Åreknuter: årsakene til utseendet, symptomene, diagnosemetoder og behandling

Åreknuter - en patologisk forandring i de fysiske parametrene til det lille brekes venesystem, noe som fører til delvis eller fullstendig dysfunksjon av visse deler av blodårene i livmorområdet.

Sirkulasjonssystemet mater alle bekkenorganer, herunder livmoren, består av en sentral ovarial og bekken årer, samt avfall fra disse mindre blodkar og kapillærer.

Sværheten ved å lede blodet i en hvilken som helst del av dette nettverket fører til en økning i trykket inne i venene og som følge av deres strekking og forstyrrelse av venøse ventiler.

Stagnering av blod fører til en forsinkelse i utløpet av væske og andre bearbeidede produkter, noe som fører til oksygenmangel på omgivende vev, utseendet av indre ødem av parameteren og også tynningen av den utvidede veggen av karene.

Over tid kan veggene bli så tynne at det vil ødelegge dem og forårsake intern venøs blødning. Derfor er behandlingen av denne sykdommen, selv om den er diagnostisert uten manifestasjoner av symptomer, obligatorisk.

Hvordan er det manifestert og hvorfor oppstår sykdommen?

Symptomer på åreknuter begynner å vises bare med betydelig skade, både fartøyene selv og de omkringliggende vevene.

Så, de viktigste manifestasjonene av denne sykdommen er:

 • følelse av ømhet i sakrummet, midjen og underlivet;
 • økning i blodvolum under menstruasjon;
 • Følelse av trykk i livmoren på grunn av utviklingen av indre ødem;
 • smerte etter og under kjønn.

Alle symptomene blir mer uttalt etter fysisk anstrengelse, samt et lengre opphold i stående og sittende stilling.

Når patologien sprer seg til andre bekkenorganer, kan fargene på slimhinnen i labia og vagina endres, cervikal betennelse kan oppstå, og synlige områder av skadede vener i disse områdene kan danne seg.

Graviditet. Åreknuter er en ganske spesifikk sykdom og i 85% av tilfellene oppstår mot en bakgrunn av graviditet. Dette skyldes det faktum at i fremtiden er mor produsert i et økt antall hormoner som progesteron og østrogen.

Nylig leste jeg en artikkel som forteller om den naturlige kremet "Bee Savior Chestnut" for behandling av åreknuter og rensing av blodkar fra blodpropper. Med denne krem ​​er det alltid mulig å kurere åreknuter, for å eliminere smerte, forbedre blodsirkulasjonen, forbedre årenes tone, raskt gjenopprette karossens vegger, rengjør og gjenopprett åreknuter hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til en forandring i en uke: smerten var borte, beina mine stoppet summende og hevelse, og i 2 uker begynte de venetiske kjeglene å synke. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Hovedoppgavene deres er: slapper av musklene i veggene og livmorhalsen og øker den totale mengden blod for tilstrekkelig sirkulasjon gjennom en ny placentasirkel. Men dette påvirker funksjonen av sirkulasjonssystemet:

 • de vaskulære veggene blir stive;
 • trykket på fartøyene øker.

I fremtiden kan det allerede voksende fostret klemme eller klemme en del av karene, forårsaker mer alvorlige symptomer. Ved gjentatte svangerskap øker risikoen for gjentakelse og progresjon av prosessen flere ganger.

 • Fysisk aktivitet. Særlig negativ er systematisk løfting av tunge gjenstander. Av denne grunn oppstår ikke bare overdreven trykk på karene på grunn av endringer i det indre trykket, men også livmor kan falle, leddskader og andre fysiologiske forandringer som fører til dysfunksjon i venesystemet.
 • Vanlige sykdommer. Først av alt handler det om sykdommer i blod og blodårer. Åreknuter kan forårsake slike grunner som: økt trombose, problemer i arbeidet med kardiovaskulærsystemet og medfødte abnormiteter i venenees vaskulære ventiler.
 • Hormonal ubalanse. Inntaket av hormonelle stoffer, inkludert prevensjonsmidler, uten klinisk kontroll, kan føre til økning i blodets viskositet og lukning av vaskulærsengen med blodpropper.
 • Arvelighet. Åreknuter er vanligere hos kvinner hvis slektninger har problemer med det vaskulære systemet.
 • Spiserør i livmoren kan ha alvorlige konsekvenser, men i de fleste tilfeller går det selvstendig i stadiet av regresjon etter eliminering av årsaken til utseendet og krever bare medisinsk behandling.

  Diagnose og behandling

  Ganske liknende symptomer på vaginal varicose og andre sykdommer i genitourinary systemet gir ofte ikke mulighet til å sette riktig diagnose i begynnelsen av sykdommen. En gynekolog kan merke en misfarging av vagina og labia øvre vev, så vel som små vaskulære knuter som lett kan oppdages under palpasjon av skjeden.

  En av de vanligste diagnostiske metodene for å oppdage uterin varicose er ultralyd undersøkelse. I dette tilfellet brukes både den tradisjonelle transvaginale metoden og bruken av Doppler-sensoren.

  Dette lar deg måle parametrene til venøse fartøy (lengde, plassering, tortuositet), samt å vurdere funksjonaliteten (styrke, blodstrømshastighet på forskjellige steder).

  En annen informasjon diagnostisk metode er phlebography. Metoden er basert på å skaffe røntgenbilder av hele sirkulasjonsnettverket av det lille bekkenet. Prosedyren foregår i flere stadier. Først settes et langt, veldig tynt kateter inn gjennom kravebenet eller lårbenen, som beveger seg opp til de små bekkenes midterår.

  For behandling av åreknuter og rensing av blodårer fra THROMBOV anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på kremen av åreknuter. Den består av 8 nyttige medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av åreknuter. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

  Det er basert på et stoff basert på jod og på fyllingsgraden av fartøy, kan leger nøyaktig angi plasseringen av patologi. Etter den fullstendige introduksjonen av kontrast blir det tatt en rekke bilder, hvor de forstørrede delene av venene er tydelige synlige, samt tilstedeværelsen og plasseringen av misdannelsene.

  For å vurdere ikke bare skader på fartøyene, men også deres effekt på betingelse av nærliggende vev (parameter, myometrium, livmoderhals), brukes MR-metoden. Dette gir en mer detaljert vurdering av omfanget og utbredelsen av sykdommen.

  Mange av våre lesere for behandling av varicose bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

  Og bare i svært kontroversielle tilfeller kan tildeles en diagnostisk operasjon, som utføres laparoskopisk eller ved hjelp av et endoskop.

  Åreknuter av en enkel grad blir behandlet ved bruk av konservative metoder. Samtidig er det obligatorisk å ta phlebotonics og angioprotectants. Denne kombinasjonen av medisiner bidrar til å styrke og øke elastisiteten i vaskulære vegger, og forhindrer også dannelsen av blodpropper.

  Men ofte blir blodårene i livmoren allerede diagnostisert når et enkelt inntak av medisiner ikke er nok.

  I slike tilfeller er behandlingen mer radikal, nemlig:

  • rask fjerning. Kirurgisk inngrep er foretrukket ved laparoskopi eller endoskopi. Vanligvis er slik tilgang til venene til parameteren tilstrekkelig for reseksjon av patologiske steder.
  • embolisering. På kateteret, introdusert gjennom den jugulære eller femorale venen, tilføres et stoff til området av de berørte karene i livmorparameteren, som fysisk blokkerer blodstrømmen. Dermed slutter dette nettstedet å delta i livmorenes livssirkulasjon;
  • koagulasjon. Behandlingen utføres ved hjelp av en laser eller en radio kniv. I dette tilfellet virker strålebjelken av den nødvendige lengden og kraften på de berørte årene, "lodding" sine vegger.

  Åreknuter er ekstremt sjeldne, oftest påvirker sykdommen andre organer i det lille bekkenet: labia, skjeden, de sentrale årene til eggstokkene.

  Og så er det nødvendig med en omfattende tilnærming og samtidig behandling av alle berørte områder. Og med konservativ og operativ behandling er det nødvendig å observere visse forhold til vedlikeholds- og rehabiliteringsbehandling:

  • daglig bruk av kompresjon undertøy, og under graviditet, og iført støtte korsetter;
  • trening øvelse øvelse;
  • veksling av arbeids- og hvileperioder;
  • eliminering av årsakene forårsaker sykdommens utseende og fremgang.

  Symptomer på åreknuter i livmoren er vanskelig å kjenne igjen, men mangel på riktig og effektiv behandling kan føre til alvorlige konsekvenser som livmor blødning, fysisk og psykisk ubehag, vansker i ferd med å bli gravid og bære en baby.

  Av denne grunn, i tillegg til planlagte besøk til gynekolog, bør en kvinne i fertil alder også besøke en phlebologist for rutinemessige kontroller.

  Sykdomsfantom eller åreknuter i bekkenet: symptomer og forebygging

  Åreknuter i det lille bvelvet (HPMW) eller kronisk bekken smerte syndrom er fortsatt en eksotisk sykdom med fuzzy diagnostiske grenser for mange leger.

  Dette forklarer hvorfor noen leger i lang tid ikke "merker" denne sykdommen hos pasientene, mens andre legger denne diagnosen til nesten hver andre person som lider av konstant uforklarlige smerter i underlivet.

  I mellomtiden, rettidig påvisning av bekken åreknuter pasientens livskvalitet fremtid avhenger i stor grad på sin evne til å nyte den intime siden av forholdet til den elskede og mulighet til å fortsette sin familie.

  Beskrivelse av sykdommen, dens utbredelse, statistiske data

  Fenomenet kronisk bekkenpine er kjent for leger i lang tid. Men først den kjente mest sannsynlige årsaken til det ble åreknuter i en liten bekk. Denne sykdommen Det ble først beskrevet i 1975 og så langt har det ikke blitt studert godt nok.

  Mest sannsynlig utvikler denne patologien i henhold til følgende algoritme:

  1. Venøs plexus i det små bekkenet er en kompleks formasjon, inkludert både store vaskulære trunker og mindre blodårer som avviker fra dem. I dette tilfellet varierer det venøse systemet i det lille bekkenet hos menn og kvinner i deres struktur, som bestemmer seksuell spesifikasjon av sykdommen - VRVMT mye mer vanlig hos kvinner.
  2. På grunn av komprimeringen av blodkar, fullstendig eller delvis blokkering av den venøse sengen, endre tonen av vaskulære vegger er brutt strøm av blod fra de dype vener bekken.
  3. Som et resultat, venene slutter å utføre sine funksjoner i sin helhet: progresjon av venøs ventilinsuffisiens og normal utstrømning av blod er forstyrret.
  4. I bekkenet begynner stagnerende fenomener knyttet til omvendt overføring av blod gjennom fartøyene - dette fremkaller utvidelse av vener og utvikling av åreknuter.

  Det ledende symptomet er smerte, som registreres hos mer enn 90% av pasientene. Men forekomsten av denne sykdommen blant befolkningen er fortsatt uklar: i henhold til forskjellige studier varierer det fra 6 til 80%. En slik stor sammenbrudd i "vitnesbyrdet" skyldes bare at de diagnostiske legene ikke er tilstrekkelig kvalifisert når de diagnostiseres.

  Årsaker og risikofaktorer

  Årsakene til bekkenbarken er noen forandringer i kroppen som kan utløse starten på den patologiske mekanismen til denne sykdommen:

  • inguinal brokk
  • hevelse i bekkenet
  • økt trykk i bukhulen på grunn av forstoppelse
  • graviditet og fødsel
  • gynekologiske sykdommer (bøyning av uterus, ovariecyster)
  • bindevevssykdommer, særlig dens dysplasi
  • stillestående fenomener i bekkenet i forbindelse med infertile sexliv
  • arvelig predisposisjon og medfødt svakhet i venøse vegger
  • langvarig bruk av orale prevensiver
  • tendens til trombose

  Faktorer av økt risiko for BPDC er:

  • anstrengende fysisk arbeid;
  • utilstrekkelig regelmessig eller utilfredsstillende sexliv;
  • misbruk i et intimt liv forstyrret samleie
  • et stort antall graviditeter og fødsler;
  • hyppige gynekologiske sykdommer;
  • prevensjon ved hjelp av hormonelle stoffer;
  • hormonelle feil i kroppen;
  • fysisk inaktivitet.

  Klassifisering og stadier av åreknuter

  I medisinsk miljø gjøres betinget SPV separasjon av strømningen på arten av åreknuter perineum, og de ytre kjønnsorganene (f.eks labia) og venøst ​​mengde bekken syndrom. Denne klassifiseringen er ikke særlig praktisk, siden i de fleste tilfeller finnes begge former hos pasienter samtidig, som provoserer fremkomsten av hverandre.

  Du kan også finne klassifisering av sykdommen grunnet årsaken til utseendet. I denne forbindelse er BPMW delt inn i:

  • hoved~~POS=TRUNC - forårsaket av utilfredsstillende arbeid med venøse ventiler
  • sekundær - utvikler som en komplikasjon av eksisterende inflammatoriske, gynekologiske eller onkologiske sykdommer i indre organer.

  Det er også et forsøk på å klassifisere denne sykdommen på grunnlag av alvorlighetsgraden av patologien. I denne forbindelse 3 stadier av bekkenbarken:

  Hva er farlig og vil konsekvensene

  Denne typen vaskulær patologi Det kan ikke kalles en dødelig sykdom. Tid funnet, er det godt egnet til medisinsk korreksjon. Men hele problemet er at det ikke er så lett å finne det. I dette spiller en rolle og utilstrekkelig kjennskap til sykdommen, og lav bevissthet om de fleste leger-diagnostikere.

  Så det viser seg at pasienter lider av denne sykdommen i årevis uten å vite det. Og i deres kropp i mellomtiden det er mange irreversible endringer:

  • Varicer utvikler seg i den patologiske prosess relaterte områder er inkludert - det er den utvidelse av reproduktive organer, vener (f.eks åreknuter i penis), perineum og nedre ekstremiteter.
  • Det er vedvarende dysfunksjon av de indre kjønnsorganene, som kan føre til infertilitet eller manglende evne til å utholde graviditet hos kvinner.
  • På grunn av smertsyndromet utvikler ulike psykomotoriske forstyrrelser som en type neurastheni.
  • På grunn av kronisk smerte, forverring under intimitet, kan en person helt gi opp sex.
  • De mest sjeldne og samtidig de mest alvorlige komplikasjonene i bekkenet varicosity er blodpropp og tromboembolisme i lungene. de forekommer i ca 5% av tilfellene, men er alltid dødelige.

  symptomatologi

  De karakteristiske symptomene på åreknuter og små bekkenbeholdere som krever behandling til en lege for behandling inkluderer:

  • Kroniske smerter. Smerteopplevelser er oftest lokalisert i underlivet, noen ganger "gi" til lysken og nedre ryggen. Styrke i andre halvdel av menstruasjonssyklusen hos kvinner, etter samleie eller langvarig stående på føttene.
  • Utslipp fra kjønnsorganet. Dette er et typisk "kvinnelig" symptom. Samtidig er utslippet vanlig i utseende og har ikke en ekstern lukt. Pasienten blir bare advart av deres uvanlig store antall.
  • Eksterne tegn på sykdommen - Vaskulære stjerner eller forsterkning av det venøse mønsteret på hofter, i perinealområdet - forekommer hos omtrent halvparten av pasientene. Hos menn kan det være en liten utvidelse av venene på penis.
  • Menstruelle uregelmessigheter hos kvinner og vannlidelser hos pasienter av begge kjønn er sjeldne og indikerer en forsømt form av sykdommen.

  Når skal du se en lege og til hva?

  Noen av symptomene ovenfor kan være grunnen til å kontakte en lege. Det er umulig å utsette, siden det vil ta lang tid å finne ut de sanne årsakene til ubehag og formålet med effektiv behandling.

  diagnostikk

  Ifølge amerikanske forskere, i begynnelsen av 2000-årene, ble bare 2% av pasientene med BPDC diagnostisert riktig. Noen ganger var resultatet av en diagnostisk feil fjerning av reproduktive organer hos kvinner, selv om dette kunne unngås hvis de mest nøyaktige metodene for å diagnostisere bekkenbarken:

  • Ultralyd og dopplerografisk undersøkelse av årer - gir mulighet til å mistenke åreknuter
  • venography - invasiv undersøkelse, som gjør det mulig å nøyaktig bestemme tilstedeværelsen og omfanget av sykdommen;
  • laparoskopi - uerstattelig i differensialdiagnostikken av BPHMT fra lignende med hensyn til symptomer på gynekologiske sykdommer (endometriose, myom, kolpitt).
  • Selektiv ovariografi - Undersøkelse av tilstanden av vener med innføring av kontrastmedium, regnes som den mest objektive diagnostiske metoden.
  • Datamaskin eller magnetisk resonansavbildning lar deg avklare detaljene i sykdomsforløpet og skille den fra andre ikke-gynekologiske patologier som ligner symptomatologi (leddsykdommer, Crohns sykdom, etc.).

  Metoder for behandling

  Ved behandling av BPVMT settes følgende oppgaver:

  • normalisere tonen på fartøyene;
  • forbedre ernæringen av vev;
  • hindre stagnasjon og mulige komplikasjoner.

  Behandling av åreknuter i bekkenbeinene kan samtidig gå i flere retninger, mens Kirurgisk inngrep er bare nødvendig for de tre stadiene av sykdommen.

  Åreknuter i bekkenet

  Det skjer, etter fødselen i moderens kropp, er det komplikasjoner. Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp alvorlige forandringer, og konsekvensene av dette er å skape et nytt liv og dessverre i en rekke sykdommer. Åreknuter i det lille bekkenet er en av mange mulige.

  Sykdommen utvikler seg hos 30% av gravide, påvirker ofte tilstanden til indre organer og etter fødselen av et barn. Det skjer, symptomene manifesteres for øyeblikket: På lignende måte reagerer kroppen på en langvarig belastning som viser at kroppen har forverret seg de siste ni månedene. Situasjonen er merkbar, om ikke det første barnet er født eller fødselen fant sted med komplikasjoner.

  Individuelle leger på spørsmålet "hvordan å behandle sykdommen", trekker på skuldrene sine og ber ikke å bekymre deg. Hvis du stadig bekymrer deg for smerte, er det en risiko for å komplisere sykdommen ytterligere, svaret er en: behandle!

  Symptomatologi av sykdommen

  Åreknuter i bekkenet kan lett skjules fra en person med en masse andre sykdommer som forårsaker permanent smerte i magen. Periodisk utvikler sykdommen parallelt med andre graviditetspatologier. Hvis behandlingen er ferdig i tide, vil resultatene nødvendigvis forbli positive.

  Hos pasienter med åreknuter i det lille bekkenet, observeres symptomer:

  • Konstante vondt i ryggen og underlivet forsterkes hvis du holder deg i stående stilling lenge uten å bevege seg. Hvis fokuset av smertefulle opplevelser vokser, gir i perineum eller en lend;
  • Sårhet av samleie, mangel på orgasme - symptomer og årsaker til sykdommen. Ofte utvikler tegn parallelt, er det nødvendig å være oppmerksom og nøye overvåke følelsene for ikke å gå glipp av den forstyrrende smerten. Hvis samleieet avbrytes, forfølger formålet med prevensjon, er risikoen for sykdommen ekstremt høy;
  • Vaginaens følsomhet øker;
  • Hos ungdom utvikler sykdommen sjelden, uten åpenbare manifestasjoner. Hvis uberettiget utslipp fra kjønnsorganene blir observert, blir det en alarmklokke for en lege. Uforklarte seksuelle sekreter blir også observert hos voksne kvinner;
  • Merkelig reaksjon av kroppen til temperaturendringer;
  • Alvorlig menstruasjon, ledsaget av konstant vondt, premenstruelt syndrom, dysmenoré
  • Negativt svar på overdreven sterk fysisk aktivitet;
  • Stagnasjon av blod i paramurale årer;
  • Noen ganger - problemer med vannlating.

  Symptomer er ikke så vanlige i andre sykdommer, ofte påvirker massen av bekkenorganene. Åreknuter og tarmhinnene er enkelte betennelser som ikke har et forhold til de angitte årsakene. Diagnosen er laget av legen på grunnlag av flere indikatorer: symptomer er en faktor tatt i betraktning, årsakene til sykdommen blir funnet ut senere.

  Husk at varicosity ikke er det samme hos pasienter, noen ganger er ikke alle symptomer observert i kroppen. For å bevise at diagnosen er korrekt, vil legene bruke til hjelp av stimulanter for å kontrollere kroppens reaksjon. Den rettidige installasjonen av diagnosen sikrer rask og smertefri behandling. Ikke kast kroppen, du kan ikke la varicose utvikles med straffrihet.

  Ikke utøve selvbehandling. De fleste kvinner er ikke i stand til å diagnostisere sykdommen alene, uten å ha spesialisert kunnskap - du må gå til legen. Selv etter å ha lest mange artikler om sykdommen, er det lett å ikke ta hensyn til de enkleste kontraindikasjonene som hver behandlingsprosedyre har.

  Diagnose: Hvordan er diagnosen bekreftet

  Søk medisinsk råd for sykdommen er akseptabelt for ulike leger: en venøs phlebologist, en kirurg med spesialisering i behandling av blodårer. Legen vil gi en kompetent konsultasjon, forklare årsakene til sykdommen og anbefale behandlingen.

  Før behandling er det vist å ta kontakt med avdelingen for gynekologi med klager. Som svar på forespørselen har legen rett til å utpeke et antall studier som vil bevise eller motbevise tilstedeværelsen av patologi blant indre organer:

  • Flebografi gjennom livmoren;
  • Ovarikografiya;
  • ultralyd;
  • laparoskopi;
  • Datatomografi.

  Hver prosedyre utføres med samtykke fra kvinner som gjennomgår behandling. Årsakene til mangfoldet er å ta hensyn til pasientens individuelle egenskaper, kvinnens ønsker og muligens de mindre tvilene hos behandlende lege i diagnosen.

  behandling

  Hvis åreknuter i det lille bekkenet blir diagnostisert hos en gravid jente, blir sparsommelig behandling foreskrevet. Inkluderer bruk av spesielle medisinske klær. Kvinnen tar ikke medisiner, effekten av preparatene på fosteret er ikke studert. Det er bedre å ikke ta risiko og bli kvitt sykdommen først etter graviditet. Terapeutisk strømpebukse forblir en uunnværlig egenskap til full gjenoppretting.

  Hovedregelen for behandling er normalisering av pasientens livsstil: man kan ikke stå vertikal i lang tid, arbeid, spesielt med fysisk innsats, bør normaliseres. Øvelser for åreknuter i det lille bekkenet er ikke anfekt, har forebyggende karakter. Utnevnt av lege. Hovedhandlingen er å avlaste kroppen: øvelser som "bjørk", "saks", "sykkel" og andre brukes. Det er nyttig til og med å puste øvelser, normalisere arbeidet i en sliten kropp, tilbake til fartøyene den forrige staten. Anbefalt daglig kontrastdusj i perineum.

  Årsakene til åreknuter påvirker den generelle tilstanden til de indre organene, selv om symptomene ikke viser en lignende tilstand. Under behandlingen må kostholdet normaliseres, avstå fra dårlige vaner som alkohol og røyking, det er ikke nødvendig å snakke om medikamenter. Det anbefales å øke forbruket av planteprodukter, sikkert også i frisk form, vegetabilsk olje. Dette er nyttig for blodkar som trenger næringsstoffer. Det er nyttig å bruke flere produkter, inkludert enten å produsere kollagen, komme inn i kroppen: stoffet påvirker positivt bindevevene i karene, gjenoppretter og gir den tidligere fleksibiliteten.

  Blant medisiner allokere:

  • Detralex i en standarddose ødelegger symptomene i 2,5-3 måneders bruk.
  • Detralex-analoger: Flebodia, Antistax, Venarus utnevnes dersom pasienten opplever en allergisk reaksjon på andre legemidler av ulike årsaker.

  Hvis metodene for konservativ behandling ikke hjelper, må du ty til kirurgi. Operasjonen utføres i et område hvor det er alvorlig blodpropp. Legen vil sørge for at venøsparameteren er i perfekt rekkefølge og fungerer normalt.

  Hva vil skje hvis du ikke behandler åreknuter

  Sykdommer som bærer konsekvensene av sykdommen, kan ikke kalles dødelig og forferdelig. Imidlertid er det uakseptabelt å sitte med brettede armer for å gjøre sykdommen fremgang. Ikke glem - når det ikke er noen behandling, lider interne organer. Hvis åreknuter er diagnostisert, påvirkes livmoromometrium, noe som skaper en organisme med mange vanskeligheter med utstrømning av blod.

  Forskere skiller tre grader utvikling av åreknuter:

  1. Venen øker til 5 millimeter, utseendet og kursen av fartøyene er corkscrew;
  2. Venen øker til 6-10 millimeter, muligens fremveksten av løs ecstasy av eggstokk plexus, nederlaget av parametral vener og vener av ledd plexus av livmoren;
  3. Vene øker mer enn 10 millimeter, bekkenbarkens åreknuter får endelig et totalt utseende, eller venøs parameter påvirkes.

  Avhengig av fremdriftsstadiet varierer behandlingen. I alvorlige tilfeller er selv kirurgisk inngrep mulig. I den første og andre fasen av sykdomsforløpet påføres konservative metoder for vaskulær behandling, som påvirker årsakene til organskader, som utrydder sykdommen. Påfør venotonics (øke tonen i blodårene), trene fysioterapi, narkotika mot betennelse.

  Hvis de første symptomene allerede er manifestert, må du se en lege slik at den ikke blir verre. De fleste kvinner prøver ikke å ta hensyn til åreknuter i det lille bekkenet, mens behandlingen ikke krever spesiell innsats.

  Det er forbudt å starte behandlingen uavhengig. Åreknuter i bekkenet er ikke en dødelig sykdom, men brudd på reglene truer med alvorlige komplikasjoner.

  Åreknuter i bekkenet

  Åreknuter i bekkenet - ektasi av karene i det venøse systemet i det lille bekkenet, som fører til brudd på blodstrømmen fra indre og eksterne kjønnsorganer. Det manifesteres av en synlig forlengelse av perineal- og vulvarårene, ledsaget av lokalt ødem, en følelse av tyngde og sprekker, blødninger. Karakteristisk bekkenpine, dysmenoré, dyspareunia og andre symptomer. Varicose bekken årer er diagnostisert gjennom en bekken eksamen og ultralyd til DRC, venografi, CT, laparoskopi. Behandling av syndromet kan være konservative (mottak venotonics, mosjon terapi) eller kirurgisk (scleroobliteration / gonadal vene embolisering, phlebectomy et al.).

  Åreknuter i bekkenet

  Åreknuter lille bekken (SPV) - en sykdom av bekken vener, i forbindelse med brudd på deres arkitektonisk og veneblod stagnasjon i bekkenet. I litteraturen er det beskrevet varikøse vener bekken også angitt ved uttrykkene "syndrom bekken venøs plethora", "Varicocele kvinner", "kronisk underlivssmertesyndrom." Forekomsten av åreknuter bekken årer øker i forhold til alder: fra 19,4% i jenter under 17 år til 80% i perimenopausal kvinner. Den vanligste patologien til bekkenårene diagnostiseres i reproduksjonsperioden hos pasienter i aldersgruppen 25-45 år. I de fleste tilfeller (80%) av åreknuter transformasjon påvirker eggstokkene årer og sjelden (1%) er observert i venene i den brede ligament. Ifølge moderne medisinske tilnærminger SPV behandling bør gjennomføres ikke bare med gynekologiske produkter, men fremfor alt, fra standpunkt Studier om vener.

  Årsakene til BPDC

  Det patomorfe grunnlaget for åreknuter i det lille bekkenet er dysplasi av bindevev, som forekommer hos 35% av praktisk sunne mennesker. Denne tilstanden er iboende og kjennetegnes ved en reduksjon i innholdet av enkelte typer av kollagen, bevirker bindevev reduksjon av styrken i t. H. Den del av den vaskulære vegg. Den ekstreme manifestasjonen av en slik patologi kan være underutviklingen eller fraværet av en morfologisk komponent i vaskemuren. Systemisk lesjon av bindevev forklarer den hyppige kombinasjonen av BPVM med åreknuter i underekstremiteter og hemorroider. Foruten bindevev dysplasi, en viss "ødeleggende" effekt på tonen i det venøse system i bekken kvinner har kjønnshormoner (hovedsakelig progesteron), bekkensykdom, bekken venetrombose.

  Faktorer som øker risikoen for åreknuter i bekkenet er alvorlig fysisk anstrengelse; Arbeid assosiert med tvunget lenge i stående eller sittende stilling; graviditet og fødsel, bekken traumer, mangel på orgasme hos kvinner. Av gynekologiske sykdommer de mest betydelig innvirkning på utviklingen av SPV har endometriose, prolaps av vagina og uterus, cancer i uterus og ovarier, uterus, etc. retroflection. Det er ikke utelukket bærerakett rolle av hormonell prevensjon og hormonerstatningsterapi.

  Klassifisering av SRVMT

  Åreknuter i bekkenet kan manifestere seg i to former: åreknuter av vulva og perineum og venøs overbelastningssyndrom. I mer enn halvparten av tilfellene forutsetter begge disse skjemaene og støtter strømmen av hverandre. Isolert og vulva skritt varicer ofte forekommer som et resultat av tilbakeløps av blod gjennom saphenofemoral anastomose med ytre genitale lesjoner og vene tilløpet til store vena saphena magna. Det forekommer hos 30% av gravide, etter fødselen er bevart i 2-10% av kvinnene. Den viktigste faktoren som faller ut av åreknuter i perineum og vulva er trykket av den voksende livmoren på iliac og nedre vena cava. Den patomorfologiske forutsetningen for åreknuter i det lille bekkenet er tilbakestrømning av blodet langs eggstokken.

  Det er 3 grader av alvorlighetsgrad av åreknuter i det lille bekkenet, tatt hensyn til diameter og lokalisering av venøs ektasi:

  1 grad - dilaterte fartøy har en diameter på opptil 0,5 cm og et innviklet kurs; lesjonen kan påvirke noen av de små bekkenet venøse plexuser;

  2 grader - dilaterte kar har en diameter på 0,6-1 cm; lesjonen kan være totalt i naturen eller påvirke eggstokkplexus, eller parametriske årer eller bueformede årer av myometriumet;

  3 grader - dilaterte kar har en diameter på mer enn 1 cm i varicose av den totale typen eller av hovedtypen (parametrisk lokalisering).

  Symptomer på BPDC

  Grunnlaget for det kliniske bildet av vulvar og perineal varicose er utvidelsen av venøse kar som er synlige i øyet i dette området. Subjektive klager kan inkludere følelser av kløe, ubehag, tyngde og sprekker i smerter i de ytre kjønnsorganene. Ved undersøkelse kan det oppdages hevelse av labia. Det er mulig å delta i spontan eller posttraumatisk blødning, oftere fremkalt av samleie eller fødsel. I lys av tynning av venøs veggen og høyt trykk i åreknuter, er stoppen av slik blødning forbundet med visse vanskeligheter. En annen komplikasjon av varicose av denne lokaliseringen kan være akutt tromboflebitt i perinealårene. I dette tilfellet oppstår intenst smerte, hyperemi og hevelse i perinealhuden. Berørte åreknuter blir tette og smertefulle for berøring. Hypertermalsyndrom utvikler seg - en økning i kroppstemperatur til 37,5-38,0 ° C.

  En annen form for åreknuter lille bekken - et syndrom av venøs mengde - kan fremstille polymorf kliniske bildet, i forbindelse med det som er forveksles ofte med en inflammatorisk gynekologiske sykdommer, kolitt, cystitt, isjias, etc. Det mest konstant funksjon -. Smerte i nedre del av magen, har en annen intensitet, karakter og bestråling. Oftest pasienter beskrive sine følelser som en verkende smerte som stråler til lumbosakrale region, lysken eller skrittet. Nesten halvparten av kvinner med åreknuter små bekken notater økning i smerte i den andre fasen av menstruasjonssyklusen. Ofte er smerte provosert av samleie, langvarig sitte eller stående og fysisk anstrengelse. For syndrom venøs mengde bekken vanligvis uttrykt ved tilstedeværelse av premenstruelt syndrom, algodismenorei, dyspareuni, dizuricheskih lidelser.

  Diagnose av BPDC

  Diagnostisering av bekken åreknuter består av standard gynekologisk undersøkelse, ultralydundersøkelse av OMT og nedre ekstremiteter, bekken venografi, CT bekken, laparoskopi. En gynekolog og phlebologist må delta i undersøkelsen av pasienter med mistanke om HBVMT.

  Ved undersøkelsen av de eksterne kjønnsorganene er det funnet en forstørret overfladisk vene i vulva og perineal regionen; når vaginal undersøkelse er bestemt cyanose av vagina av skjeden, ømhet når palpating magen. Bekreft SSRMT tillater sonografi av bekkenorganene, mens det mest informative er den kombinerte ultralyden TA + TV-tilgangen. Studien gir ikke bare en mulighet til å identifisere organisk patologi, men også med hjelp av DRC regimet oppdage konglomerater varicer med endringer i blodstrømmen, unormal blod reflux. Ifølge USG av blodårer, er en reduksjon i toppblodens strømningshastighet i livmor, eggstokk og indre iliac ader bestemt. Evalueringen Phlebology status for pasienten er tilrådelig å ultralydskanning av de nedre ekstremiteter.

  For å studere lokalisering og prevalens av bekkenbark i bekkenet, blir ventilsystemets og venøsanastomosens tilstand, samt deteksjon av trombi, en overgrazing-flebografi utført. Ved venøs medfødt syndrom kan selektiv ovarografi vises, noe som tyder på innføring av kontrast direkte i eggstokkene. Med isolert vulvar-perineal varicosity brukes varikografi - kontrasten av perinealårene. I dag erstatter CT-skanning av bekkenorganer røntgenkontrastanalyse, som ikke er dårligere enn diagnostisk betydning. I rammen av differensialdiagnose, samt utilstrekkelig informasjon av de oppførte metodene, ty til diagnostisk laparoskopi.

  Behandling av BPDC

  Under graviditet er det bare mulig å behandle symptomatisk behandling av åreknuter i det lille bekkenet. Det anbefales å bruke kompresjonsbelter, mottak av phlebotonics (diosmin, hesperidinum) på anbefaling av en vaskulær kirurg. I II-III trimesteret kan flebosklerose av perineal åreknuter utføres. Hvis det er stor risiko for blødning i forbindelse med åreknuter under en uavhengig fødsel, blir valget gjort til fordel for kirurgisk levering.

  Konservative taktikker kan være effektive ved BPVMT på 1-2 grader. Kurs opptak venoaktivnyh og platehemmende medikamenter, NSAIDs, fysioterapi økter, stigende douche, normalisering av arbeidsforhold og fysisk aktivitet, kan valget av kompresjonsstrømper og andre tiltak bremse utviklingen av åreknuter og betydelig forbedre helsen. Hvis dysfunksjonell livmorblødning oppstår, er hemostatisk terapi foreskrevet. I noen tilfeller kan pasienten trenge hjelp fra en terapeut.

  Unrestrained smertesyndrom, samt åreknuter i det lille brystet i 3. grad, tjener som indikasjon på kirurgisk behandling av patologi. Moderne metoder for minimal invasiv kirurgi inkluderer sklerobliterasjon eller embolisering av eggstokkene, som utføres under angiografisk kontroll. Under intervensjonen under lokalbedøvelse setter en sklerosant inn i fartøyets lumen eller en emboliseringsspiral settes inn, noe som resulterer i utsletting / okklusjon av gonadalve. Et mulig alternativ er reseksjon av eggstokkene med laparotom eller retroperitoneal tilgang eller endoskopisk klipping. Hvis årsaken til URVM er livets tilbakeslag, blir plasten av dets ligamentapparat produsert.

  Med isolerte vulvar og perineal åreknuter kan en mini-flebektomi eller flebektomi i perineum utføres. Operasjonen blir ofte supplert med reseksjon av liten eller stor labia. I tilfelle av en kombinasjon av åreknuter i perineum og nedre ekstremiteter, er en kryssektomi indikert.

  Forebygging av BPBC

  Forebyggende tiltak som tar sikte på å redusere risikoen for oppstart og progresjon av åreknuter i bekkenbunnen, reduseres hovedsakelig til normalisering av livsstilen. I denne linjen spilles ledende rolle ved utelukkelse av langvarig statisk og tung fysisk anstrengelse, korreksjon av dietten (inkludert et stort antall frukt og grønnsaker), alkohol og røyking. Med de første tegn på åreknuter, terapeutisk og respiratorisk gymnastikk, bruk av komprimeringsstrikk, anbefales det å tilby forebyggende og anti-tilbakefallskurs med konservativ terapi. I dette tilfellet er det mulig å oppnå langsiktig remisjon og forbedre pasientens livskvalitet.

  Behandling og forebygging av åreknuter og vedlegg

  Åreknuter forsvant i 1 uke og ikke lenger vises

  Diagnosen "åreknuter og appendages" er oftest satt under graviditet: det er i denne perioden at bekkenes bein opplever størst belastning. Etter å ha født i 90-97% av tilfellene, kommer venene tilbake til normal, og kvinnen glemmer lenge om problemene. Men i sjeldne tilfeller kan sykdommen forstyrre før eller etter graviditeten. I dette tilfellet er symptomene på åreknuter i livmor og bihule ligner symptomene på andre sykdommer. Hvordan gjenkjenne den venøse ekspansjonen i tide og ta de nødvendige tiltakene?

  Definisjon og årsaker til sykdommen

  Spiserør i uterus forekommer hos kvinner i fertil alder. Det manifesterer seg i form av utvidelse av livmorskjellene, så vel som deres fylde. Det kan bli ledsaget av åreknuter, eggstokker, livmoderhalsen, skjeden eller vulva.

  Hovedårsaken til sykdommens utseende er et brudd på blodsirkulasjonen i livmor og vedlegg. I dette tilfellet kan normal blodmengde blokkeres som følge av flere faktorer:

  • langvarige inflammatoriske prosesser av livmorhalsen eller appendages;
  • medfødt insuffisiens av ventiler i livmorårene;
  • abort;
  • langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler uten kontroll av gynekologen;
  • forstyrrelser i blodpropp (tykt blod passerer gjennom venene, som fører til stillestående fenomener).

  Dersom myokardavskinnene oppstår på grunn av problemer med blodkoagulasjon, bør årsaken søkes i strid med skjoldbruskkjertelen.

  Symptomer på livmorhalsen i livmoren

  Sykdommen i sykdommen ligger i det faktum at det kan være asymptomatisk i lang tid. I dette tilfellet blir ekspansjonen av venene til parameteren merkbar bare under graviditet, og etter levering går det umiddelbart.

  Symptomer på åreknuter i livmor eller bihuler ligner på manifestasjoner av ulike inflammatoriske prosesser i bekkenorganene. Som et resultat blir kvinner lenge behandlet for "kronisk betennelse", og får ikke det riktige resultatet. Ofte klager disse pasientene på:

  • smerte i underlivet, som øker etter hypotermi, fysisk aktivitet eller samleie
  • følelse av tyngde og press i organene i det lille bekkenet;
  • sterkt uttalt premenstruelt syndrom;
  • økt følsomhet av perineum og vulva;
  • øker intervaller mellom månedlig (opptil 50-60 dager).

  Noen ganger kan smerter gis til sacro-lumbar regionen eller perineum, og da er det svært vanskelig å gjenkjenne livmorhalsens vener: dette krever nøyaktige diagnostiske metoder.

  Diagnose av sykdommen

  Den mest nøyaktige diagnosen kan gjøres etter undersøkelse av vedleggene og legemet med ultralyd med vaginal innsetting av sonden. I dette tilfellet vil de utvidede venene være tydelig synlige både inne og ute. Men datatomografi eller radiografi vil dessverre ikke være informativ.

  Hvis det er mistanke om blødningsforstyrrelser, skal pasienten få passende test: Et økt antall blodplater er nesten alltid årsaken til utvidelsen av arterien livmorårer. Men hvis sykdommen har oppstått på grunn av mangel på venøse ventiler, må du bestemme det ved hjelp av tester eller ultralyd er problematisk, slik at du kun kan diagnostisere på grunnlag av symptomer.

  Graviditet og risiko

  Ved den minste mistanke om livmorhalsens vener, bør en kvinne gjennomgå en passende undersøkelse før graviditet og deretter behandling. Varicosity er farlig i enhver trimester av svangerskapet: forstyrrelse av blodsirkulasjonen i livmor kan føre til plasentaleinsuffisiens og trombose av eggstokkene. Nesten alltid viser sykdommen en keisersnitt, siden naturlig fødsel kan føre til alvorlig blødning.

  Hvis livmorhalsen i livmoren eller bihulene blir diagnostisert allerede under graviditeten, utføres vanligvis ikke behandling. I stedet er en spesiell terapi foreskrevet, noe som bidrar til å eliminere symptomene og konsekvensene av åreknuter. Dette inkluderer overholdelse av anbefalinger om regimet for arbeid og hvile, spesiell gymnastikk, samt bruk av venotoniske legemidler.

  Behandling av åreknuter

  I de tidlige stadier av åreknuter, er konservativ behandling foreskrevet:

  • terapeutisk fysisk trening (spesielt nyttig er "inverterte" stillinger: bjørk, sykkel, etc.);
  • veksling av fysisk aktivitet med hvile;
  • riktig næring (bør inkludere i kosten grønnsaker, frukt og vegetabilsk olje); Les mer om ernæringsregler for åreknuter
  • unngå skadelige vaner (røyking og alkohol konsentrert blod, noe som fremmer dannelsen av tromber og stagnasjon i bekkenorganene);
  • iført kompresjonslinne og strømpebukser;
  • kontrastdusj (en strøm av vann er rettet mot bunnen av magen);
  • mottak av venotoniserende legemidler;
  • Overholdelse av en drikkemodus (i norm 1,5-2 l vann om dagen).

  På senere stadier, når parametriske årer eller andre fartøy forstørres for mye, brukes mer radikale terapier. For eksempel, laserterapi eller reseksjon av eggstokkene og livmoren. Beslutningen er utarbeidet av legen etter å ha mottatt alle resultatene av undersøkelsen av pasienten.

  Forsiktig i diagnosen

  Hvis du er diagnostisert med åreknuter, må du overvåke tilstanden din nøye. Nå for deg er det en hel serie "umulig" som må observeres:

  • du kan ikke løfte tunge gjenstander;
  • du kan ikke stå lenge;
  • du kan ikke bruke tette jeans;
  • Du kan ikke bruke sko med høye hæler;
  • Du kan ikke bruke tettsittende undertøy, strømpebukser med tett elastisk bånd og smale korsetter;
  • Du kan ikke sitte med foten på beinet ditt;
  • du kan ikke røyke.

  Det er tilrådelig å avstå fra å spise fettstoffer, alkohol og produkter som inneholder raffinert sukker (søtsaker, kaker, etc.) - alt dette bidrar til utviklingen av sykdommen. Hvitt brød, pastille og honning kan kun konsumeres i begrensede mengder.

  Det er umulig å nekte behandling av åreknuter: når prosessen er startet, er det ganske vanskelig å skru den tilbake. Det eneste unntaket er åreknuter under svangerskapet, forårsaket av sterkt føtaltrykk på livmorskjellene. Etter fødselen vil kroppen automatisk gjenvinne seg selv.

  Mulige komplikasjoner av åreknuter:

  • ruptur av vener og blødninger;
  • tromboflebitt i livmorårene og vedleggene;
  • manglende evne til å bære et barn eller infertilitet
  • alvorlig smerte og betennelse i kjønnsorganene.

  Forebygging av sykdom

  Siden livmorhinnen og bihulene oppstår på grunn av stillestående fenomener og sirkulasjonsforstyrrelser i bekkenorganene, er alle forebyggende tiltak rettet mot å eliminere trykket på karene og eliminere blodstasis. Disse inkluderer:

  • iført spesielle kompresjon undertøy;
  • hvile i en liggende stilling med et hevet bekken;
  • moderat fysisk aktivitet (spesielt terapeutisk trening, magedans, pilates, yoga eller svømming).

  Vær også oppmerksom på kostholdet: Det er ønskelig å utelukke den akutte, fete, røkt maten, og legge til kostholdet frukt, grønnsaker og vegetabilsk olje. Gi opp hvitt sukker og produkter som inneholder det. Mer informasjon om forebygging mot åreknuter

  Det er nødvendig å regelmessig gjennomgå undersøkelser, ta tester for blodkoagulasjon, og følg også legenes anbefalinger - alt dette vil hjelpe deg med å minimere effektene av livmorhalsen i livmor og vedlegg.

  Er du en av de millioner av kvinner som sliter med åreknuter?

  Og alle dine forsøk på å kurere åreknuter har ikke vært vellykkede?

  Og du har allerede tenkt på radikale tiltak? Det er forståelig, fordi sunne ben er en indikator på helse og en anledning til stolthet. I tillegg er det i det minste lengden på en person. Og det faktum at en person som er beskyttet mot åreknuter, ser yngre ut - et aksiom som ikke krever bevis.

  Derfor anbefaler vi å lese historien om leseren vår Ksenia Strizhenko om hvordan hun helbredet vyrikoz Les artikkelen >>

  Materialene som presenteres er generell informasjon og kan ikke erstatte råd fra en lege.

  Åreknuter i bekkenet: under graviditet, etter og til

  Drømmer om en sunn og vakker baby og planlegger den første graviditeten, prøver unge kvinner ofte å finne ut hva "det er skrevet på". Alt dette er bedre å lære av moren, spesielt siden den kommende graviditeten i seg selv er et spennende øyeblikk. Døtre på mange måter gjenta sin mor, spesielt hvis det gjelder kvinners problemer, og ikke ha dem fordi tankene er materielle, men fordi alt er lagt ned på gennivå, mot hvilken, som du vet, er det ingen våpen. Så med åreknuter. Og det spiller ingen rolle hvilken. Fortsett den kvinnelige kroppskanalen som varicose på beina, og åreknuter, noe som ikke er noe bedre, fordi det ikke alltid er merkbart og ikke veldig tilgjengelig.

  Åreknuter påvirkes av alle organene i det små bekkenet, og gitt at hos kvinner dette stedet er okkupert av kjønnsorganer, blir det forståelig at slike patologiske forhold ofte oppstår. Organene av bekken fartøyene kommer fra bunnen, dvs. fra underekstremitetene og, forgrening, ble blod oppsamlet fra labia, vagina, perineum, vulva, livmor og vedheng. Den venøse beholderen kan utvides på et hvilket som helst sted, eller rettere, hvor det vil motta en ekstra belastning.

  På utvikling av åreknuter, unntatt arvelighet, påvirker betydelig hormonell status, som i tillegg endrer seg i løpet av hver menstruasjonssyklus, gjennomgår en fullstendig restrukturering under graviditeten og i den klimatiske perioden generelt.

  Når graviditeten begynner å fungere aktivt hormon progesteron, som fremmer oppbevaring og opphopning av væske i vev og en økning i BCC (volum sirkulerende blod). BCC vil i sin tur skape ytterligere press på fartøyets vegger.

  I den klimakteriske perioden, i tillegg til hormonelle effekter, spilles en viktig rolle i dannelsen av patologiske prosesser av gynekologisk anamnese og tilhørende kroniske sykdommer.

  Graviditet er lykke og lidelse

  Graviditet avslører mange skjulte patologier, inkludert åreknuter i bekkenet, mens med hver graviditet vil situasjonen bli forverret mer. Når graviditeten øker volumet av sirkulerende blod, noe som er naturlig, siden det er behov for å mate det med livmoren, noe som øker i størrelse. Formasjon og aktivitet av morkaken krever full oksygen og næringsstoffer, som vil gå til veksten og utviklingen av fosteret. Den voksende livmoren begynner å lete etter et sted i det lille bvelget på bekostning av andre organer, undertrykke dem og klemme fartøyene.

  Ved å aktivere den hormonelle bakgrunnen kommer et stort antall kvinnelige kjønnshormoner inn i blodbanen, noe som fører til avspenning av venouskarens vegger, noe som medfører en patologisk utvidelse av venene. I denne situasjonen gir ventilene i venene ikke fullstendig blodgass, siden de ikke helt kan lukke lumen i det dilaterte fartøyet. Blodet forblir og stagnerer, hvor overflødig blodtrykk på veggene på karrene vil føre til en økning i permeabiliteten til sistnevnte.

  I tillegg tar gravid livmor ikke bare blod, det gir det bort, og utløpet fra det under graviditeten øker nesten 20 ganger. Gitt at venøskarene til hovedgenitalorganet også er utstyrt med ventiler som, på grunn av omstendighetene eller de inneboende egenskapene, ikke er i stand til å sikre fullstendig lukning av venøs fartøy, stagnerer blodet og venene utvides. Slik vokser livmorhalsen i livmoren, hvor årsakene til livmorhalsen kan bli representert som følger:

  1. Medfødte misdannelser av strukturen valvulære apparater av livmorske kar i livmoren;
  2. Genetisk predisposisjon;
  3. Hormonal reorganisering, karakteristisk for graviditetstilstanden;
  4. Økt blodgass i livmoren;
  5. Kroniske inflammatoriske sykdommer;
  6. Kunstig opphør av graviditet, miskram og fødsel i anamnesen;
  7. Stagnerende fenomener i de venøse karene i eggstokkene.

  I lys av at livmoren tilhører bekkenorganene, er det mulig å legge til forutsetningene for utseende av åreknuter som er typiske for hele bekkenet:

  • Økt uterusstørrelse;
  • Rask vektøkning;
  • Alimentary-konstitusjonell fedme og dens andre typer forbundet med endokrine sykdommer;
  • Fysisk stress;
  • Stillesittende arbeid og fysisk inaktivitet;
  • Dårlige vaner (røyking).

  Den skyldige til å utvikle varicose under graviditet i lysken, som vil stikke ut i mørkeblå uattraktive knuter og skape forferdelig ubehag for en kvinne, er ofte den gravide livmor. Det overløper magesårene, noe som fører til deres varicose forlengelse, som strekker seg til den store labia, vagina, perineum, vulva og tarm. Ovennevnte faktorer i denne situasjonen vil også få sin negative innvirkning og bli årsakene til åreknuter i bekkenbunnen.

  Synlige og usynlige åreknuter

  Symptomer på liten bekkenbark kan være lyse når venene til de ytre kjønnene vokser, men dette indikerer stagnasjon i hele bekkenområdet. Utvidede fartøy og noder i dem i slike tilfeller er godt definert visuelt. Utvidelsen av indre årer er imidlertid mer helsefarlig og utgjør en større trussel mot graviditeten og postpartumperioden. Åreknuter truer riper i venene under belastning og / eller under avføring, noe som vil medføre blødning og utviklingen av anemi.

  I lys av knappheten i det kliniske bildet med overbelastning i det små bekkenet, er den første diagnosen av sykdommen ultralydsundersøkelse av bekkenorganene ved hjelp av en vaginalsensor. På denne måten finner du forstørrede vener og knuter i livmor, eggstokker, vulva, skjede og andre steder utilgjengelige for øyet, den eneste manifestasjonen som kan være smerte i underdelen magen.

  Sannsynligvis er de mest levende symptomer ledsaget av åreknuter under graviditet:

  1. "Stjerner" og knuter, som fører til deformasjon av en eller to lepper;
  2. Tørrhet i huden, pigmenteringspunkter i lesjonen;
  3. Uhyggelig kløe og ømhet;
  4. Tap av effektivitet, redusert humør.

  Imidlertid, hvis den venøse lunger i bekkenet er begrenset, vanligvis sparsom terapi (bandasjer, strømper, medisinsk gymnast), spesielt under graviditet, og med minimalt invasive teknikker er ikke vist, krever vulva åreknuter umiddelbar virkning, er ekstremt det er tilrådelig å ta før graviditet. Dette skyldes at ikke behandlet vulvar åreknuter, kan forårsake omfattende blødning, i lys av bruken av venøs fartøy. Spiserør av vulva behandles med radiofrekvens og laserkoagulasjon eller radikal flebektomi. I løpet av svangerskapet er det ikke mulig, så prøv å begrense utnevnelsen av kompresjonsstrømper og treningsterapi, og bare i ekstreme tilfeller kan anbefales for venøse medikamenter med minimale bivirkninger.

  Trusselen mot normal graviditet

  Åreknuter er meget ofte forbundet med vaginal åreknuter, noe som indikerer tilstedeværelsen av stagnasjon i bekkenet og involvering i den patologiske prosess for venøs apparat av andre organer av kvinnelig seksuell sfære generelt, og livmor, spesielt. Nederlaget av livmor fartøy kan ha negative konsekvenser og utgjør en risiko for fosteret og normal svangerskap, så åreknuter under svangerskapet er av spesiell status, hvor venene i underekstremitetene tildelt ledende rolle. Tross alt begynner det med dem, og det lille bekkenet er allerede involvert i prosessen.

  Det virker utrolig at åreknuter kan forhindre graviditet og forårsake infertilitet, men likevel er det. I tillegg skaper utvidelse av venene før eller under graviditeten ofte et hinder for normal implantering av embryoet og forstyrrer riktig dannelse av morkaken.

  Myter om åreknuter

  Om noen vanlig og kronisk sykdom hos folket er legender og myter, hvor varicose ikke er et unntak. Snarere regelen. Noen forsikringer er misvisende phlebologist pasienter, med hva de kommer til legen, der de prøver å lage forslag til behandlingsordningen og diversifisere det. Eller, med suksess taklet med tilbakefall ved laser koagulasjon eller phlebectomy, begynner de å tro at varicose er borte og nå er alt mulig. Myter og fornektelser:

  Myte # 1: Varicose er en sykdom som bare påvirker beina

  Erklæringen om at fartøyene over hjertet ikke er utvidet, er ikke berettiget. Spredning av varicose kan forekomme i alle venøse kar. Selvfølgelig er skulderbjelkens vener mindre utsatt for denne patologiske prosessen, med tanke på den høye beliggenheten og den betydelige motoraktiviteten (uten å merke seg, bruker vi hendene hele tiden). Og som regel, hvis varicose har nådd hendene, så i bena og i det lille bekkenet "slo han seg" i lang tid.

  Myte nummer 2: varicosity kan botes ad gangen

  De sier at "noen, et eller annet sted, en slags" medisin, kirurgisk metode eller folkemåte har herdet åreknuter. Uttrykket "å kurere åreknuter"Kan bare brukes i ett tilfelle: varicosity kan ikke kureres, det kan forebygges, ikke glemme en dag om det, eller stoppe, men husker også det hele tiden. Med varicose må hele tiden lede en uforsonlig kamp og da trekker han seg tilbake. For en stund.... Men så snart en person tillater seg å slappe av, vil en gjentakelse av åreknuter være der.

  Myte nr. 3: Kvinners åreknuter behandles av en gynekolog

  Noen tror at bekkenorganens åreknuter er en gynekologisk sykdom. Ja, hva skal jeg si om noen leger er sikre på det. men åreknuter - venøs sykdom og det spiller ingen rolle hvor de befinner seg. De vil phlebologist (en vaskulær kirurg). Den første om varicoseforstørrelsen er imidlertid vanligvis anerkjent av gynekologen ved å utføre ultralyddiagnostikk av bekkenorganene, og leder deretter pasienten til phlebologisten. En gravid kvinne overvåkes samtidig av en og annen spesialist.

  Video: Varicose and Graviditet

  Spesielt om åreknuter i bekkenet og underekstremiteter bør være kjent for unge kvinner, som la merke til i deres arvelige disposisjon til den patologiske utvidelsen av venøse kar. Forebygging, inkludert bruk av tradisjonell medisin, gymnastikk, turgåing, svømming og riktig ernæring, vil bidra til å forhindre utvikling av den patologiske prosessen og sikre fødsel av en sunn baby. Og kanskje noen, om moren tar vare på helsen på forhånd og er ordentlig forberedt på en gledelig begivenhet.

  Les Mer Om Fartøyene