Spiserør i spiserøret

Åreknuter øsofagus - en term som angir venøs ekspansjon i den nedre del av spiserøret, som er et resultat av forstyrrelser i blodstrømningen av portvenen og, følgelig, gastroøsofagal plexus overdreven mengde av det strømmende blod, som søker etter utstrømningen fra hjertet.

På grunn av det faktum at den øsofagusvaricer i 90% av tilfellene tilsvarer cirrhose kan vises gul hud og hvite i øyet, tap av appetitt, vekt slipp, ascites, abdominal smerte og kvalme.

Det farligste symptomet på denne sykdommen er forbundet med hemoptysis, blandet med oppkast i blodet, tarry avføring og svakhet.

årsaker

Varicose esophagus i sin nedre del oppstår på grunn av stillestående fenomener i portal portal vein system som oppstår med trombose og cirrhose av leveren. Årsaken til denne sykdommen i den øvre delen er ondartet goiter. Årene i leverkontrakten, noe som gjør blodstrømmen vanskelig for dem. Splebektasi i spiserøret ser også ut som en komplikasjon i hjertesykdommer og milt.

Faktorer som forårsaker denne sykdommen:

 • stenose av portalvenen, karakteristisk for den yngre generasjonen, som skyldes trombose, sklerose;
 • leversykdommer som forekommer i avansert alder - skrumplever, amyloidose, echinokokkose;
 • Chiari sykdom;
 • esophagus angioma;
 • ondartet goiter;
 • kardiovaskulær patologi.

Spiserør i spiserøret forekommer oftest i følgende kategorier av pasienter:

 • hos menn;
 • hos personer over 50 år;
 • hos pasienter med en historie med bukspyttkjertel, mage, hjerte, kronisk skrumplever.

Utseendet på blødning påvirkes ikke så mye av trykknivået som ved de kraftige svingninger. Risikoen for brudd er høy også hos de pasientene som lider av vaskulære sykdommer, noe som påvirker strukturen på veggene i blodkarene negativt.

klassifisering

Klassifisering av sykdommen i spiserøret i spiserøret har endret seg flere ganger, men versjonen fra 1997 for spiserørene som deler sykdommen i henhold til graden, brukes nå:

 • Første grad. Årene i diameter når 5 mm, markert langstrakt, plassert i organets nedre nivå.
 • Den andre graden. Årene er innviklede, i diameter når 10 mm, plassert i den midterste delen av orgelet.
 • Tredje grad. Fartøyene er utvidet mer enn 10 mm, veggene er spente, tynne, plassert side om side, viklet i retningen, har røde flekker på ytre overflaten.

Hvis spiserør i spiserøret fortsatt forårsaket intern blødning, så etter statistikk - etter at bare 50% av pasientene overlever. Mer enn halvparten av de overlevende etter blødning lider av sykdommen i 1-3 år med tilbakefall av denne sykdommen og blir tvunget til å starte behandlingen igjen.

Åreknuter av 1 grad

Det kliniske bildet er dårlig uttrykt. Pasienten har praktisk talt ingen klager. Ved inspeksjon observere: Utvidelsen av vener ikke sterk opp til 3 mm., Ektasia av vener er ikke tilstede, eller bare singel, glansen er ikke fylt. Det er bare diagnostisert med endoskopi. I første grad er det viktig å starte behandlingen så snart som mulig.

Åreknuter av 2. grad

Godt observert uregelmessighet av fartøyene, så vel som det er knuter, hvis størrelse overstiger 3 millimeter. I dette tilfellet forblir slimhinnens slimhinne intakt, uten noen brudd på dens integritet.

Under studien er det mulig å diagnostisere store fartøy i fremspring. Behandlingen skal gjøres i tide, bare på denne måten vil det være mulig å kvitte seg med de ubehagelige symptomene på sykdommen i utgangspunktet. Blødning er ikke typisk på dette stadiet.

Åreknuter i 3. grad

Den vanligste diagnosen. Pasienten har alvorlige symptomer. Som regel utnevnes en operasjon i dette tilfellet. Årene er sterkt hovne, nodene vises tydelig, stadig forstørret, opptar 2/3 av spiserøret, slimhinnens slimhinne er sterkt fortynnet. Det er gastroøsofageale reflukser.

Åreknuter i fjerde grad

Denne sykdomsgraden er utstilt når mange åreknuter av vener er avslørt i spiserøret som ikke avtar og har en tynn overflate. Tallrike erosjoner finnes på slimlaget. Pasienter registrerer, i tillegg til symptomene på esophagitt, en salt smak i munnen. Den fjerde graden fører ofte til spontan blødning.

Symptomer på spiserør i spiserøret

De første årene, spiserøret i spiserøret kan strømme uten synlige symptomer. Noen ganger er det sjeldne angrep av halsbrann, svak tyngde i brystet, kløe. Noen pasienter klager over problemer med å svelge mat.

Symptomer på progressiv sykdom vises vanligvis flere dager før blødningens begynnelse. Tegn på dem består i alvorlig tyngde i brystet og forverring av pasientens generelle trivsel. Hos andre pasienter kan symptomer uttrykkes i ascites manifestasjon.

I tillegg kan symptomer på venepunktur i spiserøret oppstå som utseende på et "maneterhodet". Dette fenomenet er et bestemt mønster, som er ganske godt sett på den fremre veggen av bukhulen ved hjelp av ulike patologisk dannede konvekse kar eller blodårer.

Etter at venene briste, er det alvorlig blødning, ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • sterkt redusert blodtrykk;
 • blodige urenheter i oppkast;
 • blodige urenheter i avføring;
 • merket takykardi.

Med en liten blødning kan en person føle litt svakhet, ubehag, samt symptomer på anemi. Diagnose av esophagus varicose ved hjelp av laboratorietester, ultralyd undersøkelse av bukhuleorganene, om nødvendig, utføre røntgenstudier og esofagoskopi.

diagnostikk

Diagnosen er laget på grunnlag av klager, ekstern undersøkelse, oppdagelse av primære sykdommer. Instrumentalstudier inkluderer:

 • laboratorie blod test data;
 • radiografi med kontrastmedium;
 • Esofagoskopi som må gjøres nøye på grunn av risikoen for mulig blødning.

Ved diagnose bør alle mulige årsaker tas i betraktning og utelukkes, bare da vil det være mulig å avgjøre en grundig og nøyaktig bestemmelse av blødning og endringer i spiserøret.

Behandling av spiserør i spiserøret

Hvis det er symptomer på spiserør i spiserøret, utføres behandling bare i intensivavdelingen. Hovedklassifiseringen av ikke-kirurgiske prosedyrer er rettet mot å forhindre og eliminere blødning (hemostatisk terapi) ved å redusere trykk i karene:

 1. Medisinsk behandling i form av vitaminer, astringenter og antacida (legemidler som reduserer surhet i magen). Denne metoden er rettet mot forebygging av peptisk esophagitt, der betennelse kan gå til veggene i karene, forårsaker blødning.
 2. Transfusjon av blod, erytrocytmasse, plasma;
 3. Innføring av kolloidale løsninger;
 4. Mottak av blodreduserende og vasokonstriktive legemidler.

I tilfeller der disse metodene ikke er tilstrekkelige til å fundamentalt stoppe blødning, og det er fare for gjentatte skader på fartøyene i nær fremtid, går de til kirurgi:

 • transgulær intrahepatisk portosystemisk shunting (TIPS);
 • bypass kirurgi;
 • devascularization.

Dessuten er det nå betydelig erfaring med bruk av minimalt invasive endoskopiske inngrep for å eliminere blødning fra forstørrede esophageal vener. Det er 2 måter å utføre endoskopisk skleroterapi i spiserøret:

Den intravasale metoden for å innføre sclerosant involverer utvikling av bindevev på stedet for lokalisering av tromboset varicose node. I paravasalmetoden, når sklerosanten injiseres i submukosalaget, oppstår arrdannelse av paravasalvev og etterfølgende kompresjon av forstørrede esophagus vener. Denne metoden er mer sparsom og har færre komplikasjoner.

diett

Pasienter må følge et strengt diett hele livet, til tross for helsetilstanden:

 • hyppige måltider i små porsjoner.
 • Utelukkelse av varme og kalde retter.
 • viser lite fett kjøttkraft og supper, frokostblandinger i fortynnet melk eller vann, kompotter, frukt i formet form, grønnsaker stuvet.
 • kontraindisert akutt, surt, saltt, fett og stekt kjøttprodukter; det er nødvendig å lage mat i en puree.

Kategorisk kontraindisert alkohol, karbonatiserte drikkevarer, øl.

forebygging

For å forhindre omdannelse av friske spiserørår til patologiske åreknuter, er det først og fremst nødvendig å overvåke leveren og behandle alle sykdommene i tide. For å gjøre dette, anbefaler eksperter å konsultere dem regelmessig for råd og følge alle anbefalinger.

Prognose for livet

Dessverre er spiserør i spiserøret uhelbredelig. I tilfelle av rettidig diagnose vil imidlertid tilstrekkelig vedlikeholdsbehandling forbedre pasientens livskvalitet betydelig og bidra til å forhindre en formidabel tilstand - blødning.

Dødelighet i den allerede eksisterende blødningen fra spiserøret i spiserøret er mer enn 50% og avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen og tilstanden til organismen som helhet. Hos overlevende pasienter etter blødning i 75% av tilfellene innen de neste 1-2 årene, er det et tilbakefall.

Generelt forblir prognosen for langvarig overlevelse av pasienter med denne sykdommen lav, noe som hovedsakelig skyldes den viktigste alvorlige leversykdommen.

Esophageal varices: årsaker og behandling, mulig blødning

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er spiserør i spiserøret, hva som forårsaker kan føre til utseendet av denne patologien. Også beskrevet er det kliniske bildet, diagnosen og behandlingen av spiserøret i spiserøret.

Spiserør i spiserøret (forkortet som HSVP) er en patologisk økning i diameteren av venøse kar som er plassert i esophagusens nedre del. Oftest er denne patologen forårsaket av hypertensjon i portalen (forkortet PG) - økt trykk i portalvenen (v. Portae), som strømmer inn i leveren og samler blod fra hele tarmen.

I sammenligning med andre typer åreknuter, har VRVP helt forskjellige årsaker, symptomer og behandling. Forener disse forskjellige patologiske forholdene bare tilstedeværelsen av forstørrede årer.

Tilstedeværelsen av HSVP er bare ett av symptomene på alvorlige sykdommer som fører til hypertensjon i portalen. Utseendet er forårsaket oftere ved levercirrhose - en farlig og nesten irreversibel sykdom. Vanligvis gjennomført behandling gir bare litt for å lette pasientens tilstand, men kan ikke helbrede den helt.

Problemet med HSVP er engasjert i hepatologer, gastroenterologer, kirurger.

Årsaker til spiserørskift

Årene i den nedre delen av spiserøret strømmer inn i systemet v. portae. Når det gjelder drivstoff, som er praktisk talt den eneste umiddelbare årsaken til HSVP, øker trykket i dem.

System av overlegne og dårligere vena cava

Årene i den nedre delen av spiserøret knytter seg til fartøyene i den midterste tredjedel av spiserøret, som drenerer inn i den øvre hulveien. Siden trykket i v. portae er mye høyere enn i venøs fartøy i den midterste delen av spiserøret, det er blodutløp fra det til systemet av overlegne vena cava gjennom disse kryssene (anastomoser). Spiserør i spiserøret og er disse forstørrede anastomosene.

VRVP er ikke en uavhengig sykdom. Utviklingen av denne patologien er forårsaket av sykdommer som fører til utseende av PG. Noen av dem er oppført i tabellen:

Medfødt innsnevring av portalvenen

Intensifisert blodstrøm i portalvenen på grunn av tilstedeværelsen av en fistel

Økt blodgass i miltvenen

Akutt hepatitt (spesielt alkohol)

Medfødt fibrose i leveren

Høyre sidelengs hjertesvikt

Bare sporadisk kan esophageal varices utvikle seg uten PG - for eksempel med trombose av miltåven.

karakteristiske symptomer

Hos HSVR før utvikling av blødning forårsaker det ikke noen symptomer.

Siden denne patologien hovedsakelig er en av komplikasjonene av portal hypertensjon, kan man mistenke deres tilstedeværelse dersom pasienter har levercirrhose symptomer, som inkluderer:

 • Nedsatt appetitt.
 • Kvalme og oppkast.
 • Guling av sclera, slimhinner og hud.
 • Vektreduksjon.
 • Smerter eller ubehag i høyre øvre kvadrant.
 • Kløe kløe.
 • Ascites (opphopning av væske i magen).
 • Økt blødning.
 • Seksuell dysfunksjon.
 • Symptomer på encefalopati, som inkluderer søvnforstyrrelser, nedsatt intelligens, minnefunksjon, unormal oppførsel. Disse symptomene kan være så uttalt at pasienten ikke engang kan tjene seg selv og lede en sosialt akseptabel livsstil.
På grunn av hypertensjon i systemet med den dårligere vena cava i alvorlige tilfeller, oppstår ascites og et symptom på hodebenshodet (fremre vener i den fremre bukveggen). Vist med piler

Mulige komplikasjoner

Nesten den eneste komplikasjonen til HSVP bløder, som medfører umiddelbar fare for pasientens liv og forringer hans funksjonelle evner. Tegn på forekomsten inkluderer:

 • Sort avføring (melena) eller tilstedeværelse av blod i avføring.
 • Oppkast av blod.
 • Rask og støyende puste.
 • Svimmelhet.
 • Accelerert hjerterytme (takykardi).
 • Fallende blodtrykk.
 • Blek hud.
 • Generell svakhet.
 • Forverring av bevissthet, agitasjon.
 • Redusere mengden urin.

Selv om spiserør i spiserøret utvikler seg hos mange mennesker med alvorlig leverskade, observeres ikke blødning i alle. Faktorer som øker risikoen:

 1. Høytrykk i v. portae. Risikoen for blødning øker med økende drivhusgass.
 2. Store størrelser av åreknuter. Jo flere noder, jo høyere er risikoen for komplikasjoner.
 3. Røde flekker på åreknuter. Når du utfører endoskopi, har noen noder røde flekker. Deres tilstedeværelse indikerer høy risiko for blødning.
 4. Alvorlig leverskade. Jo tyngre leversykdommen, jo mer sannsynlig er det å bløde fra VRF.
 5. Fortsatt misbruk av alkoholholdige drikker. Risikoen for komplikasjoner øker dersom pasienten fortsetter å drikke alkohol, spesielt hvis sykdommen skyldes ham.

diagnostikk

Hvis en person har levercirrhose, bør legen regelmessig undersøke forekomsten av HSVP. Hovedeksamenene, som tillater å avsløre denne patologien:

 • Esophagogastroduodenoscopy (EFGDS) er den vanligste måten å diagnostisere spiserør i spiserøret. Under denne endoskopiske undersøkelsen av den øvre delen av fordøyelseskanalen, veileder legen pasienten gjennom munnen med et tynt og fleksibelt rør med belysning (endoskop) og studerer strukturen i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. Hvis legen ikke oppdager esophageal varices i pasienten med levercirrhose, anbefaler han vanligvis en gjentakende ECGDS om tre år. Hvis varicose nodules er funnet, bør endoskopi gjøres en gang om 1 eller 2 år. Tidspunktet for re-undersøkelsen avhenger av utseende av åreknuter, årsaken til PG og den generelle helsen til pasienten. Endoskopisk behandling av blødning fra ESA kan også utføres under EGFDS.
 • Kapsular endoskopi - under denne undersøkelsen svelger pasienten en liten kapsel som inneholder et lite videokamera som tar bilder av spiserøret og andre deler av mage-tarmkanalen. Da blir disse bildene sett av legen, og avslører forekomsten av patologi. Denne metoden kan være et alternativ for de som ikke kan passere EFGDS, men det brukes svært sjelden på grunn av høye kostnader og utilgjengelighet.
 • Visualiseringsundersøkelser. Beregnet tomografi i bukhulen og dopplerografi av portalen og miltårene kan bekrefte tilstedeværelsen av HSVP.

Nesten alle pasienter med VRT får følgende laboratorieundersøkelse:

 • Bestemmelse av nivået av hemoglobin, erytrocytter, blodplater og leukocytter.
 • Koagulogram (analyse av blodkoagulasjon).
 • Biokjemisk analyse, inkludert tester på tilstanden av nyrene (urea, kreatinin) og lever (aminotransferase).
 • Blodtype.
 • Radiografi av brysthulen.
 • Analyse av ascitesvæske.

Avhengig av antatt årsak til PG, kan andre undersøkelsesmetoder være nødvendig.

Metoder for behandling

Hovedmålet med behandling av ART er å forhindre blødning, noe som kan være livstruende. Når blødning oppstår, er all innsats rettet mot å stoppe det.

Forebygging av blødning

Behandling rettet mot å redusere trykket i v. portae, kan redusere risikoen for blødning fra HSVP. Det kan inneholde følgende metoder:

 1. Avslag fra bruk av alkoholholdige drikkevarer. Dette er en av de viktigste metodene for å forhindre blødning fra VRF. Alkohol kan forverre levercirrhose, øke sjansen for blødning og øke risikoen for dødelighet betydelig.
 2. Vektreduksjon. Mange mennesker med cirrhosis har fet leverdystrofi på grunn av fedme. Fedme kan være både en uavhengig årsak til leverskade og en medvirkende faktor i utviklingen. Vekttap kan bidra til å fjerne fett fra leveren og redusere ytterligere skade.
 3. Bruk av medisiner for å redusere trykket i v. portae. Reduser trykket i v. portae og beta-blokkere (propranolol, nadolol) kan redusere sjansen for blødning.
 4. VARP dressing med elastiske ringer. Hvis legen ser hos EFGDS at det er høy risiko for blødning fra HSVP, kan han anbefale at de endoskopisk ligeres (bandasje). Ved hjelp av et endoskop, bruker legen en elastisk ring på varicose node i spiserøret, som komprimerer venen og forhindrer den fra blødning. Denne minimalt invasive operasjonen har en liten risiko for å utvikle komplikasjoner, for eksempel arrdannelse i spiserøret.

Stopp blødning fra VRM

Blødning fra spiserør i spiserøret er en livstruende tilstand der det er behov for akutt medisinsk hjelp. Metoder som brukes til å stoppe blødning og eliminere blodtapseffekter:

 • Bandasje av blødninger i spiserøret ved hjelp av elastiske ringer.
 • Tamponade med en Blackmore sonde. Denne metoden brukes som et midlertidig redningsmåte for ukontrollert blødning fra HSVP. Blackmore-sonden har to sylindere. Det injiseres i magen gjennom munnen, hvoretter legen oppblåser den første (gastrisk) ballongen. Deretter blir sonden forsiktig trukket opp til den oppblåste ballongen hviler mot gastroøsofageal krysset. Legene blåser opp den andre ballongen (esophageal). De oppblåste ballongene til Blackmore-sonden trykker på spiserøret og derved stopper blødningen.
 • Legemidler som senker blodstrømmen i portalvenen. For å redusere blodstrømmen fra de indre organer til portalveinsystemet, foreskriver legene ofte stoffet Octreotide. Narkotika terapi kompletterer endoskopisk ligering av blodkar, varigheten er ca 5 dager.
 • Omdirigering av blodstrøm fra systemet v. portae. Leger kan anbefale en pasient med HSVP for å utføre en transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunting, hvis essens er å plassere et lite rør (shunt) som forbinder v. portae og leverenve. Denne shunt reduserer trykket i v. portae og bidrar til å stoppe blødningen. En slik operasjon kan imidlertid forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert leverinsuffisiens og hjerneforstyrrelser, som kan oppstå fordi toksiner som normalt ryddes av leveren gjennom en shunt, kommer direkte inn i systemisk sirkulasjon. Denne metoden brukes oftest når andre metoder for å redusere trykket i v er ineffektive. portae, og også som en midlertidig måling hos mennesker som venter på levertransplantasjon.
 • Restaurering av volumet av sirkulerende blod. For å erstatte tapt blod og eliminere koagulasjonsfaktorer, gjennomgår pasienter ofte transfusjon (blodtransfusjon) av blodkomponenter.
 • Forebygging av infeksjoner. Med blødningsutviklingen øker risikoen for smittsomme komplikasjoner, slik at pasienter ofte foreskrives antibiotika.
 • Levertransplantasjon er et av alternativene for behandling av pasienter med alvorlig leverskade som utvikler gjentatte blødningsepisoder.
Blackmore sonde

outlook

Spiserør i spiserøret er en farlig komplikasjon av PG, oftest forårsaket av levercirrhose. Hovedfaren for pasientens livstid er blødning, den første episoden som fører til 30-50% av pasientens død. Hos 60-80% av pasientene etter det første blødningsfallet innen ett år oppstår det flere episoder, hvorav ca 30% av pasientene dør.

Risikoen for å utvikle tidlig fornyelse av blødning (innen 5 dager etter første episode) påvirkes også av alvorlighetsgraden av leverskade:

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret - en alvorlig patologi, provosert av lever, hjerte, fordøyelsesorganer og mye mindre ofte venøse vegger. Det observeres oftere i de nedre delene sammen med lesjonen i magesårene hos menn etter 50 år.

Massiv blødning kan være uventet og det eneste tegnet. Tidlig diagnose er nødvendig for forebyggende tiltak. For å eliminere esophageal varices, har spesielle kirurgiske tilnærminger blitt utviklet i vaskulær kirurgi.

I den internasjonale klassifiseringen er sykdommen regnskapsført under forskjellige koder:

 • I85.9 - uten blødning;
 • I85.0 - med blødning;
 • I98.2 - mot en annen patologi.

Hvordan utløser blod gjennom esophagusårene?

Spiserøret blodtilførselen er forbundet med mange av brystet og magen. Arterielle grener til den går fra thoracale aorta. Det venøse apparatet er ujevnt utviklet. Blodet i venene i spiserøret strømmer inn i beholderne og uparede hemiazygos vene anastomoser strekker seg deretter gjennom en åpning vene inn i den nedre vena cava, og den venøse nettverk av magen - i den hepatiske portalvene.

Fra de øvre delene av spiserøret går venøs utstrømning til fartøyene til den overlegne vena cava. Anatomisk lokalisering og kommunikasjon enhetsform venøs spiserøret, som et mellomledd mellom de utstrømmende tre systemer: en portvenen, nedre og øvre hul.

Denne funksjonen provoserer fremveksten av kompenserende åreknuter i spiserøret ved å åpne hjelpeskip (collaterals) i sykdommer i milten, tarmen, ledsaget av en blokk av egne vener.

Årsakene til utvidelsen

Spiserør i spiserøret er gitt av to mekanismer. Eller obstruksjon oppstår på grunn av mekanisk obstruksjon i de nedre deler av det venøse system (høyt trykk, trombose, flebitt) eller tap av tonen i den venøse vegg på grunn av nedsatt syntese av kollagenfibre (VBV åreknuter sykdom).

Årsaken til stagnasjon i de øvre delene er ofte en ondartet goiter. I den nedre delen av spiserøret blir den venøse blodstrømmen forsinket på grunn av:

 • portal hypertensjon forårsaket av levercirrhose;
 • portal venetrombose.

Sjeldne årsaker til dannelsen av spiserør i spiserøret (HSV) betraktes som vaskulær tumor (angiom) og venøse endringer i Rundu-Osler-syndromet.

Levercirrhose er en langvarig kronisk sykdom som kompliserer hepatitt (i første omgang - viral hepatitt B), alkoholisk sykdom med fettdystrofi. Patologiske endringer uttrykkes i brudd på strukturen av leveren lobuler og det omkringliggende rommet.

Det er en spredning av tett arr (bindevev), erstatning av fungerende celler i haugene med dannelse av leversvikt. Under disse forholdene blir blodkarene komprimert både arterielt og venøst. Reduksjonen i oksygeninntaket forverrer situasjonen og forårsaker iskemi av orgelet.

Leverbeten kan forårsake:

 • medisiner (metotrexat, isoniazid);
 • kongestiv hjertesvikt i vices, komplikasjon av et stort hjerteinfarkt, myokardiodystrofi, kardiopati;
 • arvelige sykdommer med endringer i metabolisme (galaktosemi, hepatocerebral dystrofi, hemokromatose);
 • Foster hepatitt hos nyfødte barn oppstår når en mor har en infeksjon (rubella, herpes, cytomegalovirus), når patogenet overføres til fosteret gjennom placenta barrieren.

Banti syndrom - et brudd av sirkulasjonen i venene i milten (hepatosplenomegali) forekommer hos unge kvinner på bakgrunn av anemi, leukopeni og trombotsito-, stagnasjon i leveren med portal hypertensjon og cirrhose. Hans forårsaker infeksjonssykdommer (brucellose, malaria, syfilis, leishmaniasis).

Randyu-Osler syndrom (arvelig telangiektasi), i tillegg til hud- og mukosale lesjoner, forårsaker flere angiomatøse forandringer i indre organer med tendens til blødning. Lokalisering i spiserøret skaper forhold for utvidelse av vener. For å forhindre blødning fra det utvidede venøse nettverket av spiserøret, er det nødvendig å behandle sykdomsårsaken.

Nåværende klassifisering

Det er flere foreslåtte klassifikasjoner av sykdommen. Tegnene er avslørt i esophagogastroskopisk undersøkelse. Den mest akseptable er spaltningen av spiserørskallen etter graden av endring av årer.

 • 1 grad - fartøyets maksimale diameter er 5 mm, de er langstrakte, lokalisert i nedre delen av spiserøret;
 • 2 grader - definert tortuosity av vener, diameter økt til 1 cm, nå midten av organet;
 • 3 grader - legger oppmerksomhet på tynning og spenning av venouskarens vegger, diameteren på mer enn 10 mm, går side om side, på overflaten er det karakteristiske markører med rød farge fra de minste kapillærene.

Ifølge en annen klassifisering (Vitenasoma og Tamulevichute) foreslås det å ta hensyn til de fire stadiene av sykdomsforløpet:

 • 1 - diameteren på venene er 2-3 mm, de er blåaktig i farge, rett i form;
 • 2 - vener blir sinuøse, knobby, i diameter øker mer enn 3 mm;
 • 3 - tydelig forskjellige forskjellige varicose nodules, signifikant krympe, det er et fremspring i spiserørets lumen;
 • 4 - Nodene vokser til en drueformet form, spiserørets lumen er innsnevret betydelig, på den ytre overflaten er et tynt nettverk av små kapillærer synlig.

I tillegg tar diagnosen hensyn til:

 • medfødt form, som foregår mot bakgrunnen av patologier av ukjent opprinnelse;
 • oppkjøpt - forårsaket av ulike sykdommer.

Hvordan manifesterer spiserøret i spiserøret?

Symptomene på sykdommen er avhengig av patologien som forårsaket spiserør i spiserøret. Den innledende perioden fortsetter uten kliniske manifestasjoner, pasienter er uvitende om utviklingen av patologi. Men tilfeller av progressiv kurs med plutselig blødning er ikke uvanlig.

Forverring av tilstanden oppstår innen 4-5 dager. Pasienter føler vekstvekten bak brystbenet, kompresjon. Dette skiltet regnes som en harbinger med massiv blødning og krever akutte tiltak, som kirurgeres observasjoner knytter det til døden.

Alle symptomene på åreknuter er bestemt av truede manifestasjoner av blødning. I kronisk forlengelse med en liten mengde isolert blod svekkes kroppen gradvis. Hypokrom anemi er dannet. Pasienten skiller seg ut, blir tynn, beveger seg knapt, den er forstyrret av kortpustethet. Noen ganger er det flytende svart avføring.

Blødningens harbingere og de første tegn på åreknuter kan være:

 • vag brystsmerter;
 • alvorlig halsbrann;
 • erctation etter å ha spist
 • problemer med å svelge tørr mat.

Halsbrann og erktasjon forklares ved brudd på funksjonen av spiserørssvinkler, motsatt (reflux) støping fra magen. Noen pasienter føler seg "kittende i halsen", svette, en salt smak i munnen før blødningens begynnelse.

Ved akutt blødning:

 • voksende blek av huden;
 • oppkast med blod ("kaffegrunn");
 • vedvarende svimmelhet;
 • flytende tarry avføring;
 • mørkere i øynene;
 • alvorlig svakhet.

Blødning er provosert ved å løfte tyngdekraften, fysisk arbeid, feber, mottak av antikoagulantia, prosedyren for fibrogastroskopi. Men noen ganger oppstår det spontant mot bakgrunnen for generell helse. Differensierende blødning er nødvendig fra spiserøret i spiserøret og magen, spiringen av svulsten i en stor beholder og dens gjennombrudd, som skader karene med fremmedlegeme.

diagnostikk

Diagnosen kan mistenkes, men kan ikke bekreftes uten esophagogastroduodenoskopi. Dette er nesten den eneste måten å fastslå forbindelsen med blødninger med spiserørblad, ofte samtidig oppdage åreknuter i magen.

Prosedyren tillater deg å bestemme graden av deformitet av blodårene, sykdomsstadiet, visuelt bestemme tilstanden til vaskulære vegger, forutsi gapet. Det er nesten umulig å gjennomføre en undersøkelse under blødning.

I en planlagt rekkefølge, er en kontrast røntgen av spiserøret foreskrevet, før bildet er tatt, får pasienten en drink av en blanding av barium. En serie av røntgenbilder sporer bevegelsen av kontrast og sprer den i spiserørets lumen.

 • det er nødvendig å fastslå tilstedeværelsen av anemi i innholdet av erytrocytter, blodplater, fargeindeks;
 • med akutt blødning teller hematokrit;
 • nødvendigvis gjøre analysen av indikatorer for koagulabilitet;
 • bestemme leverfunksjonen ved enzymtest, proteinnivå, glukose, bilirubin, avviket i resultatene gjør det mulig å mistenke påvirkning av hepatisk patologi på endringen i esophagus venøs system;
 • i nærvær av tegn på blødning bestemme blodgruppen og Rh-faktoren for tilfelle av nødvendig blodtransfusjon.

Hvordan behandles spiserøret av spiserøret?

Behandling av åreknuter i spiserøret preget av planlagt og opsjonsprogram, som avhenger av forekomsten av en nødsituasjon problem, en livstruende blødning.

I mangel av massiv blødning trenger pasienten terapi av den underliggende sykdommen, økt administrering av hemostatiske midler. Pasienten må være sykehus i profilavdelingen. Modus - seng, hodeenden av sengen er hevet.

Krav til kosthold

Klinisk ernæring innebærer fravær av irritasjons produkter (varme krydder, stekt og røkte kjøttvarer, grønnsaker rå, hel frukt, brød skorper, bein, soda vann). Kategorisk forbudt alkohol, sjokolade.

Kostholdet er bygget av en kalori, men flytende, avkjølt mat. Anbefalt lunken buljong, kokt, flytende grøt, nudler melk, cottage cheese, søt gelé av frukt, kald te, er kjøttet hvitt brød og kjøtt i form av kokt kjøtt.

Behandling med medisiner

For å redusere aktiviteten av cirrotiske endringer i leveren, inkluderer behandlingsregime:

 • antivirale legemidler (med langsom hepatitt);
 • steroidhormoner;
 • antibiotika for bakteriell skade;
 • diuretika for å senke trykket i den nedre vena cava;
 • hjerte glykosider, hvis cirrhosis er forårsaket av myokard dekompensasjon;
 • gepatoprotektory;
 • vitaminpreparater i høye doser for å gjenopprette all slags metabolisme.

Av spesiell betydning i terapi av åreknuter er gitt til vitaminer K, C, D, E. Vikasol administreres intramuskulært eller intravenøst. Hvis pasienten har anemi med nedsatt koagulabilitet, administreres en nyfrosset enkeltgruppe plasma (1-2 doser), erytrocyt eller blodplatemasse.

For å stoppe blødningen, er intravenøs injeksjon av oktreotid i stor utstrekning praktisert. Legemidlet er i stand til å undertrykke frigjøringen i blodet av hormoner som utvider blodårene. Bruk fortsatt vasopressin og terlipressin, men i sammenligning med oktreotid har de flere bivirkninger. Intravenøs oppløsning av kalsiumklorid er introdusert.

Ved fortsatt bruk av blødning: vasking med varmt vann i spiserøret (40-45 grader) gjennom sonden, idet proben enhet gummi oppblåsthet - det er standard korrugerte produkter (-obturators Probes) for pressing blødningen fartøyet i spiserøret og magesår.

Hvordan hjelper kirurgi?

Et uegnet klinisk kurs tjener som en indikasjon på endoskopisk ligering. Teknikken er å syke esophagusårene med et endoskop. Kirurger anser det mer effektivt enn introduksjonen av skleroserende midler i blodårene (skleroterapi), som krever en repetisjon på minst fire ganger i året.

Behandling av esophageal varices i blødninger som ikke elimineres ved terapeutiske metoder krever kirurgi for beredskapsangivelser. Målet med kirurgisk inngrep er å redusere trykket i portalvenen ved å skape shunts og tømme inn i nedre følsomheten.

Opprettelsen av en kunstig anastomose (installasjonen av metallstent) mellom portalen og leverveiene kalles en transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunting. Operasjonen er teknisk komplisert. Eksperter mener at det kan bli utført i 95% av tilfellene.

Det ledsages ikke bare av tekniske vanskeligheter, men også ved tidlig tilbakefall av blødning, betennelse. Hos 1/3 av pasientene er det nødvendig med en re-installasjon, siden stenten er raskt trombosert og blokkerer lumen. Innen en måned dør opptil 13% av pasientene. Dette klassifiserer operasjonen som en nødstilfelle av valg.

En annen metode for å forbedre portokavalblodstrømmen er etableringen av en anastomose mellom milten og venstre nyrene. Teknikken til operasjonen er kompleks og risikabelt for pasienten, ledsaget av høy dødelighet. Operasjonen av devascularization består i excision og fjerning av de berørte årene og deres erstatning med proteser.

Kan jeg bli behandlet med folkemidlene?

Bruken av folkemessige rettsmidler i nærvær av blødning er ineffektiv. Men du kan bruke dem i terapi av hovedårsaken til åreknuter - leverskade. For dette formål er en lang mottak av kjøttpipere egnet:

 • fra melkdistriktet;
 • cikoria root;
 • mais stigmas;
 • Japansk sophora;
 • havre;
 • frukt av fjellaske;
 • rose hofter.

Prognose av sykdommen

I begynnelsen av esophageal varices med konstant behandling, tilstrekkelig funksjonell tilstand av leveren, etterlevelse av anbefalinger om diett og diett, kan blødning stoppes hos 80% av pasientene. Hos 2/3 pasienter etter en enkelt blødende gjentak innen 1-2 år. De er stadig i høy risiko. Overlevelse av personer med alvorlig cirrhose er lav.

Spiserør i spiserøret refererer til sykdomskomplikasjoner. Det er i seg selv allerede et tegn på alvorlig skade på kroppen. Støtte kan bare gis ved tidsriktig gjenkjenning ved hjelp av endoskopi-metoden og overvåking av pasienten.

Spiserør i spiserøret: hva er det, og hvordan å behandle det?

Spiserør av spiserøret oppstår på grunn av en forstyrrelse av blodstrømmen, som kommer fra venene langs kanlene på kragen og øvre hule vener. Det legges merke til at sykdommen ofte rammer folk etter 50 år. Kvinner er syke 2 ganger mindre enn menn.

Åreknuter forekommer mot bakgrunn av leversykdommer, spesielt ofte, skrumplever. Sykdommen i spiserøret i spiserøret med ledsagende, både små og rikelig.

Klassifisering av sykdommen

Etter grad

Klassifisering av sykdommen i spiserøret i spiserøret har endret seg flere ganger, men versjonen fra 1997 for spiserørene som deler sykdommen i henhold til graden, brukes nå:

 • Første grad. Årene i diameter når 5 mm, markert langstrakt, plassert i organets nedre nivå.
 • Den andre. Årene er innviklede, i diameter når 10 mm, plassert i den midterste delen av orgelet.
 • Den tredje. Årene er preget av styrke og tynnhet av veggene, de når en diameter på mer enn 10 mm, ligger ved siden av hverandre. På overflaten, ofte dannet "røde markører."

Ordning om vekstutvikling av mage

Brystkreft

Med åreknuter ikke bare esophagus, nemlig magen bruk annen lignende klassifisering:

 • Spiserør i spiserøret 1 grad. Årene er mindre enn 5 mm i diameter, dårlig skille mellom bakgrunnen til mageslimhinnen.
 • Spiserør av spiserøret i 2. grad. I diameter når venene 10 mm, har en ensom-polypoid karakter.
 • Spiserør i spiserøret i tredje grad. Årene er mer enn 10 mm, danner en "blanding" av noder, har en polypoid karakter.

Ifølge Vitenasom og Tamulevichiute

Det er også en klassifisering i henhold til Vitenasoma og Tamulevichiute, som skiller 4 grader av sykdommen, men ikke relatert til mageårene:

 1. vener i diameter på 2-3 mm, forskjellig blueness, er rettet lineært;
 2. vener danner knuter som overstiger 3 mm, er ujevne, avviker i tortuosity;
 3. vener danner forskjellige nodene, konvolute, stikker ut i spiserørets lumen og når magebuen;
 4. nerver av vener har en groinlike og polypoid form, lukke eller betydelig smale lumen i spiserøret; Slimhinnen som dekker knuten, blir ofte dekket med et tynt nettverk av små årer, det vil si at åreknuter dannes på åreknuter.

NCW RAMS

Dens klassifisering er foreslått av Nasjonalt senter for vitenskapelig forskning av det russiske akademiske fag for medisinsk vitenskap. Den identifiserer 3 grader av sykdommen:

 1. 1 - vener i diameter på 2-3 mm;
 2. 2 - 3-5 mm;
 3. 3 - mer enn 5 mm.

Zdenek the Wanderer

Zdenek Margarita skiller også 3 grader, men mer utvidet:

 • 1 - langsgående vener, litt over slimhinnene;
 • 2 - utvide og vri;
 • 3 - stikker opp til halvparten av lumen, pseudotumoral form;

Uavhengig av graden er varicosity ansett som en uhelbredelig sykdom. Dette er imidlertid ikke en unnskyldning for å ignorere sykdommen, fordi den senere eller feil behandling fører til pasientens død.

Deretter skal vi snakke om årsakene til spiserøret i spiserøret.

For klarhet, anbefaler vi deg å se følgende video om spiserør i spiserøret i 3. grad:

årsaker til

Varicose kan være medfødt eller oppkjøpt. Den andre forekommer flere ganger oftere og skyldes portal hypertensjon. Portal hypertensjon er en sykdom preget av økt trykk i portalvenen, som er ansvarlig for blodstrømmen fra organene til leveren, noe som fører til tynning av venene og økt risiko for intern blødning. Portal hypertensjon utvikles på grunn av blokkering av blodstrømmen.

Faktorer som fører til utseende av varicose kan omfatte:

 1. leversykdommer, for eksempel skrumplever, hepatitt, tuberkulose og andre;
 2. trombose i det vaskulære systemet;
 3. stabilt forhøyet blodtrykk;
 4. komprimering av portalvenen;

På hvilket symptom har spiserør i spiserøret, les videre.

Symptomer på spiserør i spiserøret

Sykdommen utvikler seg i en individuell rekkefølge, og avhenger av de medfølgende faktorene. Så, i noen kan det være asymptomatisk. I noen tilfeller har sykdommen en rask strøm, selv om symptomatologien forblir vanlig og manifesterer seg i:

 1. halsbrann;
 2. problemer med å svelge mat;
 3. raping;
 4. ubehag i thoraxområdet;
 5. økt hjertefrekvens;
 6. blandinger av blod i avføring

Også med varicose esophagus kan andre symptomer vises, for eksempel smerte, en generell følelse av tretthet og andre.

Om symptomene og årsakene til utseende av spiserør i spiserøret vil fortelle spesialisten i følgende video:

diagnostikk

Diagnose av spiserør i spiserøret er umulig uten maskinvareundersøkelse, siden den karakteristiske symptomatologien til sykdommen er fraværende. Når du refererer til en lege, er pasienten tildelt:

 • Generelle og kliniske blodprøver for å vurdere pasientens tilstand.
 • Funksjonelle og leverprøver for å vurdere koagulopati.
 • Ultralyd i magesekken og røntgen for å bekrefte diagnosen.
 • Fibroesofagoskopi for å fastslå årsakene til blødning.

Avhengig av sammenhengende sykdommer, kan flere studier bli foreskrevet.

behandling

Behandling av spiserør i spiserørene er kompleks, kombinerer, som minimum, terapeutiske og medisinske teknikker. I de sene stadiene av spiserøret varicosity, er pasienten vist kirurgisk behandling.

terapeutisk

Terapeutisk behandling av spiserør i esophagus er foreskrevet i forbindelse med medisinering for 1 grad av sykdom eller med kirurgi i sen fase. Terapi består av streng overholdelse av kosthold og kosthold, begrensende fysisk anstrengelse, samt å unngå dårlige vaner.

kirurgi

Den vanligste operasjonen for spiserør i spiserøret er skleroterapi. Under operasjonen injiseres en forberedt løsning i de berørte årene, inn i lumen. Prosedyren gjentas etter 5 dager, deretter 1 måned og 3 måneder. For å oppnå en bærekraftig effekt er det nødvendig å gjenta prosedyren minst 4 ganger om 12 måneder.

Også med varicose utført slike operasjoner:

 • Portosystemisk stent-shunting. I leveren er en stent satt inn, som forbinder portalen og leverårene.
 • Anastomose.
 • Syning av vener.
 • Devascularization. I dette tilfellet er de berørte årene helt fjernet, og erstatter protesen.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av pasientens ønske og graden av sykdommen.

Om hvilke stoffer som er foreskrevet for spiserør i spiserøret, forteller vi deg videre.

medisinering

Medisinsk behandling er rettet mot å redusere den negative effekten på venøs vegger. For dette er pasienten tildelt:

 • legemidler som reduserer surhet i magen;
 • strikkepreparater;

Og også syntetiske vitaminkomplekser.

diett

Kostholdet for spiserør i spiserøret er på mange måter lik prinsippene for riktig ernæring. Pasienten bør spise små porsjoner og 4-6 ganger om dagen, med siste mottakelse skal gjøres 3 timer før sengetid. Spesiell oppmerksomhet bør gis til produkter som inneholder:

 • Vit. E. Grønne løk, eggeplommer, salat, mais og vegetabilske oljer.
 • Vit. C. Sitrusfrukter, bær, poteter, paprika, grønnsaker.
 • Bioflavonoider. Kirsebær, kirsebær.
 • Rutin. Nøtter, grapefrukt, te, svart currant.
 • Vegetabilsk fiber. Grønnsaker, frukt og belgfrukter.

Det er viktig å drikke tilstrekkelig væske, fra 1 liter rent vann per dag.

En pasient som lider av åreknuter bør gi opp slike produkter:

 • alkohol;
 • sterk svart te;
 • sukkervarer og sukker;
 • skarpe krydder;
 • produkter som inneholder mel;
 • kaffe;

Forebygging av sykdom

Forebygging av åreknuter er rettet mot å opprettholde venerens normale tilstand. Først av alt er det nødvendig å nøye overvåke leveren, utfør alle anbefalinger for behandling av sykdommer. Hvis pasienten har en vedvarende økning i blodtrykket, anbefales det å ta tiltak for å regulere det.

De generelle forebyggende anbefalingene gjelder overholdelse av en sunn livsstil. Det er nødvendig å strenge følge dietten, å forlate dårlige vaner. Det er også verdt å utføre lette øvelser for å styrke kroppen, regelmessig besøke massasjen, og ta også vitaminer etter pris.

komplikasjoner

Den mest alvorlige komplikasjonen er blødning. Denne blødningen kan oppstå selv fra små anstrengelser som overspising, fordi venenees vegger blir svært tynne. Blødning kan være liten og sterk, noe som utgjør en trussel mot livet. Blødning fører til oppkast, kronisk anemi.

Også åreknuter kan være ledsaget av esophagitis, en inflammatorisk prosess av esophageal mucosa.

outlook

Esophageal varices har en høy dødelighet hovedsakelig på grunn av komplikasjoner og samtidige sykdommer, for eksempel progressiv cirrose forårsaker blødning. Til tross for at blødningen er suspendert av seg selv i ca 79% av tilfellene, kommer dødeligheten av åreknuter til 50%. Hos pasienter som overlevde blødninger og overlevende, varierer risikoen for tilbakefall de neste to årene mellom 55-75%.

Reduser risikoen for å komme tilbake til blødning kan gjøres ved å følge legenes instruksjoner. Dette garanterer imidlertid ikke en lang overlevelse på grunn av progressiv leversykdom. Merk at spiserør i spiserøret ofte oppstår med levercirrhose.

Det er viktig å huske å unngå komplikasjoner ved de første tegnene til noen av åreknuterne (bein, livmor, liten bekken, labia, varicocele osv.), Umiddelbart umiddelbart, til legen. Vær sunn!

Spiserør i spiserøret

Esophageal varicer, eller flebektaziya - patologisk endring i venene i spiserøret, som er en følge av nedsatt strøm av blod i vena cava og manifestert ujevn økning i vaskulære hulrom i form av fremspring meshochkoobraznyh sine vegger. Ved post mortem undersøkelse av esophageal årer og ofte mage Cardia utvidet, krympet, slimhinnen over dem tynnet, noen ganger betent eller erodert. Hullet hvor blødningen er vanligvis ikke merkbar, altså. K. Fallen ned etter alvorlig blødning blodåre.

Årsaker til spiserør i spiserøret

Årsakene til overveldende flertall tilfeller av spiserør i spiserøret er stater ledsaget av fenomenet trykkøkning i portalportalen - portalhypertensjon:

 • sykdommer som påvirker leveren parenchyma (svulster, cirrhosis, echinococcosis, amyloidosis) - er mer vanlig i voksen alder;
 • innsnevring av lumen i portalvenen (på grunn av sklerose, trombose, komprimering av utsiden) - hovedsakelig diagnostisert hos unge mennesker;
 • Chiari's sykdom.

Flebektaziya kan være et tegn på alvorlig kronisk hjertesvikt - i dette tilfellet er det på grunn av hypertensjon, ikke bare i portvenesystemet, men også i den systemiske sirkulasjon som en helhet.

Det er også en medfødt form av denne sykdommen - årsakene til forekomsten er ukjente.

patogenesen

Trykket i portalvenen til en sunn person varierer mellom 5-14 cm vann. Spiserøret i spiserøret utvikler seg i tilfelle en jevn økning i trykket 2-4 ganger høyere enn normalt. Trykk 24-27 cm vann. Art. regnes som kritisk - med disse tallene er det en reell trussel om spredning av spiserøret.

Når trykket i portvenen blodstrømmen sterkt hindret fra esophageal varicer, de opplever en økt belastning, for derved å deformere - forlenget, utvidet, ta form av ytre, deres vegger danner meshochkoobraznye fremspring, eller åreknuter.
Med den første patologien i leveren er de berørte årene lokalisert i den øvre eller fjerne delen av spiserøret, i tilfelle av den første kardiovaskulære patologi - over hele orgelet. Når det gjelder hjertesvikt, er det 2-3 ganger mindre enn i tilfelle leversykdommer.

Komplikasjon av åreknuter bløder fra dem, noe som oppstår ved plutselige trykkfall i portalveinsystemet. Størrelsen på trykket i dette tilfellet er ikke viktig, det er omfanget av svingninger i trykktalene som spiller rollen. Vanligvis oppstår blødning under trening, etter overmåling, i en drøm. Det er viktig å forstå at forekomsten av blødning og deres grad av alvorlighet forbundet ikke med kaliber (diameter) av påvirkede blodårer, og avhenger av tilstanden av den vaskulære vegg (grad av permeabilitet), blodpropp, og andre faktorer. Ofte fører blødning fra spiserøret i spiserøret til døden.

Kliniske tegn på spiserør i spiserøret

Hos menn, denne patologien er diagnostisert 2 ganger oftere enn hos kvinner, gjennomsnittlig alder av debut av sykdommen er 50 år.
I de fleste tilfeller er spiserør i spiserøret i lang tid asymptomatisk, eller symptomene er maskert av tegn på den underliggende sykdommen. Pasienter som hadde diagnostisert spiserør i spiserøret, for en stund bemerket:

 • halsbrann;
 • raping;
 • svelging lidelser;
 • alvorlighetsgrad, ubehag, smerte av varierende intensitet bak brystbenet.

Ovennevnte symptomer er vanligvis forårsaket av betennelse i slimhinnen i spiserøret, eller peptisk esophagitt, ofte medfølgende åreknuter.

Ofte er sykdommen asymptomatisk til blødningen fra de berørte årene utvikler seg. Det kan være enten ubetydelig eller massiv, rikelig, som representerer en fare for pasientens liv.

Akutt blødning er manifestert av tilstedeværelsen av blod i venene i spytt, oppkast lyse rødt blod, oppkast "kaffegrut", en svart løs avføring (det kalles "melena"). I tilfellet med å utvikle kronisk blodtap, jernmangelanemi, symptomer som er generell svakhet, hjertebank, kortpustethet, svakhet, "meningsløs" slanking.

diagnostikk

I formuleringen av diagnosen av åreknuter spiller en rolle:

 • klager fra pasienten
 • Anamnese av sykdommen og livet (hvor lenge siden oppsto klager, hvordan sykdommen, tidligere overførte sykdommer, spesielt hepatitt, cirrhose, tumorer) fant sted;
 • objektiv vurdering av pasientens status (hvithet eller gulhet i huden, tilstedeværelsen av hud blødninger eller edderkopp årer, øke magen som en helhet, lever og milt i særdeleshet, nærvær av åreknuter på den fremre abdominalvegg, opphovning av ekstremitetene og kroppen, og andre symptomer);
 • laboratorieprøver (fullstendig blodtelling (leukopeni, trombocytopeni), blodkjemien (økte nivåer av bilirubin, leverenzymer, kolesterol, redusert proteininnhold), bestemmelse av parametere av blodkoagulasjonssystemet for blødning også nødvendig å bestemme blodtypen, Rh-faktor og utføre kryssprøve for kompatibilitet for 6 doser ermasse);
 • instrumental metoder (esophagogastroduodenoscopy - EFGDS), ultralyd av bukhuleorganene, radiopaque undersøkelse av spiserøret).

behandling

Pasienten bør forstå at hvis resultatet av hans underliggende sykdom er spiserør i spiserøret, har han ingen sjanse til å komme seg fra denne sykdommen. Formålet med behandlingen i dette tilfellet er å forebygge en livstruende tilstand - blødning fra de berørte årene.

Vi bringer oppmerksomheten til de grunnleggende prinsippene for behandling av spiserørbladene.

 1. Behandling av sykdommen, mot hvilken utviklede åreknuter (hepatitt, cirrhosis, angina, etc.).
 2. Livsstil (du må utelukke fysisk aktivitet, ikke overarbeid, observere personlige hygieneregler).
 3. Ernæringsmessige diett (streng overholdelse av dietten anbefales for pasientens underliggende sykdom).
 4. medisinering:
  • narkotika som reduserer surhet i magen - antacida;
  • strikkepreparater;
  • vitaminer.
 5. I tilfelle av blødning - blodoverføring, plasma, pakkede røde celler, krystalloide og kolloide oppløsninger, vasokonstriktorer, hemostatika preparater, innføring av sonden i spiserøret for komprimering av venøs blødning, elektrokoagulering skadet kar, som gjelder det skadede området en spesiell klebefilmen eller trombin.
 6. Kirurgisk behandling i tilfelle blødning involverer radikal (overlay portocaval eller splenorenal anastomoser Å fjerne milten eller dets konservering), og smertestillende middel (ligering av miltpulsåren skjæringspunktet ligament uparet og portalblodårer, snøring spiserør, fjerning av fartøy (devascularization) av den berørte del av spiserøret og andre operasjoner) metoder. Dødelighet i kirurgisk behandling av blødning fra esophageal varicer er 3 ganger lavere enn med konservative.

outlook

Dessverre er spiserør i spiserøret uhelbredelig. I tilfelle av rettidig diagnose vil imidlertid tilstrekkelig vedlikeholdsbehandling forbedre pasientens livskvalitet betydelig og bidra til å forhindre en formidabel tilstand - blødning.

Dødelighet i den allerede eksisterende blødningen fra spiserøret i spiserøret er mer enn 50% og avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen og tilstanden til organismen som helhet. I mer enn halvparten av pasientene som overlevde blødningen, diagnostiseres et tilbakefall innen 1-2 år. Langsiktig overlevelse etter blødning er nesten umulig på grunn av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Til hvilken lege å søke

Når du bløder fra esophagusårene, må du ringe en ambulanse som tar pasienten til et kirurgisk sykehus. Etter å ha stoppet blødning, bør pasienten observeres og behandles av en gastroenterolog eller hepatolog. I tilfelle leverskader er forbundet med alvorlig hjertesvikt ("hjertecirrhose"), er det nødvendig å konsultere en kardiolog.

Les Mer Om Fartøyene