet er:

 • Mekanisk kompresjon av bekkenbensene i livmorhulen. Denne faktoren spiller en rolle i utseendet av denne sykdommen allerede i tredje trimester av svangerskapet. I dette tilfellet er fartøyene squashed, delvis innsnevret og kan ikke lenger fungere som en blodutstrømning i sin helhet.
 • Øk mengden sirkulerende blod i kroppen av en gravid kvinne. Det er kjent at i løpet av perioden med å bære barnet øker mengden av det totale blodvolumet med 40%. Hvis en kvinne i utgangspunktet hadde en predisponering for venøs insuffisiens - er det sannsynlig at ventilene i årene hennes ikke vil kunne takle den økte belastningen, noe som til slutt vil føre til åreknuter.
 • Endre den hormonelle bakgrunnen i kroppen Fremtidens mamma. Denne teorien er bekreftet av det faktum at hos noen pasienter er fenomenene bekkenbakterier registrert allerede i de første månedene av graviditeten, når det ikke er noen signifikant økning i blodvolumet og livmoren ennå ikke er stor nok til å klemme fartøyene.

Men fra de første dagene av svangerskapet begynner kvinnens kropp å produsere en stor mengde hormoner som fremkaller avslapning av vaskulære vegger og fører til unormale årer, venøs insuffisiens og åreknuter.

De mest risikable å tjene bekkenbakterien er de kvinnene som:

 • har medfødte abnormiteter i livmoren (bøyning av livmoren);
 • genetisk disponert for venøs insuffisiens og åreknuter
 • tidligere var allerede gravid og fødte;
 • lider av kronisk adnexitt;
 • for mye vei eller for raskt å få vekt under graviditet;
 • føre en usunn livsstil: de røyker og beveger seg lite;
 • er tvunget til å tilbringe mesteparten av dagen, sitter eller står stille på arbeidsplassen.

Former av sykdommen

 • åreknuter av vulva og perineum - med denne typen sykdom kan du oppdage eksterne tegn på sykdommen;
 • syndrom av venøs overflod av det lille bekkenet - symptomer på sykdommen som kan oppdages ved ekstern undersøkelse, er fraværende
 • primært - oppstår fra svikt av venøse ventiler og er først manifestert under graviditet;
 • sekundær - debut av sykdommen er ikke direkte relatert til graviditet, det oppstår på grunn av tidligere predisponerende forhold og sykdommer
 • totalt - ulike venøse plexuser over det lille bekkenet påvirkes
 • Delvis - påvirker de enkelte fartøyene

Farer og komplikasjoner

Hva er farlig for åreknuter og andre blodårer i bekkenorganene under svangerskapet? Spesifikke komplikasjoner av bekkenbarksthet, som kun kan forekomme hos gravide kvinner, er potensielt farlig for både den forventede moren selv og hennes foster:

 • Tromboflebitt og tromboembolisme - betennelse i åreknuter, som følge av at blodpropper kan danne seg. Clots kan igjen tette fartøyet og blokkere blodtilførselen til moderkaken og dermed føre til fetoplacental insuffisiens og hypoksi hos fosteret.
 • Vene ruptur under arbeidskraft, som kan føre til livstruende blødninger.
 • Utilsiktet graviditet og tidlig fødsel på grunn av ringere blodstrøm i "mor-barn" -systemet.
 • Umulighet av naturlig fødsel på grunn av høy risiko for indre eller uterine blødning.

Symptomer på åreknuter og diagnose

Detektere åreknuter under graviditet er svært vanskelig - fremtidige mødre Alle de ubehagelige symptomene er tilbøyelige til å forklare deres "interessante situasjon" og ofte merker ikke bare de alarmerende signalene:

 • Smertefornemmelser i underlivet, som spredte seg til lyske og nedre rygg. Smerten intensiverer etter kjønn, med den minste hypotermien og langvarig stående på beina.
 • Økt volum av mucosale sekresjoner fra skjeden.
 • Følelse av tyngde og sprengning i underlivet og i perineum.
 • Problemer med vannlating - En kvinne kan knapt gå på toalettet, og etter urinering har hun en følelse av ufullstendig tømming av blæren.
 • For rask tidlig vektøkning graviditet i sammenheng med resten av symptomene indikerer også sannsynligheten for å utvikle bekkenbarkvev.
 • Med åreknuter, vulva og perineum i kjønnsområdet, på de indre lårene og mellom baken kan forekomme vaskulære knuter, bli merkbare vaskulære stjerner og blå figur krans.

Den endelige diagnosen kan kun utføres av en lege basert på data fra instrumentelle studier. Under graviditeten er det å foretrekke å bruke slike diagnostiske metoder som ikke skader barnet - Ultralydundersøkelse og dopplerografi. Andre, mer nøyaktige diagnostiske prosedyrer (tomografi inkludert) brukes kun som en siste utvei, for å klargjøre diagnosen.

Metoder for behandling

Under svangerskapet kan bekkenbarken ikke helbredes, men man kan holde den under kontroll og ikke tillate at den patologiske prosessen i blodårene forverres. For å gjøre dette, bruk konservative og for det meste ikke-behandlingsmetoder. Kirurgisk behandling av bekken venøs varicose under graviditet er nesten ikke praktisert på grunn av høy risiko for fosteret.

 • Motoraktivitet: Daglige vandreturer og utførelse av terapeutiske øvelser for å forhindre stillestående fenomener i bekkenområdet.
 • Kroppsposisjonsterapi: så ofte som mulig ligge med beina oppreist.
 • diett: Inkludering i kostholdet av en stor mengde mat, rik på vegetabilsk fett og fiber.
 • Vannprosedyrer: Kontrastdusj daglig, unngå varmtvannsprosedyrer.
 • Komprimerings strikkevarer: Som foreskrevet av legen, bruk alltid.
 • Lokale anti-varicose salver (Venoruton, Troxevasin), er det fornuftig å bruke bare med en ekstern manifestasjon av symptomer på venøs insuffisiens i perineum og vulva.
 • Medisineringsterapi bør bare brukes som beskrevet av legen. Det finnes en rekke phlebotonics-stoffer, teoretisk trygt for en gravid kvinne og barnet hennes (Flebodia, Detralex), men de skal bare foreskrives av en lege, med tanke på helsetilstanden til pasienten.
 • Med et sterkt smertesyndrom er det mulig forsiktig bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler fond.
 • I tilfelle trussel om hypoksi for fosteret på grunn av åreknuter, bør legen utpeke antihypoksiske legemidler. Som regel utføres behandling i dette tilfellet permanent.

Forebyggende tiltak

Forebyggende vedlikehold av åreknuter i en liten bekk under graviditet antar:

 • Kunnskap om kvinnens egenskaper av kroppen før graviditet. Hvis en kvinne som planlegger å bli gravid, har funnet tegn på en sykdom - hun må identifisere og behandle sykdommen før graviditeten.
 • Oppgivelse av dårlige vaner og livsstilsendringer.
 • Nyttig motoraktivitet under mottoet "Å flytte, ikke stå eller sitte."
 • Unngå tette klær og høye hæler.
 • Trenger å sove på din side og med litt opphøyde ben.

En gravid kvinne er ansvarlig, ikke bare for seg selv, men også for den personen hun bestemte seg for å gi liv. Dette pålegger henne et spesielt ansvar, blant annet i forhold til helsen. Ufarlig for kvinnens oppfatning kan et symptom bli et alarmerende signal om en ulykkelig organisme og en mulig kilde til fysiologisk stress for fosteret. Ikke glem dette og Prøv å eliminere alle risikofaktorer som truer det normale løpet av graviditeten i tide.

Våre fartøy

Behandling og forebygging av vaskulære sykdommer

Årsakene til åreknuter under graviditet

Åreknuter i bekkenet under graviditet er en konsekvens av byrden som legges på kvinnekroppen under svangerskapet. I motsetning til åreknuter i de lavere ekstremiteter, noe som merkbart har utpregede symptomer og diagnostiseres forholdsvis lett, varicer i bekkenet er ikke så merkbar og ofte går over i den felles negative symptomer som følger kvinnens kropp under normal graviditet. Årsaken til denne sykdommen kan være en avslapping av uterine fartøyer på grunn av strekking av veggene og reduserer livmor tone eller sirkulasjon økning av veneblod, som er ment å tjene det dobbelte volum. I moderne medisinske sirkler er det vanlig å knytte økningen i vaskulær sykdom med graviditet, med trykket i forstørret livmor på vena cava, som ligger rett under det. Slike komprimering, permanent ledsaget av stillestående fenomener, blir den mest sannsynlige forklaringen for en slik hyppig spredning av varicose under graviditet og økningen som en prosentandel av hvert etterfølgende fødselslager. Åreknuter i bekkenet under graviditet blir vanlige i hver tredje primogene og annenhver kvinne som forbereder seg på gjentatt fødsel.

Arten av sykdommen og utviklingsstadiet

En vanlig misforståelse er at varicose manifesterer seg bare på underkroppene og blir kurert uten spor eller passerer selv etter en vellykket fødsel. Nedre ekstremiteter påvirkes i første fase av patologisk utvikling. I fravær av passende behandling på grunn av de endrede forhold og den økte belastning, forsterket inntraff i kropps funksjonelle endringer, utviklingen av sykdommen beveger seg til bekken organer, og bak den og alle de reproduktive organer, inkludert livmor. Dette kan føre til slike negative konsekvenser som trusselen om abort, unormal oppsigelse av graviditet og muligheten for total infertilitet.

Mens åreknuter er diagnostisert visuelt og kan korrigeres med passende behandling, kan åreknuter under graviditet kun diagnostiseres på grunnlag av uklare symptomer. De er lett forvirret med negative manifestasjoner av økt belastning under fosterlager, som ikke har noen patologisk grunnlag. Synlige manifestasjoner oppstår når ekspansjonen og dannelsen av knuter når labia, i dette tilfellet er farene ved komplikasjoner umåtelig høyere og krever kirurgisk korreksjon.

De tre stadiene av sykdommen under graviditeten varierer i henhold til utvidelsen av venene og graden av involvering i prosessen med fartøy som leverer reproduktive organer:

 • en økning i diameteren av venene i den øvre delen av venstre eggstokk til 5 mm;
 • fullføre anfall av venstre eggstokk og utvidelse av diameter til 10 mm;
 • Begge eggstokkene er fanget og ekspansjonsdiameteren er mer enn 10 mm.

Faren for utvikling av tredje fase er at den bare er gjenstand for kirurgisk behandling, som i prinsippet kun er mulig i første og andre trimester av graviditet. Derfor er ikke bare den rettidige diagnosen av tilstanden, men også forebyggende tiltak som kan forhindre forekomst av åreknuter, av stor betydning. Disse aktivitetene omfatter umiddelbar appell til phlebologist i tilfelle av de første tegn på symptomer på åreknuter og permanent samråd med gynekolog og kirurg, dersom det er grunn til å tro at patologi fortsetter å utvikle seg.

årsaker til

Moderne medisiner har ikke tilstrekkelig forklaring på årsakene til forekomsten av slik avvik. Vanlige meninger som forklarer utseende av varicose generelt, og under graviditet, er delt inn i flere betingede undergrupper:

 • patologiske prosesser i kjønnsorganene;
 • sykdommer i indre organer og systemer;
 • arvelige patologier av utvikling;
 • konsekvenser av kirurgiske inngrep eller komplikasjoner av kroniske sykdommer i form av transformasjon av vev i arr, adhesjoner, osv.;
 • naturlige fysiologiske prosesser som skyldes graviditetens begynnelse;
 • dårlige vaner;
 • effekter av fysiske eller statiske belastninger som har hatt en vedvarende og permanent innvirkning.

Varicer av bekken vener, manifestert bak de i de nedre lemmer under svangerskapet er vanligvis forbundet med virkningene av strømmen av interesse bestemmelser og spesifikk belastning, noe som utøver på blodkar og blodsirkulasjonen prosess i drektighetsperioden.

Farene ved slike lesjoner består i etableringen av en overhengende trussel mot den naturlige blodtilførselen til morens kropp, og dermed fosteret og øke risikoen for tilbakefall ved hver re-fremmarsj svangerskapet, men i en mer intensiv utvikling. Derfor må varicose som kommer i denne vanskelige perioden i en kvinnes kropp, overvåkes nøye, ta hensyn til forebyggende tiltak, rettidig diagnose og profesjonell behandling. Dessuten har utseendet av patologi på en slik tid en litt annerledes karakter.

Årsakene til åreknuter under graviditet

Årsakene til varicose under graviditet, i motsetning til lignende vaskulær patologi under hennes fravær, er ganske forståelig fysiologisk karakter:

 • Utvidelse av livmoren på grunn av at barnet vokser og utvikler, fører til trykk på bekkenens bein;
 • Graviditetsforløpet kan forverre eksisterende abnormiteter i strukturen i kjønnsorganene;
 • Blodsirkulasjonen øker i volum på grunn av at to organismer allerede blir servert (mor og barn);
 • utstrømningen av blod øker mot bakgrunnen av lav fysisk aktivitet, noe som avtar i sen graviditet;
 • Utpressens trykk føles ikke bare på fartøyene, men også på nærliggende organer;
 • hormonelle forandringer i kroppen, betinget av preparatet for bæring eller generisk prosess, fører til endring i hormonell bakgrunn som påvirker fartøyets elastisitet;
 • idiopatiske årsaker, som kan være av individuell karakter og ikke være utsatt for etiologisk begrunnelse.

Tilstedeværelsen av eventuelle angstsymptomer i løpet av denne perioden kan være forbundet med utviklingen av sykdommen: smerte i den nedre del av magen og perineum, hevelse, smerte under defekasjon, en MAS smerte fra skrittet og opp - alt dette kan skyldes vaskulære forstyrrelser.

Alle plager av denne typen bør umiddelbart informere den behandlende legen og konsultere en spesialist. Dette gjelder spesielt i tilfelle at eksisterende åreknuter i underbenene kan bli visuelt diagnostisert og har karakteren av en bred betegnelse. Eventuell uoppmerksomhet til symptomer og manglende evne til å ta skikkelige medisinske tiltak kan føre til irreversible komplikasjoner.

Mulige komplikasjoner og behandling

Vaskulær patologi av nedre ekstremiteter, til tross for utbredelsen, kan skaffe seg en farlig karakter når sykdommen passerer inn i et stadium som strekker seg til det små bekkenet og utover. Jo sterkere dysfunksjonaliteten i blodårene, desto større er mulige komplikasjoner og jo høyere er risikoen for deres forekomst. En vesentlig del av den kommende patologiske abort oppstår på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i placenta og livmor, noe som fører til mangel på oksygen og mangel på essensielle næringsstoffer i fosterutviklingen. Kronisk hypoksi av barnet, utviklet som et resultat av et brudd på blodtilførselen, kan føre til utseende av et foster med psykiske og fysiske abnormiteter.

Ofte er det denne patologien som forårsaker abort eller tidlig fødsel. Men også for morens legeme det representerer en betydelig trussel og kan føre til tap av funksjonalitet av blæren, som åpnet livmorblødning som utviklet inflammatoriske patologiske prosesser i den reproduktive organer og dannelsen av venøs trombose, noe som kan forårsake irreversible svekkelser i funksjonelle prosesser. Risikoen for mulige komplikasjoner er så stor at all uprofesjonell resonnement om varicose, som i seg selv går etter graviditet, grenser til enkel uansvarlighet.

Prosessen med vaskulær lesjon som oppstår i kroppen og uunngåelig utvikler seg med veksten av fosteret, krever umiddelbare medisinske tiltak. Om det med dette er det nødvendig å gjøre det, er det nødvendig å konsultere ikke bare med gynekologen, men også med kirurgen. Behandling av denne tilstanden, spesielt i graviditetens siste trimester, kan nesten ikke utføres medisinsk, men det er egentlig ganske vellykket å korrigere det. Til dette formål foreskrives en medisinsk bandasje, som gjør det mulig å redusere belastningen og kompresjonen til bekkenet og eggstokkene, foreskrevet et spesielt kosthold og et sett med terapeutiske øvelser.

Av stor betydning er også måten som fremtidens parturient leder veien og hvilken slags belastning - statisk eller fysisk - har blitt en faktor som provoserte fremveksten av åreknuter. I det første tilfellet anbefales det å øke fysisk aktivitet og utføre en mer mobil livsstil, i den andre - redusere fysisk anstrengelse. Det viktigste under bæringen av et barn er ikke bare for å oppnå ønsket resultat (utseendet til en baby), men også å komme til dette vakre øyeblikket med minimal tap for moren.

Åreknuter i bekkenet under graviditet

innhold

Kvinnelige representanter diagnostiserer ofte sykdommen "åreknuter i det små bekkenet". Primær symptomer på patologi er smertefulle opplevelser i underlivet. Fremtidige mødre er spesielt utsatt for sykdom, for i løpet av denne perioden skjer det ulike endringer i kroppen. Under aktiv vekst av fostret øker risikoen for å utvikle liten bekkenbark under svangerskapet på grunn av det faktum at morkaken utøver sterkt press på nærliggende indre organer og på blodkar.

Den insidiousness av denne sykdommen ligger i det faktum at symptomene ikke er umiddelbart tydelige, de kan lett forveksles med tegn på andre patologier, inkludert gynekologisk. Under utviklingen av den patologiske prosessen forstyrres funksjonene i bindevevet, og dets struktur endres. Mekanismer for utvikling av sykdommen har ikke blitt grundig studert ennå, men de fleste leger har en tendens til å tro at hovedårsaken til patologien er venøs insuffisiens.

Årsaker til utvikling

I mange pasienter med diagnose av "åreknuter i det lille bekkenet" ble svake kar med tynne vegger arvet. Brudd på blodsirkulasjonen oppstår på grunn av forverring av blodstrømmen i eggstokkene, hindring av blodårer. Som et resultat dannes en ekstra bane for blodsirkulasjonen.

Slike faktorer kan provosere utviklingen av åreknuter i bekkenet under graviditeten:

 • arbeid forbundet med å løfte vekter, utføre tung fysisk arbeidskraft;
 • gjentatt graviditet, etter alt etter arbeidet strukket musklene i organene i det lille bekkenet ut og mistet sin tidligere elastisitet;
 • stillesittende livsstil, mangel på aktivitet, stillesittende arbeid;
 • gynekologiske sykdommer (inflammatoriske prosesser i eggstokkene, endometriose og andre);
 • økt innhold av østrogener i blodet;
 • utvidelse av uterus på grunn av økt føtal størrelse;
 • anorgasmia hos kvinner (manglende evne til å oppnå orgasme under samleie);
 • Langvarig bruk av hormonelle stoffer (inkludert prevensjonsmidler).

Klinisk bilde

Åreknuter under graviditet i begynnelsen av sykdommen er ikke ledsaget av spesifikke symptomer, så det er vanskeligheter med å diagnostisere.

Å mistenke en patologisk tilstand av vener i et lite basseng er det mulig på slike tegn:

 1. Aching, trekker smerte, som har en permanent eller periodisk karakter.
 2. Fargeløs eller hvitaktig slimutslipp fra skjeden.
 3. Huden på perineum blir svært følsom.
 4. Følelse av tyngde, uvanlig press på bekkenområdet.
 5. Vulva og skjede er litt hovne.

Åreknuter i det lille bekkenet har tre grader utvikling. I begynnelsen utvides eggstokkene til 7 cm, som er ledsaget av å trekke smerter i underlivet. I den andre fasen er ikke bare eggstokkene, men også livmoren involvert i den patologiske prosessen, karene ekspanderer til 9 mm. I fravær av riktig behandling, sykdommen utvikler seg, i tredje fase øker venene til 13 cm, er risikoen for å utvikle tromboflebitt høy.

diagnostikk

Under graviditeten stimuleres blodstrømmen i bekkenorganene på grunn av behovet for full blodtilførsel til moderkaken. Ifølge statistikk har 30% av gravide kvinner symptomer på åreknuter i bekkenet. Ved manifestasjon av primære symptomer er det nødvendig å konsultere en lege, gjennomgå en grundig undersøkelse og begynne adekvat behandling. Dette vil ikke bare forbedre pasientens livskvalitet, men også hindre farlige komplikasjoner.

Diagnose sykdommen i to faser. Først, ved hjelp av spesielle teknikker, bekreft diagnosen, og identifiser deretter stedet der refluksen oppstår.

Grunnleggende diagnostiske prosedyrer:

 • tradisjonell gynekologisk undersøkelse;
 • ultralyd undersøkelse;
 • Doppler;
 • venography;
 • laparoskopi og CT.

Et utvidet sett med diagnostiske tiltak er ikke bare nødvendig for å bekrefte diagnosen, men også for å bestemme tilstanden til organene i reproduktive systemet, moderkremen og fosteret og blodkar. Hvis sykdommen diagnostiseres i tide, er det mulig å stoppe den patologiske prosessen raskt og med størst mulig fordel for den gravide kvinnens organisme og minimal risiko for det fremtidige barnet.

behandling

Fraværet av rettidig behandling av varicose forstørrelse av det lille bekkenet kan føre til utvikling av komplikasjoner. Under graviditeten bør behandlingen av denne sykdommen være forsiktig, nøye gjennomtenkt uten skade på fosteret. Behandling av patologi er rettet mot å eliminere ubehagelige symptomer, forbedre blodsirkulasjonen i blodårene.

Positive resultater kan fås ved hjelp av komplisert terapi, som inkluderer:

 • bruk av medisiner
 • Overholdelse av et spesielt formulert kosthold for en gravid kvinne;
 • ytelse av et bestemt sett med fysiske øvelser;
 • anvendelse av folkemedisin;
 • Obligatorisk bruk av produkter laget av komprimeringsstrikk.

Hos kvinner med diagnose av "varicose forstørrelse av det lille bekkenet" er karene svake og på beina, så de er sterkt utsatt for å utvikle åreknuter i underekstremiteter. Spesialister angir kompresjonstrømper og strømpebukser, bandasjer. Sistnevnte kan brukes ikke bare til behandling, men også for forebyggende formål, siden slike anordninger gir jevn fordeling av lasten.

Når du behandler åreknuter av små bekken, kan du ikke gjøre det uten bruk av medisiner. Som regel er kvinner foreskrevet smertestillende midler, med forsiktighet bør ta antiinflammatoriske legemidler, phleboprotectors. Du kan ikke velge deg selv og begynne å drikke noen medisiner. Mange av de kjente stoffene er kontraindisert under graviditet. Medikamentterapi er kun foreskrevet av den behandlende legen basert på helsetilstand og forsømmelse av sykdommen.

Folkemidlene

Før du bruker noen metode for behandling av åreknuter, bør du konsultere legen din. Ikke engasjere seg i selvmedisinering, for på den måten kan du gjøre skade ikke bare for helsen din, men også for den fremtidige babyen. Tradisjonell medisin kan være ganske effektiv i behandling av åreknuter.

Fordelene ved å bruke dem inkluderer relativ sikkerhet og tilgjengelighet:

 1. Tørket eller friskt røtter av løvetannhakk, hell kokende vann, la det fylles i en halv time. Den resulterende blanding er full i løpet av dagen i like store deler (50 eller 100 gram).
 2. Frukt av kastanje rist, hell alkohol, i 21 dager insistere på et kjølig, mørkt sted. På slutten av perioden, ta stoffet 10 dråper tre ganger om dagen, fortynnet med vann.
 3. Fra gulrøtene klemme saften, legg til en spiseskje med linolje, og drikk den. Et glass av et slikt legemiddel daglig vil bidra til betydelig forbedring av tilstanden til blodkar, styrke veggene deres, hindre utviklingen av den patologiske prosessen.

Gravide kvinner med diagnose av "varicose utvidelse" må nødvendigvis tilpasse det daglige dietten. Menyen bør domineres av nyttige, rikt på vitaminer og mineraler. Det anbefales ikke å spise fett, stekt, krydret mat, erstatt den med grøt, suppe, frukt og grønnsaker. Riktig, balansert ernæring vil ikke bare bidra til å øke utvinningen i tilfelle av åreknuter, men også mette kroppen med nyttige stoffer, rense det, forbedre helse og helbred.

Terapeutisk fysisk trening

En hjelpemetode for behandling av små bekkenbakterier under graviditeten er gymnastikk. Før tildeling av øvelseskomplekset, er det nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose for å analysere pasientens helsetilstand, for å utelukke mulige negative konsekvenser for henne og fostrets helse. Eksperter anbefaler å bruke i den komplekse terapeutiske fysioterapi, medisineringsterapi, folkemidlene og bruk av produkter fra komprimeringsstrikk.

Dette er den eneste måten å oppnå et ekspressivt positivt resultat i kampen mot venenees patologi:

 1. Øvelse nr. 1. Legg deg ned på ryggen, legg hendene bak hodet, løft beina og utfør jevne bevegelser som ligner på å sykle.
 2. Treningsnummer 2. Vi legger oss ned på gulvet, hendene under midjen, bena, og så løfter kroppen sakte og jevnt opp, holder i noen sekunder, gå ned til startposisjonen.
 3. Øvelse # 3. Å lyve på ryggen din. Benene løftes litt over gulvet, beveger seg som "saks".

Fysiske øvelser kan bare utføres dersom det ikke foreligger kontraindikasjoner, og fremtidens mor føler seg bra. I tillegg må du ofte gå utendørs, ikke sitte for lenge i samme posisjon, men ikke overbelaste deg selv, begrense overdreven fysisk og følelsesmessig stress og unngå stress.

Mulige komplikasjoner og forebygging

Hvis liten bekkenveine varicose er i tide for å starte behandlingen, kan du raskt oppnå positive resultater, unngå farlige konsekvenser.

Ignorerende patologi fører ofte til utviklingen av den patologiske prosessen og utviklingen av slike komplikasjoner:

 • betennelse i bekkenorganene (livmor, epididymis, eggstokkene);
 • dysfunksjon av blæren;
 • dannelsen av venøs trombose;
 • uterin blødning.

Hver mor bryr seg om hennes babys helse, så en gravid kvinne skal begynne å ta tiltak fra de første dagene, slik at fosteret i livmoren føles behagelig og utvikler seg normalt. Hormonale feil, omorganisering av kroppen og tilpasningen til en ny tilstand fører ofte til utvikling av ulike patologier.

Hvis pasienten har svake blodårer og risikoen for å utvikle åreknuter er høy, følg anbefalingene for å forhindre sykdommen:

 • utfør et spesielt designet sett med øvelser for å styrke muskler i det lille bekkenet;
 • Spis riktig og på en balansert måte, unntatt alkoholholdige drikker fra menyen, begrense søtsaker, røkt mat og andre skadelige matvarer;
 • For å sikre at det ikke er forstoppelse, blir dette igjen hjulpet av riktig ernæring, ved tilstedeværelse av vegetabilsk fiber i dietten.
 • å lede en mobil livsstil, ikke bli for lang, gå mye;
 • Hvis daglige aktiviteter er forbundet med overdreven fysisk stress, må de også være begrenset;
 • Ta regelmessig kontrastdusj;
 • gi preferanse til komfortable, komfortable sko;
 • Fra midten av graviditetens andre trimester for å bruke et beltebånd, vil det bidra til å distribuere belastningen riktig og redusere alvorlighetsgraden av symptomene på åreknuter.

Hvis du finner de primære tegn på åreknuter, bør du umiddelbart kontakte en spesialist. Ikke engasjere seg i selvmedisinering, fordi det både kan skade deg selv og babyen. Hvis du fortsatt ikke kan forhindre sykdommen, bør du starte riktig behandling i tide. I de første stadier kan den patologiske prosessen elimineres ved hjelp av medisinbehandling, forsterket av fysioterapiøvelser, folkemedisin og komprimeringsstrikk.

Åreknuter i bekkenet: under graviditet, etter og til

Drømmer om en sunn og vakker baby og planlegger den første graviditeten, prøver unge kvinner ofte å finne ut hva "det er skrevet på". Alt dette er bedre å lære av moren, spesielt siden den kommende graviditeten i seg selv er et spennende øyeblikk. Døtre på mange måter gjenta sin mor, spesielt hvis det gjelder kvinners problemer, og ikke ha dem fordi tankene er materielle, men fordi alt er lagt ned på gennivå, mot hvilken, som du vet, er det ingen våpen. Så med åreknuter. Og det spiller ingen rolle hvilken. Fortsett den kvinnelige kroppskanalen som varicose på beina, og åreknuter, noe som ikke er noe bedre, fordi det ikke alltid er merkbart og ikke veldig tilgjengelig.

Åreknuter påvirkes av alle organene i det små bekkenet, og gitt at hos kvinner dette stedet er okkupert av kjønnsorganer, blir det forståelig at slike patologiske forhold ofte oppstår. Organene av bekken fartøyene kommer fra bunnen, dvs. fra underekstremitetene og, forgrening, ble blod oppsamlet fra labia, vagina, perineum, vulva, livmor og vedheng. Den venøse beholderen kan utvides på et hvilket som helst sted, eller rettere, hvor det vil motta en ekstra belastning.

På utvikling av åreknuter, unntatt arvelighet, påvirker betydelig hormonell status, som i tillegg endrer seg i løpet av hver menstruasjonssyklus, gjennomgår en fullstendig restrukturering under graviditeten og i den klimatiske perioden generelt.

Når graviditeten begynner å fungere aktivt hormon progesteron, som fremmer oppbevaring og opphopning av væske i vev og en økning i BCC (volum sirkulerende blod). BCC vil i sin tur skape ytterligere press på fartøyets vegger.

I den klimakteriske perioden, i tillegg til hormonelle effekter, spilles en viktig rolle i dannelsen av patologiske prosesser av gynekologisk anamnese og tilhørende kroniske sykdommer.

Graviditet er lykke og lidelse

Graviditet avslører mange skjulte patologier, inkludert åreknuter i bekkenet, mens med hver graviditet vil situasjonen bli forverret mer. Når graviditeten øker volumet av sirkulerende blod, noe som er naturlig, siden det er behov for å mate det med livmoren, noe som øker i størrelse. Formasjon og aktivitet av morkaken krever full oksygen og næringsstoffer, som vil gå til veksten og utviklingen av fosteret. Den voksende livmoren begynner å lete etter et sted i det lille bvelget på bekostning av andre organer, undertrykke dem og klemme fartøyene.

Ved å aktivere den hormonelle bakgrunnen kommer et stort antall kvinnelige kjønnshormoner inn i blodbanen, noe som fører til avspenning av venouskarens vegger, noe som medfører en patologisk utvidelse av venene. I denne situasjonen gir ventilene i venene ikke fullstendig blodgass, siden de ikke helt kan lukke lumen i det dilaterte fartøyet. Blodet forblir og stagnerer, hvor overflødig blodtrykk på veggene på karrene vil føre til en økning i permeabiliteten til sistnevnte.

I tillegg tar gravid livmor ikke bare blod, det gir det bort, og utløpet fra det under graviditeten øker nesten 20 ganger. Gitt at venøskarene til hovedgenitalorganet også er utstyrt med ventiler som, på grunn av omstendighetene eller de inneboende egenskapene, ikke er i stand til å sikre fullstendig lukning av venøs fartøy, stagnerer blodet og venene utvides. Slik vokser livmorhalsen i livmoren, hvor årsakene til livmorhalsen kan bli representert som følger:

 1. Medfødte misdannelser av strukturen valvulære apparater av livmorske kar i livmoren;
 2. Genetisk predisposisjon;
 3. Hormonal reorganisering, karakteristisk for graviditetstilstanden;
 4. Økt blodgass i livmoren;
 5. Kroniske inflammatoriske sykdommer;
 6. Kunstig opphør av graviditet, miskram og fødsel i anamnesen;
 7. Stagnerende fenomener i de venøse karene i eggstokkene.

I lys av at livmoren tilhører bekkenorganene, er det mulig å legge til forutsetningene for utseende av åreknuter som er typiske for hele bekkenet:

 • Økt uterusstørrelse;
 • Rask vektøkning;
 • Alimentary-konstitusjonell fedme og dens andre typer forbundet med endokrine sykdommer;
 • Fysisk stress;
 • Stillesittende arbeid og fysisk inaktivitet;
 • Dårlige vaner (røyking).

Den skyldige til å utvikle varicose under graviditet i lysken, som vil stikke ut i mørkeblå uattraktive knuter og skape forferdelig ubehag for en kvinne, er ofte den gravide livmor. Det overløper magesårene, noe som fører til deres varicose forlengelse, som strekker seg til den store labia, vagina, perineum, vulva og tarm. Ovennevnte faktorer i denne situasjonen vil også få sin negative innvirkning og bli årsakene til åreknuter i bekkenbunnen.

Synlige og usynlige åreknuter

Symptomer på liten bekkenbark kan være lyse når venene til de ytre kjønnene vokser, men dette indikerer stagnasjon i hele bekkenområdet. Utvidede fartøy og noder i dem i slike tilfeller er godt definert visuelt. Utvidelsen av indre årer er imidlertid mer helsefarlig og utgjør en større trussel mot graviditeten og postpartumperioden. Åreknuter truer riper i venene under belastning og / eller under avføring, noe som vil medføre blødning og utviklingen av anemi.

I lys av knappheten i det kliniske bildet med overbelastning i det små bekkenet, er den første diagnosen av sykdommen ultralydsundersøkelse av bekkenorganene ved hjelp av en vaginalsensor. På denne måten finner du forstørrede vener og knuter i livmor, eggstokker, vulva, skjede og andre steder utilgjengelige for øyet, den eneste manifestasjonen som kan være smerte i underdelen magen.

Sannsynligvis er de mest levende symptomer ledsaget av åreknuter under graviditet:

 1. "Stjerner" og knuter, som fører til deformasjon av en eller to lepper;
 2. Tørrhet i huden, pigmenteringspunkter i lesjonen;
 3. Uhyggelig kløe og ømhet;
 4. Tap av effektivitet, redusert humør.

Imidlertid, hvis den venøse lunger i bekkenet er begrenset, vanligvis sparsom terapi (bandasjer, strømper, medisinsk gymnast), spesielt under graviditet, og med minimalt invasive teknikker er ikke vist, krever vulva åreknuter umiddelbar virkning, er ekstremt det er tilrådelig å ta før graviditet. Dette skyldes at ikke behandlet vulvar åreknuter, kan forårsake omfattende blødning, i lys av bruken av venøs fartøy. Spiserør av vulva behandles med radiofrekvens og laserkoagulasjon eller radikal flebektomi. I løpet av svangerskapet er det ikke mulig, så prøv å begrense utnevnelsen av kompresjonsstrømper og treningsterapi, og bare i ekstreme tilfeller kan anbefales for venøse medikamenter med minimale bivirkninger.

Trusselen mot normal graviditet

Åreknuter er meget ofte forbundet med vaginal åreknuter, noe som indikerer tilstedeværelsen av stagnasjon i bekkenet og involvering i den patologiske prosess for venøs apparat av andre organer av kvinnelig seksuell sfære generelt, og livmor, spesielt. Nederlaget av livmor fartøy kan ha negative konsekvenser og utgjør en risiko for fosteret og normal svangerskap, så åreknuter under svangerskapet er av spesiell status, hvor venene i underekstremitetene tildelt ledende rolle. Tross alt begynner det med dem, og det lille bekkenet er allerede involvert i prosessen.

Det virker utrolig at åreknuter kan forhindre graviditet og forårsake infertilitet, men likevel er det. I tillegg skaper utvidelse av venene før eller under graviditeten ofte et hinder for normal implantering av embryoet og forstyrrer riktig dannelse av morkaken.

Myter om åreknuter

Om noen vanlig og kronisk sykdom hos folket er legender og myter, hvor varicose ikke er et unntak. Snarere regelen. Noen forsikringer er misvisende phlebologist pasienter, med hva de kommer til legen, der de prøver å lage forslag til behandlingsordningen og diversifisere det. Eller, med suksess taklet med tilbakefall ved laser koagulasjon eller phlebectomy, begynner de å tro at varicose er borte og nå er alt mulig. Myter og fornektelser:

Myte # 1: Varicose er en sykdom som bare påvirker beina

Erklæringen om at fartøyene over hjertet ikke er utvidet, er ikke berettiget. Spredning av varicose kan forekomme i alle venøse kar. Selvfølgelig er skulderbjelkens vener mindre utsatt for denne patologiske prosessen, med tanke på den høye beliggenheten og den betydelige motoraktiviteten (uten å merke seg, bruker vi hendene hele tiden). Og som regel, hvis varicose har nådd hendene, så i bena og i det lille bekkenet "slo han seg" i lang tid.

Myte nummer 2: varicosity kan botes ad gangen

De sier at "noen, et eller annet sted, en slags" medisin, kirurgisk metode eller folkemåte har herdet åreknuter. Uttrykket "å kurere åreknuter"Kan bare brukes i ett tilfelle: varicosity kan ikke kureres, det kan forebygges, ikke glemme en dag om det, eller stoppe, men husker også det hele tiden. Med varicose må hele tiden lede en uforsonlig kamp og da trekker han seg tilbake. For en stund.... Men så snart en person tillater seg å slappe av, vil en gjentakelse av åreknuter være der.

Myte nr. 3: Kvinners åreknuter behandles av en gynekolog

Noen tror at bekkenorganens åreknuter er en gynekologisk sykdom. Ja, hva skal jeg si om noen leger er sikre på det. men åreknuter - venøs sykdom og det spiller ingen rolle hvor de befinner seg. De vil phlebologist (en vaskulær kirurg). Den første om varicoseforstørrelsen er imidlertid vanligvis anerkjent av gynekologen ved å utføre ultralyddiagnostikk av bekkenorganene, og leder deretter pasienten til phlebologisten. En gravid kvinne overvåkes samtidig av en og annen spesialist.

Video: Varicose and Graviditet

Spesielt om åreknuter i bekkenet og underekstremiteter bør være kjent for unge kvinner, som la merke til i deres arvelige disposisjon til den patologiske utvidelsen av venøse kar. Forebygging, inkludert bruk av tradisjonell medisin, gymnastikk, turgåing, svømming og riktig ernæring, vil bidra til å forhindre utvikling av den patologiske prosessen og sikre fødsel av en sunn baby. Og kanskje noen, om moren tar vare på helsen på forhånd og er ordentlig forberedt på en gledelig begivenhet.

Les Mer Om Fartøyene