Varicosity of the Sex Lip - Årsaker Symptomer Behandling

Det er generelt kjent at en sykdom som åreknuter, hovedsakelig påvirker underbenet. Vascular mesh, hovne vener, puffiness av bena - denne tilstanden er kjent for mange kvinner. Men brudd på venøs sirkulasjon kan også forekomme i spiserøret, tykktarmen, dype vener og mange andre organer. Spiseårene er ikke et unntak. Det er en ganske smertefull formasjon, noe som fører til at en kvinne har et ikke-estetisk utseende av vulvaen og ikke tillater henne å ha et normalt seksuelt liv.

Åreknuter i labia er mest vanlige hos gravide kvinner og etter fødsel passerer. Imidlertid, med en økning i kvinnenes kjønnsorganers størrelse, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en lege. Hvis denne sykdommen blir ubehandlet, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. For eksempel kan inflammasjon i vaskulærvegen utvikle seg, etterfulgt av dannelsen av en trombus-varicotromboflebititt. Noen ganger under samleie eller fødsel, er det brudd på åreknuter, noe som forårsaker alvorlig blødning, som da er veldig vanskelig å stoppe.

Årsaker til utvikling

Hovedårsakene til åreknuter i labia er mangelen på ansvar for direkte og reverserende strøm av ventiler og svakhet i vaskulærvegen, som kan være medfødt eller oppkjøpt. Å provosere utviklingen av sykdommen kan være overdreven fysisk stress, langvarig statisk stress (eksterne faktorer), eller betennelsesskader i bekkenorganene, fedme, barnebærende (interne faktorer). I tillegg påvirker forekomsten av åreknuter hormonell erstatningsterapi og prevensjon.

symptomer

Selvfølgelig, sammenlignet med åreknuter i nedre ekstremiteter, er utvidelsen av labia av labia mindre merkbar, men det blir ikke lettere for en kvinne. Dette området av kjønnsorganene er veldig ømt. Konstant følelse av ubehag forverrer sterkt en kvinnes psykologiske tilstand, reduserer humøret sitt. Karakteristiske symptomer på sykdommen: puffiness, en følelse av sprengning, tyngde, utvidelse av overfladiske vener (blåaktige knuter, støt, tråder), tørr og kløende hud, utseendet av dysuriske lidelser. Under samleie oppstår smerte.

behandling

Siden åreknuter i labia er et tegn på et brudd på venøs sirkulasjon, er det nødvendig å sjekke den flebologiske tilstanden til hele organismen. Ellers kan sykdommen bryte ut i andre organer. I mangel av alvorlige patologiske prosesser og mindre kliniske manifestasjoner i kroppen, reduserer behandlingen av varicose genital labia å ha på seg spesielle komprimerings strikkede undertøy og ta venotoniske legemidler.

Hvis konservativ terapi ikke har vært vellykket og sykdommen utvikler seg, bruk ulike phlebosclerosing teknikker, for eksempel labioplasti eller mikrotermokoagulering. Nå har metoden Foam-form - mikrofine-skleroterapi fått stor popularitet. I området som er rammet av åreknuter, blir det innført en spesiell løsning (fint skum), noe som reduserer venen og skyver stagnerende blod i det, og forhindrer dannelse av trombos.

Egenskaper av sykdommen i svangerskapet

Under graviditet er spiserør av kvinnelige kjønnsorganer oftest resultatet av fysiologiske faktorer. Barnet vokser gradvis, derfor begynner venesystemet å teste det hevede trykket. Og barnets store vekt øker sannsynligheten for åre i bekkenorganene og risikoen for blødning under fødsel. I tilfelle av åpenbare tegn på åreknuter i labia, leger leger ofte til keisersnitt.

Kvinner som bærer et barn og er utsatt for åreknuter bør ta forebyggende tiltak for å forhindre utvikling av denne sykdommen. Bare du må huske at antikoagulerende salver og venotoniserende legemidler, som inkluderer heparin, kan bare brukes til den 35. graviditetsvecka. I tillegg må du hele tiden være under oppsyn av en gynekolog og overvåke blodproppssystemet.

Så er åreknuter ikke en dom og er ganske behandles. Videre gjør moderne medisin smertefri og raskt eliminere de kosmetiske feilene som har oppstått etter denne sykdommen. Ta vare på deg selv!

Åreknuter av kjønnsorganer

Åreknuter er et vanlig problem for kvinner i alle aldre og sosiale roller. Det er skjult for andre, så det mottar sjelden betimelig behandling. Noen pasienter lider ulemper og smerter til sist, nølende med å se en lege med denne sykdommen.

Sykdommen har ingen klar seksuell deling. Og hos menn er det funnet, men sjelden nok. For hans utseende trenger en representant for den sterke halvdel av menneskeheten virkelig gode grunner. Men hos kvinner er åreknuter nesten like vanlige som åreknuter eller hemorroider.

Typer av varicose under graviditet

Det er mulig å klassifisere varicosity npo (lavere kjønnsorganer) på lokaliseringsstedet.

Åreknuter

Lokalisering av sykdommen skjer på en skjult overflate inne i kjønnsorganene. Dette gjør den usynlig i hverdagen. Kjenne tilstedeværelse av åreknuter i slike tilfeller er ekstremt vanskelig til det utvikler seg nok til å "gå ut" til mer fremtredende områder av kroppen.

Åreknuter på labia

Det er en hevelse i venene på den lille og store labia. Fremveksten av knuter og konstant smerte tillater ikke å føre et normalt seksuelt liv. Sitter i denne lidelsen er svært smertefull, ledsaget av nummenhet og kløe.

Spiseår i perineal sonen

Det skjer oftere enn andre. Lesjonen strekker seg ikke bare til livmorhulen og labia, men også til organer og vev ved siden av kjønnsorganene. Dette forstyrrer utseendet, bringer mye lidelse til en kvinne, kan føre til alvorlige problemer i fremtiden.

Symptomer på kjønnslemlestelse

Sykdommen begynner usynlig. Gradvis blir det styrke og medfører utseendet av alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i kjønnsorganene. Symptomene på åreknuter i kjønnsorganene er svært spesifikke, gjenkjennelige. Hvis du ikke gjennomfører rettidig behandling, kan den første helsen være svært vanskelig å gjenopprette, til og med umulig. Derfor er det nødvendig å være oppmerksom på utseendet til de første tegnene.

Nummen i lysken

Numbness skjer nesten hele tiden. De er spesielt sterke under sittende.

Redusert libido

Berørte fartøyer kan ikke utføre sin funksjon av å levere blod til kjønnsorganene. Åreknuter fører til vevsatrofi, deres reduserte følsomhet.

Kløe, smerte og ubehag

Betennelse påvirker nærliggende nerveender. Fra dette er det plutselige smerter i underlivet, i perinealområdet.

Puffiness og følelse av sprengning

Den indre overflaten av skjeden, labia forstørres i størrelse. Dette gjør seksuelt liv vanskelig, gjør det smertefullt og ubehagelig.

Utseendet av vaskulære stjerner på de ytre kjønnsorganene

Eksterne tegn på begynnelsen av sykdommen med varicose manifestasjoner er mikro traumas av huden. Disse tegnene er tydelig synlige ved undersøkelse hos gynekologen.

Hevelse i venene, utseendet på kjegler og knuter

Åreknuter av kvinnelige kjønnsorganer i forsømt stadium disfigurer utseendet til hele inguinalområdet. Følelser med denne sykdommen i utseendet og utviklingen av kegler er svært ubehagelige, smertefulle. Utvidede vener er ikke begrenset til den intime sonen. De strekker seg til de nærliggende områdene - den indre overflaten av lårene, underdelen av magen.

Årsaker til sykdommen

Graviditet er den vanligste årsaken til sykdommen. Fosteret klemmer alle indre organer og blodårer. Kan det føre til åreknuter? Dette er umulig å forutsi. Motstanden mot permanente negative fysiske effekter i hver kvinne er forskjellig. Mens du venter på barnet, foreskrives noen kvinner en hvile, noe som ikke betyr en fullstendig mangel på bevegelse. På grunn av den konstante klemingen av fartøyene utvikler denne farlige tilstanden med stor hastighet. Ved leveringstidspunktet kan åreknuter allerede bli en trussel mot helsen og livet til en kvinne.

Kvinner som ikke har barn, utvikler også åreknuter i kjønnsorganene. Det er følgende grunner:

 • Overvekt.
 • Bruk av overdreven fysisk innsats i arbeidskraft.
 • En stillesittende, stillesittende livsstil.
 • Problemer med fordøyelsen, hvorfra det er hyppige forsøk på perineum (forstoppelse og hyppig diaré).
 • Bo i varme rom, sitte på varme overflater.
 • Arvelig disposisjon til åreknuter.
 • Inflammatoriske sykdommer i bekkenorganene.
 • Svak drift av valvulærsystemet i hele kroppen.
 • Hormonal terapi, som utføres i lang tid, kan provosere kjønnsvekst og andre lidelser i sirkulasjonssystemet.

diagnostikk

Diagnosen kan kun gjøres selvstendig med den allerede utviklede sykdomsforløpet. Da, når tegnene på det allerede er så neglisjert at de er synlige og sterkt følte.

Diagnose av sykdommen utføres ved hjelp av spesielle studier.

 • Visuell observasjon under undersøkelse hos gynekologen gir de første resultatene. En erfaren doktor mistenker seksuell kjønnssvulst umiddelbart gjenkjenner. Legen, hvis det er tvil om helsen til en kvinnes årer, gir retning for å passere de smale spesialister på dette feltet.
 • Ultralyd av kjønnsområdet med bruk av sensorer for ekstern og intern (inne i skjeden) studien.
 • Flebografi utføres for studier av tilstanden til blodkar, og kontrollerer funksjonaliteten.
 • Dopplerografi viser effektivt arbeidsforholdene til venene på kjønnsorganene og tilstøtende vev.

Klassisk behandling av åreknuter

medisiner

For behandling av kvinnelige åreknuter, brukes kombinert medisinering.

Smertefulle symptomer blir fjernet med bedøvelsesmidler, betennelse er fjernet ved hjelp av antiinflammatoriske stoffer (inkludert salver og geler). Og for å forhindre dannelsen av blodpropper og forbedre blodkarets arbeid, foreskriver phlebologists spesielle antiaggreganter.

Kirurgisk inngrep

Den vanligste måten å behandle venøse sykdommer er laser og radiofrekvens koagulasjon. Det er med deres hjelp at det er mulig å oppnå en signifikant forbedring i tilstanden til vener i det berørte området.

På samme måte kan man ikke unnlate å nevne phlebectomy - en operasjon for å danne en normal lumen av venene og deres plassering.

Folkemidlene

En god komplementær og forebyggende effekt er tilgjengelig i folkemedisin. I forhold der det er umulig å intervensjon av offisiell medisin, viser folkemetoder for behandling av varicose gode resultater.

Badan

Sjeldne ville planter, produsert av herbalists i skogene. Dens ekstrakt har en utbredt antiinflammatorisk effekt. Vanninfusjon av badan brukes til medisinsk douching og plugging (innføring av en våt bomullspinne i vagina for natten).

Melk og honning

Metoden for å dusje med melk og honning er bra for å lindre betennelse, men det kan provosere en forstyrrelse av mikrofloraen. 0,5 liter melk blir kokt med 1 ss honning. Etter avkjøling til kroppstemperatur helles løsningen i skjeden med en sprøyte.

Havtornetolje

Havtornetolje er et kjent antiinflammatorisk middel for lokal applikasjon. Tamponger med denne oljen kan plasseres i skjeden og påføres på det berørte området i lang tid.

Infusjoner av calendula, eikbark, hyrdepose

Brukes for mild eliminering av betennelse, fjerning av ødem.

Selvmedisinering med hjelp av tradisjonell medisin bør ikke være en erstatning for fullverdig medisinsk inngrep. I den moderne verden er det mange måter å eliminere sykdommer på avanserte stadier. Mens amatørtiltak bare er effektive i begynnelsen av sykdommen og ikke garanterer at utviklingen slettes.

Farer og komplikasjoner

Kjøring av åreknuter kan forårsake mange forferdelige konsekvenser.

infertilitet

Brudd på blodsirkulasjonen i kjønnsområdet forårsaker forstyrrelser i arbeidet. Hovne vev gjør det vanskelig å passere kjønnscellene, gjør næring av bekkenorganene, livmor og foster blir dannet utilstrekkelig. På grunn av åreknuter kan svangerskapet bli spontant avbrutt.

Vaskulære brudd under arbeidskraft

Fartøy med skadede vegger blir enkelt revet. Dette er veldig farlig under fødsel. Den interne blødningen som oppstår kan ikke alltid ses. I gamle tider var dette den vanligste årsaken til høy dødelighet av kvinner etter fødsel. For å hindre brudd i årene bestemmer leger hvordan de skal føde med åreknuter. Sannsynligvis vil en keisersnitt bli utført for å unngå å skade pasienten.

Redusert seksualitet

Den fysiologiske årsaken til økt tiltrekning og nytelse fra kjønn - bekkenorganens evne til å fylle med blod. Med lesjoner i venene, er dette simpelthen ikke mulig. Du kan forbli frigid på grunn av uoppmerksomhet for tilstanden til vener.

Moderne medisiner har lært å hindre slike konsekvenser, men de er for seriøse til å overse dem. Det er nødvendig å anvende forebyggingsmetoder før alvorlig utvikling av sykdommen, som vil beskytte dem mot fremtidige problemer.

Forebyggende tiltak

Forebygging av sykdommen i tilfelle av åreknuter er det beste valget. Vises en gang, vil denne sykdommen begynne å forfølge en person for resten av livet. Forebygging av kjønnslemlestelse krever først og fremst vedlikehold av en sunn livsstil og riktig ernæring, noe som ikke tillater utvikling av åreknuter.

Sport bidrar til å "spre" blodet, øke den generelle tonen i muskler og blodårer. Mennesker som leder et aktivt liv er alltid sunnere og mer egnet. Men ikke tortur deg selv med unødvendig last. Alt skal være moderat.

Og selvfølgelig kan du ikke glemme å se en lege. Periodisk gjennomgang av klinisk undersøkelse av smale spesialister over hele verden regnes som en god form. Medisin i vårt land er ganske tilgjengelig.

En person som bryr seg om sin helse, med oppmerksomhet til ham, mottar den beste belønningen i verden. Denne prisen - utmerket helse og et fullt liv!

Åreknuter i lysken under graviditet

Innhold:

Åreknuter i lysken under svangerskapet - en ganske vanlig sykdom som er karakterisert ved ekspansjon og patologiske forandringer i venene i de ytre kjønnsorganene (NGO) og bringer moms ubehag, angst, og ofte frykte. Oftest forekommer denne sykdommen først eller utvikler seg betydelig under graviditeten. Og nå skal vi forstå i orden, hvorfor i denne vakreste og viktigste perioden må kvinner møte dette problemet.

årsaker

Under graviditeten har kroppen mange endringer, og de fleste av dem er ikke synlige for det blotte øyet. Et kjent hormon progesteron, ansvarlig for bevaring og utvikling av graviditet, virker ikke bare på livmoren, men også på venene, eller rettere på deres glatte muskelceller, og reduserer dermed tonen. Dette er den første og viktigste årsaken til åreknuter under graviditeten. Progesteron begynner sin negative påvirkning på venøs veggen fra den tidligste tiden, når en kvinne bare finner ut at hun snart vil bli en mor.

informasjonInnflytelsen av arvelige faktorer bør heller ikke undervurderes. Hvis din mor, eldre søster, bestemor led av denne sykdommen, så vær klar til å møte ham og deg. I tillegg er en annen utløsermekanisme trykket av det raskt voksende gravid livmor på karene i det lille bekkenet og vanskeligheten av blodstrømmen gjennom venene. Og den siste årsaksfaktoren er en rask økning i kroppsvekt i ni måneder.

symptomer

Eksternt er varslighet av en NGO svært lik den nedre ekstremiteten. Her er de viktigste symptomene på åreknuter under graviditet:

 • vaskulære stjerner, knuter;
 • en økning i størrelsen og deformasjonen av blodårene og selve labiaen;
 • forandring i farge og tørr hud på berørte områder;
 • kløe, ubehag og ømhet.

Hvis du finner deg selv en eller flere av de ovennevnte, bør du alltid kontakte din gynekolog. For å bekrefte diagnosen og bestemme scenen, vil du bli tildelt tilleggsundersøkelse. Først og fremst vil man trenger å passere testene - fullstendig blodtelling med bestemmelse av blodplatenivåer og utplassert koagulering, som må omfatte de følgende parametere: PTI (protrombin indeks), APTT (aktivert partiell tromboplastintid), fibrinogen A og D-dimerer, INR (internasjonal normalisert holdning).

Deretter må du gjennomgå ultralyd av bekkenårene og nedre ekstremiteter og konsultere karskiren med alle resultatene som er oppnådd.

behandling

Behandling av varicose i lysken under graviditet er konservativ. Først av alt innebærer det å forandre livsstilen og ernæringen. Det er nødvendig å bevege seg så mye som mulig, som i løpet av turen intensiverer arbeidet i muskel-venøse ventiler og utstrømningen av blod forbedrer seg. Å besøke bassenget 2-3 ganger i uken har en gunstig effekt på venøsystemet og generelt på kroppen av en gravid kvinne. Fra kostholdet bør utelukkes salt, stekt, røkt og fett. Se etter vektøkning. Hvis du får mer enn 300 gram per uke, må du ordne en fastedag (ostemasse, eple eller ris).

Bruk kompresjonsstrømper, og ikke glem å ta dem med deg til sykehuset, bidrar de til å redusere trykket i bekken årer, frivillige organisasjoner og nedre ekstremiteter. Ved å velge type strumpekompresjonsklasse, vil en vaskulær kirurg hjelpe deg etter rådgivning. Det er nødvendig å kjenne og tydelig observere de generelle prinsippene om bruk av kompresjonslinne:

 • bruk det daglig;
 • satt på om morgenen uten å komme seg ut av sengen;
 • daglig vasking.

Fra medisinske preparater til deg kan bli utnevnt eller nominert venotoniserende (forbedring av en tonus av vener) agenter av generell og lokal applikasjon (venotonici). Lokale preparater inkluderer forskjellige geler og salver, som inkluderer gingo-biloba, troxerutin, heparin. Til venotonikk av generell tiltak er stoffer som diosmin, hypesperdin og samme troxerutin. I apoteksnettverket er disse medisinene representert av et bredt spekter av forskjellige handelsnavn (Detraleks, Flebodia, Lyoton-gel). Ta dem bare etter å ha konsultert en lege.

i tilleggI de fleste kvinner passerer åreknuter etter fødsel. Men i noen tilfeller kan det være nødvendig operasjonell intervensjon. I moderne karkirurgi, sammen med den klassiske phlebectomy (fjerning av åreknuter), er vidt og med hell brukt laser og radiofrekvens koagulering av patologisk endrede årer.

Hver gravid kvinne som står overfor dette problemet må følge alle anbefalingene fra hennes gynekolog. I markert åreknuter lyske kreve svangerskapssykehusinnleggelse i 38-39 uker for videre undersøkelse og bestemme leveringsmåte. Fødslene passerer oftest uavhengig og uten komplikasjoner. Og bare i tilfeller av store spiserør av NGO-obstetrikeren-gynekologer må ty til levering av keisersnitt. Drift i dette tilfellet er nødvendig på grunn av risikoen for blødning, som kan oppstå på grunn av brudd på åreknuter i vagina i fødsel.

Begynn å behandle åreknuter under graviditet! Ikke vent på komplikasjoner

Spiseårene i labia utvikler seg under graviditet og er diagnostisert hos 30% av gravide kvinner. Vanligvis blir patologi eliminert etter fødsel og forblir i ikke mer enn 10% av tilfellene.

symptomer

Symptomene på åreknuter har en progressiv karakter, og øker etter hvert som svangerskapet øker. I de tidlige stadier av svangerskapet manifesterer sykdommen seg ikke.

 • smerte i perineum, verre under bevegelse;
 • kløe i kjønnsområdet
 • følelse av tyngde og raspiraniya i perineum;
 • en økning i vulva i størrelse, utseendet på komprimerte knuter på labia.

Årsaker til utvikling av varicose under graviditet

Den viktigste årsaken til vaginal varicose under graviditet er direkte relatert til svært graviditet, nemlig med endring i hormonell bakgrunn. Fra begynnelsen av oppfatningen begynner hormonprogesteron å øke med høy hastighet, hvor de store konsentrasjonene har en avslappende effekt på venene, og dermed reduserer tonen i vaskulærveggen.

Provoke varicose under graviditet i lysken kan også placenta previa eller dens lave plassering, så vel som andre gynekologiske patologier som hindrer blodstrømmen:

 • unormal plassering av livmoren, bøyning av livmorhalsen;
 • ondartede neoplasmer av uterus og eggstokkene;
 • endometriose.

Viktige faktorer som bidrar til forekomsten av åreknuter, er økt trykk i venene og en økning i volumet av sirkulerende blod. Reduksjon av tonen i den venøse vegg på grunn av hormonell ubalanse, sammen med vedvarende blodstrøm fører til dyp venøs insuffisiens valvulær med utviklingen av erstatnings fartøy (collaterals) i underlivet.

Enn farlig


Åreknuter under graviditet foregår i to former - komplisert og ukomplisert, og sannsynligheten for komplikasjoner øker med en økning i graviditetens lengde som livmorutvikling, noe som skaper kompresjon av venene og forhindrer normal blodstrømning.

Farlig for gravide er ikke så mye åreknuter, hvor mange av dens komplikasjoner:

 1. Utviklingen av akutt venøs tromboflebitt i perineum, som er ledsaget av alvorlig smertesyndrom, feber, ødem.
 2. Massiv blødning fra de berørte årene, som er vanskelig å stoppe på grunn av høyt blodtrykk og fortynnet vaskulærvegg. Blødning kan utløses av samleie og fødsel.

Hvordan er fødsel?

Fødsler hos kvinner med åreknuter ofte komplisert ved avløp av morkaken, utstrømningen av fostervann, svakhet i forsøk. Valget av leveringsmetode avhenger av tilstanden til kvinnen og sykdomsstadiet. Fordelen er gitt til naturlig levering, som under keisersnitt er sannsynligheten for massiv blødning høy.

Før fødselen av en gravid kvinne, er det nødvendig å sende en blodprøve for å diagnostisere tilstanden til hemostasesystemet, ifølge hvilket en kvinne kan foreskrives disaggregant terapi. Med pause i åreknuter i perineum under fødsel og begynnelsen av blødning, stoppes den ved operativ spyling av karene og sklerobliteringen.

diagnostikk


Oppgaven av den diagnostiske studien er å bestemme den patologiske kilden som provoserer åreknuter.

Følgende metoder brukes til dette formålet:

 1. Ultralyd angioscanning. Venusventiler av dype femorale og store saphenøse vener undersøkes ved hjelp av en ultralydstransduser gjennom inngangsregionen. I løpet av studien er det også tilrådelig å vurdere tilstanden til hele systemet av den dårligere vena cava som åreknuter ofte kombineres med varicose leg sykdom.
 2. Varikografiya. Brukes i tilfeller der årsaken til venøs utslipp ikke kan oppdages ved angioscanning. Denne metoden innebærer innføring av et kontrastmiddel i åreknuter, hvor spredningen overvåkes av en elektron-optisk omformer.
 3. Datatomografi. Det gjør det mulig å identifisere åreknuter i eggstokkene, rundt livmoren. Prosedyren for graviditet utføres i sjeldne tilfeller, når patologi ikke kan bestemmes av andre diagnostiske metoder.

Basert på resultatene av studien er spørsmålet om taktikken for behandling av varicose hos en gravid kvinne løst. Hvis forholdet mellom åreknuter og patologisk blodgass er bekreftet gjennom saphenofemoral anastomose (stedet for den store saphenøse venen i den dype femorale venen), og denne tilstanden har stor sannsynlighet for komplikasjoner, så utføres en kirurgisk operasjon.

Hvis patologien er knyttet til eggstokkene, utføres operasjonen seks måneder etter levering.

Behandling av åreknuter


Behandling av åreknuter på et intimt sted er primært rettet mot å eliminere smertesyndromet og forhindre komplikasjoner. Hva å gjøre med en slik ubehagelig sykdom? Fra og med den andre trimesteren av graviditeten, utnevnes det preparater - phleboprotectors, inneholdende flavonoider: diosmin og troxerutin:

Disse stoffene normaliserer permeabiliteten av kapillærene, eliminerer edematøse fenomener, øker tettheten av vaskulært vev, øker tonen i venøs veggen, hemmer utviklingen av betennelse.

Dersom det ikke foreligger klinisk effekt av legemiddelbehandling av behandlende lege, kan det fattes en beslutning på utførelsen av phlebosclerosing behandling fra graviditetens andre trimester, hvor essensen er den intravenøse injeksjonen av skleroserende legemidler i forstørrede årene av vulva og perineum.

Denne prosedyren er kontraindisert i svangerskapet, Imidlertid, i noen tilfeller, med utviklingen av åreknuter og ineffektiviteten av konservativ terapi, i henhold til strenge medisinske indikasjoner, kan denne metoden brukes til gravide kvinner.

Kirurgisk operasjon

Spørsmålet om kirurgisk behandling skyldes en kraftig utvidelse av venene, ledsaget av en mangel i ventiler av saphenofemoral anastomose. Operasjonen utføres hos gravide kvinner i tilfeller der sannsynligheten for komplikasjoner er svært høy.

Under lokalbedøvelse gjennom et snitt i lyskeområdet, blir blodårene og tilstrømningen av den store saphenøsvenen i saphenofemoral anastomose laget. Andre kirurgiske inngrep utføres kun hos pasienter etter fødselen.

Folkemetoder


Noen urtepreparater bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i det lille bekkenet, og har også en anti-inflammatorisk effekt.

 1. Grind yarrow blomster, plantain blader, blomster og frukter av hest kastanje, althea rot, kamille blomster, rue, bland alt. 2 ss. skje samling hell 3 kopper kokende vann, kom med koking, fjern umiddelbart og fyll i 12 timer. Drikk ¾ kopp før du legger deg.
 2. Rødder av lakris og aralia Manchurian, blader av horsetail, suksess, hofter, immortelle, rot av elecampane, aplicata av alder - bland 1 spiseskje. 2 ss. Skjeer å bryte et gulv med en liter kokende vann og insistere på 12 timer. Drikk 4 ss. skje 3 ganger om dagen etter måltider.
 3. Rør for 10 gram kamille, salvieblad, 50 g. hestekastanjefrukt og 5 gram potetstivelse. Hell et glass smeltet kyllingfett, for å stikke i et vannbad. Smør stedet med salve i lyskeområdet.

Gymnastikkøvelser


fysisk trening må gjøres om morgenen og om kvelden i en liggende stilling i 15 minutter, tilbringer for hver øvelse i 3 minutter og 2 minutters hvile mellom dem. Gymnastikk utfører etter pusteøvelser - et sakte dypt pust og full utånding.

 1. "Birch". Ligger på ryggen, lener seg på gulvet med håndflatene sine, strukket langs kroppen, må du løfte bena og kaste dem bak hodet. Stå i denne stillingen, og hold jevn pust i 3 minutter. Oppmerksomhet: Fra tredje trimester av graviditet for å utføre "bjørk" anbefales ikke.
 2. "Bicycle". Ligger, løfter bena sine fra gulvet, lener hendene på gulvet, bør du bøye og bøye bena i fanget ditt, imitere å sykle. Det er viktig: hold pusten stabil og rytmisk, ikke press pressen.
 3. "Scissors". Lene mot gulvet med håndflatene dine, bør du heve dine rette ben i en vinkel på 45 ° og få dem til å krysse, krysse dem med hverandre og spre seg fra hverandre. Viktig: Hvis pressen sterkt tenner, kan du redusere belastningen hvis du øker bena litt høyere.

Sammen med øvelsene, daglig Det anbefales å holde en kontrastdusj på perineal regionen. Mer informasjon om gymnastikkøvelser finner du her.

Komprimeringsundertøy

Fra første trimester av graviditet til alle kvinner Det er vist å ha spesielle medisinske kompresjonstrømpebukser til gravide kvinner med en innsats for en mage av 2 kompresjonsklasser. For å forbedre terapeutisk effekt i inngangssonen, kan du påføre spesielle latexputer. Medisinsk strømpebukser forbedrer utstrømningen av blod fra benene på bena, den venøse pleksus i baken og perineum.

Daglig undertøy bør være laget av naturlig bomull, være fri, ikke klemme bekkenet og inguinalområdet. Flere detaljer med valget og prinsippet om kompresjonslinne finner du her.

forebygging


Siden varicose av labia ofte oppstår under graviditet hos kvinner med varicose leg og bekken organer i pre-graviditet tilstand, er det viktig å gjennomgå en behandlingsbehandling i planleggingsstadiet. Kvinner med hormonelle lidelser er også i høy risiko.

Under graviditet er det viktig å unngå aktiv fysisk anstrengelse, lenge i stående eller sittende stilling. Det er nødvendig å ta vitamin B3 (nikotinsyre), C og kalsiumpreparater. Kostholdet skal hovedsakelig bestå av produkter av vegetabilsk opprinnelse - fersk frukt, grønnsaker, vegetabilsk olje. Mer om kosthold når varicose finnes her.

Undertøy skal være gratis. Hver dag anbefales det å bruke en kontrastdusj, lede en strøm til perineum, varme bad, badstue og bad bør utelukkes.

Er sykdommen etter graviditet?

Etter fødsel, åreknuter av labia og perineum uavhengig kommer til en normal tilstand, vanligvis innen de første 2 månedene. Residual manifestasjoner av sykdommen i form av hovne vener på labia beholdes i ikke mer enn 10% av tilfellene, og er oftest forbundet med mangel på ventiler av saphenofemoral anastomose.

De overlevende åreknuter etter fødsel kan også indikere et syndrom av venøs overbelastning i bekkenet. Ved hjelp av diagnostiske metoder er årsaken til sykdommen etablert, og videre behandlings taktikk bestemmes.

Bekjempe åreknuter og vagina

Åreknuter forsvant i 1 uke og ikke lenger vises

Hans utseende lyder ikke godt. Etter å ha oppstått en gang, kan åreknuter levere mye angst til en kvinne: hva er det, hvor og hvordan behandles det? Smerter i lysken, en betennelse i vulva, kløe og ubehagelig utseende på kjønnsorganer - det er ikke en komplett liste over kommende problemer, hvis tiden ikke treffe de nødvendige tiltak. Men først, la oss finne ut hva åreknuter er.

Typer av åreknuter av kvinnelige kjønnsorganer

Åreknuter kan dukke opp hvor som helst. Denne sykdommen påvirker alle organene i bekkenet: vagina, livmor, vulva, etc. av årer, som ble vasket disse organer kan ekspandere i et hvilket som helst sted, hvis de får en ekstra belastning.. Og belastningen skyldes stagnasjon av blod, svakhet i karossens vegger eller funksjonsfeil i ventilsystemet.

Blod som stiger opp fra lemmer, gjør en stor og kompleks sti ved hjelp av ventiler. Hvis dette perfekt justerte systemet mislykkes, oppstår en varicose node i henhold til prinsippet "hvor det er tynt, det bryter det": det kan være vulva eller indre kjønnsorganer.

Årsaker til sykdommen

Provoke åreknuter hos kvinner kan være en rekke årsaker:

 • kronisk betennelse i lysken;
 • arvelig predisposition;
 • fedme;
 • betydelig fysisk belastning;
 • hormonelle endringer på grunn av prevensjon eller behandling med hormonelle stoffer;
 • under graviditet, på grunn av økt belastning på kroppen, forekommer ofte varmen av labia majora. I dette tilfellet passerer han vanligvis etter fødselen (lasten forsvant - venene returnerte til normal).

Diagnostiske funksjoner

Diagnose av sykdommen skal overlates til en spesialist. Han vil kunne vurdere tilstanden til kjønnsorganer for kvinner og foreskrive tilstrekkelig behandling. Moderne metoder tillater å gjenkjenne åreknuter i det tidligste stadium. I resepsjonen inspiserer legen først visuelt, og sender den deretter til eksamen.

Metoder for diagnose av åreknuter av kvinnelige kjønnsorganer inkluderer:

 • funksjonelle tester;
 • Ultralyd (trippel- eller farge dupleksskanning);
 • Doppler.

Alle er helt trygge og smertefri.

Symptomer på sykdommen

Symptomene på åreknuter avhenger av hvilket organ som ble påvirket. For eksempel vil de venøse nodulene i perineum være synlige umiddelbart, og den vaginale varicose kan manifestere seg med ubehag, smerte under nærhet eller kløe. Vanlige symptomer på sykdommen er som følger:

 • ekspansjon av overfladiske vener (venøs kegler, knuter, etc.)
 • tørrhet på huden, utseende av pigmentering og kløe;
 • smerte i lysken;
 • følelse av sprengning, tyngde
 • Tilstedeværelse av ødemer.

I tillegg kan vaginal varicose manifestere seg som en konstant vondt smerte. Det kan trekke, kjedelig eller brennende. Det intensiverer etter intensiv fysisk anstrengelse.

Metoder for behandling

Behandling av åreknuter bør utelukkende være under oppsyn av en spesialist-phlebologist. Ingen folkemetoder bør brukes uten avtale med legen. Ved behandling av åreknuter brukes terapeutiske eller kirurgiske metoder. Et godt resultat oppnås med systematisk og kompleks behandling.

terapeutisk

Ved den første fasen av sykdommen, er det foreskrevet å bære kompresjonslinne og blodtrykkende stoffer. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere stor fysisk anstrengelse og daglig å gjøre spesiell terapeutisk gymnastikk. Det anbefales å ta et kurs med massasje og observere en spesiell modus for arbeid og hvile foreskrevet av behandlende lege.

Før behandling begynner, foreskrives også blodproppprøver. Hvis indikatorene ikke er normale, inneholder legen de nødvendige medisinene i rehabiliteringsprogrammet. For å fjerne ødem og smerte, kan forskjellige geler og salver brukes.

I tilfelle når alle de ovennevnte metodene ikke gir en konkret effekt, brukes skleroterapi - et stoff injiseres i venen, som skyver blodet lenger langs karene og gir ikke anledning til trombose.

kirurgi

Operasjonen utføres under generell eller lokal anestesi. Hvis overfladiske vener er sterkt påvirket av åreknuter, blir de fjernet gjennom små kosmetiske snitt på huden. Også, eliminering av vener med spesielle korrektorer blir brukt. I de dype årene setter noen ganger filter på blodpropper. Les mer om typer operasjoner for behandling av åreknuter

Egenskaper ved behandling under graviditet

Graviditet og fødsel pålegger begrensninger i bruken av visse behandlingsmetoder. Spesielt er operasjonen bare utført når sykdommen er svært alvorlig og truer med store komplikasjoner for moren og det ufødte barnet.

Under graviditeten foreskriver legene konservativ behandling og har spesielle kompresjons undertøy. For å redusere ubehag, brukes barns lokale geler og salver som er trygge for barnet. Noen medisiner kan ikke brukes under graviditet og amming.

Hva kan ikke gjøres

For at åreknuter skal trekke seg tilbake, er det nødvendig å utføre en rekke av de følgende anbefalingene:

 • Ikke bruk sko med for høy hæl;
 • nekter å løfte vekter
 • følg tarmens arbeid: forstoppelse kan provosere en økning i intra-abdominal trykk;
 • prøv å bli kvitt overflødig vekt;
 • Ikke bruk altfor dameundertøy med elastikk som hindrer blodstrømmen i bekkenorganene.

Hva du bør definitivt gjøre er å øke moderat fysisk aktivitet: nyttig vil gå i frisk luft, lys sett av øvelser, svømming, yoga, pilates og annen type sport (like før et besøk på treningsstudio, bør du kontakte lege). Mer om øvelser for behandling av åreknuter

Mulige komplikasjoner

Det er svært viktig å starte behandling av varicose i tid. Hvis dette ikke er gjort, vil sykdommen bare komme fremover: venene og årene som har mistet tonen, vil ikke kunne komme tilbake til det normale, hvis de ikke hjelper det. Som et resultat vil "kegler" og "noder" bli stadig mer hver dag.

Konsekvensene av å ignorere behandlingen kan være den mest katastrofale: fra umuligheten av intimitet på grunn av smerte, til ruptur av vener og tung blødning, noe som er svært vanskelig å stoppe. Det kan også være betennelse i vaskulasjonen og dannelsen av en trombus.

Forebyggende tiltak

Siden behandling av åreknuter kan være lang og alvorlig, er det mye lettere å forhindre sykdomsutbrudd og utvikling. Metoder for å forebygge åreknuter i bekkenorganene inkluderer:

 • iført kompresjonslinje;
 • nekte å besøke badstue eller bad
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • vektkontroll;
 • Ved enhver praktisk anledning er det nødvendig å gjøre spesielle øvelser;
 • unngå overdreven fysisk anstrengelse.

Det er verdt å legge merke til dietten: du må få tilstrekkelig mengde vitaminer og sporstoffer. Inkluder i menyen ferske grønnsaker og frukt, et utvalg av nøtter og bær.

Ved første tegn på åreknuter, er det ønskelig ikke mindre enn tre ganger om dagen for å holde bekkenet i god stand i liggende posisjon under yagodnitsy legge en liten pute. Og vær sikker på å følge dagens regime! Lær mer om forebyggende tiltak for åreknuter

Åreknuter i bekkenorganene har lenge ikke vært en dom. Sykdommen er behandlingsbar og reagerer sjelden med råd fra en lege. Det viktigste - å overvåke helsen din og på de første tegnene på åreknuter for å vende seg til en phlebologist. Helse til deg!

Er du en av de millioner av kvinner som sliter med åreknuter?

Og alle dine forsøk på å kurere åreknuter har ikke vært vellykkede?

Og du har allerede tenkt på radikale tiltak? Det er forståelig, fordi sunne ben er en indikator på helse og en anledning til stolthet. I tillegg er det i det minste lengden på en person. Og det faktum at en person som er beskyttet mot åreknuter, ser yngre ut - et aksiom som ikke krever bevis.

Derfor anbefaler vi å lese historien om leseren vår Ksenia Strizhenko om hvordan hun helbredet vyrikoz Les artikkelen >>

Spiserør av labia: årsaker, symptomer, behandling

Åreknuter er en sykdom som hovedsakelig påvirker beinene i beina og manifesteres av deres hurtige tretthet, hevelse og ømhet. Brudd på venøs sirkulasjon i det lille bekkenet fører til utvikling av åreknuter. Åreknuter - en smertefull patologi som forhindrer et fullt sexliv, engasjerer seg i aktiv sport og gir mange ubehagelige symptomer.

Vanligvis utvikler åreknuter hos kvinner i graviditetens siste trimester. Hans harbinger blir ofte åreknuter. Årsaken til patologien i dette tilfellet er økt press på livmor og bekkenbunn. Årene ligger i de ytre kjønnsorganene, øker og patologisk endres. Sykdommen varer frem til fødselen og forårsaker ubehag og frykt i fremtidige mødre.

I de fleste tilfeller forsvinner symptomene på varicose umiddelbart etter fødselen av barnet. Men det skjer at uten forstørrelse, blir forstoppelse et problem når fosteret er født og under fødsel. Stopp den videre utviklingen av sykdommen vil bare hjelpe legen, etter å ha utnevnt den riktige behandlingen. Takket være dette, nekter gravide kvinner ikke naturlig fødsel. Patologisk endrede og dilaterte vener kan bli fullstendig restaurert.

årsaker

Graviditet er den viktigste årsaken til åreknuter. I denne ansvarlige perioden for hver kvinne opplever kroppen en alvorlig belastning. Signifikant vektøkning, hormonell ubalanse, fysisk inaktivitet, fysisk overstyrke, venøs dysfunksjon, vaskulær hypotensjon - Faktorer som bidrar til brudd på venøs sirkulasjon i kroppen av forventende mødre. Den forstørrede livmoren presser på det lille bekkenets vener, noe som fører til brudd på utstrømningen av blod, en økning i blodvolumet og en økning i belastningen på kroppens kar. Årene er ikke så tette og elastiske som arteriene. Det er derfor de blir slått i utgangspunktet. Hos kvinner, svulmer perineum, labia vener "gå ut" og bli tettere.

Årsakene til sykdommen hos en kvinne som ikke fødes er følgende:

 • Overvekt kroppsvekt,
 • Langvarig hormonbehandling,
 • arvelighet,
 • Svakhet i vaskulærveggen,
 • Insuffisient av ventvulære vener,
 • Tung fysisk arbeidskraft,
 • Betennelse i bekkenorganene,
 • Stående arbeid,
 • mangel på mosjon,
 • forstoppelse,
 • Lang opphold i varmen, spesielt i en badstue eller badstue.

symptomatologi

Hos kvinner som lider av åreknuter, sveller de ytre kjønnsorganene, blodårene svulmer og danner ofte hele konslomerater av noder. På slimhinnen og huden ser det ut som plaster og vaskulære stjerner. Irritert og tørr hud av perineum kløe, nummen eller vondt, det er en brennende følelse, sprengning og ubehag, dysuriske lidelser oppstår. Disse ubehagelige og smertefulle opplevelsene intensiverer under samleie, etter fysisk anstrengelse og på besøk på toalettet. Å oppnå smerte gir vanligvis i sakrum og perineum. Den psykologiske tilstanden til en kvinne forverres, hennes humør minker, det er økt irritabilitet.

Spesialister oppdager visuelt deformitet av vener, noe som representerer et estetisk ubehagelig syn. Først vises et lite knutepunkt på labia, som ikke er klinisk manifestert. Gradvis blir knuterne mange, de øker i størrelse og forhindrer normal sitte, gå, seksuelt liv. Venøse knuter, ledninger og støt vokser og palperer når de blir palpert. Den berørte tørrskinnhuden er pigmentert. På de siste stadiene av graviditeten blir smerten uhyggelig, og de åpenbare tegn på varicose er mest merkbare. I alvorlige tilfeller går pasienten og sitter med store vanskeligheter.

Hvis det oppstår kliniske symptomer på sykdommen, bør du umiddelbart kontakte en lege for ytterligere undersøkelser og passende behandling.

Komplikasjoner av labia varicose er: blødning og hull i perineum under fødsel, samt varicothrombophlebitis, blodtykkelse, bekken trombose av vener.

Du kan selv oppdage åreknuter av perineum, følelse av de eksterne kjønnsorganene. Diagnose og behandling av åreknuter utføres av gynekologer, phlebologer og vaskulære kirurger. Legen undersøker kvinnen, lytter til klager og samler en anamnese. Ytterligere diagnostiske metoder inkluderer: klinisk blodprøve, koagulogram, ultralyd. Ultralydundersøkelse lar deg se tilstanden til venøs veggen og bekrefte diagnosen av sykdommen.

behandling

Behandling av gravide er en vanskelig og svært ansvarlig prosess. Helt bli kvitt varicose gravid kvinner kan bare etter fødselen. Effektiv og riktig behandling vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av kliniske symptomer på sykdommen og stoppe videreutviklingen av den patologiske prosessen. Egnede og sikre medisiner foreskrevet av lege vil merkbart forbedre tilstanden til venene, gjøre dem mindre synlige og smertefulle.

Gravide kvinner som lider av åreknuter, gir spesialister Følgende anbefalinger:

 1. Ikke hent opp gjenstander som veier mer enn 3 kg,
 2. Sikre optimal (moderat) fysisk aktivitet,
 3. Kontroll vekt,
 4. Reguler arbeidet i tarmene,
 5. Delta på svømmebassenget,
 6. Ikke ta varme bad, bruk dusjer,
 7. Bruk behagelig undertøy,
 8. Følg regler for personlig hygiene,
 9. Hvil i en spesiell stilling: Ligger på venstre side med knærne bøyd og presset til magen.

Konservativ behandling består av iført kompresjonslinne, bruk av kremer med bedøvelse og bruk av medisiner. Det er rettet mot å stoppe blodets omvendte strøm og fjerne smerte symptomer.

 • Pasienter er tildelt venotoniske legemidler i form av tabletter, geler og salver - Troxerutin, Detralex, Lyoton, Venoruton og Escuzan.
 • Antiaggreganter, forebyggende trombose - Trental, Kurantil, Venolife, Aspirin.
 • Bruk av kompresjonslinne bidrar til å redusere stillestående prosesser, øker sirkulasjonen, eliminerer manifestasjoner av patologi og forbedrer velvære for en gravid kvinne.
 • Vitaminterapi er inntaket av vitamin C, som fortynner blod og forbedrer blodsirkulasjonen, så vel som vitamin E, noe som forbedrer blodkarets elastisitet.
 • Å redusere smerten vil hjelpe terapeutisk gymnastikk. For å gjøre dette må du stå på alle fire og legge hodet på puten slik at bekkenet er over hodet ditt. Denne posisjonen bidrar til utstrømningen av blod.
 • Hvis årsaken til åreknuter ikke er graviditet, utfør symptomatisk behandling. Pasienter er foreskrevet antiaggreganter, antiinflammatoriske og smerte medisiner.
 • Skleroterapi - en medisinsk måte å kvitte seg med åreknuter. Dette er en injeksjonsteknikk som tillater helt å forandre de forandrede årene. Området som påvirkes av åreknuter blir avkjølt med luft, og deretter injiseres en spesiell løsning i venen, som smaler den og skyver blod, stopper blodstrømmen og forhindrer trombusdannelse. Det berørte karret slutter å fungere, og blodet går gjennom sunne årer. Etter injeksjon utføres bilateral komprimering av det berørte området i 5 - 7 minutter.

Skleroterapi er den mest effektive og generelt smertefri måten å behandle seksuell varicose, utført i ambulant miljø og gir et kvalitativt resultat. Også mulig er labioplastikk og mikrotermokoagulering. Men gravide kvinner er kategorisk kontraindisert.

Hvis åreknuter ikke passerer etter utseendet av babyen i lyset, men fortsetter å utvikle seg, gå til kirurgi. Hovedtyper av operasjoner for åreknuter er klassisk flebektomi, radiofrekvens og laserkoagulasjon av deformerte vener.

forebygging

Tiltak som forhindrer utviklingen av åreknuter:

 1. Profylaktisk gynekologisk undersøkelse,
 2. Bruk komfortable sko uten hæl,
 3. Hyppige vandringsturer,
 4. Kontrastdusj,
 5. massasje,
 6. Bad med havsalt,
 7. Ernæring, hindrer utseende av forstoppelse,
 8. Gjennomføring av øvelser rettet mot å forebygge åreknuter,
 9. Bruk av komfortable undertøy laget av naturlige stoffer,
 10. Medisinsk kontroll av blodkoagulasjonssystemet.

Åreknuter for tiden er en fullstendig herdbar sykdom. Med hjelp av moderne medisin kan du raskt og smertefritt eliminere symptomene på sykdommen og mulige kosmetiske feil. For å oppnå dette er det nødvendig å identifisere sykdommen i tide. Ellers kan åreknuter føre til mye problemer, spesielt for gravide kvinner. Det er nok å følge alle anbefalinger og instruksjoner fra en spesialist. Selvdiagnose og selvbehandling slutter alltid ynkelig!

Hvordan behandle åreknuter

Hans utseende lyder ikke godt. Etter å ha oppstått en gang, kan åreknuter levere mye angst til en kvinne: hva er det, hvor og hvordan behandles det? Smerter i lysken, en betennelse i vulva, kløe og ubehagelig utseende på kjønnsorganer - det er ikke en komplett liste over kommende problemer, hvis tiden ikke treffe de nødvendige tiltak. Men først, la oss finne ut hva åreknuter er.

Typer av åreknuter av kvinnelige kjønnsorganer

Åreknuter kan dukke opp hvor som helst. Denne sykdommen påvirker alle organene i bekkenet: vagina, livmor, vulva, etc. av årer, som ble vasket disse organer kan ekspandere i et hvilket som helst sted, hvis de får en ekstra belastning.. Og belastningen skyldes stagnasjon av blod, svakhet i karossens vegger eller funksjonsfeil i ventilsystemet.

Blod som stiger opp fra lemmer, gjør en stor og kompleks sti ved hjelp av ventiler. Hvis dette perfekt justerte systemet mislykkes, oppstår en varicose node i henhold til prinsippet "hvor det er tynt, det bryter det": det kan være vulva eller indre kjønnsorganer.

Årsaker til sykdommen

Provoke åreknuter hos kvinner kan være en rekke årsaker:

 • kronisk betennelse i lysken;
 • arvelig predisposition;
 • fedme;
 • betydelig fysisk belastning;
 • hormonelle endringer på grunn av prevensjon eller behandling med hormonelle stoffer;
 • under graviditet, på grunn av økt belastning på kroppen, forekommer ofte varmen av labia majora. I dette tilfellet passerer han vanligvis etter fødselen (lasten forsvant - venene returnerte til normal).

Diagnostiske funksjoner

Diagnose av sykdommen skal overlates til en spesialist. Han vil kunne vurdere tilstanden til kjønnsorganer for kvinner og foreskrive tilstrekkelig behandling. Moderne metoder tillater å gjenkjenne åreknuter i det tidligste stadium. I resepsjonen inspiserer legen først visuelt, og sender den deretter til eksamen.

Metoder for diagnose av åreknuter av kvinnelige kjønnsorganer inkluderer:

 • funksjonelle tester;
 • Ultralyd (trippel- eller farge dupleksskanning);
 • Doppler.

Alle er helt trygge og smertefri.

Symptomer på sykdommen

Symptomene på åreknuter avhenger av hvilket organ som ble påvirket. For eksempel vil de venøse nodulene i perineum være synlige umiddelbart, og den vaginale varicose kan manifestere seg med ubehag, smerte under nærhet eller kløe. Vanlige symptomer på sykdommen er som følger:

 • ekspansjon av overfladiske vener (venøs kegler, knuter, etc.)
 • tørrhet på huden, utseende av pigmentering og kløe;
 • smerte i lysken;
 • følelse av sprengning, tyngde
 • Tilstedeværelse av ødemer.

Metoder for behandling

Behandling av åreknuter bør utelukkende være under oppsyn av en spesialist-phlebologist. Ingen folkemetoder bør brukes uten avtale med legen. Ved behandling av åreknuter brukes terapeutiske eller kirurgiske metoder. Et godt resultat oppnås med systematisk og kompleks behandling.

terapeutisk

Ved den første fasen av sykdommen, er det foreskrevet å bære kompresjonslinne og blodtrykkende stoffer. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere stor fysisk anstrengelse og daglig å gjøre spesiell terapeutisk gymnastikk. Det anbefales å ta et kurs med massasje og observere en spesiell modus for arbeid og hvile foreskrevet av behandlende lege.

Før behandling begynner, foreskrives også blodproppprøver. Hvis indikatorene ikke er normale, inneholder legen de nødvendige medisinene i rehabiliteringsprogrammet. For å fjerne ødem og smerte, kan forskjellige geler og salver brukes.

I tilfelle når alle de ovennevnte metodene ikke gir en konkret effekt, brukes skleroterapi - et stoff injiseres i venen, som skyver blodet lenger langs karene og gir ikke anledning til trombose.

kirurgi

Operasjonen utføres under generell eller lokal anestesi. Hvis overfladiske vener er sterkt påvirket av åreknuter, blir de fjernet gjennom små kosmetiske snitt på huden. Også, eliminering av vener med spesielle korrektorer blir brukt. I de dype årene setter noen ganger filter på blodpropper. Les mer om typer operasjoner for behandling av åreknuter

Egenskaper ved behandling under graviditet

Graviditet og fødsel pålegger begrensninger i bruken av visse behandlingsmetoder. Spesielt er operasjonen bare utført når sykdommen er svært alvorlig og truer med store komplikasjoner for moren og det ufødte barnet.

Under graviditeten foreskriver legene konservativ behandling og har spesielle kompresjons undertøy. For å redusere ubehag, brukes barns lokale geler og salver som er trygge for barnet. Noen medisiner kan ikke brukes under graviditet og amming.

Hva kan ikke gjøres

For at åreknuter skal trekke seg tilbake, er det nødvendig å utføre en rekke av de følgende anbefalingene:

 • Ikke bruk sko med for høy hæl;
 • nekter å løfte vekter
 • følg tarmens arbeid: forstoppelse kan provosere en økning i intra-abdominal trykk;
 • prøv å bli kvitt overflødig vekt;
 • Ikke bruk altfor dameundertøy med elastikk som hindrer blodstrømmen i bekkenorganene.

Mulige komplikasjoner

Det er svært viktig å starte behandling av varicose i tid. Hvis dette ikke er gjort, vil sykdommen bare komme fremover: venene og årene som har mistet tonen, vil ikke kunne komme tilbake til det normale, hvis de ikke hjelper det. Som et resultat vil "kegler" og "noder" bli stadig mer hver dag.

Konsekvensene av å ignorere behandlingen kan være den mest katastrofale: fra umuligheten av intimitet på grunn av smerte, til ruptur av vener og tung blødning, noe som er svært vanskelig å stoppe. Det kan også være betennelse i vaskulasjonen og dannelsen av en trombus.

Forebyggende tiltak

Siden behandling av åreknuter kan være lang og alvorlig, er det mye lettere å forhindre sykdomsutbrudd og utvikling. Metoder for å forebygge åreknuter i bekkenorganene inkluderer:

 • iført kompresjonslinje;
 • nekte å besøke badstue eller bad
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • vektkontroll;
 • Ved enhver praktisk anledning er det nødvendig å gjøre spesielle øvelser;
 • unngå overdreven fysisk anstrengelse.

Det er verdt å legge merke til dietten: du må få tilstrekkelig mengde vitaminer og sporstoffer. Inkluder i menyen ferske grønnsaker og frukt, et utvalg av nøtter og bær.

Ved første tegn på åreknuter, er det ønskelig ikke mindre enn tre ganger om dagen for å holde bekkenet i god stand i liggende posisjon under yagodnitsy legge en liten pute. Og vær sikker på å følge dagens regime! Lær mer om forebyggende tiltak for åreknuter

Åreknuter i bekkenorganene har lenge ikke vært en dom. Sykdommen er behandlingsbar og reagerer sjelden med råd fra en lege. Det viktigste - å overvåke helsen din og på de første tegnene på åreknuter for å vende seg til en phlebologist. Helse til deg!

Åreknuter: egenskaper og årsaker til patologi

Hva er varicose på skjeden eller labia? Denne definisjonen gjør det allerede klart at en slik patologi er forbundet med et brudd på venøs sirkulasjon. Denne formasjonen er ganske smertefull, noe som i tillegg til den ganske uæstetiske typen vulva forårsaker mye trøbbel og tillater ikke å føre et normalt seksuelt liv til en kvinne.

Hovedårsaken til dannelsen av perineal varicose under svangerskapet og ikke bare er svakheten i vaskemuren, samt den utilstrekkelige funksjonen av ventiler som er ansvarlig for direkte og omvendt blodstrøm. Det er mange predisponerende faktorer som kan provosere et slikt problem:

 • overdreven lang fysisk anstrengelse;
 • arvelig predisposition;
 • forekomst av kroniske sykdommer i bekkenorganene;
 • fedme eller rask vektøkning
 • tar hormonelle legemidler eller hormonelle prevensjonsmidler;
 • et stort antall ganger med graviditet og fødsel;
 • brudd på hormonell bakgrunn
 • redusert venetone;
 • stillesittende livsstil (adynamia);
 • arbeid knyttet hovedsakelig med sittestilling;
 • kardiovaskulære sykdommer, inkludert svakhet i venøs veggen etc.

Som det kan sees varicose forlengelse i kjønnsorganene, men årsakene er i de fleste tilfeller avhengig av den genetiske faktoren og livsstilen til en kvinne.

Hva er tegn på sykdommen?

Å legge merke til åreknuter i labia er ganske enkelt. I dette tilfellet, selv med en visuell undersøkelse, vil de forstørrede årene på labia være synlige, noe som vil føre til at den intime delen i seg selv økes. En annen ting, om det er åreknuter av skjeden. Diagnose åpenbare tegn på sykdommen i en lignende situasjon kan ses på gynekologen.

Det kliniske bildet vil også bli supplert med slike symptomer:

 • Utseende av tørrhet og kløe på huden i det berørte området;
 • Smertefull karakter som utstråler perineum eller sakrum
 • ødemdannelse;
 • endring i hudtone, utseende av cyanose i problemområdet;
 • følelse av ubehag og smerte under samleie
 • opprørt urinering;
 • Fordelingen av vannholdig leukoré, som normalt ikke skal lukte.

Også åreknuter og andre kjønnsorganer kan bli ledsaget av hele konglomerater av noder med utseendet på vaskulære stjerner og skred. Siden problemet er av intim karakter, opplever mange kvinner, i tillegg til fysiske symptomer, følelsesmessig ubehag. De blir irritabel, utsatt for hyppige belastninger og depressioner.

Åreknuter under graviditet

Ca. 30% av tilfellene oppstår i kjønnsstykker under graviditet, ytterligere 10% i symptomatologi etter fødselen. Årsaken til utvidelse av vener under graviditet er forbundet med alvorlige endringer som forekommer i en kvinnes kropp i løpet av svangerskapet. Heldigvis, med rettidig behandling begynt, forsvinner symptomene på sykdommen, og fødselen foregår uten komplikasjoner.

Så, den viktigste mekanismen for utvikling av inguinal varicose under graviditet er forbundet med slike øyeblikk:

 1. På grunn av det voksende legemet, er det trykk på venene i det lille bekkenet, noe som fører til brudd på blodutløpet.
 2. Som følge av brudd på blodtilførselen er det en alvorlig belastning på blodkarene, spesielt venene, fordi i forhold til arteriene fra veggene er mindre tette og elastiske.
 3. En gravid kvinne øker vekten med økende svangerskap. Derfor øker belastningen på karene i det lille bekkenet og underbenet. Den hypodermiske venene er mest utsatt for patologi, siden den ikke er omgitt av muskler.
 4. Siden graviditetens første trimester i kroppen av en kvinne er det en økning i progesteron. Økningen av mengden påvirker kollagenfibre, noe som fører til degenerative dystrofiske forandringer, og spesielt til en nedgang i årenes tone og svekkelsen av venøs veggen. Den samme handlingen har og hormonelle lidelser, så vel som inntaket av hormonelle legemidler.

Åreknuter under graviditet i lysken må diagnostiseres i tide, så når de første ubehagelige symptomene opptrer, skal kvinnen komme til legen sin og begynne med omgående behandling.

Diagnostiske metoder

Hva om åreknuter dukket opp på et intimt sted? Dette spørsmålet er bekymret for mange kvinner som har oppdaget dette problemet. Først og fremst må du kontakte en gynekolog, hvem som kommer til å konkludere og sende den til en mer spesialisert spesialist - phlebologist.

Ved undersøkelse vil tegn bli avslørt, og en primærdiagnose vil bli utført. I tillegg til å bekrefte kan det kreve slike diagnostiske metoder:

 • blodprøve;
 • Ultralyd av bekkenorganene (for visualisering av tilstanden til venøs vaskulærvegg);
 • dopplerografi etc.

Basert på resultatene av studien, er egnet behandling foreskrevet.

behandling

Åreknuter og labia blir behandlet med tanke på alvorlighetsgraden av sykdommen og tilstedeværelsen av samtidige komplikasjoner. Først og fremst er forsiktig konservativ terapi foreskrevet. Til dette formål foreskrives venotoniske legemidler og antiaggreganter for å lindre smertesyndromet og arrestere nedsatt venøs sirkulasjon, noe som forhindrer dannelsen av blodpropper. Også, sammen med narkotikabehandling, bør åreknuter elimineres ved å følge visse anbefalinger:

 1. Endre kostholdet og ekskluder alt krydret, stekt, saltet og røkt.
 2. Gjør trening, for eksempel, svømming i bassenget eller yoga.
 3. Bruk kompresjonstrømper. De reduserer venetrykk i nedre ekstremiteter, det lille bekkenet og i de ytre kjønnsorganene. For å velge et lakkprodukt, må du konsultere en vaskulær kirurg.

I alvorlige og forsømte tilfeller brukes en kirurgisk behandlingsmetode basert på phlebosclerosing teknikker. En allment kjent metode er skumskleroterapi. Prosedyren utføres med innføring av en forstørret vene av sklerosant, hvoretter tap av funksjonelle egenskaper av et slikt kar. Bevegelsen av blod etterpå vil bare passere gjennom sunne årer.

Vulvar åreknuter har mange konsekvenser. Den vanligste er varikortromboflebitt, der det er betennelse i vaskulærveggen med videre dannelse av trombi. I svangerskapet anses den mest alvorlige komplikasjonen å være risikoen for kraftig blødning når venøs blodårer brytes under fødselen. Derfor, når spørsmålet om hvordan man skal fødes, forutsatt at det er omfattende varicose hos en kvinne, pleier de fleste obstetrikere-gynekologer å være metoden for keisersnitt.

Forebygging av patologi

Forebygging er en av de beste måtene å forebygge sykdomsutviklingen. For å forhindre utseende av åreknuter i vagina og andre kjønsorganer, bør disse anbefalingene følges:

 1. Siden varicose hos gravide kvinner er et ganske vanlig fenomen for denne perioden, kan du kjøpe et spesielt kompresjons undertøy.
 2. Hvis det er en predisponering, bør du gi opp hælene på en høy hæl eller kile.
 3. Ikke la utseende av forstoppelse oppstå. For å gjøre dette må du spise riktig, og når et felt problem oppstår, fjern det umiddelbart.
 4. Overvåk din vekt, og hvis det er overvekt, ta alle tiltak for å redusere vekten til akseptable nivåer.
 5. Følg hygiene i kjønnsorganene.
 6. Overgi tung fysisk arbeidskraft.

Åreknuter på labia kan effektivt elimineres, etter alle legenes forskrifter. Hvis det er en predisponering for sykdommen, bør du regelmessig besøke en phlebologist for råd.

Hvorfor er det åreknuter og labia hos kvinner

Varicose sykdom av intime steder hos kvinner, som regel, vises under graviditet. Å gjenopplive et barn øker utviklingen av sykdommen med 30%. I 10% av kvinnene forblir åreknuter etter utseendet på babyen. I tillegg kan sykdommen være dannet av en medfødt eller ervervet svakhet i karvegger, eller oppstå på grunn av fedme, kronisk bekken patologi, harde fysiske anstrengelser. Det provoserer en varicose sykdom i seksuelle organer i lang tid med hormonelle stoffer eller prevensjonsmidler.

Hvordan manifesterer åreknuter og livmor?

Varicose genitalia oppstår under graviditet eller etter det med knuter eller stjerner på venene i den intime sonen. Huden blir følsom, tørr, noen ganger oppstår pigmentering. Det er hevelse i labia, de begynner å øke i størrelse, og deformeres deretter. Hvis det er spiserør av livmoderhalsen, har kvinnen følgende symptomer:

 • tap av effektivitet;
 • økt tretthet;
 • hevelse av livmorårene;
 • kløe og brennende i skjeden;
 • smerte i underlivet med hyppig intensitet;
 • ubehag under og etter samleie
 • I stedet for en fullverdig menstruasjon, hyppig, men sløv utslipp.

Årsaker og symptomer på kjønnssvikt hos menn

Utviklingen av åreknuter i lysken hos en mann kan påvirke mange faktorer. Den viktigste årsaken til patologi er arvelig predisposisjon. Sykdommen utvikler seg iblant under fosterets fosterutvikling. De fremkallende faktorene for åndsykdomspatologien til inguinsonen i voksen alder er overdreven belastning, overvekt, forstyrrelse av tarmene, dårlige vaner. De viktigste symptomene på sykdommen:

 • asymmetri eller nedstigning av skrotumet;
 • oppblåste blodårer på testiklene;
 • brenner i lysken;
 • ubehag når du går;
 • redusert seksuell funksjon;
 • smerte på venstre side av testiklene;
 • økning i størrelsen på kjønnsorganene.

Hvordan behandles åreknuter og livmor?

Hovedoppgaven for å behandle åreknuter er å eliminere årsakene til brudd på riktig blodsirkulasjon, øke tone i venene, redusere risikoen for brudd under arbeid, og eliminere smertesyndrom. Terapi i de fleste tilfeller utføres på en komplisert måte, både konservative og kirurgiske metoder. Spiserør i livmoren blir behandlet med medisiner med phlebotoniserende virkning. Parallelt er en spesiell understøttende undertøy og terapeutiske øvelser foreskrevet.

Når kompliserte former for åreknuter er foreskrevet angioprotektorer - legemidler som forbedrer blodmikrocirkulasjonen. Hvis konservativ behandling er ineffektiv, blir kirurgisk inngrep uunngåelig. Åreknuter er vellykket eliminert av laser koagulasjon - en prosedyre for å forsegle venene med en laserstråle. En mer alvorlig operasjon (phlebectomy) utføres i sene stadier av sykdommen. Under slik kirurgisk inngrep fjernes hele det berørte området av venen ved hjelp av et indre snitt eller punktering.

Hvordan behandle åreknuter

Nesten 50% av kvinnene med labia varicose ansikt under graviditeten. Som regel, etter fødselen, forsvinner problemet helt og holdent. For å redusere smertsyndrom, anbefaler leger:

 1. Å gjennomføre medisinsk gymnastikk. Fremskynde raskt utstrømningen av blod fra den intime sonen ved hjelp av en slik pose: ligg på venstre side og bøy maksimalt på bena.
 2. Ta vitamin C. Det hjelper til med å forbedre blodsirkulasjonen, fortynner blod.
 3. Bruk kompresjons undertøy. Spesielle produkter forhindrer fremspring av vener, forhindrer videre utvikling av sykdommen.
 4. Påfør aktuelle salver. Farmasøytiske preparater av ekstern virkning - Fleobody, Lyoton, Troxerutin - vil redusere manifestasjoner av åreknuter. De avkjøler og bedømmer huden på labia.

Hvordan behandles åreknuter?

Brystsykdom i penis behandles hovedsakelig ved konservative metoder. Behandling omfatter avholdenhet fra samleie, NSAIDs, antikoagulanter topisk påføring som en gel eller salve og ikke-vekkende faktorer som resulterte i penile varicer (masturbasjon, samleie interrupt). Hvis sykdommen er komplisert av trombose i vener, kan legen forskrive thrombectomy - kirurgi, hvor ligering utføres berørte fartøy.

Hva er risikoen for åreknuter og hvordan å forhindre det?

Med utviklingen av åreknuter i inngangssonen er hovedproblemet risikoen for infertilitet hos kvinner og menn. I svangerskapet kan overdreven skade på venene være en kontraindikasjon for videreføring av barnet. Parallelt kan åreknuter provosere slike komplikasjoner som:

 • muligheten for tung blødning;
 • trombose;
 • tromboflebitt;
 • betennelse i blodkarets vegger;
 • trophic ulcers.

For ikke å utvikle varmenhet i perineum, må du regelmessig besøke bassenget, utføre øvelser eller delta i noen annen aktiv belastning for å holde venene i tone. I tillegg bør du revidere menyen, forlate produkter som påvirker tilstanden til blodårene negativt. Mel, fet, søtt bør fjernes fra kostholdet, mer for å spise frukt og grønnsaker. Det er ønskelig for kvinner å gi opp høye hæler for ikke å overbelaste sine ben overfor.

Video: åreknuter hos gravide kvinner

anmeldelser

På meg under graviditeten var det veldig sterk varicose i en perineum. Ikke bare så det alt estetisk, men det ble fortsatt skadet og periodisk svulmet. Legen rådde meg til å gå til bassenget og revidere dietten. Lite hjalp, men passerte ikke. Under fødselen brøt blodårene og det var alvorlige smerter. Injiseringene av Ketonazol og Detralex kapsler hjalp.

Nikolay, 42 år gammel

Nylig diagnostiserte legene testikulære åreknuter. Først nektet han kirurgi, ble behandlet med folkemetoder: han lagde komprimerer fra rømme og malurt, bad med nett. Da han gikk ble uutholdelig, gikk han med på den kirurgiske metoden i Marmara, hvor disseksjonen av blodårene er utført med mikroskåret. Nå husker jeg ikke engang denne patologien.

Jeg hadde spiserør i livmoren 6 år siden. Hun ble ikke behandlet fordi hun ikke bry meg. Problemene begynte i fjor: Ben begynte å hovne, smerter dukket opp i underlivet. Har utpekt et hormonell prevensjonsmiddel Zhanin og salve Flebodia. Behandlingen hjalp, men gynekologen insisterer på å ta disse medisinene i ytterligere seks måneder.

Klinisk bilde

Symptomer på åreknuter hos kvinner har lignende tegn, som gjør åreknuter i underekstremiteter. Denne form for varicose kan diagnostiseres uavhengig.

De viktigste tegn på sykdommen:

 • Seksuell samleie forårsaker ubehagelige og smertefulle opplevelser.
 • Smerter i perineum med langvarig sittende.
 • Årene på labia er konvekse, blåaktig i fargen, og de nodulære formasjonene er synlige.
 • Tørr hud i perineum.
 • Kløe av perineum og skjede.
 • Hevelse av labia.
 • Følelse som om noe er sprengning i skjeden og anus.
Et særegent tegn på åreknuter - smerter i perineum etter en lang sitte

Symptomer på åreknuter i en jente intensiveres under bruk av stramme undertøy, syet av syntetiske materialer, så vel som før menstruasjon.

Årsakene til åreknuter

Åreknuter forekommer ofte under graviditet, men i dette tilfellet vil sykdommen ha en midlertidig, fysiologisk karakter.

Hovedårsakene til unormal blodgass gjennom venene i kjønnsystemet:

 • Svake vegger av blodkar. Dette fenomenet kan være medfødt og oppkjøpt.
 • Lang sitte.
 • Sykdommer i bekkenorganene, som ledsages av inflammatoriske prosesser.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Vanlig inntak av hormonelle stoffer og perorale prevensiver.
 • Overdreven fysisk aktivitet.

Åreknuter under graviditet

Under graviditeten opplever bekkenorganene hos kvinner en tung belastning på grunn av livmorutviklingen, som, som den strekker seg, begynner å klemme blodårene. Utviklingen av åreknuter under graviditet er et midlertidig fenomen. En av årsakene til sykdommen - endringer i hormonell bakgrunn, som negativt påvirker tilstanden til blodkarets vegger - de blir svake og mister sin tone.

Gitt de fysiologiske årsaker til åreknuter hos gravide kvinner, leger, i dette tilfellet, ikke ty til drastisk behandling, men bare ta medisiner som normaliserer prosessen med blodstrømmen og har ingen effekt på fosteret.

Til tross for det fysiologiske fenomenet av labia varicose, kan denne sykdommen forårsake komplikasjoner under arbeidskraft. Gravide kvinner med denne diagnosen bør konstant observeres hos behandlingslegen.

Hvis det er fare for blødning under arbeid, får en gravid kvinne en keisersnitt i uke 35 av svangerskapet. Naturlig obstetrik er utelukket, siden under arbeidet kan venen sprekke, noe som er farlig på grunn av kraftig blødning.

I noen tilfeller, med milde stadier av åreknuter, kan sykdommen passere seg selv. I slike tilfeller foreskrives pasienten forebyggende tiltak som må tas for å forhindre tilbakefall av åreknuter på kjønnsorganene.

Terapeutiske øvelser under graviditet fra åreknuter

Metoder for behandling

Behandling av åreknuter er rettet først og fremst for å eliminere årsaken til dårlig blodsirkulasjon.

Behandlingen inkluderer følgende metoder:

 1. Kirurgisk operasjon, inkludert minimalt invasive inngrep.
 2. Bruk av metoder for tradisjonell medisin.

Disse metoder for behandling av varicose kan brukes uavhengig av utviklingsstadiet og graden av kompleksitet av sykdommen. Men som regel gir medisinering i kombinasjon med tradisjonelle medisinske metoder den beste effekten i begynnelsen av åreknuter. Kirurgisk operasjon er foreskrevet bare i tilfelle alvorlig skade på bekkenes beinorganer og reproduksjonssystemet.

Medikamentell behandling av åreknuter begynner med bruk av venotoniske legemidler, som har smertestillende effekt og lindrer betennelse. Tilordne dem for å redusere symptomene.

De mest effektive legemidler til behandling av åreknuter:

 • Salver fra åreknuter, som inkluderer hestkastanje - Cycloven, Eszin.
 • Midler til lokalt handlingsspekter med ekstern applikasjon - Lyoton.
 • Salver, som inkluderer diclofenac og indomethacin - Fastum gel, Voltaren.
 • Preparater av en gruppe venotonikere, tas muntlig - Detraleks, Kurantil.

Inntaket av disse stoffene er langt og systematisk. Midler av lokalt handlingsspekter har en rask effekt - lindrer ødem, reduserer manifestasjon av symptomer, stopper smerte, men kan ikke brukes som et selvstendig middel til behandling av åreknuter.

Mottak av medisinske preparater av en muntlig mottaksmåte, for behandling av varianter, er det mulig å begynne bare etter samråd med lege-phlebologist. Medisiner og dosering tildeles individuelt, basert på egenskapene til hvert enkelt tilfelle, nærvær av andre sykdommer i en pasient, eller graviditet.

Venotonics for behandling av åreknuter

Folkemetoder

Midler av tradisjonell medisin inkluderer bruk av forskjellige salver fra naturlige komponenter, og lotioner for fjerning av betennelse. Grunnleggende urter fra varicer - Kamille, johannesurt, mjødurt, Hestehov at tone veggene i blodårene og normalisere prosessen sirkulasjon. Salve kan tilberedes på basis av vegetabilsk olje eller animalsk fett, og legger bivoks.

Funksjoner av kirurgisk operasjon

Operativ inngrep er den mest effektive måten å behandle spiserørene på labia.

Det er to typer operasjoner:

 1. Metoden for phlebectomy for fjerning av en skadet vene. Fjerning av blodkaret kan utføres gjennom et lite snitt på huden.
 2. Gjennomføring av laserkoagulasjon eller skleroterapi.

Til dags dato foretrekker legene minimal invasive metoder for kirurgisk inngrep. Slike operasjoner utføres under lokalbedøvelse, det er praktisk talt ingen risiko for komplikasjoner etter administrasjonen. I motsetning til fjerning av et blodkar gjennom et kutt på huden, krever en minimal invasiv prosedyre ikke en lang rehabiliteringsperiode.

Minimal invasiv kirurgi for åreknuter er en prosess for binding av blodårene ved hjelp av en elektrisk utladning (fremgangsmåte elektrokauterisering) eller laser (laser fotokoagulering ledende). En annen type minimalt invasiv behandling av labia varicose er fyllingen av lumen mellom to årer med en spesiell sammensetning av skummende konsistens.

Indikasjon for operasjonen:

 1. Når det ikke er mulig å oppnå effektiv behandling ved hjelp av medisinering og folkemedisin.
 2. Raskt utvikling av sykdommen, som ikke kan stoppes med medisiner og betyr lokalt aktivitetsspekter.
 3. Når det er stor risiko for blodpropper, eller med flere dannelser av blodpropper.
 4. Tap på huden.

Kirurgi utføres ikke hvis det foreligger kontraindikasjoner:

 • Høyt blodtrykk.
 • Hjertets iskemi.
 • Kroniske sykdommer, som er i fasen av forverring, eller med utvikling av smittsomme sykdommer i indre organer.
 • Alder fra 50 år og eldre.
 • Sykdommer i huden - eksem, dermatitt, erysipelas.
 • Sen gestasjon (6-9 måneder).

For fullstendig gjenoppretting etter operasjon, er det nødvendig å følge alle forskrifter og forskrifter fra legen for å ta medisiner og bruke salver. Det er obligatorisk å bruke spesielle kompresjons undertøy, som normaliserer sirkulasjonsprosessen i organene i det lille bekkenet.

Forebyggende tiltak

I det spesifikke arbeidet, som innebærer konstant sittende, er det nødvendig å arrangere en liten utslipp av bekkenorganene en gang i timen - å gå, ta litt øvelse, for å forbedre blodtilførselen til organene i reproduktive systemet. Obligatorisk avvisning fra dårlige vaner - røyking og bruk av skadelige alkoholholdige drikkevarer.

Det anbefales å endre kostholdet hvis du har åreknuter, gå til fractional spise regime, at opptak av stekt og fet mat, for å redusere forbruket av matvarer rike på kolesterol, som kan tette plaketter, blodkar, svekke blodstrøm prosessen.

Gravide kvinner som er diagnostisert med sykdommen, forårsaket av trykket fra livmoren på bekken organer, anbefales moderat trening som vil bidra til forbedring av blodsirkulasjonen.

Det beste alternativet for fysisk trening er yoga for gravide kvinner. Du kan delta i fysisk aktivitet etter å ha konsultert en lege og i fravær av kontraindikasjoner og komplikasjoner, samt risikoen for avslutning av graviditet.

Hva er varicose av labia

Varicer labia majora - er en sykdom av vener, i hvilken på grunn av svakheten av ventiler i venene oppstår overbelastning som visuelt tydelig utvidelse og svelling av labia fartøy. Som regel er dette ikke en isolert patologi, den er kombinert med nederlaget i andre årer: indre kjønnsorganer, endetarm, underlempene.

Hvorfor det er varicose av labia

En av hovedårsakene til åreknuter er graviditet. Under graviditeten i den kvinnelige kroppen er det betydelige endringer. Blodstrømmen i benene på beina, små bekkenet, livmor og skjeden blir langsommere. Dette er forbundet med hormonelle prosesser og økt trykk i karene. Varicosity er vanligvis dannet hos kvinner med oppkjøpt eller medfødt svakhet i karossens vegger og mangel på ventiler. Utviklingen av sykdommen bidrar til betennelse i det lille bekkenet, overdreven fysisk aktivitet, hyppige graviditeter og fødsel. Risikogruppen inkluderer kvinner som er utsatt for fedme. I tillegg ble det observert forholdet mellom åreknuter og hormonbehandling, samt bruk av hormonelle prevensjonsmidler.

Symptomer på labia varicose

Ved sin funksjon er denne patologien svært lik alminnelige åreknuter. Ledende symptomer er:

Deformasjon av blodårer og labia generelt.

- Merkbar økning i blodårene og labia.

- Expressert vaskulært mønster (knuter, stjerner).

- Feil av ubehag - smerte, kløe.

Hevelse av saphenøsvenen.

- Irritasjon og tørrhet i huden.

- Ubehagelige opplevelser under seksuell kontakt.

Åreknuter: bilder

Diagnostiske metoder

Symptomene på varicose utvidelse er lett å legge merke til. Mistenker at selve sykdommen kan være gravid, ved å føle de ytre kjønnsorganene. Men for uttalelsen av en nøyaktig diagnose er en gynekologs undersøkelse nødvendig. Med åreknuter, registrerer legen tilstedeværelsen av åreknuter, tåthet av venøse vegger, rødhet og jevn cyanose i huden og slimhinner. Bimanuell undersøkelse og undersøkelse ved hjelp av speil tillater å bestemme tilstedeværelsen av smerte, blueness, hevelse. Årene er forstørret, innviklet og på enkelte steder trombosert. Et annet symptom - rikelig vannaktig leukorré.

Etter undersøkelsen kan gynekologen anbefale konsultasjon til pasienten for en phlebologist å vurdere hennes hemostase. Det er nødvendig å fastslå tidspunktet for blodkoagulasjon, for å bestemme protrombinindeksen, oppfatningen av heparin ved plasma, for å estimere mengden fibrinogen og blodets fibrinolytiske aktivitet for å utføre en autokoagulasjonsundersøkelse.

For å klargjøre diagnosen i noen tilfeller ty til ultralyd eller tosidig skanning. Terapeutiske tiltak er kun foreskrevet når eksamen er fullført.

Behandling av åreknuter

Ikke-medisinsk behandling

Sprithule kan behandles med konservative metoder. Det første du må gjøre er å gjennomgå kostholdet ditt og den daglige rutinen. Prøv å flytte mer. På grunn av dette vil muskel-venøse ventiler fungere bedre, og utstrømningen av blod er normalisert.

Mange leger anbefaler pasienter å registrere seg i bassenget. Regelmessig svømming vil ikke bare forbedre tilstanden til fartøyene, men også ha en gunstig effekt på hele den gravide kvinnens kropp.

Fett og stekt mat, samt røkt kjøtt og altfor salte retter fra kostholdet må unngås. Et sett med ekstra pund er svært uønsket. Hvis vekten overskrider normen, må du ordne deg selv. Den mest egnede for gravide er apple-, ris- eller hytteostdager.

For å redusere venetrykk i bena og kjønnsorganene, er det nødvendig å bruke kompresjonslinne. Hvordan velge riktig strømpebukse eller strømper, vil du bli informert av en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Når du bruker kompresjonsundertøy, følg følgende regler:

- bruk kompresjonsklær hver dag;

- Bruk dem umiddelbart, så snart du våkner

Medisinsk behandling av åreknuter av ytre kjønnsorganer

Vanligvis foreskriver legene venotoniske legemidler (både generell og lokal bruk). Fra de lokale hjelp av de mest effektive geler og salver Troxerutin med et innhold av heparin, ginkgo biloba (Hesperidin, Troxerutin, Lioton, Phlebodia, diosmin, Detraleks). Utnevnelse av disse legemidlene er strengt forbudt, hele behandlingsforløpet må avtales med legen.

Kirurgisk behandling

Dessverre hjelper ikke konservativ terapi alle sammen. Hvis sykdommen fortsetter å utvikle, utfør phlebosclerosing prosedyrer (for eksempel mikrotermokoagulering eller labioplastikk).

En av de mest populære moderne teknikkene - mikrofenisk skleroterapi (skumform). Under denne prosedyren får pasienten en spesiell substans - et fint oppdelt skum. Dette skumet bidrar til å begrense blodkarene og forhindrer dannelsen av blodpropper, og skyver stagnerende blod.

Vaginal levering med åreknuter

På den 38-39te uken blir fremtidige mødre innlagt på sykehus for undersøkelse og bestemmelse av leveringsmåten. Vanligvis har de som lider av åreknuter ikke alvorlige problemer under fødsel. Barnet er født naturlig. Cesarean-delen brukes bare med omfattende utvidelse av vener. Dette bidrar til å unngå alvorlig blødning på grunn av vaskulær skade under fødsel.

Forebygging under graviditet

Hvis en gravid kvinne identifisert varicer kjønnsleppene, er det nødvendig å ta hastetiltak for å hindre utvikling av komplikasjoner (flebotromboz trombose, etc.).

De viktigste metodene for forebygging er:

- Loppet av venotoniske legemidler (mottak av disse midlene må være ferdig før den 35. graviditetsvecken).

- Utfører et koagulogram (regelmessig, gjennom hele graviditeten).

- Bruk av salver med heparininnhold.

- Fiksering av vener i underekstremiteter ved elastiske bandasjer eller bruk av strømpebukser til gravide.

- Ved levering skal terapeutisk strikketøy (med kompresjon av 1. klasse) brukes.

Komplikasjoner av labial åreknuter

Gravide kvinner, som har blitt diagnostisert med åreknuter, begynner å bekymre seg for hvordan denne patologien vil påvirke graviditet og fødsel. Med en liten varicose, som ikke gjelder for de områdene som er involvert i fødsel, er det ikke nødvendig å bruke keisersnitt. Det er en mulighet for at fødsel vil være vanskelig, men det er ingen alvorlig fare for barnet. Hvis sykdommen er startet, og åreknuter sprer seg, vil det bli truffet beslutning til fordel for keisersnitt.

Åreknuter av de ytre kjønnsorganene er farlige med slike konsekvenser:

- Alvorlig blødning under fødsel på grunn av vaskulær ruptur, noe som er svært farlig for en kvinnes liv.

outlook

Med tidsriktige tiltak kan spiserørene i labia behandles godt, og prognosen vil være gunstig. Hvis problemet blir ignorert, er det alvorlige komplikasjoner og til og med en fare for en kvinnes liv.

Hva er varicose av labia under graviditet?

En vanlig sykdom oppstår på grunn av stor fysisk anstrengelse. Under graviditeten øker en kvinne vekten, blodvolumet øker. Veggene til fartøyene blir ikke elastiske, de er vanskelige å motstå sterkt press. Det ser ut som en patologisk prosess på forskjellige måter.

Gravide i perineum kan virke skjemmende noder av andre åreknuter er manifestert i form av stjerner og små vekster i form av knotter blålig skjær. En vanlig funksjon - på grunn av åreknuter i en gravid kvinne er det mange negative konsekvenser.

I perinealområdet oppstår smertefulle smerter, som intensiveres når du går, når du går på toalettet og når du har sex. Testenes ubehag utvikler seg til en alvorlig psykologisk belastning, noe som er ekstremt uønsket for en gravid kvinne.

Komplikasjoner av labia varicose under graviditet kan være dødelig, med brudd på blodårer en pasient kan dø av et alvorlig blodtap.

Åreknuter under graviditet kan unngås hvis du følger visse regler og følger vektsettet.

Årsaker til utseende på labia

Mange er feil og tror at åreknuter er hovedsakelig karakteristiske for nedre ekstremiteter. Varicosity kan vises ikke bare på beina, men også på labia, i dette området er det også årer. Årsaken til utseende av åreknuter på labia er overdreven belastning på kvinnens kropp.

Dette hormonet kan redusere tonen og elastisiteten til venene i venene nesten to ganger, noe som fører til det uunngåelige utseende av åreknuter.

Utseendet til sykdommen kan være forbundet med genetisk arv. Hvis en kvinne i familien har blitt påvirket av nære slektninger: mor eller bestemor, øker sannsynligheten for åreknuter på labia kraftig.

Åreknuter kan også forekomme hos ikke-gravide kvinner. Hovedårsaken til utviklingen av denne sykdommen er overvekt og fedme.

symptomer

Hevelse og ubehag (tyngde, hevelse, kløe og smerte). Visuell inspeksjon av slimhinnen kan sees blåaktig knop og støt på huden av perineum kan utvikle større formasjoner av edderkopp årer. Negative symptomer på denne sykdommen er ikke begrenset til dette.

Hvis sykdommen allerede er i neste stadium av utviklingen, øker smerten i perineum og blir gitt til sakrummet. Ved vannlating blir smerte smertefullt. På dette stadiet forlater følelsen av ubehag ikke kvinnen, psykologisk spenning kan gå inn i en sterk depresjon.

Sex blir veldig smertefullt, en kvinne begynner å unngå kontakt med en mann. Hvis den aktuelle behandlingen ikke er startet i tide, vil sykdommen utvikles raskt.

Her er de åpenbare tegnene og symptomene på åreknuter i siste stadium av utviklingen:

 • Huden og slimhinnen blir tørr og begynner å svulme;
 • Først på slimhinnen, er det en liten enhet, og deretter blir flere og dannes på dette sted et konglomerat knuter og klumper blåaktig fargetone;
 • Labia er også oppsvulmet i den utstrekning at det noen ganger er vanskelig for kvinner å selv sitte;
 • Venøse noduler øker i størrelse, forhindrer normal gang og seksuell aktivitet;
 • Symptomer blir svært merkbare, perineum får et ekstremt uæstetisk utseende;
 • På de siste dagene av svangerskapet blir smertefulle opplevelser intens, en gravid kvinne vil trenge akutt sykehusinnleggelse på et sykehus.

Behandling av åreknuter

Det er to viktigste måter å behandle denne patologien på. Medisin og konservativ. Ved første fase, når de første tegnene på sykdommen vises, anbefales det å følge konservativ behandling. Metoden inkluderer mange aktiviteter som tar sikte på å redusere blodtilførselen til bekkenorganene og nedre lemmer.

Anbefalinger, hvoretter du delvis kan forbedre tilstanden av venøs sirkulasjon:

 1. Det er nødvendig å kjøpe et spesielt kompresjons undertøy, som mangler stramme deler og et gummibånd (det gjør det vanskelig å tømme blodet).
 2. Det er nødvendig å utføre terapeutisk gymnastikk (øvelsene er valgt individuelt og bare på grunnlag av doktors anbefalinger).
 3. Det er strengt forbudt å bruke sko på hælen, dette kan forverre situasjonen.
 4. Ikke løft vekter, unngå fysisk anstrengelse.
 5. Du bør også avstå fra å ta varme bad, det er bedre å begrense deg til en varm dusj.
 6. Langturer i friluft anbefales.
 7. Ved utnevnelse av lege kan du bruke spesiell toning krem.

Disse enkle endringene i livsstilen til en gravid kvinne vil bidra til å redusere utviklingen av sykdomsprosessen. Fullstendig utvinning fra åreknuter på labia er mulig bare etter barnets fødsel. Under graviditeten kan du bare stoppe utviklingen av sykdommen og redusere de negative symptomene.

Den andre behandlingsmetoden, behandling av medisiner, brukes i tilfellet når sykdommen fortsetter å utvikle seg. I dette tilfellet bør en erfaren lege konsulteres. Etter undersøkelsen av kjønnsorganene vil legen avgjøre på hvilket stadium av utviklingen sykdommen skjer, hvoretter han vil foreskrive den nødvendige behandlingen. For øyeblikket er det mange medisiner som bidrar til å forbedre den generelle tilstanden. De opptrer smertefritt og er svært effektive.

For tiden er den mest effektive teknikken for mikro-skleroterapi. Essensen av denne metoden er at gjennom et spesielt rør til pasienter og hovne områder i slimhinnen, injiseres en løsning som ligner på skum.

Han når opp til stedet for trombose, smalrer venen og fremmer frosset blod gjennom sunne årer. Deretter klemmes det berørte området av skrittet i noen minutter. Fordelen med metoden er at den er smertefri og egnet for gravide kvinner.

Hvis sykdommen etter fødselen fortsetter å utvikle seg, bør man ty til en kirurgisk metode.

Det er tre typer operasjoner, ta dem avhengig av graden av deformasjon av venene:

 1. Phlebectomy er en klassisk operasjon hvor varicose nodules fjernes med en spesiell krokformet sonde (trekke ut).
 2. Radiofrekvens koagulasjon er en av de mest moderne metodene. Den er basert på radiofrekvensstråling, som virker gjennom huden og ødelegger deformerte vener.
 3. Laser koagulasjon er en minimalt invasiv prosedyre der punkteringer blir gjort på de berørte områdene av slimhinnen, og laserlysstyrene blir deretter introdusert. Laserpulsen brenner vene i venene, brennestedene begynner å raskt vokse og etter en stund heler blodårene til slutt.

Moderne teknologier for å bli kvitt varicose er svært effektive. I tillegg til full gjenoppretting gir de en mulighet til å korrigere utseendet på labia.

Arbeid med åreknuter

Åreknuter i et tidlig utviklingsstadium er ikke et hinder for barnets trygge fødsel. Hvis relevant behandling ble gitt under graviditet, reduseres risikoen for komplikasjoner under arbeidskraft til null. Hvem fødte, vet han, Detralex hjelper med åreknuter.

Men i tilfeller der sykdommen fortsetter å utvikle seg, og konservativ behandling ikke hjelper, er det visse vanskeligheter. Det kan være noen komplikasjoner under fødsel. Den vanligste komplikasjonen er brudd på de utvidede venene i slimhinnen og skjeden, som et resultat av bruddet, er det en kraftig blødning.

Mange gravide kvinner med åreknuter er redd for naturlig fødsel og ønsker å ty til fødsel gjennom keisersnitt. Vi skynder oss for å berolige deg, i de erfarne hendene til en god fødselslege, er det noen ganger mulig at komplikasjoner avtar.

Selv om det skyldes åreknuter under fødselen, vil noe fartøy briste, jordemor vil kunne sy i tid og det vil ikke være mye blodtap. Naturlige fødsler er under oppsyn av leger, så hvis det er en forverring av åreknuter - vil legene gå inn i vasokonstrictoren.

Det bør forstås at naturlig fødsel er nøkkelen til å fullføre avhending selv om de sterkeste og mest merkbare åreknuter. Om disse leger snakker i deres fora.

I de mest forsømte tilfellene, når åreknuter dekker det meste av perineum og sannsynligheten for brudd er høy, kan de foreskrive fødsler med keisersnitt. Noen ganger er en gravid kvinne på forhånd sykehus på et sykehus og utfører lysprosedyrer for å lette og forbedre den flebologiske tilstanden.

Etter prosedyrene reduseres muligheten for komplikasjoner under fødselen, og en gravid kvinne kan føde naturlig.
Åreknuter gir ikke en sterk trussel mot kvinner under naturlig fødsel.

Tvert imot forsvinner åreknusene umiddelbart etter fødselen. Som kvinnene selv noterer, etter fødselen av barnet, opplever ubehag og smertefulle opplevelser, etter to dager, får perineum den tidligere form.

På diagrammene nedenfor kan du se detaljert i bildet, hvordan varicosity manifesterer seg og viser seg på labia.

Forebygging: hva skal jeg gjøre i dette tilfellet

Varicose vagina under graviditet spiller en spesiell rolle i å bære fosteret. Selv på betingelse av at de første tegn på sykdommen allerede er der, er det presserende å begynne forebyggende tiltak for å stoppe utviklingen av patologi.

For å forebygge åreknuter, brukes følgende metoder som er egnet for bruk i de tidligste stadiene av sykdommen:

 1. Bruk av kompresjonsformer av undertøy og hjemme klær. Dette vil fremme bedre sirkulasjon av blod i bekkenet og påvirke stillestående områder.
 2. Kontinuerlig overvåkning av kroppsvekt - du må følge kostholdet som legen din foreskriver. En gravid kvinne bør ikke begrense seg til alt. Det er nødvendig å observere visse proporsjoner i mat, unngå forbruk, noe som fører til fett.
 3. Helt utelukkende sko fra garderoben på hælen hans. Dette fører ikke bare til forstyrrelse av normal blodstrøm, men påvirker hele muskel-skjelettsystemet og holdningen negativt. Overdreven tretthet og utmattelse av den gravide kvinnen vil ikke medføre noe, bortsett fra utvikling av ekstra plager, inkludert åreknuter.
 4. En gravid kvinne trenger å redusere mengden fysisk aktivitet, ikke løfte vekter (vaskevinduer eller vaske for hånden bulkartikler).
 5. Det anbefales å holde seg i horisontal stilling hver kveld, og løfte bekkenområdet litt oppover.
 6. For forebyggende formål kan du bruke spesielle toning salver.

Alle medisiner bør kun brukes med samtykke fra den observante legen. Selvadministrasjon av medisiner og salver kan forverre sykdommen og føre til negative konsekvenser.

Bruken av vitamin A og E er også et forebyggende tiltak mot åreknuter. E-vitamin virker på elastisiteten til veggene i blodkar og blodårer, og forhindrer dannelsen av åreknuter. Det er viktig å spise nøtter, smør og matvarer som inneholder høye fibernivåer.

Hva skjer om åreknuter og fortsetter å utvikle seg? Det er nødvendig å starte behandlingen så snart du oppdager hevelse eller hevelse i vaginalområdene.

Det første trinnet er å bytte det vanlige sengetøyet til en komprimering. Det er nødvendig å revidere den daglige rutinen og tildele mer tid til hvile og gåturer i frisk luft. Ved sterke manifestasjoner av åreknuter, når varicose noduler og stjerner blir merkbare og føles for berøring, bør du konsultere en spesialist.

Legen vil undersøkelse av hele det phlebological systemet i legemet og identifisere årsakene til sykdommen, og utnevn passende behandling.

Hvis det er små varicose nodules og spirer på labia, kan du prøve folkemedisiner. Det er mange hjemme metoder for behandling av åreknuter med urter eller andre midler.

De mest effektive folkemidlene for å bekjempe åreknuter:

 1. Infusjon av muskatnøtt. Forbereder drikken er veldig enkel, du må knuse noen få nøtter, rør med honning, tilsett vann og la det brygge. Hver morgen, drikke tinktur før frokost på tom mage. Muskat har terapeutiske egenskaper, forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer trombusdannelse.
 2. Unge grønne tomater. I den fjerne fortiden, kjente bestemødre hemmeligheten ved å behandle åreknuter. Oppskriften er enkel, du må ta noen frukter av en grønn tomat, klippe halvt og søke på steder av dannelse av varicose nodules og kjegler. I tomat inneholder stoffet lycopen, som forbedrer hudens elastisitet, blodkarets vegger, vener. Ved hyppig bruk av tomat kan man observere forbedringer etter noen uker.
 3. Du kan lage juice fra absolutt noen grønnsaker, spinat eller gulrøtter. Grønnsaker inneholder vitaminer som er nødvendige for kroppen: kalium, magnesium og jod. Med daglig og gjentatt bruk av grønnsaksjuice vil resultatet bli merkbart i en uke.
 4. Erosjonen av kjønnsorganene med urter og bruken av skuffer av melissa, kamille og urteurter kan forbedre tilstanden til åreknuter.

Det er et helhetskompleks av øvelser som er rettet mot å styrke fartøyene. Dette systemet kalles "Mikulina øvelser for behandling og forebygging av åreknuter". Tren ganske enkelt, du må stå på tærne og lande skarpt på hælene. Det er nødvendig å gjenta bevegelsene 20-40 ganger, 3-4 ganger om dagen.

Når hælen treffer gulvflaten, mottar det venøse blodet en sterk impuls for å gå videre til hjertet. Sannsynligvis reduseres sannsynligheten for trombodannelse.

Behandling med folkemidlene: Kålblad

Når åreknuter er viktige i tide for å se en lege, kan du prøve å utføre behandling selv ved hjelp av folkemetoder. Av de eldste og velprøvde metodene for hjemmebehandling av åreknuter er behandling med bruk av vanlig kål.

Blader av hvitkål har en tonic effekt. I folkemedisin er det mange måter å bruke kålblad i kampen mot åreknuter.

De mest effektive måtene å bruke kål på, hvis du har åreknuter:

 1. Komprimering av kålblad. Du må gni kålbladene på et stort rist, deretter tilsett en liten eplecidereddik til dem og fest dem til steder av dannelse av åreknuter. For større effekt bandasje komprimerer i to eller tre timer.
 2. Den andre metoden krever daglig søknad. Fersk kålblad skal douses med kokende vann, smurt med vegetabilsk olje og påføres på berørte områder av huden for en hel dag. Neste dag, skift arket til friskt. Et bemerkelsesverdig resultat oppnås om 20-30 dager.
 3. Du kan blande ristede kålblader med neseblader og lage en toning komprimere fra dem. For å holde nettle på huden i lang tid, anbefales ikke kompresjon i mer enn 1 time.

I alle fall ikke forvent full gjenoppretting, hvis du har åreknuter under svangerskapet, ved å bruke bare folkemidlene. Den beste måten å få rask og sikker utvinning på, er å besøke en lege som undersøker problemområdene og foreskriver nødvendig behandling.

Les Mer Om Fartøyene