Varikotsele - et skjult helseproblem som krever spesiell oppmerksomhet

Varicocele er en av de vanligste underartene av åreknuter, noe som påvirker venene til spermatisk ledning. I 10-15% av den mannlige befolkningen i alderen 12 til 25 år, er symptomene på denne sykdommen funnet. Uten å presentere en trussel mot livet, påvirker slike varianter direkte evnen til at en mann skal ha barn. Statistikk viser at legen avslører infertilitet hos 40% av pasientene som lider av varicocele. Tidlig deteksjon og behandling vil bidra til å redde reproduktiv funksjon og bli kvitt de smertefulle følelsene som er forbundet med sykdommen, som stadig utvikler seg.

Årsaker til varicocele

Studien av årsakene til sykdommen forårsaker motstridende meninger blant leger. Faktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen ble identifisert. Som med hvilken som helst varicose, fremkaller varicocele uteblivelsen av venøse ventiler for å forhindre utstrømning av blod ned. Ventiler kan ikke virke eller slutte å klare oppgaven helt. Blant de faktorer som påvirker, kan følgende egenskaper skiller seg ut:

 • Varicocele kan provoseres anatomiske trekk ved plassering av blodkar (nyreår og mesenterisk arterie). Blodkarene danner de såkalte "pinsettene", som forårsaker brudd på nyrevenen til venstre. Det økte blodtrykket på nyreveggene kompenseres av utstrømningen av blod derfra gjennom testikleren og utskillelsen av blod gjennom den indre vene inn i det felles iliac.
 • Ervervet eller medfødt svakhet i venøse vegger og defekte ventiler bidrar til utviklingen av blodstagnasjon. Ifølge studier, i venen til venstre testikkel, er ventiler relativt ofte mangler.
 • Til det økte trykket på fartøyene fører ofte ved fortrengninge vener i tykktarmen på grunn av overbefolkning, spente muskler i den fremre delen av bukhulen, tilstedeværelsen av en svulst, traumer til kjønnsorganene. Vanskelig tilbakestrømning fører til en utvidelse av inngangskanalen, økt trykk på testiklerens venøse blodkar og stagnasjon av blod i pungen. Langvarig og langvarig sykling øker risikoen for å utvikle varicocele hos menn.

Ofte påvirker sykdommen den venstre side, noe som forklares av den anatomiske strukturen til sirkulasjonssystemet og opptaket av testulære vener. Langere enn et høyresidert fartøy, lider nyreår mest, slik at varicocele til venstre forekommer hos 50% av pasientene. Bilateral utvidelse av venene i spermatisk ledning er diagnostisert hos 20% av mennene, og lesjonen på høyre side finnes kun i 2%.

Er denne sykdommen alvorlig?

Åreknuter i spermatisk ledning truer ikke livet, og du kan leve med det hele livet. Menn som er engasjert i manuell arbeid og idrettsutøvere, faller ofte inn i risikokategorien.

Den viktigste komplikasjonen av denne sykdommen er mannlig infertilitet og smerte symptomer. Effekten av varicocele på utviklingen av infertilitet skyldes faktorer som lokal temperaturøkning, hypoksiske endringer i testikkel, innføring av aktive stoffer i testiklene fra nyrene og akkumulering av frie radikaler i denne sonen. Varicocele kan påvirke spermatogenese negativt og forringe spermatozoas motilitet.

Symptomer på varicocele

I ungdomsårene kan de første tegnene på varicocele oppstå på grunn av den medfødte svakheten i fartøyets vegger, siden det er i denne perioden at testiklene fra testiklene vokser. Før deteksjon under medisinsk undersøkelse manifesterer sykdommen seg vanligvis ikke og går uten symptomer. Hos menn over 50 år øker prosentandelen av varicocele av aldersspesifikk grunn når fysiologiske og anatomiske endringer finner sted i indre organers kar.

Utseendet til å smertefullt trekke opp følelser og ubehag antyder at blodtrykket på karets vegger har økt, siden en person har stått lenge eller utført intensivt fysisk arbeid. Smerte går vanligvis etter at kroppen har tatt en horisontal stilling. Skrotum hematom, en reduksjon i testikkelstørrelse (hypotrofi), scrotal smerte, ryggsmerter, generell svakhet og lav arbeidskapasitet kan bli symptomer som tyder på blodstasis.

Utviklingen av mannlig infertilitet på grunn av varicocele er forbundet med utseendet på et tett nettverk av venøse kar, som bokstavelig talt omslutter testiklen og overoppheter den. Økt temperatur fører til undertrykkelse av spermaproduksjon.

Grad varicocele og diagnose

For å etablere diagnosen brukes standarden i dette tilfellet en palpasjonstest, levering av test og anvendelse av tilleggsstudier. Basert på funnene etablerer legen grad sykdom. Varicocele gjennomgår flere utviklingsstadier:

Hvordan diagnostisere og behandle varicocele

Det er en, spesielt mannlig, problem som menn ikke rush for å se en lege, føler seg ubehagelig. Og forgjeves: Fremgang, denne sykdommen kan forårsake mange av de mest ubehagelige konsekvensene helt opp til infertilitet.

Vi snakker om åreknuter i spermatisk ledning, som også kalles varicocele: årsakene, symptomene og måtene til å behandle det og vil bli gjenstand for behandling i artikkelen.

Anatomi av problemet

Egg er et parret organ som leveres rikelig med blod. Blodforsyningen utføres gjennom et forgrenet nettverk av fartøy, hvorav en er en lobulær plexus av spermatisk ledning.

Sirkulasjons forstyrrelse i denne avdeling fører til deformasjon på grunn av veneblodtrykket på veggene, stagnerer blod i pungen og venene sveller og danner noder.

Til sammenligning er blodtrykket i testikkelårene hos friske menn omtrent 85 mm Hg. st, og de som lider av varicocele, stiger trykket til 200-240 mm Hg. Art.

Sammenligning av sunn og utsatt testikler

Overveiende spiserør av spermatiske ledninger utvikler seg til venstre: dette skyldes at spermatuden kan komme inn i renalen i en rett vinkel. Den har lengre lengde enn andre lignende fartøy, og derfor er blodtrykket i det høyere. Følgelig er frøvenen mer sårbar og blir oftere berørt av varicocele.

Den øvre mesenterisk arterie og aorta stammen danner en aortakoronar-mesenteriske "tang" som klyper venstre nyrevene, noe som resulterer i venøs tilbakeløps observeres - tilbakeføring av blod inn i den venstre stappetestikkel vene. Den groinlike plexus i spermatisk ledning er fylt med blod.

Høyresidig og til og med bilateral varicocele er også funnet, men mye mindre ofte.

Årsaker til utseende

Så på en undersøkelse har en mann en varicocele: hva er det og hvorfor oppstår det, hva kan det føre til og hvordan man behandler det?

Spesialister skiller to former av denne venøse patologien - idiopatisk og symptomatisk. Idiopatisk varicer oppstår uten noen åpenbar grunn, og på utvikling av sine symptomatiske former påvirket av en rekke faktorer som kan anses som årsaker til varicocele.

Årsakene til varicocele ligger i vevets mangel på testikelvenen og svakheten i venøse vegger. Denne svakhet kan enten være medfødt eller ervervet i løpet av livet, hvis en mann bærer en tung oppgave, i hvilken det er overdreven spenning av abdominal-musklene.

En viss rolle i utviklingen av varicocele spilles av vanlig forstoppelse. Mekanismen av deres negative innvirkning på veggene i blodkarene plexus uviform lignende innflytelse tungt fysisk arbeid fra likespenningsventil spermatica vene svekker som beholderveggene, noe som resulterer i en varicose symptom utseende.

Klassifisering av sykdommen

I medisin er fire klassifiseringer av patologien til vener i spermatiske ledninger akseptert. Alle avgjør sykdomsforløpet med hensyn til alvorlighetsgraden av varicocele visuelle eller palpatoriske manifestasjoner:

Ifølge Lopatkin

 • Jeg grad - manifestert bare ved palpasjon i stående stilling når den strekker seg;
 • II grad - forstørrede årer er tydelig synlige, mens testikelens konsistens og størrelse er normal;
 • III grad - testikelen er redusert, konsistensen endres, venene til den groinlike plexus er sterkt utvidet.

Ifølge Isakov

Denne klassifiseringen brukes i pediatrisk kirurgi for å bestemme utviklingsstadiet varicocele:

 • Jeg grader - varicose nodules er ikke synlige, deres definisjon er bare mulig med palpasjon etter en liten muskelbelastning;
 • II grad - nodene er synlige, men testikelens størrelse og konsistens endres ikke;
 • III grad - varicose er uttalt, testiklen er redusert og har en testisk konsistens.

Ifølge B.L. Coolsaet:

Denne klassifiseringen er konstruert med tanke på hemodynamikken varicocele:

 • Jeg graderer - omvendt utkastning (refluks) av blod fra venstre renalvein inn i testiklen;
 • II grad - revers utstøting av blod fra ileum inn i testikkel;
 • III grad - kombinert type refluks.

For WHO:

 • I graden - åreknuter blir ikke detektert enten visuelt eller ved palpasjon men Valsalvas test (test, hvor pasienten blir bedt om å stamme bukveggen og midlertidig holde pusten) er positiv: åreknuter synlig bare i en stående posisjon, og liggende stilling de er falt ned;
 • II grad - skrotum vener er ikke synlige, men er godt probed;
 • III grad - forstørrede vener og visualisert, og synlig tydelig.

Hvordan sykdommen manifesterer seg

Utvidelsen av ledningene på ledningen er en ond sykdom. Omtrent halvparten av mennene finner ut at de har varicocele på medisinske undersøkelser. Med andre ord fortsetter varicosity i dem uten noen symptomer eller med ubetydelig og raskt forbi ubehagelige opplevelser:

 • Tegn smerte i pungen
 • Følelse av tyngdekraften og spenningen i den

Så veldig ofte det manifesterer varicocele: symptomer på venøs sirkulasjon kun observert etter betydelig fysisk anstrengelse og forsvinner helt etter deres oppsigelse og en kort pause.

Alvorlig ubehag, hvor smerten er nesten konstant og ikke er avhengig av belastningskarakteren, er pasientene kun kjent i tredje eller fjerde trinnet varicocele. Samtidig blir endringer i testiklernes størrelse og konsistens merkbare: de rynker, mister trofikken, myker.

Styrken av åreknuter er ikke spesielt berørt, men noen menn manifestere et annet tegn på varicoceles - infertilitet, om de kjenner, etter flere år med regelmessig seksuell aktivitet og mislykkede forsøk på å unnfange et barn.

Varicocele og infertilitet

Testiklene (testikler) produserer sædceller, hvilken kvalitet er hovedsakelig bestemt av mengden av moden og motile spermier. Den viktigste betingelsen for produksjonen er å opprettholde en spesiell temperatur i testiklene. Normalt er den ikke mer enn 32 grader, men med progresjonen varicocele temperatur i pungen blir mye høyere, så hemmet spermatogenese, mistet spermie viskositet og mengde egnet for befruktning av sperm avtar.

Å vite dette, sender reproduktive leger alltid menn som kom til dem for undersøkelse for å konsultere en kirurg for å utelukke den negative innflytelsen av innsnevringen av spermatets blodårer på produksjonen av sunn sperma.

diagnostikk

Forlengelsen av ledningene på ledningen diagnostiseres på grunnlag av typiske klager eller ved et uhell - ved en medisinsk undersøkelse av annen grunn.

I tillegg til å avklare arten av ubehag i testiklene, undersøkelsen og følelsen, utfører spesialisten også diagnostiske tester ved hjelp av ultralydutstyr.

I en studie med pasienter med Varicocele menn vanligvis identifisert karakteristiske forandringer i blodårene i sædlederen - ekkofrie vridd eller knotted avdelinger. Diameter av venene i dette tilfellet overskrider i noen grad sin norm på tre millimeter.

Ultralydundersøkelse er ikke bare nødvendig for nøyaktig diagnose av åreknuter, men også for forberedelsesfasen før operasjonen: Varicocele tilhører kategorien sykdommer hvis behandling utføres kun kirurgisk.

Maskinvarediagnostikk gir spesialisten nøyaktig informasjon om tilstanden til vevet og graden av blodstrøm i dem.

behandling

Den eneste effektive måten å kurere fullstendig varicocele er kirurgi. Dagens muligheter for medisin tillater å utføre kirurgisk inngrep så lite som mulig.

Pasienter med åreknuter opereres på en av to behandlingsmetoder: okklusiv og ikke-okklusiv med påføring av en veno-venøs anastomose. Valget av teknikken utføres av en spesialist på grunnlag av data oppnådd ved ultralydundersøkelse av pasienten.

Har du alltid behov for kirurgi?

Det bør også sies at den foreslåtte operasjonen ikke i alle tilfeller diagnostisert varicocele: Det er vanligvis anbefales kun til de menn som uttrykte smerte syndrom, samt i tilfeller hvor venen sykdommen kan påvirke evnen til å bli gravid. I andre tilfeller viser en årlig overvåking og kontroll av varicocele - evaluere den generelle tilstanden til pasienten, endringer i størrelse og konsistens av testiklene.

Operasjonen er ikke vist hos menn av eldre og senile alder, så vel som til pasienter som lider av dekompenserte former for en rekke kroniske sykdommer:

 • Diabetes mellitus
 • Magesår og tarm
 • Koagulopati (koagulasjonsforstyrrelser i ulike etiologier)

Operativ intervensjon bør utsettes for behandlingsperioden for ARVI og andre smittsomme sykdommer, så vel som i de første seks månedene etter et slag eller infarkt.

Hvordan utføres varicocele behandlingen? Den viktigste teknikken som brukes til å behandle åreknuter i ledningen er Ivanisevich-operasjonen.

 • Marmara-metoden
 • Ligering av testikelvenen fra inngangsinngang (mikrokirurgisk teknikk)
 • Videoendoskopi eller laparoskopisk varicocelectomy
 • Retroperineoskopisk varicelektomi

Ivanisevits operasjon tilhører kategorien åpen operasjon. Dens essens består i ligering (bandaging) og excision av den venstre spermatiske venen. For å gjøre dette injiseres intravenøs anestesi, etterfulgt av lagdelte innsnitt av vev som åpner tilgangen til åreknusene på fartøyet.

Til tross for den voksende populariteten til høyteknologiske metoder for behandling av varicocele, betraktes Ivanisevits operasjon ikke bare teknisk enkelt, men også trygt.

Mindre invasiv er metoden til Marmara - en operasjon der et lite snitt er laget (ca. 2 cm). Gjennom det blir spermatisk ledd utvunnet, og de hovne venene er bandasjerte og skåret ut separat.

Som et alternativ til de ovennevnte inngrepene, brukes teknikker ofte til å la kirurgen nøyaktig visualisere områdene som skal ligeres og avskåret. Faktum er at mangel på god optikk, i noen tilfeller, gjør det umulig å tydelig identifisere arterie, vene og lymfekar, og dermed øke risikoen for ikke ligation spermatica venen og arterien og lymfeårer.

Optisk forstørrelse av operert sted utelukker muligheten for medisinsk feil. Den største ulempen ved denne teknikken er behovet for å bruke spesialutstyr og den høye prisen ved selve operasjonen.

Retroperineoskopicheskaya varitselektomiya - enda mer effektiv behandling av varicocele som innblanding gjennomført gjennom mini tilnærming ikke varer lenge, krever minimalt med anestesi, ikke gir alvorlige komplikasjoner. Til utvilsomt fordelene ved teknikken kan tilskrives en signifikant reduksjon i lengden på oppholdet hos pasienter på sykehuset, samt en lettere gjennomføring av rehabiliteringsperioden.

I tillegg forblir bare en liten (1,5-2 cm) sutur etter operasjonen, mens opptil tre lange arr forblir etter normale inngrep uten å bruke minimal tilgang.

Forebygging av varicocele

Enhver operasjon - dette er en alvorlig belastning for kroppen, ikke unntaket, og fjerning av varicoceles: Behandling av åreknuter i sædlederen er forbundet med en viss risiko.

For å unngå dette må du ta vare på helsen til blodårene hele livet ditt. Dette vil bidra til streng dosering av fysisk anstrengelse, obligatorisk veksling med hvile.

Det er nødvendig å følge og i tide og fullføre evakuering av tarmen, for å utelukke forstoppelse. Sunn mat med en overflod av cellulose, tilstrekkelig mengde vann og annen sunn drikke, mobilitet og aktivitet, vil bidra til å opprettholde normal intestinal peristaltis.

Regelmessig inntak av vitaminer, kontroll av blodtrykk ved bruk av antihypertensive stoffer påvirker godt tonen på veggene i karene, slik at de ikke tynner og svekkes.

Utføre en sit-down kontorjobb eller tilbringe flere timer bak rattet, menn trenger fra tid til annen komme opp fra datamaskinen, eller booster, for å varme opp, gjør noen enkel øvelse å "spre" blodet og forhindre stagnasjon i bekken organer og ben.

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

Forlengelse av vener av spermatisk ledning

Forlengelse av vener av spermatisk ledning

Varicocele er en mannlig kjønnsorgan sykdom som, hvis ikke behandlet på riktig måte, kan forårsake infertilitet, det vil si at azoospermi blir diagnostisert. Åreknuter i sterkere kjønn er ikke en dødelig sykdom, og forplikter seg ikke til å utføre en operasjon.

For å forhindre mannlig sykdom fra å utvikle seg asymptomatisk til komplekse former, anbefaler eksperter å studere hva varicocele, azoospermia, prostatitt, årsaker, symptomer.

årsaker

Blant de mange årsakene til progressiv varicocele hos barn og ungdom er det vanligste:

Drift av ventiler. Feil drift av ventiler påvirker blodutstrømningshastigheten, noe som medfører utvidelse, atrofi, avspenning av karene, og som et resultat dannes venene på den utskiftelige ledningen, en azoospermia og prostatitt.

Årsaken til progressiv varicocele hos barn er primær eller sekundær refluks.

Primær refluks kjennetegnes av en medfødt patologi av strukturen av skottets kar. I dette tilfellet deformeres ventiler på fartøyene, det er atrofi, eller de er i utgangspunktet fraværende. Med alder, ofte under puberteten, utvikler aeroospermi utviklingen av testikulær vekst hos menn. Hvis foreldrene hadde en mannlig sykdom, kan barnet arve en rekke sykdommer: atrofi av karets vegger, ventiler, azoospermi, prostatitt.

Sekundær tilbakestrømning (oppkjøpt) er preget av tilstedeværelsen av økt trykk i renal eller hule vena i pungen. I dette tilfellet utvikler azoospermi.

VIKTIG. Diagnostikk av patologi er mulig ved hjelp av: ultralyd, testosteronanalyse, doplerografi.

Det skal bemerkes at i de fleste tilfeller, hvis du gjør ultralyd, blir det diagnostisert varicocele til venstre (atrofi til venstre testikkel). Bare 20% av pasientene har riktig varicocele (høyre atrofi), og 2% har bilateral varicocele (atrofi av begge testikler), azoospermi.

Årsakene til varicocele hos menn og ungdom

Til listen over de anskaffe årsakene til utviklingen av varicocele hos ungdom er:

1. Fysisk aktivitet. Profesjonell sport, for eksempel bodybuilding, gymnastikk, krever sterk fysisk aktivitet fra idrettsutøvere. I dag er sport ikke bare en mote, men også en nødvendighet. Det skjer at etter en mangel på bevegelse, en skarp utgang til sporten, påvirker prostatitt sykdomsprogresjonen når ultralyd diagnostiserer azoospermi.

Sport, som enhver hobby (kroppsbygging, gymnastikk) bør være i moderasjon. For eksempel består kroppsbygging, gymnastikk av strenge dietter, utmattende øvelser, å drive en pasient inn i en stor sport. Ellers kan konsekvensene føre til varicocele testis.

2. Mangel på vanlig sexliv. Det skjer at på 30 år er varikocelen av venstre testikkel diagnostisert på grunn av ikke-vanlig seksuell aktivitet. For ofte masturbasjon, intim massasje kan også føre til utviklingen av varicocele hos ungdom.

Konstant spenning i pungen, mangel på fullstendig tilfredsstillelse fører til stagnasjon av blod, og dermed aktiverer sykdommen. For å forhindre at mannens sykdom i en alder av 30 år forårsaker mangel på avkom, bør foreldre advare guttene om faren for varicocele, som påvirkes av onani, massasje og hva konsekvensene kan være.

3. Dysfunksjon i fordøyelseskanalen. Forstoppelse, prostatitt, frysing bidrar til utviklingen av åreknuter, noe som provoserer en sykdom i skrotområdet.

4. Kostnad for yrket. Det konstante oppholdet i den horisontale og vertikale posisjonen til guttens kropp fører til stagnasjon av blod i lemmer, egg. Ved konstant belastning i en posisjon oppstår en predisponering for progressivitet av varicocele hos ungdom.

symptomatologi

Symptomer på åreknuter i spermatisk ledning

De fleste menn, og enda mer, gutter kan selvstendig identifisere symptomene på progression varicocele. Denne tilstanden er forklart av det faktum at sykdommen kan vaske asymptomatisk.

Ofte i første fase kan varicocele ikke bestemmes visuelt. Bare sport, masse, som et resultat av hvilken testosteron stiger i blodet, kan manifestere sykdommen før kroppen hviler. En annen, ikke mindre effektiv metode for å diagnostisere patologi i kroppen, er ultralyd, dopplerografi, Valsalva-test.

Og i de fleste tilfeller er 2-3 stadier av sykdommen endringer i pungen. Prostatitt kan bestemmes av deg selv. Progresjonen av patologi, uansett hvor mange år pasienten skyldes en liten senkning av testiklene på den ene siden. Legg merke til den bilaterale varicocelen - det er vanskelig å flytte til 3, 4-fasen.

I de fleste tilfeller, begynner med den andre fasen av progresjon, kan sykdommen bestemmes visuelt ved hjelp av fingeroperasjon. Du kan ikke tolerere ubehagelige opplevelser i lyskeområdet. Det er nødvendig å besøke urologen, andrologisten, ultralydet, se etter prostatitt, test for testosteron i nærvær av symptomer:

 • Smertefulle opplevelser.
 • Tingling under intimitet.
 • Venstre sidet, høyresidig følelse av tyngde.

Hovedsymptomet er at sykdommen utvikler seg, til tross for hvor mange år en år er ufruktbarhet, som senere bekrefter spermogrammet, ultralydet, testosteron i blodet. Det er etter å ha bestemt diagnosen, gjennomført en undersøkelse, og det er konkludert med forekomsten av varicocele. Det skal bemerkes at urologi etter diagnose av infertilitet er rett og slett maktløs.

klassifisering

Etter mange undersøkelser og behandlingsmetoder skiller urologien 4 stadier av sykdomsprogresjon der det er mulig å bestemme diagnosen varicocele:

 • Subklinisk varicocele
 • Varicocele 2 (1) grad
 • Varicocele 3 grader
 • Varicocele 4. grad

Graden av varicocele avhenger av tilstanden til venene til den halvgående kanalen

Metoder for diagnose

Hver mann, uansett hvor gammel han er, bør forstå hvordan man skal bestemme varicocele selvstendig, til hvilken spesialist som skal søke. I dag har urologi avdekket mange fakta, årsaker og behandlingsmetoder som bidrar til å beseire sykdommen, noen pasienter går tilbake til sporten.

Etter å ha funnet de første symptomene, må du raskt besøke en lege som vil foreskrive riktig undersøkelse (fingeroperasjon, Valsalva-test), bestått test for testosteron, ultralyd, spermogram.

Ifølge hans ideer er Valsalva-rettssaken ingenting annet enn å undersøke skrotumet når det skaper spesielle forhold som er spesielt gunstige for manifestasjonen av sykdommen. Valsalva-testen er den ideelle metoden for å bestemme sykdommen i trinn 2, 3, 4.

Det bør bemerkes at en mer moderne og nøyaktig metode, i stedet for Valsalva-prøven, er ultralyddiagnose, Doplerografi, spermogram. I dag etter at den medisinske kommisjonen har gått over til å gjennomføre presserende militær trening ved hjelp av Valsalva testmetoden, er det mulig å diagnostisere patologien i tide hos 4 av 5 tenåringer.

Etter diagnose av patologien foreskriver legen et spermogram som bidrar til å bestemme på hvilket stadium sæden er, sannsynligheten for unnfangelse, hva som må gjøres for å forbedre tilstanden.

behandling

Faktorer som bestemmer behandling varicocele

Ikke anta at hvis ingenting er gjort, vil sykdommen på 3, 4 grader forsvinne av seg selv. I dette tilfellet kan ingen massasje, ingen kompresjonsbehandling, ingen salver ikke hjelpe. I dag, embolisering varicocele, laparoskopisk kirurgi - de beste løsningene på problemet.

Oftest anbefales pasienter å utføre laparoskopisk kirurgi. Det utføres ganske raskt, uten tilstedeværelse av komplikasjoner av smittsomme infeksjoner. Laparoskopisk prosedyre minimerer blodtap i kroppen og vevstraumatisme.

Laparoskopisk kirurgi sammen med embolisering varicocele bidrar til å eliminere smerte, kan gjøre et spermogram bedre. Til tross for effektiviteten av emboliseringen varicocele, krever laparoskopisk kirurgi i 3 uker å overholde et spesielt regime:

 • Ikke trene, overfladisk massasje.
 • Minimere seksuelle forhold.

Laparoskopisk kirurgi er en effektiv metode for å raskt løse et mannlig problem

varicocele

Årsaker og symptomer på 1, 2, 3 og 4 graders varicocele

Definisjon av varicocele

Varicocele er en åreknuter, som danner en lysklikt (lobate) plexus av testiklen. Ordet "varicocele" på gresk betyr "hevelse av venøse knuter". Denne patologien er ganske vanlig blant alle aldersgrupper, men er oftest diagnostisert hos ungdom fra 14-15 år under pubertet.

Varicocele er definert hos 10-15% av menn, hvis det er en mann med infertilitet, er varicocele manifestert i 40% og i 80% av menn med sekundær infertilitet, det vil si de fra hvem kvinner allerede hadde avkom.

Årsaker til varicocele

Varicocele oppstår på grunn av økt trykk i venene, vanligvis på grunn av de spesielle egenskapene til deres anatomiske plassering. På grunn av de spesielle egenskapene til den venstre testikulære venen, vises varicocele oftere til venstre. Faktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen inkluderer langvarig overdreven fysisk anstrengelse, sykdommer som fremmer økt intra-abdominal trykk, trombose eller konstant kompresjon av venene til nyrene.

På grunnlag av mannlig infertilitet er tre faktorer: inferioritet av spermatozoa, en kraftig nedgang i deres antall, et brudd på deres fremgang og frigjøring utad. Fremveksten av disse problemene kan provosere varicocele, som følge av denne patologien i testiklene, temperaturen stiger, deres funksjoner brytes, noe som fører til skade på spermatozoa.

Varikotsele, med andre ord, er åreknuter av spermatisk ledning og testikkel, utvikler denne sykdommen i tilfelle feil i ventiler i blodårene, noe som bidrar til blodets omvendte strømning.

Symptomer på varicocele

I begynnelsen av varicocele kan det være asymptomatisk. Kun smerte i skrot og testikkel, styrking som sykdomsprogresjon, kan fastslå utseendet. Som regel opplever pasienter smerte i en eller begge testikler, skrot, i inngangssonen, det er en økning eller reduksjon av skrotet, på venstre side.

Smertefulle opplevelser forsterkes av fysisk aktivitet, vandring og samleie. Sykdommen er veldig farlig på grunn av konsekvensene for menn av reproduktiv alder. Sykdommen varicocele kan ha et kronisk kurs. Ofte er avviket fra normen hos mange menn et utilsiktet funn når de blir undersøkt for andre sykdommer.

1, 2, 3, 4 grader av varicocele

Det er fire grader av varicocele:

 • 1 grad - åreknuter er kun definert ved hjelp av en ultralydsenhet eller Doppler-metoden.
 • 2 grader - utvidelsen av venen er følt i stående stilling.
 • 3 grader - forstørrede vener er probed og i hvilken som helst stående eller liggende stilling.
 • 4 grader - utvidelsen av venen av testikler og spermatiske ledninger er synlig under visuell undersøkelse.

Varicocele opptrer hos ungdom i ungdom, under pubertet, når det ikke er noen grad forverres, når det kommer til en viss grad. Svært sjelden en overgang fra en grad til en annen er mulig. Varicocele på høyre eller begge sider - et sjeldent fenomen.

Forandringen i kjønnsåren oppdages av urologen under en visuell undersøkelse. Hvis venene er ubetydelige, utføres en spesiell undersøkelse for større overbevisning.

Behandling av varicocele

Under undersøkelsen blir åreknuter oppdaget når de strekker seg i kroppens vertikale stilling, mens det er visuelt klart om det er endringer i størrelse og når probing blir det klart om egget har konsistens eller ikke. Hvis det er tvil om diagnosens korrekthet, utføres en rutinemessig ultralyd som bestemmer testikelstørrelsen og den interne strukturen.

Også, ultralyd er foreskrevet ved hjelp av Doppler, denne metoden undersøker testiklene og arten av blodstrømmen i dem, avslører nøyaktig om det er et kaste av blod tilbake i venene til spermatisk ledning. Laboratoriediagnose brukes - spermogram, for å avklare graden av dysfunksjon i testiklene, gir den operative metoden for behandling varicocele en positiv effekt.

Hvis sykdommen manifesteres av smerte i skrotum eller infertilitet, skal kirurgi utføres så snart som mulig etter diagnose. Hvis en mann med varicocele ikke bryr seg, og det er ikke behov for videreføring av avkom, så kan du uten kirurgi. Det er tre viktigste måter å behandle varicocele på:

 • en tradisjonell operasjon eller operasjon i henhold til Ivanissevich - utføres ved fremgangsmåten for å kle seg, krysser eller fjerner åreknuter, og gjør snitt, omtrent 3 til 5 cm i lengde.
  endoskopisk kirurgi - lag tre små punkteringer i pasientens mage, gjennom en av dem er et endoskop satt inn, er blodet på den berørte testikelen bandasert. Operasjonen varer ca 15-20 minutter.
 • herding av venene i sædlederen - via punktering av den femorale vene i lysken kateteret, går den nedre vena cava, og deretter inn i den venstre nyrevene og inn i munnen av den syke venen. Fyll det med skleroserende stoff, og dermed stoppe blodstrømmen gjennom karet.

Fordelene ved disse typer operasjoner inkluderer fravær av blodtap, rask gjenoppretting. Gjenoppretting kommer etter en måned med rehabiliteringstid, det anbefales å ekskludere sex, begrense forbruket av salt, skarp og bitter mat, trening.

Blant de mulige ubehagelige prosessene etter varicoceleoperasjonen, stasis av lymf i testikkelvev, ødem i testikkel og skrot, smerte i testikkel og dråpe i testikkel. Alt dette går gjennom tiden. Den valgte operasjonsmetoden er svært viktig. For eksempel utelukker en laparoskopisk eller mikrokirurgisk metode et brudd på integriteten til den spermatiske arterien og atrofi av testikelen, et brudd på reproduktiv funksjon. Også, moderne kirurgi garanterer fraværet av tilbakefall, det gjentatte utseendet av varicocele testis.

Som en mulig konsekvens av en varicocele kan hormon ufruktbarhet, er det i strid med spermatogenesis og sperm morfologi og immun infertilitet, når kroppens eget immunsystem oppdager fremmed vev egg og sperm, og utsetter dem til å angripe.

Indikasjoner for bruk

Drift på varikotsele for å gjøre det er bare nødvendig i 3 tilfeller:

Hvis testikkelen minker i størrelse

Hvis en person føler seg ubehagelig

Hvis mengden sperm reduseres

I alle andre tilfeller er det nok å observere bare en urolog hvert halve år.

Forebygging av varicocele

Forebygging bør gis på grunn av oppmerksomhet i alle aldre. Den patologiske ekspansjonen av vener hos barn kan være medfødt og oppkjøpt, diagnosen er hovedsakelig 1 grad. Hvis en gutt vokser opp i en familie, må man ikke glemme at det kan være et slikt problem, siden 10% av pasientene har sykdom i grad 2, og 5% av varicotika observeres hos 5% av ungdommene. I barndommen kan patologi elimineres ved medisinering.

I alderen 19-20 år bør hver mann gjennomgå en undersøkelse hos en urolog. Vanligvis er puberteten nå gjennomført, og hvis det ikke er noen varicocele, er utseendet av sykdommen ikke lenger truet. En sunn livsstil, tilstrekkelig ernæring og hvile, moderat fysisk aktivitet og bruk av vitaminer er forutsetninger for å forebygge åreknuter i spermatisk ledning og testikkel.

Behandling uten kirurgi

Akkumulering av blod i åreknuter negativt påvirker oksygentilførselen til testisens vev og vedlegg. Blod som stagnerer i en sone, kan føre til komplikasjoner i en annen ikke-utsatt varicocele. Ikke veldig attraktivt utseende og ekstern slackness på den berørte siden av skrotumet.

Har ennå ikke opprettet måter og midler til behandling av varicocele uten kirurgi. Eliminere dette problemet er ikke mulig uten urolog, og enda mer er det ubrukelig å lete etter oppskrifter for folkemedisin, salver og lotioner gir ingen resultater.

Les Mer Om Fartøyene